Orbán kíváncsi a saját véleményére

2020 február 14 8:02 de.31 hozzászólás

Önzők vagyunk és szűklátókörűek, ha Orbán Viktor most belengetett nemzeti konzultációja kapcsán az jut az eszünkbe, hogy már megint elszórnak néhány százmillió forintot a semmiért. Megkérdezni azt, ami előre tudható, csak a mi szempontunkból szemfényvesztés, a kormány és Orbán szemüvegén át nézve, kifejezetten hasznot hozó tevékenység. A miniszterelnök ugyanis ily módon megint fel tudja mutatni, hogy az ő igazságérzete száz százalékig megegyezik azzal, amit az emberek gondolnak.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a bűnözőknek több joguk legyen, mint a tisztességes embereknek? Lényegében ebben az egy mondatban foglalható össze a márciusban induló, kilenc kérdést tartalmazó nemzeti konzultáció lényege. Jól ki van ez találva, mert hát, naná, hogy nem értünk egyet! A talpunk ökölbe szorul, ha a bűnözőkre gondolunk. Menjenek az anyjukba a bűnözők, nehogy már nekik több joguk legyen annál, mint amennyi nekünk sincs.

Orbán Viktor megint bedobta a nagy mutatványt: van egy véleménye, de tudja, hogy amit ő gondol, csak abban az esetben számít, ha úgy tudja eladni, mintha az a magyar emberek véleménye lenne. Ha úgy vesszük, igaza van, mert hát ki az a tökkelütött, aki jobban szereti a rosszat a jónál, a gonoszt a kedvesnél, a bűnöst az ártatlannál.

Nincs ilyen honfitársunk, belátható. Igaz, olyan kormányunk sincs, mint amilyen lehetne. Mert Orbán Viktor kormánya sem azzal nyerte el a választók kegyét, hogy majd szépen lebontja a jogállamot, padlóra küldi az egészségügyet, lebutítja az oktatást. Elveszi az emberektől a pénzüket és szétosztja a családtagok és a csókosok között. Egyetlen kormány sem ezzel fényezi magát, ellenkezőleg: azt ígéri, ha őt választják, akkor soha nem látott jólétet és igazságot hoz a népre.

Orbán Viktor, a Nagy Mutatványos, még mindig el tudja bűvölni a közönségét. Nem mindenkit, csak azokat, akik beülnek a nézőtérre, és gyermeki csodálattal nézik, ahogyan előhúz a kalapból egy nyulat. Tán nevetnek is olykor, ám amikor véget ér az előadás, hazafelé menet betérnek a boltba vásárolni, és rosszkedvűen tapasztalják, hogy megint minden drágább lett.

Ennek a mutatványnak kell felállva, ütemesen tapsolni, ezért kell a nemzeti konzultáció. Hogy legalább a hívek ne higgyék, hogy már megint hazudtunk. Hogy a kalapban nincs semmi, mert ami volt, azt már régen ellopták. De amíg a semmi nyúlnak hazudható, addig azt is meg lehet etetni sokakkal, hogy a mészárosok, tiborczok, nem közszereplőként, a mi képviseletünkben nyalták le a mézesmadzagról az összes mézet.

Akár azt is kérdezhetné tőlünk Orbán, hogy azt akarjuk-e, amit akarunk, vagy inkább azt, amit nem. Mindegy, hogy mit válaszolunk, mert rohadtul nem érdekli. A végeredmény úgyis ugyanaz, és előre borítékolható.

31 hozzászólás

  • Ritka kivétel: Egyetértek Földessel.

    Ezekkel a „nemzeti konzultációkkal” hülyének nézik az embereket, ráadásul kontra produktív.

  • Koszi Peter!

    Mijoesorokosurunk ismet szintet lep es toretlenul masirozgat a nacizmus fele.

