Szükségállapot Ottawában — Letartóztatják azokat akik benzint visznek a tüntetőknek

2022 február 7 12:05 du.78 hozzászólás

Kanada fővárosa ki fogja éheztetni a parlamentnél tüntetőket. Ezentúl bárki, aki benzint visz nekik rendőri őrizetbe kerülhet. Vasárnap délután Jim Watson ottawai polgármester szükségállapotot hírdetett a fővárosban. Néhány órával később — az éjjel folyamán — az ottawai rendőrség összesen 3 ezer liter benzint foglalt le a tüntetőktől. A benzint egy parkoló területén tároltak, ahol a rendőrség az éjszaka folyamén razziát végezett el. Továbbá vasárnap este hét személyt tartóztattak le, akik benzint próbáltak szállítani az úgynvezett „vörös zónába” — a tüntetők fellegvárába a Wellington Streeten.

Tüntetés a parlament előtt, a Wellington Streeten. Fotó: C. Adam

A Freedom Convoy nevű tüntetés vezetői egy online sajtótájékoztatót tartottak, ahol észrevehetően le voltak döbbenve a rendőrség új, keményebb felépésétől. Nehezen húzzák ki a fagyos nappalokat és éjszakákat kamionokban és kocsikban ha nem tudják beindítani és befűteni a járműveket. Az igaz, hogy van olyan tüntető aki szállodában alszik és csak napközben van kit az utcán vagy a járművekben. De bőven akad olyan is, aki sátorban, kocsiban, vagy kamionban él immár tíz napja.

Randy Hillier, egy jobboldali képviselő a tartományi törvényhozásben kijelentette: embertelen és életveszélyes a benzin megvonása. „A kormány döntése, hogy megakadályozza a teherautók tankolását, veszélybe sodorja kanadai honfitársainkat és családjaikat, beleértve kisgyermekeiket is, az Ottawában jelenleg uralkodó extrém hideg miatt. Függetlenül attól, hogy ki hogyan vélekedik erről a témáról, ezek az intézkedések embertelenek, és nem felelnek meg a kanadai elveknek”–mondta Hillier.

Bár a GoFundMe leállította a Freedom Convoy online pénzgyűjtését, a tüntetők találtak egy alternatív platformot. Péntek óta a GiveSendGo-t használják, ahol eddig csaknem 5 millió dollárt gyűjtöttek támogatóktól. Ugyanakkor, egyre nehezebb jogi helyzetbe kerülhetnek. Paul Champ, egy ottawai ügyvéd, egy csaknem tízmillió dolláros csoportos keresetet indított a tüntetés szervezői ellen — és tette ezt a belvárosiak érdekében.

Érdemes kiemelni, hogy nem csak a belváros érintett. A centrumtól 4 kilométerre keletre, a Coventry Road-on lévő baseball stadiont is átvették a kamionosok. Itt egy taktikai hibát követett el az önkormányzat. Az volt a cél, hogy a stadion parkolójába terelik a teherautókat, hogy ne kerüljön több belőlük a belvárosban, illetve hogy hordozható WC-ket állíthassanak fel ezen a külterületen. Innen pedig busszal, taxival, kocsival, vagy sétálva utazhatnak a tüntetők a belvárosba. Csakhogy a stadion parkolójából logisztikai központot és közösségi területet alakítottak ki a tüntetők. Szombaton például egy légvárat állítottak fel a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig szaunákat és egy jakuzzit.

Ottawa polgármestere szerint ez Ottawa történelmének legsúlyosabb válsága. A tüntetők azt ígérik, hogy akkor sem hagyják el a belvárost, ha megvonják tőlük az összes benzint. Van aki pedig jelezte, hogy akár három hétre elegendő benzint tárol a parlamenti negyedben. Egyes riportok szerint volt olyan tüntető vasárnap este aki üres palackokat cipelt és így próbálta megtéveszteni a rendőröket, illetve elterelni figyelmüket azóktól, akik éppen feltöltött palackokkal érkeznek a parlamenthez.

Nem tudni, hogy mikor ér véget a belváros ostroma. Az viszont biztos, hogy egyre mélyebb válságba kerül a város és az ország.

78 hozzászólás

  • Hajrá tüntetők, tartsatok ki, a magyarok (és a világ józan fele is) veletek vannak!
    Le a kovid-diktatúrával!

  • Judith Kopácsi

    A világ józan fele? Szab, ez egy hatalmas tévedés, és remélem nem fogunk mindannyian ráfázni erre a játékra.

  • Judith Kopácsi
    2022 február 7
    12:18 du.

    sobriety???
    Kopácsy Judith!!!

    arról is tudsz írni, hogy az elmúlt 26 hónapban többször is beoltott közel 4000000000 ember,

    Izraelben 98% -s a beoltottság {ötödik oltásokat osztogatnak} és halnak, mint az őszi légy;

    nem hozott semmijen megoldást az „esetek” száma exponenciálisan emelkedik

    mindez a hivatalos hírekben szerepel!!!

    szóval mire is jó az oltás?

  • Ha van benzin és van üres palack… onnan már csak egy kis kanóc meg a kubai szivar kell a Molotov-koktélig.
    Garantáltan tüzesebb mint a kubai rum vagy akár a kanadai whiskey…

  • Erre a játékra már most ráfáztunk, vagy neked normális, hogy már a látszatra sem adnak ezek a nagy demokratúrák? Hollandiában szombaton vertek szét brutálisan a rendőrök egy tüntetést. Aki beadatta magának ezeket a szarokat, azok igen, ráfáznak, főleg, hogy a világ szétrohasztói nyíltan beismerték, hogy népességcsökkentés a céljuk. Az egyik kirakatba küldött, semmilyen mikrobiológia végzettséggel nem rendelkező ügynökük már 2012-ben elszólta magát, hogy az oltásokkal is szeretnék elérni a több milliárdos csökkentést a Földön. Úgyhogy a játékra nem kevesen, de rá fognak fázni, csak nem mi, akik 0 oltással, kovid-on átesve, megszorításokkal szenvedünk ebben az eszetlen, felsőtízezer játékában…

  • És ilyenkor hol van Trudeau ? (Önkéntes karanténban…)
    Vera Jourova asszony se aggódik a kanadai jogállamiság misatt? (Fagyjon meg a tüntető mert nem melegedhet…)
    S ahogy Christopher szenzációs képeit nézem, nemcsak fasiszták és nácik tüntetnek…!

