A székely náci

2020 február 21 9:26 de.65 hozzászólás

„A nácizás nagyon bánt, mert székely vagyok, és a székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták.” Ezt üzente Demeter Szilárd a Mandiner konferenciájáról Schilling Árpádnak, aki a Demokratának nyilatkozva azt mondta, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójáról, hogy lehet, hogy nem tud róla, de náciul beszél.

Demeter Szilárdnak abban igaza van, hogy a székelyek nem nácik. Az, hogy valaki székely, nem jelenti azt, hogy az illető náci lenne. Persze, azt sem jelenti, hogy nem az. A székelyek ugyanis, csakúgy, mint a világ többi nációja, sokfélék. Vannak közöttük tehetséges és nagyszerű, tisztességes emberek, és akadnak gazemberek is. Így van ezzel minden nemzet, miért épp a székelyek lennének kivételek?

Az viszont kínos, hogy Demeter Szilárd székelységével bizonygatja, hogy ő nem náci. Ahelyett, hogy a tetteivel és a mondataival bizonyítaná. Például úgy, hogy nem listázza a magyar írókat, nem akarja eldönteni, hogy ki magyar író, és ki nem. Demeter szerint ugyanis az a magyar író, aki magyarul ír magyaroknak, és azt akarja, hogy a műveit száz év múlva is magyarul olvassák. Ezzel még nem lenne gond, legföljebb bizonyos szövegkörnyezetben kínos, de a magyar könyvtörvény előkészítője mást is mond ezzel kapcsolatban. Hogy vannak olyan írók, akik azért írnak magyarul, mert ezt a nyelvet ismerik, de szándékosan olyan témát választanak, amelyekre nem a magyar olvasók a vevők. Exportra írnak ezek az írók, ezért, hiába írnak magyarul, Demeter szerint nem magyar írók. Mondhatna neveket, de nem mond, mert most nem akar botrányt.

Egyszer majd talán akar. Nem áll távol tőle a botrány, egy korábbi interjúban elmondta, hogy szerinte nem igazi bál az, ahol nincs verekedés. Ahol nincs verekedés, azt a bált Demeter szerint újra kell szervezni.

Most még nem akar botrányt, de talán eljön az idő, amikor majd akar. Hogy miként képzeli ezt a botrányt, nem akarjuk tudni, bár az előjelek ismeretében sejthető. Abban viszont valóban egyet lehet érteni Demeter Szilárddal, hogy a székelyek nem nácik. Hogy ezt minél többem megtudják, ahhoz persze nemcsak az kellene, hogy Demeter és a hozzá hasonlók ne villogjanak székelységükkel, hanem az is, hogy azok a székelyek, akik nem nácik, transzparens módon megkülönböztetnék magukat azoktól a székelyektől (és nem székelyektől), akik náci módon nyilatkoznak és beszélnek.

65 hozzászólás

 • Nagyon elegem van már ezekből a megélhetési magyarokból. A mai “jobboldalon” nem is ember, akinek ne lenne valamilyen határontúli őse, rokona, de legalább ismerőse.
  Mintha mindegyik rajtunk, itthoniakon akarna bosszút állni, leverni az összes méltánytalanságot (tán az apró, mindennapi megalkuvásait is), ami érte.

 • Erdély minden szemetét átdobálja hozzánk.

 • A csinn-bumm cirkuszban mondta volt Bilicsi és Keleti,hogy “skatulyát a skatulyának”.

 • Ez a Földes tényleg nem egészen komplett! -gábor- (akinek szerencsétlen nagyapja 1944-ben Auschwitzban vált hamuvá, – és Földeséknek mi a tragédiájuk, miért divat-náciznak??)

 • “Abban viszont valóban egyet lehet érteni Demeter Szilárddal, hogy a székelyek nem nácik. Hogy ezt minél többem megtudják, ahhoz persze nemcsak az kellene, hogy Demeter és a hozzá hasonlók ne villogjanak székelységükkel, hanem az is, hogy azok a székelyek, akik nem nácik, transzparens módon megkülönböztetnék magukat azoktól a székelyektől (és nem székelyektől), akik náci módon nyilatkoznak és beszélnek.”

