Kambodzsa nem zárja le repülőtereit

2020 március 30 8:18 de.7 hozzászólás

Végre egy – legalább részben – kedvező hír, ami a világ szinte minden tájáról egybehangzóan áradó, baljós információkkal ellentétben némi reményre is alkalmat kínál. Erről sem mondhatjuk, hogy ott legalább minden rendben van, de másként, más szemlélettel vették fel a küzdelmet a járvány ellen.

 

Dr. Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet-európai képviselője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a COVID-19 járvány hatása a Kambodzsai Királyságban is jelentősen hozzájárult a turizmus drámai hanyatlásához. Márciusban előreláthatólag 40%-kal kevesebb nemzetközi járatot fogadnak az ország repülőterei.

A nemzetközi járatok száma a decemberi 4241-ről márciusban 40%-kal, míg a légi úton beérkező utasok száma több, mint 50%-kal csökkent. A környező országokban számos repülőtér bezárt, leálltak a légitársaságok és lezárták a szárazföldi határokat. A forgalom csökkenésének ez a fő oka. Kambodzsa nem szándékozik légitársaságait leállítani, de a környező országok repülőtereinek zárlatát követően kénytelenek korlátozó lépéseket tenni. Ennek ellenére nem kívánják a repülőtereket lezárni. A Khmer Idegenvezetők Szövetsége tájékoztatása szerint Siem Reap tartományban az idegenvezetők bevétele elérte a havi 500 USD-t ami jelenleg nullára zsugorodott.

A legfrissebb statisztikák szerint ez év januárjában 547.963 turista érkezett Kambodzsába, ami 15.3%-al kevesebb a megelőző évi forgalomnál. Egy részletes bontás szerint repülővel 332.134 (-17.7%); szárazföldön 189.412 (-13.6%); míg vízi úton 30.315 (+8%) utas érkezett. A legfontosabb turistákat küldő országok közül Kínából 123.550 (-32.3%); Koreából 37.206 (-10%); Thaiföldről 53.874 (+22.2%); Vietnamból pedig 75.926 (+ 19.6%) utas érkezett. Jelenleg az ország mindhárom, nemzetközi járatokat fogadó repülőtere: Phnom Penh, Siem Reap és Sihanukville is üzemel. A környező országok Vietnam, Laosz és Thaiföld határait lezárták a személyforgalom elöl, de a teherforgalom és áruszállítás lebonyolítása továbbra is lehetséges.

7 hozzászólás

  • Révai András!

    Tisztelet a kurázsiért, hogy végre van aki nemcsak hogy racionális, hanem ki is meri tárni nyilvánosság elé.

    Ráadásul egy olyan helyen, ahol a várható hozzászólók többsége nagyon távol áll a racionalitástól, mindent, főleg ezt a helyzetet szubjektív módon politikai érdekei szerint fest át, csavar ki, vagyis torzít a kényére-kedvére. A várhatólag hozzászólások most is erről fognak tanúbizonyságot tenni, előre lefogadom.

    Még-egyszer köszönet a szerzőnek.

  • hááát ilyen időben (milyen idő??? jelenidő)

    Kambódia…. hát nem is tudom, gyaolg messzi repülni nem tudok, egyébként is a mögöttem űlő mindeig benyomja a tétgyét a vesémbe…

    maradra megyek vagy beyond ba

    recontra rebetli és zöld

  • Végre egy jó hely!
    A mizéria óta el akarok utazni, mert az önsajnálatot nemélvezem!
    Én nem fedeztem fel ezt a lehetőséget, pedig hetek óta keresek valami hasonlót!
    Ázsiában is fokozatosan mindent lezártak pánikból!
    Talán Taywan még, ami nyitottabb, de az is maszkos….
    Teherfuvarozokkal beszeltem. Azt mondták, Kina 99%-ban leallitotta a szemelyforgalmat, (az hozta az áru nagyreszet is!)

  • Swerdorszagban nincsen kotelezett korlatozas.
    Hatar nem lezerva, utazhatnak, sielni, unnepelni, stb.
    Az utcak , uzletek, bisztrok nem uressek
    Csupan az 50 fos tobsegek gyulekezeseit veve a hatranak.

    Ott onkentesmodon varjak el a lakossag on-erdekeben valo vedekezeseiket.

    Persze Alkotmanyuk tiltja a kormanyhatosagokat korlatozni a lakossag lehetosegeit.

    Sot Hollnadia is hasonloan cslekszik azon maig.

    Kerdeses, hogy ha a jarvany korlatlanna valna.

  • Nos lehet,hogy a turizmus vonatkozásában kedvező a döntés,de az más kérdés,hogy az országban élő emberek egészsége ,biztonsága
    garantált-e?……
    A legtöbb országban a vírus miatt ekőtérve helyezik az ott élő embereket!
    Az ő dolguk,ők döntenek.

  • Amúgy Olaszországban,Spanyolországban,Angliában,Svájcban és az USA-ban is sajnos tombol a vírus,egyre több a beteg és a halott…..ezek az országok helyesen döntenek,korlátoznak!

  • Angkor wat, a Siem Reap, a csodálatos tengerpart közel a Thay Ko Changhoz es a tuloldalon a vietnami nemzeti parkhoz….
    Északon ahegyesebb reszen a vadvizek, vizesesek! Óriashalak!

    Talan most!