Freud és a celeb

2020 április 20 10:23 de.129 hozzászólás

Nagy hüjje volt ez a Freud. Akkor kellett volna rögtön seggbe rúgni amikor a téziseit leírta. Sokkal kevesebb volna a gond, ha nem okoskodik. Itt volt például, amikor Orbán Viktor, ellenőrző látogatást tett a külügyminisztériumban, nyilvánosan, nem olyan álruhásat, mint a kórházakban szokott, álruhában. maszkban, mintha lopni menne mint besurranó tolvaj, meglepetésszerűen, de testőrhaddal, és forgatócsoporttal. Orbán Viktor látogatása nagyszerűen sikerült, ezt bátran elmondhatjuk.

Úgy kezdődött, hogy humorizálás. Szíjjártó párttag köszöntötte messziről Orbán Viktort, “JÓ NAPOT ELNÖK ÚR!” megszólítással. Orbán válaszában: “JÓ NAPOT A CNN-TŐL JÖTTEM…” mire Szíjjártó párttag: “ÁH, CHRISTIAN? RÉG LÁTTAM…” Ez volt a humor. Ez azért humoros, hogy tudd, hogy mikor kell röhögni, mert Szíjjártó párttaggal, interjút készített a CNN, de a riporter miután Szíjjártó párttag nyilvánvaló hazudozásai, untatták, beégette interjú alanyát, és hagyta beszélni, amire Szíjjártó párttag megkérdezte: “Christian, itt van?” Na ez humor. Itt kell nevetni. (Mondjuk Szíjjártó párttag interjúja szánalmas vergődésnek volt nevezhető erős jóindulattal. – de ez egy másik, későbbi téma.)

Később ment Orbán a tetthelyre. A tetthelyen, még a bűncselekmény tárgya, mibenléte nem ismert, de biztosan lesz valami. Szíjjártó párttag, minden megszólításában az “ELNÖK ÚR” kifejezést használta. Mármost az a probléma, hogy Orbán Viktor, Magyarország közvetett módon megválasztott miniszterelnöke. Tehát, ugyan például, Sebastian Kurz, ugyan pártelnök, de kancellárnak szólítják. Nem szólítják pártelnöknek, mert az nem jó az európaiság szempontjából. Ahogyan minden miniszterelnököt, miniszterelnöknek, vagy kancellárnak szólítnak Európában, noha, lehetséges, hogy pártelnök is. Ezt kívánja meg a polgári szocializáció, és az európaiság.

Brezsnyev elvtársat például “FŐTITKÁR ELVTÁRSNAK” szólították, noha többször volt miniszterelnök is. Mert az egy pártállam volt, és a pártfunkció, többet jelentett, az állami, miniszterelnöki funkciónál… Szíjjártó párttagnak, a Orbán pártelnöki funkciója jelenti az életet, és a karriert. Most vagy kiröhögjük Szíjjártó párttag butuskaságát, freudi elszólását, vagy komolyan vesszük, és lehajtjuk fejünket. Mert ez van… – persze, humoros is lehet. Mentünk tovább az időben és térben a külügyben. Orbán Viktor, szó szerint, kamera szerint: “MIKÖZBEN MINDENT ÉRTEK, ÉS MINDEN NEHÉZ, A LÉLEGEZTETŐ KÉSZÜLÉKEKNEK BE KELL JÖNNI! HA TÖRIK, HA SZAKAD, – (vágás, rossz vágás, de pártszerű – a szerk.) – A BIZTOS AZ AZ, AMIKOR BEDUGJÁK A FALBA A KÓRHÁZBAN, ÉS JÖN A LEVEGŐ!” – Most rosszkor röhögtél, mert ez komoly volt. Persze, ha volt gondolatod, ezen röhögni…

De folytatta a tervtáblánál: “HOL, HOL VANNAK A LÉLEGEZTETŐGÉPEK?” – “ITT LENN, A RAJZON.” – jött a válasz. Megint rosszkor röhögsz Freudon. Figyellek ám… Érzem én, átérzem, hogy hasítunk, élen vagyunk, és minket követ a világ, – ahogyan azt a párt mondja. Azért megjegyzem, Kim Jong Un elvtárs ellenőrzései jobbak, mint Orbán Viktoré. Jaj, érzem a fanyalgást, hogy miért pont Kim Jong Un elvtárs, miért ilyen primitív a hasonlítás? Részben, mert Kim Jong Un elvtársat Trump elnök, Orbán Viktor elvi haverja, aki különben még alig egy hónapja azt találta mondani, hogy a korona vírus “demokrata hoax.” Trump teljesen legitimmé tette szinte, immár hagyományosnak tekinthető barátságával, tehát Orbánnak sem lehet semmi kifogása Kim Jong Un elvtárs ellen, ha Trump komázza. Másrészt csak azért tudom Kim Jong Un elvtárshoz hasonlítani Orbán Viktort, mert Európában nincs hasonlatos vezető. Népvezér.

Kósa-Somogyi László

129 hozzászólás

  • Göllner András

    „Nagy hüjje volt ez a Freud. Akkor kellett volna rögtön seggbe rúgni amikor a téziseit leírta”

    Ezt a vendégszerzőt melyik elmegyógyintézetből húzta elő a szerkesztőség? Egy ilyen bekezdés után, nem olvasni, hanem inkább lapozni kell.Ha hülyeségeket akar valaki olvasni, arra idelenn bőven alkalmat lehet találni, Rodeo, Boda, fernct, Bendegríz, Slapaj, Gyuri10, Járusek, stb.

  • Nincs benne furcsaság: a Fidesz törvényhozó párt, a miniszterelnök csak rendeleteket alkothat, ami alacsonyabb jogszabály.

    Ezért ma Magyarországon a legfőbb hatalmi tömörülés a Fidesz, ami ugyan egy párt, de a párttagoknak kétharmados törvényalkotási frakciója ücsörög és nyomkodja a szavazógombot a magyar országgyűlésben.

    Néhány esetben ugyan szükség lenne az ellenzéki szavazatokra is, de ennek hiányában az eljárási rend úgy lett kialakítva, hogy előírt idő után ismét szavazásra lehet terjeszteni a témát, de ekkor már elég a kétharmad.

    (a malomjátékban ez a csiki-csuki helyzet)

    Tehát a legfőbb méltóság a Fidesz pártelnöke, aki a köztársasági elnök fölött is áll, mert ez az elnök azt ír alá, amit mond neki a Fidesz pártelnök, aki ugye Orbán Viktor.

  • A cikkírónak!

    Azt hiszi,hogy szellemes?….dehogy,nagyon szánalmas!!!
    Freud-ot ugye mindenki ismeri,volt valaki… és hallott róla,meg mellesleg Orbán Viktort is,aki
    sok korházba,idősotthonba,intézménybe ellátogatott,érdeklődött,ellenőrzött,és jelentős támogatást nyujtott nekik,meg az egészségügyi szervezeteknek,kórházaknak és nem mellesleg az ország lakosságának,A NÉPNEK!!!!!
    Magáról a kutya sem halott és ugyan mit is tett eddig?—ugye semmit?…!
    Na talán hallgatni bölcsebb lett volna,ha már értelmes téna nem jut az eszébe!!!!!!!!!!!!

  • amúgy ha „seggberúgást”nem is kívánok,de csöndes eltűnést igen…!

  • Egyetlen politikai kerdes uralja a helyzetet mindenhol.

    Az altalanos kerdes, hogy are you better off today than so many years ago ???

    Jobb az eleted, az eletszinvobalad ma, mint volt mondjuk 10,20,30,40,50 evvel ezelott???

    Igen tanulsagos lenne mindenkitol arra oszinte valszt kapni.

    Persze nehanyak mar azt nyiltan es tiszatn kinyilvanitottak itten sajat soraikkal.

    Mint pl. „talalom” es „kenny” is.

    Az elobbi cikkel kozlot kepesn a hazafiassag nevelesen levo cikkel,igen jo-kinezetu, jol-taplalt, egeszseges es jol oltozott gyeremekek alnak sorban a haromszinu zaszloikkal.

    Persze nem mindeg, mindenki, mindenhol megelegedett, de az atalag velemenyek az atlag eletmodot tukrozik mindeg, mindehol.

    Acorona-virus altal okozott quaranteen-ig, az utcak es utak ottan tele modern, nyugati kocsikkal es SUV-kkal.

    Meg a mentok is manapsag 100 ezer dollaros Mercedes Van-ek. Nem mint annak idejen a kis Fiat station-wahanok.

    Az en idomben, ami a proletar diktatura csucspontjanak dicsosege volt, nem lattunk jol-taplalt, jol-oltozott tomegeket, gyerekeket, s nemi Pobjedakatban a magasrangu vezerek, s nemi kis ocska zsigulik, meg Polski Fiatok leteztek itt-ott az utcakon.

    Tehat igazan gyanitanam ,ha az atlag dolgozo, termelo, adofizeto magyar-polgar NEM-el valszolna a fenti kerdesemre.

