Orbán gyíkember?

2020 június 20 7:58 de.81 hozzászólás

A hazai kormány feje, a Kárpátok Önjelölt Bozótharcosa, kezd felkészülni a nyári kommunikációs kampányra. Ehhez azonban olyan vezérszólamot talált, ami jelenleg üres halmaz. Azonban a szokásos korábbi baromságokhoz nyilván hamarosan előkerülnek a naftalinból a szokásos szereplők. Annak érdekében, hogy feltöltsék olyan tartalommal, amelybe kapaszkodva a híveik menthetik azt, ami a kognitív disszonanciáik rohamai után megmaradt a személyiségük roncsaiból. Mert, azt hiszem, komoly intellektuális megalkuvás kellhetett eddig is ahhoz, hogy akár csak fizetésért is, de lelkes trollja legyen valaki a kedvetlen vezetőnek.

Mert kedvetlennek nagyon kedvetlen lehet. Szinte már sajnálni valóan kedvetlen. „015-ben nem jött össze még az sem, hogy a menekülteket felduzzasztották a fővárosban, és még az ultrák szerepbe helyezése sem volt képes egy kis zavargást kiprovokálni a Keleti pályaudvar környékén. Most pedig a WHO bemondásos licitje dacára is csak egy tömeges fertőződés alakult ki világszerte. Ami nem csökkenti a betegek fájdalmát, és a meghaltak utáni gyászt. De még ez a valószínűleg felértékelt, és a korai nemzetközi prognózisoknál kisebb fertőződést okozó betegséghullám is folyamatosan összeomlott. Nem Magyarországon, hanem világszinten. Akkor is, ha tudom, hallani még, és még sokáig hallani lehet majd lokális, akár országnyi gócokról. Visszatérő mutánsokról. Ahogy az influenza esetében is vannak fellángolások.

Ennek a világszinten tapasztalható tendenciának az ismeretében pont akkora bemondás a sikeres védekezésről kántálni, mint a szovjet csapatok kivonását követelni annak idején. Tudva, hogy a csapatok kivonása hónapok óta le van papírozva. A sikeres védekezés a személyes olvasatomban úgy indul, hogy a betegekkel szembesülő orvos jobb eszközöket birtokol, mint a fotós-kiránduláson levő, a kórházba csak betévedő miniszterelnök. Aztán ott folytatódik, hogy nem küldenek haza ok nélkül olyan betegeket, akiknek az otthoni ellátása nem kellően megoldott. Mert Kásler az Orbán szerint sikeres, amúgy tízparancsolati ráolvasással gyógyító, miniszter ilyen utasítása ismertnek beállított. Függetlenül attól, hogy Korózs egy politikai balfék-e, vagy sem. A tartós pánikhelyzet fenntarthatatlansága, és talán az, hogy a nemzetközi elfogadhatóság terepén is erősen bűzlött a nyilvánvaló hatalom-mánia, erősen megviselhette Orbán Viktort. Talán ezzel magyarázható, hogy szinte már a lapos Földön randalírozó gyíkembereket gyanítja minden belső fájdalma mögött. Eljutva odáig, hogy Orbán szerint „bizonyos bírói ítéletekből kiolvashatók háttérhatalmi szervezkedések”. A gyíkemberek a miniszterelnök szerint egyébként egy „liberális imperializmus” nevű fedőszervezetbe tömörültek. Erről lehet, hogy Orbán Viktoron kívül csak beszédírói tudnak pillanatnyilag, de a trollok, fórumrombolóktól Rezsiszilárdig valószínűleg már kivont billentyűzettel állnak.

Nyelv liheg. Nyak merev. Fej forog. Szem fürgén jár. Fórum, illetve mikrofon-felderítő üzemmódba kapcsolva. Olvasás alól felmentve. Mert ellenkező esetben esetleg még elolvasnák, hogy Orbán Viktor közel nyolc éven át volt a Liberális Internacionálé egyik alalnöke, majd elnökséghez közeli tagja.

Lehet, hogy Orbán Viktor egy gyíkember, és mégis lapos a Föld?

81 hozzászólás

 • Nem, nem gyik, hanem aligator !

  S ha tudnad hogy az alihatorok hogyan kapja-el aldozataikat, nem viccelnel?

  Mert a szerzo is amodon lehet majd aldozata.

  S az aligatortol nem letezheto a menekules !!!!

  A vicc-nek vege orokke.

 • Hö..Höhö.. 😀

 • Na majd minnyá megjön Gyikarcú SOB*
  és elmagyarázza a szép szavaival hogy is van ezy igazából.
  Azzal fogja kezdeni hogy idézem látatlanban:
  “Az oldalunk tisztaságának érdekében mondom csak..bla..blah..”

  *SOB = Gyíkarc.

 • Tongue panting. Neck stiff. The head is spinning. Eyes are brisk. Switched to forum or microphone discovery mode. Exempt from reading. Otherwise, they might even read that Viktor Orbán was a vice-president of the Liberal International for nearly eight years and then a close member of the presidency.

 • Iszonyatos jelzőket olvashatunk a tanulmány vége felé! S talán még veri a feleségét is….

 • a reklám alatt…..A GYENGYÉBBEKNEK!
  A konzultációs kérdésekre persze nem kötelező válaszolni….(!!!)
  de a többség valósznűleg önként megteszi……(akár írásban,akár a neten)az ellenzék meg ugye a saját meggyőződése szerint…..!

  Mellesleg,az eredmény már most borítékolható….!
  na vége a reklámnak,elmentem…
  jó éjt!!!!

 • slapaj
  2020 június 21
  8:45 de.

  Tudunk róla öcsi.
  Csak azóta “továbbtanult” .

 • Boda Marcsi
  2020 június 21
  4:07 du.

  Honnan veszed hogy a “többség visszaküldi” ?
  Taláb ha bemutatnál állításod alátámasztására valami
  VALÓBAN HITELESET.Mert a bemondások nem hitelesek.
  Azok csak blablák.

 • Boda Marcsi
  2020 június 21
  4:07 du.

  A beírásodra:
  – A cikk NEM a konzultációról szól;
  – Egy népszavazás eredménye egy esetben borítékolható: Ha csalnak és előre megvan a végeredmény;

  Ergo:
  – Megint fogalmad sincs, hogy mire reagáltál;
  – Magad leplezed le a diktatúrát;

 • D.Bernstein,
  Kezedbe ne vegyél egy Rejtő, vagy Karinthy-művet. Úgysem értenéd.

 • A magyarországi kormány főkolomposa se nem rém-, se nem angyalember. Erősen közepes kvalitás – az a típusú “eszes fiú”, akinek a meglátásaiból hiányzik az erkölcs, az etika támasza.
  Így azután – bármilyen hangos is a sikere – hebrencs bugrisból a hisztis bugris trónjára sikerült felkapaszkodnia. Ez ugyan nagyon káros és veszélyes a hazámra, a nemzetemre -, de a sokaság mindig is hajlamos elvakulni a talmi dicsőségtől, megsüketülni a hízelgéstől, ami megbénít. A népemnek nem a tankok, nem is a bankok lesznek a végzete. Hanem az önelégült fennhéjázás, vélt és valós sérelmeinek szakadatlan visszaböfögése, a “kultúrfölény” nevetséges emlegetése.

