A királyi többesről

2020 szeptember 29 1:03 du.38 hozzászólás

…amit a miviktorunk egyre többször használ.

Nos I. Victor, dei gratia Rex Hungariae et Partium Regni Hunariae Dominus – Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék – kinyilvánítjuk az alábbiakat:

Magyarország s Horvát-, Szlavon- és Dalmátországoknak mindazon részeités tartozmányait, amelyek már visszaszereztettek és azokat, amelyek Isten segedelmével ezután fognak visszaszereztetni, koronázási eskünk értelmébenis, a nevezett országokhoz visszakapcsolandjuk.

A fentebb felsoroltakból kimaradt más, mi királyi fenségünk tartozmányainak – Partium Regni Hungariae Dominus – visszaszerzésére is cselekedni fogunk.

Mi tehát az országgyűlés fönnebbi kérését kegyelmesen fogadván, atyaiszivünk kegyes hajlamainál fogva a fönn beiktatott összes cikkelyeket, smindazt, ami azokban foglaltatik, egyenkint és öszvesen helyeseknek selőttünk kedveseknek valljuk, s azokhoz kegyelmes megegyezésünkkelhozzájárulunk; igérvén és királyi szavunkkal biztosítván Magyarországot hogy mindezen előrebocsátottakatmagunk is megtartandjuk és bármely rendű és állású alattvalónkkal ismegtartatjuk, – amint azokat jelen hitlevelünkkel elfogadjuk, helybenhagyjukés megerősítjük. Aminek hitelére és bizonyságára jelen levelet saját kezünkkel aláírtuk, éskirályi pecsétünk ráfüggesztésével megerősítettük.

No, kérem, ezzel kihúzva az összes trianoni keserv , gyűlölködés méregfoga, I. Viktor valóban naggyá teszi Magyarországot, s magát pedig hallhatatlanná.

Ám a királyi többes alkalmazása csak egy ócska allűr. Orbán a királyi méltóság – sőt, néha emberi méltóság – híján – lásd az ellenzék dehonesztálása, primitív minősítései, tudatlan szóhasználata, ostoba sértései – olyan messze áll attól, mint Makó Jeruzsálemtől. Csak egy csekély műveltségű, felfuvalkodott – szó szerint vehető – harsány kiskakas, aki, persze, nagyúr a maga szemétdombján.

Node, miként is használ királyi többest? Első sorban Magyarország képviseleteként: saját magát tartja Magyarországnak, a népnek és úgy egyáltalán, mindennek, pláne akkor, ha szerinte a tudjukkik Magyarországot támadják. Itt azért van egy kis ellentmondás. Ha ő maga a nép, a nemzet, akkor, ugyebár, őt támadják, nem? Ráadásul minden területen ő hozza meg a döntéseket. Nos Hungariae Rex, nem hagyunk senkit az út szélét, meggyógyítunk mindenkit, megsegítjük a bajba jutottakat! Mégis, jogos itt a királyi többes? Mibul, picinyem, főleg, mivel? Azért itt is akad némi ellentmondás: ha olyanok lesznek a számok, emelni fogok! Egyes számban? Ejnye! Ugye, Röfi?

Egyetlen dolog biztos ebből a királyi többesből: a kulissza. A falikárpitok, a csillárok, a süppedő szőnyegek – hogy még az emléke se maradjon meg a disznószaros gumicsizmájának – a klasszikus bútorok, a fennhéjázó földgömb – amiről az ő környezetében Chaplin Diktátora jön elő – és a magas belső terek, amiről még véletlenül se jut eszébe, hogy nem nagyságát, hanem törpeségét hangsúlyozzák.

Azon kívül kevés olyan királyunk volt, aki magára merte volna vállalni – elegendő tudás híján – hogy egy személyben hozzon döntéseket, erre voltak mellette a tanácsadói. Sajnos, I. Viktor alaptalan magabízással csak magánál alacsonyabb szinten állókkal veszi magát körül (így elkerülvén, hogy valaki kitűnjön közülük azzal, hogy felismerje: a király meztelen!), cserébe bőven akadnak udvari bohócai, ám azokon is csak röhögni lehet, az igazságot kimondani – ami pedig az udvari bohóc privilégiuma volt – egyik sem meri.

