A tanítvány

2019 december 18 3:36 du.32 hozzászólás

Jézus tanítványainak alapvető jellemvonása, hogy Jézus hívta el őket a maga követésére (Mt 4,19; Mk 1,17; 2,14). A kezdeményezés tehát mindig tőle indul ki. A tanítvány feladata, hogy Uráról, mint tanítvány, bizonyságot tegyen.

Nos, a bibliai tizenkettő tanítvány/apostol hétköznapi ember volt, akiket Isten nem hétköznapi módon használt fel. Volt közöttük halász, vámszedő és egy forradalmár is. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy hova soroljuk Orbánt.

Putyin ugyan nem Jézus, de kétségtelen, hogy kiválasztotta magának, aki hűségesen követi. Nem kell aggódnia, hogy Orbán Júdásként végzi. Neki nem elég a 30 ezüstpénz, ha már elárulja Putyint, sokkal, de sokkal többért teszi. Jellemétől nem áll távol az ilyesmi. Van az a pénz, amitől hagyja, hogy korpásodjon a haja.

Nos, akkor nézzük, miért is gondolom, hogy Orbán Putyin tanítványa.

Tagadhatatlan, hogy Putyin okos és megfontolt politikus, aki uralkodása első két négyéves ciklusában megpróbált többé-kevésbé demokratikus országot teremteni – ahogy Orbán is.

Felismerve az alany – az orosz nép – történelmi alkalmatlanságát, áttért a nacionalizmusra és a populizmusra – ahogy Orbán is. Politizálása súlypontját áthelyezte a vidéki lakosságra (Oroszországban sem a szellemi gazdagságukról híresek a muzsikok) – ahogy Orbán is – mivel a városok túl nagy kihívást jelentettek neki Előjött a hagyományos értékekről, a családról, a vallásról, a dicső múltról szóló hablyattyal, ahogy Orbán is.

Évente 3-400ezer ember hagyja el szülőföldjét, és nem kalandvágyból. Mi még nem tartunk itt, de jó irányba haladunk. Annyi előnyünk van, hogy Orbanisztán legalább összeszerelő ország, de Putyin Oroszországa erre nem képes, tudományos teljesítménye nulla, jövőt meghatározó technológiái nincsenek – igaz, nekünk se.

Jó gazdaként – emlékeztek, Sztálint is Gazdának hívta a nép – egyre kevésbé tud adni – Orbán, hála az uniós támogatásnak, még tud, igaz, nem népének, hanem csókosainak – kénytelen folyamatosan szorítani egyet a présen – ismerős? hányféle új adónemet is vezetett be Orbán? -, kénytelen ellenséget kreálni, háborús pszichózist szítani, választási eredményeket hamisítani, az ellenzéket törvényekkel a versenyből kizárni, a lakosság túlnyomó részét megfosztani a nem kormányzati ihletésű információktól.

Ismerős? Nem véletlen. Orbán óvatos: járt utat járatlanért nem ad fel. Ha Putyinnál működik, nála miért ne működne? Ám nála is az a gond, ami Putyinnál. Putyin 2024-ben – a jelenlegi alkotmány szerint – már nem választható újra, viszont nem is távozhat, mert nem igen lesz utódja, aki garantálni tudná sérthetetlenségét. Igaz, Orbán találhat magának egérutat. Putyin aligha.

Sz. Bíró Zoltán szerint „az autokráciák egyik legsúlyosabb problémája – és egyben legsebezhetőbb pontja – ugyanis az utódlás kérdésének megoldhatatlansága.”

„Korunk olyan, amilyen. Volt rosszabb és lesz jobb, de nekünk pont ez jutott. A számos balszerencse mellett nem kevés mázlink is van: kortársak, akiknek se eszét, se tisztességét nem kezdte ki a középszernek kedvező, korrupt közeg. Nincsenek sokan, de ahhoz elegen, hogy segítségükkel, aki akar, el tudjon igazodni a világban. „ (Lengyel László).

Kevésbé emelkedetten szólva: ezt dobta a gép…

Ille István

32 hozzászólás

  • Alig-alig hiszem el, hogy ez a letisztult, korrekt, indulatoktól túlfűtetlen írás llle Pisti társunktól származik!
    Pontosan, precízen, megdönthetetlenül megfogalmazott szöveg!

