Súlyos következményekkel számolhatnak az ottawai ostrom résztvevői

2022 február 16 6:27 du.49 hozzászólás

Szerdán hivatalos felszólítást nyújtott at a rendőrség annak a körülbelül 200 tüntetőnek, illetve 360 járműtulajdonosnak, akik immár 20 napja tartják megszállás alatt a parlamenti negyedet Ottawában. A felszólítás azonnali távozást követel a tüntetőktől. Amennyiben maradnak, súlyos következményekkel számolhatnak, például:

  • Akár öt év börtönbüntetéssel számolhat az a szülő, aki kiskorú gyerekkel érkezik az ostrom területére.
  • A szövetségi szinten szabályozott kanadai bankok lefagyaszhatják és bezárhatják a tüntetők, illetve a tüntetőket segítő személyek bankszámláit és egyéb személyes banktermékeit (hitelkártyákat, jelzálogszerződéseket, stb.) Tehát teljes és hosszútávú pénzügyi csődöt hozhat a további törvénytelenség azoknak, akik ebben szerepet vállalnak. Ezt a lépést „banktalanításnak” hívják (angolul: unbanking).
  • Elvehetik a kamionosok és egyéb személy jogosítványait.
  • Megszüntethetik a kamionosok üzleti felelősségbiztosítását.
  • Letartóztathatják a tüntetőket — a büntetett előéletű személyek pedig nem utazhatnak az USA-ba.
  • Elkobózhatják az ostromban résztvevő járműveket.
  • Előállíthatják a szimpatizánsokat akik azért utaznak Ottawába, hogy segítséget nyújtsanak az ostromnak.

Sussex és Rideau kereszteződés február 15-én. Fotó: Seth Vane

A gyilkosságra irányuló összeesküvés vádja

A királyi lovasrendőrség, illetve tartományi hatóságok sikeresen felszámolták az Alberta-i Coutts-ban keletkezett, illetve az Ontario-i Windsor városban felállított blokádot, amelyek a nemzetközi határt torlaszolták el. Couttsban 11 tüntetőt állítottal elő. Összesen 5 tüntetőt gyilkosságra irányuló összeesküvéssel vádolnak. A vádlottak között van: Anthony Olienick, Chris Carbert, Evan Colenutt, Chris Lysak és Jerry Morin. Mind az 5 férfi jelenleg is őrizetben van. A vád szerint az öt személyből álló csoport lovasrendőrségi tiszteket tervezett megölni.

Nyilvánosságra hozták azok nevét, akik anyagi támogatást nyújtottak az ostromnak

Tammy Giuliani egy ottawai kávézó-fagylaltozó tulajdonosa. Amiután ismeretlen személyek meghekkelték a GiveSendGo nevű amerikai fundraising platform honlapját és nyilvánosságra kerültek a tüntetést támogató személyek, kiderült, hogy a helyi üzletes 250 dollár adományt küldött a Freedom Convoynak, illetve a következőt írta: „Most adok nektek 250 dollárt, és minden nap viszek ételt a kamionosoknak. Köszönöm, hogy továbbra is harcoltok a kanadaiakért az egész országban.” Amiután nyilvánosságra került az információ, Giuliani kavézóját azzal fenyegették meg ellentüntetők, hogy téglákkal törik be az ablakokat. A kávéző ideiglenesen bezárt és Giuliani megbánta, hogy adakozott.

„Amikor egy csoport először elhatározta, hogy beutazza az országot, hogy terjessze ezt a szolidaritási üzenetet, úgy tűnt, hogy a hozzánk hasonló kisvállalkozások számára ez a remény jelzőfénye. A legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz belőle. Egyikünk sem számított erre, és természetesen nem helyeseljük. Utólag visszagondolva, belátom hogy rossz döntést hoztam. De ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van fenyegetni a személyzetünket? Ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van azzal fenyegetőzni, hogy téglákkal dobálják be az ablakunkat, és fenyegetik a családomat? Hibát követtünk el. Ki számíthatott erre?”

A Stella Luna két üzletet üzemeltet Ottawában és egyet Merrickville-ben. Körülbelül 40 embert foglalkoztat. Nem lehet tudni, hogy mikor nyitnak ki újra.

Fel kell készülni Kanadában „szokatlan” hatósági fellépésre

A rendőrség és a szövetségi kormány is jelezte: a napokban olyan rendőri fellépéssel szüntetik meg az ostromot, amely Kanadában „szokatlan.” Annyit már tudunk, hogy gyermekvédelmi szervek arra készülnek fel, hogy hamarosan akár száz kiskorú lesz elválasztva a szülőktől, különösen hogy ha kemény rendőri intézkedéssel számolják fel a tüntetést. A gyermekvédelmi szervek arra szólították fel a convojban lévő szülőket, hogy itt az idő felkészülni erre, különösen ha a szülőket letartóztatják és nem teszik lehetővé, hogy szabadlábon védekezzenek.

49 hozzászólás

  • remélem a rendőrfönök ismeri a Charta-t és a kanadai jogot,
    mire ad 5 év börtönt?
    és mi az a bíróságon bebizonyított bűn amiért Cdn100000-et gründolhat le? és a többi légbőlkapott akármi?
    Scarecrow! nincs az a statáriális bíróság {még akkor sem ha trudeau nevezi ki egyenként} amej ijen ítéleteket hozna?

    vagy a kormány átalakúlt maffiává? akkó’ nem is szóltam

    {úgyis kitörlöd}

  • : Christopher Adam ledöbbentett ez az újság cikk, a mi értet nem írom le, mert törli, de ha kíváncsi 70 éves élet tapasztalatpmra megírom önnek ha ír email címemre [email protected] tisztelettel id. Kiss László 2022.02.17-én 1:00 órakor.. küldöm Magyarország megmarad kicsi belső részéről!