    S az amit a szavazok tartanak szemuk elott amikor dontenek hogy vajom melyik politikai partot hatalmaznanak fel totalis hatalomra eletuk felett.

    Sajnalom elvtarsak, ti nagyon pocsekoljatok az OSF penzeit az ertelmetlen es sikertelen nyoszogeseitekkel.

  • Nos Göllnernek kivételesen igaza van és gratulálok a hozzászólásához,míg Drizari véleménye nagyon szánalmas…
    örülök,hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel,és remélem mások is nyilatkoznak?….!

  • Bár jó ,hogy Göllner baloldaliként normális,tárgyilagos volt,azért nem bírta ki,hogy ne sértegessen…(nem tud),de sebaj az itteni tájékozatlan,hiteltelen,(!!!)acsarkodó,gyűlölködő népség eddigi válaszai sem rengették…meg a hitem,pláne,hogy én tudom mit is beszélek,amit mellesleg alá is tudok támasztani méghozzá itthoni és hiteles forrásból…!
    Na pá,jó film megy a TV-ben!

  • T.Göllner Tanár Úr!
    – Úgy öt évvel ezelőtt, tanácsoltam még egy diák alázatával, hogy telepítsen helyesírási programot az „eszközére”.
    – Lehet hogy megtette, – én még nem, de alakúl…
    – Nem értem mi baja a szerzővel, a „cikkében” van orbánozás, hitlerezés helyett Kim Jong Unozás, mamelukozás, fidesz-fikázás stb. bár hiányoltam a kipcsakozást…
    – Azon a „szellemi” nívón ahol Ille, O1g, Geyza stb. vegetálnak, Ön ott, jeleskedik, ami számomra visszataszító…

  • Slapaj!

    Tökéletesen igazad van ,már ami a kissé ugyan hiányos..felsorolást illeti az „észlényeket” illetően…,de azért az nem semmi,hogy a nagy ellenzéki Göllner,aki a tanárod is volt,( talán pechedre…?)is besokallt az idióta cikk miatt…?
    Ez némi elégtételt jelent a normális többség számára…!!!!!!!!!!

  • Göllner András

    @ Slapaj

    Figelj fajankó, én az általad javasolt aplikációt a te kis eszközödre telepítettem, az enyimére meg ráültettem a Juliskát mert elege volt a Jancsiból. Mire vagy még kiváncsi?

  • Kósa urat sürgősen meg kellene tesztelni koronavírusra. Fertőz. A Virágot Algernon- nak a mélypontjára került. Ha szükséges Karácsony úr fog lélegeztető gépet is biztositani, de Szabó Tímea képviselő asszony mindenképpen. Gyógyulást! -g-

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 április 20
    3:45 du.

    Marcsi, csak úgy per „Göllner”? 😀

  • Orsós Elemér,
    én nem védem a Boda Marcsit a Göllnerezés miatt.Ellenkezőleg nem tud ívritül és ezért nem tudja,hogy ez egy Goálner.Jelentését ki lehet keresni Grosz Eliezer héber-magyar szótárából.
    Remélem nem haragítlak magamra,amiért a Te csalánoddal verem a f…t.

  • Eddig is sejtettük,hogy B79 „politikai elve” alapja: zabálhass, böföghess. És ha egy SUV is kerül a hátsója alá, akkor az a világok legjobbika. Holott a SUV-nál ártalmasabb, haszontalanabb jármű tán nincs is: kizárólag fennhéjázásra való.
    Ennél még Boda is igényesebb: ő elvárja, hogy a mézesmadzagot személyesen a vezére húzza el az orra előtt, és még riszáljon is hozzá. Hát riszál – egyelőre.
    Még kérdés, hogy juntaparancsnokként eljut-e Kim-i mélységekbe. Ez függene tőlünk – nem vagyok optimista.
    Göllner Úr benézte azt az első mondatot – irónia lenne.
    Slapaj kissé vicces: számon kéri Göllner Andrástól, miért szerepel itt. Ahol egyébként ő is. OK. Nem vagyunk egy diétai disputa – dehát a világ, még a „magyarvilág” is kissé bonyolultabb. Persze kényelmesebb lenne beletemetkezni a monológjainkba – de akkor mire való a beszélgetés?
    Kérdés T. Szerzőhöz: van valami köze a Próféta voltál szívem szerzőjéhez? (Csak kíváncsiság.)

  • Boda Marcsi, ez a „Göllner” azonos azzal a lábvizes emeritus dr.Göllner Andrással, aki egykoron megbuktatta Bayer Zsoltit, s aki imádja a komoly zenét? Mert akkor metamorfózis történt…!

  • Orsós Elemér
    2020 április 20
    5:47 du.

    neki az. mert hát, ő olyan szinten van, hogy megengedheti magának. tudod, ő keveri a macisajtba a brummogást 😀

  • Szánalmas a Fidesz-üdvöske, nem cáfol, csak minősít. Ebben várja mások segítségét is. Persze személyen nem bír megtámadni, csak a nicknevemet. Viszont személyesen dicséri a tanár-urat.

    Pedig Boda büszke lehetne, pártja törvény és alkotmány alkotó. Immár 10 éve. Pártja határozza meg a magyar állampolgárok mozgásterét. Akik nem az előírt határok között élnék mindennapjaikat, azok sok jóra ne számítsanak. Egyet tehetnek: új országot választanak. Ha ehhez nincs kellő tehetségük, akkor besimulnak.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 április 20
    3:45 du.

    Marcsi, csak úgy per “Göllner”? 😀
    Mire fel ez a felsőbbrendű lekezelés? (Sajnálatosan az utóbbi kérdés az előző kommentemből lemaradt!)

  • Orsós!

    Na ne….Az tény,hogy Göllnert írtam,az András lemaradt,”úrat” meg ugye nem kötelező írni?……
    Mellesleg nekem is többen írják,hogy Boda (sokszor kisbetűvel..ami nem semmi.)arról már nem is beszélve,hogy alpári módon sértegetnek is….amit én nem teszek!
    Én nem vagyok felsőbbrendű,de itt egyesek azt képzelik magukról…holott? véletlenül sem azok!!!!!
    Nem kell itt senkiért sem aggódni…..
    Na lapoztam!

  • gyuri10
    2020 április 20
    7:07 du.

    Épp itt van egy eset,
    amikor Gurlica éppen „nem védi” az idióta Bodát :

    ****************************
    gyuri10
    2018 október 5
    7:09 de.

    Boda Marcsi,
    okt.3 12:51-es du bar-levnek szóló beírásod tökéletes!Akár én is írhattam volna.Szerencsére Te írtad,mert tőlem írva,nem engedték volna megjelenni.További sok sikert a mocskolódók elleni jó válaszaidhoz.

  • slapaj
    2020 április 20
    4:00 du.

    Miértnem a saját „eszközöddel” foglakozol?
    Vigyázz magadra ecsém még a végén elgyurcizódol.

  • Különös..NAGGYON különös

    Boda védi Slapajt–Gurlica védi Bodát de különös módon Slapaj és Gurltiz nem vesznek egymásról tudomást.

    Már egy ideje feltűnt ez nekem.De rá fogok jönni az okára.
    (Mert általában a dolgok nem azok mint aminek látszanak)

  • Göllner András,

    Mondjuk a pszichológia nagy iskolaalapítóinak jó része maga is kezelésre szorult volna….
    Freud egész szexuális elfojtáselmélete létre sem jöhetett volna valószínűleg, ha a nővére igent mond….
    Jungnak simán agyára ment a keleti miszticizmus,
    Erikson sosem heverte ki, hogy nem jött ki az apjával,…
    stb…

  • Jó kezekbe került ismét a magyar futball, ellenszavazat nélkül és egyhangúan választották újra az MLSZ elnökének Csányi Sándor bankárt és fejőstehén beruházót (állami pénzen létesített modern automata fejőgépsort).

    Ismét előtérbe került az edzőkérdés, az alacsony színvonalat a nevelőmunka hiányosságaiban sejtik. Állítólag 17 éves korig versenyben állunk a világgal. Aztán történik valami, ami miatt a felnövő játékosok maradnak a 17 éves koruk szintjén.

    Dárdai Pál jelentette ki évekkel ezelőtt, hogy a legfontosabb nevelési életkort a 8-14 évesek között lehet találni. Nekik kellenének top edzők. Ezzel szemben a futballakadémiáink a 14-19 éves kort preferálják. De majd most! Ígérte Csányi.

    Ingatom a fejem Dárdai megállapításán. Mert eszembe jut (többek mellett) Albert Flórián. És eszembe jut a korosztályos bajnokság. 12 éves kortól kezdődött. Ettől fiatalabb nem versenyezhetett. Az első korcsoport a serdülőké volt 12-14 év között, követte őket az ifik korosztálya 15-18 év között, és betöltött 18-tól lehetett valaki a felnőtt csapat tagja.