    Népszavazást kéne kiirni, h Moon se lehessen senki 2 ciklusnál hosszabb ideig ÖSSZESEN se miniszterelnök, se köztársasági elnök! (A 2 pozicioban együttvéve összesen!)

    Ezzel esetleg demokratikusan meg lehetne oldani a diktatúra kérdeset!
    Ezt meg a habzoszaju o1g-rajongók is el kéne tudják fogadni, hisz csak Gyurcsány Ferencet kéne emliteni, h szeretnek-e, h visszajöjjön még pár ciklusra? …
    Nyilvan nem, igy ezzel megakadalyozhatnak, mert akkor az ország joresze hiába szeretné!
    8 evnel mar veszelyes, h olyan melysegu atalakitasokra van egy hatalmi pozicioban lehetosege barkinek, h melyrehato, nehezen megállitható diktatorikus valtoztatasokat eszkozoljon!
    Ugyan ugy, mint Hitler! Csak neki sietnie kellett, igy ő agresszivabban, erőszakkal jobban rásegitett. O1g ugyan azt csinalta volna, ha az ido surgeti! De mivel a demokratikus szabalyokat kijatszotta velunk szemben, ezert a magyarok elhittek, h nincs modjuk eltavolitani.
    A demokratikus szabalyokat velunk szembe forditotta, ő maga pedig elcsalva kijatszotta!

  • Mit mondott Valagyimír Vlagyimírovics Hungaro Führernek a legelső találkozásukkor ?

    „Tű, daragíje moje Vííííktor, vígyetye! Ván itt nekem a bálzsebben egy tííígedet kompromtyívnűj dokúmentníj bumágá míííg a rjégi KGB szikreterszkíj bűrokratnűje X/Z számú áááktájú… – Jobb lesz, ha követsz minjá… Mert, ha nem, já publikájú gyéláty…”

    És azóta alcsútolvníj, Vííktor Győzőjevics mint egy szuggerált alvajáró, mindenben árnyékként követi a 89-ben a Hősök terén általa I.sz. közellenségnek kiprédikált Oroszorzágot, illetve annak nagyhatalmú vezetőjét, akit azóta tanítójaként is tisztel… 😀

    Doszt Vidányije !

  • Voronyezs!

    És az a sok bamba-marha választója ezt nem veszi észre. Sőt, vele magát Putyint követi.

    🙁

  • Parteingenosse Putyin próbálkozik Németországban is csak ott valahogy nem akar neki sikerülni.

    Nem véletlenül szervezte meg kettő évvel ezelőtt Karácsony és Szilveszter környékén a német nagyvárosokban a ruszki titkosszolgálat a ” migráncs-atrocitások” néven elhíresült csalás-sorozatot.

    Csakhátaztán Merkel asztalára kerültek a német elhárítás dokumentumai az oroszok tevékenységéről az üggyel kapcsolatban.

    Azota ott kuss van nekik.
    De azt garantálom hogy fel nem fogják adni soha.
    Ez a társaság nem való az európai népek közösségebe.
    Ahogyan láthatólag a magyar sem.Persze vannak kivételek,
    de nem az a jellemző hogy ezek a nyugatázsiai emberek értékelni tudnák mit jelent az Egyesült Európa.

  • O1G666
    2019 december 19
    4:35 de.

    nem ez az első, ráadásul bennem indulatok se munkálnak. amit te talán annak érzel, az a gúny, az irónia, az a cikizés.
    ha nem vetted volna észre, soha nem az általam közölteket cáfolják elleneim, hanem személyeskednek, és kormányzati bullshitet hoznak fel, olyan komoly hírforrásokból, mint az Acsar Hírlap, az origo, a hir-tv, esetleg a prosti srácok.
    nem foglalkozom velük. cáfolni kevesek, mocskolódni sokak. leszarom.

  • Putyinlegények ténykednek Europaszerte, provokálnak, atrocitasokat gerjesztenek!
    Ahogy o1g is!

    A maggyarbirkák pedig nyáladzzva beszopják!

  • O1G666
    2019 december 19
    4:35 de.

