A hantás (Gondolatok a habos sütemény és az exkrementum kapcsolatáról)

2020 augusztus 23 3:32 du.24 hozzászólás

A hantás szava, olyan, mint a fuvolahang: lehet vidám, vagy szomorú; de nem az értelemre, hanem az érzelemre hat. A hantás mást nem is akar: érezzünk szeretetet, hálát iránta, gyűlöletet, félelmet mások iránt, tudjuk, hogy míg ő vezet, addig egy csapat vagyunk, hogy „egy a tábor, egy a zászló!” Tőle kapunk minden jót, és ő véd meg minden rossztól.

Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok, mondja gyenge pillanatában a hantás, hogy védje magát átmenetileg hamisnak érzett szavai következményétől.

A hazug megmásítja az igazságot, a hantás nem. A hantás nem törődik az igazsággal, nem cáfolja, ferdíti, hamisítja, hanem figyelmen kívül hagyja. Nem érdekli az igazság, csak a cél; azt mondja (mutatja, érezteti, sejteti) ami céljainak leginkább megfelel. Nincs köze az igazsághoz. Nem hazudik(!) hantázik. A hantázó politikus új valóságot teremt. Ebben a valóságban a fehér lehet fekete, és a fekete lehet fehér. Ezt a virtuális valóságot hívei már megmásíthatatlan igazságként kezelik; tapsolnak, ölnek és halnak érte. Neked pedig kuss, és jó, ha a hantás hívei ennyivel beérik. A hantás több mint szócsavaró szofista, a hantás nem vitázik, a hantás hitet, a hantás hirdet, a hantás vitán felüli tanai cáfolhatatlan tanok. A hantás nem fecseg, számára a beszéd nem cél, hanem eszköz: a befolyásolás eszköze. A fecsegés elszáll, a hanta ragad, mint a penész: jót pusztító valóságként velünk marad, hiába törlöd másnap újra virít. A hantával szemben esélytelen az igazság.

A hantás szava mindent bemocskol, úgy tünteti el útjából az igaz szót, ahogy elveszi a tóparton tálalt habos sütemény ízét a légből fröccsent gólyaszar.

The Art ‘n Poetry of Insanity

24 hozzászólás

  • Gabriel Karikas

    Vladimir Iljics Lenin

  • Gondolom kiváló szerzőnk az excrementumnál Fletóra gondolt Természetesen helytelenül ! Ő soha nem igért habos süteményt…

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 23
    9:17 du.

    a teljes szöveg micsoda a fejed körül? a „…vizekben” előtt mi van a pega leve az világos bár rád ez nem vonatkozik

  • Ráadásul az emeli még jobban ezt a hatalmas hanta-teljesítményt, hogy az egész hazai és nemzetközi média ellene dolgozik a mi szegény hantásunknak! Még szerencséje, hogy olyan valódi demokrata barátai és példaképei vannak mint Putyin, Lukasenka/(kó?), Türkménbaşi vagy a remek barát Alijev vagy akár Erdogán testvérünk. A nyugat megint (mint már annyiszor 🙂 rohad és cseppet sem vonz igaz hazafiakat (nemzethyeket) talán csak a diplomás kommunistákat meg azt a néhány százezer fiatalt akikkel talán még le is lehetne váltani ezt a nagyszerű hantást. Csak hát az a kérdés, hogy kire? Az ellenzék legnagyobb feladata az manapság, hogy ki ne nőhessen még véletlenül se egy anti-hantás. Hová is lenne az ő jól fizető állásuk, hivatásuk? 🙁

  • Aztán a „…csinálok.” után még együgyű mosollyal a képén azt is hozzátette a Führer:

    „T u d j á k : a . p á v a t á n c.”

    Mi más lenne ez, mint a hanta munkastílus nyílt beismerése.

    +1másik
    [1 maga által meghirdetett kormánytámogatásra; 1 kft jkv-ében:]

    „O.V.:Ne mi kapjuk a legtöbbet! – Mi legyünk csak a másodikak!”

