A diktatúra bájos mosolya

2021 május 26 6:12 du.29 hozzászólás

A legrosszabb önkényuralmi rendszerek is tudnak mosolyogni. Azok a rendszerek, amelyek eltérítik a repülőket annak érdekében, hogy újságírókat tartóztassanak le, amelyek megmérgezik kritikusaikat, megverik az ellenzéki aktivistákat, és túszvideókat készítenek kényszerített vallomásokról. Fehéroroszország úgy döntött, hogy bezárja ottawai nagykövetségét, miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a héten meglehetősen keményen fellépett Alekszandr Lukasenka államfő visszaéléseivel szemben. A nagykövetség bezárásával véget ér Jevgenyij Russak fiatal ügyvivő kanadai megbízatása.

Forrás: Embassy of the Republic of Belarus in Canada/Facebook

A fényképeken Russak kedves mosollyal pózol és körülbelül olyan elegánsan öltözik, mint bármelyik európai diplomata vagy kozmopolita szakember. 2019 augusztusa óta szolgál Ottawában, előtte Fehéroroszországban a külügyminiszter asszisztenseként, korábban pedig Isztambulban alkonzulként dolgozott. Russak közszolgálati karrierje alig több mint egy évtizede kezdődött, amikor a Külügyminisztérium sajtóosztályán szolgált. Kanadai karrierje a felháborodott nemzetközi reakciót követően ér véget. A csaknem egyhangú nemzetközi elítélését a sajtó egyik munkatársával, Roman Prataszeviccsel szembeni bánásmód váltott ki, akit a Russak úr által képviselt rezsim elrabolt, és videós vallomástételre kényszerített. A 26 éves Prataszevics valószínűleg csak néhány évvel fiatalabb Russaknál mégis ez a két fiatalember és honfitárs teljesen eltérő életutat járt be.

Nyilvánvaló, hogy Russak mindent megtett, amit csak tudott, hogy kifehérítse az erőszakos diktatúra sötét képét Kanadában. A nagykövetség Facebook-oldalán található fotókon mosolygós, pólót hordó fiatalok láthatók, amint boldogan nyitják meg újra a konzuli részleget 2020-ban, az első Covid lezárás után. Egy másik fotó egy rövidnadrágos, pólós fiatalembert ábrázol, aki vidáman adja le szavazatát az elcsalt fehéroroszországi választásokon – egy olyan szavazáson, amely után a győztest száműzetésbe kényszerült, és Lukasenka elnököt arra késztette, hogy minden eszközzel megtartsa a hatalmat.

Van még egy szép fotó, amelyen Russak karonfogva látható Julie Payette volt kanadai főkormányzóval 2020 elején, egy másik pedig Michael Levitt-tel, az alsóház külügyi és nemzetközi fejlesztési bizottságának elnökével. A találkozót „nagyszerű lehetőségként” harangozta a követség, utalva a kétoldalú kapcsolatokról folytatott „őszinte megbeszélésekre.” Egy másik képen a fehérorosz diplomata James Whitham múzeumi igazgatóval és Glenn Ogden kiállításokért, kreatív fejlesztésért és tanulásért felelős megbízott igazgatóval találkozik a Kanadai Hadtörténeti Múzeumban. Arról beszélgettek (a nagykövetség szavaival élve), hogy „népeink hogyan fogtak össze a közös ellenség ellen a második világháború alatt”. Russak szintén „nagyon kellemes találkozót” folytatott Shimon Fogellel, az Izraeli és Zsidó Ügyek Központjának vezérigazgatójával, hogy feltárják „a fehéroroszoknak és a zsidóknak milyen közös a történelmük: A jiddis volt az egyik államnyelv a BSSR-ben az évek során… Úgy gondoljuk, hogy a múltunk termékeny talaj, amely nagyon jó termést hozhat.”

