Több mint száz letartóztatás — paprika spray, könnygáz, füstgránátok, gumibotok és dulakodás Ottawában

2022 február 19 12:35 du.44 hozzászólás

Szombatra több mint száz személyt tartóztattak le a hatóságok, akik immár két napja dolgoznak a több mint három hetes ottawai ostrom felszámolásán. Paprika spray-t és könnygázt használtak a rendőrök és több esetben gumibottal ütötték a maradék tüntetőket, ahogyan egyre közelebb kerülnek az ostrom fellegvárához a Wellington Streeten. A rendőrség szerint azért alkalmaznak gumibutokat és gázsprayt, mert számos tüntető rendőrökre és a rendőrök lovaira támadt. És füst azért látható a belvárosban, mert a tüntetők füstgránátokat hajítanak a rendőrökre. Ugyanakkor a Freedom Convoy nevet viselő ostrom maradék szervezői olyan fotót tettek közzé, amely szerintük azt mutatja, ahogyan tüntetők sérülnek meg a rendőri akcióban.

Fotó: Freedom Convoy 

A Convoy egy fotót tett közzé, amely szerintük a rendőri brutalitást bizonyítja. Fotó: Freedom Convoy. 

A Convoy egyik név nélkül nyilatkozó vezetője ezt mondta a rendőri akcióról:

„Az erőszak undorító és egyirányú. Meg kell állítani. Ez az idős nő a járókeretével többször is azt mondta, hogy ‘mi békésen tüntetünk’, közvetlenül azelőtt, hogy a lóháton érkező rendőrök eltaposták. Kanadaiak! Ti eltűrítek ezt, vagy fellázadtok?”

A rendőrség szerint az ostrom résztvevői több alkalommal lovakat próbáltak megsebesíteni. Továbbá azt állították, hogy az ostromban lévő gyerekeket tolták néhányan előre, így emberi pajzsként használva kiskorúakat. Ugyanakkor aggodalmat keltett helyi körökben a fenti kép, melyen valóban úgy tűnik, hogy tüntetők fekszenek a földön eltaposva. Az ottawai rendőrség ezt válaszolta:

„Tudjuk, hogy többen aggódnak a földön fekvő emberek miatt, miután a lovak szétoszlatták a tömeget. Aki elesett, az felállt és elsétált. Nem tudunk sérülésekről. Egy biciklit dobtak a lóra, ami a ló megbotlását okozta. A ló nem sérült meg.”

A szélsőjobboldali Rebel News nevű médiaorgánum egyik aktivista újságíróját — Alexa Lavoie-t — háromszor ütötték meg gumibottal a rendőrök szombat reggel. A Rebel News tulajdonosa bejelentette, hogy pert indítanak „Trudeau rendőrei” ellen.

„Elmondta Alexa, hogy egy rendőr háromszor megütötte egy bunkósbottal, majd közvetlen közelről egy könnygázpalackot lőtt a lábára. Trudeau utasította a rendőrségét, hogy támadjanak újságírókra–írta Levant.

Ezzel szemben a rendőrség szerint a rendőrökre támadnak a tüntetők. Ezt jelezte az Ottawai Rendőri Szolgálat rövid nyilatkozatában: „A tüntetők rendőrökre támadnak, megpróbálták elvenni a rendőrök fegyvereit. A de-eszkaláció minden eszközét bevetettük, hogy haladjunk a célunk felé, ami a normális rend helyreállítása Ottawában.”

Fotó: Ottawa belvárosa február 19-én.  Ottawa Police Services (OPS).

Hol tart vasárnap az ostrom? Annyit tudunk, hogy most hatvan jármű maradt a parlamenti negyedben. Még a hét elején több mint háromszáz jármű volt itt. Továbbá szombaton elmaradt az ostrom szokásos napi programja a parlament előtt, amely imából, eléggé különös istentiszteletekből, énekből, táncból és beszédekből állt. A rendőrség most már csak egy sarokra van az ostrom szívétől, amely a Wellington és Metcalfe kereszteződésénél található. A rendőrség azt mondta szombat reggel, hogy ma próbálják „megtörni az ostrom hátát”. Ezzel szemben körülbelül százan még mindig ellenállnak. Ahogyan a rendősorfal egyre közeledett a Wellington és Metcalfe sarokhoz, az egyik tüntető folyamatosan üvöltött a rendőrökre. „Hordjatok inkább Bibliát!”–skandálta megállás nélkül.

