Kutató és kaptafa

2021 május 26 11:47 de.44 hozzászólás

A jelek szerint a vakcinák körül lassan, de bizonytalanul nyugvópontra jutnak az anyázások. Mely folyamat egyik mellékterméke, hogy a gyalulások során a forgács is potyog rendesen. Ennek kapcsán akár sajnálni is lehetne néhány szereplőt, ha csak kiragadott mozzanatokat szemlélnénk. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy minden ütés öv felett történik. Ahogy azt sem, hogy a sajnálat hiánya egyben irigykedést is takar. Elvégre akár a tények mentén is korbácsolódhatnak érzelmek. Ezt a politikai marketing szakemberei, és a politikai kommunikáció guru-osztályú szereplői tudhatják a legjobban. Különösen azon a terepasztalon, ahol éppen a manipulációs kísérletiket folytatják. Aki pedig erre a sakktáblára téved, vagy akár önként fellép, az így jár.

A vakcinák kapcsán legutóbb Karikó Katalin húzta ki az „így jártál” kártyát a pakliból. De legalább valószínűleg elmondhatja, hogy önként lépett egy olyan terepasztalra, ahol sok gyalu van, viszont kevés kaptafa. Az hazánkban, ahol már Petőfi is arról írt, hogy a „tudósok mind szegények”, valamiért szinte már szentséggyalázat a megemlítése annak, hogy egy kutató meg akar élni a kutatása eredményeiből. Így arra vagy céget alapít, vagy eladja. Holott ez lehetne akár természetes folyamat. De azt, hogy mennyire nem tekintik sokan annak, azt az mutatja, hogy már szinte a szent asszony glóriájának lerugdosásával egyenértékű sokak szemében a puszta megemlítése is, hogy Karikó Katalin, a vakcina-gyártásban érdekelt cég igazgatósági tagjaként talán nem teljesen érdektelen az eladásokban. Ekkor aztán előkerülnek a legkülönbözőbb jelzők, amellyel felmagasztalják a kutatót, és minimum a pokol tüzére kívánják azt, aki nem fényezi eléggé. A helyzet szempontjából egyébként részletkérdés. Annyiban mindenképpen, hogy az érdekelt cég promóciós arcának szerepét vállalva akár kő kemény számítás is lehet a történések egy része mögött.

Amikor önként, vagy cégmegbízásból, de Karikó Katalin kétségtelenül a BioNTech, és ezzel a Pfizer-féle vakcina arca lett Magyarországon, akkor pár dologra bizton számíthatott. Az egyik az, hogy mögötte áll a német gyógyszeripar lobbi-ereje, és ezzel az uniós kommunikációs gőzhenger is. A másik, az pár magyar specialitás. Ilyen az, hogy tömegek hajlamosak pusztán attól hasra esni, ha valaki magyar származásúként, és bármilyen eredményt elérve hajlandó, és képes még magyarul megszólalni. Ha ezen kívül a tudományos eredményeit még magasan is jegyzik, akkor már szinte elalélt tömegekre számíthat az illető. Akkora nemzeti büszkeséggel, ami aztán azt is ápolva eltakarja, ha előtte egyébként gondosan kiutálták, rosszabb esetben elüldözték az országból az illetőt. Ha tehát ilyen háttérrel, a kutató egy cég arcaként megjelenik, akkor a puszta jelenlétével elindít egy olyan promóciós folyamatot, amire talán már rá sem kell segíteni. Legfeljebb egy kicsit az elején. De azt is lehet olyan árnyaltan, hogy legfeljebb véleményszintű gyanúk ébredjenek. Például azzal kapcsolatban, hogy egy emeritus osztályú professzor mennyire ingyen kommunikál hülye hasonlatokat a vakcinákról.

Ugyanakkor kétségtelenül jár a promóciós tevékenység némi kockázattal. Így azzal is, hogy a szakmájához nyomokban sem konyító alanyi tökfejekkel kell paroláznia, illetve együtt szerepelni olyan miniszterelnökkel, aki szerint egy nő legfeljebb gyereklombiknak, és főzőkanál-forgatónak való. De az is kétségtelenül a szereppel jár, hogy egy reklámarc csak akkor sértődhet meg, ha az üzleti érdekek is úgy kívánják. Mármint nyilvánosan. Mert csendes magányában úgy kaphat gyomorfekélyt, ahogy akar. Valójában a kutyát sem érdekli. De legalább biztos lehet abban, hogy az üzletileg vagy akár csak „pofára” ellenérdekelt felek az oviban leejtett csirizes-bögrét is fel fogják hánytorgatni. Hát még akkor, ha ennél kicsit komolyabb kartonok is előkerülhetnek. Kihasználva azt a tőle különben teljesen független helyzetet, hogy aligha a jól felfogott zsarolási potenciálok hiánya miatt, de az „ügynökkérdésre” hazánkban három évtizede nem sikerült választ találni. Ehhez képest az, hogy olyan szalagcímekkel jelenik meg a neve, ami akár a kutatói munkásság zárójelezését is jelentheti, már szinte csak könnyed balfogás. Mert lehet utána magyarázni, hogy nem általában, hanem arra, és arra is csak a jelen ismereteink, és a modellkísérletek alapján értették. De az a kategórikus kijelentés, hogy „az RNS nem épül be a DNS-be”, egy de facto egy évtizedek óta megcáfolt állítás.

