Levelezőtagozat — Magyar Rapszódia 2020

2020 április 16 8:16 de.77 hozzászólás

Magyarország és az egész világ, 2020. április 15, 2020 április elején három civil szervezet a magyarországi felhatalmazási törvényre reagálva nyílt levelet tett közzé. Ez a levél azzal a céllal készült, hogy kifejezze annak az 51%-nak a frusztráltságát, aki 2018-ban nem adott felhatalmazást Orbán Vikornak, hogy túszul ejtse a magyar demokráciát.

A levél az Európai Bizottságot szólítja meg, és rajta keresztül az Európai Uniót. Azt az uniót, amelytől ez az 51% segítséget várt. Hitt benne. Eddig mindhiába. A szépen csengő szólamokon túl, nem sok történt. Akkor mire is jó ez a levél? Azt várjuk talán, hogy ez a levél fogja felnyitni a szemeket az EU-ban? Vagy cselekvésre fogja kényszeríteni az eddig passzív bizottságokat?

Szó sincs róla. A levél a magyar állampolgárok erőfeszítése közvetlenül, és nem az Európai Parlamenti képviselőkön keresztül megszólítani az európai döntéshozókat. Több száz, de lehet, hogy még több email ment ki magyar állampolgárok magánfiókjaiból minden Európai Bizottsági tagnak, majd minden Európai Parlamenti képviselőnek. Az akcióhoz később több más civil szervezet csatlakozott, de az emaileket nem testületek, hanem magánszemélyek küldték ki. Az írás, szerkesztés, toborzás, mozgósítás, koordináció hihetetlen gyorsan, hatékonyan és ami a legfontosabb hatalmas lelkesedéssel zajlott. A vártnál sokkal többen vállaltak aktív szerepet, akár az internet nyilvánossága előtt is, ami a mai politikai viszonyokat tekintve nem kicsit meglepő.

A levélkampány címe Levelezőtagozat- Magyar Rapszódia 2020. A címnek megfelelően érzelmeket akar közvetíteni, olykor szenvedélyes kérdések formájában, tartalmában pedig nem célozza a teljességet. Úgy tűnik, hogy a levél és annak üzenete elérte a célját. Ez tükröződik a rengeteg visszajelzésből, részvételből és abból, hogy az Európai Parlamentből válasz is érkezett, amely ígéretet tesz arra, hogy a magyar helyzet újra és újra napirenden lesz.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar demokrácia visszaállítása többfrontos küzdelem. Csak úgy vezet célhoz, ha egyidőben Magyarországon és Európában is vívják. Ez a levélkampány bizonyítéka lehet annak, hogy a legkisebb kezdeményez is számít.

A kampánycsapat

Sajtófelelős
Siev-Weisz Edit

*
Nyílt levél az Európai Bizottsághoz

Tisztelt Európai Bizottság!

Ezt a nyílt levelet azok a magyar állampolgárok küldik Önöknek, akik nem adtak vagy nem ahhoz adtak felhatalmazást Orbán Viktornak és kormányának, hogy 30 évvel a rendszerváltás után újra önkényuralommal
irányítsa az országot.

A miniszterelnök kedvenc szólama az, hogy 2/3-os felhatalmazást kapott a magyaroktól, és ez feljogosítja őt bármire. 2018-ban a szavazók 51%-a nem a Fidesz-KDNP-re szavazott! Orbán Viktor nem tudhatja maga
mögött a magyarok 2/3-át!

Orbánt és a FIDESZT egy torz és csalásra épülő választási rendszer tette Magyarország teljhatalmú uraivá. Meddig tűrik még Orbán ámokfutását?

Mire várnak még?

Miért finanszírozzák azt a magyar kormányt, amelyik az Európai Unió forrásaiból építette fel saját gazdasági bázisát, milliárdos oligarcha-birodalmát, szerezte meg cégek tulajdonjogát, használta a közpénzt sajátjaként?

Önök is tudnak a magyar kormány súlyos korrupcióiról. Jelentés is készült róla. Vizsgálat is folyt, talán még mindig folyik.

Hány jelentés fog még készülni arról, ami 10 éve nyílt színen, kendőzetlenül zajlik Magyarországon?

Az EU, az európai uniós adófizető állampolgárok pénzéből miért finanszírozza továbbra is a diktatúra kiépítését?

Minek kell történnie, hogy konkrét intézkedések történjenek? Mi lesz az utolsó csepp a pohárban?

Koncepciós perek, bebörtönzött újságírók és ellenzéki politikusok? Vagy még rosszabb?

Mi az Európai Unió magyar állampolgáraiként nem járultunk hozzá ahhoz, hogy megfosszanak bennünket mindazoktól a jogoktól, amelyek normális országokban, demokratikus államokban magától értetődőek!

2020 a koronavírus éveként fog bekerülni a világtörténelembe. Csapásként, amely megbénította a világot. A magyarok számára ez az időszak nem csak a pandémia éve lesz. A magyar történelembe ez úgy fog bekerülni, mint az év, amikor a magyar kormány a súlyos járványt kihasználva teljes mértékben felfüggesztette a demokráciát.

Tisztelt Európai Bizottság!

Kérjük Önöket, hogy ne nézzék tétlenül ezt a rombolást!

Kérjük Önöket, hogy ez EU-s jogrendet kihasználva haladéktalanul tegyenek konkrét lépéseket, amivel
rákényszerítik a magyar kormányt, hogy térjen vissza a demokrácia és a jogállam kereteihez.

Tisztelettel:
A demokráciában hívő magyarok

Konkordancia Hungarica
Szilva
Kanadian Freedom Fighters
Stuttgarti Pilvax

77 hozzászólás

  • Göllner András

    „A levél az Európai Bizottságot szólítja meg, és rajta keresztül az Európai Uniót.”

    Uram Isten, ez annyira de annyira dög unalmas már, hogy sírni lehetne tőle. Hányszor fognak a magyarok a világhoz fordulni hogy az mentse meg őket attól, ami ellen nekik kell lépniük? Ugyan ez volt 1919-ben, 45-ben, 56-ban – Nagy Imre szívszaggató, 56 November 4-én leadott hajnali üzenetét kérem játsza ide be, ebbe az alúljáróba valamelyik leleményes alúljárós – a több száz ilyen kezdeményezés az elmúlt 10 év során egytől egyig süket fülekre talált, és találni fog. Miért a világtól várja ez a szerencsétlen nép hogy az pucolja el a szemetet a magyar háza tájáról?

    Kedves Siev-Wiesz Edit!

    Önök azt kérdezik az EU-tól, hogy “Miért finanszírozzák azt a magyar kormányt, amelyik az Európai Unió forrásaiból építette fel saját gazdasági bázisát, milliárdos oligarcha-birodalmát, szerezte meg cégek tulajdonjogát, használta a közpénzt sajátjaként?” Én nem tudom a levélírók melyik mesekönyvben élnek de ami maguknak érthetetlen, az valóban pofon egyszerű. Az EU azért finanszírozza a felcsúti bugris kormányát, mert az az univerzális kapitalizmus követelményei szerint ketyeg. Mit gondolnak, Merkel asszony a napokban miért simogatta meg a felcsúti bugrist, miért jelentette ki, hogy a Magyar kormány ugyan azon az úton jár, mint a német? Orbán ugyan úgy tiszteletben tartja a kapitalisták vekkerét mint Horthy Miklós amikor aláírta Trianont és hozzákötötte a magyarok szekerét az európai fasisztákéhoz. Világos? Akkor is, most is, égés lesz ennek a vége.

    Kedves Siev-Weisz Edit!

    Miért nem a magyar néphez fordulnak kérdésükkel? Miért nem érdeklődnek azután, hogy miért képtelen ez a nép rendet tenni a saját háza táján? Miért hagyja egymagára mindazokat, akik ebbe az elnapolt feladatba belevágnak, mint egy macskát szarni? (Sőt, mi még gyakran belerúgunk a szerencsétlen állatba) Példát vehetnénk a Kurdoktól, azok önszervezkedő képességeiről, bátorságáról, de vannak nekünk saját és nagyszerű példáink az alúlról jövő önszervezkedés sikeres módszereiről. ’56-ban egy állig felfegyverzett nagyhatalomtól sem riadtak vissza a Csepeliek, az Ózdiak, a Salgótarjániak, a munkásemberek, a fiatalok. Most ettől a beszari csipástól reszketünk? Szégyenletes ez az egész….

  • Göllner András
    2020 április 16
    11:24 de.