    „Népszavazást kéne kiirni, h Moon se lehessen senki 2 ciklusnál hosszabb ideig ÖSSZESEN se miniszterelnök, se köztársasági elnök! (A 2 pozicioban együttvéve összesen!)”

    Ezt nagy együttértéssel lelkesen tudnám támogatni, de kiterjeszve az összes képviselőre és csak a mentelmi jog eltörlésével és a visszahívhatóság bevezetésével! Szerintem nem vagyok ezzel túl szigorú, mert már a parlamenti megélhetési atyafiakat csak ilyen kényszerítő módszerekkel lehet valódi felelőség vállalásra kényszeríteni!

  • Azon 1. Törtenelmi Pillanatnal vagyunk, amikor egyet kell értsek Orsos Elemérrel!
    Most kattoghatnak a fenykepezők, amikor egymás nyakába borulunk egyeterto konnybe labadt szemekkel!

    Ugy latszik beletalaltam mindenki mézesbodonébe! Ezt az iranyt kene hajtani es kiverekedni, ha nem akartok forradalmat csinalni! – Hogy is mondta az általam nemsokra tartott miniszterelnökünk?

  • Kedves llle Pityu! Hadd legyek most az egyszer álnaív!
    Különben is ígazad van! (De ezt nem akartam direkbe a képernyődbe klimpírozni, mert szégyenlős is vagyok!

    Abbol is latszik, h mennyire egyontetűen elismeri mindenki, hogy meg sem probaljak cafolni! Monjuk nehez is lenne!
    De azert Marcsitol egy gyenge probalkozast szivesen olvastam volna a tv1 – Gyökerek reklámszünetében!

  • sansztalan ebben a kurvaországban minden erőfeszítés!
    Kertész Ákos helyesen definiálta, a
    .
    MAGYAR GENETIKUSAN ALATTVALÓ!
    .
    álmodoznak itt néhányan, hogy csak két ciklus, meg miegyéb.
    részemről maximum két feminin havi ciklust engedélyeznék,
    .
    D
    .
    komolyodjunk egy picinykét!
    következmények nélküli ország is ez a magát magyarnak valló csürhével teli lavór, hiszen itt egyetlen gazember sem tud megbukni, egyetlen gazembert sem vontak, vonnak felelősségre.
    nézzük a magyarhoz hasonlóan csürhe angolokat!
    primitív hájfejű barmok – Durell is megírta, amit egyszer egy angol abba a buta hájfejébe vesz, abból nem enged, s így lett a brexit – ahol azért még van következménye a dolgoknak.
    a legutóbbi választásokon elbuktak a Corbynék, s a fickó azon melegében eltakarodott a vereség után!
    bárki eltudja képzelni, hogy a dk élén ne a gyurcsány legyen, vagy a csuti gercigányt eltakarítanák a bűnbandája éléról?!
    he? mi? na!
    ezek a bűnöző gazemberek a kezükben tartják az egészet, csak az léphet be a közéletbe, akiket ezek beengednek.
    lásd legutóbb a momentumnak csúfolt csuti gecigány által gründolt izét, akiket az lmp helyére szánt.
    hozzáteszem még, hogy kifejezetten neheztelek a magát magyarnak valló – tehát a csürhe része, s ez látszik is abban, amit nem hajlandó megtenni! – Sorosra, aki kb tíz rövid perc alatt kicsinálhatná a csutit, ha akarná!
    .
    DE
    .
    neki így jó, hiszen nem tesz semmit a „szülőhazája” üdvéért.
    kinek kérdése van, mit miért is artam, szóljon bátran, segítek!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.: kinek sérti hamis önérzetét az általam használt erős kifejezések használata, az olvassa el Jaroslav Hasek: Svejk című művének „utószó az első részhez” című fejezetét, s dönse el, amber-e, avagy gyáva kutya!

  • Abramovics!
    Az általánositása miatt nincs igaza!
    Akkor az összes diktaturaban élő ember birka, csurhe, alávaló?
    Nem ők választották azt, hanem az telepult rájuk!