  • Chris,
    Nem ismerem a kanadai törvényeket, de…
    Azt tudom, hogy a bankrendszereknek van egyfajta biztonsági nimbusza. Nem csak adatbiztonsági, hanem pénzbiztonsági. Beleértve a kártyás rendszereket is.
    Ha belegondolsz, akkor a kártyád mögött egyetlen fedezet van: a bizalom.
    Ebbe egyszer kell belenyúlni hatalompolitikai okokból, és ennek a fajta bizalomnak vége mint a botnak.
    Lehet, hogy törvényileg megtehető és nyilván technikailag is megtehető. De azt követően az emberek két táborra fognak szakadni. Az egyik egy fenyegetettségi stresszként éli meg, és azzal a felkiáltással bankügyfél marad, hogy „de én nem csinálok semmi rosszat”. Viszont ott marad, hogy csettintésre befagyaszthatják. A másik tábor elkezd alternatívát keresni. A végeredmény a kártyás rendszerek megbotlása lehet, és Kanadát egyfajta kártyahasználati fekete lyukká teheti. Ahonnan örvényként fog a történet, a példa gyűrűket vetni.
    Ilyennel viszont csak akkor érdemes fenyegetőzni, ha meg is teszik. Ahogy a gyermekelkobzással is.
    Nem ismerem a kanadai torvényeket, az igaz. De aki ezt bedobta, és ha abban a formában, mint írod, akkor az a politikus szerintem idióta.

  • SchumackerLady

    Christhopher Adam Úr !

    3 kérdés kanadai olvasótársaimhoz,ill.a T.Szerzőhöz, melyek a zendülők szociális összetételére adhatnak értékelhető következtetést:

    – A blokádban részt vesznek e nagyobb kanadai szállító c é g e k, kereskedelmi láncok, vagy ipari üzemek és gyárak szállító eszközei?

    – Pontosabban; ezek . a l k a l m a z o t t a i . is csatlakoztak e a zendüléshez ?

    – Tehát , c s a k . egyéni . v á l l a l k o z ó . kamion és egyéb jármű . t u l a j d o n o s o k . bénítják e a Kanadai polgár, a gazdaság és az állam hétköznapi életét, vagy bérmunkások is.

    A válaszokat előre is köszönöm: Sch

  • Andrew_s
    2022 február 16
    7:22 du.

    a kanadai rendőr: serve & protect! azaz a sarki rendőr és a főnöke is előállíthat egy gyanúsítottat és ha az orra előtt lőtte le az áldozatot az számára akkor is gyanúsított ha kisbalták potyognak az égből! és ez egészen addig így van, amíg a bíróság a zsűri és annak alapján a bíró határozatot hoz amihez kötelezően meg kell hallgatnia az ügyészt és a védőt!

    MINDEN EGYÉB JOGTIPRÁS!

    schumikának: a kamionosok vállalkozók egyéniek azaz mindegyik egy enterprise annak minden törvényes feltételét kötelezően teljesítve! még akkor is ha nagyvállakozók kiadják bérbe a fuvarozást azaz a nagyvállalkozó szerzi a szállítmányozást és a nála vagy hejesebben vele közösen vállakozó szervezi a szállítást! {remélem a két szó szakmai különbsége nem rejtéj számodra}
    ez kölcsönös előnyökkel jár és a költségeket jelentősen csökkenti… ezen felül mindenféle szakszervezet jellegű

    csoportosulások érdekvédelmi egyesületek is léteznek

    {ez egy vállalkozás weboldala de keresgélj: https://www.flagshipcompany.com/}

    trudeau&Co. szerény véleményem szerint kurva nagy bajban van a Freeland a bűnös!!! de ez messze vezetne!!!

  • SchumackerLady
    2022 február 16
    7:52 du.
    @andrews nak írotthoz neked:

    outsource ez hasonszőrű dolog mint nagyban az offshore de jelentős jogi és technikai különbségük van

    OUTSOURCE: ez annak másolata {ha nem is közvetlenül de eredményessége tekintetében} amit anno Magyarországon a KFT k létrehozásával a magyar nagyipar kiadta kisvállakozóknak a termelés jelentős részét ezzel új és minőségi munkahejeket teremtett, biztos bevétellel a mezőgazdaság mellé … ez ma Kanada szerte elfogadott és törvény is van rá a hogyan és mikéntjére és nagyon eredményes a szállítmányozásban is eredményesen műxik

    addig amíg valami forrófejű idióta nem veszi el tőle a betevő kenyerét azért mert a gyerekével sátorba költözött Kanadában mert – ugye – a Kanadai Parlament is kanadában van és a kanadai állampolgár szabadon campingezhet legfeljebb kap egy ticket -et Cdn 20,00 ról amit ha tud befizet de ha nem akkor kisnyúl

    erre van lehetősége az ottawai hőzöngő hatóságoknak amejek nem akarnak leülni velük tárgyalni mialatt Jason Kenney Alberta miniszterelnöke és több más kanadai provinciáé is meg 35 USA kormányzó petíciót nyújtott át Bidén elnöknek mibe az vesztegzárak és a mandátumok azonnali eltörlését követelik

  • Christopher Adam

    Kedves SchumackerLady, ezek jó kérdések! A blokádban kisebb cégek, illetve saját kamionjukkal rendelkező egyéni vállalkozók vesznek részt. A kamionosok kilencven százaléka be van oltva és a kamionosokat képviselő érdekvédelmi szervezetek nem támogatják a konvojt. Amikor a parlament előtt, illetve a lassan három hete bezárt belvárosi bevásárlóközpont előtt sétáltam, láttam kisvállalkozások jelvényeivel ellátott kamiont. De egyetlen nagy cég sincs jelen. Kamionosból tulajdonképpen két féle van Kanadában: olyan, aki saját teherautóval rendelkezik, illetve olyan aki a cég kamionját használja és a cég alkalmazottja. Az ostromban csak olyan kamionos vesz részt, aki saját tulajdonú járművel rendelkezik.

