Bayer Zsoca készül…

2021 november 21 10:29 de.32 hozzászólás

„Zsocával készülünk a vasárnap esti sóra”. Ezt a szöveget írta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Facebookon megosztott fotó fölé. Hogy mire készülnek a derék urak, az egyelőre meglepetés, majd megtudjuk, ha eljön az ideje.

Addig csak sejtéseink lehetnek: ezek itt ketten főzni fognak, vagy káromkodni. Vagy enni, mert Németh Szilárd ahhoz is ért. Meg persze a civil szervezetek eltakarításához. Erről beszélt néhány évvel ezelőtt, s ebben a műfajban barátja, Zsoca is otthon van. Amikor 2017-ben civil aktivisták jelentek meg a parlamentben, hogy az igazságügyi bizottság vitáján a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozzanak, a lovagkereszttel kitüntetett publicista a Karc FM-en futó műsorában a következőket mondta: „Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Jól olvasták, ráadásul még ezt is hozzátette: „Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

Két összeillő ember, a Fidesz öklei. Harcosok, akik a vezérért mindenre képesek. Talán még arra is hajlandók lennének, hogy normálisan viselkedjenek, de ezirányú felkérés nemigen érkezik, ekkora áldozatot nem vár el tőlük a párt. Amit tudunk: Sziszi és Zsoca vasárnap este készülnek valamire.

Sok jóra nem számíthatunk e furcsa pártól, mert csak azt tudják adni, ami a lényegük. Birkafejet enni egészben a nagy nyilvánosság előtt, és káromkodni, amit utóbb publicisztikának neveznek. Mindez azonban nem riasztotta el Magyarország kormányát, és lovagkeresztet adományozott az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosának. Sokan fel is háborodtak akkor, de Lázár János – még a kitüntetést átadó kancelláriaminiszterként – csitította a tiltakozókat. „Én azt gondolom személyesen, Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésre méltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom.”

Vagyis, Lázár János szerint Zsoca többször nem volt rasszista, kirekesztő és obszcén, mint ahányszor rasszista volt, kirekesztő és obszcén. Azaz, ha valaki időnként rasszista, máskor meg nem, akkor az helyénvaló. Ha a menekülteket potenciális terroristának nevezi, és visszaküldené őket a sivatagba teveszart zabálni, az Lázár János szerint nem gusztustalan, gyomorforgató és vállalhatatlan, hanem hiba. Cigányozni, zsidózni úgyszintén. És miután Zsoca nem minden mondatában nevezi teveszart zabálóknak a menekülteket, nem minden írásában cigányozik és zsidózik, ezért Lázár János szerint a munkássága inkább elismerésre méltó, mint hibás.

Ha egy tolvaj csak néha lop, de élete nagyobb részben nem, az elismerésre méltó és kitüntetést érdemel.

Sziszi sem mindig főz, néha például alelnöke a Fidesznek, ami persze önmagában nem enyhítő körülmény, de látványnak egy fokkal jobb, mint amikor a nagy nyilvánosság előtt birkafejet töm magába.

Nem tudjuk, mire készül Sziszi és Zsoca, de szinte biztos, hogy értünk készülnek, nem ellenünk. Még az sem kizárt, hogy nyilvánosan oltakozni fognak. Felveszik az oltást, jó példát mutatva e Fidesztől ölelt kis ország lakóinak. Ha így lesz, akkor mea culpa. Megszaggatjuk a ruhánkat és hamut szórunk a fejünkre.

Addig is, mindenki őrizze meg a nyugalmát és vigyázzon a pénztárcájára!

32 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Egy igazi Pulitzer-díjra éhes, álszerényen Egon Erwin Kisch beállítottságúnak önámított publicista kipakolná a másik fél kapitális baromságait is, de ilyen sorozatos elfogult egyoldalusággal az irományok megrendelőjének, honorárium fizetőjének körbenyalása érződik a művekből legjobban! 😀 Ettől függetlenül a két spermahajder bőven megérdemli a gondos törődést!!!

  • F.S.P. irása nagyon bátor
    Hiszen végül is kenyéradó gazdijait pécézgeti mint a NER tulajdonu Metropol munkatársa…

    Bár gondolom számára mindez rutinos, hiszen a L.M egykori munkatársaként is olyan igazi udvari bolondi szerepkört alakitott, a királyi (siccc!) akarom mondani PÁRTÁLLAMI udvari lapnál.
    Mivel már megszokta hol van az a vörösvonal amely még nem átlépve a királyt még nem sérti, igy mint látható öreg nyugdijasként is kedvére kikacsingat ide egy baloldali szinezetü lapnál tréningben tartani eme a rutinját.

    Ezt a cikket másként nem igazán tudnám értékelni. De ebben az értelemben kétségkivül gratulálni lehet.
    Mint ahogy mostmár egy hetvenes gátfutónak is, aki ha akadálydöntés nélkül végfutja a távot, minden elismerés megilleti.
    Az idö meg nem számit….