Mindez persze nem feltétlenül valótlan. És az is pontos, hogy az önkényuralmi rendszerek képviselői ügyesen használják a közös fényképeket és találkozókat a diktatórikus „országimázs” normalizálására és tisztítására. Lapunk álláspontja, hogy Magyarország nagyjából ugyanezt tette az Orbán-rezsim beszennyezett képének megtisztítása érdekében. Magyarország torontói főkonzulja, Palkovits Valér hasonló imázst ápol, mint Russak, bár bevallottan jóval több erőforrással rendelkezik, mint a fehérorosz diplomata. Reméljük, hogy a kanadai politikai és kulturális vezetők több önreflexiót gyakorolnak, mielőtt olyan rezsimek képviselői mellett pózolnak, amelyek naponta járnak halomnyi szennyessel a Patyolatba.

Justin Trudeau miniszterelnök a héten a megfelelő hangot ütötte meg Fehéroroszországgal szemben. „A fehérorosz rezsim viselkedése felháborító, törvénytelen és teljesen elfogadhatatlan. Ez egyértelmű támadás volt a demokrácia és a sajtószabadság ellen” – mondta Trudeau kormányfő. „Elítéljük továbbá a polgári repülésbe való ilyen veszélyes beavatkozást. Kanada már meglévő szankciókat léptetett életbe Fehéroroszországgal szemben, és további lehetőségeket fogunk megvizsgálni” – tette hozzá. Jevgenyij Ruszak szűkszavú választ adott, és nem közölt újabb fotókat. Elmondta, hogy a misszió bezárásáról szóló döntés „nem spontán” volt, és megjegyezte, hogy ez a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetének értékelésén alapult.

Russak előtt hosszú szakmai élet áll, míg Lukasenka elnök rezsimjének napjai valószínűleg meg vannak számlálva. A Moszkva által nyújtott segítséggel talán tovább tud majd vergődni, a számos uniós ország által már bevezetett új szankciók ellenére is. De ott van Russak saját lelkiismeretének kérdése. Egy nap ezzel is megküzd majd, és talán már most is küzd mindezzel. Aztán ott van az a kérdés, hogy egy lejáratott, bukott rezsim magas rangú képviselői mennyire találnak otthonra egy új, demokratikus állam közszolgálatában, vagy mennyire kerülik inkább őket múltbeli szolgalelkűségük miatt. Nem a mi dolgunk megjósolni, hogy mi fog történni Fehéroroszországban, de érdemes rámutatni, hogy a mosoly szinte mindig az első eszköz a megtévesztés eszköztárában.

 

29 hozzászólás

  • ha kitörlöd, akkor az is jellemző lesz számomra! (csiki csuki)

    azt a sajtónyilatkozatot és parlamenti beszámolót amit ez a gonosz Lukashenka csinált két nappal ezelőtt érdemes lenne beilleszteni ide!
    ebben: a bombariadó svájci riadófelhívás alapján jött létre és miután megvizsgálták a gépet nem találtak bombát de az újra beszállni akró utasok között két régebben körözött személyt találtak akiket letartóztattak, őket terroristáknak nevezik az országban fennálló törvények alapján.

    ezen kívűl kedves cikkíró légyszives felsorolni a Lukashenko bűneit tételesen, amit a népe jóléte és biztonsága ellenében tett és tesz, a hosszú ideje van hatalmon? a demokrácia hiánya csak akkor értékelhető, ha meghatározod mi is az a demokrácia és azzal a definícióval összeveted.
    Netanyahu 2009 Március 31 óta van hatalmon és még nincs vége, senki sem kérdőjelezi?
    és ezek ketten nincsenek egyedül: quod licet Iovi non licet Iovi?

    várom a tartalmat és nem a sirámokat hogy gonosz!
    ha valaki tudni akar valamit attól aki úgy mondja ismeri a témát (én nem!!!) az még nem lehet bűn pláne gyemokrácíjá fennállósága esetén?

  • Az egyedulli felteheto kerdes, hogy fog majd a konzul visszaterni es husegesen szolgalni a diktator alatal allitott „dolgozo nepet”, vagy menedek-jogot ker majd Canadaban????