    Azt hiszem egyébként, hogy a kamionosok kisebbségben van, hiszen akad mindenféle hátterű résztvevő: traktoros farmer, pick-up kisteherautóval rendelkező szakmunkás, munkás, nyugdíjazott katona és rendőr, hajléktalan és több tucatnyi gyerek.

  • „Fel kell készülni Kanadában “szokatlan” hatósági fellépésre”

    Nagyon is itt az ideje fölszámolni ezt a pimasz, akarnok, erőszakoskodó viselkedést amit ezek az anarchista csirkefogók, kb. 360 járműtulajdonos, ráerőszakolt a békés, törvénytisztelő kanadai állampolgárokra. Ezeknek a primitív, útszéli alakoknak
    nincs felfogóképességük hogy mit is jelent egy liberál demokrata társadalomban, demokratikusan elfogadott, hosszú éveken át legális módon, kemény munkával fölépített törvénykeretek között élni. Ezek a gondolkodásra képtelen bumfordi lények szánalomra méltóak mivel a sorvadt koponyájukban csupán 1 milliliter, azaz 1 köbcenti hígitott lóhúgy lötyög. Ép eszű demokraták követelik, hogy dutyiba velük mind és megtanítani őket civilizált gondolkodásmódra – és közben ne felejtsék vinni magukkal az KMH hasábjain örökösen itt lebzselő, gerinctelen, hazug és elvtelen rodeo11 senkit és haverjait!

  • Kedves :Pityi Palkó 2022.február 17. 12:00 de én ugyan ilyen vehemenciával tanítottam – oktattam a marxizmust Magyarországon, mely rendszernek a rokkantja lettem, traumát kaptam a BM-nél – ettől kívánlak megkímélni téged is , így megváltoztatva döntésemet a már előre leírt válaszomat főszerkesztő úrnak  kiteszem, – teljesen független attól, hogy törli vagy nem, hisz minden itt törölt írásomat nyilvánosságra hoztam oldalamon – tehát olvasd el vagy olvassa el teljesen mindegy – nem kamu – élettapasztalat – aztán ne hogy a liberalizmus után a marxizmust tanítsák majd a jövőben Kanadában is.. íme: Ha ír ha nem – közügy így írom előre az ígéretem –  -igen a nyugat – a szoktatás idejét élte – és élni fogja ha nem valósítja meg az idegen uralom amit erőszakként leírt a cikkében, mert erőszak erőszakot fog szülni..lásd bátor magyarjainkat pl. 1956-ban. többek között.. az volt az utolsó… különben- okát leírom ha ez is érdekli… – nálunk kuláknak nevezett,és elvették vagyonát… a beszoktatás után , ..termelj csak gazdagodj, úgyis a végén elveszem doktrínája… Szóval – ha a felsorolt erőszak bármelyikét a kanadai hatóság megvalósítja – a poklot indítja el – vagy nem és a be birkásítássikeres volt részéről… tovább nem is írnám,  csak a főbb állomásait nevezném meg, hogyan működteti: csalással tartja a hatalmát – állandóan szondáz- majd megtorol – súlyosbítás előtt etetés állomása, majd az elhallgatás,híreket nem vagy hamisat adja állandóan lásd pandémia amivel önöket is megfogták… és végül a beletörődés,,,ma ebben élünk – ha nem lépnek, önök is mind ezt meg fogják tapasztalni rabszolgaként minden téren, minden vonalon a társadalom rétegeiben!Ennyi és nem több..  — id. Kiss László

  • Már ideje volt.

    A nácik SOHASEM FOGJÁK FELADNI hogy lerombolják az emberi társadalmat .

    Más dolog a sztrájk (a szakszervezetek irányításával, ha már VALÓBAN tűrhetetlenné válik a megélhetés) és megint más dolog az ilyen pofátlan és öncélű (valószínűleg valamely külföldi ország által szervezett) lázadás.

    A ruszki titkosszolgálat egyszer már szervezett egy némileg hasonló akciót Németországban, amikor lepénzelt arab menekültek egy csoportja Szilveszter éjszakáján ünneplőket molesztált a német nagyavárosok közterein. Hogy aztán kezdetét vehesse a „migráns-hisztéria.
    Csak éppen kiderült a dolog.Letettém Merkel asztalára az egész ügy hátteréről a jelentést.

  • Rodeo ne hisztizz.

    Csillapdjál le szépen kisfiam,
    ezt a partit buktátok.És remélhetőleg a többit is.

  • Andrew_s
    2022 február 16
    7:22 du.

    Amit írtál az egy echte butaság.

  • SchumackerLady

    Christopher Adam
    2022. 02.17.9:47

    Köszönöm a gyors választ, amely megnyugtat annyiban, hogy az ostrom kiagyalói és résztvevői szociológiai meghatározottsága
    . n e m . m e l ó s , hanem vállakozó, ha kicsi is … Vagyis megerősödött bennem az a nézet sőt tudat, hogy a zendülés „harcosai” nem a munkásosztály tagjaiból kikerült lázadók hanem a szociológia és a gazdaságtan szerint is csak kispolgárok hőzöngéséről van szó.

