Hány kolibri ül a Fidesz-frakcióban?

2020 március 22 9:25 du.109 hozzászólás

A COVID-19, illetve a SARS-CoV-2 terjedésére hivatkozva Orbán Viktor bejelentette az igényét, az immár nem csak formális teljhatalomra. Azok a hívei, akik azt hiszik: ennek bármi köze lesz, illetve biológiai okokból lehet köze a járvány terjedéséhez, azok sürgősen szedessék ki a fejükből a távirányítót. Nem kérem. A rendeleti kormányzás maga a diktatúra. Nem Orbán miatt, hanem a ténye miatt. Ha tetszik, szinte tükörfordításai egymásnak. Orbán csak egy súlyosbító tényező.

Az, hogy Orbán Viktor személyiség olyan, amilyen, az nem újdonság. Sok évvel ezelőtt is teljesen világos jelét adta a nagyzási hóborttal kevert, üldözési mániával fűszerezett, illetve hatalmi mániával keverten túlkompenzált, felelősségpánikos, kisebbrendűségi komplexusnak. Tessék csak megfigyelni. Minden lényegi, személyében számon kérhető szavazáskor távol marad. Hasonló helyzetekben csak a saját tapsoncai előtt mer megszólalni. A jelen, diktátori felhatalmazást kérő, javaslatot sem merte személyesen felvetni, hanem a klerikális lobbiplatform javaslataként, Semjénnel adatta be. Azon sem csodálkoznék, ha a megszavazásánál távol lenne. Mert gyáva. Még a saját hatalmának kiterjesztésének mocskát is másokkal nyalatja fel. Az idióták meg önként, vagy megfélemlítésre, zsarolásra, netán saját komplexusaik kiéléseként, vagy bármi más okból, de megteszik.

Gyengébbek kedvéért. A vírus továbbra is a levegőben terjed. Nem érdeklik a pártok, és nem érdeklik a képviselők. Amelyik szavazóképes képviselő azt hiszi, hogy veszély esetén jobb helyzetbe fog kerülni, az nyugodtan számolgassa össze, hogy Hitler annak idején hány hívét vezette pórázon, és ahhoz képest hányaknak biztosított kétes túlélési lehetősége a bunkerben. Ugyanakkor Semjén beterjesztése gyakorlatilag biztosítja, hogy akár az teljes önkormányzati rendszert hatályon kívül helyezzék. Tekintettel arra, hogy csak azt kell elérni, hogy feloszoljon az önkormányzat. Újraválasztásra már nem lesz lehetőség. A rémhírek elleni fellépés örve alatt gyakorlatilag bármilyen információforrás lezárható, illetve elzárható. Akár börtönbe is. A rémhír az ilyen rendszerekben ugyanis leginkább megnevezés útján válik azzá. Megspékelve azzá, hogy nyilván az állam ellenségévé válik szinte automatikusan mindenki, aki a realitások, és nem a hatalmi túlzások szemüvegét javasolja a tényleges veszélyek felmérésére. A tömeges megjelenések tiltása pedig szinte természetesen zár ki minden szervezett ellenlépést.

Az is teljesen világos, hogy az idáig vezető folyamatok mentén Orbán módszeresen kiszorította a döntéshozatal környékéről mindazokat, akik bármiben is az ellenpontját képezhették volna. A nem egyszer belső ellenpontnak tekintett, és technokrata vonalat kéviselő Lázár példája lehet erre talán a legjobb példa. Amíg látszólag fenntartás nélkül nyalt, addig ment a szekér. Amikor megpróbált a realitások mentén egy alternatív irányítási rendszert kialakítani, akkor kidobták, mint macskát szarni. Mert a Fidesz vezetésében csak egyvalaki szarhatja a langyosat. A többiek örüljenek, hogy kanalazhatják. De azért talán érdemes figyelembe venni, hogy a Fidesz nem csak a vezetőségéből áll. Több okból is érdemes figyelembe venni. Ugyanúgy, ahogy azt is, hogy az ellenzék sem egységes. Így például emlékezhetünk arra is, hogy a középre való vánszorgása előtt a Jobbik háza táján bizony nem egyszer hangzottak el nagyon is rendpárti, a mostani törvényjavaslattól alig különböző ötletek.

Nem gondolnám, hogy a szavazóik, vagy akár a képviselőik fejet cseréltek. Így nem lepne meg, ha akár valami háttéralku mentén, de a Fidesz talált volna támogatókat. Legalább az egykori Jobbik-szavazók táborában. Miközben persze azt is tudhatjuk, hogy a valamikor MIÉP környékéről sem kevesek pártfogolják most a Fideszt. A MIÉP tagjai, támogatói. Akármennyire is lehetne azt mondani, hogy Csurka az igazán radikális, ha tetszik technokrata, szélsőjobbhoz képest egy álmodozó kisdiák volt. Ugyanakkor Orbán a jelenleg is tartó kormányzása során meglehetősen sok gesztust tett a rasszista szélsőjobb megszólítása érdekében. Nem véletlenül. Neki támogatók kellenek. Ráadásul olyan támogatók, akik elég alaposan exponálják magukat a szélsőséges orbanizmus mellett ahhoz, hogy ne legyen számukra visszaút. Kénytelenek legyenek, esetleg akkor már elveik, és maradék moralitásuk feladásával is, kitartani a vezér mellett. Alkalmasint ez a recept is ismerős lehet a történelemből.

A semjéni javaslat szerint: „Ez a törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba”. Ha figyelembe vesszük, hogy március 23-án gondolják előterjeszteni, és Áder valószínűleg görcsbe rándult csuklóval várja, hogy aláírhassa, akkor legkorábbi kihirdetés, illetve hatályba lépés március 24-én lehet. Kéretik a dátumra koncentrálni. Március 24. Emblematikus dátum.

Március 24-én szavazták meg azt a felhatalmazást, ami diktatórikus felhatalmazást biztosított Hitlernek. Március 24. Akár szimbolikusnak is tekinthető az orbanisták dátumválasztása. Valójában a Fidesz-frakció kezében, vagy akár a Jobbik kezében is, ott lehet a döntés, hogy hányan szeretnének kolibrivé válni. Mert a támogatók egy szűk körében, a hitük szerinti kiválasztottakban, szinte biztosan van igény egy újabb Kolibri-hadműveletre. Akármi is a fedősztori. Mert a járvány ebben az esetben nem több. Fedősztori. Ugyanis nem fog rendeletileg megállni. Rendeletet csak arra lehet hozni, hogy milyen adatok kerülhetnek napvilágra, kit lehet, és kit nem gondolnak majd kezelni. Például. A biológia leszarja a rendeleteket.

109 hozzászólás

 • Göllner András

  Orbán nem a koronavírus elleni egészségügyi harcra hanem a vírus által kirobbantott és tsunami módjára söprő gazdasági válságból származó népharag ellen építi sáncait. Az még egy picit arrébb van. Ettől reszket, jogosan, a felcsúti kisvasutas. Korábban sem érdekelte a népegészség ügye, most is szarik arra. Neki csak egy érdeke van – hogy ő legyen a csapos – a pénzcsapos. Nem lesz könnyű dolga.

 • másolat másolat másolat… az O1G semmi másra nem képes

  íme:
  “The Justice Department asked Congress for the ability to ask chief judges to detain people indefinitely without trial during emergencies.”

  és bruhahaha + COVID-19 és máris kész a legújabb röhögény

 • A cikk nagyon pontosan írja le ugyanazt, amit én gondolok. Logikus és most ez így aktuális, bár csak egy szelete a nagyobb képnek, ami formálódik napról-napra. GA is pontos, mint mindig, de az időzítés azért még bizonytalan – de csak az.. Ha valahogy ezt megszavazzák és átmegy, akkor a legcsúnyább forgatókönyv lép életbe.

 • Göllner András
  2020 március 22
  9:47 du.

  Félek, hogy a magyar parlamentben könnyű dolga lesz.

 • Jurásek Fábian

  Kedves Bolond Cikkírò!

  Tartom magamat az indián hagyományokhoz ès a bolondokhoz kedvesen szòlok…

  Kezdjük azzal, hogy a Mindentellenzèk kivètelèvel a társadalom zöme elègedett a Kormány intèzkedèseivel (felmèrès kèszült ròla).
  Az álságos megmentő szerepben tetszelgő ellenzèk ismèt szembe pisil a szèljárással. Úgy kell nekik!
  Folytatom azzal, hogy az igazi diktatúra, csak akkor jönne el, ha ez a vèlemènydiktatúrára törekvő közveszèlyes internacionalista ballibsi bagázs igazán hatalomhoz jutna!
  Harmadszor nemzetközi elemzők szerint Magyarország relatíve jòl fog kijönni a helyzetből, nem úgy mint a libsikkel megáldott más országok…
  Szòval a libsi “bolondok” ismèt a legrosszabb forgatòkönyvnek drukkolnak, mert mit nekik egy ország sorsa, ha nem náluk a hatalom!

