Meccset Budapestre ezerekkel

2021 április 13 9:48 de.35 hozzászólás

Orbán Viktor sportember. Volt. Talán. De maradt. Mármint megmaradt a VIP-páholy iránti érdeklődése. Amennyiben szeret VIP-páholyból vigyorogni a lentebb kiabáló tapsoló tömegre. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy a nemzetközi szervezőknek beígért telt-házas focin az istenadta majd tapsolhat az ő focibarát vezérének a Puskás Arénában. Miközben persze Orbán Viktornak az sem nagy kockázat, ha mégis. Valószínűleg sok-sok méteres körzetében nem lesz olyan, akinek a testi és szellemi tisztaságát nem tesztelik előtte alaposan. A lelátók népe meg csinál, amit akar. Meg amit tud. Két-három héttel a meccs után.

De arra, hogy személyesen mi lesz velük arra, a kormányhoz méltó cinizmussal azt is mondhatnánk: oldják meg maguk. Azonban ez még a cinizmus csúcsán sem ennyire egyszerű. Az egyik szereplője a történetnek ugyanis egy olyan vírus, ami továbbra sem néz térképet, és nem olvas politikai nyilatkozatokat. Ez akkor is igaz, sajnos, amikor az egyes vakcinák ellen megy a politikai hangulatkeltés, míg a másik mellett promóciós nyilatkozatokkal égetik magukat, talán, jobb sorsa érdemesebb tudományos figurák. S igaz természetesen akkor is, amikor a politika akarja napra, vagy akár órára pontosan megmondani, hogy mikortól nem lesz fertőzésveszély. Ami már csak azért is röhejes, mert a vírus biológiájából nem következik, hogy ne keletkezzen bármikor új törzse. Különösen, ha a csak egy-egy, vagy kevés törzs ellen kiemelten hatásos vakcinákkal még szelekciós nyomásnak is kiteszik. Így elég erőteljesen egy kókler-osztályú figura lehet csak annyira ostoba, hogy adott, és jövőbeli, dátumhoz kötve beszéljen egy tömeges megbetegedés majdani helyzetéről. Vagy olyan valaki, aki pontosan tudja: olyan számokat fog kommunikálni, amilyeneket akar. Ha kar sokat, ha akar, keveset.

Maradjunk azonban a Puskás Arénánál. Ahol az egyik szereplőnek pont semmi köze a futballhoz. Ellentétben ahhoz a kiemelt érdekhez, ami a tömeges jelenléthez köthető. Akkor is, ha a COVID-19 továbbra sem az Androméda-törzs. Nem öl ránézésre, és természetesen továbbra sem arról van szó, hogy aki kimegy a meccsre, az másnap meghal. Arról sem, hogy hetek múlva meghal. Azonban vegyünk hatvanezer embert, aki egy nagyjából közös légtérből vesz levegőt. Amikor is minden hézagosan felvett, az izgalomban félre csúszó maszk potenciális fertőződést, illetve vírusszórást jelenthet. A meccs előtt is van nyilvánvalóan mozgás, és közben sem biztosan lesz mindenki a helyéhez bilincselve. Utána azonban egészen biztosan. Mindenki elmegy a saját környezetébe, és viszi. Mindazt, amit kapott. Akár lesz tünete, akár nem. S lehet, hogy csak a ruháján, de viszi. Aki fertőzőképesen, az oltási flepni adta hamis biztonságérzettel eltelve viszi, az úgy viszi. Ráadásul az sem garantálható, hogy akinek továbbadja az esetleg nem lesz tünetmentes hordozó, aki még tovább viszi. Úgy, hogy egyébként fogalma sincs a hordozói szerepéről.