  • Ó Gábriel! Bírom azt az erkölcsi magaslatot, ahonnan lenéztek azokra a- ránk – akik itt éltünk abban a „pűrtállamban” és élünk a maiban. Pláne, ha a nyilvánosságban dolgozott. Az, aki az esedékes hatalom gyáraiban dolgozott/ dolgozik, iskoláian tanított/tanít, netán államigazgatásában szerez érvényt az aktuális öörvényeknek – az mind hős, de legalábbis zerencsétlen elnyomott. Csak a mindennapok krónikása, az újságíró vacak megalkuvó, netán „bértollnok” – sújtsa megvetés.
    Jómagam ezerszer végiggondoltam: kell-e szégyenkeznem az 1972 óta többé kevésbé rendszeresen mejelent írásaim miatt? Bár ezek nyilvánossága jórészt a párezres példányszámú helyi, üzemi lapokra korlátozódott.
    Igen, úgy vélem, voltak ilyenek. A létezett szocban hamis ázsiója volt a fizkai munkásnak, jőszerivel csak a „fizikait” tartották az „uralkodó osztályhoz” tartozónak. Megmutatkozott ez a bérezésben i – egy tervezőmérnök jó, ha a felét kereste egy öntvényisztító bérének.
    A korabeli sajtóban viszont szinte vadászták az uralodó munkásosztályt bemutató írásokat -minden lapban kötelezően szerepeltek élenjáró munkások, brigádok.
    Persze, én is írtam ilyeneket – pocsék rossz klapanciákat.A bűnöm azért is nagyobb, mert jómagam tíz évig dolgoztam műhelyben, satu mellett, testközelből láttam hát, hogy születnek a kiemelkedő teljesítmények, ezüst-, arany- meg gyémántkoszorúk.
    Mentségemre szóljon, hogy igyekeztem e brigádok közösségteremtő erejét kiemelni – hanyagolva a „hős” jelleget. És erre azért akadt példa. Amikor pl. egy brigád elhunyt társuk családi házát javította lakhatóra az özvegynek és gyermekeinek – még a láda sört is maguk vitték a hétvégi társadalmi munkában való építkezéshez. Vagy a magkészítő asszonybrigád, akik „örökbe fogadtak” egy intézeti lányt, hogy családban tölthesse az ünnepeket. (A magkészítés az öntészetben kemény fizikai munka, a felhasznált vegyszerek miatt meg szörnyen egészségtelen is.) Elmntek az iskolába a szülői értekezletre – és ha a fogadott lányukról roszzat hallottak, bizony keményen számon kérték a gyereken.
    A „szolidaaritás” viszon a fizikai munkások körében sokkal kevésbé működik. Naná, hiszen a lélekölő, fizikumot romboló robot nem kedvez a magasztos ideáknak. Gyakran szó szerint élet-halál, de mindenképpen megélhetés kérdése, hogy jobb normát harcolj ki – akár a másik kárára Bár az igaz: az +eccerű” emberek körében nyíltabbak, átláthatóbbak a viszonyok. Amikor műhelyből szerkesztségbe kerültem, jópárszor beleszaladtam kacfiántos helyzetekbe – a legkínosabb az volt, amikor az egyik kbolléganőmet „árultam el” – puszta butaságból, miközben ő úgy értékelte, a magam karrierje érdekében. Szerencsére a szerkesztőm – maga is fizikai munkásból kiemelt – értette a dolgot, így tisztázni tudtuk a helyzetet.
    Csak annyit akartam kiemelni: az újságíró nem vátesz, nem az IGAZSÁG etéteményese – de fontosabb dolga van – krőnikás, a valóság krónikása. A valóág meg sose egyrétegű, amint azt a mindenolali bodák képzelik.

  • Találom

    Nem tudom mit vettél magadra abból amit FSP cikke kapcsán irtam.
    És föleg miért?

    Vagy csak olyan összetartás féle indittatásból, magadra éreztél? Nagyon sajnálom, ugye megérted hogy nem én tehetek róla?

    Merthogy a cikket FSP irta, és arra reagáltam.

    Ott diszlik mindjárt a cikke alatt, hogy a METROPOL cimü FIDESZ-ujság munkatársa.
    Ennyi. Mit lehet ezen ragozni?

    Magaddal kapcsolatban pedig NEM KELL SZÉGYENKEZNED! Miért kellene?
    Többségben voltak akkor is, akik igyekeztek emberségesek és becsületesek maradni, a mocskos hatalom elnyomása alatt is. De ezt már tisztáztuk rég.
    A szégyen és a gyalázat a rezsim fökolomposait illeti – ugy ahogy akkor, épp úgy a mai idökben is

    Hasonlatosan a mai idökhöz, amely igyekszik utánozni azt a kort.
    De ezt már számtalanszor leirtam, én nem csinálok segget a számból, nem mondok mást most sem.
    Más – bizony én ugyan ugy benne éltem abban a rendszerben mint Te magad, honnan veszed azt, hogy csak „…nektek kellett végigszenvednie azt?…””

    Azért is merészeltem lecsapni viszont a labdát, amit FSP feladott, tul jól sikerült … igy esett, bocsika