  Mire fel már megint ez a kollektiv elhatárolódásra kényszerítés és ki felé?

 • Nem náci, csak szeret náciul beszélni..
  Sokan vannak ezzel így manapság.
  Itt,ezeken az oldalakon is..
  A gubanc csak akkor lesz
  ha nem náciul beszél
  viszont náciként
  cselekszik

 • Mijourunk nemzetvezernek pont ilyenre van szuksege.
  Minden diktatura nelkulozhetetlen eleme a kulturharc.

  Parti-Nagy Lajos azt mondta: „Elegem van az olyan »verekedékeny« (Radnóti Sándor pontos kifejezése) alakokból, mint ez a főigazgató is, aki Orbán kegyenceként és kénye szerint, minden szakmai előélet nélkül került az ország egyik legfontosabb múzeumának élére, aki rendre valami szörnyű és gyerekes retorikát használ, leügynöközi Székely Jánost, ami aljas disznóság, ujjeltöréssel fenyegeti ellenségeit …”
  https://444.hu/2020/02/20/demeter-szilard-bant-hogy-naciznak-mert-szekely-vagyok-es-a-szekelyek-nem-nacik

 • Ne butaskodj Elemer!
  Szerinted egy javaslat es a kenyszerites ugyanazt jelenti???
  Egyebkent, emlekszel meg olyasmire, hogy jo lelkiismeret?
  שבת שלום

 • Orsós Elemér

  SzandiMandi
  2020 február 21
  12:07 du.

  Neked is! שבת שלום

 • Csak szólok.

  A “náci” kifejezés annyira devalválódott mint az “elvtárs”.
  Már senki nem “kapja fel a fejét” egyikre se mivel senkit nem érdekel – mínusz Földes
  A nácik is a kommunista “elvtársak is a kukában vannak.

 • SzandiMandi
  2020 február 21
  12:07 du.

  Most ti itten svédül beszélgettek ?

 • Kalocsai Miklós

  Orsós Elemér
  2020 február 21
  11:30 de.

  Már megint szövegértési problémád van! Az írásban szó sincs kollektív elhatározásra kényszerítésről, csak a náciktól való elhatárolodásról van szó, de azt sem kényszerítve!

 • Tüske Zsófia

  bevallom, nekem Demeter Szilárd kezdetben nem volt ellenszenves. Úgy tűnt, szereti a magyar irodalmat, ismeri is. Elolvastam a vele készített interjúkat, amikben apró jelekből egy nem túl negatív kép állt előttem róla.
  De senkinek nem tesz jót sem a hatalom, sem a túl sok pénz. Az ilyesmi felerősítheti az illető rossz tulajdonságait, ahogy az meg is történt. Így már a középpontban nála nem a magyar irodalom és a kultúra terén való működés állt, hanem az az elvárás, amit a pénzosztó elébe állított. És innentől a folyamat szépen gerjedt. Szilárd ebben az országban – pláne a hibbant EMMI miniszter által a PIM éléről kilökött művelt és kulturált Pröhle Gergely után népszerű sosem lesz, mert az agyontámogatott határon túli magyarság képviselője. És ez nála beindította az elutasítottság miatti bosszúfolyamatot, ami oly jellemző a 120 %-ig követett mesterére is. Nagy marhaság volt neki exportra dolgozó nem magyar írókat emlegetni.
  Kár érte, azt mondom. Jobb is lehetett volna, de így csak rosszabb lesz.

 • Tüske Zsófia

  Elemér, van ám elhatárolódás, a határon túli magyarok részéről is. Talán olvasgatnod kellene a határon túli online sajtót. Igaz, ez a hivatalos mellett csendesebb, mert az odaöntött pénzt nem nagyon akarják kockáztatni, de létezik. És nem mindenki székely az ott élő magyarok között sem, de sokuk szerint a székelyeknél nagyobb kiszolgálói nem voltak a Ceausescu-rendszernek.

 • Tüske Zsófia

  Drizari
  2020 február 21
  10:10 de.
  és a névtelenekről nem is szerzünk tudomást, akik itt igen magas hivatalokat kapnak, ahol aztán igen hatékonyan irtják ki a belmagyar kollégáikat. Igaz, ha módjukban áll, egymást is, de a gyanútlan “táposok” teszik ki az áldozataik nagyobb részét.

