Orbán októberre engedélyezi a vírusok második hullámát

2020 május 2 9:07 de.131 hozzászólás

A COVID-19 kapcsán a magyar hatalmi mutyisták számos, de inkább számtalan olyan dobást megengedtek maguknak, aminél kevesebbért is mondtak már le politikusok. Azért itt ilyen veszély nem fenyegeti Otbánt és nacsalnyikjait. Ez egy következmények nélküli ország. Szinte biztosra vehető, hogy mire elmozdíthatók lesznek, addigra már rég a gazdaság torkán fogják tartani az oligarchák a kést.

De lehet, hogy azok, akik azt hiszik: nem lesz semmi háttéralku egy hatalomváltás esetén, azok szintén kereshetnek valami kevésbé ártalmas anyagot. Mert a jelenlegi már nagyon meg látszik ártani esetleg. De azért inkább kanyarodjunk vissza a járványra. Ennek kapcsán ugyebár tapasztalhattuk, hogy a tisztifőnagyi szerint tulajdonképpen nem kell maszk, de azért aztán mégis inkább javasolták. Talán mert közben kiderült: akár jó üzlet is lehet pár millió maszk haveri depózása a pánikkeltések alkalmából. A gondos apuka kormánya meg is rendelte, és apuci el is ment a reptérre átvenni. Maszk nélkül pózolva a keletről, a vírus óhazájából érkező szállítmányhoz. Apuka kedves gyermekei pedig tapsikáltak. Ahelyett, hogy sikítva röhögtek volna.

Ahogy valószínűleg azon sem fakadtak sírva, amikor a vezéri kórház-látogatás alkalmából a betegekkel találkozó orvoson rosszabb minőségű maszk volt, mint a gátlapátolási főfelelősön, aki esetleg semmi keresni valója nem volt a kórházban. Hacsak nem egy azzal egyenértékű média-gesztus, mint amikor őfőméltósága meglátogatta a hadikórházat, vagy mit, annak idején. Igen. A király nélküli királyság tenger nélküli tengernagya. De Orbán egyedül is képes volt a villámgyors gondolatcserére. Elvégre szerinte nem kellett bezárni a gyermek-intézményeket, míg aztán pár órával később mégis bezáratta. Nem mintha kár lett volna a bezárásokért, elvégre a haza parancsolt és lakáskaranténba kényszerített szülőknek mégis csak ellett valami elfoglaltságot biztosítani. Ha már a satufékkel megállított gazdaság nem rendelkezik akkora tartalékokkal, hogy az oligarchák extra pénzei mellett még a robogni hazudott gazdaság fékezésének kárvallottjain is érdemben segítsen. Nem majd egyszer, hanem ott, és akkor.

De állítólag a satuféket indokolta a járvány. Szerintem egy fenét, és inkább a járvány körüli hajcihőt indokolta az amúgy is zajló válság. Ez azonban egy vélemény. Az viszont szinte biztos, hogy a megbetegedések mértékét illetően a hatalom mikrofon-virtuózai elfelejtettek egyeztetni. Miközben még mindig csak pár ezer fertőzöttről rebesgetnek a hivatalos számok, addig Orbán már jóval korábban több százezres ellátási kapacitást emlegetett. Ugyan kinek? Mármint akkor, ha Cili-néne nem hazudik. Meg a hivatalos számok. Amik nem indokolták a Kásler-féle eutanázia-programot sem. Ami kapcsán nem győztek magyarázkodni, hogy magatehetetlen, folyamatos ellátásra szoruló emberek esetében csakis az ő érdekükben tették ki őket a kórházakból. Amiért talán még a gondatlan veszélyeztetés is megállna. Ha lenne olyan ügyészség, ami megállna. A saját gerincét, és nem egy házatlan csigáét, használva belső támaszul.

Már csak azért is, mert világos, hogy miközben több százezres egyidejű megbetegedésre ürítettek ki kórházakat, az érettségit csak meg fogják tartani, és a Orbán bejelentette a szigorítások enyhítését. Ami a kórház-ürítési akciót még jobba átszínezi. Színezheti barnára is, ha feltételezzük: valójában nem a betegeknek, hanem a lakosságot szükség esetén sakkban tartani képes karhatalomnak kellett a hely. Potenciális felvonulási altatóhelyként. De színezheti vörösre is. Amennyiben arra gondolunk, hogy a hazaküldött betegekkel egyszerre több legyet lehetett ütni. Egyrészt aki járulékos betegségektől szenved, az könnyebben hal bele egy esetleges fertőzésbe. Ha ezt otthon teszi, akkor nem az egészségügy statisztikáját rontja. Ha otthon teszi, akkor nem feltétlenül jön boncolás, amikor esetleg egy vírustesztet is elvégeznek. Így a járvány-halálozási statisztikát is lehet kicsit fényezni. Ha otthon, és pláne korábban teszik, mint ellátva, akkor nem kerülnek annyiba. Megtakarítható az ellátási költség egy része. A nyugdíjé is. Meg bebizonyítható, hogy az ország kevesebb kórházi férőhellyel és kivándorolt orvosokkal is üzemeltethető.

Most pedig bejelentette a vezér, a pannon géniusz, a delfi-osztályú jós, hogy ősszel jön a következő hullám. Valószínűleg neki szóltak a hangok. Esetleg a keleti széllel susogva: várd a következő hullámot és ne mondj le a hatalomról. Habár az kétségtelen, hogy a lakáskarantén lazításával simán jöhet a következő hullám. De alig hiszem, hogy ez Orbán előjegyzési naptárja szerint fog bekövetkezni. Jön, amikor körülmények indokolni fogják. Azért persze lehet, hogy a miniszterelnöknek előre súgtak a hangok. Mert a hangok már csak ilyenek. Csak legalább egyeztetnék, hogy ki mit hazudik fedősztorinak. Miközben, ha a gazdaság állapota indokolja, akkor pár dolog ebből is következik. Olyanok, hogy:

  • A dübörgő gazdaságban valójában nincs hosszabb távra működési tartalék;
  • A szociális ellátórendszer képtelen megbirkózni a gazdaági visszaesés áldozatai keltette problémával;
  • A tartalék hiánya nem kis részben annak is köszönhető, hogy a pénzt a hatalom önmagára és látvány-beruházásokra, nem pedig termelő, hasznot hozó célokra költötte;

Igaz, ameddig a tömegbázisnak beállított passzív sokaság esetleg sem akar kovácsost játszani a hatalom képviselőivel, addig játszhatnak vezéresdit.

131 hozzászólás

  • „Orban „NEM” engedelyez” semmit, csupan viszhangozza a vilagszerti felelmeket az egeszsegi szakertok altal feltelezett esetnek, hogy nem csak osszel, de meg jovo tavasszal is ismetelt lehet ez a jatvany.

    Ez a jatvany mint ‘villam csapas a derult egbol’ erkezett.

    Soha senki medical iskolakban nem volt tanitva ezen, mert ez egy nem csak rendkivulli hanem talan a reges-regen felt tomegpusztito virus lehet a mai tul-nepesedet vilagban.

    A szakaertok naponta jonnek-ra mas es mas kovetkezmenyekre.

    Mint pl. az hogy a sikeresen atkelok szervezetei nem fejleszteve ellenallo-kepesegeiket.

    Egy masik igen egyszeru tapasztalat, hogy a pacienset nem a hatan, hanem a hasara fektetve a legzo-kepesseget 40%-50%-al noveli. Ugy, tobb esetekben a ventilator alaklmazasa nem szukseges.

    Sot a ventilator (legzogep)alkalmazasa is problemat okoz. Mert a gegebe a legzo cso lesulyesztve a paciens tudejebe, ami gyakran tovabbi serulest sot gyuladast okoz.

    A virus a ver-csomosodasat, alavasat (clouting) okoz tobb esetekben. Ami a trombosys-t, sot a vegtagok teljes ver-szuksegleteit gatolja.
    Sokak esetben az amputalas elkerulhetelenne valt.

    Kovesd a nemzetkozi egeszsegi felvilagitasokat, a WHO es CDC, a NEJM es a Lancet a leg jobb felvilagositasok, s nem Orban Viktor !!!!

    A szerzo harom pontu megallapitasa a kozgazdasagra vonatkozoan tagdhatatlan valosag !!!!!!

    Annak hosszu-tavo kovetkezmenyei csak a jovo titka.
    Orban azon sem fog sok szerpet jatszani !!!

  • O1g a Mészáros?

    Boda mondta lesz nagy balhé! Mészáros stroman csupán a névadója….
    O1g a mészáros!

  • Ja, és azt is megengedte a miniszterelnök, hogy hétvégén a virágüzletek nyitva legyenek rendesen, elvégre Anyák napja jön. Gondolja, hogy Anyák napján nem támad a korona?! „Logikus…”. Orbánnak még a vírus is vigyázzba áll.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 május 2
    10:04 de.

    Gratulálok tárgyilagos, legalább politikailag elfogulatlan magánvéleményedhez! Viszont úgy érzem, a tisztelt Szerző vitathatatlan igazát csak a multicsicska Orbán iránti antagonisztikus gyűlölete homályosítja el egy kicsit.

  • Bendeguz79
    2020 május 2
    10:04 de.

    Borzasztó.
    Bendeguz viccőködik…
    Ennél még azé egy Kósa-nyilatkozat is jobb.

  • „Szellemes” a cikkíró!

    Orbán nem „engedélyezi” az új vírushullámot,legfeljebb (több más országhoz hasonlóan!) feltételezi,hogy sajnos ismét kiújul,nagy
    különbség…….

    OyG666! milyen balkéról gügyög?

    HunCanada megint félrebeszél….eddig is több virágüzlet volt nyitva,főleg forgalmas helyeken,sőt még az élelmiszerboltok többségében is lehet virágot vásárolni…..természetesen maszkban és a kesztyű is tanácsos…

    Sajnos idén sokan nem tudják felköszönteni (csak telefonon az anyukájukat),de aki mégis vesz virágot,az leteheti az ajtó elé is,akik meg együtt élnek azoknak egyszerűbb a helyzetük!

    Remélhetőleg az „okos”hozzászólók is talán felfogják?……!

  • Meg ugye a boltokba a délelőtt kivételével(akkor csak a nyugdíjasok mehetnek)a fiatalabb korosztány amúgy is rendszeresen
    megy vásárolni!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2020 május 2
    10:04 de.

    A másik szálon kialakult duzzogásod hatására menjünk ezen végig?

    1/ Egy járvány sem érkezik derült égből villámcsapásként. Illetve egyetlen esetben épül fel így járvány. azt biológiai háborúnak hívják. Egy „rendes járvány” fertőzésről fertőzésre épül fel hosszabb-rövidebb időszak alatt. Ha szerinted ez derült égből csapott le, akkor minimum idézd ide megbízható forrásból, hogy biológiai fegyvert vetettek be.

    2/ Írod: „Mint pl. az hogy a sikeresen atkelok szervezetei nem fejleszteve ellenallo-kepesegeiket.”
    Ha megfejtése ennek a mondatnak az, hogy a betegségen való átesés nem eredményez tartós védettséget, akkor ez legfeljebb neked újdonság. Senki mérvadó, a Coronaviridae-kkel foglalkozó virológus nem állította, hogy van örök védettség.

    3/ A ventillátoron hason fekvő betegekkel mit szerettél volna mondani? Lélegeztetőgépről beszélsz? Butaságokat. Nem fektetik hasra a delikvenst, hanem féloldalvást. Anatómiailag egyszerű okból. A bordakosarat a beteg saját súlya nyomja össze. A kilélegeztetés automatikussá válik így. De Kenny majd korrigál, ha nem.

    4/ „A virus a ver-csomosodasat, alavasat (clouting) okoz tobb esetekben.”
    Hiteles forrást is tudnál idézni? Alkalmasint nem okoz. Légmell, embólia kialakulhat járulékos tünetként legfeljebb, mint a tüdőgyusziknál. De nem csomósít. Miért nem? Mert a vírus nem támadja meg a vér alakos elemeit. Ilyen baromi egyszerű.

    Szóval? Közöld már a bemondásaid tényszerű forrását.

  • Boda Marcsi
    2020 május 2
    2:31 du.

    Neked is:

    1/ Orbán szentenciákat jelent ki olyasmikkel kapcsolatban,
    — Amiről gőze nincs;
    — Nem ért hozzá;
    — Semmi köze hozzá, mert ráhatása nulla;

    2/ Ilyen a május 3-án tetőző járvány szerinte. Még jó, hogy nem közölte a pontos időpontot. Vagy Veled más közölte? Délelőtt, vagy délután lesz a tetőzés?
    3/ Ilyen az októberi második hullám. Tehát szeptember 30-án, és November 1-én egy beteg sem lehet ezek szerint.

    Ha te ezt komolyan így gondolod, akkor szenteltess magadnak egy Orbán-képet, és imádkozzál hozzá. Biztosan segíteni fog. Árvíz, tűzvész, járvány és minden más ellen is.

    Amúgy pedig az, hogy egy nátha-vírus szezonálisan mikor fordul elő nem nagy tudomány „megjósolni”. Amikor bejelentik, hogy a látszólag pontos időpontot előre, ott válik asztrológiává a szemed csillaga.

  • Mit sirankoztok?
    Igy megy a politikusok hatarozatai. Minden lehetoseget kihasznalni keszen alanak. Ha valami sikerulne ,azert hitelt szednek.
    S ha valami sikertelenseg lehetne abbol, akkor mossak a kezuket, s ha lehetseges masra kenik annak okat.

