Kertészeti: Nyílt levélként a polgármestereknek

2021 augusztus 3 9:47 de.51 hozzászólás

Tisztelt Dr. László Imre, mint kerületi, de első sorban Karácsony Gergely, mint fővárosi Polgármester urak!

Dr. László Imrének köszönettel, hogy legalább jelezte megőrzési szándékát. De tekintettel arra, hogy a hallgatás talán az ismeret hiányának a következménye, a főváros polgármesterének is szeretném jelezni: a főváros XI. kerületében van egy igencsak patinás tanintézet, mely valaha önálló képző helye volt a magas színvonalon képzett kertészeknek. Még van. Ez az, amit rövidítve manapság is csak mint „Kertészetit” emlegetnek, és a Villányi útról nyíló parkolón kívül oktatást biztosító épületekkel, és a Ménesi út felett egy meglehetősen régi arborétummal is rendelkezik.

Ha esetleg a közjogilag kicsit nehezen megfogható, és egy arborétum sorsánál talán Önnek érdekesebb, előválasztás során egy gondolat, egy mondat erejéig szakítana rá időt, akkor biztos van az irodája környékén olyan, akinek a munkaidejébe belefér az információk összeszedegetése a valamikor önálló Kertészeti Egyetem, és arborétuma, sorsát illetően. Ezt követően talán tudna időt szakítani a személyes, illetve polgármesteri véleménye artikulálására azzal a hírrel kapcsolatban, amely a közelmúltban jelent meg a Magyar Narancs jóvoltából. Mely úgy tudja, hogy leporolták azt az ötletet a Villányi úton található egyetem beszántásáról.

Tudom, az ötlet nem új. Igaz, ellenzéki politikusként tett ezen irányú, nyilatkozatairól sem túl sok emléket őrzök. De ez utóbbi lehet az én hibám. Azonban most, hogy polgármesterként lenne lehetősége, illetve hatalma szólni, a hallgatás, ha a csend arat, az Ön hibája marad Karácsony Gergely úr. Ön aki oly előszeretettel beszél a „zöld dolgokról”. De egy nagy közigazgatási egység vezetőjeként is lehet súlyos a véleménye. Ha van ereje kiállni legalább a valós, tényszerű tájékoztatás érdekében. Bevallom, nincsenek illúzióim. De örömmel venném a cáfolatát annak, hogy nem csak a nagyobb hatalom felé vezető ugródeszkaként tekint a fővárosra, hanem tényleg érdekli, hogy mi zajlik a bicikliutakon túli világban.

No meg persze az is jó lenne, ha egy „ez kérem az egyetem belügye” típusú, a valós véleményt megúszó semmitmondásnál kicsit messzebbre ragadtatná magát. De természetesen tudomásul veszem a vélemény hiányát is. Az is egyfajta vélemény.

51 hozzászólás

  • Mondjuk sok illúzióm nincs, hogy Karácsonynál a bicikliutak és az arborétum versenyéből mi kerül ki győztesen. Különösen most, hogy a hatalomvágy függönye szűr meg mindent, ahogy budapesti főpolgármesterként elindult körbetarhálni szavazatokért mindenhova IS.

  • A volt Kerteszeti Egyetem mára resze lett a volt Agrartudomany Egyetemnek (GATE).
    SZOMORÚ ERDEKESSEG, hogy az egesz vezeteset lefejeztek, kormanykatonakat raktak a döntőtestuletebe. Fajsulynelkulive valt az eredeti autonom rendszer!

    Ki is rugtak a leghaladobb szemleletu oktatokat (biogazdasag, okogazdalkodas csaladi gazdasagi meretben, ….)

    A Kerteszeti egy specialis aga a gazdasagnak. Foleg a feldolgozoipari es a boraszati resze!

    Nem tudom, hogy a nemzeti gazszerelonek faj-e a fogazata az oriasi gellert-hegyoldali birtokra (a botanikus kerttel egyutt az egyetem), vagy mi a vezerelv, de lehet, h tobb, mint hiba lenne megszuntetni!

    (Vagy atkoltoztetik Godollore azokat is?)

    O1g-s nepszavazasi kerdesekre valasz!

    Akarja-e Ön, hogy a gyerekeinknek a NER által irányítottan kontrollálatlanul fasiszta eszméket propagálhassanak a közoktatási intézményeinkben?

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, ha netán peticióig is hajlandó elvini ezt a nemes és szerintem túl szelid felszólítást, akkor máris jelentkezem első -pártfüggetlenül zöld- aláíróként!

  • Valamikor a hegyoldalt bulgárkertészetek sokasága övezte.
    Igaz zömében svábok voltak a tulajdonasaik és müvelöik, igazi melegházakkal tüzdelve. Anno elátta Budapest zöldségszükségletét.

    Mignem antall jozsink jóédesapukája (a „zsidómentö”) ki nem telepitette a többségüket, (néhányuk maradhattak cselédnek a házaikba betelepült „speciális elvtársaknál”
    Akik természetesen a továbbiakban nem zöldséget, hanem annal sokkal fontosabbat „A SZENTSÉGES MARXISTEN TANAIT VOLTAK HIVATOTTAK PLÁNTÁLNI A MAGYAR SZÉRÜN.”

    Ebben a környezetben nött ki a Kertészeti Egyetem – csakhogy mielött valakik nem értenék mit keresett a gellérthegy oldalában (déli lejtöi) egy ilyen intézmény.
    Nagyon is jogosan volt és van az ott!

