Az Ezredes

2020 október 17 9:16 de.43 hozzászólás

Az Ezredes fel sem fogja, mi történik vele. Ez nem az ő története, őt csak kirakták a frontra, ágyútölteléknek. Megkínálták egy paranccsal, már nem emlékszik, kitől jött az ukáz, egyedül az rémlik, hogy azt mondták, menni kell. Márpedig a katona, pardon, volt katona, az olyan, hogy előbb lő, és csak utána kérdez.
Nem mondták meg neki, hogy mi a cél, nyilván valamilyen magasabb rendű akármi, csak a legszükségesebbeket kötötték az orrára. Hogy mi a dolga, mit kell tennie. Lerombolni, ami eddig volt. De a többiről ne kérdezzen, nem rá tartozik, jobb, ha nem is tudja. Majd szólnak, ha véget ér a megbízatás, addig csak tegye a dolgát, legjobb tudása szerint – természetesen.

Verje le a lázadást, amiről ő maga mondta, hogy nincs baja vele. Merthogy, ő is volt valamikor fiatal, és úgy emlékszik, hogy a fiatalok lázadni szoktak. De a lázadásnak is vannak határai, másképp fogalmazva, kulturált formái.

Lehet a fiataloknak odahaza, a szüleikkel megbeszélni a lázadást. Erre lesz jó az előrehozott őszi szünet, amikor mindenki hazamehet, lenyugodhat, mert lázadni sem lehet nyugtalanul. Aki nyugtalanul lázad, az mindenféle hebehurgyaságokat követ el, abból pedig csak összevisszaság lesz, magyarul káosz.

Tessék tiszta fejjel, előre megfontoltan lázadni és akkor nem lesz baj. Akkor párbeszéd lesz, és együttműködés, de csak azokkal, akik hajlandók az egyoldalú párbeszédre és a felülről vezérelt együttműködésre.

Csendőrpertura – ha szabad bátorkodnunk.

Ha majd vége lesz a hadjáratnak, akkor majd az Ezredes is visszavonulhat. És elgondolkodhat azon – ha lesz rá ideje, és nem találja meg egy újabb feladat –, hogy tulajdonképpen mi is volt vele a céljuk azoknak, akik őt a Vas utcába vezényelték. Mely utcáról korábban azt sem tudta, hogy eszik-e, vagy isszák, és lényegében persze most sem tudja, mert nem is az volt a célja, hogy megtudja. Sok utca van egy ilyen nagy, libernyák fővárosban, egyik olyan, mint a másik, de a célkeresztben minden utca egyforma.

Az Ezredes most a parancsra koncentrál, amelyet végre kell hajtania, s ami jelen állás szerint nehézségekbe ütközik. De a nehézségek, tudjuk, azért vannak, hogy legyőzzük őket, úgyhogy, gond egy szál se, meglesz ez is – idővel. Erővel már most is meg lehetne oldani, de akkor tele lenne a csúnya képekkel a világsajtó és még annál is több rosszat mondanának az Ezredes megbízójáról, mint amennyit eddig összehordtak róla.

43 hozzászólás

  • ezredeskéim már csak ilyenek, ők a sokadik senkik fölötti „mégnemegészen” senkik,

    jellemzően aki ilyen foglalkozást választ az nem is igen lehet más, a legyek ura(SIC);

    és jellemzően „assziszi”, pedig a gumibot is bölcsebb náluk, erre van szüksége a Joker nek, mert különben lőttek a profitnak,

    valami tótumfaktum mondta a napokban már nem sok új variációnk van az oroszokat szankciózni mert már a Kaukázus kőszáli kecskéire is jutott néhány az elosztáskor és az Ob pisztrángjaira is…

    ahol Columbia a demokrácia fellegvára és mintaadó ország holmi argentinoknak meg braziloknak akik most kaptak őrmestert ezredesnek álcázva és a profit újra más görbéket mutat a NYSE nagy képernyőin

    ezeket szokták kitüntetni mikor már Arlington kies lankáin csak darab kő felirattal marad belőlük, mert olyankor már nem lehet megkérdezni tőle:

    ugye, gábriel az mind annyira gonosz volt, hogy nem volt más választásod

  • Pár napja néztem/hallgattam az Ezredest, amint megpróbál vitatkozni Egonnal, amint kezét-lábát törve próbálkozik érvelni. Hátborzongató : ilyen, mikor az erő, a hatalom képtelen másnak mutatkozni, mint amilyen: szánalmas. Irgalmatlanul szánalmas.