De legfeljebb magánemberként megüti a guta akkor, ha a „hozzáértő” firkásznak köszönheti a magyarázkodási lehetőséget. Ha egyáltalán nekiáll magyarázkodni. Mert a feltétlen tekintélytisztelet mellett a „szegény megbántott” nő szerepe legalább annyira hálás hazánkban. Ahogy már vidáman lehet olvasni olyan kommenteket a neten, hogy ez a szegény szent mit fog gondolni a magyarokról? Nos, szerintem pontosan tudja, hogy mit gondoljon, és akár ki is használja ezt a tudást. Amiben semmi kivetni való nincs. Promotálni akarja a termékét, és miért ne használná ki ennek érdekében? Másrészt Karikó Katalin véleményem szerint elég nagykorú ahhoz, hogy a nagy sajnálkozókat nélkülözve egyedül fejtse ki a gondolatait. Ha akarja. Netán, ha üzletileg is megéri.

Miközben ez már egy egészen máshol, a lobbik, és ellen-lobbik környékén járó történet, mint a vakcinák hatása.

44 hozzászólás

  • Nos „kedves” Endre I.Simay!
    Röviden csak annyit,hogy Karikó Katalin nem véletlenűl híres,sikeres és és ezt minden normális ember eismeri
    Az is dicsőség számunkra,hogy magyar!!!!!

    Ami pedig az országból való elüldözését illeti egyértelmű,hogy a régi mocskos komcsi diktatúra műve,akik mellőzték,támadták(az apja miatt!,és beszervezték,kényszerítették) és a munkáját sem folytathatta itthon,és mellesleg senkiről nem jelentett!!!!ezért távozott külföldre!
    Mint hűséges talpnyaló baloldali,talán tájékozódni kellene ,mielőtt egy szánalmas cikket ír…..!

  • mivel ehhez a cikkhez illett volna a legjobban amit másik cikkben
    Rodeo11
    2021 május 26
    9:33 de.
    butella
    2021 május 26
    3:14 de.

    “tudatlenke”
    http://kanadaihirlap.com/2021/05/22/magyarorszagot-nem-egy-meghibbant-miniszterelnok-vezeti/#comment-336665

    írtam, és fenntartom, nincs is semmi hozzátenni valóm sem

  • Mint az iratlan torveny, Magyarorszagon a magyar nem sikereskedehet, ha csak nem mint hoher!
    Javaslom; Petofi „A Kiraly es a Hoher” verset!

  • Karikó Katalin nevével először néhány hete találkoztam, amikor Orbán császári és királyi őfelsége valahogy – ki tudja hogy – kapcsolatba került ezzel az állítólag következő magyar Nobeldíj-várományos . a s s z o n y s á g g a l[sic].

    A haza brummogó bölcse – ill. az ő neogoebbelse, Rogán propagandaminiszter – feltehetően a pandémia fergetegében jó fogásnak gondolta a vele való „történelmi” találkozót, avagy távbeszélgetést(?), esetleg skype-képtelenséget, melyről őfőméltósága mindössze a fenti (ritkított-betűs) jelző sk., eredeti felcsúti néprajzi feldolgozásban iterpretálódott a büszke nemzet pandémiás légkörébe, bele a közäpibe näkije…

    Biztos, ami biztos egy még nála is okosabb nőről állapította meg, hogy az még ha magyar tudós is, mégis csak egy nőnemű személy, vagyis egy nálánál gyengébb nem tagja, aki csak örülhet annak, ha egy akkora géniusszal tárgyalhat, mint Felcsút község örökös bikája, a helyi sportkör és a Felcsúti Kisvasút Company prezidetje…

    Csak az nem világos még, hogy e felhajtás után őfőméltósága miért is nem a Pfizert helyezte az orosz és a kínai vakcina beszerzések elé ? Tán csak nem a hölgy egykori beszervezettsége okán ? Mert két dudás egy csárdában valóban nem fér meg… 😀

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, szerintem ez már megint egy nagyon korrekt cikk volt!!!

  • Dubois!
    Karikó Katalint nem csak itthon ismerik és méltatják,hanem sok országban Amerikán és Európán kívül is.
    Mi azért,mert nagyot alkotott és MAGYAR!
    Amúgy Orbán az EU.impotenciája,iditóta késedelme miatt rendelt Kínai és orosz vakcinát,hogy mielőbb csökkenjen az áldozatok száma!
    próbáljon meg gondolkozni,ha nehéz is…..