 • talalom, egyetértünk! (Má’ megin’… 😀 )

 • Margitka, nejem mesélte, hogy milyen borzalmasan nehéz gyermek és fiatalkora volt, s valóban csak tiszteletet érdemel. Újabban azonban sajnos mind magabiztosabb, némi szereptévesztésbe is keveredik, még önjelölt cenzorságot is elfogadna… Ne tegye ! Chris profi módon csinál mindent, még ha ő nem is foximaxi politológus (négy évtizede).
  De amiért most megszólítom: “hazámról és nemzetemről” ír fentebb. Ezt se tegye! Visszarémlik egy bejegyzése, amikor június 4-én egész Magyarország EMLÉKEZETT VALAMIRE, egy dátumra,(nem Gyurcsány úr születésnapjára!) egy 100 éves Jubileumra. Budapesten 16.30-kor a főpolgármester kérésére leállt a közlekedés, országszerte megkondultak a harangok, sokan könnyeztek….,- s akkorra Ön – egy kérdésre – a kutyáját emlitette meg az up-to-date problémájának.
  S Izraelbe se látogasson ki bizonyos évfordulókon.
  Tisztelettel, -gábor-

 • Orsós Elemér

  talalom
  2020 június 22
  3:16 de.

  “A magyarországi kormány főkolomposa se nem rém-, se nem angyalember.”

  Kedves Margitka, szerintem a “magyarországi” jelzővel nagyon beletrafáltál, mert az 1947-es kékcédulás választások óta nincs szuverén, másfelé lekötelezettlen magyar kormány.

 • “talalom”

  Nem velne hogy ideje lenn felnoni ?

  Politikusok es allam-burokratak teljesen megbizhatalanok.

  Maga a sajat vaksagaval vezeti onmagat felre.

  Azert lenne nagyon de nagyon szuksegeuk amiket maga es elvtarsai csak “hulyeseg”=nek velnek.

  Amig kepetlenek es lehetetlen a politikussaik es burokrataik labat a tuzbe tartani, addig az NEM fog valtozni.

  Nevezzek azr barminek is, munkas-paradicsom-nak vagy “junta”-nak. mind az jelentektelen.

  MINDEN hatalmat, minden lehetosget, minden jogaikat vakon a politikusoknak es burokratak kezebe adtak.

  Azt kovetik majd vakon egy masik ezer-evig ???????????

  A maguk hozzaszollasaik alapjan IGEN !!!!!

 • Amúgy nem “kommunikációs kampány” lesz,mint az uszító cikkíró írja,hanem nemzeti konzultáció!
  Amúgy egy másik “lelkes” cikkíró nemrég “inzultációnak” nevezte a
  konzultáció indítását. Ő és itt többen már a 2022-es választási kampányra gondolnak,készülnek, ?még nincs itt az ideje.

 • Boda!
  Nem tudtam, h most is lesz amolyan kamukonzultacio!
  Annak eredmenye sohasem volt hiteles a korulmenyei miatt!
  Annal mégkönnyebben csalhatnak, mint a nepszavazasokon!

  Segeny gyikemberek, hangyaemberek, félisten földönkivuli utazok!
  Ha tudnák, h veluk azonositanank o1g-t, akkor hazafereglukaznanak szegyenukben es megbannak, h bármiben is segitettek!
  Hat még az eddás pataki Attilát es együgyű nemzetibankelnokunket is hazatoloncoltak, pedig eszesitesi szandekkal invitaltak oket a Mennybe, de tul tuskok voltak a jelek szerint! Se a hangja nem lett jobb, se a gazdasaghoz sem ert jobban!
  Bar, az nem derult ki, h pataki Attila megközgazdászolódott volna, v matolcsi indulhatna a Röpülj páván!
  Ezt az esetleg ideális változatot meg nem ismerjuk….
  Egyre megy, mert akár eddig is cserelhettek volna!
  Sőt, talán jobban is jártunk volna.

  Azon merengtem mar többszor is, h o1g konzervativ alelnoki posztjat mennyire magasztaltaķ!
  18alelnök volt! Minden orszag konzervativ elnöke!
  Tehat hiaba is tiltakozott volna ellene, automatikusan bárki megkapta volna, de meg is kapta!

  Azt meg talalgathatjuk, h ki szégyenli jobban o1g liberalis alelnoki posztjat – o1g, v a liberálisok!?
  Vagy Boda?

 • Mit jelent a “gyíkember”?

 • Boda 4:07: “…de a többség valósznűleg önként megteszi” – mármint az itt szóba se került inzultációs papírok visszaküldését.
  Mielőtt “elmegy” Marcsika: nézzen utána: eddig a legtöbb 1,9 millió papír volt – a nyolcmillió kiküldöttből a magyarországi junta (lánynevén kormány) saját bevallása szerint. Ha ez Önnek többség – akkor Ön egy valóságos Krupszkaja. (Tudja, nem a hatodik, hanem a V. I. Uljanov felesége.)

 • Bendegúz79!

  Csípem a humorod….de ugye Orbán se nem kígyó,se nem gyik…..ha meg véletlenűl “krokodil” lenne,hát biztosan kiköpné az ellenzéket……nem akarna felfordulni tőlük!

 • Ferenct
  2020 június 22
  1:14 du.

  Mit jelent,
  ha te megkérdezed
  hogy mit jelent a “gyíkember” ?

 • Kedves Margit !
  – A “politika” engem is kiborít, hogy vidáman él egymás mellett, az illiberalizmus, liberálbolsevizmus, és a liberálimperializmus stb.
  – Gondolj arra hogy a Ti időtökben, a proletárdiktatúra, együtt létezett a népidemokráciával, ami fából vaskarika…volt !
  – A cikk, a tucat “orbánozások” között, igazán, újszerű újságírói teljesítmény…

 • Boda Marcsi
  2020 június 22
  12:41 du.

  Ezt a szót hogy “uszító”
  még ifjúkommunista idejében
  tanulhatta ez a jóasszony,a Rákosi
  éra alatt.Akkoriban volt ez a szó divatban.

  A Kádár-korszakban már
  nem annyira volt divatban
  ez az undorító szó, a későbbi
  időkről már nem is beszélve.Hát erre
  mit hoz a Sors, egy ocsmány levitézlett és
  nácivá vált kétszínű áskálódó büdösbanyától kell
  ismét elviselni itt ezt az idejétmúlt ócska kifejezést.

 • D.Bernstein
  2020 június 22
  8:43 de.

  TE itt hülyeségeket hordtál össze.
  Ennyi tellt tőled.
  Mexoktuk.

 • éljen találom!!!! sokáig és egészségben, minden nép a saját ünnepeit ünnepelje…

  én nem ünneplem más nemzetek akármijeit az nem az enyém!!! semmi közöm hozzá!!!

  bernstein meg csak hadd dühöngjön

 • BODA MARCSI.

  Sajnalom , de az u.n. “konzultacioik” teljesen ertelmmetlen penz es ido-vesztes.

  Mit tervezett volna a “kormany” azzal elerni ???

  Csupan a postasokat izgatni a kezbesiteseikkel.

  Ha a Part-elnok-nek szuksege lett volna barmi koz-velemnyt feltarni, hat egy het-alatt kevesebb osszegert pontos adatokat kaphatott volna.

  Persze mind az csak esztelen mese. S semmi koze annak a ket-ev-mulva levo part-valszatasokhoz.

