Veszélyes, tűrhetetlen helyzet Ottawa megszállása — Bevonulhat a kanadai hadsereg

2022 február 2 5:45 du.43 hozzászólás

A fővárosi rendőrség segítséget kérhet Kanada hadseregétől, amiután Peter Sloly ottawai rendőr főkapítány kijelentette szerda délután a belváros megszállása kapcsán: „tartok attól, hogy nem létezik rendőri megoldás egy ilyen helyzetre.” Az Ottawai Rendőri Szolgálat (OPS — Ottawa Police Service) már tárgyalja a hadsereg esetleges bevonását, ugyanakkor Sloly elmondta, hogy egy ilyen drámai lépés „óriási veszéllyel” jár.

Kent és Wellington sarok. Lefelé fordított kanadai zászlók — a tüntetés egyik szimbóluma. Fotó: Ottawa Police Service — OPS

Kanada  történelmében eddig két alkalommal kellett bevonni a hadsereget ilyen formában. Az egyik alkalom 1970-ben történt, amikor québeci szeparatista terroristák elrabolták és meggyilkolták a tartományi liberális kormány munkaügyi miniszterét, illetve amikor a liberális kormány egy szállodába kényszerült menekülni az összeomlott biztonsági helyzet miatt. Ekkor Montreálba és Ottawába is bevonult a kanadai hadsereg. Pierre Trudeau — Justin Trudeau kormányfő édesapja — pedig felfüggesztette a szabadságjogokat. Ez tette lehetővé azt, hogy a hatóságok órák alatt 497 embert tartóztattak le és 3 ezer házkutatást végeztek el. A második alkalom, amikor be kellett vonni a hadsereget 1990-ben történt, az Oka krízis alatt — Montreál és Ottawa közötti Oka községben. A 77 napig tartó őslakossági felkelés alatt ketten meghaltak.

Ottawa belvárosa — Elgin és Wellington kereszteződés. Fotó: Ottawai Police Service — OPS

„Minél tovább tart ez a helyzet, annál inkább meg vagyok győződve arról, hogy nem biztos, hogy a rendőrség megoldja ezt a tüntetést… Ez egy nemzeti ügy, nem egy ottawai ügy. Ottawa rendőr főkapitányaként továbbra is mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a város a lehető legnagyobb biztonságban legyen”–mondta Sloly.

Peter Sloly fővárosi rendőr főkapitány

„A kontinens minden tájáról érkező személyek városunkba érkeztek, veszélyeztetve ezzel lakosaink, vállalkozásaink és közösségeink biztonságát. Ez egy egyedülálló és példátlan helyzet. Az Ottawa belvárosában zajló tüntetések törvénytelenek, erőszakosak és veszélyesek. A lakosok intenzív zaj, zaklatás és gyűlölet áldozatai lettek, amelynek nincs helye városunkban, országunkban vagy bárhol máshol. A felelősöknek tudniuk kell, hogy tetteiknek következményei vannak–tette hozzá a rendőr főkapitány.

A Freedom Convoy tüntetői által közzétett felvétel Ottawából. 

A belváros önkormányzati képviselője — Catherine McKenney — azt követeli, hogy a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (RCMP) vegye át Ottawától a rendőri feladatokat a tüntetés körül és ürítse ki a belvárost azoktól, akik szombat óta megszállás alatt tartják. Szerinte tűrhetetlenné vált a helyzet a belvárosi lakosság számára. „Ami az elmúlt napokban történt, az zaklatás és kínzás. Továbbra is a lakónegyedek védelmére szólítom fel a hatóságokat”–mondta McKenney. A helyi képviselő egy lényeges részletre mutatott rá: miközben rengeteg rendőr van a parlamenti negyedben, a belváros sűrűn lakott utcái — amelyek körülbelül ötszáz méterre vannak a kormányzati negyedtől — teljesen magukra lettek hagyva. Elmondása szerint törvénytelenség uralkodik ott, különösen amikor agresszív tüntetők jelennek ott meg tömegesen.