  • Voronyezs:
    „Mit mondott Valagyimír Vlagyimírovics Hungaro Führernek a legelső találkozásukkor ?
    “Tű, daragíje moje Vííííktor, vígyetye! Ván itt nekem a bálzsebben egy tííígedet kompromtyívnűj dokúmentníj bumágá míííg a rjégi KGB szikreterszkíj bűrokratnűje X/Z számú áááktájú… – Jobb lesz, ha követsz minjá… Mert, ha nem, já publikájú gyéláty…””

    Ugyan Voronyezs! Ön komolyan azt hiszi, hogy ha Putyinék publikálnák amit a Orbánról esetleg tudnak (ha ugyan tudnak bármit is), az egy hangyányit is rontana a Vezér és Kancellár presztizsén néhány tízezer (no jó, egy-kétszázezer) kliense és a 2-2,5 millió vezér-komplexumban „szenvedő”, istenítő híve körében? Ugyan már!

    Már Max Weber megállapította, hogy az un. karizmatikus személyes hatalom elfogadására hajlamos csoportokban az éppen aktuális vezér karizmáját egyetlen esemény rombolja le, de az a sárga földig – egy nagy vereség.

  • Orsós Elemér

    abramovics
    2019 december 21
    7:03 de.

    Mindenben igazad van, legfőképpen a két haviciklusos határidőben és a svejki utószó jogosságában, ezért jutalomból felsorolhatsz akár 20 darab honmentő stratégiát is! Megmondom őszintén már csak Benned van minden bizodalmam, mert eddig még senki sem vállalkozott erre a nemes feladatra!

  • Orsós Elemér

    abramovics
    2019 december 21
    7:03 de.

    Az a baj hogy, kevesen olvassák a „Svejket”, pedig hatalmas gyakorlati haszna származhatna belőle az emberiségnek!!! Például nem borzalmasan unalmas illemkódexekből, hanem belőle lehetne szórakozva, észrevétlenül magunkba szívni az úri becsületet és a sportszerűséget!!!

  • O1G666
    „Akkor az összes diktaturaban élő ember birka, csurhe, alávaló? Nem ők választották azt, hanem az telepult rájuk!”

    Nem a fenét nem, legalábbis ami Magyarországot illeti! Hát ki választotta, ha nem a magyarországi szavazók? Hogy első alkalommal megválasztották, az rendben van, azt lehet mondani, még nem tudták, hogy mit választanak. Egyébként is, akkor a 2002-ben választás útján még meg lehetett szabadulni tőle. (ma már rég nem.)De a második, a harmadik, a negyedik alkalommal…? Egyébként ellenzékben sem csinált titkot abból, miként képzeli a politikai jövőt: „Egyszer kell győznünk, de akkor nagyon!”
    Nos, ez sikerült, az istenadta nép igazán boldog lehet…

  • O1G666
    2019 december 21
    8:57 de.
    .
    segítek, mert látom, nem megy!
    .
    első pont a te meghatározásod, hogy tudjuk miről beszélünk, ha szóba kerülsz, avagy bárki is széles e világon veszi na felesleges fáradtságot, és elolvassa firkálmányod.
    .
    te alapvetően buta vagy
    .
    tehát nem értem miért beszélsz bele a felnőttek dolgába.
    valószínűleg nem mondta meg neked anyukád – pedig kivizsgáltatott! – hogy a dottor bácsi azt mondta neki képességeidről, hogy egy felmosórongy is jobb eséllyel indul veled szemben az életben lévén alapvetően híján a tanulás képességének, s az intelligencia szinted is a nullához konvergál.
    most én voltam oly kíméletlen veled, hogy közöltem a tényt.
    nem tudsz mit tenni, próbáld elfogadni!
    .
    amennyiben ez a magát magyarnak valló csürhe nem lenne genetikusan alattvaló, abban az esetben már régen karácsonyi díszben lennének az Andrássy út kandeláberei!
    rajtuk lengenének-lingenének az úgynevezett rendszerváltást követő magukat politikai, gazdasági – csányi kulcskérdés! az egyik legaljasabb féreg! – elitnek nevező köztörvényes gazemberek tetemei, s hollók vájnák ki szemüket, tépdesnék rothadó húsukat!
    gyurcsánytól a csuti gecigányig bezárólag.
    .
    DE
    .
    ez sajnos soha nem fog bekövetkezni.
    így aki teheti, s van egy kis esze, az elmenekül innen.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    egy érdekes adat:
    állítólag a statisztikák szerint – vajh ki hamisítja?! – mintegy 600.000 ember menekült el eddig.
    természetesen ez hazugság.
    megjelent az origón – kinek a pöcsén lógnak ezek? he? mi? na! – hogy karácsonyra
    .
    3.000.000
    .
    bötűvel is kiírom
    .
    HÁROMMILLIÓ
    .
    magyar jön haza „ünnepelni”
    .
    na akkó hányan is menekültek el eleddig? he, mi? na!

