Horthy, az ártatlan bárány

2019 december 30 3:11 du.144 hozzászólás

A jobboldal ikonja, Orbán idolja, követendő példa, és egyáltalán, ő az orbánisták emlékezetpolitikájának éke.

Lázár János a minap megkoszorúzta sírját. Hogy milyen apropóból, senki nem tudja. Mondjuk, most ért rá. Nomeg, most 100 éve vonultak be Budapestre Horthy különítményesei, akik ennek apropójából legalább ezer kommunistát, zsidót és egyéb, nekik nem tetsző polgárt gyilkoltak meg játékos pogromjaik során. Ezek szerint ez kétségtelenül megemlékezésre méltó esemény volt Orbánéknak.

1945-46-ban azért sikeresen elnyerte a legnépszerűtlenebb államférfi kitüntető címet, csak – igaz, szoros versenyben – Szálasi előzte meg. De mára a rendszerváltás prominensei – kezdve Antallal – eredményesen dolgoztak történelmi szerepének kifényesítésén és a II. Vh-ban betöltött szerepe átszerkesztésén.

Pedig Horthy volt, aki terület- és zsákmányszerző mohóságtól vezérelve belevitte az országot a vh-ba, holott ezt Hitler se nem követelte, se nem kérte tőle, ő ugyanis tisztában volt a magyar hadsereg állapotával és képességeivel, így teljesen értelmetlennek tartotta bevetésüket. Rossz duma tehát a „szövetséges” kényszerítésére hivatkozni. Ráadásul a német támadás után Molotov külügyi népbiztos behívatta a magyar nagykövetet, és értésére adta, hogy ha Magyarország nem vesz részt a német intervencióban, a háború befejezése után Erdéllyel kapcsolatos igénye a Szovjetunió által pozitív elbírálásra fog kerülni. Molotov már akkor sejtette, hogy a németek nem fognak győzni, ezért merte ezt a megvesztegetést bevállalni.

Summa summárum, Horthy minden kényszerítés nélkül, önként és dalolva küldte vágóhídra a magyar bakákat és munkaszolgálatosokat, ami azért érdekes, mert se politikai, se személyes haszna nem származott belőle.

Lássuk most a szerecsenmosdatás kedvenc témáját, hogy de hát Horthy uralma alatt a zsidók viszonylag békében létezhettek! Ja, Magyarországon. 1942 végéig a holocaust kb. 6 millió zsidó áldozatából 4 millió már az enyészeté lett, első sorban a Szovjetunióbeli és Lengyelországi szorgoskodásának köszönhetően. Horthyék ezt tudták. Naná, majd nem! Horthy egyetlen pozitívuma, hogy a következő évek németországi megsemmisítő folyamatait nem nézte jó szemmel. A lelkiismerete szólalt volna meg? Aligha. Inkább csak a katona korrektsége: mégsem járja, hogy embereket pusztán azért, mert zsidónak születtek, megfosszanak jogaiktól, javaiktól és életüktől! Ez nem korrekt!

Az pedig, hogy nem tudott a szörnyűségekről, megint csak rossz duma. Ottlik György, a kormányzati Pester Lloyd főszerkesztője és Sztójay Döme berlini magyar nagykövet Berlinben azon polemizált, hogy eleget kellene tenni a német követeléseknek, mi szerint 300ezer zsidót deportálni kellene. De hát azokat megölik! Valóban. De akkor legalább 100ezret, mert akkor mégiscsak jobb szemmel néznének ránk! Mindez eltitkolták volna Horthy előtt? Ugyan, kérem! Azon kívül általa is ismert adat volt, hogy 1943 nyarán Lengyelországban 600ezer zsidó él, ugyanakkor 1939-ben ez a szám még 3.3millió volt. Ugyan, tessék már mondani, hová lett a különbség? Vagy ez statisztikai hiba?

Horthy ennek ellenére nem adta ki a zsidókat, ez kétségtelen pozitívum. Azonban a miértje sem akármi. Horthy nem volt buta ember, mi több, jól tájékozott is volt. Körülnézett, és azt látta, hogy se Mussolini, se Petain, se Antonescu, se Tiso ’42 után nem deportál. Mivel meglehetősen hiú is volt, úgy vélte, személyére nem vetne jó fényt, ha ő deportáltatna.

A Horthy rendszer antiszemita, antikommunista, nacionalista és irredenta rendszer volt, ezen kár is vetyengeni. Ha mindezek következtében – a történelmi felelősség vizsgálata helyett – úgy véljük, hogy mi mindig áldozatok vagyunk, ha minket mindig elárultak, ha minden tragédiánk a judeobolsevista belső ellenség aknamunkája az oka, akkor meg kell őket büntetni. Mert büntetni, azt nagyon tudunk, ebben Orbánék is jeleskednek. Nos, mivel az Antant nem foglalkozott ilyen piti dolgokkal, hát Horthyék bevezették a numerus clausust.

Lényeg, hogy Orbánéknak létszükséglet Horthyt megtisztítani. Horthy ugyanis szabad kezet adott a Sztójay-kormánynak a zsidókérdésben Ebből valahogy ki kell mosni, mert különben mi végre a piedesztálra emelés? Horthy, Orbánék idolja 437ezer zsidó deportálása után függesztette csak fel azt, ám ’44 augusztusában újra engedélyezte azt, pedig akkor már a katonai helyzet is teljesen reménytelen volt! Ő most a szerecsenmosdatás tárgya.

Ja, hogy a Kamenyec-Podolskij-i mészárlás tudomására jutása után állíttatta volna le az „exportot”? Süket duma! Keresztes-Fischer belügyminiszter kapott utasítást Berlinből, hogy álljon már le, mert nem tudnak több zsidót fogadni! Ez önálló akció lett volna, Horthy tudta nélkül? Ugyan, kérem!

Horthy történelmi felelőssége 437ezer zsidó és a Doni Hadsereg pusztulása után vitathatatlan.

Az ő sírjának – egyáltalán, mi a bánatért hozták vissza Kenderesre? – apropó nélküli, orbáni potentát általi megkoszorúzása azért felvet néhány kérdést.

Ráadásul Imrédy, Sztójay egyaránt Horthyra hivatkozott, akit az akasztófától – ami egy háborús bűnösnek kijár – Sztálin vétója mentett meg.

A szerecsen mosdatás után max. nem lesz piszkos, de továbbra is szerecsen marad!

144 hozzászólás

  • a fidex kft az most tolat vagy in(o)g oda vissza?

    a nagy gond ezzel az, hogy sokakat komolyan érdekel a maszlag… közben vidáman lopnak

    bruhahaha

  • „Horthy történelmi felelőssége 437ezer zsidó és a Doni Hadsereg pusztulása után vitathatatlan”

    Ez az állítás nem igaz, azaz nem „úgy” igaz.

    „Semmi sem csak fehér és semmi sem csak fekete” vannak árnyalatok! Az árnyalatokat mutatja Horthy sírjára elhelyezett koszorú „A hálás zsidóság” felirattal.

    1) Horthy 1944-ben szerzett tudomást a vidéki zsidóság elpusztításáról (nem az elhurcolásáról). Horthynak ez a felismerése után történt a budapesti zsidók megmentése.
    2) A „Doni Hadsereg” megsemmisüléséhez: Magyarországon voltak politikai pro- és kontra érvek a Németország melletti, ill. a Szovjet Oroszország elleni hadba szállásról. Azok véleménye kerekedett felül, akik meggyőzték Horthyt, hogy az addig óriási hadi sikereket elért Németország joggal várható(!) győzelme esetén Magyarország megtarthatja a nagyrészt igazságtalanul korábban el-, majd vissza csatolt magyar területeket. Az végzetes volt, hogy a) a magyar haderő silány hadfelszereléssel rendelkezett b) a szovjet-orosz hadsereg kb 10x-es túlerővel rendelkezett a Don kanyari csatában.

  • … egy kis adalék …

    „Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb, zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.” – Részlet Horthy gróf Teleki Pálhoz írt, 1940. október 14-én kelt leveléből)

    ” … mikor még szükségünk van rájuk” –

    Csak úgy mellesleg – a lényegen túl -: véletlen, hogy Sztálin „nem ragaszkodott” Horthy számonkéréséhez? (Mert ha úgy kívánta volna, vitéz tengertelen tengernagyunk ott lógott volna Nürnbergben a többi féreg mellett.) Csak nem „lelki rokonságot” vélt felfedezni benne?

  • Magyarorszag problemajanak az oka 1919-ben ugyan az volt mint Oroszorszag problemaja 1917-ben.

    Nem engedett lehetoseget a torvenyes rend formajaban egy felig tisztesseges polgary allamhatalom letrejottere.

    Lenin es a Cseka Oroszban , Pesten meg a „Lenin fiuk” a fegyveres eroszakkal a lehetoseget megakadalyoztak.

    Annak eredmenye lett a Horthy rendszer.

    Horthy meg az elmaradt mult szazad gondolkodas modjanak volt a termeke. Azert az osi ingatlan szerzesi celok zalogositotta a nemzetet Hitler csatlossava.

    Persze a Moszkvai csatlossag sem lett sikeresebb meg a t 45 eves bekeben es kenyszeritett iaparosodas es kollektivizalassal sem.

    Ugyan az mint manapsag, s azt az itteni hozaszollok meglatasai soraikban tisztan bizontitja.

    Tehat ha az erdekeik es a kepessegeik a mult-eredmenye,hat mi mas lehetne majd a jovojuk???

    Persze az nem szamit, amig panaszkodhatnak es szidakozhatnak.

    De verd a doglott lovat, az ugy sem megy semmire !!!

  • FERENCT;

    Nemileg igaza van.
    De mint mar kofejeztem meglatasomat, Horthy ostobasaga es gerinctelensege viyye a nemzetet a haboruba mint Hitler csatlossa.

    Gerinctelen volt, mert nem volt kepes Hitlernek mondani; ‘Nem, mi bekes nep vagyunk es nem akarunk haboruba keverdin,inkabb semlegesek maradunk’.

    De 1944-ben amokor Salzburg mellett Hitler fohadiszallasan ,amig „Operatiom Margaret” folyt le magyarorszag nemet megszallasa, nagyon batran beolvasott Hitlernek. Sot csodalatosan hogy Hitler egy napi visszatartasa utan szabadon engedte haztaerni.

    Nagyon erossen velem,hogy csupan a Becsi-Accord alatal nemi teruletek vissza-adasa serkentette a csatlossagra.

    Horthy , nehany gazdag zsido kartyajatszo baratait megmentett, de NEM tett semmit a tomegek eltoloncalasai ellen.

    Tehat az dupla bun volt am!!!

  • MIKLOS BA:

    Dehogy nem erintk4ezett.

    Leo Goldberger majd-nem mindennapi kartya jatszo partnere volt. Sot megmentett nehany masokat is.
    De semmitt tett a felmilio artatlan elhurcolasa ellen a halal-taborokba.

    Az valosag, hogy az ipari, kereskedelmi, penzugyi, muveszeti vonalokon fokent a magyar zsidosag alt az elen.

    A magyarok zomei, a nemsek, birtokosokon kivul „toke-keptelenek” voltak.

    De a nemzet altalanos lakossaga SOHA nem fog toke-kepesse valni amig az allamhatalom a dolgozo, termelo melosok alapfizatesenek felet elrabolja adok neveben.
    Mind azok penzet a jelen allamhatalmuk csupan a birokracia hizlalasara hasznalja.

    Szegeny az orszag mert szegny a nep !!!

    S a nemzetnek nincsen arany-banyai, gyemant-banyai, sem olaj-mezoi. Csupan a nemet auto-ipar ottani uzemeiben melozhatnak.

    S amig a lakossag zome „toke-keptelen” marad, a nemzet is szegenyen marad mint a templom egere.

    De arra emlekztetni maguk gyulolik a valosagot.

  • Kis kiegészítés. Horthy és az egész ún. keresztény, nemzeti osztály – hozzávéve az arisztokráciát és a klérust – semmitől sem félt jobban, mint a „vörös mételytől”: vagyis attól, hogy a parasztok földet követelnek, a munkások meg jogokat, élhetőbb életet.
    Horthy bűne abban áll, hogy Magyarországot egy tekintélyelvű, sérelmi útra vezette.
    Ausztriában 18 októberében kikiáltották a köztársaságot, amely többnyire keresztényszocialista vezetéssel – a német megszállás idejét kivéve – a mai napig fennáll.Holott Ausztria – az osztrák birodalom – mindenét elvesztette.
    De siránkozás, meg nemzettemetkezés helyett élnek, dolgoznak, köztársaságban.

  • Göllner András

    Nem egészen értem, mi magyarok miért kizárólag Horthy, személyesen is vállalt anti-szemitizmusa körül korcsolyázunk. Ez ugyan az a fajta csőlátás, bénaság, mint az ami ma Amerikába játszódik Trump csiripelési mániája körül. A CNN, a demokraták, az Amerikai közbeszéd képtelen mással foglalkozni, mint azzal, hogy vajon ma melyik lábával kelt ki az ágyából a mesterségesen szőkített bombázó a Fehér Házban. A természetes valóság feltárásával, a társadalmi jólét alappilléreinek rothadására jóformán senki se figyel.

    Horthy nem egy ártatlan bárány volt, hanem egy büdös disznó, aki úgy lenyelte a Franciák által kiforszírozott Trianoni diktátumot mint a vaddisznók a földrehullott makkot kinn az erdőben. Erre nem volt gyomra Károlyinak, ez ellen még a bolsevik Kun is harcaba szállt. De baszta Horthy segíteni őket – lapított mint egy pók a lucernásba lenn délen, végig a Franciák fenekét nyalta, míg a tőkés nagyhatalmak kiéheztették az országot És amikor az ország felébredt a Tanácsköztársaság kudarca után, az egész balhét a zsidóságra kente.

    Horthy valóban brutális módon kiszolgálta a magyar zsidókat a náciknak. Igazi dzsentri módon „oldotta” a maga és Prohászkáék által kreált zsidó kérdést. Akárcsak Dózsa György esetében, a magyar arisztokrácia, a Szent Korona tan hivesei, a mágnások, az arany bullások, a katolikus egyház áldásával, magasról leszarták e sokat szenvedett nép leg értékesebb értékhordozóit, másnemzetiségű lakotársait, a szegénységben sínylődő tömegeket, a több milliós mezítlábas parasztságot, hogy most a lázadókat ne emlegessem. Horthy nem csak a zsidókat, hanem az egész országot átverte a keresztény-nemzeti dumájával. Nem a demokráciát, hanem a fasizmust fejlesztette az uraságnak Magyarországon 1920-45 között. Ezt a képességét óhajtja Orbán elsajátítani, ezért falja Horthyt, Prohászkát, Wass Albertet, Nyirőt, a sok szarjankó aki odahaza vagy idekinn a diaszpórába tolong a Fidesz vályoga korül.

  • Mi egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követtünk el a magyar zsidó honfitársaink ellen az 1940-es években ! Magyarok, magyarok ellen !
    Kérdés; Miért toloncolta ki Magyarország Kertész Imrét, a gyermek Magyar állampolgárt, és küldte idegen országba a halálába ? Miért ? Mekkora megbocsájthatatlan bűnt követett ő el, mint egy gyermek és mi volt a vád ellene ? Mekkora kárt tehetett az ő érzékeny, fiatal lelkivilágában az 1944-45 szörnyűségek átélése amit a szélsőséges, keresztény, Hungarista nyilas eszeveszett vészkorszak zúditottak rá és családjára ?
    Hogy lehetet az, hogy a Magyar, istenfélő ‘keresztény’ tömegek elhitték, hogy a zsidó honfitársaik idegenek, és eltüntetésük nemzeti érdek és ezzel majd megoldódik a „keresztény magyar” embernek minden problémája? Miért kell még ma is lekicsinyelni, csúfolni és irigykedni erre a szorgalmas, tanult magyar társadalmi rétegre, a Magyar zsidó honfitársainkra, kik a maga húszszoros kisebbségében elfoglalta a Magyar élet legtöbb stratégiai pontját ? Vagy talán fent állhat az, hogy az irigységünk oka a mai kollektív Magyar (nem zsidó), kreativ és elméleti intelligencia gyengesége ?
    Sajnos még ma is látjuk, hogy a tehetségtelen, alacsony inteligenciával rendelkező, ‘mélymagyar keresztény‘ embereket, kik úton-útfélen kifröccsentik, beteg fajgyűlölettel dúsított, sötét fasiszta magyarkodásukkal, a kisebbségi érzesüket a zsidó honfitársaikkal szemben.

