Kórházi ágyfelszabadítás és a Fidesznek aranyat érő videó

2020 június 14 10:12 de.51 hozzászólás

A kórházak erőltetett ágyfelszabadításának embertelen voltát nem igazán vitattam korábban. Ahogy szép lassan csak igazolódni látszott, hogy Kásler mégis inkább parancsba adta, mint sem. Ilyen esetben, amikor a kormányfő által nemrég fellegekbe dicsért jósa, aki a megérzések nagydoktora, egyre cikibb helyzetbe kerül, akkor egyre nehezebb ezt jól kommunikálni. Feltéve, ha csak a saját hozott anyagokra kell támaszkodni. Ilyenkor érhet aranyat a máshonnan hozott anyag.

Vegyük tehát a kormányt és az ágyfelszabadítást. Az világos, hogy a kommunikációba kiengedett beteglétszám, és a felszabadított ágyak aránya között már az intézkedés meghozatalakor is jelentős szakadék látszott. Annyira, hogy akár conteot is lehetett a beteg nélküli ágyak köré keríteni. Alkalmasint a szakadék mindaddig látszani fog a térképen, amíg nem lesznek nyilvánosak az adatok, hogy mennyi volt a ténylegesen teszteltek száma az országban. De ezt illetően nyugodtan lehetünk szkeptikusak. A hatalomnak egyre kevésbé érdeke a valós adatok „bemondása”, miközben szépen el is halkul a vihar. Függetlenül attól, hogy a valós fertőzöttség a lakosság 5 vagy 50 százalékát érintette esetleg. Tehát ágyak. S kórház. Illetve a miniszteri döntés mérsékelten humánus volta.

A kommunikációban, mivel ez mégis csak szép nagy támadási felület, lehet a témát agyonhallgatni, és lehet előre menekülni. Az agyonhallgatás valójában az ellenzéknek ad ilyenkor muníciót, és ezt a kormányfő, illetve a demagógiában igencsak jártas tanácsadói valószínűleg maguktól is tudják. Marad az előre menekülés. A halálesetek adottak, azzal nem nagyon lehet mit tenni. Azonban lehet olyan körülményeket teremteni, ami a tényleges halálesetek közlését hitelteleníti. Ezzel szubjektíven, alárendeltté lehet tenni a szakmai megközelítést. A politikai dagonyában pedig Orbánnak és csapatának hatalmas rutinja van. Ezt ostobaság is lenne elvitatni tőlük. Kell tehát keríteni valakit, aki hajlandó úgy előadni a haláleseteknek legalább egy részt, hogy arra rácsapjon az ellenzék, mint gyöngytyúk a közmondásos orrváladékra. Ehhez persze kell egy ellenzékinek tekinthető interpretátor, aki ezt felvezeti. Mindezt olyan körülmények között, hogy ezt követően simán lehessen az egész sztorit kétségessé tenni.

S akkor jött Korózs Lajos. Sebtében forgatott egy videót. Főszerepben egy nővel, aki a hírek szerint is az Országos Mentőszolgálat székháza előtt mondta azt, hogy mentőtiszt. Világos, hogy ezzel kimondatlanul, de a körülményekkel azt sugallva, hogy ott dolgozik. Ha már mentős. Imígyen közölve a nagyérdeművel, hogy az általa gondozottak közül aránytalanul sokan haltak bele a normatív gyógyítás varázslatával való hazaküldésben. A látszatkeltés akkor is áll, ha Korózs aztán fülbe-gyónta, hogy a megszólaló Németh Athinát nem az OMSZ, hanem egy magánmentős cég köreiből sikerült videósítania. Innentől a Fidesz részéről a helyzet kipipálható, és sikerült egy hiteltelenségi zsugorfóliába csomagolni az egészet. Korózs esetében pedig lehet találgatni, hogy politikailag sík hülye és felültették, szakmailag képtelen felfogni a politikai kommunikáció mibenlevőségét, vagy a Fidesztől kapott megbízást a helyzet előállításáért. Ha figyelembe vesszük, hogy az MSZP-t a Botka-féle hatökrészet dacára is sokan ellenzékinek tekintik, egyik verzió sem szívderítő. Ezen pedig már az sem segít, ha holnap eltűnik a politika színpadáról.

Az, hogy az említett eltünés, az Emmi pere, a videó, állítólag az OMSZ „érzékenysége” okán elkövetett, levakarásaa netről, vagy mi zajlik a végjátékban, már szinte mindegy is. Ha bárki szóba fogja hozni ezt követően a kórházi ágyfelszabadításokat, akkor sokan csak legyintenek majd azzal, hogy: Ja! A Korózs, meg az a spiné! Ugyan már!

Holott az egészségügy kapcsán, amikor sokan nem tudta, vagy egyszerűen nem mertek orvoshoz menni, amikor az ágyakat de facto felszabadították, amikor a szakellátásokat, műtéteket több pletyka szerint korlátozták, amikor… Amikor bőven lehetne beszélni arról, hogy az így késve ellátottak, esetleg ellátatlanul maradtak révén mennyivel várható majd a következményes elhalálozás, esetleg egyes esetekben, például lábon kihordott trombózisok, elhalasztott szűrővizsgálatok miatt az későbbi radikális beavatkozások szükségességének növekedése. Na, kérem! Akkor fog majd aranyat érni Korózs videójának az emléke. A Fidesznek. Akkor is, ha az MSZP addigra már csak emlék, bedarált minoritás lesz a Fidesz-térképen.

51 hozzászólás

 • a KMH feltalálta a meleg vizet, hogy ne lehessen eltérni a fősodrattól:

  van (megmaradt a “drágalátos”)

  az a szabály, miszerint 7-8 nap után a cikk kommentelhetetlenné záródik,

  addig meg ugye műxik a nagy Radír… mert aki “mást” mond az mind fekete seggű!!!