    Hitler és a nemzeti konzultáció
    Vásárhelyi Mária | 2018. november 13. 06:14
    Emlékeztetőül, hogy nincs új a Nap alatt: „…a nemzeti konzultáció a Harmadik Bi­rodalom propagandagépezetében fontos szerepet töltött be. Néhány héttel Hitler hatalomra jutása után új törvényt fogadtak el Németországban a nép­szavazásról, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a nép a társadalom életében legfontosabb kérdésekről népszavazást kezdeményezzen. Ehelyett bevezették a népi konzultáció intézményét, amelynek értel­mében a kormány saját kezdeményezésére konzultálhatott a néppel bizonyos kérdésekben.”
    https://hirklikk.hu/kozelet/hitler-es-a-nemzeti-konzultacio/344306/

    Tovabba:
    „Minden propagandának népszerűnek kell lennie, és szellemi színvonalát a felvilágosítandó tömeg legkorlátoltabb rétegének felvevő képességéhez kell szabnia. (…) A tömeg felvevő képessége nagyon korlátolt. Értelme kicsiny, és éppen ezért nagy a feledékenysége (…) minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék, ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételnie, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk.”
    (Hitler Adolf: Harcom, idézi Karsai László [Ellenségeink a második világháborúban, Mozgó Világ, 2017/9.])
    https://www.es.hu/cikk/2017-10-13/todor-janos/nemzeti-konzultacio.html

    hajra magyarok!

  • Orbán Viktornak a nemzeti konzultáció a törvénysértései végrehajtásához kellenek. Aki Orbán kérdéseire válaszolva visszaküldi az űrlapot, az segíti a törvénysértések végrehajtásában. A népre hivatkozva hajtja végre.

  • Amúgy ha nem is jelent meg a mai újságban Gyurcsánnyal kapcsolatos cikkekkel kapcsolatos hozzászólásom,ettől függetlenül ugye szerencsére sokan olvasták…és sokan megbotránykoztak….röhögtek rajta…és nem ok nélkül ,nos ez a lényeg!
    Ferenct!
    Csodálkozom rajtad….
    Most kicsit tévedsz! az embereket nem nézi senki hülyének,csak a véleményüket kérdezik amihez joguk van,és nekik is,hogy válaszokjanak,amit sokan meg is tesznek,szerencsére!!!!!!

  • SzandiM.

    „…toretlenul masirozgat a nacizmus fele…”

    Az orbáni rendszerben vannak „fasiszta elemek” ezt kb 10 éve tudom.
    Azonban (nem árt újra ismételni):
    Az olasz fasizmus nem azonos a nácizmussal. Előbb volt a totális fasiszta diktatúra majd ebből jött a hitleri nácizmus. A két politikai eszme közötti lényegi különbség az eszement fajüldözés és népirtás (holokauszt). Az olasz fasizmus vezetői között nagy számban voltak zsidók, továbbá Mussolini idején építették Romában az első zsinagógát. Továbbá a fasizmus, a nácizmus és a szovjet leninizmus/sztalinizmus közös jegye: mindegyik szocialistának nevezte magát.
    Orbán egy gazdasági világválság (2008) után került a hatalomba amikor „keménynek” kellett lenni, mert egy lepukkant (immun hiányos) gazdaságot kellett kihúzni a gödörből – megtette, sőt. Így volt ez Mussolini, Hitler és bolsevizmussal is. Az olasz gazdasági sikereket látva anno F.D. Roosvelt-nek azt javasolták tanácsadói (a nagy válság után), hogy legyen az USA diktátora (a „New Deal-ben” sok fasiszta gazdaság vezetési elemet fel is használt).
    Röviden: Orbán fasiszta elemeket használ de a nácizmussal tessen csínján bánni, finoma szólva.

    ps: Orbán „úgy maradt” és ez lehet majd a bukásának az oka – ha csak nem jön egy újabb (gazdasági-) világégés.

  • Pontosítsunk! Az eddigi inzultációkon egyetlenegy KÉRDÉS SEM VOLT. Biztos, hogy ez most sem változik. És: fogalmunk sincs, hány papír érkezett vissza – mond a kormány, amit akar. Arról meg végképp fogalmunk sincs, melyik betűt karikázták be a visszaküldők.

  • Aszongya, börtönbiznisz. Meg a jó édes … az a biznisz. Ítélet született a rossz börtönkörülmények között fogvatartottak, és az emiatt indított kártérítési perekben. Ha nincs bezsúfolva több rab egy börtönbe, mint amennyi a befogadó képessége, per sincs! Különben is, a raboknak megítélt pénzből legalább az elítéltek áldozatai így hozzájuthatnak valamicske kártérítéshez.

    Tiltja törvény a szegregációt? Igen! Az Alkotmányt helyettesítő alaptörvény is! A bíróság ebben az esetben szintén kártérítést ítélt. Mert a törvényszegés megállapíthatóvá és bizonyítottá vált.