    Pa!

  • Amúgy Orsós!
    Ugyan mitől „korrekt” a szerző részéről ez a cikk,csodálkozom rajtad…beléptél a DK-ba?……
    Mellesleg az ittenieknek tanácsolom,hogy olvassák el a napi híreket,és nézzenek tv-t is,ugyanis megemlékeztek a „hazafi” Gyurcsány őszödi beszészédéről az évforduló alkalmából!

  • Orsós!

    Ha idézőjelben akartad a hozzészólásod írni,akkor bcsánatot kérek!

  • Az agyonmagyaroknak ajánlom a googleból utána nézni Albert Bourla nevének,akinek elődei cholokauszt túlélő menekültek Thsalonikiből Nagyon szégyeljük magunkat,de vasárnaptól (30/5/2021)már nem kötelező az álarc viselése sem.Izrael 98+%-ban covid-19 mentes.

  • U.I.
    Akinek nem tetszik úgysem a barátunk!

  • Dubois
    2021 május 26
    2:52 du.

    egyszerű HUF okai is lehetnek

    szvsz a Pfizer… 20 szor drágább, mint a Moderna és az Astra Zaneca és az Astra Zaneca 5 ször ojan drága mint az orosz és a kínai vax, a magyar nemzetgazdaság és a saját zsebe adta neki az ötletet?

    netántán?
    vagy korrigáljál? lécci?

  • Rodeo11
    2021 május 26
    9:33 de.

    Ha már, és gondolatkísérlet.
    Szinte biztos vagyok abban, de talán már írtam is, hogy ha a leosztás fordított, akkor ma Európa hangos lenne a Pasteur-típusú vakcinák százéves tapasztalattal megalapozott jóságától, és a kínai GMO-vakcinák potenciális problémáitól.

    Amiről meg szoktak feledkezni: A Biontech az első vakcinaverziót a Kínából kapott RNS-információ alapján fejlesztette.
    Amire nem nagyon szoktak gondolni, de az előzőhöz kapcsolódik. Kínában van akkora kutatási/biotechnológiai ismeret, hogy legyen mRNS vakcinájuk. Kapacitás nincs. Nem a gyártásra, hanem 1,8 milliárd ember negyedévenkénti újraoltására egy mono-, vagy oligo-tipusos vakcinával. Ellentétben a Pasteur-típusú minden vírus-fehérje ellen immunizáló, és ezért szélesebb spektrumú vakcinával való oltással.

  • Boda Marcsi
    2021 május 26
    1:16 du.

    Lögyvböld még egy kicsit az agyvized, mert egyelőre csak az iszap jött fel.
    A cikk nem szól Karikó Katalin kutatói kvalitásairól, és nem szól a távozása körülményeiről.
    A Te hozzászólásod csak ezekről fröcsög. Ergo: amit lediktáltak Neked, annak semmi köze a cikk-hez.

  • Rodeo
    26.2:20

    Sajnálom, hogy ártatlan kérdésem nálad „ennyire” betalált valahova… Közben azon csodálkozom, hogy Te előléptél Führerünk fogadatlan prókátorává.

    Ugyanis én a dolognak nem a korrupciós üzleti hasznát teszem nála mércévé, hanem az ő hivatali esküje által megkövetelt, népe iránti elkötelezettségének megfelelő szerződéseit, avagy szerződés és eskűszegéseit és más hasonló sötét ügyleteinek nagy sokaságát, amit 10 év alatt számára jó haszonnal összeharácsolt.

    Egy miniszterelnök bármely lépése helyességének minősítése nem az ő sikeres biznisze, a saját-profit mértéke, hanem a nép s ha úgy tetszik, hát a Köztársaság akkor még „hatályos Alkotmányára” tett ünnepélyes esküje iránti hűsége az egyetlen mérvadó kritérium.

    Ahogy ez a szerintem irtóan primitív alak lekötelezte magát az őt informatív csapdában tartó, egyes nagyhatalmak – titkosszolgálati – játszmái mellett, az minden, csak nem a nemzeti, a népvagyont és költségggazdálkodást jó-gazda módjára őrző becsületes politikusi hivatás megnyilvánulása. Nem véletlen,idehaza sokan nevezik őt egy pitiáner tolvajnak

    Lényegét tekintve Orbán nem különb ember egy Pinocet, egy Batista, vagy egy Marcosféle juntavezérnél, akik az őket pártoló nagyhatalom árnyékában*, ám nemzeti színekben ugyancsak óriási korrupciós magánüzletekkel voltak képesek a „saját” népüket átverni a palánkon… Egyszóval rajta sincs mit védeni.
    ˙

    ˙

    * Nagyhatalom árnyékában fenntartott miniszterelnöki szék =
    . á r n y é k s z é k . 😀