  • Ferenct:
    „Horthy 1944-ben szerzett tudomást a vidéki zsidóság elpusztításáról (nem az elhurcolásáról). Horthynak ez a felismerése után történt a budapesti zsidók megmentése.”

    Részlet Horthy Miklós 1943.május 7-én kelt, Adolf Hitlernek írt levelének tervezetéből: „Excellenciád további szemrehányása volt, hogy a kormány a KIIRTÁSÁNAK keresztülvitelében nem járt el ugyanolyan mélyrehatóan, mint az Németországban történt, és ahogyan az a többi országban is kívánatosnak látszik.”

    Ferect:
    „Horthynak ez a felismerése után történt a budapesti zsidók megmentése.”

    Hogy időben ezután történt, annyiban Ferenct kivételesen igazat ír. Horthy 1944 július 6-án valóban ideiglenesen felfüggesztette Budapest akkori tizennégy kerületében,
    tehát a mai Budapest belterületén, a zsidók deportálását. Augusztusban azonban ismét hozzájárult a budapesti zsidók deportálásának folytatásához.

    „A magyar belügyminiszter közölte Eichmann SS-Obersturmbannführerrel, hogy a magyar kormány, a kormányzó hozzájárulásával, f. hó 25-én megkezdi a zsidók kitelepítését Budapestről. Bár a kormányzó csak korlátozott számú zsidó kitelepítéséhez járult hozzá, a kormány mégis elhatározta, hogy minden zsidót kitelepít, kivéve az 1941. január 1-je előtt kikeresztelkedett és már elkülönített, valamint egyéb kikeresztelkedetteket, így pl. azt a háromezer főből álló csoportot, amelynek kivételezettségét (Ausnahmebehandlung) a kormányzó személyesen rendelte el. A terv szerint koncentrálásuk augusztus 25-én kezdődik, három táborba. A hat vonatból álló első szállítmány 20 ezer zsidóval augusztus 27-én indul, azt követően napi 3 vonat szállít 9 000 zsidót. A koncentrálást kizárólag a külön erre a célra összevont magyar csendőrség végzi.” (Theodor Horst Grell SS-Hauptsturmführer, a német követség tanácsosának, Veesenmayer zsidóügyi szakértőjének augusztus 19-i távirata a német külügyminisztériumnak)

    1944.augusztus 23-án Románia átállt a Szövetségesek oldalára, hadat üzent Németországnak. Ezzel a német déli front összeomlása napok kérdésévé vált.

    „A magyar belügyminiszter imént közölte Eichmann SS-Obersturmbannführerrel, hogy korábbi nyilatkozatával ellentétben, a kormányzó parancsára most azt az utasítást kapta, kezdje meg f. hó 28-án a budapesti zsidók koncentrálását öt nagy táborba, amelyek a város területén kívül létesítendők; anélkül, hogy e táborokból az elszállítás birodalmi területre tervbe lenne véve.”
    (Edmund Veesenmayer távirata a német külügyminisztériumnak, 1944. augusztus 24.)

    „Winkelmann SS Obergruppenführer most közli távbeszélőn, hogy ma éjjel három órakor géptávíró útján kapta meg az SS birodalmi vezető (18) parancsát, amely azonnali hatállyal legszigorúbban megtiltja magyar zsidók bárminő deportálását a birodalomba. Arra a kérdésemre, hogy hivatalos-e a parancs, és én azt felhasználhatom-e, Winkelmann igennel felelt.” (Edmund Veesenmayer távirata Joachim Ribbentropnak, 1944. augusztus 25.)

  • Ferenct
    2019 december 30
    4:45 du.

    most is, mint máskor, vagy nem olvasod el figyelmesen a cikkben foglaltakat, vagy képtelen vagy értelmezni azokat., de ez legyen a te bajod.

    nincs tudomásom arról, hogy Horthy újra temetésén jelen lett volna olyan személy, aki a magyar zsidóság nevében nyilvánulhatott volna meg, azon felül azzal az állításoddal, hogy Horthy miről, mikor szerzett tudomást, hülyének nézed Őfőméltóságát és egész környezetét, élén Sztójay Dömével.
    noch dazu, a gazdag, potenciális gazdasági szereplő zsidók érdekes módon semmi féle gonddal nem küszködtek. megsúgom, Horthyt emigrációjában sem Löwenstein bácsi, a Sip utcából tartotta el.

  • Na! Ez a Ferenc az elő pelda, h ma is ugyanezt tennek o1g vezetesevel, mint horthy! De ez a rautalo magatartasukkal , szimpatizalasukkal is egyertelmű!
    Az, h a 437.000 elpusztitott zsido utan volt olyan megremitett lelki nyomorult zsido, aki hálálkodott, h nem ő lett a következő, előtte zárták be a vagon csapóajtaját, az horthy felmentését igazolandóan primitiv, aljas szándek!
    Nyilvan egy tomeggyilkost nem lehet felmenteni azzal, h o.k. franco gyerek, mert megállt 437.000-nél!
    Ilyen alapon szinTe minden gyilkost fel lehetne menteni, h nem gyilkolt tobbet! Vagy rablót, h az utolso után már nem is rabolt többet! „Tisztelt Birosag! Felmentésemet kérem, mert leálltam! Jo utra tertem! Nem raboltam , nem gyilkoltam mult hét ota! ”
    Jol hangzik! Mi?!

    O1g es bunszervezete azzal, h nyiltan horthy melle all, szellemi atyjának fogadja el, azonosul vele lelkileg, igy bűneit is vállalva természetes lelki társa es adott esetben, adott korulmények kozott társelkövetője is téren, időn keresztül! BŰNTÁRSA!
    O1g ezzel elismeri, h ő is ugyan ezt tenné, támogatná, irtaná a zsidokat, kommunistákat es barátaikat!
    Ha belegondolunk, ma csak a politikai kényszerhelyzet, ami más, időigényesebb, kifinomultabb megoldast követel tőle!
    A 40-es években megtehette volna o1g, h 100ezer , millioszamra irtsa ki akik utjaban alltak. Ma csak a hosszabban elnyujtott kinyirásuk a megoldhato a nemzetkozi kontroll miatt!
    Ezért hosszan elnyujtva semmizi ki, űzi el, lehetetleniti el, egzisztenciáját rabolja el ellenlábasainak!
    O1g hatékonyabb, mint horthy volt!
    1millio feletti a külföldre menekültek es a vagyonaiktól megfosztott adósrabszolgák száma! O1g egzisztenciagyilkos!
    Sőt, akik maradtak, azok az ő rabszolgáik, akár észre veszik es beismerik, akar nem!
    O1g többezermilliárdos vagyonát naprol-napra növeljük, gyarapitjuk munkánkkal, adofizetésunkkel!
    O1g 10millios rabszolgahada vagyunk!
    Ilyen szempontból Horthyt pancsenak is nézhetjük, mert ő kiirtotta a 437.000 embert, o1g viszont vagy több, mint 20-szorosat tette saját rabszolgájává!
    Abban egyet erthetunk mindenkivel, h barmennyi adot fizet, annak egy resze igy, v ugy de o1g zsebebe kerül!
    Mi vagyunk a fejőstehenei! Ezért nem engedi elmozditani magát békésen a hatalomból!

  • Miklós bá’, köszönöm ezt az idézetet. Örülnék, ha linket is tudnál hozzá adni, hogy máskor is, másnak is az orra alá dörgölhessem alkalomadtán…

  • Miklós bácsi

    Egy adott ország demográfiájára is áll az a marxi filozófiai tétel miszerint: „A mennyiségi változások minőség változásba csapnak át”

    Ha bármelyik ország populációjában drasztikusan megváltozik a kultura-, a gazdaság-, a pénzügyek-tulajdonosi köre ott törvényszerűen társadalmi konfliktusok következnek be. Különösen, ha ez rövid idő alatt történik.
    Ez érvényes volt Magyarországra is.

    Más kérdés annak elemzése, hogy a fenti változásoknak mi a kiváltó oka, ill ezt a demográfiai torzulást hogyan kezeli (változtatja meg) az országos politika.

    Hasonlat: Ha egy fiatal ember (legyen zsidó, cigány, román, stb) megházasodik, az új feleségét a családjába viszi és ott egy fedél alatt élnek, az bizonyos, hogy az anyóssal, apóssal, testvérekkel konfliktusba kerül, ha nem veszi át a férj családjának szokásait és hagyományait. Ill. kevésbé fog megtörténni, hogy a régi család az ifjú menyecskéhez fog igazodni. A tartós megoldás a családi konfliktusra: Az ifjú házasok külön házba költöznek. (Ezt számos irodalmi mű feldolgozta).

  • Bendeguz79
    2019 december 30
    5:10 du.

    gizi, megemelem, azután visszateszem… eltaláltad, tövig … a szarva közt a tőgyit, már megint

    azon is csodálkozok, hogy mindez az izé (agnoszkálás a 12. hatványon) valakit ennyire lekössön és egész oldalas „elemzéseket”, „esszéket”, „hőskölteményeket -amiben csak hős nincs- de van Horthy vitéz lovastengerész”, „lírai szerelmes verseket” és a kitrákotty mese piréz fordítását…

    időtök bőven, tennivaló ??? na Szilveszter van és már sokan időben el kezdték kibontani

    egészségetekre és BÚÉK

  • Bírom mikor egy echte fasiszta meg egy idióta vitába száll egymással olyan dolgon amiről fingásuk sincs.

    Igen Ferenct és Bendeguz, rátok céloztam…

  • Tehát Ferencné ertelmezeseben is o1g-t birodalmával törvenyszerűen el kell söpörni, hiszen gyorsan, sőt érdemtelenül, munka nélkül gazdagodtak meg a tőlünk rabolt javakból

  • SchumackerLady

    Ille István!
    Tévedés azt állítani, hogy Kamenyec-Podolszkról csak utólag szerzett tudomást, meg hogy katonatiszti korrektség… Ez nem igaz !
    Azokat, az általuk „idegenrendészeti razziáknak” nevezett pogromokat óriási készültség mellett maga a Belügyminisztérium szervezte, melyet 1941-ben, még alig léptünk be a gyilkos háborúba, már több hónapos lelkes szervezés előzött meg kb. 5000 hatósági személy aktív részvételével. Kizárt, hogy Horthy erről ne tudott volna.

    Mellesleg a Kamenyec-Podolszkij hóhér kapacitásának laza, „korszerűtlen” mivolta, ill. a 23-ezer fős magyar áldozati szállítmány „döbbentette” rá a német-náci szövetségesét az Endlösung halálgyár-szervező szükségességére és idézte elő a Wanseei-értekezlet nyélbeütését. Ennyit adott hozzá még a nagy-történelemhez is. Egy biztos, hogy a Horthy rendszer sokat tanult ebből a preciz idegenrendészeti akcióból, hogy ’44-ben az áldozati transzportokat 2,5 hónap alatt(!) még nagyobb felkészültséggel szállíthassa ugyanannak a a korrekt partneri elv és fegyverbarátság jegyében Auscwitzba, Bergenbelsenbe, Dachauba, stb…

  • F.C.K.Cs.P. (írja)

    „…amiről fingásuk sincs…”

    Nosza, K.Cs.P. írd ide, mit fingasz te a témához?

    (Magam nevében elnézést az alpáriságért, de másként nem lehetett-:)

  • Nos ez megint egy valótlan,értelmetlen cikk:
    1/ Horthy egy a németel által megszállt ország kormányzója volt..
    2/ Kényszerhelyzetben….de mindent lekövetett a zsidók ellenni
    szörnyű gyilkosságokkal szemben…….
    3/ Megszüntette BP-en a csendőrséget,vonatokat akadályozott amin
    deportáltakat szállítottak,hidakat zárt le,rongált meg az
    érdekükben……
    4/ Amúgy megszilárdította a gazdaságot!

    5/ A nácik elől külfördre menekült és ott is halt meg…..

    6/ Az sem mellékes,hogy szerette a hazáját,és nem volt olyan
    aljas és mocskos,mint manapság a zsidó származású Soros (a
    a „kedves apukája” keresztlevelet is vett a fiacskájájának,
    aki végignézte a zsidók kifosztását,deportálását is)aki a
    zsidó, és keresztény gyűlölő szemét illegális migránsokat,
    az embercsmepészeket támogatja,pénzeli……(a múltját az
    interneten is meg lehet nézni……!

    Na ennyit az igazságról,a múltról,a valódi történelemről!!!!!!

  • Mellesleg!

    Egy jóval régebbi cikkben (internet!)Maga Soros vallott a kedves papája és az ő multjáról……nem én találtam ki!!!!!!!!!!!!
    Utána lehet nézni,keresni!

  • ferenct!
    üdvözlöm a hozzászólásod,remélem Te is megértetted a választ?!!!

    Gyuri10!

    Bízom benne,hogy neked is van véleményed?!….
    A”gyengébbeknek” (vannak páran….)azt tanácsolom,ne strapálják magukat „észosztéssal” …pláne cáfolható és szánalmas válaszokkal,felesleges!

    Mindenkinek B.U.É.K! (vagy bejön,
    vagy nem?)

  • Ferenct
    2019 december 30
    4:45 du.

    Valóban vannak árnyalatok.
    Horthy esetében a hazaáruló tróger, a gyáva hazaáruló tróger, és a gyáva tömeggyilkos hazaáruló tróger árnyalatai között lehet válogatni.

  • Boda Marcsi,

    Ha marad a Horthy-Szálasi éra, akkor Te valószínűleg meg sem születsz. Ahogy a vezéred sem. (vö. a kiírtott és megnyomorított cigányok százezreit).

    Ha a vezéred mégis megszületik, akkor ma minden reggel „jó reggelt nagyságos úr” kiáltással köszöntené az istállóba látogató főlovászt.
    Már akkor, ha egyáltalán a lovek közelébe engedik ganézni.

  • Szerecsenmosdatóknak:

    ” … mikor még szükségünk van rájuk” – ez a félmondat valahogy elkerüli a figyelmüket.

    Félmillió füstbe ment ember … nem elég nektek? Szörnyű, ahogyan mentegetitek; ezen az alapon Kádárt is ugyanígy kellene lecsutakolni! (Lásd: „1/ Kádár egy, a szovjetek által megszállt ország vezetője volt.”)
    Az meg már tényleg a vicc (rossz!) kategóriájába tartozik, ahogyan(!) Soros lába ide is betétetik.

  • Kedves Almási Alma!

    Valamikor – úgy 2011-13 táján, infarktusom megúszása után – találtam valahol ezt a levélrészletet, leírtam kézzel egy darab papírra, azóta őrzöm.
    Egyébként szüleimtől meg tanítóimtól, tanáraimtól egy nagyon fontos dolgot tanultam meg: nem kell mindent tudni; elég annyi, hogy tudjad, hol keressed. Ha jól keresel, megtalálod. Eddig – (73 év) – bejött.
    Sok szerencsét az új esztendőben, meg még utána is!
    Miklós bá’

  • Ferenct
    2019 december 31
    9:28 de.

    Nem gondolod komolyan
    hogy majd itten íratni fogsz engem.
    Ahhoz kevés vagy öreg, mint szarban a vitamin.

  • Boda Marcsi
    2019 december 31
    1:12 du.