44 hozzászólás

  • Chris, objektivitásodért nagy köszönet

    várom {repesve!} a Parlament újra összeüljön és valóban megvitassák és a szenátust is hadd dolgozzanak… addig a lovak {szép paripák jobb sorsra érdemesdek} lettek a jog eltiprói

  • Örvendetes, hogy a szóbanforgó ló nem sérült meg…. Gumibot már van,a szemkilövés még hiányzik… Ilyen a kanadai demokrácia ???

  • A fenykepen nem ugy nez ki, mintha a lovasrendorok keresztullovagoĺtak volna az elektromosszekes nenin, hanem mint akit a tombolo tarsai magara hagytak volna a rendcsinalas surujeben!
    Egyaltalan miert kell, lehet hagyni, h egy torvenyserto tombolas surujeben – a rendorsorfallal szemben keverjen egy valszeg mar mentalisan is leepult idos asszony!?o1g 2006-os szervezett es futott provokacioja is hasonlo volt, csak durvabb o1g lazitasa es hattermunkaja miatt!

  • Nem lehet kétséges, hogy a lovasrendőrök „győznek” végül.
    De az sem lehet kétséges, hogy a kanadai szélsőségesen liberális kormányra nehéz évek várnak.

  • O1G666
    2022 február 19
    2:10 du.

    de a vídejón pontosan az látszik, hogy a lovasrendőr „áthajtott” a tömegen és a tolókocsis nénit és a többieket is eltaposta

    és akkó’ sirasd a ló…t

  • Orsós Elemér

    Úgy vélem az a legnagyobb probléma hogy, az USA közé ékelődöt egy még nem teljesen behódoltatott tartomány, de már rajta vannak a projekten.

  • Sajnálatos módon egy társadalomban vannak olyan rétegek kik nem tudják vagy nem akarják elfogadni hogy a szabadság nem szabadosságot jelent. Tudniillik, hogy a szabadság azt jelenti, hogy felelősnek kell lenned minden cselekedetért, minden lélegzetvételedért, az egészségedért; bármit amit teszel vagy nem teszel, felelős vagy. A szabadság a felelőséggel összefonódik. A szabadosság viszont az egy kicsapongó, féktelen, rendetlen, fékezhetetlen, rakoncátlan, önfejű akarnokságot jelent. Sajnálatosan egy összecsődült, rendetlen, tanulatlan tömeg nem tud különbözetet tenni a kettő között. Ezek az emberek valóban mélyen félnek a szabadságtól, bár a szabadságról beszélnek. De a saját tapasztalatom az, hogy ebben a társadalmi rétegben nagyon kevesen akarnak igazán szabadságot mert tudatában vannak annak, hogy a szabadság sok olyan problémát hoz magával, pl. az elérése és megörzése sok sok munkával jár, amelyekkel nem állnak készen szembenézni. Jobb egy hangulatos börtönben maradni, össze-vissza ordítozni mint ez az itteni szánalmas, örökösen itt lebzselő, a szabadság&felelőség után dolgozni nem akaródzó, (work shy), KMH hasábjain ugrándozó bohóc rodeo11 és társai teszik.

  • Egy rovid elemzes es tenyek az ottawai tuntetesrol:
    1. Teny: Jelenleg oriasi munkaerohiany van truck driver-bol itt Canadaban. A soforok legtobbje nyugdij elott all. Fiatal kamoionsofor alig alig. Az esemenyek utan ki megy meg kamionsofornek?
    2. Teny:Kanadaban oriasi megszoritasok vannak az USA -oz viszonyitva. Amerika Super bowl 80 K ember LA -en, maszk nelkul. Kanadaban pl.Quebecben nem tudsz vasarolni oltasigazolvany nelkul pl. a Costco-ban.
    3. Teny. Canada 80% be van oltva es a megszoritasok ugyanazok. alitolag ilyen % a lakossag immunis lesz a virusra. Vagy csak hazudtak?
    4. Teny: En 2 beoltva es elkaptam a virust, es tobb mint valoszinu at is adtam masoknak. Szerencsere nem volt tobb mint egy altalanos infulenza. Elfogadom, hogy azert mert be vagyok oltva. De miert ez az oriasi hiszti , es megszoritas.
    5. Teny: Trudeau nem jol managelte az ottawai esemenyeket. Nepszerusege oriasit eset. Egyenlore a liberalisok „csak” 5% estek. Szerencsejuk a kommunista NPD -el, igy megvan a parlamenti tobbseguk.
    Nem ertem Trudeau politikai tanacsadoit. Ahelyett hogy csilapitanak a helyzetett, sokszor olajat ontenek a tuzre.Az elejen meg kellett volna allitani, hogy truck-al a belvarosba menjenek es parkoljak, ugy mint Quebec city-ben.