Egy legenda szerint Béla király az ellene rezgelődő főurak büszkeségét azzal törte meg, hogy a trónterembe vezető ajtót alacsonyra szabatta, így a gőgös főurak, ha akarták, ha nem, csak fejet hajtva léphettek a színe elé. Nos, I. Viktor nem élhetne ezzel a trükkel, mivel alattvalói maguktól is fejet hajtanak előtte, nomeg a kolostorbeli rezidenciája tróntermi ajtajának átszabása vele arányos méretre meglehetősen rontaná az összhangot és az esztétikát.

38 hozzászólás

  • Ha ez a mini-SZTEREKNÖK nem tettszene a szavazó többségnek, akkor nem választották volna meg viktorukat, háromszor is, sőt 2/3-os többséget adva neki 2010 óta. Akik nem hajlandók vállalni életük irányításában és a közéletben való aktív részvételt, akik nem vállalnak szolidaritást az elnyomottak mellett (Lásd pl. Iványi) azok engedik meg, hogy a Fidesz nyeri sorra meg a választásokat országszerte. Ehhez jön a tragédia, az, hogy az „ellenzék” is behódolt és le van kenyerezve a viktor királyuknak, korrupt, ingyenélő banda, ideológia, képesség és karizma nélkül. Magyarország egy magán hercegség lett, ahol a közvagyon szinte teljes és gátlástalan kisajátításával Fidesz függő valós és proxy-milliárdosok kezében van, képességük, hogy bármikor megbéníthatják az ország gazdasági életét, a viktor parancsára.

  • Én már azt is borzasztóan unom, hogy folyton csak róla van szó. Még itt is. krrrrvaéletbe!

  • „Trianon” , eredetileg „Petit Trianon”, Varsllise-ben az egyik palota, de Magyarorszagon Trianon egy gyogyithatalan elmebetegseg. Sot nagyon ragalyos is. Tehat lehetne nemzetkozi veszelynek is nyilvanitani, mint a Covid-19 virust.

  • B79,
    először olvastam tőled betü hibától mentes,normális fogalmazást.
    Franciában még hibázol,de érezhető,hogy magyar helyesírási és fogalmazási tanfolyamon kezdtél tanulni? Skajach!

  • gyuri10
    2020 szeptember 22
    2:50 du.

    Jóatyád MUSz -os volt?
    Nahát..egy újabb mese…
    Eddig kettő változat volt :

    1
    a Gettóban fel lettetetek szabadítva családilag a szovjetek által

    2
    atyádat szemed láttára lelőtte egy volksurm SS katona Ausztriában, a halálmenetben amiben egy magyar csendőr is képbe jött valahogyan.
    (Két ismeretlenes egyenle..izé történet)

    Most meg kiderült a Don Kanyarból a munkaszolgálatos tatelét
    a magyar csendőrők veled együtt egyenesen Ausztriába hajszolták.Holmi német népfelkelők aktív részvételével, vagy annélkül de sztem mindegy is.

    Lényeg hogy sajnáltathasad magadat.

    Hát hallod Gyurka.. : D : D

    Így ír egy holokausztból és halottainkból viccet csináló hazugság gyár.Ezt nem fogjátok itt megjelentetni,mert ez az alak a KMH szégyene.Nekem elég,ha a moderátor elolvassa.Salute!

  • 🙂 🙂 🙂

  • Gyula Bognar
    2020 szeptember 29
    2:01 du.
    bocs, de a miviktorunkat a kutya se választotta meg, megbízást kapott az államfőtől kormányalakításra. mecsoda különbség!

  • Almási Alma
    2020 szeptember 29
    2:30 du.

    ez, ugyebár, ebben a formában csak rám igaz. elismerem, mentális utálatom tárgyát képezi ez a jóember. mivel nem változik, ténylegesen róla szól minden Magyarországon, nekem sincs más választásom. ráadásul sajnálatos módon nem tudom dícsérni se, bár lehet, az sokaknak jobban tetszene.

  • György Molnár

    Koronavírus megbeszélés, a teremben 20-30 ember, orvosok és egyéb szakértők, utolsónak bejön ez az elhízott paraszt egy maszkban, mire az egész társaság feláll….. Ennyire megalázkodóak honfitársaink…..Ilyenekkel nem lehet változást elérni……

  • Bendeguz79
    2020 szeptember 29
    2:41 du.