    De legyunk oszintek, Bjelaruss SOHA nem volt demokratikus nemzet, sem a polgari jogait nem vette figyelembe soha.

    Sot ma is az orosz Federacioval a letezo leg-kozelebbi eggyuttmukodesben van.

    De a foszerkeszto cikke azonnal Vladimir Pozner-t hozta fel emlekezetemben.

    Aki US szuletesi de orosz szarmazasu, igen kepess, intelligens es allando szonoka volt a Szoviet Unionak a US-ben.

    Allitasaval egy teljesen meggyozodott bolshevik kovetot mutatott, de a Szoviet Unio vegevel Valadimir csak nagyon egyszeruen reagalt , hogy „hat tevedtem”!!!

    Vilagszerte mindenki a FEHER-PIROS-FEHER lobogot mutassa egyterteskent a Bjeloruss nep jovojeje szymbolumakent !!

  • Göllner András

    Szerintem a Rodeó11-et is bezárhatná már valaki.

  • Vajon változtatna-e Kanada a diplomáciai magatartásán, ha kétséget kizáróan bebizonyosodna, hogy a „svájci értesítés” helytálló – volt miszerint bomba volt a repülőgépen?

    A véleményem szerint a „svájci rádió üzenet” titkosszolgálati művelet volt/lehetett de ezt is bizonyítani kell.

  • GOLLNER B.ANDRAS;

    Vajon miert professor ur?
    Miert nem lehetne mindenkinek egyenlo jogai garantalva?

    „rodeo” problemaja az alkohol, sok Irish whisky-t iszik, de talan mast is szivogat.
    De ha mersekeli nyelvi kifejezeseit, nem MINDENKI jogai es lehetosegei egyenlok???????

    Concordia talan mas elvek tanitasainak a feszke lenne????

  • Göllner András
    2021 május 26
    9:29 du.

    nem tudtam, hogy börtönőr is vagy?

  • Bendeguz

    Tudod vannak percek, amikor már egy nyilvános, protokolláris nemzetközi összejövetelem egy amúgy jól nevelt király is kijön a sodrából és kifakad.

    Kell hogy emlékezzél a Juan Carlos spanyol király által frázisra amely szállóigévé vált:

    „”Por que no te callas?””

    amely mondatot egy Ibero-American konferencián intézett ahhoz a Lukasenko-kaliberű Hugo Chávez-hoz, aki jó szokása szerint maga körül csak keveseknek hagyott terepet beszédeket elmondani, úgyhogy az egész konferencia alatt mindenki beszédébe belekiabált, amikor a pedig a spanyol miniszterelnökre került a szó percenként belebeszélt.

    Utólag a világnak magyarázatként azzal érvelt, hogy öt már harmadszor DEMOKRATIKUSAN (sicc) elnöknek választották, – imigyen legitim vezetője az országának, míg a Juan Carlost a kutya se választotta.

    Tudod hogy Hitlert is DEMOKRATIKUSAN (sicc) választották meg, ugyanúgy Rákosi-elvtársat is!
    Söt Sztálin idejében is rendszeresen eljátszották a DEMOKRATIKUS (sicc) választási cirkuszokat. Igen lehetett szavazni (kötelezően) az egyetlen párt jelöltjeire!
    Sztálin mondása is híressé vált,
    „Nem az a lényeg, hogy kire szavaznak, hanem hogy KI számlálja össze a szavazatokat!”

    Bendeguz
    Talán a fentiek okán veszed védelmedbe Rodeio barátodat, aki itt ezen a portálon folyamatosan ócsárolja, egyenesen leszarozza a demokratikus rendszereket, hiszen mint az ilyen és hasonló diktátorok lefizetett szócsöve csakis kötelezettségét (munkáját) végzi

    Ez nem alap egyenlő jogokra hivatkozni. Fals moralitás!

  • ferenct

    Most úgy őszintén, kit mosdatsz?
    Esetleg a Rodeio kartársad vonalán haladva próbálod legitimizálni a választási – mondjuk így – ABNORMALITÁSOKAT??!