    Na de a kovetkezmenyek majd bizonyitja a valaosagot, vagy a valotlansagaikat.

    Tortenik az vilagszerte. Ti csak remesen elszigetelve mint egy kis diohejban eltek, s azt kepzelitek a vilagnak.

    Persze nehanyak mint Geyza mind azt csak „viccodik”-nek velik.
    Remelnem szivembol, hogy azt soha nem kellene majd a sajat borodon es eletedben felfedezni a fenti sorsaimban irottak alapjan.

    Emlekezz arra amig elsz !!!!!!!!!!!!!!!!

    Mert soha nem tudhatod, barmi okosnak is kepzelned onmagadat, hogy mi tortenhet az eleted kovetkezo perceben.

  • Orsós Elemér
    2020 május 2
    2:04 du.

    A királynét megölni nem kell félnetek helyes ha mindenki beleegyezne én nem ellenzem.

  • Orsós Elemér
    2020 május 2
    2:04 du.

    zsuzsi milyen fordítógépet használtál ahhoz, hogy a grizi „betűbetűhátán”-jait át tudod tenni valamilyen beszélt nyelvre?

    néha belenézek a hosszuktól függetlenül de csak bamba idétlenségek villognak mint egy karácsonyfa szentestén… nagy a gyanúm -jogos e még nem tudom- hogy grizi azonos Joe a Bidén nevű USA politikussal aki Obama alelnöke is volt meg sántikáló balettáncos az elnökjelöltségi hacacáréban…

  • Az októberre „bejósolt” második (?) vírus-hullám „természetesen” indokolja a tejhatalmú, rendeleti kormányzás fenntartását. Ezzel pedig jóelőre be lehet tiltani mindenhol bármilyen október 23-hoz kapcsolható tüntetést, megemlékezést. A fővezér jócskán előre gondolkodik e tekintetben.
    Ne legyen igazam, de azt a morbiditást, amit a házi karantén elég rendes betartásával lecsökkentettek a zemberek, nos azt az érettségivel meg az egyéb szigorítás-feloldással most ki lehet dobni. A jövő héttől számított 2-3 heti lappangási idő után bizony számíthatunk a fertőzések és a halálesetek jelentős növekedésére.Öreg fiúk-lányok! Céda nehéz a szép tavaszt csak az ablakból nézni, de nem árt, ha még 2-3 hátig mégsem megyünk ki. Aztán meglátjuk, mi lesz.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Endre István Simay!

    Megítélésem szerint Orbán Viktor és Kormánya simán vette a vírius-akadályt, minden károgás és nyafizás ellenére. Oszt ennyi. Te, meg Ti ez próbáljátok meg feldolgozni, mást úgy sem tehettek!

  • Andrew_s
    2020 május 2
    3:48 du.

    Ne légy naív.
    Olvasd Presbiter kollega véleményét.
    Az mindent megmagyaráz itt, kicsit feljebb.

  • Andrew_s Kedves Andrew_s. Itt Kenny orvos felesege ir.
    A Sars-CoV2 (jelenlegi Coronavirus fertozes) altal okozott ún. ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome) az egyik legsulyosabb legzesi szovodmeny, amit mesterseges lelegeztetessel probalnak gyogyitani. Az ujabb kutatasok (elsosorban US) szerint a beteg hasrafektetesevel a ventillacio optimalisabb lehet. Ennek rovidtavu elonye lehetseges. Sajnos magyar adatok eddig nem tamasztottak ala ennek hosszutavu pozitiv hatasat. Az ARDS halalozasi rataja 27-45%, forrastol fuggoen.
    Amugy a beteg forgatasa apolas kozben nelkulozhetetlen a süllyedéses tüdőgyulladás (asszimetrikus pangás a mélyebben fekvő részeken) es a felfekvések megelőzésében.
    A masik a vérrögképződés (clotting); sajnos a jelenleg pandemia egyik szomoru eleme a fiatalabb korosztaly stroke-ja Covid 19 eseten. A virus az erek belso felszinet borito ún. endothelben okoz karosodast, ami rögképződéshez, érelzáródáshoz vezethet.
    Remelem segítettem.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Egy megbízható cég grafikus
    cégére a magyar jelen egén:

    *

    ORBÁN & tsa
    .HENTES . &
    . MÉSZÁROS
    ZÁRTKÖRŰ RT

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 május 3
    1:09 de.

    Láttál már negró-cukrot?
    Fekete volt és mentholos.

    http://abszint.com/wp-content/uploads/2011/09/gui_negro.jpg

    Na hát ha egy ilyet betennél a szádba, világítana benne.
    Annyira sötét vagy édesapám.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    4:44 de.
    istenhozott közénk

    kérdésem: nem kellene e intenzívebben gyógyszerkutatással és gyógyszer virtuális kipróbálásával dolgozni a beláthatatlan eredményű és Bill Gates miatt halálos rettegést kiváltott vakcina kutatást ami egy adott COVID-19 SARS változatra lenne juó ha addig ugyanaz nem mutálódik?

    köszönettel vennék egy szakember nézőpontját ebben, kiemelve hogy kérdésem egyúttal álláspontom is

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    4:44 de.

    egy élettapasztalat!
    a trópusokon élve (sok sok éven át) annak ellenére, hogy valami oltást kaptam indulás előtt egy pár év múltán pontosan December 24-én éjjel (az az az éjszaka amikor az előző napi tél seperc alatt arra virrad, hogy nyár van) és ez az a pillanat amikor a malária vírus kirajzik ha van valakiben kristály(???) formában „alva”… nálam megtörtént a tüneteket ismered, ha nincs kéznél gyógyszer most -természetesen- nem írnék mert nem léteznék… ilyen esetben az egyetlen megoldás volt (és szvsz maradt) amit csináltam

  • Ne engem cáfoljon folyton, hanem amit mondok hírhez szóljon hozzá, azt cáfolja. Maga szégyentelen álhíreket gyártó bodamarcsi. Orbán Péntektől Vasárnapig engedélyeztette a virágüzleteket normál nyitvatartását. Mit faszoskodik kényszeresen a hazugságaival? Fog egyszer életében tájékozódni, vagy a maradék éveire sík hülyén kíván vegetálni továbbra is..?

    Klikk, és láthatja a maga istene posztját:
    https://i.imgur.com/tRggpEe.jpg

  • Orsós Elemér

    Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    4:44 de.

    Tisztelt Asszonyom, nagyon szépen köszönjük a kimerítő szakmai segítségét!

    (Mellesleg az amatőr -egyből lehurrogott- Bendegúznak hasonlóak voltak az információi, ezért Neki is újfent gratulálok!)

  • Tisztelet Anyák Napján az édesanyáknak!
    – De tudnunk kell akik itt ökörségeket pötyögünk, hogy egy másik jeles nap is van ma !
    Az ENSZ azért nyilvánította május 3-át a

    sajtószabadság világnapjává,

    hogy felhívja a figyelmet a szabad sajtó fontosságára, emlékeztesse a kormányzatokat a szabad véleménynyilvánítás jogának tiszteletére és betartására.

  • slapaj
    2020 május 3
    8:32 de.

    Ezt humornak szántad?

  • Rodeo11,
    A jelenlegi virus a SARS CoV2 a Covid19 betegseg okozoja, hasonlit a MERS/SARS (korabbi coronarirus jarvanyok 2003/2004/2005/2012) virusara. Tudni kell, hogy minden virus mutalodik a szaporodasi ciklusai soran; ez vagy befolyasolja a gazdaszervezet valaszreakciojat vagy nem. Az AIDS korokozoja, a HIV genomja akár 25%-os kulonbozoseget mutathat egy ciklus alatt, igy ennel nem jott eddig szoba az oltas ellene. A SARS-CoV2 lassan mutalodo virusnak tunik, igy az oltas elkepzelheto. A problemat az okozza egyenlore, hogy az ido rovidsege miatt meg nem pontosan tisztazott az immunvalasz milyensege a szervezet reszerol, igy meg tovabbi kutatasok szuksegesek, hogy megbizhato vakcina keszuljon. A szokvanyos antiviralis szerek egyenlore nem biztosak; megj. semmilyen virusfertozesben sem azok.
    Tovabbi megjegyzes a maláriához. A WHO kifejezetten alacsony hatekonysagunak tartja a 2015 ota elerheto oltast, igy nem csoda, hogy megbetegedett.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    4:44 de.

    A jó pap holtig tanul. Köszönöm.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 május 3
    1:09 de.

    Szerintem Orbán és kormánya már nem tudja délben, hogy reggel mit hazudott.
    Jó lenne ezt a híveknek is feldolgozni valahogy, mert különben pont olyan morális senkikké váltok, mint a Ti dicső vezéretek, a Pannon Próféta.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    9:45 de.

    A lassú „mutálódásra” azért nem fogadnék nagy tétekben. A Coronaviridae multiparticionális társaság. Azt elfogadom, hogy 1-1 RNS fragment spontán mutációs rátája nem magasabb mint az átlagos mutációs ráta. Azonban a közös köztes gazdákban számtalan, de legalább is sok lehetőség adódik a pszeudorekombinánsok keletkezésére. O.K. Ezek nagy része szaporodásképtelen. Az a kevés viszont simán törheti az immunvédelmet és akkor viszont robbanhat.
    BTW, ezzel analóg „megoldásokkal” növényi vírusok is élnek, de még az influenza is. Nem egy különleges jelenség a biológiában. Majdnem olyan jópofa, mint az ugráló gének 🙂

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    9:45 de.
    1984

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    9:45 de.
    köszönöm a részletes választ, az csak közvetve- derül ki belőle, hogy manapság az aki elkapja (bármelyik mutánsát) az vagy halálra van ítélve és jobb ha azonnal öngyilkos lesz(???) vagy van annyi tartaléka a saját szervezetében hogy a Camoquin utódjaként (én úgy gondolom) kifejlesztett Hydrocloroquin (???)alkalmazásával meg tud menekülni talán véglegesen

    megjegyzem orvosi kutatásaihoz adaléknak hogy én akkor az előírt (a budapesti trópusi intézet) adagnak én a 12 szeresét alkalmaztam, mert az előírt adagra semmiféle reakció nem érkezett és több mint 42 C°-os lázzal már majdnem mozgásképtelenné is váltam…azaz minden egyedi esteben meg kell vizsgálni a beteg mit bír ki a gyógyszerből mert az a módszer amit (nem mondom meg hol) alkalmaznak, ha nem árt akkor már jó, az nem orvosi etikai eljárás… én (mint más esetben kiderült a fájdalomcsillapító injekcióra azonnali halálos reakcióval felelek) szerencsére 25 perc után magamhoz tértem a sebészek nagy megrökönyödésére akik már (szerintem) ki is állították a megfelelő dokumentumot csak ki kell várni a 2 órát…azóta bizonyított orvosi tény, hogy semmiféle műtétet nem végezhetnek ezzel rajtam, ha nem megy gerincvelő megszakítással akkor ezt dobta a tombola…

  • Nos HunCanada eddig csak hiteltelen,tájékozatlan és vádaskodó volt,mostanra meg ugye már átment közönséges stílusba…..(„mit faszoskodik”? ezt írja kinjában nekem…!
    Ejnye hová lett a „híres” Jómodora?
    Egy másik cikknél már leírtam,hogy maga egy „pióca” szintjén,van és szakadjon el tőlem(na nem fogta fel…)

  • Ugye az is megvan mindenkinek, hogy a katonai parancsnokok kirendelése cégek/vállalkozások élére, az egy „hatalommegtartási gyakorlat”? Ha az ellenzéknek eszébe jutna, így blokkolja majd Orbán.

  • Andrew_S,
    Lehet, hogy nem ez a legmefelelobb forum egy ss RNS virus genetikai jellemzoinek megvitatasara? A lassu mutaciot arra ertik cikkek, hogy virus feherje tulajdonsagai nem valtoznak erdemben generaciorol generaciora. Traspozonokkal nem foglalkoztak a laborok a Covid19 kapcsan. Ezt inkabb a daganatos betegsegeknel nezegetik. A biztonsagos oltas keszitese tenyleg nem egyszeru. El kell donteni, hogy elölt, gyengített vagy csak fehérje tartalmú legyen. Erre nincsen meg valasz. A szervezet reakcioja pedig osszetett. Most sok labor probalkozik; talan az egyik legjobb az Oxfordi Egyetem a virus spike proteinjet hasznalja es egy tobb, mint 1000 resztvevos human kiserletbe kezdtek. Remeljuk a legjobbakat.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    9:45 de.
    ____________

    Csak egy szerény kérdésem van. Nekem az a benyomásom, hogy erre a járványra a világszerte kitört pánikszerű védekezés az emberiség teljessége szempontjából kicsit túl van lihegve. De persze én csak a különféle célokból kozmetikázott adatokkal találkozom…

  • Boda Marcsi
    2020 május 3
    11:14 de.

    Nézze, a jó modort évek alatt eljátszotta, ergo azt ki kéne érdemelnie. Továbbá mivel maga valami elvetemült mélységben leledzik, így le kell süllyedni magához. Másrészt ha Ön faszoskodik, azt nem tudom másnak nevezni mint faszoskodás. Ne faszoskodjon álhírekkel, és akkor nem kell nevén nevezni azt amit művel itt a hazugságával minden lélegzetvételkor. De megint mindenre reagál, csak épp arra nem, amit belinkeltem: hogy maga Orbán mondta, hogy Péntek-Szombat- Vasárnap korlátozás nélkül lehetnek nyitva a virágüzletek KIVÉTELESEN. Vagyis most az ön istenét hazudtolta meg, csak hogy ne kelljen magának egyszer az életében igazat mondania, vagy helyesbítenie saját magát.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 3
    12:33 du.