  Orbánnak tök igaza van!!!

  megy a könyvtáramba, hahahaha ez is

  itt a blogon tapasztalható, egészen jól műxik

  az is igaz engem nem hívnak Athínának és sohasem voltam mentős

 • talalom,

  Alma cikkét lekéstem ezért itt kérek engedélyt egy választalan válaszra:
  talalom
  2020 június 14
  4:04 de.
  “Azért az kísérteties, egyesek mennyire nem látják a párhuzamot a náci élettér koncepció, meg egy 5780 éves szövegből jogot formálni egy országra között.
  Ezen az alapon a Földön élni kizárólag az egysejtűeknek lenne joguk: sokkal régebben itt vannak mint 6000 év…”
  “A jogot ékesíti a fegyver”.Ez az én mondásom és akinek nem tetszik,nem lesz a barátom.A krenkszobámat már kitapétáztattam.

  Erre csak azért sem írok be semmi továbbit,mert van itt elég córeszos idejáró ellen(ségem)felem. Nekem nem hiányzik még egy.

 • Barmi hatarozatokat vagy tettejet is probalnanak tamasni vagy magasztalni, de a teny, hogy magyarorszag, ill. az orszag lakossai igen sikeresen ateltek a vurus altali fertozesek kovetkezmenyeit.

  Persze nem sok magyar polgar utazott Kinaba, fokent Wuhanba, de meg mas europai nemzetekbe mint Olasz, Spanyol, nem nagy szamokban latohatnak oda.
  S hasonloan Magyarorszag nem a kedvenc europai utazasi celpontjaik a vilagotharo kinaiknak sem.

  Remlve, hogy kozel alan a vilag a Covid-19 virus kovetkewzmenyeinek.

 • E.I.Simay!
  Talán arról sem hallott,hogy jó pár héttel(talán egy hónappal)régebben ,amikor még sokkal aggasztóbb volt a vírushelyzet,több(!!!!)vidéki városban is épült egy-két hét alatt
  mobilkórház,igy a súlyos betegeket (Rátesi M…)állításukkal szemben nem kellett Pestre szállítani,akik a cikkíró állítása szerint “közben meghaltak”….
  Na talán tájékozódni,gondolkozni kéne,mert egyre szánalmasabbakká válnak…!

 • A korábbi, a magát szoc-lib-nek nevezett kormányok képtelenek voltak a (szükséges) kórházi ágyak csökkentésére. Most van rá lehetőség.
  És talán a magyar egészségügy teljes átalakítására: pld több szintű eü biztosítási rendszer kiépítésére, ami egy csapásra megoldaná a pénzügyi gondokat. Remélem Pintér-rendőr ezen ügyködik.

 • Amúgy csak “mellékesen” az ellenzékről:

  Még májusban a TV-ben(hang,kép,élőben)és egy májusi újságban is megjelent a DK-ás Arató Gergely “hazafi” nyilatkozata:
  sajnálatosnak!!!!… nevezete,hogy kevés a járványban elhunyt ember Magyarországon…..”Ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”mondá…!Donáth Anna “hazafí” meg azon kesergett ,hogy
  irániak voltak az első betegek,mert ez a miniszterelnöknek jelent politikai előnyt,Gréczy Zsolt is rátett pár lapáttal….
  Na ilyen ellenzék mellett nincs oka sem a kormánynak,sem a többségnek aggódni!
  Részemről ennyi!

 • gyuri10
  2020 június 14
  10:34 de.

  Te magadnak keresed az ellenségeket
  a köpönyegforgató idiótizmusoddal.
  Mikozben azt képzeled te vagy a másik
  hegytetőn tanyázó mindent jobban tudó.

 • Keverik a szart a mi kontónkra..

 • Orsós Elemér

  “Korózs esetében pedig lehet találgatni, hogy politikailag sík hülye és felültették, szakmailag képtelen felfogni a politikai kommunikáció mibenlevőségét, vagy a Fidesztől kapott megbízást a helyzet előállításáért.”

  Mindegyik lehetőség reális, de én most egy jól előkészített, jól konspirált Fidesz huncutságot sejtek, amibe Korózsék megint halkan beleléptek, mint múltkor a miskolci kényszersterilizálásba vagy mint még előbb a Jobbik a Simicska-féle színjátékba. Merthogy, kinek az érdeke az MSZP további lejáratása? A Nejem szerint a rivális DK-é, de én ammondó vagyok hogy, annyira hülyék még ők sem lehetnek, mert a hirtelenballávált Jobbikon kívül nekik már csak a leönamortizált MSZP maradt és semmi esélyük nincs rá hogy, onnan számottevő megcsömörlött tagot és átszavazót tudjanak magukhoz csábítani! Ámbár, Gyurcsány tehetségesen tud csalódottakat fanatizálni! Ezért én mégis egy Fidesz false flagra szavazok! 😀 Bármilyen meggyőző véleményt készségesen és sértődés nélkül elfogadok, még a politikai dilettantizmusom bizonyítását is! 😀

 • Amúgy lehet,hogy a cikkíró botrányos MSZP-és forrásból szerzi az információit?….Korozs Lajos “riporter”,,,azt próbáéta beadni az embereknek,amit a szélhámos “álmentős” (seghol sincs itthon alkakmazásban..)Németh Athina állított a kórházi ellátásokról pld. 10 távozó veteg közül 9 meghalt….Szabó Tímea helyeselt
  és Tóth Mertalan meg beismerte az ATV-én,hogy látta a hazugságot,és nem akadályozta meg a megjelenését…..Hát nagy botrány volt MSZP-és berkekben!
  Gratulálok,csak így tovább…!!!!Már csak 3%-on állnak….!

 • Remelve a “szakertok” joslasai tevesek lesznek es nem lessz masodik hullma a jarvanynak.

  Tehat mas okokat kell keresni az allamhatalmaukat szidni.

  Hibaik letezik rengeteg, de mind azt emliteni mind a part-tagok gyuloleteit hozza a felszinre a megjegyzesemert.