    Ez ténykérdés márcsak azért is, nehogy még bárki is ráfogja erre a nagyméretű – politikai célú – lázadásra hogy ez egy forradalom lenne, vagy ilyen volt. Forradalomról csak akkor beszélhetnénk, ha progresszív(!) mozgalommal a háta mögött valami teljesen új, addig nem volt gazdasági rendszert hozna létre. Azonban ez a forgalombénító hőzöngés igazából pillanatnyi politikai célokat, pl. kormánybuktatással spékelt utcai ramazurit tűzött ki maga elé…

    Nem úgy van tehát, ahogy itt föntebb is Rodeo állítja, hogy a „mindennapi betevőjét veszik el tőle”. Egy igazi munkás ugyanis először is alkalmazott, aki nem a saját termelő eszközén dolgozik, ill. nem a sajátját, hanem tulajdonos gépét működteti és veszélyezteti is egyben.

    Logikusnak is tartottam, hogy az alkalmazott sofőr nem is merné megkockáztatni a főnöke meseautóját bevinni a csinnbe – esetleg összetöretni. Mert rögtön el is vesztené még a munkahelyét is…
    Az (alkalmazott) munkásnak tehát nincs arra tartaléka, hogy vele egy lázadás káoszában bármi történjék, az még kitarthat neki hosszabb ideig is, mint ahogy a nagy gépet birtokló kispolgárnak ez alighanem rendelkezésére áll. – Mert különben nem kockáztatná sem a gépét, sem pedig a személyes egzisztenciáját.

    Ez tehát . n e m . m u n k á s . m e g m o z d u l á s , hanem türelmetlen kispolgárok zajos jajveszékelése egy világjárvány örvén, pillanatnyi célokért.

    Kedves Chris azért annyit mégis kérnék, hogy ha tudja, vázolva ismertesse a Pink……….(?) nevű (nem találom a nevét 😀 ) szállítmányozási lánc(?) működését, hogy annak alkalmazottai(?) vagy csak a szerződéses kis vállalkozói vesznek e részt, vagy nem a nagy balhéban, és ha igen, a többiekhez képest nagyjából milyen arányban ?

    Üdvözlettel 🙂 : Schumacker

  • SchumackerLady
    2022 február 17
    7:07 de.

    Én egyéni vállalkozó vagyok és sok vállalkozó barátom van, köztük egy gyártulajdonos* is, akik baloldalinak tartják magukat.

    * Ennek a barátomnak van egy kamionos vállalkozása is.
    Voltam vele hosszabb utakon, mert szereti vezetni a kamionjait,tudom milyen a kamionos élet.
    Nem egy leányálom*, de annyira nem is rossz hogy miatta le kellene rombolni az Alkotmányt.

    *Nem leányálom
    Sajnos a kamionokat minden Államhatalom valamiféleképpen üldözi. Nehezítik a sofőrök életét és ott büntetik őket ahol csak lehet.Holott pedig ezek nélkül leállna a mai társadalom, mert vasúton nem lehetne megoldani a mai társadalom szállítási igényeit.
    De ez még mindig nem ok az ilyen és hasonló balhékra.

    Ha páldául egyszerűen csak sztrájkba kezdenek, nagyobb figyelmet kapnának egy idő után. Mikor pl. az emberek nem kapják meg ami az Élethez kell.

    De az ilyesmi nem felel meg a radikálisoknak.

  • SchumackerLady
    2022 február 17
    7:07 de.

    és írád eme böszmeséget!!! {tudatlanságod rivaldában}
    [„pink… miabánatról beszélsz? szó sem volt róla]

    „Ez tehát . n e m . m u n k á s . m e g m o z d u l á s , hanem türelmetlen kispolgárok zajos jajveszékelése egy világjárvány örvén, pillanatnyi célokért.”

    ez azt jelenti, sohasem szállítottál pótkocsis konténerszállító kamionnal a végtelen északamerikai autóutakon semmit…
    a távolságok 1000 km-ekben mérendők, kisebb kanadai távolsággal Istambulból Londonon át az Atlanti Óceánban kötnél ki!
    ezek az emberek 24/7 műszakban, blue collar azaz melósként vannak elkönyvelve van nekik tabletjük mert a dokumentumok azon vannak, hetekre otthontól, családtól távol, milliós értékekért felel a a préri végtelenjében izzó napon -30 C°-os télben a Sziklás hegység oldalába vágott országúton hóval borított jeges útburkolaton, rajtuk múlik kisvárosok teljes ellátása néha megállnak egy útszéli bodegában egy kávéra és hogy embert lássanak a kaminon fülke hálófülkéjében alusznak és a patakban mosdanak

    átéltem, tudom!
    azért néha szégyellhetnéd magad ezzel a rablómséddel!!!
    és akkor l’art pour l’art mert a hatalom megteheti mindenféle tortura elfogadására kötelezik, aminek eredménye nulla gazdaságilag de az ő életében a tönkremenés take away his {her} livelihood mert vannak erős nők akik a megélhetésért erre is hajlandók azután kiröhögitek mikor zokog hogy most neki nem marad semmije 25-30 év kemény munka után

    dehát schumikám lelkem rendnek kell lenni és az a rend amit a hatalom kiókumlál, hogy minél jobban kibasszon velük

    {jegyezd meg!!! azok is úgyanúgy ki vannak téve mindennek a tortúrának akik az összes lehetséges oltást megkapták mert az oltás 4-5 hónap után szavatosságát veszíti, ez a hivatalos információ}

    röhögd ki és útáld de az északamerikai szállítmányozás rájuk épül, nélkülük nincs normális élet és nincs semmi!