  A sikeres part lessz amely kepes lenne a virus utani gazdasagi es sulyos koltsegvetesi problemakra megoldast talalni.

  De az ottani gondolkodsaik azt is csak sulyosbbitani fogjak.
  Emlekezzen ezen soraimra majd akkor !!!!!!!!!

 • SLAJ;

  Meg ha igazan fiatal iskolas srac is vagy, de bizonyara tudatban lehetnel, hogy mind azok a propaganda szloganok csupan nep-butito maszlagok voltak.

  Valojaban, bar-mi nev alatt is a diktatura az diktatura, es rablo gazdalkodas volt.
  Csupan egy nehany kivetelesek korlatlan hatalmanak es ohajainak a kielegitesere.

  Barmi definiciokat is talalnal a dictionaridban, mind az semit nem valtozgathatna azon soha.

 • slapaj
  2020 június 22
  2:02 du.
  te honnan ismered a demokratikus centralizmust, és a többieket??? ha jól számolom, akkor 1990 táján születhettél, max a nagymamád mesélt neked (nem a Boda az?) erről, konzultáljál vele erről

 • Hajjaj!
  1. Boda naccsasténs: a “konzultációt” én neveztem – joggal – inzultációnak, mivel kérdés nem szerepel a papírokon, ráadásul a visszaküldött íveket se ellenőrzi senki. Amúgy eddig a mo-i junta bevallása szerint a legtöbb visszaküldött papír 1,9 millió volt – ami nem éri el a szavazók 25%-át se. MIféle többségről hablatyolsz?
  2. B79! Ahogy zavaros szövegedból kiveszem, szerinted az állam,meg a bürokrácia minden baj okozója. Hááát,lelked rajta. Azért kíváncsi lennék, ha a Te államod nem biztosítaná a megélhetésedet, kit kárhoztatnál? Ne dumálj mekem, hogy dolgoztál, fizettél. Én is. 52 évig. Evből 12 éven át kedvezményesen adóztam, mert már minden korhatárt átléptem.
  Most megélek. Nem Florida, minden bizonnyal szép tengerpartján, hanem a szülőföldemen, ami nekem tenger híján is gyönyörú. Te meg az államod és a bürokratáid nélkül rohangászhatnál bölények után, vagy várhatnád, hogy a fiatal vadászok dobjanaík egy falatot.

 • D.Bernstein
  2020 június 21
  11:02 de.

  Iszonyatos jelzőket olvashatunk a tanulmány vége felé! S talán még veri a feleségét is….

  ————————————————-
  Lehet, hogy más-más cikket olvastunk? Kerestem ugyanis az iszonyatos jelzőket, az útmutatás szerint a “tanulmány” vége felé, de nem leltem!

  Deazonban ámbár, valamiben mégis egyetértünk – szerintem is veri! -:))))

 • Boda Marcsi
  2020 június 22
  12:41 du.

  A cikk még mindig nem a konzultációról szól.
  Fuss neki harmadszor is. Hidd el, menni fog! Csak kitartás.

 • D.Bernstein
  2020 június 22
  8:43 de.

  A megemlékezés címén a nemzetvesztő jobboldal háborús tevékenységének következtében született trianoni izére gondolsz?
  Vagy a nem kevésbé háborús nemzetvesztéssel elfoglalt jobboldal háborús tevékenységének köszönhetően azt szigorító potsdami izére?
  Vagy csak szimplán a fasiszta jobboldalt akarod burkoltan éltetni itt?

 • Boda Marcsi
  2020 június 22
  1:37 du.

  Jóvan Marcsika, üljetek szépen Ferenct mellé s nincs ám kockafejetek. A kalap szögletes csak rajtatok.

 • Kedves Slapaj! De tényleg: mi a jófenét tanultál Te ilyen hosszan (közpénzen)? Hogy csak ilyen szánalmas izékre telik? Persze, volt proletárdiktatúra – Magyarországon kb.52-ig.A mépi demokrácia más – a proletárdiktatúra konszolidációja. Engem nem “borít ki”, hogy egymás mellett él sokféle elképzelés, nézet, világlátás. Szerintem ez a természetes. Az illiberáció (vagy mi a jó fene) bajnokai szerint viszont nem. Kizárólag egy nézet, attitűd, habitus létezhet. Nekem ez elég sivár.
  Mint köztudott, én prolinak neveztem ki magam. És bicskanyitogató, ahogy a ner fungál. Nem tudom, lesz-e elég ideje a diktatúrából konszolidálódnia. De úgy látom, nem is akar.
  Hát ez szar ügy: emiatt mondtam egyszer, hogy ideje lenne az Aurórát a Dunára hozni. Mire Te készségesen az ej uhnyemre asszociáltál. Holott az Auróra motoros hadihajó, ha jól tudom, monitor osztályú. Nem kell tehát emberi erővel vontatni.
  Az Aurórát (hajnalt)én meg jelképnek szántam: annak a jelképének, hogy a prolival mégsem lehet mindent megtenni. Sokat lehet – mindent nem. SE népköztársaságban, se nemzeti izében. Majd meglátjuk – de sok függ a nemzetközi politikai mozgásoktól.

 • Kiegészítés:
  Bár nem a cikkhez tartozik közlöm,mint ahogy azt mások is gyakran megteszik az alábbiakat:
  Mellesleg az MSZP-nek sikerült a Korózs Lajos által terjesztett valótlan,kormány lejárató nyilatkozatával kapcsolatban(élő adás…) a videójával a 3 % alá süllyedni.

  Németh Athina egy 8 általánost végzett nőszemély,aki se mentős,se orvos,se gyógyszerész nem lehetett itthon és akinek a saját lánya
  nyiltakozott,hogy egy gyógyszerfüggő senki,aki ellen 2018-ban csalás miatt eljárás is indult……
  remélhetőleg ezen demokratikus fórumon…mind az előző,mind ez a hozzászólásom megjelenhet?moderálni nincs mit,csak olvasni…
  Na erről ennyit!

 • talalom
  2020 június 22
  3:15 du.

  :)))))..: ))))))))))… Ott az öt point : )))..: )))))

 • Amúgy tisztességes,(mellékesen keresztény) emberként,őszintén azt kívánom,hogy Kanadában is hasonlóan jó legyen helyzet, mind a vírusfertőzöttek,mind a halálesetek vonatkozásában ,mint itthon.!
  Ezt a rég kint élő kanadai és a később kitelepült magyarokra egyaránt értettem!!!!!!!!!!!!
  Mostanában erről nem írtak….

 • slapaj
  2020 június 22
  2:02 du.