Az sem teljesen kizárható, hogy jelentős számban vidékre fogják elszállítani a vírust a biológiai konténerré átképzett focirajongók. Az azonban szinte biztos, hogy alapvetően Budapest lesz legjobban kitéve egy kis extra fertőzési gócnak. De az ugyebár amúgy is a bűnös város, amelyik még a legnagyobb szemétségek közepette, vagy talán éppen azért, dacol a vezér behódoltatási kísérleteinek a jelentős részével. Gyakorlatilag a főpolgármester személyétől függetlenül. Mert még Tarlósnak sem sikerült betörni teljesen a fővárost. De ez szinte már történelem. Amikor azonban majd egy hónappal a meccs után esetleg azt halljuk, hogy megugrik a főváros fertőzöttségi statisztikája, akkor emlékezzünk a focimeccsre. Amikor esetleg elindul a kommunikációs gőzhenger arról, hogy a fővárosi vezetés tehet arról, hogy nőnek a budapesti ellátási problémák, esetleg a halálozás is aránytalanul nő a fővárosban, akkor emlékezzünk a focimeccsre.

De azok a Fideszre szavazók, akiket ebben a focimeccs is motivál, azok is emlékezzenek a focimeccsre. Amikor ágynak esik az idős szomszéd, akivel együtt teázott a meccs élményeit mesélve, emlékezzen a focimeccsre. Amikor esetleg olyan sci-fi kerül a kezébe, hogy egy mesterséges és célzott járványkeltéshez elég egy tömeges jelenlét alacsony arányú fertőzöttsége, akkor ne emlékezzen a focimeccsre. Mert még elkezdene összeesküvés-elméleteken agyalni, és még olyan meggyőződései támadnának, hogy szándékosan gyűjtik össze a foci-híveket a bűnös fővárosban.

35 hozzászólás

  • Göllner András

    Inkáb mecset,teli eszerekkel.

  • a bruhaha tipikus esettye vala lévén!

    ahogy O1G kikezelésére ugyanúgy a bármelyik vírus mutánsra sincs gyógyír!

    ahogy O1G szereplési ideje előtt de legfőképpen utána nincs megelőző karbantartás azaz megfelelő O1G vax,

    ugyanúgy a bármelyik vírus mutáns megjelenése után 2 évvel akarják a tudósnak álcázott idióták megelőzni a vírus hatását

    azaz az egységsugarú mindenki át van vágva a palánkon, mint az a bizonyos és most Magyarország azaz a Puskás aréna kiskertje az elátkozott SzputnyikV. -öt böki mint bolond az ajtót, eredménye ugyanaz, mint a demokráciákban, ahol demokratikus alapon bárki azt mond amit akar vagy ami kifér a beszélőkéjén még azt is mondhatja, hogy az egész megelőzés egy smafu mert semmiféle számszerű adat nem mutatja, miközben a mutánsok terjednek még azt sem lehet tudni mi is a fő terjedési metódusa és hogy aki belehal az tulajdonképpen az adott mutáns áldozata e vagy kombinációban a már benne leledző ellenállóképesség hiányosságba és egy vagy több rejtett betegségének a következményeként?

    közben vesztegzár van ami szintúgy nem mutat semmiféle számszerű eredményt mert a fertőzések száma és a halottaké sem csökkent miatta egy jottányival sem

    ennyit O1G ről aki szintén egy mutáns és sokféle terjedési metódusa létezik és a vírusokhoz hasonlóan terjed

  • Mutáns!

    O1G is mutáns! A fasizmus magyar mutánssa.
    Ahogy a vírusok is mutálódnak az idővel, hogy alkalmazkodva az ellenük védekezésekkel szemben mégis az alapjellemüket megtartva terjednek!
    Ahogy a Covidnél is a mutációk hatékonyabbra váltanak, a túlélésüket a fertőzőképességüket megörzik, esetleg rövidebb ideig lappanghatnak, vegetálhatnak túlélve keményebb támadásokat, a Nemzet Főkomornyikja -aljasz o1g – hasonlóan, a fasizmus újraélesztését produkálja több évtizedes lappangási periódus után! Az elvei azonosak, a mérgező fertőzése hasonlóan romboló, bár a társadalmunk, sőt! az EU elavult ideológiai vakcinái hatástalanok, mivel olyan mutáció o1g, amire nincs felkészülve az EU védelmi rendszere sem! Vannak, akik immunisak ezen fasisztamutációkra is, felismerte a szervezetük a kórt és beindította a védekező mechanizmust, de sokan veszélyeztetettek, a kór elkábítja, mérgezi őket, képtelen a testük, az agyuk beindítani az immunitásukat, megfertőződtek!
    Persze vannak, akik pedig gyengélkednek benne, szenvednek, de átvészelik.

