Folyt. köv.

2020 március 27 8:25 de.158 hozzászólás

mármint, a rendeleti kormányzás orbáni módra.

Egyenruhás (!) kórház parancsnokok jelennek meg hétfőtől a kórházakban. Tessék a fegyvernemi jelzésükre figyelni, nem orvosok – az orvosszakmai vezetésbe nem szólnak bele, habár kétségtelen, nagy lesz a kísértés, ez a garnitúra jó eséllyel már boncolt békát biológia órán – lesznek, inkább hadtáposok, mivel feladatuk:

„…a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos „karbantartása” a „kórházparancsnokok” feladata lesz”.

Nos, az egyenruha, főleg, a rendfokozat kétségtelenül fontos lesz, hiszen nem járja, hogy holmi hadnagyocska egy több diplomás, szakmájában elismert kórházigazgató felett regnáljon. Min. alezredesnek kell lennie.

Háborús hangulat Pápán

Azért mókás, hogy egy kórházban, ahol alapvető feladat és kötelesség a járványügyi előírások betartása, annak felügyeletét egy katonára bízza. Mégis, hogy’ fogja az betartatni? Napi parancsba adja, és a megszegőitől megvonja a hétvégi kimenőt? Naponta leellenőrzi, hogy a protokollt pl. a betegmozgatók betartják-e? Hát a takarítók?

A készletek rendelkezésre állása? Az, biza, nem „parancs, értettem!” üzemmódban kerül biztosításra! Ha a beszállító, aki megunta a nemfizetést, mivel az állam sajnálatos módon nem finanszírozza kórházának működését, és megtagadja a beszállítást, a kórházparancsnok rekvirálókat küld ki, fegyveres kísérettel? Ugyanakkor a kórházigazgatók nyakáról leveszi a terhet: a hős vitéz komisszárius küzd meg ezek után az ellentételezés nélküli készletbiztosítás problematikájával.

Személyzettel való gazdálkodás? Értsd: hatalmi erővel megakadályozzák az elvándorlást, és ugyancsak hatalmi erővel – pl. bevonultatják az orvosokat, ápolókat, szakszemélyzetet (egy lélegeztető gép működtetéséhez, a beteg felügyeletéhez min. hat ember kell!) – biztosítják?

Orbán különféle fantazmagóriái kétségtelenül gyerekkorának hiátusaiból következnek. Nem volt játékvasútja, hát most lett. Nem voltak játék katonái, hát most lettek. Orbán militáns mentalitása – szerinte paranccsal (rendelettel) minden megoldható – azért meglehetősen rémisztő. Pedig sorosként a seregben is csak besúgói szintig jutott el.

158 hozzászólás

  • Ez jó szöveg volt,és így is van .Aki már gyerekként is csóró ,az sajnos később felnőttként se tud másképpen gondolkodni .Nagyon köszöni az ország ennek a zsebdiktátornak,hogy az értelmes,céltudatos emberekre támad,és tönkreteszi őket a lökött bagázsival.

  • Nekem is eszembe jutott: itt elsősorban a kormány szítja a pánikot. Nem a kijárási korlátozással, arra szükség volt. Nem a hatósági otthon karantént megsértők büntetésével – arra is szükség van. Én nem bírságolnám őket: zsuppsz, be egy kórházi karanténba, ha nem képes fegyelmezni magát. Épp most ugattam le a nagynéném fejét, aki „csak egy kis almáért” akarna kiszaladni.
    Hanem ez a katonaság az utcán???! Ez nem tudja, hogy a magyar lakosság jórészének a „katonai járőr az utcán” nem a biztonságérzetét, hanem a szorongását növeli? A katonák menjenek a határra, szűrni, ellenőrizni, hogy az áruszállító kamionoknak ne kelljen napokig várni a belépésre. Segítsenek a katonai mentőkkel a fertőzöttek, betegek szállításában. De mit keresnek a tévénél??? Mi közük a gazdálkodáshoz???
    Helyzet (hivatalos) ma: 300 igazoltan fertőzött, újabb haláleset nem történt (10 elhúnyt eddig). De tömeges fertőzés várható, ezért holnaptól kijárási korlátozásokat vezettek be: nagyon helyes! Valószínűleg teljes tilalomra is szükség lesz. Nyugi! Sok önkéntes felajánlás érkezik, összefognak a lakóközösségek – nekem is felajánlotta egy évek óta nem látott ismerősöm, hogy hoz, amire szükségem van. Működnek az önkormányzati segélyvonalak, az utcákon csend van, rend van, a boltok előtt fegyelmezett sorállás (ahogy a környékről küldenek képeket, mert én 20 nap óta nem dugom ki az orrom).
    Erre tegnap a tiszt a hivatalos tájékoztatón bejelenti, hogy „magyarokat védtek meg külföldiek támadásától”! Jesszus! MI van???! Csak itt van nyugi, az országban másutt „külföldiek támadnak magyarokra”???
    Tessék mondani, nem lehetne a miénkhez hasonló harcimarcikat valami nyugalmas helyre küldeni, aztán vívjanak meg a hintalovaikon a fakardjaikkal! Mi meg majd elbánunk a vírusokkal hagyományosan: amíg nincs gyógyszer, addig higiénával, óvatossággal, fegyelemmel.

  • Most akkor o1g kit lövet le? Az orvost, v a beteget?
    Talán a beteget, mert abbol konnyen lesz utanpotlas! Orvosbol talan csak az orosz kemek, akik annak álcázzak magukat!
    Vagy ezzel félemlítik meg a betegeket, h ne merjenek betegek lenni?
    Mivel nincs jovedelmem, nincs kajam, ezert gondoltam, h beoltatom magam virussal, h legalabb 2 hetig ne haljak éhen!
    Mennyiert lehet virust venni?

    Gondolom a szegenynegyedekben mar be van árazva!
    Sőt, talán szociális alapon diskont áron már egy takarításer is lehet kapni.
    Fapados virus féláron!
    Józsefvárosi piacon: csok dalab occsó. Csok kici virus Kína jönni occsóért. Nem kel szamla, nincsÁFA! OCSÓ! OCSÓ!
    1 dalab vilus zacsko 100 folint, 3 dalab 200 folint, 5 dalap csak 180 folint!
    Tessék – tessék csak! Gyolsan foty!
    Putyin már meglendelt 1 konténerrel! Viszi Uklajnai átlakodással Glúziába.

  • Csak, hogy fokozatosan hozzászokjunk 🙂
    Ezentúl mindent katonák fognak felügyelni ( Gáspár belépőre felkészül), kis hazánkban kegyeskedik rendet vágni „mijóurunk” – be szép is lesz, halihó!
    (Aki eddig még nem tette volna meg – bőröndöket összekészíteni! )

  • A lövöldözési szakertok ugylátszik tobbet voltak mar korhazban , mint az orvosok, ápolok, nagyobb a tapasztalatuk!
    Biztos jobban tudják, melyik beteget hova kell vinni, mit kell velük csinálni, melyik orvosnak jár maszk, a másik nővernek nem….
    A lelegeztetóbe a beteget, vagy az orvost kell rakni….
    Valszeg a járvanyugyi eloirasokat az orvosok nemismerik!
    A tüzérek pedig igen!
    Naivan azt gondoltam, a korhaz gazdasagi vezetese pedig meneddzeri feladat, nem lövöldözéstudományi!
    Azt még megérteném, ha most az orbani veszhelyzetben ellehetelenült, csődbe ment sikeres meneddzert kértek volna fel az egészségügy, vagy korhazak mukodtetesere, de nem harckocsizokat, vagy lövészeket!
    Például itt tette tönkre o1g a sikeres „szigetfesztiválos” Gerendai Károlyt! A vállalkozásai sekeresek voltak, kiváló szervező!
    Vagy a csődbe vitt Wizzair igazgatót, a volt sikeres pénzugyminiszterünket – Oszko Pétert!
    A nemzet gazszerelőjét es a feltörekvő vejet se merném ajánlani, mert akkor csak ellopnák a védőfelszereléseket es a neten árulnák, amint feltehetőleg az o1g szájából véletlenül elismert 1. védőfelszerelési szállitmany is! Nem is tudom, miböl adakoztak egy részt! Talán csak nem a pénzunkbol vett 1. Szállitmanybol?

    Bőven eleg kár lesz nekünk, amikor ők kapjak meg az ország talpraállitására kaphato EU-s penzeket!
    Ja! Hallottátok, h o1g lányának adott 350milliárd közpénzt, a turizmus talpra állítására?
    Már elkezdtem azon gondolkodni, hogy 1kisebb plasztikai kiigazitassal hogy kerhetném, h engem is fogadjon lányának!
    Gerinclobotomiára gondoltam és pofabőr vastagító beavatkozásokra!
    Szemlesütve bevallom, VAN AZ A PÉNZ!
    MI LENNE, HA 10MILLIO ATYJA LENNE O1G?! ÉS MINDENKIT ÖRÖKBE FOGADVA KORREKTEN OSZTANÁ FEL AZ ERŐFORRÁSAINKAT?
    Aszem, ez nemcsak genetikailag lehetetlen!
    Akkor meg jobb lenne, ha az EU azt mondaná: te! parasztgyerek orban!
    Fizetünk neked 100milliárdot, de takarodj!
    Erre o1g: az keves, te fösvény brüsszel! Adj 1000milliárdot a többihez, és haggyál futni Argentinába! Akkor elkezdhetünk a többi 1000milliárdról beszélni!

    Különben az ellenzék helyében én a Parlamentben megkérdeznem, h 10milliárd elég lenne-e neki, hogy eltakarodjon? Mert annyit az orszák összedobna!
    Ha azt mondja, hogy nem (ugyanis annyiert biztos nem, mert annyit 1 het alatt összelop!), akkor duzzogva belengetnénk neki 100milliárdot! Az egy csinosabb összeg, de megoldanánk.
    Ha arra is azt mondja, h nem, akkor az már igen csak jelent valamit!
    Ha olyan rizsaval jonne, h a szent
    orszagert szeretne dolgozni, akkor fizetés nélkul is megteheti mindenkori tanácsadókent!

    Pirosrebetli töknegyvenszázzal!

  • Hasonlóan a nagyobb európai országokhoz a napokban kezdte meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével tevékenységét a járványhelyzetben létfontosságú intézmények működéséért felelős honvédelmi akciócsoport. A feladatuk az, hogy azokat kiemelt egészségügyi, szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégeket biztosítsák, amelyek működése létfontosságú a rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon.
    -Közel 140 létfontosságú szolgáltató intézményt, gyártókapacitást, azonosítottak; csütörtöktől már 71 helyen működnek különleges irányítási törzsek.

    – Fő céljuk a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

  • Ille

    Bizonyára elkerülte a figyelmét: Világháború van és ég házunk (az Őné is).
    Van aki vízzel oltja a tüzet, van aki olajjal.
    Ön mivel olt? (A kérdés költői)

  • Szandi

    Ne szokjon hozzá se lassan, se gyorsan – ezt tanácsolom.

    A „nem hozzászokás” után tudósítson majd a túlvilágról, miután feldobta a papucsát a covid-19 segítségével.

  • Ferenc!
    A gáztűzhelyen főtt a krumpli. Lehet, h ki-kicsapott a láng, de o1g azt olajjal borította le -hogy eloltsa!
    Szóval a háztüzet sem llle hozta letre, a keletkező világháborút meg szintén, bármennyire is sokat nézunk ki belole, annal talán egy paraszthajszállal kisebb a befolyása!
    De megfeletkeztél Soros úrról?! Hát mindig rá szoktátok fogni o1g baromságait és a világ fájdalmait!
    Már kezd hiányérzetem lenni! Anélkül már mézédesen aludni sem tudok!

    Én tudom, h habzoszáju orbánisták a megélhetési covid19-re probálják majd kenni a válságot, de elóre szólok, a töketlenkedő es rosszulreagalo, orban okozta gazdasagi osszeomlásunkért nem a csóri virust kell meglincseljük!

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2020 március 27
    11:26 de.
    Egyeseknek agyára megy a saját hibájukból elveszített közbizalom, amit nem képesek önkritikusan magukba szállva elviselni, ezért inkább nótorikusan olyan gerinctelen konteókat gyártanak, a hozzájuk méltatlanul hűtlenné vált ellenszavazóknak és önmaguknak lelkes külső segítséggel, amik szerintük a hatalom visszaszerzésének a legerkölcsösebb módszerei! Machionelli meg csak forog a sírjában, amiért még őt is túl tudták licitálni! A nyugati kultúrállamokban már 2015 óta rendőrök és katonák lepték el olyan terrorizmus megfékezésére gyártott magyarázatokkal a köztereket és közhivatalokat, amik szigorú betartatásával sakkban lehet tartani a regnáló hatalmak ellen lázongó „csőcseléket” nem kicsit, nagyon, ez vajon miért nem csapta még mindig ki a biztosítákot a magyar szuperártatlan, szuperpatrióta, „országért betegre aggodó demokratikus ellenzék” táborában? Orbán seggnyalásomra való álságosfals hivatkozásokat nem fogadok el!!!

  • Oszt kőne’még néhány nagyteljesítményű katonai szarszippantó

    jármű Al-ill.Felcsútra a Puskasch akadeeemija fűtött füvű

    tőszomszádságába a Makoveczféle szuperbudi strómanmentesítésére.

  • Slapaj!
    Mit bujkálsz itt más országok mögé, hogy „Hasonlóan a nagyobb európai országokhoz”!
    O1g, a katasztrofavedelem es a tiszti főorvos megkésve, töketlenül, alkalmatlanságukat bizonyitottak!
    Szerencse, hogy nem egy komolyan halálos járvány, v katasztrofa alatt derült ki impotenciájuk!

    O1g gyáva kiállni, és összehasonlításként bemutatva igazolni, h a Covi19 csak annyira letális, mint egy vírusos tudőgyulladás, vagy intenzívebb influenzajárvány!
    A korábbi járványokkori halálozási mértéket kéne összevetni a jelenlegivel , csak félő, h lebukna ovi, mert mindenki számára világossá válhatna, hogy egy vírusos tudőgyuszi, v új influenza járványkor ugyan úgy a legyengültek, már beteg szervezetűek haltak meg!

    Hazugsággal mentegetitek már megint ovit?
    El kell számoltatni minden forinttal, kitől, mit, mennyiért vett, es átvételi elismervényeken igazolni a tételeket a felhasználási helyeken! (Ahova egyébként joesetben is csak egy resze erkezett meg! A többi közpénzekból vasarolt pedig valahogy a nemzet gazszerelojehez es o1g vejéhez került, aminek egy reszet felajánlotta, a többi pedig elpárolgott, vagy aranyáron kerult értékesitésre! Megtudhattuk, h a nemzet gazszerelője egészségügyi professzor szakértő is!

    Csak azt nemtudja senki -ahogy az utcán kérdezik: „A NEMZET GAZSZERELŐJE O1G VEJÉVEL MOST ELSIKKASZTOTTA A VÉDŐFELSZERELÉSEKET, VAGY A KATASZTROFAHELYZETTEL VISSZAÉLVE ÜZÉRKEDTEK- HORROR ÁRON ÁRULTÁK A MAGYAROKNAK AZOKAT?!”
    A VÉSZHELYZET állapotában ezek a köztörvényes bűncselekmények súlyosbított elbírálásúak!
    Akkor most a nemzet gazszerelőjét es o1g vejét statáriális bíróság kivégzi?! Ezt kérdezi a zutca zembere….