  • bárcsak igaza lenne Gézának és többi ellent beszélőnek – de nem . csúnya vége lesz – ezt éppen ma olvastam: idézem:

    Szerintem az emberek nagymértékben alábecsülik Ottawa általános jelentőségét, és alábecsülik Trudeau leküzdésének nehézségeit. Ő és a WEF egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy veszítsen. Attól is tartok, hogy a világ népe nem engedheti meg magának, hogy veszítsen Ottawában. Valószínűleg ez lesz a nép utolsó csatája, ha elveszíti Ottawát….”
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=7586774731336293&set=a.218871704793336

    Ezt az idézetet a Trudeau-val kapcsolatos helyzetről egy Moszad-forrás küldte nekünk, és bár nem tudjuk, ki mondta, érdemes továbbadni:

    Nem Trudeau döntése, hogy visszalép, vagy megpróbál maradni. Ez a Világgazdasági Fórum (WEF) döntése. Ez egy kritikus döntés, amely az egész világot érinti. Ez nem csak Kanadáért vív, hanem a világért. Ez a korrupció első dominója, és ha bedől, a WEF egész terve megbukik, mert az összes korrupt dominó eldől, ha kiszorulnak a hatalomból. Hatalomban hagyni őket egyszerűen egy rövid pihenő a Nép számára.
    Őszintén szólva a WEF nem engedheti meg magának, hogy ..” stb. a linkben…

  • Geyza
    2022 február 17
    8:32 de.
    megint?
    a „supply chain” azaz ellátó hálózat Észak Amerikában képtelen teljesíteni a feladatát, hiányzik usque 60000 kamionos!!! ezen felül a szervezetlenség a kikötőkben betette a kaput az egésznek. {EZ TÚLTERHELÉS AZOKNAK AKIK MÉG DOLGOZNAK}
    Minderre tejszínhabként vannak a kötelező kűrök az oltással és a hozzácsatolt agyficamokkal kapcsolatban, a szállítók megúnták, mivel a kieső árúkészletet {vagy hetekkel hónapokkal később leszállított árú nem oszt nem szoroz áremeléssel „megoldották”} infláció növekedéssel gazdagította az államvezetés betelt a pohár {csak az üzemenyag árak az egy évvel korábbihoz képest kétszeresükre nőttek} azaz valami ojant kellett kitalálni ami lépésre kényszeríti az államokat… és mitadisten kitalálták, az államok nagyon ügyesek ebben:
    most meghekkelték az adakozók bankszámláit és az adakozókat kezdik üldözni és zargatni, a kamionosokat be akarják taposni a talajba azoknak meg minden mindegy alapon lépni kellett…
    és most ez nem tetszik az államoknak, ez is egyfajta sztrájk, de az ellen is {én hótt bizonyos vagyok benne} államkám kiókumlál valami kibaszást ha „csak” szépen otthon maradnak arra is… most legalább a rendőrkéim két tűz közé kerültek kit áruljanak el?
    azt a népet amit szolgálni esküdtek fel vagy a kormányzatot amej fizeti őket és előretolja őket mint a madárijesztőt kányainvázió ellen
    és akkor sokan be is szólnak nekik az ellentüntetők szervezője egy „nagyonkedvesausztrálsenkiházi”

  • Geyza
    2022 február 17
    8:32 de.

    a legfrissebb kormányintézkedés szerint elveszik és állami gondozásba veszik a tüntizők háziállatait {ez itt nagy bűntetésnek számít, a Bundi hogyan fogja a ketrecből megugatni a zsarut?}
    most még az is várható, hogy nem járhatnak bakancsban?

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 17
    12:52 de.

    Mélységes tiszteletem és köszönetem ezért a bejegyzésért
    örömmel tölt el, hogy nemcsak tudom, hogy vannak becsületes emberek ezen a földön, hanem abban a szerencsében is részesülök hogy még az is megtörténik, hogy szót is válthatok velük. Mint ahogy most éppen.

    Ilyenkor csak értetlenkedem, hogy hogyan létezik az, hogy mi akik mindnyájan megéltük mindazt amiről beszámolsz – hogy lehet hogy ilyen kevesen vagyunk akik felfogjuk, akiknek van szeme, van füle és leginkább szive-lelke mindezt egyszerűen befogadni??

    Másrészröl jó érzés, hogy ha kevesen is, de vagyunk …

    Vagyunk akik békében hagyhatjuk itt ezt a mulando világot, magunkkal, fiainkkal, unokáinkkal megbékélve

  • Rodeio

    Hogy mennyire égbekiáltó ellentétek?!

    Irtam fentebb Kiss Lászlónak és olvasom a neked cimzett alanti bejegyzést:
    Geyza
    2022 február 17
    4:16 de.

    Hogyan létezik az, hogy tömegével vannak olyanok, akik attól lesznek boldogok, ha a saját ágyukba piszkithatnak?
    Elvezik az embertársuk megsemmitését, torturáját – szurkolnak a meggyalózóknak – és mindezért vállveregetést várnak el

    Arról beszélnek, hogy a tömegek, a kisemberek érdekeiért küzdenek – de pusztulást kivánnak …
    tudod még hanyadik szín…?

  • Gabriel
    2022 február 17
    4:31 du.

    két mondás, két hatalmas elmétől:
    #1.: a Pokolba vezető minden út jószándékkal van kikövezve
    #2.: Ember küzggy és bízva bízzál
    #3.: Hannibal ante portas

    én maradok a „snájdig almafá”-nál mert ott kezdődött az eredendő bűn, azaz bűnben fogantunk, bűnben pusztulunk el!
    a WEF szerint nem mindenki, megjegyzésem: kedves WEF elöregedtél és az életből kifelé járod a kállai kettőst,
    #4.: {Rodolfo mester után szabadon:} van másik miután a cylinderből kirántotta a nyulambulam -ot közröhejre

    a jelenlegi kanadai miniszterelnök óriási tévedésben van reményem az, a rendőrök betartják esküjüket amit a kanadai Népre esküdtek: szolgálni és támogatni!!!

    Üdvözlégy, Mária, kegyelemmel teljes! Az Úr van teveled. Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

  • Gabriel
    2022 február 17
    4:31 du.