    Nomen est omen : OIM

  • Nahát! Ha ezt a partizánszövetség tudja! Hogy Horthy „hidat zárt le”, meg „vonatokat rongált meg” és feloszlatta a budapesti csendőrséget. (Pont fordítva – nyilas puccstól tartva a fővárosba rendelte a csndőrséget.)
    Tisztelt honfitársaim! Igaz, hogy a kormányzóságra vergődött kurtanemes felelőssége igen nagy. De semmire se ment volna, még a különítményeseivel sem, ha nem állnak mellette magyarok százezrei,panyókára vetett bocskaiban, meg feszülő otthonkában, mély tudatlansággal, kevély rosszindulattal, keselyűként lesve, hogy lecsapjanak mindarra, ami nekik jár: jobb állás, föld, vagy csak egy díszesebb étkészlet.
    És ez ma is így van.

  • Ferenc1 decens bölcselkedése egy fokkal mérgezőbb. Miféle „demográfiai torzulás” állt be a harmincas években? Nem tudok arról, hogy úszólábú, háromfülű földönkívüliek lepték volna el Magyarországot,amiben az „országos politikának” dolga lett volna. Miféle „minőségi változás”, ha századok óta itt élő magyarok egyik csoportja sikeresebb, a másiknál? A magyar, meg a keresztény nem minőségjelző, az egyik az illető nemzetiségét jelzi, a másik a vallására utal. De semmit nem mond arról, az illető milyen ember: szelíd, vagy erőszakos, önző, vagy nagylelkű, eszes, vagy buta.
    Konfliktusok mindig vannak, lesznek is: családban is, emberek, népek között is. Biztos kudarc, ha az egyik fél kijelenti, ő a „minőségileg” jobb, a másik köteles alávetni magát. Ez a színtiszta rasszizmus.

  • Többeknek

    Olvastam a klf Horthy-val kapcs (többnyire negatív) véleményeket.

    Itt is hangsúlyozom:
    a)Teljesen megértem a nácik sátáni terveként a zsidó holokausztban elpusztultak utódainak a fájdalmát. Tudom, hogy mit jelent apa/anya elpusztulása után érzett mély fájdalom: Dédapám az első háborúból nem tért haza és dédanyám húsz évesen két gyermekkel özvegy maradt. A második háborúban nagyapám halt meg (kommunistaként) Bp védelmében magyar katonaként nagyanyám szintén egyedül nevelte fel anyámat).
    b)A zsidó népirtás a nácik felelőssége akkor is, ha a klf megszállt országokban (így Magyarországon is) volt kollaboráció a nácikkal.
    A német nácik nélkül nem lett volna „iparai méretű” zsidó népirtás sehol (ill. volt: Kambodzsában ahol kb 3 millió embert gyilkoltak meg szervezetten!). A gázkamrákhoz a németek fanatikus „géniusz” kellett.

    Horthy nem menthető fel- és nem ítélhető el egyértelműen. Ezt történelmi tény, aki ezt tagadja, az a tényeket egyoldalúan- (érdekei szerint-) magyarázza.

  • Boda Egyre agresszívabb ès ostobább vagy. Rohamosan romlik a mentális állapotod kedves. Soros körme alatt a piszok többet ér nálad, hiába obégatsz ellene és gyalázol egy 14 éves fiút. Te szegény szellemi nincstelen. A többi megérdemelt jelződet Geyzátol elolvashatod.

  • Szerencsétlen Andrew-s!

    Én sem zsidó származású,sem cigány és persze komcsi sem vagyok és a szüleim sem voltak azok,tehát a születésem nem függött senkitől,(ha Horthy maradt volna…)de ugye még a komcsik sem tudták megakadályozni a születésem,akkor sem ha netán keresztény családba születtem,ami ugye nem egyenlő a nácikkal….????
    Okosabb lett volna hallgatnod…….de ugye a hülyeség kikivánkozott……
    Na pá!

  • Kiegészítés A.nek!

    Egyébként Rákosi Matyi bácsi „uralkodása” alatt születtem,amikor
    „lánybak szülni dicsőség,asszonynak kötelesség” volt az ukász…

    Nos Anyám ugye asszony volt…..és keresztényként is szülhetett,szerencsére megengedték…..!
    Na részvétem!

  • Egyébként Rákosiról is érdemes lenne egy cikket írni…de ugye az ezen a fórumon elképzelhetetlen…..
    Nos Horthy és közte can némi különbség…..!!!!!(akár intelligenciában,akár iskolai végzettségben,az erküölcsről
    jellemről nem is szólba…
    Szegény zsidó családva született (apja 3 elemit,anyja 6 elemit végzett…)
    1947-ben elraboltatta Nagy Imre 5 éves fiát,aki az akkori N.I miniszretelnök lemondása fejében engedett szabadon,hogy a hatalmat megszerezze……majd „kiszolgálta” a ruszkikat,és attól sem riadt vissza,hogy saját párttársait bebörtönözze……,majd később jöttek a koncepciós perek,vagyonelkobzás,kitelepítések,a keresztények nácizása ,megkínzása és bebörtönzése,gyilkosságok…
    Na röviden ennyi,ha egyesek képesek felfogni?…..!

  • Kenny!

    Te egy szánalmas,fanatikus és jellemtelen,,ballibsi alak vagy és még buta is!!!!
    Soros „felnöttként”!!!! is jellemtelen,hazaáruló,nyerészkedő és nem mellesleg jó pénzért támogatja a muszlim,illegális migránsokat,akik a zsidókat ölnek,robbantanak több országban,napjainkban is!(és ugye gyerekkorában is volt annyi idős,hogy felmérje a helyzetet)
    A zsidók többségéről azt állítják,hogy általában okosak,nos te ha
    az vagy akkor az idióta kisebbséghez,a vallásuk árulóihoz tartozol!
    Sorossal szemben én EMBER vagyok,és egy ilyen gyűlólködő szánalmas alak,mint te(szándékosan kisbetűval!)nem képes megsérteni…Próbáld meg felfogni,ha képes vagy rá?…!

  • Miklós bá’
    2019 december 31
    7:30 du.

    Kedves Almási Alma!

    „Valamikor – úgy 2011-13 táján, infarktusom megúszása után – találtam valahol ezt a levélrészletet, leírtam kézzel egy darab papírra, azóta őrzöm.
    Egyébként szüleimtől meg tanítóimtól, tanáraimtól egy nagyon fontos dolgot tanultam meg: nem kell mindent tudni; elég annyi, hogy tudjad, hol keressed. Ha jól keresel, megtalálod. Eddig – (73 év) – bejött”
    ——————————————————-

    Nagyon ismerős az idézet – nem lehet, hogy Szent -Györgyi Alberttől származik? Egyébként mindegy is, a lényeg, hogy igaz!

  • Andrew_s
    2019 december 31
    5:17 du.

    De nevezhetjük a tömeggyilkos disznót vén Szarházzynak is.

  • Boda Marcsi
    2019 december 31
    1:12 du.

    Azért ANNYIRA undorító amit ez itt összehazudozik…

  • Boda Marcsi
    2019 december 31
    1:12 du.

    Ráadásul a szenilis Gurltizet hívja tanúnak
    a Horthy-seggnyaláshoz hehehehe
    Akinek a felmenői -állítása szerint- megjárták a haláltábort Horthy szíves közreműködése révén.

    Azért kíváncsi vok
    hogy a vén szenilis Gurltiz mit fog erre bebüfögni 😀 😀 😀

  • Kenny
    2020 január 1
    8:48 de.

    Áááá én nem írok OIM* ról csúnyákat.
    Tudod nekem rendkívül kifinomult és úrias stílusom van.
    Még akkor sajátítottam ezt el, amikor a söröslovak jókedvű csutakolója voltam a régi Kőbányái Sörgyárban..

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • talalom
    2020 január 1
    1:35 de.

    Haddel..Ferenct kollega nagggyon okkos..
    Ő „értelmiséginek” tartja magát.
    Én meg nem.De ez csak
    egy magánvélemény

  • Ferenct
    2020 január 1
    8:34 de.

    Mondod: „Horthy nem menthető fel- és nem ítélhető el egyértelműen. Ezt történelmi tény, aki ezt tagadja, az a tényeket egyoldalúan- (érdekei szerint-) magyarázza.”

    Egyetértek.

    Pontosan emiatt nem kell köré kultuszt teremteni, és koszorúzni sírját, bálványozni – mert ezt nem másra használják fel derék politikusaink, mint fenntartsák, mélyítsék az árkokat a társadalomban folyamatosan. Ez aljasság.

  • Boda Marcsi,
    sajnos a tömeggyilkos horthyval kapcsolatos véleményed Nálam is kicseszte a biztosítékot.Ha több ismerettel rendelkeznél az újra elkapart Őfőszemétségével kapcsolatosan,nem kérnéd a véleményem. Bár ne úgy lenne,de sorossal kapcsolatban sokkal közelebb állsz a valósághoz.Nem a múltja,hanem a jelen,antiizraeli és anticionista csoportok szponzorálása miatt.Vannak itt tudatlanságból vagy anyagi érdekekből idejáró védői.A valóságon még ez sem változtat. Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.Kivéve a delirium mámortól szenvedő élvezkedőknek.

  • Kenny,
    mi történt?Belegabalyodtál egy szeszkazán aljas,hazudozó meséibe szövetségesként?Azelőtt reálisabb nézetek és EMBEREK mellett álltál ki!Ennek ellenére Neked is Boldogabb Új Évet Kívánok.

  • Ferenct,
    amikor a nácik 1944 március 19.-én bevonultak a szövetséges Turuliába,a vidéki zsidóság már 1941-től kezdődően deportálva volt.Nagy része már munkaszolgálatos volt vagy füstként vesztette el magyar állampolgárságát.Nem kell mindent a rohadék németekre kenni.A németek kérték a magyarokat az”auschwitzi szállítások” csökkentésére,de a magyarok német segítség nélkül is sok ezer csendőr,besúgó és fosztogatni vágyó polgár nagy vehemenciájával és természetesen a MÁV túlórázó készségével továbbra is szállította a még megmaradt zsidókat a haláltáborokba.A németek”csak”a magyar határ átlépése után kerültek képbe.Lásd:eicmann féle halálmars Mautchauzenbe.Nehéz elképzelni,hogy Őfőszemétsége akarata ellenére.Te pedig fényesítsd tovább vérrel és sárral díszített birgerli csizmáitokat.

  • Ferenc

    Te nagyon fordítva ülsz a lovon, nemcsak háttal, hanem fejjel lefelé is – vedd már észre magad, hogy senki sem kérte ki a megértésedet!

    Egyszerűen arról van szó apuskám, hogy Te egy bűnöző vagy-e vagy nem …
    mert mindazok akik a Bűntény eltakarásában, a bűnös rejtegetésében aktívan részt-vesznek – mindazok cinkosok azzal – és mint ilyet ugyanolyan felelősségre-vonásban részesülnek, mint a tettet elkövetők.

    Erről a hatályos BTK is így rendelkezik, úgyhogy javallanám, hogy fontold meg, amiket mondasz ..
    Hogy miért nem vonják felelősségre az Orbánt? Arra is megvan az ok:
    HA NEM LENNÉNEK SZÁZ-EZERSZÁMRA A HOZZÁD HASONLÓ STUPID GAZEMBEREK akkor bizony már rég elítélve a sitten ülne … igen az Orbán …

    Hogy a nagyapáid úgy jártak a háborúban? Istenem a háború arról szól, hogy a katonának kőtellessége engedelmeskednie a feljebbvalói parancsnak, vagy főbe lövetik. A Főparancsnokot pedig Horthy Miklósnak hívták, igen az a gyáva tróger hazaáruló tömeggyilkos, akivel éppen cinkosságot vállalsz

    De ha már felmenőid emlegeted fel, akkor had emlegessem fel én is a nagyapámat, aki zászlósként volt ott Rahóban (a Kőrösmezői tábor a parancsnokság alá tartozott) és mint zászlóst, több csoport továbbszállítására öt is odavezényelték a táborhoz a zsidók átszállítására Kamenyec-Podolszkiba, mikor tudomást szerzett az eltervezett tömeggyilkoságrál sikerült sokakat szélnek eresztenie.
    Nem volt mese, ilyenért golyó járt, de az ö homlokára se az volt írva, hogy hülye, hanem Imrének hívták, úgyhogy combon lövette magát, a katonaorvostól sürgősségi kórházi ellátásra szóló papírral vissza jutott Beregszászra. Onnan meg haza.

    Tudom én, hogy a nagy többség bizony gyáva, retteg ellentmondani, retteg hogy vajon az őrmester hibát talál-e a gombolásában, retteg, hogy vajon a Főnöke nem talál e hibát a fésülködésében, hogy megszólja e a szomszéd valamiért, RETTEG hogy MEGFELELJEN az éppen esedékes hatalom elvárásainak!

    GYÁVA NYÚLNAK NINCSEN HAZÁJA BARÁTOM, ÉS SAJNOS EZ AZ ORSZÁG TELIS-TELE VAN GYÁVA NYULAKKAL, AKIK MINDIG MEGFELELŐEN AKARNAK ÖLTÖZKÖDNI!

    Horthy is egy gyáva nyúl volt, a Hitler szeggéböl kikiabálva volt nagyfiú – mint most az Orbán Putyin szeggéböl, úgyhogy ti mindnyájan rokonlelkek vagytok.
    Ha megérted – bár tudom hogy nem, Horthy nem ment oda a Népszövetségbe, és kérte a REVÍZIÓT! – HANEM HITLERNÉL KUNCSORGOTT HOGY AZ JÁRJA KI NEKI!
    Amit majd elad mint az érdemét itthon – PÁVATÁNCOS

    Az ilyen egy nemes lovag ember? Nem barátom, bármelyik útszéli parasztgyereknek több becsülete volt, hát ezért volt egy szarházi rongyember, ahogy a nagyapám mondta!

    Zsák megtalálja foltját – sajnos van belőletek …

  • FERENC

    Még-valami, látom hogy megjelent egy hozzászólásod a Schmitt asszonyság témájánál.
    Most nem az a lényeg, nem érdekel (a Mariska)
    Hanem ott kinyilatkozol az életfelfogásodról egy fontos dolgot, ami nagyon összevethető az enyémmel.
    Mégpedig hogy VAN SAJÁTOD, és azt mindenféle szelek csak úgy nem fújdogálhatják ide-oda.
    A szélsőséges fanatikus – vagyis illuzionista ideológusok hajójába pedig nem ülsz be.
    Eddig egyet is értük, közös nézetet képviselnénk tehát …

    De … miért nem szívleled meg akkor azt amit fenn írtam?

    Gondolom soha nem ültettél, vetettél semmit.
    Mert ha igen tudnád, hogy ha van egy kukoricaföldem, akkor ami a kukoricán kívül ott ki dugja a fejét az gaz. És kikapálom, mese nincs.

    Ha mégis valami annyira értékes dugná ki a fejét véletlenül, akkor átültetem. A kukoricaföld az kukoricaföld. Ott nincs mellébeszélés …

    Horthy az ország vezetője volt, minden kis porcikájával az is akart lenni – csak hogy egy megalkuvó tróger volt, és mint ilyen az országot is ilyenné tette – benne az emberekkel.
    Rákosi, Kádár a párjai voltak ..
    Most meg az Orbán …

    Vakok közt a félszemű a király, nem érzed egy kicsit sem …?

  • Ferenct
    2019.jan.1. 8:34

    „Horthy nem menthető fel- és nem ítélhető el egyértelműen. Ezt történelmi tény, aki ezt tagadja, az a tényeket egyoldalúan- (érdekei szerint-) magyarázza.”

    ———————————————-
    Nem kedves Ferenct, ez szubjektív látásmód, amivel kapcsolatban épp Ön adta meg a magyarázatot: azaz a tényeket érdekei szerint magyarázza! Dédapja, nagyapja sok mindenkinek odaveszett, akinek felmenői a háborúkban harcoltak – ott sajnos hullottak az emberek!
    A két ill. egy gyermekkel egyedül maradt anyák tömegesen fordultak elő, sőt gyakran több gyermekkel is – nem lehetett könnyű, és az elesettek hiányát sem pótolta senki és semmi!