„Vannak személyek a belvárosban, akik nagyon veszélyes magatartást tanúsítanak – zaklatják az embereket, erőszakkal fenyegetőznek, kiszámíthatatlanul vezetnek, a járdán közlekednek -, és mivel az egész rendőrségünk a parlamentnél van, Centretownban teljes a törvénytelenség”–mondta McKenney.

Catherine McKenney, Centretown önkormányzati képviselője.

Andrea Horvath, az ellenzéki Új Demokrata Párt vezetője Ontarioban azonnali beavatkozást vár Doug Ford tartományi kormányfőtől. „Ottawa belvárosának dolgozói és lakói ostrom alatt állnak”–mondta a magyar származású baloldali politikus.

Miközben szerdára a fővárosi rendőrség szerint körülbelül 250 tüntető és párszáz kamion maradt a belvárosban, a keménymag egyre vadul és a hétvége többnyire parti hangulata már eltűnt. De a nagyobb probléma mégis az, hogy rendőri információk szerint a most következő hétvégére újabb tüntetők érkeznek a fővárosba. Egyre többen tartanak attól, hogy ennek rossz vége lesz.

 

43 hozzászólás

  • Hat nagyszserü

    A baloldali demokratikus kormányzatnak igen érdekes fogalmai vannak a szabadságról
    (liberalizmusról)

    Gratulálok a nyugati demokráciáknak és valamennyi harcostársnak!

  • Nem tudok másra gondolni, mint 2006-os TV székház ostromra (MTV-székház ostroma 2006.09.18) és a Capitolium ostromára ez év januárjában. Ezeket élőben néztem a TV-n. Jól lehetett látni a végeredményt. Vigyázzanak, mert ezek az erők képesek feldúlni az Önök életét, ahogy tették Budapesten, és Washingtonban.

  • Hol lehet meghuzni a hatarvonalat a tuntetes es a rendbontas kozott?
    2006-ban az orbani garazdak tuntetesnek alcazott tamadast inditottak a szabadon megvalasztott kormany, a demokraciank es a belso rend ellen!
    Azota sem lett orban megbuntetve sehogy sem, nemhogy melto modon. Ez nem fog elmaradni adott esetben, amikor a torvenytelenul bitorolt hatalmabol el lesz mozditva!
    Torvenyen kivulikent buntarsaival barmit, barmimodon megerdemel es meg lehet veluk tenni!
    Semmilyen jogi, erkolcsi vedelem nem mentheti oket!
    Forradalmi helyzet lesz a diktaturajuk lerombolasa porig!
    Demokratikus -es jogallami szabalyozasok nelkul, hiszen az o1g altal krealt jogrend diktatorikus, nem egyeztetheto ossze az EU jogrend – es demokracia szellemisegevel!
    Ez durvanak es ismeretlennek hangzik a demokraciakban, de letezik, hiszen titkosszolgalatok ezekben is alkalmazzak a mai napig, amint a haboruikban, harcaszati cselekedeteikben is, csak az orszagok civil lakossaga nem tudja, nemlatja, vagy nem akar tudni rola!

  • gratulálok a cenz urának, lényeg a szabaccság!!! nemdebár?

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2022 február 3
    4:27 de.

    „Azota sem lett orban megbuntetve sehogy sem, nemhogy melto”

    Viszontag ha igaz volt a gyurcsányi hazugságbeszéd, akkor annak elkövetője is bűntetlen, ergo kvittek! Mi sem bizonyítja jobban hogy, „ugyanazok”!

  • Achille
    2022 február 3
    1:23 de.
    ez egy eltévedt gondolatod!!!

  • Orsós Elemér

    Az nem számit hogy büntetlen, az számít hogy nem kis részben a sok „szabadságharcosnak” köszönhetöen minket büntet (vagy ver) a sors vele is.