    Hiszen ha jól sejtem nem is kell olyan túl messzire szaladni a magyar ugartól, hogy hasonlókba botoljunk!
    Vagyis a DEMOKRÁCIA így Rodeiós értelmezésbe vetítve, amúgy szart sem ér, na ugye…

    És nem utolsósorban ha mégis létezne ilyen lehetetlenség (nem csoda!!!) hogy az amúgy 3 darab belorussz titkos-ügynök mellett akik a gépen utaztak, az értesítést Svájcból kellett volna hogy pont a belorusz titkos-ügynökséghez eljuttassa valami megnem nevezett titkosszolgálat, még véletlenül sem a görög vagy litván hatóságokhoz, és „legkevésbé”(sicc) az Írországi hatóságokhoz (lévén, hogy ír légitársaság)

    Szó mi szó, teljesen tuti vagyok, hogy a Kanadai diplomácia megkövetné a tévedésért a Belorussz államot

    Na de… fiam vicces is vagy, vagy… most kit gondolsz hülyének ilyenkor?

  • A diplomácia mindenütt a világon „mosolyog” – ez az értelme, ez a feladata.
    A választásokat a világon mindenütt manipulálják. Bár olyan nyílt csalásra azért kevés példa van, hogy az államhatárokon KÍVÜL élő – ellenőrizetlen! – százezrek szavazzanak arról, hogy hogy éljenek az államhatáron BELÜL! (Nem Beloruszban.)

  • Az ABC News kozolte hiradasban a Ryan Air pilota-kapitany es a Minsk-i Air Controller kozotti ertekezest.

    A Minszki air controller allitasa volt a kapitany kerdesere, hogy „e-mail” ertesitest kaptak a gepen elhelyezett bomba eseten.

    Ha keptelenek a Minszk-i rep-ter az bemutatni , akkor bizonyotott hazugsag volt !!!!!

  • Valakik már megint hazudnak! Micsoda meglepetés 🙂
    Előbb térítették el a Ryanair-gépet, minthogy elküldték volna a bombafenyegetésről szóló levelet
    „A bombafenyegetést, amelyre hivatkozva a fehérorosz légiirányítás minszki leszállásra kényszerítette a Ryanair légitársaság járatát, a gép eltérítése után küldték – tudatta csütörtökön a Proton Technologies AG nevű svájci, adatvédelemre szakosodott e-mailszolgáltató. A gép fedélzetén ott volt a később őrizetbe vett Raman Prataszevics ellenzéki újságíró is.”
    https://24.hu/kulfold/2021/05/27/feheroroszorszag-ryanair-gepelterites-bombafenyegetes-emailkuldes-ideje/

  • SzundiMandi

    Magam elé bírom képzelni ennek a Lukasenkinek a választóit.
    Nagyságrendekkel verhetik az orbánét.

    Mert a beképzelt primitívség milyen fokán kell lennie ahhoz, hogy a világ elé merjen hozakodni ilyesmivel ez gazember!
    Aztán arról még ne is beszéljünk, hogy egy amúgy Svájcban regisztrált nyilvános és ingyenes (csak titkosított (VPN) esetben fizetős) e-mail szolgáltatói címre hivatkozva azt állítsa, hogy az inkriminált levelet Svájcból küldték.

    De ami mindennek a teteje, még a HAMASZ-t is belekeveri, amit még azok is (az igazi terroristák) csipöböl kikérnek maguknak.

    Lukasenko (mint a hozzá hasonló banditák mind) nemcsak terroristák, hanem ócska szánalmas útonállók.
    Ezek ellen nem törvény kell, hanem minimum csótányként kezelni őket!

    Esetükre nem létezik u.n. emberi jog, még annyi sem mint a volt nácikra anno Nürnbergben.
    Tekintettel arra, hogy ők maguknak csak akkor jut eszükbe ilyesmire gondolni, mikor majd öt állítják a fal elé, mint a Csauseszku házaspárt.