    Orbán Viktor most ezeket az bírósági ítéleteket támadja, nem akar fizetni. Ehhez a törvényszegéshez kér „nemzeti konzultáció” formájában felhatalmazást. Tehát, aki megválaszolva visszaküldi a megkeresést, az cinkosa (végrehajtója) lesz a kormányzati szintű törvényszegéseknek. Ezt akarod?!

    Jól véssed az eszedbe, a népre hivatkozva fog Orbán Viktor törvényt szegni! Ezután bármikor meghirdetheti a következő „nemzeti konzultációt” bármiről és bárkikről. És a válaszolókra hivatkozva fogja eszkalálni a diktatúráját, a törvényszegéseit. Ez a hatalmi politikai játék viszont bármelyik nap érinthet akár téged is! Bármikor válhatsz szenvedő alanyává!

  • Teljesen mindegy, hogy hányan küldik vissza az íveket, sőt az is, hogy egyáltalán visszaküldi e valaki – az meg még annyira sem számít, hogy mi van a kitöltött íveken, ha már! A vezér már jó ideje nem hagyja magát befolyásolni a tényektől, ezért aztán felesleges is kiküldenie a borítékokat – csóró postásokat sem irigylem – anélkül is kihirdethetné, hogy már 500 ezer, már 1.200 ezer, húúúú már 2.7 millió… a végén pedig 4.826 ezer boríték érkezett vissza – több mint a Fidesz teljes szavazógépezete, de hát nincs ezen semmi csodálkozni való kérem, hiszen olyan kérdések mint a bírói függetlenség, vagy a „börtönbiznic” minden magyar igazságérzetét megmozgatják, legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki sőt akár semmilyen párti szavazó, akkor is!
    Magyarhonban a focihoz, meg az igazságszolgáltatáshoz, bővebben az ítélethozatalhoz mindenki ért, vágjuk a témákat rendesen! Azt meg a kutya sem ellenőrizheti, hogy a minie. meg a sameszai hány visszaérkező borítékról delirálnak, azt még a büdös életben nem látta senki, akárcsak a határon túliak szavazatait összesítő számításokat! Bár ezúttal talán némileg igaza lesz, hisz rengeteg a hergelhető ember, de messze nem annyi amennyit majd nyilvánosságra hoznak! Biztos ami biztos!

    Ezzel akarja „megerősíttetni a felhatalmazását” hogy nemzetközi szinten is megtudja védeni az álláspontját – érthető ugye? Enélkül nem érzi elég erősnek a felhatalmazást, vagy nem érzi elég meggyőzőnek az álláspontját – muszáj az emberek mögé bújnia? De így, hogy tetszése szerinti számú „állampolgári válaszlevelet” behazudik ami mind mind az ő elképzeléseit hivatott erősíteni mindjárt más! Hát honnan a jó büdös fenéből tudná vagy értené özv. Balogh Józsefné, Kő Pál vagy bármely átlag polgár ebben az országban, hogy mi fán terem a bírói függetlenség, miért jó az és mire való, vagy mi az elítélteknek járó kártérítés lényege, és miért kell kifizetni a független magyar bíróság által megítélt kártérítést a gyöngyöspatai károsultaknak? Még mielőtt bárki azt hinné hogy a szerencsétlen népet fikázom, nem! Hát maga a miniszterelnök sem érti – aki állítólag jogvégzett ember – hogy értné akkor Boriska néni vagy Gyula bácsi stb?
    Túl sokszor mondják el különféle nyilatkozatokban, hogy az „emberek igazságérzete, meg a közvélekedés szerint stb…” tehát a legalapvetőbb emberi érzésekre, a bosszúállásra, a gyűlöletre, a kivagyiságra és a mérhetetlen önzésre játszik amikor ilyen módon hagyja elszabadulni a poklot, sőt ő maga gerjeszti.

    Egyetértek Drizarival, hogy mindazok akik az ív kitöltésével, és visszaküldésével „fáradoznak” azok a demokrácia és a jogállamiság koporsójába vernek egy egy újabb szöget!
    Tévednek ha azt hiszik Orbán kíváncsi a véleményükre – mikor melyik kérdésben volt kíváncsi a nép igazságérzetére? – ha az lenne, nem ilyen nevetséges és átlátszó formában tudakolná meg azt!