    A legismertebb kivétel Albert Flórián. 17 évesen, külön orvosi engedéllyel játszotta élete első felnőtt bajnoki mérkőzését 1958-ban a Népstadionban. Bemutatkozásnak mindjárt lőtt két gólt a Diósgyőrnek.

    És Albert csak 11 évesen lehetett az FTC tagja, a sportorvos 12 évesen engedte játszani a serdülő bajnokságban. Öt évre rá a felnőtt válogatott tagja.

    Vajon miért és hogyan? Talán mert nem elég egy top edző, hanem kell hozzá született klasszis tehetség? Utolsó klasszisunk Détári Lajos a Honvéd színeiben szintén 17 évesen lépett pályára a felnőtt bajnokságban. Azóta nincs világklasszisunk, Détári 1994-ben játszott utoljára a válogatottban. És azt se feledjük, hogy az Aranycsapatban nemcsak Puskás volt egyedül világklasszis.

  • Ezt olvastam a Face-n… Ma eddig ez a legjobb!

    „KORMÁNYZATI MUNKA
    Nincs járvány, csak Kínában.
    Van járvány, de nem kell félni, nem ér az ide.
    Van járvány, de a migráncs-ügy nagyobb.
    Van járvány, de csak négy migráncs terjeszti.
    Van járvány, van elegendő eszköz.
    Van járvány, de az Operatív Törzs leküzdi.
    Nyafi néni új ruhája.
    Nyafi néni új frizurája.
    Van elegendő eszköz, hajaj!
    Rengeteg elegendő eszköz jön Kínából.
    Az elegendő eszközök kiváló minőségűek, ezért továbbítjuk őket a balkáni diktatúráknak, továbbá az erdélyieknek, a felvidékieknek, az alvidékieknek, a kárpátoknak, a sokácoknak a bunyevácoknak, az utászoknak és az akácoknak.
    Van egy kis járvány, de nem kell kijárási korlátozás elrendelni
    Kijárási korlátozást kell elrendelni.
    Csak az utcán vannak katonák.
    A középületekben is vannak katonák.
    A katonák nem fognak beleszólni.
    A katonák bele fognak szólni.
    Iszonyatos nagy járvány van/lesz, ezért határidő nélkül fel kell hatalmazni a kormányt (értsd a kormányfőt), hogy a parlament nélkül is dönthessen.
    Bántanak hátulról.
    Nem kell bezárni az iskolákat.
    Be kell zárni az iskolákat.
    Nem zárták be az iskolákat, csak nincs tanítás.
    Akkora iszonyú járvány lesz, hogy a betegeket haza kell küldeni kórházból, mert csak zavarnak.
    A súlyos eseteket nem kell hazaküldeni.
    A súlyos eseteket is hazaküldik.
    Gazdasági akcióterv lesz, ami akkor bázi nagy, amilyen még H.G. Wells „A világtörténelem alapvonalai” c. művében se volt.
    Nagyon jó az akcióterv, de sajnos szart se ér.
    Új akciótervet kell csinálni.
    3-4 %-os növekedés lesz
    3-4 %-os csökkenés lesz
    10 %-os munkanélküliség lesz
    Fogalmunk sincs, mi lesz.
    Karácsony nagypapája üregi nyúl volt.
    A nagymamája is.
    Donald Tusk Hitler törvénytelen nagynénje.
    Május 3-án tetőzik a kormány.
    A kormány a helyén van.
    A kormány majd a helyén lesz.”

    Gábor Róbert Szűcs írása

  • Détári messze volt a világklasszistól.
    Az utolsó Flóri volt.

  • Kenny! Ebben egyetértünk.Akkortájt még néztem meccset is.

  • A képen:

    ZORÓ ÉS HURU ?

    vagy

    SZTAN ÉS PAN ?

  • Boda Marcsi
    2020 április 21
    11:39 de.

    Kedves Marcsi, egy igazi úriemberről leperegnek az alpári sértések és a becsülete jogos megvédése után még az udvariatlan bírálóját is udvariasan felsegíti a porból! (Lásd Fülig Jimmy vagy Josef Svejk!)

  • Andrew_s
    2020 április 22
    1:51 de.

    Sztálin lánya is az USA-ba menekült.
    De legrosszabbul Hruscsov fia járt.
    A minap láttam a német TV-ben valami
    régebbi politikai eszmecserében:
    kiköpött apja !

  • Kenny,

    no igen, Détári mindössze 7x a világválogatott, 1x az Európa-válogatott tagja. 1988-ban a világ legdrágább játékosa, és ebben az évben a német bajnokság legjobb külföldi játékosa.

    Détári után, 1994-től napjainkig, nevezz meg nála jobb eredményeket elérő magyar játékost.

  • Kenny
    2020 április 22
    8:41 de.

    Tichi Lajost se hagyjuk ki

  • Meg -emlékeim szerint-
    Grosics a Világ-válogatott kapusa volt.

  • Ezen a fórumon csak az antiszemita cigányok írhatnak a zsidók ellen,korlátlan aljas vicceket.A gadzsik és a gadzsók nem is válaszolhatnak.Kérjük tudomásul venni az oldal irányelveit!!!

  • Orsós Elemér. Megszólítod Boda Marcsit, makjd írsz egy kedves Marcsinak. Akkor miért Bodát szólítod meg? :)))))))

  • Göllner András

    @ Andrew_s

    „Mondjuk a pszichológia nagy iskolaalapítóinak jó része maga is kezelésre szorult volna….”

    Kedves Andrew, a Magyar Tudományos Akadémia alapítóját Szechény-t kihagytad a felsorolásból, a magyar és nemzetközi tudományos, kulturális örökségünk legnagyobbjaival egyetemben. Platón, Nietzsche, Wittgenstein, hogy most a magyar kulturális örökség legnagyobbjait ne kelljen idebigyesztenem (pl Ady, Márai, Csáth Géza, Hamvas) mind kezelésre szorultak. És? Ezután mi jön? Hogy Shakespeare, vagy a magyar nemzeti színház egykori igazgatója „buzi” volt, tehát alkotásaikat leköphetjük? Aki ezeket az embereket ilyen lezseren lehüjézi mint az a kiscsávó odafenn, az saját magát minősíti. Én Téged másként tartlak számon, kérlek ne okozz nekem csalódást idelenn 🙂

  • Göllner András

    @ Orsós Elemér

    Kérem, hagyja hogy az otthonkás a nevemen szólítson idelenn. Ide lenn nincsenek rangok. Göllnernek hívnak, azt a nevet viselem a világ minden táján, akkor is amikor áthaladok ezen az átjárón a munkahelyem s otthonom közt. Nem bújok álnevek mögé, vállalom a magyar helyesírás ellen elkövetett merényleteimet, s mindaozokat a gondolatokat amelyeket néha, néha ide kitűzök a kijárat felé menet. Engem nem az zavar, hogy hogyan szólít meg az a bige aki „Boda” néven gusztustalankodik idelenn azzal a Slapaj nevezetű kisdiákkal, vagy azzal az izraeli lábvízkereskedővel aki érdekeséppen gyurinak hívatja magát (mérnem Bence, vagy Dezső?), hanem az amit a bige visel. Az otthonkájával a gondom Elemér – kénytelen vagyok befogott órral elhúzni mellette, eszem ágába nem jutna vele bővebb szóváltásba keveredni azon felűl, hogy időnként tudomására hozzam, hogy bűzlik, és csináljon már valamit, ne szennyezze ilyen förtelmes módon ezt a közös légteret.

    Arról nincs tudomásom, hogy bármelyik volt diákom is ezt az átjárót használná, akár pisilésre, vagy nemesebb célokra. Bayer Zsoltot nem tanítottam az egyetemen, ő már jóval előttem levizsgázott. (Ha diákom lett volna, nem lett volna belőle ekkora állat.) Az hogy ismertem és még négy millával tartozik nekem a csóró, az nem ide tartozik. Számomra sokkal fontosabb az amivel ő és főnöke tartozik az igazságnak. Én az utóbbival foglalkozom. Az, hogy mivel tartozik a magyar népnek mindkét tolvaj, a nép dolga. Hajtsa be kintlevőségét, vagy hagyja veszni? Döntse el maga. Szuverén joga azt tenni ami neki jól esik. Remélem ezzel tisztáztam az On és egy két járó kelő által velem kapcsolatban felvetett kérdését.

  • Orsós!
    Ne cukkolj….
    Ne ragozzuk…..megírtam, amit akartam,amit továbbra is fenntartok!
    A „porból” meg csak az igazán rászorulókat segítem fel,akiknek a „társai”…. nem segítenek,meg ugye klinikai esetekkel nem foglalkozom…!

    Alma!

    Ami a hozzászólásod illeti,(föleg az elejét…)hát nem tudom,hol
    hallottad,talán álmodban(rajtad kívül senki!),de a folytatás is kissé a zaklatott lelkiállapotodra utal!

  • Alma!

    Ha szellemes akartál lenni?,az más….de ugye nem sikerült!