    A náci népirtás azonban másról szólt – apát, anyát, férjet feleséget, gyermekeket egész családot, famíliát egy eszeveszett idea következtében gázkamrában elveszíteni nem egészen ugyanaz! Bocsásson meg de ne hasonlítsa a háborúban elesett saját dédapja ill. nagyapja miatt érzett fájdalmát az ártatlan túlélők gyakran egyedül maradt, a nácik által mindentől és mindenkiétől megfosztott áldozatokéihoz!
    Csak a Bodák agyában verhet tanyát az olyan tömény ostobaság, hogy „Horthy vonatokat rongált meg és hidakat zárt le” a cél érdekében – hogy hol hallott ilyen hülyeséget csak ő tudja, lelke rajta! Persze, hogy a nácik nélkül nem lehetett volna „ipari méretű a népirtás” az ő „felelősségük” egyértelmű – vitatta ezt valaki? A szerény megjegyzése – „volt kollaboráció a nácikkal” még Magyarországon is – több mint álszent! Pontosan tudjuk, hogy a nyilasok túlteljesítési rohama még a nácikat is meglepte – komolyan gondolja, hogy Horthy épp erről nem tudott?
    Olyan tehát nincs, hogy valaki sem el nem ítélhető, sem fel nem menthető – valamerre billen az a mérleg, Horthyé is elég erőteljesen!

  • Kenny!
    amúgy csak szeretném a figyelmedbe ajánlani,hogy szeretett Sorosod,több országban régóta nem kívánatos személy(tény:internet forrás és újságok) ….és az amúgy kissé „meleg” fiacskája volt nemrég Magyarországon,de ugye minek,kinek?…
    Nyugodj bele szépen,hogy az „öreg” itthon nem oszt,nem szoroz( sem most de a jövőben, és hosszútávon sem….)meg abba is,hogy én (és a többség!)mentálisan teljesen
    rendben vagyok,vagyunk!!!!!!

  • FERENCT;

    Az eletben mindenki felelos minden tetteinek kovetkezmenyeiert, s minden tarsadalmakban.

    De mindenki artatlan, legalabb is civilazalt nemzetkozi torvenyek alapjan, amig celzatos buntettei nem bizonyitva.

    Maskulomben csupan anarchiak es diktaturak leteznek , s nem vicilizalt tarsadalmak.

    Embertars iranti kegyetlenseghez NEM szukseges semmifele „geniusz”-sag, csupan gonoszsag !!!

  • Ferenct

    Horthynak már a budapesti bevonulása is a hazaáruló trógerizmus mintagyávasága volt. Antant segítséggel.
    Utána simán kiszolgálta a németeket, és egyértelműen elítélhető. Mosdathatod ezt a trógert a vezéreddel együtt amennyit akarod. A vezéredet nem is csodálom. Pont olyan gyáva, felelősségpánikos gazember, mint Horthy. Aki már csak azért sem volt államférfi, mert az egy gerinces állat. Ahogy Hofi mondaná: hozzá képest egy házatlan csiga egy gerincoszlop.

  • Boda Nem érdekel, Soros honnan van kitiltva. Az sem, hogy a fia homoszexuális. Közünk nincs hozzá, magánügy. Te egy édesapát gyaláztál, mert megvédte a fiát, és egy gyereket gyaláztál a nyilasok bűnei miatt. Az sem érdekel, hogy az öreg milyen számtanműveleteket végez ott vadkeleten. Tetszik nem tetszik, jó nem jó, hatalmas befolyása van a világra, hiába ugatják a kutyák.
    A homoszexualitás pedig nem bűn és nem negatív tulajdonság. Így egy intelligens ember nem teszi szóvá, hanem tudomásul veszi.

  • Boda Marcsi
    2020 január 1
    9:29 de.

    Most kezdjem azzal, hogy szerencsétlen BodaMarcsi?
    Tényleg egyre agresszívebb vagy, és egyre ostobább.
    1./ A származástani összefüggéseid nem érdekelnek. Mármint az, amit Te tudsz. Ha a magyarság mondjuk ezer éve van itt és ez alatt „csak” 40 nemzedék élt itt, akkor minden egyes jelenleg élő embernek 2^39 biológiai őse volt az elmúlt 1000 évben. Ez 549.755.813.888 embert jelent. S biológiai őst. Megesett cselédlány és félrelépő kisasszonyka is játszik. Te nemhogy ennyi őst nem ismersz, de szerintem az apai nagyapád anyjának a leánykori nevével is gondba lennél.
    Azon tornászni itt a Kárpát medencében, hogy az ősök Árpáddal érkeztek és mind, egyszerűen baromság. De kezd el azt a pár milliárd biológiai őst sorolni. Csak nehogy kiderüljön, hogy az egyik Árpádot Klein Árpádnak hívták. A kikeresztelkedése után.
    2/ Te állítottad magadról, hogy gazdasági tótumfaktumként mentél nyugiba. A Kádár-korszakban abból lett gazdasági tótumfaktum, aki üzletet kötött a Párttal. Az legyen a Te problémád, hogy ez sima kiegyezés, tagság, vagy besúgói jogviszony volt Nálad.
    3/ Állításod szerint Te most éppen akkora keresztény vagy, mint ide Konstantinápoly. Ehhez képest alapfogalmi problémákról tettél többször tanúbizonyságot. Ergo: lehet, hogy most templomba jársz párttaggyűlés és szeminárium helyett, de lila segédrendőri sejtésed sincs a kereszténységről.

  • Gyuri10 Kedves Gyuri. Szeretnék senkivel sem összeveszni, ezért szövetséget sem kötök senkivel. Van akivel komolyan szimpatizálok, van akitől feláll a hátamon a szőr, de ez az én bajom. Mindenkivel egyetértek valamiben, például Geyzával Bodával kapcsolatban (is).
    Ez elkerülhetetlen. Ha ennek ellenére valaki lenéz és nem szólít meg keresztény létére, lelke rajta, érezze magát felsőbbrendünek. Nekem a hét is páros. Veled sem értek sokszor egyet, mégsem vesznék szívesen össze Veled. Vitatkozni, esetleg veszekedni igen, összeveszni nem akarok. Igaz, vannak néhányan akik nem hagynak más választást. Geyzának is sokban igaza van, Neked is, és mindenkinek. Próbálok hajózni az előítéleték és skatulyák között, ezek szerint kevés sikerrel?

  • Gyuri10!

    Köstönöm a válaszod,de kissé félreértettél….Horthy a németek által megszállt ország kormányzója volt(tehát nem független!)
    Az is tény,hogy alárendeltként ….de a lehetőségei szerint,próbálta menteni a zsidókat(csendőrség felszámolása Pesten,hidlezárás,útlezárás deportálás akadályozására stb.meg az is,hogy itthon megszilárdította a gazdaságot!,és nem volt náci…
    Amit Rákosi „elvtársról” írtam aki még az elnyomó ruszkik szemétségét,aljasságát is felülmúlta…..az is tény,meg a Soros
    „ténykedéseiről”(aki a zsidóság szégyene) ,jelleméről irtakat is!!!!!
    Összegezve mind a gyilkos nácikat,mind a hasonló komcsikat elítélem,megvetem!
    Remélem érted és elfogadod a válaszom?

    B.Ú.É.K neked is!
    Utána lehet nézni

  • Gyuri10!

    Én a neten és más forrásból is tájékozódom,bár tanultam történelmet…..amit ugye nem egyformán és tárgyilagosan oktattak….,hanem attól függően,hogy kik voltak hatalmon…….
    Senkit sem védek ,de ugye a nácizmus a németektől,Hitlertől ered?…a komcsi bűnőzés meg a ruszkiktól…..azzal a különbséggel,hogy a magyar „elvtársak” erre,még önszorgalomból,rá is tettek pár lapáttal…..
    Meg az is szomorú,hogy ártatlan emberek (asszonyok,gyerekek)tömegírtását követték el!
    Az meg különösen szomorú,hogy több még élő náci és komcsi tömeggyilkos megúszta a méltó büntetést,akik már nem élnek,azok közül sokan „ágyban és párnák között”haltak meg!
    megúszta a büntetést,

  • Rendszeresen elgondolkodom azon, h a bodafelek kommentje miert jelenik itt meg.
    Mazohizmus? Nehogy unatkozzunk es csak egymas vallat veregessuk?
    Van-e bárki, aki kinézné, h boda akár csak egy kicsit is kepes lett volna erkolcsileg, v szellemileg fejlodni?
    A mi provokalasunkon kivul van-e bodanak barmilyen szerepe?
    Mert hatasara biztos nem lesz senki fasista, diktatura-párti!
    Már az is eszembe jutott, h orbitalis baromsagaiert nem is o1g fizeti, hanem vki poenbol irogat hipereszementsegeket, h nehogy bepunnyadjunk egyeterteseinkbe….

    Most komolyan kerdezek mindenkit: boda(félék) indirekt modon emeli-e a KMH szinvonalat?
    Mert elkepzelhetó, h baromsagai olyan szinten kiverik a biztositekot, h ez serkent sokunkat a valaszon agyatmaszirozni, irni. Ha nem lennenek bodaröfögések, csak nehany idiota, vagy verlazito beszolas, akkor csak legyintenenk egyet es nem is tornenk egy darab ATP-t sem, energiapocsekolásra- rekommentre?

  • Masik már allandosult jelenseg nálam, h idovel látom, h boda, v masok hogy viselkednenek az 1940-es evekben!
    A mai megnyilvanulasaikbol erzekelem, h abban a szituacioban kibol lenne kápó, hitler, lagerparancsnok, csendőr, besúgo, balek aldozat, ellenallo, AVH-s, börtönsmasszer, verőlegeny, megalkuvo, zsidokat bujtato, masokat gatlastalanul kisemmizo, kenyeret szetoszto, zsidovezeto, aki megalkuszik es lenyugtatva a lázongokat, a vagonokba masiroztatja testvereit. Ki az, aki szervezne az ellenallast, kiosonna ejjelenkent a gettobol, elforditana a fejet a dunaparti sortuznel, odamenne a ver szagara, lokdosne a fegyveresek kezet! No , nemazert, h melle menjen, hanem h gyorsabban lojenek! Ki az, aki inkabb a jeges Dunaba ugorva uszna, ki az, aki a zsidok hazait jarna szajréért!
    Es ezek mind mi vagyunk!
    Közülünk kerülnének ki a gyilkosok es az aldozatok is!
    És ezt ma is fel lehet ismerni!
    Boda! Te ki lennel szerinted?

  • gyuri10
    2020 január 1
    1:23 du.

    Kedves Gyuri. Annak örülök, hogy nem álltál be Boda mögé ökörséget beszélni csak azért, mert Ő vele a TV és egyéb kormánypropaganda elhiteti mindent amit csak néz, lát hall. Dicséretes tőled.

    Sorossal kapcsolatos véleményedet is megértem, ám de, te mint izraeli polgár kritizálod Soros tevékenységét. Valóban Soros védelmezi a palasztinok emberi jogait is – ez a Te aspektusodból bűnnek, károsnak hathat zsidóként – abszolút így van. Viszont Soros magyarországi tevékenysége ellen mi a probléma? Évtizedekig – már a rendszerváltás előtt – küzdött az akkori rendszer ellen, informatikai eszközökkel és a hírek szabad áramlásával küzdött a rendszerváltásért, támogatta a későbbi Fidesz tehetséges és liberális fiataljait minden eszközzel, hogy a Kádár-korszak egyszer és végérvényesen lezáruljon és egy új, demokratikus rendszer induljon el. Felszerelte a magyar iskolákat számítógépekkel, modern eszközökkel folyamatosan az elmúlt évtizedekben. Amikor ipari katasztrófa sújtotta Magyarországot, Ő gondolkodás nélkül és legtöbbet adományozóként 1 millió dollárt küldött (akkor 200 millió forintot) – persze az akkor friss Orbán-kormány bürokráciájában ez a pénz is elveszett és nem jutott el a károsultakhoz közvetlenül.
    „“Remélem, hogy ez a támogatás, amely válasz Orbán Viktor miniszterelnök segélyfelhívására, enyhülést nyújthat azoknak az embereknek, akiket érintett ez a tragédia” – közölte az adománnyal kapcsolatban Soros György, az OSF alapítója és vezetője. ” -mondta akkor Soros, amikor átutalt az összeget.
    Idén kétszer voltam Izraelben, tehát én értem a „gyűlöletedet” Soros irányában, a Te szemszögedből érthető. De csak ezért önzőség és nem éppen illdomos Boda alá lovat tenni, csak azért, mert Soros Izraelben a palesztinok alapvető emberi jogait is védi, ahogy védi egyéni zsidó, és bárminemű és etnikumú (vallású) ember érdekeit is – Ez Bodát nem kéne, hogy bosszantsa ha csak nem alijázos töri a fejét – de még akkor sem. Boda egy ökör, ha azt fogja harsogni a propaganda média, hogy Hitler szent volt ő készséggel fogja megvédeni Hitlert is, ahogy megvédte itt évekkel ezelőtt – Putyin fiumei úti sirkertben tett koszorúzása kapcsán – a szovjetorosz katonákat, akik vérbefolytották az 56-os forradalmat. Ilyen faék egyszerű ez a Boda, aki mindent elhisz amit a TV sugároz.

  • Amúgy Horthy a Tanácsköztársaság bűnözői ellen lépett fel,talán
    jogosan?…..
    Egyébként Gárdonyi Géza mondta,hogy „aki történelmet olvas,az a sorok is között olvasson”(lehet,hogy nem pontosan ídéztem,de a lényeg benne van!)…………
    Na egyenlőre ennyi!

  • Besancon!

    Én tényleg szüleimtől, tanítóimtól, tanáraimtól tanultam, mint mindenki más úgy általában; azt is, amire utaltam.

    Egyébként pedig: tényleg nem emlékszem, hol találtam rá annak idején, mert akkor igen-igen örültem annak, hogy még élek. Most viszont megpróbáltam, belementem a gugliba, és ezt találtam (többek közt):

    hvg.hu/velemeny.nyuzsog/A_zsido_mint_szukseges_rossz_MDYK1J
    (2012. május 23. 11:35)

    beszelo.c3:hu/cikkek/horthy-miklos-1868-1957

  • (2020 január 1 9:29 de.)

    Boda írja: „Én sem zsidó származású, sem cigány és persze komcsi sem vagyok és a szüleim sem voltak azok,” –

    Kicsit kezdem érteni, Szentkirályszabadja miért akar mindenáron megszabadulni Radnótitól (többszöri személyes élmény, tapasztalat).

    „Der springt noch auf,” – … és innen kezdve gondoljon, írjon, tegyen bárki azt, amit akar …

    … nem találok szót … tényleg nem veszi észre ez az ember, mit mond?

  • Boda Marcsi,
    sorossal kapcsolatos véleményed BINGÓ.
    9 államellenes,arab félterrorista,félig politikai kalandorokból álló szervezetet szponzorál sok millió dollár bevetésével Izraelben. Az,hogy alex nevű fia milyen méretű néger buzikkal fekszik le,nem is kell,hogy érdekelje a 44-ben a városmajori templomból katolikus soros gyuriként kijövő 14 éves schwartz gyurit.Minden esetre Izraelben”perszóna non grata”.Ide nem léphet be.Nem szeretnénk,hogy Itt váljon mártírrá. A felakasztott eichmann elhamvasztás után a tengerbe lett szétszórva.Csak azért,hogy emlékét a tenger mossa szét.Ezt egy poszt zsidóval akkor sem tehetjük meg,ha a zsidó nép egyik legaljasabb árulójáról van szó.Akinek ellenvetése van akár meg is tarthatja a véleményét!
    Kenny,hogy érzed magad?Remélem,az új évben jobban leszel!