    -V-

  • Gábriél
    Karikás
    23.9:17

    Fotóját elnézve, tényleg!

    Tiszta Valagyimír Íljics.

    Legyen rá büszke Gábriél!

    😀

  • Csak a lényeg maradt ki … A hantás akkor is ezt csinálja, ha egy ember az egész közönsége.

    Az már a közösségen múlik, ha a hantásból vezető egyéniség lesz. Sajnos, megkerülhetetlen a közösség többi meghatározó személyének a felelőssége.

  • Vögelein,
    ha kiraknád a fotódat,te kire hajaznál?Elképzelni se merem!

  • D.Bernstein
    2020 augusztus 24
    5:51 de.

    Rosszul gondoltad.
    Egyáltalában szoktál gondolkodni?
    Mert eddig nem úgy nézett ki a fröcsögéseid alapján..

  • hazai lámpa
    2020 augusztus 25
    4:53 de.

    Te is elég nagy hantás vagy..

  • Cris Adam:

    Kerdeztem hogy mit jelent a „hantas”?

    Na mi az amit abban ellenezne Maga ????

    Nem hiszem hogy a World press szuro tette volna azt.

    Soha NEM halottam, sem olvastam sem a szotarban nem letzo szo a „HANTAS” szo.

    Tudom mia a SZANTAS, RANTAS, BANTAS atb.
    De ha Maga prophessor letere tudna hat miert nem segit ?

    Ha nem tudja akkor legalabb engedje azt aki tudja nyujtani a segitseget !!!!!!!!

  • Vögelein
    2020 augusztus 25
    2:35 de.

    azért ez enyhén szólva túlzás és vérig sértetted Lenint

    a gábriel csak a pocsolya állóvizében pocsétol és azt hiszi…, pedig dehogy?!

  • Vögelein
    2020 augusztus 25
    2:35 de.

    Eldugott szibériai iskolában a tanító néni
    elővesz a fülénél fogva egy nyulat:
    -Na gyerekek, mi ez?
    A kis Grisa:
    -Talán mogyoró?
    -Neem kisfiam..
    A kis Válja:
    -Talán bizony dió?
    -Dehát gyerekek..egész évben miről tanultatok??
    Mire a ki Tyíse:
    -Tan’toó néni kérem,talánbizonycsak
    nemhogy személyesen maga Vlagyímír Ilijics?..

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 25
    9:01 du.

    grizi te vagy „hantás” így már megérted?

    be kéne téged szántani és betakarítani és kirántani hogy a te szóhasználtodnál maradjak

  • Szandi

    (Nem a cikkhez)

    Ön Magyarországon él?

  • Geyza
    2020 augusztus 26
    7:36 de.

    Derég hallottam ilyen jót, azok a jó régi sutkákok! 🙂 🙂 🙂

  • A tisztelt publikum figyelmébe ajánlok egy átfogó tanulmányt, ami a Fidesz társadalmi támogatottságának okairól szól. Tekintettel a tanulmány több tíz oldalas voltára, egy ismertető blogot ajánlok elolvasásra azzal a megjegyzéssel, hogy belőle elérhető a tanulmány is. Ajánlásomat azzal a gondolattal fűzöm tovább, hogy a demokratikus ellenzéki politikusoknak napi szinten kellene ezzel foglalkozni. Ennek hiányában nem lesz kormányváltás 2022-ben, ami a tanulmányból egyértelműen kiolvasható.

    https://hafr.blog.hu/2020/08/28/atfogo_tanulmany_a_fidesz_tarsadalmi_tamogatottsaganak_okairol?utm_medium=lista&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=nagyvilag

  • warrior
    2020 augusztus 28
    4:33 de.
    nem kell ehhez „study” tele van a padlásom elolvasatlan study-kal!

    tudni: deriváljunk egyet mivel a ló is tud deriválni (egyesek szerint) és az eredmény lesújtó

    ugyanaz marad mint a mai USA ami már 75 év óta tupírozza a kopasz fejin a parókát (alonzs paróka ahogy Rejtő írta) ebben levédiaalsópöfeteg sohasem fogja utolérni és BLM sem lesz; diverzi fikáció sem lesz! csak marad a pofa be vagy azt mondod amit hallani akarok vagy belédlövetek

    ehhez képest hol is Taiwan meg Hong Kong a bányászbéka ….alatt

  • Hmmm… én még vagyok? (próba)