  • Ui

    Ápropó, „árnyékszék” a nosztalgia jegyében! 🙂

    Amikor a mi méltóságteljesen konzervatív Führerünk fogadta az akkor talán benne még hívő Manfred Webert a jobboldali Európai Néppárt elnökét, [ahonnan Orbánt FidSS-tül kihajították} büszkén és hivalkodva mutogatta neki az einstandolt budavári Karmelita Klastromban berendezett miniszterelnöki rezidencia egyes részleteit, amelyeket a saját bevallása szerint is őmaga tervezett…

    Apró kis keze így tévedt, simogatva azt, időzött el tárgyalóterem hosszú asztalfőjén feszítő miniszterelnöki szék támlája csúcsán díszelgő, maga megálmodta kis királyi koronán…

    Már csak hab volt a tortán, hogy a „királyi TV” kirendelt operatőre a müemlék-védelmi okból építési-engedély nélküli extra-terasz mutogatásakor pedig, a két politikus – mint Zoro és Huru – mozgását hűen, magyar alattvaló módjára követve szimbolikusan többször is megpihentette a kamera „objektívját” a közeli Királyi Palota épület (Nemzeti Galéria és Orsz.Széchenyi Kt.) szintén koronára emlékeztető központi, nosztalgikus kupoláján – ahol persze soha nem lakott még magyar király, de kitugggya, talán hamarosan majd…

    – 2026-ra már tervezi is az egész épület felújítását. Nyilván azért ez a dátum, mert a csakis ebből célból kiagyalt Liget Projekt határidejét is már direkt ehhez datálták.

    – Ezek után mondja valaki, hogy vannak még véletlenek! 😀

  • Egy másik oldalon olvastam és vídeóban is láttam a Magyarországon élő muszlimok Izrael és a Magyar kormány elleni tüntetését szerdán a Bem József téren.Most szombatra újabb tüntetés van már behirdetve.Heltai Jenő nagy mondása volt,hogy: „Kis nép vagyunk,csak egy csőcselékünk van.”Akkor még nem tudhatta hogy a kétezres években arab,muzulmán és neonáci, nemzetközi erősítést kap a világ szennycsatornája.Meg aztán palesztínokról még nem is hallhatott a világ.Azokra mondta volna a székely nagypapa az unokájának:”már pedig olyan állat nincs”!

  • Gratulálok sok-mindenkinek!
    Köztük a cikk írójának is!
    Ez a rövid cikk és az eddigiekben megjelent néhány reakció megkérdőjelezhetetlen tényként bizonyítják Kertész Ákos állításának minősítését a genetika és a magyarság korrelációjáról.

  • Gyurka ne rázzad magadat, nem vagy te egy bártáncosnö, mégha szeretnél is az lenni heheheheheeehehe

  • Andrew-s!

    Te tényleg leépült vagy,olvasd el talán figyelmesen a cikket….
    Orbánt Karikó K. méltatása,kitüntetése miatt is támadták,veled ellentétben nem csak magyarul beszélnek,hanem MAGYAROk is,míg
    te egy szerencsétlen magyar származású,agymosott gyűlölkődő,szánalmas ellenzéki vagy,akinek már „agyvize” sincs,persze nem vagy egyedül
    ezzel ….!

  • Gabriel!

    Kertész Ákos nem véletlenül húzott el! A többség normális, nem terhelt!

  • Boda Marcsi
    2021 május 27
    10:07 de.

    Mondd, úgy őszintén: Te ezt tényleg magadtól? Helyből? Másnak nekifutásból is nehéz.
    Hol van a cikkben, hogy Orbánt bárki támadta volna Karikó méltatása miatt, te szerencsementesített víziszárnyas.
    De az csak neked méltatás, ha a vezéred leül veled disznósajtozni, és asszonyságozni. Mert számodra a feneke helyett már az is megtiszteltetés, ha a disznósajtjába nyalhatsz. De csak ezért.
    Amúgy pont ez a neohorthysta pojáca vezéred az, de lúdak szegény rokona, aki annak a rezsimnek a visszanyöszörgésén fáradozik, amelyik gondosan elüldözte az egész atom-csapatot annak idején. Azon az alapon, hogy nem magyarok.
    Igen, szerintem magyarok, de beszéld meg az antiszemita tokabajnokoddal, hogy a zsidóságuk miatt elüldözött magyarok, ha tudományosan jók, akkor onnantól magyarok vagy zsidók. Kezdheted különben az agyhalott és gerincmentesített bayerzsótidnál is az egyeztetést.
    Egyébként igen. pont rajtad, a gá-gá díjas trollon lehet lemérni legjobban, hogy mindenki azonnal magyar lesz, ha verheted a melled egy féltéglával, és mindenki más idegen, ha veled, és takonygerincű pártvezéreddel nem ért egyet.
    Az ilyenekre, mint Te teljesen illik az is, amit a Prohecy című filmekben alkalmaznak az emberekre általában.

