Színlelni boldog demokratát?

2021 április 19 10:20 de.57 hozzászólás

Folyamatosan hallom, olvasom, hogy majd 2022, meg majd az összefogás… Mintha az egy varázsszó lenne. Lehet, hogy az. De kérdés, hogy nem-e az a rosszabb, ha azzá válik?

Többször, több helyen leírtam, hogy ez így nem fog menni szerintem. Márpedig egy közös kompromisszumos program kialakítása mellett egyre jobban elmegy a gőzös. Egy vállalkozásnál, ha eredményre számítanak, akkor először meghatározzák a célt, aztán az eszközt és és módszert. Majd ehhez kiválasztják az ezt képviselni, végrehajtani legjobban, leghitelesebben képes vezetőt.

Jelenleg ilyen, minden résztvevő által képviselt, mindenki, és senki programját megvalósító, közös kompromisszumos program nincs. Vagy nincs kommunikálva, ami egyre megy. Ha holnap közölnék, amire esély sincs, akkor sem lenne már idő országos, és eredményes kommunikációs kampányt folytatni. De akár lehet, ebben tévedhetek. Azonban akkor, ha az előválasztásnak úgy akar a szövetség nekifutni, hogy ilyen nincs, a választókat nem szólítják meg, akkor az előválasztás nem programokról, nem azt hitelesen képviselni képes személyekről, hanem szimpátiákról, párthitekről, illetve közös utálatokról fog szólni. Azzal, hogy az előválasztott személyhez majd csak hozzáalakítanak egy programot. Esetleg továbbra is csak egy Orbán elleni ötperces ökölrázást ajánlva.

Azt a rendszert, ami ökölrázást ígér, ami előbb választ vezetőt, majd ahhoz programot, ami vezetőben, vezérben gondolkodik anélkül, hogy a kijelölése előtt ismert, majd számon-kérhető programja lenne… Azt a rendszert nevezhetjük például személyi kultusznak, vagy annak bármely enyhe, illetve eufémisztikus megfelelőjének. De egyrészt kevésbé gondolnám demokratikusnak, másrészt ilyenünk már van. Éppen most.

57 hozzászólás

  • T.Simay Úr !
    – Ismert dolog hogy a „politika” nagyobb hányada színház, finomabban paraszt vakítás…
    – Nálunk, a teatralitás szép fejlődést mutat, főleg a parlamenti, vagy a bejutás határán vitézkedő pártoknál…
    – Kimutatták releváns jelekből, hogy az un. ellenzéki összefogás abszolút kudarc orientált…
    Ma ellenzékben politizálni, sokkal látványosabb, biztonságosabb, mentes a felelőségtől, jól megfizetett, és tömegtámogatása is fellelhető…
    – Orbánt ellenzékben nem szeretnék látni, mert ott jobb politikus mint kormányon…
    – Az hogy börtönbe kivánják zárni, a mesék körébe tartozik…
    – Ezért a mai ellenzék rémálma „kormányozni együtt” a mai „összefogással”..
    A harc lényege hogy Orbánt megfosszák a ellenzék vezére poziciótól, és hatalmon tartsák…
    – Egyeseknek igen jó üzlet…

  • Ha a cikk jelentesen tilos hozzaszolni, talan legalabb „slapaj” megjgyzesere engedheto lehetne egy valasz?

    S az hogy a politika nem-csak uzlet „egyeseknek”, hanem igen jo uzlet a politikusoknak.

    Sot a legnagyobb „uzlet” minden tarsadalmakban, mert a politikusok keze van mindeki zsebeben, vagy mondhatoan mindenki penztarcajaban.

    S az am tagadhatalan valosag!

    P.S.
    Egy orval elobb 3 comment volt jelezve.
    Most meg csupan egy.

  • munkahelyemen leginkább a nagyfőnök tudta, hogy amellett, hogy csinálom a napi rutint (anélkül rengeteg gond lett volna a munka területén) és ha valami alkotásra újat teremtésre volt szüxég akkor elmondta mi a gebaszt és azt is tudta egyúttal, hogy a megoldás gyors és effektív lesz, közmegelégedésre.

    namost O1G hatalmon van tartva, ő egyedül ezt nem képes, ehhez kell az a sok seggfej aki akik anno felálltak mikor az az idióta megállta az ajtóban, hogy mi fog történni (ha akkor senki sem áll fel vagy nem mindenki, akkor ma más lehetne a helyzet, dehát mind egytől egyig szarháziak voltak és maradtak önként és dalolva)

    megtörtént ezek hatalmon tartják mert nélküle az ilyen értéktelen senkiháziknak felkopna az álla

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2021 április 19
    2:52 du.

    Első itteni percemtől ugyanezt szajkózom! 😀 Majd Te is jól le leszel ezért orbánseggnyalózva! 😀
    Mellesleg T. Szerzőnek abban igaza van hogy, nem érdemes 5 percnél tovább a „demokratikus ellenzéknek” Orbán felé öklöt ráznia, mert a 6. perctől képes felmutatni egy olyan hiteles fényképet amin Orbán és feddhetetlen kritizálója egymással közösen ministráltak és tapsoltak X elvtárs marxista-leninista szemenáriumán! Naszóval: közös múlttal megzsarolható ellenzékkel nem lehet orbántváltani, de a közös multra való hivatkozó nagykoalicióval lehetne, bár ahhoz EMBER és nem szarházi politikus kellene, mert a kettő együtt antagonisztikus! 😀

  • slapaj
    2021 április 19
    11:15 de.

    Bár a motivációkban nem sokban értünk egyet, a jelekben sajnos igen.
    A jelen ellenzék in globálice már a 2013-2014-es választási felkészülést is jól kiszámíthatóan bukta.
    A 2018-ason még a választás előtti napokban is egymást akarták leváltani és nem Orbánt. Ez Botka ámokfutásával indult, aki fél évre lebénította a pártját. De a választás eredménye valójában egyik pártot sem érdekelte. Orbánt sem, mert tudta, hogy a bunda nála van. A többit sem.
    Magával a választással, az arra való fokszerű felkészüléssel most sem foglalkoznak az ellenzéknél.
    A neofasisztákat nem izgatja, mert legfeljebb hallgatólagos koalíciót alkotnak Orbánnal. Fekete-Győr legfeljebb majd azt hazudja, hogy ő ott sem volt, és egy tál mimózalekvárért bármit bárkinek.
    Az MSZP Horn és Kovács után egy kiüresedett reszli az útmenti porban, és a DK-nál is valószínűleg többet nyom a latba Gyurcsány és Orbán személyes leszámolni valója, mint a politika.
    Az elszámoltatás nem népmese, hanem néphülyítés. Itt legfeljebb akkor elszámoltatás, ha azt egy fizikai leszámolás vezeti be. De nem véletlen, hogy az egész politikai elit összesen nem mer egy komoly tüntetéshullámot elindítani. Mert akkor az egész társulat fa alá lenne állítva a körúton.