  Az egyedulli kerdes marad a jarvannyal kapcsolatban, hogy valoban hany emberileny halt-el a covis-19 virus altal okozoott halala, s nem az alap-levo mas egyszsegi problemaik miatt???
  Mint a leg-kozbejatszobb az “obesity” (tul-hozottsag, valamikor azt elephantosys-nak nevetek a magyarok)

  Ami majd lessz a Jury elott is a George Floyd halalnak okozojaval kapcsolatban is.
  Hogy agy-trombosisat a rendor vagy a Fentanil es methaenfenamin idezte elo.
  Azt majd tisztabban felfogjak fedezni.

  De tagaddhatatlan, hogy magyarorszag igen sikeresen meguszta a virus sujtasainak kovetkezmenyeit.
  Minden mas “eso utan koponyeg”!

  Beszeljunk masrol.

 • BODA MARXSI;

  Lenne jo nemi ertelmet nyujtani annak a megjegyzesenek, hogy az Iraniak halala, vagy betegsegei “politikai elonyt” jelenthet a magyar miniszter-elnok javara ????

 • Boda Marcsi
  2020 június 14
  12:10 du.

  El is olvastad, amire reagáltál, vagy ilyenekkel továbbra sem fárasztod magad?

  – épült mobil-kórház? Lehet.
  -kiadott Kásler ágyfelszabadítási utasítást? Igen.
  Ha a kettő között szakadékot találsz, akkor fordulj Káslerhez, Orbánhoz, Cikikéhez, vagy a trolltartóhoz.

  Alkalmasint a cikk meg nem erről szól. Úgyhogy ne terelj, hanem próbálkozz a tárgyszerű érveléssel, cáfolattal, vitával. Tudom, hogy egyfajta last minute resocialization lesz a szorgos pártnyalással töltött éélet után. De sosem késő.

 • Boda!

  Arató Gergely “hazafi” nyilatkozata:
  sajnálatosnak!!!!… nevezete,hogy kevés a járványban elhunyt ember Magyarországon…..”Ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország”mondá…”

  ————————

  Boda kedves, ennyire ostoba még te sem lehetsz, hogy ezt az állításodat komolyan gondold! Felteszem, az nem zavar, hogy a második állítás ellentmond az elsőnek – de hát “bodául” “origóul” na pláne RÉM/HíR TV-ül értelmezni nem mindenki tud!
  Azt ugyanis már fújja a világ, hogy “Magyaro. jobban teljesít” a számok mindenhol, mindenben a plafont verdesik – de! A belinkelt mondatodban éppen a “sajnos” szó használata húzza alá a lényeget, azaz hogy ebben az esetben nem lenne baj, ha az “elhunytak számában rosszabbul állna Mo” Szerintem senkinek, talán még Aratónak sem jutna eszébe, hogy ezt, a szövegkörnyezetétől nyilvánvaló szándékkal “függetlenített” mondatot bárki rossz szándékkal félremagyarázza!

  Amennyiben Aratónak tényleg az okozna álmatlan éjszakákat, hogy “hű de kevés a halott Magyaro.-on, miért is nem halnak meg többen stb” – ez esetben feltételezed akár te, akár bármely idióta média, hogy ezt a “keserűségét” épp és pont nyílt adásban teszi közzé?

  Nem először mondom: Ne magadból indulj ki!

 • Bendeguznak!
  Magyarországon annyi, és olyan erős újabb hulláma lesz a koronavírusnak, amennyit csak Orbán Viktor kigondol. Erre már te is rájöhettél volna!

 • Bandi, barátomnak tekintelek, imádom a tudásod és stílusod, de ez után a cikk után kiakadtam. Első reakcióm az volt, hogy csak nem már Téged is megvett a Fidesz? Ez egy Németh Szilárd szintű búlvár cikk. Tartalma féligazságok ferdítése, szándéka becstelen. Pont Te kezdesz ki egy csúcs szakpolitikust a baloldalról?
  KL-ról, elmondhatom, hogy ő az egyik legkiválóbb szakpolitikus, akin a Fidesz képtelen fogást találni – még talán tisztelik is tudása miatt – (bocs, ez rossz vicc). Valóban belelépett egy csapdába, amit sajtótájékoztatón ismertetett..
  Mellékesen nélküle Magyarországot már rég elöntötte volna az egész országot a 4 déli szomszédországból az országba hozott több millió köbméter szennycsatorna anyag, amit ő neki egyedül sikerült egy éve megállítania a sok ezer kamion – titkos úton való lefilmezésével a déli határokon. Még Gulyás Gergelyt is megállította ebben, ami nagy szó.. Aztán ő a Parlamentben a nyugdíj és több szociális téma legnagyobb szakértője.. Sorolhatnám. Talán nem olyan hülye, mint Te sejteted..

 • Van egy olyan feltételezésem, hogy a vírus az egészségügyből szabadult ki és el Magyarországon. Nem lenne csoda, hiszen tavaly kb. 30 ezren húnytak el nem covid fertőzésben. Ez viszont teljes egészében a 10 éve regnálók felelőssége – talán ezért is nem kapkodják el a fertőzések kontaktjainak felderítését. Erre mutat az is, hogy az áldozatok többsége más betegségben is szenvedett: elment gyógyíttatni a betegségét, és megkapta a koronát…
  Erre utal az is, hogy nincs határozott gócpont. A főváros – hülyeség. Egyrészt: itt van a legtöbb kórház, országos eü intézmény. Másrészt a vidéki fertőzöttek is köthetők gyógyító intézményekhez, illetve közösségi szállásokhoz Elsősorban idősotthonokhoz,azok meg kórházakhoz. Mert a kollégiumokat sebesen bezárták.
  B79! Az EU országaiban több százezer magyar dolgozik-dolgozott, akik a munkahelyük megszűnésével hazajöttek.

 • Irtó izgalmas dolgok vannak ott az egészségügyben.Vannak Itt akik már előbb is kívántak a mostani járványhoz hasonlókat. Érdekes lenne megtudni,hogy most hova drukkolnak.Az orvosoknak vagy a covidnak.Világháború még nincs.Egyenlőre.De lehet,hogy az emberiség”túlszaporodása”lokalizálódik így is.