    Nem elég az O.Gy. pártitkár apuka fiacskája
    Bár zárójelben megjegyezném, hogy a hétföi moszkvai alakitása meg kell mondjam kezdett egy felelös államférfi megnyilvánulásához hasonlitani
    Az elmult száz évben meglehetösen hijján álltunk ilyesminek

  • RODEO, engem is kicenzuráztak…..

  • Kedves Christopher Adam!

    Köszönjük figyelmedet olyan computer lovagok, sötét alakok irányába akik megjátszák, hogy őszintén szeretnének a szóban forgó csoport tagja lenni, de valódi szándékuk az, hogy zavart okozzanak és/vagy konfliktust váltsanak ki saját szórakoztatásuk céljából.
    Ezek a beteg, zavaros elméjű lények csak a káosz és a polgári rend felbomlásán drukkolnak/álmodoznak, komoly emberekkel teli fórumokra csapnak le csupán egy célból: – ostoba, gonosz kérdéseikkel, hozzászólásaikkal teljes zavart kelteni és kisiklatni a normális beszélgetéseket.

  • Ja hetvegen en is ellatogatok Ottawaba. Nyuggerek, ne hasonlitsattok ossze az Ottawai es a Budapesti tuntest. Ottawaban egy bekes tuntes volt,van, es lesz a hetvegen.Hogy 60 ezer emberbol van 50 ember aki reszeg es provokalja a rendort. Ezeket beviszik es ennyi.
    Christopher kivancsi lettem volna a te velemenyedre is, mivel te Ottawaban laksz. gondolom te is kint voltal a hetvegen.
    A rendorfonok hulyeseget beszel, Trudeau bujkal(alitolag a gyerekei nathasok) es nem mond semmit.
    A lakossag kajat visz a kamionosoknak, es a legtobbje egyetert a tuntetessel.
    A kerdes nem az hogy oltott vagy oltatlanok. Kanada 80% be van oltva, ugy mint en is.Hanem arrol hogy nem lehet kenyszeriteni valakit arra hogy beoltassa magat. Mindenkinek sajat joga (ismetlem 80% beoltott) hogy valalja a kockazatott vagy nem.
    A lakossag , nem ugy mint Magyarorszagon, bizik a kormanyban, de ami sok az sok. Az embereket mar nem lehet tovabb hulyiteni. 2 ev alatt semmi sem valotozott, oltas ide vagy oda. Volt egy olyan kijelentes is hogyha mindenki be van oltva akkor eltunik a virus. Ezzel a virussal egyutt kell elni,korlatozasok nelkul. Ennyi.

  • Rodeo11
    Ez nem eltévedt gondolat, megélt tapasztalat. DE! Felhívnám a figyelmet arra, hogy a rendeletben a kamionos társadalom alig tíz százaléka érintett. A statisztika szerint ugyanis 90%-uk be van oltva. Szerintem ezért is nem eltévedt gondolat. Ugyanazon gondolkodású emberek akik most balhéznak, mint akik anno megzavarták a rendet Budapesten és Washingtonban. Hogy kik bátorítják/támogatják/pénzelik őket szerintem nem lehet igazán kérdéses. Ez a 10%-nyi nem oltott kamionos felhorgadására rászervezett politikai akció. Ennek semmi köze a szabadsághoz. Amúgy a vakcináció egyik célja csak az egyén megmentése a lélegeztető géptől és a haláltól.A másik az, hogy ne kerüljenek a kórházak olyan helyzetbe, hogy túlcsordul a betegállomány és nem lesz elegendő ágy a szükséges gyógyításukhoz. És itt nem csak a vírusosakra gondolok, hanem azokra is akik egyéb okból kerülnének kórházi ápolásra, de nem juta nekik ágy, orvos, műtő stb.

  • Tünteés és Rendbontás
    Merőben ellentétes dolgok.

    Nehézfegyvernek minősíthető kamionokat és traktorokat stb eszközöket pedig ugyanolyan nagyságrendű fegyveres erővel kell eltávolítani – hatástalanítani! Különösen azokat, amelyek menetlevél, ill. áru, stb, tehát rendeltetés nélkül hajtanak be a városba.