  • Rodeo11
    2021 április 19
    2:52 du.

    Anno Orbánt „megcsinálták”. Már csak azért is, mert Orbán alapjában véve egy döntésképtelenségig felelősségpánikos gyáva senki volt, és maradt. Egy felelősségpánikos ember akkor nyitja ki a száját és válik magabiztossá, ha erre egyrészt engedélyt és bíztatást, másrészt a következmények alóli mentességhez garanciát és bűnbakot kap.
    Az, hogy Orbánnak ma ekkora a mellénye az szerintem több dolgot is jelenthet, de leginkább azt, hogy nem lesz semmilyen elszámoltatás. Legfeljebb egy kis fájdalomdíj ennek, meg annak. Esetleg egy kis „székházügy”, és aztán annyi. De sem a haja, sem a zsebe szála nem fog jelentősen görbülni.
    Ilyen garanciákat a mai Magyarországon nagyon kevés embertől kaphatott. Ha komolyabban elgondolkodsz rajta összesen 3-4 olyan ember van, aki nem csak vállalhat ilyen garanciát, de akiből a betartása és biztosítása is kinézhető.

  • slapaj
    2021 április 19
    11:15 de.

    Mikor te így valakit „megszólítasz” az
    kb. olyan mint egy szembeköpés.
    Gondolom az is vele a célod.

  • Nem kell aggódni,
    még kb 25 évig marad ez a kurzus.
    Hacsak be nem vonulnak a szerbek szlovákok románok.
    A NATO.-ban éppen mostan jöttek rá hogy olyanok vagyunk
    benne mint perzsaszőnyeg szélén egy
    nagy zöldes csulázás.

  • köszönettel veszem Elemér és Bandi egyetértését, miszerint O1G egy készítmény… és nem is a legjobb!

    (anno megnyertem a pályázatot Soros Igazgatónak lenni de az akkori helyzet alaposabb elemzése után Soros úgy döntött ebből sem lesz semmi… én ezt úgy értelmezem, hogy csalódott a korábbi döntései alapján létrehozott egyedekben, ugyanakkor az új vonalat nem látta megvalósíthatónak, tehát kiszállt ebből hosszú időre; magam részéről messzire hajóztam a tetthelytől!)

    maradt az a borzalmas politikai hókomfitty ami Antall és tsai -val kezdődött és a többi politikai gazdasági analfabétizmus aminek egyenes következménye a tolvajbanda kialakulása mert konc volt bőven és kiéhezett Ali baba és több mint 40 rabló is éppen kéznél volt (ott álltam ridegre fagyva a döbbenettől, hogy az egy nappal korábban a leghűbb MSZMP funkci hogyan vágta be a papírdarálóba a tagkönyvét átkokat szórva arra amitől már nem várt egy árva konyit sem!!! és ott álltak előttem szépen sorban a Saulusból Paulossá vált senkiházi aljas hazaárulók (mindez egy kies Magyar Nagykövetségen valahol messze!)

    megjegyzem, hogy 1984 ben valaki el kezdte nekem mondani a szamizdatot meg az „ellenállást” és tágra meredt szemmel nézett rám amikor én azt mondtam neki, ahol egy O1G senkiházi valaki ott én az egészet hazaárulásnak és zsebtolvajlásnak tartom… soha többé nem láttam az életben tehát nem tudtam ráolvasni, hogy a Doktor titulusával mekkora seggfej!

    az „értelmiség” sokat ártott és azóta sem használ mert a pragmatizmus teljes mértékben hiányzik elméleteket „ütköztetnek” elméletekkel közben a valóság elrohan mellettük és röhögve visszanéz, hogy vagytok?

    nem folytatom legalább 3-an látunk valamit még a grizi és a gábriel hiányoznak hogy a dili teljes legyen, bár vannak más jelöltjeim is!

  • Rodeo11
    2021 április 19
    5:37 du.

    Az adott készletből anno nem is a legrosszabb volt. Csak mostanára szétesett. Az látszik. Mivel a tőle függő, általa kiemelt strómanok és talpnyalók nem tudják megvédeni, a számos mindenféle közepette lehet egy olyan eset is, hogy elszabadul, mint a hajóágyú. Ha ezt belföldön teszi, akkor odadobják koncnak a disznók közé. A nevén nem sok vagyon van. A stróman is csak ember. Meg is tarthatja ami a nevén van. Különösen, ha megmagyarázzák neki, hogy vagy megtartja amin a nevén van, és a töredékéből adakozik Orbán gyógykezelésére, vagy okvetlen szükségét érezheti az éjszakai létrakeresésének.
    Ha az elszabadulás nemzetközi, akkor nemzetközileg beleverik az orrát mocsokba, és mehet Hágába.
    Az eredő ugyanaz. a király széke üres. Jöhet a „jó szaru”. Egy időben Lázár jó esélyesnek látszott. De alighanem visszalépett és nem akar létrát keresni a jövőben sem. Átengedte Hmezővásárhelyet a Fidesz-Jobbik útvonalon érkező jóarcú MZP-nek, és cserébe nagyjából békén hagyják.
    Pokorni már azelőtt lejátszotta magát a színpadról, hogy igazán rajta lett volna. Az ifjak legígéretesebbikével meg idő előtt szállt el a helikopter.
    Úgyhogy az is lehet, hogy Orbán csak azért van még ott, ahol, mert még zajlik a casting.

  • A jelen cikk es a hozzaszollasokbol ugy tunik, hogy mind a hatalom-ehezok es itteni tamogatoiknak majd meg kell elegedni az „okolrzasokkal”.

    Hogy a magyar lakossag mit ohajtana es remelne,s mire lenne nagy szukseguk azt meg emliteni sem engedheto itten.
    S mkiert is?
    Hiszen amit a nep ohajt, az itten senkit nem erdekel.

    A cel „vissza a multba”!

    De vajon miert,nem kapnak elegendot a „lopott penzekbol” kaviarokra es 75 dollaros whisky-re???????

  • Ohhhh?

    A „Redbreast”, Fentanil, s minden mas nelkul kisult a valosag, s be-is-valotta Rodeo, hogy minden proletar-diktaturat es allam-kapitalizmust predikatorok csak haszon-lesok voltak mint az aligatorok es ver-szopok mint a szunyogok.

