Orbán elguruló szentkorona tablettája

2020 március 13 8:18 de.44 hozzászólás

Hazudni hiba volt! De pánikot kelteni mégnagyobb! Ezután a tovaguruló orbáni korona már csak egyre távolabb és egyre lejjebb távolodik.

Hát, a hazugság – először is. A mizéria, a polgárok felzaklatása következményekkel jár! Amint a farkast kiáltó pásztorfiú esetében is. Most, hogy helyzet van, már magyarázkodnia, hazudoznia kell! Kevés a migráncsozás, miután látszik, hogy az emlegetett 100.000 és 1millió migráncs jött és haladt keresztül az országon, de nem Ők fertőznek, hanem mi és a fejlett európaiak, a turisták….

Ami jelentősebb hazugság, hogy a gyerekeket nemérinti a Corona-vírus, emiatt járjanak iskolába!

Természetesen a gyerekek is fertőződnek, bár kevésbé betegednek meg, DE UGYAN ÚGY FERTŐZNEK! Azaz talán Ők fogják halálba vinni a nagymamát és nagypapát! Ez lenne az orbáni nyugdíjspórolás?
Felelőtlen az orbáni hazudazás e témában leginkább!

A pontos tájékoztatás a legfontosabb! Természetesen szükséges nem túl népszerű intézkedéseket hozni, de ezek lehet, hogy idővel átértékelődnek!

Orbánék félig-meddig intézkedései emiatt nem lehetnek hatékonyak! Nyilvánvaló, ha egy család 2 gyereke közül a egyik iskolába jár továbbra is, a másik távtanulásban marad otthon, akkor a fertőzés simán, könnyen terjed…. A kötelező óraszám pedig azonnal megváltoztatható törvényileg! Nem lehet kifogás! De távoktatást lehetne erősíteni, a szükséges esetekben kiscsoportokban oktatás a termekben egész napra széthúzva….

Szintén tájékoztatni kellene a lakosságot, hogy a fertőzés korlátozása miatt otthon miből milyen mennyiséget tartsanak fejenként, ritkábban menjenek bevásárolni. Ezért ehhez mérten akár korlátozhatják a kiadható árumennyiséget mások érdekében a széleskörű ellátásért, hogy a szállításokkal, árúfeltöltéssel folyamatos lehessen a kiszolgálás.

Érdekes kérdés, hogy az Orbán érdekkörébe töredékáron megszerzett szállodákkal, furdőkkel, éttermekkel mi a helyzet? Több, mint 100 fősek. Azokat miért nem záratják be törvényileg? Miért fontosabb a fertőzés-veszélyes személyes üzleti érdeke, mint a lakosság egészsége? A focimeccsek, STADIONOK? ( Most világossá válhat mindenki számára, hogy szuper befektetések voltak közpénzből! Ha jól számolom, TÖBB, mint EZER-MILLIÁRDOS KÖLTSÉGGEL! – Azt hiszem, a mostkövetkező válságban hasznosan lehetne felhasználni!

Persze sok hatékony lépés lehetne még a fertőzés lassítására. ( A megelőző oltások miatt viszont a gyógyultakra lenne óriási szükség, nem szélnek ereszteni őket, hanem utólag a vérükből az ellenanyagot kivonni – természetesen anyagi ellenszolgáltatásért igény szerint….)

Itt fontos kiemelni, hogy a legtökösebb államférfi Angela Merkel! Ő tájékoztatta a lakosságot, hogy a járvány elkerülhetetlen, a lakosság akár 70%-a is megfertőződhet!

Igen ez a tény! Bűn elhallgatni a realis helyzetet! Viszont egyből mellé kell tenni, hogy a megelőzésre törekedni kell. Elsősorban a rossz egészségi állapotú időseknél. Akik pedig megbetegednek, azokat hogyan lehet hatékonyan ápolni.

A legújabb statisztikák szerint Kínában a fertőzöttek 3,8%-a lett áldozata a betegségnek. A legyengült, idős szervezetek nem bírnak vele. Olaszországban az áldozatai átlagéletkora 80 év felett van!

A természet rendje szerint valamilyen betegségben távozunk, ha már szervezetünk gyenge. Keringési betegségek, rák, cukorbetegség, tüdőgyulladás, influenza,… Szomorú, törvényszerű, de természetes dolog.

Álláspontom szerint jelentős a veszélye a mizéria mellékterméke – a várhatóan bekövetkező gazdasági válság sokkal súlyosabb lesz! Orbán is elismerte, hogy valami van! Már elsőre is olyan válság gazdasági zuhanását előlegezte meg, amely minimum a 2008-as volt, ami bedöntött rengeteg vállalkozást, csődbe vitt 100.000 családot, akik elvesztették lakásaikat! Ő kötelező érvényűen egyenlőre egy nagyon optimista megállapítást tett!

Én azonban javaslom, hogy reálisabb gazdasági szakemberektől származó óvatos megfogalmazásokból rakja össze mindenki az igazságot! Még az orbánista Csaba László is érzékeltette, hogy milyen komoly felhők közelítenek. Természetesen direktbe nem részletezte a bekövetkező dolgokat, hogy ne sokkszerűen érje a zembereket! Én sem szeretném, ha rémhírterjesztéssel vádolhatóvá válnék, ezért csak elméleti kérdéseket teszek fel, amint Orbán is a konzultációra hivatkozva.

Gazdasági oldalról is vizsgálva egy dolgot követelnék meg azonnal Orbántól a helyzet súlyossága miatt: Azonnal vezessék be az Eurót most rögzített árfolyamon! A krízishelyzet miatt ez potenciálisan lehetséges lenne az EU vezetésével egyeztetve! Amennyiben ez szó szerint napokon belül nem történhetne meg, de legalább az árfolyam rögzítése, akkor Magyarország szüntesse meg a Forintot és térjen át az Euróra! Ez is lehetséges! Vannak olyan országok, amelyek megszüntették a korábbi saját valutájukat és vagy $-t, vagy €- t vezettek be!

Óvatosan fogalmazva is ez olyan biztonsági lépés lenne, amely megelőzné a forint óriási mértékű inflálódását, bedőlését! Egy esetleges államcsőd veszélyét ezáltal is csökkentené!

Csak kérdéseket teszek fel a betegség terjedéséről majd a gazdasági oldalról.

Nem terjed a vírus a metrókon, BKK-járatokon, vonatokon, távolsági buszokon?