 • Őszintén remélem, hogy Simay úr immun-rendszere keményen ellenáll majd a koronavirusnak. Ettől függetlenül hadd jegyezzem meg, hogy az újabban divatbajött hitlerezés az egyéb érvek teljes csődjét, hiányát jelzik…
  Más: neki álltam kutakodni szent feljegyzéseimben naplómban kisgyerekeim múltjából. Gyanus volt valami, de egy napot tévedtem: kis Gáborkám csak március 25-én kezdett el bilizni, (ez egy nagy szenzáció volt családunkban!) -dóra-

 • D.Bernstein
  2020 március 23
  4:29 de.

  A fenébe. Pedog a gyerek szarhatott volna az egészre, mint a kedves anyukája.
  Azért remélem már beszerezted a nemazonosítható írógéped. Tudod, a névtelen feljelentésedihez majd megint kelleni fog….

 • Jurásek Fábian
  2020 március 23
  3:39 de.

  Ne menj szembe a történelemmel. A nap kiválasztása különben a Fidesz, illetve Semjén kompetenciája volt. Vagy szerinted már Semjén is libsi ügynök?
  Másrészt a rendeleti kormányzás maga a diktatúra. Ha nem hiszed, az a Te problémád. Meg azér a szegény töritanárodé, aki a római törtélemet nem tanította meg neked.

 • Magyarországi tapasztalataim:

  Az “ördögtől való” (“kövér, csüngő hasú,kisvasutas, stb”) Orbán Viktor és csapata a lehetőségekhez képest jól végzi a dolgát a covid-19 járvány ügyben. A jelentéktelen ellenzéki ellenszél ellenére.
  Még messze van a járvány vége de úgy látom, hogy Orbán most nyeri meg a ’22-es parlamenti választásokat.

 • Bizalmatlanság. Akik nem szavaztak a kormánypártra, mind bizalmatlanok. Ahogyan reagált Kovács Zoltán újságírói kérdésekre, jogos a bizalmatlanság. Nem véletlen, hogy azóta nem szerepel Kovács Zoltán sajtótájékoztatón.

 • Göllner András

  @ANDREW_S

  “Félek, hogy a magyar parlamentben könnyű dolga lesz.”

  Attól nem kell félni, ott mindíg is könnyű dolga volt, most is az lesz. OV nem ettől fél. hanem attól, hogy a játszma, a gazdasági tsunamit követő “szívás” egészen máshonnan fogja érinteni. Ez ellen próbál most berendezkedni.

 • Utólag néztem a mai miniszterelnöki és operatív törzs tájékoztatóját. A tájékoztatók képernyőn keresztüliek, újságírók nincsenek jelen (állítólag egészségük védelme érdekében).

  Így most Kovács Zoltán vezette föl Orbán Viktor beszámolóját az ő személyes intézkedéseiről. Amiket elmondott a min.eln., olyanformán fogalmazta, hogy mindegyik neki köszönhető az ország védelme érdekében. Lényeg: ma még nem volt semmi visszatetsző intézkedése.

  Ezután külön nézhettem a neten az operatív törzs tájékoztatóját, amiben a sajtó képviselőinek előre elküldött kérdéseire is válaszoltak. Itt sem hangzott el semmi meglepő információ.

  Azonban az érezhető, hogy meglépik még a kijárási tilalmat is, ha erre a helyzetet úgy ítélik meg, akár van felhatalmazási törvény, akár nincs.

  A mai Pennys és patikai vásárlásom után azt kell mondjam, az oka kialakulhat. Pedig egyik helyen se kerültem senkivel “kontaktba”, és rövid idő múlva elhagytam mindkét helyiséget. Autókázás közben azért láttam néhány időst, dolguk lehetett.

 • No meg aztán, idióták mindenütt élnek, mint ez a fiatalember, akinek cselekedete megihlette még Piers Morgan brit újságíró/tévés személyiséget, aki az akciót látva, ezt találta írni:
  “Találják meg, tartóztassák le, zárják börtönbe és tagadjanak meg tőle minden egészségügyi ellátást, ha elkapja a vírust. Majd meglátjuk, hogy milyen vicces lesz ez a kis undorító pöcs, ha összeomlik a légzése és nem kap levegőt.”

  Íme a “viccelődés”:
  https://twitter.com/WeAreAPW/status/1241785318753349635

 • Göllner András
  2020 március 23
  8:06 de.

  Ebben viszont egyet értünk. A katonaság a vírust nem állítja meg. Ahogy a rendeletek sem….

 • Most éppen hallgatom az országgyűlési vitát. A törvény elfogadásában úgy tűnik nem lesz konszenzus. Viszont egyetlen egy biztos: a járvány kiszélesedésére lehet számítani, a hozandó rendeletek hatására az esetszámok ellaposodnak, ezzel a járvány végének időpontja kitolódik. Vagyis – szerintem – 6-8 hónap múlva is lehet majd számítani egy új beteg felbukkanására.

  Ez viszont a gazdasági fellendülést, a munkahelyek ismételt beindulását gátolja. Szerencse kell hozzá, hogy valakit elkerüljön a fertőzés. A veszélyeztetett kategóriába tartozóknál meg különös szerencsére lesz szükségük a fertőzés túléléséhez.

  Az elfogadásra váró (felhatalmazási) törvény az alábbi szövegrésszel kezd:

  “Ez a törvény az Alaptörvény 53. cikk (1) bekezdése alapján a Kormány által kihirdetett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet)szerinti, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel (a továbbiakban: veszélyhelyzet) összefüggő sajátos szabályokat állapítja meg.”

  Ezt többféleképpen értelmezik országgyűlési képviselőink.

 • Na megint és persze
  “véletlenül”…eltünt a hozzászólásom: így megismétlem ha szabad?
  a nagyon szánalmas és elítélendő szerzőnek csak annyit: abban igaza van,hogy a “vírus terjd,és nem érdeklik a pártok”…igaza van!!!!!!!!!!!!!!!
  A maradék eszével gondolkozzon el a szerző ezen(hátha sikerül?)…
  Mint tisztességes keresztény soha ,senkinek nem kívántam rosszat,és most sem teszem…..csak némi gondolkozást,tisztességet vár el a többség az ilyen agymosott ellenzéktől..természetesen a szokásos mocskolódást mellőzve!

 • Megismétem!!
  Ferenct és D.Bernstein hozzászólásával(és a jó pár nem nyilatkozó,)de
  főleg az itthoni tisztességes(képben lévő )emberekkel értek egyet!!!!!
  A vírus nem válogat,nem árt védekezni,és főleg immádkozni…..már akinek van hite?…..!

 • Boda “Lehet,hogy nem értettél? ….sem veled,sem a hozzád hasonlóakkal
  nem vagyok szolidáris…..azt hiszem ez érthető?világos?
  Azok számítanak akikkel jogosan szimpatizálok,mert úgye ők tisztességes,hazaszerető és nem mellesleg többségében itthon élő,és képben lévő emberek!”

  Te lennél a tisztességes keresztény? Olvasd el amit írtál. Te egy képmutató rosszindulatú alak vagy kedves Boda. Neked az égvilágon semmi közöd nincs a kereszténységhez, te a sátán megkeresztelt selejtes műve vagy. Most pedig mehetsz panaszkodni Bendegúzhoz ha tetszik, ő szeret téged. Fene a gusztusát.

 • Jurásek Fábián Sebestyén

  Miklós Bánfi!

  Én és sokan mások meg így gondolják (másoktól idézek mert nagyon tetszik): “A magyar ellenzék mai parlamenti produkciója végleg elkeserítő. Nem Szabó Tímea szövege, aki a járvány elleni intézkedések kapcsán a sajtószabadság “maradékát” félti, az olyan szintű feneketlen ostobaság, amivel kár foglalkozni. Még csak nem is az, hogy miközben a csomag 8. pontja éppen a parlament szerepét n ö v e l i, az analfabéta (vagy szándékosan hazug) ellenzéki képviselők ennek ellenkezőjét állítják. Ez a szintjük.
  Ennél ugyanis sokkal nagyobb baj, hogy ezzel a felelőtlen és értelmetlen halogatással (A jövő héten úgyis megszavazza a parlament, tehát néhány nappal tolják el az elfogadást az ostoba dafke szavazásukkal.) valószínűleg erre a néhány napra megnyílhatnak a határaink. Az jön be, aki akar. És mivel a környező országok zárva maradnak, vélhetően itt is ragad. Az esetleg behozott vírusaival együtt. Ráadásul, mivel nem meglepő módon az ellenzéki szavazók majd’ 90%-a is támogatja ebben az ügyben a kormányt, ezek a magukat politikusnak képzelő felelőtlen gazemberek a saját szavazóikat is leköpték.
  Elnézést a kemény szavakért, és nagyon remélem, 22-ben ezek a szavazók emlékezni fognak a mai délutánra!”