  • Az egyetem régi, és a vezér rokonsága még vályogvető segédköszörűs volt, amikor itt már értelmiséget képeztek. Valószínűleg ez is fáj….

    „A tanintézmény története 1853-ig nyúlik vissza, ekkor alapította Entz Ferenc Pesten a Haszonkertészeket Képző Gyakorlati Tanintézetet, amely pár év elteltével, 1859-ben Budára került Kertész- és Vincellériskola néven. Az elméleti oktatás mellett története e korai szakaszában alakították ki több kataszteri holdat kitevő területen, a Gellért-hegy déli lankáin az iskola később Budai Arborétum néven ismert kertészeti telepét, ahol a gyakorlati munkát sajátíthatták el, illetve növénynemesítési, szelekciós kísérletekkel foglalkozhattak a diákok. 1894-ben az intézményt az 1893-ban alapított Budapesti Pomológiai és Kertészeti Intézet integrálásával párhuzamosan átszervezték. A hároméves képzést nyújtó, Kertészeti Tanintézet néven tovább működő iskolába ekkortól fiúk és lányok egyaránt járhattak, amennyiben előzőleg elvégezték a gimnázium hatodik osztályát vagy valamely középfokú gazdasági tanintézetet. A hároméves tanulmányi időszak végeztével és a záróvizsgák sikeres letételével a diákok oklevelet kaptak.”

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 3
    2:51 du.

    Sajnos nem igazán ismerem a peticiók hatékonyságát. A netes peticiók kapcsán szkeptikus vagyok.
    Az viszont jellemző, hogy a főpolgármestenek egy kukk szava sincs….
    Talán még nem kapta meg a véleményét emailben.

  • Jo, jo, tobb erdekes es tanulsagos beszamolok.

    DE miert ottan mindent az allamhatalom egyedul kepes ,vagy talan engedelyezve mukodtetni?

    Miert nem a kerteszek es a kerteszeti szakertok es annak az erdekelt szakertoi????

    Eltudnak a magyarok kepzelni csak egy percre is, hazajukat a sajat ohajaik es kepessegeik alapjan mukodtetni?????

    Miert minden alanyon az allami burokracia a mindenhato, az isten ????

    Barki kepes lenne arra oszinte es logikus valaszt nmyujtani????

  • A kerekítési hiba pártjának nevében főpolgármester hallgat.

    Karácsonynak továbbra sincs véleménye.
    Igazi karakán zöld politikus. Penész-zöld legfeljebb.

  • ANDREW_S;

    Persze hogy halgat neman, bizonyara onerzeteben belatja, hogy semmi joga orrat beleutni masok, ill. ez alakalommal , a kerteszek dolgaiba.

    De miert maradt ANDREW_S holt-nema azon???????

  • Minden „peticio”-ik es magan level kerelmeik valoban csak toilet-papir.

    Ha valamit ohajtananak elerni a pereles az egyedulli jogos eljaras.

    Ha arra a meghatarozott idon-beleul nem reagal, koveteleseik sikeresek es torvenyesen vegrehajthatok!!!!!!!

    Az lehetseges, jogos, nem draga es van sok allitolagos ugyvedeik.

    Hat miert mindeg csak a teljesen jelentektelen blah-blah-ik?

  • Bendeguz

    Már irtam, hogy Kertész Ákos pontosan megválaszolta
    A magyar egy alattvaló nép

    Megszokta hogy a kanászok, juhászok megmondják, hogy merre van az arra.
    Magyarul egy alattvaló nép

    A magyarok nem azokat akarják megválasztani kormányzásra, akik adminisztrálni fogják az országot, nem „minisztereket” akarnak a kormányrudnál látni (magyarul: segédkezök,v. szolgálók v. ministransok) – nem, hanem a magyarok minden választosan királyt választanak és azok segédjeit.
    Azokat akiknek majd az elkövetkezendö 4 évben szeretnék a kezüket b¨ny´llal nyaldosni, amikor véletlenül egy olyan csontot vetnek az asztal alá, amelyikt maradt egy husfecni.

    Ebben semmi, de semmi különbség nincs mentálisan sem a „jobboldaliak” sem a „baloldaliak” – a különbség csak annyi, hogy mindegyik tábor olyan URASÁGOKAT kiván maga felett látni/érezni aki hitük szerint velük kedvesebb lesz

  • GABRIEL:

    Kertesz Akos maga volt az emlitett „moslek zabalo”-ja !

    Emberilenyek mind egyenloen teremtettek, senki nem alatvalo, sem feljebb valo, csak remesen felrevezetett.

    S az a fel-evszazados hazogsagok eteteseivel nem csoda am.

    Persze igen hamarosan szukseges hogy valaki felrazza oket az ostobasaikbol, mielott tul keso lenne az.
    Az ido nem var senkire!!!!

    Akli lemarad, az elmarad talan orokre is, ami ketsegtelenul a KMH hozzaszolloinak a tobbsege alkotjak.

    Felvilagositasra van szukseguk, nem a hazogsagok megallasnelkulli ismetlesere!!!!!
    Csupan akik a mukltban remelik tartani a nepet munkalkodnak azon a celon, de a tobbseg atlat am a hazugsagaikon!!!!

  • Miert nem letezik a „level” a kerteszeknek????

    A polgarmesterek csupan a piocak, serkentsd es segitsd a kerteszeket akik alkotnak, termelnek es produkalnak a nep-javara.

    Mikor fogjak a polgarmesterek es mind a politikusok labait a tuzhoz tartani?????

    Arra a magyarok tul gerincetelenek. Hm????

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 5
    11:24 de.