    Ezt anno a chilei katonai puccs idején Santiagoban művelték a jobboldali szállítók, valamint Budapesten a választáson vesztes FidSS úgynevezett gazdák, óriási gépeikkel és traktoraikkal, amelyeknek semmi keresnivalójuk nem volt a belvárosban…
    Ennek a gazda megmozdulásnak a vezetője Jakab István – egyáltalán nem gazda – jutalmul MA az úgynevezett magyar országgyűlés egyik alelnöke. 🙁

  • D.Bernstein
    2022 február 3
    2:49 du.
    „RODEO, engem is kicenzuráztak…..”

    Óriási veszteség.Mondhatunk egy misebéráchot?

  • Rodeio

    Még nem tudod mindég, hogy kik a fasiszták?
    Nem-e csak puszta véletlenségböl, akik rögtön karhatalmat vetnének be az állampolgárok puszta manifestaciója ellenében – mint mongyuk Belo-rossziában?

    Fent mingyánban olvashatod, hogy a magyar fasiszmus (sicc!) elöl menekülö szélsöbalos rögtön a karhatalomért vísít kies kanadában?
    Gondolom azért menekült oda hozzád, mert ott már nagyobb az esély rá, hogy ugy legyen
    Egy csodás, kies déli fele teke continenten már a sátortáborok – szögesdróttal diszitve a cerca – már mükszenek.

    Olvassál csak keveset Joe Rogan e Spotify esetéröl, aktuális
    aztán, hogy ebbe a képbe hogy kerül be egy brasil államfö, nevét nem irhatom le
    videót nem tehetek be – mert a censura mükszik
    liberdade vagy „római vesszönyaláb”?

    szép or welli vil ág

  • Achille
    2022 február 4
    3:55 de.
    semmi sincs megoldva 80% {bruhaha, hazugság kitalált statisztika}

    teljes egyet nem értésem jeléűl és azzal a kérdéssel, hogy ez a drágalátos kanadai kormányzat miért nem ad gyógyszert az akármire {lábizzadásra és körömgombára van 42+ féle mindegyikből és ki is kúrálja}

    és miután van egy valami járványos újfajta nátha {már 10000 éve van ijen} akkor miután megelőzte a megelőzés kutatókat minek futnak utána???

    {80% be van oltva bruhaha és semmi hatása nincs mert a számok naponta azt mutatják}

    szóval szabadság és hadd döntsem már el hogyan akarok élni és ha egészséges vagyok, mint a makk, akkor minek belémengedni mindeféle elixirt aminek 25-65% -os a hatékonysága és mellékhatásai számolatlanok

    majd azért gondolkodj is, ha ráérsz ahejett, hogy engem basztatsz

  • Gabriel
    2022 február 4
    8:36 de.

    kösz, tájékozottnak érzem magam, AU és AUT versenyben vannak az utóbbi csak pénzzel bünteti a renitenseket az előbbi szögesdrót mögé rakja, mert … megteheti; ide, a mi kies és csodálatos Kanadánkba is betette a lábát sokmindenki, hadd ne nevezzem meg őket!!!

    az a gondolat bánt engemet, hogy azt látják, hogy a világ azon része, ahol rend van, ott az emberek dolgoznak és alkotásuk eredménye jólét és egyre jobb lét;

    mialatt ahol szabad a gazda és a rablás is, ott – valahogy – akadozik mindez, és

    kitört a sikítófrász még a katonaságot is… {?}, de

    van már rá retorika és bizonyos egyházak is nagyon nagy mértékben egyetértenek a szószékről és az oltárak elől ,tiarában is!!!

    a többit deriváld ki

    most J.B. is borsot tör bizonyos nózik alá amejek betegre tüsszögik magukat és nincs ezzel egyedűl, zarándoklatok indúltak abba az irányba, hogy miért??? kkk

  • Achille
    2022 február 3
    1:23 de.

    szvsz és tapasztalatom azóta 2021./01./06. az hamis zászlós akció volt… a vele kapcsolatos committee munkálatai be is bizonyítják napont többször, a csinnbummcirkusz és a rajk per ezekhez képest csepűrágás

  • gyuri13
    TODÁ!
    De máskor a láábvizes haveroddal kötözködj… -g-

  • Chriiiiiiiis má’ mögest??? nem bírod a gyűrődést?