  • O1G666
    2019 december 20
    8:16 du.

    Boda esetében ne várj sokat. ő sablonokból dolgozik, amit a tartótisztjétől kap, aki még nem adta le neki a legújabb szöveget. mivel önálló gondolatai nincsenek – ékes példája a NER agymosottjainak – hát elővesz egy sablont, kiegészíti korlátozott – kb. 150 szavas – szókincséből, és – némi személyeskedés után – befejezi a fölényesnek és nagypolgárinak szánt „na, pá” elköszönéssel, ami azonban csak rendkívüli primitívségét bizonyítja.

    habár, mint igaz és vak Orbán-hívő, valóban meg kellene próbálkoznia valamilyen cáfolattal, de talán ő is érzi, hogy a) nincsenek ellenérvek b) de, ha mégis, ő kevés hozzá.

    görcsös bizonyítási vágyánál csak feltűnési viszketegsége a nagyobb. ám egy mentális ctrl-c-ctrl-v esetében ez kevés 😀

  • Auróra Boreálisz

    Geyza
    11:46
    utsó’bek.

    Ez a szerinted „nyugatázsiai” GPS osztályozás, pontosan oly sanda és sunyi duma, mint amint nácik [antiszemita] Klebersber Kúnók, Hóman Bálintok, és Gömbös Gyulák határozták meg a tőlünk keletre – mindössze csupán egy pár nap vándorlásnyi távolságra ottragadt népek kultúráját. Avvótt csak a különbség azok meg miköztünk, hogy ők ott, mi meg itt telepedtünk le a Hősökterén, Rákosmezejétől egy köpésre, hogy mingyá’ modell után meg is szoborhassuk a magunk übermenschi mivoltát egy szoborcsoport ősiségében…

    Ugyanis a 25 éven át fortyogó, fröcsögő Horthysta propaganda szerint „mi voltunk Európa védőbástyája” és ezt sajnos komolyan is vették, „s ezt elharsogták kelettől nyugatig”, addig-addig mígnem terveikhez hűen meg nem ütköztek az ottragadt [az etelközi,a kazakisztáni, a turáni, stb. és más középázsiai sztyeppei] szintén vándornépekkel, akik 1945-ben aztán alaposan megtanítottak bennünket „kesztyűbe dudálni”, hogy mi is az a „magyar igazság”, nameg „a magyarok istene”…

    Ezt jelenti a te Übrmensch nyugatázsiázásod. Most menj Rákospalotára az Asia-center plázába kínai árukat venni.

    .

  • Auróra Boreálisz
    2019 december 22
    6:27 de.

    Én se vagyok különb, hisz a Kárpát-medencében élek.Sajnos.
    Mi itt egy nyugatázsiai nép vagyunk.

    Aki elköltözik a Kárpát-medencéből
    az szép lassan kijön ebből a kategóriából, kivételt képeznek a lelkileg valóban gonoszok akiknek érdekük van ebben az avítt mentalitásban.

    Ha viszont ide költözik mondjuk egy gyanútlan átlag angol,
    akkor idővel ő is nyugatázsiaivá válik.

    Elméletem szerint ennek a „Földcsakrából”
    (Dobogókü környékén) kiáramló lélekrontó sugárzás az oka.

    Maga a Kárpátok hegy-gyűrűje nem engedi kiterjedni ezt a sugárzást, de más déleurópai nációknak más okozza a nem europeer látásmódot.

    De ez csak az én elméletem.
    Lehet , az egészet az UFÓ-k okozzák hehehe

  • Auróra Boreálisz
    2019 december 22
    6:27 de.

