Bástya elvtársat már senki sem akarja ocsmány módon lejáratni?

2021 november 6 3:27 du.42 hozzászólás

A mű elkészült, az alkotó nem pihen. De hát hogyan is pihenhetne Kálomista Gábor, az Elk*rtuk című film producere, amikor alkotása sikertörténet? Ő maga mondta ezt, és, ha valakinek, neki hinni lehet, hiszen biztosan tudnia kell. Úgyhogy, még az sem kizárt, hogy jön a folytatás.

„Kizárni semmit sem lehet. Ezek megtörténtek, de a legbrutálisabb október 23-i eseménysor, a lovasroham még nincsen feldolgozva.” Ezt nyilatkozta Kálomista az Origónak, hozzátéve, hogy mindez jó kiindulópontja lehet a film folytatásának.

Még, még, még, ennyi nem elég! Nem kellene megállni félúton, ha már ekkora a siker, ki kell aknázni a benne rejlő összes lehetőséget. És minden apró részletet feldolgozni – történelmi hűséggel természetesen, ahogyan azt az eredeti, első Elk*rtuk is tette.

Nem kritikaként említjük, pusztán jószándékból, hogy az alkotók elkövettek néhány apró hibát. Például, hogy Dobrev Klárára fókuszáltak, valamint Karácsony Gergelyre, miközben az igazi főkolompost, Márki-Zay Pétert futni hagyták, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje kimaradt az alkotásból. Hová lesz így a filmtől elvárt hitelesség? Hát Bástya elvtársat már senki sem akarja ocsmány módon lejáratni?

Úgyhogy, ha lesz film a lovasrohamról, abban Márki-Zay Péternek is szerepelnie kell. Ő ugyan az események idején éppen Amerikában volt, de így még érdekesebb és hitelesebb a történet: a tengerentúlról irányított, onnan vezényelte a brutális rendőrrohamot, mégpedig egyenesen Soros György utasításait végrehajtva. Azt is Sorossal közösen találták ki, hogy a Fidesz ne vegye figyelembe a rendőrség kérését, magasról tegyen rá, és csak azért is az Astoriánál tartsa ünnepinek nevezett megemlékezését.

És ha már lesz folytatás, akkor Orbán Viktornak is kell benne egy kisebb szerep. Nem nagy, épp csak akkora, hogy eltűnik a mikrobusza belsejében, és eltávozik a helyszínről, otthagyva a fideszes ünneplőket, kitéve őket a közelben randalírozó szélsőségesek, valamint az őket megfékezni szándékozó lovasrendőrök rohamának.

Még csak azt kellene elintézni, hogy a film a jövő évi választás előtt elkészüljön. Akkor volna értelme ugyanis lejáratni az ellenzéket, rossz színben feltüntetni azokat, akik Orbán Viktor hatalmának megdöntésére készülnek. Utána már annyi, mint halottnak a csók.

A feladat látszólag lehetetlen, hiszen jövő év áprilisig már bizonyára nem lehet kész egy, az Elk*rtukhoz hasonlóan igényes, számos művészi erényt felvonultató alkotás. De azért van megoldás, csak elő kell venni a kreativitásunkat: ha a filmet nem lehet áprilisig befejezni, a választást kell későbbre halasztani. Mondjuk őszre – addig elkészülhet az Elk*rtuk 2. amelyről már most elmondható, hogy legalább akkora közönségsiker lesz, mint amilyen az eredeti Elk*rtuk. Volt.

42 hozzászólás

  • ” Amit érdemes véghez vinni, azt túlzásba vinni is érdemes ”

    /Id. Murphy Törv.K. .-ből/

  • Jurásek Fábián Sebestyèn

    Földes Elvtárs!

    Te sose adod fel! Csúnya dolog másokra fogni azt amit naponta elkövetsz, ez olyan komcsi dolog. Tudom ez tègedet ès fajtádat ez nem zavarja, de mi normális jobboldali emberek mások vagyunk, minket zavartok ès mindent meg is teszünk, hogy kikopjatok a magyar közèletből ès ne mocskoljátok be magyarságunkat nemzetközi tèren is! Szòval hátrèbb az agarakkal mert a Gyurcsanyizmus maga a kommunizmus, ami liberalizmus (liberálfasizmus) köntösèben èppen hòdítja az erre mèg nem immunis Nyugatot. Üzenem a Szerkesztő Úrnak, hogy ezt vèsse az eszèbe! Nem elèg magyarul beszèlni, illene lenne megtanulni magyarul gondolkozni is!!!! Ennyi.

  • A filmbol elozeteseket es reszleteket, valamint ismertetoket attekintve egyertelmuen elmondhato, h egy hazug, aljas modon koncepciozusosan felrevezeto szandekkel keszult galád propaganda anyag!
    Beismerik, es minden ismertetőjeben ki is van irva, h csak egy jatekfilm, ami a 2006-os esemenyek idejen jatszodik!

    Ezzel szemben megis politikai propagandakent keszult (az, h mennyiben hiteles tortenelmileg, o1g iranyitasat a provokacioban es, hogy a tisztesseges tuntetoket belekeverte a provokalo szervezett garazdakhoz, az, hogy a legsulyosabb koztorvenyes buncselekmenyt kovette el o1g, mivel a torvenyesen nep altal megvalasztott allamrend megdontesere iranyulo veres puccskiserletet tett! – nem derul ki a filmbol, hiszen a film nem törekedett a hitelessegre, hanem csak a tenyek elferditesevel o1g propaganda filmje keszult belole!

    Tudjuk, hogy vannak szepszammal olyan hazug, álnok csavargo torzlelkű tahók – VALOJABAN HAZAARULOK!, akik szeretnek a fentiek ellenére tortenelmi tenyekkent bemutatni ezt a valosag eltorzitott fikciojat a megtortenteknek,
    De tudomasul kell venni a tenyt, hogy ez is a hivatalosan is beismert ismertqeto szerint, csak egy jatekfilm, fikcio, amibe barmi belekerulhet, nem lehet rajta szamonkerni a tortenelmi tenyeket!