  • Na, egy családnak már nem lesz gondja: az állami MVM tegnap megvásárolta a Mészáros cégétől 17,4 milliárd forintért a Mátrai Hőerőművet, amiből az előbb még kivett 8 milliárd osztalékot is. Vajon hová van „lekötve” az az eu-s 200 milliárd, ami mehetne a járványra???

  • A külföldön élőktől kérdezem elsodlegesen:
    Ha Angela Merkel, vagy D Trump, v a kanadai elnök- J. Trudeau a családtagjára bízna központi költségvetésből 1milliárd €-t, v 1,2milliárd $-t, hogy ő kezelje és ossza el magáncégeknek a turizmus fejlesztésére -mint a Turisztikai Ügynökseg vezetője (úgy, hogy o1g lánya és a stromanja(- gázszerelő) magyarország legnagyobb vállalkozója a turizmusban), akkor arra a zállampolgárok hogy reagálnának?
    De akár felszorozhatnánk a rábizott összeget GDP es lakosok számával felszorozva, azaz 10-szeresére, 50-szeresére!

  • FERENCT;
    Szerencsere nincsen „vilaghaboru”.

    Csak egy nemzetkozi politikai kuzdelem.

    De kerlek szertenem figyelmedbe hozni, hogy hany ember halt meg Magyarorszagon 2019-ben a teli influenza jarvany idejen????

  • „””””Mégis, hogy’ fogja az betartatni? „””
    Nahát ehhez több képzelő erő kellene! Oda nem elég az „írogató tudás” -bizonyára
    üdvözletével

  • O1G666
    2020 március 27
    9:52 de.

    Zacskós vírus.
    Mi várható még?
    Talán a zacskós viszki ?

  • Ferenct
    2020 március 27
    11:26 de.

    Csak TI háborúztok állandóan mindenkivel
    Hol norvég-bűnözökkel, hol az IMF-el, vagy a nemlétező „migráncsokkal” néha a cigánysággal, aztán a tudományos intézményekkel, vagy netán a pedagógusokkal, esetleg „politikai bűnözőkkel” (érdekes módon mindig baloldalon találtok ilyeneket) most meg a 65 felettiekkel.

    Mindig akad valaki akit ki lehet kiáltani bűnbaknak, a félhülye plebs meg állva tapsol ezekhez a mocsokságokhoz.
    (Ezt akár magadra is értheted.)

  • Ferenct
    2020 március 27
    11:26 de.

    a te világodban biztos az van. az én házam, bármennyire szeretnéd, nem ég. ráadásul én borral oltom. a sör hizlal.

  • tóth péter
    2020 március 27
    2:51 du.

    nos, ez se más, mint személyeskedés. még mindig nem találtál ellenérvet. ne add fel, egyszer csak sikerül 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 27
    10:07 de.

    érzékenykedsz, kicsi huszár? ha nincs ellenedre, nem számolom, arra téged tartalak. csak hát, nem sok sikerrel. még idézni se vagy képes, nem, hogy ellenérveket hoznál fel 🙁

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    O1G666!

    Íme az általad hiányolt, csak FIDESZes mesékben szereplő Mesteretek a tanítványával… Ugyi elég beszédes?!
    https://www.facebook.com/kimondjuk/photos/a.1512338525761712/2480707835591438/?type=3&theater

    Eszetek, mit a tenger, csak nehogy hatalom kerüljön kezetekbe, mert abból eddig még jó nem sült ki!

    https://valovilag1.blogspot.com/2020/02/konyortelen-uzenet-az-ellenzeknek.html?fbclid=IwAR1qmejnIhhMVOPxYo0hZypTxh3bP5TIBf0-UYineZJLXTrFCwMTCfTu4BE

  • ha jól értem mindazt ami lecseng manapság akkor 1989 ben a regimechange sikeresnek mondható!!! az lett ami be lett tervezve, és hajszálpontosan „úgy”

    pagát uhu

  • 666
    Azert letezik azon allamszovetsegnek Alkotmanya amely megszabja az allamigazgatas minden teendoit, kotelezetsegeit, s a felelosegrevonassaikat, hogy amodon nem cselekdhetnek.

    Elfelejtetted, 900 evvel ezelott a kiralyt kotelessegenek teljesitesere es azert levo felelosegere lett kotlezve.

    Hat nem hinned hogy nallatok is mar annak ideje lehetne ????

  • Nem nemzeti, hanem Eu-s hataskorben kell tartani a 200milliard szetosztásat!
    Ezt kell kiharcolni Busszelben az ellenzeknek es minden civilszervezetnek, mert ez a magyarok es az orszag erdeke!
    Ha erre az EU altali penzre is o1g teszi a mocskos kezet, akkor
    – annak a nagyreszet lenyulja stromanjaival! Töredeke jut el a lakosokhoz, vállalkozokhoz! Rosszul hasznosul….
    – o1g kegyként fog csak lecsöpögtetni hozzánk belőle, igy a saját adományaként hiteti el a lakosokkal, h azt ő adta nekunk! Ezert ra kell majd szavazni! Legalabbis a fejekbe ezt sulykolják! Hatekonyan, amint a kulhoni magyarok agyát is megfertőzték!

    Tehát az EU-ban tudatosítani kell, hogy ha kiengedik kezukbola penzt, akkor csak az orbancsaladot gazdagitjak, a diktaturat erősitik!

    Erre konkret megoldas lehet, ha a kontrollt, szetosztast kezben tartjak pl. Azokban az orszagokban, amelyek nem csatlakoztak az EU-ügyeszseghez, v nem felelnek meg osszessegeben az europai sztenderd erkolcsnek, v nem csatlakoztak meg az Eurozonahoz!

  • O1G…

    Nem lehet eléggé elítélni azokat a pártokat és személyeket akik nem képesek egy „irányba tevékenykedni” így pandémia idején. Ez minden(!) magát érintettnek gondolóra érvényes.

    A jelek szerint ez is hungarikum – más országban nem tapasztalható.

  • tóth péter
    2020 március 27
    2:51 du.

    Te és a képzelőerő…

  • Ferenct!
    Ha megkérhetem – becses nejét lássa el nagyszerű tanácsaival, amennyiben még van türelme hozzá.
    Nem azt kivánnám önnek, hogy dobja fel a pacskerját (mint, ahogy kedvesen idefosta nekem címezve)- inkább azt, hogy próbáljon meg néha önállóan gondolkodni – nem olyan nehéz, hátha még önnek is sikerül.

  • slapaj
    2020 március 27
    11:09 de.

    te nagyon otthon vagy ezekben a járványmoderációs dolgokban.
    mi a véleményed arról az orbáni kijelentésről, hogy az EU nem adott semmit Magyarország járvány elleni harcának támogatására, ezért aztán koldulnia kellett a türk tanácstól?

    az a 2.000 milliárd forint, amit ennek ellenére adtak, az smafu? vagy hazudnak a brüsszeliek. mi érdeke fűződik idolodnak ennek letagadásához?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Visszatérve a Libsik vezéréhez. Soros mondja: Soros mondja: „Röviden szólva, a világjárvány idején sem szabad megfeledkezni a család intézményének eltörléséről. Madeline Lane-McKinley feminista gondolkodó szavaival élve: „A háztartások a kapitalizmus kuktái. A válság egyik velejárója a házimunka mennyiségének növekedése – takarítás, főzés, gondoskodás, de ugyanakkor több gyermekbántalmazást, molesztálást, párkapcsolati erőszakot, mentális kínzást és sok minden mást is magával von.” Messze vagyunk azoktól az időktől, amikor elfogadtuk a „családi értékek” ideológiáját, így a világjárvány fontos időszak arra, hogy a nukleáris háztartás túlélőiről – illetve menekültjeiről – gondoskodjunk, kimentsük őket és erőt adjunk nekik.

    És végezetül, még ha a nukleáris háztartás nem is jelent közvetlen fizikai vagy mentális fenyegetést egy személyre nézve – nincs házastárs-verés, nincs gyermekmolesztálás, és nem bántalmazzák a queereket – a magán család, mint a társadalom növekedésének módja, őszintén szólva, szívás. Nemekre, nemzetekre és rasszokra oszt minket. Produktív munkára késztet minket. Elhiteti velünk, hogy „egyéniségek” vagyunk. Minimalizálja a tőkeköltséget, miközben maximalizálja egy ember „életteremtő munkáját”. Belezsarol minket abba a tévhitbe, hogy a szeretet és gondoskodás egyetlen forrása.

    Jobbat érdemlünk a családnál, és a koronavírus ideje kiváló időszak arra, hogy gyakoroljuk az eltörlését. Anne Boyer mindig ragyogó szavaival élve: „Most meg kell tanulnunk jót tenni az idegennel, az ő érdekében. Most úgy kell élnünk, hogy minden nap bizonyíték legyen arra a meggyőződésünkre, hogy a rákos beteg, az idős ember, a fogyatékkal élő, valamint az elképzelhetetlen körülmények között, zsúfoltságban és veszélyeztetett helyzetben élő ember életének is van értéke.”

    Ez a család-mentes libsi világpolgár is hasonló lehet a szocialista embertípushoz: csak elméletben létezett egy mesterségesen erőltetett diktatórikus társadalmi modellben… Ebből is sokadszor levonható a következtetés, miszerint a mai eltorzult liberalizmus, libsizmus, kiegészülve a szintén eltorzult baloldali „értékekkel”, a kommunizmusra hajadzó diktatórikus eszmerendszer, világmodell! Ezt akarják lenyomni a torkunkon az álságos jófiúk, az emberiség megmentői szerepben tetszelgő pl. az Ille, – és Szukits-félék!

  • Egy értelmes Orbánpárti trágárság és gúnyolódás nélkül leírhatná nekem, nekünk, miért kell teljhatalom Orbánnak mikor idáig is mindent megcsinálhatott nélküle.
    Gyakorlatilag azt csinál amit akar, azzal él vissza amivel akar.
    Miért lett fontos most a jog, mikor idáig is bármikor felrúgta, figyelmen kívül hagyta, vagy simán visszamenőlegesen hatálytalanította vagy hatályba léptette. Miért fontos az Alkotmány, mikor gond nélkül kiherélte, megváltoztatta illetve folyamatosan változtatja ahogy ébred.
    Mitől lett hírtelen olyan fontos? Csak azért, hogy jogszerűnek nézzen ki? Idáig is mindegy volt.
    Az is érdekes lenne, miért kell a katonaság ehhez, mikor nagyon jól tudjuk a magyar katonaság színvonalát. Azt a pénzt nem kellene inkább szűrésre használni. Vagy akkor kiderül a valós fertőzésszám?
    Azt ha még lehetne kedves fideszfanok, miért jó nektek, ha megint egy diktátor uralkodhat felettetek, mikor már nem foghatjátok a szovjetekre?
    Olyan jól lehet élni diktátor és katonaság nélkül, nem próbálnátok ki?
    Ne gyertek Orbánfóbiával, mert teljesen mindegy ki csinálja, nem jó. Gyurcsány se lenne így jó, és ha maga a Jóisten csinálná, ez akkor is rossz lenne. Valaki ha tudná kulturáltan pártpropaganda nélkül. Trollok kíméljenek, már felsorolták mi minden vagyok és nem vagyok. Most csak kíváncsi vagyok.

  • Isten óvja az itt acsarkodó lepukkant kedves nyugger blogtársaimat, az alattomos vírustól…
    -Apropó, hol vannak most az NG0-k, a civil szevezetek… miért nem osztogatnak gyógyszert, maszkot, segélycsomagot, túlélési és jogi tanácsokat a bezártsághoz, stb. a kiszirított helyzetben lévő beteg, magányos, rászorultaknak ?
    – Vagy az első vonalban, küzdő orvosok, apolók, kerskedők, szolgáltatók, rendőrök, k a t o n á k , stb. akiket mi megtapsolgatunk esténként, szintén nem érdelmelnek egy sovány gesztust sem azokból a milliárdokból amit pl. migránsok megtévesztésére igen bőkezūen tékozoltak…
    – Szóval, Isten segítségével, nagyon vigyázzatok magatokra „idős” honfitársaim, mert számotokra úgylátszik, hogy csak a politika-független „háziőrizet” és néhány „rémhír” ami biztosított a mindennapokhoz!

  • Rikácsol a sok idióta..elolvasni sem érdemes ezeket a senkiket.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    A kíváncsi Kenny!?
    Neked mindenki troll, aki nem Kenny. Mondanivalód és helyed a véleménypalettán=0(Nulla). Elégítsd ki önmagad, hiszen másra úgyse vágysz, más tégedet kielégíteni nem tud. Nem várok élménybeszámolót.

  • Slapaj Kenyéradó gazdáid nem tapsoltak, nem hiszem, hogy van bátorságod felülbírálni őket. Hangember vagy kölyök, semmi más. Magadért imádkozzál, van miért.

  • Jurasek Soros nem a „libsik” vezére. Ilyen oltári baromság még tőled is sok. (igazából nem)
    Soros egy ember, akinek van pénze elveit és nézeteit pénzelni. Ennyi.
    Vezérre csak a diktátorok akarat nélküli birkanyájának van szüksége. Értem?

  • Orsós Elemér

    slapaj
    2020 március 28
    5:39 de.
    Kedves Slapaj, a csak kicsit tulzó nyuggerezésen kívül mindenben igazad van!
    (A nyugger megnevezésért nem szoktam haragudni, sőt a nejem pajkos bosszantására időnként bevetem! 😀 )

  • Szandi

    Sokkolni akartam Önt (örülök, hogy sikerült -:) a Covid-19 veszély lebecsülése miatt. A globális veszély klf előrejelzések szerint világháborús ember-veszteségekhez lesz mérhető (ne legyen így).
    Ergo: Háborúban áll a Föld népessége egyelőre ismeretlen ellenséggel szemben és ennek része Magyarország is, ez tény – ha tetszik ez Önnek. Fejét dugja bátran a homokba, ettől még halálos veszélyben van/vagyunk.

    Kívánom mindannyiunknak: éljük túl a pandémiát.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 március 28
    4:41 de.
    Kedves Kenny, kissé túlzásba viszed a kélyesen kárörvendő távolba kibickedést! Nálatok minden rendben?

  • Figyelemebe esett barkinek, a Kalashnyikovos katonak feje-felett „szeretett-testver” mindent figyel !!!

  • Hát Slapi! Ez nagyon öv alatti mocskosság! Ráadásul fényes bizonyítéka annak, hogy a fiatalság sem érdem, hanem állapot. Látványos megmutatása: fiatalon is lehet olyan begyepesedett valaki, mint a főbugris. Benned nem veszett el az a bizonyos hetvenes évekbeli párttitkár: teljes vértezetben ágál.
    Ferencnél még érthető: ő hozzászokott ahhoz, hogy az élcsapat mutatja az utat, aki „más irányba” gondolkodik, ellenség.