  • Hm..Azt tapasztalom hogy a teherautó-sofőrök jelentős része náci érzelmű.

    Persze nem mind, de ez a trend.

    Csak rájuk kell nézni.

  • D.Bernstein
    2022 február 3
    2:49 du.

    Tragédia…

  • Achille
    2022 február 4
    3:55 de.

    talán ez átmegy a szűrőn?

    nem értek egyet, megint alapvető tévedések vígjátékában azaz röhögényban leledzel

    de ne add fel!!!

  • Gabriel
    2022 február 4
    8:36 de.

    Fogalmad sincs mit takar a „fasiszta” jelző , vagyhogy mit jelentenek a fasiszta eszmék,

    Csak hablatyolsz itt róla.

  • Gabriel
    2022 február 4
    8:36 de.

    hátha ez most nem válik gyomladékká
    olvastalak… lenne hozzátennivalóm, de úgyis tudod mert te
    is mint én is „Fidel”-ünk… 4 füllel és 8 szemmel

  • A Gyurcsány-kormány idején rohadék „gazdák” a mocskos traktorjaikkal önhatalmúlag hetekre el lehetetlenítettek egy fontos főutat.
    Mert meg voltak sértődve az Öszödi beszéd miatt.

    Egyszerűen nem engedtek senkit közlekedni a főúton.

    Mentőt sem engedték át. Aki mégis át akat menni azt összeverték.

    A gyengekezű Gyurcsány-kormány hetekig hagyta ezt az őrületet.

    Normális országban másnap megjelenik néhány-tíz rendőr és vontatókkal letolatja a szarháziak fegyverként használt traktorjait. Ha nem hajlandóak maguktól távozni.Ennyi.

  • akarki
    2022 február 3
    7:55 du.

    Csak nem kevesled a kanadai demokráciát?
    Kínaira vágysz netán ?

    Imádkozz(atok) sokat érte, hátha meghallgattatásra találtok az Úrnál.

  • Rodeo11
    2022 február 4
    1:20 du.

    Túl sokat sipákolsz.
    Nézzél magadba.Ott lesz a hiba.

  • „LEfelé fordított kanadai zászlók”

    Ezek a náci patkányok köpnek a saját hazájuk legfontosabb jelképére, amiért emberek tízezrei adták már az életüket.

    Ezek azok a szarházi senkik akik heretartót meg dinamógatyát fabrikálnak hazájuk zászlajából amit telefinganak a fokhagymáskolbász meg a benyakalt fél láda sörök miatt.

    Pedig azt MINDIG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT FENNT…MAGASAN KELL TARTANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ezek azok akik elkoptatják , kiüresítik ezeket a jelképeket.

    Én, ha látom hazám zászlaját, meghatódok mindig.

    És undorítónak találom ha úton útfélen előcitálják alantas politikai vagy egyébb célok érdekében és díszletének.

    És ha mindenféle szart varrnak a közepébe, vagy ollóval kiszabdalnak belőle darabokat.Bármit is jelentsen az.

  • Geyza
    2022 február 4
    1:30 du.

    kedves, bűbájos „CsippMester” köszönettel vettem bölcs szóidat, már a megfelelő hejen vannak

  • Geyza
    2022 február 4
    1:30 du.

    Petőfi Sándor: FÖLTÁMADOTT A TENGER…

    Föltámadott a tenger,
    A népek tengere;
    Ijesztve eget-földet,
    Szilaj hullámokat vet
    Rémítő ereje.