    A hatalom-lehetosegert elarultak es felaldoztak barkit, meg szulo-anyjukat is mind.

    Legalabb a szunyog nem szivja a masik szugogbol ki a vert meg on-letenek erdekeben sem!!!!

  • Rodeio

    Na na, dilik vagyunk az igaz, nem egészen egyformán

    Saulusokból csakis azok lesznek Paulusok, akik sose voltak Saulusok sem. Így Paulusok is csak álnéven lesznek, mint ahogy álnéven Sauluskodtak (törvényeskedtek és gyilkoltak mikor az volt a menő) – az igazi nevük (A VALÓDI MIVOLTUK) csak kevesek számára világos.
    Max ilyen „dilinyósok” számára.
    Pedig a napnál a világosabb, merthogy maga leírta (és ezt csak a dilinyósoknak írom ki – bár közismertebb szlogen a nagyvilágban mint akármelyik más):
    „…A nyomtató ökörnek sem kötik be a száját!”

    „AZ ÉRTELMISÉG” státushoz egyáltalán nem az intelligencia abundanciája szükségeltetik az illető egyed esetén, hanem a „kiváló” helyezkedési képesség, megfelelő kapcsolatokkal a háttérben …

    Szamizdat… aztán megjött az idő (mármint a világosság órája – ez is csakis azoknak akik még eddig csak félig voltak dilinyósok) – szóval ahol a „Hitesek” gyűjtötték a kopogtatócédulákat a szamizdatosoknak ott se HIT, se SZAMIZDAT nem volt, és majdegyszercsak sem lehet (sohasem) …)

    A világosság órájáról jut eszembe, hogy Göllner András barátunk se fejtette még ki bövebben, hogy miért tolta a szekerét neves nemes vezetönknek ÉVEKEN KERESZTÜL – merthogy esetében saccolásom szerint nem kellett volna éveken át várni a „megvilágosodás órájára”

    Nekem se kellett még órákat sem várni (nem emlékszem a pontos dátumra) de a azt hiszem nem tartott tovább 2 (kettő) percnél a Bibó-kollégiumos ámokfutásának az ecsetelése (vezér és bandája) egy már éppen végzett jogász-barátosné által, mikor lebeszélt a Pipa nevű műintézmény meglátogatásáról (amit szintén kisájátittak már anno 80 valahányban…
    Ugy mint a Bibó-kollégiumot ahová „normális ember” már nem tette be a lábát többet …

    Ja, „NORMALITÁS” …

    Mi dilinyósok vagyunk, igen, azoknak a „magukat normálisnak” aposztrofáló tömegnek (masszának) az értelmezéseben, akik mindig követik az éppen „normalitásnak” kinevezett irányvonalat … – különféle aktuális főkolomposok iránymutatása szerint – lehet ez politika, filozófia, vallás és hasonszőrű staniclibe csomagolva

    A demokráciáról meg annyit, hogy – pedig tanulhattak volna Szókratész esetéből…

    Maradjunk annyiban, hogy én inkább az ürmösbort – mint az ürüm levét (még ezüstkehelyböl se)
    De hogy miről szólt – nyilván hogy nem neked, de ide idéznem az „értelmesebbek” kedvéért
    (talán nem a legeredetibb, merthogy Szókratész maga nem igazán irogatott)

    „“A demokratikus rendszer ráfizet arra, hogy mindenkinek meg akar felelni.

    A szegények igényt tartanak majd a gazdagok vagyonának egy részére. És a demokrácia megadja nekik.

    A fiatalok igényt tartanak majd az idősek jogaira, a nők a férfiakéra, az idegenek az őslakos polgárokéra. És a demokrácia megadja nekik.

    A bűnözők társadalmi funkciókat, beosztásokat akarnak majd elfoglalni. És a demokrácia megadja nekik.

    És ha a bűnözők végül uralmuk alá hajtják a demokráciát, mert a bűnözők természetüknél fogva vonzódnak a hatalmi pozíciókhoz, olyan zsarnokság és elnyomás veszi majd kezdetét, amilyet még a legkeményebb monarchia vagy oligarchia sem látott.”

  • A sarki kocsmába hallottam:
    Orbán nem kóser, de nincs jobb nála.

  • Andrew_s
    2021 április 19
    7:06 du.
    Bandi, kösz, ez világossá tett számomra innen a távolból néhány dolgot amire nem szoktam merengeni sem!

    de megszólalt a két dilis a sokból a grizi nem vette észre, hogy mivel én „ott voltam” tehát nekem is volt tagkönyvem és én nem bántottam! kurvára irigyli a Redbreast et de mivel halvány lila fingja sincs az áráról (hát hazudik egy $75.00-öst… annál jóval több itt kies Canada ban!) ócska fehér cubai rummal él amit a cubaiak csakis koktélokhoz kevernek mert egyébként ihatatlan de neki valóan olcsó!

    gábriel berúgta az ajtót keretestől és megint elénekelte a CREDO IN UNUM gábrielesített mutációját arról amit ő maga sem tudott még sohasem megfogalmazni sem!

    mind a kettő az EZEREGYÉJSZAKA MESÉIT HINTI csak szegény Szulamit ugye kecses volt és bölcs, addig ezek csak a hárem ajtónálló janicsárjainak a korbácsolós szintjéről hőzöngenek… és még igazán nem is ismerik a „jófajta” lélektisztító hatásait

    most muszáj lesz félreállnom mert elkapott a röhögés

    üdv. GAYA majd talál valami megoldást remélhetőleg nem a HARAGOS YEMAYÁ hozza az óceán égig érő habjait ostorozva… de úgy még sohasem volt, hogy valahogy ne lett volna most -egyelőre- SARS van

  • GABRIEL:

    BRAVO !!!!!!

  • FERENCT;

    Itten valamivel erosebben mondjak azt!

    Nem amit ohajtananak, de a tobbi mind gonoszabb!!!

  • Rodeo11
    2021 április 20
    8:56 de.

    Bendegúz csak 75 dolláros viskit emlegetett. S még az általad írtból is van abban az árfekvésben:
    https://whiskey.arukereso.hu/redbreast/?gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFOLPgV3Ik3n1WLKhe-Uy1raMKnzFZIizSgZzVlF6Ox7KvsWlT-uv_UaApmbEALw_wcB
    Az arkangyalhoz most nincs türelmem, mert megint a helenizálódott zsidótól indult, és még sok-sok betű, míg majd eljut valahova.

  • RODEO; Ha egyszer jozan-letedben probalnad olvasni hozzaszollasomat, talan emlekezhetnel amit mar irtam tobbszor, hogy NEM alkalmazok semmi mind-bending kabitoszereket!!!!
    Sem alkoholt, sem vegyszereket!!!!!!