    Egy szuper dolgot lehet csinalni, kell kesziteni rovis snitteket, amelyek o1g hangjan adjak a telefonos utasitasokat a szervezett rendhaborito provokalo b-közepes lumpen brigantiknak, h mikor hogy mozgassak a tomeget szemben a rendorok fele, es hogy gerjesszek, provokaljanak, hangoljak a tomeget, mikozben o1g gyorsan tavozik a pancelozott wv mikrobuszaval, cserben hagyva, a megtevesztett becsuletes demonstralokat, akiket ravezettek a rendori sorfalra! Igy teljes egesszeben bemutathato, hogy a torvenyesen megvalasztott allamrend elleni felforgato tevekenyseg bunszservezetben elkovetett vezetoje o1g!

    Ezekkel a snittekkel kiegeszitve, azokat belevagva a filmbe kell egy utos tortenelmi feltaro filmme atalakitani!

    Ezt egy sokkal kisebb lelegzetu munkaval egy utos valtozatként lehet letre hozni!

  • o1g elkurtad!

    A folytatasban pedig lehetne o1g -elloptuk! (Hadházy es Ferenczi Krisztina munkassaga nyoman!)

    Ebben a tenyfeltaro dokumentumokra epulve mutathatjuk be a maffiajuk rablassorozatat!

  • Ez így igaz!!!!!de a mocskos leszerepelt,lecsúszott ellenzék csak nem nyugszik!
    Mi idősek 56-ban és 2006-ban is éltünk és tapasztaltunk!!!!!!
    Végre egy cikk,amelyik igazat ír!!!!!!!

  • „…de mi normális jobboldali emberek mások vagyunk, minket zavartok ès mindent meg is teszünk, hogy kikopjatok a magyar közèletből ès ne mocskoljátok be magyarságunkat…”
    Na idefigyelj Jurásek’ Az, hogy korlátolt vagy, mint egy lépcsőház,- rendben. Hiszen egyikünknek sincs a zsebében a bölcsek köve. Bármelyikünk tévedhet, rosszul tudhat valamit.
    De hogy tudatlanságában,ostobaságában aljas hülyeségeket beszéljen – az már sok.
    Márpedig a fenti idézet tanusítja: fogalmad sincs, miket hablatyolsz össze. Különben nem Rákosi Mátyást idéznéd, aki gyakran mondta:”Mi, kommunisták más fából vagyunk faragva…”
    Úgy látszik, Ti „nemztiek” szintén -szóval egy kaptafára készültetek…

  • Jurásek Fábián Sebestyèn
    2021 november 6
    7:01 du.

    Mocskológgyá’ még..

  • Hehee a féleszű Boda nem tudta levenni miről szól a cikk hehehe

  • Jurásek Fábián Sebestyèn, csak nem azt akarod mondani, hogy „idegen szive” van? 🙂

    Nemtom hogy vagy vele, de en azt hianyoltam a legjobban a cikkbol, hogy a Zorban hibas az elso vilaghaboru kirobbantasaert es a nagy gazdasagi vilagvalsagert is.

  • Boda Marcsi
    2021 november 7
    5:51 de.

    Nocsak! Csak nem együtt harcoltál vízszintesen a Nemzet Takarítónőjével W. M. szellemi korcskorúval.

  • Jurasek professzor őméltósága írja:

    „Nem elèg magyarul beszèlni, illene lenne megtanulni magyarul gondolkozni is!!!!”
    Magam részéről szívesen vennék leckét a magyarul gondolkodásból, csakha nem erőltetném meg vele írjamámeg okosba mijenisaz a csavaros magyaros valódi gondolkodás.
    Csakhogynehaggyommá immunissá urambáttyám Sebestyén.

  • Andrew_s Boda Máriának):
    Nem kell Bodát bántani! A Kádár-korszakban ellenálló is volt, a pletykák szerint időnként napokig is ellenállt. Jó, jó nem mindig és nem mindenkinek. De hát ki az a hülye, aki mindig és mindenkinek ellenáll? (Én biztosan nem.)
    Boda bizonnyal szívesen ellenállt volna pár napot még 2006-ban is, de hát… sajnos, már nem akadt, akinek ellenállhatott volna. 🙂

  • Boda
    2021.nov.7.5:51

    „Mi idősek 56-ban és 2006-ban is éltünk és tapasztaltunk!!!!!! ”

    ———————————–

    Húúúú Boda, te tényleg murva idős lehetsz, ha 56-ban nem csak, hogy éltél, de „tapasztaltál” is!

    Ám ezzel semmi érdemlegest nem mondtál, hiszen aki megszületett él – és aki él, az tapasztal, bárhol és bármit, mert tudod, mi emberek „így vagyunk összerakva” – tapasztalunk, összegzünk, elraktározunk! Ezt hívjuk tapasztalati tőkének.

    De – hogy mit tapasztaltál ’56-ban azzal adós maradtál, mert nem igazán tudod megfogalmazni, nem tudod milyen irányba kéne elindulnod, nem tudod hogyan és főleg mivel érhetnéd el a kívánt hatást, ám jelezvén, hogy te is itt vagy, sokat sejtetően beszúrtad ide, hogy te már akkor is éltél és „tapasztaltál…!” Leszámítva a tényt, hogy akkor, jó esetben is max.10 éves lehettél, tehát nem valószínű hogy érdemi „tapasztalati tőkével” rendelkezel az 56-os eseményekről, legfeljebb emlékek, képek peregnek le az agyadban, melyeknek okát, miértjét nem tudnád megmagyarázni.

    Ezért az ilyen távlatokban lezajlott meghatározó eseményekkel kapcsolatos infókat a nálad is idősebbektől ( hátha vannak olyanok!) korabeli forrásokból, történeti leírásokból merítheted, de semmi szín alatt nem a saját tapasztalataidból!