Esetleg csökkenteni kellene az üzemanyagárak 2/3-át kitevő adókat, hogy ne a tömegközlekedésben fertőzzük egymást, hanem lehetőleg saját autókban utazhassunk! A parkolókat ingyenessé kéne tenni!
Nem terjed a vírus az uszodákban? Az éttermekben? (- Főleg a tányérok, poharak, evőeszközök közös használatával?) Nem kéne a KÖJÁL-nak fokozottan ellenőrizni a mosogatást, fertőtlenítést az iskolai menzákon éttermekben?

Szállodákban? Ügyfélszolgálati várótermekben? Irodákban, ahol szorosan össze vannak zárva?
A pénztáros, a postás, a kalauz, az ügyintéző, a bolti eladó?

Használjon bankkártyát! A készpénz továbbadhatja a fertőzést?

Mi lesz, ha a gyerekeknek otthon kell maradniuk? Melyik szülő fizetése fog kiesni, mert otthon marad? Mi lesz a munkahelyén a hiányában? Mi lesz azzal a vállalkozással?

Ha pl. az olaszországi szállítások karanténba kerülnek, és bármikor bármelyik más helyről, akkor a boltok folyamatos árúellátásával mi lesz? (Nembeszélve arról, hogy tárgyakon keresztül terjed a vírus! Tehát a boltok polcain is majd!?)

Ha szűkül a termelés, a cégek bedőlhetnek, így mi lehet a gazdasággal? Vásárolnak-e az emberek bútorokat, háztartási gépeket, ruhákat, cipőket miközben a vírustól rettegnek? Nemzetgazdasági nagyságrendben mérvadó lehet ez? (Megfontolandó megoldás lehet az árúhitel könnyítése -pl. magyar termékeknél, szolgáltatásoknál, állami támogatása a gazdaság működőképességének fenntartása érdekében!)

Mi lesz a forinttal? Milyen tevékenységekkel előzhető meg egy esetleges államcsőd?

Ha csak az egyik szülő keres, akkor hogy fizetik a kötelező rezsit és lakásbérlést, bankhiteleket?

Ha bedőlnek a bankhitelek, akkor mi lesz a lakásukkal? A bankokkal?

Milyen hatással lesz az ingatlanpiacra? Nem robban fel a lakásárbuborék?

Mivel védi a kormány a forintot, a befektetéseinket, a bankban levő pénzünket, a szuperállampapírt? Ha esetleg a forint elértéktelenedik, mert a pénzpiacok kivonják a tőkéiket nembízva a kormányban, akkor a magyarok által finanszírozott állampapírok hogyan lesznek konvertibilisen, értékállóan megbízhatóak? Mi várható egy nemkívánatos államcsőd és forintösszeomlás esetén ezen állampapírokkal és beválthatóságukkal? Milyen konvertibilis értéken menthető ki, ha a tulajdonosa szeretné? Vagy visszaváltásával az akkor éppen aktuális forintárfolyam-veszteségét el kell szenvedni? (Ha a forint értéke megfeleződik pl. a Svájcifrankhoz képest?)

Tudjuk-e, hogy a Vészhelyzet és a többi hasonló jogkorlátozás mit jelent? Lefoglalhatják az autónkat, lakásunkat, termelési eszközeinket a vállalkozásainkból, sőt akár az egész vállalkozásunkat is? Akár segítő segélyszervezetek, akár a betegek, vagy karantén számára?

Milyen veszélyek fenyegetik a személyiségi jogainkat? Elvihetnek, elítélhetnek olyanokért, amikért az elmúlt sok évtizedben nem?

Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha eddig nem is érdekelte, akkor is kísérje figyelemmel az arany árfolyamát – hogy nő-e, a forint árfolyamát, -a BUX-ot és a -részvényeket, hogy csökkennek-e! Az ingatlanpiac stagnálását, vagy az árak változását! Az állampapírok értékesítésének intenzitását, sikerességét!

Ezek alapvető paraméterek, amelyek kontrolként mutatják a kormány teljesítményét általuk kevéssé eltorzíthatóan, pontosabban szinte csak a munkájuk külső minősítésével, illetve a várható helyzetet és állapotokat, történéseket!

Az arany árfolyama inkább a lakosság és a nagybefektetők bizalmi indexe. – Fordítottan arányos!

Az, hogy mindezeknek milyen politikai következménye lehet és lesz, azt a történelem fogja megmondani a mi irányításunkkal!

Egy biztos, most elválhat a kamupropaganda az utca hírkimondásától! A dióbél a héjától, a sár az aranytól!

Lópici Gáspár

44 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Lópici Gáspár!

    Bajban ismerszik , meg a „magyar”…, mármint az a fajta, aki a kákán is talál csomót, és még a bajban is a másik nyakát szorongatja!
    Ne adj Isten ha ennek a zűrzavaros és félelmet generáló írásnak lennének igaz szavai, akkor sem kéne orbánozni, csak jobbító javaslatokat kéne tenni, nem ordító baromságokat javasolni és megmondani a nem létező farbát! Pl. az euró bevezetése egyáltalán és pont most egy nagyon rossz gondolat, mondjuk olyan DK-s… Ha Európa bedől, akkor az euró is bukik. Nálunk jobb a helyzet vírus téren, mint Európa sok országában, miért ne lehetnénk mi ennek a helyzetnek, inkább relatív nyertesei, mint áldozatai? Ki a fenének képzelitek magatokat?: „Az, hogy mindezeknek milyen politikai következménye lehet és lesz, azt a történelem fogja megmondani a mi irányításunkkal!” Ki az a „mi”?! Menjetek a fenébe, rémítgessétek a galambokat az utcán, azzal legalább nem okoztok bajt… Mindenesetre jómagam maradok a valóságnál, amit természetesen a Kormány képvisel, mert ez dolga és amely az utóbbi években zömében jó úton jár! https://www.origo.hu/gazdasag/20200123-nem-lenne-szerencses-az-euro-bevezetese.html

  • Az aggodalom, a felelem, a hysteriak, a kovetkezmenyek tudatlansagai, a hirek ketsegtelenul nemzetkozi rend-ellenesegeket okoz.

    Tegnap is ,hogy meg a Canadai miniszter-elnok feleseg Sofia Trudeau is a corona-virus , hasonloan meg Tom Hank es felesge is fertozottek.

    Nade tobb vilagszerti politikusok is akik a Feher Hazban Trump elnok melett fenykepezettek, hasonloan ma a coroba-virus megfertozottei.

    A Wall Street-i tozsde fel es le-ugrasai is napi esemeny.