  • GABRIEL;
    Elozoleg tiltva lett Szamodra emlekeztetni, hogy mindenki alapveto joga predikalni, allitani amit ohajt.
    Az mindenki egyenlo es elzalogosithatatlan joga.

    De senki nem korlatozhatja barmi mas jogainak gyakorlasat.

    Az esztelen ocsarolasai senki jogait nem korlatozza!!!

    Az NEM rodeo vedeleme, hanem Gabriel es mindenki jogainak a vedelme!!!!

  • Bendegúz79
    máj28/6:07

    Gábriel valahol nem alaptanul hozza a 28.8:02-jében közös nevezőre Orbán és Lukasenkó diktátorokat és konklúziójában – az első mondatát folytatva – végül mindkettőnek
    . c s ó t á n y . s o r s o t . szán.

    E bevezető után mégis a tőle megszokott, harsány és dühöngő burkoltsággal, ingatag nagyságrend-hasonlatokkal, egy lapon említve – veszi a maga finom gábrieli szíve védelmébe Orbán választóit és a Háborús Bűnösök Nürnbergi Bíróságának hírhedett magas-rangú náci vádlottjait, akiknek az ő homályosan ösztönös jogfelfogásában azért mégiscsak kijártak az emberi jogok, nem úgy mint ezeknek.

    Márcsak az nem világos, hogy az effajta prejudiktív, dühödt,
    v i c s o r g ó . l i n c s j o g , és mentalitás mégis . m e n n y i b e n . k ü l ö n b ö z i k . az őáltala is csak . e l k é p z e l t , ill. már a kitörése kezdetén ostorozott „primitív . L u k a s e n k ó – v á l a s z t ó k é t ó l”??
    ˙

    „Legyetek békén, ne féljetek”: Fortimbras 🙂
    [Mózes 1.43:23]

  • Talalom
    27.4:12

    Hát igen!!! Kicsit bővebben: ez a diktatúra tipikus bája.

    Alattvalói határon innen és túl… 🙁

  • ˙

    A KanadaiMagyarHírlap inkább Bábel Tornya, mint egy pince.

    Ne bántsátok hát !

  • A cikk alanyan/

    Ugy a bomba, mint az E-mail hazugsag volt!!!!

    Bizonyara a Miszk-i KGB altal fabrikalva, Lukhashenko parancsara elfogni es buntetni a tenyeket jelkzo ujsagirot buntetni.

    Vajon mu lehetne abban az ujsag??????

  • Fortinbras:
    „A KanadaiMagyarHírlap inkább Bábel Tornya, mint egy pince.
    Ne bántsátok hát!”

    A KMH-fórumát szoktam szoktam a lap alagsorának, pincéjének nevezni. Egyébként igaza van, lehetne éppen Bábel tornyához
    is hasonlítani, annyi itt az össze-vissza beszéd.

  • Bendeguz79
    2021 május 29
    10:40 de.

    grizi, lesz csúcstalálkozó Genfben június 16 -án de tegnap Szocsiban Lukashenko és Putyin találkoztak, nagyon széles volt a röhögés ami a képen látszott, Blinken meg ideges Mr Bidén meg már szedi a megfelelő szíverősítőket és emlékezet kapszulákat… nekem addigra lesz kéznél a legfinomabb szesz, hogy megnézzem az MSNBC, FOXNEWS, CNN, CTV, BBC, … élő adásait és pártedlim is lesz mert sok röhögés várható (a Világbank most mondta – na jó tegnap – hogy Russian Federation nodebt & economy grows) mit fognak még szankcionálni ami még eddig nem volt? te tudod biztosan, súgd meg? lécci!

  • Kővendég
    2021 május 29
    1:44 du.

    Bábel tornya a mai gyemokrácíjá, de a toronynak van pincéje, ott rejtegik a valóságot

  • FORTIMBRAS
    2021 május 29
    4:57 de.

    tudod – e, hogy mennyire szeretném útálni a diktátorokat? el sem tudod képzelni!