  • Kedves talalom;

    Nincsen semmi „politikai elv”-em !!!!!

    Mar szamtalanszor irtam itten, hogy LIBERTARIAN vagyok.

    Sot azt is hogy meg itten Floridaban mint szavazo lakos is, „INDEPNDENT” regisztralt szavazo vagyok.

    Persze annak hatranya, ill. ara az hogy barmely partok elozetes, ill. kandidatusaik jeleolo elozetes valsztasain NEM szvazhatok.
    Tehat fizetek politikai semlegessegemnek az arat!

    Ami azt jelenti hogy nem letezik semmifele politikai reszrehajlasom.!!!!

    Mindent a tenyek alapjan itelek amint azt tortent es bizonyitott.

    Az emberi lenyek,igen MINDEN emberi leny jogainak a serthetetlenseget a leheto LEG-hanfosabban tovabitom mindeg, mindehol, minden leheto modon.

    Az a termeszet, ill. biologiai alapokin letezo teny. s NEM politikai reszrehajlo hatarozat !

    Minden elolenyek, nem csak emberi-leny, minden allat, minden noveny, sot meg a mikrobak is, mint a mai Sars-covid-2 (vagy nevezze Covid-19) is terjed, csupan mert a termeszet alapjan minden szabadon, korlatlanul remel elni, terjedni es szaporodni.

    Sot mar jo-nehanyszor kozoltem is itten az igen ismert kijelentest;
    „Tartsuk ezt onbizonyitekul, hogy minden emberi-leny egyenloen teremtetett, s felhatalmava teremtese altal elzalogosithatalan jogokkal, kozottuk: az elet, szabdsag es boldogsaguk elnyeresenek ildozese…”

    Na hat maguk azt miert nem lennnek hajlandok elismerni es mi alapon ellenzik??????

    Hiszen a termeszet elleni erofeszitesek mindeg sokkal nagyobb es sulyosabb kovetkezmenyeket okoznak.

    KONYORGOM talalom, higgye-el, nincsen semmi celom, sem okom hazudni maganak, sem senki-masnak sem.

    Kerem, probalja azt megjegyezni es emlekezetben tartani.

    Koszonom, remelve sikerulne.

  • Almási Alma
    2020 április 22
    8:26 de.

    HEHEEEHeheeehehehehe…: )… : ))… : )))))

  • Boda Marcsi
    2020 április 22
    12:40 du.

    Aztse tudod mi van Alma kommentjében.
    Kérdezd meg a homár barátodat, az majd elmagyarázza

  • Drizari Igen, rúgott egy gólt a német kupadöntöben, felment a pillanatnyi ára, és azonnal eladták amíg ér valamit Görögországba. Utána még játszott néhány futott még csapatban Olaszországban. A világválogatott értékte csekély. Nekem a világklasszis kicsit más.

  • T. Göllner úr!
    Szerintem is ironia volt egyertelmuen az íras eleje.

  • ahogy úgy elnézem az oldal beteljesíti…

    egyre frajdiánusabb lesz a frajdiánusok egymás közötti heves harca és sok minden ki is derül!

    mindez aluljáróban így SZARSZ idején nem is akármi

    lesznek e győztesek? és lesznek e vesztesek eme frajdiánus késhegyremenőben?

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2020 április 22
    12:34 du.
    Rendben! Elnézést hogy, fogadatlan prókátorként viselkedtem!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2020 április 22
    12:37 du.
    Kedves Marcsi, elnézést, hogy általad ismeretlen irodalmi hősökkel példálóztam!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 22
    11:32 de.

    Egy megtévesztő megszólítás nem kerül semmibe! 😀

  • Marcsikám! Olvasd el, amit írtam, soronként. És gondolj vissza minden sornál, volt-e ilyen kijelentés, vagy esemény a közelmúltban?

    A könnyebbség kedvéért itt a hozzászólásom linkje:

    http://kanadaihirlap.com/2020/04/20/freud-es-a-celeb/#comment-318881

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 22
    11:32 de.

    Kedves Kenny, egy úr a pokolban is ÚR! 😀 (Persze az is lehet hogy, sokan csak megjátszásilag!)

  • Hexadodekaéder

    Te Geyza !
    10,51

    Az én emlékeim szerint pedig
    Gorosics önkéntes Waffen-SS
    válogatott csatára is volt,
    ott nemcsak védett,de lőtt is.

  • Orsós Elemér Galambos Lajost megvédeném. Ő az egyetlen a névsorban, aki elismerte, hogy nem tud művészi fokon zenélni, ezért ripacskodik. A többinek még ennyi mentsége sincs a zene meggyalázására.

  • Hexadodekaéder
    2020 április 23
    6:08 de.

    Igen hallottam róla…

  • Elemér

    Nem jól tudod a mondást:

    ‘EGY ÚR GATYÁBAN IS ÚR!”

  • B79!
    Hát ez nehéz lesz. Miután az itthoni orwelli újbeszél a liberálist (libertanust) kiátkozta, szívesebben használom magyar megfelelőjét: szabadelvű, szabadgondolkodó.Ez viszont szerintem ugyan egy gondolkodási módszer -, hiszen vannak konzervatív, keresztény, jobboldali liberálisok is. De politikai elvek nélkül csupán szófia beszéd. Ezért mondom én, hogy szabadelvű (liberális) szocialista vagyok.
    Mert lehet ugyan a vakvilágba hablatyolni az emberi jogokról – amelyeket én is elsőrendűnek tartok. Csakhogy a macerás valóság mindig beteszi a lábát. Ja,tudja, hogy mi a politica – görög-latin eredetű szó – magyar jelentése?: az állam irányítására tett ajánlat. Mai viszonyainkhoz módosítva: a társadalom közös ügyeinek írányítására tett ajánlat. Tehát az, hogy az a priori emberi jogok hogyan érvényesülhessenek közösségeinkben.
    Aktuális: a polgári szabadság megcsonkítása-e, hogy járvány idején a hatalom megvonja a gyülekezési jogunkat? Hogyne lenne jogos – ameddig a fennáll a fertőzés veszélye.
    Vagy: jogos-e, hogy a Föld erőforrásainak 80%-át az emberiség 15 százaléka használja föl? Miféle „emberi jogi” klauzúla, hogy az USA-beli munkanélküli krőzus módjára élhet, miközben az indiai pária a napi betevőért küzd? OK, az ember nem egyforma, de emberi jogai – joga az élethez, a testi és szellemi táplálékhoz azonosak.
    Úgyhogy miközben Ön sokadszor hozza elő az „emberi jogokat”, aközben kizárólag a „szavazásról” beszél. Arról nem, hogy mégis, miféle alapon gondolja, hogy Ön „egyenlőbb az egyenlőknél”?

  • Azért az árulkodó, hogy szegény Boda (22. 12:37) a saját imádott kormánya intézkedéseinek a felsorolását gúnyolódásnak tartja. Vajon mit néz az ártatlan abban a fontos tévében?

  • Távol legyen tőlem a fontoskodás, de ez: „Az úr a pokolban is úr!” Jókai egyik novellájából van, és egy elmebetegnek a mondása. 😀

  • Göllner András

    @ Orsós Elemér

    🙂

  • Gabriel
    2020 április 23
    8:56 de.

    De főleg mentében.
    Hátmég jöttében !

  • Alma!

    A kormány egy szóval sem mondta,hogy nincs járvány…!!!!
    De ugye nálunk nem olyan súlyos a helyzet,mint több más országban!

    A kétes és fertőzött migránsokat (köztük pár terrorosta..)
    továbbra sem engedjük be…

    Nem tagadják,hogy van határőrség és ha kell katonaság is….
    mert ugye szükséges!!!!

    Amúgy mindent megtesznek a vírus fékezésében,a kórházi ellátásban,tanácsadásban,védőeszközök beszerzésében(Kínából is és máshonnan is érkezik)…..!
    A korlátozásokkal főleg az időseket védik….!

    A kórházakat,idősotthonakat rendszeresen ellenőrzik,támogatják…!

    Talán az idióta,felelőtlen,hazug és jellemtelen Karácsony Gergelyről is írhatnál pár „igaz” szót…..aki sok idős halálát
    okozta eddig is…!
    Mindenre nem tértem ki,mert se időm sem kedvem értetlen és fanatikus baloldaliakkal vitatkozni,pláne, akik itthon élnek,de nem látnak,nem hallanak?………!

    A cikked nagyon szánalmas!

  • Alma!

    Nem cikket,hanem hozászólást akartam írni…Jó tanács:cikkírással ne próbálkozz feleslegesen,mert esetleg olyan jogos kritikát kaphatsz mint Kósa S.
    László……!
    Na elmentem!

  • Ketsegtelenul a harom nappal ezelott feltett kerdesemre senki nem volt kepes tanuskodni, hogy , kiveve a jelen kinai-jarvany bonyodalmai alatl okozottatakat, hogy nem elnenek jobb korlmenyek kozott mint pl. 10,20,30,40 vagy 50 evvel ezelott.
    Koszonom mindenki nema tanuvallomasait.