    Valóban unalmas, vagy feleslegesnek hat, de mégis egy csepp a tengerben. Egyszer megtelik az a pohár a cseppekkel.

    Amúgy a cikkben is az van, hogy:

    „Azt várjuk talán, hogy ez a levél fogja felnyitni a szemeket az EU-ban? Vagy cselekvésre fogja kényszeríteni az eddig passzív bizottságokat? Szó sincs róla. ”

    Azért volt ez most „fontos”, mert a héten is dolgoznak az EP képviselők egy közös állásfoglaláson. És mind a 700 EP képviselő megkapta a levelet, és bizottsági tagok is. Ez csupán arra volt jó, hogy ne aludjanak a héten meghozandó állásfoglalás előtt – puszta emlékeztető. Ja, és nem pl a magyar EP képviselők, hanem valódi civil, hétköznapi emberek küldték el a levelet közvetlenül.

    Igen unalmas. De ezt a rendszert belülről nem lehet megbontani, csak kívülről lehet, ahogy mindig kívülről törték le a magyar önkényt.

    A magyar nép azért nem képes rendet tenni, mert nincs rá igény. Amíg nem megy ki az utcára 500 embernél több – és akkor nagyot mondtam – akkor ott nincs igazán nagy baj. Amikor a netadó ellen kellett tüntetni, vagy az olimpia ellen összeszedni kellő számú aláírást, na ezek az igazi kérdések. A magyar ember kelet európai identitása letojja azt, hogy sérül a jogállam, hogy a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, hogy a fékek már rég nincsenek. Nem is érti ezeket. A magyar embert 300 forintos vizitdíjjal, netadóval, és ilyenekkel lehet hergelni.

    Az EU sokadik elmarasztalása tényleg unalmas, hasztalan és igazából nem is fogja szankcionálni a szélsőséges Orbán rezsimet soha az Unió, hiszen amíg ki lehet aknázni az olcsó magyar munkaerőt, amelyet Orbán ki is szolgáltat a multiknak addig itt mindenki jól jár, Orbán is, Unió is, a multik is, az emberek pedig kicsit többet keresnek, utazhatnak ésatöbb – már amikor nincs járvány.

    Mi lenne a megoldás? Mert ez tényleg unalmas ami 10 éve folyik.

  • Véleményem szerint
    Göllnerbandinak igaza van meg Hun Canadának is.
    VALAMIT CSINÁLNI KELL mégha nincs is foganatja.
    Hátha egyszer..kitudja !

  • Geyza, neked is igazad van! 🙂

  • Mifele Freedom Fighter’s elvei alapjan kovetelnek egy politikai szovetseget hogy hatalmat alkalmazza egy fuggetlen es onallo tag-allamat kenyszeriteni barmire is?

    Kulonosen amikor semmifele Alkotmanyuk, sem semifele meghatazozasaik a tarsadalom tobbsegenek dontese alapjan nem letzo????

    Az egyedulli eggyezmeny csupan egy maroknyi es nem demokratikusan hatalmot gyakorlo benfentes poitikussaik korlatlan donteseit kovetelik, ill. kenyszeriteni a nemzet szovetseg lakossaira.

    Vajon hogy a feneben hivatkozhatna demokratikusra es annelkull meghatarozott hatalmak onkenyes koveteleseire??

  • HunCanada
    2020 április 16
    3:27 du.

    Najés mijárannakakinekigaza van?
    Na mi ??

    Egy k*vva nagy maflás 😀 😀

  • csak úgy levelező tagozaton: fel vörösök proletárok… ez lesz a végső harc… és megdöntjük és legyőzzük …kit? hát „azt” tudjátok…

    és haragom mérhetetlen meg fel is vagyok borzolva

    de zöld durchmarsch tök rekontra makk renonc

  • Göllner András már leírta, amit erre levélre mondani lehet.
    Persze lehetne még köríteni, sok mindennel kiegészíteni, de sajnos a tényálláson nem változtat.

    Az Unió arról szól, hogy TISZTELIK DEMOKRÁCIÁT!!

    Ha magyarok így hozták tető alá a saját disznó-óljukat, akkor a magyarok dolga kiganézni azt.

    AMI RÁADÁSUL REDUNDÁNS IS LENNE – ÉS GÜGYE – HOGY DIKTATÓRIKUS RENDSZERT KÜLSŐ PARANCCSAL -=DIKTÁTUMMAL=- VERJENEK LE.

    MERT A LEVÉL EZT KÖVETELI!

    Hol itt a demokrácia, amiért fellépnének??

    A zsebdiktátornak igaza volt 1990-ben: A magyar nép éretlen a demokráciára!

    Változatlanul igaza van – és amíg éretlen marad – OV a hatalmon is marad

    Köszönjétek a jó marxista tanóráitoknak – hiszen egyelőre itt a pincében is csak erre srófra jár az agya mindenkinek

    mindegy is fehér fekete, zöld-piros, suta-nem suta – két balkezes ez a nép!

  • Uszítunk,uszítunk?
    Kanadában nem jár börtön a magyar vérontásért.A magyar és egyéb nácik is kaptak menedékjogot 1945-től.Mindenféle Varga Bélák és társai nagyon jó helyzetben folytatták és folytatják a multjuk kiteljesítését.Bizony a patkányoknak volt és van új fedezetük és „kitartásuk”.Az 56-os revansot elvesztették.Majd most???

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 április 16
    6:03 du.
    Tudod kedves Gyuri, a varga bélákkal az a legnagyobb probléma hogy, az ő profi antiszemitizmusukkal nem rughatnának labdába, ha nem kapnának hozzá bennfentes támogatást, mert nagyon gyanus hogy, sokkal kisebb provokátorokat meg képesek érintett illetékesek pillanatok alatt eltüntetni!

  • András az évek során 99%-ig mindig nem hogy egyetértettem Veled, de sokat tanultam is Tőled. Most viszont az 1% lépett életbe. Végülis sok szempontból igazad van, de én még több szempontot látok ebben, amit Te nem biztos, hogy figyelembe veszel. Igen, mondhatod, hogy ez egy naív, már bizonyítottan hatástalan próbálkozás, de mi van, ha nem egészen van így? Belőled a hitevesztettség beszél már régen ebben a témában, mi is halál frusztráltak vagyunk és ezt az akciót mondhatnád, hogy saját lelkiismeretünk mosdatására szántuk, de ennek azért van egy gesztus értéke mindenki számára. A Te, Chris és a mi célunk már legalább 10 éve ugyanaz, hogy megdöntsük Boda hatalmát. Eddig senki még a siker közelébe se került. Most van egy kritikus pillanat, amikor a deklarált diktatúra és a vírus kezelés már az embereket írtja Magyarországon. Kétségbeesetten, sok munkával de mi próbáltunk valamit tenni. Ennél többet nem tudunk. Ha csak azok, akik elolvassák ezt a levelet tudják, hogy nekünk ez még kívülről is milyen fontos, talán ad egy kis energiát ennek a tehetetlen erőnek. Valahogy ezt veszem ki HunCanada sorstársam hozzászólásából, sőt Geyzáéból is. Sajnos Gabrielnek is igazat kell adnunk. Mindenesetre várom, hogy van-e még további érdemi hozzászólás – nyílván nem nehéz itt elválasztani a korpát a búzától:)
    Köszönjük Chris, hogy leadtad – ez óriási segítség és már is hallom a visszhangját, bármennyit is érjen.

  • Rodeo11
    2020 április 16
    5:31 du.

    Egy a jelszónk a a konyha
    Hová korgó gyomorral megyünk
    Egy nagy comb érdekében
    tör előre két mocskos kezünk
    …..

    A többit elfelejtettem hehehe
    de mindig énekeltük úttöró-táborban,
    mikor kajaosztás volt.

  • gyuri10
    2020 április 16
    6:03 du.

    Te is megkaptad nemde?
    Peg köztörvényes lehettél idehaza.
    Legalábbis Figyelő áradozott valamit a tetteidről.
    Ki is tette az oldalt ahol meg lehetett nézni miket műveltél.

  • Orsós Elemér,
    kedves Elemér ezt kizárólag Neked írom annak reményében,hogy hívatlan bepofázók nemfognak ezért is újabb engem baszogató témát kitalálni.Nos a nyomorult varga bélát azért említettem, mert néhány évvel ezelőtt napi szinten „leveleztem” vele +- fél
    éven keresztül.Azt,hogy milyen mocskos nyilas,nem kívánom itt elmesélni,de azt azért hozzátehetem,hogy egy rendkívül értelmes intelligens és tájékozott,akkor is ha nem ember.Ezért támogatják és jó anyagi helyzetben tartják kanadai,amerikai és magyarországi nácik.Végül is tudjuk,hogy Amerikában nincs tiltva a nácielmélet,de még a horogkereszt sem.
    A kanadai helyzetet nem ismerem,de tudomásom szerint ott is van elég ebből az állatfajból.Még ezen az oldalon is elő fordulnak

  • Orsós Elemér,
    még utólag annyit,hogy azért nem mindegyiket kell eltüntetni….