  Tégedet az ún. politika nem “kiborít”,
  hanem BEBORÍT . Egy kis apanázzsal.
  De úgyláccik kevesled. Holott edigi
  itteni “teljesítményeidet” figyelembevéve
  nem nagyon dolgozol meg érte.Mintahogyan
  nem böcsülted meg magadat a kanadai egyetemen sem.
  Szaal pajtás nyamvatt kis lúzer vagy , semmi több.
  Ha nem szeded össze magadat,ezt a kis aprópénzt is megvonják.
  Mihez kezdesz akkor? Újságírónak nem mehetsz el,
  nem végezhetted el a szemesztereket. Mert ki lettél rúgva 😀

 • Jaj, kihagytam Bernstein (tisztelettel Gabor-t). Kedves Bernstein: nem volt nehéz gyerekkorom – baromi szegények voltunk ugyan, és mindig szem előtt kellett tartanom, hogy a képességeimet pénzért vessem latba. De ez nem fusztrált – sőt egyenesen büszkévé tett, hogy 13 évesen képes vagyok a magam és a család fenntartásához hozzájárulni. Emellett a szüleimre és a testvéreimre mindig számíthattam, számíthatok. Mifene kéne több a “boldog gyerekkorhoz? Valami öntudatlan csápolás tündérruhában? Szerintem az baromi unalmas lett volna.
  Chrishez egyébknt nem “foxi-maxi” cenzornak jelentkeztem, csupán felajánlottam,segítek a hsz-ek szerkesztésében. Nem élt ezzel: már látom, az én érdekemben, holott ez nem lett volna admin jog,csak annyi, hogy a nyers hsz szöveget elolvasom, megszerkesztem, neki elküldöm.
  Amúgy a Politikai Főiskola közel sem volt foxi-maxi, pláne nem 84-88 között. (tudom,mert foxi-maxit is végeztem korábban.)
  Azt meg kifejezetten kikérem magamnak, hogy ne beszélhetnék a hazámról, nemzetemről!Ugyan már! Önnek tán kóvedje van, aminek az alapján megszabhatja, ki a magyar, ki nem? Izraelbe meg akkor megyek, amikor akarok. Nem vonz ugyan – utálom a meleget. Szibériát látnám szívesen: a végtelen tajga, a széles folyamok lusta vonulását. Ez már valószínúleg kimarad az életemből.

 • talalom:
  Ezen sorait ketsegtelenul nem “duhebol” , hanem “gyuloltenek” nyilvanitasaval irta.

  Az igazi “taurus” egyeniseget (Aprilis 20 es 22) keptelen altakarni. Hm????

  Nem, az en hazam nem foglalkozik senki cuclizsaval sem pelenkazasaval, de teljesiti torvenyes es erkolcsi kotelezettseget, s biztositja elzalogosithatalan jogainkat, lehetosegeinket es tulajdonaninkat.

  Csupan azon alapokon kepes minden emberileny a sjat megelegedeset es sikereit az eletben elerni onmaga.

  Ugy nnem letezheto embertrsaink “kizsakmanyolasa” am.

  Ha kedves cenzora nem torolne hozzaszollasaim felet, bizonyara kepes lehetne tobb dolgokrol tisztazodnia.

  Na de miert is, hiszen boldogabbak az osi propaganadik valotlansagaikban elni.

  Elvezzek azt mind boldogan !!!!

  Mit biztosit Maganak a maga hazaja, az allamhatalom es a burokracia ????

  Orulok ,hogy Maga elvezi mind azt buszkebben mint meg Boda Marcsi is.
  Nem, nem szukseges kerdeznem, amig olvasom sorait.

 • D.Bernstein
  2020 június 22
  8:43 de.

  “Margitka, nejem mesélte, hogy milyen borzalmasan nehéz gyermek és fiatalkora volt, s valóban csak tiszteletet érdemel. Újabban azonban sajnos mind magabiztosabb, némi szereptévesztésbe is keveredik, még önjelölt cenzorságot is elfogadna…”

  ————————————

  Úgy látom, itt megint a “két macska beszélget …. stb” esete forog fenn, amennyiben ön hol feleségként, hol férjként beszélget önmagával, mert velünk biztos nem. Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de az “ön neje” személyes jó ismerőse “Margitkának” hogy olyasmiről is tud, amiről ő maga sem? Hogy mennyire volt “borzalmas”, vagy nehéz az a gyermek ill. fiatalkora, arról majd ha akar, ő, saját személyében nyilatkozik, engem max. meglepnek ezek a felvetések, miután ilyesmiről itt eddig nem volt szó, de – ez is egyfajta fideszkommunikáció, ha túl sokszor hangoztatja, leírja valaki, végül ő maga is elhiszi!

  De vajon miért sajnos az, hogy mind “magabiztosabb” valaki, teszem azt Rátesi Margit, a sok évtizedet megélt újságíró/ szerkesztő, aktív politikai/társadalmi érdeklődéssel? Csak nem lát valamiféle összefüggést a “borzalmas gyermekkor” és a hetven körüli magabiztosság között? Remélhetjük tehát, hogy a borzalmas fiatalság után mindenkire egyre erősödő magabiztosság vár? Csak nem a primitív tehetetlenség az ami kiül a lelkükre, és egész ábrázatukra, miközben pontosan tudják, hogy ha “önök ketten” összeülnek sem képesek egy adott cikkre érdemi hozzászólást kicsikarni magukból, úgy hogy annak a témához a leghalványabb köze is legyen? Igaz, nem is ez a feladatuk! Szerintem – és nem gondolnám, hogy tévedek – szükségtelen, hogy gyakorlati tanácsokat osszanak akár R. Margitnak, akár C. Adamnak, vagy bárkinek arra vonatkozóan, hogy mit tegyen vagy mit ne tegyen, el tudja azt dönteni itt mindenki saját maga, a megszólított meg főleg, hogy miként álljon a fórum további működéséhez – ez a próbálkozás tehát nem jött be!

  Ámde, ha kicsit feljebb nézik az oldalt – amelyikük épp ráér – van ott egy cikk, egy felvetéssel, arra – ha van érdemi mondanivalójuk – talán reagálhatnának, és bár nem kifejezett terelési technika, de az ellenvélemény is egyfajta vélemény, mely alighanem közelebb visz a tisztánlátáshoz!

  Mellesleg, és ez már egy nagyon privát megjegyzés, nem lenne baj, ha minden gyermeknek kb annyira lenne borzalmas és nagyon nehéz a gyermek ill. fiatalkora, amennyire Rátesinek lehetett az övé, annak alapján amikkel itt megismertette az olvasóit! Mindig következetesen írt róla, soha, oda nem illő puzzle darabok nem maradtak ki a táblaképből, minden oka és joga megvolt a gyermeki elégedettségre, sőt “magabiztosságra” melynek mint tudjuk, nem feltétele az anyagi bőség!

  Jó ha tudják tehát önök ketten, hogy túlléptek egyfajta határt, igazi NER lovagok módjára dagasztják a semmit! De amíg erről beszélünk, addig sem beszélünk másról – igaz?

 • talalom
  2020 június 22
  5:30 du.

  A Tajga az nagyon különös..
  Mikor az Északi Lőtéren dolgoztam (Pleszeckben)
  télen csontra be volt fagyva a Jemca folyó aminek a túloldalán
  pedig a tajga terült el.
  (Igaz, az Uralon innen, tehát nem Szibériában de azért igencsak az Északi Sarkkör közelében.)
  Már eleve különös volt egy folyón átsétálni
  aztán jól bementem a Tajgába…
  Kb 150 méter után kezdtem magamat igen elveszettnek érezni és mintha megszűnt volna a Világ !
  Csend, szürkület és hó..rengeteg hó..Aztán kigyöttem a Tajgából. Többé nem vágytam beléje 😀 😀

 • Besancon
  2020 június 23
  4:47 de.

  Bránersteinernek attól függ a neme
  hogy mennyi a Celsius odaki…
  Hol ennyi, hol annyi.
  Ő egy ilyen.

  Tudhasadá..izé..nemi-hasadása van neki

 • Andrew_s
  2020 június 22
  4:07 du.