    De a legveszélyesebb, hogy ez a mutáns fertőz! Napról-napra, évről-évre! Sokan hordozóvá válnak, keresztülmegy rajtuk és ők is tovább tudnak fertőzni!

    Hol az a Vakcina a mutáns ellen?!
    Az orosz és a kínai is csak placébó! A rezsimi mutánst támogatják, mert a hamis látszatkeltésuk ellenére nem céljuk a mutáns eltusztítása!

    Világ Orvosai! Várjuk a hatékony vakcinátokat!

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2021 április 13
    2:41 du.

    Azért azt alaposan át kéne gondolni hogy, ha a legfertőzőbb európai O1G mutáns ellen a maradék 26 EU antivírus sem tud minden téren megfellebbezhetetlen ellenanyagot termelni, akkor lehet hogy, a G-mentesnek illuzionált Eu-ban is nem fordulhat-e elő némi G vírus, különösen a két sebességet kedvelő fősodorjának köreiben, ami szakadást okozhat a felsőbbrendű és a nekik kiszolgáltatott alsóbbrendű G vírusok között, mert az Eu már fényévekre van és fasisztább a megálmodó és alapító Schumann atya ésszerűen demokratikus elképzeléseitől, különös tekintettel hogy, az egyik legerősebb potentát is már kiábrándulva kibrexitelt belőlük!? 😀

  • György Molnár

    Orbán már ma is nevezhető tömeggyilkosnak, de ki foglakozik ezzel? Az EB meccseket sehol sem látják szívesen, van egy buta ország, amelyre rá lehet testálni azokat…..Aztán majd jönnek a halottak tízezrei……Orbán pedig marad diktátor a haláláig….

  • Orsos E.
    Az EU már hogyne tudna kitermelni a vakcinat az o1g-s mutans-fasisztakkal szemben! De, csak nem alkalmazza, mert maga sem hiszi el, hogy letezhet az, h egy rohamosan fejlodo joleti tarsadalomban ez kialakulhat! A tapasztalat az volt, h haborus helyzetben, nyomorban volt hatekony a fasiszta propaganda, de o1g bebizonyitotta, h egy novekedesi palyan is van veszelye a fasizmusnak es a diktaturanak, csak propaganda kerdese!

    Persze, hogy van vakcina! Csak az a kerdes, hogy egy jelenlegi haborumentes Europaban a diktatorok likvidalasa nem p.c!
    Az oroszok es kinaiak kevesse leplezetten elnek a pólitikai gyilkossag modszerevel, de mar o1g is csak leplezett, alcazott formaban, es leginkabb azt elnyujtva teszi meg! Egzisztencialisan tonkre teve, majd az egeszseget, maganelet , es ongyilkossagba hajszoljak, vagy egy emeletrol löki le saját magát, és testén egy kamion hajt keresztul veletlenul! Kétszer. Oda es vissza. Veletlen balesetkent.
    De elofordulhat, hogy ugy lesz ongyilkos, hogy kessel hatba szurja magat. – szegenyek! De, hat ők valasztottak! Lehettek volna orbanviktor-baratok is, es akkor lehet, hogy nemcsak sokmilliárdos allami megrendeleseket kaptak volna, hanem balatonparti ingatlanokat is (kempingeket, szallodakat, vizpartokat!)! No nem penzert, hanem toredekaron! Azt is 0%-os hitelert es vissza nem teritendo allami tamogatasert!
    Ja! De lehet, h tévedek, mert azokat mar valaki megkapta! Nem is emlekszem a nevere, de valami gáz ürge! Valami – a Nemzeti Hóhér, vagy a Nemzet Mészárosa?!
    No! Mindegy! De valaki, aki az orszagunkat darabolva bekebelezi! Zsebre rakja!
    O1g-nek is csak 1 baja volt a diktatorokkal, hogy bitorolták az ő helyét! De amint látjuk, az orbáni világrend kezd helyre állni!