    Tehat nagyon ertheto, meg 8-10 ezer kilometerrol is tisztan latni, hogy a multat vissza-siro ellenzek miert oly remesen sikertelenek ottan.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 23
    8:48 de.

    Ha Lajos ilyen bátor volt, akkor megbocsátok neki! 😀

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 április 23
    8:56 de.

    Ez még jobb, mint az én -emlékezet kihagyásos- átköltésem! 😀 (Mellesleg nem egy régi magyar filmnek inflagranti poénja ez a remek mondás?)

  • Ja,most néztem vissza, ha Gábor Róbert Szücs írta a cikket az más…de nagy hiba,ha Te egyetértesz vele,és le is közlöd…..Alma!

  • Göllner András
    2020 április 22
    11:34 de.

    A világ tele van hülyékkel. Velünk együtt 🙂
    A fenti urakat azért hoztam fel, mert pont abban alkottak, amikben ők maguk is igencsak zűrösek voltak. S nem azt írtam, hogy a munkásságukat ki kell dobni.
    Ezt még olyanok esetében sem mondom, akik munkásságával nem vagyok megbékélve. Mert azt meg kihagyom.

  • Nos mindenkinek nem tudok és nem is akarok válaszolni,így röviden
    Ille,Drizari és persze Geyza nagyon számalmasak…mint mindíg!
    Persze megsérteni nem tudnak(csak próbálkoznak) mert nincsenek azon a szinten…!!!!!!!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 április 23
    1:21 du.

    Makog az idióta…

  • Gyuri10!

    Valóban nem tudok héberül…..de szerencsére nem izgat több itteni észlény acsarkodása(eddig is csak szántam ,időnként megvetettem őket,vagy derültem rajtuk!)
    Egyébként az a vicces az egészben,hogy elsőként Göllner maga
    húzta le a cikkírót,ill.a cikk tartalmát…és ezek után egyesek
    feleslegesen,nevetségesen hőbörögnek!
    Te mint értelmes ember biztosan megértesz?!

  • talalom 2020/4/23, 9;10 d.e. soraira;

    Sajnalom talalom.
    Akar hogyan is probalja csurni-csavarni allitasai, na meg az en kijelntesemimet, de semmivel nem fog le-huzni engem a maga elveinek a szinvonalara.

    Hivatkozik a „nyilt-gondolkodas” elvere.

    De nem hajlnado, sem kepes elismerni, hogy maga eppen annak a szabad-gondolkodas elvenek a megyozodott ellensege.
    Mert NEM hajlnado szabadon, nyiltan gondolkodni semmi alanyon !
    Sem szabadon, nyiltan, elevi korlatozasain kivul megvitatni semmit. Semmi hozaszollast sem.

    By the way talalom, unnepelte Uljanov szultesnapjat?

    Kedves talalom, tisztan es oszinten meg irtam maganak, hasonloan meg KOVENDEG-nek is masik rovatban es reszletesen az emberi elet meltosaganak es jogainak a serthetelenseget.

    Minden elet, ertve allatok, novenyek, sot meg mikrobak is teljes meretu szerepet toltenek be az elet-egyensulyanak fentartasan.

    De az emberi elet az szent!
    Legalabb is az en es minden emberi tisztesseg alapjan.

    Hasonloan minden emberi-lenyek let-lehetosegeinek jogai!

    Azt SENKI foldi lenynek NEM letezhet semmi joga megtagadni, sem korlatozni.
    Talan emlekezne a „Planet of the Apes: cimu filmre ?

    S az NEM megalomania !!!!

    Hanem az onzo celokbol eredo dogmak semmi masok mint megalomanias cel-kituzesek alatamasztasai.

    De egyben szeretnem kerdezni a Marxista alap-elvei alapjan.

    Mivel Marx a Mannifestojaban a „kapitalizm” es a vezeto tarsadalmi osztaly megsemmisetet irta elo.

    Kovetne azt maga az eloirt szavak alapjan ????

    A „szocialism” mint az ossz termelo-eszkozok egyedulli tulajdonozoja, hat az egyedulli „kapitalista”.

    S az szocialista allamhatalom politikussai, burokratai, part-vezerei, az egyedulli „uralkodo osztaly”.

    Tahet koverve Marx elveit huen, allitana, hogy elvbeli kotelessege azt is egyenlo formabn es modon megsemmisiteni ??????

    Ne feledje, Marx NEM tett, sem jelzett semmi kiveteleket. Tehat elvei alapjan az is kotelezettsege !
    Hiszen minden Marxista elveket utannozo allamhatalmak sokkal tobbszorosen kizsakmanyoltak es kizsakmanyoljak vilagszerte a termelo dolgozokat.

    Tehat ketsegtelenul az is a kizsakmanyolt dolgozok erdekeben levo kotelezettsege am !

    U.I.
    1., Orwell az „1984” cimu muveben a maguk „szocilaizmussat” latt. A „nagy-testver” a totalitarian diktatrura leirasat nyujtotta.

    2., A rendkiv\ulli korulmenyek ketsegtelenul a meghatrozott Alkotmany alapjan leheto kezelve, s nem barki ohajai vagy pillalatnyi elkpzelesei alpjan !

    3., Minden emberi jogokat csupan az allamhatalom szigoru tiltasaival leheto biztositani.
    Tisztan es erthetoen irtam mar az reszletesen tobbszor.

    4., „plotikai elvek”, az pont olyan es nem tobb mint anapi idojaras. Honna fuj a szel ?
    Aalapozna eletet azon ????

    5., Gorog es Latin szokincseit ismetelni jelentektelen.
    CSUPAN a KOZOSSEG joga es garantalt lehetosegenek szuksegesege az allamhatalom korlatozasa, a tobbseg-hatarozataik alapjan.
    Az az egyedulli demokratikus modszer.
    Na azt probalja tanulmanyozni!

    Mivel az emberileny(homo-sapian)a leg felsobb leny ezen a Foldon, sajatlet-jogaik korlatozhatalan barki masok alatal.

    Egyszerubben, a NEP AZ ELSO, s NEM az URALKOOIK amit mahuk hirdetnek!!!!

    Kormanyok, allamigazgatasi szervek csak SZOLGAIK lehetnek! Semmi felsobbsegi jogaik NEM letezhetnek a kozosseg tagjai folott !!!!!!

  • Ms.Boda Marcsi;

    Remelnem belatna, hogy amikor Karacsony Gergelyt vadolja masok halalat okozni, valojaban ugyan arra a nivora sulyeszti onmagat, mint akik hasonloan Orban Viktort, vagy barki mast vadolnak masok halalval ?!

  • B79. Vlagyimir Iljics Uljanov születésnapja április 22-én volt. Hsz-ének egy részében ugyanazt mondja, amit én írtam, más részében meg zagyvaságokat.

  • Bendeguz

    Hiába is győzködöd azokat akik az „MSZMP” emlőin nevelkedtek, abban élték le életük „termékeny” részét, és realizálták „sikereiket”

    Minden nézőpont relatív, ráadásul senki se tud kibújni a bőréből, pláne mire beleöregszik, akkora már nem is akar….

    A baj persze az az, hogy kezeik és főleg szavaik olyanok mint a „kaszás” karjai, húzzák le magukkal a mély-sötét verembe az ifjúságot is, nem jobbat akarnak nekik, hanem a maguk módján, a maguk által megélt és átélt lehetőségekkel azonosulnak, abban bírnak gondolkodni, azokon csámcsognak napeste, így azokból kiinduló lehetőségekkel bírnak csak előhozakodni.
    Dolgokat, amiket csak hírből ismernek, vagy messziről láttak, nem tudnak mit kezdeni.
    Pedig csak a Lajtán kellene átkelni.

    Anno egy osztrák megmondta a rendszerváltáskor, hogy Magyarországon szabad világ építését maximum 4 generáció után lehet elképzelni, erre én megsértődtem.
    Naivul azt hittem, (még ifjan) hogy sokkal többen gondolkodnak hasonlóan mint én (akkor!)

    A Lajtán innen a Balkán kezdődik! És így van …
    Persze azóta Burgenland hozzáfejlődött nyugathoz…
    Az idejáró kommunista csőcselék, akik előszeretettel idézgetik Adyt, Márayt, elolvashatnák legalább egyszer, hogy hogyan határolták el magukat a kommunista tanoktól nemcsak a fenti urak, hanem más szabadelvű gondolkozók is!

    De ugyanúgy határolták el magukat persze a begyepesedett feudális csökevényektől is.

    Elvadult tájon gázolok:
    Ős, buja földön dudva, muhar.
    Ezt a vad mezőt ismerem,
    Ez a magyar Ugar. …

    Csönd van. A dudva, a muhar,
    A gaz lehúz, altat, befed
    S egy kacagó szél suhan el
    A nagy Ugar felett.