 • Bendegúz79!

  A kérdésedre a válasz: az általam említett mondatot egy magyar ellenzéki képviselő írta: KÁR hogy egy iráni volt az első…..
  Remélem érted?….

 • Sajnos én sem találom túlságosan ízlésesnek Margit alábbi válaszát Gyuri10-nek, (még ha nem is feltételezem a rosszindulatot a megjegyzéséből).:
  “Azért az kísérteties, egyesek mennyire nem látják a párhuzamot a náci élettér koncepció, meg egy 5780 éves szövegből jogot formálni egy országra között.”
  – Sajnos én is azok közé tartozom, akik nehezen veszik észre a PÁRHUZAMOT egy agresszív, a szomszédait lerohanó háborút igazolni próbáló propaganda anyag és a Tóra más néven a Biblia kanonizált szövege között. Még akkor sem, ha közismert, hogy Izrael 72 évvel ezelőtti megalakulásában sem az írások “nyújtották a jogalapot”.
  A téma iránt érdeklődők szíves figyelmébe ajánlom a következő forrásokat:
  https://embassies.gov.il/budapest/AboutIsrael/history/Pages/Izrael-%C3%81llama.aspx

  https://dotoho.atlatszo.hu/2018/06/21/figyelmeztetes-a-multbol-egy-menekultekkel-teli-hajo-amit-nyugat-europan-kivul-senki-nem-akart-befogadni/
  https://168ora.hu/velemeny/vasarhelyi-maria-a-gonosz-banalitasa-152270

 • gyuri irta;
  “.. 5780 eves szovegbol…”

  Semmi kozom hogy mi vagy ki lehetnel, de azzal az allitassal legalabb NE probald allitani hogy Israelita lehetnel !!!!
  Legalabb masokat ne szegyenits valotlansagoddal!

 • gyuri10
  2020 június 15
  12:09 du.

  Ez a Gurlic-féle “munkamegosztás” :
  Ő “irtó izgi” dolgokat lát, a többiek meg megdögölnek beléje.

 • Na mind a kinti, mind az itthoni (Besancon?) ballibsi ellenzék levizsgázott…nem kicsit, hanem nagyon…,de azért a magyar református szülőktől származó moderátoron kissé csodálkozom…Sebaj, mindenki megkapja amit érdemel, csak idő kérdése…! Ez a lényeg!

 • Boda Marcsi
  2020 június 15
  3:58 du.

  Most ezzel mitakartál közölni.
  Mert amit írtál annak sefülesefarka.

 • B79,

  Óriási tudásoddal nem kívánok vitába szállni.Ellenkezőleg! Elnézést mindenkitől,hogy nem tudok B79-ül és mégis megpróbáltam egyenesbe tenni nyelvi és egyéb felsőbbrendűséged.Természetesen amit a KMH-n leírtam ivrit szöveget,szóról szóra a Tórából idézve abból egy betűt sem ért meg sem,Sem Ivrit,sem az általa használt ákom-bákom betűkkel.Abba beletalált véletlen,”vak tyúk is talál szemet”alapon, hogy nem vagyok”izraelita”.Izrael állampolgára és zsidó vagyok.Most aztán strigó haveroddal együtt,(Ille szavaival élve)fussatok neki újra!

 • Geyza!

  Az a lényeg,hogy rajtad kívűl mindenki érti amit írtam…..!

 • Miklos Banfi
  2020 június 15
  8:28 de.

  Írod volt, hogy K.L. nem ostoba. Induljunk ki ebből.
  Egy politikusnak, akár szak-, akár nem szak (karrier-), a legfontosabb fegyvere a kommunikáció. Minél kisebb az általa közvetlenül nem megszólítható tömeg, annál inkább. Ez az ellenzékre igaz? Szerintem igen.
  A kommunikáció egyik legfőbb tényezője a hitelesség. Ezt a cikk kapcsán és arra vonatkozólag Te magad is megerősíted közvetve.

  Ez a hitelesség a záloga annak, hogy holnap is figyeljenek rá, holnapután is. Akkor is, amikor olyan kemény tényekkel jön elő, ami akár pártfordító is lehet. Az erőszakos kórházfelszabadítás következményes károkozásáról lehet, hogy fél év, egy év múlva jönnek majd az adatok. Akkor a hitelesség és hihetőség aranyat érne az ellenzéknek, mert talán még a szemellenzősök egy része (nem a boda-osztályú bértrollokra gondolok persze), szintén megfontolná, hogy miért is ugrott meg a drasztikusabb műtétek, az olyan halálokok, mint az embólia, a szeptikus sokk, stb. száma.
  Ha akarod ne hidd el, de a délmagyar szemétről alig tudnak az országban. Ellenben a Fidesz gondoskodni fog arról, hogy ezt a videót mindenki, de a hívek mindenképpen Korózsra égessék. Korózsról mindenkinek egy (p)Atinás legyintés jusson az eszébe.

  Ha ezt követően Korózs, vagy a pártjából bárki kiáll majd az olyan lágyabb adatokkal (tendenciákkal,véleményekkel, hogy Kásler következményes hálok ezreiért felel, akkor hány ember fog a délmagyar szemétre, és hány a kamumentősre asszociálni egy fél év múlva. Majd hányan fogják hitelesnek elfogadni az említett közléseket egy év múlva?

  Írod volt, hogy Korózs nem ostoba. Ha ebből indulunk ki, akkor ilyen, a majdani ütős adatokat előre elhiteltelenítő cuccal kiállni nem ostobaság a részéről. De akkor?….
  Igen, személy szerint az a véleményem, hogy Korózs ingyen tényleg nem lehetett ennyire ostoba. De ha igen, akkor nagyon alkalmatlan politikusnak.

 • gyuri10
  2020 június 16
  2:43 de.

  Boruch átó ádonáj
  Hülyeséget nedumálj

  /Fricibácsi Mr. KArinthy után, szabadon)

 • Boda Marcsi
  2020 június 16
  10:51 de.