  • Eldöntetett: nemzeti-keresztény hittel átitatott színművészekre, rendezőkre, operatőrökre van szüksége ennek a sokat szenvedett országnak. A művészpalánták egyeteméből ki kell irtani az évtizedes beidegződésű libernyák irányvonalat, ehhez katona kell, vagy legalábbis egy hadviselésben jártas volt katona. Ha megvalósul, majd akkor ismét megalakíthatják a maguk önálló nemzeti-keresztény autonóm testületét.
    (Mondjuk ez ellenkezik nemcsak az EU szabályával, de mi történne? Ami eddig, semmi)

  • Orsós Elemér

    „Nesze semmi, fogd meg jól” 😀 (Hofi)

    Mellesleg mind a 5 fél olyan időhúzással töketlenkedik amivel az ártatlan adófizetők pénzét pocsékolják, az Ő beavatásuk nélkül:

    1. a tanácsköztársaságiak nem tudnak kiprovokálni még egy nyanvadt, 1000 epedő kamerának világszenzációt jelentő pofonocskát sem, ezért kénytelenek polgárháború helyett lövészárok háborúra berendezkedni a szüleik biztosította sztrájk alapjukból,
    2. a kormány azt a látszatot játsza hogy, bőven ráér még pofozkodni, pedig már a fanatikus fanjaik is türelmetlenek,
    3. a demokratikus ellenzéki passziv drukkerek a tanácsköztársaságiakat maximális verbális támogatásukról biztosítják, persze nem mindenki, mert a bátor Demszky 4 db túros batyuval aktivan beszállt, mint Victoria Nuland a Majdanon,
    4. közben a Fidesz szimpatizánsok meg a szavazótábor 2022-es eltávolodásától rettegnek a kormányuk tesze-toszasága miatt és az összes közmű elzárását követelik,
    5. a labilis Szerző meg nem mer csak egy háttérből birka toleranciára kényszerített sameszt bírálni, pedig mindkét acsarkodót lehetne!

    Legszebb a 6. kéretlen kibicként bejelentkező, aki Brüsszelbe rendelné egyezkedni az egyenrangúnak vélt feleket, pedig már sokkal súlyosabb eseteket azért passzolt le hetykén, mert azokat pitiáner szuverén belügynek degradált!

  • Mélyen egyetértek FSP ismét remek cikkével csakúgy mint Miklós bá-val és warriorral. Tényleg sajnálatra méltó ez a pökhendi ezredes pojáca. Pont annyira mint az egész alapítványi kuratórium és az őket mozgató vitéz Nagybányai Kádár elvtárs. Örökös mijóurunk ezzel meg csak arra akarja rávezetni a hűséges alattvalóit, hogy jó ha hozzászoknak mert hamarosan mindenhol (kénytelenül 🙂 katonai vezetés lesz bevezetve kishazánkban.

    Nagyon együttérzek és támogatom az SzFE diákjait és tanárait, akik nagyon erős példát mutatnak a mi eltunyult nemzedékünknek. Pontosan olyan „értelmetlennek” és esélytelennek tűnik a kiállásuk mint a számomra szintén nagyon szimpatikus Belorusz tüntetőké.
    Az Ő kiállásuk pont arról szól, hogy beleszólhassunk-e még a saját életünkbe vagy a mi drága vezénylő tábornokunk (náluk az isteni Lukasenka vagy Vlagyimirovics) döntse el, hogy mit szabadjon csinálni a nemzethű rabszolgáknak. Tényleg nagyon sajnálom drága jó Elemér, de ha ezt nem érted akkor nagyon nagy a baj…

    Hajrá magyarok!
    „Még egy épületet elfoglaltak a színművészetisek”
    https://24.hu/belfold/2020/10/17/szfe-epuletfoglalas-szarka-gabor-oszi-szunet/

    Nemsokára talán már csak nosztalgiával tekinthetünk a mai állapotokra is 🙂
    Eddig is aggódhattunk a bíróságokért, de ilyen komoly okunk még nem volt rá. A bíróságok függetlenségének felszámolása régóta tartó folyamat, ám ebben is „minőségi ugrást” jelent Varga Zsolt András kúriai elnökké válása. Sándor Zsuzsa elmagyarázza, hogy miért.
    https://24.hu/belfold/2020/10/17/varga-zs-andras-kurai-elnok-orban-polt-biroi-fuggetlenseg-velemeny/

  • Erre-Mér, Arra-Mér?