  • Óriási.

    Járókeretes nénik is ott voltak, akik „járműveikkel” besegítettek a kamion meg traktor blokádba heheheeeeheehe…járókeretekkel..hehehehe…kérdés tőlül hogyan fogják bevonni a jogosítványt?

    De félre a tréfával : a nácik mindig is konstruktívak voltak a hazudozásban. Tudjuk a sánta rém, bizonyos herr Goebbels óta.
    De vannnak hazai példák is, szépszámmal.

  • Körülbelül a budapesti náci randalírozás ideje körül
    volt egy hasonló szélsőjobbos balhé Svédországban is.

    A végeredmény: három halott az agresszív nácok soraiból.
    És nem meghurcolták a rendőrüket a végén, hanem megköszönték nekik a gyors és hatásos akciót.

    Ellentétben a gyengekezű Gyurcsány-kormánnyal, aki a saját rendőreit hurcolta meg mert védekezni merészeltek a mindenre elszánt megvadult csőcselékkel szemben.

    Most , úgytűnik ezt a kártyát szeretnék kijátszani Kanadában is. Egyik rohadt banda tanul a másik rohadt bandától.

  • ferenct
    2022 február 19
    3:15 du.

    Neked meg már régóta meglehetnek a nehéz napjaid, mert ekkora ésszel, mint ami neked van minden bizonnyal nehéz lehet megélni a mai világban.

  • akarki
    2022 február 19
    5:55 du.
    a #5.-ödhöz valami
    az a -5% az végzetes lehet számára, mert a zöldek gyakorlatilag mexüntek, az NDP semmit sem képes mondani arról, hogy a gazdaságot – ami valóban bekapta {SIC} a „plandémon”-t – hogyan lehetne életre kelteni {„ezek” még elhiszik, hogy a nagyvállalatok meg tudják oldani a gazdaság feltámadását bruhaha} az oktatás és a kultúrális élet sekéjesedése végzetes, és annak a sújkolása a reklámban, mej szerint a kedvenc nótád szól a fejhallgatódból a laptopod megett üdögélve és félszemmel a Blökire nézve valamit lehet termelni és attól a gazdaság akármerre halad az már a vég!!!

    és az appok amik a valós tudás hejett mindent megoldanak az már a vég utáni állapot!!!

    ha azok akik politikusnak hiszik magukat most ettől a borzalomtól nem ébrednek fel, akkor a kőkorszak!!!
    kapom az Oltárylyó -i naponta 30+ szor küldött híreit azaz a kormányzat lépéseit, ha egy townhouse aminek usque 40 % ka lépcső annyiba kerül, mint Buckingham Palace az már több a soknál

    elhurcolni embereket és tortúrázni őket az a valós problémát nem oldja meg, hanem elmérgesíti a kellést!

  • Geyza
    19818

    😀 😀 😀 😀 😀

  • Pityi P
    19.4:29

    A nácik közül kihagytad Bernstein pszeudózsidó agean provocateur fenti tipikus, 19-1:33-as alsó alattom köpetét…

  • Géza.
    Gyárilag vagy lökött vagy a covid is besegített?
    Így, vagy úgy gyógyíthatlan vagy.
    Ne reménykedj nem lesz belőled ember.

  • A legfölső fekvő alak mit csinál? Szereli a lovat?