  • ALAPVETÉS:
    .
    ma magyarországon a csuti gecin, és még egy két tettestársán kívül
    .
    SENKI NEM TUDJA A VALÓS KÉPET A KORONAVÍRUS FERTŐZÉS MÉRTÉKÉRŐL!
    .
    ebből következően ennek a cikknek
    .
    https://24.hu/belfold/2020/03/27/koronavirus-kijarasi-korlatozas-orban-viktor-fidesz/
    .
    a mondanivalója pontatlan, helytelen.
    ugyanis nem arról van szó, hogy a csuti geciben felébredt a lelkiismeret – olyan neki nincs! – avagy tenni akar az ország lakosságáért bármit is.
    egyszrűen annyi ennek a ma meghozott intézkedésnek a motivációja, oka, hogy tisztában van vele, mekkora a baj.
    azért lépte meg villámgyorsan korlátozott keretek között a kijárási tilalmat, ami gyerekkori nevén kijárási korlátozás, mert lehet, hogy a járvány berobbanása előbb következik be, mint az a bizonyos jövő kedd, amikor a már most tényleges életfogytiglanra elítélt senkiházi mocskos fideszállatok, a kamu kétharmadukkal el fogják fogadni a felhatalmazási förmedvényt, amivel maguk ítélték el magukat!
    ami még hibája az írásnak, hogy békülékeny hangnemet üt meg a csuti gecivel szemben:
    .
    „egyúttal azt is megüzente, döntő helyzetben fontosabbnak tartja a magyar emberek védelmét, mint pártja politikai céljait.”
    .
    ami a cikk írója tekintetében megerősít abban, hogy milyen nagy az isten állatkertje!
    ez az ember, aki ezt le merte írni ma magyarországon a csuti gecivel kapcsolatban, az vagy teljesen naiv idióta barom, vagy egy csutiseggevége állat!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    .
    https://888.hu/ketharmad/operativ-torzs-ezres-nagysagrendu-megbetegedesekre-kell-szamitani-a-kijarasi-korlatozas-a-jarvany-lassitasat-szolgalja-4238368/
    .
    és egy másik:
    .
    ALAPVETÉS
    .
    a csuti gecitől
    .
    SEMMILYEN JÓ SZÁNDÉK NEM VÁRHATÓ A LAKOSSÁG FELÉ!
    .
    van ez a kijárási korlátozás nevű baromság.
    délelőtt 9 és 12 között csak a 65 évnél idősebbek mehetnek be a boltokba vásárolni
    .
    nos, vagy egyáltalán nincsenek tisztában az idősebb emberek biológiai órájával, vagy megint egy szándékos egymásra uszításáról van szó két társadalmi rétegnek.
    tudatosan a fiatalokat, fiatalabb korosztályokat az idősek ellen uszítanak.
    az idősödő emberek általában kevesebbet alszanak, korábban kelnek.
    ezért a számukra sokkal kedvezőbb lenne egy korai idősáv, amikor csak ők mehetnek be a boltokba.
    ezt a gyakorlatot követik másutt, ahol reggel 7 és tán 9 között csak az idősebb korosztály mehet be a boltokba
    vegyünk egy Budapesti piacot mondjuk, és nézzük meg a nyitva tartását!
    reggel 6 és kb 13 óra között van nyitva.
    most, az a helyzet, hogy a piacra 9 és 12 között, mikor a legtöbb ember megy vásárolni, nem mehetnek be.
    marad a 6 -9, és a 12 -13 óra közötti sáv.
    reggel nem fognak annyian kimenni, mint a maradék kb egy órában, tehát az úgynevezett „social contacts” számszerűen sokkal magasabb lesz ebben a sávban,amiből következően a vírus terjedésére is sokkal nagyobb az esély.
    .
    DE HÁT PONT EZ A CÉL!
    .
    hiszen minél több a beteg, annál nagyobb az esély, hogy sokkal többen halnak meg, több lé marad, több hely lesz a türkök, meg ki tudja milyen népek rabszolgának történő betelepítésére.
    összegzve:
    ez megint egy olyan „intézkedés”, ami csak és kizárólag a csuti geci érdekeit szolgálja, nem a járvány leküzdését.
    miközben azzal a hamis látszattal szolgál az idióta barmoknak, hogy itt aztán rettenetes küzdelemben vezeti győzelemre magát a csuti geci a vírus ellen, mint a nép jótevője.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.: ennél még a mélyen lenézett „bocskoros bozgor románok” is jobban csinálják, hiszen náluk az idősebb korosztály csak 11 – 13 óra között lehet egyáltalán az utcán, és ebben az idősávban csak ők lehetnek a boltokban.
    .
    https://hirklikk.hu/kozelet/a-kormany-elsosorban-a-hatalma-bebiztositasan-ugykodik/361765
    .
    ebben Falus is arról beszél egy helyütt, amiről én.
    .
    illetve a tapló paraszt mocsadék fideszállat helyi trolloknak:
    .
    https://vilagterkep.atlatszo.hu/2020/03/27/demokraciaval-a-koronavirus-ellen-a-cseh-kormany-egyuttmukodik-az-ellenzekevel/
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Kenny: A „szűrések”: Nem tudom, feltűnt e valakinek, hogy mikor királyi tv mutatja a táblázatot, – fertőzöttek, gyógyultak, meghaltak, karantén, és a lényeg: szűrések: nos, ezek minden alkalommal azonosak: Tehát, a fertőzöttek, stb. adatok óta, egyetlen új szűrés nem történt!?

  • Ferenc1! A baj az, hogy a tető ég, a kormány meg a házalapot bontja.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Ismételt Gratula állandósult ostobaságodhoz, és fajtád hasonszőrű szerepléséhez! Csak így tovább Ille! Írogass, csak így tovább! Nem tisztem jó tippeket adnom. A hüle az hüle. Szerencsére. https://pestisracok.hu/a-nepszava-elismeri-a-fidesz-erosodott-az-ellenzek-gyengult-az-elmult-ket-hetben-a-momentum-bezuhant/?fbclid=IwAR1Jp4qy6f-SvFFIAP-zf5nk0dA5iYdp3v9wkA68TCMjsQ_78Iec3vLM0_E

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Sok eszű ballibsik, lazításként egy kis koronás humor: https://www.facebook.com/hirtvinformator/videos/209194857019506/UzpfSTEwMDAwMDY5ODIxMDUwMzozMjM3ODk1NzMyOTEwMzM1/

    Mi lenne velünk, ha ez a figura vezényelné le életünket? Sanyarú humor a köbön!

  • 2022. Orbándiktatúra hexameterekben!

    https://youtu.be/SlwL1foUTpk

  • Orsós Elemér Mi történt „a jaj Istenem mind meghalunk itt vannak a migráncs terroristák szöveggel?” Akkor kéjesen számoltátok a terrorcselekményeket, illetve annak vélt vagy hazudott cselekményeket. Jaj semmit sem csinál az a randa nyugat.
    Most van képed leírni, hogy a katonaság nem is a migráncs terroristák ellen van?
    Ami részben igaz, mert az idióta műemlékrombolók ellen kezdték használni Őket.
    Sokat utazom, minket még egy ilyen katona sem szólított meg.
    Nem tudom mire gondolsz (szerintem Te sem), mert ezeket a turistalátványosságokat, hivatalos helyiséget, repülőtereket védőket nem vetik be polgári személyek ellen. Maximum átvilágítják a táskákat. Ha a sárgamellényesek tüntetésnek álcázott gyújtogatását, szabad rablását helyesnek tartod, akkor gondolom a TV székház ellenzéki bűnbanda általi rombolása is hőstett a szemedben. Költői kérdés volt.
    Olyan elkeseredetten próbálod a nyugatot rossznak beállítani, hogy az már röhejes.
    Mond már, melyik nyugati állam ajánlott neked letelepedést és munkát, hogy így rettegsz attól, hogy nyugaton kell élned? Teljes biztonságban vagy ez ügyben, úgy gondolom. Akkor minek beszélsz olyanról, amiről gőzöd sincs? Magadat nyugtatod, mert nem volt merszed elindulni? Arra ott van a hazaszereteted cukormáza. Jó pajzs, nem? Sokan elhiszik. Aki kint él, úgy sem hisz neked, Boda meg már tudja, hogy minden világok legjobbika Vadkeletisztán. Itt sokan hiszik azt, nem kell egymásnak bizonygatnotok. Abbahagyhatnád ezt az erőlködést, mert lehet még mindig a szakadék szélén áll a nyugat, de Titeket néz a mélyben mint régen.
    Élvezd az életedet amit Orbán nyújt neked, és ne csinálj bohócot magadból. Rettegj a másoktól a migráncsoktól, liberálisoktól vagy a jegyellenőröktől, az hitelesebb. OK?

  • JFS:”Mi lenne velünk, ha ez a figura vezényelné le életünket?”
    Nem tudom, ki a „figura”- nem nyitok meg kilométer hosszú linkeket. De van tippem – kettő is.
    Hát ez a különbség: Nektek mindenképpen kell, aki „levezényli az életeteket”. Nekünk meg nem. Nekünk elég, ha biztonságos keretek – jogok és kötelességek között irányíthatjuk a magunk életét. A jutasi módra szocializáltak tök zavarba esnek, ha nem vezénylik nekik, éppen a jobb vagy a bal orcájukat kell-e beleverniük a sárba.

  • Primitív korrodáltagyú értelmi törpék hazudozásait kell itt elviselnünk?
    Bomlott psichéjük rothadt bűzének fetőző terjedését kell elszenvednünk az agyhalott orbáni penetráns zombi lelkektől?
    Nem lehet értelmes dolgokat kitárgyalni, mert trágyaszagú hazugságaikkal borítják tele a fórumot?!
    Miért kell nekünk a senkiházi féregdombot elszenvednünk?! Miért nem oltják pestises böfögéseikkel egymást távol tőlünk?
    Nem vesszük észre, hogy rothadt agyuk lápjának áporodott kipárolgásaival csak minket akarnak fertőzni féregként bepréselődve demokráciát és liberalizmust áhító lelkünkbe?!

    Az emberi faj ilyen alantas torzulásait normális esetben radikálisan – rothasztó burjánzó rákként kéne kezelni!
    Le sem írom hogyan, mert jószándékú jogalkotóink fel sem tételezték, hogy társadalmunk selejtje rombolni, pestisként pusztítani sem rest, csak , hogy a sátáni zombiidentitásukra, selejtes korcsgénjeikhez rohassza le az egészségest!

    Látjátok! Nem az utcákon kell a lehetetlen virusvédelmet keresni, amikor a sátáni vész belülről rothasztja társadalmunk lelkét, és mi csak toleranciából nem is védjük magunkat, hanem hagyjuk, hogy lepraként ránkborítsák fertőzött agykórságuk bűzölgő gennyét!

    El sem juthatunk így az értelmes dolgok megvitatásához, hiszen az orbáni fröcsögők hazug hányadékát kell magyarázgassuk, cáfoljuk es magunkról levakarjuk!

    Akár jóságosnak is nézhetnétek, hogy nemkivánom, hogy a covid19 rágja szét a tudejuket, mert az csak egy uj hasonlo szintű betegseg a tőbbi vírusunk mellé, de szívem szerint azt kívánom, hogy minden létező emberfeletti erő a megérdemelt módon járjon el velük!
    De mázliuk van, mert a természet mindig erőpróbák elé állít minket és végig kell gyötrelmesen szenvedjük mocsárból fel-feltörő megjelenésüket….
    De nem kell a házunkba és az elménkbe betörni hagyjuk őket!

    Miért?! O1g hagyja, hogy nyilvánosan a weboldalain megjelenjenek a jogos gyalázkodo indulataink, véleményünk?
    Rajtunk röhögnek, hogy agyuk fekáliáját mazochista ,- félreértelmezett-szentferenci módon hagyjuk, hogy ránköntsék! Pedig tévedünk! A toleranciánk és a szólasszabadság határát már rég áttörték aljadék módjára!

  • Jurácsek es Ferencfélék mit keresnek itt?!
    Most tényleg! Magyarázza már el valaki, hogy a penetráns mocskolódasaikat, hazudozásaikat miert kell elviselnünk?
    Szegeny Bendegúz korosodo 3 masodperces zagyvalekszülő megfáradt memoriáját még lehet tolerálni, átugrani, Boda együgyű sötét , orbánista mentális tömegmagányát lesajnálni, jajongva a fejünket a falba verdesni a mentális törpék fájdalmas elismerésével, létjogosultságuk keserű elfogadásával.
    De kérdem én! Miért engedjük ránkcsimpaszkodni a sátán kölykeit, akik lételeme a hazudazás, a csalás, a rombolás, lelkük dohos párájú mocsarába rántásunk?!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 március 28
    2:37 du
    Nézd Kenny, amondó vagyok hogy, láthatóan Te már nem tartozol közénk, ezért zárjuk le ezt a sportszerűtlen meddő vitát és ne szidjuk a másik országát!!! Mielőtt most bizonyítvány magyarázatokba kezdenél, kérlek vesd össze hányszor vettem mocskos számra a Tiedét és ha az eredmény akárcsak döntetlen lesz, sportszerűen megkövetlek mint egy ír gentleman!

  • 666. 3/26, 3;50 du.
    soraidban olvashattal azon szavakat az en megjegyzeseimben valaha is, amit abban allitottal??????

    Valojaban mind az teged erdemel am !!!!!!!

    Kezdetek szegyenletre kenyszeriteni engem hogy valah is magyar voltam !!!!!!!

  • O1g polgarhaborus feszultseget kelt!
    Mi is ottleszünk! Keeeedves Jurácsek es Feri!

    O1g is arra készül a fegyveres erőket megvásárolva!
    Milyen veletlen, h felmilliot adott mindnek év vegen!
    Akkor ez most zsoldos sereg lett?
    Mi igérjunk mindig felmillioval többet!
    De hívhatunk külső segítséget is!

    Azért mégis a legszebb, h o1g-nek állandóan rettegnie kell,bármennyit is lop össze, azzal arányban, vagy inkább hatványozottan erősödik paranoiaja, mert csak ido kerdese, h mikor talalkozik Csaucseszkuval!
    Es akkor az összes rettegése hiába valova válik! Sőt, az mint a pestis, átragad a családjára , stromanjaira!
    Azok a hasznosbarmok -jurácsik-feri-félék pedig aggódhatnak, hiszen a sz@r rájuk is ugyanugy tapad!
    Lehet, h 1 honap mulva, lehet, h 1 ev mulva, v 2, de ne aggodj, eljon a jelenések napja, ahogy a Pokol, v a Purgatoriume is a Sátán fettyainak!

  • Azt megfigyeltetek, h a zuhano olajárak ellenere o1g putyinnal osszejatszva jövöre magas aron kotottek le a gázszállitasokat szerzodesben?
    Szimpatikus, h megint orszagunk karara tesz!

    Feltűnt , h az olaj ára harmadára, negyedére zuhant le ,mégis a kutaknán ahhoz képest alig csökkent?

    Feltűnt, h az o1g diktatorikus hadiállapotbejelentései olyan szintűek , ami csak a világháborúban volt?