  Inkább úgy fogalmaznék:

  Rajtad kívül mindenki érti hogy mit írsz:
  Értik hogy idióta vagy 😀 😀 😀

 • Andrew_s
  2020 június 16
  2:33 du.

  Hát evvan.
  Itt tartunk. 🙁

 • talalom

  azért légyszi, hogy ilyen marhaságot ne írjál le, hogy az Eu-s országokban dolgozó magyar egészségügyiek munkája megszűnt és hazajöttek

  Minden egészségügyben dolgozó a “frontvonalon” maradt, bárhol is érte a “támadás”. Ott állt helyt abban az országban, ahol a munkahelye épp volt.
  Persze lehet, hogy néhányan más okból “hazajöttek” közülük.
  de érted? – más sajátos egyéni okokból – lehet hogy 100-an de nem 100 ezren! Még kevésbé több százezren!

  EZ VOLT A TIPIKUS SZOCIALISTA-EGYSÉGPÁRTUNK VISELKEDÉSE – AZ IGAZSÁG ILYEN SZINTŰ ELFERDÍTÉSE – AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉRE VONATKOZTATVA!

  Tudjuk, még emlékszünk rá, hogy a hír igaz: – csak nem zaporozsjékat osztogatnak moszkvában, hanem moszkvicsokat fosztogatnak zaporozsjéban!

  dehát akiknek ennyire mindegy – hogy a gizikét a gözekén, vagy a gözekét a gizikére!

  SZÓVAL ÉN IS ABBAN A MOCSKOS/HAZUG KÉTSZÍNŰ VILÁGBAN ÉLTEM – CSAK NYITOTT SZEMMEL – TEHÁT NEKEM UTÓLAG LEGALÁBB NE PRÓBÁLJA SENKI LEDUGNI A TORKOMON, HOGY AZ MÁS LETT VOLNA MINT MA KINA, VAGY BÁRMELYIK FASISZTA ÁLLAM!
  SPANYOLORSZÁGBAN ÉS PORTUGÁLIBAN MEDDIG EL BIRTAK LENNI AZOK A FASISZTA REZSIMEK? VAJON KI VÉDELMEZTE ÖKET A LÉTÜKBEN A NYUGATTAL SZEMBEN? A NAGY SZOVJETUNIÓ! BIZONY.

  Minden-minden szocialista/kommunista/marxista/hitlerista/fasiszta így viselkedik – HAZUDIK, FERDÍT.
  Ezért lehet az Alma nyugodtan antiszemita – mert azt neki szabad – mert ö az aranyszivecskejéneben marxista vörösvérfolyik, nem kékvér – tehát nyugodtan uszíthat, gyűlölhet.

  Nem írok most azokról a névtelen, senkiházi, kiszuperált volt politikai munkatársakról/pártoktatókról akik idegyűltek, és itt hintik az IGÉT – nyilván valamilyen okuk van rá.
  A rodeiozo – foglakozására nézve kiküldött bomlasztó – aki nyilván azért telepedett le Kanadában, mert anticionista, antiszemita és fasiszta/kommunista – tehát jól el kell/lehet élősködni a kapitalista világban.
  A szerencsétlen magyar paraszt és munkásnép nép meg ugyanúgy eltartotta a kiküldetésében, mint a slapajt, ahogyan az a mai időkben közpénzen lófrált Kanadában.
  Nem persze, a tudósok osztálya az nem ápolta mindezt, merthisz azok már majdnem a párt kiválasztott rétegéhez jártak közel a jogosultságaikban és kiváltságaikban – csak rendesen kellett hozzá persze viselkedniük.

  De nem baj, az OLCSÓ POPULARITÁS A POLITIKÁBAN MINDIG A LEGKIFIZETŐDŐBB.
  Csak néha azért már jó lenne változtatni – mert Marcipánból is megcsömörlik az ember, ha egy héten csak az van a tányérján!

  Elég a sok populista hazugságbál.
  Olcsó trükkökből, egy fénykép kapcsán, amit az áruházba való bejutáshoz való sorban-állásról kerített, rittyentett ide a Petényi Judit. Olcsó trükkből egy cikk született.
  Pedig pontosan tudatában lehet, hogy amerikában elég nyilatkoznia a melósnak az interneten át, hogy elvesztette a munkáját, és 48 órán belül a számláján van 1200 dollár.

  De mindenhol mégis csak a ferdítés, hogy azt hozhassanak ki bármiből, amit egyszerűen saját érdekükre lehet adaptálni.
  Nem baj az persze nekik, fájjon az igazságnak, ha az más mint amit LÁTTATNI akarnak!
  Na Margit, rád borítottam megint a bilit, de nem az enyémet, hanem azt amit itt folyamatosan szorgosan gyűjtögettek egy-egy ideig, amíg tele nem lesz – és itt bűzlik.

  Nagyon jó lett ez a cikk itt, mivel ez egy szaros bili, ami már majdnem teli volt mikor ide lett kerítve, na ehhez tettek még néhányan hozzá, a tetejébe megjött az az olcsó amerikás cikke a Juditnak.

 • Gabriel
  2020 június 16
  9:58 du.

  szerencsétlen egy frusztrált egyed lehetsz gabcsi!
  velem nem mersz kiállni egy igazi vitára arról amiről azt állítod, hogy teljes volt a sikertelenséged, ez igaz lehet, mert kisüt a szavaidból, hogy sikertelenséget sikertelenségre halmoztál saját magad vagy az oka, mert én meg sikeres maradtam szerte széjjel a világban bármilyen politikai rendszerben, mert nem politikával dolgoztam, hanem mindig és kizárólag tárgyi szakmai tudással ami kiemelkedő volt és maradt a tenyerükön hordoztak olyanok is akik, kezdetben hüledezve nézték a legmélyebb vízben is vidáman úszik…

  a tudás tiszteletet és barátságok tömegét eredményezte amikre évtizedekkel később egy egy egyszerű telefonhívással építeni tudtam… a konzul meg is volt lepődve, hogy “azt” a személyt én innen a távolból keresztnevén szólítom és azon leginkább, amikor azonnali engedélyt kapott arra, hogy megadja a házi azaz személyes telefonszámát…

  ezt álnoksággal és benyalással sohasem értem volna el… te meg a nagy frusztráltságodban vagdalkozol bárkire még úgy is, hogy halvány lila fingod sincs arról kivel “enyelegsz”

  és ez a keserű valóság az összes beszólásoddal kapcsolatban ami hajszál pontosan a geyza betegsége is, földhözkötött földhözragadt aki a valós élet helyett újságcikkekből ollózza a “saját” véleményét

  minő röhej?

