A kanadaiak az amerikai társadalmi és politikai rendszer összeomlásától tartanak

2020 november 3 1:50 du.77 hozzászólás

A kanadaiak félve figyelik, amint amerikai szomszédaik szavaznak egy olyan kampány után, amely a választók megfélemlítésével, az erőszakkal való fenyegetéssel és a demokrácia esetleges felbomlásának veszélyével és aggodalmaival járt. Ezt a nézetet tükrözi a Leger és a Kanadai Tanulmányok Szövetsége által készített új közvélemény-kutatás, amely szerint a megkérdezett kanadaiak egyértelmű többsége aggódik attól, hogy az Egyesült Államok „társadalmi káoszt” fog szenvedni a következő hetekben és hónapokban, amennyiben nem lesz egyértelmű nyertese a Donald Trump és Joe Biden közötti politikai párbajnak.

Ezt a félelmet az a feltételezés vezérli, hogy Donald Trump amerikai elnök nem fogadja el a vereséget, ha valójában vereséget szenved, vagy idő előtt deklarálhatja a győzelmet a választások éjszakáján, mielőtt az összes szavazatot, beleértve a postai küldeményeket is, törvényesen meg lehet számolni. A kanadaiak nem feledkeznek meg arról a kaotikus kampányhétvégéről, amelynek során republikánus aktivisták blokkolták a texasi autópályákat, illetve Joe Biden kampánybuszát életveszélyes módon, miközben a fegyverek értékesítése megugrott és a republikánus ügyvédek készen álltak arra, hogy vitassák az eredményeket.

„Kicsit olyan, mint nézni, ahogy a szomszéd tetője lángra lobbant” – mondta Perrin Beatty, a kanadai kereskedelmi kamara elnöke. „Egyszerre lenyűgöző és borzasztó.”

A Leger-felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede aggódik az amerikai választások miatt, 68 százaléka pedig attól tart, hogy „az Egyesült Államokban a politikai rendszer teljes felbomlása következik be, amely társadalmi káosz időszakához vezet”.

Öt válaszadóból négy azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy a fokozott faji feszültség tiltakozásokhoz és erőszakhoz vezet. A felmérés elmélyült a kanadaiak aggodalmaiban: a „jelentős polgári nyugtalanság vagy erőszak” lehetősége a választások napján vagy a következő napokon aggasztotta a válaszadók 77 százalékát; 72 százaléka aggódott amiatt, hogy Trump majd nem fogadja el a választási eredményt, amennyiben veszít; 62 százalékuk aggódott egy tőzsdei összeomlás miatt.

A Leger-felmérés nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik elnök-jelöltet támogat a kanadai társadalom. Ha szavazhatnának, a kanadaiak 80 százaléka Joe Biden neve mellé tenné az ikszet.

Mike Blanchfield The Canadian Press cikke nyomán. Fordította: KMH. 

77 hozzászólás

  • ki/mi az a „Leger” és miért kell nekem elfogadnom amit összehord?

    a valós helyzet messze nem arról szól amit Leger análizél

    a többi majd holnap hajnalban

  • Könnyen lehet, hogy ez valós, de hát nem pont ez volt a fő cél??
    A helyzetet kb. senki se látja még tisztán, még akik előidézték se.. Vagy ha mégis, akkor van igazán nagy baj:)
    Rodeo, kiváncsi lennék a Te jólértesültségedre:)

  • Anno az azóta tisztára pucolt Index-fórumon azt írtam (Öböl-háborúkor), hogy miután az USA nyíltan beszállt egy birodalmasító háborúba, a Bush (akkor ő volt) kormányt követő elnököt követően az USA-nak döntenie kell. Birodalmasodik vagy elsüllyed.
    A Trump mögötti erőközpont a birodalomépítés mellett döntött.
    Mivel ezzel borítékolhatóan kiütötte az USA-t 10-15 (vagy több) évre a nemzetközi metélkedésből, ez a másik két birodalmi gócnak teljesen megfelel. Az oroszok nyíltabban, a kínaiak inkább csak pénzzel szavaznak DT mellett. Aki egyébként megizente: ha veszít, akkor sem veszíthet.
    Ez elvezethet egy új ÉszakDél-hez, de a konszolidált helyzethez nem. Akkor sem, ha nyer, mert a foglalkoztatási és politikai válságával nem tud mit kezdeni. Minthogy ebben az USA közel húsz éves hátrányban van a realitásokhoz képest, és a hagyományos megoldások (pl. gettó go to háború) egyre kevésbé járhatók.

  • imádnivalóan tündibündi ahogy „kedvenc” CTV-m legmagasabbra értékelt stábja és az összes elérhető guru el kezdte análizélni a számokat 2020./XI./03. 20:00 kor és majdhogynem királyt választottak most 2020./XI.04. 01:47 van és a számok semmit sem igazolnak amit ezek a guruk elsikoltoztak…;
    ami szomorkás ebben e kabaréban, hogy egy világhatalom elnököt választ és a szomszédból akarják megmondani az odavalósiaknak hogy kit is szeressenek, és kilóg a lóláb az egész alól azzal, hogy a szokásos MSM metódust követik semmi attól a metódustól eltérő kérdés sincs (a latínó csatorna is ugyanaz és sápadtan veszik tudomásul, hogy az általuk ajnározott populáris számok a valóságban sehogy sem akarnak összejönni)
    a DNC jelöltje már órákkal ezelőtt kiállt a Milwauky ben (Delavar a szülőföldje) hogy kijelentse ki ha ő nem és elvonult, mint aki viszi a koronát

    a GOP jelöltje (a bentlakó) semmi mást nem csinál, mint ül valahol a Fehér Házban é s twítelget tréfásakat amitől a DNC a haját tépi mert nekik olyan közönségük nincs is…

    ezen a héten bizonyosan meg fogunk valami pontosabbat tudni (az éppen kinn villogó számok az égadta világon semmit sem jelentenek a végső adathoz) addig sok ordibálás lesz és dobálózni is fognak azaz a csinbummcirkusz folytatódik a mi drága aranyos guruink meg virrasztanak, hátha …

    én nem vagyok vátesz, de sok mindent eltaláltam már… és vigyorogva várom

    megjegyzem engem a belpolitikai küzdelmeik hidegen hagynak, semmi közöm hozzájuk magánügyük de az ami a világra kitüremkedik az igen is érdekel és pontosan ezzel kapcsolatosak a jelenleg Európában és máshol zajló események

    érdekes dolgok fognak kiderülni szvsz szankciókkal nem lehet külpolitikát csinálni!

  • Orsós Elemér

    (((Elég félelmetes lehet a hatalmas kotlós árnyékában idegen, bármikor megcsipkedhető kiscsibének lenni! 😀 Hmmm! Ez a gonosz Trump még Orbánnál is ijesztőbb, Biden meg debilebb lehet! 😀 Brrrr!)))
    (Azért tettem zárójelbe ezt a pofátlan kekeckedést, mert egyébként semmi közöm hozzá, ez nekünk teljesen más világ és vélekedhetnének ilyen példamutatóan a Kárpát-medencétől távolabb sínylődők is a saját ideális életterükből rólunk!)

  • Dr-Vuics Tibor

    Trump egy mocskos „politikus”, katasztrófa lenne nem csak az USÁ-ra, hanem az egész világra, ha nyerne!

  • A szememben egy bohócnak tűnik Trump, csak neki hatalma is van. Szerencsére az usákoknál még nincs lebontva a jogállam, ezért bármit mégsem tehet. De az amcsi demokrácia európai szemmel kicsit furcsa, mert ugyan hangoztatják, hogy mindenki egyformának született, a gyakorlat mégis más.

  • Mindenki tudta hogy Trump simán behúzza ezt a választást !
    – A közvélemény kutatók nagyot buktak, vagy megrendelésre kozmetikáztak…
    – Az USA polgárok megosztása nem sikerült a Biden
    támogatóknak…
    – Holnap már együtt söröznek, és jókat röhögnek a
    az ellenoldal megkésett „tiltakozásán”…
    – A First Lady sok szavazatot hozott, azt el sem tudnám képzelni, hogy valakinek átadná a meérdemelt
    helyét…

  • Gabriel Karikas

    Orsos Elemer

    Biden mar jeloltkent rogton megfenyegetett jonehany orszagot, hogyha nem fogadjak majd el amit diktal, akkor kuldi a hadsereget.
    Mit gondolsz magatol tette?