    Bármilyen statáriális cselekedetet elkovethetnek, veszelyeztetve van minden polgár!
    Az is, aki ma a segget nyalja csontig! O1g barkit beáldoz elvtelenul, ha a pillanatnyi erdeke ugy kivanja! Meg a juracsik es ferifeleket is!
    Erre elo pelda az o1g-ző haverja !

  • Orsós Elemér Neked semmi közöd Írországhoz, nekem viszont pont annyi közöm van Magyarországhoz mint neked. Tetszik, nem tetszik nincs jogod engem kitagadni a szülőhazámból. Ahhoz csak nekem van jogom.
    Ráaadásul ez ügyetlen terelés volt válasz helyett.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    O1G666!

    Ezzel a névvel természetesen semmi jót sem néztem ki belőled… és lám nem is csalódtam. Tipikus ellenzéki vagy: okos tojás, arrogáns,közönséges, sekély értelmű, rosszindulatú szájhős…, stb. Természetesen a fajtádé a Világ, Magyarország, a Kanadai Magyar Hírlap,a sajtószabadság is csak téged illet, mindennek és mindenkinek felette állsz és mindig igazad van!
    A valóság viszont az, hogy még az életben – mondjuk a rendszerváltás óta semmi – semmi értékelhetőt, maradandót se alkottál az elvtársaiddal együtt! Ill. maradandó rossz emlék az marad és máig él… Amennyi gazdasági és mentális kárt okoztatok Magyarországnak, annak rendbehozatalára egy fél emberöltő is kevés! Most is csak – kellő tehetség híján – marad részetekről a sárdobálás, hazudozás, rágalmazás, hazaárulás, téveszmék terjesztése, továbbá orbánozás, hiszen amíg Orbán van, addig labdába se tudtok rúgni ez elég nyilvánvaló! Visszatérve néhány konkrét dologhoz, pl. az EU-s „200milliard”, pl. nem jelent többlet forrást: https://www.facebook.com/szamokadatok/photos/a.109141310563011/153004732843335/?type=3&theater
    Koronavírus ügyben mi csak magunkra számíthatunk és még a saját ellenzékünkre se, mint közismert.
    Aztán itt van néhány ritka őszinte gondolat éppen ellenzéki szájból: „Ungár Péter, aki az ellenzéken belül az átlagosnál lényegesen reálisabb helyzetértékeléseiről, illetve az általánosan értelmes és párbeszédre alkalmas megnyilvánulásairól lehet ismert a koronavírus-járvány közepette is, formabontó gondolattal törte át az ellenzéki vad diktatúrázás kommunikációs falát saját közösségi oldalán. Az LMP-s országgyűlési képviselő ugyanis nem kevesebbről értekezett, mint a nyugati tipikus toposzok hazugságáról, azok mesei természetéről.”

    „Az utóbbi hetekben Európában tapasztalható látványos széttartás nyomán Ungár a nyugati országokról alkotott tipikus delíriumos felmagasztalásokat száműzve foglalta össze véleményét:

    Ezek az országok ugyanis a mese szerint szolidárisak, nem nacionalisták, Európában gondolkoznak és alapvetően csodálatos helyek. A koronavírus az elmúlt két napban megmutatta, hogy ez tényleg semmi más, csak egy gyermeteg mese.

    A Dobrev Klárától Cseh Katkáig terjedő sávon hangoztatott egységes európai járványügyi fellépés narratíváját valósággal szétrobbantva jegyzi meg Ungár:

    Németország és Hollandia megvétózta az EU tervezett koronakötvény konstrukcióját, egy közös eszközt arra, hogy az eurózonában közösen finanszírozzák a vírus elleni küzdelem egy jelentős részét.

    Ugyanakkor nem hagyta figyelmen kívül a képviselő a koronavírus tombolása közben is a jogállami normák ködös rendszerével babrálók táborát sem:

    Magyarul, az a holland álláspont, hogy amíg ezrek halnak meg Olaszországban és Spanyolországban, arra van idő, hogy egy jelentés keretében kioktassanak mindenkit, hogyan kell jól kormányozni.

    Összegzése pedig nem kevésbé lesújtó a nyugati viselkedésről:

    Ebből is látszik, hogy mi a valóság, amit a fejlett nyugat meséje elfed: nemzetállami önzést és kioktatást.
    https://pestisracok.hu/ungar-peter-a-fejlett-szolidaris-nyugatrol-bebizonyosodott-hogy-csak-egy-mese/?fbclid=IwAR2zoSgNMgpjvjg3fQo56Mmr19t2CVc-GPkVitFOs-SQdOz003lAYtOkyYk

    Nem mellesleg én úgy gondolom, hogy a Te fajtád adta el a lelkét az Ördögnek és hívta be a „brüsszeli tankokat” és követi a Mestert, Soros Györgyöt ill. a megvesztegetésekre költött pénzét. Szukits Rezsőre pl. elég ránézni, csak a szarvacskák hiányoznak róla, olyan mint a népmesék ördöge, kedves és barátságos, de a szándékai ördögiek és Ille se kutya!
    Szóval mocskolódjatok csak keményen, de tehetség és tisztesség hiányában az a sorsotok, hogy csak a partvonalról kívülről tudtok a Nagyok játékába bekiabálni és ahogy ilyenkor lenni szokott, elég alpári a szókincsetek is, lelkivilágotokhoz illő, vagy ille…?

  • China 81999 3299
    Iran 35408 2517
    Korea, South 9478 144
    Turkey 7402 108
    Australia 3640 14
    Israel 3619 12
    Malaysia 2320 27
    Japan 1725 65
    Pakistan 1495 12
    Thailand 1245 6
    Saudi Arabia 1203 4
    Indonesia 1155 102
    Philippines 1075 68
    India 987 24
    Singapore 802 2
    Diamond Princess 712 10

    Amint látszik, Ázsiában többhelyen 1% alatti a fertőzöttek halálozási aránya!

    Táywan-on a gyógyszertárakban szabályozozz módon mindenkinek biztosítanak maszkot heti 3 és gyerekeknek 5 db-ot 50,-/db áron!

    „Since Feb. 6, Taiwan has rationed the sale of face masks. At present, people can buy 3 masks for adults or 5 masks for children every 7 days for NT$5 per mask at designated drugstores and pharmacies by presenting their national health insurance (NHI) card.”

    Hol van ehhez képest orbán?

    Így az emberek maszkot hordva mennek az utcán, tudnak dolgozni!

    A gazdasági válságot így is el lehet kerülni!

    O1g kénytelen lesz beismerni, h hazudott, mert persze, h van fertőzés, ahogy minden évben a vírusos tudogyulladas es influenza eseteben is , és azokhoz hasonloan halnak is meg emberek (a fertőzöttek kb. 1%-a!)
    Az a szégyen o1g jelen reakcioja szerint, h nem csinált hasonlo védekezest minden ősszel es tavasszal a többi járványkor!
    Ezek szerint csak akkor akarja védeni az időseket, amikor politikai érdeke kívánja! Különben le vannak szarva ?
    Vagy beismeri, hogy kamu volt a jelenlegi nagy felhajtás?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 28
    1:19 du.

    még mindig nem definiáltad a fajtámat, teljes bizonytalanságban hagyván engem. ez nem mehet így sokáig, megöl a kíváncsiság!

    el kell, hogy keserítselek: valóban továbbra is írni fogok, és ez ellen te nem tehetsz semmit. mi több, mások meg olvasni is fogják, és ez ellen se tehetsz semmit.

    azt azonban javaslom, felejtsd el, hogy írásaimat minősítsd. részint, nem tartozik a munkaköri leírásodba, részint a szellemi képességeid sem alkalmasak megítélésükre.
    te csak műveld tovább, amire az utasításod szól: személyeskedj, mocskolódj, verd a nyálad rendesen, nyald Orbán seggét, maradj annál, amihez értesz, de könyörgöm, ne akarj a nagyfiúkkal együtt játszani, mert ez nem a te játékod!
    megértem, hogy nem rajongsz értem, istenem, nem szerethet engem mindenki, de néha azért kereshetnél másvalakit, hogy kiéld magad.persze, az is lehet, hogy egyszerűen csak irigy vagy. megértem, hogy frusztrál, hogy te csak egy – meglehetősen csekély értelmű és tudású – pártkatona vagy (persze, nem lehet mindenki mérvadó, habár te mér ne lehetnél vadó?), max. a papagájkommandóban léphetsz feljebb. próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani, hogyan csináld 😀

  • Orsós Elemér Definiálnád kiket jelent a „közénk”?
    Azt is felsorolnád, kik tartoznak itt „közénk”?
    Vajon válasz helyett miért vetted elő a szélsőjobboldaliságot bodaizmussal keverve? Igaz, ez válasz is volt egyben, hiszen azért mert nem vagyok ” közétek” való még igazam van, bármily kényelmetlen „nektek”.
    Egyébként sosem tartoztam „közétek” és nem is akarok.
    Nézem az útlevelemet, magyar állampolgár. Miért is nincs közöm ahhoz, hogy mit csináltok ott? Magyarázni a bizonyítványomat? Nektek? Miért is tenném?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Minden Ballibsinek!

    A libsi vírus, íme a kártékony gondolkodásotok „eredménye”: „Lehetséges, hogy a liberális elmebaj nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Olaszországban elszabadult a pokol a koronavírus megjelenése után. Az antirasszista, mindenkivel (is) mindig toleráns haladók ugyanis a kínai koronavírus megjelenése után elkezdtek egy “mozgalmat”, aminek a következő volt a szlogenje: “Nem vagyok vírus. Ember vagyok. Töröld el az előítéleteket”. Az akkor közzé tett videók üzenete az volt, hogy minden olasz öleljen meg egy kínait a szeret jegyében és ne féljen a fertőzéstől, mert aki fél, hogy beteg lesz az tulajdonképpen rasszista.” https://pestisracok.hu/a-liberalis-elmebaj-is-kozrejatszhatott-az-olaszorszagi-koronavirus-katasztrofa-kialakulasahoz/ Szóval, tőlem úgy pusztítjátok el magatokat, ahogy akarjátok, de a normális emberekre ne hozzátok rá a bajt és ez a migrációt támogató balfék gondolkodásotokra is igaz! Valódi un. Bevándorláspolitika kell, kellene előre felállított szabályokkal és nem ál-humánus érzékenykedés! Ti legszívesebben mindenkit megfojtanátok egy kanál vízben, aki nem azonosul veletek… és még van pofátok a normális embereket kioktatni!

  • Kiváló fórum a KMH is – egyebek mellett!

    Kiváló, mert egyértelműen elválik a politikai „szar a májtól” ami a hozzászólásokból kinyilvánul (elnézést, nem szoktam alpári lenni).
    Természetesen kinek-kinek a lelke rajta.

  • Orsós Elemér
    2020 március 28
    4:45 du.

    Kenny
    2020 március 28
    2:37 du

    „Nézd Kenny, amondó vagyok hogy, láthatóan Te már nem tartozol közénk, ezért zárjuk le ezt a sportszerűtlen meddő vitát és ne szidjuk a másik országát!!! Mielőtt most bizonyítvány magyarázatokba kezdenél, ”

    ———————————–
    Bocsi, de minden ami itt megjelenik, nyilvános, tehát akár én is elmondhatom, hogy több mint badarság az amit írsz !
    Mi az hogy ne szidjuk egymás országát? Mert neked van „országod?” És Kennynek is van országa? Nem a tiéd Elemér, max. adott országban élsz, annak vagy az állampolgára, és ha úgy érzel, hazádként szereted és ragaszkodsz hozzá! De, ez az ország ugyanúgy Kennyé is, hiába él most máshol állampolgársággal egybekötve, a gyökerei itt vannak, a családja itt van – ide köti minden, még akkor is ha per pillanat nem tud /akar itt élni!

    Azonkívül ha egy ország polgárairól, lakosairól azok elképzeléseiről írunk, bizonyos dolgokban való passzivitásukat, meg nem értésüket kritikusan látjuk, akkor nem biztos, hogy az „országukat szidjuk”, sőt az még kevésbé valószínű, hogy szidjuk – ezt K. sem tette – csupán elmondjuk a véleményünket, mi mindennel nem értünk egyet! Ez sosem az országnak szól, hanem egyes meg nem nevezett polgárainak, rétegeinek, akikkel nem értünk egyet, akik abban a helyzetben vannak, hogy tudnának/ha akarnának tenni valami ellen, mégsem teszik, mert vagy tetszik nekik, vagy nem ismerik fel a helyzetüket és hogy mit kéne tenniük, vagy pusztán megengedően lusták a gondolkodáshoz, és a cselekvéshez! Ezeregy variáció van, de kritikával bárki élhet, azt még nem kell „nemzethy sértésnek” venni, ahogy pl Orbán (is) teszi, és úgy tűnik bejön neki: amikor ugyanis őt és kormányát éri a kritika, az messze nem az „országának a szidása” hanem a felelős kormánynak és kormányfőjének szóló kritika – ezzel szemben ő előszeretettel rálőcsöli azt az ország népére, polgáraira! „bántják a magyarokat, bántják Magyarországot” – egy fenét! Persze így kényelmesebb!

    Te nyilván kevesebbet tudsz Írországról mint K. Magyarországról, ezért sok okod nincs szidni az „országát” kvázi annak polgárait, esetleg az országvezetésre vonatkozó elképzeléseiket! K. viszont aki több mint 50 évet mégis csak itt élt le, és itt dolgozott meg a nyugdíjáért, és elég nehéz, embert próbáló melót végzett, miután sem a mentőzés, sem a buszvezetés nem sétagalopp – szóval némileg nagyobb alappal mond kritikát a maga módján azokról az emberi magatartásokról, szokásokról, beidegződésekről és főleg a „tűrőképességről” (amit ő megalkuvásnak lát ) ám ahány ember annyi élet, indok háttér, stb mindenkiről mindent nem tudhatunk!
    Ezért szerintem óvatosabban a minősítésekkel, valamennyi részről, de nyugodj meg a „te országodat” a kutya nem szidja – az meg több mint kirekesztő ahogy lazán megállapítod, „te már láthatóan nem tartozol közénk” – miért ? Ki tartozik közétek? Aki itt él az biztos hogy „közétek tartozik?”

    Elemér, én itt élek, és ha csak a sors másként nem rendeli feltehetően most már itt is fogok arra a kis időre, de nem biztos, hogy „közétek tartozom” – országhatáron belül élni ugyanis annyit jelent hogy magyar állampolgár vagyok, annak minden „jogával” és kötelességével, ( előbbit sajnos már idézőjelbe kellett tennem) de oda tartozom, ahova a szívem és értelmem szerint akarok. Más dolog jogilag tartozni valahova és megint más érzelmileg.Tartozni valahova lélektani kötődést jelent! Feltehetően K. is ezek között a „belső státuszok” között hullámzik. Mint magyar áp. magyar „szülőfölddel” itt nyugvó ősökkel és ma is itt élő családdal – ám új, választott országának (nem hazájának!) és lakóinak a hozzá való viszonya számára elfogadhatóbb, kedvesebb, elképzeléseinek ez jobban megfelel, és ez segít neki megküzdeni az esetleges otthon utáni vágy leküzdésében !

    A „bizonyítvány magyarázatokat” meg nem értem – elég ha K. érti!

