Kövér László kiváló házelnök lehetne egy olyan parlamentben, amelyben egyetlen pártnak, a Fidesznek van frakciója

2020 február 29 10:49 de.23 hozzászólás

Kövér László megdicsérte az ellenzéki képviselőket. Szerinte többségük normális és józan gondolkodású, bár vannak közöttük olyanok, mint például Hadházy Ákos, akik rombolják a parlament tekintélyét, és mocskolják a magyar országgyűlést. Kövér úgy véli, a kormány és ellenzék között annyira éles az ellentét, hogy az országgyűlésnek a végrehajtó hatalmat ellenőrző szerepe gyakorlatilag jelentéktelenné vált. Mint mondta, ez nagyon nagy baj, mert így a minisztériumok munkájának ellenőrzése nem érdemi mondanivalók mentén zajlik, hanem a napi politikai csatározások része lett.

Kövér László nem tette hozzá, bár bizonyára ő is tudja, hogy ezzel valójában a saját munkájáról állított ki bizonyítványt. Ő ugyanis a mára már alig tisztelhető háznak az elnöke, aki azonban szereptévesztésben van, és házmesteri szerepkörben mutatkozik. Az volna a dolga, hogy a parlament normális működését biztosítsa, ám nem ezt teszi. Az általa renitensnek mondott magatartásokat ugyanis a legtöbb esetben éppen az váltja ki, hogy Kövér házelnök felületesen végzi a munkáját, eltűri, hogy párttársai minden, formailag törvénynek látszó kormánypárti előterjesztést megszavazzanak, az ellenzéki indítványokat pedig, szinte automatikusan lesöpörjék az asztalról.

Nem érvekkel, ami még tolerálható lenne, hanem pökhendi, arrogáns, lekezelő demagógiával. Az ellenzéki észrevételekre, javaslatokra az utóbbi időkben már soha nem jön valódi válasz a kormányzati szereplők oldaláról, helyette gyurcsányozást, sorosozást és migránsozást hallhatnak a képviselők és azok a polgárok, akik még ilyen körülmények között is hajlandók figyelni az országgyűlésben történtekre.

Ezt tűri és bátorítja Kövér László, aki megrekedt az egypártrendszeri múltban és úgy viselkedik, mint a valamikori Ingatlankezelő Vállalat (ismertebb és közkedvelt nevén IKV). Ez a cég ugyanis pazarul és hiba nélkül működött volna, egyedül a lakók léte jelentett problémát a számára, mert mindenféle gondjukkal hozzá fordultak.

Kövér László is kiváló házelnök lehetne egy olyan parlamentben, amelyben egyetlen pártnak, a Fidesznek van frakciója. Volt már ilyen felállás, Magyar Szocialista Munkáspártnak hívták az akkori egypártot, amely szerényen az ország élcsapatának nevezte magát.

23 hozzászólás

  • a cikk a KMH Cenz Urára is vonatkozik, bár lehet, hogy nincs olyan „szép” bajusza

  • Érdekes,a múlt decemberben nem hallottuk „válaszként” a boldog Karácsony-t! DD.

  • Ilyen a Fidesz-demokrácia. Mondhatnák népi-demokráciának is, a kétharmaduk tudatában úgyis mindig a népakaratra hivatkoznak a konzultációikkal.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Föld S. Péter!

    És mondja ezt egy múltba és rosszul értelmezett baloldaliságba révedő „gondókodó”… Mondjátok tinéktek mindenkivel bajotok van, aki nem a ti térfeleteken áll? Az ugye nem számít, hogy a regulázandó és sehogyan se tisztelhető ellenzéki képviselők tevékenysége ész és tehetség hiányában csak obstrukcióra és „kűfődi” lisi szólamok hangoztatásában merül ki!? Szégyenljétek magatokat! Egy Kövér Lászlónak egyetlen mondata is többet ér mint a neked Föld S. Péter-nek egész munkássága…
    Ha baj van valahol, akkor az acsarkodó „MindentEllenzék” ballibsi oldalon van, ahol nem azzal foglalkoznak, amivel kellene, az Országgal, hanem csak a hataloméhségük, a konc iránti vágy ordít belőlük: https://24.hu/belfold/2020/02/27/kover-laszlo-elismerte-nagy-a-baj-a-parlamenttel/

  • JFS

    „Mondjátok tinéktek mindenkivel bajotok van, aki nem a ti térfeleteken áll?” –

    ———————————

    mondja ezt egy rosszul értelmezett jobboldaliságba révedő “gondókodó”…!

  • Jurásek Fábián Sebestyén nemzet- és fajvédő bajtárs a mai napon is példásan teljesítette megbízását, szíveskedjék a pénztárhoz fáradni.
    Utóirat: El ne késsen a délutáni horthysta felvonulásról.

