Orbán a „homoszexuális fickókért” harcol

2021 július 6 9:51 de.94 hozzászólás

Orbán Viktor június végén, a brüsszeli EU-csúcsra érkezve, újságíróknak kijelentette, hogy ő szabadságharcos volt a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitást még büntették. „Küzdöttem a szabadságukért és a jogaikért, tehát védem a homoszexuális fickók jogait”, mondta a miniszterelnök. Tényleg csak a történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy Orbán hazudott Brüsszelben az újságíróknak. Egyfelől Magyarországon soha nem volt kommunizmus, még Kádár János is csak azzal szokott dicsekedni, hogy mi a kommunizmus út-ján (sic!) járunk, másfelől meg az is tény, hogy már Orbán születése előtt két évvel, 1961-ben a homoszexualitás megszűnt bűncselekménynek lenni.

Amúgy meg a homoszexuális fickók nem szeretik, ha megvédik őket. A homoszexuális fickóknak rossz emlékeik vannak a megvédésükkel kapcsolatban, nekik az a jó, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket. Azt szeretik, ha nincsenek veszélyben. A homoszexuális fickók ugyanis ugyanazt szeretik, mint bárki más: békében, nyugodtan élni. Szeretteiket szeretni, dolgozni, pihenni, szórakozni.

Mindehhez persze az is kellene, legalábbis a homoszexuális fickók szerint, hogy a kormány – élén a választott vezetővel – ne hergelje azokat, akik nem megvédeni akarják őket, hanem megtámadni. A homoszexuális fickók ezért nem kedvelik, ha törvényileg is egybemossák őket a pedofilokkal. Nemcsak azért, mert rossz emlékeket idéz bennük, hanem azért is, mert ha azt látják, hogy a magyar parlament – élén Orbán 133 bátor emberével – ilyen törvényt fogad el, akkor joggal gondolják, hogy a kormány – élén a választott vezetővel – talán mégsem akarja annyira megvédeni őket, mint ahogyan mondja.

Ha a kormány valóban meg kívánná védeni a homoszexuális fickókat, akkor nem teremtene folyamatosan olyan helyzeteket, hogy neki, vagy bárki másnak meg kelljen védenie őket. Nem íratná bele az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya nő, és nem nevezné Horthyt kivételes államférfinak, miközben tudja, hogy Horthy nemcsak a zsidótörvényekért és zsidó származású magyarok haláláért felelős, hanem sok ezer homoszexuális fickó elpusztítását is tevékenyen előmozdította.

A homoszexuális fickók rosszkedvűen nézik azt, ami ma Magyarországon történik. Többeknek közülük háborog a gyomruk, és olyanok is vannak közöttük, akik félnek, mert még emlékeznek arra, hogy annak idején is hasonlóképpen kezdődött az, amitől a homoszexuálus fickókat meg kellett volna védeni.

Mindez természetesen nem csupán a homoszexuális fickók számára gyomorforgató, hanem azok is ugyanígy éreznek, akik nem melegek, és csupán annyi a bűnük, hogy normálisan gondolkodnak. Ebből kifolyólag tudják, hogy egy olyan országban, ahol nem jó melegnek lenni, ott nem-melegnek lenni sem jó.

Az Amnesty karikatúrája

94 hozzászólás

  • Remek cikk!

  • Föld.S.Péter!

    Maga már megint valótlanságokat ír és persze uszít!

    A homoszexuálisokat nem kell megvédeni,magánügy a nemi beállítottság,a környzetemben is ismerek párat,és semmi támadás nem éri őket a kormány részéról!
    Az már más kérdés,hogy egyesek többre tartják őket,mint a többségében heteroszexuálisokat,és még szidját
    ,becsmérlik őket..r..
    Az is helyes,hogy a szexuális felvilásitás a család,a szülő dolga,és persze a perverz kiskorúak ellen vétő alakok ellen fel kell lépni!(vannak páran!!!)
    Na gondolja meg miket is hord össze!

  • Az sem mellékes,hogy Niedermüller P.mellesleg baloldali aljas politkus „rémisztő képződménynek nevezte a fehér.keresztény fériakat és nőket”,a többséget….!
    Na a többségnek és még a melegeknek is hányíngerük van tőle!!!!!!!!!

  • Miert a megkulomboztetes itten es allandoan a magyarok altal, miert nem egyenloen MINDENKI alapvato jogainak a korlatozhatalnasaga lenne a cel ?????????????

    A cikk a leg-elesebb megkulomboztetes barki nemi-kielegulesi modja alpajan.
    Hiszen a szex nem magan ugy lenne?

    Vagy barmi mas alapokon is.
    Arra szertnem ha a magyarok valaszat itten koznyilvanossagra tennek!!!

    U.I.
    Barmi neven is a „proletar diktatura” diktatura volt, s az maig is barhol az uralmon a lakossag hatarozatai es jogaik elleneben!!!!

  • Egyébként ez a tetü Niedermüller Erzsébetváros polgármestere,régebben parlameni képviselő is volt,és most a DK tagja,meg nem mellesleg felesége is van!
    Gyurcsényk se…t nyalja jelenleg!
    Na erről ennyit!

  • Chris:
    Miért kell megjelennie a mocskos banya ostoba köpedelmeinek?

  • Te Marcsi, lehet, hogy ez a Földes is homokos ? Apósom, tudna neki ajánlani egy jó urológust, hisz nyilván szüksége van rá. Üdv -dia-

  • franciamagyar

    Ragyogó írás.
    Szatirikus eszközökkel, Orbán buta, hazug szavait ismételve jól rámutat arra, mi abban a megbotránkoztató, ahogy a homoszexuális „fickókról” beszél, és hogyha már meg kell őket védeni egy társadalomban- amit Orbán soha nem tett meg- akkor már eleve baj van, mert akkor homofóbia van.

    Jobb lenne tehát ha azt a célt tűzné ki, azt jelentené ki, hogy hogyan, milyen módszerekkel akar küzdeni, harcolni (mert ő szeret harcolni) a homofóbia ELLEN. Mert van mit csinálni ezen a téren Magyarországon és ehhez Orbán nagy mértékben hozzájárul jelenleg ocsmány törvényével.

  • A megvezetőségünk ősidők óta praxis szerűen gyártja a hasonló ellentéteket. És persze, jól felhasználja ezeket a céljai beteljesítéséhez.
    Az akciókhoz rendre bér aktivistákat is használnak.
    Nem kicsit vicces volt látnom a sok helyen (esetenként mindkét oldalon) feltűnő arcokat.
    Ma már csak azok nem ismerik fel a forgatókönyv alapúságot akik nem akarják.

  • Boda Marcsi
    2021 július 6
    11:30 de.

    by Marcsi: „Az sem mellékes,hogy Niedermüller P.mellesleg baloldali aljas politkus “rémisztő képződménynek nevezte a fehér.keresztény fériakat és nőket”,a többséget….!”

    Valószínűleg tévedett Niedermüller, mert szerintem csak Önre gondolt mint rémisztő képződmény, bár Ön nem is keresztény- úgyhogy ezt megúszta Marika! DE attól a rémisztő jelző stimmel magára. Sőt borzasztó is.

  • Geyza:
    „Miért kell megjelennie a mocskos banya ostoba köpedelmeinek?”

    Melyikre utalsz az itt társalgó kettő közül?

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2021 július 6
    3:49 du.

    Rosszul látod! Minden spontán! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    Magyarországon lehet maximum 10000 „fickó”(1 ezrelék!), de csak 100 reklámozza magát nyílvánosan, globális média támogatással, mert ugyanannyit kap érte mint a másik 10000 „nemfickó” szervező vagy szarkavaró, akik nagyrésze vándorol egyik ország prájdjáról a másikra, a maradék 9900 -akik szerint szuverén magánügy a nemi identitásuk- meg ezeket szídja, mert a „liberális” nagydobra verésig senkit nem zavart hogy, mi történik a hálószobáikban! Na szóval, ki hecceli fel azokat a „fickókat” akik sem beszélni nem akarnak róla, sem felfedni magukat, sem dicsekedni vele és nem akarnak tüntetőleg, melldöngetve kitűnni a 10 millióból?

  • Orsós Elemér:
    „Magyarországon lehet maximum 10000 “fickó”(1 ezrelék!), de csak 100 reklámozza magát nyílvánosan, globális média támogatással,”

    Hát igen, Magyarország érdekes ország… különösen, amióta OV a Vezér és Kancellár, itt aztán elő sem fordul buzi, se leszbikus. (No jó, max. 1 ezrelék.)

    Csak hát, nekem van egy rossz, Öntől (és az Önhöz hasonlóktól) teljesen idegen szokásom; ti. ha valamiről halvány gőzöm sincs, akkor vagy nem szólok bele a témába, vagy mielőtt nagy garral beledumálnék, megpróbálok egy ici-picit, legalább olyan Wikipédia szinten tájékozódni.

    No, hát, a tiszta, erkölcsös, nemzeti-keresztény/tyén Hunniával szemben most nézzük a szakadék szélén támolygó amerikai imperializmust…
    https://kinseyinstitute.org/research/publications/historical-report-diversity-of-sexual-orientation.php#1948kinsey

    Ajánlhatok Önnek egy kissé talán divatja múltnak tűnő, ám igazán erkölcsös könyvet, amiből okíthatja az unokákat?

    http://www.ppek.hu/konyvek/Toth_Tihamer_01_A_tiszta_ferfiusag_1.pdf
    (Csak mellékesen jegyzem meg a gyanumat,, hogy ennek a vitathatlanul erkölcsös és kiváló műnek a hatására annak idején jóval több fiú lett pszichés sérült, mint ha mintha évente megnéztek volna akár több Pride-ot.)

  • Parács Péter

    Nem tudok eligazodni olyan dolgokon, ami nem illik igazán bele a természetbe. Lehet beteg vagyok, de valahogy én ragaszkodok a másik nemhez még akkor is ha nem sex-ről van szó. A temészet realitása is, hogy az ellentétek vonzák egymást és ennek összhangja egy normális párkapcsolat, mitöbb családalapítás. PPP.

  • LMBTQi+ vs hetero.

    Ez olyan amikor a farok igyekszik csóválni a kutyát.
    Ez a kutya világban sem jött össze és nem is fog amíg van ((kutya-) farok.

    Ez a hisztéria nem más, mint politikai műsor jobbról és balról. Majd elmúlik, mint az őszi köd.

    Mellesleg a „LMBTQI+” kifejezés tetszik a legjobban, nagyon vicces.

    Megtörtént:
    Kanadai hölgy ismerősöm mondta, hogy egy homoszekszuális férfi azzal büszkélkedett előtte, hogy több fiatal fiút sikerült neki „megfordítani” (leánykori néven megrontani). Ha igaz akkor: 1) ez a pedofilia egy fajtája – és meg van a vitatott kapcsolat, 2) nem hinném, hogy egyedi esetről van szó.