    Van egy eset Jézus (Jóshua Rabbi) ténykedésében, ami szerintem akkora, hogy ha mást nem is tett volna, ezzel az egy aktussal mint a legnagyobb prófétát tisztelhetnénk

    Ismeri minden világi is a történetet, szivesen elöhozakodnak vele, csak aztán minden marad ennyiben az ö életükben is, meg azokéban akik okán citálják:

    Jézus megbocsátásról tanitott, amikor elé vittek egy bünös asszonyt, csak hogy próbára tegyék és legyen okuk vádolni
    A köveket már a kezükben szorongatták – ugy követelték hogy itéljen:
    Jól a szemükbe nézett, aztán mondta: – Az vesse rá az elsö követ, aki maga is büntelen! – aztán lehajolt, és jeleket rajzolt a porba.
    Mikorra felegyenesedett, mind szép csöndben eloldalogtak. Nem ragozom tudod a végét – elküldte az asszonyt büne megbánása után.

    Amit én emelnék ki az pedig az, amin ma sokan tanácstalankodnak, hogy vajon mit rajzolgathatott a porba, amit az írás nem mond?
    Tudod Margitka; SEMMIT!
    Csak elfordult hogy a vádlóknak ne kelljen szembe nézniük vele, így szemlesütve eloldaloghattak….

    Én Cavinton nélkül is élesen emlékszek minden aljasságára annak a mult rendszernek – sajnos számomra az idö nem szépitett meg belöle semmit. Ez meg az én bajom ugye?
    Nem vagyok ugy vele mint olyan rossz eseményekkel kapcsolatokban, amiket az idö megszépit…. hát nem!

    Mert igenis megöriztem minden mozzanatát mintha köbe lenne vésve – hogy ne tudjon megcsalni a jövöt illetöen semmi hasonló – és nem is csal meg.
    Margitka!
    Amit írtam FSP kapcsán, abból semmit nem kárhoztatásból tettem! Élcelödtem egy kicsit ezen az írásán! Azt még nekem is szabad, ha feladja a labdát nem?

    Egy olyan valaki viszont aki ma is azon agyal, hogy vajon nem bántott-e meg valakit, – még a régmultban sem – vagyis maga-magát kárhoztatja mint TE, az egyszerüen egy EMBER – igy csupa nagybetüvel.

    Ennyi. A többit nem kell ragozzuk …
    Te a „porba rajzolgatsz” hogy másokat ne kelljen kárhoztatnod – mig vannak akik a köveket keresik, amit már a markukba szorongathatnak, iteletet hozva mielött meghallgatnának bárkit…

    Csak kérlek, emlékezz, Jézus az alábbi szavakkal bocsátotta el az asszonyt, miután megkérdezte, hogy – Asszony, hol vannak a vádlóid? …-
    Eredj el, és többé ne vétkezz!…

    Akkor muszáj volt alkalmazkodnunk ahhoz a rendszerhez – tul kellett élni, és nem tehettük azt, hogy ne adjunk magunk egy boldog napot se, mert akkor magunkkal csesztünk volna ki, nem a hóhérainkkal …

  • Post-covid leépülés az egyetlen magyarázat az irományra…. -g-

  • A világ régóta toszott össze két ekkora irgalmatlan büdös bunkót mint ez a sötét Bayer/Németh pár.
    Szomorú, hogy a komcsik bölcsőjében ringatott nagyszerű illúziókra és önzésre hajlamos okos Berciknek, mint ez a két beképzelt, faragatlan haramia, halvány fogalmuk nincs, hogy egy szabadon működő, szabadon gondolkodó nép, liberális, demokratikus keretek között élve, mire is képes ebben az örökösen változó, megújuló szines világban.
    Ezek a gondolkodásra képtelen durungok, a zárt csukott agyukkal mechanikusan reagálnak a körülöttük lévő világra az agymosásuk alapján.

  • Ez a két, úriembernek csak némi túlzással nevezhető férfiember valójában szót sem érdemelne egy normális országban, esetleg csak elrettentő példaként. Mint ahogy az alábbi reflexióban:

    Bayer Zsolt és a félműveltség – Intellektuális fricska Gábor György tollából
    Bayer Zsolt egy Magyar Nemzetben írott véleménycikkében „látens homokosnak” nevezte Perintfalvi Rita katolikus teológust, aki szerinte bizonyára abúzusnak éli meg a férjével való szexet, hiszen közben ő egy nőre gondol. Bayernak sikerült ebben a cikkében a nőgyűlölet és a homofóbia kártyái melléi még az antiszemita aduászt is behoznia. Ezért támadott rá ugyanabban az írásában Gábor György vallásfilozófusra is, megkérdőjelezve annak szakmai kompetenciáját. Mivel ez a támadás az adott szövegkörnyezetben egyértelműen antiszemita felhangú, ezért szerkesztőségünk megkereste Gábor Györgyöt és felkérte, hogy reagáljon a posztban írott gondolatokra. Az alábbiakban a vallásfilozófus reflexióját közöljük.
    (érdemes elolvasni, ízelítőül):
    „Bevallom, én nem olvasom ennek az embernek az irományait, miért is olvasnám? A rendszerváltást megelőző egypárti diktatúrában – túlzás nélkül állíthatom – aligha volt hozzá fogható alak, aki az ő jellemtelenségével és gátlástalanságával, csak és kizárólag a maga anyagi érdekeit és előmenetelét szem előtt tartva, ily intenzitással, odaadással és kéjesen brummogó gyönyörrel nyalta volna saját szorgalmából a félt hatalom rettegett embereinek alfelét. ……”