  • gyuri10
    2020 január 2
    3:45 du.

    nagyon kíváncsian várom Kenny reagálását minderre… magam ismereteit és véleményemet megtartom magamnak

    bruhahaha

  • „.Horthy a németek által megszállt ország kormányzója volt(tehát nem független!)
    Az is tény,hogy alárendeltként ….de a lehetőségei szerint,próbálta menteni a zsidókat(csendőrség felszámolása Pesten,hidlezárás,útlezárás deportálás akadályozására stb.meg az is,hogy itthon megszilárdította a gazdaságot!,és nem volt náci…”

    nem az a baj, ha valaki tudatlan és félreinformált, hanem ha azt nyilvánossá teszi! habár kétségtelen, Horthy tényleg nem volt náci – csak vérbő antiszemita. ráadásul az én tudatlanságom lehet az oka, hogy nem emlékszem a dátumra, mikor is lett Horthy kormányzó, és a németek mikor is szállták meg az országot? ( amúgy 1920.márc. 1-től kormányzó, és a megszállás 1944. márc. 18-19-én történt.)

    a témában való részletesebb elmélyülést segíti a következő: https://mandiner.hu/cikk/20180321_naci_beszed_igy_keszitettek_elo_magyarorszag_nemet_megszallasat

  • Boda, jan1.4:44

    Kenny

    ….és az amúgy kissé “meleg” fiacskája volt nemrég Magyarországon,de ugye minek,kinek?…
    Nyugodj bele szépen,hogy az “öreg” itthon nem oszt,nem szoroz( sem most de a jövőben, és hosszútávon sem….)

    ————————————
    Hogy jön Soros személyes megítéléséhez, tevékenysége értékeléséhez, hogy a fia meleg vagy sem? Annak, hogy nemrég itt járt, meg főleg mi köze a papa szerepvállalásához? Nem te hívtad, nem hozzád ment, tehát miért is agyalsz azon, hogy „minek vagy kinek” és miért jött! Közöd?

    Más: ha az „öreg” itthon nem oszt nem szoroz „semmilyen távon sem” akkor miért is foglalkoztok vele annyit? Évek óta rá épül minden kommunikációtok – már mint a vezéredé, te csak jó papagáj módra átvetted, megragadtad és nem ereszted – mondd miért, ha ennyire nem számít ki ő, mit csinál, milyen szerepet tölt be a világban? Valaki aki ennyire érdektelen és ennyire nem számít a számotokra, miért is foglakoztat benneteket ennyire?

    Tudom, a te hagymázas nézeteidben nem kell logikát keresni, hiszen sosem vizsgálod felül a hozzád érkező párt utasításokat, „kommunikációs paneleket”, hogy melyiknek mi az értelme, van e egyáltalán, csak szó nélkül átveszed és mantrázod, de legalább az ennyire átlátszóakat és nyilvánvaló hülyeségeket megpróbálhatnád kiszűrni, hogy ne égesd magad vele – téged idéztelek, ha nem jöttél volna rá!
    Na pá, fontosabb dolgaim is vannak!

  • SchumackerLady

    O1G666 31/4:17

    Engedd meg, hogy kitűnő eszmefuttatásodból csak az áldozatok számán hadd vitatkozzam. Tudniillik azon, hogy az „csak” 437’000 lett volna. Ugyanis gondolom, hely hiányában siklottál át azon
    a . b r u t t ó . áldozati számon, amit Antant közreműködéssel a Horthy általa létrehozott és 25 éven át gondozott, sőt a neve alatt fémjelzett rendszernek 1945-re hosszú, izzadságszagú, ám tudatos és kitartó propagandamunkával sikerült a végére összekalapálnia. Hozzátéve mindehhez, hogy a Szálasi puccs is ennek a rendszernek a terméke volt, amely a horthysta törvényeket kérte számon – ma oly kedvelt kifejezéssel élve – „radikális” módon.

    Tehát,ha minden, csupán csak hazai áldozatot, ún.deportálással, munkaszolgálattal, sasbehívóval, valamint a háború okozta összes harci cselekményekkel együtt beleszámolunk, akkor ez legalább 1-millió elveszett lélek, tehát művi átparancsolását jelenti a másvilágra. S akkor még e csekélyke milliócskán felül ott vannak még a dicső, „rohanó” sereg, illetve a megtámadott „ellenség” és annak szövetségesei visszacsapása és ostroma okozta romhalmaz, a háborús kár sok milliárdos – a háború végére teljesen értékét vesztett – pengőben mért mennyisége is, melyek kára pontos összegben már ki sem fejezhető, mert nem szerepel benne az mérhetetlen gonoszság és az emberi lelkekben okozott kár, amit a rendszer jellegénél fogva kitermelt, s amely rengeteg mentális nyom, itt fent is láthatóan megmaradt tettesben és áldozati oldalban egyaránt.

    Így ez a kis csökkentett(!) bűnlajstrom csak az angolszász joggyakorlatot figyelembe véve is, egy ilyen minta-háborúsbűnös számára, mint Horthy halmazatban 2000 év börtönt + 30x kötél általi halált érdemelne, és ez csak az az objektív megítélés, amiben semmi relatív, „enyhítő” megítélésnek helye nincsen…

    Ehhez Horthynak csak egy Sztálin generalisszimusz, kituggya mért jóbarát szükségeltetett, aki a bűnöst úgy stande pityere, minden bizonyítás és tanúkihallgatás nélkül kimenthette a Háborús Bűnösök Nemzetközi Bírósága nürnbergi markából.

  • Kedves Hun Canada,
    hosszas-palesztín védelmedre-csak két összetett mondatban szeretnék válaszolni.Az áldott emlékű,megboldogult Menáchem Begin mondotta volt és mai miniszterelnökünk(a Teremtő éltesse sokáig hazánk biztonsága és jóléte érdekében)ismételte többször is,hogy: „ha az arabok leteszik a fegyvert,béke lesz!Ha Izrael leteszi a fegyvert Izrael többé nem lesz!”
    Nos…Intelligenciádra bízom”emberjogi”döntéseidet.
    Egyébként már többször is leírtam itt,hogy fikarcnyira sem érdekelnek a magyarországi történések.Sem a lopások,sem a kormányelkergetési kísérletek.Az egész Heltai által is idézett csőcselékhez soha nem tartoztam és nem is fogok.Áldozatot nem sikerült csinálniuk belőlem.Nem voltam sem nyilas,sem besúgó, sem kommunista,sem forradalmár,sem ellenforradalmár.1956-ban Marina di Ravennában sikerült kimentenem a hős magyar vitézek
    pogromra készülő kései elől 16 zsidó testvéremet.Ez volt az utolsó alkalom ami megvilágította számomra a hovatartozásomat.
    Erről a témáról többet nem akarok írni akkor sem,ha lesz egy delírium tremenszes,aki rá fog kérdezni.
    Egyébként a nagy filantróp sorosra nem én mondtam ki,hogy „Persona non grata”Izraelben.Az ilyesmit állami szinten szokás kimondani és a delikvensnek nagyon ajánlatos betartani.Ha rajtam múlna a seggedi 3.14csanádot is judaika helyett Emberi lénnyé válni tanítanám,de hagyjuk.Ez már egy nem ide tartozó téma.

  • SchumackerLady

    kiegészítés a 7:24-hez:

    a hosszú 25 éves . f a s i s z t a , m i . t ö b b , n á c i . rendszere…

  • Andrew_s
    (jan. 2.)

    Megértelek (gondolom, érintett vagy) de egyet nem értek veled.

    Próbáld megérteni, hogy a te/ti világotokon kívül is van gondolat és élet ami eltérő, mi több: ott a többségi vélemény.
    Próbáljátok felfogni amit írtam, ha nem az se baj, akkor is úgy van.

  • Kedves Bendegúz79,
    tudásodat nagyra értékelem.Sajnálom,hogy arról nem tudsz,hogy Goldberger Leót a munkaszolgálatban gyilkolták meg a keret legények,kártyapartnerének dicsőséges vitézei. horthynak hiába lettek volna kártyapartnerei akár a Szűz Mária,akár a Jehosua ben Szentlélek.A MÁV őket is Auschwitzba szállította volna.Útlevél nélkül.

  • Az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen: méghogy Horthy „hidakat záratott le”,meg hasonló hülyeségek. Meg hogy „feloszlatta a budapesti csendőrséget”! Vajon mit szól ehhez Koszorús ezredes(?),illetve most már a fia,aki évtizedek óta küzd a „zsidómentő” címért,azon az alapon, Horthy Budapestre hívta a csendőregységet, nyilaspuccstól tartva.
    Mégis kell ide is egy bodaság, hogy tudjuk: ezek is szavaznak!
    Gyuri 10-nek nem szoktam semmit mondani.Annyit most mégis: a cionista pont olyan kártékony, mint a hungarista. Ahogy a hungaristát sem menti föl semmi múltbéli méltánytalanság jelenkori gyűlölködése miatt, úgy még a holokauszt gazságai sem lehetnek mentség a vicsorgó gyűlöletre.

  • SchumackerLady

    https://www.hirstart.hu/20191210_tobbmillo_magyar_jon_haza

    Érdekes! Ha a kormány statisztikák szerint . c s a k . 600-ezer magyar . h a g y t a . e l . a hazát, akkor most az ünnepekre honnan a fenéből került elő belőlük 3-millió ??? 😀
    Az MTI híre szerint a Mastercard szakértői ezt a következtetést vonták le a magyar repülőjegy vásárlásokból.

  • talalom,
    eddig nekem sem volt okom Önnek bármit is mondanom.Most sem akarok vitába keveredni,csupán nem csak a saját nézetemet jelentem itt ki,amikor azt mondom,hogy az anticionizmus azonos az antiszemitizmussal.Innen már csak egy lépés előre vagy hátra(44 irányába) a terrorizmus védelme,vagy a nyilas-náci elméletek hirdetése.További kellemes uszítást a zsidó-üldöző Szilveszter pápa nevéhez fűződő újévi ünnepek alkalmából.

  • A közelmúlt történelmét nem ismerők vagy hamisítani próbálóknak: horthynak tudomására jutott,hogy a csendőrség puccsot készít ellene.Ekkor kérette magához a hozzá hűséges Esztergomban állomásozó Koszorús Ferenc páncélos ezredest csapataival együtt, akik kizavarták Budapest területéről az utolsó szálig,a zsidók bevagonírozását(is)embertelen,gyilkos kegyetlenséggel végző csendőrséget.Ezt horthy nem a zsidók, hanem saját irhájának meg mentésére tette.Az pedig,hogy Portugáliában a Chorin család élete végéig kitartotta,mint egy luxuskurvát,irántuk való,zsidó voltuk elnézéséből származott.Persze az anyagiak sem kutyafüle.

  • Besancon!

    Én csak mellékesen jegyeztem meg Soros fiát(aki szintén híres „valamiről”),az öreg meg úgy jön ide:kapcsolódik a cikkhez,hogy
    Horthy azért Magyarország kormányzója volt a hibáival együtt is,és most az évfordulója alkalmával megemlékeztek róla,itt is volt aki kénytelen volt elismerni,hogy próbált tenni a népírtás ellen,ezzel szemben Soros egy milliárdos,haszonleső és jellemtelen hazaáruló aki régen és most is szégyene a zsidóságnak!
    Hogy miért is foglalkozik vele a TV.a sajtó?…hát azért,hogy
    ne merüljön „feledésbe” ez a jellemtelem,kártékony ember….!
    Remélem felfodtad?….
    Na remélem felfogtad?

  • Besancon!

    Egyébként ha nem egy fabatikus,elborolt agyú baloldali lennél,akkor bem cáfolnád a Horthyval kapcsolatos tényeket (csendőrségkivonás,hidlezárás stb.)ami az interneten is olvasható…..már akik képesek rá!
    Ezzel együtt nem tartom nemzeti hősnek,de ugye a tények tények,és ugye egy évfordulóvól,megemlékezésből nem kéne ekkora ügyet csinálni …(mellesleg ugye nem Szálasi náciról,vagy Péter Gábor
    komcsi bűnözőről szól a cikk?….)
    Ne válaszolj,gondolkozz egy kicsit!

  • gyuri10
    2020 január 3
    7:25 de.

    Mindenesetre köszönöm a válaszodat, mert legalább értelmes a diskurzus. Boda mellett felüdülés az ilyen tiszteletteljes párbeszéd. De bocsánat Gyuri, félreérthettél valószínűleg valamiben és ezt tisztázzuk itt. Én nem vagyok palesztin védő, én pont azon az oldalon állok, amelyiken Te az Izrael (zsidó) és Palesztin (arab, muszlim) kérdésben. Hogy érthető legyen üdvözlöm Izrael megszületését, létét, jelenét és jövőjét. Am Yisrael Chai
    Az előző kommentemben a mondataim csupán arra vonatkoztak, hogy pusztán Izraeliként szemlélve nem szerencsés bárkit, ez esetben Bodát hergelni egy olyan ügyben amiben nem érintett, nem is érti, csak annak okán, hogy igazold őt, ő pedig téged a gyűlölet mentén – erre írtam, hacsak nem alijázni kíván Mari, mert akkor érintett volna, és megvan a közös pont. De ez kizárt. Az pedig, ahogy fogalmazod „fikarsznyit” sem érdekel téged Magyarország – joggal és érthető módon – az pontosan alátámasztja, hogy csak a személyes zsidó identitásodból és izraeli polgárként fakadó kritikát (gyűlöletedet) vetíted ki Sorosra. Ez egy valós vitatéma valódi probléma is ebben is egyetértek veled, de egy teljesen másik kérdéskör.
    Egyébként az, hogy persona non grata Izraelben az egy dolog – tudjuk miért az-, de szerintem nem jó hivatkozási alap. Mert vajon hány országban ezzel szemben nem persona non grata? Vajon miért csak az úgynevezett önkényuralmi illetve korrupt rendszerekben nem „szeretik” Sorost? Vajon Dánia, Svédország, Kanada, Finnország, és a Világ országainak túlnyomó része, vagy pl. az az Ausztria amely a CEU-t befogadta, hogy-hogy nem mérges arra az emberre sőt üdvözlik, amely épp az önkényuralmi rendszerek ellen hozta létre a civil szervezeteit? Azért mert ezen demokratikus országokban a vezetőknek nincsenek ilyen ambíciói és korrupció gyanú sem merül fel, ami miatt viszont Erdogannak, Putyinnak, Bibinek, Orbánnak nem kívánatosak azon civil szervezetek, amelyek rálátnak finoman szólva a kétes pénzügyeikre is. Persze, hogy nem szeretik, hiszen hatalmukat képes veszélyeztetni ez.
    Szóval egyrészt zsidó – arab (és Izrael – Palesztin) kérdésben a Te oldaladon állok, másrészt a bárminemű és származású ember, mint egyénnek a jogai mellett is. Az, hogy Izrael tagja az ENSZ-nek vállalt kötelezettségeket is. Az utóbbi években is számtalan Izraelt elítélő döntés született, hogy ez jogos vagy sem az megint egy másik diskurzus, de ne keverjük, ne mossuk össze a dolgokat. Vagy nem kell az ENSZ-nek tagja lenni és nem születnek ilyen döntések – vagy ha születnek kit érdekelnek, szabadon el lehet foglalni a Golánt is akkor és minden területet visszaszerezni, ahogy meg van írva. Az, hogy Soros milyen palesztin támogat azt pedig szigorúan ellenőrizni kell, hogy véletlenül se terrorista mozgalmakhoz kerüljön a forrás, ez hidd el nem bonyolult. Mondom ezt úgy, hogy márciusban épp akkor este hagytam el a Ben Gurion-t, amikor Gázából két rakétát fogott el a vaskupola – pedig Tel Avivig nem minden nap ér el a rakétájuk, aznap este viszont igen. Már csak emiatt sem mondhatni, hogy palesztinokat védeni szeretnék. Tehát kérlek légy objektív és Soros izraeli (ill. palesztin) tevékenysége miatti ellenérzésed ne adjon féktelen okot arra, hogy magyarországi tevékenységét is belefoglald, egy kalap alá vedd és további gyűlölet táptalaját szórd pl Bodának, akinek lövése sincs Sorosról se pro se kontra. – pláne úgy, hogy állításod szerint Magyarország fikarsznyit sem érdekel. Csupán ezt kívántam előzőleg is mondani. Köszönöm hogy elolvastál, hogy válaszoltál.