    Egyébként elég könnyelműen helyeseltél Föld S.-cikkéhez, pedig nektek Őt hivatalból illik elutasítani, lesajnálni stb, nem tartasz tőle, hogy ezért megrovásban részesít a tartótiszted? Felejtesz Mariska, pedig ha valamit hát azt megtapasztalhattad, hogy a nem megfelelő, ill. „téves munkákért” napidíj megvonás jár!

  • Ha már Bodamarcsi, van ettöl sajnos nagyobb „baki”

    Hivjuk csak egyszerüen bakinak, nem kivánnám én a másik lehetöséget (indittatást) feltételezni a cikk kapcsán – amelyet ugy lehetne egyszerüen leirni, hogy szemenszedett aljas ferdítés.

    Bástya elvtársat mint tudjuk „A PÁRT” – vagyis saját gyilkos bandája – nem méltatta arra, hogy már megfigyelje, ezért „esett frászba”

    Amennyiben tehát analógiát kivánnánk vonni, akkor mondjuk a „nagybajuszut” képzelhetnénk helyébe, amikor az frászba esne, hogy a „NER” ejtette, mert már nem méltatja megfigyelésre sem.
    Maradjunk annyiban inkább, hogy a cikk „primitiv” módon a valóságot forditja ki, amely semmi mást nem szolgál, mint a BASTYA ELVTÁRS FIGURA MEGHAMISITÁSÁT, hitelességének eltussolását!

    Magyarul, folyamatosan a véres lepedöt mosogatja szerzönk is…..

  • Besancon
    2021 november 8
    6:40 de.

    Amikor az idióta Bodát láttam egy bankban az Őrsvezérterén és a Facebook-os képe alapján is, nemigen lehet ma több 66-67 évesnél.

    Szaal ’56-ban max azt tapasztalhatta meg hogy szar került a palacsintájába hehehe

  • Boda most úgy járt, mint a napokban a Fidesz esze a szárnyas lóval …

  • Ms.Besoncon;

    Legtobb magyarnak volt 1956-ban tiszta gondolata sot remenyei is mely iranyban haladni nemzeti onallosguk sikereivel.

    Csupan a Moszkivita uralkodok es 16 fegyveres hadosztalyai azt lehetelenne tettek.

    S a kovetkezo evtisedekben az agymosasuk megszeditette a tomeget, hogy sokan maig sem kepesek a jovojuket latni!!!!!

    De vajon Ms.Besancon es a tobbi XII keruleti cipojavito-szovetkezet tagjai vajon miert ellenzik minden emberileny korlatozhatatlan jogainak es lehetosegeiknek a biztositasat?

    S miert ellenzik a demokratikus tarsadalmi modszert, hogy a lakosssag szabadon hatarozhatna a sajat eletenek es tarsadalmuk iranyitasanak dontesein a kozvetlen tobbseghatarozataik alapjan?????????????????????????????

  • GEYZA 11/8, 10;33 de

    De tobb „Boda Marcsi” van am Pesten mint motor-bikos Geyza !!!!!

  • Kővendég
    2021 november 8
    4:37 de.

    Hát igen, amikor elhagyják a lövészárkokat, akkor már csak a kiszínező emlékezet marad. S ahogy fogynak a tanuk, úgy lehet az emlékezet színesebb.

  • Bendeguz79, 2021 november 9, 10:53 de.

    „… S a kovetkezo evtisedekben az agymosasuk megszeditette a tomeget, hogy sokan maig sem kepesek a jovojuket latni!!!!! …”

    Bendeguz, te hetekig keszulsz arra, hogy exmeletlenebb butasag utan meg exmeletlenebb butasagot irj? (Ez arra vonatkozik amikor egyaltalan lehet erteni, amit irsz.)

    Nemtom mikor leptel le Ungriabol, de ugy latszik, hogy meg 1945 elott. Vagy soha, es csak jatszod.
    Mindenesetre nincs igazad. A magyart is csak az elso egy evtizedben lehetett agymosni 1945-tol, aztan szepen meg a valoban megvezetettek is rajottek, hogy valami nagyon nem stimmel a bator eszmevel es a megvalositasi kiserlettel.

    To-od lehet azt hazudni, hogy „elvtarsak, tudjuk, hogy nekunk ma rossz a helyzetunk. De ha kemenyen dolgozunk a gyerekeinknek es unokainknak jobb lesz”… am amikor eltelik par ev es jobb helyett sokkal rosszabb lesz, akkor mar senki sem hisz benne, csupan penzert, vagy pozicioert szajkozza a baromsagot.

    A melymagyaroknak uzennem (remelem a cenzi nem talalja tul hosszunak) hogy Magyarorszag es a magyarok annyira hiresek, hogy az en kis 51 eves del-amerikai dragam (aki egyetemet vegzett) akkor hallott eloszor Hungría-rol, amikor velem talalkozott. Annyira szokatlan neki az Hungria szo, hogy Ungria-nak irta par napja. Ugyanis a spanyol nem ejti a „h” betuket, es nem emlekezett az en kis hada-m (tunderem), hogy az u ele oda kell biggyeszteni a h betut.