    5-dik Athene -i szín:
    Éva

    Van a léleknek egy erős szava,
    A nagyravágy. A rabszolgában alszik,
    Vagy szűk körében bűnné aljasúl.
    De vérével táplálván a szabadság,
    Naggyá növeszti, mint polgárerényt.
    Ez költ életre minden szép s nagyot,
    De hogyha túl erős, anyjára tör,
    S küzd véle, míg elvérzik egyikök. –
    Ha e szó benne túlerőre jutna,
    Ha megcsalhatná ezt a szent hazát,
    Megátkoznám. Imádkozzunk, fiam.

  • Gabriel – nem tudtam olvasni hozzám írt üzenetet – és szólok a sok százezer magyarhoz Kanadában: Gyertek haza, igaz még ma durva a helyzet nálunk, de kelletek hozzá, hogy jóvá tegyük – és ne hidd tudd ki királyként élhetsz pénzedből már ma is a kárpát hazában… oka:
    László Kiss
    ez nem a hiszem vagy nem hiszem kategória – választanod kell, az életcivilizációja és a halálcivilizációja között – érted? olvasd el a teljes linket – részlet belőle: A Ricin egy potenciálisan halálos toxin, amelyet a terroristák használtak.
    Bár a vakcina még nincs a világpiacon, de a mai, már ismert eredmények azt sugallják, hogy a kutatók jó úton haladhatnak egy tömegpusztító bio-vegyifegyver kifejlesztése érdekében.
    Dr. Ellen Vitetta, az UT Southwestern Rák Immunobiológiai Központjának igazgatója azt mondta, hogy nagyon elégedett az eredményekkel. „Nagyon halálos méreganyagot készítettünk.” – mondta Dr. Ellen Vitetta. (Forrás: https://my-health-homes.com/ ). Nyilvánosan bevallják, hogy „Nagyon halálos méreganyagot készítettünk.” Aztán eladják a kormányoknak, mint az új „megmentő, életmentő” vakcinát, és az emberek tolongani fognak érte.
    Mert, a halál ingyen van.
    https://www.magyarmegmaradasert.hu/…/nek…/item/6268-z…
    Tehát a nemzetközi kutatási eredmények cáfolhatatlanul igazolják, hogy oltással terjesztik a kormányok és az oltó orvosok a koronavírus-járványt.
    A Dr. Kim & Peresztegi Hungagu Biogyógyászat az elsők között tette közzé, hogy „Akik megkapták az oltásokat, azok pozitívvá váltak.
    Ezt bizonyította be a fenti szlovák tanulmány. Lássuk:
    A COVID-oltásra jelentkezők tájékoztatást kaptak arról, hogy a világban nagyméretű emberkísérlet folyik az oltások által és ezek rendkívül veszélyesek a beoltott gazdatestre, mert az oltás miatt elveszíthetik egészségüket, életüket.
    Az oltás-kutatási kampány három fázisú volt.
    Első fázis: Az oltásra jelentkező személynek az …………… stb. a linkben! https://www.magyarmegmaradasert.hu/…/nek…/item/6268-z…

  • Svájcból KÖZÖLTE:
    Gerry
    Úgy tűnik, az elmúlt napok tüntetései látható változásokat okoztak.
    Ez ugyan csak egy csepp a tengerben, de remélhetõleg világszerte folytatódni fog a tendencia
    Heather Stefanson, a kanadai Manitoba miniszterelnöke bejelentette, hogy a következő hetekben minden szabályozást és intézkedést feloldanak, beleértve a maszkokat és az oltási kártyákat.
    https://postaimre.net/filmek/kanada20…220115.mp4
    – 2022. 02. 15. 07:34

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 17
    8:46 du.
    a „kűr”-nek nincs vége, még lesz tripla leszúrt Rittberger és quad-ok sőt quintek is!!!

    valamit vegyél észre, hiába gyártanak bármit, ha a kóbor kutya sem érdeklődik!!!

    kell marketing hozzá, ott van a media és az abból élő politikusok seggbuta és aljas siserehada… orvos a gyógyításhoz közel sincs engedve sőt el van zárva, a politikusok „gyógyítanak” és ennek még nincs vége!!! messze nem!!!
    Menetrendje van a számaid tökéletesek a gazdagodással kapcsolatban!!!

    közel van az a sarkalatos pillanat, amikor már csak egymástól tudják elsinkófálni a csilliárdokat és akkor a gyalogokat akarják majd sorbaállítani …a többit ki tudod deriválni!!!

    van egy remény {a reményhal} ezek sem halhatatlanok, és aranyuk javarészét már magukra aggatták…

    nem lesz pilóta aki vezesse,
    nem lesz mérnök aki megtervezze,
    nem lesz melós aki legyártsa
    nem lesz aki kapszulába tuszkolja a zőccségeket és a gyümölcsöket mert
    nem lesz sem zőccség sem gyümölcs
    a kies Atlanti Óceáni szigetükön a majmokkal fognak veszekedni az egyszem banánért rikoltozva

    nyugi, ha ügyeskedünk megérjük;

    én bizonyosan!!! a legnagyobb jósdától kérdeztem tennap {úccse találod ki ki is az, de törd a buksidat P vel kezdődik}

    aszonta még van bőven előttem és sok viháncolás meg röhögény

  • SchumackerLady
    2022 február 17
    7:07 de.
    itt vannak a terroristák, meztelenül, leleplezve

    David Pugliese
    @davidpugliese
    Police in Ottawa @OttawaPolice stood by and did nothing as protesters installed a hot tub in the middle of a downtown street. We have images of police fist bumping protesters…what next…police carrying their bath water or scrubbing their backs?
    van hozzá kép is!
    https://twitter.com/i/status/1494412196788547587

  • Geyza
    2022 február 17
    4:19 de.