    Az általad is idézet Menáchem Begin: “ha az arabok leteszik a fegyvert,béke lesz! Ha Izrael leteszi a fegyvert Izrael többé nem lesz!” Nincs vita köztünk, így gondolom én is. Izraelnek meg kell védenie magát, és ezt csak fegyverrel a kézben tudja.

  • ALMASI ALMA:

    A „Horthy itelete” cime alatt telalja mind az adatokat magyarul is.

    De ha ohajtana olvasni tobb adatokat, javaslom John McCormick „The unwilling Ally” cimu muvet.

    John McCormick a US nagykovete volt Budapesten 1932-1941-ig.
    Nagyon sok koztudatban nem levo adatok talalhatok abban. Sot, sok amit csak az USA-OSI (a CIA elobbi neve)lehetett tudataban.

  • Amúgy Horthy idején közel 70.000 zsidó menekült Magyaroszágra….
    Lázár meg Kenderesen járva virágot vitt a sírjára,na ebböl csinált „cikket” a fórum…!Azt hiszem túlragoztuk a témát!

  • Kedves Gyuri;

    Leo Goldberger 1945 Majus 5-en halt meg, egy parnappal felszabaditasa utan Mathausenban.

    Horhty huvatalosan felmentette a deportalstol, de az „Operation Panzerfaust” megszallas utan Eischman deportalta Mathasan-ba.

    Javaslom probald a Goggleodat, nem kevesebb mint 339,000 web-lap letezik a neve alatt.
    De egyszerubben magyarul is olvashatok:

    hu.wikipedia.org/wiki/Goldberger_Leo

  • SchumackerLady:
    „kiegészítés a 7:24-hez:
    a hosszú 25 éves . f a s i s z t a , m i . t ö b b , n á c i . rendszere…”

    Nekem sokkal inkább ez a véleményem:
    https://magyarnarancs.hu/publicisztika/tamas-gaspar-miklos-emlekmu-kolozsvart-90530

  • Andrew-s!

    Miután tisztában vagyok a származásommal (több generációra visszamenőleg)feleslegesen magyarázod a hülységeid,ugyanis Horthy alatt is megszülettem volna,se zsidó,se cigány nem vagyok,de még R.Matyi bácsi sem akadályozhatta meg(az ő emberei,meg a komcsi tanítónéni jellemét volt szerencsém már gyerekként megismerni!)
    Nagyon szánalmas ha valaki (te) a hülyeségeit próbálja megmagyarázni…..!Sebaj:tőled és pár hasonló szinten lévő ballibsitől csak ennyire telik…!

  • Kiss Bertalan

    gyuri10

    Inkább ezen kéne okosan elgondolkozni, mert a muszlimok kezdik sejteni, hogy ki irányítja az usát és kiket kell ezért megszívatni!
    https://neokohn.hu/2020/01/03/netanjahu-trump-minden-elismerest-megerdemel-az-irani-tabornok-likvidalasaert/

  • gyuri10
    2020 január 3
    7:25 de.
    húpaszd+! 56-os holokausztmentő vagy?

  • SchumackerLady
    2020 január 3
    7:55 de.

    one way ticket?
    amúgy azt is kétlem, hogy akadna 3 milliónyi magyar, aki a külföldi vakációjából most térne haza, pláne nem az ünnepekre.
    ja, és a nyugati határátkelőknél egyirányúsították a forgalmat – kifelé 😀

  • Gyuri10:
    „azt mondom,hogy az anticionizmus azonos az antiszemitizmussal”

    Én másképp fogalmaznék; szerintem a mai antiszemitizmus
    legfőbb és legfontosabb megjelenési formája az anti-cionizmus. (Mindazokat a hazug állításokat (a vérvádtól a kútmérgezésig), melyeket a középkortól a 20. század közepéig a zsidók ellen hoztak fel, most – ha más, modern megfogalmazásban is – Izrael Állam ellen használják föl.)

    A fenti megfogalmazásom egyebek között egyrészt annyit jelent, hogy akad néhány masszív antiszemita, aki nem feltétlenül anti-cionista (álláspontjuk: „menjenek a zsidók bárhova, az Antarktiszra, a Holdra vagy Izraelbe, nekünk mindegy, csak >>mi országunkból<< kotródjanak), másfelől akadnak anti-cionisták (például a "pingvinek" egy része, a szatmáriak, a Neturei Karta, stb.) akikről ugyan én talán rosszabb véleménnyel vagyok, mint az antiszemitákról, de azért mégis több mint furcsa lenne antiszemitának tartani őket.

  • talalom:
    „a cionista pont olyan kártékony, mint a hungarista.”

    Ezt az eszement baromságot Ön komolyan gondolja?

    Tudom (és mint baloldali ember, több mint sajnálatosnak tartom), hogy a baloldal ma Európa-szerte, sőt félig-meddig világszerte válságban van. De azért, hogy nem kevés egykori állítólagos „baloldalinak”, ennyi maradt meg az állítólagos
    „baloldaliságából”, hát… 🙁

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2020 január 3
    2:01 du.
    „Amúgy Horthy idején közel 70.000 zsidó menekült Magyaroszágra….”

    az biza… és ezeknek a deportálását tartotta Szakály történész idegenrendészeti kérdésnek.
    Nagy cinizmus vagy abszolút tudatlanság ennek a 70 ezer zsidónak a sorsát Horthy dícséretére említeni. A legaljasabb, legrohadtabb cinizmussal áldozta fel őket Hitlerhez törleszkedve a lovastengerész, ha avatott lézer neki síremléket, ha nem.

    „Aztán július végétõl a hontalan, vagy külföldi honos zsidók utáni hajszát az egész országra kiterjesztették. Kárpátalján kívül Észak-Erdélyben, a fõvárosban, de még a Balatonnál is razziáztak. Sachs Gézáné, az akkor 32 éves munkácsi könyvelõ a következõket vallotta errõl, ami egyébként remekül mutatja az akció általános képét is: „1941-ben a zsidókat, akiknek nem volt kézben az állampolgárságuk, idegeneknek nyilvánították, tekintet nélkül arra, hogy itt élt, itt született az apja, a nagyapja is. Természetesen más országok sem vették be, és így hontalanokká váltak ezek a zsidók. Mi is ebbe a csoportba tartozunk.” A kiadott irányelveket a helyben buzgólkodni akaró csendõrök vagy tisztviselõk sokszor átlépték: így történt ez Eötvösfalván is, ahol mindössze nyolc zsidó család élt. Mindannyian magyar állampolgárok voltak, mégis deportálták õket. Kõrösmezõrõl az elsõ transzport 1941. július 14-én indult Ukrajnába. A nyilvántartások szerint a következõ hetekben Kárpátaljáról 13 ezer 400, míg az ország többi részérõl további 4 ezer zsidó embert vittek át a határon teherautók platójára vagy marhavagonokba zsúfolva. Célállomás általában a galíciai Kamenyec-Podolszkij volt, de nem minden esetben. Ugyanis a csendõrök sokszor egyszerûen csak átvitték a deportáltakat valamelyik határon, majd 5-10 kilométer után szélnek eresztették õket. Visszatérni nem volt szabad… Így járt például a Felsõbisztráról elhurcolt 200 zsidó család is, akik majd egy évig bolyongtak Lengyelországban.
    Egy Budapestrõl elhurcolt 17 éves fiút a családjával együtt deportáltak, aki így emlékezett: „Átvittek a határon, és ott azt mondották, hogy mehetünk oda, ahová akarunk. Kõrösmezõn vittek be lengyel területre, visszafordulni nem volt szabad, mert fõbe lõttek volna, de befelé az országba lehetett menni. Lengyelországban bekerültünk egy erdõbe, ott SS-ek és magyar csendõrök lövöldöztek ránk. Sajnos saját szememmel láttam, amikor édesanyámat és testvéreimet lelõtték.”

    https://archivum.kanizsaujsag.hu/hirek/26784/idegenrend%C3%A9szeti-elj%C3%A1r%C3%A1so/

  • Gyuri10!

    Sajnálom,hogy nem értettük meg egymást,Te biztosan többet tudsz,m érintettként ,akinek a családját üldözték mint én!

    Én a történelemi leírásokból,internetről és az őseim ,ismerőseim elbeszéléseiből tájékozódtam!(mert akkor még nem éltem)
    Az tény,hogy Horthy a Monarchia itthoni kormányzója lett a Tanácsköztársaság bukása után,amikor a fegyveres testületei vallási,faji disztkrimilizációt alkalmaztak….amit ő csak később fogott fel….az is tény,hogy a német megszállás idején próbálta leállítani a deportálásokat,gyilkosságokat…..az is tény,hogy kb 70.000 menekült zsidót fogadott be…az is tény,hogy kivonta a csendőrséget Pestről,hidakat zárt le….és
    persze sajnos az is tény,hogy belépett a háborúba és később a valódi gyilkos Szálasit kinevezte….
    Gyenge,határozatlan volt,de ugye az is tény,hogy 1944-ben leállította a deportálásokat….
    Nos megosztó szemilyiség volt,de nem tömeggyilkos……!

    Ille-pille!

    Ami magát illeti az ugye nagyon igaz:tény,hogy egy megrögzött gyűlölködő alak,aki a múltat képtelen tárgyilagosan felfogni,és
    még a mai kormányt is bűnrészességgel vádolja,(Lázárt egy csokor virág miatt…)amelyik kormány vezette be a Holokauszt emléknapot,és mellesleg minden felekezettel a zsidó egyházzal is jó kapcsolatban van,ma itthon senkit nem üldöznek a hite,származása vallása miatt!

    Az is tény,hogy maga uszít,hazudik,mivel a kormány sem náci,sem
    komcsi bűnöket nem követett el,megveti a gyilkosokat mint ahogy én is és a volt és jelenlegi családom is!!!!!!!!!!!
    A többi jellemtelen,fanatikus senkiknek nem reagálok,csak jobbulást kívánok,mint a hozzájuk hasonló pártjaiknak is!…….
    Na azt hiszem túlragoztuk a témát!

  • Kővendég
    2020 január 4
    5:46 de.

    kavicskartárs, engem a zsidók se főve se nyersen viszont alapos kutatás tárgyai nálam a hermafroditák és a yemeniek mint yemitizmus vagy afgánok ott a kies hegyekben, mint afgaizés

    a „ciónita” meg a „szemita” azok rokonok? és milyen Ági?

    mennyi gond és megfejtetlen rébusz tudod a Lajos ott a klauzál téren

    bruhahaha

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2020 január 1
    10:44 de.
    „Egyébként Rákosiról is érdemes lenne egy cikket írni…de ugye az ezen a fórumon elképzelhetetlen…..
    Nos Horthy és közte can némi különbség…..!!!!!(akár intelligenciában,akár iskolai végzettségben”

    te szerencsétlen elmehunyt és aljas idióta: ki az itt, aki rákosinak a híve, hogy nem lehetne cikket írni róla? (esetleg rajtad kívül, aki azt a szellemet bálványozod az alcsúti főkipcsakban)

    Az egy dolog, hogy semmit nem tudsz Rákosiról csak szólok, magasabb iskolai végzettsége volt, mint neked. Ha már itt ontod magadból a sötét hülye dolgaidat, éppen utána is nézhetnél a tényeknek, van elég a neten.

    „Mátyás …. Sopronban végezte az elemi iskolát, majd 1910-ben érettségizett a szegedi főreáliskolában jeles eredménnyel. Ezután két félévet a Keleti Kereskedelmi Akadémia külkereskedelmi szakán tanult.[5] 1912-től Hamburgban, 1913-ban Londonban tanult ösztöndíjasként.”

    no ez az, amit te képtelen lennél überelni a nyelvtudás hiánya miatt.
    úgyhogy hátrébb az egerekkel: Rákosi nem volt sem képzetlen, sem buta. Moszkovita kommunista volt és híven utánozta nagy mesterét, Sztálint. Aljas és gonosz diktátor volt, emberek tízezreinek gyilkosa, százezrek sorsának tönkretevője, pont úgy, ahogy a te imádott kipcsak vezéred.
    Egy dologban mégis különb volt orbánnál: nem gyűjtött saját vagyont magának az ország kasszájából.

  • Miért nem égetik fel vegervenyesen horthy sirját?
    Hogy lehet, h még létezik?
    Létezhetne Nemetorszagban hitler sirja es emlekmuve?!

    Ha igen, akkor elhiszem, h lenne letjogosultsaga!

  • Nem volt kotelezo horthynak kormanyzonak lennie! Nem volt kotelezo zsidokat, kommunistakat gyyilkoltatnia, halaba kuldenie!
    Nem volt kotelezo fasistava, naciva valnia!
    De o megis ugy dontott!

  • Kedves Hun Canada,
    amit írsz 99%-ig részemről elfogadva.Köszönöm!Az az 1 %,amit újra hangsúlyozok az a”fikarcnyi”.Továbbra is csak azt írom,hogy „fikarcnyi”,mert nem akarok alpári szavakat,mondatokat használni.

  • Zöld Ákos,
    ha netán-tán 1956 novembere és 1957 februárja között Marina di Ravennában a magyar menekültek kolóniájának lakója voltál,nem kell magyaráznom semmit.Ha pedig csak amolyan cikiző kérdéseid vannak akkor ugyan ez a válaszom.Hagyd a témát olyanoknak,akik együtt voltak a”dicső”56-os forradalmár köztörvényes,kiszabadult bűnözőkkel és jégre-tett „pogrom hősökkel”.Remélem elég kimerítő választ adtam.

  • Boda Marcsi,

    „Senkit sem védek ,de ugye a nácizmus a németektől,Hitlertől ered?”
    A numerus klausushoz és az 1920-tól kezdődő”zsidótörvények”-hez nem volt szükség még a szobafestő káplárra sem. horthy miklós tenger nélküli,gyalogsági lovastengerész,admirális mindent aláírt ami zsidóellenes volt.Azért,pedig,hogy nem rántották fel a másik antiszemita,Sztálin elvtársnak mondjon köszönetet a hálás magyar csőcselék.Ugyan úgy,mint azért is,hogy nem rendeztek be a háború befejeztével egy magyar rezervátumot az Etelközben.

  • Belzebub 79,
    teljesen tisztában vagyok majd mindennel ami Mautchausenről szól Köszönettel,több adatra nincs szükségem.Sajnos a témában erősen érintve vagyok,nem történelem könyvek vagy google alapon.

  • gyuri10
    2020 január 4
    2:12 du.

    Oké Gyuri, megbeszéltük! Teljesen megértem a „fikarsznyit” 🙂

  • Még egyszer visszatérve arra, hogy miért is káros Marcsi alá lovat tenni feleslegesen, az a korábbi zsidóellenes és valóban palesztin simogató kijelentései igazolják, hogy a szélkakas is irigylésre méltón néz Bodára, aki mindig a propaganda irányából beszél elvtelenül. Ő lenne az első, aki a vészkorszakhoz hasonló időszakban segítené beleölni a zsidókat a Dunába – Richter Gedeonostól, 2019-ben a tüntető fiatalokat ha tehette volna főbe lőtte volna (leírta) és mindig azt tenné amit a kedves vezére diktál, neki nincsenek saját gondolatai, egy káros, elvtelen megbízhatatlan néni.
    Emlékszünk 2015 előtt még sehol nem volt a bevándorlás kérdése a propagandában, így hát akkor még védte a palesztinokat, arabokat a zsidókkal és Izraellel szemben. Aztán ahogy másfelől fújt a szél, azonnal mást beszél. Ennyire fair ez a Marcsi.