  “Lássuk be igazuk volt.
  Gondolj bele mi lett volna, ha megszavazzák.
  Holnap megjelent volna O. V. fehér lovon végig száguldott volna a Várkerületen/Lenin krt./és minden öregasszonytól elkobozta volna a cekkerét, benne 6000/ft/kg krumplival, ráadásul még a szájmaszkot is elvenné tőlük.
  Az összes patikából elkobozná az összes gumikesztyűt és elvinné ha már ott van vinné Canesten krémeket is. Képzeld el az egész város vakargatná a p……t!
  Hát ezt akarod ?????”

  A mindentellenzéknek semmi érzéke a politikához, se az emberekhez, egy bizonyos fajtát kivéve…
  “Az már csak hab a tortán, hogy a baloldal kormányra kerülve sem tartja be soha az állítólagos igazságtalanság megváltoztatására tett ígéreteit, legyen szó négerekről, cigányokról, melegekről. Mert elemi érdeke a rá szavazó tömegek áldozati pozícióban tartása. Mert így újra és újra el lehet velük hitetni, hogy itt vannak ezek a gonoszok (akik jellemzően fehérek, ciszheterok, férfiak, keresztények, nemzetiek, jobboldaliak, stb.), és miattuk szenvedsz, de ha ránk szavazol, akkor ha eddig még nem is sikerült, mert a patriarchátus túl erős, de hamarosan, most már tényleg, mindjárt megszabadítunk tőlük…” https://pestisracok.hu/mitol-szavaz-ma-valaki-balra/ Szenzációs, lényegre törő, mondanivalóval és bölcsességgel teli lélekemelő írás, szemben azzal, hogy hogyan maradhassunk nyomorultak és másokra rászorulók az idők végezetéig…,lásd síró rívó ballibsik írásait!

 • Kenny 6:00

  . 🙂

 • Knny! Hagyd a fenébe a bodafélét: gumicukrot nem lehet alakítani…

 • Ha már itt is szóba került a szolidáris, aminek jelentése egyetértő/összetartó, épp hallgattam a mai országgyűlési napon elhangzottakat, most éppen szünet, 12:30-kor folytatják az ülést.

  Amikor kezdtem belehallgatásom az ülésbe, az előadó-művészi szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvénymódosításról vitáztak. Anyáztak. Majdnem. De volt hazugnak nevezés. De hogy senki nem volt egyetértő vagy összetartó, az biztos.

  És ez még csak nem is “a koronavírus elleni védekezésről” szóló általános vita lezárása volt, amire nagyjából 5 óra (300 perc) rendelkezésre álló időkeretet kaptak a felszólaló (vitázó) vezérszónokok és a képviselők.

  Ebben a vitában viszont rendkívül nagy szükség lenne szolidaritásra, ami kölcsönös segítségvállalást jelent. Kíváncsi vagyok, vajon kialakul a magyar parlamenti pártoknál az ország lakosaival szembeni szolidaritás?

 • Jah, akit érdekel a magyar parlamenti vitakultúra, az itt meghallgathatja:

  https://mediaklikk.hu/cikk/2020/03/24/elo-kozvetites-a-parlament-uleserol-9-oratol/

 • Amikor a magyar miniszterelnök a saját frakcióját nevezi a legbátrabb embereknek az Országban – összesen 133 bólogatót, majd pedig nem tapsolják meg gesztusból sem a frontvonalban dolgozó egészségügyieket és más mindennapi hősöket, Tegnap: https://www.youtube.com/watch?v=BipOY42IeLw

 • Hallgatva – és látva a parlamenti vitázó felek arcát, a “vírusvita” antagonisztikus színezetet öltött. Ez az jelenti, hogy a Fidesz (a szatellit pártjával együtt) és a parlamenti ellenzéki pártok között végzetesen, kibékíthetetlenül ellenséges, ellentétes állapot alakult ki.

  Uszítás, hangulatkeltés, becsmérlések, fenyegetések, minden eszköz elkerült. Lőfegyverek még nem. Még nem.

 • A lúzer oldal besétált, a “demokrácia” csapdájába, amit Orbán állított számukra…
  – Fletó, Timike, stb. által előadott blődlikért lemondtak a rendkivüli intézkedések visszahívhatóságának jogáról…
  – Egy hét múlva, a kétharmad, önmérsékletén
  múlik, hogy mit szavaz meg…
  – Ha igent mondanak, talán kifogták volna a szelet a médiumok vitorláiból, akik most egy hétig a nemzeti egység meggyalázásával vádolják joggal Őket!

 • Jurasek Abbahagynád már a “libsizést”? Szűklátókörű vagy és agresszív. Az rendben van, hogy neked nem a diktátorok a és támogatói a gazemberek, ilyen az erkölcsöd, tudomásul vettük. A “libsizés” nem érv. Nagyon hiányzik Rákosi?
  Az pedig magyarázatra szorulna, miért is kell teljhatalom Orbánnak a vírus leküzdésére.
  Te nem szórakozni jársz ide mint hirdeted, hanem határtalanul gyűlölködni mindenre aki másképpen látja az élet értelmét mint Te. Mindenkit gyűlölsz, aki nem parancsra akar élni.
  Jakabot “lelibsizni” még tőled is mulatságos, nem kellene kikacagtatni magad.
  Egyébként így is teljhatalma van Orbánnak, miért panaszkodsz. Mert előtte kell egy rövid demokráciának látszó színdarabot előadni a Parlamentben? Ne gyerekeskedj.
  Megjegyzem, nálunk nincs teljhatalma a miniszterelnökünknek, de van kórház, maszk, fertőtlenítő, egyszerhasználatos ruhák stb. Ezt nem helyettesíti a karhatalom és a teljhatalom.
  Tévedsz, nem a cikkíró a bolond.

 • ˙

  []< Kedves Mindenki ((((((((((((((((((((((((

  .

  VÍRUSOK JÖNNEK,

  VÍRUSOK MENNEK,

  A . D I K T A T Ú R A

  A DIKTÁTOR HALÁLÁIG MARAD…!!!

  . 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 • Drizari! 7:22

  A Te önkéntes “tudósításaidban” csak az baj, hogy Te megjátszva a szerény és független lovagot, mindig egyenlőségjelet teszel FARKAS és BÁRÁNY közé. -Ez bizony így hamis információ;fuck news.

  [Mondj már egyszer valami saját, egyéni véleményt is.]

 • Drizari Most az az egyetlen járható út, hogy elhúzzuk a járványt időben.
  Akkor sokkal több embert tudnak megmenteni. Persze amennyiben ez a cél.

 • Tekintettel arra, hogy már hosszú évekkel korábban volt szerencsétlenségem a Führert személyesen is megismerni, ill. többször beszélgetni vele, abszolúte hitelesek a cikkíró alanyra tett megállapításai, mégpedig a II.bekezdés elején kifejtett jellemzők garmadája, melyek szerint:

  egy “nagyzási hóborttal, üldözésimániával fűszerezett, illetve

  hatalmi mániával kevert túlkompenzált, felelősségpánikos

  kisebbrendűségi komplexusban leledző” ingatag lélek uralkodik az

  országunkon.

 • Hexadodekaéder

  Én meg úgy tudtam,hogy a fid SS-frakcióban ülnek v a k o n d o k o k*.

  Egyébként stílusában és tartalmában is KITŰNŐ CIKK !!! 😀

  * Vakondokok: A fid SS Áder-elnök nevezte így azokat a fid SS-frakció tagokat, akik Sólyom-elnök Házon-belüli titkos(!) szavazásán mivel még hittek a demokráciában és átszavaztak a másik jelöltre. – Pályafutása egyik legnagyobb és nyilvánvaló választási csalása.

 • Jurásek Fábián Sebestyén
  2020 március 24
  1:55 de.

  Idióta lámer vagy 😀 😀

 • Boda Marcsi
  2020 március 23
  5:33 du.

  Minek neked az ima, olyan távol vagy Istentől mint Makó Jeruzsálemtól

 • Gorgonzola
  2020 március 24
  1:34 du.

  Kedves lovag, megint nagyon fején találtad a szöget!