    Nem volna kedved érthetően leírni, hogy mit szeretnél mondani?

    Az elejét még csak-csak kihámoztam.
    Arra: ha egy magát „zöld”nek mondó politikusnak nincs véleménye, akkor vagy gyáva, ​vagy ostoba.
    Ha ez az ember a főváros főpolgármestere, akkor mindkét eset szánalmas.
    Ha a főváros főpolgármesterének nincs véleménye az egyetem, a Budai Arborétum kapcsán, az különösen szánalmas. Alkalmasint bármelyik egyetem kapcsán szánalmas.
    Így Karácsony vagy végtelenül gyáva, vagy végtelenül szánalmas. Egy felelősségpánikos és emberileg szánalmas miniszterelnöke pedig már van az országnak.
    Eddig sem volt a kedvencem Karácsony, de ezzel kiírta magát nálam a politikából.

  • Gabriel
    2021 augusztus 5
    6:26 du.

    A Kertész Ákos féle nagy megmondásoknak van egy gyenge pontja.

    Vagy ő nem olyan, de akkor ezzel kivonta magát a magyarság köréből. Mely esetben mi köze hozzá.
    Vagy része az általános alanynak, de akkor ő sem több egy szervilista figuránál. Viszont ebben az esetben milyen alapon szól le globálisan másokat.

    Arról nem is beszélve, hogy pont ez az általános alanyú megmondás vezet oda, hogy X. vagy Y. el kezdi megmondani, hogy ki a a magyar. Ami a hunagrofasizmus előszobája.

    Nem. Lehet konkrét ember személyiségéről konkrét véleményt mondani, ha az illető pszichiáter. Ellenkező esetben eldöntheti, hogy kivel ül le kávézni.
    De nekem se Kertész Ákos, se Orbán Viktor ne írja elő, hogy milyen a magyar, és ki a magyar.

  • Andrew_s
    2021 augusztus 6
    8:00 du.
    te valaha, bármiről, bárhogyan meg tudtad győzni K.G.-t?
    neki van egy fixa ídeája, hogy kavarjon a KMH-n és sok sületlenséget elhincsen…

    én feladtam… mikor nem kapja meg a napi (ismered a nagy görög legendát? Atlasz volt erre kitalálva… „imádom” amíg talajt tudott érni verhetetlen volt de amikor valaki a … akkor meghalt… gábrielünk is ugyanez a karikatúra a hősről aki nem bírja szusszal csak … ismétli mint a kereplő… + ródejó egy hüje!

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 augusztus 6
    7:56 du.
    Andrew_s
    2021 augusztus 6
    8:00 du.

    Pontosan!

  • Andrew_s
    2021 augusztus 6
    8:00 du.

    Felismerni a magyart peckes járásáról..

    (Első sora egy régi költeményemnek.De tovább nem jutottam hehe)

  • Andre_s

    „Vagy része az általános alanynak, de akkor ő sem több egy szervilista figuránál. Viszont ebben az esetben milyen alapon szól le globálisan másokat.”

    Nem hinném, hogy ö kilógna a sorból
    A szavai a lényegesek – (a tömör megfogalmazás)
    Ha a szavait adaptálom valakinek, az nem jelenti azt, hogy az illetöt isteniteném, söt még azt sem, hogy ugy általában bárki fölé vagy mellé helyezném. Nembeszélve arról az apróságról, hogy nem is ismerem.
    Hogy egynéhány irását elolvastam, ez semmire nem jogosít, pláne hogy valakit megitéljek.

    Pontosan ezen gyürjük itt már évek óta egymást – hogy sajnos az elmult egy-néhány generációnk olyan korszakokba születet bele és nöt fel, ahol bizony az egyéni szabadságjogokat csak hirböl ismertük, nem a börünkön tapasztaltuk. Érted? Mindnyájan …

    Sajnálatos módon Orbán Viktornak volt egy elejtett mondata – amikor a politikusi pályafutását elkezdte, már utaltam rá, de talán ugy ahogy akkor sem, ma sem tünt fel még Neked sem a mondatának a sulya:

    „A magyarok éretlenek a demokráciára!” mondta!
    Engem akkor ez felháboritott, de hamar rá kellett jönnöm, hogy milyen igaza van.
    Ezért fogadtam el késöbb a felajánlást külföldi munkára, holott még a Kádár-rezsim alatt osztrák ajánlatot is visszautasitottam.

    Andre_s
    Nem erröl szól itt ma minden, amit akkor ez kurta-furcsa mondat elörevetitett?

  • MI KÖZE VAN ENNEK A CIKKNEK A TISZTESSÉGBEN MEGŐSZÜLT KERTÉSZ

    ÁKOSHOZ ??! SEMMI.

    VALAKI PUSZTA NÉVAZONOSSÁG – mégcsak az sem – TEHÁT PRIMITÍV,

    GYENGE SZÓJÁTÉK APROPÓJÁN NEKIÁLLT SZART KEVERNI, S LÁM

    SIKERÜLT NEKI, VOLT MIT ÉS KIT…

  • Nem tudom, mivel vívta ki t. Szerz ellenszenvét a főpolgármster, de nem is fonos.
    Fontosabb, hogy nem tudja: a felsőoktatási intézmények és az azokhoz tartozó ingatlanok NEM az önkormányzatokhoz tartoznak, hanem a kormányzati oktatásirányításhoz. Nemrégiben neveztek ki ey kuratóriumot- 9 évre! -, ami hasonló ügyekben dönt. Valamennyi ovihű alattvaló -mégcsak egy árva kereszténydemokrata se szendereg közöttük. (A néma koalíciós „partner” most éppen Semjén agancsaival van elfoglalva.