    Látjátok ezt a táncot?
    Halljátok e zenét?
    Akik még nem tudtátok,
    Most megtanulhatjátok,
    Hogyan mulat a nép.

    Reng és üvölt a tenger,
    Hánykódnak a hajók,
    Sűlyednek a pokolra,
    Az árboc és vitorla
    Megtörve, tépve lóg.

    Tombold ki, te özönvíz,
    Tombold ki magadat,
    Mutasd mélységes medred,
    S dobáld a fellegekre
    Bőszült tajtékodat;

    Jegyezd vele az égre
    Örök tanúságúl:
    Habár fölűl a gálya,
    S alúl a víznek árja,
    Azért a víz az úr!

    Pest, 1848. március 27 – 30.

  • Neked semmi közüd sem ehhez a vershez sem pedig Petőfihez.
    Te csak egy kis mocskos ruszkibérenc kína-fan vagy.

    Én viszont ezt a verset anno közönség előtt szavaltam.

  • Geyza

    mellözük továbbra is egymást

    Nem vagyok rászorulva olyanvalakitól megtudni hogy mit jelent a fasiszmus, aki bárkit aki töle eltören valami mást gondol a világról azt rögvest lenácizza, lefasisztázza, vagy éppen a magyarokat veti meg, meggyaláz bárkit a legkisebb gondolkodás nélkül – persze ezzel magamagát is

    Már annyira vágysz hogy a pufajkások közé beállhassál – csak az hiányzik, hogy az ilétékes föelvtárs szinre lépjen és a toborzó parancs elhangozzék, nem?

  • Geyza 2022 február 4 1:30 du.

    Észrevetted, hogy az itteni hozzászólások több mint 25%-a ettől a zűrzavaros, agyalágyult rodeoii-tól van? Vajon miért?
    Ez a szerencsétlen, izgatottan itt lebzsel egész nap ahelyett, hogy főzne egy meleg ételt és megosztaná egy Ottawai hajléktalannal.

  • Pityi Palkó
    2022 február 4
    4:09 du.

    az ottawai hajléktalanoknak aggyon enni aki hajléktalanná varázsolta őket

  • Vicces, hogy a fideszes bulvársajtó miket hazudozik az egész jelenségről. Apropo, fidesz: hol van a boda marcsi? Lehet, hogy már Ottawában jár a kamionosok között?

  • Gabriel:

    Nem tégedet minősítettelek, hanem azt mondtam hogy nem vagy tisztában a szó jelentésével*.

    Most magyarázkodtam ??!

    *A szó jelentése:
    Az ellenkező nézetek mibenlétével sem vagy tisztában.
    Csak fröcskölődsz de azt kilómétereken át.
    Én spec nem olvaslak. Van más elfoglaltságom is.
    Csak minden harmadik vagy ötödik mondatod első szavát szoktam.
    Demégazissok. Vagy sokk. Mindegy.

  • Fülöp:

    Ne fessed az ördö..a banyát a falra mert még képes „reinkarnálódni” hehehe

  • Geyza

    Tökéletesen átlattam a szitán – persze hogy nem engem minösitesz

    Hanem embertögetegeket itélsz meg – vagyis gyalázol mert valakinek meg akarsz felelni a nézeteiddel …

    Olyanokat akik csak egyszerüen dolgukat szeretnék tenni – a munkájukat ellátni, és hogy hagyják oket békében és ezért fagyban hidegben készek az utcára menni – nincs hozzá alapvetö joguk?

    Na de ha ezek „csak elenyészö” minoritáriók lettek itélve persze a maga demokrata beképzeltségétöl elszállt senkiháziaknak … akkor ugye le velük, börtönbe velük – emberi jog? ugyanmár!
    De néhány lmbtq-s perverz az ugye a fellegekbe emelt megszentségtelenithetetlen, nem?

    De a diktatoroknak, társadalmi szintén a hatalmi csucsokba jutottak igy magukat teljes beképzeltségükben a maguktól megrészegült gögjükben a többiek fölé emeltek semmi szinten nem hagyják ezt csak ugy annyiban ..