 • Andrew_s
  2020 március 23
  5:46 de.

  Naigen.
  ez a D.Brennstein
  TIPIKUSAN az a “feljelentgető fajta”.
  Az eddigi itteni megnyilvánulásai alapján.
  Nem annyira primitíven mint OIM*,de végülis a céljuk ugyanaz.

  *OIM = Ostoba Impertinens Marcsa

 • Boda Marcsi
  2020 március 23
  3:06 du.

  Kennynek igaza van. Te meg a kereszténység az két olyan halmaz, amik kitérő síkokon helyezkednek el a világmindenségben.
  Közötök se egymáshoz. Egy szimpla, megfizetett, besavanyodott, életcélként max. bértérollkodást bíró, troll vagy csak.

 • דוד הוא נביא

  Jurásek Fábián Sebestyén,

  Nem tunt meg fel neked, hogy ez a liberalisnak hazudott kommunista elmetegek es/vagy hazudozok oldala, kezdve a tulajtol az osszes orultig, aki ide firkal allitolagos cikkeket?

 • Édesapám számára megdöbbentő (számomra csak furcsa), hogy 56-ban tengerentulra pucult ex-belügyes (rákosista, kádárista) káder oszthatja itt az észt, sőt gyakran extrémül fenyegetőzve.

 • Andrew_s
  2020 március 24
  8:05 du.

  Kedves Andrew, hagyjátok már a fenébe ezt az idióta Bodát, hát nem mindegy mit gondol ő a kereszténységről? Szinte minden cikk alatt szóba kerül az éppen adott témától függetlenül és számtalanszor megpróbálja valaki isteni türelemmel elmagyarázni neki, hogy miben, hol téved, de hasztalan, mert pusztába kiáltott szó! Ha a kutya sem próbálná meg győzködni hanem következetesen kikerülné mindenki, akkor max. magában pufoghatna, míg el nem unja – de sajnos az a helyzet, hogy minden cikk alatti hsz-ok ugyanoda lyukadnak ki, és a lényegről alig esik szó, mert elviszi a témát Boda éppen valamirőli meggyőzése, és ez neki különös elégtételt jelent – lám mindenki vele foglalkozik!
  Simicska óta tudjuk, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni, el kéne már fogadni ezt a tényt és hagyni lógva a Bodaféléket – unatkozik, feltehetően nincs társasága, egyetlen szórakozása az itteni közösséget gyalázni.Tényleg nem értem Christophert, mindenféle belátásnak meg szólásszabadságnak van egy határa, ami nem megy azt nem kell erőltetni!
  Persze senkinek nem írhatom elő, kinek mikor és miért írjon, válaszoljon, de elkeserítő látni, hogy futja mindenki a reménytelen köröket “bodailag” mikor sokkal egyszerűbben is meglehetne ezt oldani!
  Vitázni, beszélgetni csak arra alkalmas emberrel lehet és érdemes – ő nem az az ember!

 • talalom
  2020 március 24
  4:50 de.

  Knny! Hagyd a fenébe a bodafélét: gumicukrot nem lehet alakítani

  ——————————
  Hát ezt gondold át még egyszer – a gumicukor sajnos az egyik kedvencem, bármikor és bármennyit képes vagyok elrágcsálni belőle, ezért ha valamelyik barát, családtag jó hangulatban akar találni, általában egy zacskó gumicukrot tol maga előtt ! Csak meg ne kérdezd, hogy mit szeretek benne, mert nem tudom! Ergo, nem jó a hasonlat! -:)))))

 • Besancon Az mindegy mit gondol magáról és a világról, az nem mindegy mit hazudik róla.

 • D.Bernstein
  2020 március 25
  6:08 de.

  Édesapám számára megdöbbentő (számomra csak furcsa), hogy 56-ban tengerentulra pucult ex-belügyes (rákosista, kádárista) káder oszthatja itt az észt, sőt gyakran extrémül fenyegetőzve.

  ————————————-

  Nem lenne jobb ha megkérnéd édesapádat, nagyapádat, apósodat stb szóval az összes idős felmenődet, rokonodat hogy írjanak inkább ők? Ugyanis meglehetősen sunyi módon folyamatosan rájuk hivatkozol, hát gondoltam így egyszerűbb lenne!

  Egyébként aki A-t mond, az mondjon B-t is, ha nem tud, vagy nem akar, akkor az A-t is felesleges volt!
  De nem gondolnám, hogy a fenti észrevételre bárki is ugrik, tekintve, hogy “itt” (hol?) előfordul, hogy annak idején “elpucolt” vagy más módon “illegalitásba” vonult egyén osztja az észt, feltéve, hogy még az e világot boldogítja !

 • Besancon
  2020 március 25
  7:53 de.

  Igazad van.
  De…. 🙂

 • D.Bernstein
  2020 március 25
  6:08 de.

  Nekem már ’89 után furcsa volt, hogy azok, akik ’56-ban az elsők közt pucoltak el, azok jöttek vissza észt osztani, és így gyáva árulókról tereket neveznek el.
  Ahogy az is, hogy ’56-ban visszatért, majd ismét elpucolt exnyilasok és szellemi követőik osztják tovább azt a kevés eszüket.
  De ez van.

 • Kenny
  2020 március 25
  8:46 de.

  “ideje lenn…” ben mondád aminek lejárt a szavatossága, adnál némi részletet eme itt alant idézett bejegyzésedről?

  “Rodeoval is lehet beszélni ám, ha kihagyjuk a politikát (mondjuk nem egyszerű).”

 • Kenny
  2020 március 25
  8:46 de.

  az önvédelem jogán előrevetítem: a mai napig (e perc!) egyetlen “politikai”, “gazdaságpolitikai” felvetésemet sem cáfolta meg senki (SIC) viszont kaptam hideget meleget (ha nem lett kiradírozva mert: non comme’il feaut a Cenz Ura szája íze szerint) csak azt nem, hogy miért? hogyan? mikor? meddig…mennyi?

  tapasztalatom szerint egyenként (leginkább a hét nyolc napos szavatossági időn belül) be is igazolódtak, azt is látom, (nagyon soxor) hogy a fősodrat el próbál sodorni mindent ami… szóval nem egyezik

  (szerény megjegyzés: utálják Kínát -mindenkinek a saját szája íze szerinti “okból”- azután most az USA -miután utálkozását fejezte ki Kanada detto Kínával kapcsolatban bepanaszolja, hogy nem elég gyors a pandémia elleni gyógyászati eszközök gyártásában és leszállításában, és hogy az milyen izé(SIC)

  ugyanakkor az USA nagy autogyártói több hónapos előkészületet jelentettek be ahhoz, hogy a csili vili gyáraikban holmi ventilátorokat (autóban olyan nincs?) gyártsanak és másik több hónap a leszállításra közben az egész ipari gazdasági konglomerátum azí egész nyugati világban dugájába dőlt mialatt Kína (tegnap késő esti kanadai nemzeti híradóban mondták be 1 perccel éjfél előtt) már újra szabad és dolgoznak, élnek és nincs több fertőzés, az oroszok adatai sokkal jobbak mint az itteni ontarioi vagy neaggyisten a quebec i adatok de ott nincsen ám (nem tudom mi nincs!)… szóval nincs… ugyanakkor törvényt hoztak tegnap arra, hogy a gazdagokat megadóztatják ha nem működnek együtt a gazdaság rendben tartásában és mindenki kap azonnali és folyamatos anyagi segítséget és a gazdaságukról itt sem szólnak csak hallgatás van

  szeretnék valami comprehensive választ tőled nekem itt nyilvánosan ha már nyilvánosan említetted. lécci

  és üdv. …ryewhiskey

 • remélem a Cenz Ura nem kap ettől (sem) sikítófrászt:

  anno decibelben -még fűzfakoromban- logarléccel számoltunk, nem volt digitalizálás vagy ha igen az zárt körű volt, és a logarléccel való számoláshoz meg kellett tanuljam az interpolációt

  adatokat beszerezni onnan ahol azok vannak (nem csak fősodrat vagy az sohasem) és annak alapján deriválni és interpolálni

  sok minden kristálytisztává válik

 • Nálunk akadnak, akik nem értik meg, hogy mások életére potenciálisan veszélyesek.

  Tatabányán “feledkezett” meg magáról egy hatósági karanténban lévő alkoholizáló, aki a helyi kisbolt előtt társaival egy borosüveget körbeadva iszogatott. A többszöri előfordulás után az ellenőrzés tetten érte, hogy elhagyta a számára kijelölt hatósági karantént, így sikerült egy tetőtől-talpig védőöltözetes rendőrnek begyűjteni az asszonyságot.