  • A nagyszerű Balavány György írta ma, amivel csak egyetérteni lehet:
    „Ma száz éve lett Magyarország kormányzója Horthy Miklós. Azokkal értek egyet, akik az ő tevékenysége méltatásakor (is) kerülik az olcsó, hangulatkeltő kliséket, és igyekeznek – a történelmi tények alapján – méltányos és higgadt megállapításokat tenni.
    Ennek szellemében nyugodtan kijelenthetjük erről a mocskos szardarabról, hogy egy utolsó, gyáva, sunyi, fasiszta hazaáruló volt.”
    https://www.facebook.com/balavany/posts/10217324277200080?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202003

  • Egyszeru kerdes.

    Ha a magyar parlamentnek nem tetszik a jelen u.n.”elnok”, hat miert nem valasztanak valaki mast ????

    65 politikus nem kepes arra, ha csak az egesz nemzetet nem urlahatnak kenyuk-kedvuk alapjan???

    Az emberiserg javaira minden jelentos eredmeneket csupan minden hatalom-mentes egyenek ertek el mindeg.

    Mint Mahatma Ghandi, aki mezitlabas, ruhanelkulli pendelyben jart, vagy mint;

    Fredrick Douglas aki szolgasagban szuletett, vagy mint;

    Nelson Mandela aki bortonben sikereskedett 27 even at,vagy mint:

    Martin Luther King aki eletet vesztette celajiert.

    Egyetlen egy sem kovetelte masok feletti korlatlan hatalmat, de a kozossegek erdekeiert sikereskedtek.

    Nem csodallom,hogy a kedves cenzor duheben torli azok tetteire valo emlekezteteseket.

    Csupan a sikertelenek sirankozasait kedveli kozolni.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Szandi Mandi!

    Nem kell nekem ahhoz horthysta felvonulásra mennem, hogy rend legyen a fejemben és rendben legyen a világnézetem és lelkem…
    Veletek ellentétben, akik a ilyen gruppába, zárt klubbocskákba gyűlve acsarkodtok, gyűjtitek a mérget egymást überelve! igazi kommunista módi: illegalitásba vonulni míg el nem jön a ti időtök és előbujtok a sötét zugaitokból a napfényre… Vigyázzatok csak óvatosan dugdossátok ki a fejeteket a mocsaratokból, meg még megárt a hirtelen jött világosság!

  • Oh oh Jurasek;

    Ugy tunik Donald Trump reggel negy orai twiter megjegyzeseibol tanulod a kifejezeseidet.

    Enyhe megjegyzesem,: habar valosag is az, de nincsen szukseg ra!

  • Rodeo11
    2020 február 29
    11:34 de.

    Igen „kedves macska-segge” – csak van egy bibi:

    Ez a felület itt egy újságot jelent, ami bizony a „Cenz-ura” tulajdona – mivel ö fizet a fenntartásáért.

    Úgyhogy kedves macskasegge, nehogy már kommunista praktikát akarj itt folytatni, és köztulajdonba kisajátítani ezt a felületet itten.

    Ez a kommunisták mentalitása, hogy …”- minden ami a tiéd az az enyém, ami pedig az enyém ahhoz neked semmi közöd”

    Tudod, te a magyar cuculista pártunk és népünk „megbízásából” külföldön verted el a magyar munkások pénzét, ki tudja milyen „kiküldetések” okain, de a lényeg, hogy az állam, vagyis a többi magyar-honban maradt nyomorult nép fizette a külföldi államok területén folytató lázításaidat, mint arról többször gyönyörűen beszámoltál.

    Délamerikában és Afrikában keverted a sz.rt ugye, legyecske? NDK-ból kapva az instrukciókat közvetlenül a KGB-töl?!
    Ezalatt az otthon-rekedt magyarok többsége felfedezte az igazi a mentalitását a kommunistáknak, és nem kér többet belőle.

    Még akkor sem, hogy itt valami okból kifolyólag, több ilyen légy zümmög – összetévesztve a liberális szabadságot (amit az újság tulajdonosa és főszerkesztője képvisel), a kommunista önkényuralomra törekvő lázítókkal.

  • Gabriel
    2020 március 2
    4:14 du.

    Kedves Cenz Ura ezért a bejegyzésért amit beengedtél teljes terjedelmében nagyon hálás vagyok neked! nem kívánom sem kiegészíteni sem cáfolni, ez így tökéletes: „gábrielség”

    Álmaink Almája már nem fog reagálni a neki a másikon írottakra, de kuncog vidáman…,

    én meg hát… szívből jövő …most éppen nincs a kezemben kávéscsésze tehát a röhögéstől nem fog kiborulni

  • Vegre Kerekes Gabriel jelentkezett.
    Mar kezdtem aggodni a COVID-19 miatt.
    Oriulok hogy rendben van.

    Amig tobben atkoztak Gabrielt a Balint MN-beli cikkeert.

    Ne aggodj a macska-hatso-reszeert.

    Ketsegtelenul Matyi apaukaja jo-tanuloja volt.
    Megtanulta, a mindent-tudo es minden-hato altali lecket; „szeresd a partot es gyulold az ellensegedet”.

    Ki az ellensege, mindenki aki merne nem vakon engedelmeskedni, elfogadni es kovetni a mindenhato parvezerek onkenyes utasitasait, elkepzeleseit.