  Bránersteiner hol szélsőbalos hol szélsőjobbos.
  Attól függően esik e odaki vagy peniglen süt.
  Hol ilyen ő, hol meg olyan.

  Tudathasa..izé..nézethasadása van nekije 😀 😀

 • Boda Marcsi
  2020 június 22
  5:11 du.

  Ne hazudozzál mikor voltál
  te “keresztény”, pláne “tisztességes”
  Megmondom mikor : Akkor amikor a Pápa KISZ-gyűlésre járt 😀

 • Géza

  Ne tökölj, nagyfiúsan írd ide, hogy mit jelent a “gyíkember”.

  Csak ne beszélj mellé – szokásod szerint.

 • Jurásek Fábián Sebestyén

  Endre István Simay!

  “Keď kocúr nie je doma, myši majú bál.” Ez tiszta röhej szlovákul, de magyarul már nem! Nincs otthon a macska cincognak az egerek… Ha valódi diktatúra lenne cincogóim Ti mind már börtönben ülnétek ezért vagy azért, de hát nincsen diktatúra.
  Tudjátok a jeles embereknek (pl. Orbán Viktor) életútja van és nem jó vagy rossz pillanatai! Ajánlom figyelmetekbe a róla szóló wikipédiát https://hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor , ami remélem eléggé független forrás…
  Szóval véleményem szerint egy tartalmas életút alatt joggal ki lehet ábrándulni a tiféletkből libsikéim, a baloldalról nem is is beszélve, aki manapság mutatja ki valódi természetét például az USA-ban, polgárháború szélére sodorva azt. A sötétség világszerte terjed, továbbá terjed a nem felkészült fejekben is, továbbá a sötétség szekértolói (TI) állítólag a sötétség ellen küzdenek! Szóval legalább kettő, ha nem három féle sötétség is létezik, már csak az a kérdés melyik a kisebb rossz!🤓 Jó lenne tükörbe néznetek és magatokra ismerni, a világ felforgatóiként! Nagyon remélem, hogy a “Gyíkember”-nek sikerül sokadszorra is megoldania a megoldhatatlant és megmenteni legalább Európa egyik felét tőletek, a fajtátoktól!

 • Slapaj:
  “A “politika” engem is kiborít, hogy vidáman él egymás mellett, az illiberalizmus, liberálbolsevizmus, és a liberálimperializmus stb.”

  Nos, Slapaj, szerintem Önre még komoly politikai jövő várhat Orbanisztánban, Hunnia úri trágyadombján! Látom, Ön már ma hangoztatja a Fidesznek a ma még csak belső köreiben vallott, de holnaptól már nyilvánosan hirdetendő jelmondatát: Ein Volk, ein Reich, ein Führer!
  (De azért javasolom, legyen óvatos, emlékezzen a szintén régi harcos és jó barát, Ernst Röhm kissé kellemetlen esetére…)

 • Na Andew-s-nek írt válaszom ismét nem jelent meg……röviden csak annyit tudok írni,olvasni és értelmezni,felfogni…akkor is,ha egyesek burkoltan uszítanak…..a fanatikus hívek “magyarázata” nélkül is!
  Na pá!

 • Értetlen szerencsétlen !!!!talalom: ugye a konzultácios leveleket,kérdéseket a napokban küldik ki,tehát ne szövegeljen,jósoljon előre feleslegesen,de a többi tájékozatlan fanatikus se törje össze magát……
  Majd utánna értekezzünk,amikor a normális többség visszaküldte a válaszát!
  Addig pihizzenek……ne izgassák magukat feleslegesen!

 • Kővendég
  2020 június 23
  9:30 de.

  Hja azok a hosszú konyhakések…

 • Ferenct kollega: csak egy Mörfi-i
  nonszensszel válaszolhatok:
  “Törvény örvény örvén”
  Asszem ez mindent megmagyaráz,
  ‘gyanis ennek angolban sincs semmi értelme hehehe
  Nade én nem azzé vok itt hogy ál-értetlenkedőknek magyarázzak.

 • Jurásek Fábián Sebestyén
  2020 június 23
  9:30 de.

  PFFFffffff…. “életútja” …ppfffff…hehehe
  egyenesen a KISZ-titkárságtól meg a Liberális Internacinálától

 • Jurásek Fábián Sebestyén

  Mesélj a fajtákról. Te pl. rackaszőrt hordasz és bégetsz? Elvégre, ha már fajokról, fajátkról értekezel, akkor definiáld a sajátodat.
  A faj, az egy szaporodásában izolált, genetikailga diverzifikálódott populáció. A fajta egy mesterségesen kialakított, nemesítéssel előállított részpopuláció.
  Ha Te fajtákról értekezel, akkor most magadat hova sorolod, egy mesterségesen duzzasztott fasisztának, vagy szaporodásában elkülönült diverzikulumnak?
  Az persze nem kérdés, hogy az, aki egy fajelméletet hirdető fasiszta szemszögéből egy másik fajta, amit a fasiszta mesterséges kategóriaként, mint nála nemesebbet határoz meg, az megtisztelve érezheti magát.

 • T.Kővendég !
  – Súlyosan beteg dolog, ha valaki arra érez kényszert, ill.azon élvez, hogy a “hitlerájt” idézgeti…
  – De adjál tanácsot, – ha már a miniszterelnökünk “gyíkember”, – engem a szintén beteg kripto-náci, blog killer “gyíkpöcs”- nek, ill. “gyíkarc”-nak nevezett..
  – Most szúrjam tökön magamat…?

 • JFS!

  Bizony, a sötétség terjed – ezt rendesen leszűrhetjük az ön írásaiból is ahol ennek mindhárom, ön által említett “létezése” utolérhető! A tükör használata valóban nem hiábavaló dolog, szerintem a legokosabban akkor jár el, ha példát mutat e téren is!

  A “gyíkemberségnek” – amit egyébként én is inkább csak sejtek mint tudom, hogy mit jelent – alapvető ismérve többek között, ha valaki olyan ügyesen, mondhatni egy gyík gyorsaságával inal és fut el mindenféle felelősség elől, ahogyan azt az Ön idolja teszi! Vagy netán Ön látta, hallotta, olvasta valaha, hogy a “gyíkember” akárcsak egyetlen célzatos mondattal kiejtette a száján, hogy “elnézést, ezt nem egészen így gondoltam, nem így terveztem ez valóban egy rossz lépés, hibás döntés volt, és ezért meg ezért elnézését kérem mindeninek akit rosszul érintett?” Nem valószínű, miután ő tévedhetetlennek képzeli magát, és épp az olyan emberek szoktak egy idő után belefulladni a tévedéseikbe, akik megvannak győződve a mindenhatóságukról! Látja, “tévedést” írtam, holott annak amit az Ön géniusza művel hosszú évek óta, egészen más a neve! Életútja persze mindenkinek van, még egy gyíknak is – kérdés, kié milyen? Jobb ha megbarátkozik a gondolattal, hogy O.V.-nak is vannak jó na meg rossz pillanatai, igaz az utóbbi szerintem gyakoribb mostanság, de hát emberből van ő is, még akkor is ha Ön nagyon másként látja azt!

  Vagy netán az is az “életútra” utal, amikor 5 szelet kenyeret tesz egy közepes méretű, kovászolásra szánt üveg uborka tetejére? -:)))) Ugye nem – sokkal inkább rossz pillanatra, hiányos ismeretekre, kvázi tévedésre utal, de ezt a tévedését még el lehet nézni – ám mi van a többivel?

