Egy liberális képviselő saját kormányát bírálta a pandémia „politizálása” miatt

2022 február 8 4:00 du.43 hozzászólás

Miközben 500 teherautó és egyéb jármű, illetve többszáz tüntető immár 12 napja tartja ostrom alatt a parlamenti negyedet Ottawában, Joel Lightbound liberális parlamenti képviselő a törvényhozás épületében tartott sajtótájékoztatót, amelyben saját kormányát bírálta. Lightbound, aki a Louis-Hébert nevű québeci választókerület szövetségi képviselője elmondta:

„Több száz választópolgártól és polgártól hallottam, akik az elmúlt hetekben időt szakítottak arra, hogy kapcsolatba lépjenek velem, olyan emberektől, akiknek semmi közük ezekhez a tüntetésekhez, akik nagyrészt be vannak oltva, akik az elmúlt két évben mindent megtettek, amit kellett volna. Úgy tűnik, egyesek elfelejtik, hogy az elszigeteltséget az emberek másképp élik meg. Nem mindenki tud még mindig pénzt keresni a MacBookjával, miközben a nyaralóban van. Vannak, akik csendben szenvednek, és úgy érzik, hogy el lettek felejtve. Ideje abbahagyni az emberek megosztását, abbahagyni a lakosság egyik részének szembeállítását a másikkal. Attól tartok, hogy a világjárványnak a politizálása alááshatja a lakosság közegészségügyi intézményeinkbe vetett bizalmát. Ezt nem szabad megkockáztati.”

Joel Lightbound

A képviselő továbbá elmondta, hogy egyetért a szövetségi kormány álláspontjával, miszerint itt az ideje, hogy a kamionos konvoj tovább haladjon. Ugyanakkor nem ért egyet azzal, ahogyan a miniszterelnök általánosítja a tiltakozásban részt vevők aggodalmait és szinte mindenkit szélsőjobboldalinak nevez. Lightbound jelezte, hogy az utóbbi években ő is átélt harsány szélsőjobboldali támadást. Továbbá elmondta, hogy aggasztja amikor a radikális jobboldal megjelenik a tüntetésen. De szerinte nem szabad általánosítani. Úgy gondolja, hogy ami hiányzik, az egy nyilvános és világos forgatókönyv a korlátozások fokozatos felszámolásáról. Szerinte ha a Trudeau kormány, illetve a tartományi kormányok nem hoznak ilyen forgatókönyvet nyilvánosságra,  a kanadaiak „azon tűnődhetnek, hogy hová a fenébe tartunk?”

A korlátozások kihírdetése (és értelemszerűen azok eltörlése) elsősorban tartományi hatáskör. Saskatchewan tartomány kormánya ma jelentette be, hogy jövő hétfőtől megszűnik a vakcína-útlevél rendszer. Február végétől pedig megszűnik a kötelező maszkviselés is. Bár Ontario és Québec is elkezdte az enyhítést, a két legnépesebb tartomány még nem jelezte, hogy meddig tart a kötelező maszkviselés, illetve a vakcína-útlevél rendszer.

Az ottawai rendőrség keddi jelentése szerint eddig 22 tüntetőt tartóztattak le. Továbbá 79 bűnügyi vizsgálat folyik helyi szinten. A rendőri hírszerzés szerint a jelenleg tüntetők 25 százaléka kiskorú gyermekeivel vesz részt az ostromban. A ottawai rendőri szolgálat attól tart, hogy a keményebb fellépés (például feloszlatás) kiskorú gyerekeket sodorna veszélybe. A gyerekek a szülőkkel együtt az utcákon parkoló kamionokban laknak — immár 12 napja. A rendőrség már felvette a kapcsolatot a gyerekek segélyegyesületével. Ugyanakkor arról még nincs döntés, hogy eltávolítják-e a kiskorúakat.