    Na de mi lenne a vilaggal mind a sok bolondsagok hianyaban?????

    Persze az energia, fokent az olaj-arak oriasi esese az jo ,legalabb is jo hir a vilagnak.

    Koveve Putin Oroszorszagat.
    Mert 30 dollaros olaj arakon majd igen felkopik am az alla.
    Habar a Duma ketsegtelenul jovahagyja az orokke-valo elnokseget. De az olajon-kivul semmi mas export termeke nem letezik.
    Oh igen, talan egy par-doboz Stolchnia vodka.

    De drukkoljunk az idossek, a gyenge-egeszsegi allapotokban levok egeszsegeiert inkabb, hogy mindenki megussza a corona-virus es minden mas nyavajakat minden veszelyek es artalmak nelkul.
    Amen !

  • Azzal, h a buszon, villamoson a jegyvetelt beszuntettek, elismerték a vezetőik veszelyeztetettseget! Ha azon a kis nyilason 5 masodperc alatt virusfertozesnek lehet kiteve, akkor az utasok veszelyeztetettseget miert nem ismerik el!?
    Az utasok kozvetlenul egymas mellett vannak 10-szer, 100-szor annyi ideig összepreselve, mint a jegyvásárlás ideje, és közvetlenül teljes testukkel es minden lelegzetvetelukkel, kohogesukkel megkerulhetetlen kapcsolatban vannak!
    Ma is valami részeges szakadt hapsi ott ucsörgött köhögve karomkodva a villamoson, kezeben valami mexikoi sor volt….

    Ha elismerik, hogy az egyetemeken van jarványveszély (bezárták az egyetemeket is), akkor miert nem ismerik el az iskolai jarvanyveszelyt?!

    Állampolgari jogunk, hogy erdemi, tudományosan is alatamasztott valaszt kapjunk!

    Követeljük ismételt laboratóriumi vizsgálatok elvegzeset arrol, hogy a fem es papirpenzekkel fertőzhet-e a Koronavirus?!
    Javaslom a bankkartyas rendszer kiterjeszteset annak dijainak nevlegesre csokkentesevel akar államilag is támogatva! Igy a fertozesveszelyt lecsokkenthetjuk, masreszt az adozas megno, ahogy a forgalom atlathato lesz!

  • Lópici (alias: Szilágyi) Gáspár egykori művész (szinész, bohóc…) egyéni tragédiáját rávetíti a korona-virusra. Szomorú helyzetben van 81 éves korában, de ez még nem ok arra, hogy gazdasági marhaságokat írjon ide a forintbefagyasztástól az ingatlanpiacig, meg a vizionált államcsődig.

  • Trump elnok, a Macron Francia elnokkel valo megbeszelese utan hatrozott, es fogja ket-ora mulva hivatalosan kijelenteni a „Stafford Act”, az az a rendkivulli alapot intezkedeseinek letet a Corona-virus eseteben.

    Ez a jatvany naprol-napra, sor orakrol-orakra binyadalmassabba-valik es terjed.

  • Jurasek irta, h valotlansagok, megalapozatlansagok vannak leirva. Mi az, ami tenyszerűen nem realis ezek kozul?
    A munkaerokerdes? Nem zartak be az egyetemeket, szinhazakat, mozikat, konyvtarakat? Nem töröltek el a rendezvenyeket? A fertozes kerdesei? Az iskolasok nem fertozodnek, nem fertoznek?
    Ha az iskolaban kitor a jarvany, a gyerekedet engeded a menzan enni, inni? Ha a szulok nem mennek dolgozni, az nem okoz károkat, csődöt? Ha a csalad jovedelme megfelezodik, akkor a hitelek fizetese ellehetetlenul? Ha bedol a lakashitel, akkor az ingatlanpiac is zuhan? Ha kivonjak a befektetok a penzeiket , akkor nem lesz gáz? Ha a turizmus bedol, akkor a hiteleiket hogy fizetik? Vallalko3zasuk bedől! A rendezvenyek elmaradnak (F1, Szigetfeszt. Balatoni , bpesti es minden nyari fesztival) akkor nem dől össze a turizmus? Mar most toroltek a nyari foglalasok 20%-at a kulfoldiek es a magyarok is!
    2 eve a turizmusban vagyok, es a bp-i es balatoni ideny nagyreszet is a rendezvenyek hoztak! Szallas, etkeztetes, szallitasuk!
    Sőt, a telepulesek is ebbol eltek! A rendezvenyek fizettek a helyert, a latogatok fizettek a szallasert es feltoltottek az ettermeket! Ejszakankent 300-500 ,- az idegenforgalmi ado! Most fele penz se jon majd be! Csodbe megy majdnem mindegyik!
    Kerdezd meg, hallgasd meg a turisztikai szakembereket, vállalkozokat!
    Kerdezzetek meg a balatoni telepulesek polgarmestereit, szobakiadoit, ettermeseit, h mire szamitanak?
    Ki akar virusbetegek utani tányerbol enni a villaikkal? Poharukbol inni?Akarsz a mar meggyogyult irani tanulo utan a gyogyvizben ucsorogni? Vagy vele ott ismerkedni, beszélgetni? Pedig már nem is beteg!
    Gazdasagi roppanasnal a forint?
    A forint szerted stabilabb, mint az euro?

    Az arany ára valsag idejen dragul, az olaje melysegbe zuhan!
    O1g bejelentette, hogy nem lesz novekedes, helyette recessziot vallott be! Mar most nagyobbat, mint a 2008-as valsag kirobbanásakor!
    A fertozest szerinted meg lehet allitani? Jozan esszel ezt a baromsagot senki sem allithatja!
    Szerinted az olimpia normalisan lesz megrendezve? Melyik birkozo szeretne tapogatni egy iránit, vagy a kinait? Melyik uszo akar az iranival uszni?
    Melyik szurkolo akar milliokat kifizetni, hogy megfertőzzek?
    Te mennyit fizetnel érte?

    Mi van a jogkorlatozassal? Nem vezettek be? Olvassunk utána, h mit jelent! Mit nyilatkoztak a közgazdaszok? Mit jelentenek a ráutalo gazdasagi parameterek?

  • Kedves Utca Hírmondója!