 • Tüske. Sokan vannak.
  Volt pár éve egy törekvés, amit elvetettek – vagy csak jegelnek. Nevezetesen, hogy Románia ismerje el a székelyt önálló nemzetiségnek. Ezzel persze nagy területen lábon lőtték volna a magyarokat, hiszen nem érték volna el a 20%-os arányt sem, ami az önálló iskolához, nyelvhasználathoz való jogot jelenti.
  Úgy tudom, végül az önálló nyelv hiányán bukott el a kezdeményezés, bár rugóztak egy ideig a rovásíráson. Talán valamelyik kormánykorifeus is a fejéhez kapott, és eszébe jutott az ötödik elemiben tanult százalékszámítás.
  Akinek – amelyik nemzetnek – ilyen barátai vannak, nincs szüksége ellenségre.

 • Még egy Tüske. Lehet, hogy ez a Szilárd sokat olvasott, tán írni is tud – de hogy nem érti, nemcsak a kultúra, hanem a nemzeti identitás lényegét sem, azt ez az “exportra dolgozó írók” megjegyzése világosan mutatja.
  Ha elfogadjuk, hogy a nemzeti identitás legfőbb hordozója a kultúra – márpedig ebben azért többé-kevésbé konszenzus van -, akkor a legértékesebb művészeink azok, akik ezt a kultúrát képesek megértetni, netán értékeit átadni, elismertetni más nemzetekkel, növelve ezzel a magyarság megbecsülését.

 • Hexadodekaéder

  Igentisztelt Cristopher Adam Főszerkesztő úr !

  Tárgy: D.Bernstein 11:02-es jelű
  komment egy echte vérnáci bejegyzés.

  Fent nevezett nyilas illetőségű csőcselék, WC-papírnak nézve,

  sok mocskot kent már ide a KMH lapjaira, de e fönt megjelölt

  véres ürülék minden eddigi szennyén is túltesz akkor, amikor

  egy ártatlan – nem szerencsétlen(!),ahogy ő jelöli – konkrét

  személyt, az ilyenek,mint ami ő is,egy temetetlent . h a l o t t

  áldozatuk emlékét sok-millió közül kiemelve . g y a l á z . meg.

  .

  Főszerkesztő úr! Kérem mielőbb törölje le azt a D.Bernstein nevű

  szégyenfoltot ezzel a nevezett kommentjével egyetemben a Kanadai

  Magyar Hírlap általában jó-hírű lapjairól, különös tekintettel

  arra is, hogy az illető a lapjuk kiemelkedően kiváló

  szerzőjének a közvetlen rokonán követte el ezt a nyilvános

  . h u l l a g y a l á z á s t… 🙁

  .
  Tisztelettel üdvözli: Hexadodekaéder.

 • Orsós Elemér

  Hálásan köszönöm a sok jóindulatu figyelmeztetést, de azt azért nem értem, hogy a Szerző szerint miért gyanus az a szignifikáns többség aki nem náci, de erről jó előre nem nyilatkozik, miért kell Őket sunyin provokálni?! Tán csak nem azért, hogy Ők is megkaphassák amit már én is megkaptam itt, többek között még egy párszor az antiszemita jelzőt is, legfőképpen amikor VII. kerületi zsidó barátaimra hivatkoztam hogy, miszerint ez tipikus antiszemita hazug önmentő magyarázkodás!!! (Rég kiismertem ezt a fordított logikát és már a sejtésére ugrok! 😀 ) (Azért erről a pankrátor alkatu Demeter Szilárdról ne haragudjatok, de nem tudom elképzelni hogy, nagy bunyós lehet! 😀 )

 • Ferenct
  2020 február 21
  2:56 du.

  Te csak ne “relativizálj” kis félnáci

 • Hexadodekaéder
  2020 február 22
  3:11 de.

  Naja.

  Bránnstájn asszony/úr (nem gívánd dőrlendő..Á Lá Rejtő) eléggé alávaló egy troll.

 • talalom
  2020 február 22
  2:24 de.

  “Úgy tudom, végül az önálló nyelv hiányán bukott el a kezdeményezés, bár rugóztak egy ideig a rovásíráson.