    O lenne az USA „Dobzse Laszloja” – eleg debil hozza, ahogy irtad.

    De a legjobb hozzaszolas megiscsak Vuics Tibor nevezetu nem tom ki.
    Mindenesetre a legfontosabb volt szamara, hogy egy forumon Doutorkent aposztrofalja magat.

    Ket lehetoseg, vagy hazugsag a doktorsaga, vagy ennyire „doktor” megis, – 4 eve mar Trump az elnok – a vilag meg all, katasztrofa sehol, raadasul az amerikai sereget a legtobb helyrol mar kivonta, es remelhetoleg a maradekot is ha ujra a kormanyra kerul.

    Hogy fekezi a FASISZTA KINAI DIKTATOR REMURALMI TERVEIT?
    – marmint a Trump.

    A KINAI DIKTATOR viraguralomra torekszik – gondolom ennek a diszpinty doktorunknak idealis lehet az ilyesmi – nem tudom mit az tanult iskolaban ennyi ideig – de Orban viktorunk a kinaiknak gazsulal.
    Minden unios akciot meghekkelt ami a kinai hegemonia megfekezesere iranyult.

    Gondolom kellene meg az ilyeneknek nehany doktoratus, hogy felismerjek, hogy a XXI. szazadi Hitlert tiszteljuk a szemelyeben.

    Ahhoz sincs esze a doktoratus mellett, hogy a CO2 egyezmenyek mogott penzugyi szelhamossag zajlik – a legjobb dolog a nemzetkozi penzmosasra mert az ugynevezett Carbon-kreditekbol penzt csinalnak. A semmibol – Csak kell egy projekt, valaki rateszi a pocsetelojet – onnantol az szazmillio dollarokat ero semmi. Amivel manipulalni lehet, magyarul szamlakat gyartani

    Ez a NAGY KORNYEZETVEDELMI HARC LENYEGE!
    A legmocskosabb dolog, amikor egy 15 eves kislanyt hasznalnak fel ilyenek propagalasara – akkor az nem fiatalkoru foglalkoztatasa?

    A BIDEN dobzse laszlokent szajkozza a ezeket!

    Amiota az egyezmenyeket megcsinaltak, azota az alairo orszagok 50%-kal noveltek a CO2 kibocsatast!

  • Igazan meglepo, HA meglatasomat a kedves foszerkeszto engedne, hogyb fikent Canadaiak es nehany magyarok az USA halalat josoljak, csupan mert a US lakossaga elnok valasztasan megy at.

    A jelen jarvany miatt a rendszerestol elteroen, mert az idejetol sokkal elobb kezdve es rengetegen a postai modon szavaztak, jo magam is egy honappal elobb.

    Persze tortenik az minden ev November elso keddjen az elso hetfo utan mar joval tobb mint 200 eve.

    Persze az elenok valasztasa csak minden negyedik evben tortenik.

    S a lakossag MINDEN poziciokba a palyazok kozzul egyenileg es nevszerint hatarozza meg hogyn ki a valasztasuk.

    Az a US sikere a vilagban ,s nem a halalos vege.

    Talan mind az a remenykedeseik ered semmi masbol, hogy azok akaiknek az a lehetoseg nem letezo irigysegbol kivannak mind a veget a US-nak.

    Nem hinnem hogy ujdonsag lenne ha emelekztetnem oket, hogy a nepek vilagszerte azon remenykednek meg ha titokban is hogy nekeik az lehetoseguk lehetne.

    Az emberiseg remenye az egyeni szabadsaguk biztositasa es a demokratikus valasztasi modszerek alapjan am.

    Csupan egy par ven-ostoba Mulah-k akaik igyekeznek onnkentes robbantok alatal a vilag emberiseget terrorizalni.
    Mint tortent Franciaorszagban es Ausztriaban is.
    Sot az megy Gaza-ban, Lebanonban,Yemenben, stb.stb.
    De johet am ahol Te vagy is !!!
    Na de annak a veget nem alamodozog.
    Vajon nmiert nem ??????

  • Miklos Banfi
    2020 november 3
    9:26 du.

    mivel MSM arról, ami a valóság kötelezően hallgat, és MSM témák vannak amiknek ugyanahhoz a valósághoz semmi köze, magam részéről azt látom, hogy a kapzsiság üli torát (nem csak usa ban de ott leginkább) és ez lehetetlenné teszi a belpolitikai változásokat amik alatt én szerényen életszínvonalat értek (annak minden cafrangjával együtt!!!) az életszínvonal stagflációja vagy deflációja nagyon jól megfigyelhető az úgynevezett fogyasztói társadalom öngyilkosság, anyag és energia pazarlás és az árak hatalmas inflációja, a bevásárlókosár adatai 45 millió nyomorgót mutatnak! ugyanakkor birodalmi tébolyda és a nagyság emlékének ápolása, mert a nagyság azzal nem azonos, hogy csak vazallusai vagy halottai vannak… a nagyság béke és prosperáció amit usa nem akar és ma már nem is képes adni önmagának sem… a társadalom szétesőben: szekták léteznek egymás ellen (miért érdekes hír az, hogy egy transgender akárki szenátor lett? a szenátor nem attól szenátor mert transzgender, hanem attól, hogy nem saját zsebre korrupt és aljas meg képmutató, hanem a választói jólétéért tesz is valamit és csak ez nincs a legkisebb politikai egységekig bezárólag, legnagyobb részük gyökeret is eresztett és ki sem lehet onnan robbantani mert a rendszerből adódóan a választó közvetlenül senkit sem választ, vagy ha igen az már előre úgy van jelölve választéknak, hogy teljesítse az MSM követelményeit a circulus vitiosus és a kör be is zárult

    fentebb írtam, hogy a világban ébredeznek (igaz nem úgy ahogy kellene) mert azt ami létre lett hozva nem lehet folytatni és ezt a leginkább az Ontarioi kormányzat napi szenvedésein lehet lemérni, már régóta mondják nekik, hogy azok a számok amiket használnak azok másfajta elemzést igényelnek és akkor nem kell vesztegzár, most tátott szájjal mondják 5 azaz öt influenza megbetegedés van holott 450 szokott lenni a SARS meg számomra öngyilkosságnak tűnik azokkal az intézkedésekkel amiket a rettegés okoz az egészségügyi gurukat én páros lábbal kirúgdosnám, hogy a Holdig meg sem állnának és most (MA sic) HOZNAK INTÉZKEDÉSEKET ARRA, HOGY PRÓBÁLJÁK ÉLETRE KELTENI AMIT MEGGYILKOLTAK, A GAZDASÁGOT ÉS A NORMÁLIS NAPI ÉLETET

    de, ugyanakkor mindebből ki is derül a túlfogyasztás és túltermelés nem megoldás egyik usa gurut olvasva azt mondja: ha le akarjátok győzni Kínát, akkor másoljátok amit csinál (Kína elfogadta múlt szombaton a következő 5 éves tervét és a számai alapján 2020-ban felszámolta a nyomort… a belső pica elegendő arra amit tesz és az egész arra is épül)…

    ugyanakkor demokráciáéknak a frusztráció halmazai maradnak mert nem merik vagy ami rosszabb nem akarják látni annak amit csinálnak saccperkábé 85%-ka fölösleges azaz önmaguk adósrabszolgájává váltak

    erről több tízezer oldalas elemzések léteznek nem győzöm azokat gyorsolvasni és ide több nem fér, mert …
    te is mondjál valamit

  • Miklos Banfi
    2020 november 3
    9:26 du.
    kis kiegészítés: az árak hatalmas inflációjához: az úgynevezett technikai fejlesztések hozták létre azt, hogy a bérek és jövedelmek éves szinten stagnálnak (remény sincs másra de a deflációjuk is létezik ez kapitálistapistaság alaptétele) mialatt ugyanazt a célt betöltő eszközök és szolgáltatások (ezutóbbiak a borzalmasak SIC) árai 150-500 szorosára inflálódnak…

    nekem nincs semmilyen telefonom (de tudok bárhová bármikor telefonálni) tehát nem is tudok „app”-okat letölteni és a telefonszámlámat csillagászati számokkal kifejezni! maradjon ez az egyetlen példám (millió+1 van kéznél)
    hogy el is lehessen olvasni

    persze ha van akit érdekel és nem csak azt fogja mondani, hogy tök hülye vagyok de érvek nélkül

    kösz, ha elolvasod és kösz, hogy megkérdeztél

  • Christopher Adam

    Slapaj,

    Éjfélkor Trump vezetett Wisconsinban, Michiganben és Pennsylvaniában. Ma reggelre Wisconsinban és Michiganban már Biden vezet, mivel éppen most dolgozzák fel a postán beküldött szavazatokat amelyek a demokraták felé hajlanak. Pennsylvaniában még mindig Trump vezet viszonylag sokkal…csakhogy a feldolgozottsági szint még mindig pusztán 64 százalék és még nem kezdték el számolni a levélszavazatokat, ahol Biden előnyt élvez. Trump akkor folytathatja a kormányzást ha a fent említett államok közül legalább kettőben nyerni tud. Ez korántsem biztos — sőt.