    Légy erős : ha nem is az Ázsia-centerbe (ilyen helyeket nem szokásom felkeresni) de a NET-ről , Délkoreai Hyundai itteni képviseletből rendeltem minap egy szalagcsiszlógépet.
    Merthogy nem kinai hanem délkoreai.
    Erre mi derül ki? rá van írva magyarul :
    ” A HYUNDAI ENGEDÉLYÉVEL KINÁBAN GYÁRTVA ” ! !
    Egészen lelombozódtam. ÉS nem is csalódtam benne.
    Egy napig szereltem a garanciás gépet mire használhatóvá vált.
    Aztán felhívtam a képviseletet hogy panaszt tegyek a gépre.
    Mondták kicserélik, ingyenes szállítással.(Viszik hozzák)
    Mondtam nekik egy frászt ! Már munkám van benne és ki tudja az uj gépnek milyen, talán komolyabb hiányosságai vannak. ÉS felsoroltam nekik milyen alkatrészeket küldjenek. Meg is küldték másnapra. Ennyit a kínai ipar hihhhhetetlen képességeiről. De ha TE szeretsz odajárni..mert láthatólag jól ismered a helyet..

  • minél idősebb leszek, annál bölcsebb. mostanra már annyira, hogy nem érdekel mások véleménye. részint, mert engem nem befolyásol, részint, mert vallom az ősi igazságot: a vélemény olyan, mint a seggluk. mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra 😀

  • Abramovics

    „…aki teheti, s van egy kis esze, az elmenekül innen…”

    Jó ötlet, legyen eszed és húzz el a …csába.

  • Ille István:
    „Boda esetében ne várj sokat. ő sablonokból dolgozik, amit a tartótisztjétől kap, aki még nem adta le neki a legújabb szöveget”

    Ezt szinte kizártnak tartom, nem becsülném le ennyire a tartótiszteket; ha Boda úriasszony tartótiszti útmutatások alapján írogatna, értelmesebb kommenteket pötyögne a számítógépére.

  • Ille István
    2019 december 22
    1:19 du.

    na látod Ille, hát ez egy nagy adag arrogancia, még-ha viccnek szántad is. Ami nyilván nem igaz, hiszen bevallásod szerint magas ívben tojsz rá, hogy kinek mi a véleménye arról amit írsz – csak egy kérdésem van akkor – figyu, ez kérdés:

    Mi a fészkes fenének nyilvánítgatsz akkor véleményt, és legfőképp akkor minek és kiknek publikálsz?

    Ja tudom, nem a bölcseknek, hiszen aki bölcs, annak magas ívben tojnia kell arra, hogy más személyeknek miről mi a véleménye, ellenben akik nem érnek fel ehhez a bölcsességhez azok nyelik az ilyen „bölcsek” véleményét mint kacsa a nokedlit …. 🙂 🙂 🙂 🙂
    így hát amikor írsz, akkor a bodáknak szánod az írásod?
    El is kérhetnéd a telefonját …. kkkkkkkk!

    Tetszel Ille, egyre jobban!

    Boldog Karácsonyt!

  • Orsós Elemér (Abramovicsnak):
    „ezért jutalomból felsorolhatsz akár 20 darab honmentő stratégiát is!”

    Ha húszat nem is, de öt-hat, ilyen vagy (épp ellenkezőleg, olyan) „honmentő” stratégiát javasló cikkre, kisebb tanulmányra mutató linket talán meg tudnék jelölni (egyetlen bajuk, hogy nagy valószínűséggel egyik sem lenne sikeres, de ezt én nem érzem bajnak, okos emberek írásait szerintem akkor is érdemes elolvasni, ha in concreto hülyeséget írnak), de most inkább megkímélem az ünnepre készülő olvasókat.

    (Egy-két éve, amikor kezdő kommentelőként feltettem egy igen derék, tisztességes, magát őszintén határozottan jobboldalinak valló szerző akkor még megjelenés előtt álló könyvének két részletére mutató linket, egy kommentelőtársunk – akivel korábban is, utána is majdnem mindig egyetértek – figyelmeztetett, hogy a kommentelőket nem holmi tanulmányok érdeklik, hanem a többi kommentelő véleménye.
    Én őszintén szólva nem így vagyok a dologgal, de azóta – amennyire tőlem telik, tehát nem nagyon, ám azért valamennyire – próbálok alkalmazkodni az elvárásokhoz; ez elég nehezen megy, mert nekem nincs és soha nem volt egyetlen saját gondolatom sem, ami netán annak látszana, azt kivétel nélkül loptam vagy épp lopom, esetleg lopni fogom.)