    Provokatíve, azért hogy megbélyegezd a forradalmárokat, Tanácsköztársaság-nak nevezed a >Hallgatói Köztársaságot szintén-ezsredes is ott „Madrid határán”, feje felett a Condor Légió ádáz bombázóival.

    De:

    „HABÁR FÖLÜL A GÁLYA
    S ALUL A VÍZNEK ÁRJA,
    AZÉRT A VÍZ AZ ÚR.” 🙁

    K.B.

  • Hm. Orsós beírása (okt. 17. 5:22) jellegzetesen „homo kadaricus” vélemény. 72-ben minden rendes KISz titkár, párttitkár, szakszervezeti bizalmi így fogalmazott. Vagyis: hőbörgők pazarolják a dolgozók pénzét, holott tanulhatnak – pláne olyan hiábavalóságot, mint a művészkedés. Kéne nekik két pofon, aztán meg egy kis kötelező önkéntes munka – a körülmények miatt egy kis takarítás a járványkórházban -, hogy megtanulják, hol lakik az úristen.
    Nincs új a Nap alatt.

  • Erre-Mér,Arra-Mér,Elemér 5:22

    Úgy provokatíve, csak azért hogy megbélyegezd a már majdnem forradalmárokat, Tanácsköztársaság-nak nevezed a >Hallgatói Köztársaságot<, nem mintha az a melléknév szégyellnivaló lenne, de hát Orbanisztán Illiberális ÖNtársaságban ez már csak így kómilfó…

    Provokátori szerepedben még ezt a demagóg "gazadagszülő" blöfföt is bedobod, aminek itt semmi értelme, mert minden olvasó tudja, hogy csak lejáratni akarod a ma legbátrabb magyar fiatalokat.

    Frankó, egy bátor srác vagy te, hallod, akárcsak az a náci közvetlen Hitl'er-támogatottságú, úgymond "nemzeti" Francisco szintén-ezsredes [egyébként generalissimus] is, ott "Madrid határán", feje felett a Condor Légió ádázan bátor bombázóival.

    De mégis:

    "HABÁR FÖLÜL A GÁLYA
    S ALUL A VÍZNEK ÁRJA,
    AZÉRT A VÍZ AZ ÚR." 🙁

    K.B.

  • ui.

    A NET-technika ördöge a > jel kettőnél többszöri alkalmazása miatt alaposan átszerkesztette ezt az utóbbi 6:10-es szöveget a 2:24-en láthatóra…

  • Elemér! (2020 október 17 5:22 du.)

    Most már csupán az a kérdés, mi a teendő, ha a sz@r sem elég büdös. Ráadásul – mint SzandiMandi is írja – a bíróságok még várnak a darálóra.

  • Tisztelt SzandiMandi,Talalom, KORDONBLUED!
    Ha a legkülömbözőbb ideologiai becsípődésetek ellenére ennyire egyezik a véleményetek, abból csak egyet lehet leszűrni:
    Ti nem a „forradalmároknak” drukkoltok, hanem annak az általuk kirobbantandó anarchia lehetőségének aminek segítségével a patás ördögöt minden eddigi demokratikusnak és törvényesnek láttatott módszerrel és szavazat csábítással sem sikerült szerintetek jogos hatalom visszaadásra kényszeríteni! Mert kik között is folyik a ciklikus versengés már 30-éve? Naugye!

  • Sajnálom a naiv lelkű diákokat, mert megvezetik őket. Mint az usa 1956-ban a magyar lázadókat, mondván: „tartsatok ki” miközben… (pfúj) – erről azért ne feledkezzünk meg okt. 23-án!