  • Christopher Adam
    2020 november 4
    9:47 de.

    kedves Chris, szerinted azon kívül, hogy a Bidén-t nem Trump-nak nevezik, mi a kettő között a különbség? és a DNC GOP között hasonlóan mondanál valamit?

    nagyon leköteleznél, és izgalmas is lenne Lisa la Flamme tegnap éjjel paffá vált egy pár óra alatt a guruival együtt… usa alkotmányjogász fejtegette, hogy december közepe előtt semmi sem várható (Univision: Despierta America) és Bidén nek nem sok jót „jósolt”

  • Meg-kell hogy jegyezzem azt hogy valojaban RODEO11 megjegyzese a leheto leg-jozanabb.
    Legalabb valosagokra hivatkozik, nem almodozasokra mint sokan masok.

    ANDREW_S;
    Megtudnad nevezni hogy mit lathatnal a US „birodalmi” celu tetteinek????

    Tagadhatatlan, hogy US politikusok is kovettek-el igen teves es ostobasagokat. Na de az emberi dolog meg ha nem-ohajtott is azt.

    Mint pl. Truman Sztalinak adta ajandekban Korea eszaki felet. Tagadhatatlan , hogy az mi oriasi ostobasag volt.

    Na meg-NEM-megakadalyozni, mert ellenezte, de semmi mast nem tett a Franciak vissza-foglalni del-kelet Azsiai tartomanyaikat, Indo-Kina-t, a Vilag baboru utan.

    De hol probalt is hoditani mas nepek hazajait??????

    Valojaban manapsag Kina a legnagyobb hodito.
    Hadakkal foglalta el Tibetet es a leanykori neven ismert Kelet Turkomany Koztarsasagot.
    Mai neven Xin-Jung Kinai tartomany, ahol a leheto leh-brutalisabb modon szoges-drot keritesek mogott kenyszerit milliokat kinava valni.

    Mind azok a hoditasaik Kina teruletet 40+%-all novelte.
    Persze a Hymalajaban is katonai erokkel megszalt kissebb teruleteket.India, Nepal Pakistani teruleteket is megszalt Kina hadakkal.

    A Formosa/Taiwan szeigetet meg allandoan fenyegeti meghoditani eroszakkal.
    Lasd mi megy ma Hong Kong-ban is a Pekingi eroszak altal.

    Az Oroszok is igen szorgalmasak nem csak a Caucasuson, hanem Ukraknaban es Feher-Oroszban is felulkerkedni es ismet birodalmuk reszenek bekebelezni azokat.

    Az a tagadhatatlan birodalomo hoditasok fegyveres eroszakkal.
    Tehat a jelen vilagszerti tenyek alapjan Andy allaitasa nagyon tevesen lett.

    Semmi idegen terulet NEM a USA tulajdona, sem uralma alatti levok.

    Ha az „Indan”-okra hivatjkoznal, mund teljesen fuggetlen on-hatalmaik leteznek a sajat torzsi Reservaciokon.
    Fuggetlenebbek mint barmely EU tagnemzet !!!!

    Meg Puerto Rico lakossainak a szabadon valasztott kerelmuket, a US tag-orszagava valni is a US visszautasitotta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    NEM kell Puerto Rico a US-nak, sem semmi mas nemzetek terulete sehol, soha a tortenelemben!!!!!!!!

    St.Croix, St.Thomas, St.John szigetek es American Samoa lakossai US allam-polgarok. Szabadon valaszthanak amive ohajtanank lenni barmikor is.
    Azik csupan elvezik a US vedelmeiket es szuksegessegeioket.

    Gondolnad hogy Cuba lakossai nem almodoznak azon nem letezo lehetosegeiken????

    P.S.
    A Cubaiak Floridaban oriasi mertekben Trumpra szavaztak.
    Mit gondolnal miert ???????????????????????????

  • Gabriel Karikas
    2020 november 4
    9:18 de.

    még olvasom amit elkövettél itt fenn!

    egy megjegyzésem van: ugyanazt az árut (nemzetközi kódszámokkal igazolva) Kínából az Amazon áránál 20 szor kevesebbért kaptam meg, más árut a helyi boltban itt a sarkon csak azért kaptam olcsóbban mert a helyi ÁFA 13 % és a Kínából a S/H 15% lett volna

    a többit a tükörrel beszéld meg, meg azt, hogy ki is fasiszta ha ismered azt a kategóriát (amit kétlek)

  • Christopher Adam

    A stíluson kívül nincs óriási különbség közöttük a legtöbb területen. Esetleg a bevándorlás területén és bizonyos fokig környezetvédelmi kérdésekben van némi differencia. Retorikában mindenképpen, szubsztanciában kevésbé. A CTV-hez nem tudok hozzászólni. A választás éjszakáján az ABC-t és a Young Turks-öt néztem, egymást váltva.

  • Bendeguz79
    2020 november 4
    9:19 de.

    grizi, mondd, hol élsz te? mert az usa napi valóságáról halvány lila tébolyod van csak mint eme soraid is jelzik (mint kondenzcsík)

    tudod az a metódika, mely szerint kijelölik a választónak azokat az egyedeket akiket majd választhatnak ezzel a demokráciának már a sírkövét faragták ki!

    hatalmas vidám perceket szereztél de -mint az adatok mutatják- megint nem arra szavaztál akire kellett volna, pedig a DNC milyen csalikat csinált neked is, de -mint látszik- te sem vagy ponty, hogy bekapd?

  • Christopher Adam
    2020 november 4
    10:15 de.
    kösz, kristály tiszta!
    számomra belepillantva az ABC kicsit provinciális, és nem érzem a zamatát mert nem ismerem az ottani sarki kisbüdöst (sem) viszont láttam CBS NBC -n igazi vidéki interjú alanyokat nyilatkozni, hát -mit mondjak- nagy élmény volt, mintha a grizik lettek volna

  • Christopher Adam
    2020 november 4
    10:15 de.

    én nem élek a Young Turks „művészetével” de ez magánügyem, sokan átkoznak miatta, de -valahogy- nekem nem jött össze soha „tőlük” citálni, mert más -valamivel mélyebb – citátumok jutnak eszembe…ez már velem hal ki!
    de most elolvasom a spanyol fordítását

  • Christopher Adam
    2020 november 4
    10:15 de.

    a hirdetések kigyomlálása után sikerült végigolvasnom… ezt más környezetben a „proletárdal” nak nevezném (ugye a proletár a proliferare igéből képzett szó, és gonoszul: szaporodványt jelent), és ez a „dal” is a kapitálistapistaság végletes ürességének megörökítése (R. Stewart hangját soha nem voltam képes hallgatni kicsit „sóderes” a hangzása)
    ha nem mondod sohasem ismertem volna meg ezt a dalszöveget

  • Bendeguz79
    2020 november 4
    10:00 de.

    grizi akkó’ józanul: kérdés hozzád!!! ha egy ország katonai erővel megszáll egy szuverén országot kijelöli annak politikai és gazdasági irányvonalát, a kormányzat személyzetét név szerint az nem területfoglalás ???(45 országról van szó, soroljam?);

    (velem Cuba témában nem vagy kompetens mind a két féle cubait ismerem nagyon jól, veled ellentétben aki csak a floridai fasisztákat ismeri)

    nem fogsz válaszolni, szokásodhoz hűen de azért én ezt meg kívánom jegyezni

  • slapaj
    2020 november 4
    9:16 de.

    Az idióta idiótáért lelkesedik…

  • Bendeguz79
    2020 november 4
    10:00 de.

    Te vagy a realitásokat vagy a szavak értelmét nem ismered. vagy mindkettőt.
    Csak példaként: Mi keresnivalója volt Afganisztánban? Na pont annyi. Sima befolyásszerző kalandtúra volt.