    PERSZE REVERENCIÁVAL VÁRVA, HOGY Cenz Ura közszemlére tegye

    érdekes módon Bjelorúsziában, Magyarországon, Észak Kóreában, Kínában, Venezuelában, Bolíviában, (ha kihagytam egyet majd te beteszed) senki sem lakik a járdán, a parkban sátorban télen, paplanban buszmegállóban, nem sok kódis van, nem lövöldöznek ártatlan és értetlen egységsugarú éppen arrajárókat géppisztojjal, és a rendőr nem gyilkolja meg azt akit meg kellene óvnia, valahogy ezek a hírek hiányoznak diktatúráékról még a legvéresebb szájú FOXNEWS ból is, semmi mást nem tudnak ellenük felhozni, minthogy nincs ott gyemokrácíjá de azt meg nem tuggyák, hogy micsoda (szvsz vita a vitáról azaz cspűrágás)

    ehhez mit akarsz hozzátenni, (akkó’ is jó ha Mózes MZ/X:12.1:7.6)

  • Rodeo
    9:54

    Ebben sajnos egyet kell értsek veled, de a szememre hányt hivatkozásaidban én ott az égbekiáltó ellentmondásokat irónia gyanánt hoztam fel, melyeket idézőjellel külön is kihangsúlyoztam.

    Szégyelem, de áruld el nékem, mi az az „SZVSZ”? Már annyiszor használtad.

    A Mózes idézetet a szinesebbé tétel érdekében hoztam ide.

    És Te ?

  • UI

    Olvasd figyelemmel. Majd megérted, hogy valaki saját szavait használom saját énje cáfolatára.

  • Kővendég
    29. 1:44

    Igen, én is így gondoltam, pontosabban úgy, hogy az írónak a lakhelye is determinálja nemcsak világnézeti orientációját, de az általa használt hangnem is jelzi még a lakhelyi hovatartozását is. Másfelől ez az igazán színes Internet kapcsolat jobban adja vissza a Bábeli szituációt, mint bármely pince dohosan fülledt, zárt levegőjét. Ez a Bábel pedig egymás megértését, tehát nem a széthúzást szolgálja.

    Itt nálunk pl., ebben a bábeli toronyban hasonló „nyelven” társalog a pökhendi brazil és a fölényeskedő floridai hazaffyval, viszont másképp és más hangszínben szól egymáshoz a volt pesti kanadai értelmiségi a ma is pestivel.

    De más a hangvétele a külföldi illetőségű, magyarul mégis kiválóan író főszerkesztőnknek a 8000 kilométerre lakó izraeli boltossal is, miközben ilyenkor természetesen az udvariasság szabályait mindketten a messzemenőkig betartják.

    A „pestiek” pedig pedig ahogy mondani szokás, bizony ők már fél szavakból is értik egymást, ami kijön a gyakran művelt és kulturált szóváltásaikban is.

    Akadnak persze rossz és durva hangok is, akik nem bírnak az erejükkel, de a saját lelkük betegségét és feldúltságát úgy tűnik másokon akarják levezetni. Ezt elsősorban külhonba szakadt egyes honfitársaink hazaiakhoz való szemrehányó viszonyában, a maguk valahai nehézsúlyú kiugrásukat a hazai miliőből egy egészen másba. Ők ezt, az önvád legnagyobb fájdalmát próbálják az otthonmaradottakon levezetni, illetve kitölteni.

    De mégis, ha ilyen volt Bábeltornya, mint a KMH akkor én így e „bábeli zürzavarban”is mindenkinek továbbra ajánlom, bízom abban, hogy a hangnem finomodásával a harmónia fog győzni, és a „torony” nem fog összeomlani, sőt.

    Ugyanakkor minden törzsolvasó nevében kikérem magamnak azt a lenéző és fölényes, az e laphoz méltatlan pince jelzőt. Ne használjuk hát magunkra nézve!
    Főszerkesztő úr kérem,ezt a csúfnevet szűrje ki letiltással!