  • Vögelein
    2021 április 14
    11:28 de.

    a mesterséges ember… nél lezárult hoz:
    kösz, teljesen egyet értek veled mindenben, de leginkább abban, hogy mint anno Micimackós rajzfilm meg a Kőkorszaki emberekről szóló rajzfilmek eredeti rendezői sem értették a magyarok mit zabálnak rajtuk, mert az eredeti szöveg olyan dög unalom mint a Big Bang theory esetén is, hogy elviselhetetlen és pont az, hogy bejátszák a hol kell röhögni jelzéseket mert különben siralmas, a magyar szinkron bizonyosan ezerszer jobb, az eredeti hangok maguk már irritálnak itt az igazi jó a kanadai készítésű SCHITT’S CREEK ZSENIÁLIS a rendező főszereplő az egy zseni itt minden lehetséges díjat -jogosan- megnyert én meg nézem bármikor amikor adják, minden szereplő isteni benne és a nyelvezete, hanghordozása az utolsó díszlet részletek (az Agymenők ben pont az ,hogy én azt a környezetet utálom a legjobban) az utolsó inggombig bezárólag már kiváltják a megállíthatatlan vigyort meg a röhögést , mind a kettő az agymenők is meg a Schitt’s Creek is tökéletesen adja a környezetet de én szubjektíven közelítem pont azért, mert ismerem az eredetiket az utca emberével…

    remélem Cenz Ura átengedi ezt semmi bűnös nincs benne

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2021 április 14
    12:13 du.

    „Persze, hogy van vakcina! Csak az a kerdes, hogy egy jelenlegi haborumentes Europaban a diktatorok likvidalasa nem p.c!”

    Méghogy „háborúmentes Európa”?! 😀 Az CSAK puskamentes, amit a kábító pénz- és médiabűz bőven elfed a hallás- és látássérült tömegektől!

    „De amint látjuk, az orbáni világrend kezd helyre állni!”

    Az orbáni világrend 80 %-ban a nyugati globális stratégiai partnerei jóvoltából -azon belül is leginkább a német érdekhaverok fölényétől- és azok profit elégedettségétől függ, ezért amíg feléjük jól teljesít tőlük akár Pol Pot is lehetne! 🙁 A nemzet mészárosa is csak egy jól idomított, ám roppant buta, rosszul álcázott strómann, akivel csak a kóbor noviciákat lehet átverni! 😀 )

  • O1G666
    Idézet az Oxfordi gyilkosságok magyar változatából- az orosz sakkozóprofesszor mondja: „Nálunk is sokan fulladnak vízbe,néha még véletlenül is.”

  • Nos, ami viszont nem huszadrangú téma, amire célzott itt már Föld S. Péter is (a telepített aknákra), amik nemcsak bíróságokon, ügyészségeken, médiatanácsokban, oktatásban, kultúrában találhatók meg, hanem alapítványokban is.

    A köznapi ember nem tudja, de sok kiműveltebb sem, hogy az alapítvány a legjobb törvényes eszköz a közvagyon eltulajdonítására és folyamatos fejésére. Mellette eltörpül a pandémia ideje alatti Puskás Aréna várható tömött lelátója. Ha veszed a fáradtságot, és elolvasod ezt a cikket, akkor rájöhetsz, miért írtam azt, hogy jövőre egy ellenzéki választási győzelem egyben a vereségük lesz:

    https://telex.hu/velemeny/2021/04/16/alapitvanyok-kozvagyon-lopas-velemeny-ligeti-miklos-transparency

  • Vajon mifele hozzaszollasokat allit a cikkel kozolt „Legfrisebb Hozzaszollasok” tartalma-ban, pl. HEXA altal, aki egy arva szot sem irt itten.????