    Ezek az egyetemista fiatalok még nem tudják: A széllel szemben nem érdemes pisilni – mármint férfi embernek-:) – majd megtanulják.
    Sajnálom a szef-es diákokat, mert veszíteni fognak és pisisek lesznek.
    Sajnálom továbbá a fiatalokat, mert nem ismerik az ősi bölcsességet: Amit nem lehet ellenezni, azt támogatni kell

  • Remek írás, FSP!
    Kár, hogy pont azok nem olvassák, akiknek kellene. Akkor az ezredes is a homlokára csapna: „Hogy én milyen barom vagyok!” felkiáltással kérne engedélyt távozni.

  • Orsós Elemér

    KORDONBLUED
    2020 október 18
    6:10 de.

    Ferdítésekkel és mondvacsinált művészi szabadság sárbatiprásának vádjával akarsz kimagyarázni köztörvényes magánterület foglalást, mozgási szabadság korlátozást, tanuláshoz való jog akadályozását a 90 %-os többséget alkotó 450 kirekesztett tanulótól, munkahelyre való bejutás akadályozását a „forradalmárok” irányelveivel nem egyetértő oktatók és alkalmazottak kizárásával, gyávasából ki nem mondott, de érzékelhető polgárháborúra való felbujtást a liberalizmusra és a demokráciára való hamis hivatkozással?! Na most akkor melyikünk a náci?

  • Én örülök, ha szétlopják a zországot, ha fasisztoid vezenylotabornokokat raknak mindenki feje föle! Rakjanak az iskolákba, a korhazakba (ja! Oda már raktak!), az állami es önkormanyzati hivatalok elere, a miniszteriumok es a magancegek elere is! (Tényleg! Mar azt is elkezdtek márciusban!)
    Épül a katonai diktaturank!
    Örülnék, ha minél elobb eszrevenne szinte mindenki! Boda es tarsai a szűk kivételek!

    Jeff R. Fia

    A szabadsag fait idorol- idore patriotak es diktatorok verevel kell öntözni, hogy jobban bokrosodjon!

    Vagy valami valami hasonlo szoveget nyomott. Akàr még jo amerikai elnok is lehetett volna anno az ifjabb! Ma már magyar is! Ma már vissszasirom!
    Bokrosodjanak, viruljanak hazánk satnya venyigéi!

  • Thomas Jefferson:

    „The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.”

  • „A hazafiság pedig nem más, mint az erõszak önigazolása” idézet Oscar Wilde

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 október 18
    3:20 de.

    „Hm. Orsós beírása (okt. 17. 5:22) jellegzetesen “homo kadaricus” vélemény. 72-ben minden rendes KISz titkár, párttitkár, szakszervezeti bizalmi így fogalmazott.”

    Kedves Margitka, ebben Neked valószínű maximálisan igazad lehet, de én ezt nem tudom megítélni, mert Veled ellentétben egyik inproduktiv kiváltságot sem birtokoltam! 😀 Viszontag a jelen tényálladékot valószínű most is hasonlóképen oldanák meg a mostani forradalmi felmenőik legnagyobb megrökönyödésére! 😀

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 október 17
    8:27 du.

    Ne legyél már ennyire álszent! Ha Te lennél Orbán vagy bármilyen miniszterelnök helyében akkor, Te nem a saját „független” jelöltedet preferálnád?
    (Ne haragudj meg ezért a csúnya kérdésért, Isten ments’ hogy, egy politikus erkölcsi nívójára feltételezzelek! 😀 )

  • Földes

    „Az Ezredes fel sem fogja, mi történik vele”
    Felfogja.
    Tudatos embernek nézem, nem ágyútölteléknek. Ha nem azonosulna a feladattal akkor nem kancellárkodna szerintem.

    Tegye fel a kezét aki volt katona. Mert „aki egyszer volt, az egész életében katona marad” – határozott, fegyelmezett, céltudatos, stb.
    Ilyen Szarka ezredes is. Meg fogja oldani ezt az egyetemi ügyet is.