A belváros legnagyobb bevásárlóközpontja — a Rideau Centre — továbbra is zárva tart, hiszen a vörös zóna keleti határán fekszik. A pláza tulajdonosai elmondták: csak akkor nyítnak ki ha véget ért az ostrom.

43 hozzászólás

  • Mr. Trudeau átvette a KMH irányítását?

  • Göllner András

    A Liberális kiscsávó ugyan ahhoz a töketlen liberális szellemiséghez tartozik (csak rá kell nézni) amelyik képtelen már vagy két évszázad óta eredményt felmutatni a változásmenedzsment szinterén. Elcseszték a 19-század végén az átmenetet a 20. századba, képtelenek voltak megfékezni a fasizmus térnyerését, és egy hajszálon múllott (és több mint száz-millió hallottba), hogy nem egy fasiszta, bolsevik közös konyha alatt élünk. Ami késik, nem múlik? Nézzük a kínai diktátor Xi Jinping kinek a képe (Sztálin) alatt virit, Amerikába mi folyik az újfasiszta Republikánus párt egyre erősebb térnyerésével. A liberalizmus most a digitális korba való átmenetet cseszi el az által, hogy képtelenek bármit tenni az ellen a technológia ellen, amely újfent, a tőkések egy maszkot viselő szárnya által finanszírozva, végkép elpusztítják a tömegek képességét hogy megtudják külömböztetni a jót a rossztól, a valóságot az illúziótól, az igazságot a hazugságtól. Az „illiberális” pásztorok (tolvajok) megint jól átverik a bárányokat, miközben a liberálisok, a konzervatívok és a baloldal egymással gombfocizik valamelyik aluljáróban. Budapesten is ez a kotta játszódott 2006-2010 között a magyar parlament környékén (akkor azon a tájon laktam, első sorból követhettem a játszmát): Ott is hasonló „népek” „sátoroztak”, sípoltak, kerepeltek, hugyoztak, zsidóztak, buziztak, lámpavasoztak, komcsiztak, „magunk fajtáztak”, miközben a magyar liberálisok, a konzervatívok és a baloldal csak fosott. Sajnos, ennek a 21. században játszódó liberális fiaskónak sokkal több áldozata lesz mint annak amit a kollegák a 20. században produkáltak.

  • Kérdésem önhöz uram! Miért van az, és nem csak a magyaroknál, ha nem bárhol a földön ha egy nép – nemzet a szabadságáért harcol – azt a média uralkodói terroristának állítják be és lehetetlenítik el? Tisztelettel várom válaszát professzor úr!
    Nem tetszik ez a mondata – része: „…Ott is hasonló “népek” “sátoroztak”,

  • na, ez egyre „demokratikusabbá” válik, most miért nem engedted be? tudod, csak, mert kisnyúl…akkó’ minek a blog ha nem lehet szólni?

  • Judith Kopácsi

    Könyörgöm, magyarázza meg, hogy mitöl szabadságharc az, amikor az ellen tüntetnek, hogy nekik ne merjék megszabni, hogy beoltsák öket a járványkeltő vakszinával, ami nem csak őket védené, hanem szeretteiket is? És ezek az alakok, akik most tüntetésdit játszanak, (miért is?) és felboritják egy vagy még több város életét is, mit várnak érte cserébe? Hálát? Kinek lesz emiatt ennél jobb a sorsa? És természetesnek veszik majd az ingyenes orvosi ellátást, miután saját felelötlen döntésük miatt elkapják a virust, vagy ami rosszabb, az ártatlan családtagjuk.