  • T.Ille Úr !
    -Kitüntet, hogy korrekt kérdéssel fordult hozzám !
    -Európai Parlament döntés értelmében semmilyen plusz támogatás nem érkezik !

    Szeretnék figyelmeztetni arra, hogy a COVID-19 elleni küzdelemre az EU egy forittal sem ad többet, mint amit az egyes országok már a járvány előtt igényeltek. A jóváhagyott 30 milliárd, ami miatt a sajtó az európai intézményeket ajnározza, nem plusz pénz, csak a nekünk járó összeg átcsoportosítása aminek egy részét már méltóztattunk elkölteni.

    Idehaza korábban már Varga Mihály pénzügyminiszter és a Deutsch Tamás EP képviselő is beszámolt róla, hogy – ellentétben Ujhelyi István szocialista és Dobrev Klára DK-s EP-képviselő győzelmi jelentéseival – Magyarország tekintetében a megítélt mintegy kétezer milliárd forintnyi uniós támogatás a gyakorlatban szinte semekkora összeget nem takar, tekintettel arra a körülményre, hogy a támogatást a kohéziós keret átcsoportosítása révén alakította ki Brüsszel, a keretköltségvetés forrásait viszont Magyarország elsők között már szinte teljes egészében lekötötte!

  • Orsós Elemér

    Kedves Besancon és Kenny, megértem hogy, politikai és egzisztenciális kudarcaitok okán van indokotok a sebeiteket keservesen és szitkozódva nyalogatni, de ezért ne a szülőhazátokat hibáztassátok! 😀 Főleg ne belém szugerálandó politikai és érzelmi eltévejedésekkel! 😀

  • Kenny
    2020 március 29
    6:06 de.

    Bocsi, de amikor Orsósnak írtam, még nem volt fenn a te, Neki szóló válaszod – úgy tűnik, Christophernek köszönhetően most gyorsabban mennek át az írások – mert ha látom, valószínű nem írom le nagyjából ugyanazt én is, csak talán kissé hosszabban!

  • slapaj
    2020 március 29
    8:25 de.

    a támogatást a kohéziós keret átcsoportosítása révén alakította ki Brüsszel, a keretköltségvetés forrásait viszont Magyarország elsők között már szinte teljes egészében lekötötte!
    ___________________

    Stadionra? 😮

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Nyilvánvaló, hogy Ille kisember, kislibsi kiabál be a partvonalról túlról a Nagyok játékába és nem fordítva. Én csupán hobbiból próbálom erre felhívni a véletlenül ide tévedő normális emberek figyelmét. Egy jövőbeni szavazáskor minden megmentett lélek fontos lehet, ill. „tartsuk szárazon a puskaport”! Egyébként ti, Ille-félék a vírusnál sokkal veszedelmesebbek vagytok, de szerencsére egyben oly buták is, hogy a nátha-vírus szintjére redukáljátok magatokat:
    „Ők most futnak egy vonat után, ami nem veszi fel őket.

    Az ellenzéki politizálás másról sem szól manapság, mint a koronavírusról, hogy mit kellene tenni, hogyan kellene csinálni. De az átlag ember is csak azt látja, hogy erről a kérdésről nincs sem az MSZP-nek, sem a DK-nak, sem az LMP-nek, sem a Párbeszédnek, Momentumnak, sem a Jobbiknak nincs mondanivalója, üres beszéd, üres csevegés az egész.

    Nekik marad a gyülölet-és a pánikkeltés. Eklatáns példája a gyurcsányista, homoszexuális aktivista Homonnay Gergely, a DK-hoz köthető blogger, aki kivetkőzött magából, és azzal poénkodott a Facebook-oldalán, hogy koronavírussal fertőzné meg a fideszeseket. Egy beteg ember megnyilvánulása ez. Homonnay újabb terve az, hogy a neki nem tetsző kommenteket összegyűjti, s ezeket a hozzászólókat fel fogja jelenteni, majd a megítélt sérelemdíjból szándékozik megvenni az új Alfa Romeóját.
    Le kell szögezni, ezek a „felelős” emberek a megtévesztettek szemében.

    Csak még egyszer ne kerüljünk a kezükbe, se az ország, se mi. A rombolás, a leépítés, a pusztítás emberei ezek. Most éppen egy országot megtámadó járványból akarnak üzletet csinálni maguknak. Ha nincs svájci devizahitel, akkor jól jön a koronavírus. Nekik egyre megy.” https://azoreg.hu/egy-felelos-ember/

  • Orsós Elemér Azt hiszem végleg nincs mit írnod, elegánsan visszavonulni nem tudsz, így fokoztad a buta beírásodat, most már nem csak nekem címezve.
    Az egzisztenciális kudarcaimról mesélj egy kicsit, szívesen meghallgatnám. Miről maradtam le? Politikai ambicióim soha sem voltak, kedvenc politikusom és pártom sem, ezt Te is jól tudod, ezért értelmezni sem tudom ezt a hülyeséget amít írtàl kínodban. Azt hiszem, nálad valami nagyon nagy baj kezdődött.

  • Besancon. Kedves Besancon. Nem csodálom, hogy nem tudtad megállni azt a buta kommentet szó nélkül. Nincs gond, Orsós tudta a hülyeségét fokozni olyan állításokat leírva, amiről ő is tudja, hogy hülyeség, de ha már belemászott a sárba akkor dagonyázik egy kicsit. Most már kettőnknek címezve.
    Ő is mint minden nacionalista azonosítja magát az országgal.
    Ez marhaság, de ha ez boldoggá teszi. Azt viszont baj, hogy azt hiszik, a nacionalizmus minden rosszat elfed, minden rossz megmagyarázható vele. Ez nem így van.
    Egyben pontosítanálak, nincs vágyam az otthon után, mert én itt is otthon vagyok. Sőt itt vagyok otthon, mert amikor Magyarországon vagyok, csak ténfergek a lakásban és Budapesten, alig várom, hogy hazainduljunk. Most mentünk volna Bécsbe és Pestre, a járvány miatt maradtunk itthon. A családon és Bécsen kívül nem izgat. Így érzek, és az érzelmeiért az ember nem felel.
    A bizonyítvány magyarázást én sem értem, de nem is érdekel, Orsós teljesen kifogyott az érvekből. Van ilyen az elvakult nacionalistáknál.

  • slapaj
    2020 március 29
    8:25 de.

    komoly gond, hogy még azt sem tudod értelmezni, amit a saját lakájmédiád tagad! ki beszél itt plusz pénzről? és még van pofád a prosti srácokra hivatkozni!
    reménytelenül sötét vagy 🙂

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 29
    11:03 de.

    kicsi huszár, nem tudnál durcás parafrázisok helyett valami önálló jelzőt, de akárcsak egyetlen saját gondolatot megfogalmazni? így csak küzdesz, mint malac a jégen 😛 ami pedig elemzéseidet illeti, nem látom a neved előtt a PhD-t. lehet, hogy nincs is? epedve várom a pillanatot, amikor egyszer valami konkrét cáfolatot is képes vagy kiizzadni magadból a sértések helyett, vagy bármit, ami a cikk témájához szól!
    vagy lásd be, ennyire vagy képes, és én készséggel hiszek neked!
    már unom, hogy fegyvertelenekkel vívok szellemi párbajt nem is értem, te pl. miért nem próbálkozol mással? mondjuk, makramézzál, nevelj bonzaifát, tenyésszél vadászgörényt, vagy csinálj bármi hasznosat, mert ez, amit művelsz, nagyon értelmetlen tevékenység!
    ja, hogy neked küldetés tudatod van? az más. akkor máskor is szívesen küldelek el továbbképzésre 😀
    hajrá, Jurásek!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 március 29
    11:30 de.
    Nagyon is tudnék válaszolni, mi az hogy, ha tetszene az a terelésekkel és félrebeszélésekkel köbgyökre emelt cimkézős vitastílus amiket rendszeresen alkalmazol és többszöri emlékeztetés ellenére sem tudsz vagy akarsz kiiktatni a repertoárodból! 😀 Sőt, még akkor is lehetne vitatkozni Veled, ha néha bátran el mernéd fogadni hogy, nem mindig Neked van igazad! 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Csak annyi energiát szánok rád, amennyit érdemelsz… Nálunk , a mi térfelünkön igen sok értelmes ember van, így nem kell helyettük újra és újra feltalálnom a spanyolviaszt. Nem mellesleg meg van a véleményem rólad és le is írtam. Ha vakegeret játszol ez akkor megtörtént immár sokadszor kisember! Az én végzettségeim részben ismertek, mert nyilvánosak, a tieid nem, hiába faggattalak, így joggal gondolom te is csak egy önképzős villanyszerelő lehetsz, vagy nyugdíjazott marxizmus-leninizmus oktató…, azaz diplomás kommunista!?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 29
    1:44 du.

    bucika a szocializmus és a kommunizmus mióta szitokszó és bűn?

    te találtad ki kisapám az összes végzettségeddel persze „végezni” sokféleképpen lehet

    tök ulti recontra

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 29
    1:44 du.

    Aztán mi a te végzettséged?
    Mert a stílusodból ítélve csak
    egy 1 bites kacsa-agy van a fejedben.

  • slapaj
    2020 március 29
    8:25 de.ű

    Hazudsz, dehát volt kitől tanulnod.

  • O1G666
    2020 március 27
    1:53 du.

    Épp ma olvasom
    hogy a Kínai Népköztársaság
    megfelelő, magáncégnek álcázott
    szervezete Hollandiába selejtes maszkokat szállított.

    De legálább kííccik ész ócccók..

  • slapaj
    2020 március 29
    8:25 de.ű

    Ennek a szórekedéses szócsönek már annyira jól megy a sora, hogy az EU 2000 milliárd Forintos segítségét észre sem veszi.

    Hja, Mészáros Lőrincnek sem
    éri meg a járdáról felemlni egy
    húszezrest, ha meglát egyet véletlenül,
    mert azalatt az idő alatt míg felemeli,
    jóval többet keres ha dolgozik.Vagy mi 😀

  • Geyza
    2020 március 29
    2:55 du.

    HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT EZ RETTENETES és a hollandok miért nem képesek maszkokat gyártani? csak nem azért, mert csak facipőket tudnak faragni? az összes többiek is most a Kínai Népköztársaságra várnak, hogy ellássa őket, mert??? na miért? maga motoros helikopáter, ha áramszedője lenne maga lenne a trolibusz

  • Rodeo11 Nem hiszem, hogy a hollandok olyan ügyetlenek lennének. Úgy felépíteni azt az országot ott a mocsárban, kevés nép lenne képes.

  • Kenny
    2020 március 29
    4:51 du.

    ne legyél már olyan „savanyú”? mocsárban nem kellett maszk… vagy az kimaradt az 5 éves tervből?

    mondd, iszol te rendesen? makk ulti

  • Rodeo11 Hollandia a legcsodálatosabb országok egyike. Úgy gondolom, hogy a minimum, hogy a kínai állam ilyen helyzetben nem tervez tömeggyilkosságot.
    Ez nem tudom, hogy aljasság volt vagy „csak” hiba, de ezért a Hollandokat hibáztatni biztos hiba. Miért ne bízhatnának Kínában? Akkora gazdaság gond nélkül állítható át maszkgyártásra. Ha gyorsan tudok venni, miért gyártsak lassan keveset? Hollandia fantasztikus, de pici.

  • Rodeo11
    2020 március 29
    3:30 du.

    Nem éri meg nekik.
    Ők IGAZI termékeket gyártanak
    nem afféle frinc-francokat, mint amilyeneket imádottjaid

  • Kenny:
    Minap vettem egy Hunyadi szalagcsiszológépet 30 ruppóért ingyen szállítással.Magyarországon van a képviseletük.
    Utóbb kiderült a délkorei cég engedélyével gyártva Kínában.
    Gyakorlatilag használhatatlan ! 12 perc után fél órás szünet kell neki, másképpen leég a motorja. Akkor is ha terhelés nélkül megy. Megpróbálok valami garancia-félét érvényesíten, de valszeg mindre ez a jellemző.

    Szar az mind..amit ott gyártanak és ránksózzák.
    Már bánom hogy nem az OBI-ban vettem inkább meg az udyanolyan kinézetű, de vélhetőleg jobb gépet 36 ezerért. Bár szteem az is kínai. Minden kínai. Minden SZARRRRRR…

  • Rodeo mester Hollandiát nem preferálja.
    Ő Velenuezában hisz. Meg azokban
    akiknek ilyesmi nevük van:
    Lenin Moreno.Hja kérem,
    gusztus kérdése..

  • Kenny
    2020 március 29
    6:04 du.

    + geyzusska

    még szalagcsiszológépet nem vettem, de azt geyzusska is meg tudja barkácsolni otthon a világ eszével… egyébként délkóreai tervezés kérdezz onnan!!!! Kína pontosan gyártja amit rendelnek nála…!!!

    csak nem Kína lesz a hibás mindenért ami ….. szóval olyan…,

    és az összes többiek meg szépek és üdék

    (meg 350 évig tartottak gyarmatokat rabszolgákkal abból lehet csili vili bármi mondjuk Dél Afrika Nelson Mandela mesélhetne nektek erről most Ukrajna és Oroszország fogadna be Délafrikából „kiutazó” holland telepeseket, mert krumplit akarnak sokat… meg ott délen már nem olyan kedves vendégek

    (viszont Tróját 13 szor porig rombolták, mert megadóztatta az arra hajózókat akiket megóvott a sárkányoktól… ott a Scylla és Kharübdisz a környéken)

    ez nem jelenti azt, hogy bárki bármilyenségét nem fogadom el olyannak (nem biztos hahaha) amilyen…

    de ha a világ eszei leszálltak a Holdon és vissza is utaztak akkor ilyen kis apróság, mint lélegeztető ventilátor egy GM nek Ford nak nem lehetne probléma de $1000000000 ot kértek letétbe ahhoz, hogy elkezdjenek tervezni erre még a szőke bombázó is bepöccent…az álarcokra már 2019 Októberében szükségük lett volna!!!

    álarc nélkül még Álarcosbálba sem engednek be, pláne ha nincsen „dominód” selyemből a világ eszei majd megoldják és nem szankcionálják azt akinél zokogva ordítanak, hogy szállíts de gyorsan és óccón mert otthon a yenki annyiért ki sem emeli a …-t a fotelból
    rengeteg kínai cuccom van Amazon és Ali Baba pontosan szállít utóbbi olcsóbb is és soha semmilyen hiba nem volt akár sok évi használat után sem ha megsérült mert én rosszul kezeltem azonnal ingyen küldtek újat…

    ez is kártyajáték tök rebetli zöld recontrával

  • Geyza
    2020 március 29
    6:35 du.

    erra csak azért nem írok semmit mert amit írnék attól a Cenz Ura hideglelést kapna…,

    egyébként hallgassa meg Geyza Úr:

    Wallace Ír EU képviselő hozzászólását a plenárison Velene zuelázzon ról…

    makk recontra

  • Orsós Elemér:
    „Machionelli meg csak forog a sírjában”

    Kicsoda? 🙂 Ki forog és miért, tanult kommentelőtársunk?
    Magyarázza már ilyen szép pontosan el nekünk, szegény tudatlanoknak, ha már méltóztatott a néhai velencei titkárt (tudja, „tanto nomini nullum par elogium”) megemlíteni.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Látod-e ilyen lökött, lököttek vagytok kakaskodó „mindetellenzék”, társadalmunk és saját szavazótáborotok(!) ellenségei:

    „Az egyetlen, amit tesznek, az akadályoztatás: küzdenek a jelenlegi vezetés, a Fidesz és Orbán Viktor ellen. Ez az egyetlen dolog, ami hajtja őket, a „szent”, mindent egyesítő küldetés. Csakhogy a nem valamiért történő küzdelem, hanem a valami ellen történő rombolás új rend helyett csak még nagyobb anarchiát eredményez.”