  • Néhányan kezdik komolyan venni a témát, a fodbalmeccseket meg másokra hagyják:

    https://hvg.hu/360/202115__az_allam_elrablasa__meghackelt_intezmenyek__jogallami_forradalom__frankenstein_ebredese

  • Molnár György….jövőképe: Buta országunk kitermel a halottak tízezreit. Gratulálok ! -g-

  • warrior,
    nem olvastam, de biztos jó.
    viszont fenntartom a véleményem, hogy hatalmi körökben, törvényekkel lefedett módon elsíbolt milliárdok ott is fognak maradni, ahol vannak. Akárki olyan lesz kormányon, akit a Fidesz választásán szavaznak oda, és nem az utcáról emelik a hatalomba.
    De még az utóbbi esetben sem biztos, hogy nem

  • A Pfizer hány jmutációt fut százon?

    It has two new significant mutations in the spike protein that help it infect cells and evade the immune system.
    https://news.sky.com/story/covid-19-indian-double-mutation-variant-arrives-in-britain-and-has-hallmarks-of-very-dangerous-virus-12276922

  • A XX.századi „barna pestis” mai magyar megfelelője az O1G-COVID.

  • Andrew_s
    2021 április 16
    8:01 du.

    Bandi ez csak az egyik rossz hír, miután a britek teljesen meg vannak őrülve, mert eredményt nem tudnak felmutatni (más sem de legfőképpen USA!!!),

    megvizsgáltatták a Pfizer-t és a Moderna-t kiderült a mellékhatásaik 10 szeresen felülmúlják a már betiltott J&J; Astrazeneca amelyeket az FDA CDC őrült tempóban vizsgál és már hetek óta ígérik, hogy valami lesz (de nincs, közben a Kongresszusban hatalmas veszekedések folynak ugyanerről vannak akik a számok alapján mondanak mindent csak nem jót a többiek hitsorsosok és ezek ketten veszexenek -csoportosan- (láttam élőben a CNN-n) a drfauci nevű fődoktorral aki még eddig semmiféle megoldást nem tudott de már voltak neki olyan ötletei, hogy az USA azon lakói akik vaxhívők kiröhögték mialatt hatalmas tömeg van amely soha alapon)

    mi lesz most? mivel és kit fognak vaxolni de legfőképpen minek?

  • A szólás szabadsága ma 01G világában:

    A Szabad Európa – Zacher Gáborral egyeztetve – nem adja le a Zacher Gáborral készített interjú második részét.

    Tetszik érteni? A Szabad Európa cenzúrázza saját magát 2021-ben Magyarországon! Feltehetőleg azért, hogy interjúalanyának baja ne essék. Hát itt tartunk. „Oszt jó napot”?

  • György Molnár! (2021 április 14 4:56 de.)

    „Orbán pedig marad diktátor a haláláig….” –

    Nekem erről Ceausescu jut eszembe …

  • Meccset Budapestre.

    Orbán megint 19-re lapot húz/húzott.

    Amennyiben:
    1) A nyári eb-meccsek idejére a magyar populációban megoldják a 70-80 %-os vakcinálást (esély van rá), 2) A stadionokba csak(!) igazoltan covid-mentesek léphetnek be akkor Orbán megnyerte a covid-háborút. A nagy arányú elhalálozás ellenére aminek az elemzését el kell végezni és a népegészségügyi tanulságokat le kell vonni.
    A covid járvány után más világban fogunk élni. Remélem jobban, mint a mostani.

  • A nagyon jó cikk kellő alapossággal tárja fel VIP-páholy magyar nagyhercegének sajátos logikáját, ahol extrém elszeparáltságából őfelsége akár egy külön óriáskivetítőn integethet is az Ő szeretett járványos népének, akik őrjöngve imádhatják majd az ő XXI-századi haduruk nemes arcvonásait és jóságos tekintetét…

    Nem hagyható ki az előtörténetből, hogy a Puskasch már újjáépített bástyáit a nemrégiben azért kellett megbontani, és nem is kis átalakításfélét kellett rajta végrehajtani, talán még most is a sajtó és média kizárásával dolgoznak rajta, mert nyilván elfelejthették a Führer zavartalan be és kivonulását személyesen biztosítani.