  • T. Szerző úgy beszél a hatalomról, mintha az az ördög műve lenne. Holott a támogatók, egyetértők (hatalom) nélkül minden idea csak írott malaszt marad.
    Az ördög a hatalom megszerzése UTÁN kzdi meg tevékenységét. Ilyeneket sugdos: Hát milliók csodálnak! Megérdemled, hogy a házad mellé épüljön a csodás stadion a hobbidnak! Közpénzbl? Hát persze, miből másból? Hiszen te vagy a mesebeli szegénylegény, ai ilyen magasra vitte!
    Hogy nincs tonaterem az skolában? Ugyan már, a puják elrugdalózhatnak az udvaron – de közben csodálhatják a MŰ-vemet! Kivülrl…
    És hát a többiek se marahatnak hoppon! Az a szegény, akinek a mániája, hogy felszaarvazzák: had egyen neki ehhez nemzetközi közönsége! Megbízhatóan hozza a templomjárók szavazatát! Jó, jó, nem a hívőkét – dehát az ember ne legyen finnyás. Hogy inkább a Velencei tő megmenésére kéne e pénz?! Minek? Kicsit mocsaras, kicsit szárad: az alsőbb néosztálynak úgyis jó lesz. Az igazit, a Balatont már úgyis körbebetonotuk – nem lesz ez mégegyszer „néplavór! A plebsnek coki – zavarnák a vitorlás jachtjaink útját.
    Az elválasztásra stükség van: miután az ovi-párt megszüntette a kérfordulós választást – kizárva ezzel a koalíciókötés esélyét. Egyéb machinációk mellett ez is okozta a főkolompos és csapata háromszori győzelmét

  • Andrew_s
    2021 augusztus 6
    8:00 du.

    Módosítok (és be is fogom fejezni a művet csak más töltettel mint ahogy kb 15 éve terveztem) íme :

    „Felismerni a magyart PÖCKÖS járásáról…”

    Az összes honi médiából dől az, hogy kire célzok.
    Ő ma a pöckök között az első pöcök…

  • Geyza
    2021 augusztus 7
    11:18 du.

    Orsós Elemér
    2021 augusztus 7
    4:39 de.

    „Jago a negatív hős volt az “Ó te ló” – ban,
    mikor is az a féleszű ló mór megöli az asszonyt a negatív hős ármánykodása miatt.”

    Kedves Geyza, azt gondolod hogy, ha Zsófinak Desdemonát ajánlgatom, akkor az őt ármánnyal sírba juttató shakespearei szarkavarót nem ismerem?! 😀 Melleleg Zsófinak már voltam Biberach is! 😀

  • Találom

    Való igaz, hogy nem a polgármester dönt, hiszen akkor – remélem – fel sem merült volna ez a probléma

    Csak hát, mint városvezetönek – nem ártana egy kicsit agilisabbnak lennie – föleg ilyen kérdésben, – ha már a „méhlegelökért” elkötelezetten „kiáll” – (gondolom seretné a „zöldek” szavazatát (is))

    Mellesleg az Orbán esetében a „fülbesugdosás” nem a hatalom megszerzése után kezdödött
    Öneki már az Antall kormány utáni következö választás is „A VÁLASZTÁS ELVESZTÉSÉT” jelentette, hogy nem „került hatalomba” mindjárt akkor

    Csakhogy akkor a „Hitesek még jól teljesitettek”

  • CUKIHARA;

    Csupan az hogy megasra magasztalt Kertesz Akos es itten GABRIEL is a magyar nepet „alattvalo”-nak neveztek.

    Ha azzal nem eggyezne, hat miert azon kiabal, s probalja bizonyitani hogy legalabb CUKIHARA nem azok-kozzze tartozo???

  • talalom
    2021 augusztus 8
    4:09 de.

    Mond kedves Talalom.
    Egy főpolgármester szerinted politikus? Szerintem igen.
    Egy politikusnak lehet politikai véleménye egy jelenségről? Szerintem igen.
    A Budai Arborétum „zöld” kérdés? Szerintem igen.

    Karácsonynak, miközben magát „zöld” politikusnak definiálja volt a kérdésben publikált véleménye? Akárcsak az, hogy köze se, és szerinte betonnal felöntve lenne az igazi?
    Szerintem nem.

    Nos innentől Karácsony egy véleménytelen falusi pubi a biciklis hobbijával.

  • talalom
    2021 augusztus 8
    4:53 de.
    „T. Szerző úgy beszél a hatalomról, mintha az az ördög műve lenne. Holott a támogatók, egyetértők (hatalom) nélkül minden idea csak írott malaszt marad.”

    Tényleg? Nem mondod? Miből sikerült ezt levonni?

    A hatalomnak nem elítélése az, ha valaki nagyobb hatalomra tör. De az, ha valaki beagitáltatja magát (mert a pártja legfeljebb széljegyzet a toalettpapíron) főpolgármesternek, majd alapvetően csak ugródeszkaként használja a még nagyobb hatalomba, akkor annak a bizalomnak és célnak válik az árulójává, amire hivatkozva most ott van, ahol van.
    Ez nem a hatalmat, hanem az egyént minősíti.
    Karácsony amúgy nem az ördög. Az ördög egy logikus, intelligens entitás, csak a céljai nem pozitívak.
    Karácsonyt a fentiek egyikével sem gyanusítanám meg.