 • Rodeo11
  2020 június 17
  8:37 de.

  A veled való “vitának”
  kb. anny az értelme, mint kimenni
  az erdőre és egy fának elmagyarázni az Ohm-törvényt.
  Az is szépen bólogatni fog ha fúj a szél,
  de megérteni semmit nem fog belőle.

 • Azt képzeli a Rodeo
  hogy itt vele bárki is bármire “kiáll” .
  Nem veszi észre hogy csak a bohócsapkáján csilingelnek
  a rézkarikák amikor a hiedelme szerint ő “odacsap” 😀 😀

 • Ezért az Istenkáromló aljasságodért Isten verjen meg!Érdemed szerint.(דוריי דורות.)
  (Frici bácsid már megkapta,!דוריי דורות בנכדי נכדים שלו.Most rajtad a sor)

 • gyuri10
  2020 június 17
  10:27 de.

  Igen Gyurka,
  Frici bácsi feleségét
  VALÓBAN meggyilkolták azoknak
  az embereknek a szellemi elődei akiknek
  itten nyalizni szoktál. Istenkáromlás? Pár napja
  azt írod itt hogy abszolute távol áll tőled a vallás.
  Elötte meg pár hónappal hitvitákba bonyolódsz másokkal.
  Iszol te rendesen, hogy nem tudod mit beszélsz ?

 • Egyébként meg itt van, keressed ki, a közepétől kissé feljebb:

  https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Szoveggyujtemeny-szoveggyujtemeny-1/a-nyugat-nemzedeke-6F97/karinthy-frigyes-1887-1938-982D/igy-irtok-ti-valogatas-983A/magyar-drama-9968/madach-imre-9AD8/tizenhatodik-szin-9AD9/

  Jópár hónapja
  volt orcád aztatotat*
  állítani hogy Karinthyhoz
  nekem semmi közöm, mert az a
  te állítólagos népedhez tartozik.

  Hát lássuk komám.
  Olvassad el szépen,amit
  eléd szórtam mint sertés elé az igazgyöngyöt.

  * “Aztatotat” szintén Fricibácsi által megalkotott szó.

 • Kedves gyuri10, 2020 június 17, 10:27 de.
  Ne felejtsd el: a hagyomány szerint a Második szentély pusztulása a zsidók egymást közti hiábavaló, oktalan gyűlölete miatt következett be. Az értelmetlen viszály, a hiábavaló gyűlölet nagyobb véteknek számít, mint akár a három főbűn együtt.

 • Rodeio

  Bizony jól álcázod magad (másoknak) – erről írtam.
  És hogy mennyire hamisak a gondolatok, a szavak amelyeket ide borítasz.

  Hogyne, semmi gond, természetesen sikeres voltál … na és … ki vonta kérdőre, hogy miket értél el azokból amire szeretted volna vinni?
  Pontosan ezt mondtam, ezt írtam le.
  Másoknak meg azt kívánod, hogy kiszolgálják a mocskos marxista elvekre épülő rendszereket, vagyis minél többen alávessék magukat az olyan egyedek kiszolgálásának, mint te magad is.
  Merthogy tenmagad pedig kiröhögöd, azokat akik elhiszik neked és prédikátor társaidnak, hogy mindaz igaz amit szónokoltok.
  Merthogy az életed stílusa a szabaduszás – minden és mindenki között, mindenen át.
  Nem sül ki a szemed, nem hát és a bör se ég le a képedről, hogy elmeséled hogy ki- és felhasználtál bármit, ami kapóra jött, ami a kezed ügyébe került arra hogy a magad javát szemérmetlenül építhesd.

  Másokat meg pontosan arra uszítasz, hogy gyűlöljék, utálják azokat akik sikeresek – és most ezzel dicsekedtél el, hogy te mennyire sikeres vagy ….

  Te kis ócska tróger – nehéz mi, felfogni, hogy nekem semmi bajom vele – mi is lenne?
  Mit tudsz te arról, hogy én mit értem el?
  Gondolod, hogy nekem nem lenne mit az asztalra tennem, ha dicsekedni akarnék?
  De én nem magammal dicsekszem, hanem meghagyom hogy mások mondjanak elismerést rólam, de azt sem nekem, mert nekem az sem hiányzik. Mert minek is?

  – Látszik, hogy nem érted meg úgysem, hogy mit jelent az, hogy “élni és élni hagyni”.

  Te ugyan, ezt várod el hogy respektáljanak, de Te senkit.
  (zárójelben, mint az álkeresztények – az egyházak hatalmasságai, hogy a csóró tömegek respektálják a Jézusi tanokat – maguk pedig semmit!)

  Azért kívánsz másoknak valami marxista világot, mert abban bizony könnyen lehet úszkálni.
  Abban is akik fent vannak, azok mindent visznek, a csóró tömegek pedig húzzák az igát.