  • Boda Marcsi
    2020 április 23
    12:03 du.
    „A kormány egy szóval sem mondta,hogy nincs járvány…!!!!
    De ugye nálunk nem olyan súlyos a helyzet,mint több más országban!”

    Lehet, hogy súlyosabb?
    1/ Kommunikálnak jelenleg pár ezer fertőzöttről;
    2/ A kórházi ágyszámot olyan mértékben szabadítják fel, ami fertőzésarányos ellátás alapján több százezer egyidejű megbetegedéssel számol;

    Döntsd el Te, hogy melyik a hazugság. A napi horrorhiradós számok (by MTV is), vagy Kásler elvárása a kórházakkal szemben. Trolltartód szerint ki hazudik a kormány körül?
    Esetleg Orbán? Mert az, ha két hét múkva lesz vége szerinte a felfutó ágnak, és a pár ezerrel eléri a plafont, akkor vagy Kásler hazudik az elvárt ágyszámokkal, vagy Orbán a csúcsponttal.
    Rossz lehet most Fidesz-buzzernek lenni.

  • Bendegúz79 Milyen mélyen van azt az Orbánt vádolja betegek halálával, aki kórházak helyett stadionokat épít nyakló nélkül, és tehetségtelent, sokszor bizony hülyét választ szakember helyett? Részleteznéd, ki akkor a felelős?
    Az van mélyen, aki lesz@rja a beteg embereket, vagy az aki szóvá teszi ezt a kegyetlen ostobaságot?
    Marcsit pedig ne féltsd, nem tud lejjebb süllyedni,
    neki most a feladata Orbán sarát Karácsonyra kenni. Persze, te ugye nem magyar kórházakba jársz? Úgy könnyű.

  • KARIKAS GABRIEL:

    Hozzaszollasod elso mondata valotlan !!!

    Csupan, mert az csak a hazi-allatokra vonatkozoan lehet ervenyes !

    Mind betanitot, vagy betort hazi-allatok amodon elnek. Egyszeruen mert keptelenek masskent,ill. a sajat ertelmeik alapjan onalloan hatarozni mast.

    Az allatok agya, fokent az u.n.”cerebillum”, avagy az oszton kepesseget nytujtja.

    Az emeberileny agya tartalmaz nagymeretu u.n. „cerebral cortex”-t. Az nyujtja az onallo gondolkodas, tervezes stb. kepesseget, lehetoseget.

    Tehat, egyszeruen a feltetelezett allitasod, az emberi lenyek esetebn nem alja a helyet.

    Tehat csupan az inteligencia, az onallo felfogo, donto kepessegeik keptelenitve az u.n.”agymosas”-aik alatal,ami felulmuja a normalis mukodest.

    A hozzaszollasod tobbi reszevel meg kell hogy eggyezem !

  • KENNY:

    A leheto leg-alapvetobb emberi magatrtas, hogy NE vadolj senkit semmivel amit nem lennel kepes tenyekkel bizonyitani!!!

    Remelhetoleg ,mindenki tanaulta volna azt meg gyermek-koraban szuleitol.

    Magyaroszag ev-ezredes ostobasai es suletlen feltetelezett elepzeleseiknek az eredemnyeinek nevezheto, mint collective nemzeti eredmenyeik.

    A problemaik, ma sem egyetlen egyen, bar mi is lenne neve, hanem az altalanos meg-gyozodeseik, mint itten mind az „elvtarsak” rogzitett es remesen korlatozott dogmatikus meggyozodeseik.

    Az hogy keptelenek, es on-korlatozottak, keptelenek barmi mas alapjan letezo kozossegik ugyeit ontezo modszerek elkpzeleset sem. Nem hogy gondolnanak letzo mas lehetosegeiket a problemaik megoldasara.

    Ha azt ellenezned, mivel Te Irorszagban elsz, mar nem tudom mennyi ideje, de bizonyara lathatod a remes kulombsegeket.

    Bizonyara tisztan latod, hogy miert NEM tortennek a magyarorszagi esemenyeknek es korilmenyeknek, hasonlo, vagy legalabb parhuzamos esemenyei, sem eredmenyei ?!!!

    Vajon miert nem irnad meg itten a kulombseget itten az „elvtarsadinak” oszinten ????

  • Bendegúz79!

    Aki itthon él és olvas újságot,néz TV-t és több forrásból informálódik,sőt Karácsony „makogását” is élőben hallja…meg a tisztiorvos megállapítását is hallja,azzal nem kéne feleslegesen vitatkozni,olyannak mint maga,aki valahol?kint él!

  • Ami Kennyt (aki többekhez hasonlóan nem itthon él) illeti,hát nagyon szánalmas és főleg tájékozatlan….!de akkor minek is beszél,irogat?…
    Amúgy én nem vagyok senki lekötelezettje,rabszolgálja,párttag sem és főleg
    fizetett embere,(a megdolgozott nyugdíjamból élek)mint itthon
    a normális többség!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 április 24
    1:21 du.

    Isten hozta a 21. században, ahol nem kell otthon élni ahhoz, hogy az ember bárkit élőben lásson, vagy olvasson akár csak úgy mint ahogy Ön. Sőt otthonról a médiakonglomerátum behálózó szövetén keresztül sokkal nehezebb dolga van az együgyűeknek valós információkhoz jutni, ékes példája erre pont Ön. Szóval ezt a „kint élés” versus „otthon élés” marhaságait felejtse már el az információs társadalom korában, és helyette beszélhetne valódi meglátásokról, amik megállják a helyüket.

  • Boda Marcsi Nem emlékszem, hogy megszólítottalak volna.

  • HunCanada!

    Na ne erőlködjön kintről feleslegesen….elég,hogy ha még az itthoni fanatikus ballibsik is
    cáfolhatóan és szánalmasan strapálják magukat……
    Na mielőbbi józanodást,gyógyulást kívánok!
    Mára ennyi!
    Amúgy az eddigi több cikkben is leírt véleményemet még a leggyengébbek-(elméjűek ..)is felfogták!!!!!

  • Bendegúz79 Mit kellene bizonyítanom tényekkel? Azt, hogy Magyarországon lerohadt az EÜ? Menj oda, operáltasd meg magad, és nyugodj békében.
    Azt, hogy nyakló nélkül építenek stadionokat? Google a barátod, nem tudtad?
    A többi keresztrejtvényedet nincs kedvem megoldani, azt írd le magyarul. Pofátlan elvtársazásod pedig nem szokatlan. Igaz, Piros elvtárs elvtársa?

  • Kiegészítés:

    Az,hogy mit is szeretne…mit is hazudozik…, mind a kinti tájékozatlan,mind az itthoni ellenzék(az utóbbi szégyene,hogy ők
    pontosan képben vannak…)az egy dolog,de ugye a valóság,a tények
    az meg ugye az igazság,valóság!
    Na ne erőlködjenek feleslegesen!

  • Boda Marcsi
    2020 április 24
    4:06 du.

    Pár hete azt írtad ITT
    hogy pár embert FEL FOGSZ JELENTENI
    innen, a MEGFELELŐ SZERVEKNÉL.Neveket is írtál
    de azokat elfelejtettem. Most akkor miről hablatyolsz ?

  • Amúgy ,mind egy kint ,mind egy itthon élő magyar a volt és az utóbbiak a jelenlegi hazájuk embereinek összességét képviseli
    támogatja,már ha normális és főleg tisztességes……!
    Sajnos ez jó pár „emberről” nem mondható el,de szerencsére a többségről igen….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vala HunCanada!

    Majd akkor írjon nekem,ha a hazaszeret,tisztesség és a becsület
    szóról „eszébe jut” valami……!

  • Kedves Boda Marcsi asszonyság!

    Tekintettel a 2020 április 24, 4:06 du. kelt bejegyzésére felfedeztem, hogy Kegyed óriási tévedés áldozata!

    Itt szeretném pusztán ember-társi könyörületből figyelmeztetni, hogy nagyon eltévedt, ez egy KANADAI ILLETŐSÉGŰ KIADVÁNY, tehát olyan, amely elsősorban olyan külföldre szakadt hazánk-fiait szólítja meg, mint amilyenek voltak például Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos .. néhány történelemből ismert személyiségek megnevezve, csak hogy ne korabeli személyeket citáljak. De Széchenyi István, mint a „legnagyobb magyar” ausztriai emigrációban lett öngyilkos.

    Ennek a magyar ugarnak nem új szokása kivetni, elkergetni földjéről azokat, akik teljes életüket pontosan ennek a Földnek szentelték, és a helyüket gazzal vetni be, amelyek dudvaként árasztják el ma is ezt a hazát (amely az én hazám)

    Úgyhogy, újra felhívnám kedves figyelmét, hogy nagyon eltévedt, ez a média-felület ilyen, a fentiekhez hasonlatos eltévelyedett személyeknek biztosít felületet.