  • B.Marcsi 11:21

    Hadd csatlakozzak magához.
    A magukat, a Fid SS-t orientáló, oly nagyszerű, a félrerúgott alkotmány helyébe „kőbevésett” Alaptörvényét is egy echte orbánbarát, képviselőnek álcázott homoszex’ fickó követte el orbánnak*, baráti szívességből. Aki ráadásképp még egy kiváló sportember is, ti. nevezés nélkül az egyéni csatornamászó spartakiád egyéni brüsszeli győztese, akit még a belga rendőrök is alig bírtak elkapni, de végül doppingon mégis utólérték…
    Tényleg, mi a helyzet a kis hátizsákjában rendőrileg talált koko ügyével ?

    .

    *Egy éjszakai Büsszel-Budapest hálókocsi vonatúton.

  • Itt a valós francia érdek – milyen uniós közös érdekről van szó??

    Hogy a magyar mezőgazdaság szétverése volt a feltétele annak, hogy Magyarország az Unióba beléphessen, arról miért sunnyognak az „uniós érdekeket” védelmező rövidlátó szarháziak?
    A magyar ipar letörlése a térképről pedig USA és elsősorban német érdek – ez a volt lejátszva H. Kohl és Gorbacsov között
    Ezért kell igenis újra meg újra visszatérni a rendszerváltás körülményeire.

    Nem tudom, hogy az itteni mai „szabadságharcos hősök” mit és kit képviselnek. A balga, buta hitük szerint.
    Lehet csak tudatlanok, nem szükségszerűen aljasok.
    Egy biztos, hogy az Antall József által is ELFOGADOTT MEGÁLLAPODÁST még Horn Gyuláék kötötték Kohl kancellárral. Amire az Orbán is felesküdött még Antallnak.

    Hát ezért van terem Hornról elnevezve.

    A magyar Nato és EU tagságnak ez volt az ára.

    A többit meg dugjátok fel a butellátokba …..

    Igen, olvassátok a francia érdekekről:
    ….”Gábor Gulyás
    13 de agosto de 2019 ·
    Amikor a „szegény” afrikai országokból érkező migrációs hullámról beszélünk, akkor tudnunk kell hogy lényegében az emberek csak a saját pénzük után jönnek. Ezek az országok nagyon is gazdagok, csak éppen Európa és az USA kirabolja őket. Itt van mondjuk a francia példa. Évente 500 milliárd dollárt kap a francia költségvetés afrikai országoktól. Hihetetlennek tűnik, de igaz. 2008 márciusában a volt francia elnök, Jacques Chirac elismerte: “Afrika nélkül Franciaország a harmadik [világ] hatalom helyére csúszna a rangsorban.” De Chirac elődje, François Mitterand is megjövendölte már 1957-ben: “Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században.”
    Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved. Az 1950-es évek óta érvényben lévő gyarmati paktum 11 főbb összetevőből áll.
    1. Gyarmati adó fizetése Franciaország számára
    Az újdonsült “független” államoknak fizetniük kell a francia infrastruktúráért, melyhez a gyarmatosítás ideje alatt juthattak hozzá.
    2. A nemzeti tartalékok elkobzása
    Az afrikai országok csakis a francia központi bankba helyezhetik letétbe monetáris tartalékaikat. Franciaország már 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik 1961 óta. Kezeli Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Niger, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Kongó-Brazzaville, Egyenlítői-Guinea és Gabon pénzét.
    Évről évre mintegy 500 milliárd dollár gazdagítja ily módon a francia kincstárat. Az afrikai országok évente a pénzük 15 százalékához férhetnek hozzá. Ezen felül jogosultak kölcsön felvételére a kereskedelmi átlagkamatlábon alapuló kamattal. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt szeretne felvenni – a saját pénzéből – Franciaország megvétózhatja.
    “Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik”– nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.
    3. Elővásárlási jog bármilyen nyersanyagra vagy természeti erőforrásra
    Bármilyen új erőforrásra lelnek a volt gyarmatok területén, Franciaországnak jogában áll azt elsőként felvásárolni. Az országok csak akkor kereshetnek más vevőt, ha a franciák rábólintottak.
    4. A francia érdekek és vállalatok preferálása a közbeszerzéseknél
    A kormányzati megbízások esetében francia cégeket kell előnyben részesíteni, nem számít, ha más jobb ár-érték aránnyal szolgálna. Ebből kifolyólag a legtöbb ex-gyarmat gazdasági létesítményei francia emigránsok kezében vannak. Elefántcsontparton például francia vállalatok tulajdonában van az összes közmű – a víz, az elektromosság, a telefon, a közlekedés, a kikötők és a nagyobb bankok is. Ugyanígy a kereskedelemben, az építőiparban és a mezőgazdaságban is. Végül az afrikaiak majd odáig jutnak, hogy az európaiak tulajdonában lévő kontinensen fognak élni.
    5. Kizárólagosság a katonai felszerelésre és a katonatisztek képzésére
    A gyarmati paktumhoz kapcsolódó védelmi megállapodások értelmében a Franciaországba küldött magas rangú katonai tisztviselők ösztöndíjakban és támogatásokban részesülhetnek a képzéseik során.
    A helyzet igazából az, hogy a franciák több ezer árulót képeznek az intézményeikben, akik szükség esetén bevethetők, ha puccsot kellene végrehajtani az afrikai országokban.
    6. Csapatok vezényléséhez és katonai közbeavatkozáshoz való jog
    A védelmi megállapodások lehetővé teszik, hogy Franciaország katonailag fellépjen az ex-gyarmatai ellen, és francia vezetésű csapatait állomásoztassa az országok katonai bázisain.
    Amikor Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke véget szeretett volna vetni a francia kizsákmányolásnak, puccs áldozatává vált. Gbagbo elmozdítása során Franciaország tankokat, harci helikoptereket és a különleges erőket is bevetette, akik a civileket sem kímélték. A francia hadsereg 2006-ban 56 fegyvertelen civilt mészárolt le és további 1200-at megsebesített. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új kormányt.
    7. A hivatalos nyelv a francia és az oktatás is francia nyelven kell, hogy folyjon
    A francia külügyminiszter felügyelete alatt álló “Frankofónia” nevű szervezet számos kapcsolódó létesítményéve együtt azért jött létre, hogy terjessze a francia nyelvet és a kultúrát az afrikai ex-gyarmatoknál is.
    8. A gyarmati valuta, az FCFA kötelező használata
    A valutaközösségi franknak köszönhetően Franciaország könnyedén megcsapolhatja az afrikai országok kasszáit. Már az Európai Unió is elítélte ezt a rendszert, de a franciák nem hajlandóak megszabadulni gyarmati rendszerüktől, mely 500 milliárd dollárral gazdagítja a kincstárukat.
    9. Az éves egyenleg megküldése Franciaországnak
    Az afrikai országok a jelentés elküldése nélkül nem juthatnak hozzá a pénzükhöz.
    10. Katonai szövetségesek korlátozása
    Az afrikai országok közül kevés rendelkezik regionális katonai szövetségessel, egyedül a volt gyarmatosítójukkal működnek együtt. Ex-gyarmatai számára Franciaország meg is tiltja, hogy mással lépjenek szövetségre.
    11. Kötelező Franciaországgal szövetkezni háború vagy válság idején
    A második világháború során kb. egymillió afrikai katona harcolt a nácizmus és a fasizmus ellen, úgy, hogy sokszor nem kérték a beleegyezésüket sem. Franciaország tudja, hogy az afrikai katonai erők igen hasznosak lehetnek, hiszen a franciák 1940-ben mindössze 6 hétig tudták magukat tartani a németekkel szemben…”

  • ORSOS:

    Oriasi tevedes !!!!

    Hiszen a szivarvanyos zaszlokkal valo tunteteseik nem „melldongetve kitunnek” a tobbi lakossagtol????

    Joguk tuntetni, masoknak joga azt ellenzni, de senkinek nem letezhet joga masok jogait tiltani, tagadni vagy annak gyakorlasat megakadalyozni.

    Csupan azert nevezne EGYENI JOG-nak!!!!

    Csupan az egyen, s nem masok-elleni jog!!!!!!!

  • HunCanada!

    Kissé megbuggyant (nem előszőr…) én keresztény vagyok,jobboldali,nem tagadom és még senki sem mondta,hogy rémisztő,amúgy volt férjem,van gyerekem,heteroszexuális vagyok képzelje(!!) mint állítólag ez a szemét N.P.,aki mellesleg szintén nem homoszexuális,felesége is van! bár az persze az biztos ,hogy nem keresztény…..lehet,hogy egy
    idióta ateista barom!!!!!!!!!!!!
    Na erről ennyit!Maga homokos vagy heteró?persze nem érdekel!!!!!!!!

  • HunCanada!
    Aztán ugye vannak biszexuálisak is….erről megfeledkeztem,vajon
    itt hányan?…..csak nem…?

  • – Hát, le a kalappal az orbáni marketing, uborka-szezoni média-teljesítménye előtt..
    – Gyurcsányék zseniálisan kitervelték az „előválasztási hajcihőt” hogy ezzel tematizálják ezt a holt időszakot…
    – Erre jött a foci, a vakcinázás, a nemzeti konzultáció, most a pedofil törvény stb. ami teljesen elviszi a médiafelületeket és a közfigyelmet eltereli az „összefogás” vergődéséről…
    – Néhány ordas rácuppant ezekre a témákra, amivel abszolút, csak a kormányoldaliaknak segít…

  • Ja Geyza

    most fogom fel, hogy számodra a banya az mocskos, a fejedben a Boda Marcsi köttetik hozzá. A kifejezéshez.
    Úgyhogy kár is minden szóért, az előítéletektől ha eddig nem szabadultál meg, ezután még úgyse fogsz….
    Vagy lehetséges ilyesmi?
    Csak szólok …

  • Kővendég
    2021 július 7
    5:24 de.

    Mér?
    Van több is ?

  • Kővendég
    2021 július 7
    5:24 de.

    Tudom már kire célzol:
    A „szakállas Koncsítára,”
    bizonyos Gurltizre.Csak mert pont úgy sipákol
    állandóan mint egy vasorrú bába, akinek a MÉH csak
    hulladék-áron akarta bevenni az orrát.
    Hja, minek dugja bele minden náci hátsójába.
    Így nem csoda ha jól megette a rozsda.

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2021 július 6
    3:49 du.