  • Gyuri10
    5:29

    Alighanem az édesapámra, akit utólagos értesülésünk szerint az „Erőltetett menet” MUSZ fináléjában a grazi futballstadion füvén lőttek főbe hun fitársaink…

    A dilemma is egy picit épp ebből adódik, hogy ő akkor mindössze 40 éves fiatalember volt, én pedig ma közel a nyolcvanhoz „Nem tudhatom”, hogy Ő milyen lett volna, hogyan nézett volna ki, ha megéri ezt az életkort… De anyám – aki 98 évet élt – szerint, én arcra megtestesült apám vagyok… 🙂

    Egy biztos, hogy a mesterségesen megszakított genetikai lánc a gyilkosok számára nem egészen úgy sikeredett, mint azt ők – az akkori magyar állam – remélték. Gyermekeim unokáim viselik apánk arcát…

  • „…hogy a belátható időben nem lehet itt változás az ország gazdasági ellehetetlenülése és a külpolitikai környezet átalakulása nélkül (hozzáteszem, mindkettő felé van elmozdulás), ill. megdobhatná az ellenzék esélyeit a szegény rétegek választási mobilizálásának teljes kudarca, ezek ugyanis jellemzően a Fideszhez húznak, esetleg valami országot rengető politikai botrány, aminek szintén elhanyagolható az esélye (habár itt a fekete hattyú hatás mindig közbeszólhat). Jó böngészést! ”

    ———————————-
    A táblázatok nagyjából aláhúzzák azt, amit egy átlagos vagy annál némileg magasabb szinten álló, gondolkodású és képességű ember kb eddig tudott, csak legfeljebb nem fogalmazta meg ilyen szakszerűen. Érdemes meghallgatni ill. megnézni a 2018-as választások után a Fáj községben készült videót, ez sok hasonló létszámú és összetételű falu hozzáállását és „gondolkodását” lefedi, és bár meglehetősen szélsőségesnek tűnik, de ez a helyzet! Vajon hány ilyen totálisan kiszolgáltatott falu /település van az országban – ám ez is csak az egy szempont a többi között!
    Azt elképzelni sem tudom, hogy minek azaz miféle „országot rengető politikai botránynak” kellene ahhoz történnie, hogy bizonyos látásmódok megváltozzanak?
    Itt már annyi és olyan botrányok történtek, amit egyetlen nagyjából normálisan működő ország sem tűrne el – itt simán megúszták! Már nincsenek illúzióim, valamiért minket még a fekete hattyúk is elkerülnek!

  • Sajnos lemaradt – a fenti hsz-om a Warrior által mellékelt cikkre reagálás.

  • Kedves Vögelein,
    eszembe sem jutott volna,hogy megsértselek.Amit írtam a poénkodásért tettem.Az én Apámat a Mautchazenbe vezető eichmann féle halálmarsban Trieben városka melletti országúton lőtte fejbe egy volksbund SS,1945 május első napjaiban.A feltétel nélküli megadás aláírása előtt pár nappal.Mi már régen szabadok voltunk.(1945 jan.18-tól)Még nem egészen 44 éves volt.Az összes lemenőimben:Fiam,2 Lányom 5 unokám és 2 dédunokámban is itt-ott észrevehetőek Apám arcvonásai.Én már a 84.-hez közeledek,de mint annak idején a 91 éves koráig élő Anyám is mondta,hogy mindnyájunkban van valamilyen hasonlóság.Tehát,mint Te is írod a genetikai lánc nem szakadt meg.Sem külsőre,sem ideológiai mentalitásban.(az unokáimból még csak 2 élt akkor.A többit én mondom.)

  • Almási Alma
    2020 augusztus 28
    9:24 du.

    Álmaink Almája, és ígéreted teljesítése hol marad?