  Söt, annál jobb, ha minél nagyobb a nyomor benne – mint például Venezuelában. Gondolod, hogy nem hívtak engem – jó bulikat csinálni ott? Arannyal, gyémánttal bizniszelni? Nem a pénzem miatt hívtak, hanem mint gemologust, szakmai tudásom miatt – na meg a kapcsolataim miatt. Arany biznisz bizony, a minéróké 40% (akik keccsölnek), a militároké 20%, az enyém a többi. Csakhogy nekem nem gyere be a más nyomorán gazdagodni. A csóró venezuelai nép nyomorán, mint ahogy nem mentem bele a rendszerváltáskori adok-kapok (csalok-lopok) bizniszbe sem!
  Tudással – persze mi mással építhetsz bármit is? Ezzel akarsz engem “meglepni”?
  Nevetséges vagy inkább – pontosan hogy előjött, hogy mennyire egoista.
  Gondolod, hogy nem tudással értem el sikereket? Hogy miket értem el magyarországon mit dicsekedjem vele? Csak annyit, hogy az USP egyetemnek nézz utána, hogy mi fán terem, aztán ócsárolj másokat ha tudod, hogy miről beszélsz. Gondolod, hogy véletlenül adtam ott tanfolyamokat a posztgraduális képzésen?
  Pont a napokban vetődött fel bennem, hogy mennyire nagy ritkán csináltam fotókat a munkáimról – nincs is talán semmi.
  De aztán békességgel belenyugodtam – nem számít, amit magamban hordozok az a lényeg.

  Szóval, minden amit mondasz a nagy emberi egyenlőségről, az ember ember általi kizsákmányolásáról – esetedben, az itteni marxista fanokkal együtt visszatetsző, minden alap nélküli hazugságok – mert bort isztok és vizet prédikáltok.

  Erről szóltak az előző soraim, és jé láss csodát – nemhogy csak megerősítetted, hanem alá is támasztottad.

  Hülyítsd magad – te kis egységsugarú … aki nagyként akar toporzékolni …. csak nehogy a végén átmenj hiperbolikussá

 • Barhogyan is alakulna az ellensegssjedesek itten, de valami rendkivulli esemeny tortent a Pesti Parlamnerben.

  192 “igen” szavazattal es “O ellenzekkel” megszavaztak a virus rendkivulli allapot megszunteteset.

  Vajon mi tortenhetett????

  Nemi eggyettertes a magyar kepoviselok kozott ????

 • SZANDI MANDI:

  A masodik “szentely pusztitasa”….a zsidok egymaskozti…

  Nem ! A Temple NEM lett elpusztitva csak megszennyezve a Helenistik-elvek alatal;i erok alatal, sot meg a Syriaibol erkezett cspatok altal sem.
  A Temple-t az irott szoveg alapjan tiszyiva, csupan a megszennyezett oltar-t epeittek ujja.

  Majd Titus hadai, harom legio pusztitottak 79 B.C.E.-ben.

 • Jajveszékel az ipse,
  mint egy vidéki jóasszony kinek ellopták a libáját.

 • Bendeguz79,
  Ennél még nagyobb az egyetértés amikor a fizetésüket szokták megemelni szeretett képviselőinknek 🙂

  Ez a volt 2. templom, ami azóta sem épült újjá. Nehéz is lenne, ott van fölötte az Al Aksza mecset. 🙂
  (Heródes ezt bővítette folyamatosan.)
  Amúgy mit is akartál mondani?

 • Gabriel
  2020 június 17
  12:10 du.

  moderátorka lécci?! ereszdbe

  gabcsika, az a hosszú kígyózó autósor nem azért hogy kapjon $1200 at csekken, hanem ingyen kajáért, mert üres otthon a hűtő, és nincs neki $28,00 -a hogy vegyen zabpelyhet literes tejjel, mert chickenfingerre már nem jut!

  hahahaha

 • “Gondolod, hogy nem hívtak engem – jó bulikat csinálni ott? Arannyal, gyémánttal bizniszelni? ”

  Gabriel, dehogy gondolom, ‘stemmencs… 😀

 • Kedves SzandiMandi,
  Elég kis pont vagyok a Harmadik Szentéllyel kapcsolatban.Azon kívül,hogy 63 éven keresztül a tőlem telhető mindent megtettem a Szentély felépüléséért,senkit nem gyűlölök.Ellenséges támadásokat is csak olyanoktól kapok,akiknek sok közük nem lehet a Zsidók országának építéséhez,tehát rombolni is csak nulla értékű pofázással próbálkozhatnak.Ahogyan az a született lúzerekhez illik.A figyelmeztetésed jogos,de a címzés helytelen.

 • Gabriel
  2020 június 17
  12:10 du.

  drága , aranyos, kedves Moderátor

  azért az “ócska tróger” -re hadd mondjak ezt azt?

  csak annyit: nem vagyok, nem voltam és nem is leszek!!!

 • Alma

  Ilyen az amikor nyilvánosság előtt vitáz valaki kifejezetten EGY valakivel
  A harmadikok nem értenek belőle sokat.
  Rodeio viszont – akinek soraim szóltak – tökéletesen érti, mert valóban ott volt, és valóban ismeri az ottani világot.
  Tudja, hogy ott úgy működik, ahogy írtam

  Csakhogy Ö kicsit átértelmezi olyanra, ahogy Ö leírja itt egyfolytában, én meg nem próbálom átfesteni.

  De Te mivel nem láttad – nyilván nem tudod hova tenni azt amit írtam.
  Gondolni persze gondolsz valamit – és minő véletlen, nyilván azoknak a MÉM-jeidnek alapján, amik az ilyen mondatról eszedbe jutnak.

  Na most leírom, nem a magam fényezésére, csak hogy talán jobban hozzá tudd közelíteni a saját ismerd világodhoz.

  Venezuelában, mint a dél-amerikai országokban általában – a jövedelmi és igazságszolgáltatási olló nem kissé, hanem nagyon nyitott.
  A mondás, ami járja: a haveroknak/csókosoknak minden amit a törvény elnéz, a köznépnek a törvény szigora az utolsó betűig.

  (Mellesleg az orbán valami ilyesmit igyekszik a Kárpátok kies bércei közé elplántálni – ez csak kitérő volt)

  Tehát Venezuelában, ahol a tömegek nyilván elégedetlenkedtek voltak a helyzettel a jelenlegi baloldali kormányok előtti időkben – egy Hugó Chaves nevű volt katonatiszt elindult a választáson, populista baloldali programot hirdetve – könnyedén megnyerte a választásokat.