    “Trianon” , eredetileg “Petit Trianon”, Varsllise-ben az egyik palota, …”

    ————————

    Bendegúz, ha fejből nem megy, akkor nézte meg mielőtt leírja a a palota nevét – Versailles – de ne költsön hülyeségeket, mert ennek köze nincs ahhoz, hogy Ön mennyire beszéli a magyart vagy mennyire nem! Vagy netán Floridában a fenti módon írják a francia királyság egykori „fővárosát?” Eléggé visszatetsző, ahogy képtelen valakinek vagy valaminek a tulajdonnevét helyesen leírni – ez eddig még nem fordult elő önnel, véletlenül sem!

  • Bendeguz79! (2020 szeptember 29 2:41 du.)

    Írod: „… Magyarorszagon Trianon egy gyogyithatatlan elmebetegseg.” –

    Minden eddigi félreütésed, fogalmazási és egyéb bakid megbocsátva (j nélkül természetesen)! Telitalálat.

  • Kedves Bognár Gyula – nem tudom hogy az információ hiánya, az elnagyolt és felületes véleményalkotás vagy csak az elkeseredés mondatja -e Önnel a fenti sorokat, de nagyon rosszul látja a dolgokat – szerintem!

    Feltételezem, hogy tudja, mert már többször, több helyen hallotta, olvasta, hogy Orbánnak nincs, nem is volt többségi szavazata – a választásra jogosultaknak mindössze az egyharmada szavazott a Fideszre (Orbán a párt elnöke, de rá külön nem lehet) a második harmada ellenzéki szavazatot adott le ( külön-külön az ellenzéki pártokra, így ez sajnos megoszlott) a harmadik harmad pedig egyáltalán nem szavazott, esetükben nem ismert, hogy kit támogattak volna, ha elmennek voksolni!
    A szavazat arány tehát 49%-51% ( Fidesz-ellenzék) ez messze nem 2/3, azt saját maga adta magának, amennyiben a választási törvényt 2011-ben oly módon dolgozta át, és fogadta el, a parlamenti pártok közül egyedül a Fidesz, hogy abból a győztes kompenzációt alkalmazva 67%-ot csinált magának, ez azonban csak a parlamentre érvényes. Mindezt már sokan, sokszor leírtuk itt is, mégis újra el kell magyarázni valakinek, aki szerintem pontosan tudja ezt – vagy ha nem, hát sosem késő!

    Nem állítom, hogy a magyarországi ellenzék minden idők legalkalmasabb és legideálisabban összerakott ellenzéke, de, de ez van, ezzel / ebből kell kihozni a maximumot, és jelenleg ezen dolgoznak! Nyilván van /volt véleményeltérés, de pillanatnyilag ott tartanak, hogy rájöttek, a külön-külön boldogulásnak alapos feltétele a Fidesz /Orbán hatalomból történő elzavarása, és ebben nagy szerepe van az összellenzéki (szavazói ) nyomásnak is. A módszereken, az összetételen, a közös programon és jelölteken lehet változtatni, dolgozni, de a cél azonos, aki ezt nem fogadja el, kimarad! Az alábbiakat pl mire alapozza?

    „Ehhez jön a tragédia, az, hogy az “ellenzék” is behódolt és le van kenyerezve a viktor királyuknak, korrupt, ingyenélő banda, ideológia, képesség és karizma nélkül.”

    Ha valakinek nincs ideológiája, képessége, sőt még karizmája sem, azon tulajdonképpen mit kér számon? Sosem alkalmaztam és másoktól sem viselem, ha megosztja az itteni érdeklődőket, ide írogatókat hazai és külhoni ( netán kanadai) állampolgárokra, már ami a véleményszabadságot illeti, mert ez a Kanadai Magyar Hírlap ahol bárki elmondhatja az aktuális véleményét bármiről, de nem árt ha néhány dolgot mérlegel előtte, pl hogy biztosan birtokában van e minden információnak ahhoz, hogy lényeges dolgokat el tudjon dönteni és ne csak blindre, a pillanatnyi benyomása és hangulata alapján ítéljen. Ha jól vettem le az eddigi írásaiból, Ön sok évtizede elhagyta Magyarországot, és most a pályaszéléről kiabálja be a tutit – értem az aggodalmát, az idegességét, azt is hogy ezerrel sürgetné a változást, akárcsak mi, de higgye el nem ez a módja ! Nem kérdezem meg mert abszolút a saját ügyének tekintem, hogy mi az oka annak, hogy azt a rengeteg hozzáértést, lelkesedést és szakértelmet több ezer kilométerről zúdítaná a honi ellenzékre, mikor pedig – Ön szerint is – híján vagyunk a határozott ideológiával, bátorsággal és főleg tenni akarással is bíró „karizmatikus” egyéniségeknek, kortól, nemtől függetlenül. Ki -ki tegye le a közös célokért amit tud, ha mást nem, hát a józan okos meggyőzését, tanításait, magyarázza el mindazoknak akik esetleg nem tudják, hogy mi a cél, és hogy lehet ezt elérni – és akkor lesz mit várni!