    Ilyenkor mindig emlexem a:

    „Elindultam szep hazambol,
    Hires kis Magyarorszagbol…” 🙂

  • Ezt a remek művészfilmet még nem láttam, de sokat hallani róla. Persze a választásokig nyilván le fogják játszani minden „közszolgálati” tv-ben, nem is egyszer.
    No egy kis bulvárral hagy szolgáljak a nagyérdemű felé…

    Érdekes videót közöl a Magyar Hang, amiben a két régi jó barátnő szívélyesen üdvözli egymást 🙂
    A reptéren találkozott Dobrev Klára és az őt játszó Gubás művésznő. Az Elk*rtuk című film stáb tagjai Brüsszelbe utaznak, a film bemutatójára, a repülőtéren pedig feltűnik Dobrev Klára, aki szintén a Belgiumba tartó gépre vár. A volt miniszterelnök felesége mellett az őt alakító Gubás Gabi sétál el, és a szemein különös érzelmek tükröződnek.
    https://hang.hu/belfold/egy-gepen-utazott-dobrev-klara-es-az-ot-jatszo-gubacs-gabi-video-133117?fbclid=IwAR3evQt6Lhal-HA09KQ6dLnjCssZ0IAFV8-OYc3G5S87UtDWrnLoz9M57as

  • Bendeguz79
    2021 november 9
    10:53 de.

    „Legtobb magyarnak volt 1956-ban tiszta gondolata sot remenyei is mely iranyban haladni nemzeti onallosguk sikereivel.

    Csupan a Moszkivita uralkodok es 16 fegyveres hadosztalyai azt lehetelenne tettek.

    S a kovetkezo evtisedekben az agymosasuk megszeditette a tomeget, hogy sokan maig sem kepesek a jovojuket latni!!!!!”

    Hálásan köszönöm! Szerintem is ez az igazság!
    (moszkovita viszont kis m-mel, mert melléknév! 😀 )

  • Bendeguz79
    2021 november 9
    10:57 de.

    „De tobb “Boda Marcsi” van am Pesten mint motor-bikos Geyza !!!!”

    Igen,viszont lehet hogy, már 81000 Ft-os nyugdíj prémiummal át letetne őket csábítani a szövetséges, demokratikus ellenzéki oldalra vagy például nem a fütés csökkentését, hanem azok árainak további mérséklését igérgetnék vagy nyugati béreket kecsegtetnének! 😀 Szóval vannak még bőven olyan populista trükkök, amivel még a csalafinta fideszt is túl lehetne licitálni hasonló és szintén következmények nélküli népátverésekkel! 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Minden jelelévő balliberál-fasisztának!

    Mondjátok ti nem unjátok magatokat, így kb. tízen… Szapuljátok a magyar valóságot, de nem tettek le az asztalra semmit és egyáltalán nem csináltok semmit Magyarország lejáratásán túl. Én a Szerkesztőség helyében már régen levontam volna a levonni valót: értetek kár életben tartani bármilyen felületet, hiszen csak arra vagytok jók, hogy bebizonyítsátok saját semmirevalóságotokat, hitványságotokat. Nem vagyok jó reklám un. forradalmár rezsimváltóknak: csupáncsak annyra vagytok ostobák, elvetemültek és hazaárulók amennyire a moslék ellenzékiség. Nincs ezen mit ragozni. Akik egy hatpárti összefogás révén egy „Ámerikából gyüttem” párton kívüli házalót, amerikai mentalitású hazátlant (Marki Zay) emelnek piadesztára Orbán Viktorral szemben, azok magyar nézőpontból sekik és semmik. Mondja Szerkesztő úr Kanadának szüksége lenne ezekre a megnevezhetelen kerékkötőkre (ej be szép a magyar nyelvünk!) , emelnék Kanada nemzeti értékeinek a szintjét?! Szerintem Ön is tudja a választ…

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, Ön nagyon tapasztaltnak tűnteti fel magát a 23-i események ismeretében, de azt szemérmesen elhallgatja, hogy amikor a talpig kevlárpáncélban vicsorgó rohamrendőrök a Kőrútról a Dob utcán dübörögve egészen a Klauzál térig üldöztek „nemzetiszin zászlóval felfegyverzett fideszes footballhulligánokat”, Ön is beszarva nézett ki a harmadik emeleti ablakából a készenléti bőröndjén ücsörögvve! Nekem ne is tagadja, mert mindkét csipás szememmel láttam! Pedig milyen jó adalék lehetne egy ilyen hiteles illusztris szemtanú vallomása az Elkxtuk 2.0 forgatókönyvébe!

  • Jaj, B79! A többségi demokráciákról úgy 200 éve kiderült:korántsem tökéletesek, sőt… Ezért aztán a polgári demokráciákat létrejöttük – 1789 – óta pofozgatjuk, farigcsáljuk. A diktatúra a nagy tömegek számára igen kényelmes metódus. A Kedves Vezető és köre megmondja,miről, mit gondolj, mit tegyél – és hagynak élni. Egészen addig, amíg nem jön valami baj – válság, vírus stb. A diktatúra merev rendszer, megkérdőjelezhetetlen nézetekre épül, amiket általában egy istenített valaki szemmélyesít meg. Kételkedésnek helye nincs, az ellentmondás ellenségeskedés. Emiatt aztán baj esetén a diktatúra hibázik, kapkodni kezd, végül erőszakhoz nyúl – ez a terror. Persze ez nem úgy van, hogy hétfőn még csak diktatúra van, kedden meg már terror. Apránkén lopakodik az életünkbe – először a törvények közé mindenféle különleges, meg rendkívüli felhatalmazással. Persze vész esetén ez lehet indokolt – csak aztán azt vesszük észre: a vész már elmúlt, de a renkívüli felhatalmazás maradt.

  • B79! Az általad szajkózott többbségi elv a proletárdiktatúrák alapja. (Lenin:Állam és forradalom) Csakhogy, ideológusai úgy tartották: nem a manipulált, sőt elcsalt választásokon szerzett többség a dontő, hanem a társadalom valóságos többsége – vagyis a proletárok, később dolgozó nép.Csakhogy kiderült: „a dolgozó nép okos gyülekezete” pont olyan ostoba tud lenni, mint a falánk tőkés vagy henye nemes csapatok.
    Maradna hát a demokrácia, mint társadalomszervező erő – dehát, az bizony macerás úgy.

  • Orsós Elmér
    2021 november 10
    6:04 de.