    A Te elmedet, bevallasod szerinti Redbreast whisky (4/5) itten 75 dollar. Persze az adok itten sokkal alacsonyabbak.

    De itten csupan a „snub”-ok fogyasztanak europai (Scoch es Irish)whisky-t.

    Azoknak valojaban se szine, se ize nem letezik.

    A USA-ban torvenyellenes a whishy hordokat eghyszeri halkalmazasaik utan ujra-hasznalni.
    Azert csak kerteszetek kettevagva muskatlis ladanak arusitjak. Na meg a Scot es Irish whisky-keszitok vasaroljak fel.
    A hasznalt tolgy-fa-hordo elavult sav-tartalma-hianyaban igazi ‘hasznalt whisky’-t produkal.
    Se ize, se szine, csak az alkohol tartalma.

    S az alkohol, minden korty-alkohol, egy bizonyos mennyisegu agy-sejteket korlatozhatalanul pusztit el.

    De hogy mit tessz a majadnak, az am a siralmas es menthetetlen kovetkezmeny!
    Mert az alkohol emeszthetelen anyag, s rogton a majba megy kiszures celjabol,s lattal mar egy sceurotic-majat?

  • Bendeguz79
    2021 április 20
    2:09 du.

    grizi a hosszú lére eresztett rablómesédhez: „degustibus non è disputandum”

    az usa termékek védelme vámok és tarifák meg minőségi előírások által, azaz buy american ami semmi mást nem jelent, mint kilőni a konkurenciát bármi módon,

    ugye rám ez nem vonatkozik, a májam köszöni jól van ellentétben a tiéddel

  • Bendeguz79
    2021 április 20
    2:09 du.

    Valójában az alkohol, mint olyan egy vegyületcsoport, és alkalmasint a többsége emészthető. Néhány hosszú szénláncú alkohol mérgező, de a hétköznapi értelemben alkoholként kezelt etanol (ethylacohol) speciel nem. Különben egy három napja spájzban, műanyag dobozban tárolt almába belehalnál.
    A dolog trükkje az alkohol-dehidrogenáz, ami biztosítja, hogy lebonthatóvá váljék. Ez a lépés egyrész olyan enzimet igényel, ami a májban van leginkább, másrészt baromi energiaigényes. Akkor is, ha utána pozitív az energiamérleg.
    Namost: a szervezet a májba szállítja az alkoholt, hogy ott elégessék. Ehhez a sejt sok energiát használ fel. Ergo: gyakorlatilag éhen hal. A sejt. Helyét kötőszövet tölti ki, és kész a májzsugor. Butella majd jön, hogy megint mindenbe beleugatok, de megnyugtatom: eredeti szakmámban ennél cifrábbakat is le kellett tudni vezetni.

    A másik kérdés a sznobéria. Személy szerint a kukoricamalátából buggyantott párlatot, amit az amerikaiak viskinek csúfolnak nem szeretem, és nem csodálom, hogy az amik csak szódával képesek meginni. Az írek meg a skótot nem tartják viszkinek és viszont. Így van az, amikor egy népcsoport két részre szakad és mindkét fele azt hiszi, hogy ő tudja a tutit. Csodálom, hogy a velsziek nem esküsznek egy saját párlatra. (ha igen, akkor csak nem találkoztam vele)
    Amúgy kicsit karcosabb skót viszki sem rossz, de nekem speciel a kissé lágyabb, jobbára árpából máló ír jobban bejön. Mármint nem az a minőség, amit ők is csak kólával képesek meginni.
    Viszont mindez semmi „hatékonyságban” az igazi stalicsnája mellett. Mármint nem a szertekereskedett, hanem a hagyományos „tépőkupakos” mellett.

    Amúgy meg hidd el, lehet, hogy pár deci után javulna az írásképed.

  • Bendeguz

    hagyd a fenébe a rohadót, hiszen már nemcsak a mája rohad, hanem mindene
    hiszen epét köp

  • Gabriel
    2021 április 20
    6:17 de.

    Neked becsípődött Pál apostol, vagy mást nem ismersz az egész Bibliából? Kezdhetnéd Matuzsálemmel. Neki sem lenne köze a mai magyar ellenzékiséghez, de legalább kicsit változatosabb lenne a világképed.
    Az, hogy Szokratész a büröklé megivása előtt szerinted sem igazán az írásairól ismert, de azért idézel tőle az külön vicces. Nem azért mert Szokratész korában az általános demokrácia nem kicsit mást jelentett mint manapság. Hanem azért mert az idézeted csak egymásra hivatkozó fórumleiratokban, majd azokra mutató netes lapokon, és azok hivatkozásaiban van. )Google a haverod). Tehát könnyen lehet hogy ez egy olyan Szokratész-idézet, ami annyira titkos volt, hogy Szokratész sem tudott róla. Azért, ha van konkrét forrásod ne tartsd magad vissza (MTA, Amerikai kongresszusi könyvtár, vagy hasonló, és nem Wiki, meg Gipszék jakabista izéi)..

    A kettő között: a Bibó tudottan a párt-funkcik utánpótláscsapatára szolgált a 70-es évek vége felé. Ergó: zárt világ volt.
    Innentől az amiit írsz „Ugy mint a Bibó-kollégiumot ahová “normális ember” már nem tette be a lábát többet …” egyszerűen baromság. Az tette be a lábát, akit beengedtek, vagy a bent levők bevittek. Nem volt publikusan látogatható skanzen. Lehet, hogy életedben nem jártál bent, vagy arra sem. De ez magánügyed.
    Orbán egyébként a Fidesznek sem volt elnöke jó ideig. Ilyeneket írsz ezzel szemben: „a Bibó-kollégiumos ámokfutásának az ecsetelése (vezér és bandája)” Minek utána Te mégis 2 perc alatt megvilágosodtál az egyébként nem is Fidesznek hívott társasággal kapcsolatban a Pipa utcában, ahol nem alakult a Fidesz. Egyszerűen azért, mert a Fidesz a Budai Parkszinpad kocsmájában alakult meg egy esős délutánon, és zárt csapatként, ahova nem az utcáról hívtak meg tagokat. Nem voltak rászorulva. Ha tehát Te olyan helyzetbe kerültél, akkor jelentkeztél, kuncsorogtál a tagságért. Majd besz.tál a személyes kockázattól, és visszaléptél. Egyik sem tragédia. A megalakulásakor a Fidesz kifejezetten provokatívnak és progresszívnek látszott, és jelenthetett kockázatot a tagság, ahogy a TDDSZ-tagság, és sok más is. A tragédia tehát nem a fentebb írtakban van, hanem abban, hogy legendát gyártasz belőle.
    Inkább írd le, és egy 20-30 év múlva kibontandó borítékba tedd. Addigra talán kihal az a nemzedék, aki még tényekre is emlékszik.
    Naszóval. Mi is a helyzet Szokratésszel?