    Üdv’ F

    utószó:

    Már rég furdal a kiváncsiság,
    ugye nickneved a Gólem nevet takarja ?
    🙂

  • rodeo;

    Az altalad felsorolt diktaturakban, az allamhatalom a tomeg-gyilkos.
    Az on-magasztalt, es alta;lad magasztalt diktatorok raboljak, eheztetik, kenyszeritik az artatlan lakossagot verszomjas ohajaik alapjan kinozni, gyilkolni.

    A napokban Kim elvtarsad az arvahazakat uriti-ki a szenbanyakban dolgozni, persze mind „onkentesen” ohajaik alapjan.

    Nem szegyenled magadat, hogy nem jelentkeztel??????

  • FORTIMBRAS
    2021 május 30
    10:09 de.
    szvsz = szerény véleményem szerint

    majd később írok nagyrabecsült soraidra ha megtisztelsz azzal, hogy elolvasod, ígérem még egyszer elolvasom a hivatkozottat

  • FORTIMBRAS
    2021 május 30
    10:09 de.

    elolvastam, még egyszer… bocs, felfedeztem az „…” jelet és az abban kitépetteket úgy látom, ahogy te

    ugye Posa vádolja meg a büszke II Fülöp öt a Don Carlos ban mikor az a Flamandok békéjéről beszél:
    pace pace la pace dei sepolcri (azaz béke béke a sírok békéje)
    AZAZ TÖBB FÉLE BÉKE LÉTEZIK

    (mivel Szíriát kihagytam, hozzátenném: azokban nincs béke mint Gázában sem…)
    de a fekete seggű országok békéje ellen csak és kizárólag a gyemokrácíjá hiányát ordibálja az elég jól megfizetett tömeg (Ukrajna $ 5 000 000 000 volt első lépésben + sütik zacskóból) a többi számadatairól nem olvastam de nem lehet messze ha Juan Guaido el tudott sikkasztani abból $12 000 000 -t

    grizi már megint jön az északkóreai árvaházakkal nem tudom honnan szedi a hírt itt a legvadabb USA szócső sem említi beépített embere lehet neki Észak Kóreában (is)

    előszeretettel használják az elnyomás képletet arra ami Kínában nevelés címén megy! egyes törzsek fenn a felhők magasságában a hegyek tetején és lankáin nem képesek maguktól munkát azaz megélhetést találni, ezért visznek nekik munkát és megtanítják rá őket, hogyan kell dolgozni és kereskedni és kialakítani a saját életüket immár a saját maguk által megtermelt javakból

    ez nem munkanélküli segéj amely hüjévé teszi és elhízlalja azt aki évekig vagy egy életen át használja mert elvitték a feje fölül a munkát, vagy az amit ajánlanak (ez most 2021 állapot!!!) nem ad nekik élhető jövedelmet csak halálos fáradtságot és nyomort $7,50 ből óránként sem Kanadában sem az USA ban nem lehet megélni még 64 órás munkahét esetén sem ami halálos egy év után

    ehhez nem érdemes többet hozzátenni majd a Cenz Ura akit reverenciával kérek is rre beengedi

  • Fortinbras:
    „Ugyanakkor minden törzsolvasó nevében kikérem magamnak azt a lenéző és fölényes, az e laphoz méltatlan pince jelzőt. Ne használjuk hát magunkra nézve!

    1. Tisztelt Fortinbras, mielőtt eszmecserébe bonyolódnánk, engedje mneg, hogy leszögezzem; azerintem ha valaki úgy véli,hogy valami ellen tiltakozni szükséges, szerintebb helyesebb, ha elsősorban a saját nevében tiltakozik, és nem „minden olvasó”, „minden magyar ember”, stb. nevében. Nekem ugyanis semmiféle felhatalmazásom a KMH „minden” törzsolvasójától még csak „minden” hozzászólójától sem. Mit mondjak, fel tudnék sorolni igen-igen csekély számú olyan kommentelőt, akiknek a hozzászólásával szinte mindig egyetértek, jóval nagyobb számban olyat, akikkel hol egyetértek, hol nem, hol pedig csak részben. Végül pár olyan nick-nevet is, akiknek a szövegével egyáltalán nem, vagy csak nagyon-nagyon ritkán értettem még akár csak részben is egyet. Hogyan, milyen alapon és pláne miért képviselném valamennyi olvasó véleményét? Elég nekem a sajátom, néha még abban is bizonytalan vagyok.