  Szinte természetes volt, hogy sikerült sok volt tiszt-társát a hívei között tudnia – ezzel sikerült a hatalmát a katonaság oldaláról is bebiztosítani.
  Tudom, hogy vallásos előítéleted miatt ugyan bibliát nem olvasol, de azt már sokat hallhattad emlegetni, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
  Nyilván ebben a loyalitásban a katonatisztek sem szándékoztak kiöregedésük idejéig Teréz-anya módjára csak szolgálni – így Hugó Chaves-tól folyamatosan egyre több kiváltságot csikartak ki.
  Minden részletbe ne menjünk bele – hosszú lenne a felsorolás – de csak annyit, hogy az idők folyamán előbb államosított államosított állami olajipari vállalat részvényei jelentős hányada a tisztek tulajdonába ment át. (Zárójelben a maradék pedig mára a ROSZTNYEFT tulajdona – orosz földön az ilyen államhoz közelálló vállalkozások hasonlóak a “magyarkormány X orbán” viszonylatokhoz)
  Miért fontos mindez és hogy jön ide?
  Venezuela a világ legnagyobb olajtartalékával bír, messze megelőzi Szaúd-Arábiát – és történetesen még OPEC tag is.
  A 2. legnagyobb aranykészlet és a 4. legnagyobb gyémánt lelőhelyek birtokosa.

  Venezuelában ma éhség tombol, amely ország 20 évvel ezelőtt messze jobb helyzetben leledzett mint akkor Brazília.
  A bennfentes tisztek lassanként a hatalmat megkaparintották – rárakták a kezüket minden gazdasági forrásra. Amikor Chaves-t a rák elvitte, mint Antallt – a helyébe egy abszolút bábot a hatalomba ültettek (névleges demokrácia) aki a *SARLÓ-KALAPÁCSOS ISTEN*-re hivatkozva ma tort ül, mint a Csauszesku anno.

  Bár tudom ez számodra szentségtörés, de én nem felejtettem el, hogy Csauszesku kiexportált az országból minden élelmet, energiát, az olajat eladta – Dák-honban pedig a Dáciá-kat sötétben, fűtetlen szerelősoron szerelték össze az „uralkodó” munkásosztály fiai – akiknek a napi élelmiszer adagja egy szelet kenyér és egy 200 grammos lekvár volt.
  A benzinjegy feljogosította őket havi 10 literre, amiért amúgy felesleges is volt sorban-állni, mert a kvótákat mindig éppen aznap nem váltották be.
  Na megint eltértem …

  Tehát, hogy végen kibökjem, hogy hova akarok kilukadni – amikor aranykitermelésről beszélünk ottan abban az országban, az azt jelenti hogy olyan valamiról van szó, ami közvetlen a bennfentes körökhöz kapcsolódik.
  Nekem vannak ott ilyen kapcsolataim, vannak kapcsolataim a világ más táján, ahová ezt értékesíteni is tudnám – és véletlenül, mint technikus értek is hozzá.
  Na ennyi.
  De viszont határozottan távol tartom magam az invitálásoktól – mert nem akarok részt vállalni olyanból, amit az én etikám nem vesz be. Hogyan hívhatnám gazembernek azt a sok élősködő senkiházit, akik ugyan az ingükre, sapkájukra sarló-kalapácsot festenek, a nyelvükkel a nép nyomora ellen harcolnak – közben hasonlóan Iskatóriás Judáshoz pedig valójában a nép javait a zsebükbe teszik.
  A Rodeio pedig pontosan azzal dicsekedett el, hogy nála ez nagyon is megy, igy müködik.

  (Nem fogom most elmesélni, hogy ki volt Judás, ezt már keresd ki magadtól. Itt csak annyit, hogy Judás az a személyiség volt a bibliában, akik a „pártunkésnépünk” csalhatatlan vezetői voltak. – János, ez egyik könyv írója feljegyezte – hogy amikor ez a Judás Jézust önző „kapitalistának” bélyegezte – mondván hogy a 300 drachma értékű mirhát magára kenette – pedig ha eladták volna! – Az árát mindjárt szétoszthatták volna szegények között! – János szavai szerint, Judás volt a pénztáros és valójában a lelke mélyén azt a 30-at sajnálta, vagyis a 10%-ot, amit mindig “lecsípett” a szétosztásra kerülő pénzekből! – hát ez a dolgozó munkásosztály kezelése a marxista tanok szerint.)

 • Rodeio

  Keress még kifogásolni valókat – nyilván fogsz találni többet is.
  Nem vagyok szent – és nem fogok diplomatikusat játszani csak hogy jó modorúnak látsszam – vagyis kívül egy gyönyörűséges ropogós piros alma – belül meg férges.
  A tényeket amit írtam, azokat cáfold – de a tények sajnos könyörtelenek.

  Igen, hiszem és elfogadom hogy valóban bármilyen személyes ártás, személyes intrika, becstelenség nélkül vitted az életedet – Söt, nyilván munkád, szellemi erőfeszítéseid eredménye, gyümölcse mindaz amit a mai léted – státuszod körbevesz.

  De miért prédikálsz másoknak meg rosszat?
  Miért kívánsz a világnak marakodást, gyűlölködést?
  Miért?
  Gyűlöletre uszítasz, közben pedig azt állítod, hogy megveted a fegyvereket?
  Ahol elég gyűlölet gyűlik össze, ott előbb-utóbb gyilkolnak

  És mivel a miértre csak újabb gúnyolódások a válaszaid – szerintem még olcsó dicséret is az ilyen kifejezés.

 • Rodeio

  tegnap valahogy elcsesztem az elküldést – kikapcsoltam a böngészőt az üzenet elküldése előtt.
  Mai világban nem tudsz átvágni senkit, itt vannak a NY-i árak

  https://www.expatistan.com/cost-of-living/new-york-city

 • Gabriel
  2020 június 19
  6:26 du.

  ennyiért semmit sem lehet kapni, ez egy lista, valaki kitalálta és a hozzá tartozó jövedelmek sincsenek sehol

  egyébként bye bye