    Kedves Gyulám, én már ezen az oldalon is találtam egy ügyetlen megvezetőt és őt bátorító megvezetetteket! 😀 Örömmel várom az önleleplezésüket! 😀

  • Gabriel
    2021 július 7
    12:26 du.

    ebben a csasztuskádban majdnem megközelítetted – persze – alulról (SIC) Dr Rejtő Jenő a Minden politikai SARSkeverés legjobb ismerője és megjelenítője Hatalmas Tudását!

    ugye az köztudott (nem igen!), hogy a XIX. század végén egyesült Németország a hatalmas ipari potenciáljával ott maradt gyarmatok és energiaforrások nélkül… minden foglalt volt!

    tehát a napokban nyilvánosságra került dokumentumok alapján a nyugat összefogott és támogatta őket abban, hogy egy kis Blitzkrieg által elfoglalja a Szu-t ehhez pénz paripa fegyver biztosítva de nagyhirtelen bonyolultabbá vált a hejzet, mint a tervekben szerepelt… és el kellett takarni valami mással, hogy legyen vallási és ideológiai alapja a gonoszságnak de …

    a többit tuggyuk (dehogy, csak rablómesét) és mai napig „azt” a status quo – t próbálják visszaállítani valamint a maradékait fenntartani… a lényegen semmi sem változott(SIC); Sztálint hátbaszúrták de túlélte (nagy bánatukra) és ez fojik mai napig de most már a szereplőknek más nevük van de a tények ugyanazok

    elfedve politikai maszlag jellegű retorikával és aki el akar térni a fősodortól azt törlik még az ebédjegyekről (emléxik még valaki az ebédjegyekre?) is…

    és semmi sem változik csak (dehogynem pont ez a Nagy Bánatuk a Netuggykiknek)

    aki nem hisz Mammon ban azt lelövik, ugye? EZ A LEGFŐBB VALLÁS!

    És mindez „ojan” gay!

  • Kővendég
    2021 július 7
    5:24 de.

    Mér?
    Van több is ?

    ——————–
    Igen, az egyik meg is szólította a másikat! (Che)

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 július 7
    12:26 du.

    Kedves Gábriel, ez nagyon szép volt! Kezdetnek! De sajnos a franciákon kívül van még jópár kriptogyarmatosító, akiket ugyanígy le lehetne leplezni! 🙁 Viszont -amiért a BLM is jogosan mutugathat- a legtöbb a „felsőbbrendű” Európában vagy innen elszármazottam, az EU-t már nem is merem rebesgetni!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2021 július 7
    10:55 de.

    Kedves Kővendég én úgy látom hogy, nem a mi patás vezérünk és kancellárunk választási manipulációja ez a túl nagyra fújt elterelés is, hanem ez bizony egy egész világra kiterjedő globális birkaheccnek tűnik, amitől már sokaknak konteoviszketegsége támad!
    (Az Ön által melegen ajánlott „felvilágosító irodalom” pedig már akkor a köznevetség tárgya lehetett amikor Szerénységed még hátulgombolós sem volt!)

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 július 7
    1:18 du.

    Hííínye, de igazad van már megint, DE akkor kinek van joga 12000 szivárványos egyenzászlót legyártani és azt a szuverén szurkolók és tüntetők kezébe nyomni? Ha mindenki egyenlő, akkor kik az erőszakos egyenlőbbek?

    https://telex.hu/sport/2021/06/23/nemet-magyar-munchen-szivarvany-eb-meccs

  • Slapaj:
    „– Hát, le a kalappal az orbáni marketing, uborka-szezoni média-teljesítménye előtt..”

    Ebben részben egyetértünk, bár én – a saját erkölcsi megfontolásom alapján, ami Önre természetesen nem kötelező – nem írnám, hogy „le a kalappal”; néhai Joseph Goebbels (akárcsak Orbán és bandája) is kitünően értett kora legmodern propaganda-eszközeinek az alkalmazásához,
    de mégsem gondolom, hogy „le a kalappal” előtte.

    Slapaj:
    „– Gyurcsányék zseniálisan kitervelték az “előválasztási hajcihőt” hogy ezzel tematizálják ezt a holt időszakot…”

    Az adott politikai-jogi helyzetben elvben helyes volt az elképzelés, de a gyakorlati részét már most elpuskázták; a majdani választáson kell(enne) majd a választási koalíció jelöltjeinek (belső egyezségek, kompromisszumok árán) egymás javára visszalépkedni, nem pedig az előválasztáson ezzel épp az előválasztás célja és lényege veszik el, így semmi értelme.

    Slapaj:
    „– Erre jött a foci, a vakcinázás, a nemzeti konzultáció, most a pedofil törvény stb. ami teljesen elviszi a médiafelületeket és a közfigyelmet eltereli az “összefogás” vergődéséről…”

    A foci iránti érdeklődés mértékéhez nem tudok hozzászólni, az ún. nemzeti konzultáció pedig – Orbán megszállott híveinek egy részét kivéve – szerintem a kutyát sem érdekli. A vakcinázás kérdése iránti közfigyelem nagy részben a járvány további alakulásától, s talán-talán (de ebben nem vagyok biztos) kissé a kínai
    és orosz vakcinával oltottak utazási lehetőségeitől függ.
    Az ellenzéki összefogás problémáiról pedig szerintem a legkevésbé sem baj, ha elterelődik a közfigyelem.

    Slapaj:
    „– Néhány ordas rácuppant ezekre a témákra, amivel abszolút, csak a kormányoldaliaknak segít…”

    Mint magányos önkéntes ordas egyetértek Önnel abban, hogy a homofób törvény (és az ezt esetleg – de nem biztosan – majd követő homofób kormányzati uszítás) – saját szempontjukból nézve – valószínűleg szerencsés gondolat volt Orbánéktól. A migráns-téma lassan-lassan kifújni látszik, az öreg Soros elleni rágalmazások már csak a
    legostobább kormánypárti körökben hatásáso annyira-amennyire. Kik ellen harcolhat hát a hős Vezér és Kancellár, akik biztosan nem lőnek vissza? Zsidók? Ó igen, ők alkalmas célpont lehetnének, de a nemzetközi viszonyok (még) nem megfelelőek. Cigányok? Ellenük – a magyar társadalom nagy részét tekintve – elvileg persze lehetne, de hát jelentős részük (Horváth Aladár szerint 85-90%-uk) Fidesz szavazó. A románok? Elvben megfelelnének, de a „gyalázatosak” még képesek lennének visszalőni. Maradt volna hát egyedül Brüsszel, mint új Moszkva, egyrészt elég szerény célpont, másrészt amig pénzügyileg onnét jön a lenyúlható pénz, melynek egy részéből Orbán és emberei a zsoldosokat vásárolják és fizetik. Hát… „az országomat egy védekezni nem képes ellenségért!” kiáltott fel a Vezér.
    S ahol nagy a baj, közel a segítség; valamelyik NER-lovag vagy NER-lovagína kitalálta a homoszexuálisokat, mint ellenséget! Figyelembe véve, hogy a magyar társadalom jelentős részének a politikai és köznapi kulturája sokkal közelebb áll az ukrán, a török vagy valamelyik ázsiai volt szovjet köztársaság társadalmának politikai és köznapi külturájához, mint az észak- vagy nyugat-európai
    társadalmakéhoz, a dolgon – véli Orbán és környezete (akik egyébként nem homofóbok, de hát első a magyarok java! No, jó, ha lehet, másokét is elveszik, csak azt kevésbé lehet) veszíteni nem lehet.

  • Legyunk oszintek, vagy legalabb is probaljunk oszintek lenni, de a teny, hogy homosexualisak nem szuletnek, hanem a felnottkor elott szukseges arra iranyitani a fiatalokat felnottkoruk elott.

    Masszoval beszervcezni-oket a hajlamossagaik alapjain, ami minden diagnozed esetben a hormonal hianyossagok alapja.

    De a kerdes mardhatna ,hogy miert nem lehetne az minden felnott egyen onallo joga, legalabb is olyan helyeken ahol a jog korlatozott az allamhatalom vagy uralkodompolitikai partok alatal???

  • Én úgy vok informálva hogy Orbán Viktor
    anno dacumal inkább KISZ-titkár volt.
    Javícson ki az aki jobban tudja…

  • Kedves Kővendég, a 4.26 -kor kelt megjegyzésem természetesen Geyzának szólt!

  • Slapaj azt hiszi, mert idegen szavakkal dobálózik,
    okosnak fog látszódni.
    Pedig nem.

  • Gabriel:
    Most meddig fogsz kattogni rajtam?

    Irtam neked 4 sort, hogy innen nézve gyűlölködó vagy és helyenként valótlanságokat közölsz.

    Ehhez képest egynehány olyan „novellával” reagáltál, ami elmenne a Vaárnapi Újság utolsó oldalára is.

    Legutóbbi baromságod az volt hogy Demszki „találta ki” az autó-kerék bikincset.

    Bendeguz hétről hétre javul, kezdi összeszedni magát az információk közlése terén, de úgytűnik TE kezded átvenni a helyét.

  • Besancon
    2021 július 8
    4:26 de.

    „Che” = „Bernstein”*

    * Aki hol spiné hol meg pasas.Attól függően melyik lábával kel.

  • Orsós Elemér
    2021 július 8
    6:01 de

    Hííínye, de igazad van már megint, DE akkor kinek van joga 12000 szivárványos egyenzászlót legyártani és azt a szuverén szurkolók és tüntetők kezébe nyomni? Ha mindenki egyenlő, akkor kik az erőszakos egyenlőbbek?

    ————————————–
    A szivárványos zászlókat legyártani bárkinek lehet joga – akár neked is, mert ha jól tudom, egyelőre még nincs tiltva Münchenben sem, és nálunk sem mint a vörös csillag vagy a sarló/kalapács jelképe – de nem akarok ötleteket adni, mert ami késik, nem biztos, hogy múlik is!

    Ám! Próbáld meg azt olyanok kezébe nyomni akik nem értenek vele egyet! Ha ott vagy a meccsen, te átvetted volna? Na ugye, hogy ugye! Gondolom, ott nem 12 ezer érdeklődő volt, tehát mindenkinek nem is juthatott, még ha valamennyi jelenlévő igény tartott is volna rá.
    A „gyártók” és főleg az azt osztogatók tehát valószínűleg megelégedtek azzal, ha olyanok átveszik tőlük a szóban forgó zászlókat, akik maguk is azonos módon gondolkodnak a szándékot illetően, és ezzel nem mondanak ellent a saját meggyőződésüknek – erre ugyanis a kutya sem kényszerítette őket, hiába rinyáltok folyamatosan a „rákényszerítik másokra meg a reklámozzák magukat” c. rigmusokkal! Élj tehát nyugodtan a sokat hivatkozott rezedaszagú kis faludban, abszolút a szuverenitással – garantáltan nem vagy veszélyben! 😀

  • No, ilyet sem tettem még, saját hozzászólásomhoz próbálok – ha a moderátor eltűri – kommentárt fűzni.