  • Nem tudok nemegyetérteni a liberalis kepviselo velemenyevel!
    Barki mondta volna, igazat adnek neki!
    Az elore tervezheto (parameterek alapján felteteles ) menet kihirdetese esszencialis, megha kesobb a parameterek valtozasa miatt az modosul is!
    Ahogy korabban is irtam, ezzel lehet megalapozatlanna tenni a hoborgok randalirozasat.
    Azokban az allamokban elvesziti a hivatkozasi alapjat, jogalapjat a lazongas, ahol ezeket mar megtettek.
    Ha nem is tetszik, de szabadsagjogi kerdes is a korlatozas, hiszen mint nalunk is jogokat von el egy idore (sot, megkerdojelezheto vakcinakkal szandekozik egyetemlegesen megoldast eroltetni, amelyekben sokan nem hiszunk!)
    Ugy latom, a vakcinazas erosen eletkori megitelesu kerdes!
    Akik a virus altal veszelyeztetebbnek itelik meg magukat -tobbnyire vakcinapartiak, akik kevesse, nekik a vakcinakkal a fenntartasaik jelentosebbek. – ez tendencia. Minosites nelkul.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11
    8. 5:09

    Szerintem pedig mrT r u m p vette át mrR o d e o irányítását.

  • Judith Kopácsi
    2022 február 8
    11:13 du.

    több kanadai még sokkal több USA tartományban és még ennél is sokkal több € országban sorra szüntetik meg a vesztegzárat és a velejáró álarcosbált mert hatása virológikusan zéró társadalmilag meg dögletes és a gazdaságokra fatálisan hat

    szeretteiket majd megolgyák ha eddig tudtak volna megélhetést szerezni kemény kétkezi munkával

    pándemóniailagosság lejárt és endominológikussá vált a szituáció, informálódjál

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 február 9
    1:09 de.

    ez tiszteletlenség részedről, engem ijen nagyszabású kóklerral összevetni!

    és Mr Trudeau sem sokáig lesz az, akinek képzeli magát, viszont mókás percek következnek a barbecue fojtatódik

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ID. KISS LÁSZLÓ
    2022.02.08.7:08
    Állítja , hogy

    „ha egy NÉP – NEMZET

    [,azaz 500 KAMIONOS]

    szabadságáért harcol”

    Kiss úr ! Ön szerint

    .Ottawa lakosságának

    a 0,00039-ede , azaz

    ~ a 4-tízezred része

    maga a NÉP,v.NEMZET?

    Hát uram ez egy ÖTÖS,

    nem matematikából de

    minimum DEMAGÓGIÁBÓL

    ))) 😀 (((

  • Göllner András
    2022 február 8
    6:13 du.

    Be fog következni a „Szép új világ” vagy az „1984” utána pedig a Mad-Maxi sötétség jön.

    Csak -remélhetőleg- azt már én nem fogom megélni.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 február 9
    1:09 de.

    Rodeo egy „Mr” ??!

    Nna..megvolt a nap vicce…

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    A 20 es a 21 szazad a media uralmarol is szol. Szerencsere az internet segitsegevel mar nem lehet teljesen hulyiteni a nepet. Egy esemenyt, szabadsagharcot, konfliktust, tobbfele keppen lehet ertelmezni. Sajnos, a media a legtobb esetben, nem csak hirt kozol, hanem velemenyt is mond, manipulal.
    Lasd 56 32 evig ellenforradalom volt, a nacik,a terroristak,meg akartak valtoztatni Magyarorszag allamformajat, stb.Jott 89, valtoztak az idok, es rogton nepfelkeles , forradalom, szabadsagharc lett. Ugyanaz van most is. Ha nezed a kanadai hireket, Ottawaban huliganok,szelsojobb,nacik, stb tuntetnek.
    Szombaton en is voltam Ottawaban es leirom az altalam latottakat.
    Hanyan voltunk szombaton? Tobb ezren.Mit csinaltunk? Szepen setalva elmentunk a parlament ele. A tuntetok szolidarisak egymassal. Rengeteg fiatal, akik meguntak a 2 eves bezartsagot. A rendorok V jellel udvozoltek a tuntetoket. Hogy volt 11 eset , ismetlem 11 ember akit eloalitottak. Nagyon helyes, mert ez a tuntetes nem az agressziorol szol. Tobb ezer ember kozul 11 ember. 0.1%. Kanadaban 80% a beoltottsag.En is elkaptam a virust 2 oltassal.Nem vagyok virustagado.A legtobb tunteto be van oltva.De az osszes korlatozasnak semmi hatasa nem volt. Csak az hogy feljenek az emberek egymastol, bezartsag, stb. Total megertem a fiatalokat. Elottuk az elet. Meddig tartjak meg fent, ezt a szuksegallapotot, es miert is? Hany etterem, uzlet, ment tonkre? Es miert?
    it’s enough.