  • Hm.
    Orsósnak: Igen, voltam KISZ tag, voltam/vagyok párttag – innen ismerem a hetvenes évek módszereit, amik szépen visszatértek a vezénylő tábornokkal. Titkár azonban nem voltam – egy rövid agit.prop titkári tisztségből 68-ban fegyelmivel távolítottak el, mert „destruáltam”. Ezt társadalmi munkában, a meló mellett csináltam, és valószínűleg az csípte a hivatásos funkcik szemét, hogy a srácok azt mondták: Ha a Margit mondja, megyünk. Még műszerészként dolgoztam, satu mellett: az újságírás csak később, 75-ben jött. Pályázaton nyert ösztöndíjam volt, és nívódíjaim. A PF-en mondta az egyik adminisztrátor: Te tudod, hogy milyen szörnyű a káderlapod? Oda simán, felvételivel kerültem, mert az újságírónak kötelező lett a felsőfokú végzettség. (A Bálint György Újságíró iskola nem számított felső fokúnak, egyetemen em is folyt újságíróképzés a kilencvenes évekig.)
    Még egy Orsós: „a jogos hatalom visszaadásra kényszeríteni” – írod az SZFE tüntetői kapcsán. Szóval szerinted kizárólag a Döbrögi szerű Vidnyánszkyk hatalma „jogos”, másnak kuss? Pedig még nem is gyújtották föl a Vas utcát, mint 2006-ban a várost a „jogosan” ellenállók.

  • Ferenct
    2020 október 18
    2:46 du.

    én voltam katona, ott utáltam meg „rend”-et, mert az a „rend”… szóval láttam ezredest is, sőt vezérezredest is mikor a vállamat átölelte „a” vezérezredes és kellemesen csevegtünk egy kies tájon, sok néger volt köröttünk, ő meg látogatott és én voltam a „kalaúzhal”®

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2020 október 18
    2:46 du.

    Sok most már bőszen harciaskodó kivénhedt kakas fel volt mentve anno sorkatonáskodásból, még olyanok is akik a pártkönynél nagyobb súlyokat is elbírtak volna. Főleg a belvárosban volt kurázsi evvel dicsekedni, míg az „elmaradott vidéken” ez szégyennek számított. Egyetlen olyan esettel sem találkoztam hogy, vidéki munkás- vagy parasztgyerek kapta volna be az AKM csövét, pedig jópárszor előfordult ilyen országszerte. Nem is vetemednék a mai operettzsoldoshadsereget összehasonlítani a néphadsereggel, mivel az akkori viszonyokat Jaroslav Hasek, a maiakat viszont Rejtő Jenő tudná a leghitelesebben lefesteni.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 október 18
    6:52 du.

    „Még egy Orsós: “a jogos hatalom visszaadásra kényszeríteni” – írod az SZFE tüntetői kapcsán.”

    Pardon, pardon, de ezt nem az SZFE kapcsán írtam, hanem a 30 éve ugyanabból a köpenyből kibújt csak másként átöltözött hatalom és ellenzéke vetésforgója kapcsán és nem Téged akartalak cikizni vele, mert ha a hozzád hasonlók is szóhoz juthattak volna a kerekasztalnál, akkor most nagyon valószínű hogy, nem lennének ilyen idült problémáink! 😀

  • Gabriel Karikas

    Bizony, bizony ….
    Ugyan ne nevettesettek …..

    https://youtu.be/5J-R9VioCnE

  • Orsós Elemér
    2020 október 18
    2:37 du.

    SzandiMandi
    2020 október 17
    8:27 du.

    „Ne legyél már ennyire álszent! Ha Te lennél Orbán vagy bármilyen miniszterelnök helyében akkor, Te nem a saját “független” jelöltedet preferálnád?”

    ——————-
    Mielőtt a magvas véleményedet megfogalmazod,azt megtehetted volna, hogy el is olvasod amit a témával kapcsolatban SzandiMandi belinkelt! Mert, hogy nem tetted az szinte biztos, máskülönben nem írnál ilyen nyilvánvalóan értelmetlen dolgot! V. Zs. A.-sal nem (csak) az a gond, hogy „Orbán saját független preferáltja” ( ha az egyáltalán) és ha a napok óta a nyilvánosság előtt folyó vitákat, beszélgetéseket nem kísérted is figyelemmel, ebből a minden részletre kiterjedő elemzésből sok mindent megtudhattál volna, ami esetleg segítene megérteni, miért is abszurd ez a kinevezés!