  • hajrá kisvárosok, hajrá Winnipeg! ha elesik a főváros, akkor a vidék fogja megbuktatni ezt a sátáni rendszert (nálatok is)!
    FUCK TRUDEAU!
    FREEDOM!

  • a helyes link:

  • Rodeo11
    2022 február 7
    12:41 du.
    te már megint hülyeségeket írsz,vagy csak a rohadt nyilasszíved- vágya beszél belőled?Harmadik oltás segítségének köszönhetem,hogy öt napi könnyű tünetekkel túl vagyok a covid 19-en.Ha adnának nálunk ötödik oltást is még a rodeo11-es vírust is el zavarnánk. Akár a KMH-ról is.

  • a mai (hétfői) magyarországi tüntetésről üzenünk Kanadának:
    https://www.facebook.com/groups/3134471576808317/permalink/3141457966109678/

  • Egy öreg bácsit azért tartóztattak le, mert DUDÁLT!!! kezdődik a liberálfasiszta terror, elsőnek az öregeket, gyengéket szedik elő ezek a nyomorult csicskák:
    nembaj, jön a jó idő, leszünk többen is az egész világon, mindenkit nem tehettek börtönbe, idióták!

  • Christopher Adam!

    A h o g y . e l n é z e m . e z t . a z . o l d a l t . itt ,

    l a s s a n . a . K M H – t . i s . t e l j e s e n . á t v e

    s z i . a . n á c i . j o b b o l d a l . 🙁

  • baSz

    Ti meg mija f…ért tüntettek ?

  • baSz!

    A liberál és fasiszta együtt ugyanaz, mint tűz és víz együtt…

    B’ arom! Ti csak vissza kívánjátok a fasizmust. Ugye?

  • ˙˙

    Árulja már el valaki, hogy ott a „nemzeti” zászlók között mit keres az USA állami zászlaja? Egyesülést,vagy közösülést akartok?

    Ez aztán internacionalizmus a javából. 😀

  • Mondtam en, h nem a Covidrol szol a hozonges!
    Ahogy itt ez a sotet Szab is elismerte!
    Szerintem is karos a kotelezo oltas, de amiatt tulzas az a lazongas!
    A kormany valtoztathatna a covidrendeleten, mas formaban kene vedekezni, ha akar, igy a felfordulast meg lehetne akadalyozni, hazamenne mindenki a Coviddal kapcs!
    Aki be van oltva, az is fertozodhet es fertozhet!
    Igy a sajat rizikoja a megbetegedese!
    Akkor helyette lehet kotelezo a maszk, ahol tobb ember van….

  • A barmok csak akkor hiszik el, hogy van vírus, ha nagy tüskés labdák lebegnek feléjük a levegőben. Vívják a „szabadságharcot” a járványügyi intézkedésekkel szemben. És persze ez a fajta őrület már Magyarországon is beindult.
    Nem minden járványügyi intézkedés helyes. De a „hajrá barmok, le a törvényekkel, merjünk bunkók lenni” mozgalom, Trump stílusában ijesztő méreteket öltött.
    Hiába fejlődik a tudomány, hiába vannak a járványügynek szakértői, van egy agresszív, ostoba, hangos kisebbség, akiknek a fejében a sötét középkor uralkodik.

  • „Utód: … van egy agresszív, ostoba, hangos kisebbség, akiknek a fejében a sötét középkor uralkodik.”
    Hehe, itthon meg azért megy a habverés, hogy nincsenek meg a „fékek és ellensúlyok” a sötét kisebbségben levők javára.

  • O1G666
    2022 február 8
    4:05 de.

    a hivatalos statisztikai adatok mellé {beszélsz}!!!

    én úgy olvasom írottjaidat, hogy álarc mellé szemellenzőt is hordasz, és itt e cikkben nem vagy vele egyedül…

    eredményetek nulla 12-dik hatványon {0^12}

    sok sikert, erőt egészséget és mókás perceket kívánok, mert

    a fogcsikorgatást a törvény őrei letartóztatással büntetik

  • O1G666

    „Szerinted is káros a kötelező oltás”

    Hát persze, még a fogkrémnek is van káros mellékhatása, sőt a napolajakról, meg a cola nevű italféléről már nem is beszélve, amit eredetileg gyógyszerként megpancsolt a feltalálója…

    – Csodálkozom rajtad !

    Eddig hatalmas járványokat és szörnyű betegségeket megelőzve, százmilliók életét mentették meg a kötelező oltások.

    Nincs kizárva, hogy Te sem élnél már a gyerekkorodban megkapott védőoltások nélkül, és ahhoz képest a kenyered javát már megetted.

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 8
    3:50 de.

    De jó kis költői kérdés!!! 😀

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2022 február 8
    4:05 de.

    Teljesen igazad van, de szerintem a kormányoknak -ha már kötekednek- a globális gyógyszergyártóktól a garanciát is ki kéne erőszakolni, mert mintha nem lenne tökéletes a hatásfokuk, ezzel szemben az átkosban kapott SZIGORÚAN KÖTELEZŐ megelőző védőoltások után a nyavalyák meg sem környékeztek bennünket! Napersze, lehet hogy akkor -a korszerűtlen bolsevik gondolkodás miatt- nekik az életerős proletár fontosabb volt, mint a garantált profit! Ha meg tényleg hatástalan, netán káros az oltás, akkor viszont miért a kisérleti nyulak kormányai fizetnek érte???