    Kedves Boda, ajánlhatnék figyelmébe változatos, magyarosch fórumokat, ahol igazi turulos vadkecskék járják táncaikat – sokat nem ismerek belőlük, mert nem hogy nem írogatok, de nem is járkálok olyan-helyekre, tudva-tudván, hogy azok azok igazi tös-GYÖKERES turulként gágogó vadlibáknak van kisajátítva – mint origó és hasonló

    Felhívnám tehát becses figyelmét, hogy eljött az ősz – lehet elhúzni oda!

  • HunCanada
    2020 április 24
    4:38 du.

    Már többször javasoltam a naccságának, hogy próbáljon saját gondolatokkal és saját érvekkel előjönni. Nem egyetérteni, hanem érvelni. Nem brossúrákból, hanem saját véleményből.
    Boda erre azt hiszem képtelen. Abban szocializálódott és ma is azért fizetik (szerintem), hogy a szórólapokat szórja. A technikából csak annyit lát, hogy ezt kommentek formájában is teheti. Nem kell a metró-kijáratnál toporognia

  • BODA MARCSI;

    OK, barhol is elne, az nem a kerdes itten, tehat tobbe nem fogok magahoz szolni megjegyzesemmel !

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Miért feltételezi azt, hogy HunCanada „kintről” jelentkezik? Az is lehet, hogy már bent van. De alapvetően nem is számit. Amikor Ön szimpatizál egy „kinti” magyar véleményével, akkor valahogy kevésbé tűnik fontosnak a hozzászóló lakhelye.

  • Látom Marcsi nem sikerült valódi meglátásokról beszélnie, ahogy javasoltam.

    Helyette felszólított, hogy ne erőlködjek.

    Marcsi fontolja meg ezt az erőlködés dolgot, hogy kit szólít fel rá. Esetleg kezdhetné saját magával, hiszen ha felnézek itt a kommentekre akkor azt látni, hogy az én egyetlen egy bejegyzésemre Ön hosszasan, és radásul visszatérően négy külön alkalommal – mondhatni vég nélkül – reagál üres locsogással.

    Na ez az ami pontosan az erőlködés jele.

  • Boda Marcsi
    2020 április 24
    5:50 du.
    Vala HunCanada!

    „Majd akkor írjon nekem,ha a hazaszeret,tisztesség és a becsület
    szóról “eszébe jut” valami……!”

    Én ezt nem tudom miért írta, hogyan kapcsolódik az én hozzászólásomhoz. Nyilván sehogy, de Marcsikám, köszönöm hogy feltételekhez köti a hozzászólásomat.

    Meg is felelek elvárásainak, mert temérdek dolog eszembe jutott ezekről a fogalmakról, de sajnos Maga egyiknél sem bukkant fel. Sehogy sem.

  • Gábriel
    6:29
    .
    Bocsánat, hogy behatolván magánszférája területére,de nem értem,

    hogy tévedés, avagy szándékos csúsztatás ama állítása, miszerint

    Széchenyi István úgymond’ „ausztrai emigrációban lett öngyilkos”

    1. Miért is emigrált volna pont Ausztriába? – Nem volt emigráns.

    2. Szegény, a döblingi elmegyógyintézet betege volt épp akkor.

    – Nem mindegy!

  • C.Ádám!

    Kintről is lehet a hazai valós helyzetről tájékozódni,hiteles forrásból,meg esetleg itthon élőktől,de ha valaki kintről felelőtlenül uszit,olyat állít ami nem fedi a valóságot azokat elítélem ,akik meg ráadásul itthon is élnek…..hát
    azokkal bizony nem szimpatizálok!
    Ilyen egyszerű és ez nem pártállás kérdése!

  • Bendegúz79!

    Nem kell megsértődni,nincs miért,csak arra céloztam,hogy esetleg
    rossz helyről informálják!
    Eddig nem volt köztünk soha ilyen probléma!
    Bárkivel szívesen vitatkozom,kívétel aki szándékosan hamis híreket terjeszt és uszít!

  • HunCanada
    2020 április 24
    4:38 du.

    Szóval ezt a “kint élés” versus “otthon élés” marhaságait felejtse már el az információs társadalom korában,

    ————————————————

    Kedves Canada, szerintem az igazi gond, hogy Boda M. nem igazán érti – sőt, egyáltalán nem érti – mi az, hogy „információs társadalom!” Használ valamit, él egy lehetőséggel ( internet) de nem tudatosult benne, hogy ez mi is tulajdonképpen, azaz mi a lényege, és mi minden következhet ebből! Ezt szerintem még nem igazán gondolta végig. Leragadt valahol a levélposta és a „szomszédasszonyommal megüzenem a papának falura” effektnél, vagy a „Szív küldi” – nél a rádióban. Volt ilyen kívánság műsor mikor még gyerek voltam, gyakran hallottam az üzeneteket a dalokkal együtt, innen – onnan, a külföldre szakadt hazánk fiai /lányai üzentek az „itthoniaknak” vagy fordítva akárcsak B.M. teszi a hsz.-val
    Valóban feltűnő, hogy bizonyos embereket ide oda helyez, fogalma sincs ki honnan ír, ám ez szemmel láthatóan fontos neki valamiért – és arra gondoltam, talán a nick neved gyanús neki, mert a „normálisok” szerint annak van ilyen neve, hogy HunCanada, aki Egyenesen Canadából ír!

    Persze, ezen az alapon – na de nem adok neki ötleteket!

  • Összefoglalom. Aki imádja Orbánt és bandáját az jó külföldi, aki kritizálja az rossz külföldi. Egyszerű mint az ék.

  • Bodának már megint megy a hasa..izé..az agya..

  • Kenny és Geyza!

    Képtelenek vagytok értelmezni, amit írtam,de sebaj megszoktam,csak acsarkodni,uszítani nem vagytok képesek …..azon a „szinten” ahol vagytok ez természetes….!
    Részvétem!

  • Keny:
    Továbbmegyek:
    Aki zsidó és imádja Orbánt az jó zsidó
    aki meg nem az nyilasnácikomcsicigány nemzsidó hehehehehe

  • Besancon
    2020 április 25
    8:50 de.

    Meg még volt a
    „Miskabácsi leveles ládá..izé..lemezes ládája” is.

  • Boda Marcsi Jaj. Lennél kedves megírni milyen szinten állok?
    Mesélj még nekem. 🙂

  • Geyza Tudod az a gond, hogy ez a tájékozott és jól informált Marcsi nevű droid még sosem cáfolt meg. Vajh miért?

  • Kenny!

    A „szinted”pontos megállapításáért fordulj pszichológushoz,orvoshoz ,de én mint laikus is nagyjából feltudom mérni…….,!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 április 25
    10:04 de.

    nna , megvolt a nap vicce :
    „Képtelenek vagytok értelmezni, amit írtam,”

    Értelmezni.
    A Bodát.Értelmezni.
    HAHAHA.Ha.Haha.Értelmezni.A Bodát.

  • Kenny
    2020 április 25
    11:05 de.

    Mert nála van a bölcsek köve.
    Legalábbis azt képzeli magáról.

  • Besancon
    2020 április 25
    8:50 de.

    Kedves Besancon, igen valami ilyesmi lehet vele, hogy egy jó 50-60 évvel ezelőtti világban hiszi magát, és ezzel együtt az információs lehetőségeket sem érzékeli. Ezért most Bendegúzt is letorkolta, kioktatta, mert „kintről” ír.
    Az okfejtést követve, azért a nicknevemben az is benne van, hogy Hun, utalva Magyarországra. Az sem véletlenül van benne, ahogy Canada sem. Na akkor most Boda, mi a szösz van? Bentről írok, vagy kintről írok? Teljesen mindegy mi a nicknevem, mert nincs jelentősége a mondanivalóim tekintetében. Ha Ő ezen állandóan rugózik, az neki egy újabb bizonyítvány, hogy nincs máshoz sütnivalója, csak a marginális dolgokba újra és visszatérően belekötni. És évek óta csak ez van neki. Viszont ez, hogy BM-nek ilyen dolgokban is mennyire egyszerű gondolatai vagy következtetései vannak, az szintén beszédes.

    Mi lenne, ha megváltoztatnám a nevem MoonSun-ra. Mondjuk akkor még inkább összezavarnám BM-et. Bár az is igaz, hogy egy összezavarás ebből a zavarodott állapotból már a normalitásba kuszálná vissza őt.

  • Boda Marcsi Akkor nincs baj, saját orvosom van, aki elégedett mind mentális, mind fizikai állapotommal.
    Ez magával hozza azt, hogy mint laikus, ehhez sem értesz.

  • Geyza. Te sem figyelsz. Ezt bírta írni a nagyon tájékozott.
    „csak acsarkodni,uszítani nem vagytok képesek …..azon a “szinten” ahol vagytok ez természetes….!”

  • Kenny:
    Nemtok lemenni
    Boda gondolati bakugrásainak ekkora mélységeibe.

  • Cukihara
    2020 április 25
    4:37 de.