    Lehet, hogy a vezéred szerint egy kutató, aki több egy lombiknál és fakanál vezérnél, csak agy falusi asszonyság, de Te ezzel szemben csak egy némber vagy. Mely jelzőt dícséretnek is vehetsz.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2021 május 26
    5:05 du.

    Kedves Marcsi, Gyurcsányt nem az őszödi beszédével kellene sarokba szorítani! Csakhogy, akkor ciki lenne a kiszfiúk közös önlelepleződése! 😀 😀 😀

  • Gabriel,
    Kertész Ákos csak betühibát vétett.”Alattvaló” helyett,”alávaló” a BINGÓ.

  • Andrew_s
    2021 május 27
    2:28 de.
    Bandi, kösz, leírom, még akkor is ha Cenz Ura ettől sikoltozni kezd!
    azon felül amit te mondasz
    az álarc seggség, semmiféle védelmet nem ad!
    a GMO rendszer kizárólag profittermelésre alkalmas semmiféle védelmet nem generál, a statisztikák a javuló hejzetről aljas hazugságok
    a wuhani laboratórium nem az egyetlen ahol ijen kutatás fojik, de mindegyik (mind a 200+) USA Pharma cégek beruházásai (ha akarod offshore de nagy részük az USA területén létezik)
    tényfeltáró USA tv csatornák hosszú órákon át elemzik az egészet az előző szempontok alapján és minden adat ezek igazolása!
    és a legfájdalmasabb és amit a legjobban takargatnak (Karikó is!) hogy a vax bekapása nem óv meg a fertőzéstől legalábbis a GMO nem…

    namost ez az én szeméjes oktrojációm: az emberek nagyon nagy hányada természetes inherens védelemmel rendelkezik és nincs szüxége semmiféle vax ra! + a GMO – k sohasem érik utól a természetes mutációkat

    a többit részletekben itt a blogon elmondtam, mivel be is lettek engedve nem ismétlem!

    van egy mozgalom, hogy megtalálják az eredetét ennek a SARS nak erre is írtam már écát, jól hangzik de csak szájkarate

    mindenekfelett szvsz magától meg fog szűnni az egész SARS és azonnal lesz hejette más amin lehet csámcsogni

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    butella
    27/4:31

    Írod, hogy Vezérünk a budavári királyi palotát korhű kupolástól, kompletten felújítva 2026-ra tervezi felavatni, amit te joggal hozol összefüggésbe az oly erőltetetten hangzatos, „Liget Prokekt” elnevezésű hajcihővel, amit Vezér és Kancellárunk alattvalóival együtt, közösen épp ebből a célból agyalt ki, hogy pontosan az ő várba vezető útjából takarítsa el a számára legnagyobb fizikai akadályt jelentő Nemzeti Galéria és az Országos Széchenyi Könyvtár teljes műkincs, ill. könyv és irat állományát.

    Ezt a „projektet” nem csupán a fővárosiak ellenzik bár ők legalább másfél-millió főt számlálnak de Városligetüket máris összevissza dúlta a Fid SS-önkény.
    Persze ez még mind semmi ahhoz képest, hogy a megcélzott trónterem egyre, mind-közelebb kerül a Szentkorona legfrissebb kandidátusához. A jelenlegi távolság márcsak 300 méter…

    Ez a palota projekt legfőbb célja, ami nem feltétlen jelentené a törpe Arturo Ui azonnali megkoronázását. Neki biztosan megfelelne a kormányzói cím is, amihez egyelőre a nagyvonalakban befejeződni látszó „1944.március 19.”-cel jelölt, Horthy restaurációs propaganda és építési program szolgál alapul… STB

    Ha egy Horthy Miklós tengerésztiszt lehetett Magyarország kormányzója, akkor egy miniszterelnök miért is ne lehetne?
    Már csak a megpuccsolt Köztársaság Alkotmánya helyett bevezett alaptörvényben kell az államformát királyságra változtatni és akár már tényleg 2026-ban is remélt kétharmados ház – mint anno 19-ben Horthyt – simán farag belőle először kormányzót s akkor már mehet is a királyi palotába. Majd egy neki megfelelő politikai széljárás és elég erős külső szövetségessel a hátában akár már meg is koronázhatjuk…

    Kedves Olvtársam! Egy új dinasztia látszik kibontakozni az nemcsak néma nép behunyt szemei előtt.

    Üdv’

  • gyuri10
    2021 május 27
    7:26 du.

    Neked semmi közöd Ákosbácsihoz.
    Ő egy IGAZ ember , te meg csupán egy kis hazudozó troll vagy.

  • Boda Marcsi
    2021 május 27
    10:11 de.