  • Latom megy a nacizas, barmozas, fasisztazas, stb.
    A legnagyobb problema, hogy a WHO nem valaszolt bizonyos alapveto kerdesekre, igy az emberek a „hulye nep” mar nem hisz a WHO -ak.
    Szoval a kerdesek, amik nincsenek megvalaszolva 2019 ota.
    1. hogy alakult ki a virus ? 3 eve nincs valasz.
    2. Oltas. ok. en is beoltottam magam 2 szer. Akkor mi mar nem kapjuk el a virust. Nem 1 lof..szt.
    3. gyerekek 5-10 evesek beoltasa. Mellekhatasai a vaccin -ak 10-20 ev mulva? valasz nincs.
    4. Who miert nem ismeri el az orosz es a kinai vaccint ? ja hogy politika. kanadaba nem lehet bejonni, orosz vagy kinai oltasigazolvannyal.
    5. Nyugati orszagokban + izraelben is lakossag 70-80 % beoltott. Es megis tele a korhazak fertozottekel . Miert is ? Talan nem jo a az oltas?
    6. Afrikaban vannak olyan orszagok ahol a lakossag 5% van beoltva, es megsem hullnak mint a legyek. Valasz ? Nincs. ja hogy nekik jobb az immunrendszeruk.
    Folytassam ? Amikor ezekre a kerdesekre a WHO elfogadhato valaszt ad, akkor a „hulye nep” nem fog krealni osszeeskuveselmeleteket.

  • Ha rákos vagy, visszautasíthatod a gyógyítást, kezelést. Ha viszont járvány van, hamis az érvelésed az úgynevezett önrendelkezésre való hivatkozással.

  • akarki
    2022 február 8
    11:43 de.

    10 perccel ezelőtti hír:

    a Johnson & Johnson azonnali hatájjal abbahagyta az elixir gyártást és forgalmazást

  • akarki
    2022 február 8
    11:43 de.

    adalék:
    USA kongresszus + Szenatus vizsgálóbizottságot hoztt létre arra, hogy nyílvánosságra hozzák az 55 évre titkosítot Pfizer elixir összetételét és hogy miért nem érte el a célját a kötelező oltás 26 hónap után

  • charlie
    2022 február 8
    8:00 de.

    A nép kb 49 százaléka nem „kisebbség” és nem sötét.

    Csak mert te egy büdös diktatúra-párti* kis náci vagy, még nem kell általánosítani.

    És most elkezdhetsz rinyálni.
    Mint mindig ha valaki/valakik a szemetekbe vágja
    hogy kik is vagytok valójában.
    Nyilaskeresztes nácik.
    Azok vagytok.

    *Diktatúra pártiság:
    Te magad írtad itt magadról ezt régebben.
    A NET nem felejt..mint tudjuk. De én sem !

  • Utód
    2022 február 8
    4:15 de.

    Ez az eredménye annak hogy -többek között- „repper-zenén” nevelkedett fel egy réteg.

    *Repper zene :
    az én olvasatomban gengszter-zene. Volt bűnözők által interpretált hamis világkép beoltása az erre fogékony tizenévesekbe. Felfoghatatlan hogy ezt tűrik .

  • Mikor veszik el ezektől a senkiktől a jogosítványaikat ?

    MErt más megoldás nemigen lehet, ha ilyen Hillier féle vérnácik pampognak az érdekükben.

  • Az érvényes közlekedési szabályok szándékos, folytatólagosan és csoportosan elkövetett tartós megsértése szerintem kimeríti a jogosítvbány-bevonás büntetőjogi kategóriáját.

  • Diftéria, tbc, himlő … Van épeszű ember, aki visszautasítja a védőoltást?

  • Orsós Elemér

    akarki
    2022 február 8
    11:43 de.

    Ugyanmár ENSZ!!! (A kérdések viszont jogosak!)

  • Geyza,
    Uj vagyok itt, nem ismerlek, de van olyan hozzaszolasod amiben nem nacizol, fasisztazol ? A kovetkezo en leszek ?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 február 8
    3:00 du.

    Kedves Geyza az utóbbi időben a jobbikot és tagjait -demokratikus ellenzéki érdekektől vezérelve- a hatpárti koalició a náci megbélyegzés terhéről -szerintem ideiglenesen- rehabilitálta, ezért ildomos CSAK a választások után -természetesen a kimeneteltől függetlenül- ismételten nácizni, fasisztázni őket, mert megsértődhetnek és akkor fuccccccs az orbánváltásnak! (Annál is inkább, mivelhogy szerintem már Charlie is kilépett belőle és nem feltételezem hogy, a valaha erősen kritizált fideszbe lépett bele. 😀 )

  • Miklos ba ,

    Persze, hogy eppeszu ember beoltja magat a tifusz, tbc, kolera, stb ellen.
    A kerdes viszont az hogy egy erosebb infuenza ellen, miert ekkora cirkusz, lezaras, megkulonboztetes. Ismetlem kanada 80% be van oltva (hivatalosan), es tovabb folytatodik a megszoritasok. Naponta 30-40 ember halalozik el. Ezert nem lehet utazni, vedooltas igazolas, stb ?
    Plusz itt kanadaban a korhazakban latjak el a betegeket, ahelyett hogy kulon epuletekben . Az egeszsegugyi ellatas oriasit romlott itt kanadaban. persze van kifogas.
    A tuntetesrol: Vancouverbol 3500 km -rol egesz csalad feleseg gyerek eljon tuntetni Ottawaba a megszoritasok ellen, az naci ? A kamionozasbol el tisztessegesen. es 1 naprol a masikra naci lesz, mert 3 ev utan azt gondolja hogy eleg volt.
    Szombaton Ottawaban voltam, es Christopher -el ellentetben, en total mast lattam es tapasztaltam. Ismetlem 2-szer megkaptam az oltast, es nem vagyok oltasellenes, sot !!!
    Ha valakit erdekel szivesen elmeselem az ott tapasztaltakat, latottakat.