    Ezt a biztonságos be és kiszállítást nem is akárhogyan mint . a u t ó v a l . közvetlenül . f ö l . a VIP páholy kis páncélajtajáig most, kiépítéssel, vagy inkább kibontással a már kész építményből csak az ő számára kialakítandó mondhatnók, rögtönzött kazamata gépkocsi bejárón, illetve egy szupertitkos folyosón alakítják ki részben a saját közköltségen, hisz’ Orbán és MészárosLőrinc tudjuk, egy és ugyanaz a felcsúti családi érdekeltségű vállalkozás. Egyik zsebből a másikba. És különben is, pandémia idején egy nemzetéért felelős vezető számára a közpénz nem számít, pláne ha a fociról van szó…

    Azért bízzunk abban is, hogy ebbe a VIP underground egérjáratba egy esetleg felelőtlenül neki dobott puszi okozta közvetlen Covid19 veszély esetére szeretett vezérünk még katapultot is beépíttet… Na de, anno az Egri Vár kazamatáiban is tároltak nemcsak puskaport, sőt még ágyúkat is. – EU-s költség – nem számít…

  • hexadodekaéder

    Butella!
    „Visszamaradott…stb.” című cikk április 14. 8:32du TotyaPetyának(?) címzett kommetjére:

    Csak annyi, hogy nem biztos, hogy nagy Vezérünk ezt a rengeteg halálos bűnt puszta hozzá-nemértésből követi el, amit Horthy utóvédjei is szeretnek egykori vezérük mentségééül ma is felhozni.

    Gondoljunk csak bele, hogy állításuk (MTI) szerint a Covid-ban elhunytak többsége „idős, krónikus betegségben szenvedő” (nyugdíjas), igaz magyarember volt… Jelenleg ezek száma épp az imént érte el a 23-ezret. Ezekre a veszteségekre a rezsimnek mostmár nem kell többé nyugdíjat, egészségügyi stb költségek milliárdjait költenie, mely immár „”felszabadult pénzkidobás”” helyett mégújabb . p r e s z t i z s b e r u h á z á s o k r a , mint a Puskás aréna is, lehet tovább költeni az eddig – és a járvány tovább tombol – lélegezetetőgépeken odavesztett tízezrek óriási . h a g y a t é k á t …

    Mi itt a probléma?

    Orbán, ahogy mondani szokás;

    „a rábízott vagyont, az országot >jó gazda< módjára

    a sajátjaként őrzi meg" a sajátmaga és retyerutyája javára…

  • hexadodekaéder

    Ferect
    10:34

    Eme kincstári optimizmussal felpumpált helyzetjelentésének a legfőbb hibája az, hogy ezt a járványt sem most kellene kiértékelni, hanem már annak első pillanatától kezdve, józan fejjel, de főleg tudományos alapossággal végrehajtani, illetve végrehajtatni…

    Tudniillik a >megelőző orvostan és népegészségtan< [epidemiológia] már a XX.század elejétől fogva létező disciplina, melyet hasonló helyzetekre és esetekre részletesen dolgozott ki az orvostudomány.

    Csakhogy maguknak, a FID-SS rezsimnek az első felelőtlen – immáron tudjuk, hogy tömeggyilkos – lépései közé tartozott a még Ferencz Jóska K.u.K. idejében alapított és pontosan erre hivatott(!!!) K Ö J Á L, azaz az Országos Közegészségügyi és Járványügyi Állomás nevet viselő állami(!!!) hivatal drasztikus és barbár felszámolása, azaz . m e g s z ü n t e t é s e. [Ugyanezt tették, teszik maguk még kitudja hány, jobb sorsra érdemes állami ember és természetvédő intézménnyel…]

    Ergo, kedves Ferencet ezt a "gyereket a hasba-beszélő" Müller Cecilia bábaasszonyféle hamis, tömegnek szóló prófécia szöveget tegye el inkább úgy tíz évvel későbbre és addig is, satadionok helyett talán építsék újra mondjuk a KÖJÁL gyönyörű szecessziós székházát ugyanott, a Váci út 174.alatt és eresszék vissza a professzorokat, hogy a következő akármilyen pandémiát már felkészülten, és ne sötétben tapogatózva fogadhassuk.