  (((Kedves Margitka, a rovásírás nem nyelv, csak írásforma, amit akár ciril vagy arab betűkkel is lehetne helyettesíteni, tehát azon semmi nem bukhatott volna el! Kérlek ne mentegetőzz, tudom hogy, elírás volt, azért is tettem az egészet zárójelbe.)))

 • SzandiMandi és Orsós Elemér,
  ot-לא ידעתי שגם לכם אפשר לאחל שבת שלום.
  Ennek igazán örülök!Most már rátok is mondhatja a rumkazán,hogy iráni ügynökök vagytok.

 • György Molnár

  Ennek a fickónak a pofájára van írva a jelleme, valami hiányzik belőle……

 • Orsós,

  hivatala van és döntési jogosultsága! Goebbels se nézett ki pankrátornak … sőt!
  __________________________________________________________

  Ami meg D.Bernsteint illeti, csodálkozom, hogy csak Hexadodekaéder érzett visszásságot abban a kommentben.

 • hexa….éder
  Könyörgöm, az én nagyapámról volt szó, Bernstein Árminról… (Egyébként kicsit megválogathatná a kifejezéseit, még 100 IQ-ja alatt is,- ugyancsak a KMH érdekében.) Salom ! -gábor-

 • Mégis! A náci-apologéta prókátorok, mint Ferenct és Orsós, akik esetleg nem voltak hajlanadók elolvasni a 11:13-as ajánlott linket, ezt talán nem lesznek lusták végigfutni. Ti. a nemnáci védenc a következő szózatot intézte a neki(k) nem tetsző kritikusokhoz. Íme Demeter Szilárd székely-monológjának egy jellemző szakasza:

  “Izennénk az illetőknek, hogy el fogjuk játszani az ujjaikon az

  Örömódát kalapáccsal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ráütünk

  például a gyűrűujjra és az egyáltalán nem tisztelt zsurnaliszta

  kiadja a kívánt hangot, pontosabban szolmizálva énekel. Arra

  kérnénk az urakat, hogy gyakoroljanak. Mert ahányszor elrontják,

  újra kezdjük.”

  .

  Ui: Méghogy a nácizmus már rég a kukában van – hisz ez a szöveg egy tőrőlmetszett náci programbeszéd !

 • Demeter Stabiltól már a megjelenésétől is rettegek! Ez már szinte fideszes tünet, h a szeme sem áll jól…. De már megjelenésében is félelmet gerjeszt bennem. Mivel ha az utcan sétálgat es senki sem menekul at az uttest tuloldalara, ezert verbálisan probal felelmetvkelteni.
  Bár a nácik is ezt csinálták. Azután jottek a tettek….
  No, nembiztos, h Stabil barátunkból is koncentraciostábor-parancsnok lesz, mert remélhetőleg olyan nem lesz Magyarországon! Bár már ehhez a stadionokat megépítették!
  Ha ebből az élvezetből ki is marad nagy szomorusagara, attol még az igény megvan rá!
  Tényleg!
  Azt is büntetik? Mert ugye a különbség csak annyi, hogy van-e lehetősége erre, vagy sem!
  Ezt a különbségtételt erkölcsileg még nem is értem!

  Emlitette az exportra dolgozást. O1g pont ezt teszi az adóinkbol! Irredenta, nacionalista uszitast vegez a hatarainkon tul! Ehhez sokszor bevándorlo magyarokat bérel fel, akik gerinctelenul, elvtelenül meghasonulva válnak talpnyaloikka!

 • Gorgonzola
  11:51

  Gondolom ehhez a programbeszédhez
  [sőt inkább, p o g r o m b e s z é d h e z], hozzá számíthatjuk azt, hogy a benne említett Örömóda egyáltalán nem egy véletlen melléütés, hiszen az az Európa Unió hivatalos h i m n u s z a*. Tehát ez is egy burkolt üzenet >Orbán kultúrpápája< részéről…
  ˙

  .

  * Schiller verse Beethoven zenéjével

 • “A nácik is a kommunista “elvtársak is a kukában vannak.”
  Lehet. De a nácik azért ki-ki dugják a fejüket a “kukából”, hogy továbbra is ronthassák a levegőt, a többség – sem nem náci, sem nem elvtársi,- levegőnket.