  • Andrew_s
    2021 április 20
    1:41 du.

    Bandi, kösz a nyúszt!

    Az a Redbreast az a hétköznapi 12 éves ára itt: Cdn 79.95 / 750 ml; de a minőségi:
    mindegyik Cdn$-ban!
    (3)
    5.0 out of 5 stars. 3 reviews
    Redbreast 12 Year Old Cask Strength Irish Whiskey
    750 mL bottle | LCBO#: 446773
    $110.25

    Redbreast 15 Year Old Irish Whiskey
    750 mL bottle | LCBO#: 446781
    $124.95

    és akkor hol van a 18 éves ugyanezekből?

    de a lényeg nem ez!!! a grizi olyan irritálóan destruktív és hazudozó, hogy nem tudom megállni ott piszkálom a piszkafával ahol érem (hozzányúlni veszélyes mert -szerintem- a hüjesége ragályos is!)

    másik, hogy ezek alapján megpróbál beállítani iszákos alkoholistának, ami -természetesen- nem igaz amitől igazán szédülök az a grizi meg a gábriel egymást verik kenterbe de közben jókat röhögök, itt én hozzáférek mindenféle legfrissebb nyúszokhoz és azok a grizi usa bömbölményeit sorra keresztbe vágják és ezek az MSM nyúszok,

    a fekete seggűek meg azután (FOX NEWS, MSNBC őfelsége ellenzéke milliárdos fizetésekkel az még „huncutabb” és ezzel nem is merítettem ki a lehetőségeket de élni is kell alapon nem fogom értékes pillanataimat ezek görgetésével elfoglalni)

    lényeg: hatalmas a kavargás anglosaxonéknál vax ügyben is már harmadik sőt negyedik hullám (nem az enyém bár sokan szeretnék) -ról is beszélnek miközben naponta többször mást mondanak ugyanarról… és akkor még a kevesellt bevétel növelésére fegyveres marketing is folyik a gallok és a latínók is részt vesznek eme iszap birkózásban de a kutyák esettye van és … a többit nem mondom mint Figaró a Le Nozze di Figaro első felvonásában Cherubino nak aki assziszi már nagyfiú!

    üdv.

    próbáld ki a különbségeket…ha ez érdeklődésed körébe esne?

  • Csak röviden!

    Nos ma tényleg demokrácia van,mert az ellenzék büntetlenűl írhat,uszíthat….
    Ami 2022-t illeti,hát tuti,hogy marad a jelenlegi kormány,és a Fletó Kárikája,Karácsony meg a többiek labdába sem rúgnak,csak még jobban leégnek!Kár feleslegesen izgulni!!!!!
    na pá!

    Nyugodjanak le szépen!

  • Amúgy én leszek a Pápa,ha az ellenzék győz…de ez biztosan nrm
    követkzik be szerencsére!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Andrew

    (vagy ki)

    Hogy te milyen hülyeségeket bírsz kitalálni
    Te egy nagy málé kölök voltál és vénségedre még amazabbá váltál
    Leírásod ékesen mutatja, hogy neked semmi személyes „élményed” (ismereted) a témában nem volt – de kiagyalsz dolgokat
    Fogalmad sincs hogy mi volt az a Pipa, fogalmad sincs, hogy mi jelentett a Bibó-kör, de biztos sokat olvastál róla
    Maradjunk annyiban, hogy én azt a keveset amit tudok nem olvasásból tudok, és nem is kívánok ilyenekről olvasni
    Ki a hóhér beszélt fideszröl? Nekem akkor ezek taknyos kölkök voltak, és azok is maradtak (igazam volt, vagy nem?)

    Viszont a több mint kétezer évvel élt, tevékenykedett figurákról mást mint olvasni nem igen áll rendelkezésre eltérő lehetőség
    Szókratész nem irt, hanem Platón tollából ismerjük filozófiáját a legkomplettebb formában.
    Na de ez neked valószínű nagyon magas – legalább annyira mint Rodeio haverodnak
    Paulussal meg ne foglalkozzál te, hiszen az aztán valószínű még magasabb számodra – nem véletlenül, hogy egyszerűen tagadod a tanításait (az övét is – hát még hogy gúnyolódsz Krisztusén) – és nicsak most meg mintha a te védelmedre lenne szükségük?!

    De sajnos kurvára helyesnek bizonyult a feltételezésem személyiségedről – amit most erősítettél meg a saját szavaiddal – tettél róla bizonyságot
    Haver – egyszerűen szánalmassá váltál a hülye vergődéseddel – önbizonyítási kényszereddel – meditálj, az gyógyít öcsi

  • ANDREW_S;
    NEM en irtam azt, hanem aki alitotta, hogy Dachajaban kaviart kanalazgat es Redbreast whisky-vel kabitja magar.

    S en mar jeleztem hogy NEM elek alkohol-on, nem szivok dudvat, sem semmifele agy-varazslokat.

    En csak jeleztem, hogy itten a Redbreas whisky 75 dollarba kerul. Persze leheto a 250 dollaros is.

    Az emlitett Redbreast 80% alkohol.
    Igen, a szegeny oroszok isznak industrial-alkoholt is, ami hamarosan halalos.

    Az alkohol emeszzthetetlen, azert a szervezetben azonnal az emberitest szurojebe, a majba megy.

    Az a baj a szocialistakkal, vizet predikalnak a szegeny melosoknak, s kozben draga-whiskiket isznak, kaviart kanalaznak, meg vadaszattal toltik idejeiket a munka heleyett.
    Hazugsag , kegyetlenseg, hoditas es verontas volt megallasnelkul vilagszerte.
    De vajon miert ????????????????????????????????
    Semmi tisztesseges eredemnbyeket, eletet nem nyujtott a dolgozo-tomegeknek soha ,sehol

  • Ms. Boda;

    A kozmondas; Soha ne mondja hogy SOHA !!!!!!

  • Bendeguz79
    2021 április 21
    5:00 du.

    Hogy mennyire nem sikerült még öregségedre sem meglátnod a valóságot, az már fájdalmas!!

    Képzeld el az esetet, hogy mindenki a bőségkosarából annyit vesz magának, amit akar?
    Ki a fenének hirdetnék akkor a szoci-politikusok hogy majd az ők vezetésével szétrabolhatják a gyárakat az éhezők???