    Szerintem ne izgasd magad az igérgetések kapcsán, mintha nem tudnánk valamennyien hogy ebben a szocialista/marxista/fasiszta emlökön nevelkedett leszármazottaknak ez a legtermészetesebb valami a világon

    Mintha ezek az itt irogató volt pártpropagindisták (Kövágó Cia. diszes bandája) nem ebböl élt volna???
    Fújták …. „Hogy épitjük a kommunista társadalmat, ahol mindenkinek az IGÉNYEI SZERINT… MAJD … (persze)” – ugye emlékszel még erre a lózungra is?
    Volt még vadászati világkiállitás is, eljártak a „TESTVÉRI” afrikai, ázsiai diktaturákba vadászgatni (afrikában is föleg a „femin” nemüekre – tudod „rózsaszin fuga a feketecsempék között”)
    Volt még saját bejáratu SAKÁL is, aki egy-egy nyugati embervadászati akció közben pihenhetett a balatonpartján a PART-üdülöben
    Bizony együtt vadásztak, buliztak a „kedves-vezetök” a világelit akkori uraival akkor is
    Bizony ezt fogják visszacsinálni – bizzál benne nyugodtan

    Igéretekböl hiány??? … mikor volt ilyen?

    Hogy az Orbán szó szerint csak egy szerencsétlen, félresikerült kópiája, leszármazottja ennek a diszes vonalnak?? Igen…
    Csak magának harácsol…
    Ez a föbüne

    A Davosi fórumra utoljára meghivót melyik magyar politikus kapott??
    Ugye nem emlékszel, megmondom „Bajnai-elvtárs”

    Ne báncsad(!) szegény szerzönket, ö csak egy sokadik vonalbeli „pártmunkás” – akinek akkor is keccsölni kellett a kenyérért, mint nekünk – megszokta…..

  • Főméltóságú Jurasek elvtárs írja azzala bacsa kezével!

    ” … csupáncsak annyra vagytok ostobák, elvetemültek és hazaárulók amennyire a moslék ellenzékiség. Nincs ezen mit ragozni. Akik egy hatpárti összefogás révén egy “Ámerikából gyüttem” párton kívüli házalót, amerikai mentalitású hazátlant (Marki Zay) emelnek piadesztára Orbán Viktorral szemben, azok magyar nézőpontból sekik és semmik.”

    Annyira nem csináltunk semmit, hogy pl. egyikünk sem lopta el a magánnyugdíj pénztárakból kb 3500 milliárd Ft megtakarítást (többek közt az enyémet is), továbbá nem loptunk el az utóbbi 11 és fél év alatt az ország felzárkóztatására szánt EU -ból érkező cc. 7000 milliárd eurót, nem uraltuk le a teljes hazai államigazgatást fideszes káderekkel, nem raktuk zsebre a teljes magyar média, hírlap és reklám üzletágakat, nem élesztettük újjá a hazai vidék feudalista berendezkedését és nem tettük zsebre az egyetemeket, nem pusztítottuk le a hazai iskolarendszert és egészségügyet – ellentétben a Jurasek elvtárs KISZ titkárból a magyarok nagyasszonyává avanzsált örökös magyarokistenével.

    Azt nagyon nem értem, hogy miért nem foglalod el magadat inkább a neked való Kövér, Bayer, pesti prostik és hasonló médejákokkal ahelyett, hogy itt szenvedteted magad meg minket a magyarkodó propagandafosoddal és gyűlölködéseddel.

    Sajnos igaza volt Bornemissza Péternek úgy kb. 550 évvel ezelőtt (és persze Kővendégnek, aki felhívta rá a figyelmem) – kár megpiszkálni az ilyet mert csak nagyobb bűzt áraszt. Asszem jobb lesz ezt is megfogadnom 🙁

  • SzundiMandi!

    „A reptéren találkozott Dobrev Klára és az őt játszó Gubás művésznő…..”
    —————————
    Nem „találkoztak” mert találkozni valakivel az mást jelent, csupán néhány másodpercig szorosan egy légtérben tartózkodtak, amikor is Gubás az „áldozata mellett” gyanútlan elhaladtában oldalt pillantva, ismeri fel Dobrevet, majd ugyanazzal a mozdulattal pánikszerű gyorsasággal húzza tovább a csíkot, valóban nagyon sajátos arckifejezéssel, hát és válltartással!

    Többször visszanéztem a felvételt – nálunk ez már három napja szinte minden oldalon „főszereplő” – és azt gondolom, ez a néhány másodperc mindent visz! Pontosan visszaadja azt a galád és becstelen manipulációt, azt az izzadtságszagú szuper igyekezetet, ahogy az „alkotók” mindent bele módon akarták elhitetni a maguk vaskos hazugságait a nagyérdeművel, és nem számoltak a következményekkel – azzal, hogy ez a tömény, nyilvánvaló szándékkal előállított mocsok sajnos menthetetlenül kontraproduktív lesz, amint túl lép azon a a határon, amit a józan ész és az emberi belátás /hiszékenység még tolerálhat!

    Pontosan ez történt – a várt siker és a másik oldal erkölcsi megsemmisítése nem jött össze, viszont egyre több filmszínház, alias mozi tagadja meg a vetítését, többnyire olyan indokkal, hogy miután nincs nézettsége, veszteséges és ezt a jelen helyzetben nem vállalhatja fel egyetlen szolgáltatásra szakosodott üzem sem, de – olyan is volt ahol az illetékes moziüzem vezetője nyíltan kiállt amellett, hogy a város vezetőinek egyezményes megállapodása szerint nem vetítik a „filmet” mert a témája a város lakosságának (Tapolca) érdektelen, és nem szolgálja a mindennapjainak kiegyensúlyozott nyugodt légkörét, ott pedig erre vágynak az emberek! (Navracsics uram ugyanis felelősségre vonta a mozi vezetőjét, hogy mire nézi az eget, és miért nem vetítik a nagysikerű filmalkotást?)