    „Mert akiket ennyire lefoglal a támadás, a harc, az ellenfél gyenge pontjainak keresése, a zavarkeltés, azoknak kizárt dolog, hogy elegendő energiájuk maradjon potenciális szavazóik kiismerésére, az igények felmérésére. Látszattevékenységek valódi építkezés helyett – s még így is félő, hogy sokan megelégszenek a Facebookra kiposztolt kakaskodó mondatokkal.”

    „Józanság és realitás – életben maradásunk záloga. Nagy kár, hogy éppen erre nincs kereslet a haladás útvesztőiben andalogva. Karácsony Gergely be nem teljesített ígéretei, Gyurcsány Ferenc IMF-hitelekhez való különös vonzódása, a Momentum folytonos hazaárulása, a helyesírással küszködő baloldali politikusok, egy hiteles, épkézláb, megvalósítható alternatívát nyújtani képtelen magyar ellenzék. Hatalmas téttel nehezedik ránk 2022, a rendetlenség korszakának baljóslatú lehetőségével. Most talán még nevetünk, de akkor majd mindennél fontosabb lesz, hogy emlékezzünk.”
    https://vasarnap.hu/2020/03/28/anarchiaba-fullado-ellenzeki-lazadasok/?fbclid=IwAR1LGIYISGsU7e9fXuhGs0eCo3aCrOG1ycR4XFbJlRbjIb885vzpsLp3-H0

  • Geyza Nekem nagyobb részt rossz tapasztalatom van a kínaiakkal. Rengeteg bóvlit gyártanak, ami meg jó az nem olcsó. Akkor pedig inkább megveszem olyan cégtől, amelynek szervize és becsülete van. Inkább fizetek többet, úgy is olcsóbb. Nem tudok minden kínai céget kipróbálni, nem is akarom. Nálunk kínai boltok sincsenek, nem éreztem még a hiányukat.
    A maszk nem lepett meg, az autóbuszoknál elkövetett disznóságuk után.
    Mikor a Volánnal megkötött szerződés értelmében leszállították a buszokat, kiderült, hogy nem a bemutatott fékrendszerrel szállították, hanem egy silány, használhatatlan szemétre cserélték. Aki észrevette és szólt érte kirúgták, és a Volán ameddig tudta tagadta is. Miért?
    Az viszont nonszensz, hogy leszállítanak 300000 ezer használhatatlan maszkot emberéleteket veszélyeztetve, és akkor a megrendelő a hibás.
    Ennek a felvetése is felháborító.
    Ez simán aljas indokból elkövetett veszélyeztetés. A pontos megfogalmazást nem tudom, nem vagyok jogász, de nekem ez gyilkosság.
    Hollandiában nem voltam sokat, 10-12 alkalommal, de mindig lenyűgözött az ország.
    A technikai csodák, hidak, gátak, csatornák, lápon repülőtér olyan emberfeletti teljesítmény, ami előtt le a kalappal.
    Tiszták és barátságosak, nagyon élhető ország.

  • Kenny
    2020 március 30
    5:13 de.

    Ezt az istenverte szalagcsiszolót* azért vettem meg mert a Hunyadiak árusították. Azt hittem délkóreai. Tévedtem.
    Épp az előbb néztem az OBI-ban, ugyanez de EINHELL
    felirattal (narancssárga) csak 35 ezer Ft.
    Az is kínában készül,de a német
    Einhell felügyeletével.Már
    bánom hogy nem azt vettem

    Rodeonak:
    Ha életedben akár csak egyszer is lett volna va kezedben
    egy reszelő vagy vasfűrész,tudhatnád hogy ezeket a modern, bádogból sajtolt lecsontozott mechanikájú, gépnek nevezett tömegfémcikkeket NEM LEHET ALAKÍTGATNI ferstéhen nagyokos?

    *Szalagcsiszoló :
    https://profibarkacs.hu/img/3767/HY_1320/HY_1320.jpg?time=1576584788

  • Geyza, Kenny, Rodeo!
    Kínai holmik… Az utóbbi években jópászor vettem, illetve rendeltem Kínából általában egy-egy olcsóbb, pár dolláros (mindössze egyszer léptem túl a hatezer-valahányszáz forintos vámhatárt, a kapott készülék azóta is működik, szerintem a fizetett vámmal együtt is megérte) elektronikai alkatrészt, készüléket. A tapasztalataim nem kifejezetten rosszak, ám kétségtelenül vegyesek.
    A ruházatomra nem vagyok olyan igényes, mint Kenny. Ruhaneműt, cipőt, ilyesmit kevés kivétellel leginkább Magyarországon, nagy ritkán talán Ausztriában, Németországban vásároltam, nem néztem, milyen gyártmányúak; gondolom, vagy kínai, vagy még inkább más, un „fejlődő ország” beli gyártmányok. Hát.. olyanok, amilyenek.

  • Geyza:
    „Ezt az istenverte szalagcsiszolót* azért vettem meg mert a Hunyadiak árusították.”

    A János vagy a Mátyás? Nem elavult már az a sarokcsiszoló egy kicsinykét? 🙂

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    A jövő nem az Illék-é és nem is az itt szószátyárkodó ballibsiké!

    „A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni, a nemzetállamok kora lejárt, meg kell szüntetni a határokat, engedni kell a kultúrák, vallások, szokások stb. keveredését a világ minden táján. Fogalmazzunk egyértelműen: a koronavírus-járvány megmutatta, hogy a globalizmus járhatatlan út az emberiségnek.”
    https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-jarvany-legyurte-a-globalizmust-7940219/?fbclid=IwAR3-lE2zuRIMjz-kLD1o2C_1dBt9B8wYl5dbKJENlLFZkFCEf3PHnyCyqvE

  • Kővendég
    2020 március 29
    8:45 du.
    az elemérre rájött a mindenhavi olyankor ilyen…(is) Mancini t akart írni de ráborúlt a kávé és nem emlékezett mit van a paca alatt és ez lett belőleez is valami „egy” orsóselemértől

    én gyorsolvasással szoktam orsózni

    makk recontra zöld betli

  • Geyza
    2020 március 30
    8:32 de.

    zsuzsi,

    tudhassa (meg láthasná is) nagyon jól kezelem mind a kettőt, meg a csúcsesztergát, revolveresztergát, egyetemes marógépet, gyalugépet, kalapácsot mindegyik fajtát és tudok lemezt alakítani kalapáccsal, a hegesztésben nincs művészfokozatom, de excenter présen és 12000 Tonnás hidraulius présen is otthon vagyok meg ugye tudok fúrni szárnyas fúróval is meg motorblokkot is tudok fúrni horizontál fúróval

    a többit majd maga hozzáteszi amikor lehúzza az áramszedőjét a troligarázsban

    zöld rebetli

    maga nagyon ügyet Lenke lehet így a saját szavai alapján

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 30
    3:32 de.

    Vászti, az amit írsz vádként az ellenzékről az merő lehetetlenség a Káosz már kész meg sem lehet reparálni de beszélni lehet róla, te is azt dicsőíted itten elég gyagya módon

    Vászti, fel kellene ébredned Csipkerózsika álmaidból mert majd mikor a kiskrampusz beugrik az ablakon akkor már hiába rángatod d fejedre a lepedőt a krampusz akkor is meg tud….ni

    makk (os) rebetli recontrával

  • Kővendég Ruhazatban nem vagyok markafuggo. Megvasarolom ami megfelel, es ha bevalik, akkor keresem a markat amig megfelelo. Gond nelkul valtok ha kell.
    Muszaki cikkben mar sokkal jobban markahu vagyok, de ott is valtok ha valami oka van. Itt mar jatszik az anyagi lehetoseg. Ket allando pont van, a Skoda auto es a Rega lemezjatszo. A Skoda jovore a mult lesz a VW kritikan aluli viselkedese miatt, marad a Rega orok pontnak.
    Karacsonykor meginogtam egy kicsit, csabitott egy kinai muszaki cikk, de ugy gondoltam 1700 euroert nem kockaztatok, maradtam a jol bevalt angolnal kicsit dragabban. Nem bantam meg. Tapasztalatom az, hogy a minoseg mindig megeri, de a markahuseg nem mindig.
    Az viszont mindig fontos, hogy a markajelzes diszkret legyen, ha lehet eszrevehetetlen.

  • Jurásek Fábián Sebestyén Ha valaki valamibe valamit bele akar magyarazni, az sikerulni is fog, Kerdeses viszont, hogy a Magyar Nemzet a meghatarozo sajto a vilagban, vagy csak a magyar olvasokat probalja befolyasolni Orbanek iranyaba?
    Ezt a jarvanyt pont forditva is lehet magyarazni.

  • Geyza es Rodeo Szet lesztek ultetve.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 30
    3:32 de.

    valami önálló gondolat, esetleg? mert a copy-paste elég kevés, hogy komolyan vegyelek 😀
    a jövő miatt ne aggódj, az enyém miatt főleg ne, nem a te képességeidhez való. amúgy is, állítasz te engem folytonos emlegetéseddel olyan piedesztálra, hogy aki nem ismer, az is fel fog nézni rám 😀
    hol a szóvirágaimmal van a bajod – pedig csak bohócot csináltam belőled – hol a szószátyárkodásommal – pedig a felét sem érted, mégsem jutsz egyről a kettőre! mi lenne, ha felhagynál az erőlködéssel? a végén kijön az aranyered, és abban is én leszek a hibás!
    vagy küldetéstudatod van? az orvos mit mond, van még remény? 😛

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Gondoltam mutatok ízelítőt a normális gondolkodásból és színvonalas újságírásból… Hátha ragad rátok valami. Ne aggódj, nem szállok le rólad, rólatok. Rendkívül uncsi lehet ugyanazt a sza*t kevergetni ugyanazokkal. Én kissé unom az eszmetársaim társaságát, mert már fél szavakból is megértjük egymást(!) és nem tudunk egymásnak újat mondani. Bezzeg Ti(!): ti sose unjátok meg a másik fél és/vagy saját magad fajtátok mocskolását, a dolgok kiforgatását. Ha netán hatalomra kerülnétek, akkor meg egymás nyakát szorongatnátok, hiszen mind nagyon-nagyon okosak és egyediek vagytok…, csak közösen nem mentek semmire, nem tudtok felmutatni egyetlen időszakot se a rendszerváltás óta, amire érdemes volna jó szájízzel visszaemlékezni! Tudod én mint értelmes ember azon ügyködök, hogy jó mederben tartsam a közgondolkodást és nehogy megtörténhessen még egyszer, hogy egy Fletó-féle közveszélyes idiótát hoztok nyakamra, nyakunkra!

    „A balliberális ellenzék, a jobboldali kormányt gyűlölő megmondóemberek, a szűk értelmiségi elit óriási lehetőséget szalasztott el az újabb választók megnyerésére. A szimpátia, a levegő kezd fogyni körülöttük. Ez, az önmagát tévesen meghatározó ellenzék, hosszú idő óta szembe megy az ország egészségére, biztonságára, gazdasági felemelkedésére törekvő emberek akaratával. Szembe mennek a lassan négyötödet elérő többség kívánságával és képviselnek egy alig látható, meghatározhatatlan kisebbséget, amelynek gazdasági forrása külföldről jön. Az tény, hogy Trianon óta a több, mint ezerszáz éves, európai kultúráltsággal rendelkező Magyarország elpusztításának még mindig sok a híve. S láthatólag eléggé aktívak.”
    https://azoreg.hu/a-magyar-ellenzek-erkolcsileg-megbukott/

  • Doktor Jurásek hozott anyagból libsi-irtást vállal!

    J.F. Sebestyén nemzet- és fajvédő bajtárs úgy tűnik vérszemet kapott és személyesen mutat utat az emberiségnek, (esetleg Dávid prófétaként? 🙂

  • Kővendég
    2020 március 30
    9:31 de.

    Hehehehhh

  • Rodeo / Jurásek :

    Unalmas emberek ostoba locsogása ,,,

  • Geyza
    2020 március 30
    6:29 du.

    maga csak ne szóljon bele mert akkó’ még unalmasabb lesz

    rebetli recontra tök

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 30
    10:28 de.

    Hogy Te milyen vak tyúk vagy!!!

    Pontosan most nyerte meg a meccset a globalizmus!

    Nem látod te szerencsétlen, hogy minden kormány azt tette amit valakik a háttérből előre elrendeltek?
    Még a trumpli is!!!

    Hogy működött – sőt egyre jobban működik!
    Hazudnak neked, istenverte vakegér!

    A világ most megy éppen recesszióba, a még néhány „független” országot beterelik valamilyen akolba, amelyet már rég elterveztek számára.
    Utazni csak az fog, amelyet az új világkormány majd megenged.
    Pénze persze csak annak lehet majd aki jófiú.

    A többi majd gyakorolhatja az éh-halált.

    Az Orbánod majd úgy táncol ahogy neki fütyülnek.
    Gondolod, hogy rád lesz gondja?

    A globalizmust nem Soros képviseli, te vadmarha! Hanem a Rothschildék!

    A Rothschildok nem demokratikus világkormányt szerveznek, hanem diktatórikusat, ahol a pénzük uralkodik.
    Kínának sikerült kiszállni, csak mert az oroszokkal megállapodtak.
    Csakhogy Kína fasiszta!
    Nem kommunista, nem kapitalista …. fasiszta!
    A fasizmus azt jelenti, hogy a javakat központosítja a hatalom, és hozzá való viszonyulás, a jó-viselkedés szerint – újraosztja.

    Sajnos egymásnak ugranak – lehet, hogy nem is kell túl sokat várni.
    Ordítsatok csak itt, szánalmas kis egerek!

    Úgyhogy ne ossz Te se itt, se másutt észt, mert sokat álltál a napon
    Az Orbán szánalmas kis bábfigura (a Gyurcsány se lett volna másra szánva) Magyarország szerepe rég el van döntve!
    Újra az „ütköző-ország” státust nyertük el – nekik mindegy melyik majom makog a falka élén

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Ezek vagytok „fekáliák”:
    https://www.facebook.com/szamokadatok/photos/a.109141310563011/153449766132165/?type=3&theater

    Ne játsszátok itt nekem a nemest, a jól tájékozottat, a jószándékút, az emberiség megmentői szerepkört, ti egyszerűen csak a hatalomért mindenre képesek vagytok és Orbán Viktor éppen útban van és éppen nektek, ballibsiknek üzent hadat… Ennyi.