    De az, hogy ismeretlenül is lekorruptozva, ingyenélőbandának nevezi az egész magyar ellenzéket, mert annak még nem sikerült a hatalmi és anyagi túlerővel szemben meghatványozni önmagát, az több mint túlzás!
    Lehet, hogy ezt már leírta előttem valaki ( 10 hsz. regisztrált a gép, itt csak 3 van, gondolom várakozóban is vannak vélemények) kioktatni semmi szín alatt nem szeretném, csak egy kicsit a jobbik énjére hatni!

  • Alma! Én is unom már rohadtul, hogy ennek a – magát omnipotensnek képzelő, – gyanúm szerint viszont néhány területen impotens akarnoknak a hülyeségein rugózunk.
    De – Bognár jr vélekedésével szemben – létezik a magyar ellenzék. Hanem: ez az ellenzék nem egységes – normális helyeken így van ez. Ezt használta ki a brancs, ami még mindig „fiatal demokraták”-nak nevezi magát. Ami már enyhén szólva röhejes. Nemcsak azért, mert korban egyre idősebbek a szavazóik, meg a garnitúrájuk. De még a fiatal, szimpatikus megjelenésű kádereikből is fojtó dohszag árad, ha kinyitják a szájukat. A homo kadaricus tipikus alakjai – csak most homo orbanicus-nak kéne őket hívni. Sommás, és igaztalan ítélet a „korrupt ingyenélő banda”. Megkockáztatom: még az orbánisták mindegyikére sem áll.
    Rettenetesen hamis sztereotípiák uralják a politikát, ezzel a közéletet. Pl.”egységben az erő”. Ennek nem a „kétségben az erő” az ellentétpárja. Hanem a dinamikus, folyamaosan alakítandó egyensúly. Biológiából véve a példát: egy monokulturás növény-, vagy állattársulást egyetlen kórokozó nyom nélkül kiirthat. Ez vár a magyar nemzetre, ha nem lesz képes megtalálni méltó helyét az emberi faj különbözó csoportjai körében. Ahogy számtalan nemzetiségi/nemzeti csoporttal (és nem „fajjal”) megesett már az emberiség történelmében.

  • György Molnár
    2020 szeptember 30
    4:55 de.

    „Koronavírus megbeszélés, a teremben 20-30 ember, orvosok és egyéb szakértők, utolsónak bejön ez az elhízott paraszt egy maszkban, mire az egész társaság feláll…”

    ————————–

    A „számból vetted ki a szót” – pár hete figyeltem fel erre a jelenségre, és ahányszor bevetítik ( gyakran teszik) minden alkalommal felháborít! Nem csak a vírussal kapcsolatos megbeszéléseken, de bármilyen célból összetrombitált kormányülésen, egyeztetésen, egyéb megbeszéléseken ezt látni – na hallod, hát bejött az osztályfőnök…..!
    Azért úgy érdekel, mi történne ha egyszer valaki/valakik em állnának fel?

  • talalom
    2020 szeptember 30
    8:49 de.

    most a világban a korábbi elterelő „hadműveletekkel” egyetemben SARS alkalmazása folyik és ami folyamatosan a hatalomba bemászottak támogatóit illeti (már valaki mondta?) anyagi érdekek is közrejátszanak az elviek csak annyiban, hogy elviszem pont szerint állnak ki mellette

    és utána már nem is tudnak mást csinálni még akkor sem ha nem igazán jön be a várakozás mert a számok törvényei szerint az lehetetlen hogy minden seggnyaló nagy részt kapjon a tortából

    figyelj más országokat is olyanokat amelyek -némely téves nézet szerint- az igazi demokrácia hordozói… semmi különbség nincs… olyan is van, hogy valakik mind a két pártot szponzorálják „sohasemtudnialapon”

  • gyuri10
    2020 szeptember 29
    5:07 du.