    S akkor emelkedjünk el az olyan történelmi párhuzamoktól, hogy Hitlernek annak idején elnézték Ausztriát, tálcán átadtak attól északra nem kis területeket. annak reményében, hogy a németek majd olcsó acélt adnak nyugatra (nem tették), illetve nem fordulnak nyugatra (megtették).
    Viszont a magát fejletten humanistának kikiáltó Nyugat simán elnézte Afganisztánt, és tevőlegesen is részt vett Irak megszállásában. Akkor számos olyan tudósítás került bemutatásra a médiában, amin hangosan röhögtek (GM számlálóval állítólagos atomtemetőben rohangáló komolyabb védőruha nélküli kiskatonákat és hasonlókat mutogatva).

    S lehet terroristázni, de valójában a terrorista és a hős partizán között csak az a különbség, hogy ki melyik oldalán van a ketrecrácsnak.

  • Szerintem Trump hazugsagai a levelszavazatokkal csak elore menekules, mert latja, h vesztesre all, es erre „a tényre?” hivatkozva kesobb nem akarja atadni a kormanyrudat!
    Azaz polgarhaborus hangulatot provokal, es akar erre hivatkozva rendkivuli allapot kereteben tovabbkormanyozva felfuggeszti a demokraciat, amint tegnap este o1g is (bar ő a Covidra hivatkozva)!
    De mindig fog talalni alapot a diktatorikus kormanyzasra, ebben biztos vagyok!
    O1g mar elkezdte maganak estenkent gyartani a szavazatokat, hogy a legkozelebbi -neki tetszo idopontban megtartando valasztasokkor a pancelszekrenyebol elokerulhessen parmillio szavazata!

  • Andrew_s
    2020 november 4
    3:01 du.

    Emlékeim szerint Kisbush adminisztrációja ELÉG UDVARIASAN megkérte a tálib rém-kormányt hogy adják ki Bin Ladent és társait, hogy bíróság elé vihessék őket.
    Nem is válaszoltak erre.

    Szerinted mit kellett volna tennie az USA.-nak akkor ?

    Irak-kérdés.
    Tudomásom szerint az ENSZ égisze alatt folytak a Bagdadi Mészáros rém-kormánya* elleni a hadjáratok.
    Az más kérdés hogy az USA.-n kívül más ország nemigen lett volna képes érvényesíteni az ENSZ határozatokat.

    Ráadásul első alkalommal le sem verték Szaddámot.
    Csak aztán amikor vett a ruszkiktól 1000 (ezer) T72.-es tankot és packázni kezdett az ENSZ TÖPFE* ellenőrökkel, betellt a pohár.
    Szerinted mit kellett volna tenni?
    Hagyni hogy Hitler példáján lángba borítsa a térséget ?

    Kettős mércét használtál fennti véleményalkotásodban !

    *TÖPFE:Tömeg Pusztító FEgyver /Definíció az Átkos Kádárkorból/

    *Bagdadi Mészáros Rém-kormánya elleni hadjárat:
    Mutass nekem még egy olyan „megszálló” hatalmat, aki az általa megszállt ország lakosai előtt kijelenti hogy a Kalasnyikovokat és az attól kisebb kézifegyvereket
    mindenki megtarthatja, hogy biztonságban tudhassa
    a családját! Mert az amcsik pontosan ezt tették Irakban !

  • Mr.Adam’
    Mivel meglatasait a kulfoldi hir-jelentesekbol szerzi, s nem a kozvetlen elet-alapjain, abban remesaen teves, hogy a ket nagy partok kozott a felszinen nem lathato sok kulombseg, de az oriasi kulombseg a celjaik, elveik es modszereikben ami oriasian ellentetes!!!!!!

  • ANDREW_S;

    „Afghanistanban mi keresni valoja volt”

    OSAMA BEN LADEN, ha nem emlekezne.
    Az Alquida vezere, aki hadi tetteket hajtott vegre a USA ellen.

    2500 artatlan emberi lenyeket gyilkoltatott meg Ben Laden.

    A USA kovetel;te Ben Laden atadasat az altala kovetet tettek vadaival szemben alni.

    Az mind a nemzetkozi torvenyek alapjan eloirva.

    A Taliban regime visszautasitotta Ben Laden kiadasat. Persze a Taliban fonoke apossa Mulah Omar volt.
    Palostanban bujkla;lt, ahol lett megtalalva.

    Rakoosiek nem koveteltek Szalasi atadasat???

    Mi mas lehetoseget talalatal volna arra???????

  • O1G666
    2020 november 4
    3:02 du.

    mielőtt bármi megszüntetésének rémképét festenéd a falra, lennél szíves és itt a nagyközönség előtt definiálnád, mi is amit meg akar szüntetni?

    én a demokráciára gondolok, definiáld ma mit jelent! gondolj bele alaposan, mielőtt bármit leírsz

    ha nem írod le azonnal, akkor komolytalannak tartalak mindenki mással együtt aki hasonlóképpen valami olyasmiről „beszél” amiről halvány lila fingja sincs!

  • Geyza
    2020 november 4
    4:29 du.

    ez már a vég, ilyen pofátlan és szemenszedett aljas hazugság tömeg csakis geyza ból áradhat, (na jó néha gábriel is próbálkozik)

  • Bendeguz79
    2020 november 4
    5:58 du.

    grizi, drága egyetlen floridai oszlopszentünk(SIC)

    hol gyilkolt usa embereket és pontosan 2500 -an voltak e, vagy esetleg ez a létszám egyetlen hadtest létszáma és a többit kifelejtetted?

    és mit kerestek usa katonák „ott”? milyen titkos ügynöki képzést kapott Bin Laden és kitől, ki fizette?
    légy olyan szíves részletezd, epedve várom, mert esetleg így az általad ismertek híján maradok, borzasztó lenne, drágám, ne hagyj kétségekben, még majd álmatlan perceim lesznek miatta?

  • Geyza
    2020 november 4
    4:29 du.
    De Bendegúznak is.

    Ugye az megvan, hogy a Laden-gyerek és szervezete mindent azonnal vállalt, amit elkövetett, mert jó reklám volt. Miközben korántsem volt hülye. De ezzel szemben a két torony lebontását napokkal később „vállalta be”, és előbb vádolták meg, illetve helyeztek kilátásba katonai akciót.
    Magyarul: ezt speciel akkor vállalta, amikor tuti volt, hogy így is úgy is kilövik. ami a veserákjával még kíméletesebb is lehetett, mint fájdalmak között elevenen elrothadni. Meg ugye az is megvan, hogy mielőtt magára vállalta volna az akciót, az USA területén élő családtagokat kimenekítették az országból. Csak nem egy háttéralku részeként?
    Ugye az is megvan, hogy Laden valójában Pakisztánban került kivégzésre. Ami ellen nem indítottak háborút. Csak úgy mellesleg. S nem Irakban, amit viszont megszálltak.
    Remélem az is megvan, hogy az USA támogatta a szunitákat az siiták ellen. S ugye ezzel kapcsolatban az is, hogy Szaddám nem mellesleg szunita volt, és kisebbségből lett diktátor. Nyilván a megtakarított Coltjára támaszkodva.
    Ha pedig már a táliboknál tartunk. Ugyan ki a retek fegyverezte fel őket korábban. Csak nem az USA? Csak de.

    Bendegúznak külön. A gyengébbnek.
    Ha a bűnöst előbb nevezik meg, mint az bevallaná, viszont a kedvéért megszállnak egy országot, azt casus bellinek, vagy akár önprovokációval végrehajtott gyarmatosításnak, és nem büntetőeljárásnak hívják. Ennek kifigurázását még Rejtő, illetve Nagy Károly könyveiben is megtalálhatod.

    De ha már irodalom. Javaslom Asimov munkásságát is. Amiben pontosan leírja a hihetőséghez még elégséges áldozatminimalizálás módszerét (Második Alapítvány). Conteo ugyan, és nekem három, nemhogy három ezer áldozat is sok, de ha a két tornyot nem akarták volna amúgy is lebontani…. Meg persze, mint írtam Laden nem volt hülye. Ha reklám, neki a minél több áldozat lett volna a még nagyobb reklám. Ehhez elég lett volna, ha húsz perccel később csapódnak be a repülők, amikor a liftek felérnek a munkahelyekre, és a tornyok alsó harmadában, hogy senkinek, még a földszintről se legyen esélye. Ha conteoilag nézzük, akkor hogy is állunk a hátérralkukkal biztostott casus bellivel?

  • Slapaj!