  • Cukihara
    2021 augusztus 8
    12:16 de.

    Kérdésed jogos, és Gábriel majd bizonyára válaszol rá, ha már iderángatta.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 7
    3:44 de.

    Nyertél. Nem.

  • OK „talalom”, Maga hirdeti, hogy kepzett es gyakorlott politikai propaganda szervezettkent volt kepezve.

    Hat miert nem teszi kepoesseget es szorgalmat oda ahol a meglatasa (mondas alapjan „a szajja”) van???

    Kezdje szervezni a nemzeti Alkotmany alkoto bizotsag megvalasztasanak lehetoseget?

    Amodon a nemzet lakosssaga szabad hatarozataik alapjan szabadon donthetne ,hogy valoban milyen hazat ohajtananak es mi megszabott modon mukodhetne minden.

    Az a demokracia legelso baba-lepese am.

    Allitotta partjanak tamogatasait ,s a partja nem penz-hianyossagban szenvedo intezmeny!!!!
    A sok part-ugyvedek talan kepesek es hajlandok is lehetnenek abban kozremukodni, ha nem tul lustak.

    S nem szukseges am semmifele politikai koaliciok, csupan a demokratikus modszer leszogezett rendszere, mint pl. itten az en hazamban, Floridaban gyakoroljuk, es szbadon valasszuk nem csak minden kepviselo es szenatusi kerulet valsztoiik mindet egyenileg, nevszerint, HANEM a kormanyzot es kabinetjenek minden tagjait.

    Ugy minden politikai alkudozasok hianyaval a kormany tagjai barmi-partok tagjaibol egyenileg valasztva.

    Mint ma az ellenzeki part-tagja, a kozerdekek (fogyasztoi)minisztere a kormanyzo kihivoja.

    S vajon miert nem lehetne Magyarorszag lakossainak is korlatlan lehetosege szabadon hatarozni, donteni a sajat eletuk ugyeinek intezeset?????

    „Kerdezz, gondolkodj es cselekedj”!!!!!!!!!!!!!!

  • Andrew_s:
    „A Kertész Ákos féle nagy megmondásoknak van egy gyenge pontja.
    Vagy ő nem olyan, de akkor ezzel kivonta magát a magyarság köréből. Mely esetben mi köze hozzá.
    Vagy része az általános alanynak, de akkor ő sem több egy szervilista figuránál. Viszont ebben az esetben milyen alapon szól le globálisan másokat.”

    Értem , Andrew úr! Ön azt mondja, hogy a társadalmat, rendszert vagy a társadalomnak valamely csoportját SOHA nem lehet érvényesen kritizálni. Hiszen a kritikus vagy maga is egy eleme a kritizált halmaznak, vagy nem. Előbbi esetben ő sem több egy szervilis figuránál. Utóbbi esetben viszont semmi köze hozzá, kussoljon.
    Tehát egy ember, aki történetesen nem foglya egy gyalázatos rezsim koncentrációs táborának, ne is próbáljon küzden a gyalázatos rezsim, de még a lágerek rendszere ellen sem, hiszen ha szabadlábon van, akkor ha rendszerben él, annak eleme, hiszen – ha nagyon alacsony szinten is – mindenki, ő is „szem a láncban”, tehát hallgasson. Ha pedig történetesen emigrált, sikeresen elmenült, akkor meg mi köze az egészhez? Semmi – mondja Ön.

    Igazán gratulálok a rég ismert „krétai paradoxon”, és annak számos modernebb formába hozott teológiai, filozófia-logikai változatának – a mindenkori, bármilyen hatalom érdekében – történő (hát, elég gyöngécske) felhasználási kisérletéhez.

    Andrew_s:
    „Arról nem is beszélve, hogy pont ez az általános alanyú megmondás vezet oda, hogy X. vagy Y. el kezdi megmondani, hogy ki a a magyar.”

    A Kertész Á. levél és és a magyaroszági „mutáns-fasizmus (amiben egyébként – ha nem vette volna észre – 12 éve élünk) nem látom az összefüggést.

    Andrew_s:
    „Lehet konkrét ember személyiségéről konkrét véleményt mondani, ha az illető pszichiáter.”

    Orbán „személyíségét” nem szoktam kritika tárgyáva tenni,
    egyrészt mert ha valami nem érdekel, akkor OV személye és személyísége. Elsősorban nemOrbánnal, hanem a rezsimmel, a rendszerrel állok szembe, annak bukását kívánom. Hogy OV-vel utána mi lesz, nem érdekel, foglalkozzanak vele a jogászok. (Nem vagyok bosszúszomjas, ha az esetleges jogi vádak nem bizonyulnak rá, OV akár még a Felcsut és vidéke focicsapat szertárosi tisztségéhez is viheti.)
    Még egy. Nekem úgy tünik – de nem biztos, hogy jól látom – Önnek nem utolsó sorban Kertész Ákosnak bizonyos, a „magyarokra” mint magyarokra sértőnek érzett megfogalmazása ellen van kifogása. Igaza van, talán helyesebb lett volna, ha Kertész azt írja, hogy „a magyarok – kivéve X.Y., Y.Z…. stb. hölgyeket és urakat – alattvaló mentalitásuak. 🙂

    Kertész „védelmében” hadd említsek meg egy-más művész nevét, mundjuk Berzsenyől kezdve Kölcseyn, Petőfin, Arany Jánoson, Adyn, József Attilán át Szilágyi Domokosig; az utóbbi egy versére mutató linkkel zárom hozzászólásomat:
    http://diakszogalanta.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1185173

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 8
    10:08 de.