    Innen:
    https://felszabter.hvgblog.hu/2021/11/22/bayer-zsolt-es-a-felmuveltseg-intellektualis-fricska-gabor-gyorgy-tollabol/?fbclid=IwAR3PmoX4wwAAtkWb3ECECNeAEl7VIIUj_AIHZr91wK_oyBAs8n12GwrhjIc

  • Német dokumentumfilm a főni lenyűgöző renceréről…..
    Megkülönböztetett figyelmébe ajánlanám az EU szakértő kormánydrukkereknek (bár számukra valószínűleg túl hosszú és vontatott lesz, a sorosbérenc EU-hoz vannak szoktatva)
    Két helyen is megnézhető, (még)
    https://www.youtube.com/watch?v=Sek6lsdTXBA

  • SzundiMandi
    2021 november 22
    6:51 du.

    Csak annyi seggnyalo volt abban az elmult rendszerben, – ha nem emlékeznél rá – hogy még ide is jutott jó pár belöle, akik azóta is csak annyira képesek, hogy ugyanazt a seggnyaló szövegeket, amiket akkor bedaráltak magukba, azokat fujják itt kifelé magukból …
    Amit végtelen stupidságukban politikai gazdaságtannak hivnak

    Visszataszitóan gyalázatos ez a szerencsétlen gyülöletbeszéd, vagy az aljasságban versenyeztek???
    Hogy ki tudja jobban mocskolni a másikat?

    Primitiv attitüd…

  • SzundiMandi
    2021 november 22
    10:21 du.

    Kurva jó és találó lehetne ez a kritika, ha nem főleg Európa és mellékesen Magyarország legfőbb lekenyerezhető vagy megzsarolható ellenségei szájából hangzana el! Az összes megszólaltatott már rég lebukott vagy elfelejtetett a morálisan vagy gazdaságilag bebizonyosodott kompromitáltsága miatt! 😀 D: D:

  • SzundiMandi
    2021 november 22
    10:21 du.

    Ja, és pont nem a németeknek kellene ilyen „leleplező” dokumentumfilmeket gyártani orbánról és az ő diktatúrájából, mert ők ennek az általuk is támogatott diktatúrának a legnagyobb haszonélvezői!

  • Rabol a gaz lángossütő.
    Egyelőre megteheti!
    De egy szép napon
    A munkásosztály agyonveri..

    /Vitéz Főátlóssy/

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 november 22
    10:21 du.

    A legeslegnevetségesebb az úgynevezett „jogállamiságra” való, mantrázásig fokozott hivatkozás, ami nincs a -most már csak- 27 tagállam által egyöntetüleg és mindenkire egyformán vonatkoztatva lefektetve, belépéskor előfeltételként az orruk alá dörgölve! Így csak egy állandóan improvizálható, kitalált gumifogalom, amely csak az EU fősodorral vitába szálló -nem fejlett kapitalista demokráciára szocializált- volt keleti blokk periféria összeszaratására gyártódott menet közben, de még arra sem figyelnek hogy, következetesen és mindenkire egyforma mértékbem fenyegetőzzenek vele! Naszóval: az EU (báb)vezérkar mennyivel korrektebb mint az általuk legazemberezett másik báb? Azon kívül meg ha már 11 éve próbálkoznak orbán lapátra tevésével röhejesen eredménytelenül, vajh az nem a töketlenségüket vagy inkább a megjátszatott műfelháborodásukat demonstrálja?

  • Orsós Elemér:
    „A legeslegnevetségesebb az úgynevezett “jogállamiságra” való, mantrázásig fokozott hivatkozás”

    Tökéletesen egyetértek Önnel. Hála a főméltóságú Vezér és Kancellár nagy jó Urunknak, egy új törvény értelmében páldául úgy is kisajátíthatják az Ön tulajdonában álló lakást, akkor is ha Ön és nb. családja benne lakik, hogy nem adnak cserelakást. (Korábban csak akkor, ha Önnek volt a településen belül másik olyan lakása, ahol lakhatott, egyébként cserelakást kellett adnia.) Persze, felajánl Önnek némi pénzbeli kártalanítást, de az öszeg megállapításánál nem irányadó a kisajáított lakáspiaci értéke; ha Ön elégedetlen az összeggel, a biróság előtt pert indíthat. 3-4 évig elpereskedik, persze ha van pénze ügyvédre, illetékre, kirendelendő szakértő díjára, stb. – addig Önök meg jól ellesznek hajléktalan-szálláson (a gyerekeit állami gondozásba veszik), amivel rengeteg pénzt spórolnak.