 • Hölgyeim és Uraim! Ki tudja mit jelent a 404-es kód ????????

 • talalom:
  “Ha elfogadjuk, hogy a nemzeti identitás legfőbb hordozója a kultúra – márpedig ebben azért többé-kevésbé konszenzus van”

  Tisztelt talalom!
  Hogy ebben többé-kevésbé valamiféle konszenzus lenne, véleményem szerint Ön nagyot téved. Nincs ilyen konszenzus;
  A magyar lakosság nem jelentéktelen részének szilárd meggyőződése, hogy az a tény, hogy valaki magyar állampolgár, Magyarországon él, dolgozik, magyarul beszél, esetleg elég tűrhetően ismeri a magyar kulturális hagyományok egyik vagy másik szeletét a ha íróember, magyarul ír – ettől még nem biztos, hogy valóban magyar. E felfogás hívei is megoszlanak; van aki szerint valamiféle (valós vagy képzelt) etnikai (vagy a Szent Turultól történt) leszármazás is elengedhetetlen eleme a nemzethez tartozásnak, van aki szerint ugyan etnikailag valaha idegen eredetűek is a nemzet részei lehetnek (kivéve a cigányokat és esetleg a zsidókat) feltéve, hogy eltöltötte őket valamiféle misztikus nemzeti lélek, stb.
  Egy 19.századi jeles francia gondolkodó szerint származásra való tekintet nélkül a francia nemzet része lehet, feltéve, hogy semmiféle kapcsolat nem fűzi eredetéhez, sőt azt ő maga és környezete is lehetőleg elfelejtette és – ami nagyon fontos – magáévá tette, interiorizálta legtöbb francia előítéletét.
  No, hát e derék francia szerint zsidó létemre (ha ezt jómagam környezetem is elfeledné) akár még én is rendes magyarrá válhatnék, ha eléggé utálnám a cigányokat és a románokat – de hát hiába, nem utálom; igaz nem is akarok “rendes” magyarrá válni. 🙂
  Komolyabbra fordítva: épp úgy nem hiszek a “homogén nemzeti kultúraban”, mint az Orbán vágya, őrült lázálmai szerinti “etnikailag homogén nemzetben”. További hossza fejtegetés (melynek eredményes voltában amúgy sem hiszek) helyett egy régi, rövid magyar nyelvű cikk (amely szintén nem minden részletével értek egyet, de fő mondanivalójával igen):

  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52940:marsovszky-magdolna-52211&catid=80&Itemid=142&showall=&limitstart=4

 • „A nácizás nagyon bánt, mert székely vagyok, és a székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták.”

  Valamint hallottam azt is, amikor kikérte magának egy székely, hogy magyar lenne. Mert ő székely.
  Csak a hazai politika nyal hatalmas nyálveréssel a határon kívülre.

 • Dubois
  2020 február 23
  5:28 de.

  Az annyit tesz,
  hogy most már nyugodtan hátra dőlhetsz,
  azzal az oldallal a továbbiakban nincs semmi dolgod 😀 😀

 • Le5I1eL
  2020 február 23
  2:23 de.

  Botsedli,
  de a “te levegőd”
  nem az én levegőm.
  Tudod pajatás nekem allergiám
  van a 30.-as évek áporodott dzsentri-levegőjétől,
  vagyis attól a “gondolat-körtől” amit itt nyomatni próbálsz.

  Szaal te csak
  ne nagyon általánosítsál,
  ne akarj senkit beterelni a NER nevű ,
  általatok össze eszkábált akolba, köffike.

 • Kedves Drizari és Gorgonzola, idézhetnétek hogy, hol védtem ezt a pankrátort!!! 😀 Csak az ártatlanokat védtem a felesleges elhatárolódástól, mert megkaphatják hogy, aki nem bűnös, annak nem kell szabatkoznia!

 • Geyza 2020 február 23 8:59 de.
  Valamit nagyon félreértettél, talán ha újraolvasnád.
  De köszi, hogy megpróbáltad.