    A „reális helyzetetről” szerintem még csak találgatások születhetnek. Majd talán, (jó esetben) csak ha már túl leszünk rajta :). Persze, sokan ki is fogják használni a bizonytalansággal és a félelmekkel járó helyzetet, mint úgy általában.
    Csaba László közgazdász, egyetemi tanár (CEU) tudtommal sosem volt „orbánista”.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Csaba_L%C3%A1szl%C3%B3_(k%C3%B6zgazd%C3%A1sz)

    „Egy biztos, most elválhat a kamupropaganda az utca hírkimondásától! A dióbél a héjától, a sár az aranytól!”
    – Na, ebben azért nem lennék olyan biztos 🙂

  • Jurasek;
    En a galambok melett teszem allaspontomat !

    666;
    Szuksegesse tenni az arc-vedo viseleit.
    Es a buszokon, villamosokon a kezi fertotlenitok lehetosegeit.
    Az kerulne egy-par fillerbe, de bizontara megerne !

    Ms.Bernsten;
    A kozgazdasag es az adofizeyok fogjak mind ennek a levet meginni !

  • Nos Lópici Gáspár!és a „vendégszerzők”!
    Kevés ilyen szerencsétlen és jellemtelen,és főleg buta ember van mint maga,maguk!!!!!!
    Talán téjékozódnia kellene,és nem uszítania feleslegesen?…
    Itthon mindent elkövet a kormány a vírus megfékezésére,anyagi áldozatokat sem sajnálva,és még nálunk a legjobb a helyzet!
    Maga egy nagyon szerencsétlen,agymosott baloldali lehet?…..,de ugye a normális többség nem „díjazza”
    Érdeklődjön,informálodjon,gondolkozzon(ha képes rá..)és akkor talán nem ír ilyen hülyeségeket!
    Most jó filmet nézek,de holnap ismét elolvasom a „cikkét” és ha lesz időm reagálok rá!
    Na jobbulást kívánok4

  • Amúgy most jut eszembe,maga tényleg szinész volt,de sajna mára a koránál fogva is teljesen leépült…..javaslom foglalkozzon az elmeállapotával,forduljon kezelőorvosához,gyógyszerészéhez!!!!!!!!!

  • Azért kezdenek megvalosulni a publicisztikaban levők elég hamar!
    Bezárták az iskolakat is!
    Azaz beindul a lavina! A szulok kozul az egyik ki fog esni a munkabol a csaladok jelentos reszenel!
    Meg lehet nezni, h a gazdasaggal mi tortent Kina erintett reszen es É-Olaszoban!
    Mindenhol elismerik a kozgazdaszok, h a turizmusban ez az ev elveszett! Az is bizonyitja, h a szallashirdetesek tele vannak eddigiekhez kepest 20-50%-os arzuhanassal!
    Ez ugyan olyan, mintha a te fizetesedet csokkentenek ennyivel! Ha nem rugnanak ki a forgalom visszazuhanasa miatt….
    Van aki tulelnek, van aki családja belerokkanna!

  • Most hallottam, h az arany ára az égben, az olajé 30 eves melyponton!
    Mind a válság mutatója!

    Azt is nyilatkozaták, h a szuperállampapir tovabb van forgatva olyan portfoliokba, amelyek gazdasagi tarsasagokat takarnak!
    Konkretan nem tudom, de félek, hogy orbankozeli man
    Cegekbe pumpaltak feltokesiteni, amelyek valojaban nem is versenypiaci szereplok, eletkeptelenek az állami megrendelesek nelkul! Mi tartjuk el zsirosan felhizlalva őket!
    Számomra kerdeses, h ezekbe a cegekbe kimentett penzeknek van-e bármilyen eselye, h ne változtassak meg tulajdonjogaikat!

    Kúlonben rajottem, h lehetne megprobalni a magyar gazdasag bedoleset megakadalyozni!
    Ha az o1g-rajongok a vagyonukat, lakasukat, autojukat fedezetkent felajanlanak az álĺamnak, sőt, jövedelem alapu hitelt vennenek fel garanciakent too!

  • Látom nem csak nekem
    jutott eszembe a nyögdíjasok kivégzésének
    eme nagyszerű ideája…peg már aszittem én vok a vak
    a látók közt hehehehe hogy Rejtőt idézzem ismét (és ismét) :

    ” A vak, akinek lámpása van ” … / Csontbrigád/

  • O1G666
    2020 március 13
    4:08 du.

    Jurák egy ostoba idióta,
    Akinek az agya helyén egy nagy csomó szaros vatta van.

  • 666;

    Az eletben mindennek van kovetkezmenye, mindennek van ara.

    A koronavirus arat meg nem tudja senki, de majd at-esunk azon is.

    S mit tennel majd ha az a „nagy-fekete-luk” nyelne el a Tej-ut-rendszerunket ???
    Az is jon am majd !!!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 március 13
    5:24 du.
    Kedves Marcsi, Lópici Gáspár soha nem volt szinész! 😀

  • Bodanak!
    Vegyen Alitália reszvenyeket! Most jo áron!
    Szerintem Milánoi hetveget fillérekbol be tud fizetniszállással!
    Ha jol emlekszem, 3.800,-/ éjszaka fejenként!
    De lehet hostelben 1.800,-ért is!

    Mindenkitől kerdezem! Örülnének, ha egy kisvállalkozasuk lenne, ami Milanoban berel egy epuletet es panziokent működne?
    En eppen befektetoket keresek erre a vallalkozasra!
    Vallalkozasom masik resze az Alitaliaval szerzodve csak az Alitalia repulojegyeit árulva városi buszturakat szervez….!
    Franchise rendszerben lehet csatlakozni budapesten hasonloan megszervezve!
    Az Alitália szállítja az utasokat Budapestre Europabol minden honnan, egyre olcsobb szállasárakkal tudjuk majd a vendegeket fogadni es saját hopoffhopon panorama buszjarattal korbevinni a turistakat!
    Megálunk a Szechenyi furdonel is 2 orara, h a medencekbe es ismerkedhessenek, beszelgethessenek az utasaink!
    Van benne egy masszazs es egy tangentor-kezeles is!
    A muzeumokat nembiztos, h meg tudjuk nezni, mert lehet, h zarva lesznek!
    Viszont a Matyaspinceben lesz egy ebedunk a tobbi ettermen tul. Gyorsetkezes az Oktogonon a Mciben es a KFC-ben, este a szálloda ettermeben!
    Vasárnap a Matyas-templom, Halaszbastya, Citadella, a Bazilika es a Parlament meglatogatasa lesz!
    Vásárolni a Nagycsarnokban, majd a Kőbanyai piacon lehet!

    Ki szeretne társulni? Penzt befektetni?
    Higgyek el, hogy garantaltan nyereseges vallalkozas lesz!