    Az ugrálók valóban inkább az eukariótákra jellemzők (azt hiszem). Példaként hoztam, mint érdekes területre 🙂 Az ilyen multipart vírusokra inkább a psezudorekombináció jellemző. Erre írtam, hogy nem nóvum, és az influenzánál, ill. a növényi vírusoknál is létezik. Magam az utóbbiak kapcsán foglalkoztam ezzel (Cucomovirusoknál – uborka mozaik vírus), s a hasonlóknál. Régen.

    De két dologban igaza lehet.
    Az egyik, hogy ez nem az a fórum 🙂 Bár a sok politika mellett lehet akár üdítő is 🙂
    A másik, hogy mivel a vírusnak csak kompatibilisnek kell maradnia egy adott gazda sejtmembránjával, az a terület konzervatív lehet a genomjában.

    Köszönöm!

  • Boda Marcsi
    2020 május 3
    11:14 de.

    Ha HunCanada egy pióca szintjén van, akkor magadat hova sorolod? Euglenophyceae? Cyanobacteria? Van lejjebb is, persze.

  • HunCanada!

    Én véleményt írok,ha kell cáfolok,maga meg „faszoskodik”,de ugye minek?ha hitele nincs is,a jó modorát megőrizhetné,de lám nem megy…..
    Csak egyre jobban lebőg!

  • HunCanada!

    Maga szerint Orbán engedélyezte,hogy péntektől vasárnapig nyitva lehetnek a virágüzletek,én meg azt írtam,hogy eddig is több kinti üzlet
    nyitva volt,meg több helyen(pld.Spar…)is lehet virágot vásárolni!
    Lehet,hogy egyre csökken a szellemi szintje(sőt biztos!),de azért próbálja meg magát moderálni.akkor is ha nehéz….!

  • Almási Alma,
    Hihetetlenul osszetett a kerdesere a valasz; az teny, hogy vilagviszonylatban eloszor tortent ilyen szintu lezaras. Ennek tobb oka volt es van, a jelenlegi jarvanyert felelos virus igen gyorsan kikerult a jarvany kezdeti helyszinerol es ugyan nem terjed gyorsabban emberrol emberre, mint a szezonalis influenza virusa, de nem tul jol kezelheto szovodmenyeket okoz foleg olyan szemelyekben, akiknek sulyos vagy kozepsulyos alapbetegseguk van. Ezen kivul a korabbi ket jarvany (MERS es SARS) halalozasi rataja kiemelkedoen magas. Figyelembe veve a korabbi nagy pandemiak epidemiologiai adatait, ilyen merteku globalis reakciot tulzasnak erzek, azert azt kiemelnem, hogy a maszkhasznalat es kezmosas esszencialis szerepet jatszik a jarvany lassitasaban es megszuneseben. A maszk hasznalatot persze oktatni kellene, tovabba jo munosegu maszkokat is juttatni a lakossagnak.
    No most a lezarasoknak gazdasagi szovodmenyei is vannak egyeni es orszagos szinten. Ennek persze masodlagosagosnak kell lenni az emberek egeszsege miatt. Itt nagy kulonbsegek mutatkoznak az egyes orszagok kozott…

  • Andrew-s!
    Ne erőlködj feleslegesen:én nem emberszabású lény,hanem tényleg ember vagyok,így eleve nem lehetek pióca….!
    remélem világos????….!!!!!!!

  • Andrew_S,
    Akkor megvan az osszhang, mivel nem igen ertettem, hogy kerulnek a transpozonok a coronavirushoz. Amugy az eukariotak az esetek tobb,mint 90%-ban gatoljak a beepult gendarabkakat es ha ezek reprezentalodnak, akkor pl.daganatok keletkeznek. Ez mar az en szukebb szakteruletem pathologuskent es cytologuskent. Orultem en is a beszelgetesnek.

  • Eme vírus ellen alkohol a
    javallott.Mind kívülrúl, úgy belülről is.
    Ésmivelmármostan leszállt az est,ugyebár..odale a törköly.. : )

  • Boda Marcsi Tudom nem fogod fel, de végre itt elkezdődött egy komoly beszélgetés egy fontos témáról, te ennek ellenére itt sikitozol saját teljesen érdektelen lényedről.
    Kutyát nem érdekel itt minek tartod magad, és nálad fényévekkel értelmesebb olvtársaidat.
    Az rendben van, hogy mint zöldség nem tudsz semmi értelmes hozzászólást kipréselni magadból, de dugulj már végre el.
    Itt mindenki tudja mi vagy, bár véleményem szerint Andrew_s téved, te Daucus carota subsp. sativus néven szerepelsz a növényhatározóban, amít Toxicodendron radicans-sal oltottak be.
    Kell még néhány száz millió év, hogy elérd a papucsállatkák szintjét. Mindegy, szavazni jó vagy.

  • Andrew_s
    2020 május 3
    3:23 du.
    de igen: „AZ A FÓRUM” hatalmas lépés volt Dr Mrs Kenney től rávezetni az egységsugarú olvasót, hogy a tényeket nem lehet rablómesével olyanná „tenni” mint amilyennek egyesek más dolgokat gazdasági és hiúsági okokból vélnek!!!

    te magad is be vagy terelve a valóság medrébe… egyetlen problémám marad, hogy még ennek alapján is nagyon sokan megrögzött idióták maradnak és szándékosan dobják be a gonosz bűzbombáikat, mert azoknál a sejtmembránt már a saját maguk által kifejlesztett (évezredek???) vírus 77852. mutánsa harapdálja és sikerrel… hadd ne mondjak itteni élő példát… aki képes rá el is olvashatja kis görgetés lapozás eredményeképpen DE NEM TESZI MERT… KIDERÜL HOGY KIRÁLYON NINCSEN PONGYOLA SEM

  • Kenny
    2020 május 3
    6:00 du.

    Hát ezt a nyanyingert én a Fecebook-fotója
    alapján inkább „papucsszájúnak” nevezném hehehehehehe

  • Kedves Doktornő,
    egy komoly kérdés:
    Lehet e koronária-fertőzést kapni víz alatt?
    Mertha nem, máris költözök a fürdőkádamba.A törkölyt viszem !!

  • Rodeo11
    2020 május 3
    6:03 du.

    Visszaolvashatsz itt, és máshol is, hogy semmi bajom a valósággal 🙂 Mert csak egészen idióták hiszik, hogy mindent tudnak és tévedhetetlenek. Persze írhatnám azt is, hogy Mrs. Kenny korrigált ott, ahol kellett, és amúgy elég közös információhalmazt használtunk 🙂
    Ráadásul ez utánaolvasható a neten is 🙂

  • Boda Marcsi
    2020 május 3
    4:21 du.

    Világos. Tehát Te vagy az etalon, és aki nem ért veled egyet az egy vérszívó gyűrűsféreg.
    Ha figyelembe vesszük, hogy kik emlegették vészívónak, élősködőnek, féregnek a velük egyet nem értőket, akkor a beírásod akár coming out is lehetne. Ha az első nácisztikus beírásod lenne. De nem az.

  • ANDREW_S;

    NEM, nem hiszem, semmi adat NEM mutat allitasod valosagar, hogy Kina celzatosan terjesztette volna ezt a virust mint fegyvert.

    Habar KENNY irta hogy ‘ 10,000 aldozat a masfel milliardbol sikeresbb volt mint a leheto harmadik vilag-haboru’.

    Kina trehanysaga volt hogy a virus a Wuhan Institute of Virology-bol ki-szabadult.

    S a kezdetben tagadtak. Sot a fiatal orvost aki a figyelmet felhozta, letartoztattak rem-hir-terjesztesert.
    Az igazi communista menthalitas modszere!

    Az adatok forrsait kozoltem soraimban.
    Miert nem olvastad miert nem kerested fel ha ketelkedtel?

    A WHO (World Health Organization), a CDC )Center for Deses Control) NEJM (New England Journal of Medicine es a Lancet.

    Talalhato minden adatokat a Wuhan Institute of Virology, s Dr. She Zhing Le-n ,a „denever lady”, olvasd Resume-jat.

    Dr.Fauci, es a US Health and Human Services kozos kutatsai Wuhan-ban 2014-ig.
    Majd Fauci financirozta a tovabbi kutatsokat 2015-tol ezen a viruson.

    Konnyen talalhatod az adatokat mind a Covid-19 altal mandated amputaciokon is.

    A New York Times-ban egy fiatal Radio City Rocket tancos, 10,honapos babaval, labat amputalnim kellett a covid-19 altali okokbol.

    Miert es hogyan okozza a ver-clothing-ot? Te allitod magadat zseninek, old meg a problemat.
    Varnak majd Osloban a Nobel-dijjal,

    Kenny’s doktor felesege ertesitett teged is.
    Talan azt is „Ilyen barom egyszeru”-nek velned?

  • Nagyon jóleső érzéssel olvastam végig a hozzászólásokat a cikk alatt, amely értelmes párbeszédek okán szellemileg nagyon pozitív energiákat szabadít fel.

    Sajnos de van egy: DE

    Valóban jó lenne megoldani, hogy a BodaMarcsa ha nem is végleg, de legalább jó időre kizárásra kerüljön eme lap hasábjairól

    Az értelmetlen, céltalan, a jelenlegi állampártot bármi módon való védelembe vevésével minden beszélgetést szétver. Mivel úgy tűnik, hogy ö más beszélgetésre vagy képtelen, vagy nem is akar ilyesmikben részt-venni.

  • Geyza Vízben még nem mutatták ki, csak szennyvizben.
    Az alkohol megöli a vírust, apró mellékhatása, hogy a vírusgazdát is. Viszont jókedvűen halunk meg, ez is valami.

  • Geyza
    2020 május 3
    6:20 du.

    Kenny
    2020 május 3
    6:00 du.

    Hát ezt a nyanyingert én a Fecebook-fotója
    alapján inkább “papucsszájúnak” nevezném hehehehehehe

    ————————————–

    Jaj, nem mondod, hogy Claudia Cardinale – nak papucs szája van? ( bár már bőven lehet) Eddig úgy tudtuk ugyanis, hogy Boda kiköpött C.C. !-:))))

  • Tóth János

    Érdekes a jelenlegi helyzetben hogy kb: 50 fertőzőt miatt leállították az országot és most hogy orbán szerint a járvány csúcsán vagyunk megkezdik a lazítást.
    De a Kormányinfó oldal szerint ez a valódi cél ezt ma írták ki: „A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.”

  • Boda tenyleg leginkabb egy sargarepa! Olyan jo erősen benarancssargult! Már fás is, meg rothadt is. Olvasva olyan peneszedő féregrágta fajta!
    A selejt kategoriaba sorolando.
    O1g szempontbol idealis, szavaznivaló! Sőt, tömegszavazni!

    A maláriával kapcs ugy gondoltam, koztudott, h nincs hatekony oltasa!
    Korabban megelozese gyanant etettek velunk tablettakat, de attol inkabb csak LSDs-jellegű álmaink lettek. A tuneteket lehet csokkenteni. A kininre is leginkabb rezisztense valt regen, ahogy a kesobbi fejlesztesekkel is tobbnyire.

    A Covid mutaciojarol annyit, h min. 1-3 evnyit haladekot josolnak legalább tapasztalati alapon hasonlok aalapjan, de azert szerintem ott van a levesben, h barmikor kialakulhat egy uj kombinans, ami elszaporodhat a valoszinusegszamitas lehetosegi kozott….

    Sajnalom, h a szakemberek nem merik felvallalni a reális velemenyuket, nem mernek igazat mondani, legfeljebb csak ketertelmuen fogalmaznak, h kesobb a blama kirobbanása utan allithassak, h ok nem a kormany velemenyet hangoztattak!

    A tesztek csak szemfenyvestesek, hiszen nem is megbizhatoak, nem is adnak tampontot az elmult idoszakra es a masnapra sem! A paciensnek sem er sokat, hiszen masnap mar lehet beteg! Napi 2szer kene merni, h ertelme lehessen!

    A viruson tuljutottakat kene merni, mert ok plazmadonorok lehetnenek, ill.minden ilyen barom intezkedestol mentesulhetnenek!
    Mint most is a Bp es Pestmegye karantenba zarasa, h nem hagyhatjuk el!
    Na, most egy gyogyult miert van korlatozva?!

    Ha nincsenek megbizhato adatok, akkor milyen kamubemondasok alapjan zarnak be minket?! Sőt! Ugy, h nem is bizonyitott, h fertozoek lennenk!

    Az idos veszelyeztetett reteget kellene elszigetelni, maszban kiengedni, nem minket korlatozni!
    Mindenki vallaljon felelosseget a sajat egeszsegeert, es ne masok szabadsagan akarják menteni magukat! Aki ugy gondolja, szigetelje el magat a tobbiektol! Sót! A fertozesen tulestektol mar nem is kell!
    Az idosek egy resze sem hal bele, hanem kigyogyulnak belole!
    En a mai napig gyilkos tendencianak tartom, h a virusbetegeket antibiotikumokkal tomik! Azzal gyilkoljak meg valojaban, hiszen a hasznos szervezetunkben elo bakteriumokat kipusztitva az ellenallokepessegunket szuntetik meg az antibiotikumokkal!
    A bakteriumaink termelik az immunrendszerunk alapjat kepezo termekeiket!
    Nezzenek utana, h a halottak joresze antibiotikus kezelest kapott, illetve, akik tuleltek sok szenvedessel, azok is kaptak antibiotikus kezelest!
    Egyetek sok joghurtot, aludttejet, savanyusagokat, elesztotartalmu , kovaszos dolgokat! (Abban speciel a gombak a mervadok, de azok is termelik a mindenfele esszencialis anyagokat, vitaminokat!)