    Biberach ?
    Azt ismertem !
    Itt lakott az utca túlsó végén.
    Szatócsboltja volt nekije……../Karinthy után szabadon/
    (Lehet hogy Rejtő.Há mosmán mindegy.Beírtam,nemtom javítgatni)

  • Andrew_s
    2021 augusztus 8
    11:23 de.

    Miközben az autók az akár három sávra is bontható úton egy sávba kényszerítve lépésben araszolva VALÓBAN szennyezik a levegőt.
    De a biciglisáv üres !! Néha elteker egy-egy „tisztaszemű” és megvetőleg nézi a vergődő autósort.

  • Előzőhöz:
    Jól értsük meg:
    Nem a kerékpár utak ellen vagyok,
    hanem az ellen ahogy idiótikusan megvalósítják.
    Például a totálisan kihasználatlan széles járdából
    csíphettek volna le egy keskeny sávot, a gyalogos-forgalom
    észre sem venné. Dehát az ppénzbe kerül !!! Egyszerűbb
    izomból jól KIBBASZNI az autósokkal.
    (Vörösödik a fejem a rohatt életbe.Ha eszembe jut…)

  • Kővendég
    2021 augusztus 8
    1:16 du.

    Azt ugye tudja Kővendég úr, hogy szánalmasan, vagy inkább gyalázatosan csúsztat. Ossza be melyik. Elvégre a saját rosszindulat-tartalékával leginkább Önnek kellene, vagy legalább illene tisztában lennie.

    Az általam az általános alanyra vonatkozó véleményhez, hogy a retkesen fészkes fenébe jön ide, van pofája idehozni ezt: „Tehát egy ember, aki történetesen nem foglya egy gyalázatos rezsim koncentrációs táborának, ne is próbáljon küzden a gyalázatos rezsim, de még a lágerek rendszere ellen sem,”

    Ha nem sérteném meg a derék, az ön szellemiségénél toronymagasan magasabb szinten levő, párosujjú kérődzőket, akkor hozzájuk hasonlítanám.
    Így csak röviden: sz–jon sünt. Harántfekvésben. Sokat. Különben ne. A szegény sünöknek lenne rossz, azok meg aranyos állatok.

  • Amúgy az tényleg érdekes kérdés, hogy tanult(nak aligha nevezhető) Gábrielünk miért is hozta ide Kertész Ákost. Talán azért, mert bár nincs véleménye, tudása, és elképzelése se sok, az amolyan örök provokációs szövegnek mégis jó.
    Valójában ő is egy Boda. Csak a színe más.

  • B79!Részleteiben nem ismerem az USA választási rendszerét: de az fix, hogy a kormány tagjainak személyét nem szavazással döntik el. Bár lehet, hogy miután kormányZÓról beszél, nem az USA kormányáról lehet szó, hanem csak Florida állam vezetőiről.De az ország mégiscsak az United States of America. A megyei közgyűléseket nálunk is így választják: bár tény, hogy egy magyarországi megye nem mérhető egy USA tagállamhoz – így más a jogviszony a központi kormányzattal.
    „Nemzeti alkotmány alkotó bizottság???? Ez meg miféle fura puska? Magyarországon, akárcsak az USA-ban közvetett demokrácia van: vagyis a társadalom különböző csoportjai választott képviselőik útján érvényesíthetik az akaratukat.
    Az alkotmányozás nem tréfadolog: mégha a főkolompos és tettestársai viccet is csináltak belóle. Nem is merik alkotmánynak nevezni.
    De ez már elég hosszas magyarázatot igényelne – és nem valószínű, hogy megérti az, aki a saját hazája jogrendszerével sincs tisztában.
    Nyugodt lehet- ha sikerül kellő többséget szerezni, a (k)alaptörvény is mehet, ahová való. (?agyarországon ehhez a parlamenti képviselők kétharmadának egyetértése stükséges.)

  • Ákosbácsinak maradéktalanul igaza van !
    de ennek fiziológiai okai vannak:

    Aki a Kárpát medencében él több-kevesebb ideig, el alattvalósodik. Vannak akik jobban, mások kevésbé.
    Gondolom a gének teszik.

    (sajna magamon is észreveszem néha ezt a tendenciát de harcolok ellene.)

    Biztos a Föld Csakrájának a kipárolgása miatt van.Ami kishazánkban található és a barmok oly büszkék reá, ahelyett hogy már régen berobbantották volna.

    Szerencsére a Kárpátok hegyvonulata nem engedi innen kijutni ezt a miazmát.
    Namost ha valaki innen elköltözik, idővel kigyógyul(hat)
    az alattvalóságából, hacsak nem hülyült el teljesen itt.

    Ha egy távoli országból érkezett eltölt itt valamennyi időt, nagy valószínűséggel alattvalóvá válik lelkileg.
    Igényli a felsőbbséget. Jól érzi magát ha megmondják mit kell csinálnia.

    Különös dolog ez kéremszépen…

  • talalom es Andre-s;

    A hatamom nem az ordog, de az ordogok mindenre hajlandok azt magukeva tenni barmi gazembersegekkel!!!!

  • Geyza
    2021 augusztus 8
    2:06. du.