  Itt jegyzem meg, hogy a házi-karanténban a kínaiak hatásosak voltak, ugyanis aki elhagyta kijelölt helyét és rajtakapták, azonnal börtönbe csukták. Ha közben kiderült, tettével másokat megfertőzött, kivégezték. Így egyből tudták miheztartás végett a kínai karanténosok, miképpen kell viselkedniük. A magyar jelenet (kissé mosolyogtató):
  .

 • Rodeo11 Az oroszok és a kínaiak nagyon megbízhatóak. Az atombalesetek és a betegségek elhallgatásából is látszik. Ugye? Majd pont ezt a vírust fogják elismerni amig nem muszáj.
  Kínában és az oroszoknál sosincs baj, ez a párt határozata. Ha kiderül, akkor felháborodnak azon, aki megbuktatta őket. Számít?
  Vuhanban egyébként újra felbukkant állítólag a vírus.
  Messze még a vége. Sajnos az USA hibáitól nem lesz sem Kína sem a Szovjetunió elfogadható. Akkor sem ha Oroszországnak hívják. Putyin elérte, hogy élete végéig párttitkár maradjon, Orbán is ezen igyekszik a vírust felhasználva. Ha neked ez tetszik, az a Te dolgod, én viszketést kapok ezektől.
  Te aki annyira szidod a nyugat nem igazi demokráciáját mert kevés, mégis állandóan a totális diktatúra mellett teszed le a garast.
  Igen, ilyenkor a diktatúráknak könnyebb a dolga, a megfélemlített embereket le lehet lőni, börtönbe lehet csukni (Drizari). Tetszik is az ötlet sok vezetőnek. Minek is cirkáló katonaság Magyarországon? Minek a teljhatalom? Azt nem értem, embereknek miért jó, ha Orbán vagy Putyin mondja meg, mikor mehet wc-re. Magától nem tudja?
  Ne haragudj, de ez az “usázás” olyan mint a fidesz trollok “gyurcsányozása”. Értelmetlen.
  Azért mert Gyurcsány elrontotta, abból nem következik, hogy Orbán jól csinálja. Ez vonatkozik az USA-Kína-Orosz viszonylatra is.
  Orbánnak nem kell teljhatalom (hiszen van), elég ha szól a “haveroknak” gyártsatok ami kell ha “jót akartok”. Érteni fogják. Állami pénzből jól meglehet őket érte fizetni. Megint.
  Tudod a demokráciának fokozatai vannak. Itt a kormánypárti képviselőt is lepattínthatod, ha jogtalan dolgot kér. Kért, nem követelt! A kórházigazgató pedig a jog mellé áll (feleségem mellé), nem a hatalom mellé. Mindketten a helyükön vannak. Itt kezdődik a demokrácia.
  Próbálnád Kínában, Oroszországban vagy Magyarországon?

 • Rodeo11 Hát minden beszélgetésbe beleszúrsz egy kis politikát. Nem bííírod ki nélküle. 🙂

 • Drizari Egy alkoholista soha semmire sincs tekintettel, ha alkoholra van szüksége.

 • Besancon
  2020 március 25
  8:33 de.

  A gumicukorral jól lehet focizni.
  Persze csak akkor ha rendelkezésre áll
  nehány több kilós darab.A csokigyár lapos tetején
  ejtettem meg a mutatványt, nehány kollegámmal közösen,
  amikor a Nestlé megbízásából (magánvállalkozásban) csináltam
  nekik néhány mikrohullámú telefon / Fax átviteli rendszert.

  A meló kb három napog tartott,
  a végefelé már okádékhatnánk volt a csokitól.
  Az első napon csak a gumicukor esett áldozatául az undornak

 • דוד הוא נביא
  2020 március 25
  12:17 de.

  Úgy vettem észre hogy a leg elborultabb “komcsizók” azok,
  akik ’89 előtt kötésig benne álltak az MSzMP-ben.
  Netán te is abból az “alomból” keveredtél ki?
  Te kis “mikutyánkkölyke” heheehehe

 • Rodeo nem akar Kínában élni.
  Kitudja, vajh mi lehet ennek az oka…
  (Csak szimbolikus kérdés volt,nem várok rá választ)

 • Kenny
  2020 március 26
  9:19 de.

  ez nem arra (sem) reakció amit én írtam fentebb vitaindítónak, de kösz… majd még írjál arra is amit én felvetettem, jó?

  és a tréfás kártyajátékaimmal zöld recontra rebetli hogy hátha mosolyt fakaszt nálad

 • Giorgio Agamben kiselőadása jóval a jelenlegi vírusjárvány kitörése előtt, 2013 novemberében hangzott el Athénben egy
  baloldali konferencián. Ha itt esetleg bárkit is érdekelne (amit, őszintén szólva nem igen hiszek), javaslom, olvassa el:
  https://aszem.info/2016/03/giorgio-agamben-az-ellenorzo-allamtol-a-destitualo-hatalom-praxisaig/

 • Rodeio nem egy kis politikát szúr bele a beszélgetésekbe, hanem politikai propagandista, Más szóval valakiknek a szócsöve.

  Ha meg magától teszi, akkor úgy járt mint Hitler, a sok Wagner operától bekattant.

  Az ember nem azért hallgat operát, mert a zenemű alá kanyarított történetekből táplálkozik politikailag, hanem zenei élvezetből.
  (Már akik nincsenek bekattanva)

 • Kenny ket fenti megjegyzese (Rodeo-hoz cimzetten)valami rendkivulli kulombseget mutat a sok elozo velemnyeitol.

  I’ll even save that in my files.

 • Kenny
  2020 március 26
  9:19 de.

  egy “ügy” a 80 as évek végén (SIC) Nyugat Németországban járva látogatóban olyan helyzetbe kerültem, hogy kölcsönt kellett kérnem a vendéglátómtól (2500 DM) mondván, hogy egy pár nap(SIC) múlva visszautalom neki a bankszámlájára… megtettem pontosan 6 nap után! hónapokkal később közös ismerősünk látogatott abban a 3. országban ahol távol Európától éppen voltam és ahonnan az átutalás elment, mondja hogy miért vagy ilyen szemét a barátunk mai napig várja a pénzét…mondom neki át van utalva szó szót követett felhívta telefonon és kiderült a bankja nem adta neki oda a saját pénzét mert nem kaphat külföldről pénzt … és ez nem az USA… hogy más példát ne mondjak… mert meg van ám szabályozva a “fogyasztó” a fogyasztói társadalomban (számomra a megtakarítás mindig is azt jelenti, hogy nem költök míg a kapitálistapistáék felfogása és oktatása szerint az a megtakarítás ho kevesebbért veszem meg az akármit ha kell ha nem, mert arra találták ki a hitel nevű csikicsukit hogy végülis a 600 helyett megvegyem 580 -ért és hitelre ami alapján egy év múlva 762 -t fizessek ki ugyanazért

  ez is valamelyik kártyajáték mondjuk makk recontra ulti

 • Jurásek Fábián Sebestyén

  Kenny!

  Lásd már be, hogy a te középre hazudott fajtád nem létezik, Te csak egy látszat-illegalitásba vonult, csupán elméleti síkon létező , jelenség vagy, ill. az sem, mert valós választás, értékrend hiányában egy senki, semmi vagy! A valós világban dönteni kell: a nem döntés, a csupán elutasítás, a látszólag nem választás, valójában döntés a letagadott oldal felé, szóval sumákolás, de ezt már közöltem veled nem is egyszer: “Ideje ezt a folyamatosan gerjesztett és terjesztett hazugság-építményt szétzúzni. Attól, hogy egyes újságírók, publicisták támogatnak egy kormányzatot, annak elveit és gyakorlatát, különböző intézkedéseit, attól még sem ezek az emberek, sem az őket foglalkoztató médiumok nem lesznek propagandisták. Valami mellett kiállni nem szervilitás, hanem karakánság. A nyíltan vállalt kormánypártiság tiszta és egyértelmű. Ellentétben a magát függetlennek, objektívnek hazudó, ám végtelenül elfogult és pártos ellenzéki sajtóval.” https://pestisracok.hu/talpnyalo-propagandistak/

 • Jurásek Fábián Sebestyén
  2020 március 26
  11:52 de.

  Megint az egyik legundormányosabb pöcegödröt böfögi ide a szerencsétlen troll

 • Gabriel
  2020 március 26
  11:14 de.

  Naja.
  Rodeóban igen sok van
  az ötvenes évek istenverte
  hazai propagandistáinak a stílusából.
  És pont azokat a diktatúrákat preferálja amikat anno azok.