    Az utcan, parkokban rendszeresen talalkozom idon tul is idosekkel! Ucsorognek, napozgatnak masz nelkul is!
    Bar szerintem en is azt csinalnam! A szabad levegon szerintem sokkal kisebb a fertozest elkapni, es a minimalis korokozo bekapasa a szervezetunkben ellenanyagtermelest indit el, ami a nagyobb dozis esetere mar beinditotta a vedekezesunket!

    Kerdeznem en a szakembereket!

    Mi van a vizben-terjedesevel?
    Pl.a Balatonban uszkalva a fertozesveszellyel?
    Illetve mennyire eletkepes vizben?
    Szamomra nem elfogadhato, ha a szakemberek nem tudjak erre a valaszt, hiszen mar kb. 2,5 honapja koztunk el a virus, tehat vizsgalniuk kellett volna!

  • Ki hisz mar Bodan kivul o1gnek es a vele azonos kormanynak?

    Azt hazudtak, mostantol fognak enyhito lepeseket bevezetni!

    Ezzel szemben matol tilos elhagyni Bpet, Pestmegyet!

    Hogy lehet igy tervezni, vallalkozni, barmijen jovobe mutato munkat, tervet kesziteni, ha minduntalan a hazugsagukba botlunk szo szerint!
    Valaki megvette volna videken a család autojat, de nem tudunk oda menni mi sem es a vevo sem!
    Igy minden joszandekunk szerint sem tudjuk magunkat fenntartani, hiszen o1g bejelentese kovetkezteben marcius kozepe ota nincs bevetelunk! Nem vagyunk allami alkalmazottak, hogy kamuhomeofficeban varjuk a havi fizeteseket, vagy munka nelkul is a fizetest, v nyugdijat!

    A valsag szakadekanak pereme korul boklaszunk meg, mint siralycsibe a sziklaormon , ahonnan folyamattosan csak lefele fogunk zuhanni! Ez kemenyebb, es hosszabb lesz, mint a kisöcsi 2008-as válsag, de legalább mindenkire ki fog terjedni az átteteleződő hatása miatt!
    Akinek van esze, az mar most lezarja a ketseges lehetosegeit es anyagi tartalekokat kepezve begubozik! Aki nyitva marad, azt leraboljak az ismerős es ismeretlen paraziták!
    Köteslességem volt elore jelezni!
    Köteles Kövér Laca is polgarhaborus helyzetet vizionalt!

  • Kedves Dr Mrs Kenny!
    Köszönöm a válaszát. Magát a járványt szerintem túllihegjük, DE ugyanakkor úgy vélem, ez a járvány-kezelési mód alaposan felkavarja az emberiség gondolkodását, valamint a gazdasági viszonyokat, ami egyelőre beláthatatlan – jó vagy rossz – változásokat fog okozni világszerte.

    Hát meglátjuk! (Vak is azt mondta… 😀 )

  • Geyza:
    „egy komoly kérdés:
    Lehet e koronária-fertőzést kapni víz alatt?”

    Bár a komoly kérdésedet nem nekem címezted, de igen-igen szerény humánbiológiai ismereteimhez képest igyekszem a tőlem telhető komolysággal megválaszolni.
    Tehát attól függ; ha elég hosszú ideig, elég mélyen tartod a fejedet a vízben, gondoskodva arról, hogy orr- és szájnyílásod ne érinkezzen levegővel, illetve egyébként oxigénnel, akkor nem lehet fertőzést kapni. Tehát csupán türelem kérdése. 🙂 🙂

    Jut eszembe, valaki nemrég kérdezte tőlem, hogy lehet -e
    a WC-én fertőző nemi betegséget kapni? Válaszom: lehet, de ágyban sokkal kényelmesebb.

    En passant: dícséretes, hogy tájékozódni akarsz a coronaria-fertőzésekkal kapcsolatban. Az ilyen fertőzésekről legföljebb a kutyák szívével kapcsolatosan tudnálak egy kevéssé tájékoztatni. A koronavírusokról még ennyit sem tudok. Az emberi coronariát illetően hirtelenjében talán ezt a régi funkcionális anatómia tankönyvet tudnám a figyelmedbe ajánlani:
    https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_Funkcionalis_anatomia_2/ch01.html#id471055

  • Bendeguz79
    2020 május 3
    8:59 du.
    „ANDREW_S;
    NEM, nem hiszem, semmi adat NEM mutat allitasod valosagar, hogy Kina celzatosan terjesztette volna ezt a virust mint fegyvert.”

    Rajtad kívül senki nem emlegette itt Kínát. (keress rá Ctrl+f)
    Ergo, vagy hülye vagy, vagy másokat nézel hülyének.

  • HunCanada Pióca!

    Én nem játszottam el a hitelességemet,főleg a jó modoromat,de magának sikerült mindkettőt!
    Maga okít jó modorra,meg egy két acsarkodó?….Bunkó Geyzáről már nem is beszélve….”érdekes”,hogy nem moderálták……!
    Persze ahol egyes szerzők a cikkeikben is ocsmány stílust használnak,magukon már nem lehet csodálkozni….Csak így tovább!
    Égessék magukat …..!
    Megsérteni nem udnak,mincsenek azon a szinten!
    Pá!

  • Tóth János!

    Valóban felkészültek a kórházak a védekezésre új betegek ellátására,a gyógyultak vérplazmája már eddig is segített(sok önkéntes véradó jelentkezett)!
    Amúgy vidéken van némi „lazítás”,ahol kevesebb a fertőzött,mint
    Pest megyében!
    Mellesleg az orvosokat ezután előzetes bejelentkezés után személyesen is fel lehet keresni ha vizsgálat szükséges az egyéb betegségeik miatt(maszk,kesztyű,fertőtlenítés stb.a több betegtől tisztes távolság)E-receptet meg telefonon is lehet kérni!

  • ANDREW_S;
    Allitasaidra minden ferefenciakat nyujtottam, de a foszerkeszto bizonyara celzatosan a sotetben ohajt tartani teged.
    Ja semmi mar nem, legalabb keresd Dr.Shi Zhengli-n letezo teljes adatokat.
    Talalsz nem kevesebb mint 41 ezret.

    Vagy ha lusta lennel kattintani, probald ezeket;

    https;//blogfactory.co.uk.2020/04/Dr-Shi-Zhingli-says…

    https;//www.thegatewaypundit.com/2020/exclusive-Dr.Shi-Zhingli…

    De a kerdes mindeg fenn-all, vajon miert probalnanak molekular-biologusok egyre veszelyesebb virusokat kutatni es a valosagra hozni ????
    http://www.dailymail.co,uk/news/article-8280921-China‘s-bat-women…
    en.wikipedia.org/wiki/Shi_Zhingli…

  • ANDREW_S;

    A vilag-mediban alig lehetsz kepes elemenkulni a Kina es a covid-19 virus alanyanak a hireitol.

    Vajon miert menekulnel attol?
    Miert nem kattintottad a soraimmal kuldott cimeket???

    „Ergo, vagy hulye vagy, vagy masokat nezel hulyenek?”

  • ANDREW_S, vagy inkabb Dr.Mrs.KENNY:

    https;//www.thelancet.com/journals/lancet/article/PHSO1
    (habar a PHSO1 leheto PH5O1 is. Nehez megkulpmboztetni az S es a 5 kozott.Probald melyik mukodo!)

    Nyujtsa minden letezo adatokat a kiserletezo szakertok neveit, teljes orvosi adataikat. A kutato laboratoriumban es a virussal korhazban kezelve voltak.

    Minden adatok a;
    Ministry of Science and Technology,
    Kinai Academy of Medical Science,
    National Natural Science Foundation of Kina,
    Beijing Municipal Sciences es Technology Commission altali adataik alapjan.

    Adatokat nyujt hogyan kerulhetett a virus ki a lakoratoriumbol, es kik voltak a kutatok, s akik kezelesre szorultak.Minden orvosi adatok nyujtva.

    Akit erdekel kattinthaja a napi e-mail hir-ertesiteseket kapni level-dobozzaban. Vagy kereshet barmi kerdeseket barmi alanyokon.
    Talan az ertelmesebb lehetne mint masokat „lehulyezni „?

  • Tóth János
    2020 május 4
    5:18 de.

    „Érdekes a jelenlegi helyzetben hogy kb: 50 fertőzőt miatt leállították az országot és most hogy orbán szerint a járvány csúcsán vagyunk megkezdik a lazítást.”

    ————————————–

    Ki meri vitatni, hogy ez így logikus?
    Ha a fertőzés nem akar eléggé terjedni magától, akkor rá kell segíteni – nem?
    Budapest és a hozzátartozó agglomeráció maradt korlátozás alatt, de a „vidéket” – úgy mint Miskolc, Debrecen, Pécs, Szeged, Győr és egyéb nagyobb városok – viszont „felszabadították” így nyugodtan utazgathatnak, jöhetnek mehetnek ahova akarnak, akár a fővárosba is, sőt utóbbi kifejezetten ajánlott ! Egy Pest-megyei kisebb településről nem hagyhatja el senki a megye határt, de pl Miskolcról ahol mind az üzletek, vendéglátóhelyek, kávézók Állatkertek, azaz a zöld területek is szabadon látogathatók bárki bármikor bárhova! Aztán, ha „virusilag” tényleg a főváros a bűnös város, akkor akár haza is vihetik a fertőzést, netán be is hozhatják, mert ez is benne van a pakliban – legalább benépesül a kiüresített kórtermek egyharmada!
    Hát valamiképp csak igazolni kell, hogy miért is borítottak ki az ágyakból X számú magatehetetlen beteget!

    Totál logikátlan, következetlen és zagyva az egész rendelet.

  • Virít a pitypalatyvirág, vagy czúczik, másképp nevezve a lúdmák vagy büdösmák. Városi ember pipacsnak ismeri.

    Gyerekkorom kedvenc virága, nyári szünidőm kezdetén falusi nagyanyám fogott hizlalóra. Első dolgom volt mezítláb és klottgatyában kinyargalni a tehénlepényes poros útra, és megcsodáltam az árokparti pipacsokat. Elterültem a magas fűben, és figyeltem a jegenyefa leveleinek örökmozgó rezgését. A fa csúcsa fölött kéklett az ég, vattacukorra emlékeztető néhány felhő úszott az égen, és elmélyültem alakváltozásukban. Boldog gyerekkor, pedig még tartott a kötelező beszolgáltatás.

    Jutott mindez ma eszembe, miközben ismét tettem egy sétát 150 kilométert autókázva. A pipacsok kiszorultak az árokoldalba. Legelőn se láttam belőlük. Helyettük ott kócsagot, és ugrifülest vettem észre. Tőlük nem messze a magasban héja körözött. Nem tudnak a kijárási korlátozásról. Engem se állított meg rendőr a hirdetett „általános közúti ellenőrzés” jegyében. Ha kérdezi, csak sétálok – válaszoltam volna.

  • Boda Mária:
    „Én nem játszottam el a hitelességemet,főleg a jó modoromat”

    Ebben hiszek Önnek, hiszem én sem játszottam el a 30.000 kh-s földbirtokomat, sem pedig a Weiss Manfréd műveket. 🙂

  • „KIÁLTVÁNY”

    Meg kell mondjam, már jó ideje foglalkoztat egy kérdés, ami a koronavírus kapcsán már teljesen kimaradt a közbeszédből, pedig az azelőtt nagyon-nagyon divatos problémát, az ún. légiós betegséget [legionella] tárgyalta igen széles körben, a sajtóban és a médiákban.
    Ezt az átkot éppenséggel LÉGKONDICIONÁLÓ berendezések jóvoltából ismerte meg a Világ, amelyek – már tudjuk – az általános tisztítatlanság állapotában melegágyai a baktériumok és vírusok széles skálájának, mivel a meleg és a nedvesség biztosítja számukra a tartós létfenntartás esélyét.

    Namost, itt lép be a MA gondja. Ugyanis megfigyelhető, hogy e pandémia legintenzívebb fellobbanása, illetve globális szétrobbanása ma is elsősorban azokban az országokban a legnagyobb, melyek állampolgárai a bolygón is a legtöbbet utaztak, s azt is főleg repülőgépek szűk – areosolban gazdag – légtereiben tették, teszik ahol a LÉGITÁRSASÁGOK, különösen a fapadosok a légcserélő berendezését csak hébehóba, de azt is csak úgy tesséklássék hanyagsággal tisztították sőt. Nagy valószínűséggel az erre szolgáló (szűrőket) szakszerű fertőtlenítés nélkül, a járványt megelőző UTOLSÓ PERCEKIG csupáncsak néha mosták ki…

    Nem egy rokonom, de jómagam is évek óta egy-egy szép utazás záróakkordjaként így kaptam meg az influenza kf.változatát. Volt hogy felszállási engedély híján órákig veszteglő gépen a családom is belesett a néha csak hetek alatt kiheverhető betegségbe, grippe, nátha és stb-stb-be… Sőt anyósomék a Kanári szk-ről így jöttek haza mint afféle betegséggel megvert légionáriusok.