    Pár órája ezt írtam:
    „Mint magányos önkéntes ordas egyetértek Önnel abban, hogy a homofób törvény (és az ezt esetleg – de nem biztosan – majd követő homofób kormányzati uszítás) – saját szempontjukból nézve – valószínűleg szerencsés gondolat volt Orbánéktól.”

    https://www.msn.com/hu-hu/hirek/belf%C3%B6ld/nem-hiszem-el-hogy-ez-t%C3%B6rt%C3%A9nik/ar-AALUGSx?ocid=winp1taskbar

    S lám, a kormány-vezérelt uszítás gyorsan beindult a magyar sajtó már sikerrel gleichschaltolt részében.

    No, igen; „- Nem hiszem el, hogy ez történik!” – mondja megdöbbenve a cikk szerzője. Mein G.tt! Nem hiszi…! Hányszor hallottam már gyermekkorom néhai Jugoszláviájában is, ezt a naivul – vagy csak naívnak látszani akaró! – csodálkozó és/vagy magamentegető mondatot a legkülönbözőbb, köztük vitathatatlanul tisztességes (ám nem túl éleseszű) emberek szájából. Ma is van olyan, nem túl távoli rokonom, aki állandóan csodálkozik, hogy „ez lehetséges”.
    Nos, hölgyeim és uraim, szíveskedjenek tudomásul venni,
    hogy ha egy államban olyan vezetés van, hogy ott BÁRMI
    megtörténhet, akkor – ha a társadalom nem lép fel határozottan és erőteljesen – ott előbb-utóbb meg is történik BÁRMI.

  • Kővendég
    2021 július 8
    6:12 de.

    az tudományos tény, hogy mindenféle kivitelben létezik az emberiség!

    a többi családgazdasági kérdés (azaz ha nem nyomorog jut ideje gyermeknevelésre vagy az igazi családon belüli szeretetre ami nélkül az egész nem ér SARS -t sem! állatok megoldották SIC)

    a másik nevelés kérdése a tények teljes valóságukban való megismertetése és a megváltoztathatatlan elfogadása ez – részben – intelligencia másrészt sokkal nagyobb részben oktatás! a különféle vallási szervezetek agyficamai ebben nagyon hátráltatnak mindent… és a természetes vonalakat valamint a bűnként aposztrofáltakat szét kellene válogatni (az sem könnyű)

    ez a sok értelmetlen csevej a semmi körüljárása és semmiféle problémát sohasem fog megoldani mintahogy a bűnözésre sem a sarki rendőr egyre jobban (tetőtől talpig) felfegyverezve sem megoldás… az gazdasági kérdés amire a tőkés kapitalista szisztémában nincs megoldás mint a hajléktalanság is egy fegyver a pénz tulajdonosainak kezében

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 július 8
    9:24 de.

    Kedves Besancon, most kiprovokáltál belőlem egy őszinte vallomást:
    imádok Veled vitatkozni(de nem a vita, hanem a néha jónak vélt igazam kedvéért) mert olyan szépen és diplomatikusan tudjuk egymást melegebb égtájakra elküldeni, hogy az már az alkalmazott virágnyelv miatt szinte nem is sértésnek, hanem udvarlásnak tűnik! 😀
    (Azért zárójelben had tegyek meg egy-két megbocsátható kifogást:
    -kinek van annyi kockáztatható pénze hogy, előre legyártat 12000 egyszerhasználatos drága papirzászlót?
    -12000 zászlót előre legyártani nem tűnik befolyásolási szándéknak?
    – vajon olyanok is átvették-e azt a trendireformnemiidentitást népszerűsítő zászlót akik a nagy médianyilvánosság miatt nem merték azt visszautasítani?
    – és végül -amin a legjobban megütköztem- miből gondolod hogy, a fővárostól csupán 20 kilométerre levő, majdnem 15000 lakosú bájos városkám egy tyukszaros kis balkáni falu?)

  • Az emlitett torveny tiltja a nagykoruakat a kiskoruak nemi-befolyasolasaira barmi formaban, kiveve persze a szuleiket es a biologiai-tani iskola tanaraikat, de mind az csupan az informacio-nyujtason, s NEM a barmifele nemi-kozosuleseik vagy barmi mas fajta nemi-tett celjabol.

    Egyszerubben irva, pl. itt a US-ban azt „Statutory Rape” neven ismerve es vegrehajtva am.

    Barki nagykoru barmifele vagy typusu kozosulese kiskoruakkal bortonbuntetesben reszsul.

    Pl. Mrs. Macron , a 40 eves tanar-koraban a 15 Mannuel tanitvanyaval kezdte, s ma Francia elnok es felesege, habar a mamja koarbeli Mrs. Bridget Macron.

    A US-ban Mari-Jane LaTernou a 34 eves tanito beleszeretett 8 eves masodikos tanulvanyaba es mire a fiu 11 eves lett Mari Jane babajat szulte, az elzoo 4 gyermeke melett.

    Oh, nyolc (8) ev-bortony kapott a holgy, mert a biro tiltotta a kis-fiuval izelni!!!!
    De vilaghiruve valatak.

    Ma ket felnott leanyaik vannak, s a leanyok igen jol-adjustaltak minden vonalon.

    A „szulok” is jol kinottek a gyermekkori huncutsagaikat.

    Az is bizonyitek, hogy a hormonok erosebbek mint az esz!

  • ” a tokes kapitalista szisztemaban nincsen megoldas mint a hajlektalansag is egy fegyver a penz tulajdonossainak kezeben.”

    Munka, szorgalom, s nem az utccai elet, kabitoszerek, alkoholizmus, stb. a valodi megoldas vilagszerte meg a minimalis lehetosgek eseteiben is.

    Alkoholistak meghalnak az utcca szelen Moszkvaban is.

    S aki dachajabn kaviarozik es $ 100 dollaros whiskit iszik, annak araval okozza a „hajlektalansagot”, az allitasa alapjan????

    A hurican utan a US Cost Guard maig is keresik a 9 hianyzo Cubai menekulteket, akik egy kis ezezos ladikon menekultek a hurican Elsa idejen.

    Vajon miert meg a hurricant es az ehes capakat valsztottak menekulni a nagyszeru szocialista elettol????

    A kegyetlenseg am mind abban, hogy a US a minimalis segitsegeik utan azonnal visszadobjak mind a Kremln-KHB-je alata kepzett Cubai biztonsagi szervcek kezebe.

  • Parács Péter

    LEHET CSÖKÖNYÖS VAGYOK és NEM OLVASTAM VÉGIG az ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁSOKAT. DE! SENKI NEM FOG TUDNI MEGYŐZNI ARRÓL, HOGY TERMÉSZETES LENNE AZ EGYNEMÚEK PÁRKAPCSOLATA stb.!!!! *FŐLEG NEM MÉLTÓ EZT KVÁZI PUBLIKÁLNI A KÖZOKTATÁSBAN EGY FEJLŐDŐ KISKORÚ SZÁMÁRA. -Egyeseknek a „szekrény tetején” jól megfizetett páholyban talán el ment az esze, hogy a szivárvány alatt keresik a szónok széket, hogy hangot adjanak saját maguknak. -Én valószínüen, sőt biztosan felháborodnék, ha a fiatalkorú gyermekem szekszuális felviágosításába belekevernék a szivárványos motivációt, miközben és ráadásul tanulnak biológiát is. Ebből adódóan tehát a természet élővilágát. *Nos, a természet nem létezik, nem létezne az azonos neműek társadalmában, élővilágában. *IGEN és SAJNOS! Vannak olyan emberek, akik a saját nemükhözb stb. vonzódnak. *Akkor ki a kvázi beteg a természettel szemben???? -Öket el kell viselni illetve felvállalni a társadalomnak, de NEM IGAZÁN KELL EBBŐL TÉMÁT KREÁLNI AZ ISKOLÁKBAN stb. *Ezen agyament politikát a szekrény tetején félre téve: 1.) Mi a természetes párkapcsolat és család és ebből jövendő nemzedék???!! 2.)Ezen túlmenően, de a természetes dolgokat követve úgy tudom, hogy a világon egyetlen vallás, hit stb. „fámája” sem említi, követi a „szivárvány” téziseit. .
    SZÓVAL és a REALITÁS TALAJÁN AZT MONDOM és KISKORÚ GYERMEKEM ÉRDEKÉBEN IS ÚGY VÉLEM, HOGY EBBEN A KÉRDÉSBEN „is” MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TOPPON, ÉSZEN VAN!!!!

    -Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a Magyar Kormány, azaz nem személyeskedés motivációkkal!!!!!!

    Üdvözlettel!!! PPP&HU

  • Erdekel is barkit itt a cikk a Boda Marcsit kiveve?

    Na nem mintha Peter Gabort akarnam leszolni, csak ugy furcsallom, hogy meg a veretes elvtarsakat sem erdekli Petike agymenese.

    Gabriel,

    Egesz jo volt az irasod Frankhonrol es a gyarmatairol.
    Sajnos teljesen igaz. Es ezek a patkanyok oktatjak ki a volt komcsi orszagok demokratikus vezetoit a demokraciarol meg a kulonfele szabadsagjogokrol.

  • Feledem, hogy a szenny cimet nezve en sem olvastam el a cikket, hiszen lehet tudni elore mi van benne.
    Azonban ez nem csak a cikkiro, hanem a cikket kiado szellemi szintjet is elegge jol korbeirja.
    En szegyellnem magam ha a blogomra ilyen mocskot engednek.

  • Rodeo,

    Ugy nez ki tulertekeltelek eloszor.

    Na jo, a Geyza meg a Bendeguzhoz kepest zseni vagy, de ugy latom, hogy a nagy politikai szarkeveres igazi okat es modszeret mintha nem ismerned.
    Ugy tunik egy kicsit tul leninista modon latod a dogokat, de abban epp az a baj, hogy Lenin elvtars is a problema resze volt, es nem a megoldasa.

  • Kővendég
    2021 július 8
    10:31 de.

    „Amit érdemes véghezvinni, azt túlzásba vinni is érdemes”

    /Murphy Törv.-Könyv.-böl idézve/

  • Brumi
    2021 július 9
    2:02 de.

    tehát itt a pája írd ide mi is az!!!

    a többi rablómese, Lenin akkor is zseni volt ha neked nem tetszik

  • Brumi
    2021 július 9
    1:44 de.

    Feledem, hogy a szenny cimet nezve en sem olvastam el a cikket, hiszen lehet tudni elore mi van benne.

    ******************************************
    Hát ha nem olvasod el, akkor miafrancnak jársz ide?
    Szájattépni a bármelyik náci oldalon tudsz.
    (Már he engednek .Mert azt hallom azokon a helyeken le van tiltva a hozzászólási lehetőség.Amint az illeberáliséknál szokásban van.)

  • Brumi
    2021 július 9
    1:40 de.

    Mit tudsz te a „aszabadságjogokról” ?

    TE csak annyit tudsz róla hogy nektek mindent szabad,
    a többségnek meg kuss legyen.
    Erről szól az „illiberalizmus”
    De borítékolhatom hogy pofára fogtok esni kispofám.

  • Brumi
    2021 július 9
    2:02 de.