    OIM* :
    De tem tartozol a „többség” – hez

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • Igen hasznos Boda úrasszony ténykedése: ha ugyanis az ember túlságosan elbízná magát a magyarember kvalitásait illetően – elég lenéznie az ostobaság szédítő mélységeibe,hogy elfogja a tériszony.
    Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetem biológia szakos hallgatója volt,majd a Biológiai Kutatóintézetben folytatta PhD képzését. A kommunista üldözés odáig fokozódott, hogy 73 és 78 között a népköztársaság ösztöndíjasaként folytathatta tanulmányait. Bár 1985-ös elocsátásában nyilván szerepet játszott édesapja 1956-os szerepvállalása. Férjével és kislányával ekkor döntöttek úgy,hogy külföldön folytatják.
    Amúgy: a tudományos munka legalább 100 éve nem kötődik nemzethez. Leginkább a gazdag államokban van lehetőség akutatások finanszírozására. Egyszerűen azért, mert a felmerülő ötletek, elképzelések mintegy ötödéből lesz korszakos felfedezés, találmány. A beinvesztált erő,pénz nyolcvan százalékban nem hoz hasznot – vagy csak évtizedek múlva. Ma már többnyire akkor sem magányos „őrültek” ötleteiből. Hanem felkészült csapatok akár generációkon keresztül tartó munkájából lesz eredmény. Rádásul ezt a munkát jelentősen, drága eszözökkel is támogatni kell. A tudomány nemzetközi.
    Csak az a „büszke” magyar, német, hottentotta, akinek semmi más érdeme nincs, minthogy beleszületett valamely nemzetbe.Nekem személysen semmi érdemem nincs Karikó és a hasonlóan sikeres magyar tudósok teljesítményében. Legfeljebb annyi, hogy sose pampogtam amiatt, hogy „ezek az értemiségiek semmittevők, mind ki kéne zavarni kapálni, tudják meg, mi a munka.”

  • Rodeo11
    2021 május 27
    11:36 du.

    A többkomponensű vírusok (majdnem) szabadon „kereszteződnek” a rokonokkal. Márpedig koronavírusok elég sokan vannak a természetben. Nem szorul rá okvetlenül emberi segítségre. Ez nem jelenti azt, hogy szerte a világban nem kísérleteznek akár mesterséges pszeudorekombinánsokkal is, de nem létkérdés.
    A járványkezelési kudarcok megmagyarázása, az ehhez köze se (mert évekkel előbb indult) gazdasági összeomlás megmagyarázása és bűnbak keresése annál inkább rászorul.

    Az immunterápia nagyon kis eséllyel véd a fertőződéstől, de gátolja a vírus szaporodását, fennmaradását a szervezetben. Ebből a szempontból az egyetlen fehérje (sokszor egyetlen típusa) ellen immunizáló vakcinák (incl. mRNS) különösen gyenge lehet, mert törzs(csoport)-specifikus. Nem conteo-ilag, hanem biológiailag. De ezt százszor leírtam már.
    Azt is, hogy nálam egy lethal outbreak ott indul, hogy a kórokozóval kapcsolatba kerülők 60+% -n tényleges tünetet okoz, és a tünetek megjelenése a prediszpozíciós hatástól függetlenül exitus-hoz vezetnek.
    Egy olyan vírus esetében, ahol a kapcsolatba kerülők 60%-a körül okoz kimutatható fertőzést, és a súlyosabb tünetek megjelenési esélye ezeknél ~50% -os (túljut a kettőt tüsszentet reggel kategórián). Viszont az elhaltak közel 90% prediszpozíciós szövődményként hal meg, az nem egy letális világjárvány. (vö: pestis, fekete-himlő, vagy akár spanyolnátha)

  • Többekkel ellentétben én tudok olvasni,értelmezni,tájékozódni hiteles forrásokból és főleg „emlékezni” arra amit a saját szememmel láttam!
    Na pá,értetlen pártkatonákkal nem vitatkozom!

  • Kancsal paradicsom,
    Annyi közöm azért van a Kertész Ákoshoz,vagy még sokkal több is mint rohadó bűzödnek a Lanxnerékhez.Utánakerestem annak idején,de egyetlen izraeli Lanxnernek sincs magyarországi ro(ma)kona.Te kis strigula csak úszkáljál tovább a szennyvíz tetején a mogyoródi putridban.

  • Boda Marcsi
    2021 május 28
    11:57 de.

    De ezt miért bizonygatja, írja le szüntelenül? Ha minden nap, minden kommentben leírja, akkor is a Önnel a sok éves TAPASZTALAT ezzel szemben teljesen ellentétes.

  • talalom
    2021 május 28
    8:27 de.