  • Azért ez elképesztő. Az Orbán jól teljesít cikk alatt BM olvtársunk azt írta: jogos volt a DK újbudai irodája elleni merénylet. Vajon mit mondana ez a gyilkos indulatú ostoba, ha az idoljai ellen lenne hasonló? Végtére is a lakosság 49%-a elutasítja ner-t, a vezetőjével együtt.
    Slapaj! Ne beszélj hülyeségeket a „proli irigységről”. Láttál már öt méternél közelebbről egy élő melóst?

  • Ferenct
    2020 február 14
    10:45 de.

    Ez a te mostani nagy
    „egyetértésed” kb. pont olyan hamisan cseng
    mint Boda befingása hogy ő ismer „rendes baloldaliakat” is

  • Kedves Margit !
    -A világszerte hódító nyelvi fasizmus része, hogy a „proli” szót nem szabad használni, mondván: sérti a melósokat. Csakhogy a „proletariátus” kifejezést már harminc-negyven éve nem használta senki a hazai közbeszédben, s a „prolikat” is legfeljebb abban az önreflexív és ironikus formában emlegetik, ahogy azt még Hofitól tanulta az ország a Kádár-rendszer idején.

    – Miközben identitásként kikopott, a „proli” egy nyilvánvaló új jelentést kapott az elmúlt évtizedek során: az igénytelen, ízléstelen, kulturálatlan, állandóan fanyalgó városlakó, – de öntudatos és erőszakos lúzereket hívjuk így.

  • talalom
    2020 február 15
    7:46 de.

    SOB* kollega ugy hiszi hogy a „bolsevikiek rettenetes fekete fókabőr ruhában járnak és orrukban viselik a varázslatos erővel bíró elefántcsontgyűrűt, ami megvéd a könyvügynökök ellen”.

    (Idézet természetesen Fricibácsitól. )

    *SOB = A nagyember jobbkeze hehe

  • Az u.n. „konzultaciotok” NEM a nyilvanossga elott tortenik.

    Bar mi eredmenyek allithatok, meg HA egyetlen reagalas sem letezne. Ellenorizhetetlen az !!!!!

    A politikai kutato-kerdesek mennek allandoan meg ottan is, sot meg a web-en is. Eredemnyeik nyilvanosak, s semmibe kerul az adofizetoknek.

    De az ellen-szervezesenek otlete is tiltva a foszerkezto altal. Vajon Miert ?????????????????????

  • Boda Marcsi
    2020 február 14
    4:34 du.

    Te idióta már megint mit hablatyolsz itt

  • Orbán senki véleményére nem kiváncsi. Neki a hangok megmondják a tutit…..

  • hexadodekaéder

    Orsós
    3; 33

    Önmerénylet ?!

    Te biztosan az 1998-as márciusi, Lendvai utcai Fid SS székház, a Rózsa-dombi Torgyán villa és a Szájer-Handó* lakás elleni bombás önmerényletekből vetted ezt a fantasztikus ötletedet…

    Csakhogy ott és akkor egy hatalmas tétről, szerinte évtizedek sorsáról volt szó. Mégpedig az igencsak közelgő országgyűlési választás volt a mindent eldöntő tét, melynek során a mi förtelmes Führerünk „m i n d e n . á r o n” be akart kerülni… Ma már sajnos azt is tudjuk, hogy néhány éves távlati terveiben fasiszta állampuccsot tervezett, amit aztán végre is hajtott – s hogy nem azonnal követte el, az akkor még nem rajta múlott…

    .

    * Handó mama azóta fontos, ám egy szégyenletesen antidemokratikus O B H-s, alattomos szerepet vállalt fel, mint kollégiumi bűntárs, ill. kolléganő a Vezér jóvoltából, szintén puccsista férje fortélyos alkotmánymegsemmisítő cikosságát követően… Keresztapa tehát, az akkor kirobbantott ajtajuk árát már több-ezerszeresen(?) visszafizette ennek az . a l k o t m á n y r o m b o l ó . lelkileg lezüllött Tenardier házaspárnak… [V.Hugo Nyomorultakjának lumpen-proli emberpárja.]
    Mert Vezérünk aztán csak tudja mivel tartozik a hozzá hű bűntársainak, hisz Hitler is mindig „meghálalta a nehéz időkben hozzá hű bajtársakat” – sosem mulasztotta el…
    Nomeg, aztán Torgyán (hamarosan már agrárminiszter) üvegkapuját is helyreállították, nem is beszélve a börtönviselt kopasz gyilkosok által éjjel-nappal őrzött Lendvay-utcai FidSS székházból hiányzó aprócska 2 kg-os kőkorlát töredékről , amelyet az épület teljes renoválásával hamarosan kipótolt ez az „Isteni” gondoskodás…