    Rodeo,

    Ugy nez ki tulertekeltelek eloszor.

    Na jo, a Geyza meg a Bendeguzhoz kepest zseni vagy, de ugy latom, hogy a nagy politikai szarkeveres igazi okat es modszeret mintha nem ismerned.

    ***************************

    Úgy tűnik te is csak annyit tudsz a „nagy politikáról” hogy kevered itt a szart.

    Mostanra már eléggé büdös lettél, meddig fárasztod magadat?

  • Besancon
    2021 július 8
    8:36 de.

    Nna..Látod?
    Félszavakból is ércsük egymást : ))

  • BRUMI; 7/9, 2;02 de

    Sajnalatosan, Lenin elvtarsa nem csak a „problemak resze”, hanem a vilagszerti problemak kezdemnyezo es terjesztoinek a kezdemnyezoje volt.

    Lassa mi n torten tegnap a „DIDI” ceggel.
    Jimmy Lai bortonben.
    Jack Mao tul meressze valt es merte kritizalni az egyik CCP vezetot.
    Annak kovetkezmenyekent kozel 2 honapra eltunt, vegre megjelent, DE azota nema !

    Beijing es Moskva keszek meg Afghanistanban is megjelenni celjaikat kovetve.

    S Beijing vilagszerti erdekeit kovetve keszen all Taiwan megszallasara, sot a Balkanon , de meg Pesten is koveti a lehetoseget a kolcson-csapdakkal.

    Csupan az ifjusag es a fital vezetok ellenzik azt, akik a szivarvanyos zaszlokkal masiroznak , akik a jovo-generaciot es szelesebb gondolkodaskort bizonyitanak.
    Persze azok nem rohannak a „Diotoro”-t elvezni vadonat ujj Nissan-aikkal.

    Na de a „Fold forog” megallasnelkul allandoan, s valtozoan naponta am.
    Ami volt az nem lessz, az az elet alap-torvenye !

  • Orsós Elemér

    Parács Péter
    2021 július 7
    10:56 de.

    Kedves Uram, ez a fórum nem gyenge idegzetűeknek való! 😀

    Parács Péter
    2021 július 8
    6:00 du.

    Kedves Uram, a hozzánk hasonló(Ön és én) abnormálisan korszerűtlenül gondolkodók miatt nem fog kipusztulni a szivárvánnyal terméketlenné agitált Nyugat-Európa, mert majdan az oda importált tenyészmagyarok fogják a kihalt nyugati részeket is újraéleszteni! 😀

  • Orsós Elemér

    Parács Péter
    2021 július 8
    6:00 du.

    Kedves PPP, törődjünk bele hogy, a nyugatnak a negativ kiválasztódás a pozitiv! Én nekik ez örömmel elfogadom, ők kedvükre úgy sokasodjanak szaporodjanak, mi meg a korszerűtlen evolúció szerint! 😀

  • Orsós Elemér

    https://mandiner.hu/cikk/20210709_az_uefa_zart_kapus_meccsekkel_es_penzbirsaggal_buntette_magyarorszagot

    Nagyon helyes: az erőtől duzzadó drukkerek ne botrányt, hanem gyereket csináljanak!

  • Brumi
    2021 július 9
    2:02 de.

    mint máshol már elbrummogtad úgy írsz valamiről akármit, hogy el sem olvasod csak a címét, de azt is hevenyészve!

    namost én kristáj tisztán és schlagwortokban elzengtem bele a a dodekafónia kellős közepébe, hogy kakofónia van (ez a véleményem fenntartva későbbi felhasználás céljából) hogy a normális zenei élethez ugyanúgy, mint a mindennapi gazdasági élethez is kell egy WOHLTEMPERIERTES KLAVIER anélkül nem megy és pont ez nincs (EGYELŐRE)

    namost zengzeteim erről zümmögnek mint a dolgos méhek és darazsak…
    olvasd el még eccer, jó?

    utána majd beszélhetnénk arról miért kapnak hidegrázást és hexenschuss -t meg frászt a kapitalisták ha meghallják Carlos Marx vagy Vlagyimír Iljics Uljanov nevét Josip Vissarionovich Stalin -t is manapság – beleértve – ahogy egyedül megnyerte a IIVH-t az egész bagázs ellenében…

    majd ha reverendissime Cenz Ura beereszti eme bömböményemet lécci olvasd el és mongyál valami brummogósat rájája

    kösz.

  • Brumi
    2021 július 9
    2:02 de.

    kieg#1
    ugye a Phytagóras-i diatónia csak az nem létezik, hejettük (a diatónia az egy hatalmas matematikai rendszer) van a dodekafónia (hallgassa az aki kitalálta) és a hangzata kakofónia…ez van ma a világban és kilazult hegedű húrokon sem lehet JS Bach partita -kat játszani

  • Orsós Elemér

    https://neokohn.hu/2021/07/10/a-transz-lobbi-at-akarja-irni-a-torvenyeket/

    Nem ártana az összes ide-oda elfogultnak fenti honlapra időnként jó tanácsokért ellátogatni!

  • Rodeo:

    Ez a
    Brumi úrhölgy / úriember régebben ” Szikszai” név alatt osztotta itt az észt Gurliccal kalákában.

    Valszeg Gyurrkánk hívta ide, mert már nehezen viseli a gyűrődést.

  • Orsós Elemér:
    „https://neokohn.hu/2021/07/10/a-transz-lobbi-at-akarja-irni-a-torvenyeket/
    Nem ártana az összes ide-oda elfogultnak fenti honlapra időnként jó tanácsokért ellátogatni!”

    Részben – de csak részben! – egyetértünk. Szerintem sem árt időnként legalábbis NER-kompatibilis (ha ugyan nem kifejezetten NER-lovagok által működtetett – szájtokat is
    olvasgatni. Ám, hogy mint Ön javasolja, éppen „jótanácsokért…” – ez ugye komoly? Mert tréfának túl otromba és durva lenne!

    Jóuram, ugyan miért nem inkább pl. a https://hu-hu.facebook.com/OrbanViktorRajongok/ „elfogulatlan” forrás „jótanácsait” ajánlja a KMH olvasóinak?

    https://www.szombat.org/hirek-lapszemle/neokohn-a-foszerkeszto-utan-hat-tovabbi-munkatars-tavozik

  • Kővendég
    2021 július 8
    10:31 de

    „Nos, hölgyeim és uraim, szíveskedjenek tudomásul venni,
    hogy ha egy államban olyan vezetés van, hogy ott BÁRMI
    megtörténhet, akkor – ha a társadalom nem lép fel határozottan és erőteljesen – ott előbb-utóbb meg is történik BÁRMI.”

    ————————–

    Kedves Kővendég, ezt remekül összefoglaltad – alig hiszem, hogy van értelmes, gondolkodó ember, aki ezzel ne értene egyet!

  • Rodeo11

    Miért kapnak a kapitalisták hidegrázást,éstb-t Marx nevének és munkáinak az olvastán – teszed fel a nagy kérdést.

    Mert ők maguk is tudják és felismerik Marx tudományos elméletének relevanciáját nemcsak a kapitalizmus, de az azt megelőző korok történelmi-materialista feltárásában.
    Minthogy a marxizmus egy harmonikus elmélet, a maga nemében egy Woltemperirtes Klavier, vagy akár egy Partitas und Geigersonatas, ez is tökéletes megközelítés, ez esetben a társadalmi igazságnak, amely az idővel együtt a tökély felé halad…

    Csak figyeld meg, hogy a jobbszéli propagandistáik, fenti sorainkat olvasván miként kapnak majd tőle frászkarikát és nyavalyatörést. Na nem baj. Sajnos, vagy nem-sajnos, ez is a komplex harmónia releváns része, ahogy azt már Marx is megírta „kísértet járja be Európát”… – És nocsak, még mindig kísért, pedig már mi-mindent megtettek ellene. 😀

  • Orsós Elemér
    2021 július 9
    2:57 du.
    eleméééééééééééééér!

    usa ban és eu ban ott van a friss még nem szívárványos migráncs áradat… majd azok is de addig b….k (nem kell fárasztóan b…ni csak 12 éves korában megérkezik alig kell rá költeni) és lesz kis migráncs mint az orgonasípok… ijet én utoljára Afrika kies lankáin láttam, ők mondták aki hazajön kap enni ha nem jön hazaz majd lesz valahogy egyébként is csinálunk másikat

    a szivárványosakat haggyátok élni a kóbor kutyának (hacsak a Bundi nem szívárványos?) sem ártanak csak egymásról pletyiznek seggségeket és az okos telót is nekik találták fel, nélkülük a világ a szürke 50 árnyalat lenne ami szintúgy egészségtelen

    egyébként is Wimbledon van a végső futamok és kis szoknyácskák forró nadrágocskák fölött lengenek ahogy száll a labda után…

  • Orsós Elemér
    2021 július 7
    5:59 du.

    Unalmas lenne mindig azt írnom, hogy ez is egy a célok beteljesítésére jól felismerhetően, bevett sémák szerint gyártott demagógiából.
    A homoszexualitás is időről időre műsorra kerül valamilyen aktualitást mutató szósszal nyakon öntve.
    Ezekre egy időben rendre leírtam:
    A gerinceseknél stabilan jelen van a cca 10% os fiziológiai homoszexualitás. Úgy, hogy a homók kevés kivétellel utódok nélkül halnak meg. Ez azt is mutatja, hogy a homóság nem genetikailag öröklődik.
    A szociokulturális komponens is összetett kérdés. Általában megtalálható a heteroszexuális nyomás mellett a (csoportok szinten alkalmazott) homoszexualitás irányú nyomást is (kollégiumok, egyéb zárt intézmények).

  • Bendeguz79
    2021 július 9
    12:49 du.

    grizi… ha jól olvasom?

    quod licet Iovi non licet bovi?

    kettőnk között csak az a vita marad fenn hogy szerintem azok a „bovi” akik szerinted a „Iovi” más vitám nincs is veled

    hát nem izgis? még a lábnyomotok azért „ott” van de már rend kezd kialakulni…

    mondd grizi nem akarsz egy kiselőadást tartani arról a nagyérdemű egységsugarú álompó’gárnak arról kik is a talibánok valójában? mert ugye 20 év alatt az egész NATO nem tudta legyőzni őket és most a NATO farkával a lába között menekül ingyom bingyomot is hátrahagyva?

    hogy is van ez grizi?

    már megint a ruszkik meg a kis gonocc sárgák a bűnözök? holmi CIA „Márvány”-ról hallottál e má’?

  • Gabriel
    2021 július 7
    4:50 du.

    Voltál te normális is, pl. ITT , amikor a Németh-kormányról írsz nekem :

    ************************************
    gabriel
    2018 augusztus 16
    4:41 du.

    Geyza!

    Az volt az egyetlen normális kormányunk az egesz XX. sz-ban.