    Igaza van, mi a büdös francnak az a fránya jogállam, vagy mi a fene!

  • Kővendég
    2021 november 24
    10:22 de.

    Én is tökéletesen egyetértek Önnel, de azzal a Bundesmutti példaértékű jótékonykodással amivel már öt éve a mi „főméltóságú Vezér és Kancellár nagy jó Urunk” hál’ Istennek már megint hátrányba került, miszerint a nemzetgazdaság keletről jövő dolgos és szapora utánpótlás szakembereit -vagy mint nálunk a pártkádereket- szintén lakosságtól elkobzott magánlakásokban -teszemazt az egyszeri munkás Jürgenében, az enyémben vagy az Önében- kell dalolva elszállásolni, kurvára nem értek egyet én sem! És én is szintén pokolira kiváncsi vagyok mi a büdös fanc az az -elvileg- egész EU-ra együntetűen érvényesnek hírdetett „jogállamiság” és hol van papiron lefektetve hogy, már belépéskor ehhez tűrtöztethessék magukat akik halkan beleléptek!
    (Mellesleg arra is mocskosul kíváncsi lennék hogy hogyan sikerühet 27 külömböző karakterű, identitású, kultúrájú és szokásjogú nemzetet egy közös jogállamiság elfogadására bírni, mely botrányosan ellentmond „a külömbözőség szép” című trendi liberális szlogennek! 😀 )

  • @ Drága jó Elemér ezt bírtad írni:
    „Mellesleg arra is mocskosul kíváncsi lennék hogy hogyan sikerühet 27 külömböző karakterű, identitású, kultúrájú és szokásjogú nemzetet egy közös jogállamiság elfogadására bírni, mely botrányosan ellentmond “a külömbözőség szép” című trendi liberális szlogennek!”
    – hát kezdek igazán aggódni, ritkán szoktál ennyire bayerzsóti lenni Elemér. (Remélem még van remény.)

    Eccerűen csak be kell írni a google keresőbe, hogy jogállamiság – aztán meg elolvasni a legjobb definíciókat, kizárólag ennyi … (a prostisrácok vagy a zsótink vezércikkei helyett, ami csak erősen zsugorítja az agyat). 🙁

  • @Gabriel írod:
    2021 november 23, 10:31 de.

    „Visszataszitóan gyalázatos ez a szerencsétlen gyülöletbeszéd,….Primitiv attitüd…” – ez pont a te tolladból tűnik rendkívül hitelesnek. 🙂

    El szoktad olvasni néha miket írsz, vagy pl. az idézett kommented első bekezdését?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 november 25
    4:43 du.

    Drága jó SzundiMandi, ne a Google összegyűjtött általánosításait mutogasd, hanem az EU mindenkire egyformán kötelező és papirra nyomtatott jogállamisági kritériumait! A Google magyarázkodása kb. olyan mint Umberto Eco szentírásnak elfogadott fasizmus definiciója: ha a 12 jellegzetességből 2 ráillik valakire, akkor már -ha akarom- nyugodtan is lefasiztázhatom, mert 2 bárkire kiválasztható! 😀 De ne olyat ami csak Franciaországra, csak Németországra, csak Lengyelországra vagy csak Magyarországra vonatkozik! 😀
    Előre is köszönöm az „EU Mindenkire Vonatkozó Jogállamisága” idézeteket vagy megtekintési lelőhelyeket!

  • SzundiMandi:
    „– hát kezdek igazán aggódni, ritkán szoktál ennyire bayerzsóti lenni Elemér. Remélem még van remény.)”

    Kedves SzundiMandi, szerintem ne aggódj, szokott. (Bár tény, hogy nem Bayer Zsolt finom, lírai, avagy Gabriel fórumtársunk megtérésre hívó, szerény, ám emelkedett hangulatú stílusában.)

  • SzundiMandi
    2021 november 25
    4:53 du.

    A VALÓSÁG AZ SZÁMODRA GYÜLÖLETBESZÉD???????

    Bizony hazudjunk, ahogy hazudtak nekünk akkor is – és ahogy most gyönyörrel állsz be a sorba – letagadni a valóságot, és bemocskolni bárkit válogatás nélkül aki nem követi bástya-elvtársat…
    Vagy csak ennyire mérhetetlen vakságban szenvedsz?
    Nem volt ez mindig igy….

    Mindezt csak azért mert pont annak a szellemnek az egyenes-agi örökese az O.V. által megvalósitott rendszer???
    És ennek az alternativája szerinted is az hogy – nosza akkor állitsuk vissza azt amitöl már egyszer megszabadultunk????

    Megsértödhetsz, de ez a gondolkodás nemcsak primitiv, hanem végtelül arrogáns is….

    Szebben is mondhatnánk – Nosza öntsük ki a fürdövizet a gyerekkel együtt …

    Nem szégyelled magad?