    ” Mindenki tudta hogy Trump simán behúzza ezt a választást !

    – A First Lady sok szavazatot hozott, azt el sem tudnám képzelni, hogy valakinek átadná a meérdemelt
    helyét…”

    ————————————

    Mindenki nem, mert pl én sem meg még nagyon sokan hazai és amerikánus polgárok sem „úgy tudták” hogy Trump simán behúzza ezt a választást – már pedig a mindenkiben mi is benne vagyunk!
    A közvélemény-kutatók ezek szerint a jelenlegi, és újrázásra készülő elnökkel szemben kozmetikáztak volna? Ha igen, vajon miért? Csak nem azért mert az általuk tálalt „előrejelzés” számukra is elfogadhatóbb lenne? Még ilyet!

    Ami azt illeti, jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a first lady mégsem hozott elegendő szavazatot – pusztán a létével – mert, hogy különösebben nem is tett /tesz érte semmit az elmúlt négy évben azonkívül, hogy időnként megjelenik az idegbeteg férje mellett, mint egy oda nem illő sorminta!
    Tulajdonképpen akár sajnálhatnánk is őt, hisz valamilyen szinten ő maga is áldozat – de a magam részéről mégsem teszem, mert ahogy „magyarban” mondják, van az a pénz, amiért az ő haja is korpás! Ennyi!

    De, ha már itt tartunk Slapaj, te hogy értékelnéd azt a választóközönséget, aki pusztán az évtizedekkel fiatalabb, valaha volt modell feleség személye miatt szavaz a jelenlegi elnökre? Tudom, az USA az, ahol minden előfordulhat meg annak az ellenkezője is, mégis úgy gondolom, ez jócskán alulértékelné az amerikai választókat!
    Hát majd meglátjuk, várjuk ki a végét! 😀

  • Besancon
    2020 november 5
    4:41 de.

    tök igazad van pontosan alulról vannak megragadva ott ahol a legjobban érzik egyesek csak ott érzik a megragadást

    ez már csak ilyen innen délre és a Carib tengertől északra!

    most lesz herce hurca, már elkezdődött de még ide nem látszik a füstje

  • Andrew_s
    2020 november 5
    1:49 de.

    jesszassz! és a geyza most nem kap levegőt és az összes fiókját kiüríti, hogy a megfelelő konyhai falvédőt megtalálja és ide idézze neked…a grizi az meg most kiment a floridai mocsarakhoz krokodil szemlére… ő is azok közé tartozik akik látták a repülőket és az útleveleket amik a 3500 C°-on égő épületben épen megmaradtak a légikalózoktól akik léggé váltak csak az útlevelük az volt csodálatos… de a Pentagon ról nagy a hallgatás arról nem kérdezed meg geyzát? neki arra is van falvédő szövege! kíváncsi lennék melyik?

  • Orsós Elemér

    Ezer bocsánat hogy, még csak pár perce tett fenti szent fogadalmamat, miszerint nem avatkozom bele az USA elnöválasztásába, ezennel titkolt kárörömmel kénytelen vagyok megszegni, ugyanis a legújabb értesüléseim szerint a jólidomított szavazók azt a rokontévesztőt helyezik hamarosan az elnöki székbe, aki még a családtagjait sem tudja már megkülönböztetni, de a piros indító gombot meg rá merik bízni és legalább akkora esélye van a ciklusát végigvinni, mint a -nagyon beteg, de legalább normális- szovjet Csernyenkónak volt! De ez még mind semmi, mert a beszámíthatatlansága esetére kiszemelt utóda meg még nagyobb marionettnek látszik mint Obama volt! Drukkolok Nekik, már csak azért is, mert szerintem ezek ketten össze fognak hozni otthon egy akkora wirtschaftot, hogy azt csak a külföldre ideiglenesen kihelyezett demokrácia exportőreik hazarendelésével tudják majd kordában tartani! No persze van még esély egy kis demokratikus csalással ezt a huncutságot megakadályozni!

  • Orsós Elemér
    2020 november 5
    1:01 du.

    Elemeér a kristálytiszta lényeglátásodból kihagytál egy „faktort”!!!

    Harris és Hillary ugyanazzal a betűvel kezdődik és az utóbbi már az őrültek viciózus körtáncát pörgi, mint a dervisek, mert ha összejön (én azt várom, hogy legyen legfelsőbb bírósági hacacáré!!!) nekik a szenilbenő® akkor jön a régentép (tudod mint a Himnuszunkban) és én arra várok(SIC); a Walmart visszarakta a fegyvereket a polcaira

  • Orsós Elemér
    2020 november 5
    1:01 du.

    Elemeér legfrissebb hír Pelosi művésznőről hullik a malter (a smink tartja össze) amint sikoltozik: a DNC elveszíti a Kongresszust is, úgyhogy ha szenilbéni kerül oda …(???) akkor légüres térben lesznek

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Most jot nevettem az aposon

    Volt neki vagy 50 …

    De ha mar ez az Omar mufti odaadta neki az egyik lanykajat, jo mohamedan szokas szerint valamiert cserebe (persze lehetett nevelt lanyka is) ki tudja neki is hany felesege volt …
    Szoval errol szoltak ott azok a nagyon komoly vallasi kerdesek

    Mert a lanyeladas az komoly uzlet – nem tudtad?

    Jarj utana miert is olyan fontos megtartani Mohamed (mehemed) utasitasait – merthogy minden vallasos hagyomany betartas errol szol, es ezert kell …

    A tobbi szemen szedett hazugsag

    Azt se tudtad, hogy a Bomb-Men rogton 20 szuz lanykat nyer a paradicsomban?

    Nyilvan a foldi nem tudhat, mert a muftik, meg fomuftik a foldi lanykakat a sajat haremukben tartjak. Igy a jo mohemedan (allah neve legyen aldott) egyszeru hivo fiuka, hol nyerhetne szuzlanyt mashol ha nem a paradicsomban.

    Talan mostmar azt is sejtheted, hogy a baloldali diktaturak vezetoi miert voltak megveszekedett hivei az arab-vallasos rezsimek tamogatasanak – es mai napi napig az ENSZ, meg egy csomo hasonlo bohoc-szervezet.

    Persze a BUSH reszvenyes az arab sejkek ollajvallalkozasaiban – nyilvan hogy a megveszekedett vallasos mozgalmak eskudt ellensegeik – hiszen a sejkeknek van penze a lanykakra, nem kell a vallasos hulyites

    Sajnos a vilag hamarosan ebbe a bolonderiaba pusztul bele – mert a penz es sex mindenek felett! Allah mindenhato, legyen aldott a neve

  • Oh come on KARIKAS GABRIEL, vajon hol hallottad , vagy olvashattad Biden kijelenteset, hogy ‘ha barmi nemzet nem engedelmeskedi neki rogton kuldi a gadsereget’?????

    Az elnoknek semmi joga, csupan megszabott Alkotmanyos kotelezettsege a torvenyeket betartani.

    Semmit nem tehet a torvenyek elleneben.
    S a szenatus jovahagyasa szukseges minden tetteinewk vegrehajtasara!!!!

    Akik mind az 50 tag-orszagok lakossai alatal szabadon megvalasztva egyenileg, nevszerint a tobbseg szavazataik alapjan.

    Rodeo szinvonalara versenyzel????

  • Rodeo11
    2020 november 5
    9:28 de.

    A Pentagon azért is érdekes, mert ott akkor végeztek különleges felújítási munkákat. Biztosan egész véletlenül repültek pont oda, ahova…..
    Talán nem véletlen, hogy a Pentagon elleni „támadás” az, amiről a hírek nagyon gyorsan, szinte órák alatt eltűntek annak idején….

  • Rodeo11
    2020 november 5
    6:00 du.

    „.. legfrissebb hír Pelosi művésznőről hullik a malter (a smink tartja össze) amint sikoltozik: a DNC elveszíti a Kongresszust is, úgyhogy ha szenilbéni kerül oda …(???) akkor légüres térben lesznek..”