    Azért is altatott el engem (is!) az egész rendszerváltási balhé.

    Valahogy akkor ifjan nem eszméltem azonnal, hogy a “szabad választások” még bajt is hozhatnak!

    Csak néhány tettei a Németh kormánynak : segítség a németeknek, románoknak, izraelieknek – humanitárius okokból.

    Senki nem nyert semmiféle fej-pénzt – mint az azutáni időkben.

    Az ember bamba kölke hihette akkor hogy csak még jobb jöhet – aztán egyszer-csak lett egy AntallJózsi a kormányon, a többi jómadarat ne is emlegessük ….
    Aztán idejutottunk
    ************************************

    Ennek a mostani írásodnak még a fele sem igaz.
    (Legalábbis amiről nekem konkrétan tudomásom van.A másik felét nem vitatom mert arról nincs infóm de nem is keresek mert kevés az időm a hőbörgéseid boncolgatására.)
    Bocsika.

    Ja és mégegy:
    Eszem ágában sincs belemenni
    kilométeres iszapbirkózás-szerű vitákba
    veled.Nem ér nekem az egész annyit.Mégegyszer bocsika.

  • Gabriel:

    Még valamit:

    Az elmúlt évekbeli változásaidról csak annyit szűrök le:

    Mivel látod hogy senkit nem tudsz meggyőzni a vélt igazadról,

    egyre keményebben és agreszívabban lépsz fel.

    Ez nem jó út, elhiheted.

    Nem kell elhinni a véleményemet, tudomásul venni sem kell,

    és a legkevésbé sem kell elgondolkoznod rajta.

    Mint írtam, nagyfiú vagy már, magad döntöd el mit teszel.

    Hajrá !

  • Orsós Elemér
    2021 július 9
    2:57 du.

    Na ezt nem hinném …. még-hogy a magyarok?
    Németfoldön hány iszlámista él?
    Na és frankhonban a gallok földjén?

    20 évecske, és többségben lesznek
    Majd akkor lehet szivárványkodni …..

  • Orsós Elemér
    2021 július 8
    4:09 du.

    Besancon
    2021 július 8
    9:24 de.

    Kedves Besancon, most kiprovokáltál belőlem egy őszinte vallomást:
    imádok Veled vitatkozni(de nem a vita, hanem a néha jónak vélt igazam kedvéért) mert olyan szépen és diplomatikusan tudjuk egymást melegebb égtájakra elküldeni, hogy az már az alkalmazott virágnyelv miatt szinte nem is sértésnek, hanem udvarlásnak tűnik! 😀

    ———————
    Kedves Elemér – A kutya sem akar téged semmiféle vallomásra ösztökélni, kivált „vitázni” egyébként tényszerű dolgokról! Ezen kívül még sok minden nincs szándékomban – sem téged, sem másokat illetően, pl „a melegebb éghajlatra küldés” miután nem ezért járok ide!
    Ha egy téma érdekel, akkor elmondom a véleményem, vagy csak úgy általánosságban, van konkrét címzettnek, ha nem, akkor nem szólok hozzá, hanem tovább görgetek! Ennyi!
    Ezúttal a 07.08.06.01 -kor kelt hozzászólásodban kérdést tettél fel – igaz, csak úgy bele az éterbe – arra bátorkodtam válaszolni, a legjobb meggyőződésem szerint, ha nem sikerült megérteni, az nem biztos, hogy rajtam múlt/múlik!

    Tulajdonképpen miért aggódsz te azon, hogy Münchenben kinek volt „kockáztatható” pénze előre legyártatni 12 ezer „egyszer használatos papírzászlót?” stb Bárkinek! Mi a gondod ezzel? Ez egy európai méretű tiltakozás volt, a kirekesztés és a megbélyegzés ellen, mint láthattad a város főterét és középületeit is szivárványszínű zászlókkal borították több méter magasságban, és a kapus is szivárványos karszalagot viselt – ezt már engedélyezte az UEFA. és akkor neked a 12 ezer szétosztogatott kis papírzászló okoz gondot épp Münchenben?

    Befolyásolási szándékkal vádolsz bárkit is? Szerinted kit lehet ezzel befolyásolni? Aki egyetért a kirekesztés elleni tiltakozással, azt biztos nem – akit pedig nem zavar a kirekesztés, a megbélyegzés azt főleg nem! Feltettem neked egy kérdést amire nem válaszoltál ! Azt kérdeztem, ha te ott vagy, átveszed – e a feléd nyújtott zászlót? Ja, hogy a kamerák kereszttüzében nem merik visszautasítani? Az ám…! Elemér, mondd te jól vagy? Feltételezed, hogy egy akkora város akkora tömegében minden egyes kis zászló gazdára találását kamerák rögzítik? Régi bölcsesség, hogy mindenki magából indul ki : tehát csak azért fogadnád el a jelképet, mert tartasz a nyilvánosságtól – holott épp el is utasíthatnád, hisz nem gondolnám, hogy a helyszínen minden szimpatizáns kis zászlóval rohangált, de te aggódnál a kameráktól! Elemér, ez konkrétan sunyiság, kvázi kétarcúság! Aki itt zászlót gyártott, a saját pénzén tette, miként az SZFE-s maszkok, és a CEU – elüldözési szándék elleni tiltakozásra készített kis jelvények is a civilek és egyéb szervezetek, adományok jóvoltából készültek!

    Ám tudok komoly befolyásolási szándékról, ami vastagon közpénzből történik, úgy hívják nemzeti konzultáció! Nem olvastam az ezzel kapcsolatos méltatlankodásodat!
    Gondolom ismered a kérdések nívóját – Mit kérsz inkább :

    1. egy nagy pofont, vagy 2. egy túrós palacsintát

    Nekünk minden vélemény számít, maradjunk kapcsolatban!!!

    Ami pedig a faludat illeti légy szíves újraolvasni azt a két sort, amit ezzel kapcsolatosan írtam! Elég lesz egy elnézést!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2021 július 10
    11:43 de.

    Szent Szivarvég! Hogy a Nekohn ilyen szarban van ezt nem tudtam!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 július 10
    3:57 du.

    Ők németek és gallok lesznek! Te nem hiszel Merkelnek és Macronnak?

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 július 10
    5:27 du.

    Kedves Besancon, képzeld el a három lányom egészségesen felnőtt csupán a szülei és nagyszülei felvilágosításával, de ha ez nem volt Nekik elég akkor a tanáraiktól is kérhettek és kaphattak kiegészítő válaszokat és itt a hangsúly a szülő íratlan felelőségéről szólt! Azért íratlan, mert akkor még nem kellett a külső beavatkozókat törvénnyel féken tartani! És az öt még ártatlan unokáimat(7 éves a legnagyobb) sem szeretném még 18 éves koruk előtt 86 féle CEUtudományos LMPQVM…(most már Z-t is) kategóriákban látni, mert már a zoofilok is és nemsokára a halottimádók is kiválságokat követelhetnek maguknak és félek hogy a heteroszexuálisoknak a végére valami zöld villogó és szirénázó svasztika megkülömböztető jelzést kell majd viselniük, hogy időben el tudjanak menekülni előlük a fertőzéstől rettegő haladók!

  • Bendegúz-79
    21.07.08.4:52

    E provokatív, Kubára vonatkozó megjegyzése normális ember ember zsebében tényleg kinyitja a bicskát…

    Hisz maga egy ország történelmileg pillanatnyi állapotán „elmélkedik” örökké visszatérő refrénszerű mantrában fejti ITT ki állandóan visszatérő és mániákus csúsztatásait a már 60 éve önmagát fenntartó forradalmi rendszerről, mely rendszer azóta is egyfolytában kénytelen menekülni a rá nehezető imperialista . h u r i c a n (sic). permanens szorítása elől és alól…

    Attól a . h u r i c a n t ó l . mely rendre minden önállóságra törekvő országot és népet a saját, még az anno II. Világháborúból nyert egyedülálló gazdasági és katonai „fölényéből”, az akkor részben földrajzi előnyökből adódott és keletkezett túlerejéből fakadó gazdasági és ideológiai . e m b a r g ó k k a l . és katonai blokádokkal tartja Kubát folyamatosan sakkban.

    Teszi ezt az AEÁ azért is, hogy az ilyen fogadatlan (?) prókátorok, mint ön is t. Bendegúz még ma is terjeszthessék ezt a hiper-demagóg „menekült” sztorit, amely . á l l a p o t . éppen abból a mesterségesen fenntartott szorongatottságukból fakad, amit az eesopusi farkas is a magára borított báránybőr alól vicsorogva tart fenn békés nyájak sakkban-tartására, illetve megtévesztésére.
    Csak természetes persze, hogy mindig lesznek olyan birkák akik ezt a mimikrit beveszik, vagy akik türelmüket vesztve kihúznak a nyájból, hogy aztán a farkas, vagy a propagandája prédájává váljanak.

    *

    Bendegúz! Elmaradva korától, maga még mindig „Moszkvával” próbál operálni, holott az már 30 éve nem is kommunista sőt/de, annálinkább kapitalista, és az ön szavaival: „a dácsáikban vodkázó és kaviárt szopogató” goszpodárok már egyáltalán nem azok továrisok akiktől a magukfajta kapitalisták – bár ki tudja, ön az e ? – azok elvei miatt egykor még jóízű profitábilis-borzongás közepette még talán boldogan reszkettek is egy kis háborús veszélyt remélvén…

    Tehát ma már a képlet világnézetileg 1:1 -ben zajlik, Moszkva ma már nem világrendszeri példa, vagy ellenfél. Sajnos ma már ott is csak a profit a bajnokság tétje…

    Ebből az egyenletből aztán maga is levonhatja azt a tételt, hogy a kábszer és az alkohol mértéktelen elburjánzása egy s ugyanannak a rendszernek a terméke, amely automatikusan termel ki magából munkanélküliséget, esetleg megzabolázhatatlan túltermelés szülte fegyvergyártó militarizmust. Moszkva, vagy Washington ebben ma már mind egyre megy.

    🙂

  • Vögelein
    2021 július 11
    5:13 de.

    Különben tényleg érthetetlen az USA részéről hogy mi a jó búbánatnak szarakodik még Kubával ?

    Ez a félkegyelmű Trump leállította a két ország közeledését végtelen hülyeségében.

  • Orsós Elemér
    2021 július 10
    6:45 du.

    Egyszer-kéccer bele-bele olvastam a Neokohn.-ba,
    aztán rájöttem hogy nem nekem találták ki.

  • Vögelein
    2021 július 11
    5:13 de.

    Madarász (Henrik-e?)

    csellendzseljük csak a grizit, amikor komoj érveket kap akkó’ el szokott tűnni a balfenéken ugyanúgy, mint néhány más hasonszőrű zseni itt a blogon.