  • Tüske Zsófia

    Miklós bá’
    2022 február 8
    3:25 du.
    a diftériát és a tbc-t baktérium okozza. a feketehimlőt ugyan vírus, egy „igen konzervatív, nagyon kevéssé változékony vírus, amely csak emberben képes fertőzni és szaporodni, és nem okoz lappangó vagy perzisztens (tartósan fennálló) fertőzéseket.”
    az általad megnevezett vakcinák bevezetését hosszú kutatómunka előzte meg, hosszú távú mellékhatások felmérésével, egyedül a himlő indult úgy, hogy tehénhimlő váladékával immunizálták az embereket. De ez a sebtében összecsapott védőoltás – bárki is gyártja – erősen úgy tűnik, hogy nem nyújt sem elegendő, sem hosszú távú védelmet. Ráadásul a gyártói nem veszik figyelembe sem a káros mellékhatásait, ami nem tudjuk kiket és miért sújt (ahogy még azt sem tudják, hogy egyesek miért kerülnek rendkívül súlyos állapotba ettől a mutánstól, mások meg miért mennek át rajta egy őszi náthához hasonlóan enyhe tünetekkel. Ha megnézzük a worldometer adatait, az első évben kb 5 % körül volt a halálos áldozatok száma, a második évben az oltások hatására valamelyest csökkent, lement 4 %-ra. És a beoltottak is elkaphatják, fertőzhetnek, kórházba kerülhetnek és meg is halhatnak, de az ellenpróba lehetetlen.
    A spanyolnáthának 20-22 % volt a halálozási rátája, de a járvány két év alatt ellaposodott védőoltás nélkül is. A kórokozót csak 13 évvel később azonosították, és csak 18 évvel később, 1938-ban lett ellene vakcina.

  • Kedves Zsófia! (2022 február 9 6:17 de.)
    Természetesen tisztában vagyok az általad leírtakkal. Engem ezeknek az úgynevezett oltáselleneseknek az érvelése „zavar”: innen már csak egy aprócska lépés a szociáldarwinizmus, az eugenika/eugenetika. Amikor meg ilyesféle kifejezéseket olvasok tőlük, mint „liberálfasiszta terror”, akkor bizony kezdek egy kicsit ideges lenni. Persze tudom: a butaság nem bűn, csak állapot …De túl hangos.

  • akarki
    2022 február 8
    4:53 du.

    Dehogynem ismersz.
    Nem vagy te itt új.
    Idejársz folyton más és más nevek alatt
    hogy megmutasd a „sötét kisebbségi ellenzékieknek”
    mi a magyar módi. Mégha valahonnan a jó náthás francból is írogatod a felháborító ál-okosságaidat.

    A nácik szeretnek olyan helyekre befurakodni ahol útálják őket, egészen addig mig ki nem vágják öket mint a taknyot.

  • Orsós Elemér
    2022 február 8
    5:45 du.

    Úgy tűnik a Jobbikot elhagyja a „kemény mag” .
    Hát majd meglátjuk..én a magam részéről nem állnék le még a felpuhult Jobbikkal sem jópofizni.

  • Tüske Zsófia
    2022 február 9
    6:17 de.

    Hát na ja.
    Űgyesek ezek a kínaiak ha gyilkolni kell a népet.
    Valahogy rááll a kezük vagy mi..

    Tegnapelőtt egy német-francia közös satellit adón elég szép kis összeállítás volt a kínai haláltáborokról (már amennyi kiszivárgott róluk), amiket az ujgur kisebbségnek tartanak fennt.

    Csakhogy ne legyen akkora a „hurrá-éljen-Kína-deszépország- minden piros meg hófehér” optimizmus.

    Mindenesetre Vietnám belevert jónagyot abba a lapos képükbe, mikor el akarták foglani vagy 45 éve.

  • Geyza
    2022 február 9
    9:32 de.

    megszámoltad?

    eddig senki sem tudott a hajszínről tudósítani, New York -i uygur migrácsok panaszkodnak a CNN-nek hogy mijen borzasztó {hogy ez a CNN költségvetésében mekkora tétel?}
    nemzetközi statisztika mutatja, hogy Xinxiang tartomány lakossága jelentősen növekedett az utóbbi évtizedben.

    nagy a hallgatás kanadai őslakosság oktatáspolitikai „eredményeiről” és a közel keleten porig bombázott gyermekekről a demokrácia szent nevében!

  • Egyébként: Van itt valakinek hiteles információja arról, hogy valamelyik kovid elleni vakcina halált okozott?
    Azt pedig kénytelen vagyok megismételni (2022 február 8 1:18 du.): ha rákos vagy, önrendelkezhetsz. Ha súlyos járvány van, akkor nem.
    Szaboknak: a saját életeddel rendelkezhetsz, de másokat nem veszélyeztethetsz. Szerintem ez ilyen egyszerű.

  • Charlie
    8. 8:00

    Fékek és ellensúlyok az egész társadalom egyensúlyát szolgáló

    abszolút demokratikus jogintézmény. Csak az ilyen Fid SS fanok,

    mint te is gyűlölitek. Már 12 éve annak, hogy el is tüntettétek

    a demokratikus jogrendből. Aztán a bírói kar centralizálása és

    Szájernéval az élén, az Alkotmánybíróság 100%-os Fid SS-ítése és

    Kúria lojális bírókkal feltöltése következett… Ja! És mindezek

    előtt a leválthatatlan Poltpot főügyész kinevezése előzte meg,

    aki felső Fid SS-t még nem vádolt meg…

    Azért kösz’, hogy emlékeztettél Orbanisztán oly hírhedett

    alaptörvénye piszkos évfordulójára…

  • Orsós Elemér

    butella
    2022 február 9
    3:28 du.

    „Fékek és ellensúlyok az egész társadalom egyensúlyát szolgáló

    abszolút demokratikus jogintézmény.”

    Ez egy mindenhol bevethető dogmatikus csodafegyver? 😀 NEM, csak egy nevetséges, erősen kettősmércés álliberális minden nemtetszőre alkalmazható hivatkozás, különös tekintettel a saját perifériáit gyarmatosító, elitista, kétsebességesre demokratizált EU gyakorlatának kimagyarázására, miközben az EU is gyarmattá vált, direkt erre kiválogatott, kompromitált, ezért könnyen zsarolható vízfeje visszautasíthatatlan leköteleződése által! Az általad emlegetettek csak kismiskák ezekhez képest!

  • Orsós Elemér
    2022 február 9
    5:45 du.

    Marhaságokat beszélsz.
    Dehát..jogodban áll. Folytasd.