    Nyilván bármiben bármi szerepet játszhatott. De az 1984/85 -ös évek „érdekesek” voltak a magyar tudományban.
    1984 őszén visszamenőleg, igen, visszamenőleg, mert a folyamatban levő eljárásokat, azokat amelyekben már volt előterjesztési döntés, szintén érintve megváltoztatták a doktori elvárásokat. Egy adminisztratív pücökével. Amíg korábban a szaklektorátusi (praktice szakfordítói) szigorlat 4-5 érdemjeggyel még a kanditáusihoz is elég volt, az egyetemi doktorihoz is elvárták a Rigó utcai papírt. Nem a nyelvtudást, hanem a papírt. Ráadásul ’84 nyarától egy akadémiai létszámstoppot vezettek be. Akinek tehát már volt célegyenesbe fordult tudományos fokozatszerzése, a korábbi ösztöndíjakhoz lektorátusi nyelvvizsgája, nyelvtudása, és nem kötötte a család az, ha tehette elhúzott. Vagy a kutatásból, vagy az országból. Vagy mindkettőből.
    Mi akkor vártuk az első gyereket, a diplomadolgozatomat terjesztették elő doktorivá (nemzetközi publikációkban már vettem részt annak kapcsán), és így sem családilag, sem fokozatilag nem igazán tudtam lépni. Viszont, mert hagytak egy kiskaput a tudomány nagy öregjeinek, az összes kontraszelektált vén fax a kutatásban maradt a kontraszelekció nagyobb dicsőségére.
    Egyáltalán nem véletlen, hogy az ideológiailag is lenézett kutatók, frissdiplomások, százai hagyták ott ezekben az években az akadémiai szférát. Olyan mélyen szántva ki, és hibtve be sóval kutatási témákat, hogy ha megnézed, a természettudományos képzést/kutatást és a fajlagos eredményeket, akkor a mai napig nem heverte ki az ország. Tudom: vannak kivételek, akiket, vagy iskolákat lehet mondani, mutatni. Mutogatják is lelkesen. De Magyarországon nem a kivétel erősíti ebben a szabályt, hanem a szabály nagyítja fel a kevés kivételt.
    Biológiai okokból (egyszerűen kihalt az akadémia gerontolgiai szakosztálya) nagyjából a 2000-es évekre kezdett megint lendületbe jönni az alkalmazott kutatás. Ez azonban annyira zavarta Orbánt, hogy a korábban is létező kivándorlást gyakorlatilag gazdasági exodus-szá erősítette. Ráadásul pont az innovatív fiatalabb generáció az, amelyik ebben túlreprezentált.

  • Talalom.

    Egyébként Karikó Katalin életrajzában (by Wiki) ez garantáltan kamu, vagy nagyon árulkodó:
    „1973–1978 között a Szegedi Tudományegyetem biológia szakos hallgatója volt, és 1978–1982 között a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban folytatta PhD-képzését,[26] és 1983-ban avatták doktorrá. ”

    Egyszerűen azért, mert a fokozati rendszer nem így nézett ki.
    1978-1982 ben nem volt PhD képzés Magyarországon.
    Ha ’78-ban államvizsgázott, és bent maradt az egyetemen, akkor ’81-82 körül védhette meg az egyetemi doktoriját.
    Ha ’85-ben azért rúgták volna ki, mert a papa ’56-ban exponálta magát, akkor a ’78-ban nopláne nem maradhatott volna bent az egyetemen. Akkor sem, ha az egész KISZ-szervezettel közös üléseket tart. Ugyanakkor külsősként nehezített volt mindig a pálya. Viszont külsősként nem lehetett az egyetem doktori programjában sem (az valóban 3 éves volt még ’84-ben is, de külsősöknek szigorúan tiltott terület volt).

    Szóval,
    ’78 bent nekiáll, és megalkotja az egyetemi doktorit. Az reális, hogy ezt megvédhette ’83-ban, ha mindenkivel és a másikkal is biztosította a szerencséjét, és akkor a következő szemeszterben avathatták. Dr. univ. címmel és nem az akkor nem is létező ph.d.-val.
    Akkortájt ezt követte a kandidatura az egyetemen kívülieknek, ami nagyjából megfelel a mai doktori iskoláknak. kb. 3 év és a régi kandidátusikat lehetett a ’90-es években átminősíttetni phd-vá ’96. dec 31-ig, ha jól rémlik. Ergo, azt nagyjából 1985 körül védhette (volna) meg, mint akadémiai fokozatot. Ám akkor ugyebár éppen kirugták, és nem kadidátussá avatták az írott malaszt szerint.

    Ha tehát a normál eljárásrendben lett doktor, majd kandidátus, akkor a dátumok nem jönnek össze.
    Ha külsősként részt vett a gyorsított eljárást biztosító egyetemi doktori ösztöndíjprogramban, akkor a dátumok összejöhetnek, de akkor egy puszta aláírás egy rég elfeledett kartonon ehhez akkor is kevés lehetett, ha mellette a fél párttitkárságnak és az egyetem doktori tanácsának biztosította a jó közérzetet.