  • Dr.Gollner;

    Hozzaszollasa kezdete talan realis ami a liberalis eszmek erdemnyeire hivatkozva.

    De oriasian felrevezettseget mutatja A US kOZTRSASAGI PART, ILL. MINT ISMERT a regi neven GOP valodi allaspontjan.

    Az igazi problema hogy a GOP a regi mondasszerinti part,”szervezetlen politikai part”, azert volt Trump a foldbeverni elnopksegevel, s azota is keptelenek valosagga valni a politikai teren.

    Persze a „demokratak” sem kepesebbek, azert leheto hogy Trump megallasnelkul a politikai esemenyek uralkodoja.

    A ket part csupan sirankozik hogy keptelenek Trump ellen barmi probalkozasaikkal.

    A ketszseri „IMPEAchment” jelentektelen es eredmenytelen lett. Hatodik eve hogy minden lehetosegeikkel es hatalmukkal probaljak Trumpot megsemmisiteni politikilag, de teljesen eredmenytelenul.

    S az igazi problema hogy Trump mire lessz kepes 2024-ben, persze Trump barmire keszen es hajlandoan all, sot a penz sem lessz hianyos.

    Trump kepes lessz az elkepzelhetelenesegeket is letrehozni, kovetoi, meg ha nem is a tobbsegben ma, de a vilag igen sokat fog am valtozni, legalabb is az eletkorulmenyek 2024 Novembereig.

    Trump nem szegyenlos, meg a Stormy Danniel allitasai sem sertette allaspontjaiban, sot semmiben.

    Na de mint a regi magyaros mondas, minden karon van haszon, es minden hasznon van am kar is.

    P.S.
    Trump le-fasiztazasa csupan energiat nyujt neki, nem meghuzamamodasat. !!!!

    Trump thrives on all the negatives!!!!!

  • Ms.Kopacsi;

    Velemenyebol hianyzik az emberi termeszet felismerese.

    Vilagszerte nem cask megelegedetlenek az emberek, hanem valosaggal ,eleguk van a nemzetek kormanyainak a sikertelensegeikken a jarvanyn elleni tetteiken.

    az emberiseg valosaggal lazadik a sokfele de sikertelen korlatozasokkal melyek mindenki megszokott eletmodjat nem cask korlatozza hanem oriasian megvaltoztatta.

    Amint a vilagszerti pelda bizonyitja az emberiseg hajlando eleteben valami reszkirozasokat tenni, hiszen az elet semi mas mint allando reszkirozas.

    Mind a sikertlen korlatozasokkat megunva kirobbant az erdeti emberi erzes.
    Az idossek mint az itteni hozzaszollok zomei azt hajlandok kovetni, hiszen alig is tudnanak maskent elni.

    De az elettel teli fiataloknak eleguk van az allando korlatozasokbol.
    Azt probalaja ertelmezni kerem.

  • „AKARKI” a tomegek allaspontajat es megelegedetlenseget tukrozi!!!!!!

  • A „kamionos jelenség” az ultra-liberalizmus kudarca Kanadában.

  • A kár ki?
    2.9.10:28

    500 kamion hány tulajdonossal is? Teszemazt 3, ez 1500 ember, ezt szorozd be kamiononként még 3, teszerinted szolidáris tüntetővel, az uszkve 5000 tüntető. Mi az ?!