  • Miklós bá’
    2022 február 9
    1:26 du.

    tudod ugye?
    a halott nem beszél! nem tud tiltakozni hogy mejik halálozási listára kerüljön, de te is megtudhatod majd saccperkábé 4 év múlva, de lehet hogy előbb de majd te is csak magaddal fox tudni elmélkedni a cserebogarak halhatatlanságáról

  • Geyza
    2022 február 9
    9:32 de.

    az a hejzet -persze manapság – hogy a hypersonic missiles ellen az USA légvédelme ugyanarra képes mint a híres albán légvédelem:

    az égre néznek és rázzák az ökleiket

    te mindig le vagy maradva egy pár brosúrával?

  • Tüske Zsófia

    Miklós bá’
    2022 február 9
    7:45 de. miért kell érvelnie annak, aki nem akarja magát beoltatni egy sebtében összedobott olyan védőoltással, ami se nem véd megfelelően, – aki megkapja, megbetegedhet, fertőzhet és kórházba is kerülhet, még, ha többet is kapott belőle – se nem ismerjük a hosszú távú mellékhatásait, és még a rövid távúakat is csak vonakodva ismerik el?
    Hogy egyes oltásellenesek ostoba érvekkel jönnek elő, az nem teszi semmissé és nem írja felül a valóságos hátrányokat.

  • Tüske Zsófia

    Geyza
    2022 február 9
    9:32 de
    háziorvos nővérem szerint a kínai vakcinának voltak a legkevésbé súlyos mellékhatásai. Igaz, hogy sokaknál védettséget sem alakított ki, de legalább drága volt és sokat lehetett belőle ellopni nálunk.
    Amúgy meg a politikájukban sosem voltak lágyszívűek, a saját állampolgáraikkal szemben sem. Akinek az egyke-rendelet idején második gyereke született, az fizetett, akinek harmadik, annak a házát is lerombolták.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2022 február 9
    5:45 du.
    elég idős vagy hozzá, hogy emlékezz rá, mi van akkor, ha nincsenek fékek és ellensúlyok a jogrendszerben – tán a rákosi rendszerben még kisgyerek voltál, de ilyet azért Kádár alatt is lehetett tapasztalni. Volt vérbíró, akit 1990 után küldtek inaktív állományba.
    Ami pedig az EU gyarmat voltát illeti (remélem te is szorgosan együtt békemenetelsz a kiváló hajdani kommunistákkal, mint Bencsik és Bayer elvtársak) arról csak annyit: eldöntöttük, hogy csatlakozunk az Unióhoz, a boldog KGST évek után. Ismertük az alapelveket, volt egy hosszú felkészülési idő, a jogharmonizációhoz. Aláírtuk a csatlakozási szerződést – a rákfenéje a dolognak az, hogy nem a doktorminiszterelnökúr írta alá, hanem Medgyesy, így aztán lehetett ellenállni, megszegni a szerződést és gyarmatnak kikiáltani az EU-t, aki kriptogazdaggá tette – na nem az országot, hanem a gyarmatosítást kiáltó fidesz belső körét.
    Alighanem ez volt a cél, és te, mint aki tiszteli az erősebb kutyát (hátha jut neked is egy kis csontocska a zsákmányból)
    ezért szintén gyarmatosítást vizionálsz és a korlátozhatatlan jogrendszer dicsőségét zenged.

  • Orsós Elemér

    A fékek és ellensúlyok rendszere nem véletlen a mechanikus óramű szerkezet tulajdonképpen természettudományos szóhasználatából átvett kiváló analógia, amely szigorúan nélkülözhetetlen kelléke minden olyan nehezék erejével meghajtott mechanizmusnak amely ellensúly, avagy gát-szerkezet nélkül összeomlana.

    Mint ahogy „örök tapasztalat, hogy minden ember, aki hatalmat kap visszaél vele.” (Montesqieu)

    Az elszabadult, öntörvényűvé vált órasúly szétroncsolja a kronométer finoman megmunkált szerkezetét és a környezetét is. Ugyanígy ba…ta szanaszét egy kaotikus ö n k é n y u r a l m i rendszerré Orbán is a Magyar Köztársaságot az általa tudatosan és célirányosan lebontott fékek és . e l l e n s ú l y o k . h i á n y á b a n …
    Egyedül és csak azt a . f é k t e l e n . és ugye gátlástalan közvagyon-lopás-mechanizmust építette ki alaposan, melyből ő és a csókos bűnszervezete csekély 12 év alatt a világ leggazdagabb oligarchikus rendszerévé nőtte ki magát egy nemzeti színezetű, fasiszta országgyűlés legalizáló védőernyője alatt.

  • Tüske Zsófia

    Miklós bá’
    2022 február 9
    1:26 du.
    milyen hiteles információkra gondolsz? amit a gyártók is elismernek, vagy tapasztalt esetek? A gyártó nem vállal felelősséget, oltáskor alá is íratják veled. Ha meghal valaki az oltás után, annak mindig más oka van. Ismerős körökben persze vannak infók, kolozsvári ismerősöm apósa, aki a rendelőből már ki se jött, gyanús gyerekkori barátom halála is, aki hetven fölött is síelt, vitorlázott, aztán a második Astra után GBS szindrómával került kórházba, leesett a lábáról, rettenetes görcsös fájdalomrohamok után három hónap után feladta és meghalt, a kezelőorvosai csak hümmögtek és nem mondtak semmit. A szívizomgyulladás sem ritka, na de hát járulékos veszteségek mindig vannak, ahol fát vágnak, hullik a forgács is… másik barátom hipofízis-daganatot produkált…ezeket ki kellene vizsgálni, de nem teszik, mert akkor esetleg le kellene vonni a konzekvenciákat.

  • Tüske Zsófia
    2022 február 10
    2:40 de.

    Kedves Barátném, Veled már többször mindent kitárgyaltunk, ezért csak arra figyelmeztetnélek a legnagyobb jóindulattal hogy, a magyar nyelvben „békemenetelni” ige nem létezik! Viszontag a kínai vakcina hatásfokával magam is egyetértek, mert megtapasztaltam!

    butella
    2022 február 10
    2:53 de.