    Hát … milyen nehéz ez, ugye? kívül esik a sablonos gondolkodáson …

    A mai migráncsozók (soviniszták) szótára szerint aki Magyarországra megy/jön dolgozni, élni, tanulni stb, az emigráns.
    Ezen az alapon Széchenyi is emigráns. Bécsi lakásából a Döblini elmegyógyintézetbe emigrált a császári megtorlás elöl, ott élte le hátralevő életét, 1860)

    Mellesleg ha már itt tartunk, Széchenyi István Bécsben született és nevelkedett, persze párhuzamosan a vidéki családi kastélyukban is szívesen leledzett persze. (Nagycenk a mai értelemben Bécs vonzáskörzetébe tartozna, ha nem lenne az o.határ – bár mióta Unió van!?)

    A magyar nyelvnél a németet sokkal jobban beszélte – és megtöröm a szentséget – innen ered nyilván hogy a gondolkodása, nézetei jelentősen eltértek a bugris magyarosch-tól

  • Geyza
    2020 április 25
    10:12 de.

    Meg még volt a
    “Miskabácsi leveles ládá..izé..lemezes ládája” is

    —————————————-
    Volt bizony, de az egészből csak annyira emlékszem, hogy „nyitom Miska bácsi”- továbbá emlékszem némi zenei aláfestésre, eléggé a fülembe ragadt, és Kőműves Sándor legendás mesélő hangjára, de hogy igazából miről szólt, azt lehet, akkor sem tudtam, de a nővérem mindig azt várta meg hallgatta, hát nekem is feltétlenül ott kellett okvetetlenkednem! Ennyi maradt meg bennem Miska bácsiról!
    Ám a már említett Szív küldi azért maradt meg jobban az emlékeimben (túl azon, hogy kissé idősebb is voltam) mert volt egy dal, amit szinte minden adásban kértek vagy küldtek, és ez nekem akkoriban mint afféle süsü kislánynak valamiért nagyon tetszett „Bolyongok a város peremén…” Nem tudom mi tetszett benne, azóta már felnőtt fejjel többször hallottam, egy elég jellegtelen, sőt kellemetlen hangú nő énekelte (mint megtudtam Gubik Mira) de hát ilyen az élet! -:)))))

  • Besancon
    2020 április 25
    3:40 du.

    Hát meg na még a „Szabó Család ” : )) : ))) : )))) ))))

  • Besancon
    2020 április 25
    3:40 du.

    tévedésed mérhetetlen hahaha
    a Bolyongok a város peremén…:

    azt vagy Hollós Ilona vagy Zsolnai Hédi, Kovács Erzsi vagy Sárosi Katalin követték el de ilyen nevű Gubik Mira az sohasem létezett, még a Vámosi Zárai fivérek is lehettek ők ott laktak (korai időszakukban) tőlünk nem messze

    betli

  • Kenny,
    egy régről itt ragadt téma alapján:Semmi kőzöm Orbániához, Orbánhoz vagy akármelyik magyar jobb vagy balhoz.A jobboldalt a történelem,Magyarország anyagi és erkölcsi romba döntésében igazolja.Azt azonban tudjuk,hogy 1920-tól kezdődően a magyar parlament jobb és bal oldala egyenlő vehemenciával szavazta meg az összes zsidótörvényeket.Ennek ellenére az eurábiai és amerikai zsidók egy része a baloldal támasza.Képzeld el,hogy még Izraelben is.Ami már cérnaszál vastagságú határ a hazaárulástól.Na jó itt egy nem túlzottan számottevő kisebbség van érintve.Akik hajlandók összeállni az arab 5. hadoszloppal is.Szerintem egy baloldali zsidó legmegfelelőbb definíciója: „Szűz kurva”.Vagyis egy lehetetlen státusz fikciója legalábbis Izraelben és Amerikában.Azt hiszem ennyi elég is a tudathasadás elméletéből.Mivel minden áron valahová szeretnék tartozni,annak megállapítása után,hogy én csak egy”álzsidó”vagyok lehetek esetleg cigány is!?Ha segíteni akarsz nekem,léci kérdezz rá az illetékteleneknél.

  • gyuri10
    2020 április 26
    2:47 de.

    Akkor a legendás general Chaim Bar Lev et,
    az 1973 -es győzőt, aki megmentette Izraelt a katonai összeomlástól,is annak neveznéd?

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/26/762Bar_Lev.jpg

    Izrael sajnálhatja hogy már nincs az élők sorában.

    (Szerintem ez az Iránbére4nc senki Gyurka azt sem tudja ki volt Chaim Bar Lev.)

  • Kenny

    vajdasági magyar azaz én anno ha akartam volna sem Gubik Mirja

  • Rodeo!

    Kedves, zenei téren általam igen nagyrabecsült barátom!

    Ne vitázz velem, mert megkereslek és megharaplak! Oké?

    Ilyen jellegtelen és kellemetlenül fa hangja szerintem nincs senki másnak, mint a hivatkozott Gubik Mirának, még az általad felsorolt előadóknak sem – tehát összetéveszthetetlen!
    Dehát, akkor úgy látszik ez is elég volt! Az egyetlen kivétel a lajstromodból talán Sárosi volt, neki voltak hallgatható számai, az egyénisége, személyisége pedig kedves, megnyerő volt, és ez sokat javított rajta !

    Szóval, kéretik meghallgatni – végig nem fog sikerülni, én legalábbis hamarabb feladtam tegnap este – ám örülök hogy újat mondhattam -: ))))

  • Gyuri10!

    Nagyon tárgyilagos,szókimondó és főleg (!!!!)normális voltál,meg amit a „szerencsétlen,szánalmas” Kennynek írták aminek örülök!
    Te valószínűleg érted az itthoni helyzetet,akkor is ha nem itthon
    élsz!
    Örülök a hozzászólásodnak,meg annak,hogy megmaradtál magyarnak!!!

  • mint látom sok a kanyar és az eredeti mai cikkhez semmi köze beszólás és az arról szóló ömlengés… és mint olvasható bizonyos országok igen, az összes többit meg ugye???? namitiskéne?

  • Mint az tudható,
    General Chaim Bar Lev BAL OL DA LI
    politikus volt,amikor éppen nem az arabokat gyepálta.
    De persze Gurltiz, a féleszű Koncsíta erről mit sem tud.

  • Végtelen sajnálattal,néhány év után újra közlöm az idióta hírszerzőkkel és hír gyűjtögetőkkel,hogy semmiféle lényeges vagy akár lényegtelen,őket érdeklő információval nem szolgálok.Sem Magyarországgal és még inkább Izraellel kapcsolatban sem.Amit nem tud vagy elferdítve tud,nem az én feladatom kijavítani.Az ő számára maradok továbbra is fekete seggű.Egy”köztörvényes-Irán bérenc”fekete seggét fehérre nyalni csak tapsoló közönség előtt engedélyezem.Megszólítás nélkül írtam,mert nem mindenkihez eresztek le.Aki magára ismer,övé az ing!Vegye magára!

  • Az idióta szájhős tudomására akarok hozni egyetlen információt, amit a google tanárjától is megtudhat:A jom kippúri háborúban szó sem volt semmiféle katonai összeomlásról.Ami híreket akkortájt bedobtunk aktív desinformációk voltak. Chájim Bárlév tartalékos szolgálatra lett behívva.Akinek oroszlánrésze volt a győzelemben, úgy hívták,hogy Árik Saron későbbiekben Miniszterelnökünk is volt.A háborút a teljes vezérkar irányításával mi,katonák,tisztek és sorkatonák és a hátországban maradt egész nép nyerte meg.Ha maradt benned emberi szikra,szállj ki a ringből,mert aljaskodó hülyeségeiden kívül úgy sem tudsz semmit produkálni.

  • Rodeo 11:08

    Pedig bizony Gubik Mira mutatta be a Bolyongok a város peremén-t, íme az eredeti jugoszláv, nyilván vajdasági kislemez/1956.

  • gyuri10
    2020 április 26
    2:47 de.

    De azért ilyen dumákat eregetsz róla :

    „Köszönet Istennek, hogy ismét a sorstól viharvert nemzetre fordítja tekintetét és az esélyek mellé most vezetőt is rendelt !

    Rajtunk múlik, élünk-e a közmondással: “segíts magadon, az Isten is megsegít” ? Vagy nem ?

    Álljunk be a sorba, imáinkkal, tetteinkkel összefogva segítsük Isten akaratát beteljesülni!

    Gyűlölik, mert volt ereje finom testcsellel (ja, kérem, focista) kiszabadulni a magyarellenes SZDSZ halálos öleléséből. Gyűlölik, mert tudják, hogy mindent tud róluk. Gyűlölik, mert derűs, nyugodt, magabiztos.”

    Aztán meg persze utólag letagadod.
    Hogy hát nem is te voltál 😀

    Olvasgassad magadat.

  • Rodeo11 Mindegy milyen magyar, 56-ban nem hallgathattam meg, mert tervben sem voltam még.
    Most hallottam először a nem létező énekesről. 🙂