    Örülök, hogy a nemzetközi kártyarendszerek szakértőjeként, és pénzpolitikai szaktanácsadóként megszakértetted.

    Namármost. Vagy hajlandó vagy érvelni, vagy pont lesz..lak

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Rodeo11
    17.7:07

    Boccsantás, de a #4-ben a
    ˙ „van mááásiiiik!!!”
    szólás, nem Rodolfótól ered,
    hanem Eötvös Gábor világhírű
    zenebohócunk örökbecsűje 😀 .

    Gács Rezső, a szintén pesti
    & világhírű Rodolfó bűvészünk
    szakmai licence az az ugyancsak
    híres – nevezetes jelmondata a
    ˙ ” vigyázat csalok! „.
    – Ami nem zárja ki, hogy e tényállás
    ugyancsak kiegészíthetné címzetted oly
    tarkán szivárványos K M H -s pedigréjét,
    mint általad neki ajánlott vaan máásííík is.
    😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    K.Lacibátyám
    22.2.17.8:46

    Oszt monnya má mög, hogy mindezt megtárgyalták a svájci Covid Pandémia Institut mutáns vírusival is ?

  • Andrew_s
    2022 február 19
    4:20 de.

    Örülök hogy örülsz.
    De tényleg.Célom hogy embertársaimnak örömet okozzak.

    Amúgy meg pedig ne nézz engemet tan’tó-bácsinak és ne beszéltess (pontosabban ne írass) engemet olyan témában amit ezerszer kitárgyaltak az elmúlt évtizedek alatt.

    Hogy miként, miért és mire jött létre a bankkártya-rendszer és a mindenkori mindegyik Államhatalom hogyan tette kötelezővé a használatát azoknak akik pl. üzletelni szeretnének.

    Irány a NET öregem, ne csak bámuld a monitorodat hanem használd is.

    Persze ha te visszavonult , semmit nem csináló otthonülő nyugger* vagy akinek az apanázst mindig házhoz hozzák KP-ban,
    akkor felesleges törnöd magadat a témában. De akkor ne is okoskodjál köszike.

    * Nyugger :
    Én is „nyugger” vok , de emellett próbálom okosan felhasználni az időmet. Szaal nem kell a siránkozásod a kifejezés pejoratív kicsengése miatt. Az álságos humorodat meg tartogassad a házmesternek. Feltéve ha van ott ahol a hátralevőidet morzsolgatod le csöndessen.

  • Rodeo11
    2022 február 17
    7:07 du.

    ÉS még ez tartja magát „zene-szakértőnek” Az analfabéta dumagép hehehe „VAN MÁSIK” mi, te idióta ? : ))))))))

    Idézzél még..had röhögjön rajtad a fél Világ te..te polihisztor

  • Jut eszembe, Ukrajna. Maholnap megszállják az oroszok. A történelemben nem először. Nézzed:
    https://youtu.be/gHRfCWtfIhI

  • warrior
    2022 február 19
    11:01 de.

    közvetlen infóid vannak a CIA, NSA, FBI, Pentagon {ma már dodecaéder} de mint pentagram jobban műxik, az bevált neki,
    mai napig hiába várják a NAGY HATALMAS MEXÁLLÁST pedig már órát percet is mon’tak, a yukik elfelejtették felhúzni a vekkereiket és átaludták, Zelenszkiy elvtárs Kamala elvtársnővel egymás mellett mongyák, hogy kaja kellene meg nagykabát de mindig puskát kapnak attól meg vásik a foguk

    szóval fogadni mernék nagy összegben, hogy másképpen lesz, kifogyott a gáztartalék a német tározókban

    a vídeó már nem a nyertes mészárlás, azóta voltak sokkal nagyobbak és nem a SZU követte el, pedig ők Bandera -val voltak „holt” versenyben, ugye tudod ki volt ő?

  • Rodeo11
    2022 február 16
    8:44 du.
    Nem azt vitattam, hogy a rendőr, ha olyan parancsot kap, akkor adott esetben nem teszi meg, amit megtesz.
    Még azt sem, hogy überklassznak tartom ezt az akciót.
    Egy konkrét intézkedési belengetésről mondtam véleményt. Amit fenntartok.
    Mert vegyünk két scenariot
    Az 1gyik: nemzetkozileg körözött gyermekrabló maffiozó számláját a további pénzmosoda elkerülésére zárolják. A tapasztalat az, hogy még ilyenkor sem mindenki tapsol(t) a bankrendszerbe vetett bizalom magasra hágását emlegetve, de az emberek zömmel lenyelték.
    A 2sik:Az általa, és az otthon maradtak közül is jó párak szerint, demokratikusnak tekintett jogával élve néhány (akár százas nagyságrendű) mókust banktalanítanak (kifejezés odafentről a szövegből). Ha tetszik politikai, vagy közéleti véleméynretorzióként. Sokak megélése szerint „csak”.

    Ez nem jogi, hanem emberi scenario. Jogilag le lehet ezt papírozni. Azt sem vitatom, hogy nem ettől lesznek az emberek kiszolgáltatottabbak önmagában a bankrendszereknek. De politikailag ostobaság erre rá is ébreszteni az embereket. Márpedig az államok pénzrendszerei mögött egy valami biztosan nincs. Pénz.

  • Geyza
    2022 február 19
    9:10 de.

    Az a baj, hogy önmagadnak mondasz ellen. Beszéltet téged a harapós ló. Mind a három anyailag egyidejű felmenőivel. Kell Neked megszólítani. Nem. Ha megteszed, a Te problémád. Oktasson ki téged a fent nevezett harapós paci. De Te se tedd. Bár tudom, hogy pont aki nem tudja az tanítja. Így professzor is lehetsz. A nemtudás professzora.
    Az, hogy akkora őszájfej vagy, hogy a vélemény csak Neked szabad, hagyjuk is. De akkor, ha csak itt tartasz, vitázz Gábriellel. Az a Te szinted.