  • gyuri10
    2020 április 17
    4:29 de.

    Tégedet már évekkel ezelőtt el kellett volna…

  • gyuri10
    2020 április 17
    4:26 de.

    Érdekes levelező partnereid vannak.(Napi szinten)
    Embert barátjáról…

  • gyuri10
    2020 április 17
    4:26 de.
    Sokkal nagyobb baj hogy, szerintem nem csak nyilas kibicei vannak! (De ezt engedelmeddel tovább nem firtatom!)

  • Orsós Elemér,
    remélem,hogy igazad van.Ilyesmi előfordulhatott a múltban, jelenben és a jövőben is.Az ilyenekre is szükség lehet a jó oldalon is.Krisztián és Dávid apja is megvehető.Több zenekarban volt billentyűs.Jó zenei érzéke van.Ha még él!

  • Göllner András

    Kedves Bánfi Miklós,

    Ne vedd a szívedre fenti hozzászólásomat, nem azért tettem, hogy hidegvizet öntsek azoknak a lelkesedésére, ellenzéki kiállására, akik a fent kezdeményezés mögött álnak. Bevallom, kissé meglepődve olvastam hozzám intézet soraidat, amelyben a következő módon próbálod tálalni kapcsolatodat velem illetve Christopher Adammal, e lap tulajdonosával.: “A Te, Chris és a mi célunk már legalább 10 éve ugyanaz, hogy megdöntsük Boda hatalmát”. Miklós. Engem nagyon könnyű megnevettettni. Ezzel a mondatoddal, egy rekordot döntöttél. Ez volt a legjobb vicc amit bárkitől is hallottam a Covid-19 járvány kezdete óta. (Bizonyára Te is tapasztalod, hogy nagyon sok idősebb ember unatkozásában azzal tölti az idejét, hogy vicceket küldözget másoknak – “itt van egy kis humor, nevessünk már végre egy kicsit gyerekek”. Én ezeket a vicceket olvasatlanul mind a kukába dobom mert ha minden nap vicceket olvasgatnék, jól is néznék ki. Veled sajnos kívételt tettem, és nem az a bajom, hogy halálra röhögtem magam, hanem az, hogy kénytelen vagyok 15 percet elvenni attól a tevékenységemtől – kemény munkába állok – ami a valódi, és nem a Te általad kiagyalt céljaim felé vezetnek.
    Ki a túró ez a Boda, akivel idelenn összemostál, és akinek a hatalmát “mi hárman” állítólag már tíz éve próbáljuk megdönteni? Lila fingom sincs a személyről, hatalmáról, vagy arról hogy én valaha is veled egyeztettem volna a céljaimat (egyszer találkoztunk Torontoban egy sörözőben, többekkel egyetemben, amikor arrafelé jártam egy előadást tartani.) A Boda név ismerős – van idelen egy bige aki egy nagyon büdös otthonkában riszálja magát itt a többi járó kelő előtt, de én kerülöm a csajt, mert hányingert kapok tőle. A Christopher Adamnak jobb a gyomra, ő megtűri itt létét 🙂 Ez az ő dolga.Csináljatok vele valamit, de kérlek, ebből engem hagyhatok ki. Ha netán Orbán Viktort akartál mondani, és a Boda csak egy Freudi elütés, akkor szintén téves amit céljaimról állítasz idelenn. Én egy percet se töltöttem Orbán hatalmának megdöntésével az elmúlt 10 év során, mert az nem az én dolgom vagy célom. (2001-2010 között Magyarországon valóban járattam a szájamat ellene, hisz jól ismertem, eleinte engem is átvert, én voltam az első Kanadai útjának egyik szervezője. Testközelből jöttem rá, hogy egy csirkefogó, és nem akkor szólaltam fel amikor már kiszavazták, hanem akkor amikor a hatalma csucsán volt 2000-ben, és ártani tudott nekem. Személyes tapasztalatom van arról, hogy mi az ára a szembefordulásnak. A kilövési parancsát többen is megpróbálták végrehajtani 10 éves otthoni tartózkodásom alatt de a vadászok nem számoltak azzal,hogy az önvédekezés mestere vagyok, mi több, repülni tudok) Rövidre fogom: Ha Te netán mellékállásban Orbán hatalmának megdöntésével foglalkozol Torontóban, azt én egy elég nagy hülyeségnek tartom, de ki vagyok én hogy beleszoljak abba ki mivel bassza el az életét? Én a Te helyedben inkább csajoznék. Jó vágású srác vagy. Jók az esélyeid akár kinn az uccán, vagy a zongora bárokban. Itt a tavasz…
    Miklóskám. Figyussz! Én azzal foglalkozom amit képes vagyok megvalósítani. 2011-16 között az volt az egyik célom, hogy Orbán Viktornak ellehetetlenítsem azt a célkitűzését, hogy kicsikarjon egy meghívást a Harper kormánytól, és belovagoljon a Kanadai parlamentbe és ott eljátsza ugyan azt a hamis, megtévesztő szövegét amivel oly sikeres Magyarország határain belűl. Én elértem ezt a célkitűzésemet és kérlek ne vedd rossz néven, anélkül hogy erről veled valaha is konzultáltam volna. Célom érdekében, alapítottam egy emberi és polgári jogokat védő szervezetet, a The Canadian-Hungarian Democratic Chartert, amelynek igazgató tanácsába bevontam 5 jó nevű Kanadai-Amerikai társadalomtudóst, tagságába több száz hasonló kaliberű embert, és eljártunk oda ahová kellett azzal a Vádirattal, amit 2011-ben megírtam, lefordíttattam 5 nyelvre, véleményeztettem a kuratóriumommal, és többek közt eljuttattam az összes EU parlamenti képviselőhöz Brüsszelbe, s tettem mindezt egy fillér támogatás nélkül. (Egyeztettünk a Kanadai miniszterelnökökkel, a Fehér Házzal, az amerikai Szenátus tagjaival, kiléptünk a közvélemény elé, felléptünk tudományos konferenciákon, a zsinagógákban, a TV-ben, Rádióban, a legnagyobb konzervatív napilapokban, hogy „a bitang, tetves, Fideszes csirkefogó” (tiszteletem Lang Alexnak) és helyi nagykövete, Ódor Bálint képtelenek legyenek átverni a kanadaiakat azzal a csalival, amelyel a magyarokat etetik odahaza és idekinn a magyar migránsok körében. Ódor egyik zsinagógai beszédét kénytelen volt lemondani mert megtudta, hogy felkészülten várok rá és szembesíteni fogom őt a tényekkel, kormánya ellentmondásos magatartásával, mint tettem azt korábban helyetteseivel több montreáli helyszínen. Olvass bele “Orbán és a Zsidók” című írásomba, a KMH-ban is megjelent. A montreali zsinagógákban angolul is olvashatták több százan.)
    Kedves Miklós. Amit most néked és az alúljáróban tartózkodóknak röviden felvázoltam, az egy sikeres, célratörő, de tőlem szokatlan, megmozdulás volt. Én általában sokkal jobban érzem magam magányos farkasként mint egy falka élén. Nagyszerű a szimatom, ellátom magam, mindenem megvan, általában kissebb állatokra vadászok, nem félek a sötétben, és mint utaltam rá, szárnyaim is vannak (kizárólag éjszaka és láthatatlanul repülök). Orbán 2010-ben kiagyalt Kanadai útitervének meghíúsításában viszont falkára volt szükségem. Megcsináltam amit kellett, oszt jónapot.
    Azzal a megmozdulással amelyikről a Weisz Edit beszél odafenn, vagy Te, a Hun Canada beszél idelenn, nekem nincs különösebb bajom. Egyetértek én veletek, osztom, hogy is ne osztanám azt a fájdalmat amit mindnyájan érzünk, hogy lám, a “Nyugat” ugyan olyan magasról szarik a kizsákmányolt, átvert, munkából élő egyszerű magyar emberekre manapság is, mint tette azt 1848-ban, 19-20ban, 45-48ban, 56-ban, vagy 90-ben. Amit én talán egy kicsit jobban tudok mint a hétköznapi ember az ennek a gyalázatos “nyugati” magatartásnak a DNA sejtjével kapcsolatos, de ez most nem ide tartozik. (Ha netán valaki faji értelmezésbe óhajtaná ezt az elejtett mondatomat vinni felejtse el: semmi köze az Izraelitákhoz. Őket nem az ellenfeleim hanem a testvéreim közés sorolom – persze, köztük is akadnak lábvízkereskedők, és másfajta rohadékok, hisz ők is emberek). Maradjunk annyiban Miklós, hogy szerintem jobbak az esélyeink belűlről, mint kívülről. Én ebbe az értelemben szoltam hozzá Weisz Edit kezdeményezéséhez. E felismerésből hagytam el 2016-ban azt a bizonyos falkát is amit korább felvázolt célom megvalósítása érdekében hoztam létre 2011-ben.
    Amivel viszont 2016 óta, szintén sajátos módon foglalkozom, az most érik be. Az első termést már akár két hónap múlva a kezedbe veheted. Egy nagyszerű, nemzetközileg elismert kiadónak köszönhetően kerül ki a világpiacra. (Van benne egy csemege, Christopher barátunktól is) Remélem élvezni fogod, és majd itt az alúljáróban is alkalmunk lesz ízlelgetni, bár mióta elbúcsúztam odafenn a magyar helyesírástól, már kizárólag angolul írok. (Úgy tudom a kötet fordításban is meg fog jelenni odahaza. Erről majd későbbiekben.) További jó szórakozást kívánok Néked, de ha lehet, kérlek ne röhögtess úgy meg mint tetted azt feljebb  Barátságal,