    Sajnos ez nem vicc.
    Hazudozol magadról és másokról megállás nélkül.
    Gondolom volt kitől tanulnod.
    Csak az alapján gondolom ezt, hogy miféle körleveleket küldözgetsz mindenkinek.

    Mindensesetre megállapodhatnál már valamelyik szívszaggató mesédnél.

    De legyen itt egy adalék a te náci-simogatásaidról.

    Éppen ma néztem a német N-24 TV-n egy hoszabb riportfilmet a feléledő német neonáci mozgalmakról.
    Megszólaltattak VALÓDI Holokauszt-túlélőket, nem olyan mesemondókat mint te.

    A narrátor megjegyezte hogy ma Magyarország a nemzetközi neonáci bandák kedvelt találkozó helye.

    Mikor erről írtam a Lehárblogon, TE GYURI ELHORDTÁL ENGEMET MINDENFÉLE HAZUDOZÓNAK !!

    Nem tudok másra gondolni minthogy benne vagy a nácik zsebében és a Zsidóság tragédiájával takarózol közben.

    Láttunk már hasonló esetet.

  • A cikkhez :

    Kádárról egy évben sem beszéltek annyit mint az utóbbi időkben Ajómiurunkról egy napon belül.

    Pedig Kádár -öszes hibáival együtt- azért valaki volt.

  • Elgondolkoztam azon, hogy Gyurkánk miért találta „viccesnek” azt a beírásomat, amit betűről betűre visszamásolt ITT :

    gyuri10
    2020 szeptember 29
    5:07 du.

    Ezt ugyanis én írtam neki, minekutána egy harmadik változattal állt elő apjával kapcsolatban.

    Az előző kettőt is ő maga említette h kell ide tudom másolni az ő szavaival is a sztorikat, de már párszor megtettem, minek ismételgetni.

    Feltételezhetőleg viccnek szánta ezeket anno ?
    Vagy viccesnek találta ?

    Nem értem…utólagosan meg van sértődve ha a saját történeteit az orra alá dörgölöm és azt hiszi ezek holmi viccek a részemről .

    Vicces egy fiú ökelme, annyi szent.
    Legalábbis saját maga szerint.

  • kádár volt . nem tudok másról.üdvözletével

  • toth péter
    2020 október 1
    7:58 de.

    „Több dolgok vannak Földön s Égen Horatio mit…”

    /Lenin..Vagy Arisztotelész..Mindegy.Lehet hogy Ady./

  • György Molnár
    2020 szeptember 30
    4:55 de.

    Még a jobb kocsmákban is illik felállni, ha egy hölgy vagy idősebb ember, vagy tiszteletet érdemlő személy csatlakozik a társasághoz! Az illemtan ma már sokaknál kiment a divatból, valószínűleg bennem van a hiba! Felháborítónak tartom amikor valaki bemegy egy közértbe, hivatalba, és gondolkodás nélkül letegezi az ottani dolgozót!
    Besancon szintén zenész! 🙂

  • lelszi
    2020 október 1
    10:35 de.

    Na igen.
    Úgy mondják Himmler is
    rendkívül kifinomodott úriember volt amúgy.
    Hangos szó soha el nem hagyta ajkait, operába járt és
    fiatal művészeket támogatott. A hölgyeknek mindig előre
    kinyitotta a kocsmaajtót távozáskor*.

    Aztán mégis mekkora egy gazember volt.
    Akárcsak te édesapám.A náci eszméiddel.

    *Belépéskor ugyebár a férfiember megy be az ivóba a hölgy előtt, mostani illemtan szerint.

  • Kedves Lélfai úr, Ön miről delirál?

    „Még a jobb kocsmákban is illik felállni, ha egy hölgy vagy idősebb ember, vagy tiszteletet érdemlő személy csatlakozik a társasághoz!” – írja Ön

    O.V. vajon melyik csoporthoz tartozik? Nem hölgy, abban egyetérthetünk, de még csak nem is az idősebb ember kategória – marad tehát a „tiszteletet érdemlő személy?” Vajon miért is járna neki külön tisztelet azért, mert hivatali idejében mint soros minie. megjelenik egy össznépi tanácskozáson? Azt hiszem az őt megelőző valamennyi minie. rendelkezett az övéi között akkora tisztelettel mint Orbán, de egyikük esetében sem volt divat a tiszteletadásnak ez a módja – persze megint más a megfélemlítés, és az elvárás!