    Hiába mögöttetek a ballibsi világ, ti oly bután politizáltok, viselkedtek, hogy csak ugyanazon a szavazótáboron marakodhatok, ami a társadalom butábbik vagy kisstílű sértődött része. Az meg nem fog gyarapodni, mert az emberek egyre értelmesebbek és egyre jobban élnek…, hiányotoknak köszönhetően!

    Összefoglalóan, mint ismert a szlogen: Az ellenzék mindenre képes, de semmire sem alkalmas!

    A Dúró Dóráékra ez nem igaz, ők normális ellenzékként teszik a dolgukat.

  • Orsós Elemér
    2020 március 29
    8:49 de.

    „Kedves Besancon és Kenny, megértem hogy, politikai és egzisztenciális kudarcaitok okán van indokotok a sebeiteket keservesen és szitkozódva nyalogatni, de ezért ne a szülőhazátokat hibáztassátok!”

    ————————————————–

    Szigorúan elvonatkoztatva Kennytől – már elég nagy fiú ahhoz, hogy saját nevében szóljon – kérlek, hogy tételesen sorold fel, amikor „a sebeimet keservesen szitkozódva nyalogattam” a hozzád címzett márc. 29. 7.43 -kor írásomban! Leszámítva, hogy semmit nem tudsz az életemet meghatározó mozgatórugókról, így az általad „politikai és egzisztenciális kudarcaimnak” nevezett bármiről vagy akármiről , így ezt a vonalat akár ejthetjük is – messze nem a te asztalod!

    Ezzel szemben szeretném, ha akár csak egyetlen egy alkalmat is megtudnál nevezni amikor „szitkozódtam” azaz bárkit , vagy bármit szidtam, gyaláztam volna – rossz megfigyelő vagy, ez nem sajátom, sosem volt! Nem kell feltétlenül egyetértenünk senkivel, de nekem általában sikerülni szokott ezt szitkozódás nélkül is megfogalmazni – más kérdés, ha te ezt nem mindig érted, de ez már a te bajod.
    Tőled is csak ennyit várnék el, nem többet, és hogy tehetetlen csapkodásaid közepette legalább ne hazudj!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Csak így tovább zsigerhüle Ille: zsigerből orbánkodj és megbánod, bár én nem bánom: „A Momentum Mozgalom március eleji nyolcszázalékos támogatottsága a teljes népesség körében három százalékra csökkent – derült ki a Publicus Intézetnek a Népszava számára készített, a hétvégén publikált közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint, míg a Fidesz népszerűsége és a járványellenes intézkedések hatására a kormányba vetett bizalom nőtt, addig a Fekete-Győr András vezette, parlamenten kívüli ellenzéki pártot kedvelő biztos szavazók tizenkét százalékos aránya a harmadára apadt. A látványos, az ellenzéki térfélen is egyedülálló visszaesésnek több oka lehet, például az, hogy a Momentum beállt a balliberális ellenzéki pártoknak a kormány koronavírus kapcsán hozott intézkedé­seit bíráló kórusába anélkül, hogy önálló véleményt fejtettek volna ki – írta a Magyar Nemzet.”
    https://pestisracok.hu/harmadolta-a-jarvany-a-momentum-nepszeruseget/?fbclid=IwAR1aa_gx1epcarhLfzDG7YR8mTM9aa4ykcHx_KA_F4Or6V6rXF76B96ME2g

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Világmegváltásban megfáradt elméteknek egy kis humor: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1099775080387033&set=a.150716845292866&type=3&theater

  • Jurasek

    bolond is vagy, hogy ilyen fake-news szemetet iszol, mint amit ide is kitettél.
    Csak saját érdekedben szólok, meg azért hogy nem kellene az országot is hülyíteni ezekkel
    Na látod ez a az igazi vírus, amire aztán végképp nincs gyógyszer

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 március 31
    5:31 de.
    Nem tűnt még fel hogy, beszüntettem a jó útra térítéseteket? Nekem volt annyi eszem hogy, rájöjjek: profi árokások között én maximum csak szép lehetek! Hazudni nem szokásom, de blöffölni szivesen, azt nem tagadom, viszont a kettő egyenlővé tétele csak rosszindulat kérdése, amit egyébként még érettségi nélkül is meg lehet állapítani egy kis humorérzékkel! Innentől szaporodjatok egyedül, kézi vezérléssel, mint Onan!

  • Besancon Kedves Besancon Engem nagyon érdekelnének az egzisztenciális problémáim, mert úgy tudtam utoljára akkor volt, mikor mentöztem, feleségem pedig egyetemre járt. Annak már huszon éve. Sok-sok munkával azt is megoldottuk,
    mikor eljöttünk, a magyar átlagkereset hat-hétszeresét kerestünk
    Elemér sajnos nem nyitotta meg a tudás csapját, így tudatlan maradok mire is gondolt.
    Politikai céljaim meg sosem voltak, így kudarcot sem vallhattam. Viszont ha Orsós mondja, biztos igaz. Feloldhatatlan ellentét.

  • Orsós Elemér Ronda egy vesztes vagy. Tanulság? Nem kell hülyeségeket írni, nem kerülsz ilyen helyzetbe.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 március 30
    11:00 du.
    Szegény korai felismerő és sejtéseit vakmerően kimondó Szaniszló Ferencet ezért űzték ki az királyi médiából már 2016-ban, bár volt ezeken kívül is sok kényelmetlen felismerése, de ezzel borította ki a bilit végülis. Úgy eltűnt, mint annak idején, a szintén „nagypofájú” Chrudinák Alajos!

  • Geyza
    2020 március 30
    6:29 du.

    ajánlom a grizinek is de az már hisztériás rohamokban fetreng és magára borította a lavórt

    nem akartam zárt köreit megzavarni de van egy kérdésem:

    mi lesz a hála? még egy szankció?

    „tegnapi hír” >>> A cargo plane loaded with medical supplies and protection equipment may depart for the US by the end of the day Tuesday, the Kremlin said after a phone call between US President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin.
    The issue of protective gear was raised in the telephone conversation between the two leaders on Monday, with Putin asking if the US needed help and Trump accepting, spokesman for the president Dmitry Peskov told reporters on Tuesday.

    #2.: „A Russian Il-76 transport military aircraft is loaded with medical aid to be sent to Italy amid the Covid-19 pandemic. © Russian Defence Ministry / Alexey Ereshko”

    meséljen vad motoros hogy is van ez a maga álláspontja szerint

    szerintem recontra

  • Rodeo11
    2020 március 31
    2:41 du.

    /Géjza ásít…/

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 31
    8:32 de.

    Benned annyi a humor mint sz..rban a vitamin.
    (Náci tulajdonság, nem tehetsz róla.)

  • Rodeo11
    2020 március 30
    7:02 du.

    Te meg levegöt se vegyél.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Gabriel!

    Arkangyalom az Országot Ti hülyítitek rosszmájú (igyekeztem szépen fogalmazni!) gondolkodásotokkal, hazugságaitokkal,csúsztatásaitokkal, stb. , de ezt már sokszor kifejtettem…. Azt mondd meg, ha netán „Orbán Viktort és Bandáját” el tudnátok távolítani, ki lenne az a fedhetetlen múltú,okos,intelligens,köztiszteletben álló és kevésbé lopós Miniszterelnök személye és Kormányának tagjai a jelenlegi Mindentellenzékből?! Várom a neveket Gabriel!

  • Gabriel
    2020 március 30
    11:00 du.

    védett lettél, Cenz Ura szépen kiradírozta amit eme elemzésedről írtam… semmi károsodás nem ért, de elemzésedből legalább egy alapvető következmény kimaradt és azzal az opciók számát én növeltem volna te meg pont azt nem vetted figyelembe (véletlenül netántán nem vetted észre, hogy Bolsonaro hatalomba lövése semmiféle változást nem hozott a brazil nép életében hacsak nem a rosszabbodást és ez minden hasonlóra érvényes múltban és jövőben…valamint a bolíviai változásban semmi más, mint általános rosszabbodás és most nincs Cochabamba hanem van helyette …nakiis?)

    ezzel befejezem

    de kártyában ez zöld betli recontrával

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Geyza a nácizó Náci megszólalt, de a szó tartalmát és történetét se ismeri…, mert annyira geyza! Tudod Geyza a náci egy olyan Te fajta baloldali képződmény, mint kb. a kommunizmus, csak ez Nyugat Európában terjedt el, mondhatni a kommunizmus nyugati formája, „nemzetiszocializmus”. Mára egyébként a libsizmus (a jakobinos liberalizmus vagy mai neo-liberalizmus) is egyfajta nácizmus, mert azonosak a gyökerei, jelszavai és módszerei, mert terrorizálják a társadalmakat. Tudod jobboldali nácit még nem hordott a hátán a Föld, csak baloldalit! Nem véletlenül mondta Ronald Reagan:”Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni.” https://nemzeti.net/ronald-reaganha-a-fasizmus-valaha-is-megerkezik-amerikaba-akkor-az-a-liberalizmus-kepeben-fog-jonni-10197706.html

    Még némi irodalom a setét fejednek, meg a többi itt okoskodónak:

    „A mai nihilista és anarchista neo-liberalizmus lényege egyértelműen, a szabadság nevében elkövetett ideológiai bűnözés egyik fajtája: egyik megfogalmazás szerint: minden eretnekség foglalata, másik megfogalmazás szerint a szabadság nevében megvalósított önkénykultusz: mindenki azt gondol, amit akar, mindenki azt mond amit akar. mindenki úgy öltözik, ahogy akar, mindenki azt eszik, amit akar, mindenki úgy pusztítja önmagát, ahogy akarja, mindenki úgy gyógyítja önmagát, ahogy akarja stb, stb vagyis normák és ideák nélkül regulálatlanul és koordinálatlanul, mert ha ezt a privát önkényt a normákhoz akarja igazítani valaki, akkor az már az álszabadság(=önkény) elleni „bűnös” támadást hajt végre. Az elsődleges közjogi társadalmi feladat: minél több területen kivívni azt, hogy minél több területen ne korlátozhassa senki az én szabadosságomat(=önkényemet). Ezért harcol a mai társadalomfelforgató anarchista és nihilista neoliberalizmus. Fel sem merül, hogy normákhoz és ideákhoz kellene igazítani, regulálni és koordinálni kellene a „szabadságot”(=szabadosságot). A legfőbb bűne, hogy megtagad minden normát és ideát és ezért nihilista bázisú-alapú ez a neoliberalizmus, mely így a társadalmi anarchizmus-káoszba vezet. Egy híd az ideológiai nihilizmus és a társadalmi gyakorlati anarchizmus között. Az anarchisták egyértelműen tanítják, hogy ők az igazi liberálisok, hiszen az igazi neoliberalizmus végig gondolása az maga az anarchizmus. (Orosz Mihály Zoltán)”
    https://www.facebook.com/erpataki.modell/posts/1665555750352112/

    „A mindent uraló globális tudatipar, a Facebook, a Google, az Instagram és mások által uralt közgondolkodás megspórolja számukra a vért, ma már nem a guillotine alól kihulló fejeket, hanem a lelkeket gyűjtik a kosárba. A halálkultusz lélekkufár sakáljai terelik az emberkísérleti laboratóriumba a népeket, a mai nácik, a liberálisok új fajelméletet hirdettek, az LMBTQ, a gender, a homoszexualitás egyvelegéből egy új darwinizmus bontakozik ki, az aberráció, a szellemi sötétség végtelen megnyilvánulási formái lassan felhőként fedik el a normalitás egét.” https://horvath-k-jozsef.blog.hu/2019/11/29/ebreszto_a_liberalizmus_a_nacizmus_a_kommunizmus_ugyanaz

    „Orbán Viktor és Bandája” meg éppen ennek a náci utód rettenetnek üzent hadat, következésképpen nem lehet náci és követői se lehetnek nácik… Érthető voltam kisnáci?!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 március 31
    11:19 de.

    „Orsós Elemér Ronda egy vesztes vagy. Tanulság? Nem kell hülyeségeket írni, nem kerülsz ilyen helyzetbe.”

    Igazad van, mea maxima culpa: nem kellett volna alsóbbrendű földi halandóként vélhetően übermensch véleménydiktátor sznobbal vitába merészkednem! 😀 😀 😀

  • Kenny
    2020 március 31
    11:00 de.

    Elemér sajnos nem nyitotta meg a tudás csapját, így tudatlan maradok mire is gondolt.

    ————————————

    Nyilván semmire sem gondolt, csak vagdalkozik, jó pofozik, mielőtt a lényegre térne, telehajigálja a mondatait oda illő vagy oda nem illő, mutatósnak látszó jelzőkkel, cikornyákkal, így nem csoda, hogy elvész a részletekben, a végén már maga sem tudja hova akart eljutni. Most belemászott egy gödörbe, – nem először – melyből sehogy sem tud kimászni, megpróbálja hát, hogy mások vállaira, nyakára lép, hátha!
    Sok oka lehet a tévedéseknek, de a jellemtelenség más kérdés! Elmondtad, leírtad amit akartál, és ennyi – menj tovább!

  • Jurásek

    Ki az Ti???

    Én rólad beszéltem, neked szóltam.
    Engem kikkel akarsz egy lapra hozni??

    Szóljál magadtól valamit, és ne a falkából ugass kifele, akkor majd társaloghatunk

  • Gabriel:
    „A globalizmust nem Soros képviseli, te vadmarha! Hanem a Rothschildék!”

    Egy frászt!! Én képviselem. Igaz, nem egyedül, hanem bizottságban, Marx-szal, Gramscival, Karl Korschhal, Ernst Blochhal, Lukács Györgygyel és másokkal. 🙂

  • Kövendég

    A megjegyzésem Juráseknek szólt.
    Nem hittem volna, hogy úgy kellene kezdenem hogy -ÉN- képviselem.

    Mellesleg egyetértek; a felsorolt úriemberek igazi globalistáknak, a Kommintern jeles (megszállott) élharcosainak, teoretikusainak számítottak.

    Ebbe a körbe sorolható a Kínai Népköztársaság elnöke, egyetlen partjának a Kínai kommunista pártnak az elnöke – mindkét tisztségére „örökös” felhatalmazást kapott.
    Hozzájuk hasonlóan „közkinccsé” tette a teóriáját is, amelyet én inkább érzek közelebb Hitler Adolf; Main Kampf szíveket melengető elhíresült művéhez.

    Az a globalista világszemlélet viszont amelyet Soros György képvisel – a szabad (liberális) szociál-demokratikus társadalmi berendezkedések (nem megyek bele a részletekbe) valóban nem ugyanaz, amelyet futólag említettem a Rotschild’s-ra való utalással.

    Hogy Jurásek, magát a „globalizmus” ellen harcoló nacionalistának definiáló egyed (Orbán után szabadon loholva) igazából mi ellen harcol, talán önnönmaga tudja a legkevésbé.
    Már-csak azért sem olyan hihetetlen ez, mert a „globalizmus”-ról mint olyanról talán tisztelt személyed sem lát át mindent.
    Első nekifutásra legalábbis úgy tűnik.

    Bár lehet több is van a tarsolyában mint amit ezidáig itt köznyilvánosságra bocsátott. Mindenesetre én szívesen látnám. Ha nincs rá mód, elég ha utalna valamely elérhető publikációra.