  • SchumackerLady

    ˙

    Az EB margójára:

    EB-ÜL SZERZETT JÓSZÁG EB-ÜL VÉSZ EL. 😀

  • Butella,

    A másik szálról.
    Te konkrétan kezdtél hivatkozni 1944-re, amit a kutya sem hozott fel. Én sem. Ezt követően megmagyarázod, hogy mindenki más helikopter, csak Te vagy UFO. Az olcsó csúsztatási kísérlet észrevételéhez nem nagyképűség, hanem a betűk ismerete szükséges csupán.
    Ez különösen érdekes:
    „kispajtás vegyél vissza magadból, kicsit hátrább azokkal az agarakkal, mert ez a stílus nem előre, hanem hátra, a reterát mélységébe taszít…”
    Fejtegeted, miután engem kiáltasz ki nagyképűnek. Akkor Te lapjával jársz át az ajtón?
    Egyébként milyen alapon is írsz ilyet? Megmondasz apunak? Elárulnád, hogy ő kicsoda? Hátha közelebb jutunk a motivációidhoz. Köszike!

  • Rodeo11
    2021 április 17
    4:00 du.

    Igen, valahol mintha azt olvastam volna, hogy az mRNS-vakcina átjut a méhlepényen és mutatták ki újszülöttben is. De majd utánakeresek, hogy az mRNS-t vagy csak az ellenanyagot. Az utóbbi enyhébb eset. Bár az újszülöttet az az első szoptatásoknak kellene tudni megvédeni, mert az immunrendszer csak a születés után „élesedik” (ezért veszélyes a rubeola, és pár másik is, mert a magzatnak nincs immunrendszere)

  • Rodeo11,

    Illetve: gyakorlatilag nincs immunrendszere

  • Azis nagyhülye aki meccsekre jár manapság.

  • hexadodekaéder
    2021 április 19
    2:06 de.

    Pontosan 1 véve kb. ugyanezt írtam, csak más szavakkol.
    Hogy nem kár a nyuggerekért, had hulljon a férgese.
    (Ez egy elvi álláspont.A pénz minden emberséget überel ezeknél.)

  • * 1 ÉVE..nna..

  • Miklós bá’
    2021 április 17
    4:29 du.

    Azt olvastam jópár hete
    hogy az ún. „Szabadeurópa Rádió”
    egyezteti a Makormánnyal a műsorszerkesztését.

  • ferenct
    2021 április 18
    10:34 de.

    TE tudod mit beszélsz? Iszol te rendesen? Szed már össze magad

  • warrior
    2021 április 16
    3:05 de.

    Azzé egy öröm látni, hogy ezek mindenre gondolnak.
    Különben is , benne van a Murfi Törv.Könyv.-ben hogy idézem:

    „Bűn a pénzt a balekoknál hagyni”
    Továbbá :
    „A hatlövetű Colt üti az adu-ászt is”

  • Almási Alma
    2021 április 15
    1:15 du.

    Nahát nem tom megállni hogy ne übereljelek egy másik vízbefulladóssal :

    Pesten egy angol fuldoklik a Dunában:
    -Help..HEEELP…
    Egy „pestiáner” leszól neki:
    -Angol helyett inkább úszni tanultál volna…

  • hexadodekaéder
    2021 április 19
    2:06 de.

    kedves deka, korosztályokra van beosztva a vaxolás minél idősebb annál előbb kaphatja meg (ez kies Kanada) még a 12 év alattiakig nem jutott el a politikusok keze vagy lába mert fejük az nincs vagy ha van az kong Óh!

    és a számok azoknak akik nem képesek a napi bevásárlásaikat kockás papíron ceruzával és nem nekem aki ugye abból él, hogy ismeri a számokat borzalmas dolgokat mutatnak.