    Ez a szám Ottawa másfél millió lakosának hány e z r e l é k e is lehet ?????

    De hányan nem tudják őtőlük a maguk normál hétköznapjait élni ? Azokkal legyél inkább összetartó és összetartozó…

    Az emberiség egyik krónikus baja a türelmetlenség, mely a történelem során többször sodorta már súlyos válságba, sőt tragédiákba.

    Ne élj vissza a szolidaritás kifejezéssel, ami munkásosztály milliós(!)kapcsolatát hivatott kifejezni,de nem az anarchistákét

  • So proud to be Canadian today!!

  • ferenct
    2022 február 9
    12:14 du.

    Egy lószart apukám !!!

    A kaminos-balhé néhány megvadult Trumpista barom terrorja a türelmes de jókora többség ellen.

  • Akarki te most itten propaganda-hadjáratot folytatsz?
    Felesleges fáradozás.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 február 9
    8:27 de.

    Id.Kiss László kollegának nincs ki a négy kerék a fejében.
    Másszóval : lóg egy deszkája hehehe „A NÉP” aszondja..hehe
    Neki párszáz bűdös huligán a „NÉP”..idióta..

  • Megköszönöm a hozzám szólók – bölcs hozzászólását – különösképpen aki azt írta lásd 1956. volt ellenforradalom lett forradalom – ez mutatja – akkor milyen uralom honol adott országban.. Hát persze a szabadságharc is de a háború főleg csak mocsokkal jár együtt – DE ÉN TOVÁBBRA IS AZ ÉRTELEMTŐL A PROFESSZOR ÚR VÁLASZÁT VÁROM — megjegyzem senki mindenki nem lehet : David Copperfield. Hová tűnt a világ leggazdagabb illuzionistája?
    69 473 megtekintés 2022. febr. 8.

  • Judith Kopácsi

    a kérdésedre a válasz – nézz a tükörbe, kérdezösködj attól az arcképtöl
    (talán beugrik, hogy mennyire is „fööd buta” vagyol)

    Hogyan van az hogy azok is akik iskolákat jártak, ennyire hülyére vehetök?

  • Geyza,

    Az eremnek 2 oldala . A video persze nem lesz a CBC -n, lehet mast is erdekel kik tuntetnek Ottawaban.

  • akarki
    2022 február 9
    10:28 de.
    valaki!!!
    az egész kalamajka arra épült

    {és eddig mekkora siker?},

    hogy elég bedobni a köztudatba megfelelő „tudósok”

    {voltak korok amejekben ezeket boszorkánymesterként égették meg mágján}

    nyilatkozataival {Katókáról már a kóbor kutyák sem beszélnek?} a többit a média elvégzi… {ki is végezte!!!}

    az egész története elérhető a NET -en nem adok tippeket, szorgalmasnak tűnsz, nagyon érdekes

    {56 nem volt sem ellenforradalom sem forradalom, hanem egy sikertelen puccs, kurva nagy égés lett}

    én azt élvezem, amint Chris beszámolói – szinte – tökéletesek a képanyagukat tekintve és a saját képanyaga ellentmond a szövegének, tudod e, hogy az utóbbi napokban a hivatalos USA statisztika 50% -kos csökkenést mutat az esetek számának tekintetében a többiek labdába sem rúgnak ehhez képest

  • a lényeg itt van, egy kanadaitól:
    ” When triple vaxxed people who have also had Covid such as myself start to turn their opinions towards supporting the Convoys, it’s time to realize they do speak for most Canadians. Enough is enough let’s move on. I did what you all asked for now I’ve had enough. Support the truckers and what they are fighting for.”