    No, hát szép ünnepeket mindazoknak, akiket így vagy úgy érint!

  • Auróra Boreálisz

    Geyza 9:13-9:21

    haha, hehe, hihi ))) 😀 😀 😀 😀 😀 ((( JÓVÁLASZ !

  • Gabriel
    2019 december 22
    3:32 du.

    az, biza, nagy adag arrogancia. nem tetszik? így jártál. igaz, nem kötelező elolvasnod, de te valamilyen ferde hajlamtól vezérelve mégis elolvasod, mi több, hozzá is szólsz. csak éppen minek?
    tartalmilag hozzá se tudsz szagolni, hát lelkesen személyeskedsz. és még te akarsz felérni hozzám!

    asszem, komoly baj lehet velem, ha elnyertem a tetszésedet. ne aggódj, teszek róla, hogy elmúljon. habár, ahogy magad mutatod, érzelmeid mélyről fakadnak, így nehéz dolgom lesz.

    a karácsonyom meg a jókívánságod nélkül is boldog lesz, mi több, az csak rontana rajta.

    de Madách szavaival élve: ember, küzdj, és bízva bízzál!

  • hogy Gabriel érzékeny lelkét ne terheljem, csak neki, csak most, okulásul a lightosabb változat:

    „Ahogy az évek során egyre érettebbé válsz, egyre őszintébb is leszel…és egyre kevésbé érdekel, hogy ez kit is zavar.”

    pá, kis aranyom, pá, nem zavarom, pá, csak elhagyom, pá!

    ha nem írok, ne válaszolj. számomra megszűntél létezni. mit mondjak, nem hagytál nagy űrt magad után 🙂

  • Mondhatnék mindenféle szépet, jót, de teljesen fölöslegesnek érzem itt és most.

    Kedves Ille István!
    Az, hogy Boda még mindig kuka, hát az nem semmi …!

  • Ille

    Na ne!
    Te mondod másra hogy nagy-fejű??!!

    Apám, terólad mintáztak gazsi cigány lovát, amit a vásárban árult – ha emlékeznél rá …
    „Nem vak ez, hanem bátor”

    Hiszen a személyeskedésednek határa nincs, csakis személyes véleményekkel foglalkozol, és azokra reagálsz – olyan „személyi stílusban” ami bizony párját ritkítja, erről szóltam, de hát – csak neked nem „esett le”
    Úgyhogy egyre inkább tetszel, még-ha furcsa is

    Hitetlen egy faszi vagy – na de de hát kedves zsuga-bubu, így tetszel nekem
    Járnak ide más érdekes alakok is

    Ha én meg arra járok, remélem néhány nagy-fröccsöt bevágok az egészségedre

    Tudod, szemétkedni idejárni, az is egy létezés forma, és nem kell nekem senkit véleményeznem, még kevésbé minősítenem, megtetted magadról tenmagad azzal, hogy te erre vagy büszke

  • Miklós bá’
    2019 december 23
    2:02 du.

    a) nem tud mit mondani b)nincs kész szövegsablonja c)szent karácsony ünnepe okán puszta keresztényi szeretetből tartózkodik a mentális környezetszennyezéstől.

  • Gabriel
    2019 december 23
    3:59 du.

    @gagagagaga

    ne személyeskedj! Ille Pityu szépen, objektíven kiosztott, mint egy Makk Ultit, piros rebetlivel és Zöld Durch Marsch sal…
    legyen neked ez elég, így ünnepek táján, mivel te védett állatfajként vagy kezelve a KMH-n nem is merek mást írni, annyit azért a Cenz Ura megenged(???) alul informált vagy és azt is agnoszkálod mint ahogy azt a zsidó filozófusnőt (Rand Ayrn vagy valami hasonló, nem tudok azon a nyelven amin ő ír) ídézted, az agnoszticizmus halálos kór és büdös is…

    és te is érdektelen lennél, ha nem lennél ennyire pofátlan

    mindazonáltal szívbőljövő kívánságaimat küldöm

    bruahahaha

    +kkk