    Marcsi dossziéjából pár emlékezetes Izrael és zsidóellenes, valamint Palesztin simogató poszt, amikor még a Fidesz jobboldaliként inkább antiszemita volt 2015-előtt:

    Marcsi szerint Izraelnek semmi köze az elfoglalt területekhez, ahol ártatlan palesztinokat gyilkolnak:
    https://i.imgur.com/RNap4gW.jpg

    Marcsi szerint védtelen palesztinokat gyilkolnak az izraeliek:
    https://i.imgur.com/JVyaYmj.jpg

    Marcsi szerint Izrael jogtalanul terjeszkedik azon a területen.
    https://i.imgur.com/A8SZHcG.jpg

    Marcsi szerint mocskos és embertelen, ahogy Izrael védi és örül, hogy néha visszakapnak a zsidók is valamit:
    https://i.imgur.com/7xJ25jN.jpg

    Marcsinak furcsa, hogy Izraelben a nők is katonák, majd kioktató, hogy emiatt terjed az antiszemitizmus, ami őt is utolérte ezek szerint:
    https://i.imgur.com/iGWFQsc.jpg

    Marcsi fájlalja, hogy Izrael további telepek építésével terjeszkedik, amit zsidóknak építenek:
    https://i.imgur.com/reraIOi.jpg

    Marcsi nem ért egyet a palesztinok elleni politikával, és szerinte sok zsidó is így gondolkodik:
    https://i.imgur.com/nljwqxG.jpg

    Hát, Tiszta Soros György szelleme járta át a Marcsit Palesztin kérdésben, anno amikor még nem mondták neki, hogy mit kell erről gondolnia, cselekednie.

    Aztán nézzük csak zsidó-kérdésben milyen ez a Marcsi:
    Például fáj neki, hogy a zsidó áldozatokra nagyobb figyelem jut:
    https://i.imgur.com/CibZkLR.jpg

    Marcsi megint védi a magyar nácikat, „csak parancsot teljesítettek”, majd mondja: SZÉGYELLJÉK magukat az amerikai é egyéb magyar ZSIDÓK, akik szegény „Magyarországtól” kárpótlás kapnak – mert kiírtották a családjukat. (Én azt hittem, hogy Magyarország jobban teljesít, ezek szerint szegény is)

    Marcsi szerint Izrael nem ártatlan ország.
    https://i.imgur.com/vfxpx6n.jpg

    Marcsi szerint Gyuri10 és még páran primitív szánalmas alakok:
    https://i.imgur.com/JeBz8pI.jpg

    Marcsi szerint mindennek a teteje, hogy a magyar zsidó holokauszt túlélők nyugdíját megemelik:
    https://i.imgur.com/pCqnxeG.jpg

    Marcsi fájlalja, hogy a keresztény sírok gondozására nem jut csak a Zsidókéra, és különben is az előző kormány a holokauszt tagadását büntetendővé minősítette (legyen elég).
    https://i.imgur.com/4CV1Tfw.jpg

    Marcsi bemutat egy kis náci szellemiséget, amikor egy zsidó kommentelőt oktat ki, hogy jó hogy elment Izraelbe, zsidónak megmaradt, magyarnak nem, és hogy vigye magával a hozzá hasonlókat:
    https://i.imgur.com/60YYOUD.jpg

    Marcsi szerint ott a magyar zsidó hitközség, meg a rokonok a nagy számban életben maradt zsidóknak (arra, hogy nem az állam feladata a sírok gondozása). Azt elfelejti, hogy teljes családok vesztek oda.
    https://i.imgur.com/11fstT6.jpg

    Marcsi szerint a zsidókra jellemző, hogy érdekből segítenek, az ő sztereotipiájában a zsidók dupla fizetséget kérnek mindenért:
    https://i.imgur.com/9kVRe9E.jpg

    Folytathatnám végeláthatatlanül a baromságait Bodának, mert „szerencsére” jó tanulmány a mérhetetlen ostobaság későbbi vizsgálatára, de ennyi szerintem bőven elég a témában:

    Szóval ilyen ez a Marcsi, tisztára mintha akkoriban Soros kottájából játszott volna, mert más kottát nem toltak a TV-néző feje elé egyenes adásban, így hát az akkor divatos Izrael ellenes és palesztin védő jobboldali retorika híve volt. Ilyen ez a szélkakasosdi, ezért nem kell semmilyen lovat alá tenni.

  • gyuri10
    2020 január 4
    2:52 du.

    Így van, már 1920-tól elkezdődött a zsidók kiszorítása minden téren Magyarországon Horthynak „köszönhetően”. De majd Marcsi felvilágosul, amint Lázár János Horthy sírjának közelmúltbéli koszorúzását visszanézi a propaganda archívumban és meghallja mit is kell gondolnia ahhoz, hogy „hitelesen” védhesse a tenger nélküli tengernagy mai magyar kormány általi megítélését.

  • Gyuri10!

    Köszönöm a választ,Te biztosan „sajnos”… tájékozottabb vagy,és remélem
    engem is megértesz?….meg azt is,hogy amit azoknak írtam,akikkel sem Te sem,és én nem szimpatizálunk(jogosan),és ugye azt is,hogy „hiányoltam” egy cikket a kommunista valódi bűnözőkről ezen a fórumon……..
    továbbra is tisztellek,becsüllek és sajnálom a családod!

  • Gyuri10!

    Ami az „56-os köztörvényesekről” írtál az ugye nagyon nem szép,és igazságos,,nem tárgyilagos,nem valóságos…..én akkor éltem,és itthon,tudom miről szólt a forradalom, kéne védeni az akkori mocskos megtorlókat,ha van igazságérzeted?…és ráadásul akkor már Te nem is itthon éltél…!
    Egy tisztességes jellemes,tájékozott ember minden bűnt,gyilkosságot erőszakot elítél,nem csak a saját sérelmeit….!

  • Anúgy 1956-ban FORRADALOM volt!!!!!Ezt mindenki tudja!

  • Boda Marcsi
    2020 január 2
    1:28 du.
    „Amúgy Horthy a Tanácsköztársaság bűnözői ellen lépett fel,talán
    jogosan?…..”

    Marcsika, Te tényleg ennyire ostoba vagy, vagy másokat nézel hülyének?
    Horthy egy olyan Budapestre vonult be, amit éppen hogy elhagytak a román csapatok. Ráadásul Szeged felől Siófok téréségének érintésével, délnyugatról érkezett, hogy még véletlenül se kelljen megütköznie a fővárost fosztogató, illetve a tiszántúli területeken erőszakoskodó román csapatokkal.
    Egy gyáva féreg bevonulása volt az Antant megállapodás keretében távozó román csapatok _után kullogva_. Nem lépett fel érdemben az ég világon senki ellen. Legfeljebb a spenótos tál ellen. Aztán sürgősen keresett egy másik segget, és felszopta a németeket. A Tanácsköztársaság leverésében legfeljebb annyi dolga volt, hogy elvégezte azt a mocskos munkát, amihez már a kis-Antantnak sem volt gyomra.

  • Ferenct
    2020 január 3
    7:39 de.

    Mit értesz érintettség alatt? Papa, ha én 1919 körül bármiben érintett lettem volna, akkor ma a hiradóba mutogatnának a korom miatt.
    Az, hogy Horthy, aki a K&K -ra esküdött fel, mint katona, elárulta az esküjét, az tény. Ergo, áruló volt.
    Az, hogy a Magyarországot megszálló csapatokat qrva nagy ívben elkerülve, Nyugatról vonult be a fővárosba, tény. Ergo gyáva volt.
    Az, hogy antiszemita volt, maga írta le magáról. Ergo, egy gerinctelen rasszista volt.

    Neked ettől még természetesen lehet példaképed egy gyáva, áruló, embertelen puhatestű. De ez legfeljebb Téged minősít.

  • SchumackerLady

    Gabriél 3./9:18
    [cikkzárlat okozta hely hiányában e cikk címének megfelelő helyen]

    Neked szól:

    https://444.hu/2019/12/17/allami-trollok-fojtjak-zajba-az-igazsagot

    Te nem is lármázol, te üvöltesz ahelyett, hogy a békés párbeszéd zöld, mohapárnás útját járnád, odaállsz a saját tükröd, tetőtől talpig tükörképed elé és a magad badarságait szónokolva fújod krákogod a mindenségbe, mint influenzás utas osztva a fertőt közlekedés ártatlan résztvevői között…

    Tudniillik, én csupán és mindössze arra kértem a te kedves és megszokottan békés válaszodat, hogy szerinted létezik e munkásosztály, avagy az csak valami uri-hucutság e ? Ugyi 😀

    Na suttogd már el mindannyiunk zenekedvelő fülébe, a válaszod de előbb állj el a tükröd elől, mert nemtunni mért, attól a látványtól úgyis csak még jobban dühbe gurulsz – de minek? Vagy kinek: Te, te Kedves Karikás?

    Na, de mégis, van ilyen osztály, avagy nem is létezik ?

    Pácius gesarol: Schumacker

  • Boda Marcsi!

    Nem gondolja, hogy az a Lázár, aki Horthy sírjára elismerő szavak kíséretében virágcsokrot tesz, az ezzel az erővel annak a győri családapának a sírjára is tehetne bokrétát, aki egy hete, minután a saját családját lemészárolta (2 gyermek + 1 édesanya) önmagával is végzett…
    Hiszen, végsősoron az arrabonai családgyilkos (őt magát leszámítva) csupán csak 3 emberrel végzett, míg a kenderesi ősnemes tömeggyilkos 150’000-szer annyit küldött át az örök vadászmezőkre… – Mely summa: 450’000-ből csak a gyerekek száma volt 150’000 magyar kiskorú. És akkor, még a háborús áldozatokat bele sem számoltuk.

  • Gyuri10
    11:48

    Bizony! Így történt. 🙂

    A szomorú csak az, hogy a mai magyar – Orbán – rezsim Horthy rendszerét nemcsak méltányolja de annak a hű restaurációján is dolgozik, miközben Führere kimegy Cionba és Bibivel ölelkezik.

    D.G.

  • SchumackerLady

    Ille István

    Ezt a 3-milliós hazatérő létszámot több honlap(cég) is közölte, melyből több az MTI formát közvetítette, hogy úgymod’ „3 MILLIÓ HAZATÉRŐ”, mely csúsztatás részükről öngól, hisz akkor hivatalosan miféle >mindössze 600ezer< – ről karatyolnak.

    Ez az itt nagybetűs cím ráadásul azt is sugallja, hogy
    "lámcsak mennyien hazajönnek"…- ebbe a tejjel mézzel folyóba…

    Üdv: Schumacker

  • SchumackerLady
    2020 január 5
    4:41 de.

    türelmes vagy gébriál már csak ordibálni tud és egyre több seggséget, minek reagáltok, akkor elmegy Sampába szambázni és kipróbálja

    bruhahaha

    én leegerezem, gyors kis állatka, gyorsan görög

  • Boda Marcsi
    2020 január 4
    4:45 du.

    Persze, emlékszünk a maga féle tiszteletre és megbecsülésre. Egyszer ezt mond, másszor meg épp ami az érdeke ebben is.

    Gyuri10-ről olykor és nem egyszer ilyet:
    https://i.imgur.com/JeBz8pI.jpg

    Most meg ezt: „..továbbra is tisztellek,becsüllek..’

    Hát legközelebb ha valakinek rosszat kívánunk viccesen, akkor azt fogjuk mondani, hogy Tiszteljen téged a „BodaMarcsa”. 🙂

    Marcsi maga egy hiteltelen és minimum kétkulacsos szörnyű ember.

  • HunCanada
    2020 január 4
    4:33 du.
    ________________

    Hááááát… Nem semmi, ahogy ezt összeszedted, kivonatoltad és megszerkesztetted… Kezdek félni tőled…

  • FERENCT elobbi megjegyzesere;

    Magyarorszagot semifele „demografia” nem befolyasolta semmikeppen !

    Csupan mas szomszedos europai katonai nagyhatalmak.
    Amelyek a nemzeti-szocialismus, majd a nemzetkozi szocializmus eszmei alapjan cselekedtek!

    Az volt az egyedulli indito-ojaij.

    Miert mardtak neman azon ?

  • DonGolo,
    olyan ország,hogy Cion nincs.Izrael állama a zsidó nép cionista elveket valló,antiszemitizmus elől menekülő embereinek hősieposza
    Izrael államnak van egy miniszterelnöke,akit úgy hívnak,hogy Benjamin Natanjahu. Akinek az nyalhatja az alfelét akinek Ő megengedi,esetleg bármiféle érdekektől vezettetve,akárhogyan hívják,akár idejáró akárkik,akik veszik maguknak a pimaszkodás jogát és Bibiként hapsiskodnának Vele.Neked is idevetem,hogy az egész hordanép mögöttem van és nem foglalkozok a szégyenteljes múltjával csak annyira,amennyire az én népemet sújtotta. A jövőt,a”víg esztendőt”majd beszéljétek meg magatok között.

  • Boda Marcsi,
    amit az 56-os köztörvényesekről írok az”nem szép”.Való igaz. Azonban az is igaz,hogy miután 56 november végén az olaszországi Marina di Ravennai menekültkolóniából az akkori ferrarai rabbi, Brunó Polaccó segítségével sikerült kimenekítenem 16 zsidó embert a hős 56-os forradalmárok pogromja elől.Akik megérkezésünk napján az egyik ötven ágyas Musszolini idejéből maradt kaszárnya hodályra kiírták,hogy”Mauthausen”.Csak azért,mert az ötvenünk között volt három zsidó is.Rólam nem tudták,csak a másik két barátomról.Nos…Boda Marcsi,jogosan írod,hogy nem szép amit írtam.Szerinted szebb lett volna,ha nem tudom ezt idevetni,mert az 56-ban,börtönökből kiszabadult köztörvényes bűnözők pogromja sikerült volna?Most,ha képes vagy rá,gondolkodj ezen és ŐSZINTE válaszodat várom vagy semmit.

  • Mindenkinek!

    Nos ha egyes (ballibsi,komcsi ) hívők,leszármatottak,ha megnyugodtak?…vigyenek virágot a tömeggyilkos Rákosi,Kádár sírjára,az ő dolguk…..ők a nemzet szégyenei,bunkói voltak!!!!!
    míg Horthy ha nem is vétlen, és független,de ugye intelligens kormányzója volt az országnak,és megszilárdította a gazdaságot,mig Rákosi és Kádár se intelligens,sem tisztességes nem volt…!
    mellesleg: mint írtam is(ha netán felfogták a gyengébb és fanatikus „elvtársak”és utódaik)sem a mai kormány,sem a többség,sem én nem vagyunk se nácik,se komcsik csupán tisztességes magyarok,akik az egyébként zsidó származású iskolázatlan,jellemtelen és bűnöző Rákosit,Kádárt és a ma is „ténykedő” ANTIMAGYAR Sorost különösen is megvetik,aki a migránsok támogatásával, mind az európai zsidók,mind a keresztények életét is fenyegetik…..

    Gyuri10! (és a tájékozatlan,félrevezetett ballibsik) figyelmébe:
    1956-ban jogos népfelkelés,forradalom volt az elnyomás,diktatúra ellen,amit az egyetemisták robbantttak ki és
    kezdeményeztek és sokan csatlakoztak hozzá!!!!(az más kérdés,hogy a börtönkapuk is kinyíltak….de nem hinném,hogy azok az emberek köztörvényesek lennének,akik a hazájuk miatt tüntettek?!….)
    Remélhetőleg világosan,érthetően írtam? és képesek felfogni?…
    És ugye az sem mellékes,hogy a háború idején sok keresztény hívő segített,(bujtatta!!!! mint az Édesapám is keresztény létére!!!!!!)a szerencsétlen zsidókon,míg ők sem ezután,sem 56-ban nem gyakoroltak ilyen humánus,emberséges gesztust a vétlen,ártatlan emerekkel(esetleg …keresztényekke
    szemben)
    Na ezen is érdemes elgondolkoznia sokaknak…..!
    Választ nem várok(kivéve a tárgyilagos,tisztességes emberektől)
    csak egy kis önkritikát!