  • Orsós Elemér

    Öcsém(70 éves) és Neje(64 éves) túlzott elővigyázatból már évek óta beoltatja magát influenza és tudőgyulladás ellen is és annak ellenére hogy, már vagy 3 hónapja megkapták mind a három covid vakcinát(nem oroszt, nem kínait), tehát a fáma szerint abszolut immunisnak kellene lenniük, ügyesen megkapták e rejtélyes nyavalyát. Nejem és én a két -szabaduló bárcáért alibiből felvett- kinai löttytől még enyhe szívdobogást sem kaptunk, viszont a körzeti orvos ajánlására harmadiknak a Modernát választottuk, amitől a Nejemnek 4, nekem 1 napig kissé fájt a vállam, egyébb semmi, viszont azóta a megszokott 110-ről 140-re szökött a vérnyomásom, ezért már bánom hogy, legutoljára nem a „jól bevált” kínaihoz ragaszkodtam, pedig azt is hajlandó lett volna beadni a dokim! 😀 De az is lehet hogy, amikor 2019 őszén mindketten -rejtélyesen, mert akkor még titkos vagy nempublikus volt- 3 hétig magas lázzal nyomtuk az ágyat, az összes előforduló vakcinánál hatásosabb saját termelésű ellenanyagot termeltünk magunknak vagy kitudja?! Szóval, abszolut megértem a lázongó fiatalokat, mert már nekem is nagyon tele van a hócipőm! Igaz, a koromhoz képest nagyon izgága vagyok! 😀 Hogy mennyire unalmas ez a mizéria már, azt csak egy utca sarkon álló dolgozó hölggyel tudnám csúnyábban kifejezni! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 február 11
    4:59 du.

    legalább te a saját bőrödön tapasztalod, kösz a beszámolóért!

    mindezek alapján {IS!!!} – számomra – bizonyos, hogy az egész herce hurca lepkefingot ér annak aki hajlandó mindezért „odamenni”; viszont a gyártónak kurva nagy hasznot termel!
    javaslom nézz utána mi is a jelen hejzet! mindezt elkerülhetted volna ha tájukra sem mész!

  • Orsós Elemér
    02. 11. 4:59
    ˙

    Ez a kamionos, traktoros,stb-s demonstráció korántsem a Covid19-

    ről, hanem egy sok-lóerős, csupán ettől erős, antiliberális

    politikai kisebbség hatalmi céljairól szól. A vírus csak ürügy.

    Tegnap az atv-ben két ottani magyar kamionos résztvevő is

    nyilatkozott. Azt a se-füle, se farka, primitív zagyva beszédet

    még a saját szülő édesanyjuk se érthette meg. Ők nem tudják mit

    tesznek…

  • ELEMER;

    Nem mindenki ellenalloszervezete reagal egyforman az oltasra.
    S az oltas sikere sem marad egyenloen, hanem hamarosan csokkeno ellenallast mutat.

    Azert velik a szkaertok, hogy a covid oltas leheto majd mint az influenza oltas ismetleset koveteni majd.

    De a beoltottak, akik a jarvanyt megis elkaptak igen kevesen haltak bele, sot reAGALasuk is sokkal enyhebb volt.

  • butella
    2022 február 14
    4:11 de.

    Naugye, én is pont ugyezezt gyanítottam, amikor kisértetiesen az 1990-es „taxisblokádhoz” hasonlítottam ezt a „kamionos blokádot” egy másik cikkben! 😀

  • Rodeo11
    13.4:02

    Sorry, de ez az egész elsősorban nem a nagytőke profitjáról szól, mint azt itt írod, hanem egy – a lakosság számához képest(!) – igen-szűk csoport vélt érdekéről, illetve az erre felfűzött . m í t i k u s . vakcina-üldözöttségi, úgymond’ szabadságharc, Free Convoy 😀 címén megostromolt liberális színezetű kormányt támadó választási mocsokról…
    Ez a zendülés, az osztályharc értelmében nem munkásmegmozdulás. A résztvevők egy, a tipikus legszűkebb egyéni értelemben vett érdekében üvöltő, önző kispolgári tömeg… – Sőt, a munkásosztályhoz mérten mégcsak nem is tömeg…
    Gondolj tehát arra is, hogy egy ilyen hídfoglalás okozta autóalkatrész mizéria hány ditroiti munkás munkáját, munkahelyi egzisztenciáját hozza, hozta veszélybe…

    üdv’

  • Orsós E.
    14.12:32

    Bocs’ de megadnád nevezett cikk címét és a kommented időpontját ?