    Nem is tudom!
    O1g nem hazudott? Hiszen eddig azt allitottak, h a gyerekekre nem hat a Koronavirus es nem kell bezarni az iskolakat?!
    Vagy talan az iskolabezarasokkal beismerte hazugsagat?
    Kerdezzetek meg, h a reggeli es delutani csucsban a metron es jarmuveken nem fertoz a virus, hiaba lokdosik egymast a tomegek? Egymas arcaba lelegeznek, ha nem is kohognek?
    Ha az utasok kozt nem terjed a kór, akkor a soforoket miert tiltjak el a jegyeladastol?
    Állampolgari jogunk van megtudni, a készpenz tud-e fertőzni!

    Apropo! Szeretne-e valaki kinai juan készpenzt? A Jozsefvarosi piacon van aki nemreg erkezett wuhan-tartomanybol. De Bp-en vannak olyanok is, akik Olaszorszagbol most jottek haza es maradt meg kintrol olasz -Eurojuk!
    Kiterjed-e az állampolgari jogunk arra, h megtudjuk, a koronavirus tud-e terjedni a készpénzen? Vannak-e ilyen vizsgálatok? Kinek a kotelessege ezeket elvegezni?
    Szabad-e az eredmenyeket a magyaroknak megtudni, vagy lecsukjak azt, aki el meri árulni?

  • (Reál)Madrid, Bernabéu stadion!
    Fejenkent kb. 11.000,- a belepo a 80.000 fős stadionba! Ja! Ha nincs meccs!
    El tudja barki is kepzelni, h mi szokott ott lenni kethetente, amikor Barcelonaval játszik?!
    Teltházas tombolás! Persze a fenti ar sokszorosaert!
    Most, ha zart ajtok mogott kell, h jatszanak, az anyagilag mit jelent a Kiralyi gárdának?
    Lehet, h nem kéne Realmadrid-reszvenyeket vegyek?

    https://www.ticmate.hu/p/4453/santiago-bernabu-stadium-tour

  • Boda!
    A gyogyszereszrol jut eszembe!
    A gyogyszeresz ismerosom panaszkodik, h iszonyu rohamok vannak folyamatosan a gyogyszertaraban! A szallitmanyokat sincs idejuk a polcra kipakolni, igy sok lazongas van a vasarlokkal….
    En nem jarok gyogyszertarba, de a Sparban napkozben felorat kellett sorban alljak , pedig vagy 15 penztar nyitva volt!
    Teafuert es hagymaert mentem be! Összesen 800 ftot fizettem, de felorat varakoztam!
    Kanadai tortenet!
    Egyik nemázsiai ismeros 150kg rizst vett! Azt mondta, az 5 evre eleg lesz. A wc-papir a nagy buli! Sokan Vannak akik százszamra veszik!
    Nem vilagos reszemre, h miert, de kerdezzuk meg a Kanadaban eloket!

  • Mivel internetrol tajekozodom, tvhiradot, riportokat tegnap neztem regota, igy meglepett, h ma a piacon 10kor mar nem volt tojas! A boltban is kadari idoket ideztek polcok….
    Bp-i ismerosom allitja, Miskolcon a Bosch-nal helyzet van. A K-i hatarokat lezartak sokak elol, igy nem tudnak hazamenni, ill hazajonni a zemberek, munkasok. Segitseget kerek a pontositasban, mert nem tudom, h tenyleg mi az igazsag!
    Bp-en rettegnek az etteremtulajok a bezarastol, de a forgalom mar toredekere zuhant. Ők felnek a vendegektol, a vendegek meg toluk!
    En nem olvastam ilyet, de azt mondta, h panikszerű az elelmiszervasarlas, mert a nagyaruhazak bezarasarol beszelnek es, h az arak elszallnak tobbszorosukre….
    A nagyvallalati vezetoknek korlevelet kuldtek a hatosagok a leepitesekkel bezarasokkal kapcs.
    Azt sem tudom, kétseges szamomra, h a vonatoknal is lesz valami. A videkiek felnek ,h hazamennek a kollegistak es a melosok, forditva meg, h otthon kapjak el K-Mo-on a fertozest…. van ezekben logika, de meg egyaltalan nembiztos.
    Olyanrol mar en is hallottam, h nagyvallalatok leepitesbe kezdtek. En nem is minositem a lehetseges kovetkezmenyeket, de kerlek benneteket, h pontositsatok, mi a tenyleges helyzet, mert kaja nelkul nem akarok maradni!

  • D. Bernstein és Boda!

    Ti most tényleg azt gondoljátok, hogy a nagysikerű ifjúsági film ( Keménykalap és krumpliorr) Lópici Gáspárját alakító Szilágyi István gondolatait olvastátok? Szoktunk olvasni vendégszerzőként Almási Almától is cikkeket – sajnos kevesebbet mint kéne – és elfogadtuk őt ezen a néven, noha tudjuk, hogy nem így hívják. Nem gondoljátok, hogy ez Lópici Gáspár esetében is csupán egy felvett név?

    Sajnos a minimálisnál is minimálisabb az esélye, hogy Sz.I. a színész maga írta volna, és nem azért mert egy 82 éves ember képességeit meghaladná egy ilyen cikk megírása, hanem azért, mert az egyébként nagyon szerethető figurákat alakító karakterszínésztől mindez igen – igen messze áll! Sosem volt egy „széles spektrumú” gondolkodó, semmiféle közéleti /társadalmi, politikai gondolatát nem olvastam, ez idáig nem is hallottam, nem tett közzé semmit ami a közt érdekelhetné – vagy csak én maradtam le minderről? Mindenféle bántó szándék nélkül írom, hogy sosem volt egy IQ bajnok – ettől függetlenül meglévő érdemeit kár lenne vitatni, így nem is teszem. De nem gondolom, hogy ötletszerűen a fejéhez kap és egyszer csak olyat tesz, amit előtte soha, azaz küld egy összefüggően megszerkesztett, vírusról, gazdaságról és az „orbáni szentkorona tablettákról” értekező pofás cikket a KMH-nak.
    Személy szerint valószínűbbnek tartom, hogy a cikk írója fantázia névhez fordult és ezt találta megfelelőnek!

    A cikk tartalmát illetően lehet egyetérteni – vagy nem, de azt gondolom, tényekről ír „hangosan gondolkodik” és megválaszolandó kérdéseket tesz fel, olyanokat amelyek bárkit érdekelhetnek, sőt jó is ha megfordul valakinek az agyában, csak hogy meglepetés ne érje!