  • Vögelein
    2021 július 11
    5:13 de.

    mivel én a grizinek már írtam a mostani migráncs áradatról a déli határon (mi lezártuk az északit) hogy azok saját alattvalóik a „MONROE DOKTRINA” szerint, azaz a hátsó udvarból a lepukkadt virágos kertbe (frontyard) mennek azaz tulképpen otthon vannak…
    de a grizi erre sem mond semmit, mert nem fér bele a csasztuskájába

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2021 július 11
    9:49 de.

    Nekem minden esetre az bejön hogy, elég tisztességesen betartják a szerkesztőségi irányelveiket:

    https://neokohn.hu/szerkesztosegi-iranyelvek/

  • CUKIHARA 7/10, 12;06 du.

    Lenne kepes es hajlando megnevezni, hogy valoban (hangsuly a valo-sagon), hogy
    1., mi nevezheto „tudomanos”-nak Marx tarsadalom-ellenes usziasaiban????

    Nem is emlitve, hogy valojaban NEM a sajat feltetelezese volt, hanem a Swajci prof. Wiesshaupt tarsdalom-rendszer elleni uszitasabol masolta.

    2., S ha, allitas szerint „tudomanyos”, mi tudomanyos tenyen alapozott?????

    3., S miert valt kudarcot felvilahszerte egy evszazadon at mindenutt??????

    4.,Talan azt is bevalahatna, ha „tudomanyos”, hogy miert a kegyetlen fegyveres eroszak alatal kelett kenyszeriteni a halarfelemlitett lakossagot barhol?????

    5., A dolgozo proletarok miert sehol nem voltak hajlandok azt szabadon valasztani?????

    6., Sot, miert ellenzte vilagszerte a lakossag tomegei, sot ma is eletuket reszkirozva menekulnek milliok a ‘sikereitol’???!!!!!

    7., Talan hajlando lenne bevallani azt is, hogy CUKIHARA miert nem eli-sajat eletet abbak lehetosege alatt?????

    Minden feltett kerdeseket szamoztam, hogy Maganak egyszerubb lenne valaszolni minden eggyes kerdesre!!!!

    (Het egyszeru kerdes, remelek het egyszeru, valo es ertelmezzheto valszokat!!!!)

  • WOGELEIN 7/11, 5;13 du.

    Vak Maga, vagy keptelen felfogni es belatni a tagadhatalanokat?????

    SENKI NEM ellenzi a mai Cubai allamhatalmat.

    Csupan maguk a Cubaiak elleneztek Castro gijtaturajat, de Kennedy buntette oket azert.

    Sot Obama elnok teljes-mertekben vissza-allitotta minden leheto kapcsolatokat a Cubai diktaturaval.

    S Cubai hatosagok amely ultrasound fegyverekkel tamadt es sertett tobb tucat US kovetsegi egyeneket.
    A US SEMMI Cuba ellnes tetteket NEM gyakorol!!!!!

    Cuba korlatlanul kereskedhet a US-ban termekeivel.
    Vajon mi ketseges vagy erthetelen Maganak abban??????

    Sot a US azonnal visszaszallit minden eggyes menekulo Cuabaikat naponta.
    Tobb mint 500-t ez evben!!!!!

    Cuba korlatalan a vilag altal mint amadar az egen.

    De vajon miert van Cubaban elelmiszer es minden szuksgeletek hianyban, st meg cukor is?????

    Minden alapveto elelmiszerek, rizs, bab, cukor jegyre vasarolhato a alkossgaiknak. Miert??????

    Cuba a vilag cukortermelo orszaga volt evszazadokon at, s ma cukor hiany??????
    Termelt 9-10 millio tonna cukrot evente. Ma ali 1-2 millio tonnat.

    s az csak a Castro diktatrura kezdetetol am, 60 even at, soha Cortes/Pizzaro hoditasai idejetol nem volt.

    S az masolva Venezuelaban is.

    S vajon miert Raul , sot Maduro Venezuelaban udvarolnak a „kapitalista toke” befektetesekert, miutan mind elraboltak es tonkere tettek nemzeteik kozgazdasagat es a lakossagot kegyetlen diktaturaikal uraljak?????

    A Moszkva-Beijing allitasain Maganak nagyon szukseges a nap hireit tudomasul vennie!!!!!

    Putin oligarchiaja a volt Orosz birodalom feltamasztasan mukodik Sztalinista modszerek alaklmazasaival gyakran.

    Naponta Putin a fegyveres-eroszak fenyegetesivel, sot neha eleslovesekkel is a Foldkozi tengeri gyakorlatok alaklmaval.

    Xi elvtars a CCP 100, evforfulojanak unnepelesevel ismetelten a „fejbeveresek”-kel fenyeget ami Kina bvilaghodito celjait ellenezne.

    Sot a napokban a CCP a Kinai „kapitalista kpozgazdasag” eros korlatozasait kezdte gyakorolni.
    A „Didi” , „Alibaba” , „Informacios technika” es a „penzugyi-rendszereik” ellen.

    Javaslom olvassa es ertelmezze a vilaghireket mielott rikacsolna!

    Panaszkodik hogy azt ismetelten jelzem, de Maga keptelen ezerszer sem felfofni.
    Vajon miert probalja a tagadhatalan valosagot tagadni????

    Miert nem olvassa a GRAMMA-t ?????

  • Orsós Elemér:
    „Szent Szivarvég! Hogy a Nekohn ilyen szarban van ezt nem tudtam!”

    Bizonyos vonatkozásban most tényleg nehéz lehet nekik, de azért hadd ne sajnálom meg őket. Nem anyagilag nehéz, mert a lapot – Köves Slomó irányította EMIH, Magyar Zsidók Szövetségén keresztül – Orbánék bőven kitömik pénzzel. De azért gondolja meg, hogy nem lehet könnyű egyszerre az emlékezetpolitikában kinyalni Orbánék alfelét (vö. Horthy mint politikai példakép) anélkül, hogy az 1938-44 közötti állami „zsidópolitika” néhány, esetleg még élő túlélője, illetve azok leszármazottjai ne hagyják ott a francba őket.
    Lényegtelen, de megjegyzem, hogy a Neokohn korábbi elég tehetséges főszerkesztője, Seres Attila erősen jobboldali libertárius volt, de ahhoz, amit Kövesék követeltek tőle, nem volt gyomra, s nem volt kedve szembeköpni önmagát.

  • Orsós Elemér
    2021 július 11
    4:53 de.

    Orsós uram – tökéletesen irreleváns, hogy mit maszatolsz össze, miután mindannak amit itt előadsz a családoddal kapcsolatosan, köze sincs ahhoz, melyről tárgyszerűen írtam, és amelyre rákérdeztem immár kétszer is – feleslegesen!
    Izzadtságszagúan mellébeszélsz, annak ellenére, hogy világossá tettem, semmiről nem óhajtok vitát nyitni, sem bekapcsolódni, továbbá nem akarlak meggyőzni semmiről – egyáltalán elvi kérdésekbe nem óhajtok bele menni! Konkrétan a zászlókról volt szó, „kinek éri meg, és miből… stb” továbbá bizonyos „befolyásolási kísérletekről” melyre sarkalatos válaszom volt ! Neked azonban célirányosan semmire, mindazokból amit felvetettem!
    Az irományod második fele meg olyan penetránsan zavaros, hogy őszintén, nem igazán fáradoztam a megfejtésével!

  • Bendeguz79
    2021 július 11
    3:12 du.

    grizi

    #1 – #7.

    mert hüje vagy! és hazucc! (most érted? ez elég rövid?)

  • Bendeguz79
    2021 július 11
    3:43 du.

    grizi hány napot (évet???) éltél Cuba – ban?

    én röhögök rajtad, te nem is beszéled a nyelvet a híres cubañol – t?

    nekem meg Atabey -i szlengem van belőle…

    így is lehet összerakni valamit ahogy te itt de akkor is SARS semmi más!

    de csak írjál… mindenki hüje csak te vagy a trolibusz (a 72 -es?)

    ez a beírásod is „ojan” gay re sikeredett (maricón)

  • Geyza
    11.9:47

    Attól még, hogy a SzU 1962-ben a nagymértékű tengeri haderő felvonulására, nameg a józan eszére hallgatva visszavonta a Kubába telepített rakétáit, „Moszkva” máig sem felejtette el, hogy US akkor nem tartotta be a Kennedy által Hruscsovnak megígért török-határmenti tömeges amerikai rakéta-támaszpont felszámolást. (Ti.azokat nem vonták vissza.)

    Ezért – mint idefönt már Rodeo11 is utal rá – egyrészt a Monroe elv alapján már eleve és amúgysem megbízható önfelhatalmazott gigahatalom közelsége, másrészt a 62-es rakétaválság megtapasztalt inkorrekt partnerségi viszonyait Moszkva sem felejtette el, ergo Kubával ma sem lehet – a Te szóhasználatoddal – szarakodni, mert az világháborúhoz vezet.

    Mindettől függetlenül, Kuba korrekt mód’ ma is betartva a korábbi kétoldalú „bérleti” 😀 szerződést továbbra is megtűri a földjén a börtönéről is hírhedt US guantanamói „haditengerészeti” támaszpontot…

    Guantanamera…! -V-

  • Bendegúz
    Maga dühből közelít, az pedig csak távolító viselkedésmód. Ráadásul szabálytalan is. Maguk – antimarxisták – legszívesebben belénk lőnének, de hála a NET-nek ezt ma még egyelőre nem tehetik meg. Ilyeneket mond pl, hogy én rikácsolok. Soha nem teszem, de különben is, maga hogyan látja, vagy hallja 6000 kilométerről, a nagyszerű Florida mindig napos fövenyéről…? 🙂 Sziveskedjék tehát emberhez méltóan kommunikálni mélyentisztelt apatigris… Amikor a kérdésfeltevésbe eleve belekeveri a saját végítéletét, hogy „társadalomellenes, meg, hogy uszító” akkor csípőből szegi meg már az ókori dialektika főszabályát, hogy kérdéshez tilos a feltevő előítéletét hozzáfűzni!

    1./ A marxizmus A modern világ megértésének a sajátos nézőpontja, amely áll marxistaista
    – filozófiából,
    – gazdaságelméletből és
    – politikaelméletből.
    [1/b: A tudományok a korábbi elméleteket is felhasználva fejlődtek adott kori szintjükre {válasz Wesshaupt teóriára}]

    2./ Sok-tíz és százezer tény támasztja alá a marxista tudományt. A világ mai állása, pl. a globalizmusnak nevezett gazdasági imperializmus tökéletesen ezt igazolja. Ha komolyan érdeklődik iránta ajánlhatok a marxista tudomány témakörében pár-száz könyvet akár magyar fordításokból is. Rajta Bendegúzuram!

    Egy biztos, a marxizmus nem hit, nem hidelmeken alapuló, vallás jellegű ópiumbarlang, hanem tényeken és csakis tényekre épülő komplex társadalomtudomány.