 • Dubois:
  “Ami érdekesmód’ eltünt az éterben:”
  Nem tűnt el, itt van:
  https://nepszava.us/ami-meg-a-ner-bol-hianyzott-egy-naci-kulturpapa/

 • Le5I1eL
  2020 február 23
  1:56 du.

  Háppersze.
  A vérmagyarokat meg egyébb
  hungaristákat mindig mindenki félreérti..

 • valaki elmagyarázná mit jelent a “nárci” vagy más szóval “náci” (ezutóbbinak nem találom etimológiai eredendőjét)

  trará trallalá
  ja, és miért érdekes ez ennyire

  ott Gerusalemme körül is sok van belőlük? teljesen nácionisták? vagy ez már nem comme’il feaut?

 • Egyik kiemelkedo tipusuk- ” Camerad ” Rodeo.
  Hitler is mint “nacional” SZOCIALISTA – kezdte.
  Ez nem zavarta a Ribbentrop-Molotov paktum megkoteset –
  1939 augusztusaban.
  Szoval- a kinai “elvtarsak” elfoglalhattak Tibetet.
  Az orosz peldakep- Krimet.
  Kim Dzsong Il- “vezertol”-menekulnek a naci-del fele.

  A kis David “szemtelensege” bosszantja a Goliatokat.
  Nem mindegyiket.Nekik-mint mindeg-erdekeik vannak
  a Kozel-Keleten.

  Ugy latszik, vannak meg uj szelek- “fenyes szelek”
  a szomszedoknal, ahol kezdik eszrevenni, hogy nem a “naci” Izrael felelos az arabok sorsaert, hanem sajat maguk.

  Mit mond errol- egy szir ujsagiro?

  https://www.youtube.com/watch?v=0gYVuoZht7A
  felelos az arabok sorsaert

 • rohadeo,

  benned nem lehet csalódni.
  1. 2.
  Megmaradtál rohadeonak.
  Ebből a két szóból az első a szomorú.

 • gyuri10
  2020 február 24
  4:29 de.

  zsuzsi, maradtam… éééés közöd? kis álzsidó

  trallalá padám brühühü

 • Kedves bájos Cenz Ura, a “vita” és az “eszmecsere” (eszmét cseréltek bablevesre) egyre impozánsabb … csak így tovább, még azt sem engeded, hogy ha szól valaki hozzám annak én is mondjak valami bűbájosat?

 • Izraeli
  2020 február 24
  3:29 de.

  Na igen.
  Anno ’48.-ban,
  amikor az araboknak is
  országot kellett volna alapítani
  az ENSZ akkori határozatának értelmében,
  inkább megpróbálták lerohanni a még szinte fegyvertelen
  Izraelt. Még szerencse hogy nem sikerült nekik, bár a Siratófal 19 évre jordán felügyelet alá került.
  Azért a jordánok “aranyifjú” királyában
  volt annyi becsület hogy nem
  romboltatta le.

 • Rodeo ” camerad” nak.
  Ismered a szep magyar kozmondast:
  ” Bagoly mondja verebnek, hogy nagy a feje”?
  Ennyit az ” eszmecseredrol”.
  Es hogy idezzek egy geniuszt is ,
  Einstein igy mondta: ” KET DOLOG VEGTELEN-
  A VILAGMINDENSEG ES AX EMBERI OSTOBASAG.
  BAR AZ UTOBBIBAN NEM VAGYOK BIZTOS.”

 • Javitas: Bar az Elsoben- nem vagyok biztos.

 • rohadeo,
  amit te képes vagy ide bűbájolni,már mindenkinek a könyökén jön ki,mert”neved ha van,csak áru védjegy”.