 • slapaj
  2020 június 24
  12:38 de.

  Te magadsat keresztelted el “gyíkpöcs”.-nek.
  Végülis..eléggé találó. Engedelmeddel átveszem
  a szótáradból és alkalmazni fogom amikor hozzád intézem
  keitikáimat. Elvégre te adtad magadnak ezt a nevet,
  biztosan örülni fogsz neki a jövőben.
  Te kis gyíkpöcs. 😀 😀 😀 😀

 • Besancon
  2020 június 24
  4:04 de.

  Amijónagyurunk lassan
  várományosa lehet a fizikai Nóbel-díjna:
  Felfedezte hogy a sötétség gyorsabban terjed mint a fény.
  Erre élő példa Jurásek gyerek,a gyíkpöcsről* nem is beszélve,

  *Gyíkpöcs = SOB*

  SOB* = Gyíkpöcs

  🙂

 • Kérem !
  Nem tehetek róla !!
  SOB* már ANNYIT emlegeti ezt a
  kifejezést sajátmagára vonatkoztatva
  hogy nem lehet nem észrevenni. Eleinte átsiklottam
  felette,de mostmár annyira erőszakosan nevezi magát annak
  hogy be kell lássam: megkívánja ezt a titulust.
  Jól érzékelem ezt a vágyadat kedes SOB* ?
  Én csak a kedvedre akarok tenni vele.
  Tányérsapkát mégsem adhatok néked
  Jobbikos körökben nem divat
  Nyilassapkát viseltek.
  Rosszul tudom?

  SOB* = Gyíkpöcs 😀

 • Boda Marcsi
  2020 június 23
  1:27 du.

  “értekezni” ?
  TEVELED ???
  A nap vicce.

 • slapaj
  2020 június 24
  12:38 de.

  “…Súlyosan beteg dolog, ha valaki arra érez kényszert, ill.azon élvez, hogy a “hitlerájt” idézgeti……”

  ****************************

  Én tudom jól,
  hogy ti, neonáci gyíkpöcsök
  minden idegszálatokkal azon vagytok
  hogy a Nagyvilág elfelejtse szellemi elődeitek
  múltbéli rettenetes büneit.Ezért mentetek anno
  a magyar idősebb neonácik bízatására a középiskolából
  tovább tanulni bölcsésznek vagy történelem tanárnak.Hogy lehazudhassatok MINDEN aljasságot amit anno elkövettek és amit NEKTEK is szándékotokban áll elkövetni, ha majd a
  helyzet megérett rá.Fárasztó már a várakozás igaz?

 • BODA MARCSI;

  Az aligatorok nem kopnek ki semmit!!!!!
  Meg az ontot-vasat is megeszik es megemesztik problemak nelkul. S amit elkap, nincsen menekules !!!

 • Jurásek Fábián Sebestyén

  Mindenkinek!

  Tudom, hogy rossz klubba “tévedtem”, mint amikor a filmekben a nem buzi akaratán kívül egy buzi klubba téved… és amikor körülnézek csupa másságot látok! Tudjátok nem nagyon érdekel a másságotok, az aberráltságotok, nem tartok rá igényt. Ha valami zavar az a butaság és rövideszűség, ill. ennek a terjesztése. Persze azt is tudom, hogy aki fogékony rátok az nem fogékony Rám, szóval csak abban bízhatok, hogy az értelemmel és józan gondolkodással bíró embertársaim többen vannak, mint ti aberráltak. Még csak annyi a közlendőm, hogy nincs messze az a pillanat, időpont, amikor a saját teremtményeitek fognak a fejetekre nőni annyira, hogy az már benneteket is zavarni fog! Ekkor majd gondoljatok Rám és a Gyíkemberre és imádkozzatok, hogy megmentsen valaki (MI!) titeket önmagatoktól!

 • Nos én már megkaptam a konzultációs kérdéseket,és sok ismerősöm is,amire természetesen válaszolunk is a tények és az itthoni tapasztalataink alapján!
  Majd az eredményről biztosan az ellenzék is értesül…ha nem akkor majd én küldök hiteles tájékoztatást,az eredményről!

 • Talalom 3:16

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  GRATULISSZIMA:

  Fortimbras

 • slapaj,2020 június 24, 12:38 de.
  Az meg vajon milyen beteg egy dolog, hogy valaki úgy áll be a “hitlerájra” egyre inkább hasonlító illiberalizmus csatlósának, hogy már volt szerencséje megtapasztalni a véleménykülönbözőséget elfogadó társadalmak nyújtotta lehetőségeket, előnyöket?

  Tökön sem kell szúrnod magad, elég, ha megpróbálod leszűrni a tanulságokat a mi naivságunkból, szolgalelkűségünkből és főleg kishitűségünkből eredő hibáinkból, sületlen történeteinkből.
  Azt meg nyugodtan elhiheted, hogy Geyzában sokkal több az együttérzés veled szemben valamint a hazaszeretet mint a most barátaidnak gondolt nemzethy percemberekben akik ugyanekkora pofával szolgálnák ki Horthyt, Rákosit, Kádárt mint a mostani nemzetboldogítót.
  Természetesen, – a későn eszmélő Simicska – szavaival élve: mindenkinek joga van akár hülyének is lenni.

 • Kedves Jurásek FS!
  Hát… szóhoz sem jutok, és csak megrendülten pityergek hogy ennyi érzéketlenség, butaság, másság, fogékonytalanság és aberráltság legyen ebben a “buziklubban”, ahol ennyi csalódást és szenvedést okoztunk jómaga-magának – az már legalább egy nagyoperett librettóért kiállt.

 • Boda Marcsi
  2020 június 24
  12:28 du.

  Válaszoljon csak, úgyis magának gyártják le. Kb olyan szintű kérdésekkel, hogy akarja-e ön, hogy felkeljen a nap minden nap?! Egyetért-e ön azzal, hogy a Nap keleten kell, hogy keljen fel? Irányított kérdések, az való magának.

 • Géza

  1) Nem vagyunk kollégák és nem is leszünk.
  2) Ha már Murphy, akkor inkább a rád jellemzőt tanulmányozd: “Hülye véleménye mindenkinek van”. Ez persze rád nem vonatkozik mert neked csak baromira bölcs véleményed van. Hogy bírod elviselni magadat, (a családodról ha van nem is beszélve.) Nehéz életed lehet.

  Andrew_s
  Aki az Indexre hivatkozik (idézi) az annyi is ér-:)

 • Geyza!
  júni 24.7:32

  ….Ezért mentetek anno
  a magyar idősebb neonácik bízatására a középiskolából
  tovább tanulni bölcsésznek vagy történelem tanárnak…” -írtad Slapajnak
  —————————–

  Ez pontosan így van /volt, nekem is feltűnt. Az elmúlt két -három évtizedben ontották a főiskolák – ritkábban egyetemek – a történelem szakon végzett levelezős hallgatókat, akik aztán a további pályafutásuk alkalmával természetesen “történészként” aposztrofálták önmagukat! Azt hittem eleinte, pusztán véletlen, hogy a volt “magyargárdás,” Jobbikos, nem ritkán Fideszes, politikai pályafutásra ingert érző ifjú tehetségek mind történelem szakon végeztek, de nyilván volt ennek egy sokkal kézzel foghatóbb oka a “történelem iránti elhivatottságon” kívül is!