    A komcsik sohase akartak senkit gazdaggá tenni
    Hiszen pont ezért lett Venezuelában is a 80% szegény a komcsi monstrók uralkodása alatt (Chaves és Maduro)

    Én tudom, mert láttam egyenesben,(élőben) hogy mi történt Venezuelában
    Láttam élőben, hogy hogyan zúzta szét Brazilia társadalmát a szoci hatalom
    Tudod-e, hogy Luis Ignácio Lula da Silva ma a földkerekség legnagyobb állattenyésztője és húsfeldolgozó üzemek tulajdonosa?
    Több mint 5 millió szarvasmarha van a tulajdonában, a „FRIGORIFICO”-K (HUSÜZEMEK 80%-ANAK TULAJDONOSA BRAZILBAN, TULAJDONJAI VANNAK ARGENTIBAN URUGUYBAN ÉS AZ USÁBAN!!)

    Persze van neki is Mészáros Lörinzce, de valójában a fiai igazgatják a brasil húsfelvásárlást és húsexportot
    A saját 10.000 hektáros birtoka mellett.
    A 16 éves regnálásuk alatt a teljes legfelsőbb-bíróságot ok nevezték ki, vagyis a kezükben a teljes igazságszolgáltatás!
    A húsbiznisz strómanjához feleségül adták a hadsereg vezérkari főnökének a lányát

    Nem tudod elképzelni, hogy hogy és milyen mértékben sikerült a hatalmukat bebetonozni
    A magyarok Orbánviktora csak kis hány-éves kezdő ehhez képest.
    Vicc
    Brazil gazdaságát lenullázták 16 év alatt!
    Persze rengeteg pénzt szétszórtak a a különféle hasonló rezsimeknek – legfőképpen Kubának

    A szegények, munkanélküliek számat megtriplázták, a világsajtó meg azt írja róla, hogy a szegények megmentöje!
    Sztálinról is és Hitlerről is ugyanezt írta a világsajtó a maguk idejükben!
    A pápa sajnos rosszabb mint a Judás volt, az áruló.
    A szegények „megmentöje”???! Ugyan-már, senki más, mint a Christina Kirchsnel elkötelezettje, aki a férjével együtt éhezésbe döntötte Argentínát!
    Dettö ugyanaz!

    Utólag persze nézz körül csak itt a pincében mennyi nagyokos van! Akik most-már tudják természetesen a valóságot! (hitlerröl – mást persze még ma sem)

  • Bendeguz79
    2021 április 21
    5:00 du.

    Külön a Te kedvedért próbáltam leírni az etanol metabolizációját olyan szinten, ami talán átmegy. Mert szó nincs arról, hogy az etanol minden mennyiségben mérgező, és arról meg végképpen nem, hogy emészthetetlen. Mármint ha sejtbiológai szinten és nem a zsíroskenyérrel összehasonlítva néznéd.
    Egyébként meg a dihidrogén monoxid is halálos ha a tüdődbe kerül, és még egy csomó minden.

  • Bendeguz
    Bocs elírtam a számot, nem tízezer hektár, hanem százezer (100.000,00)

  • Gabriel
    2021 április 21
    4:05 du.

    Kedves hottentottiából megkérgült tölygfánk, Gábriel.
    Örülök, hogy szerinted mindent tudsz. Így azt is tudod, hogy mikor írsz marhaságokat. Legalább nem ér csalódás. Csak amikor a tükörrel beszélgetsz.
    Az általad írt „Szókratész”-idézet forrását ad már meg. Akár Paltóntól. A sok mellépofázás helyett egy internetes link a kongresszusi könyvtár, MTA-könyvtár stb. vonatkozó cikkére, és ennyi. Mit beszélsz mellé, ás pláne ennyit.
    Egyébként abban igazad van, hogy nem voltam tagja a Bibósok elit köreinek. Ellentétben ezek szerint veled, akit a párt, vagy a 3/akárhánym vagy akárki oda delegált. De tekintettel arra, hogy a saját egyetemem elég közel volt, nekem speciel abból a nagyképű párt-csicska felmenőktől buzgó álértelmiségi kupacból az is bőven sok volt, ami látszott belőlük. Olykor a klubban.
    Viszont ami az álértelmiségi hablatyaidat illeti, igazán megértem, hogy nem lógtál ki ott sem a függönyrojtból.

    Azért persze csak hasznodra válna kis csúsztató hazug szellemi csigánk, ha pontosan idéznéd hol is gunyolódtam Jézus tanításain. De pontosan, és szövegkörnyezettel, mert a fejedben éhen döglött agyrágó bogár zörgése nem érdekel.

  • Gabriel
    2021 április 21
    4:05 du.

    kibírtad ilyen röviden? csoda! több, sokkalta több halandzsát vártam tőled, alulmúltad önmagad, majd pótold, addig is olvasom számokat a valóságról és mutatják, hogy a gábriel már megint összeszorozta a 2 -t a 3 -mal és kijött neki, hogy 17 37/43… szegény Platón ha tudná? én nagyon megszerettem a gyermekmeséket még 3 éves koromban amikor a Nagyi belebrummogta az estébe a kis ágyikóm mellett ülve és mikor elaludtam tőle megsimogatta a buksimat… de a tieidet sem meg a griziéit sem szeretem mert nagyon felborzolják a talpamon a szőrt

  • Rodeo11
    2021 április 21
    6:01 de.

    Gábrielben sok minden emlékeztet a szép emlékű Varánusz szárnyasára. De azonos vele, nagyon megártottak neki az évek és a magány

  • Geyza:
    „Nem kell aggódni, még kb 25 évig marad ez a kurzus.”

    Nagyjából én is hasonlóan saccolom. Pontosabban; a Vezér és Kancellár jelenleg kb. 57-58 éves. Tehát ha az ördög korábban el nem viszi, vagy sajátjai meg nem puccsolják, akkor még olyan 20, max. 30 évig regnál. Utána jön egy olyan 5-10 elviselhetőbb esztendő, ami a jövendő utódjelöltek egymás elleni kűzdelmével telik el. Aztán a magyar politikai társadalomnak elegge lesz ebből, keres és talál majd egy új türannoszt.

  • Igen GABRIEL, a szocializmus )ugy a nemzeti mint a nemzetkozi)a legnagyobb hazugsag, gazemberseg a kegkegyetlenebb tettek vilagszerte az elso-naptol kezdve, a ejelen percig barhol a vilagaon barki is probalkoztt azzal.

    Tagadhatalanul ol, butit es nyomorba dontott barkit a vilagon.