  • Majdnem mindenkinek igaza van! De leginkabb nekem!

    Belülröl nem lehet megdonteni, mert a fegyveres erőikkel nemcsak, h lever, ha eljon az ideje, de folyamatosan félelemben, fenyegetesben tart!
    A választásokon történő megverésének utópiája a sorozatos csalásainak, választási rendszere miatt békésen lehetetlen, mert számtalan csalási lehetőséget kreált magának, amelyek, ha nem elégségesek, akkor hirtelen leáll a szavazatszámlálási rendszer, ami a GPS-hez hasonlóan ujratervezést alkalmaznak!
    Ahogy ezt eddig is megtetteķ!
    Es megtehetik, hiszen egy szavazatszamlalasi bizottsagi tag elmondta, hogy esetleges ellenorzeskor sem a teljes magyarorszagi szavazatokat számolják ujra, hanem csak ellenorzesszeruen kiválasztva néhanyat!
    Gyakorlatban ugy szoktak, h ilyenkor olyanokat ellenóriznek, amelyekbe nem nagyon nyultak bele, igy csak par, v partíz elcsalt szavazatot fednek fel, amit csontkent dobnak kozenk, h csamcsogjunk, az elegseges csalas volt-e, v sem!
    Mintha az olimpian mérlegelnek, h á csalo mennyit csalt!
    Ha a 100 meteres ßikfutasnal o1g 20 meter elonnyel futhatna, v 50-nel, v 80-nal!
    Az 50mről indulásra azt mondanánk, hogy necces, de még nemcsalás, 75 meterrel közelebbrő indulva azon vitatkoznánk, h az meg mindig nemcsalás, v már az, mert majd, ha már 90 meterrel kozelebbrol indul, akkor , es csak akkor lesz csalás! De ha 80 méterrel kozelebbrol indul, es más fut helyette, sőt, a startpisztoly dörrenése előtt csak kicsivel indul korábban, akkor még az is belefér, bár kicsit morcoskodnak az EU-képviselői a hazai civilek nyomására….
    Bár, amikor már a 100 m helyett csak a 10-ről, esetleg 8-ról indul, akkor ugyancsak duzzognak, de a 7 es a 6 méterrol indulás lehetősegehez kepest a 8 méterről indulás még elfogadhatóbb perspektiva! Még a fidesznyik szóvivok elalkudozhatnak méltatlankodas kozepette….

    A fenti level azert fontos, h bosszantoan ne süppedhessenek a komfortzonajukba az EU-kepviselok (700 fő mind!)

    Mert, o1g-t csak az eus penzek folyositasa, v leallitása tudja szabályozni!
    Mint egy örjöngő bikasüldőnél!
    Ha a seggebe csilit nyomnak, v a herejen çsavarnak eggyet!
    A csili es a herecsavaró berendezés az eus penzek!
    Amikor lassul a folyositas, akkor az a csavarás!
    Ha vissza tartják, akkor az a csilitömködés!
    A kettőt egymás után kéne kiprobálni, akkor a hizobika olyannyira ficánkolna kutricájában, h telefonálnának a vágohidra egy mesterloveszert, hiszen ma már ez az elintezesi modi, ez a humánus megoldas a vágóhidon!

  • Göllner András
    2020 április 17
    6:11 du.

    AKAROMM a kiadványodat.
    Ha lehet magyarul.

    DNA-kérdés:
    A ” Nyugat” -szerintem- úgy gondolkozik
    hogy egy népnek elsősorban saját magának kell
    megoldania a problémáit.A nyugati emberek nem mehetnek el
    helyettünk szavazni választáskor.Szerintem az első időkben
    nem is értették mi folyik itt. Elvégre az USA MEGADTA a
    lehetőséget nekünk (is) a demokratikus fejlődéshez.
    Amikor szétzúzta a ruszki hegemóniát.

    De úgylátszik a keleteurópaiaknak
    vagy másszóval a nyugatázsiaiaknak ez kevés volt.
    Az amerikai életformát is akarták de azonnal.

    És mivel ahhoz évtizedes
    kemény munkára lett volna szükség,
    ami helyett inkább tűrték hogy a demokratusan
    hatalomra került mindenkori kormányok kegyeltjei
    széthotdják a Nemzet vagyonát, hát inkább visszafordultak
    a diktatúrék felé. Most meg már késő.

    Ezért írtam hogy mindekinek igaza van a kérdésben.

  • gyuri10
    2020 április 17
    5:21 du.

    Te is a „kibice” vagy a
    Varga Béláknak. Még leveleztél is vele.
    Ebből is látszik te ritkábban lehettél lágerben vagy gettóban.
    Az ember nem áll szóba érdemben a FAJTÁJÁNAK A GYILKOSAIVAL
    vagy azoknak a szellemi örököseivel.Te meg nyalod itt őket ezerrel. Levelezgetsz velük. Pffujjj..egy köpedelem vagy.

    Itt is, ezen a topikon csak mocskolódni tudsz.
    Világosan látszik a Varga Bélák rejtett támogatója vagy.

  • a fentieket gyorsan átolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy szurka piszka az még elmegy, de a lényeg sehol sem változik

    (és ez nem csak Levédiabasznádra vonatkozik…ilyen talmi sikereket mint Dr Göllner sokan birtokolnak eredményük a lényeget tekintve nulla de irodalmi intelligens és okos meg amit akartok de eredménytelen)

    a világ tele van „ezzel” én nem fogyasztom a….. az jobb még ha Coca cola t is csöpögtetek bele

    makk rebetli tök renonc és piros rekontra

  • Geyza
    2020 április 18
    1:19 de.

    háááááát ügöny!

    az …. életforma….na az, az igen… és szétzúzták? dejszenaszongya a kongóijesszus meg a szen átorok hogy beléjük avatkozva és ami most ott van az kínai és orosz behatások tövig?

    essetunni?

    és Hú a Wej meg Nordstream 2 és szaúdi olajozás… imádom amikor repesztenek

    maga is? már régen ott kellene tekerni déltexas külsőn egy lakópark szélén ahol a térdigérő passzátszél kergeti az ördögszekerét

    és még makk ulti sincs pláne tök rebetli van viszont vörös renonc és kiadták bérmunkába az egész hekmekükütyűt kínának és délkóreának meg a japánoknak és jutott belőle Hon G Khón Gnak is maradt Ló k’Híd márton meg a Bő Ing állandóan leesnek és mindig meg kell fedezni már alig bírják a Mekmekmek ott a konzipártban már alig bír felkelni reggelente de azért ordibál

    e’ssetu Nni?