    Történelemfilozófiáját szigorúan a természet és az ember szakadatlan viszonya, ill.harca határozza meg. Ez a harc nem lineáris,hanem tagadásokon keresztül vezet a . h e g e l i . l o g i k a . tézis-antitézis-szintézis sémáján keresztül az ellentmondásos harc igazi feloldásához, hogy a korábbikat újra szintetizálhassa… Például az ember kezdetekben nem egyénként, hanem az emberi nem, a csapat részeként, determinált. Semmiképp nem politikai személyként része a történelemnek, majd csak a társadalom fejlődésének évezredei teszik őt homo-politikussá…

    Egyébként a rendszer kvintesszenciája maga a . d i a l e k t i k u s . és . t ö r t é n e l m i . m a t e r i a l i z m u s.

    3./ Röviden annyi válaszolnék, hogy csak azért, amiért
    Newton, Galilei, vagy Darwin, stb.stb.stb. tudományos megállapításai is . é v s z á z a d o k i g . nem leltek – sokszor még ma sem – megértésre. A társadalmi struktúrába törvényszerűen berágódott retrográd, konzervatív erők oly mélyen beivódtak nemcsak a felszínbe, de szinte az egész szerkezetbe, mely vízkőhöz hasonlóan látszólag fixálná a régi matériát, ugyanakkor inkább erodálja, és feszíti. Ez a maradiság a haladás erőit is megosztani képes. Így az egyenesvonalú fejlődés helyett a fent említett hegeli logika szükségszerű ellentmondások szerint bomlasztva, egy spirális haladáselméletének felel meg.

    4./ Nekem nincs mit „bevallanom”, Bendegúznak annál inkább a maga csökönyös horthyzmusáról…

    Ami pedig egy elmélet hibás és tendenciózus rosszszándékkal félremagyarázott gyakorlatát illeti azokat mindig az idő előtti, a türelmetlen, vagy egyéni hatalmat is csak magának akaró akarnokok ezt kihasználó önigazoló, ill. az eredeti elmélet lényegétől merőben eltérő belemagyarázás és rossz gyakorlat okozza és okozta. E visszaélések az elmélet tisztaságával több helyen vezettek a Marxizmus a gyakorlat abszolút eltorzulásához, ahol csak a zászló volt marxista, az elméleti háttér kiradírozása mellett. A legjellemzőbb az effajta autoriter gyakorlatnak személyi kultusz amely . t e l j e s . m é r t é k b e n . üti Marx világszemléletéből adódó objektív látásmódját és rendszerépítési elképzeléseit..

    5./ „A dolgozó proletárok miért nem voltak hajlandók…?”
    Ugyanazért amit a 4./-ben kifejtettem és még egy: Marx külön súlyt helyez a munkás öntudat nélkülözhetetlen szerepére, amely nemcsak tanulásban, de a szakszervezetekben végzett kitartó érdekvédelmi munkában fejlődik ki és edződik. Ehhez is a szükségszerű(!), a legfejlettebb tőkés gazdaságban működő fejlett szilárd világszemléletű mozgalmi munkások hada (de nem a legfejletlenebben kierőszakolt anarchikus állapot).

    6./ Felszíni jelenségek nem érdemesek a vitára. A kapitalizmusról nemcsak katonai, de gazdasági vonatkozásban beszélünk globális kapitalista rendszerről, mely tény és gyakorlat bárki . a k a r a t á n . k í v ü l . is marxi szükségszerűséggela . t ő k e . a saját fiát 😀 , magát a munkásosztályt rendeli globális, tehát ugyancsak világformáló jelentőségű szerepkörébe, egyelőre még a távolkeletre, de kitudja meddig.
    Ez a létszámában többmilliárdos tömeg pedig nem pusztán termelőerőt képez, annál sokkal több van benne…

    7./ A történelem nem kívánsághangverseny még akkor sem ha egyesek megpróbálnak kibújni a folyton forgó kerekei alól. Ezek spontán találkozása szabja meg, hogy az . e g y é n t . hová is veti „a sorsa”. A történelmi időszerűséget pedig a törvényszerűségek és szükségszerűségek fogaskerekeinek egybeesése szabályozza, illetve hozza működésbe. Ezért én se mehetek olyan helyre, ahová szívem óhajtja. Persze azt nem árulom el önnek se, hogy melyik az a hely…

    Utóirat, válasz Bendegúz79 bevezető e l ő í t é l e t é r e, ahol ő kijelenti, hogy Marx egy „társadalomellenes uszító”:

    a./ Tévedés azt hinni, hogy a százmilliók képviselte társadalmi többség az általa megtermelt javak nyereségéből a maga létszáma által képviselt mértékben akar részesülni is, azaz a termelőeszközöket birtokló 5 % se részesüljön aránytalanul nagyobb arányban abból,az egy társadalomellenes világnézet volna.
    b./ Hisz ön írja 5./ kérdésében azt, hogy lám a
    „proletárok nem is hajlandók azt választani”
    ti. a szocializmust…
    Na most, ha valóban ez lenne a helyzet, tehát nem fogékonyak az eszmére, akkor az Ön részéről továbbá teljesen értelmetlen szájtépés, u s z í t á s r ó l . fecsegni,mert Ön ezzel azt is állítja, hogy a munkásosztály a világ minden országában[?]ragaszkodik a saját kellemes kizsákmányolásához. Kérem hát ezek után Bendegúz 79-et, hogy ilyenformán máskor már ne is emlegesse többé a Marxizmust, mint egy lázító eszmét, mert az arra szerinte már teljesen alkalmatlan nézetrendszer.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 július 11
    5:18 du.

    Kedves Besancon, én meg úgy vélem hogy, ez a nemiséggel való maszatolás nem egyébb a globális fősodor terelésénél ami leginkább Európa etnikai és gazdasági összekuszálására, majd megrogyasztására irányul, mert sehol máshol nem vetik be ilyen arrogáns vehemenciával mint itt, amivel még egy lapáttal rá lehet rakni a -a már aggasztó- európai negativ reprodukciós ráta fokozásával is!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2021 július 11
    4:37 du.

    Nagyon köszönöm, ezt sem tudtam! 🙁

  • Geyza

    csak nagyon halkan súgom, mert lehet hogy nem szabad beszélni róla …:
    Horn Gyula pufajkás volt – komcsi hóhér akinek kormányzásával visszajött a hazug komcsi világ, egyenlő a NER-rel

    Németh Miklós és szűk környezete viszont liberális szociál-demokrata (nem volt se tégla, se pufajkás)

    Nem fárasztom magam tovább – valóban felesleges – megérteni és felfogni a különbséget talán a Göllner András képes – (kapacitálom erre, – mármint szakmájából adódóan – bár nem sokszor jön le az Ö hozzászólásaiból se)

    Honnan várhatnám hogy csakis a magyar valóságon táplálkozó egyedek képesek lennének megérteni a különbséget a liberalizmus és a „baloldaliság” mint elmebeteg besorolás eltérő értelme között.

    Ne izgasd magad, én sem izgatom – tisztában vagyok vele, hogy nem érted és ebben az életedben nem is fogod megérteni amit leírtam

    Csak jó lenne, ha a fasisztázás, nácizás és hasonló gyalázkodások értelmét megpróbálnád felfogni
    LEGFÖKÉPP A KÖVETKEZMÉNYEIT ENNEK A NEGATÍV, NIHILISTA, DE ANNÁL INKÁBB CIGÁNYKODÓ BEKÖPÉSEKNEK!
    Mennyivel másabb ez mint egy fradi-B2-es belőtt bumburnyák tobzódása a nyílt utcán?

  • Cukihara!
    07.12.2:35

    Bendegúz sikertelen tetemrehívására adott sikeres válaszaidból csupán a 4./-re kívánnék reagálni egy elmélet eredeti szándékát félremagyarázó, illetve annak hibás autoriter gyakorlatát vitató jogos állításod helyénvalóságára azzal, hogy a Marxizmus védelmében felhozott helyénvaló érvek vajh nem ugyanúgy igazak és relevánsak e például a kérdező B79 Horthyzmusa esetében is?

    Voronyezs

  • Voronyezs /13.3:42

    Előszöris Horthyzmus, mint „tudományos elmélet” egyszerűen nem létező fogalom. Igaz, hogy a politikatörténetben, ill. a történelmi gyakorlatban csak már megtörtént, elméleti síkon alá nem támasztott spontán történések sorozata, tehát egyfajta elméleti sodródás jellemzi. Eszmei munícióit is csak a múltban kotorászva meríti és semmi progresszív elemmel azt fel nem újítva, csupán a hátrafelé nyilazás anno még virtuóz magyaros filozófiáját alkalmazva egy modern korra erőlteti.

    A „rendszer” ideológiai önmeghatározása is: ellenforradalom. Ez a melléknévként is használható jelző határozza meg két-és fél évtizedre előre az onnan követendő elméleti irányt is, amely a pogány, Honfoglalás előtti miszticizmustól a szigorúan keresztény klerikalizmus és antiszemitizmus vezérvonal koncepcióját követve, végülis egy hamis és harcias nemzetromantika és irredentizmus hálójába végzetesen belegabalyodva leheli ki a ’19-ben fogant, lelketlen sötétségét.

    A Horthyzmus, ahogy jött úgy is ment. A háború szülte forradalmi-ellenforradalmi helyzet adta egyik pillanatról a másikra. Senkit ne tévesszen meg az a tény, hogy létezett egy a születésekor a Szegedi gondolat nevet kapott tervezete, de inkább haditerv mely abszolúte nem tesz eleget semmiféle elméleti, idológiai, de különösen nem a tudományosság követelményének, mert nem is arra született.

    Ezért, nagyon fontos azt is vizsgálni, hogy míg a Marxizmus részletes tudományossággal elemzi a világ dolgait, addig az úgynevezett Horthyzmus – mégcsak nem is elmélet – pusztán katonai direktívákkal, napiparancsokkal lép színre, majd később ugyanígy intézkedik törvényhozásában is.
    Teszi mindezt tagadva ’48 és a Kiegyezés progresszív hatását a magyar fejlődésre, ugyanakkor harsogó propagandával játssza meg az állítólag ideológiailag számára már egy évezrede meghatározott földesúri uralmi rendszere legitim mivoltát, vagyis a Horthyrendszer jogos létezését. Ugyanakkor kötelez a magyar tudós nemzedéket e koncepció tudományos köntösbe öltöztetésére és szigorú betartatására. Ennek élenjáró legnagyobb ideológus művelői gr.Teleki Pál, gr.Klebelsberg Kuno,stb.

    Amúgy kösz’ a kérdést:
    Cukihara

    .

    UI
    Mint Horthyzmust, ezzel az erővel tudományos elvként említhetnénk akár Pinocetizmust, vagy Marcosizmust is. A nácikkal parolázó és ezerszám befogadó Peronizmust viszont tényleg szokás így emlegetni.