  • SzundiMundi

    Más:
    Elemérnek irod fensöbbségesen, mint hülyegyereknek:

    „Eccerűen csak be kell írni a google keresőbe, hogy jogállamiság – aztán meg elolvasni a legjobb definíciókat, kizárólag ennyi … (a prostisrácok vagy a zsótink vezércikkei helyett, ami csak erősen zsugorítja az agyat).”

    Neked ugye ezen a stiluson semmi szégyellnivaló nincs, mert Te követed el (!)

    De lássuk csak: – Miért is nem akart az MSZMP és a belölük kivált másod-harmadvonalbeliek tagjaiból gründölt pártformációk parazitabandái közül egyik sem 1990-2010 között, vagyis húsz éven egyik sem egy valódi libeláris jogokat megtestesÍtö alkotmányt, AMELY MEGAKADÁLYOZTA VOLNA, HOGY BÁRMILYEN JÖVÖBELI OPPURTINISTA BANDA HA HATALOMRA KERÜL, AKKOR A TÖRVÉNYEKET NE VÁLTOZTATHASSA KÉNYE KEDVÉRE???

    Na vajon miért? (Ha nem fogod fel a választ magadtól, sajnálom, nem foglak segiteni benne)

    Ugyhogy ilyen stilusban oktasd ki Te azt akivel disznót öriztél együtt. Szegény Orsós biztos reklamálni fog, hogy ennyire azért nem sértetted meg, mert megszokta … De nekem nem teheted meg, mert jobban ismerem ezt az undoríto viselkedést. Tudod, közelröl…

    Dörgölöztök egymáshoz a marxista elveket vallókkal, mint megdönthetetlen véleménnyü intellektüelek – és közben bekentek sárral mindent, fehérre meszelitek, és belülröl meg rohad.
    De viszont szépen beszélsz … mit is? Csak finoman gyalázkodol
    Ez jelentené az intellektuális viselkedést?

    Csak hogy értsed:
    Azért merem bátran leirni, hogy ugyan „finomkodó” de annál primitivebb ez a duma:
    Merthogy ha neked annyit jelent a jogállamiság meghatározása, – „hogy mindegy mi az, csak azok a fenti primitiv „urak” ellenében” legyen – akkor sajnálatosan ugyan (hidd el, mélységesen) de nem tudom máshova sorolni a megnyilatkozásodat, mint ugyanabba a szintbe mint amit azok képviselnek
    Ugyan nem narancsban fénylik, hanem akármi más szinezetben, annyi baj legyen…

    Legalább szint valottál, hogy milyen hajóban evezel

    Számomra ez aljas hazudozás

  • Orsós Elemér!

    Az Európai Parlament és Tanács az uniós költségvetés védelmét szolgáló általános feltételrendszerről szóló (EU) 2020/2092 rendelete (2020. december 16.) 2. cikke: „Fogalommeghatározások

    E rendelet alkalmazásában:
    a) »jogállamiság«: az EUSZ (Európai Unióról szóló szerződés) 2. cikkében rögzített uniós érték. A jogállamiság magában foglalja a törvényesség elvét, amely magában hordozza az átlátható, elszámoltatható, demokratikus és pluralista törvényhozási eljárás meglétét; a jogbiztonság elvét; a végrehajtó hatalom önkényessége tilalmának elvét; a független és pártatlan bíróságok által biztosított hatékony bírói jogvédelem elvét, az igazságszolgáltatáshoz való jogot is beleértve, az alapvető jogok tekintetében is; a hatalmi ágak szétválasztásának elvét; valamint a megkülönböztetés tilalmának elvét és a törvény előtti egyenlőség elvét. A jogállamiságot az EUSZ 2. cikkében rögzített egyéb uniós értékekre és elvekre figyelemmel kell értelmezni.”

    E feltételek meglétéhez kötik az uniós költségvetési források folyósítását. A 2021. január 1-jén hatályba lépett rendelet ettől az időponttól kezdve automatikusan, azaz minden további intézkedés nélkül a tagállamok jogrendszerének része.

    x x x x x x x x x x x x x x x x

    Azért ez a kérdés annyira nem bonyolult – olvasd el türelmesen az elveket, és gondold végig, megfelelünk e valamennyinek, cca hány százalékának, és ha igen, miért nem?

    Egyébként meg nem külömben, hanem különben! Valamiért imádod ezt a szót, gyakran alkalmazod és következetesen rosszul – ennyiszer már nyilván nem lehet téveszteni vagy kapkodni, tehát ez alighanem tudatos. Ne tedd!

  • SzundiMandi
    2021 november 25
    4:43 du.
    Kővendég
    2021 november 26
    5:09 de.

    „– hát kezdek igazán aggódni, ritkán szoktál ennyire bayerzsóti lenni Elemér. (Remélem még van remény.”