    —————-

    Hát bizony vannak néhányan elvetemültek, akiket csak a külcsín tart össze – az élet már csak ilyen, hogy egy idő után mindent bevetünk! Én is tudok egy ilyet, akinek narancsba hajló rézszín játszik az orcáján, dús fürtjeit a kósza szél lengeti, és „egója az egeket verdesi” – aztán lám, most mintha hangyányit megroggyant volna!
    Szerényebben Rodeo, sokkal szerényebben ( by falusi)

  • úgy néz ki , hogy a kanadaiaknak is kellett volna levélben szavazniuk — akkor nem kellett volna félniük a káosztol.
    üdvözletével

  • Harom nap utan a valasztas eredmenyenek az adatai tisztabban mutatkoznak. Altalaban egy Republikanus gyozelem volt, Trump kivetelevel. De mind a tag-allamokban es a helyi dontesek igen kedvezok voltak p;. az LGBTQ candidatussai szamara, nok-szamra, szine-boru-kissebbsigiek szamra. S a public referendumok tobb alanyokon.

    Ma 16 orszagban torvenyes a marijuana egeszsegi celokra valo hasznalara. Allitolag sikeresen segiti az epilepsziasokat. Es 13 orszagban megszavazta a lakossag tobbsege a marijuana hasznlatat szorakozasi celokra. Sot volt orszag ahol meg a „cocain” minimum-mennyisegu hasznalat jogat szavazta meg a lakossaguk. Hasonloan az abortion alanyan tobb orszagokban pro es contra eredmenyu toirvenyek jovahagyasait. Hasonloan a „munimal ora-bereken” is, tobb orszagokban.

    12-16 heti „csaladi-fizetett-vakaciot” is megszavaztak.

    Sot private vallatok ugyeiben is tortent valasztas a lakosssaag altal. Az UBER szallito-kocsik vezetoi „alkalmazott” vagy „magan-szerzodott” egyenek lehetnek. Persze a nep, a lakossag megtagadhatatlan es korlatozhatatlan jogai szabadon donteni a kozosseg ohajai alapkan, az a d e m o k r a c i a. De mivel egy olvaso keptelen volt felfogni hogy az mi lehetne, remelve mind ez valaszt adhatna szamara?!

  • Remélhetőleg olyan végeredmény születik,ami a töii rvény betartása
    melletti szavazást összesíti,(csalás kizárása)és utána a vesztes is kultúráltan gratulál…..!
    A kintiek tudják kire is érdemes szavazni,mi itthon csak a TV-ből és újságokból értesülünk majd az eredményről!

  • Besancon
    2020 november 6
    6:50 de.
    te aki mindent jobban tudsz, 2021 január 14 a végső határidő addig akármi is lehet

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Sajnos csak reszben igaz, amit irsz – en igazabol azt veszem eszre hogy mostanaban Te veszed fel azt a szokast, hogy kicsiket loditasz ahol elonyere valik a mondandodnak.

    Igaz, hogy a kongresszus es szenatus hozzajarulasa nelkul az allamok sehol sem kezdhet semmifele akciot – ami bizony a demokracia legegyertelmubb megnyilvanulasa
    Ellenben a kezdemenyezes az elnok kezeben van
    A felhatalmazast nyilvan o keri
    Ha akarja
    Es a Bush csemete akarta – mert a Szaudi erdekek ugy kivantak

    Mas,
    sajnos a valasztasi vitaban Joe vilagosan es egyertelmuen megfenyegette Brazilt, ha nem is kataonai beavatkozassal, de bojkottal, ami viszont egyertelmu beavatkozas

    Hogy a elnokkent valoban megteszi-e az mar mas kerdes
    Mert ugy nez ki, hogy ugy a kepviselohazban mint a szenatusban a republikanus kepviselet megerosodott, tehat valoban nehezebb dolga lesz keresztulvernie egyeni elkepzeleseit – mar ha vannak neki, es nem csak sugasbol el.

    Szamomra valtozatlanul egy amerikai Dobzse-Laszlo lesz, akinek a hatterbol sug majd az Establishment

    De ez egyeni velemeny

    Mas, amerikan kivul nem sokan ertik, hogy az USA – magyarul AEA (Amerikai Egyesult Allamok) nemcsak a neveben az, hanem valojaban egy allamszovetseg.

    A CCCP a magyarokat aztan vegkepp leszoktatta ennek a valodisag tartalmarol.

    Hiszen ha meg csak ott tortent volna minden a Kreml aktualis uranak utasitasai szerint, de bizony Karakoszorcsogpusztalso partitkara se finghatott elteroen az onnan jovo utasitastol.
    Ezert nem ertik, hogy az allamok onalloak.

    Az Europai Uniot is a volt elvtarsak ugy szeretnek mukodesben latni, hogy majd Brusszel megmondja az igazit ….. ehhez szoktak ….

    Ez nem jelenti azt, hogy az Orbannak igaza lenne – merthogy az Orban csak kihasznalja a helyzetet – vagyis egy csalo szelhamos – sajnos a masik oldalrol peldaul Macron sem jobb egy hajszallal sem.
    Europaban a demokraciat meg tanulni kell.

    Mert valoban ugy volt az hogy jo ketszaz evvel azelott azok alapitottak az USA-t, akiket az akkor eppen gyozelmi mamoraban fetrengo Szent-szovetseg eluldozott – vagy akik megszoktek a haragjuk elol.

    Igen ezek kozul sokan bortonukbol kivegzesuk elol megszokott szabadkomuvesek voltak, vagy zsidok – ezekre utalt Rodeio haverunk itt egy masik cikk alatt – ertettem en.

    Hogy mondta Hofi? A Nepszabadsag mindent megirt, csak tudni kell a sorok kozott olvasni.
    Rodeio is mindent leirt, csak tudni kell a sorai kozott olvasni

  • Andrew_s
    2020 november 6
    1:41 de.

    kuncogok: „repülés” ki repült és mivel? a légiforgalom azokat a járatokat törölte, sohasem szálltak fel sehonnan! erre az elnökcsi és tsai nagy bánatára már aznap rá kellett jönniük!

  • Bendeguz79
    2020 november 4
    5:49 du.

    grizi! győztél: alapelveik: eltúrni a másik disznót a tele vájútól, bármi áron és bármilyen aljas módszer törvényes ebből a célból

    és ugyanezt demokráciaként exportálni fegyverrel ha beledöglik is a „vevő”

  • Rodeo11
    2020 november 6
    12:45 du.

    Ráadásul a nem létező járat repülőgép úgy csapódott be a Pentagon felújításához alkalmazkodó falába, hogy ledobálta előtte a szárnyait. Mert a szárnyak okozta roncsolás hiánya látszik a neten azóta is kerengő első képeken…..

  • Besancon
    2020 november 6
    6:50 de.

    Rodeo val’szeg egy vesztes, azé jácca itt az eszét.
    Gondolom a valós-életben nem tudja..

  • Andrew_s

    Igazad van !!!
    Továbbá a a Pentium-lapkát sem az amcsik találták fel, mert ilyet ember nem képes kitalálni.

    A leesett, megtalált és eltitkolt UFO-ból származik..természetesen.

    (Azé a fenntebb beírt összeesküvéselméleti hülyeségeknél okosabbnak gondoltalak tégedet. Tévedtem. Osztán ?)

  • Geyza,
    A conteo-s rész ott kezdődik…. s magam írtam ,hogy conteo.
    „De ha már irodalom…”
    Viszont tudomásul vettem, hogy az előtte írtakat nem igazán cáfolod. Mondjuk nehéz is lenne.

    Ezt meg megkerestem Neked, hogy Neked ne kelljen
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Aerial_view_of_the_Pentagon_during_rescue_operations_post-September_11_attack.JPEG

    Jól látszik a képen, hogy mindössze egy épületszelvény sérült és nem szerterepkedett, amint robbant a repülő, hanem beroskadt. Viszont körülötte semmi olyan, ami egy keresztben levő repülőgép szárnyának betudható roncsolás lenne. Meg a mentőegységek nyilván a szárnyatlanul odaért repülőgép jól láthatóan nem látható roncsait húzták ki legelőször. Nyilván, hogy még a maradék is a fejükre omoljon. Tényleg nagyon életszerű. Biztos Te sem csináltad volna másként.

  • Geyza
    2020 november 6
    2:39 du.

    magyarázd meg Óh nagy guru!?

    az Osama bin Ládán (lánykori nevén: Rekesz?) személyesen vezényelte az egészet RIAD-tan a pulpitusról, elefántcsont karmesteri pálcával és amikor beintett akkor lett a kakofónia Zserbó mollban Dobos dúrból transzponálva majd modulált gisz mollba pentagónból pentatónba, ekkor érkeztek a hattyak délkeletről a térdigérő passzátszélben és elénekelték kalákában, hogy: hej mijakő anyám tyúkja: …tüzijáték van Beethoven Lajos után szabadon 1812 overture ből

  • kARIKAS;

    Na mi celt latnal abban hogy en itten valotlansagokat irjak ????