  A kerületünkben a rendszerváltás utáni első önkormányzati választáskor indult egy fiúcska ( jól ismertem) aki épp, hogy két nappal előtte töltötte be a 18. szülinapját – bekerült a testületbe, azóta levakarhatatlan az önk.-ról, hol képviselő, hol alpolgi, ha jól emlékszem ogy.-i képviselő is volt – természetesen mindig listán – szóval adják veszik cserélgetik egymás között a pozíciókat ezek a derék fideszes honatyák – egy azonban biztos, ennek a gyereknek csak megszületni volt nehéz, és ahogy eddig nem, úgy innentől sem fog dolgozni soha egyetlen napot sem, mert bárhogy alakulnak is a dolgok, valami kis posztocska mindig leesik neki, ha más nem egy képviselőség, felügyelő biz. tagság, stb – ma 48 éves, és így lébecolta végig az egész eddigi életét, miközben kb azon a szinten volt akkoriban, hogy a nevét talán letudta írni helyesen, de egy bonyolultabb összetételű mondat már biztos, hogy kifogott volna rajta. Nos ez a srác, miután az önkormányzat berkeiben megvetette a lábát, ráébredt – gondolom ráébresztették – hogy valamiféle végzettség is kellene amellé az “alig” érettségi bizi mellé, amit megszerezett, mert felettébb nem mutat jól, hogy a választási szóró lapjain sehol semmi érdemben értékelhető végzettség nem szerepel, így benyomták a Károli töritanári levelező szakára amit teljes hat évig végzett ( az önk. fizette) miután a vizsgáit rendre csúsztatta, a “rengeteg testületi feladatai miatt” majd természetesen eszébe sem volt, hogy a töri tanári pályára lépjen, neki pusztán az oklevél kellett, így már lehetett irkálni mindenféle brosúrára, bemutatkozó szórólapra, hogy “XY történész vagyok…. stb” – mert még arról sincs fogalma, hogy a történész és a történelem szakos tanár az nem ugyanaz! Azt végképp nem értettem, hogy a szinte gyerekként betagozódott ifjoncot, ha már taníttatták, miért nem olyan szakot dotáltak, netán írtak elő, aminek az önkormányzatnál hasznát veheti, akár polgm. akár képviselői státuszban van ( pl államigazgatási főisk, pénzügyi / kozgazdasági, jogi, vagy műszaki, esetleg szociális munkás stb végzettség, miért olyasmire szórták el a pénz, amire ott garantáltan nem volt szükség – ha már végzettséget, diplomát az önkorm. tisztségviselőjeként szerzett?

  Több ilyen önjelölt történésszel is találkoztam részben az önk.-i berkekben, részben a hivatásom folytán, és – azt tapasztaltam, kivált Jobbikos, na meg különböző “mélymagyar” berkekben, hogy tényleg elszaporodtak a töri szakos tanárok! Több képviselőnek (ogy. -i vagy különböző kerületekben, városi testületekben ) kíváncsiságból megnéztem az életrajzát, és láss csodát ennyi történelem szakos végzettséggel rendelkezőt még a világ nem hordott a hátán! Azért nekem meggyőződésem, hogy nem annyira a történelmünk iránti vonzalom az elsődleges ok, sokkal inkább gyakorlati oka van ennek is mint minden másnak!

 • Jurásek Fábián Sebestyén
  2020 június 24
  11:44 de.

  azaz JÉEFES

  remélem nem érzed magad egyedül a klubban, sokan vannak mások -mármint úgy mások ahogy te vagy “más”- ott is de nem ugyanarra tangóra keringőznek, hanem valami rappolás hallatszik az ami AGT az usa nagy tv csatornáin, van nekik, hát hogy ne mondjak semmit róla, mióta ezt láttam tőlük sem; meg tőled sem (olvasatod után) kell tartania az emberiség nagy részének (hogy me tudd ítélni látnod kell AGT heti műsorait van zsűri az a legnagyobb attrakció benne, mert azok meg még ráadásul celebek (te nem vagy celeb?)

  szóval kellemes rappolást és próbáld rövidebben megfogalmazni (zokogás nem ér) mit is akarsz mondani, mert nehéz a rébuszaidat megfejteni (igaz az is a Kanári szigetek tv sportadását nézem, mialatt ezt neked írom

  várom a bőségeset és tartalmasadat

 • Besancon
  2020 június 25
  8:29 de.

  Ez így van, de vigasztalásul a balosoknak ott van az irodalom, ahol mai napig ítélkezhetnek élők és holtak fölött.

  Ha a történelmet a jobb, akkor az irodalomtudományt (és a színházat) a ballibek ejtették fogságba. Ebből a két lövészárokból lövik mindazokat a boldogtalanokat, akik a senki földjére szorultak.
  Az irodalmi lövészárokban idős, volt szocialisták lapulnak, akik a rendszerváltás után is jól megtalálták számításukat. A fővárosban töltenek be kényelmes állásokat, és szabadidejükben ontják a szellemeskedéseiket a netre. Ők azok, akik sose alkudtak meg a szocializmus vagy a rendszerváltás idején! Mindig a dolgozó nép érdekeit védték, még kényelmes, jól fizetett pesti állásukban is (pl. a tanácsnál vagy az önkormányzatnál), a meleg szobából kinézegetve az utcára.

  Méltó ellenfeleik ők az ifjú nácikoknak, akik történészek, és a legjobb kilátással rendelkező hivatali szobákat volt pofájuk elfoglalni, kitúrva a rosszabb helyekre azokat az idős szocialistákat, akik a kapitalista rendszert meghonosították hazánkban …

  Érdemeik elévülhetetlenek …

 • talalom
  2020 június 22
  3:16 de.

  Ebben nagyon tévedsz. Viktorkát nyilván nem azért választották mondjuk őrsvezetőnek (nem tudom, mi volt a beosztása egyébként), mert annyira középszerű lett volna.

  Pont hogy a jó svádájú, jó szervező gyerekekből lettek a KISZ-titkárok például, mint boldogult keresztapámból annak idején. Sokan voltak mások is őrsvezetők vagy ilyen-olyan funkcik abban a rendszerben. De nem lett belőlük Viktor, vagyis mindenáron győző.
  Ez nem hiszti kérdése (és főleg nem a bugrisság kérdése!), hanem lelkialkaté és neveltetésé. Csatlakoznék a föntebbi beíróhoz! Vannak dolgok, amihez nincs meg a szakképzettséged, és amihez nem elég a politikai éleslátás.

  Az, hogy a hajdani Viktorka egészen a hatalom csúcsáig repítette magát, bizony nem kis politikai tehetségről és becsvágyról árulkodik, tehát a zsenialitást ezen a téren kár tőle elvitatni. Sok barátot kellett ehhez elárulni, és ellenséget a keblére ölelni, amire egy átlagos ember képtelen lett volna.

 • talalom
  2020 június 22
  3:16 de.