    Boda: tehát még egyszer, ilyen nevű színész, hogy Lópici Gáspár nem volt /nincs, max. a szereplő neve volt az, amit alakított.

    Bernstein: Szilágy színész volt, ma is az, max. nyugdíjban, de sosem volt „bohóc” ha játszott is bohócokat .

  • SzandiMandi
    2020 március 13
    4:19 du.

    Kedves Utca Hírmondója!

    Csaba László közgazdász, egyetemi tanár (CEU) tudtommal sosem volt “orbánista”.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Csaba_L%C3%A1szl%C3%B3_(k%C3%B6zgazd%C3%A1sz)

    ——————————————-
    Tévedsz, én emlékszem rá, hogy Cs. L. hogyan nyilatkozott még akár pár éve is, túl azon, hogy Orbán egyik tanácsadója volt. Az életrajzát és szakmai életútját tartalmazó igen szűkszavű Wikipédia nem tér ki a politikai állásfoglalással kapcsolatos általa betöltött területekre, de attól még tagadhatatlan, Cs. L. sem tagadja! Az alábbi cikk sok mindent megvilágít:
    https://168ora.hu/itthon/csaba-laszlo-mentsegem-hogy-nem-ismerem-szemelyesen-habony-urat-11108

  • Boda Marcsi
    2020 március 13
    5:20 du.

    Olvasd el kétszer !
    (Bár minek? Úgysem fogod megérteni még sokadszorra sem.)

  • Bendegúz79 Olvasd el ezt a Boda kommentet, és gondold át kivel árulsz egy gyékényen. „Boda Marcsi 2020 március 13 5:24 du.” 🙂

  • „Kúlonben rajottem, h lehetne megprobalni a magyar gazdasag bedoleset megakadalyozni!
    Ha az o1g-rajongok a vagyonukat, lakasukat, autojukat fedezetkent felajanlanak az álĺamnak, sőt, jövedelem alapu hitelt vennenek fel garanciakent too!”

    Szerintem erre a Lölö is elég lenne – na meg még a Tiborcz…

  • Besancon:
    „D. Bernstein és Boda!”

    Kedves Besancon!
    Jurásek Fábián Sebestyén úr még megharagszik, amiért őt úgy látszik kifelejtette ebből a szentségtelen hármasságból…
    (Én őrájuk is tekintettel mindenesetre maradok antitrinitárius.)

  • Kedves Besancon!

    Köszi szépen a számomra mindig nagyon értékes kommentedet és a remek linket. Nem ismertem ezt a nyilatkozatot, de még a cikk olvasása után sem gondolnám, hogy Csaba László „orbánista” lenne, vagy lett volna. (Abban az értelemben meg pláne nem, amit itt jónéhányan képviselnek nagybányaiViktor – hívőként.)
    (persze, ettől még simán tévedhetek) 🙂
    Inkább tűnik nekem ez a riport egy markáns szakmai kritikának.
    Nem ismerem CsL. politikai elkötelezettségét, de egy nagyon jó szakembernek és igazi úriembernek tartom, kinek a véleményére mindig érdemes odafigyelni. Bárcsak ma is olyan tanácsadói lennének OV-nak mint akik régebben megfordultak ebben a szerepkörben: pl. Bod Péter Ákos, Chikán Attila, Urbán László, Mel­­lár Tamás, Pálinkás József vagy éppen Csaba László:
    „Különböző kor­­mányoknak 25-30 éve adok tanácsokat. Azzal sosem volt gondom, hogy nem azt csinálták, amit mondtam, mert legalább kérdeztek. Így volt még 2012 elején is, amikor arról szólt a diskurzus, hogy Magyarország vegyen-e fel újabb készenléti hitelt az IMF-től, vagy a piacról finanszírozza pénzügyi igényeit. Mi, közgazdászok a Valutaalapot javasoltuk, amelytől 2,5 százalékos kamattal kaptunk volna kölcsönt, a kormány azonban úgy döntött, a piacról szerez pénzt, euróban, 8 százalékos kamattal.”
    https://168ora.hu/itthon/csaba-laszlo-mentsegem-hogy-nem-ismerem-szemelyesen-habony-urat-11108

  • 666;
    Uzleti meglatasod kisse gyenge.

    A tozsdek estek mert a „short-seller”-ek azon jovedelmeznek.
    Az olaj es nemes-femek is estek, a dollar emelkedett, mert a befektetoknek keszpenzre lett szukseguk.
    Sokan a „margin”-on veszik befekteteseiket.

    De a toilet papir hasznlat emelkedik minden teli influenza jarvanyokkal, mert mind hasmenest is idez-elo !!!!

  • Bendeguz!
    En azt mondtam, milyen jeleket kell figyelni annak, akik nem szakemberek, de fel szeretnenek keszulni!

    En hiaba tudtam 1-2 eve, h oriasi valsag jon, majd utana katasztrofa, de azt en sem tudtam, hogy ilyen hirtelen es ez valtja ki katalizatorkent, meg 2 hete sem!
    O1g nyilvanosan a tvben elismerte, ma, h a gazdasag le fog allni!

    Ugy tunik, minden szepen lassan, folyamatosan bekovetkezik!
    Vagy talan gyorsan?
    Nezd meg Milano, Madrid ures utcait, boltjai bezarva, rendezvenyek elmaradva!
    Sok gyar is bezarva, meg Kinaban is, ahol tovabbra is fertoz a virus!
    Merkel es a kanadai elnok is elismerte, h nem lehet megallitani, a lakossag 70% megfertozodik!
    Es nem ok hazudnak, v sunnyognak, hanem o1g!

  • Az arany arfolyamat eves viszonylatban nezzed meg! Emelkedett erősen! Bár február vegetől nagyokat ingadozik, ennek tobb oka lehet! Akar Trump bejelenteseinek pillanatnyi hatasa, amint a $ emelkedese is, ami intezkedesek hianyaban lehet csak lufi is!
    Az eros $-t nem fogja tudni tartani, mert az exportjuk leáll, es mar eddig is mestersegesen felpumpalt volt az arfolyama! Ahogy a nemzetkozi piacokon az elszamolasi szerepe csökken, akkor a piac reálertekehez kozelebb tud majd kerulni, de ezzel is folyamatosan tud jatszani a bejelentesekkel, haboruban reszvetellel, v hogy kimarad belole, ahogy most is sokkolta a vilagot, h Sziriabol kivonul! Valojaban azt hittem, azzal beindulhat a valsag atteteleken keresztul, de intenziven robbant be a coronavirus tulsilazott ellenpropagandaja miatt!
    (Nem ijesztgetni kellett volna a zembereket, hanem mar Kinaval egyuttmukodni a virus megjelenesekor, hiszen szamitani lehetett volna ra, h elterjed, amint minden hasonlo! De mar humanitarius okok miatt is!