  • Besancon
    2020 október 20
    5:58 de.

    Te meg azt nem vetted észre hogy, a „függetlent”(sic!) idézőjelbe tettem, ráadásul még egy vigyorgó szmájlit is kiraktam, ezért figyelmedbe ajánlom hogy, ezek hatására az ellenkezőjét jelenti! 😀

  • Gabriel Karikas
    2020 október 19
    8:20 du.

    Hofi Géza azzal kezdődött, hogy ő lett őfelsége ellenzéke, vészszelep, és egészségesen működött, a mellékelt kép alapján vegyes benyomásaim vannak de nem nézem meg, mert Gorbacsovról csak rossz véleményem van. a másik meg ugye oltáriszentséggé lett oktrojálva a GOP-ben nekem róla is van véleményem!

  • Orsós Elemér

    Most állok, mint burjú az új kapuban!
    Vajon ez mit jelent? Huszár- vagy átvágás?

    https://nepszava.hu/3096337_mar-el-is-rendeltek-a-szinmuveszeti-koltsegvetesenek-megduplazasat

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Jaj de jol teszed. Hiszen ha megnezned, meg lehet hogy le is huznad magad a privadan es en meg vadolhatnam magam tovabbi eltemben – miattad…..

    Nyilvan hogy nem sok szo esik ebben a kepen lathato urakrol, annal tobb a Rodeiokrol. Hofinak nem volt szokasa amugy sem kozvetlenul politikai szemelyisegekrol beszelni direktbe, be is csukhatta volna a boltot azonnal…
    Amugyis a felvetel 1982-es, hol volt akkor meg a peresztroika meg a Gorbacsov??

    Viszont akkora en es nehany naiv hulye azt hitte – hogy az emberek kezdtek inteligensse valni es felismerni a valosagot – ma mar tudom, hogy a sok nevetes csak latszat volt, inkabb vihogas volt az ezeken az eloadasokon – a tomeg ugyanugy maradt hamis-pokerjatekos, vagy eppen megvezetett birka …

  • Nem tudom, hogy az ezredesnek sikerül e majd eleget tenni a megbízásnak, de van egy nagyon kézenfekvő megoldás – maga Bánsági Ildikó mondta kedd reggel az illetékes miniszter ablaka alatti felolvasós demonstráción : „Állítsanak vissza mindent a régi mederbe, aztán üljenek le és kezdjenek el tárgyalni, beszélgetni, találjanak ki új dolgokat, színesítsék a palettát, mert rendben van, hogy az kell – de tankkal nem lehet berúgni az ajtót….” lehet, sőt biztos, hogy nem hajszálpontos az idézet, egy rag vagy szó épp kerülhet máshova is, de nekem többszöri hallás után ez maradt meg.
    Abszolút igaza van annak aki ilyeneket gondol!

  • Rodeo11

    Mellékesen:
    Nem tudom, h. hol katonáskodtál és azt sem, h. sorkatona- v. zsoldos voltál-e (én Magyarországon, sorkatona egy un első lépcsős légvédelmi rakétás törzsben. Nagyon gyakran harckészültségben voltunk: amikor Észak Olaszországban felemeltek egy nato-gépet. Ilyenkor kisebb fegyelmezetlenségek is hadbírósággal jártak.
    Kemény fegyelem volt és ezt megtanultam egy életre (szükségem volt rá, mert egy elkényeztetett gyerek voltam – anyám egyedül nevelt. Továbbá megtanultam a céltudatosságot, a felelősség vállalást stb – azoktól a tisztektől akikre akkor haragudtam, de utólag tudom, hogy sokat köszönhetek ennek.
    Ennyit az „szfe-s ezredes” feltételezett mentalitásáról.

  • Besancon
    2020 október 22
    8:41 de.

    “Állítsanak vissza mindent a régi mederbe………….”