    Nem sűrűn járok sem jobb fajta, sem kevésbé jó fajta kocsmákba, így nem tudom adott esetben vajon hányan állnának fel arra, hogy belépek a helységbe – akár én, akár más hölgy vagy idősebb személy – de azt hiszem, Ön téved! Amiről példálózik, az pont az az eset, amikor egy viszonylag szűk csoport, baráti /rokoni társaság ül az asztal körül, és megérkezik közéjük egy várt vagy épp nem várt személy, akit lelkesen üdvözölnek, néhányan fel is állnak, mintegy az érkezőhöz lépve, elé sietve, helyet csinálnak neki, megveregetik vállát, esetleg meg is ölelik! Meg van a kép?
    Messze nem ugyanaz, mint mikor programszerűen előre tervezetten, ül kb 30-40 ember egy teremben, és várnak valakit, aki hivatalból „levezényli” majd a tanácskozást, vagy kormányülést stb ráadásul olyanok, akik közül nem egy mind titulusban, szakmai tudásban, elismertségben, és nem utolsó sorban életkorban is jóval felette áll a legkisebb közös többszörösnek!

    Ez a gesztus még most is túlzásnak tűnik, ám mennyire az lehetett az első Orbán kormány idején, amikor a kormányülések arról híresültek el, hogy bár jegyzőkönyvet nem vezettek, Orbán érkezésekor valamennyi már ott várakozó miniszter, tanácsos, szakértő ilyen olyan meghívott stb átment „Rugóláb nyuszi seriffbe” és egyemberként pattantak fel, mert a megérkezett a nagyember!

    Nem más ez sem, mint a frusztrált lelkének gyógyírként szolgáló milliárdokért épült Karmelita – kolostori iroda, és a hatalmas, Dunára nyíló terasz – az addigi helyszínen vajon tényleg nem lehetett tovább eredményes munkát végezni? Vagy mi a helyzet a kisvasúttal, a háza végébe épült Makovecz stílusú stadionnal? Ezek bizony mind a földhözragadt kicsiségének kompenzálására született monstrumok, melyek nélkül aligha érezné önnön nagyságát! És így igen? Akkor nagy a baj!

    Apropó, emlékszik még Ön az alig több mint 35 éves, kissé éretlen megjelenésű miniszterelnökre, amint egy kör közepén állva épp egy idős, fehér hajú hölgy kézcsókját fogadja?
    Ez, kedves Lélfai uram, mind ugyanaz az effekt!

  • lelszi
    2020 október 1
    10:35 de.

    kétségtelen, a hiba benned van. na persze, abban a környezetben, ahol te élsz, jobb kocsma nincs, tehát csak fantáziádra bízhatod magad. amúgy nálunk – ahol lássuk be, az ilyesmi eléggé el nem ítélhető módon nem gyakorolt amúgy se fordulhat elő, mert se nő, se köztiszteletben álló személy nem teszi be a lábát, idős embernek meg pénze nincs rá.
    az nem zavar, ha – ahogy az már megszokott – a taknyos ügyintéző, eladó gátlástalanul letegez?

  • Szerintem is elítélendő ez a „szimpla felállás”, ha bejő a miniszterelnök úr. Sokkal illendőbb lenne, ha a társaság felállva ízibe elénekelné hazánk új himnuszát, a „Nélküled”-et is. Végtére illem is van a világon…

  • Almási Alma
    2020 október 2
    8:18 de.
    Álmaink Almája

    mondd mit iszol? nagyon fincsi lehet, elárulnád? sziporkázol, szvsz le is kellene térgyelni és lengetni valamit kinek mi van kézközelben… (esetleg parittya?)

  • Besancon
    2020 október 1
    3:08 du.

    „erről” már olvastam korábban is, de ehhez gumigerincű senkiháziak is kellenek, anno amikor először olvastam azt fűztem hozzá, hogy ha én is ott lettem volna akkor mai napig állna a nyitott ajtóban hóna alatt a mappával…ennek már 10-en+ éve, azaz azóta le is rohadt volna róla pelenka

  • Na már most, mivel rengeteget hallottam emlegetni ezt a „nélküled”-et, hát most türelmesen végighallgattam a YouTube-on… Jól hallottam én, hogy szerényen csak ötmillió magyart emlegetnek a szövegben?