  • Szandi Mandi;

    Ugyan, ugyan, hat ki a fene fizetne ma 8%-ot kolcsonert ???

  • SzandiMandi
    2020 március 14
    2:32 du.

    Tény, hogy Cs. L. sosem az a fajta Orbanista volt, mint akire általában használni szoktuk ezt a jelzőt – de azért rendesen védte a mundér becsületét. Én – nagyjából félúton – épp arra kaptam fel a fejem egy alkalommal, hogy ” jé, mintha másként beszélne CS. L. mint szokott” Azóta figyelem, hogy lassan lassan hátrál, ma már biztos nem állítana olyasmiket mint pár éve, de a változás valószínű nem pusztán az ő józan eszének köszönhető, hanem az általad is említett tanácsadókkal történő rendszeres konzultációknak (is). Sajnos már egyikük sem szerepel Orbán munkatársai között, mindegyikük saját döntése volt, hogy megvált Orbántól, a volt gazd. min. Chikán A. volt az első aki leköszönt. Ma már aligha vállalnák fel a vezért és azért ez elég beszédes adat, tekintve, hogy elismert szakemberekről van szó!

  • 666;

    Mindennek az eletben val elkerulhetetlen kovetkezmenye, azert mindennek van am ara is.

    Ha nem vagy gyerek, azt mar tudnad.

    Persze hogy a jelenlegi COVID-19 felelme nagy panikokat okoz.
    De az adatok bizonyitja, hogy nem sulyosabb mint az evi barmifele influenza jarvanyok.
    Az idei csak teljesen ismeretlen az emberisegbe atterjedve.

    Ma halt meg az elso magyarorszagi beteg amiat.
    De tavaly, a USA-ban 26 ezer halt meg a tavalyi inflienza kovetkezmenyekent.

    Persze ,hogy a qurantinok a kozlekedeseket, normalis tomeg mukodeseket nagyban lassitja. S az a kozgazdasagon mutatkozik.
    De NEM a vilag vege, amint veled !

    A tozsdek estek, mert a nagy-befektetok az u.n. „short-sale”-en jovedelmeznek.

    Az energia, olaj arak persze hogy estek, kevesebb a hasznalat.De az uzleteket a tomegek kiritik.
    Az ipari termeles is lassul.
    A dollar erosodott, mert abban van a bizalom, mint az 1929-es valsag idejen is.

    Ha eszes vagy fektessed penzed az energia, olaj, es mas ma olcso cegekbe, egyhonap mulva a szuksegletek es a termelesek is novedednek.

    Minden rendesen vissza fog jonni mukodesebe mint az volt.

    Arra fogadhatsz !!!!!

  • ALMASI:

    Leszel a lege-elso a sor-elejen peldamutatsoddal ???

  • A corona-virus legelso es legnagyobb gazdasagai altozatai a kinai patkany-tenyesztok.
    Kinaban ugy patkany, mint sok mas allatok es vadak nepszeru eledelek sot csemegek is.

    A falvakban sokan a kormanytol anyagi tamogatasokkal tenyesztetenek patkany-hust.

    Most a corona-virus miatt a kormany az anyagi tamogarasi-fizetesket felfuggeszti,

    (Bloomberg News)

  • Bendeguz!
    Te milyen rózsaszin ködben szivod a naracsos füstöt?!
    Figyelmeztesd magad 1 honap mulva, h sasold meg döng-e a gazdasag, ahogy allitottad?!
    Itthon esetleg 56-ban volt ilyen, de kulonben a ll. Vh-kor!
    Ki az az idiota barom, aki azt hazudja, h 1 honap mulva döng az uzlet?!
    Minden dominoelvszerüen bedől!
    Gondolkodj már es ne hazudozz se nekunk, se magadnak!
    Aki munkahelyet becsukjak, ott a vallalkozo es az alkalmazott is csodbe megy! A bankhitele bedol, eluszik a lakasa!
    Mibol, ki finanszirozna a karantenos láblogatast, csodbe ment vallalkozasokat?!
    Majd a te megtakaritasaidbol kerunk akkor!
    Te mibol kapsz fizetest, nyugdijat? Kinek a penzebol eloskodve?
    A nyugdijasoknak, allami alkalmazottaknak fizeteset ki termeli meg? A te csaladod mit szol majd, ha ti nem kaptok fizetest es nyugdijat?! Milyen alapon is kapnátok?!
    Hiszen meg sem dolgoztok erte!
    Az állami alkalmazottaknak miért adnánk fizetest, ha nem is dolgoznak?
    Egyaltalan ha hulye lenne a kormany, akkor miért es kiéből adna?

    Akik fizikai munkabol elnek, ha nem tudnak menni dolgozni, mibol kapnanak fizetest?!

    Össze dől a rendszer! Hazudik, aki ezt nem ismeri el!
    Lehet fizetest adni, de az teljesitmeny nelkul lenne, azaz a forint gyenguleset, bedoleset eredmenyezi!
    Erre lenne jo az Euro bevezetese azonnal!

    Orban mar meghalt politikailag, gazdasagilag mint melnök!
    Csak polgarhaboruval tudna hatalomban tartani magat!
    Kerdes, hogy a tarsadalom ezt megengedi-e o1gnek, vagy eltörli!

    Orban rossz gazdasagi bénázásai most mutatják majd meg javithatatlan eredmenytelenseget!
    Csak sajnos mi szivjuk meg, a te es mindenki mas csaladja lesz bedaralva!
    O1g közben sikeresen fog gyarapodni, gazdagodni!
    Kozben a legtobb vallalkozas csodbe meegy!

  • Az orszag lebenul, leáll, csődbe megy!
    Te adsz majd penzt h ujra felepitsek a vallakozasokat?
    Ki fog fizetest adni a vallakozasok alkalmazottjainak?
    En beszeltem a napokban sok vallakozassal, de mar most csod szelen vannak!
    Ettermek, szallasok, szolgaltatasok, repulotarsasagok, busztarsasagok, idegenvezetok, de hetkoznapi irodak is, hiszen nem mennek be az alkalmazottak, igy beveteluk sem lesz, amibol a ceg folyamatos allando koltsegeit ki kel fizetni!
    Berleti dijakat, autoleasiget!
    A bevasarlo kp-ok uresek, mikozben horror aron berlik az uzleteket, fizetik az unatkozo alkalmazottakat!
    Ma mar mindenki csak ennivalot vasarol, gepeket, butorokat nem!