    Ergo, a KORONAVÍRUS világgócait a figyelembe véve, arra a teoretikus MEGÁLLAPÍTÁSRA jutottam, hogy a világjárvány robbanásszerű szétterjedésében ELSŐSORBAN a REPÜLŐGÉPEK ABSZOLÚT ZÁRT LÉGKÖREI, NEM RENDELTETÉS SZERINT HASZNÁLT LÉGKONDI RENDSZEREI A LEGFŐBB LUDASAI. Ezek egy alkalommal utasok százait is képesek minimum vírushordozóvá tenni, majd onnan a városba kirajzva pandémiát kirobbantani.

    Véleményem szerint a turizmus várható reneszánsza esetén már most is, illetve a jövőben az egész emberiség érdekében szükségszerű és kötelezővé kell tenni:

    1.) A légitársaságok ill.azok gépei és ilyen berendezéseinek mielőbbi ellenőrzése;

    2.) A ——„——- kötelezése ezek minden egyes repülés utáni fertőtlenítés, vagy szűrőcseréjére…

    3.) A ——„—— külön-külön jogi felősségre vonása az eddigi veszélyeztetés, hanyag kezelés és ebből kifolyólag a jelenlegi világjárvány elterjesztése miatt.

  • Bendeguz79
    2020 május 4
    8:03 du.

    grizi ne fáraszd az egységsugarú olvasót

    már 2019 júliusában volt jele az USA ban be is zárták a CDC-t november December Francia, GBR, és ki tudja ez WHO friss kutatási eredmény

    ne mesélj annyit és ne üss a billentyűk mellé és főleg ne egyszerre 12 őt

  • Bendegúz79 Kedves Bendegúz. Dr.Mrs.KENNY senkit nem hülyézett le.
    Ellenben két doktorival, négy szakterülettel, 28 év tanítással a háta mögött, ebből húsz a SOTE-n több nyelven, az Európai Szempathológus társaság megválasztott tagja, számtalan publikáció szerzöje vagy társszerzője mely publikácíók impact factor, olvasottság és idézetek alapján magasan értékelődnek, így elhiheted, hogy alapfokon ért valamit az orvostudományhoz.
    Minden reggel hivatalból megkapja a hívatalos adatokat és információkat (amihez hozzáteszi saját tapasztalatát), mível az ír egészségügyben a legmagasabb orvosi rangban gyógyít, egyetemi kórházában neki van a legmagasabb képesítése, ezért vagy elfogadjátok amít ír vagy nem, mindegy. A múltban és esetleg a jövőben is csak az én kérésemre foglal állást itt a KMH-n és csak orvosi témákban. Tisztelettel. Kenny, Dr PhD. Mrs Kenny titkára. 🙂

  • Kővendég
    2020 május 5
    6:15 de.

    Tiéd a Weis Manfréd művek?
    De jó hogy találkozunk..
    Nekem van a Holdon egy 10000 Hektáras birtokom.
    Létesíthetnél rajta egy leányvállaltot.Adok adókedvezményt is.

  • Gorgonzola
    2020 május 5
    6:51 de.

    Amit írsz, teljesen jogos !
    Ezé’ mondom mindig : Lovon kő járni.

    Vagy motoron:

    http://photowebs.blogspot.com/2006/11/skeleton-motorbike-riding-with.html

    De a motoron semmiképpen ne legyen légkondi, mert a hülyék már arra is kitalálták :

    https://onroad.hu/2010/01/26/motoros-legkondicionalo/

    Van motor amire lehet szerelni pl, tolótetőt.
    A BMW kasznis motorja. Az még talán jobb, bár ahhoz is van légkondi. Leányoknak ajánlják mert bukó sincs előírva rája.
    Nem lapul le a hajköltemény.

  • Orsós Elemér

    Gorgonzola
    2020 május 4
    3:15 de.

    „Ui:

    Itt Orsósék “békítő törekvése” a 9:51-es kommetjükben ölt testet.

    (megj.: Oszt az “ölt testet” kifejezést nehogy valamelyik külhoni honfitárs a végén még >ölt tesztet-nek< értelmezze! Illän vírusos időkben sose lehessen tunni… )"

    Kedves Gorgonzola, had válaszoljak itt Neked, mert a "Te sötétben bújkáló alapbeteg, reszkess!" című topikban már nem értelek utol:
    -bizalmasan közlöm Veled hogy, mindkettőnk(mármint Orsós és neje) családjában voltak Budapestről, Szatmárnémetiből és Máramarosszigetről származó Holokauszt áldozatok és túlélők is (az utóbbiak nagyobbik része aztán Erdélyből sikeresen alijázott), ennek ellenére Orsósék "békítő törekvését" sokkal hatásosabbnak tartjuk, mint az újabb ellenségeskedést sunyin erősítő rejtjelezett provokativ gúnyolódásokat! 😀
    Ha akarod nevezheted ezt akár megalkuvásnak is!

  • Kővendég
    2020 május 4
    1:02 du.

    Aszondod?
    Szaal minnél mélyebbre és minnél tovább a víz alatt.
    Há kipróbálom !! Törkölyt viszek magammal.Minden eshetőségre.

  • Almási Alma

    Geyza írta:”Nekem van a Holdon egy 10000 Hektáras birtokom.
    Létesíthetnél rajta egy leányvállaltot.Adok adókedvezményt is.”

    Na persze, leányt már nem adsz hozzá, mi?

  • GORGONZOLA:

    Eza jelen jarvany valoban a jolet es az u.n.”Jet-age” kovetkezmenye alapjan valt vilagszerti jarvannya.

    Amely tarsdal,ak lakossainak a sokasagai nem utaznak vilagszerte, vagy ahol a Kinai turistak zomei nem utaznak ottan alig ismert ez a jarvany.

    Az A/C-ken tett megjegyzesere:
    Az A/C coil-okat igen tisztitjak, maskulomben az nem mukodik, az az NEM hut. Sot a sysytem un. „fel-eg” !

    A repulogepeket igen is minden utak utan teljesen tisztijak. Mostan meg fertotleniyik azokat.
    Soy meg az utcakat is fertotlennitenek.

    Latta mar a hirekben ,hogyan alakiyjak at az ules-rendszereit a repulo gepeken ?

    Az A/C megjegyzesehez ohjatanm adni, hogy mar tobb evekkel ezelott az u.n. „Legioner-betegseg” ill. fertozes, amofon tortent.
    Egy hotelban csupan egyszer, ami maig sem lett pontosan megallapitva, de mind az osszejott „Legionerek” megbtegedtek, s hotel leg-hutese terjesztette az epuletben.

    Ketsegtelenul magyarorszag is meguszta enyhen ezt a virust. Kb.3 ezer fertozott es alig 100 halalos aldozata.

    BVizonyara nem sok ezer kinai turissta latogatott ottan Wuhanbol.
    S talan senki magayr nem repult Wuhanba tavaly osszel.

    De ahol a vilagszertiforgalom nagy ,ottan a fertozesek es aldozarok szam is nagy.

    Meg Irorszagban is megjelent, miota az Olaszorszagi si-vakaciorol hazatertek az ottaniak.

    Persz talan azert magasztalhatnak ma a volt „nepi-demokraciaikat. Semmi kulfoldi utazasok, sot meg az orszagon belulli koltozkodesek is tilytva voltak.
    Tehat mint a regi mondas, minden jobannvan valami rossz, es minden rosszban van valami jo.

  • Geyza Ha van rá igény, miért ne?

  • KENNY:

    Az allitott megjegyzes az „ANDREW_S” hozzaszollo altal volt teve, s hasonloan az „ANDREW_S” cimu egyennek volt adva.

    Vajon miert nem cimezted valaszodat neki !

    Igen, kedves feleseged kozolte soraiban,hogy korboncnok.

    Bizonyara minden olvaso boldog hogy kozolted felmeteres pedigee-jet.

  • Almási Alma
    2020 május 5
    9:53 de.

    Amíg Önt ismerem szép hölgy,
    nem vágyakozom más leányok után.
    (Na jó jó esetleg még Tüske Zsófia, Besancon és Talalom..de télleg csak ennyi 😀 😀 )

  • Kenny
    2020 május 5
    10:06 de.

    „Kelts fel egy igényt, majd elégítsed ki”..Ely siker receptje.

    /Mörfitől/

  • Bendegúz79 Nem hiszem, hogy ilyet közölt volna. Pathológus- cythológus szakorvos. Amiról beszélsz az a régi világ szóhasználata, mikor a sebész még borbély volt, de azóta változott a világ, nem is kicsit. Ezt a szót ma már csak a harmadosztályú krimikben használják.
    Egy pathológus munkájának 5%-a a boncolás, ez már a XXI-ik század. Látod, Te sem tudsz mindent.

    2020 május 4
    9:55 du.
    ANDREW_S, vagy INKÁBB Dr.Mrs.KENNY:

    Akkor ezt a mondatot értelmeznéd? Mit jelent az INKÁBB?

  • Bendegúz79 Ne beszélj butaságot a fapadosokon még a szemetet sem szedik össze két út között. Jönnek-mennek, hogy ne kelljen drága reptérdíjat fizetni.
    Még felszólításra sem hajlandók, mert nincs rá idejük.
    A tankolást is utasokkal végzik, ami nekem teljes nonszensz.

  • Drizari
    2020 május 5
    5:42 de.

    „Gyerekkorom kedvenc virága, nyári szünidőm kezdetén falusi nagyanyám fogott hizlalóra. Első dolgom volt mezítláb és klottgatyában kinyargalni a tehénlepényes poros útra, és megcsodáltam az árokparti pipacsokat. Elterültem a magas fűben, és figyeltem a jegenyefa leveleinek örökmozgó rezgését. A fa csúcsa fölött kéklett az ég, vattacukorra emlékeztető néhány felhő úszott az égen, és elmélyültem alakváltozásukban. Boldog gyerekkor,….”

    —————————————
    Na, ezt akár Zsigray J. is megirigyelhette volna!

    Azt hittem a pipacsért csak én rajongok ennyire, – na meg C.Monet – de tévedtem! A világ legszebb, de feltétlenül , leghangulatosabb „virága” ám kizárólag a mezőn és csapatban kelti ezt az érzést. Régebben még a rétek, mezők is tele voltak vele, és búzavirágok vették körbe – ma már a búzavirág is eltűnt, itt ott virít egy egy szál, a pipacsok meg valóban az árokpartokra szorultak.

    Ismerős az „életképed” én is a nagyanyáméknál töltöttem a nyarak egy részét, nagyjából ugyanez volt a program, csak klottgatya nélkül – a bárányfelhők a nap bármely órájában elkísértek, a szőlőbe vezető úton a jegenyék susogtak, ha sütött, akkor barátságosan, hűsítően, de estefelé, főleg ha borús, szeles volt az idő, a nem sűrűn lakott területeken igen félelmetes tudott lenni!
    Bizony, boldog volt az a gyermekkor – bár én a kötelező beszolgáltatásokra már nem emlékszem, az előbb véget ért.

  • KENNY mar megint a magad kotoszkodeseidet probalod.Hm???

    A Lancet es minden mas csatolt adatokat biztos vagyok hogy Andrew-nak az mind gorog volt.
    De feleseged minden problemak nelkul ertelmezte.

    A patalogyst az magyarul a korboncnok.
    Persze tudataban vagyok hogy az nagyban a „coroner” munkaja manapsag.
    Habar az az alap-kepzeseik.

    Cystologyst manapsag a vilagszerti rakos daganatok eltavolitasaik utanni vizsgalataik a „cyst”-eknek es annak meghatarozasai.
    Feleseged soraibol tisztan veheto volt, hogy fokent azzal foglalkozik.
    Talan magyaraztd azt Andrew elvtarsadnak magan e-mailben.

  • Rossz hirek a vilagszerti Sars-cov-2,ill. a Covid-19 jarvany eseten.

    A mai virus sokkal ragalyosabb es erosebb mint ami volt Wuhanban.

    A mutalt variacoi Europaban jelent meg, amely a US keleti partjan, New York-ban erkezve terjedt.
    3.5 millio fertozott es 1/4 millio halott-at okozott.

    Talalhato minden adat a :

    „Global Initiative for Sharing All Influenza Data”.

    A Los Alamos National Laboratory ,BIO-RXIV kozolve.

    Bette Korber computational biologyst,a Duke University es a University of Sheffield,UK. mutatta ki 30,000 -RNA-parokon.

    A virus iranti hajlamossag ,ugy mint ellenallosag az egyenek DNA-jeik alapjain erossen befolyasolva.

    Tehat varhato, hogy a virus masodik hullama sokkal veszelyesebb lessz majd. S nagyban befolyasolja mind azokat akik a virus elleni vedo-oltasok remenyein dolgoznak.

    S ez amikor vilagszerte a tomegek visszautasitjak az elszigetelesi kovetelmenyeket.

  • Bendeguz79
    2020 május 4
    8:32 du.

    Bogárka,
    Ha nekem tulajdonítasz olyan állítást, amit nem írtam le, akkor szimplán hazug cenk vagy. Ennyi. Magyarázkodhatsz , míg a világ meg fél nap. Hazudtál, és ne akard megmagyarázni. Hazug vagy és ennyi.