 • Jurasek Ha te mondod.
  Tehát ha nem tetszik az Orbán rendszer, akkor tetszeni kell az ellenzék rendszerének?
  Hát lehet, hogy Te tudsz választani, de én inkább szeretnék egy jobbat, de semmi képen a most uralkodó embertelen, kapzsi és képmutató rendszert.
  Arról pedig ne ábrándozzál, hogy egy pesti prostik által jegyzett cikket elolvasok.
  Próbáltam egyszer de nem szeretem a csatornaszagot. A véleményük pedig rólam teljesen hidegen hagy. Akkor sem érdekeltek mikor még kommunisták voltak.
  Neked Orbán kormány az értékrended? Nem irigyellek. Enjoy.
  Senki vagyok? Hazug is? Most jól megmondtad.

 • Jurásek Fábián Sebestyén
  2020 március 26
  11:52 de.
  “Lásd már be, hogy a te középre hazudott fajtád nem létezik, ”

  Látom kibujt belőled a polito-rasszista, mint egy alienbébi.
  Mesélj, Te milyen fajta vagy? Racka?
  🙂

 • Bendegúz79 1. Semmi sem fekete és fehér. 2. Rendszeresen félreértelmezed a szövegeket.

 • Jurasek Egyébként hazámban egy jobboldali, kereszténydemokrata és liberális párt szavazója vagyok. Most már nem csak a nevemet tudod. Ok? Csak Ők valóban azok. Tehát tudok választani ha van miből. Két rossz közül viszont nehéz, így marad a közép és a kisebb rossz. Föleg, hogy Magyarországon a bal és a jobboldal üres szavak a mai politikában. Orbánnak semmi köze a klasszikus jobboldalhoz, hiszen erősen szélsőjobboldali, a többi párt pedig egyik sem baloldali. Az Mszmp-t pedig felszívta a Fidesz. Akkor miről beszélünk? Mindegy, csak gyalázhas? Megvolt, lépjünk?

 • Rodeo11 Édesanyám a 70-es, 80-as években majd 10 évet élt NSZK-ban, ahol unokanővérem cukrászpék volt a férjével Stockstadt am Main-ban. Ez egy gyönyörű hétezres kis falu. Beteg nővérét ápolta. Sokszor meglátogattam, és erősen meglep a történeted. Szerintem elnézted és az NDK-ban voltál. 🙂

 • Gabriel
  2020 március 26
  11:14 de.
  + geyzusska

  a papagájkommandó jeles tagjai a fősodratú média szajkói és aki nekik nem dől be az meg gonosz és…még amit akartok

  teszek rá mit mondasz

  mondjam, hogy lilára van festve a hajad és büdös a lábad? mondhatom, hogyne mondanám, bár -még- nincs rá bizonyítékom hasonlóképpen geyzusskával kapcsolatosan…

  egyébként makk recontra durchmarsch

  namost attól, hogy ki próbáljátok lőni a babát, az amit mond még nincs megcáfolva

 • Kenny
  2020 március 26
  12:59 du.

  ugyanilyen alapon lehettem Thailand on is vagy Dubai ban… kösz

  ez is a kártyajátékom része most zöld recontra piros ultival

 • Kedves Cenz Ura most vettem észre a Kenny hez címzett hosszabbik szólásomat törölted… nagyon szép és akkor legyen vita a vitáról
  és olvassuk a papagájkommandót

  kösz, jobb tudni, hogy így játszol

 • Rodeo11
  2020 március 26
  1:09 du.

  Nem arra mutatsz rá, hogy a leírtak mely részében és miben nincs igazam.
  Hanem Vagdalkozol (mivel amit leírtam az cáfolhatatlan)
  Hát így jártunk

 • Te Jurasek!

  Én nem igazán értettem soha a pozíciódat, de most a napnál világosabban kifejtetted Kenny-nek.

  Hogy is van az amit Te gondolsz a világról???

  Barátom a elméd úgy látszik betegebb mint Hitleré és Sztáliné együttesen volt.

  Hogy a világban csak két pozíció létezik?
  Igen értem
  Te szerinted az egyik az amiben vagy Te, amit te gondolsz magadról és a világról (a görbe, söptétszemüvegen át kinézve a feneketlen mélységedből)
  Aztán a másik, amely nem lehet másféle, csak azok akik ellen harcolni kell, olyan másikok, akik másfélék mint Te.
  A te hülye vagy apám?

  Az apukád úgy látszik nem az asztal körül kergetett, hanem az asztal alatt egyik oldalról a másikra – így jött be neked reflexből, mint Pavlov-kutyájának, hogy van két oldal:
  egyik ahol balról ütnek
  a másik ahol jobbról

  Ne aggódj, lamento, nem vagy egyedül, sajnos sok olyan ilyen megbuggyant él még a világban

 • Gabriel
  2020 március 26
  3:05 du.

  igen, gábris pontosan: a cserebogarak tényleg halhatatlanok és te nagyon jól elemezted emez izédben…csak tudnám mit cáfoltál az én szavaimból és hol? te mint a papagájkommandó jeles “tag”ja versenyben a bende grizi őhölgységével aki bizonyítottan mindent jobban tud és eddig hozzád hasonlóan még egyetlen tényálladékomat sem merte megközelíteni sem, nemhogy valami értelmeset mondani róla

  továbbra is hidegen hagy a jellemtelen hülyeséged

  pagát uhu

  ha tudnád sohasem olvasom a fősodratú média termékeit, mert bizonyítottan egy követ fújnak

  most tiltakozott Kanada kormánya az USA kormányzatánál, hogy ne vonjanak össze csapatokat a közös határon (megjegyzésem nagyon egészséges lenne az a határ usque 11000 km hosszú és odakoncentrálni? annyi febreez nincs is hogy a keletkező bűzt elűzze és a sátorok milyen jól néznének ki… lehet hogy ki kellene nyitni a Fallsview casino-t… dúl a szerelem)

 • Kenny
  2020 március 26
  12:59 du.

  szívélyes üdvözlettel kívánom megjegyezni -nagyon halkan és szerényen- hogy a részletek amit írtál “ellenem” azok számomra nem “a” válasz, amit kértem!!!

  …jusztsem tudatom veled mit törölt ki a Cenz Ura neked címezvén írám fentebben … szöveged nagyon hajaz a: WAPO, NYT, GLOBE & MAIL, TORONTO STAR s a legkedvencebbem (tv csatornáim közül törölve, van helyette a 2 es csatorna: a gyermekek bábszínháza az nagyon bölcs és tündibündi) a CNN

  de majd talán egyszer …nem szoktam feladni semmit, soha

  és játsszunk kártyával ultimókát: makk recontra rebetli

 • Gabriel. Régi vetése ez a Fidesznek, még a kommunista időkből maradt. Aki nincs velünk, az ellenünk. Megint beérett, lehet aratni.

 • na, fussunk neki még egyszer!
  itt bele írom a soraid közé, hogy nehogy félreértsed! ha kibirom röhögés nélkül és nem rezeg tőle a csuklóm?

  szóval, bucika>>>>
  “Gabriel
  2020 március 26
  11:14 de.
  Rodeio nem egy kis politikát szúr bele a beszélgetésekbe, hanem politikai propagandista, Más szóval valakiknek a szócsöve.

  nambőr van: még cső nem voltam szócső pláne és nem határoztad meg kik is azok a valakik?

  nambőr tú: a világhelyzet tudományos elemzése azt a képet mutatja miszerint a nyugati demokráciáknak önmagukat ennek elnevezett országok csoportja

  (mondjuk Dél-Korea és Japán nem egészen tipikusan nyugati fekvésű bár attól is függhet honnan nézzük de akkor az összes többi nem az, Chile, Brazil, és a satöbbi azok a nyugati féltekén vannak azt meg ájrópában határozták meg anno decibel)

  sem nem demokrácia sem nem nyugati

  Ha meg magától teszi, akkor úgy járt mint Hitler, a sok Wagner operától bekattant.

  nambőr szrí: csak az kattan be a Wagner operáktól aki egyetlen egyet sem hallott végig és egyetlen szót sem értett meg belőlük, Hitlert még sohasem elemeztem az is a nyugati demokráciák terméke csak most ki akarják tagadni, meg megtagadni mert ő is futott az olaj után ott észak afrikán át hosszában Sztálingrád felé ami köztudott…. és akartak a német kormány önálló saját valutát, szabad tengeri kikötőket, egybesülni a sok kis államocskából egy nagyobbacskát létrehozni ez viszont nem nagyon tetszett a Csőrcsillnek és bandájának és megkavarták ez a kavarás mai napig folyik még úgy is, hogy megszállták a németeket és azért egyesítették őket, hogy egyben lehessen mexállni és kizsákmányolni és ráfogni, hogy csak a VW diesekl bocsát ki mérges gázokat az összes többi az nem beleértve a RAM 3 gallonos motorját is amely illatos kéjgázokat produkál aszt szíjják ott és mondanak olyanokat mint a gábriel

  Az ember nem azért hallgat operát, mert a zenemű alá kanyarított történetekből táplálkozik politikailag, hanem zenei élvezetből.
  (Már akik nincsenek bekattanva)”

  nambőr fór: az opera az ugyanúgy politikai tartalmú (mondjuk Bellini I Puritani) mint Michelangelo Buonarotti Jézusa ott a Sixtusiban tudtommal egyik sem volt bekattanva csak zsenik voltak

  végső Khón Klúzió Regev: hülye vagy

  és makk durchmarsch recontrával és mindezt ne meséld el a grizinek amikor együtt te áz tok

 • Rodeio

  Mélységes köszönet a “kimerítő” válaszokért.
  Amelyek nemhogy nem cáfolják, hanem kifogástalanul alátámasztják állításaimat.
  Mellesleg nem állítottam én semmi “rosszat” – ki így, ki úgy látja, és láttatja a világot.