  • Kedves András,
    Kifejezetten megtisztelve érzem magam nem rövid írásodtól, ahol a látszat szerint jó „vehicle” voltam, hogy nézeteidet közreadd ilyen eligazításos formában.
    8 éve ismertelek meg Chris-en keresztül közvetve, mikor visszamenekültem Kanadába. Azóta a mentoromnak tartalak és írásaidnak megkülönböztetett figyelmet szentelek. Te az itteni magyarság tábornoka vagy hosszú évtizedek óta, én pedig kb. egy főtörzsőrmester ugyanabban a hasonlóan gondolkozók seregében.
    Gondolom a Tőled már jól ismert szarkazmusod és humorod íratja Veled, hogy mennyire megnevettettelek, de hát ne magyarázzuk itt a vicceket:)
    De ha már a magyarázkodásnál járunk, szerintem nagyon is jól értetted, hogy itt a KMH-n a boda szó egy melléknév, még pedig egy híres négy betűs kíméletlenül vulgáris fajta, ami a patkányt minősíti, hogy nem tudott négy betűben kifejeződni:)

    Írásod azt sejteti, mintha gondolkodásunk, céljaink sokkal távolabb lennének egymástól, mint valójában vannak. Mindketten megvetjük Orbánt (már bocs, ha rossz a feltételezésem a Te oldaladról:) és iszonyú energiát fektettünk be az ő mentális, erkölcsi, politikai stb. ámokfutása ellen az elmúlt jó 20 évben, meggyőződésből, ami legalábbis nekem hatalmas anyagi áldozatomba is került, az időm, energiám, szociális megélhetésem árán. De Te tutti megérted, hogy vannak emberek, akik a meggyőződéseiket így élik ki, ami nem váltható be valami léha örömök hajhászására. Más kérdés, hogy ettől még van egy élet örömöket élvező értékrendszerünk. Szeretjük a szépet, jót és az értékeset – saját ízlésünk szerint.
    Üdvözlettel:Miklós

  • Göllner András

    Gézukám, az a helyzet, hogy sajnos ezzel az agyon ajnározott, liberálisaink által oly közkedvelt „nyugati” fogalmunkkal is k…a nagy gáz van. A bécsi kongresszus száz évig tartó uralmának levét, ami ugye nagyon finom volt az osztrák-magyar uralkodó osztálynak, a többi népek királyainak, a Belga Leopoldnak (aki „csak” 10 millió szerecsent mészároltatott le a Kongoban, a kereszténység nevében a 19-ik század végén a 20. elején, hogy gumija legyen)tudod ki itta meg a keserű levét? A periféria népei, a nyugati imperializmus, annak kapitalista gépezete által kifosztott népek, illetve mindazok a munkavállalók, dolgozók akiket az uralkodók hülyességekre, bólogatásra, térdre borulásra tanítanek a jó atya úr isten meg a magyarok nagyasszonya nevében, hogy oszt mindnyájan ott rohadjunk meg ahol vagyunk, mig ők felmennek a menyországba. Én nem lennék annyira büszke, mindenben elfogadó „ezzel” a civilizációval szemben. Ez már Krisztus után 312 évvel megtanulta milyen nyelven kell hülyíteni a tömegeket, s teszi azt mind máig.Kérlek, mielőtt engem olvasol, okvetlenül olvasd el mit mond a fentekről Franz Fanon. Utána a kékkgolyóban egy pár ampullával várlak szeretettel. Oda be nem rakja a lábát a gurlitz.

  • Göllner András

    @ O1G666

    „Majdnem mindenkinek igaza van! De leginkabb nekem!”

    Ez az tiszta beszéd!

  • Sajnos a Következmény 2. cikket lekéstem néhány perccel.Ezért kérem itt megjelentetni beírásomat amit Ille István cikkéhez már lekéstem.

    SchumackerLady

    Előttem senkinek nem kell bizonyítania sem identitását sem az állandó önmagából kiinduló buzeránsságát igazoló miértjét. Akinek nincs normális témája,csak belekötni,ócsárolni másokat vagy antiszemita verseket,vicceket ide hörögni,annak nem kell csodálkozni,ha lecigányozzák.Soha nem írtam és nem írok a cigányok ellen semmit,mert elég szerencsétlenek,hogy a dunamenti mongol nácikkal kell egy fedél alatt élniük,holott már régen alapíthattak volna maguknak egy saját hazát.Sajnos közöttük a gazdagabbja nem segíti az elesettebbeket.Vezető egyéniség pedig az utóbbi néhány évszázadban nem született meg.
    A félcédulás geyzával sem az a probléma,hogy cigány vagy yorkshirei disznó.A probléma,hogy őt személy szerint nem lehet emberszámba venni. Miattam bármi féle származást írhattak be a diliflepnijébe.Egy biztos,jól tudja magát adminisztrálni különböző szövegek hamisítása segítségével.
    Hiszen,ha nem ilyen állandó mások mocskolása lenne a szakmája még sajnálni is lehetne.Már másodszor olvastam a „jövendőbeli hazájáról.”Sajnálatára,a mi fertályunkon még az arabok sem eszik a yorkshirei disznókat.Nekik is tiltja a vallásuk.Ide akkor jöjjön ha én küldök hivatalos meghívót,disznó importálási ügyben.Elnézést,hogy Önhöz írtam itt,de nem találtam alkalmasabb módot arra,hogy ne kelljen a disznóól lakóját megszólítanom egy hozzáírt kommenttel. Nem akarom,hogy hapsiskodjon velem,nem szeretném,hogy bármi módon barátjának nevezzen,mert annál nagyobb sértést nem ismerek.
    Tisztelettel üdvözlöm:Gyuri.

  • T. Göllner úr,
    merem remélni,hogy amit ír valóban szín igaz.Önnek és a farvizén utazó szesztestvérnek meghagyom és soha oda be nem megyek.Nekem nagyon antipatikus hely a kékgolyó utca.Meg aztán hála Ábrahám Istenének tőlem +- 3000 km-re és még 40 évnyi távolságra van. Szalamtak.

  • Göllner András
    2020 április 18
    9:07 de.

    A Kékgolyó-béli sörözésnek annyi.
    CIB bank van a helyén.

  • gyuri10
    2020 április 18
    12:20 du.

    Nem tudod megcáfolni azt hogy feltártam az évek óta itt folyó hazugságáradatodat, ezért a személyeskedés mögé menekülsz.

    Mint pl. itt is :

    ***************************************
    gyuri10
    2020 április 16
    5:32 du.

    Kopasztott turulveréb záptojásából,a dunamenti Mongóliába fröccsentett,pekenyócemász zabáló idiótával társalogjon akinek szüléd volt a matraca.Én a te fajtádtól igencsak hányingert kapok.Ide próbálkozz bepofátlankodni te szeméttelepi barom!De ha akarsz jönni,előbb értesítsél,hogy megfelelő fogadtatást rendeljek,egy magát zsidónak kiadó,ecseriúti varrógép javítónak Neked f…fejű pubi Edzsipszilandban több sikered lehetne.
    Próbáltam a te nyelveden hozzád szólni,csak azért mert úgy gondoltam,hogy kulturált szavak a te szótáradban nincsenek. Ezt biztos vagyok,hogy megértetted.Nem vagy te sem magyar,sem zsidó Maradt a harmadik,de abból is a legalja.Te mocskos hazudozó állat.Aki mindenkit szeretnél lehúzni a saját nívótlan aljas társadalmi helyzetére……

    ************************************

    Ez vagy te kedves Gyuri.Egy végtelenül agresszív trágár és mocskos gondolkodású gátlástalan svihák.

    TE még egyetlen rólam szóló hazudozásodat sem tudtad semmivel alátámasztani. Mintahogyan a többiekről szólóakat sem. Soroljam fel hány embert gyaláztál le itt?
    Tudod…a NET nem felejt !

    Akarod hogy kitegyem ide a több évre visszamenőleges, mások ellen elkövetett aljaskodásaidat?
    Még Ille Pityut is lemocskoltad !

    És most rajta barátom, verd szét ezt a topicot is, régi szokásodhoz híven.Gondolom ezért fizetnek tégedet.

    A továbbiakban semmit nem írok neked. Már mindenki tudja mekkora egy hazugság-láda vagy.Ha mocskolódni fogsz velem, csak komment nélkül kirakom a szemétségeidet.Van belölűk bőven.

  • Göllner András
    2020 április 18
    9:12 de.

    Mindenki igaz, de én igazabb vagyok. Vagy nem ?

  • Geyza,

    Lássuk,hogy képes vagy-e a szavadat betartani.Én a kreditet megadom,minden előző tapasztalatom ellenére.
    Tehát ezt írod és remélem kivételesen életedben először el lehet fogadni amit írtál ápr.18 3:43 du. Persze ez nem igazolás sok éves mocskolódó,rágalom hadjáratodra.Ha most megegyeztünk már nem is várok további választ.Mindketten túl fogjuk élni egymás nélkülözését.
    Geyza fogadalma:
    „A továbbiakban semmit nem írok neked. Már mindenki tudja mekkora egy hazugság-láda vagy.Ha mocskolódni fogsz velem, csak komment nélkül kirakom a szemétségeidet.Van belölűk bőven.”