    Kösz’

  • DonGolo
    2022 február 15
    4:24 de.

    az utóbbi 26 hónapban a világban 50+ millió halott és 500 + millió gazdasági áldozat van a detroiti melós azért veszti amunkáját mert nincs csip tehát a lökhárítót hiába szállíttyák texasból windsorba és összevissza

    gondolkodj egy picit és én ezzel be is fejezem… kérdésem miért lett egy újabb pándémia a freedom convoy amiben nemcsak kamionosok hanem a nép vesz részt nézz ha képes vagy látni

  • butella
    2022 február 15
    4:30 de.

    Kérlek alássan:
    „Képriport Ottawából-A belváros ostroma”
    2022.február 4. 7:06 du.

  • Rodeo11
    2022 február 15
    9:44 de.

    Ez nem tudja mit beszél..

  • DonGolo
    2022 február 15
    4:24 de.

    Én jópár éve egyszer a TV-ben láttam a Munkásosztály megmozdulását.

    Kb kettő hétig tartott. Súlyos verekedések voltak a rendőrségel, óriásvállatok megbénultak mert az egész szakszervezet sztrájkra szólított és végül a Kormány meghátrált.

    Csakhogy ez DÉLKOREÁBAN TÖRTÉNT !!

    Egy egészan apró kiigazítást jelentettek be a helyi nyugdíj-rendszerben, ez váltotta ki.

    Kérdés : mi történt volna ott, ha a Kormány ellopja a magánnyugdij-megtakarításokat?
    Ez szinte elképzelhetetlen.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 február 15
    1:19 du

    „Kérdés : mi történt volna ott, ha a Kormány ellopja a magánnyugdij-megtakarításokat?”

    No azért meg kéne vizsgálni hogy, ez az elhíresült magyarországi „magánnyugdij megtakarítás állami ellopása” általános vagy csak nagyon egyedi volt-e, mert speciel mindhárom lányomnál a jóságos -nem ugyanaz, külömböző- magánnyugdij pénztárak a befizetett tőke végelszámolásnál nemcsak a hozamot, de még a tőkét is megkurtították mindenféle tőkebefektetési kockázatokra és veszteségekre való álságos hivatkozásokkal átutalásnál! Persze, lehet hogy, a bennfentes csókosoknak más titkos prémium pénztáraik voltak, mert ők valamiért egyenlőbbek!? És ez nemcsak a lányaim egyedi esete volt, úgyhogy nem kéne általánosítani, mert csak részben igaz!

  • SchumackerLady

    Geyza
    1:19 🙂
    ˙

    Orsós E.
    6:12

    Amit itt fölvetsz az egyelőre sima jogi kérdés lenne. Viszont

    az, hogy a Fid-SS 3˙000-MD-ot csak úgy simán ellop a mások közös

    zsebéből, sőt a jövőjükből, de mégcsak el sem számol vele,az már

    büntetőjogi kategória lenne. Ám mindennek tetejébe még van

    pofája a ki-nemlépő állampolgárt fenyegetéssel zsarolni az már

    közönséges és aljas zsarnokság, amely azóta sem nyert orvoslást.

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2022 február 16
    6:12 de.

    Én ilyen marfaségokartmég véletleül sem ítam, valaki szórakozik velen!!!

  • Orsós Elemér
    2022 február 16
    6:12 de.

    Mindent lehet ragozni a végtelenségig.

    De a végén mindig ugyanaz jön ki.