  • warrior
    2022 február 19
    11:01 de.

    Szerintem Biden már alig várja. Nem véletlenül törte magát. Ott vannak az afgánoknál megspórolt raktárkészletek, amivel csinálnia kéne valamit. Meg egy önbizalmában pofon vágott proto-birodalom, amivel szintén kellene kezdenie valamit. Miközben szép lassan süllyed.

  • Andrew_s
    2022 február 19
    2:00 du.
    igen, amit ott állítottál az a TÖK NAGY VALÓSÁG!!! amikor egy ijen műintézet, ami bank nak híjja magát {érdekes eredetét tudom a szónak: padot jelent, mint a piacokon felállított kecskelábú asztalhoz odatolt pad amin a pénzváltó majd pénzkölcsönző…majd… ült és ügyes volt!} AMIKOR BENNE A BIZALOM ELVÉSZ, akkor a „bank”-ját tűzifának használhattya!!!

    namost én viszont azt szerettem volna hozzátenni, hogy „a” rendőr nem a probléma megoldása, hanem része, egy elvetélt, selejtes és ugyanakkor kétségbeesett hatalom részeként hallgatólagosan rátestálódik a joggyakorlás ezzel a jogállam azonnal ott és akkor mexünik

    a többi deriválható ebből déli és kedves valamint kies szomszédunk ezzel próbálkozik és TÖK SIKERTELEN, nincs az a pénz és „ráhallgatott hatalom amivel a gazdasági és erkölcsi valamint kultúrális problémákat a sarki rendőr {pláne nem lovon} meg tudná oldani

    ennyit el szerettem volna rebegni

  • Andrew_s
    2022 február 19
    2:06 du.

    Picit sértődöttnek látszol.
    Nem baj, az is célom volt.
    PErsze csak nevelési célzattal.
    Mert rád fér.

  • Andrew_s
    2022 február 19
    2:10 du.

    Hülyeségeket írsz újfent.
    De mindegy..a te dolgod.

  • Andrew_s
    2022 február 19
    2:06 du.
    na most „elkaptad” na nem a C-19-et hanem a Geyzát!
    mikor valami szakmai jellegű megjegyzést kap elhallgat, mikor a sohasemvolt lelkivilágáról mond valaki bármit akkó’ felfuvalkodik… tapasztalatom{SIC} nem piszkálni, még jobban szétkenődik

  • Rodeo11
    2022 február 19
    7:38 du.

    Nem látom, hogy vitában lennénk egymással 🙂
    Csak más oldalát néz(t|z)ük ugyanannak a kupacnak 🙂

  • Geyza
    2022 február 19
    8:09 du.

    Nem sértődöttség kérdése.
    Leírtam a véleményem.
    Jogod van egyet érteni.
    jogod van figyelmen kívül hagyni.
    jogod van vitatni.

    A „hülyeség” nem vita, hanem a saját tudatlanságod, érvtelenséged agresszív elfedése. Ehhez is jogod van, de akkor egyszerűbb a figyelmen kívül hagyás.
    Ha pedig ragaszkodsz hozzá, akkor viszont nem érdekel, és akkor keress olyan „vitapartnert”, aki hasonlóan vátesz-komplexusban szenved, mint Te. Ilyen pl. Gábriel.

    Ami a nevelő célzatot illeti, azt inkább elengedem. Mert miért kívánjam általam ismeretlen családtagjaidnak, hogy őket izélgesd.

  • Rodeo11
    2022 február 19
    9:26 du.

    Mint említém, nem vok tantó-bácsi, föleg nem az ilyen félkegyelműeké mint te.

    Nem fogok kilómétereseket írni olyan dolgok kapcsán, amiket kis kézimunkával bárki feláshat a NET-en.

    Például ha azt mondom neked hogy Kína, ez a mocskos állam titkosszolgálati módszerekkel figyeli meg az egész népességét és az ujgur kisebbségeknek haláltáborokat tart fenn, továbbá pofátlanul lerohant és annektált egy hadsereg nélküli pici országot,melynek eredeti lakossághát gyötri,akikhez, amihez semmi köze nem volt ( igen, Tibetről van szó ) akkor nem fogok veled leállni ezen vitázni. Mert te még a csillagokat is képes vagy lehazudni az égről, ha a tartóid erre adnak neked utasítást, valahol Pejcsingben, Péterváron, vagy Caracasban.

  • Rodeo11, szavatartó ez a Putyin …

  • Katonai egységek indultak a magyar-ukrán határhoz …

  • Orsós Elemér

    warrior
    2022 február 22
    8:32 de.

    „Katonai egységek indultak a magyar-ukrán határhoz …”

    És Biden megmondta már mikor támadunk?

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 február 19
    12:59 du.

    A mai világméretű látványos szájkarate fejleményekből én a következőket tudom megjósolni:
    1. a ruszkik megkapják Ukrajnát,
    2. a kinaiak Tajvant,
    3. az USA meg a szemlehúnyásért kényszeredetten elfogadja Canadát és Venezuelát.
    És boldogan élnek mig meg nem halnak! 😀 😀 😀
    Más vége nem lehet, mert akkor kezdhetjük újra szakócával.
    Tisztelettel: Orsós Kasszandra

  • Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondta ma, 2022. február 22-én:
    https://24.hu/belfold/2022/02/22/honvedseg-benko-tibor-ukrajna-oroszorszag/

  • Orsós Elemér

    warrior
    2022 február 22
    4:53 du.

    Tudom. Elnézést, ha rossz poénkodás volt!