  • Orsós Elemér

    „Sok van mi csodálatos,
    De az embernél nincs semmi csodálatosabb”
    (Szophoklész: Antigoné)

    A hülye ember is csodálatos! (Mert nevettetni tud, ami hasznos, mert fiatalít! 😀 )

  • gyuri10
    2020 április 19
    5:22 de.

    Ha érvek helyett személyeskedésekre és hazudozásokra vetemedsz ismét, akkor komment helyett kirakom az elmúlt pár évben általad SOKAKKAL szemben elkövetett aljakodásaidat.

    Elhiheted több estét is be lehet tölteni velük.

    Ha normális hangnemben írsz
    akkor -mivel ez egy közösségi oldal- hozzá teszem a magam véleményét.

    A „kreditjeidet” meg kend a hajadra 😀

  • Orsós Elemér
    2020 április 19
    5:54 de.

    Tolsztoj írja (a fiatalabik) hogy udézem nem szó szerint:

    „Ha alámerülsz egy ember lelkében, legyen az bár egy egyszerű muzsik vagy gyári segédmunkás, látni fogod hogy az EMBERNEK sehol sincs vége „

  • Gyuri10:

    Előbbiből kifelejtettem :

    Ha másokat is elkezdesz esetleg mocskolni mindenféle alap nélkül, akkor is.

    Be kell fejezned ezt a krakélerkedést öregem.

  • „Be kell fejezned ezt a krakélerkedést öregem.”

    Látom képtelen vagy az az adott szót betartani.Ez jellemző a dunamenti mongolok egy”bizonyos”rétegének mindent és mindenkit eláruló alattomosságára.Legyél büszke magadra.Sajnosa PORÁJMOS- ban nálad csak sokkal jobbak estek áldozatul.Most aztán azt teszel ki a dreha padodra vagy a KMH-ra,idióta szemétkedéseid igazolására,amit csak nem szégyellesz.Na jó…a szégyen szót nem ismered.Néhány nyelvre lefordíthatnám neked,de te,mint diplomás analfabéta,úgy sem érted meg.Azt viszont meg fogod érteni,hogy itt és most leírtalak!Mostantól kezdve ezen utolsó hozzád lökött soraim után nem ismerem még a TETVEST jelentő nicknevedet sem.Egy ősi kínai kívánsággal örökre kihagylak: „legyen érdekes életed”!(még 200 évig)

  • A GEYZA Gollner-hez cimzett sorai es altalanos meglatasomat mar parszor kifejeztem itten, hogy GEYZA ketsegtelenul egy ertekes hozzaszolo lehetne itten, HA nem a RODEo-val levo versenyekben probalana Rodeon tul-tenni.

  • gyuri10
    2020 április 19
    2:12 du.

    Azt hittem értesz a magyarul leírt szövegekből.
    Tévedtem.

  • Ez az idióta abban a tévhitben képzelgett hogy én a ” szavamat adtam” neki hehehe

    Peg csak figyelmeztettem hogy mi várható ha nem fejezi abba a mocskolódásait

  • Takonymócesz úgyismint kis Koncsita:

    EZT a förmedvényt például minek köpted ide?
    Ennek a behányásodnak mi köze van a fennti cikkhez.
    Elmondhatnád nekünk mennyit kapsz egy ilyen mocskolódásért :

    gyuri10
    2020 április 16
    6:03 du.

    Uszítunk,uszítunk?
    Kanadában nem jár börtön a magyar vérontásért.A magyar és egyéb nácik is kaptak menedékjogot 1945-től.Mindenféle Varga Bélák és társai nagyon jó helyzetben folytatták és folytatják a multjuk kiteljesítését.Bizony a patkányoknak volt és van új fedezetük és “kitartásuk”.Az 56-os revansot elvesztették.Majd most???

  • Orsós Elemér

    Kedves Gyuri és Geyza, sokkal jobban járnánk ha Ti kintiek és Ti bentiek is közös nevezőre tudnátok jutni, mert akkor MI is KÖZÖSEN összefogva nyerhetnénk Veletek! Tán túlságosan rébuszokban beszélek?

  • Orsós Elemér
    2020 április 19
    5:08 du.

    Értékelem az igyekezetetedet de..
    De hazudós szemétládákkal nem lehet
    és nem is szükséges „közös nevezőre” jutni
    tekintve hogy lehetetlenség bennük megbízni.

    Egy ilyen Internetes felületen
    amilyen a KMH -is, nincs semmink
    csak az egymás iránt táplált bizodalmunk.
    Elhisszük egymásnak amit ki-ki állít saját magáról.

    Ha ez a bizalom megcsappan,
    vége az egésznek.És Gyuri10-ről bebizonyosodott
    hogy visszamenőlegesen folyamatosan hazudik úgy magáról
    mint másokról.Ezek után az ilyen alakot csak leköpni érdemes.

    Lehetőleg bőnyállal 😀 😀
    De azért köszi a jótanácsokat,
    inkább társalogjunk a FLEX-ed javításáról.
    Kuvvául érdekelne a BOSCH gép belseje. FOTÓT DE ÍZIBE !!

  • Orsós Elemér,
    értem amire gondolsz.Kár,hogy ezt a tanácsodat csak én tudom betartani.Ugyanis röfögésre nem csak válaszolni nem tudok,de az ottani és egyéb ólakban leledző disznókra kíváncsi sem vagyok.De hagyjuk ezt a témát.Csak normális EMBEREKKEL akarok szóba állni. Még a Te kedvedért sem leszek zoológus.

  • Gyuri, Geyza, azért megkérhetlek Benneteket hogy, ne rajtam keresztül üzengessetek egymásnak? 😀

  • Göllner András

    Gondolom a szerkesztő úr rövdesen bemondja a huszat a fentiekre. Én csak már annyit fűznék a kissé hosszas és immáron dögunalmas személyeskedéshez, hogy ha muszály, akkor fogjuk rövidre. Rétestésztát gyúrni a szarakodásból nem jó étvágyat hanem hányingert okoz. Már így is befogott orral kell itt áthaladni a járó kelőknek azoknak a bentlakóknak köszönhetően akik itt próbálják tisztára mosni az Orbán család pelenkáit, azokról nem beszélve, akik a lábvizükkel kereskednek idelenn (Gyuri10) vagy pl Rodeo11, aki direkt azért jár ide hogy a levegőt rontsa gusztustalan eresztéseivel, amelyek után nagyokat hahotázik, nyerít, hogy na már megint sikerült neki egy pár embert kizavarni innen akik netán nem az ő fingjaira vágyakozva jöttek ide le, hanem annak reményébe, hogy értelmes diskurzusokban lehet részük.

  • Geyza
    2020 április 20
    1:52 de.

    Egyelőre csak szétszedem a gépet levenni a csapágyak adatait és ha már megvannak az új csapányak, csak akkor állok neki a cseréjüknek, mert igazándiból minimális kotyogása van, ezért még simán használható! Egyébbként meg 125-ös tárcsaátmérőjű, a mai gépekhez képest elenyésző 620 W-os motorja van, ami jó hatásfokú lehet, mert 35 év alatt nem sikerült még semmivel megeröltetnem, pedig I gerendától, rozsdamentes acéltól, keramit tégláig, gress lapig, kék betonig mindent vágtam vele kiméletlenül! El nem cserélném egy mai 1500 W-osért sem!

  • Göllner úr,
    újra felhívnám a figyelmét,hogy soha nem voltam semmiféle kereskedő,de ha lettem volna biztos hogy magát már régen lerészegítettem volna izraeli lábvízzel.Ma a holokauszt gyász emléknapján ez magának elsődleges jogon járna.Különleges ambícióval tenném meg.Ennél még többet is.Motoros barátjával szórakozzon ott lent a pinyójában. A Figyelő Bencsics Klárit sikerült szemét aljaskodásaikkal eliminálniok.Rólam nyugodtan lekophatnak.Én egy kicsit keményebb fából lettem faragva. Lúzer duett.Szórakozzanak amivel egyidősek,hacsak nem undorodnak saját maguktól.Ami szerintem nem lenne csoda.Jellemtelen jellemére jellemző,hogy Chris hozzám küldött leveléhez odacsatolta a saját lábszagát a jó múltkoriban,mert tudta,hogy a maga magasröptű,törlőpapír értékű levelét elolvasás nélkül küldtem volna a megfelelő Niagara alá.Ennyit beígérhetek most is.Írjanak csak minél több engem gyalázó aljaskodást.A csinn-bumm cirkusz bohócainak fellépése itt sokakat megnevettethet.