    Botrányos amit javasolsz, a széles körutak széles járdáiból nem szabad elvenni, mert az ellen meg a 20-100 méterenként előforduló rom- és luxuskocsma teraszok jól tejelő gazdái jogosan ugatnának!!! Szóval azért lehetnének megértőbbek a belvárosiak, az ott lakók mehetnének a javasolt kerékpárral vagy gyalog is dolgozni, a külvárosban vagy vidéken dolgozók meg ereszkedhetnének le a helikoptereikből kötélen munkából hazaérkezve, a továbbutazók meg használják ki jobban a csodálatos tehermentesítő körgyűrűt és kerüljék a fővárost!!! És még tucatnyi jobbnál-jobb megoldást lehetne találni, de szakemberek szerint a mostani a legjobb!!!

  • talalom;

    Megjegyzesemben tisztan es felre-erthetelenul jeleztem ,hogy FLORIDA orszag, s nem az 50 tagorszagos allamszovetsegeket vettem parhuzamos hasonlatkent!!!!

    Ha a US allamszovetseget ohajtana talan parhuzamkent venni az Europai Unio-val, az lehetne erthetobb. Nem ?

    A Maga felvilagositasara, MINDEN koz-huvatali poziciok betoltese a szavazo lakosssag tobbseghatarozata altal, mindenik egyenileg, nevszerint valaszyva.

    Itten Floridaban az Alkoktanyunk modositasa a lakossaag 60%-os szavazatai alapjan tortenik.

    A US Alkotmanynak modositasa a US kepviselohaz (akik az ossz-lakossasag valasztott kepviseloi) 2/3-os tobbseg, a Szenatus (amely a tag-orszagok egyenileg, nevszerint a lakossaik tobbsegszavazatai alatal valasztva) kepviselik orszagaikat, s a harmadik lepes az OSSZ-TAGORSZAGOK 3/4-es tobbsegszavazatai alapjan tortenhet.

    Azert van az hogy tobb mint 10 ezer Alkotmany-modositas volt probalva , de csak 14 modositas valt valosagga.

    Mivel az Alkotmanyt elsokben visszautasitottak, egy 10 pontu-modositas volt probalva, de azt is visszautasittak a tagorszagok tobbsegei, majd egy 12 pontu modositassal masodszori porobalkozasra lett megszavazva a 3/4-es tobbseggel.

    Az a 12 pontu modositas ismerve a „Bill of Rights” ( a jogok levele). Az ami biztositja minden egeyen elzalogosithatlan jogaait merg az ossz-lakossag alatal is.
    Semmi kivetel nem letezhet semmi alapon!!!

    A nemzet az egyeni-jogon alapulva az elso naptol.

    Persze az emberilenyek erdekei es viselkedesei egyenloek vilagszerte. S annak lehetosgeit, vagy pusztitasait probalkozzak az elkpezeheto mindenfele modon alkalmazni.

    A szelszosegesek a leheto leg-szelszosegesebb modszerekkel is, de az alapelv, az Alkotmanyban leszogezve, az mindenki erdekenek biztositeka.

    S diktatura, sem kulso, sem belso eroszakkal , fegyverekkel, hadseregekkel, kulombozo trikkokel, modszerekkel eddig meg nem sikereskedett azt megsemmisiteni.

    A nep mindeg kitart a sjat erdekei melett ami biztositja szabad lehetosegeiket.

    A jozan gondolkodas es a tomegek erdekei mindeg feleulkerekedett.

    De vajon miert ellenzik azt es velik lehetetlennek azt az Europaiak?????

    Hiszen az az egesz emberiseg vilagszerti remnye es ohaja.

    Sehol, senki nem ozonlik a diktaturak orszagaiba beszokni!!!
    Vajon miert nem ?????

  • GEYZA 8/9, 5;09 du

    Agymosassal az „alattvalosag”-nak meghodol, HA nem ohajtott volna burtonbe, vagy a 60-ba , vagy Sziberiai gulag-ba jutni, vagy a kotelen logni.

    Ugy hajlando lett huseges es „ontudatos” alattvalaokent elni.

    Persze a rendszer ha nem is oly kegyetlenul, de ezer-esztndon at ment kivetelek nelkul.

    Sajnos a regi megrogzottsegeik alapajn felnek meg mas lehetosegre is gondolni.

    Persze a FELELEM az a LEG-erosebb fegyver mindeg.

  • Andre_s

    Azt hiszem tanultál igen sokat nagyon sokat
    Csak nem sikerült semmiböl sem tanulnod,
    Tudást meriteni – ahhoz kellene valami intelligencia, meg valami más is – egy kis alázat

    Ugyhogy maradj csak a süneid zaklatásánal – szegénykéim ….

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 9
    12:19 du.

    tudod grizi nekem nem mr president -em (szerencsémre) hanem Mr. J. Bidén!!!

    most éppen vitázik arról, hogy minden hatalmat maga alá kapar és ügyesebben mint az Orbán akiről zokogva beszél a CNN és az MSNBC meg az ABC, NBC, hogy az mégsem megy meg egyébként vakcinálozni kell mert a mr. j. bidén aszongya mert ő tudósabb, mint a segghüje fauci és aki nem hallgattya meg őt az nem ámerikai és nem hazaffhy és egyébként is elrendelte egy tollvonással erre a Kim Il Krakatúa sem képes és észak kórea alsón

    igaz észak kóreába még nem gyűzűrűzött be a gyemokrácíjá, de…

    szóval hogy vagy grizi ott még 2 … 3 elnöki ukáz és akkó’ lesz …na mi is?

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 9
    11:56 de.

    Na igen..

    Mindenesetre, ha választani kellene Első Pöcök és Karácsony Gergely között, 10 választásból 12-szer Karácsony Gergelyre szavaznék.

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 9
    12:06 du.