    A hitelek bedolesevel a meglevo lakasokat megprobaljak gyorsan eladni, ami lenyomja az arakat! A bankok a vegrehajtokkal ugyan igy!
    Az ujlakasokat mar nem tudjak eladni, mert valsagban, karantenban a kutya sem foglalkozik azzal!
    Bedol az ingatlanpiac, az arak megfelezodnek, v rosszabb!

    A teljesitmeny nelkuliseg miatt a forint is bedol, szarabb lesz, hosszabb ,mint a 1933-as nagy vilagvalsagban !
    De mitol is lenne jobb?
    Mondd meg!
    Peldakon, levezetesen keresztul!

  • Óriási hír!
    Végre Magyarországon is sikerült 1 Koronavírust izolálni!
    GYÓGYULT EMBERBŐL VONTÁK KI!
    Talán az egyik lrániból!
    Fellélegezhetnek a 80 ev felettiek, mert igy a szakemberek szerint éveken belül van esély oltóanyag kifejlesztésére!
    (Az izolalt virus arra jo, h felszaporitva elkezdheik vizsgalgatni, h milyen, mire, hogy reagál!
    Én javasoltam, h ne gyűlöljék az irani fertőzotteket, hanem a verukbol kivonva vizsgalatokat lehet folytatni.
    Le kell gyengiteni es ugy oltani, vagy a gyogyultakbol ellenanyagot kivonni es azzal oltani!)
    Az USA-ban a legelore haladottabb az oltoanyag- fejlesztes, ott már akár 2021-ben is oltoanyag lehet belole, ha mindenben szerencsejuk lesz!

    Az, h az amerikaiak mennyiert fogjak adni az oltoanyagot, azt nem kivannam elarulni a nyugdijbol éloknek!

    Azt a hazugsagot, h 1 honapon belul mar rendezodnek a dolgok, mert o1g elzavarja a virust, es attol kezdve robogni fog az orszag!

    Nos! Évekig! Évekig fog ez huzodni, megha o1g ezt az infot elhallgatja, felre vezet mindenkit!

    Addig folyamatosan jarvany lesz! A legkorabbi vedooltas USA-ban legkorabban 1,5 ev mulva lesz!
    A Foldon ma 8 milliard zember el!
    Amire a magyar nyugdijasoknak is jut aranyaron, addig nyugodtan varakozhatnak!

  • Letre kell hozni alternativ -árnyékkormányt!

    Ez tajekoztathatna az allampolgarokat, alternativakat adhatna, h milyen lepeseket tenne, milyen elonyokkel, koltsegekkel!

  • Angliában NEM VÉDEKEZNEK A CORONAVIRUS ellen (úgy, mint Europa tobbi reszen!)
    A legtobb fertozott nem is veszi eszre, h coronavirus-fertőzött! A szakemberek elismerik, h 60-70%-a fertozott lesz!

    A bármikor is kifejlesztendő ellenanyag (mint minden vakcinának ) mellekhatasai lesznek, amelyek akar károsabbak lehetnek, mint csak maga a virus!
    En nem is tartom szuksegesnek, ha barmikor is lesz, nem is fogom beoltatni magam! Csak a beteg öregeknek lesz majd esetleg jelentősegük!

    Tehat van olyan valasztas, h nem vedekeznek ellene, csak az öregeket védik, ill. védik magukat!

    Van olyan érzesem, h o1g csak azert megy bele ebbe a virusmizeriaba, h az altala gerjesztett valsag, ami a rossz gazdalkodasbol keletkezett a coronavirus-bűnbakra lehessen fogni!

  • ALMASI:

    Leszel a lege-elso a sor-elejen peldamutatsoddal ???”
    _________________

    Bocs, Bendeguz, de nem értelek. Mit értesz azon, hogy a sor-elején? És mit értesz a példamutatáson ebben az esetben?

  • Bendeguz

    Látod az ilyen vészhelyzetek kihozzák az emberekből valódi énjüket.

    Nincs értelme a tőzsde működéséről beszélni annak, akinek halvány lila …. sincs hozzá.

    Az arany árfolyamát is oldalakon elemezgeti, de arról sincs fogalma, hogy hogyan képezik azt.

    Politikát csinál mindenből – közben a szemellenzőt a homloka alatt viseli.

    Orbán legalább beismeri, hogy nem liberális (nem demokrata) kormányt alakított.

    A Többiek sem azt akarják, mert a valódi liberális értékeket ma is zsidó ki-találmánynak minősítik –

    Hallgasd csak hogy miképpen fejezik ki magukat: LIBSI ….

    Az országban vannak turánisták, marxisták – csak magyarok kevesen

    Kínában elmúlt a járvány, ahonnan amúgy elindult …

    Nyilván nem lehet megúszni, hogy ne kapják el sok ezren – de normális hozzáállás kellene;

    EVÉS ELŐTT ÉS BUDI UTÁN IS KÉZMOSÁS – AZ UTCÁN IS INKÁBB KÉZMOSÓKAT KELLENE FELÁLLÍTANI, SOKKAL KEVESEBBE KERÜLNE, MINT AZ EGÉSZ VILÁGOT LEZÁRNI, ÉS A FÉL VILÁGOT – DE LEGFŐKÉPP A KISEMBEREKET CSŐDBE KERGETNI

    Na de így újra lehet majd megint osztani a pozíciókat (hatalmi és pénzügyi)

    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

    https://www.worldometers.info/hu/

  • Gabriel Ha már kezet mos valaki, akkor budi ELŐTT is mosson kezet. Fontosabb mint utána. Magadat fertőzöd vissza, ha koszos, vírusos kézzel fogdosod a pisilődet. Ezt jó lenne végre már megtanulni.

  • Gabriel
    2020 március 17
    9:00 du.

    cuncimókus, beírásaid a bizonyítékai annak, hogy tenmagadnak sincs halvány lila gőze sem arról, mi is a liberalizmus, magam részéről azt állítom, hogy egy fantazmagória amire bármit rá lehet mondani kinek kinek a gusztusa szerint de sehol sohasem létezett azaz manapság sem!

    a többi rablómese

    majd a trump-bolsonaro-bojo háromszög eldönti (vagy fel) és akkor majd istenítheted ezt a három szarházit is

    a többieket nem ismered tehát csak kitalációid léteznek Marx ügyben is

    tök rebetli