  • Nagyrabecsult leveluk az EU file # 13-ben vegzodik.

    „Demokracia” ? Magyarorszagon azt sem tudnsak azt hogy eszik azt vagy isszak !

    Az EU a vilag leg-nem=cemokratikusabb intezmenete, a kulombozo jihadi szervezetek elott.

    Valojaban mcsupan egy kerskedelmi szovetseg, a Maastrocht-egyezment kiterjesztese.

    Azzal lefizettek mind a keleti nemzetekey hogy ugy az iparosofott nyugat ;iaccava valt.
    Persze nemi nters-anayf, na es most az olcso-kezdo-munka-erokt is szolgalatatjak.
    De legalabb ezen modon nem vilaghaborukkal erik azt el.

    Az a tagadhatatlan valosag az EU-tokon.

    Van akiknek jol hangzik a „demokratikus value” emlitese.

    Probalnanak demokraciarol beszelni ???

    Talan a tagorszagok tobbsegei valsztottak meg Junker-t, Merkel-t, Van der Layer-t, Karenbauer-t, vagy barkit is? Vagy talan meg haza-orszagaik lakossainak a tobbsege ????

    Persze azt nevezik demokracianak am !!!!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 április 20
    8:11 du.

    Kedves Bendeguz engedd meg hogy, önzetlen segítség és kiengesztelésed képpen leírjam magyarul -az amúgy sok igazságot tartalmazó- kommentedet, hogy mások is tudjanak reagálni rá:

    „Demokrácia? Magyarországon azt sem tudják hogy, eszik azt vagy isszák!

    Az EU a világ legnemdemokratikusabb(sic, ezt sajnos nem tudtam lefordítani) intézménye, a külömböző jihadi szervezetek előtt.

    Valójában csupán egy kereskedelmi szövetség, a maastrichti egyezmény kiterjesztése.

    (A következő két mondatot nem tudtam megfejteni.)

    De legalább ezen módon nem világháborúkkal érik azt el.

    Ez a tagadhatatlan valóság az EU-tokon(vagy -tökön?).

    Van akiknek jól hangzik a „demokratikus value” említése.

    Próbálnának demokráciáról beszélni???

    Talán a tagországok többsége választotta meg Junkert, Merkelt, von der Leyent, Karrenbauert(a lektor megjegyzése: minta ő nem lenne tisztségviselő az EU-ban, CSAK a CDU elnöke!) vagy bárkit is? Vagy talán országaik lakosainak többsége????

    Persze ezt nevezik demokráciának ám!!!!”

    (Hű, ez nem volt semmi, rendesen megizzadtam!)
    Bendeguz, légy szíves ne haragudj rám, de azért gondolj bele hogy, a türelmetlen olvasóid miért orrolnak Rád vagy lépik át az írásaidat!

  • Orsós Elemér Tévedsz ha azt hiszed, hogy Bendegúz zavaros írásmódjával van a baj. Az állandó EU ellenesség egy amerikaitól az egyértelmű rombolás szándéka, felsőbbrendű wikipédiás okoskodása pedig teljesen felesleges. A google mindenki barátja.
    Szóhasználata egy vallató tiszt szókincse, aki sem régi hazája nyelvét sem az új hazája(?) nyelvét nem ismeri. Ez, hogy lehet? Még „copyzni” sem tud a szerencsétlen, ezt Te elhiszed neki? Bendegúz jelleme vagy agya sokkal zavarosabb mint írásmódja. Megfejteni teljes időpazarlás, hiszen az egész lénye groteszk és hazug. Igaz ráérsz, karantén van.
    Van annak valami pofátlan bája, mikor egy amerikai trumpista az EU demokráciáját visszatérően kétségbe vonja. Minden okoskodásának, közhelypuffogtatásának, álnaiv kérdéseinek ez a vége a magyarság gyalázása mellett. Nem hiszem, hogy kitalált nyelvének lefordításával bármit nyerünk. Ha Jókai magyarsággal fog írni, elolvasása akkor is felesleges. Tőlem még haragudhat is rám, hiszen jellemtelen hazug ember, aki mindenkit vallatni akar, ha valamit megtud róla akkor folyamatosan hangoztatja, de ő bizony magáról semmit sem árul el, nem válaszol olyan kérdésekre sem amit ő feltesz. Komolyan gondolod, hogy ez a megjátszott rossz magyarsága a legnagyobb baja ennek az egyáltalán nem kedves de roppant ellenszenves figurának? Így nem lehet sem megtanulni sem elfelejteni egy nyelvet.
    Persze lehet, hogy vak és agyérelmeszedése van szegénynek, akkor tartozom egy bocsánatkéréssel. Bár akkor ezt bevallhatná (egyik kedven szava a múltból), neki is jobb lenne.

  • Bendeguz79
    2020 április 20
    8:11 du.

    grizi te tudod e mi az a demokrácia? és azt hol létezik a Föld nevű bolygón?
    ja és a legfontosabb grizi, mire jó ha van?

    persze nem fogsz válaszolni, mert halvány lila fingod sincs a válaszról!

  • Orsós Elemér
    2020 április 21
    3:42 du.

    és ez:
    Orsós Elemér
    2020 április 20
    3:40 du.

    ezutóbbiban nekem címzel valamit amit a grizinek akartál…

    az elsőben én másik igekötőt használok: nem az „át-” hanem a rálép -et

    tök renonc az ipse, ha nem nő?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Göllner András!

    Látom Ön itt a „Tanár úr” a Nagyágyú, „Kakas a szemétdombon” így megkérdezném, hogy állhatatos tevékenysége Orbán Viktor és politikája ellen jelenleg milyen eredményekkel kecsektet, mármint, ha sikerülne Orbán Viktort, a Fideszt ellenzékbe küldeni?
    Mert ugye rombolni, rombolgatni könnyű, bár ilyen buta „mindentellenzékkel”, még az is nehéz feladat! Eddig Soros György legrosszabb befektetése őket támogatni…

    Szeretném Öntől hallani, ha nem a FIDESZ, akkor ki fogja majd ezt a szerencsétlen országot vezetni, milyen politikát fog folytatni és az miért lesz jó a magyaroknak, Európának!?

    Megválaszolom, mert úgyis csak oktatni tud, mint a tanárok többsége:

    Tippem szerint – a jelenlegi ellenzéki felhozatal mellett! – az lenne a II. Trianon: a csupaszív ballibsik mámorosan vetnék bele magukat az Ország felkoncolásába, mindent üldözve, ami jelenleg pregnáló gondolkodás, ugyanezt tennék a gazdasággal is és egymás nyakát szorongatnák a konccért! Aztán 4-8 év múlva, miután mindent feléltek és tönkretettek és ezt már az emberek a bőrükön is érzik, ismét jöhetne egy másik konzervatív kormányzat, aki megpróbálja menteni a menthetőt…

    A megoldás különben a mai „mindentellenzék” teljes lecserélése, leváltása lenne, amikor az ország egy normális ellenzék birtokában visszatérhetne a normális parlamentáris működéshez! Ehhez idő kell és bölcsesség, hogy az ember rájöjjön a megoldásra. Tehát jelenleg nem a FIDESZ-t kell célkeresztben tartani, hanem fordítva: ezt a mocsok ellenzéket kell lecserélni!

    Szóval ennek fényében legyen olyan nagyon büszke a „munkásságára”!

  • Kenny
    2020 április 22
    3:09 de.
    messzemenően egyetértve az általad leírtakkal, szeretnélek kérni, hogy az USA-t sohase’ keverd össze America val, mert az, hogy ott van, az nem jelenti azt, hogy „ők” America, és ismereteim, személyes kapcsolataim alapján hatalmas sértésnek tartom az összes többi amerikai nevében összekeverni őket az USA val

    üdv

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 22
    3:09 de.

    Kedves Kenny, ha hiszed, ha nem, -természetesen minden hátsó szándék nélkül- csak segíteni szeretnék minden nagyon tipikus amerikainak.

  • Rodeo11 Valahogy úgy alakult, hogy Magyarországon „amerika” az USA-t jelenti.
    Ahogy a vinyl LP-t bakelitnek hívja a túlművelt zenehallgató. Nem küzdhetek minden ellen egyedül.