  • Bendeguz79
    2021 április 21
    9:27 du.

    grizi, az elbutulás jelei látszanak rajtad szinkronban gábriel haveroddal, mind a kettőtök a szocializmus áldozatai lettetek volna, ha (itt sok perces röhögés!!!)
    nem szöktök meg melegebb éghajlatra, bár -szerintem- „az” az éghajlat nem elég meleg, kereshetnétek mind a ketten melegebbet (nekem vannak erre ötleteim, neked Csádba, Gábrielnek Kosz – Óvó)

    nagyon irigyellek a cashback kártyajáték rendszered miatt … milyen gazdag lehetsz már tőle? az nem szocializmus?

  • GABRIEL 4/21, 5;56;

    A „Boseg-kosara” a szabad ember korlatlan lehetosegenek a termekei!!!!

    S NEM mas dolgozok termekeinek es tulajdonaiknak az lerablasa !!!!!

  • Andrew

    most nem tudom, hogy röhögjek rajtad, vagy szánakozni illik.

    Mindegy, a tényeken semmit se változtat – Bendeguz írásai a helyesírási problémái ellenére 100xszor értelmesebbek
    Na de ha így küzdesz akkor a Rodeio Elsö-konchitája státuszáért, hamarosan el is nyerheted meg azt is …
    Nem csoda, hogy a doktori értekezésed úgy járt mint Rodeio macskája
    Te vak farizeus:
    Tisztítsd meg a lelkedet előbb, aztán írogass hülyeségeket másokról
    Rodeio ott állt sorban a szőnyegszélén, mikor a rendszer elmúlt, hogy akkor most kinek kell tovább a hátsó fertályt … bő nyállal (nem én találtam ki, olvasd el, leírta)
    Jelentkező cubában akadt – most oda szolgál – és behülyít bárkit
    Mint kiderül lassanként, nem egyedül van itt ezzel – vannak harcostársai
    Megcáfolták? – megtudják?
    Szerencsétlen voltál és vagy – hangsúlyozom, talán megérted (már kiderült, hogy kurva nehéz művelet ugyan számodra) de nem kívánok beleáskálódni semmilyen szinten, hogy ki miért és kivel.

    Ha valami kicsit nem kósher, akkor mindegy, hogy mennyire nem

  • Andrew

    Nekem két perc kellett hogy jó harminc éve tudatosítsam magamban hogy ki az aki akit most itt ingyen és bérmentve szapulni tudnak egy-két maroknyi valakik – (azokról beszélek, akik ebből élnek) –

    Hogy világos legyek – 1 percet vett igénybe, hogy akkor nyolcvanvalahányban értelmes, intelligens olyan frissen végzett jogász barátosném elmondta a tényeket, pontosan tudva hogy miről szólt a bibó-kör, röviden; – felállította a tényállást.
    Amihez a másik 1 (egy) perc kellett, hogy én is megemésszem magamban (honnan jött, kikkel van együtt, és melyek mozgatórugók a háttérben)

    Innentől kezdve kijött hogy nem kósher – a többi sem akkor, sem ma nem érdekel – személyében.
    Én a témáról ennyit írtam eredetileg – de ti valami csodálatos értelem híján intrikákat szöttök …
    Ugyhogy ti csak forogjatok benne, mint hurka a forróvízben

  • Gabriel
    2021 április 22
    3:27 du.

    Ne bizonygasd már annyit, hogy két perc alatt megfejtetted a világ nagy problémáját, mert sírba röhögöm magam.
    Amellett, hogy szánalom, ahogy küzdesz, mint malac a jégen a sosem volt idézeteiddel, mert Szokratész kapcsán egy szóra kész és hihetően épeszű forrást nem hoztál.
    Rodeo kapcsán meg ostoba vagy. Az öregfiú nem százas, az kétségtelen, de van benne rendszer és a vagdalkozáson kívül mást is tud.

    De tegyünk egy tényszerű leltár:
    1./ Idéztél valamit, amit a neten ugyan sokan „Szokratész”-idézgetnek, de jobbára egymástól. Forrást nem hoztál, tehát ez rádégett, mert gőzöd nincs valójában, hogy kitől idézel, csak makogsz. Forrás nuku.
    2/ Állítottad, hogy gúnyolódtam Jézuson, illetve a tanításain. Ez már kicsit meredekebb állításod, mert a jóhiszeműség még nyomokban sem tartalmazódik benne. Amellett alkalmas a másik lejáratására. Általában. Kértelek, hogy idézd. Erre itt pampogsz mindenről, kivéve ezt.

    Nem véletlenül. Akkora ordasat hazudtál, hogy a plafonod azóta is majd leszakad röhögtében. Namármost részemről a helyzeted bináris. Vagy pótolod a tényszerű állításaid támasztékát vagy eldugulsz. Értelemszerűen szubjektíve. Azaz, a magam részéről ócska hazug trollnak tartalak, és pontosan ugyanazt a kezelést is érdemled. Ha nem tetszik, állj sorban a téged 2 perc alatt megvilágító és átvilágító tartótisztednél. Legalább egy könyvért. Még akkor is ha életedben az első lesz. Csak ne kérj vastagot. Mert még a lábadra ejted.

    További jó mulatást troll-cica

  • Andrew_s
    2021 április 22
    4:58 du.

    Bandi az a „százas” égő… Tungsram jobban tudja, vidám percek… mit meg nem tud az emberfia saját magáról, ha figyelmesen KMH-zik

  • Mint a regi magyar kozmondas, hogy „a pap is holtig tanul”.

    Nem hittem volna, hogy olyan sok magyar , ertve KMH olvasok-hozzaszoloknak az alkohol az istenuk, akik meg az ipari-alkoholt (ethanol) is elvezik;))

  • Andrew

    kutyából szalonna nem lesz – te is azt hiszel másokról is és magadról ami jólesik
    abban a hitben élsz amiben akarsz – mindenkinek alapjoga – bár ugy látszik te is más vizeken evezel ebéli hitvallásodban, merthogy a nézeted igen más erről (te hihetsz és mondhatsz amit akarsz – sötétben bujkálva – na de mások??!!) akkor jön a besúgás nem?? …
    sajnálatos már nem először jutok arra a konklúzióra, hogy Széchenyinek mennyire igaza volt
    te kis cerkóf, én kiszálltam abból a hajóból – tőlem (érdekeim alapján) vághattok rá amekkora léket akartok, fel is boríthatjátok
    amit látok, hogy rajtad sem (!) fog múlni az ország jövője (egy körömkefetényit sem) csak rosálsz, rosálsz – s közben valakinek képzeled magad – mint ahogy a legtöbb seggfejnek itt – tisztelet az igen kevés kivételnek, akiknek viszont ugyan lenne józan-tiszta esze, látása – de az ilyen beképzelt nagyszájúak rögtön földbe tapossák a gondolataikat – pedig a tied és veled egyívásúaké süllyesztették erre a nivelre az országot.