    Nesze neked disznófejű nagyúr, aki a Kálomista névre hallgatsz – ezt kapd ki! Az ő nagy tragédiája az, hogy ez a cirkalmazott baromság azoknak érdekes csupán és azok vevők rá, akik eddig is úgy és azt látták amit elvártak tőlük, amit előírtak nekik, amivel teletömték a fejüket. Akik nyitott szemmel és füllel jártak már akkor is és figyelemmel kísérték az eseményeket, azok pontosan tudták /tudják, de legalábbis sejtik hogy valójában mi történt, miért történt, és mi folyik most éppen ez ügyben! Sajnos az ő meggyőzésükhöz száz Kálomista és ezer Gubás művésznő is kevés lenne, ez tehát egy reménytelen vállalkozás részükről.

    Gubásról még annyit, hogy vastagon szégyellje magát. Talán most még nem érzi, de idővel biztos, hogy rájön, mit nem kellett volna – az emberi hitelesség terén. Nem duma az, hogy ő egy színésznő akinek mindent el kell játszani, mert ez csak egy szerep – nem igaz ez nem egy „szerep!” Ez egy fantázia szülte kitaláció – ám ez még nem lenne baj, hiszen a szerepek nagy része ez – ami viszont szándékosan gonosz és kegyetlen szavakat, mondatokat és cselekedeteket ad a vélt „felelős” azaz Dobrev szájába! Egy minden hájjal megkent elvetemült bestiaként ” ábrázolja” aki bármire képes, holott, pontosan tudható volt bárki számára, de annak a „filmet készít az eseményekről” kiváltképp tudnia kellett, hogy semmilyen szerepe nem volt neki (se) a 2006-os eseményekben, és mint ember alkatilag és egyéniségében, hajlamaiban teljesen ellentmond annak aminek az alkotók lefestették. Valamennyi addig betöltött posztjáról, állásáról lemondott, mert míg a miniszterelnök felesége, addig meghatározó szerepet nem töltött be semmilyen területen, csak a megszokott, társadalmilag elfogadott, civilszervezetekkel együtt dolgozó védnöki és jószolgálati szerepkörben mutatkozik különböző alapítványokon keresztül.Ez így helyes, a nagyvilágban is általában ez a szokásos felállás. Politikai szerepvállalás sem létezett, ő volt a kedves, jó megjelenésű, közéletre és emberi problémákra nyitott szemű feleség, és úgy láttam nem is akart más lenni akkoriban, mint amit a protokoll elvárt tőle, hogy hátteret teremtsen az ország vezetőjének és a családnak, azaz felvállalta a „miniszterelnök felesége” szerepet.

    Amikor a film készítésébe kezdett Kálomista, még Dobrev nem volt meghatározó szereplője a forgatókönyvnek – ez menet közben alakult így, onnantól, hogy Dobrev nyilvánvalóvá tette, indul a minie.-i posztért! Egészen addig Gy. befolyásától, győzelmétől reszkettek, hiába tette nyilvánvalóvá, hogy sem minie. jelölt, sem kormányzati szereplő nem kíván lenni, ő volt a gaz szemkilövető. Aztán hogy Dobrev győzelmétől kellett tartaniuk, lett ő a gyalázatos pária, és Gubás ebbe minden kényszer nélkül, beleállt. Nem volt, mert nem is lehetett meggyőződve a dobrevi szerepvállalásról, mégis tényként elfogadva és kezelve a dolgokat „alakított” sőt nyilatkozott a kemény karakter megformálásának „nehézségeiről”. Tudva, hogy egy ma élő, a közélet egy nagyon aktív szereplőjéről van szó, és a neki tulajdonított szerep még ma sem hagy kétséget, hát még 15 éve! Gubás itt élt akkor is, ma is – módja és lehetősége lett volna közelebbről megismerni azt az embert akit ezerrel áztatott, „színészi eszközökkel” indokolatlanul és mocsok módon megtaposott, és hitelteleníteni próbált, és egy percig sem zavarta mindez?

    Mert ha zavarta volna, vagy nagy tusát okozott volna a lelkében, akkor módot talált volna az oldásra és a dolgok tisztázására, de neki EZ nem volt fontos. Napi 400 ezerért úgy tűnik bármit és bármikor, és épp ettől lesz egy ócska megvásárolható celeb, hogy alighanem a pénzért tette. Bár nem tudom eldönteni melyik rosszabb, ha a meggyőződés, vagy ha az üres semmit mondás és a pénz vette rá erre a gyalázatos szerepvállalásra?

    Mint írtam, az a néhány másodperc ott a reptéren, ahogy gyáván eliszkol amint szemben találja magát a „nagy ellenséggel” – nos ez a csúcs! Mert pontosan tudja, érzi, hogy nem tudna mit mondani neki, mint ahogy azt is, hogy fényévekre van tőle minden tekintetben! Az egész szar történet katarzisa az a néhány reptéri másodperc. Milyen érzés lehet a még viszonylag fiatal, felkapott sztárocskának rádöbbenni, hogy egy ócska propaganda kampányfilm eszköze volt csupán, a tetejében minden kényszer nélkül, a saját akaratából csinált címeres ökröt magából?

    Történt ugyanis, hogy a a tegnapi nap folyamán – 2021.nov.11.- én – a közszolgálati Magyar Rádió leközölte, és beismerte, hogy az Elxurtuk…c. film kapcsán valótlan dolgokat közvetített amikor azt állította, hogy a Dobrev volt az értelmi szerzője, és „parancsnoka” a 2006-os eseményeknek. Valójában Dobrev Klára semmilyen szerepet nem vállalt és játszott az akkori történésekben! Ez a közlemény valamennyi híradásban elhangzott.