 • Nekem kicsit gyanús lett Demeter Szilárd lakonikus megállapítása a székelyekről. Eszement ötletnek vélem, miszerint az ilyen vagy olyan politikai meggyőződés a nemzeti-etnika származás egyenes következménye lenne.
  Ugyan elhittem, hogy a vasgárdisták között aligha lehetett sok székely (a Vasgárda élesen magyarellenes volt), azt már igencsak kevéssé hiszem el, hogy székelyek között ne akadt volna bőven kommunista.
  Ime, akit esetleg érdekel:
  http://prominoritate.hu/wp-content/uploads/2019/05/ProMino06-2-08-Novak.pdf
  http://www.multunk.hu/wp-content/uploads/2017/01/novakcsz.pdf (Ebben főként a 27-28.old., de a visszaemlékezések sem érdektelenek)
  http://adatbank.transindex.ro/inchtm.php?kod=130

 • Hogy a :
  De a nácik azért ki-ki dugják a fejüket a “kukából”, hogy továbbra is ronthassák a levegőt, a többség – sem nem náci, sem nem elvtársi,- levegőnket. – megfogalmazástól, hogyan lehet eljutni a
  “a 30.-as évek áporodott dzsentri-levegőjé”-ig vagy a
  “ne akarj senkit beterelni a NER nevű, általatok össze eszkábált akolba” vagy a
  A vérmagyarokig illetve az egyéb hungaristákig, rejtély.
  De nem érdekel annyira hogy 1 percet is pazaroljak rá.
  A tipródást meghagyom a kommentelőnek.

 • Izraeli
  2020 február 24
  3:29 de.

  ” Camerad ” Rodeo.

  te meg ha nem tudsz idegen nyelveket, akkor ne itt mutogasd a tudatlanságodat… az lehet, hogy maoriúl jelent valamit a “camerad” de ez így: a “camera” +d ami süketség, mint minden egyéb amit ide borogatsz…még használod a mosogatóvájdlingot? az “olyan” Kisfuvarosutcai sztájlusz, mint te magad, akit valószínű nőnek teremtett a te teremtőd, mint a Bagaméri aki a fagylaltját maga méri és átok ül rajta, senki sem veszi a “fagylaltját” hát ahogy itt belédnéztem én sem

  trallalá brühühü

  üdvözletem a Cenz Urának is

 • Rodeo,
  Excuse me that instead of “comrade” i wrote “camerad”!
  Mea culpa, mea maxima culpa!
  But I am sure you understood the mockery.
  It is your problem.
  Most terjunk at a magyarra, mert itt igy irnak .
  Csak elobb meg – mutatoban- egy mondat a “nacionistak”
  nyelven, amit nem artana neked es nehany nagykepunek
  megtanulni: “מכל מלמדי השכלתי”.
  Most terjunk a targyra. Az igazi,ertelmes vita,
  az ellenfel allitasanak fokrol fokra valo megdonteserol
  szol- tenyek altal.
  Ebben- sajnos- te nem jeleskedsz.
  Ha igy lenne- a sok suket duma helyett- viszonyulnal
  a febr.24 d.e 3.29-kor hozott erveimhez.
  Apropo, mit szolsz a szir ujsagiro velemenyehez rolunk-
  az angol forditassal-amit kuldtem neked?
  Csak nincsenek forditasi nehezsegeid?

  Mivel azonban en jo ember vagyok- es nem haragszom,
  hiszen bohocnak nem vagy rossz- kuldok egy dalt-
  katonai {“nacion”} egyuttes eloadasaban.
  A szoveg- ” ..a “Kiralyok konyveben a 17-ik fejezetben
  mondta Illes profeta
  ” Mert igy szol az Ur Izrael Istene-
  a lisztesfazek nem urul ki,es az olajoshordo
  nem fogy ki addig,amig az Ur ESOT NEM BOCSAT A FOLDRE.”

  Errol jut eszembe- mar regen nem volt ilyen jo esos
  evszakunk mint az iden.

 • Kedves Izraeli!

  Ne izgasd magad rodeoval kapcsolatban, nem er annyit.
  Neha mar Boda Marcsi baberjaira palyazik es nem is eselytelenul..:)
  Veled ellentetben valoszinuleg csak maximum azt tanulta meg a tanarjaitol, hogyan tud minel nagyfejubbnek latszani es hogyan tudna szettrollkodni barmilyen kommentfolyamot.
  Az irasokra nem igazan, inkabb a diktatorokra lelkesedik, (ugy tunik) erosen nyilas elkotelezettseggel.