    Kedves Butella, a „fékek és ellensúlyok rendszere” mindenki megelégedésére csodásan működhetne, de nem mindegy hogy, ki DIKTÁLJA ezeket, miért és hogyan! És kell-e egyébbként diktálni, ha állítólag mindenkire általános érvényű, mert nem az! Csak a fennhéjázva diktáló, kriptogyarmatosító Eu elitnek egyértelmű, a második sebességi fokozatra kárhoztatott volt keleti blokknak inkább érthetetlen, mert ők -szerencsére- a „szabadság, testvériség, egyenlőség” című valóban liberális internacionalizmusra szocializáltattak!
    Másik: ha Magyarországon immár a gazgaság 80 %-ban idegen kézben van, lehet-e azt magyar gazdaságnak nevezni, ha nem, akkor mégis ki kormányozza az országot, magyar tyrannus vagy megbízható, vállon veregetett, konccal kielégített helytartó-é?

  • T.Orsós Elemér
    02.10.12:35/2.

    A fékek és ellensúlyok rendszere a demokratikus köztársaság márkájú precíziós kronométer szilárdan beépített, ettől annak elválaszthatatlan tartozéka és egyetlen működési garanciája.

    Enélkül bármely szerkezet már eleve egy ócska fémhulladéknak minősül. Hisz a biztosítékot kikapcsolva semmi nem biztosítja, hogy a magyar korrupciós és családiasan kleptomechanikus gravitáció vonzásában elszabaduló (elszabadított) hazay csalás és lopás-kultúra katasztrofális kárát e nélkül bárki is megállíthatná…

    Téves tehát az a nagyrabecsült megállapításod, hogy úgymond, attól függ ki DIKTÁL… Tudniillik az államszervezet elválaszthatatlan és oda beépített biztosítékát csak egy fuser, avagy egy már eleve gonosz szándékkal ahhoz közelítő HARAMIA BANDA – mint pl.a Fid SS – már előre megfontolT szándékkal képes csak onnét eltávolítani, mint ahogy ezt meg is tették az elmúlt 10-20 évben…

    Emlékeztetnélek, hogy ezt az eddig egy évtizedre tehető k l e p t o m á n . r e z s i m és korszak szándékát 2002-ben, az ominózus elvesztetett választások előtt még a pökhendi Mikola nevű alvezérük véletlenül köpte el az egyik beszédében – ld. 40 éves bebetonozás – bizonyítva az egész mocskos tolvaj kompánia a magyar jogrend – vele a gazdaság – kárára kitervelt bűnös szándékát…

    Márpedig ezt a kriminális tervet, ezt az alkotmányos puccsot melynek az egész ország issza a levét, csakis a beépített biztonsági rendszer kikapcsolásával, az Alkotmány és az addig a hatalmi ágak szétválasztásával működő precíziós műszer drasztikus szétverésével volt lehetséges sikeresen végrehajtaniuk.

    Hozzátéve, hogy ezt a nyilvánvaló összeesküvő tendenciát a bamba ellenzék málé politizálása a nevezetes mikolai ígéret ellenére is hagyta részükről eredményre vinni. 🙁

  • Geyza
    2022 február 9
    9:32 de.

    mióta vagy te a rongyfejűek védőszentje?

  • butella 3:28, én a demokráciánál értelmesebb berendezkedések híve vagyok, emiatt fideszfan se lehetek.
    Hogy neked rokonszenves ez a világ, szíved joga, de ne vitasd el, hogy én is hihetek sokszor kipróbált és bizonyított társadalmi igazságokban.

  • Rodeo olvsgassad a véleményemet rólad.
    Ugyan már korábban itt leírtam ezt, de ismétlés a tudás anyja.
    Nos tehát tanulmányozd hogy ki is vagy te tulajdonképpen :

    TE mit keresel Kanadában? Minek vagy ott ?

    Hazádnak nem tekinted, a világ egyik legjobb országának a politikai berendezkedését szívedből gyűlölöd, éljenzed a párszáz huligán több millió ember ellen irányuló terrorját.

    Ezzel szemben Északkoráról azt írod itt régebben hogy az milyen egy jó és nyugodt ország, 50 éve problémamentesen fejlődnek szépen.

    Kérdés: akkor miért nem élsz ott?
    Vagy Ruszkiországban, esetleg Kínában?
    Mert utobbi kettőt is erősen preferálod
    jelenlegi tartózkodási helyeddel szemben.

    (Remélem érzed : direkt nem azt írtam hogy “HZÁDDAL” mert neked Kanada nem a hazád hanem gyűlöleted egyik tárgya.)

  • Orsós Elemér

    butella
    2022 február 11
    3:04 de.

    No rendben, akkor csak kettőt kérdeznék:
    1. Ha Te is belátod hogy, 80 %-ban idegen kézben van a magyarországi gazdaság, akkor szeritned ki a tényleges üzemeltetője e magyar országnak és ki az ő előtérben villogó marionett álcája(szerintem Orbán, akinek felettébb hasznos szolgálataiért egy kis -nekünk beavatatlanoknak „kleptomániának” látszó- lerágott csontot örömmel odavet)?
    2. ezek után szerinted kinek éri meg legjobban a hasznos „idióta” bebetononása?
    Naszóval, egy kicsit gondolkodjunk el Béláim, néha képzeljük magunkat egy kicsit a szinfalak mögé is, ha már a póker asztalnak a közelébe sem juthatunk!!

  • Geyza
    2022 február 11
    12:27 du.

    szóval nem tudsz válaszolni! kösz, ennyike

  • Orsós E.
    1.1:20

    Bocs’,de én egyértelműen a magyar jogrendből Orbánék által szándékosan kivett >fékek és ellensúlyok rendszeréről< beszélek, amely képes lett volna megakadályozni a kleptokrácia tombolását.

    Te mire célozgatsz ??? Inkább azt írd le magyarul. Ne kerülgesd.

    Nem kell itt köntörfalazni…

  • A fékek és ellensúlyok rendszere, annak fogalma a Wikipédián is föllelhető.