  • Kenny:
    „Egy értelmes Orbánpárti trágárság és gúnyolódás nélkül leírhatná nekem, nekünk, miért kell teljhatalom Orbánnak mikor idáig is mindent megcsinálhatott nélküle.”

    Kedves Kenny, bár egy (de talán két?) kritérium híján
    semmiképp nem tartozom az Ön által megjelölt halmazba,
    kérésének – ti., hogy írjam le – azt hiszem, tulajdonképpen képes lennék eleget tenni, de nem teszem.
    Hogy miért nem? Azért, mert Hunnia úri trágyadombján a héten ismét hatályba léptették a magyarországi értelmiség régi-régi „Ötparancsolatát”. Így hangzik:
    1. Ne gondolkodj!
    2. Ha mégis gondolkodni mersz, nem mondd el senkinek!
    3. Ha mégis elmondod, ne írd le!
    4. Ha mégis leírod, ne írd alá!
    5. Ha mégis aláírod, ne csodálkozz!

    Hogy talán mégis megpróbáljak valamiféle irányjelzőt mutatni, Carl Schmitt 1922-ben megjelent „Politikai teológiá”-jának egy megállapítására utalok: „Szuverén az, aki a kivételes állapotról dönt”. (Schmittnél a „kivételes állapot” megkülönböztetendő a „szükségállapottól” vagy a hadiállapottól”. Utóbbiak esetében maga a törvény definiálja, hogy mely szabályok helyett mely szabályok lépnek hatályba. „Kivételes állapot” esetében – Schmitt szerint – erről nincs törvényi definicíó, hanem a normatív szabályok helyébe a szuverén egyedi döntéseinek a sorozata lép.)

  • Jurásek

    Mostmár értjük

    „érpataki-modell” hmmmm

    A mein kampf se volt piskóta, na de ez?; A tuti.

  • Besancon Megfogadom a tanácsodat. Tovább lépek. Már régen ideje volt.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Gábriel!

    Arkangyalom mond meg szépen Jurásek Fábián Sebestyénnek, ha netán “Orbán Viktort és Bandáját” mindenhatóságod el tudná távolítani, ki lenne az a fedhetetlen múltú, okos, intelligens, köztiszteletben álló és kevésbé lopós Miniszterelnök személye és Kormányának tagjai a jelenlegi ellenzékből, akit jeles lényed támogatna?! Várom a neveket Gabriel!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Gabriel!

    Azok ellen harcolok, akik csak okoskodnak, lebontanak működő, működő képes dolgokat és nem tudnak helyette jobbat, csak lázítanak! A tünetegyüttes, kórkép további összetevője az értékelhetetlen, zavaros világnézet, az okoskodás és okosság összetévesztése, a gyarlóság be nem ismerése (szerénytelenség) és nem gyakorlatias gondolkodás, stb.
    Ha tudsz konkrétan és gyakorlatiasan jobbat ajánlani a jelen politikai felhozatalból, mint a létező kormányzati gondolkodás, tettek és személyek, akkor hazudsz és csak egy vagy szórvány „szarkeverőkből”. Erről nyilatkozz és ne játszd itt az eszed!
    Ezt követően döntöm el véglegesen, én minek és kinek tartalak! Különben nálam csak a „Ti”-ben szerepelhetsz…

  • „ki lenne az a fedhetetlen múltú, okos, intelligens, köztiszteletben álló és kevésbé lopós Miniszterelnök személye…”

    Akárki. Akár a Buksi kutyám is jobb, empatikusabb miniszterelnöke lenne az országnak…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 1
    11:21 de.

    Te nem „harcolsz”
    hanem csak járatod a bagólesődet
    ha kell ha nem kell, akárcsak egy cserfes
    bakfisleány.Dehát te nam vagy bakfis.Igy aztán mi
    itt viágosan látjuk hogy csupán egy elmebeteg okoskodó vagy.

    Elmebeteg az, aki foggal-körömmel
    kapaszkodik egy olyan oldal közösségebe,akik megvetik őt.

  • Megőrültetek? Agyatokra ment a karantén? Jurásek F. S. egy bunkó. Sose fogja megérteni, hogy a neoliberálisnak nevezett idea egy gazdasági rendszer, elképzelés, amit nagy idolja, Magyarország szétrohasztója olyan példaszerűen visz végig, hogy tankönyvbe kívánkozik.A kertész kutyája, vagy Caligula lova is jobban vezetné ezt az országot – vagy legalább békén hagyná.
    Ne hagyjuk már magunkat meghülyíteni!

  • Orsós Elemér

    Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 1
    10:59 de.
    Én már fűt-fát megigérve, könyörögve is kértem neveket! Nem tudtak még sejtetni sem! Annál az egyszerű oknál fogva, hogy nincs vagy ha van, elővigyázatosan nagyon eldugták, mert Ő sem tudna globális széllel szemben pisilni! 🙁 Tehát Orbán nagyon is megfelel a demokratikus ellenzéknek egy ideális bűnbaknak, mert tudják hogy az ő orbánjuk is csak azzá vagy kollaboránssá válhatna! 😀

  • Ja,Elemér! Ez a „kollaboráns” a nünükéd? Az együttműködés (nem „összefogás”) létkérdés ez látszik ma is. Magyarország szégyenletes első szolgája meg nem bűnbak, hanem bűnös. Már nemcsak az ország szétlopásában, hanem nemzetirtásban is. Miből gondolod, hogy „megfelel a demokratikus ellenzéknek”?

  • Jurásek

    komolyra véve a szavadat, válaszolok nemsokára.

    Egyelőre annyit kérdezek vissza, hogy miért is lenne szükségszerű, hogy a jelenlegi kínálatból válasszunk?
    Mármint akik felkínálják magukat, mint fürdős-prostik?

    ezt a „érpataki” izét meg gondold át komolyabban….

  • Elemér, most írtalak le. 🙁

  • Rodeo11
    2020 március 31
    7:53 du.

    Barátom, hadoválsz össze-vissza, a valóság igazi ismerete nélkül.

    Kár érte, a tudásodat, intelligenciádat használhatnád valóban a társadalmat előrevivő dolgokra, ha már azt állítod, hogy ez a szándékod.

    A kérdés mindig, hogy melyik a fontosabb a morál, vagy az opportunizmus?
    Az eszmék amiket hirdetsz az a totális opportunizmus.

    Mindegy hogy milyen színben tünteted fel, a morálnak ellensége vagy.
    Morál csak ott létezhet, ahol mindenki egyenlő lehetőséggel, joggal és kötelezettséggel él.
    De te ezt lenézed … (le is vonhatnám a következtetést, de vond le inkább te magad, mint ahogy írtam, meg van hozzá az intelligenciád)

  • Találom

    Most felfogtam. Hiszen Te egy mekkora tévedésben élsz!?

    A Neoliberális gazdaság – más szavakkal szociáldemokrácia, az az ami a svéd, a dán, a fin társadalom képvisel
    Ezt üldözi ezerrel Orbán viktor.
    Illiberálisnak nevezett rendszerével, ami a tiszta fasizmus

    Hol élsz te, Margitka?

    Kelet-Timorban?

    Ezért hiába beszélünk, úgy vagyok veled, mint a kapálós nénével

    talalom
    2020 április 1
    5:17 du.

  • Gabriel
    2020 április 2
    10:09 de.

    erre még sokkal kevésbé írok, mint az itt általad leszóltban írottakat…
    megmarad a kérdés:

    mi is az a „morál” ami ma Brazíliában és Bolíviában „jobb” az előzőnél, és szerinted miért?

    (nem sorolom a többi latin amerikai országot ahol szép sorban a Monroe elv fegyveres alkalmazásával már szintén megvalósult)

    hagyd az én intelligenciám említését … egyszerű a képletem: tanultam sok mindent … és alkalmazom hozzátéve személyes tapasztalataimat (Göllner elemez dolgokat 1918, 1938, 1956 -okat említve és kihagyva sok mindent AMI KIHAGYÁSOK MA MÁR VÉGZETES EREDMÉNYEKET PRODUKÁLNAK és szerényen megjegyzem JFS által más célból betett Reagan elv már a McCarthysmus egyszerű folytatása és a Bush óta eltelt időszak kivétel nincs!!! fasizmus és itt fogalomzavar van tények átrendezése, oktrojálás és a történelem teljes tagadása azaz átírása céloksági hamisítással amit egy műveletlennek és butának nevelt a mindig új tömeg lelkesen beszop)

    pagát uhu

    most ezt levédem nem úgy mint a másikat ami elveszett a törléssel v

    várhatóan ez is törlésre kerül

  • Gabriel
    2020 április 2
    10:09 de.

    a „demokrata” The View megkérdezte a demokrata elnökaspiráns Bernie Sanderst mikor hagyja abba hogy a nép érdekeiért küzdve mindenkinek egyformán járó brit stílusú egészségügyet kíván pontosan a Covid-19 tombolása közepette és senki sem köpte le ezeket a „kérdezőket”???

    MORÁL

    hogy oda ne rohanjak

    az olyan rohadt kétszínű aljas alakok, mint egy Alyssa Milano a #MeToo-ból (az egész mozgalom anyagi haszonszerzés ájtatos politikai célokkal leöntve)

    na ez ami az új morál bruhahahaha

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 április 2
    9:15 de.
    Kedves Margitka, szerinted az az új demokratikus ellenzéki miniszterelnök jelölt, aki a mostani legalapvetőbb szavazói elvárásoknak megfelelően ki merné jelenteni, hogy márpedig Ő az idegenbe elkótyavetyélt javakat -ami mellesleg már a 80%-ot is elérte- visszaszerzi, azaz visszamagyarosítja, labdába tudna rugni? Magyarul, továbbra is csak olyan jöhet szóba, aki a globális tőkét nem korlátozza, hanem Orbánhoz hasonlóan a seggüket nyalva együttműködik, azaz kollaborál vele, mert külömben 2 perc alatt 1000 forintos EUROt csinálnak neki és akkor a saját népe fogja meglincselni! Mellesleg a spontán privatizáció fedőnevű „ország szétlopás” már a kádári lépesméznek szánt gmk-tól elkezdődött, amit aztán az átöltözött kerekasztal lovagok(a még ma is egymást váltogatva regnáló MSZMP jogtódok!) tökélyre emeltek, ezért mire a patás jogutódra került volna a sor, neki 2010-re már alig jutott konc! Deviszontag elfeledve a szorgos elődöket egy kis amnézia tettetéssel az összes zabrálást ügyesen a nyakába lehet varrni! Ugyi? 😀 Olyan egyszerű mindent Orbán nyakába varrni, pedig itt kollektiv bűnösség esete forog fenn! Egyébbként meg az őspárt is szanaszétszakadás helyett együttműködhetett volna az ország érdekében, ha nem a konc lett volna fontosabb nekik! Sajnos ez is állandó, viszatérő nünükém! (De már azt is kitárgyaltuk hogy én is tehetek róla, amiért idáig fajultak a dolgok.)

  • Gabriel.A neoliberalizmus, mint szociáldemokrácia. Vicces: Tatcher asszony megszaggatná a ruháját – vagy a tiédet – ha tudná, hgy szociáldemokratának nevezték…

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Gabriel!

    Rossz kérdésre:

    „Jurásek

    komolyra véve a szavadat, válaszolok nemsokára.

    Egyelőre annyit kérdezek vissza, hogy miért is lenne szükségszerű, hogy a jelenlegi kínálatból válasszunk?
    Mármint akik felkínálják magukat, mint fürdős-prostik?

    ezt a “érpataki” izét meg gondold át komolyabban….”
    nem tudok választ adni!

    Ne próbáld meg nekem azt hazudni, hogy a magyar politika sokpólusú és van mit választani Orbánon és mindentellenzéken kívül. Meglátásom szerint Te is csak egy rövideszű Orbán-fóbiás vagy és azt hiszed, hogy hiszek neked, amikor itten nekem köntörfalazol. Jelenleg nincs normális(!) kormányzati méretű erő a FIDESZ-en kívül. Dúró Dóráék az ellenzéken belül, ahol egyedül létezik tisztesség. Szóval Te és a fajtád képtelen még a legegyszerűbb kérdésre is tisztes választ adni, mert nem tud. Akinek tisztességtelenséggel, aljassággal, fóbiákkal van tele a feje, az nem tud egyenes válaszokat adni! Ennyi. Ne is strapáld magad: maradsz „Ti”!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 1
    4:19 de.

    Egy örült naplója hehehehehehe

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 30
    3:32 de.

    Annyira undorító vagy hidd el.
    Már mindenkinek forog a gyomra tőled.

  • Gabriel
    2020 március 31
    8:36 de.

    Nem tehet róla.
    Pont akkora idióta mint a Boda,
    csak vele ellentétben idehány minden mocskot
    amibe bele tapicskál boldogan.Tocsog a szemetében
    Ennek a Juráknak annyi az esze mint egy molylepkének.

  • Jurásek

    Akkor megtetted a „kötelességedet”
    Szétkürtölted a semmit, de azt tele ocsmánysággal

    Chao

  • Találom

    A vaslady konzervatív volt a javából – KONZERVATÍV!

    most-már értem

    Számodra, mindenki, aki nem marxista az neoliberalista – közben legalább annyira egykalap alá veszel vele mindenkit, azokat akik nem SZOCIK, mint ahogy a másik tábor teszi, azoknak meg mindenki más ballibsi
    Ezért vettél és veszel ma is részt az SZDSZ mocskolásában.

    Megértettem

    A „párthű” Almának és baráti körének is inkább jobb volt a fasiszta turullista Antal, mint az SZDSZ már akkor

    Innen már jogos is a ballibsizés.

    Csakhogy a valódi ballibsik az SZDSZ-esek voltak.
    Igen a zsidók és baloldaliak.

    A SZOCIK! -hmmmmm – maradjunk ennél a kifejezésnél – bár inkább illik rá a bolsevikok meghatározás – szintén gyűlölték a zsidókat.
    A baloldali zsidókat, a trockistákat.

    Nahát én ebből a szép-világból nem kérek, és mégúgy sem a fiaimnak.

    Marakodó-acsarkodó nyájakból álló országgá tették a hazámat, és Ten magad teljes mellszéllességgel részt veszel benne.

    A SZOCIÁLDEMOKRÁCIÁNAK SEMMI KÖZE MARX SZÉP VILÁGÁHOZ, CSAK SZÓLOK!
    A MARXISTA SZOCIALIZMUSHOZ

  • Geyza

    Jurásek őshülló most-már minden szinten kimutatta foga fehérét – azt az elháborodott etyeki senkiházi fasisztát akarja itt ingyen-reklámozni – Duró (kemény) Dóra Nemzetty fattyával együtt.

    Akarta volna besugallani, hogy ha miviktorunk nem tetszik, akkor van nagyobb elmebeteg is a választékban

  • Gabriel
    2020 április 2
    5:21 du.

    ehhez küldök neked (na nem egy nápolyi dalt) egy légycsapót!

    hetet egy csapásra:

    DEFINÍCIÓS TÉVEDÉSEID FATÁLISAK

    és a mai valóság hajszálpontosan ezt igazolja még akkor is ha te zöldre akarod festeni lila békákkal

    rebetli recontra de tök