    Na, ezek a fasiszták meg a kommunisták – a diktátorok meg a csatlósaik

    Akik meg kiszolgálják ezeket az ebbéli tevékenységükben azok vajon kik?
    A diktátorokat éltetök, a semmirekellök … na kik?

    Mit lehet mondani az ügyben, hogy jónéhányan azért irogatnak ide, hogy necsak a szájukból fröcsögjön a geci szó, hanem saját kezükkül való leirás után szemükkel visszalássák itten késöbb?
    Van olyan aki még nicknévét is erre használja
    Mennyire lehet az ilyen valaki perverzen beteg, hogy itt élvezi ki magát?
    Na de aki szerint ez normálitás, az hogy merészeli számonkérni és lafasiszttázni azt, aki mást gondol valamilyen világeseményröl?
    Aki csak kiteszi a szót hogy fuck – az ugye a fasiszta? – merthogy elege van a nagy demokráciáájábol azoknak akik a vérét szivják
    Aki meg fasiszta világrendszer hatalmi csucsáról a világot fenyegeti, az a világmegváltó ugye?

    Erröl kivánsz kioktatni? Ki a vak itt ….????

    Vagy a részegség velejár? Mások vérétöl….

    Szóval hagyjuk egymás világát békében ….

  • Rodeio

    ez van – kkkkkk
    az egységsugaru hiberbolhára felfüzöttek „tudják ám az egyenest”

  • Geyza
    4.1:25

    Csak egy megállapításod szorul korrekcióra. Mégpedig az, hogy az úgynevezett „”gazdák”” – valójában rohadt fasiszták – szerinted az őszödi beszéd miatt eresztették rá gyönyörű székesfővárosunkra 50-100-millió Ft-os erőgépeiket…

    Nem. Ti. az igazság az, hogy azt az Orbán-Jakabistván paktum részeként a 2002-es Trafalgári-nagyságú vereség megtorlásaként, a baloldal megfélemlítésére rendelte meg, ahol Jakabi’ ígéretet kapott, hogy egy következő választási győzelem esetén a másik parasztvezér kap tőle egy magas államhivatali címet. Így (2014. óta) ő a parlament alelnöke.

    Ebben a pozíciójában „gazduram” a pulpitus magasából tökéletesen képviseli a földbirtokos-tőkésoligarchia – Orbánok, Mészárosok, Lázárok, Rogánok stb-k – minden nagybirtok-restaurációs harácsoló törekvését, hatalmas szeleteket lecsapva, a gyengélkedő közép és a legkisebb kisbirtokokból is, építve a horthysta birtokszerkezet visszatérését.

    Tehát az őszödi beszéd az csak és kizárólag . e g y . ü r ü g y . volt az erődemonstrációhoz, a főváros útjainak csak lóerőben mérhető durva ostromához. A traktorok felvonultatása valójában a frusztrált der Führer csak egyik aljas bosszúja volt az akkor még győztes státuszú baloldal ellen.

  • Gabriel : Ahh-ha.

  • A traktorok, kamionok, ha akadalyozzak a kozlekedest ilyen formaban (a forgalomlassito demostracio legalis lehet, a blokkolo nem!), akkor az mar rendeszeti, biztonsagi kerdes, amit szerintem eredmenytelen felszolitas eseten erovel el kell tavolitani az utbol! Trailerrel, erogepekkel, vagy katonai eszkozokkel, mint fegyvermentes gepekkel – persze a garazdak koltsegere!

  • Mivel a jelenlegi rendszer akadályozással tömegirányító,destruktív eszközökkel nem lehet elbuktatni.
    Vagy ahogy Gyurcsány mondá: Csak tüntessenek nyugodtan. Majd elfáradnak, megnyugszanak és hazamennek.
    Mindig azé a hatalom akié a hétköznapok megtervezésének és irányításának lehetősége.