    A US Congress, az az a US Haz es a US Senatus, CSUPAN a szovetsegi torvnyek alkotoja es a szovetsegi kormany korlatozoja.

    A US Alkotmany a fundamentum!!!!

    Minden tag-allam a sajat Kepviselo Haz es sajat Senatussa hatroz es hozza a torvenyeiket.
    Csupan egy orszagnak van „egy-kamras” torvenyhoz testulete.

    Az Alapito atyak nem bortontotelekek voltak, hanem tisztelteben tartott es muankaik alapjan ma is tagadhatatlan hogy elegge bolcsen gondpolkodtak, ismertek az emberi tortenelemben bizonyitott emberi hianyossagokat.

    Nagyon celzatosan a tortenelembol, kulonosen Europa eseteibol tanulva terveztek sok mindent.

    pl. a tagorszagok onallosagait, kepvisemtetseiket, de meg az elnok valsztas alap-szanalyait is.

    Lattak hogy europaban mindeg egy vagy egy masik hatalom uralta egesz-europat.

    A kis nemzeteknek soha nem letezett lelegzetuk sem.
    Azt nagyon erossen igyekeztek megakadalyozni itten.

    Az elnok-valasztas egyenlo modszerevel azt lehetove tettek.
    Mint pl. az ossz-szavazatok alapjan, nem kellene szavazas, mert 3-4 orszag dontese lenne a donto.

    44-45 orszag lakossai ugy alnanak mint a magyarok mindeg es mostan is.
    Uralava, tulajdonozva egy-ket nagy-hatalmas orszagok alatal.

    Hivatkozz adatokra, tenyekre, nem elkezeleseidre!!!!!!

    Nehanyak gyulpoletes es valotlan allitasai NEM valtoztaja a tenyeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2020 november 6
    8:31 de.
    grizi ez így káó Tik US

    csak azt a 270 -et tudnám felejteni?

  • Rodeo11
    2020 november 6
    12:13 du.

    Sajnos, vagy hál’Istennek nem tudok mindent. Azt azonban tudni vélem, hogy dec. 14. az a jan.14. – legalábbis tegnap este a tudósító Novák András ezt a dátumot mondta!
    Igen valóban sok minden történhet, várjuk ki a végét, azt azonban nem tudom, vagy inkább nem értem, hogy jön ez a szösszeneted ahhoz amit én írtam neked, én ugyanis elsődlegesen a N.P. -t ért megjegyzésedre reagáltam!

  • Besancon
    2020 november 7
    4:21 de.

    ki az az NP.?

    azt kérdeztem mert nem tudtad ott megmondani szerinted mi is a demokrácia? és erre itt sem mondasz semmit azaz olyan fogalmakat használtok amikről halvány lila fogalmatok sincs a demokrácia egy dobálódzó szó bárkihez hozzá lehet vágni hátha megijed engem nem!!!! mert csak azt nem jelenti amit ti adtok rá és egyébként is máshol tegnap meghatároztam

  • Besancon:

    hehehe kár volt a Rodeóhoz érdemben szólnod.
    Figyeld meg, most majd folyamatosan nyúzni fog a hülyeségeivel.

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Nem az baj, hogy a Te beirasaidat nem ertik masok, hanem az a nagy baj, hogy legfokeppen es elsosorban Te nem erted meg amit a tobbiek irnak!

    Igy nincs mirol tarsalogni
    Nem vitatkozni, mert Te azt bizonygatod nekem, amit en irtam le, vagyis az en velemenyemet
    probalod nekem bizonygatni 🙂 🙂 🙂

    Persze tudom, hogy valami nagyon szajbaragosan kell irni hozzad, akkor megerted kicsit, de nem mindig van kedvem hozza Oregfiu!

    Ezert nem irok sokszor Neked.
    Mert ha egy kicsit komplexebb magyar szoveget teszel a Google-ba, az keptelen azt angolra forditani.
    Nagyon rovid, egyszeru mondatokat kepes csak – ugy ahogy Temagad is

    Bocs, ennyi

  • Geyza, a lezárt cikkhez csak egy rövid válasz neked a kínai adatgyűjtésről: Neked, mint számítástechnikában nem teljesen analfabétának, nem pezsdíti meg a humorérzékedet a minden honlap fejlécében megjelenő kis mondatocska arról, hogy mennyire fontosak nekik a TE ADATAIDNAK A VÉDELME, amelyet egyáltalán nem fognak használni semmire, csak gyorsan – nagyongyorsan – engedd, hogy kiolvassák?

    Nahát – egy régi Arisztid vicc nyomán szabadon – ÍGY CSINÁLJÁK A KÍNAIAK IS.

    Egyébként nagybátyám az ötvenes években Kínában volt két évig úszóedző, úgyhogy az ő tapasztalatai alapján szerintem én egészen nyugodt vagyok afelől, hogy Kínában még nagyon sokáig európai szemmel nézve kurrrrva nagy rabság lesz, és ehhez semmi köze nincs a kommunizmusnak… Ezt Rodeonak is mondom.

  • KARIKAS, Nov.6, 12;37 du.

    Nem allitom hogy „loditasz”, de felre erted es helytelenul allitod a US Congresz, a Szovetsegi kormany ugyeit, ill. a kozos-ugyek a hataskore.

    A tag-allamok ugyeibe NEM avatkozhat bele!!!!

    Csupan a KOZOS ugyek-erdekeinek az intezeseit.

    Az a tag-allamok fuggetlensegei elleni tett lenne.

    Elozo megjegyzesedben hasonloan az allamszovetseg tisztan a kozos ugyeket egyesiti. Maskent az birodalom lenne.
    Lasd mi az oriasi problema az EU esetevel.
    Brussel mi alapon,ill. jog alapjan diktal a tag-nemzeteknek.
    Honnan vettek a jogot, ill. ki hatalmazta fel a Brusszeli politikusokat a tag-nemzeteknek megszabni azok fuggetlen hatskoreiket es poliyikaikat????

    Az am a valodi authocratic hatalom gyakorlasa ,meg az eroszak es kegyetlensegek hianyaban is !!!!

  • Almási Alma
    2020 november 7
    5:38 du.

    Álmaink Almája

    európa önmaga rabja és ezzel rabszolgája is és eredménye nulla!
    arrafelé közel 2 milliárd ember él de ha a környezőket is akkor több. mint 3; és egészen jól megvannak európa nélkül, mialatt európa nincs meg nélkülük, sőt a világ esze usa sem, ahol ami van az nekem nem szimpatikus (de ez is magánügy!)

  • KARIKAS:

    OK „oregfiu, hogyan almodnad hogy en a te valotlan allitasaidat bizonyitanam?!

    Pont ellenkezoleg.

    Mert amikor igen teves allitasokat teszel, a valosag amit jelzek az ellenbizonyja a te tevedeseidet.

    Mint pl. Novrember 6,3;37 soraidban feltetelkezted, hogy:
    „Ellenben a kezdemenyezes az elnok kezeben van.”

    Persze az is teves!
    Mert az Alkotmany tisztan es roviden, minden magyaros blah-blah-k hianyabn megszabta, hogy az a Congresszus also szakabol, a Kepviselo Hazbol szukseges eredni.
    Mert a Haz tagjai a lakosssag kepviseloi.

    Az elnik amodon javasolhat, kerhet, imadkozhat, konyoroghet, de onmaga NEM teheti azt.

    Azert a sajto mar is hangosan hordeti hogy Biden elnok igen tobb problemakkal fog szemben alni mint valaha is almodta volna.

    A Haz-ban a Koztarsasagi ellenzek novekedett, sot a Demokratak soraiban is „moderate”-ek sikereskedtek ,nem a liberalis bal-oldaliak ,( sot Ocasia-Cortes.demokratic-socialist kepviselo bejelntette hogy feladja a politikai palyafutasat) is bejelntettees a Szenatus Koztarsasagi folennyeben all.

    Tehat Biden elnok problemai valoban majd 2021 Januar 20-an fog kezdodni.

    OK. „oregfiu????
    Ha mardnal a tenyek mellett, mind ez nem tortehetne itten.
    Ne probald Rodeo-t kovetn valotlan es gyerekes allitasokkal!!!!!