    Bendegúz, láthstóan képtelen megbirkózni az Egyesült Államokban alkalmazott angolszász jog és a magyar római jogra alapuló jogrendszer közötti különbségekkel. Az Egyesült Államokban a seriffet is a lakosság választja és ha elégedetlen a munkájával, a következő alkalommal leváltja.
    Magyarországon a parlamenti képviselő-választás során a lakosság a kormányt adó pártra és a lakóhelyét a parlamentben képviselő személyre szavaz. Az önkormányzati választáson a helyi polgármesterére, de a közhivatalok képviselőit részben a Miniszterelnöki hivatal, illetve a felettes szakminiszter nevezi ki. Így a lakosságnak semmiféle beleszólása nincs annak a személyébe, aki szakmai kérdésekben esetleg az ő érdekei ellenére.

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 8
    10:08 de.
    dicséretes, hogy utánanéztél Jagonak, és az is, hogy felismerted a jellemek közötti párhuzamot Biberachhal, de valahol mégsem jutott el a valódi értelme (fideszes) agyadba, ha engem Desdemonának látsz.

  • Andrew_s
    2021 augusztus 8
    11:23 de.

    A Kertészeti Egyetem – és telkei – körüli hercehurca nem mai keletű és visszanyúlik a rendszerváltás körüli évekre, így Karácsonynak és az Újbudai Önkormányzat vezetésének hibáztatása nem indokolt. Az alábbi, 2002-es Ökotáj-cikk alaposabban körüljárja ennél a témát.
    http://www.okotaj.hu/szamok/29-30/rekviem.htm
    Mindenesetre félek, nem csak a Villányi úti arborétum kerül majd valami fidesz-csókos kezébe, hanem lóg a levegőben még a Ménesi úton levő volt Államigazgatási Főiskola kiürített kampusza is. Az intézményt benyelte a Nemzetvédelmi Egyetem, Közigazgatási kar néven és beköltöztette a Ludovika épületébe. A kiürített épületben jelenleg csak a Közigazgatási Intézet egy részlege tartózkodik, a kiváló és korszerű sportcentrum és az uszoda és a hatalmas, gyönyörű telek sorsa még lóg a levegőben. Bár a rossz nyelvek szerint már a kiürítéskor is kegyetlen harc folyt érte fideszes körökben.

  • Gyuri10

    Bocs’ a „”Gyuru”” sajtóhibáért, ám az csak egy elütés banális következménye.

    A Frangepán-sarki gyár az Acélöntő és Csőgyár volt. Elég sok bűzt is, viszont esti csapolásoknál sok szikrázó tűzijáték fényét is vetítve a Váci út szürke egére és bazaltjára, nameg az említett katolikus kápolna-gödör setét mélyedésére.

    Képzeld, Hódi Mátyás ugyanott – „a két Ilus” idős trafikos hölgy testvérpár és Danó Lajos zöldségker szomszédságában – szabómesterként praktizált, ahol özvegy édesanyám – vett és vitt anyagból – nem egy öltönyt csináltatott számomra. Hódi és felesége igen finom emberek és szakmájuk remek hírvivői voltak.
    Mellesleg az „üzletsor” mögött egy hosszúkás, mély gödör tátongott, amit úgy gondolok, bombatölcsér is lehetett… Te nem tudod véletlen, az okát, de lehetett ez is, mint a Váci-úti kápolna is, az egykori szintezés maradéka, mint az ottani Visegrádi-utcai mélyebben fekvő házai is.

    Nem messze onnan az üzletsor elején a bakterház ill. sorompó Váci útig zengő kolomp csengettyűje tette még vadregényesebbé a környék inkább grundokban gazdag és háborús sittrakásoktól oly változatos, >Pál utcai< gyerekromantikát, hol ha tehettük legkevésbé a "rendőr-park" rendezett miliőjét, hanem inkább a gizgazos, az Árpád-hídig elterülő számunkra hatalmas romvidék és a kormos Vizafogói rendezőpálya árurakományoktól (főleg fa és szén) dimbes-dombos fa és szénrakásos tájait látogattuk nagy előszeretettel 🙂 .

    Egyszer az egyik iskola utáni ilyen hegymászó-kaland kárvallottja lett a háti-táskámra flegmán hátravetett fregoli típusú, a Dzsointtól kapott még alig hordott tavaszi kabátom… – Szegény Anyám egyetlen zokszót, annyit sem vetett szememre, pedig azt hiszem neki az akkor nagyon fájhatott. Persze nem jobban, mint apám elvesztése az "erőltetett menetben" és nagyapámé a Kazinczy-i gettó-kazamatában már a felszabadulás napjaiban.
    Éltünk és kész, ami akkor számukra mindent meghatározott…

    Üdv! JP

    Ui
    Apám szüleit 44.május végén, a szegedi leg-I.transzporttal vitték el örökre.Nagyapám oda se ért,már a vagonban meghalt.
    És ne feledd: Orbán, a Führer ezek után is a Horthy-éra restaurációján fáradozik, méghozzá teljes NER-bedobással. Addig nem nyugszik, "amíg aztat ő vissza nem csinyájja".

  • Gabriel
    2021 augusztus 9
    2:25 du.

    Te még egyetlen személyeskedő véleményedet sem támasztottad alá semmivel. Azon kívül, hogy Te azt állítottad, és az onnantól úgy van. Ostoba vagy, érvrezisztens, érvhiányos és arrogáns.
    Úgyhogy ne másoknak ajánlgassad, hanem magadon próbálkozz az IQ-teszttel. Hátha van olyan, ami a negatív skálát is méri.