    De látom, Kennynek is hazudtál. Rossz lehet Neked a tükörbe nézni. Szerintem nem is teszed. Legfeljebb nézegeted a sok évvel ezelőtt kapott troll-igazolványodat, és olykor Bodával nosztalgiáztok a közös besúgásaitok felett.

  • Bendegúz79 Kedves Bendegúz Hiába ragozod, a patológus nem kórboncnok, csak munkájának kis percentje a boncolás. Bizonyos országokban vallási okokból tilos is (pl Japán).
    Írországban a coroner nem dönthet orvosi kérdésekben és pathológiai vizsgálatot sem végezhet, hiszen nincs is rá képesítése. Kizárólagosan a jogi eljárás a feladata, a pathológus szakértői vallomása alapján.
    Ez az USA-ban is így van a coronerrel rendelkező 18 államban.
    Ajánlott mozgó film, Jack the Ripper (Michael Caine). Tökéletesen ábrázolja a coroner munkáját.
    Azért elhihetnéd, hogy ezt jobban tudjuk nálad.

  • Kenny
    2020 május 5
    8:08 de.

    Éreztem, hogy meg kellett volna a ph.d -t csinálni 🙂
    így maradtam „csak” dr. univ. Afrancba. Amúgy az impact factort nem fetisizálnám 🙂 Bendegúznak meg Bodának ne is mond, mert a Google-ból se tuggyák mi fán terem.
    Én meg egy kis senki vagyok egy dr. univ-al. mérnöktanárival, ped. szakvizsgákkal meg ilyesmikkel. Pl. Bodához képest. Szerinte.
    Amúgy, ahogy Mrs Kenny sem jött a papírjaival, és én sem használom a dr-t a hétköznapokban (csak hivatalos papírokon), úgy általában azoknál szoktam látni a tüntető emlegetést, akik irigykednek és önerőből csak a párttagkönyvig jutottak

  • andrew_s; „Hazug cenk” az aki meg a sajat irott allitasait is tagadja. Azt meg a „tukor” sem kepes alni!

  • Dear Dr.”Mrs.Kenny”;

    Since the argument here is about the present Covid-19 virus,would you pleas tell us, if you are involved in treating corona-virus victims at this time in Ireland?

    Could you please also disclose to the readers here,in Hungarian of cause, the method of treatments and medications you apply ,and your general experience and opinion of the case of this pandemic.

    Possibly in simple terms for all readers here to understand.

    Thank you very much in advance for all your information.

  • Geyza:
    „Ezé’ mondom mindig : Lovon kő járni.”

    Nem! A ló elől harap, hátul rúg. 🙂 Ime a jövő kívánatos közlekedési eszköze:
    https://orkeny-egypercesek.blogspot.com/2012/01/legmereszebb-almaink-is-megvalosithatok.html

  • Egy nehany alapveto adatok, hogy barki kepesebb lehessen a jelen vitan ertemes velemnyet nyivanitani. (hm????).

    Irorszag, amely kb. fele lakossu mint Magyarorszag, GDP-je kb dupla, adoztatasai csupan 20% a GDP-jenek.

    Amih Magyarorszag kb. 45% a GDP-jenek.

    Donegan megye, ahol Kenny lakik, ez ev Marcius 11-en szenvedte elso Covid-19 halalos aldozatat.

    Ma, a fertozottek szama Irorszagban a 21 ezer folott.

    Ma, a halalalos aldozatok a Covid-19 alatl az egy-ezer harom-szaz (1,300) folott.

    Na, hasonlistd azt a Magayarorszagi adatokkal, s a vita kezdodhet azon, hogy vajon melyik Orszag kormanya teljesiti kotelezettseget a lakossainak a vedelmeben jobban, bagy hianyosan !!!!

    A vita ott kezdothet az alanyon!!!!

    P.S.
    Aki talan bedobna a kerdest, hogy mi moze lehetne az adok es a GDP hasonlatainak.
    A valsz arra az hogy a koltsegek fedezese fugg azon !!!

  • Andrew_s Nem vagyok olyan szerény mint Ő, én nagyon büszke vagyok rá. Nem vagyok híve a túlzott szerénységnek sem. Mindenért megdolgozott, minden hátszél nélkül, sokszor ellenszélben.
    Megint azt mondom, fontos tudni ki van a másik oldalon, mert úgy sokkal jobban el tudom helyezni a modanivalóját.

  • Bendeguz79 Kedves Bendegúz

    Már írtam, feleségem nem olvasója a KMH-nak, hiába írsz neki.
    Sajnos ehhez a „vitakultúrához” nincs hozzászokva, és nem is akar hozzászokni.
    Ha érdemi kérdésed van, kénytelen leszel velem megelégedni, de a kezelésekhez nem tudok hozzászólni. Azt tudom, hogy minden eszköz korlátlanul a kórházak rendelkezésére áll, senkit nem küldtek haza és folynak a fontos gyógykezelések is tovább.
    Miután gyógyszer nincs rá (ezt már mindenki tudja), ezért csak a tűneteket tudják enyhíteni, próbálkoznak a kevés antivirális szerrel illetve a keringést elősegítőket tudják alkalmazni. Semmivel sem tudnak többet mint amít a tudomány mai állása szerint meg lehet tenni, de azt maximálisan.
    A lakosság gazdasági és humanitárius segítségéről pedig csak jókat lehet mondani. Persze minden lehetne még jobb, sosincs tökéletes. (A heti 350 eurós segély sem kevés).
    A halottak átlagéletkora 82 év, ez annyi mint a világban mindenhol. A fertőzöttek száma miután folyamatos a szűrés és nincs kozmetikázás, valóban magasnak tűnik, ennek több oka van, de ez egyik sem az EÜ hibája. Az ír is bohém nép, nem bírja a fegyelmet. A politikai helyzet miatt nem lehet megtiltani az Észak-Írek folyamatos beáramlását Írországba, ők meg sajnos visszaélnek ezzel. Így nem lehetett elég hatékony a kijárási tilalom sem.
    Donegalban még nem tudunk halálos esetről, legalábbis a kórházban nem halt meg senki koronavirus fertőzésben. Március 19-én egyébként csak öt eset volt Donegalban, most 465.
    Tudom nagyon szeretnéd (nem először) lehúzni Írországot, de még mindig nem találtad el mível lehet.
    Teljesen felesleges összehasonlítani Magyarországot Írországgal, főleg azért mert SEMMIT sem tudsz Írországról. Hasonlítsd az USA-val, mondjuk New Yorkkal?
    Egyébként Írország hatszor annyi pénzt költ fejenként állampolgáraira az egészségügyben, mint Magyarország. Ez elég markáns különbség, úgy gondolom nincs miről „vitatkozni”.
    Arra viszont felhívnám a figyelmedet, hiába próbálod besározni Írországot, attól sem az USA, sem Magyarország nem lesz jobb.
    Nem is értem, miért hozakodtál már megint elő vele.

  • Hogy hogyan mükszik a koronavírus – itt a teszt …
    Gondolom nem kell különösen magyarázni

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200506v00s7iskz.jpeg

    Keith Richards a vénába injektálva letesztelte a koronavírust.
    A teszt negatív lett, a koronavírus kipurcant!

    A konklúziót leszűrte
    – EZ A VÍRUS GYENGÉCSKE!
    Erre a hullámra nincs hogy felülni!

  • A fenti beírásom is képvisel egy véleményt – nem biztos, hogy az enyémet – de mégis olyan jól esne néha tágabb látószöggel gondolkodni

  • Bendeguz,

    MIvel szerinted írtam Kínáról, de elsőként Te említetted ezen az oldalon, majd hosszas magyarázkodásba kezdtél arról, hogy mit hogyan kell szerinted érteni, majd kiderült, hogy Kenny-éknek is írtál valamit, és azóta sem tudod megmagyarázni, hogy írtak szerinted valamit, amit nem írtak. Gy.k. : Tényszerűen nem írtuk, amit Te nekünk tulajdonítasz.
    … Szóval egy hazug mafla vagy.
    S mert egy elnézés-kérésre sem tellett a sok, műtájszólással félregépelt kilométeres baromságaid közepette: menj a fenébe. Ja, és keress egy kórboncnokot. Hátha kiszedi a koponyádból az éhen döglött agyrágó bogarat.

  • Kenny
    2020 május 5
    5:59 du.

    Ez nem túlzott, vagy álszerénység kérdése. (Amúgy én is büszke vagyok pl. a fiam teljesítményére 🙂
    De képzeld el a „másik oldalt”. Amíg a kutatásban dolgoztam, akkor egy szakmai összejövetelen minden elejtett bélás egy fokozattal rendelkezőre esett. Ott nem volt jelentősége, mert természetes állapot volt.
    Egy másik szakmában pedig tök mindegy, mert nem azon múlik.
    Az ember gyereke gyorsan szembesül, hogy néhány esettől eltekintve a macska pont úgy dorombol, a leves nem fő gyorsabban, stb. A néhány eset sem a macska vagy a leves, hanem a hatóságok sznob ökreivel való szembesülés.
    Az aki az erkélyen elkövetett virágöntözéshez, parizervásárláshoz is doktornak hívatja magát az egy önbizalomhiányos ostoba szerintem.
    Azért persze anyám legalább annyira büszke volt rá, mint én a nagy fiamra (egyetemi tanár). De őszintén szólva a kisebbikre legalább olyan büszke vagyok, csak más miatt, aki 10+ éve a mekiben dolgozik! 🙂

  • Orsós Elemér
    2020.05/9:15

    Kedves Elemér!
    Örülök, hogy megértetted mondanivalóm lényegét. Igen megalkuvás, a gyávaság, vagy a lustaság okán…

    Ugyanakkor nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy jómagam a fizikai harc híve lennék. Nem. Egy csöppet sem, sőt… Ellene vagyok a durvaságnak, a brutalitásnak és az ezzel járó, avagy az ebből következő háborúknak méginkább…

    Azonban sajnos éppen ma, ismét a jobboldal az, amely a párbeszéd szükségességét hangsúlyozva, az őszinte igaz, történelmi jellegű feltárás, kibeszélés során felszínre kerülő és elvárható megbánás szükségszerű kimondása esetén, rögtön gyűlölködést kiált… Vagyis pontosan ama ideológiai alapból kiindulván, amely már 1919-től megtremtette a gyűlölet specifikusan magyar fészkét. …És még ez vádolja gyűlöletkeltéssel az áldozatok(!!!) még lélegző utódait, persze csak azokat, akiknek „van még vér a pucájukban” s hajlandóak és merik megnevezni a gyilkosokat… Értsd a gyilkos csoportokat, szervezeteket de legfőképp magát a Horthy rendszert és annak ma is hű vazallusait azt az ördögi gépezetet, amely bruttó 1-Millió halottat volt képes kitermelni önmagából ama hírhedten dicső 25 éve alatt… Némi statisztikai túlzással szólva évente 40˙000 hulla teljesítmény, benne a Te, a kedves Feleséged és az én rokonaim is, meg még X-százezer ártatlan civil és már kezdettől, sanda szándékkal ágyútölteléknek nevelt magyar katona ki tudja hol nyugvó maradványa…

    ÉS most kapaszkodj meg „komám”, még az se kizárt, hogy köztünk rokonság forog fenn, tekintettel arra, hogy részemről is az egyik felmenői ág Szatmárnémeti gyökerekkel rendelkezik. Ez a felmenő is Auschwitzaban végezte be az életét…

    Utóhang:

    Egyet ne feledj: az ún. Zsidó Tanács IS, amely Horthy „jótékony” beleegyezésével lett létrehozva, és később még Eichmannal is tárgyalt, ugyanezekkel, a Te érveiddel hajtotta végre a horthysta hatalom kívánságait azzal a jószándékkal, hogy „legyen végre már béke” és bocsátotta rendelkezésükre az egész zsidóság névsorát, és egyéb adatait stb…

  • Andrew_s Kedves Andrew_s Jut eszembe. Igen, Te egy senki vagy BM szemében, és ezen a PhD sem segítene. Azt hiszem számodra (is) az lenne a világ vége, ha az ő szemében valaki lennél.