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    csak folytatod ….
    csak nem erted meg azt amit leirtam, es ezert ugyanazt bizonygatod most nekem, amit en elotte leirtam mar.
    csak azert valaszolok, hogy felhivjam a figyelmed, hogy ha annak a szavait sem erted meg aki ugyanazt irta le amit te is mondasz es elkezdesz bizonygatni, akkor hogy ertesz meg mas embereket???
    nyilvan sehogy, es ezert vitazol sokszor ok nelkul mindenkivel

  • Almási Alma
    2020 november 7
    5:38 du.

    Álmaink Almája

    „európai szemmel nézve”

    ebben egyetértek de ki/mi az „az” Európa? csak azt ne mondd hogy az a sok agyalágyúlt bürokrata Brüsszelben az demokrácia? és szabadság?

    hagyd már békén Kínát és a többieket nem kell ráerőltetni egy rendszert ami szemmel láthatóan a frusztráltság és a sikertelenség kirakata és usa vazallus, lábtörlő a német autóipar még a MRasra és a Holdra is el akar adni Mercédeszeket és Audikat BMW ket meg persze VW ket mert anélkül??? pedig lehetne valódi demokrácia is de az a pénz urainak nem felelmeg

    mondatvégi pont

    tisztelni kellene egy 8000 éves kultúrát ami folyamatosan műxik mialatt az európai meg volt már minden csak tetszhalott nem és nem műxik!!!

  • Almási Alma
    2020 november 7
    5:38 du.

    Álmaink Almája

    “európai szemmel nézve”

    és mint az jól látható usa kedves déli szomszédom is frusztrált és ha nem jutott nekik jobb, mint a szenilbenő, az meg a röhögény… rablott kincsek nélkül már régen bezárhatta volna a bazárt, lehet az most lesz?

  • Bendeguz79
    2020 november 8
    10:45 de.
    grizi, mivel megszólítottál:

    gyermeteg? igen az usa az egy gyermeteg agyficam, és arra épül, hogy a zavarosban az ügyvédek és a bíróságok (hogy milyen hatalmuk lett nekijjek?) majd szétdumálják…

    most ennek lesz egy hatalmas példája: a világ hátradől pattogatott kukoricával és Budweiserrel (azt is loptátok) és várja mikor lehet röhögni a csinbummcirkuszban

    krumplee 2025-ig marad, fogadunk lelkem bogaram?

  • „egészen jól megvannak európa nélkül, mialatt európa nincs meg nélkülük, sőt a világ esze usa sem”

    Kedves Rodeo!
    Azért nem vagyunk meg nélkülük, mert a kínai vezetők érdeke, hogy a népe olcsón dolgozzon nekünk. Mi ezt (rövidlátóan) azért szeretjük, mert profitot termelünk belőlük – pontosabban a tőkés rétegünk – a kínai vezetésnek meg azért, mert így lopakodva hatalmat nyerhetnek felettünk. Bizony, feletted is, hacsak nem vagy kínai (ilyen fórumon ki tudja? 🙂 ) Viszont, ha azok az aranyos kínai vezetők jól berendezkednek nálunk a hatalomba, akkor már te is dolgozhatsz majd fillérekért. És ez lesz még a jobbik eset, mert szerintem bizony, hogy népirtás is lehet ebből, úgyis sokan vagyunk a földön, minek az a sok nagyképű európai és amerikai fehér ember, a hülye individualista kultúrájával? Nem könnyebb a derék, szorgalmas, alázatos, kisigényű kínaiakon uralkodni (és gazdagodni)? Hát dehogyisnem jobb.

    Szóval, csak óvatosan lelkesedjünk.

  • Tudod, Rodeo, én egy európéer (azaz labanc) magyar vagyok. Ez a kultúrám. És – tetszik neked, vagy sem, – ez a kultúra hozta létre a céltudatos tudományos gondolkodást, amelyet az összes többi kultúra megpróbál átvenni és majmolni, mivel ez hozza a gazdagságot és a fényűzést. Miközben persze, ha tehetnék, kiirtanának minket – pont úgy, ahogy mi szerettük volna tenni a zsidósággal.

    Te csak azt nézed, hogy a csúnya Ámerika képes lenne bántani őket egy kis profitért. Teljesen feleslegesen lovagolsz a demokrácia hamisságán. Ameddig nem tudjuk a mi (minimális, korántsem tökéletes és nagyon felszínes) emberi élet-tisztelő elveinket elterjeszteni náluk, addig közvetlen életveszélyben vagyunk. A kínai kisember NAGYON MÁSMILYEN kultúrájú, amelynek vannak csodálatos hagyományai, de az emberi élet tisztelete nemigen van meg bennük, ahhoz túlságosan sokan vannak, egymás életét sem tisztelik. Szóval én azt gondolom, inkább a mi gazdasági igényeinkből kellene lefaragni, de a kultúránkat ne cseréljük kínaira.

  • Almási Alma
    2020 november 8
    10:51 du.

    Álmaink Almája

    nem tudom!
    most mind a ketten elmondtuk amit akartunk, hagyjuk ennyiben

  • Almási Alma
    2020 november 8
    10:51 du.

    Álmaink Almája

    a kis krampuszom birizgált!

    „Miközben persze, ha tehetnék, kiírtanának minket – pont úgy, ahogy mi szerettük volna tenni a zsidósággal.”

    lécci használj egyes számot, mert én soha senkit sem írtottam ki és soha szándékomban sem volt, azt mások csinálják és hadd ne nevezzem meg azokat, de a kínai nincs közöttük!!!

    mialatt az usa lakosságának 6 szorosában 2020 ban megszűnt a nyomor (erőszakkal felszámolták) addig az usa 330000000 lakosából 45000000 nyomorog és közel 30000000nak reménye sincs arra, hogy valaha munkából éljen és ne adakozásból és ez az új adminisztrációval sem fog megváltozni!

    és akkor hagyjuk, hogy hol is a kultúra meg a többi nyalánkság ez az európai izé nem igen jött össze és még az is szét van verve agyonszabályozott seggségekkel, és mint az látszik egységben a kétség!

    na most lecsapom magamat elég volt belőlem!

  • Rodeo11:
    „pedig lehetne valódi demokrácia is”

    Mint például Phd. Rodeo11 úr mintademokráciájában, a Kínai Népköztársaságban. (Kínáról, a mairól is, a régi Kináról is sok mindent el lehet mondani, de hogy valaha is a „valódi demokrácia” – bármi is légyen az – hazája lett volna, azt aligha.)

    Rodeo11:
    „de az a pénz urainak nem felel meg”

    Nocsak! A pénznek vannak urai? Marxnál valahogy nem olvastam erről. Osztán kik azok a pénz urai, doktor úr?

  • Kedves Rodeo, természetesen annyiban hagyhatjuk, ha így akarod. Csak felhívom a figyelmedet, hogy normális esetben akkor kezdődik a vita, amikor elmondjuk a véleményünket, és nem egyezik. (És persze, ha képesek vagyunk egymással nyugodtan, érvekkel kommunikálni.)

    De itt alighanem mindjárt lejár a hét nap.

  • Almási Alma
    2020 november 10
    4:45 de.

    Álmaink Almája

    folytathatjuk ha gondolod, de akkor írjál

    kővendéggel nem érdemes… csak viszketegséget kapok tőle mivel azt írja én írtam valamit amit én nem írtam
    és neki sincs halovány lila fingja sincs a demokráciáról de használja a szót, mintha az egy tagló lenne detto usa ahol szintúgy nincs és sohasem volt demokrácia

  • Rodeo11
    2020 november 9
    12:14 du.
    __________

    Csapkodsz, mint a fuldokló.
    Tőlem legyen neked Kína a mennyország, bánom is én, neked legyen mondva… 🙂

  • Kővendég
    2020 november 9
    2:07 du.

    #1./ használsz egy szót aminek a tartalmáról halvány lila gőzöd sincs,
    #2./ a demokrácia szó az teszerinted és a hozzád hasonlók szerint egy bunkó amivel bárkit le lehet taglózni ha szerintetek nem az vagy kiröhögi (mint én)
    #3./ a demokrácia nélkül vidáman lehet élni kis szervezettség a fejetlenség helyett nagyon egészséges lehet
    #4./ pont azokban az országokban ahol a legjobban ordibálják ezt a szót sohasem volt és sohasem lesz demokrácia leginkább az usa eklatáns példa erre…; mert ha lenne (nincs) akkor nem kellene tiltakozni már 60+ éve valami ellen amit soha senki sem old meg és szándék sincs rá
    #5./ az egyházak például sohasem voltak demokratikusak és nem is lesznek soha mégis sok hívük van

    +PhD