    Most próbálok a birkatürelmű operettezredes(és a megművelhetetlen plebsz) észjárásával erre a nagyon frappánsnak képzelt követelésre és krízis megoldási javaslatra válaszolni:

    „-Hát egy nagy büdös lóizét drága Bánsági Ildikó művésznő úrhölgy, többször megállapítatott hogy, a régi meder már nagyon eliszaposodott, azt már csak kotrással lehet tisztítani, de ha a mi verejtékes pénzünkön(adó címén beszedett közpénz!) akartnak Kegyedék kotrás nélkül megfelebbezhetetlen kultúrát diktálni az nem megy, mert nem fair, akkor bedobjuk a gyeplőt és csináljanak MINDENT saját bukszából, önszorgalomból és majd a piaci ökölszabályok eldöntik, hogy életképesek lesznek-e, hasonlatosan mint az állandóan követendő példának mutogatott civilizált nyugaton és ha nekünk is tetszik, majd legfeljebb elégedett meccénásként mi is beszállunk a költségeik mérséklésébe!”

    Fogadjunk hogy, ez lesz a végkifejlet! 😀

  • Ferenct
    2020 október 22
    10:33 de.

    Military-boy.
    Vagy csak militáns?

  • Gabriel Karikas
    2020 október 21
    4:55 du.

    látod-látod kiskarikás, ha még nem volt peresztrojka akkor a képen miért van az ami(???) rólam bizonyosan nem szól, mikor először és utoljára a Mikroszkópon Hofit látogattam akkor nagyon felbosszantott a vihorászás és az a schlusszpoénja, miszerint a műveletlen pesti polgárasszony sötétkék szoknyához méregzöld kardigánt hord ünnepi viseletként és hogy az milyen ízléstelen (nekem a kék liliom jutott eszembe erről, meg hogy a természet milyen műveletlen és ízléstelen)

    utána nem sok Hofit …sok minden okból (kicsit „távol” kerültem tőle)

    de te csak magyarázz bele mindenbe valami általad vélt akármit a bármibe

  • Ferenct
    2020 október 22
    10:33 de.
    még mellékesebben!
    sorkatona (méghogy én hivatásos?)! harckocsizó… (a minket állandóan fenyegető nyugat ellen a nyugati határzónában) ott én semmit sem tanultam, nem is lehetett … és ha valaki ott művelődött? azután LEFÜVEZTEK

    ettől te még akármi is lehetsz

    hja, -sajna- én nem tudom ki is az az „SZFE ezredes”; itt kies Kanada lankáin nem hallottam róla és a cikkből nem villogott ki becses személye

  • Gabriel Karikas
    2020 október 21
    4:55 du.

    amit te csinálsz azt manapság: „doxxing”-nak nevezzük

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Aha …. Akkor jó, én is ugy gondoltam, hogy azoknak a hamiskartyasoknak egyike … Te magad
    Voltal es azt folytatod eszetvesztetten
    hogy manapsag minek nevezed (kik azok akik nevezik?) nahat …. csak nem …

  • Rodeo11

    1) Nem vagyunk egyformák (hála Istennek-:)
    2) Honnét tudod kiféle miféle az szfe-s ezredes (aki soha nem volt „harctéri” katona (csak igazgatási/szervezési) akkor milyen ismeretek alapján szólsz a témához (a világ végéről)?

  • Gabriel Karikas
    2020 október 23
    12:17 de.

    én már nagyon régen nem ultizok, más kártyajátékot meg soha .., hogy a játékszabályokat betartva nyerő vagyok (happy go lucky) az folyamatosan kiderül: ez a vesztesek (azaz gábriel) szemszégőből csalás azaz hamiskártyázás

    a pejslim rezeg ettől röhögtömben

  • Ferenct
    2020 október 23
    5:32 de.

    mert, „csak” elolvastam a cikket és az abban leírt jelenséget ami nem egyedi… ne duzzogj, inkább legyen neked igazad, attól nekem egy fillérrel sem lesz kevesebbem, ez így jó neked, „drágám”?

  • Ferenct
    2020 október 23
    5:32 de.

    bucika a „a világ végéről” -ről, a Föld gömbölyded azaz végtelen felületű ez meg geometriai tény tehát „onnan” a végének látni kies Canada -mat az: agyficam!

    csakhogytudd