  Van aki politikai nézeteit zeneművek szerzőinek behatásaiból alakítja, van aki megpróbál amennyire lehet a realitás talajára állva beszerezni forrásait e tekintetben, és inkább a zenéjére koncentrálni az illető művészembernek – nem olyan nézeteire aminek műveléséhez a természet nem biztos hogy felruházta ugyanazokkal a tálentumokkal mint azon a téren amin kiemelkedőt alkotott.

  Dehát ennek a megértéséhez akkor érnél fel, ha magad is alkottál volna valaha valami művészi értéket.

  De egy percig se hőbörögj, nem próbállak ezzel semmivel kicsinyíteni.
  Csak arra próbálok utalni, hogy jól is nézne az emberiség, ha természet mindenkit művészi tálentumokkal áldott volna meg!
  Akkor hol lennének orvosok, boltosok, szántóvetők, tanítók és egyéb tehetségek?
  Na és politikusok…..?

  Az utolsó Oscar-díj osztón a felvezető kommentár nyíltan kimondta ugyanezt, előre figyelmeztetve a “az örök” hírnév-osztogató deszkákra feltipegő csillagokat: (szabad fordításban)

  “”Köszönjétek meg szépen a “szerencséteket” a sorsnak és a menedzsereiteknek, aztán menjetek szépen haza, nem kell hogy osszátok az észt a világ sorsáról – mert fogalmatok sincs, hogy kívül a valóságban hogy néz ki mindez valójában, hiszen az összes időtöket vagy a stúdióban, vagy éppen nyaralással töltitek.”” ……….

  A “nagy opera szerzők” is koruknak kiváló zenészei, alkotói – művészei – voltak.
  Nagyon sokan örökzöld zenéket szereztek, mellesleg jó-néhányan eltűntek a süllyesztőben.
  Maradjunk ennyiben – részemről.

  (És még az sem furcsa számomra, hogy nem álltad ki, hogy Hitlerért ne emeltél volna jó szavakat)

 • Kenny

  A tragédia sajnos az, hogy az aratás ideje nagyon elnyúlik.
  Milyen jó is lenne… ha letudhatnánk már végre.

  Azért ostoroznak itt sokan (engem) mert ki merem mondani, hogy az ilyen évelő gazt gyökerénél fogva lehet csak kiszaggatni.

  Ezt sajnos nem tudom úriemberesen kimondani, mert úgy elveszíti a valós tartalmát.

  A körülírásszerű nyilatkozatok elvén mükszik sajnos Európa nyugatibb felében a “politikailag korrekt” címkével illetett közbeszéd, amit itt keletebbre a a diktátumokhoz szokott népek nem hallanak meg.

 • Geyza
  2020 március 26
  10:09 de.
  Rodeo nem akar Kínában élni.
  Kitudja, vajh mi lehet ennek az oka…
  (Csak szimbolikus kérdés volt,nem várok rá választ)

  tényleg nem, és nem is látogattam az általam már ismert 38 ország közé nem fért be időben…bruhahaha

  geyzusska nem érteni ingliset hát e’vvan de a tweet a világ esze sajátja, íme lássad

  no komment
  Donald J. Trump

  @realDonaldTrump
  Just finished a very good conversation with President Xi of China. Discussed in great detail the CoronaVirus that is ravaging large parts of our Planet. China has been through much & has developed a strong understanding of the Virus. We are working closely together. Much respect!

  hja és pagát uhu

 • Gabriel
  2020 március 27
  8:38 de.

  gabcsika

  azt adtad mi lényeged: hülyeséget

  mai hitlerke a bolsonaro és a donald kacsa csak ezek nem tudnak olyan jól szervezni

  ilyen hosszan semmit sem mondani… ezt nekem még ki kellene próbálnom

  addig is makk recontra tök betlivel

 • Kenny
  2020 március 26
  5:19 du.

  Kádár Jankó ezt megfordította 1958 tájékán, eképpen :

  “Aki nincs ellenünk, az velünk van”

  Így aztán mi lettünk itten a Béketábor legvidámabb barakkja.

  Most ellenben a Szabadvilág fogdájává váltunk..

 • kedves Cenz Ura

  most látom, hogy “azt” is kiradíroztad, én nem leszek hisztérika miatta és semmilyen veszteség sem ér(SIC), de megjegyzem, hogy ezzel a radírozásoddal előttem megbuktál történelemből, 1-es kétszer aláhúzva

  úgy tudtam, már a 21. században vagyunk és nem a 14.-ben és már inquisició sincs

 • Geyza
  2020 március 27
  12:42 du.

  akkó’ János után szabadon:

  “Most ellenben a Szabadvilág fogdájává váltunk..”

  sz.v.sz.: a fogdavilág szerves trágyájává …részben más nyelven: törököt fogtam nem ereszt

 • Nos kb….3 hozzászólásom tünt el véletlenül,,,csupán azért,mert bár a legjobb modoromban a valóságot merészeltem írni….
  Na nem viselt meg(!!!!)csak levontam a konzekvenciát:sem az itthoni,sem a kinti ellenzékiek nem bírják elviselni a normális véleményt,a demokráciáról már ne is beszéljünk,bár a KMH “állítólag”…egy demokratikus fórum?…..ba ben semmi!
  Bár én nem vagyok ****MODERÁLVA****

  Boda Marcsi! Csótánynak és patkánynak nem hivjuk embertársainkat. Ezért moderáltam ki hozzászólását immár többször is. — C. Adam

 • Rövid kiegészítés!

  Bár koronavírust (tisztességes keresztényként) természetesen egy
  jellemtelen,sötét “emberszabásu”ellenzékinek nem kívánok,de politikai itthoni
  koronát… sem,amire ugye egyébként sincs semmi reményük…egyrészt ,mert a szavazók többsége normális,másrészt ha addigra túlélik is a járványt …szerencsére mindent megtesznek az ellenzék megsemmisülése érdekében!
  Na minden jót….!

 • Az irorszaginak a 3/23 6;00 d.u. vadaira;

  Hencegj a sajat istentelensegeddel, mielott ragalmaznal barki masokat, azok allaspontjaikert es hitukert!!!!

  Te talalj valami szeretni-valot az eletben, gyulokozeseid es megallasnelkulli gyalzkodasaid helyett!

 • SchumackerLady

  Rodeo11 7:27

  Teljes mértékben csatlakozom.

  A művészet egyetemes és a pszichén keresztül, indirekt módon, illetve komplex kiteljesedést adva hat arra, aki nyitott annak befogadására. Ez igaz a képző, illetve térbeli alkotásokra ugyanúgy, mint a zenére, stb.

  Egy nem igaz, hogy a prosztó Hitler Wagnertől kattant volna be. Hisz bevótt ammán kattanva annak előtte is nagyon, főleg az első – a tőkés/imperialista – világháború jótékony hatására, mígnem a sznob Wagner-lány – a maga 180 kilójával – a szárnyacskái alá vette látva a kis csavargóban a jövő diktátorát bevitte az előkelő társaságba. …Persze előbb megtanította őt késsel villával enni, öltözködni stb. majd hordozta magával körbe mint véres kardot, így öntve belé az önbizalmat, és bátorságot, hogy lássák ez az alak, Ez hozza meg az ilyen köröknek´ a “német” jövőt és a szerencséjét. Oszt úgy is lett. Meghozta nekik és mindannyiunknak ezt a jövőt …

  Ám, ezt nem a wagneri, vagy bármi más művészet, hanem az a sunyi és aljas nacionalista gondolkodásmód és politika, az az említett katonai és katonai-titkosszolgálati nagytakarítás végezte Dolfi agyában, amit ágyútöltelék gyúelegyként is említ a szakirodalom …

  Szóval úgy összefoglalólag summázva, egy
  közveszélyes . p s z i c h o p a t á t´´
  (Gábriel nehogy még magára vegye! Most
  Hitler a téma,ő talán mégse közveszélyes)
  hozott össze a hazai,az ausztriai, ritka
  hegyi levegő, a világháború, nameg a
  gazdag úri társaság . é r d e k e . ott
  a Wagner villában…

  ´ Ti. Főleg nagytőkések és junkerek finom társasága.