    Sajnos minimális reményt látok, mivel a legcsekélyebb engesztelő igyekezetet sem tapasztalok irányunkban(sic!) a politika globális és magyar fősárkányaitól! 😀
    (Na jó, azért a disztingvátoromon tudok még egy magasabb fokozatot állítani, Isten ment’ hogy összevesszek a legkedvesebb, legsportszerűbb vitapartnereimmel! 😀 )

  • Boda Péterné

    Nos már a második levelem sem jelent meg,amiben reklamáltam,hogy a napokkal ezelőtt írt sem jelent meg……mert kritikát,véleményt „mertem” írni!
    Na ez azért nem semmi….
    Se moderálás(nem volt mit…),se kifogás.se figyelmeztetés!
    Ekkora inkorrektséggel még nem találkoztam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ha netán válaszra méltatnának?????,

  • Boda Péterné

    Még mindig moderálnak????több nap után?…

  • OIM*

    Látod?
    Milyen egy szar világ ez?
    Kutyának sem kell a hülye véleményed.
    Mennyé másik oldalra. Ahol méltányolják az agyatlanul hűséges nyelvcsapkolódásaidat.

  • Kedves Elemér!
    2021 november 26, 11:30 de.

    Besancon (2021 november 26, 7:30 de.) a már tőle megszokott remek választ adott a jogállamisági kérdésedre.

    Amennyiben ez nem elég neked kérlek alássan vedd további engesztelő alsárkányi igyekezetként, íme: 🙂

    „Ahol jogállam van, ott egy miniszter, egy rendőr vagy egy polgármester is ugyanazokat a szabályokat köteles betartani, mint te. Senki nem áll a törvény felett. Ahol jogállam van, ott egy demokratikusan megválasztott kormány sem tehet meg akármit: bírók, ombudsman, civil szervezetek és újságírók biztosítják, hogy ne élhessen vissza a hatalmával. Ahol jogállam van, ott mindig megtudhatod, hogy a kormány mit miért csinál, és ha nem tetszik, elmondhatod nyilvánosan is. Ahol jogállam van, ott biztonságban élhetsz, hiszen pontosan tudod, hogy mit vár el tőled az állam, ahogy azt is, hogy te mit várhatsz el tőle.

    Ahol nincs jogállam, ott büntetés, kirúgás, bántalmazás vagy börtön járhat azért, mert kritizálni mered a kormányt. Ahol nincs jogállam, ott egy orvos nem mondhatja el nyíltan, hogy omladozik a kórház fala, vagy hogy nincs elég kötszer és ápoló. Ahol nincs jogállam, ott korrupció van, és nem a tehetséges emberek jutnak vezető és jól fizető pozíciókba, hanem azok, akik közel állnak a hatalomhoz.

    Ahol nincs jogállam, ott a rendőrök, bírók és újságírók a kormány politikai megrendelésére dolgoznak és nem saját szakmai iránytűjük szerint. Ahol nincs jogállam, ott a munkavállalók, a szegények ki vannak szolgáltatva a hatalomnak. Ahol nincs jogállam, ott félelem és bizalmatlanság van, és nincs, aki megvédjen, ha bajba kerülsz vagy igazságtalanság ér.”
    https://helsinki.hu/temaink/jogallam/

    https://www.amnesty.hu/jogallam/
    https://hvg.hu/eurologus/20210302_jogallamisag_2_jogalom

    Nagyon szívesen Elemér 🙂

  • Kővendég, 2021 november 26, 5:09 de.

    🙃👍👍👍🥶

    (sajnos szinte mindig elfelejtem B.P. megpiszkálásról szóló bölcs intelmeit) 🙂

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 november 26
    7:30 de.

    „E rendelet alkalmazásában:
    a) »jogállamiság«: az EUSZ (Európai Unióról szóló szerződés) 2. cikkében rögzített uniós érték. A jogállamiság magában foglalja a törvényesség elvét, amely magában hordozza az átlátható, elszámoltatható, demokratikus és pluralista törvényhozási eljárás meglétét; a jogbiztonság elvét; a végrehajtó hatalom önkényessége tilalmának elvét; a független és pártatlan bíróságok által biztosított hatékony bírói jogvédelem elvét, az igazságszolgáltatáshoz való jogot is beleértve, az alapvető jogok tekintetében is; a hatalmi ágak szétválasztásának elvét; valamint a megkülönböztetés tilalmának elvét és a törvény előtti egyenlőség elvét. A jogállamiságot az EUSZ 2. cikkében rögzített egyéb uniós értékekre és elvekre figyelemmel kell értelmezni.”

    Köszönöm szépen, de ezek csak konkrétum nélüli slágvortok, amiket úgy lehet csűrni-csavarni hogy, bárkit be lehet vele feketíteni vagy egekig magasztalni, ahogy éppen az EU befolyásolt vízfejnek és zsinór rángatóiknak kedvező!
    Magyarul: szerintem az EU a mai agyonszabályozott és szándékosan kétsebességesre deformált, kettősmércés formájában már életképtelenné vált és rosszul leplezetten agonizál! Ha nem tud sürgősen ellenállni a tisztán érzékelhető külső kényszerítéseknek, akkor maximum 5 évet saccolok neki és a kezüket elégedetten dörzsölő ázsiai és amerikai ellendrukkerek röhögve felzabálják! Ezt én abszolut laikusként így látom, ennek ellenére a profi hozzáértők csak nyugodtan ülnek a tojásaikon!