    Még valamit, persze ez az egyéni véleményem, vonatkoztassál el, hogy én írom.
    Az iskolai végzettség lenézése, hogy csak egy papír nagyon rossz folyamat, bár van benne igazság. Rossz példának itt vagyok, én is jártam 20 évig, mégis csak egy buta buszvezető lettem.
    Van aki a papírokkal hatalmas tudásra is szert tesz, van aki csak papírt szerez.
    A PhD megszerzése nem csak elhatározás kérdése, ha komolyan gondolja valaki, akkor bizony rengeteg munkával és tanulással jár. Ugyan így az impact factor, ami jelentheti a nagy semmit, a tanársegéddel megíratott, lopott eredményekkel megszerzett pontszámot, és lehet a saját kemény és eredményes munka eredménye. (A St Imre kórházban tankönyvnek használták a PhD dolgozatát, az USA Nemzetközi egészségügyi könyvtárába beemelték, a tudományos adatgyűjtő weboldalak szerint pedig a tudományos munkássága a felső 20%-ban van a világban).
    Gyakorlatilag mai beosztását is ennek köszönheti, személyes ismeretség nélkül akarták az osztály orvosai megszerezni maguknak, „pedigréje” miatt, ahogy „kedvesen” Bendegúz lekutyázta.
    Erre annyit írsz, nem fetisizálnád. Rendben.
    Az egyetem vezetése ennél is rosszabb volt, közölték sosem lesz belőle professzor, mert nincs összeköttetése, és docens sem lehet mert nem elég öreg!
    Egy magyar tanársegédnek komoly orvosi szaklapban elhelyezni a cikkeit, munkájának eredményeit nem egy egyszerű feladat.
    Az olvasottság lehet szerencse kérdése, de az idézettség már nem.
    Úgy gondolom, aki saját kútfőből ér el ilyen nagy eredményeket, az joggal büszke magára, és nagy ostobaság volt az országtól, hogy hagyta elmenni. Az egyetemen tudják, tavaly nyáron próbálták is visszacsábítani. Úgy gondolom, nem kell fetisizálni az impact factort, de lebecsülni sem.
    Itt Írországban leginkább azt kapta meg, ami Magyarországon a legjobban hiányzott, a megbecsülést és a tiszteletet.
    Itt még sosem kapta meg, hogy örüljön, hogy van munkája, itt mindig biztosítják róla, hogy boldogok, hogy megszerezték. Azért tudod milyen nagy különbség?
    Két éve felajánlották neki az Állami Pathológus-i állást. Ez lehetett volna pályája csúcsa ha elfogadja. Nem fogadta el, mert el kellett volna költözni Dublinba, és annyit nem ér.
    Úgy gondolom, ilyen életútat a semmiből megalkotni nagy dolog, ezért bizony szégyentelenül meg is osztom ott ahol kell, ha már Ő túlzásba viszi a szerénységet.
    Még akkor is, ha ezért negatív leszek emberek szemében. Eggyel több ok, nem számít.
    Úgy gondolom érdemes odafigyelni arra amit mond, persze én is tudom, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában.
    Köszönöm ha elolvastad, ígérem többet nem írok róla, de úgy gondolom, ez túlnyúlik rajtunk, ebben benne van vastagon a magyar EÜ és az egész ország rákfenéje.

  • Bendegúz79 és akit érdekel. Kedves Bendeguz, koszonom szepen a felkerest! Mint fentebb tobbszor is jeleztuk, pathologus es cytopathologus szakorvos vagyok Consultant beosztasban, igy adodik, hogy en magam nem kezelek betegeket. Az ír egeszsegugyben is, mint a vilagon szamos helyen a fiatalabb, eppen szakkepzesuket vegzo vagy vegzos orvostanhallgatokat atiranyitjak olyan osztalyokra, ahol Covid19-ban (ez a SARS-CoV2 altal okozott betegseg neve hivatalosan) szenvedo betegeket kezelnek; mig a Consultant beosztasu orvosok nem mozgathatoak. A privat korhazakban praktizalo kollegaknak lehetoseget adtak ideiglenes allami szerzodesre, hogy resztvehessenek a betegek ellatasaban.
    Alapveto es naprakesz informacioval rendelkezem az ellatasrol, annal is inkabb, mivel nalunk a Consultant Pathologist a labor ugyeletet is ellatja, igy munkaidon kivul engem hivnak fel a kulonbozo vizsgalatok engedelyezese vegett.
    Jelenleg itt a Covid19 betegek ellatasa harom szinten tortenik: 1.Kozossegi ellatas (pozitiv teszt utan a tunetmentes vagy keves tunettel rendelkezo betegek otthon vannak szigoru elkulonitesben; az onkormanyzat intezi a vasarlasaikat, ha nincs segitseguk). 2. Korhazi ellatas osztalyon (kozep-sulyos betegek a korhazban vannak, ahol kezelest kapnak; az osztalyokon csak Covid19 betegek vannak). 3. Intenziv osztalyos ellatas (szinten korhazban, azon betegek reszere, ahol komoly tunetek lepnek fel es lelegeztetni is kell).
    A kezeleseknek szigoru protokollja van, ami nyilvanos a HSE (Health Service Executive) honlapjan barkinek (akar ír nyelven is, az erdekesseg kedveert). A jelenlegi kezelesek koze olyan mar masutt hasznalt vay kiserleti gyogyszereket emeltek be, amiknek jok vagy varhatoan jo hatasuk van virusbetegseg lekuzdeseben. Tudni kell azonban, hogy jelenleg nincs elerheto coronavirus elleni gyogyszer; tkp.egyik virus ellen sincsen ilyen. A hasznalatos gyogyszerek a mai nap ervenyes protokoll szerint a Hydroxyqloroquine (tradicionalisan a malaria gyogyszere, nincs licensze a Covid 19-re), Lopinavir vagy Remdesivir (kiserleti fazisban, a gyartotol kozvetlenul kell beszerezni), es Azithromycin (experimentalis/kiserletes antiviralis hatas alapjan). Az altalanos tunetkezelesen kivul (ami all a keringestamogatasbol, folyadek- es ion-potlasbol), a legsulyosabb esetekben Tocilizumabot adnak; ez az un. gyulladasos agensek egyikere (IL-6) hatasos, amik miatt a halalos szovodmenyek kialakulhatnak („interleukin vihar”).
    Az altalanos velemenyem a jelenlegi jarvanyrol osszetett: abban szinte biztos vagyok, hogy a virus termeszetes eredetu, de a terjedes modja, foleg a korai modja esetleg befolyasolva lett az adatok titkolasaval (bar itt hamarabb tudattak a kinai hatosagok a WHO-val a jarvanyt, mint a megelozo SARS-nal 2002-2004-ben, tobb, mint fel evvel; a masik jarvany a MERS most is tart, csak nem reklamozzak. A rengeteg nemzetkozi utazas, a rosszul karban tartott vagy eppen alig/nem fertotlenitett repulogep es epulet legkondicionalok es legcserelok a melegagyai voltak a virus elterjedesenek. Maga a jarvany a pozitiv eseteivel es a halalos aldozatokkal (akiket termeszetesen nagyon sajnalok hiszen egyetlen beteg elvesztése is tragédia), eltorpul a nagy vilagjarvanyok mellett. A jelentoseget pedig a gyors elterjedese okozza. A korabbi nagyobb jarvanyok a XX-XXI. szazadban dontoen helyiek voltak, kiveve pl Spanyol influenza, az alomkor es a hatodik kolera jarvanyt, az Ebolat, valamint az osszes eddigi influenza jarvanyokat, stb.
    A nagy gond pl. Magyarorszagon a teszteles hianya ill. kis szama es az ellatas egyenetlensege. A donteshozo Torzs alap rendelkezeseket hoz csupan, amiket valtozatosan lehet ertelmezni; ld. a mostani kaosz az ellatasokhoz tartozo tesztekrol, ki csinalja, mikor, hol, ki fizeti. Nalunk az ellatas folyamatos maradt, bar az elektiv muteteket lemondtak, ha egy beteg olyan helyzetbe kerul, akkor azonnal kezelik, operaljak. A daganatos betegeink is mind kezelest kapnak es mutetet is vegrehajtanak rajtuk. Erre elkulonitett korhaz all rendelkezesre Galway-ben, ahol az egyetemi kozpontunk is tartozkodik (talan nem hangzott el, de most is egyetemi oktato korhazban dolgozom). A vedofelszerelesek teren sincs igazan verseny a ket orszag kozott. A jarvany elejen mindenki szabadon vehetett maszkot es kesztyut is, most is elerheto a legtobb fertotlenitoszer. A korhazak pedig fel vannak szerelve a legjobb minőségű kellékekkel és folyamatos az ellátás. A kijarasi tilalom nalunk egyenlo volt fovarosra es videkre,
    ez Budapest-Pest megye egyírányú tiltása járványügyileg nonszensz.
    Remelem eleg kielegito volt a leiras! Ha kerdes van, szivesen valaszolok.
    Ui: A két ország EÜ helyzetének összehasonlításába nem mennék bele, mert teljesen értelmetlen és elfogult veszekedést eredményezne. Én mind a kettőt belülről ismerem, ezzel a tudással itt senki sem rendelkezik értelemszerűen.

  • Orsós Elemér

    Gorgonzola
    2020 május 6
    4:42 de.

    Köszönöm hogy, megértően válaszoltál! Egyébbként az én származásom teljesen bizonytalan, mert megszületésemkor már nagyszüleim és rokonaim nagyobbik része sem élt, édesapám is 5 éves koromban meghalt, a maradék családomban a multunk valami rejtély folytán hétpecsétes tabu volt, én meg most már nem feszegetem.. Ami valószínű hogy, apám keresztény családból származhatott, de édesanyámnak elég gyanús a leánykori neve. Viszont feleségem családja teljes mértékben erdélyi szanaszétszóródott, legtöbben elmagyarosodott Szatmár és Kolozs megyei svábok, tótok, magyarok, szászok és zsidók, a mellékági -szintén szétszóródott- zsidó rokonaik Maros megyéből származnak. Namármost ha ez sem bizonyítja hogy mi már echte magyarok vagyunk, akkor mi? 😀
    (Az általam is ismert utóhangod viszont hozzád hasonlóan elgondolkoztat, amit mellesleg ugyanúgy ki kellene vizsgálni, mint a nemzsidók gazemberségeit, meg persze a Zsidó Ügynökség Megmentő Tanácsának egyes nem éppen humánus irányelveit is.)

  • Kedves Dr.Mrs.Kenny;

    Nagyon halas koszonetemet ohajtom kifejezni kedvessegeert, valaszolni igen reszletesen keresemre.

    A beszamoloja tisztazza az altalanos eljarasokat amik ma alkalmazva kozel vilagszerte a jarvany sikeres leallitasara.

    Ha zaklathatnam csak egyettlen kerdessel, az hogy mi eredmenyeket mutat tapasztalataik a letezo malari es Ebola elleni gyogyszerek alaklmazasai?

    Mert itten a US-ban az okozott nemi „politikai” vagy talan anyagi befolyasu vitakat.

    Ismetelten halas koszontem reszletes valaszaert.

  • KENNY es andrew_s soraikra;

    1., A patalogus=korboncnok magyarul.

    Persze ma a patalogus egesznap az irodajaban az elektron mikroskopja alatt az u.n. „slide”-okat vizsgal. (Kis uveg-lap-reszeken levo patologiai sample-ket.
    (Arrol konyvet irhatnek).

    A „CORONER” az egy allas a megyei vagy varosi (a varos mereteitol fuggoen)a kozigazgatassal.
    A „coroner” aki minden halal-eseteket allapit meg es bizonyit.

    Igen, bunugyek eseteben a leg-jelentosebb szerepet tolthati be, mert nem csak az anatomiai hanem a forensic szak-kepzetssege a leg-jelentosebb.

    Azert az allas alapkovetelmenye „MD” , „patalogus” es „forensic” szak-kepzetsege.

    2., Az Irorszaggal kapcsolatos adatokat amit kozoltem, megdobbento, hogy te az Irorszag-ellenesnek veled.

    Ha ertehetned, azt inkabb ellenkezoleg mutatja a valosaggot. Magyaroszag elmaradotsagait !!!!!

    andrew_s;
    NEM, NEM senki nem velte hogy a corona-virus „biologiai-fegyver”-lett volna alkalmazva Kina altal.
    Persze a trehnysagukert felelosek hogy a virus a Wunai Institute of Virology-bol a kozossegbe kerult.

    De a celzatos allitast csupan nehany szelszoseges neo-nacik, mint te, alitja.
    Amit bizonyitottal a Mrs. Bernstein-hez nyijtott soraidban.

    Javasalom, mind-kettotoknek,NE olvassd hozzaszollasaimat es NE reagalj tobbe!!!!!!!!!

  • Bendegúz79 Örülök ha félreértelmeztem.

  • Gabriel:

    Keith Richard elszítta az apját is!
    Minekutána hazavitte az urnáját a hamvasztás után.
    Bekeverte a marihuanás dohányába.

  • Kővendég
    2020 május 5
    4:14 du.

    heheheehe
    nem a jövőé, de a MÁÉ !

  • Bendeguz79 Ne forszírozd. Ha már annyira fordítani akarsz, akkor kórtanász magyarul az orvosi szótár szerint. Nem használatos szó. Egy pathológust kórboncnoknak hívni komoly sértés.
    A coronernek nem alapkövetelménye a pathológia Írországban, annyira nem, hogy a megyénkben két coroner van, az egyik háziorvos a másik jogász.
    A három éve nyugdíjba ment coroner annyira jogász volt, hogy mióta nyugdíjba ment, azóta a családunk ügyvédje, amíg aktív volt két jogász töltötte be a coroner statust.
    Kevered a sebészi pathológust az állami pathológussal (igazságügyi szakértő neked forensic), a coronert a Medical examiner-rel és az igazságügyi szakértővel.
    Tényleg ne akarj a Pápánál Pápább lenni,
    az idegesítő mindent tudó státusz már foglalt a KMH-n.
    Ne írjál könyvet róla, mert elektronmikroszkópot nem használnak rutin diagnosztikában, lejárt az ideje, azonkívül szobányi mérete van, kutatási célokra van fenntartva. Feleségem például egy egyszerű 27 000 eurós Olympus mikroszkópot használ.
    Azért kedves vagy, hogy kioktatsz minket ebben a témában.
    A megoldás nem az, hogy ne olvassalak, az a megoldás, hogy ne tudjál mindent jobban, ne írjál butaságokat. Látom a google nem barátod, félrevezetett. Egyébként ha ennyire értesz hozzá, van a kórházban egy szabad állás, és még könyvet sem kell írni. Viszont nagyon jól fizetik, ha az interjún megfelelsz. Ott viszont ezeket ne mond. Én nem értek hozzá, mégis tudom, Te értesz hozzá, mégsem tudod. Most hagyjuk abba, jó?
    Komolyan azt gondolod, hogy Te ezt jobban tudhatod?