  • Slapi! Nem „szabad” használni??? Dehát orrba-szájba proliztok, azt hívén, hogy az valami sértés. Uborkafára kapaszkodott káplánok, gőgös kurtanemesek annak is szánták. A valódi nemesek viszont házuk népének tekintették a cselédséget, sőt az őseik tulajdonában volt falusi zsellérséget, napszámost, féltelkes szegényparasztot is. (Gázszerelőtől ilyen felelősségvállalás nem várható.) Ügyhogy ebben is tévedsz: volt/van agrárproletár, a múlt század közepéig agrárius országnak számító Magyarországon éppenséggel számában sokkal több, mint ipari proletár.
    A proletáriátus a társadalomnak az a csoportja, amely a legkevésbé képzett, emiatt főként a fizikai erejével keresi a kenyerét. A legnépesebb csoport ugyan, de sokféle – a napszámostól a gyári segédmunkásig, így nehezen tudja az érdekeit képviselni. Sőt, könnyen egymásnak is ugrasztható – ahogy ma is teszitek – főként a városi-falusi törésvonalon.
    És igen, persze. A prolik között is van, aki iszákos, kerüli a munkát. De mondd csak! Hogy van az, ha egy proli iszik az lumpen. Ha meg egy „úr” piál, veri a feleségét, pornóra szórja a pénzét, az meg „magyar virtus”?

  • Még egy Slapaj. A nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik – mondta majd 200 éve gróf Széchenyi István, aki valamikor nagy idolotok volt. Lehet, hogy páran olvastak valamit tőle is, nemcsak róla? És rájöttek, miket beszél ez a népről? Hogy taníttatni kell, mert a nemzet talpköve, támasza a kiművelt munkás? Hogyisne! Elég a buta prolijának, ha annyit tud, hogy ha esik az eső, álljon az eresz alá. Ezt fényesen igazolja a most előterjesztett nemzeti alaptanterv. Különben is: végül megőrült ez a rebellis! úgyhogy szépen elkussoltatok róla (is).

  • Géza

    Én nem azt nézem, hogy ki írta, hanem azt, hogy mit írt szemben veled.
    Te személyeskedsz (ostobán, de ez legyen a te problémád mert az téged minősít), én pedig leírom a véleményemet objektíven

  • Ferenct
    2020 február 16
    7:05 de.

    Te és az „objektivitás”….

  • talalom
    2020 február 16
    4:24 de.

    Emlékeim szerint a
    „panel-proli” kifejezést is ezek találták ki.
    Nem is beszélve erről a gyöngyszemről : „Nyugger”
    Háát..használja is már mindenki ezeket, „OSZT JÓNAPOT” 😀 😀

  • Ferink (munkakori) kotelessegszeruen terel, mint altalaban azzal a propagandamediabol ollozott es terjeszteni kivant „objektiv velemenyevel”. 🙂

    Ferenct ,2020 február 15, 4:47 de.
    „Orbán fasiszta elemeket használ de a nácizmussal tessen csínján bánni, finoma szólva.”

    Amennyiben tenyleg partatlan lennel nem lenne nehez radobbenned amit a ketto darab beidezett (nem is tul friss) link is igazol, hogy tiuratok mar regen tulvan a fasizmuson es eroteljesen epiti a 21.szd-i nemzetiszocialista allamot, nemzeti keresztenysegnek (modernizalt fasizmusnak) alcazva.

    De hat ugy tunik az erdeked mast diktal.
    Ma ugyis uj gumicsontokat kaptok tiorokosuratoktol, hajraaa…

  • Orbán évértékel: „A liberális nem más, mint diplomás kommunista” – szerinte ők vitték csődbe 2010 előtt az országot.

    Szintet lépett. Orvosok meg tétlenül hallgatják.

  • Jurásek Fábián Sebestyén a feknyuzgyarto prostisracok propagalasa utan most bogardr. falvedoszoveget probalja nepszerusiteni.