  • Orsós Elemér
    2021 november 26
    6:55 du.

    Pontosan így van.

    ès ezt tapasztalhatjuk meg a valóságban.
    Az EU-s jogharmanozációt a belépéskor felvettük, vagyis harmonizáltuk a jogrendet az EU-os országokkal.
    Mára viszont az EU-parlament akar egy általános EU-s országok feletti jogrendet megalapozni, amelyet az EU-s országok kötelezöen alkalmaznának feltételek nélkül.
    Vagyis a „CONÇIL” AZ EUROPATANÁCS, valóságosan egy EEÁ-vá kivánna válni, ugy hogy ezen még az AEÁ-kon is tultenne csipöböl.
    Merthogy ottan is az államok a közös védelmi törvényeken kivül maguk szabják a saját törvényeiket.

    Csakhogy a kedves Doktornönk azt sunnyogta el az idézetben, ami az Uniós alaptörvény, mely szerint alapvetö törvénymódoditásokat EU-s kezdeményezés esetén az egyes országok törvényhozóinak RATIFIKÁLNI SZÜKSÉGES.

    Ez a blablabá pedig pont azért ilyen általános merthogy pontosan az EU-s Alaptörvény (vagyis Alkotmány) szerint az EU-s Tanács egyelöre nem hozhat törvényeket, amelyek az egyes tagok országain belül érvényessé válhatnak.

    Az uj német kormány (feltételezem az uj-régi franciával, amennyiben Macron hatalmon marad) ezerrel ezen fog dolgozni, hogy létrehozzák az EU-s törvényhozás tagországok feletti szuverénitását.

    Na innentöl kapd ki majd….

  • Ez nagyon ide való 🙂

    Átverve érzi magát a brüsszeli mozi, ahol bemutatták az ELKXRTUK-at

    „November kilencedikén tartották az Elkúrtuk című film nemzetközi bemutatóját Brüsszelben, egy helyi moziban. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő járt utána annak, hogy a mozi tudott-e arról, milyen filmet terveznek bemutatni náluk.

    Az üzemeltető cég írásban arról tájékoztatott, hogy a filmet csak egyetlen alkalommal, aznap este vetítették, de már ezt is megbánták. Kiderült, hogy a mozinak fogalma sem volt előzetesen arról, hogy milyen film miatt bérelték ki a termet aznap estére, még annak pontos címéről is csak a vetítés előtti napokban értesültek, amikor valaki telefonon erről érdeklődött náluk. Mint elmondták: nem hivatalos, hanem egy gmail-es emailcímről egyeztettek velük az esemény részleteiről, vagyis csak a bemutató előtt jöttek rá – némi kutatást követően -, hogy valójában egy konzervatív pártalapítvány bérelte ki a termet tőlük. »Mondtuk nekik, hogy nem akarunk semmilyen politikai párttal ilyen módon kapcsolatba kerülni. Meg is kértük őket, hogy legalább fotókat ne készítsenek az eseményről a teremben és a mozi előtt sem, de ezt a kérésünket megtagadták. Sok eseményünk, bemutatónk van a világ minden tájáról, sokan bérelik ki a termet hasonló célból. Általában minden rendben zajlik. De most, sajnos átvertek minket« – válaszolta levélben a megkeresésemre a mozi egyik vezetője…”

    https://24.hu/belfold/2021/11/27/elkurtuk-brusszeli-bemutato-ujhelyi/

  • SzundiMandi (Orsós Elemérnek):
    „Besancon (2021 november 26, 7:30 de.) a már tőle megszokott remek választ adott a jogállamisági kérdésedre.”

    Kedves SzundiMandi! Valóban, Besancon (akivel szinte mindig egyetértek) jogdogmatikailag kifogástalan választ adott Orsós úr kérdésére. Kiváló fórumtársunk, Gabriel ur azonban (akit úgy tűni, ez alkalomnra megszállt a Szent Szellem, mert) az ő sajátos stílusában megfogalmazott, de kivételesen értelmes, jogszociológiai jellegű kiegészítő kérdést tett fel. Ime: „…húsz éven egyik sem egy valódi libeláris jogokat megtestesÍtö alkotmányt, AMELY MEGAKADÁLYOZTA VOLNA, HOGY BÁRMILYEN JÖVÖBELI OPPURTINISTA BANDA HA HATALOMRA KERÜL, AKKOR A TÖRVÉNYEKET NE VÁLTOZTATHASSA KÉNYE KEDVÉRE???”

    Nos, Gabriel úr kérdésére egy ismert jogász, az egykori Weimari Nagyhercegség egyik (építési ügyekkel, a bánya- és az erdőigazgatással, majd a hadügyekkel is) foglalkozó valódi udvari titkos tanácsnoka, 1782-től miniszterelnöke 🙂 :-), bizonyos Johann Wolfgang von Goethe – véleményem szerint – tökéletesen kielégítően és mindmáig érvényesen megválaszolt. Hevenyészett magyar fordításban:
    „Csak annak jussa szabadság és élet,
    Ki napról-napra vívja ki.”