    Nem valószínű, hogy mindez azért történt volna, mert Dobrev nem nyerte meg az előválasztást így nem kell tőle tartani – nem, a Fidesz ennyire nem elővigyázatlan, egyetlen alkalmat sem hagy ki, ha módja van eltiporni egy ellenséget, ha félő, hogy az még valaha valami módon keresztbe tehet.
    Sokkal inkább az a helyzet, hogy „a film készítői” tartanak a büntetőjogi felelősségre vonástól, mert talán a nagy hévben és lendületben nem volt egészen világos, hogy mit műveltek – de most, hogy egy kicsit távolabb állva tőle felmérik, plusz nyilvánossá vált, hogy a DK/Dobrev pert indított az ügyben, talán óvatos araszolásba kezdtek, és módszeres visszavonulásra szánták el magukat!

  • Jurasek

    Irod:
    ….Akik egy hatpárti összefogás révén egy “Ámerikából gyüttem” párton kívüli házalót, amerikai mentalitású hazátlant (Marki Zay) emelnek piadesztára Orbán Viktorral szemben, azok magyar nézőpontból sekik és semmik…

    Sajnálatos módon (nem igazán csak sajnálatos, jóval több ennél) a nemzetközi „liberál”-fasizmus ellenében miért is tartod annak a „liberál”-kommunista utánzatát” a tutinak aposztrofálni?(azorbánt)
    Merthogy minden szégyen nélkül lop-csal-hazudik?
    Guinis-rekordista az „itt a piros, hol a piros” sportban? Nem a libát lopja, már nem is a libalegelöt a libákkal együtt, hanem az egész országot ugy ám blokk kisájitotta.

    Barátocskám, maradjunk abban, hogy nem ez a „hazai” tróger az alternativája egy olyan „hazátlannak” (Márky-Zay) aki mint anno az igazi mesternek készülö szorgos „céh-legények” bejárták a nagyvilágot tanulni, tanulni, tanulni – barátocskám.
    Na nem lopni, hanem ellesni hogy hogyan lehet alkotni, gyarapitani.

    Tudod, ahogy Széchenyi István gróf is tette, minden szégyen nélkül járta anno a „ködös Albiont”, hogy kilesse, mi a módja annak, hogy:
    „HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS”

    Persze neked jobb a helyi, szomszéd párttitkár kölke, (és talán egykori párttársad) aki kitanulta otthon hogy hogyan lehet:
    „LOPNI, CSALNI, HARÁCSOLNI” és mindezt másokra kenni –
    akkor igazad van.
    Ebben a „sportban” a nyerö piros mindig nálad van…

    Na beszéljünk világosan és mesélj: te magadnak mi is az érdekeltsége mindebben?
    Merthogy Marki-Zay nem hazudja magát kereszténynek, hanem féli az Istent.
    Gondolom ez a legnagyobb bajod vele, talán ezzel mindent el is mondtam róla, és rólad is.

  • Gabriel
    2021 november 12
    6:41 de.

    a szentéletű gábriel és a hasonszőrű lelki társa a MZP a demokrácia importtal, csak tudnám, hogy hová akarja beplántálni, a magyarok nem teljesen demokrácia hívők, inkább a Mammon és a jófajta szesz meg a szex… egyébként is ezzel a tenyérbemászó ájtatos manó ábrázattal MZP akár gyalogbéka is lehetne

  • ELEMER;

    A ” Moskovita” az tagadhatalanul FO-NEV, mert a Moszvai hatalom erdekeit szolgallokat jellemzi, de mind emberi lenyek, sajnos nem onalloan gondolkopdokat.

  • Kedves Besancon! 2021 november 12, 6:41 de.

    Sajnos nem Gubás művésznő az egyedüli aki orbániában pénzért akár bármit ….
    Ráadásul ezt a kitűnő művészfilmet Brüsszelben is vetítik (oda ment ki a stáb a művésznővel az élen). Vajon kit érdekelhet ez a félresikerült lejárató propaganda a baráti kipcsákokon kívül?

  • Bendeguz79
    2021 november 12
    1:01 du.

    grizi: írád eme böszmedvényt

    „ELEMER;

    A ” Moskovita” …, mert a Moszvai hatalom erdekeit szolgallokat jellemzi, …”

    részleteznéd drágám, mijenek is és mejek „azok” az érdekek…

    a fóbiáidat hagyd a sublódban, exactumokat akarok, ha tucc, és aszt is, hogy mindez miért rossz?

    {mert ugyi ha USA érdekeket „szolgallok”-ról van szó az dicsőség? lásd MZP és annak betüremkedését}

    repesve várom hejessírási hibáidat {szerényen követni akarlak eme mószerban isch, ugye nem baly}

  • Jurásek Fábián Sebestyén, 2021 november 10, 11:02 de.

    ” Mondja Szerkesztő úr Kanadának szüksége lenne ezekre a megnevezhetelen kerékkötőkre (ej be szép a magyar nyelvünk!) , emelnék Kanada nemzeti értékeinek a szintjét?! ”

    Hehehehe… latnod kene mi megy Kanadaban!
    Kanadanak pontosan az ilyenekre van szuksege kb ugy 20 eve.

    .
    Rodeo, a MZP kisertetiesen hasonlit a fiatal Csauseszku elvtarsra. Lehet, hogy a zabigyereke, es ezert toljak ot az USA-bol. A Csaut is nagyon kedveltek a Nagy Nyugaton annak idejen. 🙂

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2021 november 12
    1:01 du.

    „A ” Moskovita” az tagadhatalanul FO-NEV, mert a Moszvai hatalom erdekeit szolgallokat jellemzi”
    ezzel a mondattal pontosan saját magát cáfolta, hiszen le is írta: jellemez valakit. Így a moszkovita tulajdonságjelző, a főnév, vagyis az általános alany nincs kitéve.

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 november 12
    6:09 du.

    „Vajon kit érdekelhet ez a félresikerült lejárató propaganda a baráti kipcsákokon kívül?”