  Asszem mar tul is beszeltem a dolgot…

 • Egyebkent pedig nagyon szepek a katonalanyok mint mindig! 🙂

 • SzandiMandi
  2020 február 25
  6:18 du.
  hallgattál volna olyan maradhattál volna, mint a nácionisták, de így még azt a szintet sem ütöd meg

  tudod e, hogy vannak országok amelyek 60 év alatt 7 szeresükre nőttek? nem? kár

  pedig te mindent jobban tucc

  brühühü trallalá padámm

  neked már küldtem anzixot de a Cenz Ura nagyon véd titeket, és nem adta be

 • Hiaba udvarolsz rogyejo, putyinhivo nyilasokkal meg akkor sem baratkozom, ha ilyen szepeket irsz rolam :

  “brühühü trallalá padámm” 🙂

 • rohadeó,
  már nagyon az vagy,az internetnek köszönhető,hogy a rohadás szagával nem lehet senkit megmérgezni.Folytathatod tovább.Ha lehet gyorsíts a tempódon.Ne tartsd vissza magad.Te nem fogsz hétszeresre növekedni.Legfeljebb lepottyansz.

 • Kedves SzandiMandi!
  Orulok, hogy “megismertelek”.
  Rodeorol szolvan,mar regota latom,hogy kirol van szo.
  Egy nagykepu alak,aki abban “eli” ki magat, hogy
  masokat probal lekicsinyelni.
  A problema,hogy eddig – legalabb bohocnak tartottam,
  de humor erzeke sincs.
  Keszultem mar tegnap valaszolni neked- amikor
  nyilasnak nevezted, de ma- pontosabb meghatarozast
  adtal rola.
  Valahol- keveri a fasiszta “eszmeket” a szelso ballal.
  Igaz, ma “liberalis” korokben nem szep-nyilt antiszemitanak
  lenni, de Izraelt tamadni – no problem.
  A katonai egyuttest es a dalt- kuldtem,kisse megtorni
  a vitat.
  Legkozelebb csatolok majd nehany bizonyitekot-
  “Israel-the start up nation” rol, hogy “oromet szerezzek” neki.
  Kellemes het veget kivanok neked es a tieidnek.

 • nácionisták mikor találkoznak…puszi pajtások és pajtásnők lettek egyikről sem derül ki, hogy szuka e vagy kan? asszem mindegy is…nem vették észre, hogy nem olvasom a link dolgaikat, nem nyitok ki semmilyen bömbölményt és a drizari is beletartozik a sok kifacsarodott assziszi ő szarta a spanyol viaszkot ugyanúgy mint a bende grizi

  szépen összejöttek

  már csak konszolidálnotok kell és akkor meg is ….tok egymást

  brühühü trallalá padám

  szandi elvtársnő mandi mellett anzix az nem csak puszi az lehet “más” is ha nem tudnád

  kitaláltátok a legújabb múltat de az is változik naponta többször, csak a történelmi pontosság kedvéért jegyzem meg,
  majd a Cenz Ura eldönti, hogy mindez még belefér e a vitának álcázott izédobálásba

  izraelike ha kiütöd a hírnököt attól a hír még nem változik, essetunni?

 • gyuri10
  2020 február 26
  5:04 du.

  gyurcsinéni elszóltad magad, de a 7 az ma már nem is igaz, mert a Kuschner és a Trump (igen, ebben a sorrendben) már megengedte az akár 15-szöröset is… úgy híjják, hogy legyen béke (poraikra)

 • Kedves Izraeli!
  Megtisztelsz kedves soraiddal.
  Sajnos szinte mindenhol erosodik a antiszemitizmus, ujabb neven anticionizmus. Ahogy idovel tavoznak a soa-tulelok, egyre inkabb halvanyodik az emleke ennek a szegyenletes dolognak.
  A KMH-n is sokan unalmasnak es felejtendonek tartjak, amit nem szabad hagynunk.
  Bekes hetveget nektek is!

 • SchumackerLady

  Dubois–>Gorgonzólának a Demeter Örömóda-interpretációról:

  Hogy igazán irodalmiasak és stílszerűek maradjunk;

  Demeter Irodalmi Múzeum Igazgató . h ú r n a k

  ez valójában az Ő . a r c p o e t i c á j a .

 • SzandiMandi
  2020 február 27
  11:42 de.

  bözsike, nem vagy te egy iciri picirit rasszista a legrohadtabb fajtából?