    Nem a szépsége, a szellemi kvalitásai, a neve és az eredményei miatt, hanem mert akkor így állt fel a rendszer. Többek között úgyis állt a rendszer, hogy csak az ment családostól nyugat-külföldre ilyen kutatói előélettel, akinek megengedték. Nem úgy volt, hogy ma eszembe jut, holnap Dániában, USAban, stb. kutatok és viszem a családot. Mert egyszerűen még turistaútlevelet sem mindenki kapott abba az irányba.

  • kedves Cenz Ura reverenciával kérdezem, miért nem fért bele az amit Andrews nak írtam?

  • 409

    Elképzelem 2026. után Vezérünket immár kormányzóúrként a

    K.u.K. ellentengernagyi egyenruhájában odafönn a Várban

    minden vasárnap parádézni, amint végigvonul Bayer Zsoci és

    Rákay Philippe kisajátított vári lakásaik ablaka előtt, akik

    tisztelegve üdvözlik majd a tányérsapkás Kisgömböc pompás,

    más alattvalókkal is kiegészített kormányzói díszmenetét.

  • talalom 5/28, 8;27 de sorai tisztazza a szocializmus sikertelensegenk az alapelveit ami azt okzota.

  • AuróraBorealis

    Andrew_s+Talalom
    28.8,05 28.8:27

    KÖSZ’

    Mindjárt világosabb lett,hogy az úgymond’ 😀
    „üldöztetéseknek”,mint az érmének is, mindig
    két oldala létezik , csak utánuk kell nézni.
    Az egyik arc a mesélő koncepciózus előadása,
    a másik pedig a valóság kellemetlenebb arca.

  • Mivel bezartak az europai terrorrol szolo beszelgetest,itt
    valaszolok, azoknak {rodeo. es masoknak akik {g… al vadolnak
    bennunket}

  • Akik esetleg ” megijedtek” a heber es arab feliratoktol a filmben- az arab szonok aki beszedeben Izraelt vedi- angolul beszel.

  • Izraeli

    Igen ez az, amit gondosan elhallgatnak, amit elhazudnak a nagyvilágban

    Ennek a hazugságnak az élharcosai a nemzetközi marxista HITTANT TERJESZTŐ gazemberek, akik a szélszöges iszlámmal (Iszlám Testvériség, Iszlám Tavasz) kart a kart öltve szeretnék Izraelt lesöpörni a térképről. Szövetségesek

    A marxista VALLÁSNAK a „legnagyobb ellensége” Izrael állam léte, és a zsidók.
    Hogy vannak trockisták is? (kominternesek/fasiszták/anticionisták?)
    Vagyis zsidó marxisták? Igen, sajnos vannak. Vannak és réges-rég is voltak mindenek-feletti megalkuvók, a zsidóságukat csakis sajátságos egyéni érdekükben hasznosítani szándékozók.
    Hosszú, nem mennék bele …
    Inkább küldök egy mai, magyar nyelven íródott rabbinikus tanulmányt, ha nem veszed zokon … (letölthető)
    A kiinduló alapja a PURIM

    https://core.ac.uk/download/pdf/35131993.pdf

  • Gabriel
    2021 június 1
    8:38 de.

    most olvastam, hogy izraeli tudósok hosszas kísérletezés után sikerrel növelték az egerek élettartamát +23% -kal, palesztinoknak reményük sincs, majd ha lesznek palesztin egerek, na akkó’… talán, hogy mit meg nem tud az ember, ha tud olvasni?

  • Rodeio

    Na de neked, látod mindjárt +23%-al …. kkkkkkkk

    kicsit komolyabban:
    Ugye, képtelen vagy már palástolni a mélységesen kétségbeesett kapálózásodat a hazug elterelő „hadműveleteidben”
    Mivelhogy kétségbeesetten elakarod vonni a figyelmet aljas kis szurkálódásokkal a lényegről, a valóságról, a tényekről, hogy aztán közben mindjárt majd valami mocskos dolgot rákenj arra, aki „útjában áll” a hazugságaid terjesztésének

    Kérjél már egy kis „apoiót” a megbízóidtól! Rád férne. Már inkább göthös rágcsálóként viselkedsz.
    Rádférne nagyon az az izraeli tratamento direktben – hátha még több is lenne 23%-nál?!

  • Gabriel
    2021 június 1
    3:41 du.
    Rodeio

    „Mivelhogy kétségbeesetten „elakarod vonni” a figyelmet aljas kis szurkálódásokkal a lényegről, a valóságról, a tényekről, hogy aztán közben mindjárt majd valami mocskos dolgot rákenj arra, aki “útjában áll” a hazugságaid terjesztésének”

    „elakarod vonni” a magyar hejessírás szabáljai alaptyán ezt: el akarod vonni – nak kell írni

    Jenő, árúld má’ el mi a lényeg és fejtsd ki itt és most, és könyörgök a reverendissime Cenz Urának, hogy hagyja gábrielt válaszolni erre