    2. Pillanatnyilag nem fér bele az időmbe, de kedvem sincs
    elmerülni annak a fejtegetésébe, hogy mi a különbség egy
    hírlap, egy hetilap cikkei és az olvasói hozzászólások között. Azért arra utalnék, hogy pár hónapja már felmerült itt, a KMH alagsorában (jobban tetszik, mint a pince?) a kommentek minőségének és stilusának kérdése, amire én úgy reagáltam, hogy néha bele-beleolvasok a – KMH-nál sokszorosan több erőforrással bíró HVG olvasói hozzáazólásaiba, és azok alapjában semmivel, de semmivel sem különbek a KMH alagsorában megjelenő véleményeknél, sőt… Ezzel ugyan – magamat is beleértve – nem dícsérni akartom a KMH alagsor kommentelőit, de hát… ez a műfaj valószínűleg szükségszerűen ilyen.

    Fortinbras:
    „Már rég furdal a kiváncsiság, ugye nickneved a Gólem nevet takarja?”

    3 Nem. Volt egy régi nick-nevem, de a kommentjeim Avatar-kép nélkül jelentek meg. Megkérdeztem itt valakit, hogyan kell ilyen képer összemesterkedni? Elmondta. Ezek után Avatar-képként feltettem egy – nekem tetsző, elég modern és vicces – Marx-szobor képét. Úgy (bár bevallom, egy-két korábbi eszmecserénk miatt nem minden célzatosság nélkül)
    gondoltam, hogy lecserélem (korábban már két kommentelőtárunk által is kifogásolt) addigi ninck-nevemet, és a Marx-szoborhoz úgy direkt, mint átvitt értelemben (utóbbival a Puskin költeménye alapján létrehozott) Mozart-opera egyik alakjára bátorkodtam utalni. Sapienti sat.
    Igen ám, de a Marx-szobor látán egyik nagyrabecsült hozzászólótársunk szinte-szinte hisztérikus dührohamot kapott. Váltottunk még néhány szót Marx tudományos teljesítmányáról, ami tudós Marx-kutató kollégánk szerint alkoholizmusban és a házicselédjük felcsinálásában merült ki, egyébként is – mint írta – Marx felelős az osztályharc tényéért (ezt már nem a kolléga úr, hanem én tettem hozzá: épp annyira, mint Robert Koch a TBC-ért, hoszen nyilvánvaló, hogy 1905 előtt a tuberkolózis épp úgy nem létezett, ahogy az osztályharc sem létezett – a kolléga úr szerint – Marx előtt. A kolléga persze nem tudja, hogy biz’ az osztályharcot nem Szerecsen fedezte föl, hanem a Bourbon-restauráció korának ideologusai), és természetesen M. a felelős úgy a Gulagért, mint Auschwitzért.)
    Mivel nem vettem volna a lelkemre, hogy egy Marx-szobor avatar-képének látványa miatt kolléga úr idegileg összeroppanjon, lecseréltem a képet – a Kővendég nick viszont maradt.

    Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az új avatar-kép egy
    korábban élt, de a trón és az oltár régi szövetségére, a „harmonikus” hagyományos társadalomra valószínűleg talán Marxnál is „veszélyesebb” férfiú arcát ábrázolja – ám a KMH alagsorából legalább is eddig még nem szólalt föl ellene senki. A nevét viszont direct nem árulom el… 🙂

  • Kővendég
    2021 május 31
    9:54 de.

    megbuktattál aesthetica ból, nem találom pedig soxor láttam a kép ismerős, áruld el lécci, örök hálám üldöz ha nem álmatlan éjszakáim lesznek