    Ne másokon követelj programokat, érveket, te vagy ott, kis senkiházi – állj elő akármivel – vagy menj oda a politikushoz, akármelyikhez, hogy neked van programod …
    Ugye te kis tökfej, van neked zéró gondolatod – nem-e?

    Én nem érek (érted, ha érted) ott nem vagyok – nem magamról beszélek – nem érdekel, hogy mit gondolsz és hiszel rólam, hiszen egyszerűen felette állok ezeknek -Nehéz, öcsi? Ennyire nehéz felfogni?
    Szórakozz te az öreganyáddal, hogy én meg bizonygassam az igazamat?
    Kinek?
    Még-egyszer kinek? – Egy névtelen paprikajancsinak?
    ès minek?
    Te most azt hiszed magadról, hogy jól előadtad magadat, pofa-csatát nyersz – vagy mit??
    Kis konchitaja rodeio művésznek … ennyit sikerült .. na rajta ereszd el a hajad …

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk….

  • Bendeguz

    bocs, hogy portugálul vágom be a cikket, de remélem letudod fordítani (ha más nem a Googlival)
    Csak azért, hogy lásd, hogy brazilban is sokan értik és tudják, hogy a demagógia fasiszta és kommunista ugyanaz (esquerdopata)

    https://www.jornaldacidadeonline.com.br/noticias/28869/esquerdismo-e-irracionalidade-patologica-a-esquerda-vive-do-delirio-populista-de-demagogos-oportunistas

  • Bendeguz79
    2021 április 23
    10:36 de.

    grizi, veled ellentétben az etilalkoholt fogyasztjuk dögivel mert attól vagyunk egészségesek; ugye aki te meg metilalkoholt fogyaszt az meg ilyenné varázsol, pontosan amilyen éppen vagyol, brühühü

  • Rodeo11
    2021 április 23
    9:35 de.

    Sose izgasd. Sosem állítottam, hogy épeszű vagy. Igaz, magamról sem állítottam ilyesmit.
    Hülyék vagyunk itt mindahányan,
    s az évek szállnak, mint a percek,
    Eszünk kidöntött harmadával
    locsolgatják fenn a kertet

  • Bendeguz79

    „Mint a regi magyar kozmondas, hogy “a pap is holtig tanul””

    A rendház temetőjében a sírfelirat: „tanulmányait befejezte”

  • Gabriel
    2021 április 23
    4:47 du.

    Miért nem kérdezed már meg a tartódat, hogy honnan van az az idézet „Szokratésztől”?
    Meg hol gúnyoltam Jézust?

    Naaaaaa…… !!!! Dolgozz már meg a sok baromság helyett….
    Forrást az egyikhez, idézetet a másikhoz.
    Hazug-Gabika….!!!!!!

  • Gabriel
    2021 április 23
    5:49 du.

    ha wagner hertzog aszongya akkó’ bizonyosan úgy is van? ki ez a senkiházi? ennyi badarságot egyszerre … és titkolja hogy ki is ő be kell mutatkozni a linkedin en teljes hajcihővel hogy megtudjam van e lábszaga… ilyen senkiháziakkal van tele a propaganda gépezeted

  • Andrew_s
    2021 április 24
    7:47 de.

    háááát, Bandi nem minden hüje egyforma! bevallom, hogy jó hüjének lenni, mert akkor könnyebben megbocsátanak… persze nem mindenki!

    na jó, ne részletezzük… mindenki úgy hüje, ahogy neki tetszik????

    magam részéről folytatom ide betolt bűneimet, néhányan hadd kapjanak sikító frászt tőle, az már vígasz!

  • Andrew_s
    2021 április 24
    7:47 de.

    háááát, Bandi

    visszatérve kedvenc témámhoz: SARS CNN élőben 2021/IV/25-0628 ET
    6000 teljes mértékben vaxolt USA állampolgár megkapta a SARS-t és ez még csak a kezdet… a többit deriváld ebből

  • Rodeo11
    2021 április 25
    6:30 de.

    A koronavírusoknál, ahogy az influenzánál, a törzsek kialakulása (mutációk, hibridek, egyre megy) folyamatos. Ellenkező esetben az influenza elleni oltás sem lenne minden évben téma mert egy oltás élethosszig védelmet adna.
    Rápörögtek először, hogy a kínaiból kell még egy oltás. Most már mondogatják, hogy a többiből is kellhet. Majd eljön, amikor nem het, hanem kell.
    Pár év múlva meg ugyanúgy az élet kockázati elemei között lesz, ahogy az influenza itt, a malária ott, stb.

  • Andrew_s
    2021 április 25
    3:38 du.
    Bandi a vírusok lelki toprongysága nem köt le, a világ nagyon nagy része egyre fogyóan veti alá magát az oltási tortúrának mert nem akar az elhanyagolható százalékba belepusztulni (én sem) USA zokog mert nem mennek oltatni magukat ott porosodik a vax ahová tették megőrzésre, a világ nagyon nagy részének a tökei tele vannak és már a statisztikák (lökik félóránként fél óráig) sem hatják meg őket … ha halnak hát halnak az embereknek szabadság kell meghalni is jobb szabadon, mondják én nem mondok semmit

  • Andrew_s
    2021 április 25
    3:38 du.

    Bandi, a gonosz kis krampuszom bökdös a tridentjével és mondja:

    miért nincs egy árva szó sem a kínai statisztikákról? (az egy főre esett vírus coefficienciája a 7-dik hatványon e alapú logaritmussal?)

    van viszont India, USA, Brazil, UK, EU,

    megsúgnád?

    (mert ugye ví rusoló giá -ban nem vagyok büfé és a krampuszka meg élvezi, hogy csiklandoz)

  • Gábriel és Kővendég nélkül az egész oldal a Rohadeo és a kültelki strici koalíciós nívójára süllyedne.A Lanxner nevű csávót nem szoktam elolvasni,csak régi”stílusát”ismerve,megelégszem a Rohadeótól kapható öklendezéssel.(Az undor még nem gyűlölet.) Elnézést kérek a többi 4 esetleg 5 idejárótól,akik nem érdemelnek lenézést,mint a két koalíciós buffaló.Nem akartam a nevüket beírni,mert nem akarok lehetőséget adni újabb szószátyár szemétkedésre,a balfékek részéről.Üdv minden idejáró EMBERNEK:Gy.