  • Ez a jarvany rengeteg halalozast, szenvedeseket, koltsegeket okozott mar is vilagszerte.
    S a tovabbi kovtekezmenyeiket senki nem tudhatja.

    De mindazok folott mar is ismerte valt a „covid-labujjak”, a „covid-kezek”, a verkeronges megfeleolosege hianyaval tortnerve azok.
    De hasonloan, amit onmag a senki nem eszlele,hogy a virus lenyeges ver-oxygen-hiany tartalamat okoz.

    A szablas es izles csokkenese vagy vesztese nem lehet eltveszelyes, de tobb mas kovetkezmenyek, amirol ma meg nem is jott tudataiara az orvos-tudomany.

    Lehetne majd ez a biblia Armagedon ????

  • Kenny
    2020 május 6
    5:18 de.

    Az impact factor kapcsán nem véletlenül írtam fetisizálást és nem le/túl/becsülést. Anno, amikor kb. 150 publikációval (incl. Fao-kiadványok, ACTA…, stb. is) kiszállattak a mezőgazdasági kutatásból, akkor nem túl sokan foglalkoztunk fitopatológiai ökomikológiával az országban (filloplán-kutatás, vad flóra kórokozói, biológiai növényvédelem). (pl. https://agris.fao.org/agris-search/search.do?recordID=QV1999000086 )De volt egy osztályvezetőm, aki módszeresen kinyírta a feltörekvő ifjúságot, és elég NÉV volt ahhoz, hogy befagyjon a levegő. Külföldre nem tudtam menni családom és egyéb okokból, a fiúk kicsik voltak, a hazai mezőgazdasági kutatást szétverték). A hobbymból fejlődtem fel szakmává, és mert a hobbim volt az informatika, semmi bajom ezzel sem. Alkalmasint az élet több ponton visszaigazolta azt, amiért akkor (1994 körül) kimosolyogtak. Pl. azért , mert „jósoltuk” a mediterrán kórokozók északra húzódásának a veszélyét. Aztán szinte a teljes hazai krumplitermést elvitte a devla.
    Vissza az impacthoz. Akkor azon kevesek közé tartoztam (visszakereshető), aki a Kertészet és Szőlészetben írt olyan tudományos témákról is, mint a biológiai növényvédelemről, és annak esetleges veszélyeiről is. A „komoly” kutatóktól akkor kaptam hideget meleget, hogy hogy képzelek ilyen idézetlen helyekre írni. Ha megfigyeled, szinte egy teljes akadémiai korosztálynak kellett kihalnia ahhoz,. hogy ne legyen az ilyesmi „ciki”
    BTW, a doktorim (amiben 12 év munkája volt) minden fejezete megjelent angolul külhonban, és volt olyan fejezet, amit azért kellett kihagyni, mert a tanszékvezető nem értette. Nem egyet nem értett vele, hanem nem értette (az is megjelent addigra önálló cikként). Hogy maradt miatta keserűség? Hogy a viharba ne. Pedig mázlista vagyok azokhoz a volt pályatársakhoz képest, akiket elvitt azóta az alkohol, vagy repülni próbáltak a toronyházból.
    Ezt azért is írom, hogy szó nincs arról, hogy elfeledtem volna, vagy szégyellném, vagy szégyellnem kellene. S nem becsülöm le a megszerzett tanulmányi okleveleket (diplomák), certifications (egyebek).
    A másét sem!
    Miközben tudom:
    A/ Magyarország a MÉH állama: papírgyűjtő nemzet;
    B/ A kiküzdött eredményeket úriasan herdálja el, ha egy politikus, vagy „szakma öregje” nem érti, nem ért vele egyet, stb.

    S ahogy Te is írtad, köszönöm, ha elolvastad. Mindenki mástól is elnézést

  • Bendeguz79
    2020 május 6
    11:23 de.

    Nem, Te szimplán hazudtál egy nekem tulajdonított kijelentéssel

    vs.
    „Bendeguz79
    2020 május 3
    8:59 du.
    ANDREW_S;

    NEM, nem hiszem, semmi adat NEM mutat allitasod valosagar, hogy Kina celzatosan terjesztette volna ezt a virust mint fegyvert.”

    Tudathasadásoddal, kényszeres magyarázkodásoddal, keresd fel a kedvenc vödrödet.
    Ha már úgy próbálsz meg kisiklani a saját hazugságaidból, mint angolna egy vödör takonyban.
    Tényleg hagyjuk. A te szintedre süllyedni kár lenne. Nem csak ostoba vagy, de hazug és aljas is.

  • Orsós Elemér 10:11

    Akik a Te,a Ti és az én magyarságomat tagadták és legszívesebben

    már ma is nyíltan tagadnák, azok nézetei és emberi mivoltuk nem

    különbözik a Mein Kampf szerzőjének bélpoklos világától…

    Üdvözlettel: G 🙂

  • Andrew_s

    „Magyarország a kiküzdött eredményeket úriasan herdálja el”

    Pl. egy friss hír:

    Orbanisztán Önztársaság, Dzsudzsák Balázst egy aranylábú profi

    focistát diplomata útlevéllel látott el, amely utiokmány a

    tulajdonosát különleges diplomáciai jogokkal ruházza fel…

    – Állati !

  • Orsós Elemér

    Gorgonzola
    2020 május 7
    3:40 de.

    Ez nagyon szép volt!!!

  • Orsós Elemér

    Gorgonzola
    2020 május 7
    3:40 de.

    Ha megengeded, most mondok egy szép és megható példát az identitás vállalásra:
    Az általános iskola befejezéséig Budaörsön laktam. Legjobb barátom és osztálytársam édesapja -akik a Hajdúságból a II. világháború után keveredtek oda- a kertjükben bajlódott valamivel, de sehogyan sem boldogult, meglátván ezt a szomszédja felajánlotta segítség képpen az arra a munkára alkalmatos szerszámját és amikor hálálkodva visszaadta, a sváb szomszéd így hárította el a hasznos szivesség honoráriumát:
    -Utyan haggya már ketves szomszét, lekaláp mi matyarok fokjunk össze! (Ez nem vicc, mégcsak nem is Mikszáth-tól loptam!)

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 6
    8:14 de.

    Kedves Doktornő,
    Én a következő „rendszabályt” vezettem magammal szemben:
    Mindig van nálam egy kis üvegben denaturált szesz és tiszta vászonszövet-darab.

    Bárhová is megyek, mindent jó alaposan megtörülgetek vele:
    Postán a golyóstollat, TESCO bevásárlókocsi fogantyúját, stb.
    Nem érdekel ki mit szól, kényelmesen törülgetek. 😀

    A másik:
    Amikor pl. a dobozos tejeket bepakolom a kocsiba, ugyanígy minden oldalukat jól körbe törülgetem, meg mindent amit csak lehet.
    Amit nem lehet, az külön rakom a csomagtartóban és otthon leteszem a bejárat mellett 3 napra. (Kekszes zacskók vagy visszajáró pénz ilyesmiket.)
    Ha romlandó, itthon átcsomagolom a hűtöbe való berakás előtt.

    Pakolás után alapos kéztörülgetés a den-szeszes ronggyal.

    Bármit, ami kívülról érkezik hozzám, (csomagok, postai levelek) , hasonló módon kezelem.

    Ha valahova mennem kell, a kapucsengő vagy liftgombok és ajtó után alapos kéztörülgetés. Pénzautomata után szintén, a kapott pénzt külön rekeszbe teszem az autós táskámban, aztán ha nem költöm el azonnal 3 nap pihentetés.

    Kérdésem : van ennek értelme és hatása ?

  • FORTIMBRAS
    2020 május 7
    4:23 de.

    Azt is hírül adták, hogy az Önkormányzatoktól, a járvány miatt
    elvont bevételi forrásokat FEL LEHET HASZNÁLNI A LÁTVÁNY-SPORTOK FINANSZÍROZÁSÁRA !!!!

    (Majdnem azt írtam hogy „járványsportok” )

  • Geyza 2:43

    Oszt monddmár, milyen illatú ünnepi pipadohányt használt ehhez az aktushoz ? Csak nem meggyfa, vagy édesköményt ? Mert azok nem illenek a gyászhoz… Megjegyzem a kedves papa elszívott hamvai közt remélhetőleg nem volt amalgám fogtömés, mert annak higany tartalma veszélyesebb még a marihuána hatásánál is…

    A viccet félretéve, ez az elszívási rítus mind semmi. Már hosszú évek óta egyes amerikai, orosz vagy ugyanezen országok vegyes (közös)cégei vállalják az elhunyt rokon szárazlepárlás útján 😀 illetve annak szerves anyagaiból egyesített „színszén” koncentrátumából, szó szerint előbb összepréselt szintetikus nyers, majd briliánsra csiszolt ékszergyémánt változatát előállítani.[Sztem’a buliban a De Beers világcég is benne van.]
    Node, a dolgot az teszi még érdekesebbé, és örök-érvényűvé, hogy a megrendelő (az örökös) kívánságára a brill’ karimájába lézeres eljárással a néhai nevét, vagy akár más, kívánt rövid adatát, szót is bevésik… Így válik aztán az eltávozott >ragyogó< lélek teste is "örökössé", amit még ékszerben is viselni lehet…

  • Geyza,
    Kedves Geyza, nagyon alaposnak tunik a fertotlenites. A modszer es az alkalnazott denaturalt szesz is elegseges a Coronavirussal szemben. A nem hűtendő elelmiszerek es targyak 3 napos karantenja is eleg. Mi is hasonlo modon fertotlenitunk minden kintrol erkezo targyat. Ezen kivul persze az igen rendszeres kezmosas szappannal legalabb 20 masodpercig.
    A maszk hasznalatat vasarlasnal javasolnam. Ez lehet sebeszi maszk vagy hazi keszitesu kendo. Esetleg meg az eldobhato gumikesztyuvel tehetne meg biztonsagosabba az eletet.

  • Geyza A den-szesz azért is jó, mert garantáltan nem akar senki két méterre megközeliteni. Brrrr.

  • Dr Mrs Kenny
    2020 május 7
    2:17 du.

    A kézmosás természetes, de az utcán nem kivitelezhető.

    Keny:
    A den-szeszt nem lehet meginni.
    Viszkivel viszont mégsem törölgethetem
    a postás golyóstollát, nemiga ? .. : )

  • Voronyezs
    2020 május 7
    10:05 de.

    Azzé ez már elég morbid…

  • Te Geyza! (6:16)

    De még mennyire morbid, viszont van értelme, ez már a . k u l t u s z . abszolúte materializált, tényleg örökkévaló(!) változata. Nem úgy, mint a Tudniillik a gyémánt a jelenleg ismert világegyetem legkeményebb anyaga. És azt meg, még el sem mondtam, hogy a briliáns karimájába „lézersütött” szavak, szlogen betűinek magassága tized, vagy század milliméter magasságukkal ostromolhatják az örökkévalóság Olimposzát…
    De azért, a Te multimilliomos muzsikusod tüdőre szívott apaimádatát még ez sem képes lefőzni… 😀

    Megjegyezném, a képen bemutatott személy félelmetes egy alak. Azzal a halálfejes gyűrűjével a mancsán, maga a megtestesült, még élő morbiditás, egy zombi azzal az alighanem gyűrűvé átalakított SS tiszti „sapkarózsával” a mancsán… 🙁

    Üdv! – V –

  • ui.

    A „nem úgy mint a” törlendő.

  • Kenny:

    Szénkefe-kérdéshez:

    Én vettem a tréfát.
    De komolyan 😀 😀

  • Geyza!

    Ekkora alaposságot nem tételeztem fel rólad – hogy miért nem? A fene tudja, azt hittem lazábban intézed az effajta dolgokat, hát most sikerült meglepned, te még rajtam is túlteszel – pedig a férjem szerint egy hivatásos szanitécet megszégyenítő elszántsággal járok térdig a fertőtlenítőben! Mostanában előfordul, hogy köhécselek, mert kapar a torkom a sok virágportól, de élek a gyanúval, lehetséges, hogy a sok fertőtlenítő meg alkoholos törölgetés az oka, amit végül is belélegzünk az effajta tevékenység közepette?

    Mindenesetre le a kalappal előtted, betartasz minden előírást, rajtad aztán nem fog ki ez a szemét vírus! – :)))

  • Besancon:
    Mert féltem az életemet.
    Nem szívesen hagynám itt a
    jó kis gépeimet és műszereimet.

  • Geyza Vigyázzál is, hiányoznál.

  • Kenny:
    Vigyázok is nagyon!
    Részegen soha nem megyek
    gépek közelébe.De még csak 1 korty után sem.
    Hát hiányzik az nekem hogy az alkaromat tőből tépje
    le az a dög ? Láttam már ilyesmit. Rééémes…

  • Na-na Geyza!

    Nem úgy van az, hogy csak úgy fogod magad és kiszállsz!

    Csak is engedéllyel, részemről megtagadva!

  • Gabriel
    2020 május 8
    7:29 du.

    1:
    „Állítsátok meg a Világot!Kiakarok szállni”

    /Ismeretlen forrásból/

    2:
    a, Soha nem nyerhetszt
    b, Mindig minden ellened szól
    c, Még csak ki sem szállhatsz

    /Murphy, nem szószerint me’ már rég olvastam/