    „Amikor egy nemzet a saját reprodukcióját sem képes fenntartani, akkor egyéb kérdésekkel már nem is szükséges foglalkoznia!”
    – Ezzel a hangzatos maszlaggal csak az a baj, hogy a ti naci ideologiatok szerint a nemzet, (ami tudjuk, hogy nem lehet ellenzekben) le van szukitve a fidesz hivokre es csatolt reszeikre. Tiuratok nemreg ment neki a hazai romaknak, mint pot-ellensegnek akik persze szerintetek nem reszei a magyar nemzetnek.
    Egy nemzet egeszseges reprodukciojahoz elengedhetetlen a vonzo jovokep, a megbizhato egeszsegugy es modern oktatas. Ezeket a hazai fiatalok ma szinte kizarolag csak kulfoldon talaljak meg, hala az istenitett tiuratok tenykedesenek.

  • slapaj
    2020 február 15
    10:46 de.

    Maximálisan egyetértek, a proletár/proli mára sajnos épp olyan pejorativ értelmezéssé vált, mint a paraszt, akiről sokan már azt sem tudják, hogy eredetileg mezőgazdasági termelésből élő gazdálkodót jelent!

  • hexadodekaéder
    2020 február 16
    3:51 de.

    Csak semmi félrebeszélés, terelés és egyébb huncutság! Én a teve utcai „merényletről” beszéltem, aminek még most sincsenek meg a tettesei, sőt a zsinagógára horogkereszt festőknek és a béke téri bankrobbantóknak sem, mint ahogy ennek sem lesznek meg!

  • Érdekesen alakultak a vélemények, bár a lényeget nem fogalmazta meg enki.

    – Van egy törvény, amit ők hoztak, és amit bármikor módosíthatnának konzultáció nélkül!
    – Van egy a törvény által meghozott ítélet, ami a jelenlegi törvények szerint van meítélve, ezt a konzultációval nem lehet semmissé tenni, azt ki kell fizetni.
    – A börtön kártérítések esete ugyanaz, a törvény módosításhoz nem kell konzultáció, csak egy beterjesztés a parlamentben!

    Miről szól akkor a dolog?
    Az utóbbi időben erősen esett a népszerűségi indexük, vagyis kell egy gyűlöletkampány, amiben bugyuta kérdésekre adható rossz válaszokkal beterelik a szellemileg elmaradottakat a táborba, és kell egy támogatottsági felmérés, hogy is állnak most.

  • hexadodekaéder

    Orsós
    12.06

    Te is nagyon jól tudod, hogy mire gondolok… Éppen te vagy az, aki beszél. Részemről [02.16./3:51] nem mellé beszélés, ezek a tények és összefüggések: Mert a „közvetlenül országgyűlési választások előtt” – tehát . e g y . i d ő s z a k b a n, az azon induló párt legfőbb vezetői ellen elkövetett, kísértetiesen gyenge hatású*, tehát . a z o n o s . e s z k ö z z e l . végrehajtott robbantássorozat utal . a z o n o s . m e g r e n d e l ő i . cui prodest – sajnáltató reflex – irányultságra, és . g o n d o l k o d á s m ó d r a . tudniillik arra, hogy egyelőre még ne legyenek sérültek*. Akárcsak a Sarazsdány-dűlői „nem is taggyűlés” orbáni furmányosan fogalmazott utasítása, hogy [persze csak egyelőre] „ne mi kapjuk a legtöbbet”…

    Ebből a hozzámszólásodból, arra vok kénytelen következtetni, hogy te a Reichstag felgyújtásáról, vagy a Bia-Torbágyi merényletről még ma is elhiszed, hogy azt a kommunisták követték el… Hát ne röhögtesd ki magad…! ))) 😀 (((

    .

    *O1G 2006-ban, a páncélozott limuzinba szállva, már nem így mondta ezt… Akkor az árpádsávos zászlóerdőnek azt karattyolta, hogy „itt az idő”; majd sürgősen elhajtatott…

  • hexadodekaéder

    Javítás:

    Éppen te vagy az aki . m e l l é beszél

  • Orsós Elemér

    hexadodekaéder
    2020 február 19
    6:08 de.

    „Javítás:

    Éppen te vagy az aki . m e l l é beszél”

    Na jó elismerem, de így: én is! 😀