  • Ille István
    2020 október 2
    1:22 de.

    A minap le „sziázott” engemet a
    TESCO roppantul kellemes kinézetű pénztáros hölgye.
    Mit ne mondjak..egész boldog voltam.Nahallood, az én koromban?

  • GYULA MOLNAR;

    De legalabb senki nem jart ugy mint szegeny Ivan Denisejewich, a huseges part-tag, aki 11 perc tapsolas utan elsonek ult le.
    Hm?

  • Rodeo11
    2020 október 2
    1:17 du.

    Bizony, ez messze nem új keletű dolog, már az első kormányzása (1998-2002) idején is általános kiakadást okozott – addig ugyanis egyik kormányfő esetében sem volt ez szokásban. Túl azon, hogy rendesen meg is váratta őket, (gyakran fél – egy órás késéssel érkezett a kormányülésekre) még el is elvárta az általános felugrálást. Amennyiben egy-két alkalommal leinti a bandát, és jelzi, hogy ezt a gesztust szükségtelennek ítéli, biztos, hogy nem tették volna, de úgy tűnik ez a mai napig dívik.

  • Almási Alma
    2020 október 2
    8:18 de.

    Te egy hős vagy, nekem még nem sikerült végighallgatnom, nem is tudom miért, pedig már többször terveztem, de valahogy nincs türelmem hozzá – mostanában egyébként is rohadt türelmetlen vagyok, panaszkodnak is itthon, hogy lépten nyomon felfortyanok, én meg nem is mindig veszem észre! De, anélkül, hogy tudnám miről van szó, szerintem rosszul hallottad – tizenöt millió lesz az az öt millió!🙂

  • Besancon, én is 15 millióra gondoltam, és MÉGEGYSZER meghallgattam, de nekem akkor is ötmillió „jött le”. Végül így is jó, ha a másik ötről azt feltételezzük, hogy cigány, zsidó meg komcsi, és akkor a „haladó értelmiségről” még nem is beszéltünk (Ez utóbbit használják a mai vájtfülű fideszesek a szélsőséges libernyákokra.)

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 október 2
    3:22 du.
    Az semmi, a minap a 6 éves unokám apjának hitt a 6-os villamoson egy 40 körüli, nem túl szemrevaló hölgyemény, hálából lecsinoskisasszonyoztam! 😀 Az összes -addig komor- utas velünk nevetett. (A mai elhidegülő világban már az ilyen félreértésből keletkező véletlen bókoknak is örülni kell! 😀 )

  • Besancon
    2020 október 3
    4:43 de.

    a már lejárt szavatosságú cikkekhez írottjaidhoz a „nagy emlékezőtehetségedre” való tekintettel, mintha egy irányba fújna a szél az emlékeid ben és összehalmozna bizonyos részeket, mint az őszi szél az avart a kert sarkában, fa tövében; és az összes többit szétszórná a környéken nyom nélkül!

  • Chris nem gondoltál arra, hogy kellene valamit mondani KMH-n a legutóbbi pápai enciklikáról?

    én elolvastam és meg is tudnám magyarázni de vannak itt mások akik sokkalta jobban tennék ugyanezt… mondjuk a grizi onnan Florida alsóról az 5%-kos bank jótékonykodással… teljes a derű és a boldogság és a vigyor arrafelé

  • Rodeo11
    2020 október 4
    12:33 du.

    Mennyi szó..
    de miért pont ebben a fennti sorrendben rakád őket sorba?
    Ha másképpen állítád őket egymásutániságba mmint kitsi gyermek a dominókat, akkor sem lenne több értelmük mint így…
    Tehát tökmindegy.

  • Orsós Elemér
    2020 október 3
    2:56 du.

    De ez még mind sömmi :
    Tegnap menek az adószakértőmhöz (egy csokorra való hölgy tevékenykedik ott)
    de előttem egy kb 28-32 éves forma ott dolgozó hölgyemény ért a kaputelefonhoz és beszólt :
    „megjöttem, egy fiatalember van velem”

    Na jó jó még nem vettem le az integrált bukót a fejemről, de akkor is… 😀 😀 😀