  • Boda Marcsi és mindenki felvilágosítására:
    Marina di Ravenna egy Ravenna melletti kis tengerparti üdülő városka.1956 teléig a nyugalom és békesség édenkertje volt, Ravennától 6,7 kilométerre.1956 telén történt Ravennában az első betörés.Természetesen egy akkor még nem pubnak nevezett kocsmába törtek be és a kassza kifosztása után hulla részegre itták magukat a két vagy három köztörvényes hős.Hajnalban a karabinerik így fogták el őket és csak a magyar forradalom iránti szimpátia miatt harmadnapon szabadon engedték őket.Igen Marcsi,én ilyen szép dolgokról is tudok írni.Ezt nem ellened,hanem az igazságért írtam le.Nem szép tőlem?Váratlan?Tudom!

  • Viszanézve!…

    Maga egy kártékony,hazug,szégyenletes és jellemtelenül uszító és felbérelt…. alak!

    Nem érti ,amit írok,(vagy nagyon is?)de remélem mások és különösen Gyuri10 igen,és nem dől be a maga mocskos ,aljas uszításának!
    Kívánom,hogy kapja meg ,amit érdemel itt a Földön és Fennt is,bár
    sohasem átkozódom,de maga megérdelmi,hogy bűnhődjön!!!!!!!!!!!!!!!

  • Az előző hozzászólásom (dühömben kifelejtettem….)természetesen az
    idióta,jellemtelen,(nemtelen?)hazug HunCanadának írtam!!!!!!!!

  • talalom;

    Budapestben es az u.n. szabad-kiralyi varosoknak nem volt „csendorseguk”, hanem a sajat rendorseguk.

    A csendor a nem-onallo-intezkedesu helyeken mukodott.
    Hasonloan mint itten a Sheriff. Persze az itteni Sheriff az megyei szerve.

  • Gyuri104

    Köszönöm a válaszod,megértelek (nem vagyok sem fanatikus,sem elfogult),de remélem Te is megérted az itthoni megélt tapasztalataim?…!
    Mocskos dolog a politika,a múlt elemzése,bírálata meg a tényeken kívűl,sajnos pártelkötelezettség,történelem tagadással fűszerezve…..de az emberség a fontos!!!!!!
    Remélem olvastad az utóbbi hózzászólásaimat is?!
    Minden jót kívánok,és ha netán egyszer hazalátogatsz,szívesen talákoznék veled….!

  • Boda Marcsi
    2020 január 5
    4:14 du.

    Marcsi nyugalom. Tudja van egy olyan mondás, hogy Ne a hírvivőt okolja, hiszen ezek az Ön szavai voltak anno. Én pedig a hírvivője szavainak. Ne szégyellje, ha vissza kell olvasnia saját mondatait. Rém kellemetlen tudom, de szembesüljön magával néha, vállalja az elvetemült szavait, mondatait. Viselje a kimondott / leírt dolgait. Ha szélkakas módjára összevissza és elvtelenül beszél, hazudik, sunnyog, ezután is találkozni fog saját magával. Elhiszem, hogy szörnyen érzi magát saját magát olvasva.

  • Gyuri10!

    Idős,beteg nyugdíjas vagyok(ki tudja meddig élek?),de ha itthon tudnánk találkozni nagyon örülnék…sok olyan dolgot mondanék,amit biztosan értékelnél(!!!)…de most nem írom meg,mert nem tazozik erre a hiteltelen,hazug fórumra és feltétlen híveire!
    Ha a közeljövőben ide látogatnál kérlek értesíts!
    üdv.Marcsi

  • Almási Alma
    2020 január 5
    10:23 de.

    Kedves Alma, félelemre semmi ok. 🙂 Még Bodának sem kell félnie, hiszen csak saját magával szembesítem. Magától meg csak nem fél. Ki tudja.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 január 5
    4:14 du.

    „Az előző hozzászólásom (dühömben kifelejtettem….)természetesen az
    idióta,jellemtelen,(nemtelen?)hazug HunCanadának írtam!!!!!!!!”

    Kedves Marcsi, ha Te valóban hiteles IQ bajnok erkölcs-csősz lennél, akkor ilyet még az esetleges lekurvázóidnak sem írnál, sőt még az antagonisztikus ellenvélemények sem jogosíthatnának fel ilyen minősíthetetlen jelzőkre! (Szerintem nagyon diplomatikusan fogalmaztam, ezért kimagyarázkodásokkal ne rontsd tovább a renomédat!)

  • gyuri10
    2020 január 5
    12:30 du.

    Úgytűnik szorul a hurok Izrael önmaga által felkent királyának a nyaka körül…

  • OIM* beidegesedett..a marrhája 😀 :d

  • HunCanada
    2020 január 5
    9:47 de.

    A büdösbanya más oldalakon is mocskolódik rólunk?

    Miért van az hogy már meg sem lepődök ennek a lealjasodott némbernek az ócska húzásain…

    Olyan mint barátja Gyuri10. Mert az is más oldalakon emleget bennünket elképesztően szánalmas hazugságáradatokban…

    Ezek afféle szerencsétlen lefrusztrálódott szófosógépek, akiknek szükségük van egyetértő véleményekre az itten elszenvedett sérelmeik miatt és ezért nem sajnálják az időt, két kézzel kutatnak a nagy büdös semmi után 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2020 január 4
    4:52 du.

    Gyuri10 cimbid maga is köztörvényes volt ’56 -ban.
    Azért kellett menekülnie mikor vége lett.

    Csak aztán odakint Nyugaton úgy adta elő a történteket, mintha hős lett volna, ezért kapott soronkívüli elbírálással állampolgárságot egy általa meg nem nevezett országban, még 1956-ban. Onnan tudjuk hogy ő maga mesélte új állampolgárásgának a történetét.

    A sztorijában csak az a különös, hogy a „hőstettei” miatt tisztelte őt nagyon Bencsics Klára alias ” Figyelő” kollegina Isten nyugosztalja, még azt is közreadta hol találhatóak ennek a Gyuri10-nek a beszámolói az ötvenhatos „forradalmi” tevékenységéről.
    Ugyanakkor itt ezeken az oldalakon arról polemizált vagy három éve hogy ’56-ban MENNYIRE VÁRTA MÁR A SZOVJET VÖRÖS HADSEREGET MERT AZ MEGMENTETTE ÖT AZ UTÓKORNAK !
    Vagyishogy az életét köszönheti nekik.

    Szóval valaki itt hazudik. Vagy a Gyuri10, vagy pedig a Gyuri10.

  • A kedves helyi horthystáknak küldöm eme négy éves balladámat

    Moralite Exigee

    “Moralite Exigee” hirdetem útfélen
    Punciszobor álljon fenn a Kossuth téren!
    Mellette egy phallos,márványból ‘hogy illik,
    Olyan ami elõzõbe pontban bele illik.

    Legyen itt új erkölcs,mindenen át lépünk
    Tapsikol is hozzá jól meghülyült népünk
    Éljenek a gyilkosok! Éljen a vén Horthy!
    (Kádárista lózungos, aki mást mer szólni.)

    / Géjjza, 2016 01 29 du.félötkor /

  • Hálásan köszönöm HunCanadának a Boda-féle mocsok kivonatát, engedelmével utólagos bizonyítékkiegészítésként mellékelem a már beadott becsületsértés tárgyú feljelentéshez, ahogy a 2020.január 5/4:14 du. kommentjét is.

    gondolkodom azon, hogy az egész csomagot megküldöm a Fidesz I. ker-i alapszervezetének is, hadd tudják, milyen rajongók is növelik népszerűségüket a kerületben!

  • Boda Nem szoktál igy kifordulni magadból, mikor szembesítenek viselt dolgaiddal. Már te is nehezen viseled magad? Az jó, akkor itt az ideje a változásnak.

  • Ille István
    2020 január 6
    3:05 de.

    Kedves István! Természetesen engedélyem nélkül is fel lehet bármire használni, mert ezek saját maga által vállaltan leírt, nyilvánosan is elérhető szavai Marcsinak.
    Szerintem elég büntetés az, ha saját magát olvassa, látjuk milyen rosszul lett egykori szavaitól, ami nem csoda – hiszen hányingert keltő volt már akkor is, de a szélkakasosdi játéka az aztán mindennek az alja. Szegény, elfelejtette már annyiszor megpördült maga körül is.

  • Geyza. Marcsit ismerjük, tudjuk milyen. Viszont én nem kötnék párhuzamot Gyuri és Marcsi között. Marcsi földsötét, ostoba, de ezek alkati kérdések, sajnos nem mindenkit áld meg az Úr legalább átlagos elmével, viszont gonosz is amire nincs mentsége. Én kérem a jó Istent, hogy vezesse fényre Marcsit, adjon neki tudást felismernie a valóságot, de nagyon a gonosz markában van foglyul ejtve, nehéz misszió.

  • Boda M.

    Sajnos az a helyzet, hogy nagyon buta vagy – azt hiszem ezt nyugodtan leírhatom miután te lelkiismeret-furdalás nélkül fogalmaztad meg Kennyről a következőket „Te egy szánalmas,fanatikus és jellemtelen ,,ballibsi alak vagy és még buta is!!!!” (jan.1.12:24)

    Nem az a gond, hogy az önálló véleményed és következtetésed nulla, hanem hogy a mások által leírt tényszerű megállapításokkal és szövegekkel sem tudsz mit kezdeni, nem tudod azokat összerakni, értelmezni, nagyjából helyes következtetéseket levonni! De akkor miért is vitázol, és főleg mit vitatsz? Magad sem tudod, de kötelességednek érzed, hogy ha kell, ha nem mindenféle hajánál fogva előrángatott baromságot leírj, csak hogy ellentmondj!

    Egyszer nem tudod azt mondani, hogy bocsi, Horthyról valóban keveset tudok, összefüggéseiben nem értem mi miért történt, mikor milyen esemény mit követett, ezért aztán kénytelen vagyok a nálam sokszorosan többet olvasott, a témát alaposabban ismerő fórumtársaimra hagyatkozni (akik között vannak történészek is) ez esetben talán még nőne is egy kissé a „renoméd” azaz a megítélésed! – mert mindenki mindent nem tudhat!

    Ahhoz lusta és szétszórt vagy, hogy odafigyelj és megérts a mások által megfogalmazott, idézetekkel alátámasztott gondolatokat, így arra hagyatkozol, hogy azt az egy két mondatot amit innen onnan különböző netes oldalakról kiragadtál, de a történet egészébe beilleszteni már nem tudod, azokat pufogtasd, akár van alapja, értelme akár nincs! Mondanám, hogy olvasd el Göllnert, vagy Pityi Palkót, netán O1G666-ot, vagy Tüske Zsófit mert úgysem tennéd, számodra hosszúak és tele vannak neked unalmas fejtegetésekkel, ezért ha a „tényekkel” is kapcsolatba akarsz kerülni, ajánlom Miklós bá’ dec. 30-án 4:57 kor kelt hozzászólását, melyben nem mást mint személy szerint Horthytól származó konkrét idézetet olvashatsz! Figyelmedbe ajánlom még Kővendég dec.31.3:16 -kor írt hsz-át, melyben a magán vélemény mellett – konkrét dokumentumokra hivatkozva – szintén sok adatot találsz a témában. Majd ha ezeket végig olvastad és megpróbáltad összevetni az általad neten, vagy más oldalakon olvasott részinformációkkal – netán valamilyen szinten meg is értetted – akkor bocsátkozz vitába Horthyt illetően!

    Azzal, ha Szálai iskolai végzettségét, vagy Kádárt, Sorost folyamatosan idekevered még egy cseppet sem látszol „tájékozottabbnak” csak épp tudjuk, mikor épp melyik oldalról emelsz ki egy egy mondatot a Wikipédiából, vagy a jó ég tudja honnan! Mert pontosan lejön, hogy egy egy választott személynek „utánanézve” még azt sem olvasod végig, összefüggően, csak kiragadsz néhány számodra kedvezőnek látszó „infót” aztán idebiggyeszted,hogy lássuk milyen „tudós” vagy !

    Csak szólok, hogy Szálasinál pl kihagytál fontos részleteket, mert bár mesze nem volt ő (sem) egy angyal, de az „iskolázatlan” jelző amit ráakasztottál, pont nem igaz! Zsófi feljebb erre felhívta a figyelmedet, de vagy nem olvastad el, vagy képtelen az agyad egyik óráról a másikra olyan adatokat tárolni ami nem egyezik meg az általad elképzel „valósággal!”

  • HunCanada:
    „Folytathatnám végeláthatatlanül a baromságait Bodának, mert “szerencsére” jó tanulmány a mérhetetlen ostobaság későbbi vizsgálatára, de ennyi szerintem bőven elég a témában:

    Az 2020 január 4 4:33 du.- kommentje igazán szép szöveggyűjtemény Boda Mária Összes Műveiből.
    Elgondolkodtam rajta, vajon mi történne, ha ezek, valamint a mostani Boda-irományok együttesen tényleg eljutnának a Fidesz-KDNP vezetéséhez? Nehéz helyzetben lennének. Első ötletük nyilván az lenne, hogy kinevezik Bodát valamilyen funkcióba, hiszen szemmel látható, hogy „erkölcsileg” épp alkalmas rá, hiszen még jutalomfalat vagy simogatás nélkül is bármikor bárkire rávicsorog, bárkibe megpróbál beleharapni, ha a gazdái utasítják. Hát igen, csakhogy akinek nincs foga, az ne vicsorítson. A másik probléma Fidesz-funkcionáriusként az lenne Bodával, hogy valószínűleg már kissé feledékeny, dühében most legutóbb elfelejtette a direktívát, tudniillik, hogy amióta és ameddig Netanjahu és Orbán érdek-concubinátusa fenn áll, addig (kínos, de hát..) a Fidesz-funkcionáriusnak (legalábbis nyilvánosan) tartózkodnia illik a zsidóellenes uszítástól.

    Boda egyébként szerintem fáradt, kimerült. Kímélni kellene.
    Christopher Adam helyében jól megédemelt, hosszabb időtartamú „alkotói szabadságra” küldeném, arra az időre természetesen teljesen mentesítve a KMH fórumán történő hozzászólástól. (De nem én vagyok a laptulajdonos-szerkesztő, ha ő ragaszkodik ahhoz, hogy a lap fórumai néha erősen emlékeztetnek a Kitartas.net vagy a Kuruc.info kommentjeire, hát az ő dolga…)

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 5
    8:05 du.

    Hé Koszorús, a Toldi átköltés is a Te műved? 😀

  • Mindig eléri ez az istentelen banya hogy róla szóljon az oldal

  • O1G666;

    Valoban, Horthy nem volt kotelezve allamfonek lennie.

    De a Parlament felajanlotta neki az allamfoi poziciot a Parlament hatarozata alapjan.

    Horthy azt visszautasitotta.

    S a Parlament hajklando volt elfogadni Hiorhty Parlament folottiseget.

    Bizonyitottr teny az is ,hogy Horthy NEM volt sem „naci”, sem „fascista”, sot meg nemet-barat sem.

    Csupan naiv es elmaradt gondolkodasu.

    Na meg a „Trianon-elemju egyen” is.
    De volt Kun Bela is. Sot az itten hozzaszollok tobbsege is.
    Tehat ugyan azt az ostobasagot kovetitek, azert lettetek, sot vagytok ismet fuggo es csatlos nemzet !!!!

  • Amúgy én jelenthetném fel magát indokolatlan becsületsértésért,rágalmazásért…de ugye jobb dolgom is van,mint
    jellemtelen,hazug,fanatikus gyűlölködők miatt….. biróságra járni!
    Pá!!!