  ´´ https:/tudomány.blog.hu/2014/07/23/pszichopatia_neuroetika

 • Bendeguz79
  2020 március 28
  1:18 du.

  grizi ez már túltesz a szokásos aljasságodon is…
  semmilyen hozzád intézett kérdésre nem reagálsz (válasz???hahaha soha) de valami izét mindig kiböx azután mint a légy a büdös lábra és hazudsz grizi, pofátlanul és megvádolsz blogtársakat minden alap nélkül …de így, hogy a Cenz Ura beengedte mindenki láthatja és tudhatja ki is “a” grizi

  makk terített recontra

 • SchumackerLady
  2020 március 28
  2:14 du.
  elolvastam az elejével egyetértek, a második rész az történelem egy bizonyos szemszögből, tehát nem lehet tagadni, csak sok minden kimarad ha így nézzük a pszihopata oldaláról…lehet, de sok minden elvész, de az amit ide kellene írnom #1 non comme’il feaut itt a KMH-n és azonnali törlésre kerülne, pedig a valóság és a valós történelem szerves része

  azaz úgy játszani ultimókát hogy kiveszem a VII-est mindegyik színből

  (sz.v.sz.: gábriel “abba” a kategóriába nagyon jól beleillik)

 • C.Ádám!

  Köszönöm,hogy végre válaszra méltatott…de hadd jegyezzem meg,hogy a patkányozást,,,nem én találtam ki,hanem egy itthoni idióta,jellemtelen baloldali képviseló: Bangóné Margitka aki !!!!!!!a kormányt patkányozta. régebben…..talán hallott róla?
  Azért patkány,csótány mentesen a jogos és igaz hozzászólásomat
  leközölhette volna,”ha” tárgyilagos….!
  Meg azt is,hogy keresztényként senkinek nem kívántam rosszat…Én katolikus vagyok,maga meg református szülök gyermeke…tehát kissé csodálkozom magán!
  Sajnos az ellenzék bunkó sértegetése nem zavarta,zavarja…..az itthoni többséget viszont igen!!!!!!

 • Boda Marcsi
  2020 március 28
  3:33 du.

  Ne duzzogjál Marcsika.
  1/ Nem vagy keresztény;
  2/ Sose voltál. Legfeljebb decibel-klerikális, de ezt is kétlem;
  3/ Pont annyi jogos van sértegetni másokat (gyakran megteszed), ahányszor Te elviseled. Ami nulla; Alkalmasint senki ne sértegessen senkit. Te sem. A kollektív sértegetés eszközével sem.
  4/ Rendszerint mantrázod a troll-sablont. A saját véleményed nélkül. Ha a saját véleményed a troll-sablon, akkor meg részvétem.

 • Csak annyit szeretnék mondani,hogy minden országgal ,az érintett emberekkel együttérzek,ahol a vírus tombol(jelenleg Olaszországban,Spanyolországban és Amerikában is(!!!) legtöbb a fertózőtt,beteg,és haláleset),nálunk itthon jóval kevesebb,de sajnos még nincs vége ….
  a járványnak……,de remélhetőleg hamarosan felfedezik a hatékony ellenszert?
  Nos ezért imádkozom,és más hívőknek is ezt ajánlom!

 • SchumackerLady
  2020 március 28
  2:14 du.

  my dear Lady… sok mindent okozhatnak a világban lelki toprongyok!!! de két szorosan egymást követő világháborúnak nem agylúdtalp volt az oka… asszem gazdasági számadatok körül kell keresgélnünk és gazdasági érdekek körül is… az már a Rejtő Jenő szakterülete volt ő ugyanis olyan világosan mutatta be mindezt a műveiben, hogy Marx és Hegel meg Plutarchos csak sápítozott volna Homéros ról és a Argonautákról (médea) nem is ejtve szót!!!! a Piszkos Fred ben az Iliász és odüsszeja meg a Shakespeare és Camus összes műve benne van a Feuchtwanger ről nem is beszélve

  üdvözlettel és vidám perceket kívánva makk terített recontra KV626 nagyon jó lenne hozzá

 • Andrew_s Gyakran? Minden kommentje sértegetések halmaza csupán.

 • Rodeo11 Ellened, nem írtam semmit.

 • Bendeguz79 Nem hencegtem az “Istentelenségemmel”, már megint rosszat álmodtál?
  Ha valaki bizonyítottan hazudik és a fejére olvassák, az nem rágalom, értem? Nehéz a magyar nyelv ugye? Neked nagyon az.
  Ha nem csak okoskodnál, akkor olvasnál is, és ha kicsit is figyelnél, tudnád mennyi szépet találtam az életben.
  Te nem tartozol közéjük sajnos.
  Segítek magyarul tanulni, a megvetés amit érzek itt néhány “trollrobot” iránt, az nem gyűlölet, az megvetés. Ízlelgesd a szót. A gyűlöletet Juraseknél és Bodánál találod.
  Nem hiszem, hogy fogod a különbséget, sajnálom.
  Unalmas vagy.

 • Kenny
  2020 március 29
  6:21 de.

  én pedig semmi ilyesmivel nem kommunikáltam feléd

  legyen ez makk recontra zöld betlivel az olyan tavaszias, bár csodaszép őszi eső esik itt és most

 • Kenny
  2020 március 29
  6:32 de.

  nagyon irodalmi ahogy ilyen hosszasan tudod a grizi egyetlen jellemzőjét “kifejteni”, a grizi az egy SOB és professional asshole… mit kell ezt részletezni?

  piros negyvenszázulti meg tök recontra

 • Andrew-s: Én normális keresztény ember vagyok nem klerikális,hogy te mi vagy ?.tudom….az más,a te dolgod,egyébként nem hozzád szóltam,így nem kell válaszolni!

  C.Ádám!

  Csak tájékoztatni szeretném,hogy előszőr nem én patkányoztam,hanem egy ellenzéki jellemtelen nőszemély Bangóné..Margitka,aki senki nagyon leszerepelt (a kormányra és a jobboldali emberekre gondolt ez a “diszpolgár”
  Lehet,hogy maga erről nem hallott???mert nem itthon él!
  Sajnos a véleményem a hozzá hasonló emberekkel szemben nem változott,de megértem a moderálását…..!

 • C.Ádám!

  Sajnos a kiegészítésem nem jelent meg,így megismételném:

  Az előző hozzászólásomban megnevezett nőszemély…..meg is magyarázta,konkrétan hogy kikre is gondol…..nem a pincében elszaporodó rágcsálókra……mindezt mint parlamenti képviselő
  közölte!

 • Boda Marcsi
  2020 március 29
  1:05 du.

  Ideges vagy ?
  Végy be egy ampullával.
  Csak ne Heinekent, az nem nekedvaló.Meg drága is.

 • Boda Marcsi
  2020 március 28
  12:50 du.

  Neked nem jómodorod van
  hanem pérhetetlen pökhendi
  pofátlanságod. Volt kitől tanulni mi?

 • Rodeo11 Muszáj, érzékeny a “lelke”. Tudod, amit ő csinál, azt nem szereti visszakapni, de szereti másra kenni.

 • Kenny
  2020 március 29
  3:12 du.

  te próféta is vagy? máris sikítófrászt kapott, (másik cikknél, kérdésre semmi, de hisztéria?)

  mint egy kiscsoportos óvodás csitri és mondja nekem: “beeeeeee neked is ugyanaszt” de van benne legalább egy pár helyesírási hiba is, így bizonyos, hogy autentikusz

 • Geyza!

  Ne strapáld magad ,nem osztottam lapot neked……nem írtam neked!
  Egyáltalán nem vagyok ideges,és én csak annyit iszom,hogy azt követően
  is tudom mit is beszélek,a véleményedre meg eddig sem voltam és most sem vagyok kíváncsi(!!!)beszélgess… csak a hozzád hasonlóakkal a kocsmában!

 • Boda Marcsi
  2020 március 29
  3:49 du.

  PFFffff…te kis fittyfiritty… 😀

This site is protected by Comment SPAM Wiper.