    Annál is inkább, mert már 2006-ban, azon melegében is csak pitiáner turulzáptojásszaglandi magánügynek tartották a jó brüsszeliták! Ma sem közelíti nekik meg még csak egy nyugati vendégszereplőkkel alaposan felduzzasztott budapesti büzivonaglás jelentőségét sem! 6 és után hirtelen határkerítésre is tudnak -sajnálatosan pont a genderpropaganda rovására- egy kis pénzecskét is átcsoportosítani, miután kezd a sikertörténetnek beharangozott willkommenskultur visszájára fordulni! A lengyelek, litvánok kerítése jó kerítés, a kipcsákoké rasszista vasfüggöny, a lengyelek, litvánok migránsa rossz migráns, a kipcsákoké isteni ajándék! Az ukránok Majdanja jó majdan, mert sikerült, a kipcsákoké rossz, mert az Istennek sem sikerült! Ugyi??? DE mintha volna erre a kivételező jelenségre egy találó szakszó is!!!

  • Jurásek Fábián Sebestyèn
    2021 november 6
    7:01 du.
    A cikk kapcsán ezzel csak egyet lehet érteni.
    Üdvözlettel.

  • Idézet a cikkből :::”””….az igazi főkolompost, Márki-Zay Pétert futni hagyták”””
    Milyen jó megtudni igy utólag , hogy a mzp a komenisták kiküldötte volt ámerikában és ő adta közvetlenül az utasitásokat gyuriferinek, aki szó szerint végrehajtotta a ” nagy öregúr ” közvetitett parancsait.
    Netán a ” Pagazussal” derítette ki az ujságíró e mesés történethalmazt ?

    Másik bekezdésben foglaltakhoz ::: Lehet hogy a zorbán a rendőrroham vezető lovasának sietett elmenni ???
    Szerettétek volna ,hogy ott marad , mert akkor meg lett volna az ok arra , hogy őt is megverjék mint másokat,és provokáció miatt a naggyülésen résztvevőket –mindenkit– le lehetett volna tartóztatni!!! Hisz stadion lett volna pesten , ahova be lehetett volna zárni őket — tudod — mint pinocsett tette csilében!!!???

    üdvözletével

  • Orsós Elemér,2021 november 13

    Tényleg ennyire elvakított Elemér a napokban postázott nyugdíj kiegészítés, hogy már semmire sem emlékszel a 2006 őszi eseményekből és ismét csak a pártpropaganda híreire támaszkodsz?

    A fidesz elnöke még melegében, október 24-én beszédet mondott az Európai Parlament néppárti frakciójának strasbourgi tanácskozásán, melyen azt kérte, hogy az unó vonja meg az anyagi támogatást az országtól. Ja, akkor ez még természetesen nem számított hazaárulásnak, ugye? 🙂

    Továbbá Civil, akkori ellenzéki fideszes és hírTV-s jelentések tucatjai foglalkoztak az eseményekkel Brüsszelben talán valamivel tisztességesebben és megalapozottabban mint a Kálomista féle történelemhamisító „művészfilm”. Tudod a net kevésbé felejt mint a kiváló NER harcosok memóriája! 🙂

    Biztosan arra is tudsz valami találó „szakszót” vagy praktikus iránymutatást, hogy most éppen melyik seggbe célszerű belebújni a testvéri lengyel vagy a még testvéribb (Vlagyimir Vlagyimirovics által jobban kedvelt) fehéroroszéba?

  • SzundiMandi
    2021 november 11
    7:56 du.
    Kedves . A befizetett nyugdíjalapot a gyuriferi társaság lopta ki az állam ill.nyugdíjkasszából ! A Magyarországon Nyugati nagy cégek által létrehozott Magánnyugdíj pénztárakba kényszerítette ki a nyugdíjalapba szánt pénzeket , évek alatt 100 százalékig ! És ott ” busás” jövedelmek keletkezhettek — no nem az embereknek — hanem a magánpénztáraknak !!
    No ez a gyurcsányista formula lett visszafordítva !!!Nem kell elfelejteni azt sem ,hogy felborították a rendszert ezzel , mert akik már nyugdíjban voltak : ott maradtak az állam „nyakán” és közben a befizetéseket kivonták a rendszerből — amire épül az egész.És egyre másra csak halmozódott az államkasszából való kifizetések szükségessége— persze ezt a gyferiék szívesen vállalták , mert intézkedéseikkel kiszolgálták Nyugati parancsolóikat!!!
    Amikor a visszaállítás megtörtént akkor kiszámoltuk egy kolleginánknak mennyire lett volna elég — nyugdíjként– az amit visszafizettek a nyugatiak : kb. másfél évre(az akkori szinte)kb.60- ezer ft.összeget számolva havonta! nemsokára elment nyugdíjba , azóta kb.tíz év telt el és minden hónapban kapott 70-100 ezer forint közötti összeget — ki lehet számolni melyikkel járt jobban — ugyanis a nyugatik által kifizetett összegen felül többet nem kapott volna senki !és mehetett volna az államhoz kuncsorogni!
    Az egésszel azok jártak jól : –akik nagy fizetéssel rendelkeztek,,— vagy olyan cégben dolgoztak akik juttatásként millió számra adták a pénzeket a személyek nyugdíjalapjába,,— vagy olyan magáncége volt ahonnan ,amit lehetett mindent pénzt e kasszába küldött.Így nagy pénzek halmozódtak fel.Nos ezek a jogtalan ,adózatlan pénzek szűntek meg , ezeknek az „ellopása” fáj most sokaknak , akik hergelik önmagukat , meg azokat akik csak az egyszeri ” nagyobb pénzecskét” látták az esetben.Az egész magánnyugdíjpénztár abban a formában ,ahogy be lett vezetve az emberek félrevezetése volt .Aki sok pénzt tudott felhalmozni — az persze hogy „vergődik” !
    Nahát ennyit az „””ellopásról””” !!!
    üdvözletével