  Meg kell különböztetni az erőfölényt és a kultúrfölényt. Az erőfölényt jelképesen megfestette sok, egyébként kiváló művész a dualizmus idején. Pl. Munkácsy képén az Országházban, ahol fegyveres magyarok fogadják a szláv előkelőket. Ez nyilván már akkor idejétmúlt beállítás volt, a magyarok számbeli fogyása miatt.
  A kultúrfölényben hívő Klebersberg nyilván realista volt, és ezért nem hitt a karddal kivívható előnyökben, hanem inkább a tudomány erejében. Hitte, hogy a tudományos-művészeti eredményeket leginkább a magyarok fogják produkálni az utódállamok között, és ez a vezető szerepre predesztinálja őket a Kárpát-medencében

  Ennek az volt az alapja, hogy magaskultúrával bizonyos okok miatt sokáig csak a magyar nemesség rendelkezett az itteni népek közül. A környező, szomszédos népek megragadtak a népi kultúra szintjén, ami egyébként önmagában nagy érték, és elég jól feltárt, megőrzött.
  Miután az Árpád-házi királyok meghódították a szomszédos népeket, az ottani nemesség kénytelen volt beolvadni a magyar uralkodó osztályba. Vagy eleve nem volt önálló uralkodó osztály, mint pl. a románoknál. A nemzetiségiek is a magyar kultúrát gazdagították, pl. a magyar gótikát, reneszánszt, barokkot stb, lsd. Zrínyi Miklós horvát főúr.

  Természetesen ez az előny már a múlté, bárki előtt szabadon áll a pálya. Viszont a felelősséget, hogy megőrizzük a magyar kultúrát, senki nem fogja tőlünk átvenni. Ebben tévednek a ballibek, hogy a kultúra az csak úgy magától van, és elég betenni a múzeumba. Holott a kultúra a mindennapokban létezik, és csak az élő kultúra az igazi.
  Ráadásul a jobbosok és a ballibek is maguknak akarják a jogot, hogy bárkiről eldöntsék a magyar múltban, hogy ki az érdemes a kultúra képviselői közé bekerülni! Értelemszerűen konzervatívok az egyik oldalon, haladó hagyomány a másikon. Szekértáborok vannak egymással szemben, és közben sorvad, pusztul a mai magyar kultúra, és ami a legrosszabb, a magyar fiatalok lelkivilágával cseppet sem törődnek a lelkes lövöldözők!

  Annyi azért a jobbosok javára írható, hogy nekik legalább vannak kulturális elképzeléseik, vagyis hogy vannak az államnak is feladatai ezen a téren. És hatékonyabbak a feladatok ellátásában, mint a ballib kormányok. Más kérdés, hogy az irány ugyanúgy félremegy, mint a ballibek idején.
  Pl. Wass Albert vita. Szent tisztelettel vagy rettegéssel kell bámulni egyik vagy másik oldalról. Azt kell ehhez csak elfelejteni, hogy első regényéért, A farkasveremért, Baumgartner-díjat is kapott. Tehát az életművet realisztikusan is meg lehetne ítélni.
  Másik probléma, hogy itt a kulturális viták mindig politikai síkra terelődnek, mert az értelmiség nagyon politikusfüggő, mert tőlük függ a megélhetésük. Ti. nincs olyan fizetőképes kereslet, amelyik önmaga eltartaná a kulturális értékek alkotóit.

 • Huncanada maga lehet,hogy nem itthon él,igy mindegy,hogyan vélekedünk az itthoni sikeres víruskezelésről (rények,számok,amit még más források is igazolnak…)de ez a szerebcsétlen Geyza és a hasonlók(meg a jellemetelen ellenzék is)itthon rontja a levegőt,és örjöng,mert jó a helyzet…..
  Az idióták minden értelmes és jó dolgot támadnak,ami nem az ő érdemük….!Ha ők lennének hatalmon,már sokan meghaltal volna….mint más országokban….pld. Amerika….vagy arról szem szól a”mese”,hogy old. Kanadában mi is a jelenlegi helyzet?…..
  H.Canada. maradjunk annyiban,hogy az itthoni ellenzék a béka feneke alatt van,mind észben,mind jellemben…..meg ugye választás csak 2022-ben lesz(emlékeztetőül)!
  Na pá!

 • talalom, June 22,3;15 du soraiban tett megjegyzesere.

  Igen “talalom” sajnos az ugy tortent mindeg.

  Persze volt idoszak amikor a papai hatalom rendelt-el haborukat, haduzenetek, inqiziciokat,stb.srb.

  De fokent es latalaban mindeg az allamhatalmak uralkozoik, vagy barmi neven vevezett szervei melyek mind a haborukat a sajat es celazatos donteseik alapjan okzotak.

  Hasonloan a lakosssag kizsakmanuoasait kulombozo neveken nevezett kifogasaik alapjan.

  S meg az elet-gyakorlataim alatt is ki vagy mi okozta magyaroszag lakossainak mind a rettenetes problemait???

  Ki rabolt-el mindent mindekitol???
  Meg a kocsmarostol is, pultjat, csapjat, kotenyet, szeket, asztalat, stb.stb.

  Nem az allamhatalom neveben tortent mindeg minden kegyetlenseg, gazemberseg, a lakossag nyomorba kenyszeritesei, s mind az artatalan lakossai elleni kinazsok, akasztasok, sot meg a hosszutavu ostobasaik altali kovetkemenyek????

  Persz Maga es nehany elvtarsai, mindeg az Istent vadoltak es atkoztak mindnert, de atheistak lettere az lehetetlen es valotlan vadolasaik volt mindewg.

  S mi alapon, mi jogon velne barmi allamhatalom flesobbrendiseget az “alattvaloi” folott ?????

  Normalisan, az allamhatalom, a kozosseg erdekeinek a vedoje es elomozditoja lenne, legalabb is a normalis remenyeik alapjan.

  A lakossag nem letezzik, hogy a politikussainak lehessen korlatlan urami-lehetosegei a lakossag folott.

  Nem gondolna???
  Ha egyszer oszinten velne es reagalna arra ????

 • Ferenct
  2020 június 25
  7:00 de.

  Rád kedves kollega meg az vonatkozik Murfiból hogy idézem nem szó szerint mert annyit azért nem érsz nekem kedves kollega, hogy most a söröm mellől felugorván felnyálazzam az idézetet világos kollega ? Tehát az idézet :

  “Sok ember az apró igazságok felismerésén keresztül halad a fatális tévedés felé”

 • Már aszittük hogy Hazai Lámpa végre kialudt.
  De..úgyláccik valahol kanócot cseréltek benne…

 • Besancon
  2020 június 25
  8:29 de.

  Olyan lehet az Általad megemlített fazon,
  mint itt ez a Slapóca. Majd neki is “megcsinálnak”
  valami balkézről fabrikált diplomát, tekintve hogy Kanadában ugy vágták ki az Egyetemről mint kocsis a taknyát..
  Ittohon már dícséretes dolognak számít a plagizáció, tehát nincsen teljesen elveszve a “fijjucska”.

  Történelem szakra kettő ok miatt mentek.
  Egyik amit felsoroltál,
  A másik pedig hogy MINDENFÉLEKÉPPEN Horthy-fényező, nyilasérzelmű szarháziak töltsenek be minden létező történelemtanári státuszt. Ehhez pedig jóval több ilyen gennytócsa senkiházzy kellett, mint amennyi státusz van az Országban.

 • Geyza, Hazai Lámpával sokszor nem értünk egyet, de ő mindig korrekt, és mindig a témához szól hozzá, és mindig a saját véleményét írja. Egyébként pedig a véleménye következetes. Légy szives, BECSÜLD MEG ezért! És – ha más a véleményed, – vitatkozz és érvelj.