  • Charlie
    11.11:26

    Írod, hogy te
    „a demokráciánál értelmesebb berendezkedések híve vagy”…

    Mivel több ilyen rendszert méltatsz figyelemre, kérlek ossz meg egy nehányat velünk ugyanígy és konkrétan,név szerint megnevezve a szisztémát. S ha kiegészítenéd még azzal is, felvilágosítanád a klubtársakat, hogy mi tett téged azok hívévé és a demokráciában mi az, amiért a démosz-kráciától Te 😀 megvontad szimpátiádat és bizalmadat, amitől az számodra nem rokonszenves társadalmi berendezkedés (?)…

  • butella
    2022 február 12
    2:10 du.

    „A fékek és ellensúlyok rendszere, annak fogalma a Wikipédián is föllelhető.”

    Ötféle magyarázattal, kinek mi a jó! 😀 20 éve erről az ismeretlen fogalomról még azt se tudtuk hogy, eszik-e vagy isszák, de mióta főleg az EU másodrangú renitens középső, keleti és déli tagok lejáratására használják nagyon megugrott a népszerűsége! 😀

  • butella,
    – mivel rövid ciklusú választások követik egymást, ezért a hatalomra kerülők hosszútávú célokat nem tudnak követni
    – akár írástudatlanok könnyen vett szavazataival is nyerhet hatalmat egy demokrata
    – eltitkolt hatalmi struktúrák média és gazdasági manipulációja észrevétlenül hatalomba segíthet nekik kedves csoportokat
    – a természet évmilliós rendje elleni merényletekre képes a demokrácia nevében hatalmat gyakorló
    – mivel a kontroll nélküli kapitalizmus édesgyermeke a demokrácia, ezért ez a berendezkedés menthetetlenül kifosztja a véges erőforrásokkal rendelkező bolygónkat
    – évezredes kultúrákat töröl el és helyettesít valami homogén gyökértelennel, értéktelennel, stb. stb.
    – vallásként működik, hinni kell benne, mert különben elkap az inkvizítor

  • charlie
    2022 február 11
    11:26 de.

    Tudjuk. Te Neocharlie vagy. Vagy neonáci. A kettő ugyanaz.

  • butella
    2022 február 13
    6:57 de.

    Idézek Neked Neocharlie.-től, régebbről, amikor Chris arról írt hogy az oldal moderálása sok idejét elveszi, eképpen válaszolt neki :

    „Nálunk, a Pártban ( értsd alatt a Nyilaspártban) sok olyan fiatal van, akik rendelkeznek szabadidővel és szívesen moderátorkodnának itt. (Mármint a KMH.-n ) „..

    tudod..az ilyen nácik olyanok mint a pestis: minden pici résen befurakodnak hogy árthasanak és fertőzhessenek.

  • butella
    2022 február 13
    6:57 de.

    én szívesen besegítenék „charly”-nak, ha te adnál egyetlen országnevet ahol a Föld nevű bojgón „demokrácia” létezik?

  • Charlie
    13.3:51

    Mellé beszélsz.
    Én azt kérdeztem és kérdezem, hogy melyik az a . r e n d s z e r ,amely számodra, szemben a . d e m o k r á c i á v a l . szimpatikus. Tehát, hasonlóképpen ehhez,nevezd meg, de röviden.

  • Orsós E.
    13.11:35

    Szeretsz tudományosan meghatározott dolgokat is relativizálni abban reménykedve, hogy sok ártatlan olvasótársat csalhatsz be a hamis hálódba.

    Mert az nem viszonylagos, ha törvények meghatározta hatalmi ágakat egymástól ugyancsak törvényekben meghatározott módon és rendszerben ellenőriznek és választanak (választunk) széjjel… Az tehát nem attól függ, hogy „attól függ, ki diktál”. Tudniillik a hatalmat tehetetlenségi nyomatékának kényszere alatt törvényekben rögzített feltételek rendszerével állandóan fékezni, gátolni kell.

    Ez az . e l v . nem 20 éves, mint azt fenti kommentedben méltóztatsz ide böfögni nekünk, hanem annál sokkal régebbi. Létezett már a (görög) ókorban, de közelebb is, ahogy a magam föntebbi 02.10.2:53-as kommentárjában említett polgári(!) forradalmár Montesqieu már vagy 250 évvel ez előtt lefektetett elveit már ne is mondjam, amelyben: a hatalom szagától megrészegült vezér nem győz annak hatalmi eszközeivel milliószor visszaélni. Hisz tod’ úgy, mint Orbán teszi tényleg több mint 20 éve, miközben tobzódik a köztörvényes cselekedetek nyilvánvaló mocskában… [Talán nálad is innen ez az említett 20 évre alap-datált a fékek és ellensúlyok rendszerére behatárolt ismeretkorlátod 😀 .] Mert fékek nélkül nyitott az út a diktatórikus önkényuralom immár kóros kiteljesedéséhez.

    Avagy lehet, hogy csupán csak egyszerű olvasásfóbiád tart vissza a tényszerű adatok visszalapozásától illetve azok utánanézésétől? Mely hiányosságodat próbálod itt egyfajta laza rendezetlenséggel palástolva kifelé mégis erényt mutatni?

  • Ui.

    Csak elismered, hogy a te szavaiddal: „attól függ, kinek mi jó”, az feltétlenül és kizárólag a felső kisebbségnek kedvező nézőpont

  • butella
    2022 február 14
    3:32 de.

    Orsós E.
    13.11:35

    Szeretsz tudományosan meghatározott dolgokat is relativizálni abban reménykedve, hogy sok ártatlan olvasótársat csalhatsz be a hamis hálódba.

    Isten ments’ hogy valakit hamisan tőrbe, álvitába, netán relativizálásba csaljak, csak a buta fejem szerint okoskodom, ezért a tévedés joga is engedtessék meg nekem! 😀 Lehet hogy pont a tudománylatanságom okán látom -csak józan paraszti eszemmel- másként a dolgokat, viszont minden egyenes meggyőzést köszönettel nagyra értékelek! Te most nem teljesen győztél meg, mert úgy veszem észre, mintha elfogultságból csak Orbánra tudnál koncentrálni, pedig az EU pont ezzel a maszlaggal akarja elkaszálni az összes neki nem vigyázállásban gazsuláló alsóbbrendű alattvalóját!