    Igen, abban maig sem letezik kivetel, abemi partok es egyenek nevein.

  • Bendeguz79
    2020 március 3
    10:13 de.

    grizi, te gábriel, drizari, kavicsúr aki assziszi szikla, betekeredett orsós, …+++

    szóval az ilyen analfabutáknak nem szoktam mást írni reakcióként, mint, hogy olvassanak napi sajtót mondjuk USA és értsék meg a miérteket(???? ugye nem sikerül…,??? a macskám hátsó fertálya állandóan hótiszta mert a cicus ugye nem állja koszt!!!)

    és akkor jön (mindezek tetejébe) a geyza beírása hogy mindenki lop (szerintem fején találta volna a szöget de csak azt nem tudta definiálni ki lop és kitől)

    szóval grizi miért nem akarják az USA zsidói a zsidó Bernie Sanders-t???

    aggódva várom nagybecsű esszédet, ha szépre sikerül ki is nyomtatom (megígérem itt nyílvánosan a nyílvános portálon)

    amúgy tök demokratikusan

  • Gabriel
    2020 március 4
    7:44 de.

    X-edszer… le vagyunk gábrielezve, a gábriel meg meg van gábrieleződve… tömény lenne, ha nem lenne híg így COVID-19 idején esernyőkkel körülbástyázva szemlélem amint meg van …dve… és még mi várható?

    NAGY HATALMAS KÖSZÖNET A CENZ URÁNAK, hogy beteszi eredetiben és teljesen, hogy mindenki láthassa

    és akkor még izraeli is betolja a sajátját, a grizi meg árasztja tele van a KMH „feltöltéssel”

  • „Tisztelt” Rodeo ur/ elvtars?
    Koszonet , hogy megemlitette nevemet,ha nemm is dicseretnek szanva.
    Szamomra ez igazolas, hogy a nyilam neha -celba talal-bizonyos erzekeny testreszen.
    Sandersrol szolvan, bar Bendeguz meg tud felelni magaert, ugy latszik, az amerikai zsidok sem szeretik az auto-antiszemitakat.

  • Izraeli
    2020 március 5
    5:16 de.

    na még ezt a legújabb önvallomást? nyilas is vagy? egye fene, a sok mindenféle között elfér

    kandonga

  • RODEO;

    Adam nem engedi valaszomat soraidra, de legalabb azt az allando zsidozast hagynad mar ki innen !!!!

  • Bendeguz

    köszönöm aggódásod, de sajnos én még dolgozok, mivel „nyögdij” sehonnan sem jár nékem

    Mellesleg egyre többen és egyre tisztábban kimutatják foguk fehérjét (és mérgeit)

  • Rodeo!
    Miert nem vagyok meglepve” bolcsessegedtol”?
    Ugy latszik, sajat nyilas profilodat probalod masokra ruhazni.
    Igaz, ez nalad egyesul a voros carok imadataval,ami valoban egyedi kotyvasz.
    Bar az idetlen rohogest- egyelore – abbahagytad.

  • Rodeo11:
    „szóval grizi miért nem akarják az USA zsidói a zsidó Bernie Sanders-t???”

    Ugyan nem vagyok grizi (legföljebb grizzly, ami nagyon nem ugyanaz 🙂 ), de a Doktor úr magos tudományos tevékenysége (ami szinte vetekszik Mackó kutyám sakkbajnoki sikereivel) iránti tiszteletből, válaszolok.
    Ha szavazati joggal bíró USA állampolgár lennék elsősorban a hagyomány okán és jobb híján a szamarakra szavaznék, de semmiképp nem akarnám, hogy – a nekem sok szempontból rokonszenves – öregúr, Mr Sanders legyen a demokrata elnökjelölt. Hogy miért nem? Mert – ha egy kicsit is ismerem az egységsugarú amerikai választót, akinek a liberálisok szocdemek, a szocdemek stálinista bolsevikok – Sanders úr ellenében Mr Tramp nagyon-nagyon könnyű és nagyon fölényes győzelmet vágna zsebre. (Ahogy a helyzet most kinéz, nagy valószínűséggel egyébként is ő győz majd, de azért mégis…)

  • Kővendég
    2020 március 6
    10:20 de.

    ez plágium! én már hónapokkal ezelőtt mondtam, hogy a csinnbummcirkusz csak néphülyítés meg a panem et circenses része és a Krump Lee ismétel!

    a kérdés nem -egészen- az volt amire kavicsokat dobáltál… és az egységsugarú usa állampolgárt a circenses érdekli igazán mert panem az van mert lopják ingyen, inkább foodstamp, mint NFL jegy $2500 -ért hitelkártyával fizetve mert hízni mindenképpen fog, már nem igen férnek ki a keskeny ajtóikon… már láttam olyat is élőben, hogy $15000 es helyen békésen elaludt az egységsugarú, a teve meg mutatta és kuncogtak hozzá… a Krump Lee nagyobb celeb mint a Bernie és arrafelé celebnek kell lenni ha beledöglik is

    essetunni