  • Orsós Elemér Elhiszem, hogy jóhiszemű vagy, de Bendegúz egyenességét kétségbe vonom.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 22
    5:07 de.

    Amíg két millió ilyen idióta van
    mint te addig kevés eredmény mutatkozhat.
    De ha meg sem próbálják ??!

    Ha TE kispofám 200 000 évvel ezelőtt éltél volna és beleszólásod lett volna a dolgokba akkor az Emberiség még mindig a fákon ugrálna.

  • Kenny
    2020 április 22
    3:09 de.

    Bendegúz irásainak az elejére kitehetné a Szerk. :

    „Elolvasás előtt elégetendő”

    /Az aforizmát olvastam valahol.De hogy hol ??! /

  • Juracsek, Fábián, és Sebestyén is!

    A fidesz soha nem fog ellenzékbe kerülni. A fidesz – ha megbukik – végleg elsüllyed a saját mocsarában. Nem vagyok egy politikai szakértő, de ez szerintem teljesen világos. És tudod, miért? Mert Orbán Viktor fokozatosan kigyomlált mindenkit a pártjából, aki csak egy minimális politikai képességgel is rendelkezett (valószínűleg féltékeny volt rájuk, és attól rettegett, hogy netán leváltják). A propagandagépezet használata nem politikai képesség. Na, ezt csak úgy mondom…

  • gyuri10
    2020 április 20
    6:38 du.

    Hehehe ez a félkegyelmű újabban azzal jön
    hogy a Figyelőt Göllner Bandi és én „kergettük a halálba”

    Majd idézek ide mikor Gurltiz szemétkedik Figyelővel, holott Figyelő nagyon tisztelte ezt Gurltizet aazok miatt a dolgok miatt amit sajátmagáról terjesztett ’56 kapcsán.
    De véleményem szerint csak valamiféle köztörvényes volt akit jól lecsuktak volna ha itthon marad.Gondolom kijárt rabolgatni.Volt ilyen, az illetö aztán parlamenti képviselő lett. Bandája volt neki ! Lehet hogy a Koncsíta is vele járt a „forradalom nevében” lakásokat fosztogatni.Meg az utcán lövöldözni szerencsétlen, unokájuknak kenyér után siető nagymamákra.

  • Orsós Elemér
    2020 április 20
    12:00 du.

    Az enyém, amiről fotót mutattam, csak 500 Wattos.
    De van a 2,2 Kw nagyflexem is.
    Nemis tom minek vettem..
    Épp le volt értékelve
    10 rugó volt.

    Majd jól beépítem az adóbevallásomba
    állóeszküz beszerzés gyanánt.

  • Orsós Elemér
    2020 április 20
    11:31 de.

    Ha nem vetted volna észre,
    felhasznál tégedet hogy
    szemétkedhessen velem.

  • Kedves Orsós Elemér,
    megértem,hogy nem akarsz postás lenni.Eddig ez érthető is.Ha valaha akaratlanul is személyesen megsértettelek volna itt és most bocsánatot kérek.Egyúttal arra is felhívom figyelmedet, hogyha nevem mellé egy ilyennek a nevét is beírod,számomra ennél megalázóbbat nem tudnál kitalálni.Remélve,hogy nem ellenséges érzésekkel,tévedésből tetted.Üdvözlettel:Gyuri.

  • Jurásek Fábian

    Almási Anna!

    Èn se tartom magamat politikai szakèrtőnek, de megjegyzem mocsár ès mocsár között is lehet óriási külöbsèg ès szèthúzás megelőzèsènek is van lètjogosultsága, minden párton belül nem csak a FIDESZ-èl, ezèrt szerintem nem mondott semmit, semmi megrendítőt. Az hogy Orbán Viktort 1/10-annyièrt is akasztòfára vinnèk, mint amit Fletòka elkövethethetett, az is csak ellenzèk-ellensèget minősíti, meg Önt, ha így gondolkodik! A valòság helyett egy felturbòzott valòság èlmènyben èlni az egy beteg lelki állapot.

  • Kenny
    2020 április 22
    9:33 de.

    hahahaha

    nem kértem semmiféle küzdelmet!!!
    azt kértem, te ne használd helytelenül pláne azután amit a grizi vel kapcsolatosan megjegyeztél… ő ott a kietlenben nincs ezzel egyedül

    üdv

  • Almási Alma
    2020 április 22
    9:44 de.

    Alma, tökre igazad van, ha ez jelent valamit, én abszolút egyetértek – de miből gondolod, hogy ezt akár Juracsek, akár Fábián, vagy netán a Sebestyén megérti – kvázi felfogja?

    Egyetlen alkalommal, 1994-ben volt egy kihívója Orbán Viktornak az elnöki posztért, Waschler Tamás személyében – ki mit tud róla azóta ? A rendszerváltás 30. -évfordulója alkalmával készült vele egy beszélgetés – ez magáért beszélt!

    https://24.hu/belfold/2019/09/16/wachsler-orban-rendszervaltas-fidesz-parlament/

  • Rodeo11 A gondom az, hogy engem mmeg az sért, hogy sokan éppen az én tágabb hazámat gúnyolják Ájrópának. Te is.

  • Besancon
    2020 április 22
    1:04 du.

    Eléggé visszafogott ez a Wachsler.Gondolom megvan rá az oka.

  • gyuri10
    2020 április 17
    4:26 de.

    Ha nem tetszik a rendszer menj privátba idióta

  • gyuri10
    2020 április 20
    6:38 du.

    Neked semmi közöd a holokauszthoz.
    Hazudtál akkor is amikor itt azt próbáltad
    bemesélni hogy szematanúja voltál mikor az apádat
    egy SS katona fejbe lőtte.

  • Orsós Elemér

    Hííínye, ez a mai az egymástól való elhatárolódások napja? 😀
    Jobban esne, ha a békepipáé lenne! 😀

  • Ez aztán egy szerencsétlen mély őrült.Kezdem sajnálni (a környezetét).Dehát….Éljen a szabad sajt ó..

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Göllner András!
    Tetszettek történelmi elemzései. Valóban az Európai népek, inkább uralkodóházak dicső történelme, tettei sokszor nem is olyan fennköltek. Az egy másik világ volt. Nem a Népek korszaka volt. A mostani demokráciák születése sem volt probléma mentes, a népi diktatúrák, (lásd jakobinusok, kommunisták, szocializmus) is hoztak elég rettenetet a világra. Most egy sokszínű Európában élhetünk, ahol a nemzetek jellemzően a nemzetiségek talaján állók. Nagy kincs, a hozzá tartozó békeidőkkel együtt, amit illene jobban megbecsülnünk, hiszen nem olyan régóta birtokoljuk ezt az áldott állapotot!
    Erre jönnek ezek az újmódi zavaros agyú, deviáns és migráns simogató liberálisok (csúfnevükön libsik), akik mindezt le akarják bontani, szét akarják zülleszteni valamiféle bomlott agyú jó szándék jegyében!
    Szerintem a klasszikus liberalizmusból van annyi beépítve az írt és íratlan törvényeinkbe, hogy nem szükségszerű ezt fokozni, mert ez az út többek között anarchiához, polgárháborúkhoz és zülléshez vezet. Megítélésem szerint Orbán Viktor nem náci, hiszen valós diktatúrát sem vezetett be, minden híresztelés ellenére se és tevékenysége is csupán a védekezésre, a meglévő társadalmi berendezkedés megőrzésére irányul. Jókor jött Magyarországnak (és Európának is!) a személye, de leginkább az, amit képvisel.
    Orbán Viktor kettő okból sikeres:
    1.)Politikai ellenfelei a “mindentellenzék” mindent „elkúrtak”, amit csak lehetett és a jelenben is rosszul politizálnak, Brüsszelbe szaladgálnak segítségért, behívják a „brüsszeli tankokat” a szerencsétlenek.
    2.)A társadalom, mint egy élőlény (akként viselkedik, mert annyira összetett) ”kitermelte” ellenszerét az uralkodni vágyó (diktatórikus!) liberalizmusnak (libsizmusnak) és az jelenleg maga Orbán Viktor és Kormánya.

    Lehet Orbán Viktort szidalmazni, kígyót-békát kiabálni rá, de ez a lényegen nem változtat. Ami a szemünk előtt folyik az egy ideológia alapon zajló világméretű küzdelem a nemzetek és országok felett álló globalista világrend és a potenciális rabszolga társadalmak között. Erre kéne figyelnünk, ezt kéne szem előtt tartanunk és nem egymást gyepálnunk! Persze azt is tudom, hogy ez egy Geyzának magas…