  • butella,
    „..mi az, amiért a démosz-kráciától Te 😀 megvontad szimpátiádat és bizalmadat, amitől az számodra nem rokonszenves társadalmi berendezkedés”
    Erre válaszoltam pár pontban, erre azt írod, hogy mellébeszélek.
    Ahelyett, hogy pontonként elmagyaráznád, mit gondolok rosszul, gyorsan (és röviden!!) kéred a receptet a megoldásra, amit le is írnék neked, ha legalább egy tucat Nobel-Békedíjat kapnék érte cserébe. Ja, egy fegyvergyáros békedíja mégsem kellene, az csak a demokratáknak trendi. 🙂

  • Orsós E.
    14.12:59

    E kommentedből csupán egyetlen szót emelnék ki, mint a többiek mellett különösen cáfolandó vádat, hogy tudniillik a m a s z l a g szó általad még az igazságra is ráhúzott vizeslepedőjét, amelyen így már , ilyen jelző mellett a legigazabb állításon is simán elverhető lesz a hazugság pora (persze csak ha megszáradt rajta a vád sara)…

    Lásd be Eli, hogy bárki, magyarul beszélő személy a maszlag szót hallván hazugságra, füllentésre, valótlanságra, esetleg koholmányra, de legjobb esetben is csak blöffre gondol, holott az én hivatkozott – 14.3:32-es – kommentemben sincs egyetlen olyan kitétel, amelyen igaztalanságnak akár csak legenyhébb változata is megülhetne.

    Tudniillik a fékek és ellensúlyok rendszere bármely . n o r m á l i s . európai országban . m e g á l l j a . a helyét, mert ha azt ott a helyén békében hagyják, biz’szilárdan . m e g ü l i . még a legvadabb közállapotokat is. Tehát az nem csak afféle hivatkozás, és pláne nem „maszlag” !

    Oszt, csak úgy mellékesen, mi a véleményed arról, hogy Vezéred és példaképed csak úgy secperc,nomeg kerekperec miért is tagadta meg Magyaro.csatlakozását az Európai Ügyészséghez? Csak nem vaj van má a”hungaricum”címet oly büszkénviselő >felcsúti disznófül< mögött is? 😀

    Aztán, a rendszerből hiányzó fékek és ellensúlyok hiánya nélkül elő se fordulhatott volna a Völner-Varga-Schadl ügy, ahol ennek ellenére csakis a Vitézy T. – fidSS őstulok és Orbán-rokon(!) – véletlen parancshiba végrehajtó általi vagyonától(!) való meg-és kifosztása(!) indíthatta el a megállíthatatlan dominó effektust. Máskülönben épp' az ominózus . f é k .és. e l l e n s ú l y . h i á n y á b a n . máig se tudna erről senki. Na ehhez mit szólsz: k.igazságbajnok ? 😀

  • Charlie
    14.1:42

    Rendben, válaszolok [a számok a te gondolatjeleid megfelelői]:

    1./ Törvényes, demokratikus döntéssel megváltoztatható.

    2./ Demokratikus döntéssel megváltoztatható jelenség.

    3./ A fékek és ellensúlyok rendszere ezt megakadályozza.

    4./ (Befejezetlen mondat…)

    5./
    a.) Kontroll nélküli kapitalizmus az ellopott fékeitől és ellensúlyaitól megfosztott demokrácia a megpuccsolt köztársaság.
    b.) Ha berendezkedéssé fajul akkor a tőke egyedüli érdeke dönt.
    c.) A kontrollálatlan(!) és nemzetközivé vált – globalizálódott – tőke tényleg kifoszthatja a „közös” erőforrásokat.

    6./ Demokratikus és kultúrkoherens intézmények együttes segítségével orvosolható gyermekbetegség.

    7./
    a.) A demokrácia a d….us intézményrendszerre épülő népuralom.
    b.) Inkvizítor a középkor sajátja. – Idegen a demokráciától.
    c.) A demokráciában nem hinni kell, hanem gyakorolni. Eszközeit használni, élni velük.
    ˙

    Ui.:
    A kontrollálatlan kapitalizmus valóban veszélyezteti a demokráciát. Ezért a néphatalom (=demokrácia) azaz a kontrollált alkotmányosság kiszélesítése nélkülözhetetlen eszköztára a demokratizmusnak. Nem véletlen, hogy az antidemokratikus – autoriter – erők hatalomhoz jutás esetén első dolga az alkotmány, a biztosítékok: a jogrend fékeinek és ellensúlyainak
    megbontása, ill eltüntetése…

  • Charlie 11.11:26

    Nem nevezted meg a számodra kedvező . r e n d s z e r t .

  • butella, vegyük csak az első pontot: „mivel rövid ciklusú választások követik egymást, ezért a hatalomra kerülők hosszútávú célokat nem tudnak követni” erre a válaszod: „Törvényes, demokratikus döntéssel megváltoztatható.
    ……………
    Értem, tehát ha valaki kétharmaddal vagy népszavazással a hátamögött úgy gondolja, hogy távlati célok elérésének apropóján hatalomban marad – mint pl. Putyin-Medvegyev tandem technikája – azt te elfogadnád.
    Sőt, azt is ha az írástudók egy népszavazáson csak magukat hoznák döntési helyzetbe.
    Hurrá, van remény 🙂

  • Orsós Elemér

    butella
    2022 február 15
    5:47 de.

    „Na ehhez mit szólsz: k.igazságbajnok ? 😀 ”

    Hát csak azt hogy, a „maszlag” tényleg nem találó, a „Vezéred” meg erősen sántít! 😀

    Csak azt akartam érzékeltetni hogy, szerintem ez a „fékek és ellensúlyok rendszere” ép olyan érdekvezérelt -kettősmércével relativizálható- gumifogalom mint a „jogállamiság”. Csak retorikai tehetség kérdése! 😀