  • Harmincnyolc évig lehettem büszke kanadai, és lengethettem a zászlaját szabadon. Ezután már nem tudok úgy hozzá érni és ránézni a zászlóhoz, hogy ne húzzam vissza a kezem és szomorodjak el. Amikor magyarosan összekeverik a szezont a fazonnal, angolosan pedig comparing apples with oranges, többé nincs hitem sem a kanadai emberekben sem a magyarokban. A butaság győzött és világszerte, mert a tudomány és az ész szava lassan és áttekintően jár, míg a butaság fénysebességgel száguld, nem kell hozzá semmilyen filter. Hozzásegít a photoshop, a manipulációs eszközök digitális és egyéb eszköztára is. Szegény ember vízzel főz és azt tesz bele, amit ingyen kap. Facebook pedig adja az alapanyagot. Sajnálom a világunkat.

  • Orsós Elemér
    2022 február 20
    10:24 de.
    Elemér szarkazmusod verhetetlen! kösz!

  • ferenct
    2022 február 20
    6:23 de.

    fel szeretném híni a figyelmedet arra, hogy nagyon egészséges a geyzát elolvasni és propagálni, ennél elriasztóbb semmi sem lehet, mint kitenni a geyza brekegéseit hogy a legalább nála egy decibellel kevésbé hüjék is felfogják, ez a tények elferdítése WOKE; CRT, Cancel Culture leginkább az utóbbi!!!

  • Rodeo11,
    Amiota Kanadaban vagyok (sajnos nem tegnap volt) legtobbszor a liberalisokra szavaztam. Soha tobbet. A liberalisoknal volt egy Jean Chretien, Paul Martin. Hol lehet 1 napon emlegetni veluk ? Trudeau csak olajat ont a tuzre, ahelyett hogy csilapitana a helyzetet. A tobb 100 letartoztatottbol, normalis idos emberek, fiatalok, stb. Miert is ? Mert tuntetnek ? Szerencsere van egy tokos republikanus kepviselo aki politikai menedekjogot adna ezeknek az embereknek. Mert ezek az emberek nem loptak, csaltak, oltek, stb, megis bortonbe kerulhetnek. Soha nem gondoltam volna hogy ide jut Canada.
    Azt sem ertem hogy Canadaban ki szavazna meg a liberalisokra? A mai ujsag elso focikke: ujabb 30 ember hunyt el covid-ba. Ez a alert news ?
    . Ismetlem beoltva atestem a covidon, es allithatom hogy az influenzatol 5 eve jobban kidoltem. Nem ertem, nem ertem. valaki higgattan magyarazza mar el, miert is ez a szabadsagkorlatozas ?

  • ferenct
    2022 február 20
    6:23 de.

    Boda Marcsáné született Ferenct Ferenc..hehehehehehe

  • Orsós Elemér
    2022 február 20
    10:24 de.

    Óhatatlanul egy régi wersezetem ugrik be, amit egy chat-oldalon követtem el a többiek nagy gyönyörűségére..vagy bosszantására..mindegy :

    Meghal a remény,meg a szeretet
    Mindig mondom ezér:Lókólbászt egyetek…
    Bizalmamat helyezem e kolbászba
    Melyet a hentes egy lóból gyárt ma
    Mardosó éhemnek utolsó remény
    Te kóbász,te ízes,s te ló..te szegény

  • olvasom és nézem a legújabb híreket, és csodálkozásom valami egészen másba fordúl!!!

    ennyire gyáva és semmirekellő a hatalom? nézvén az ottawai polgármestert amint elővezeti a malasztot …
    kérdésem marad, ha tilosban parkolást, dudálást ijen kemény eszközökkel büntet a hatalom {MERT SEMMI MÁS NEM TÖRTÉNT, ÉS SOKAN VOLTAK VOLTAK AZ UTCÁKON TACE PAOKKAL ÉS NÉHÁNYAN JACUZZI BAN}

    akkor mit lesz képes csinálni és találni eszközt hozzá ha tényleg lesz valami? az a kopaszra borotvált kápó {pótrendőr emberpótlóból mint a demokrácia főleg vára} meg felolvasta!

    és az árak mennek az égbe…, indoka: SARS van!

    Jason Kenney Alberta Miniszterelnöke Pert {lawsuit} indított a szövetségi kormány ellen értelmetlen intézkedések okán és a többi tartományi miniszterelnökökkel együtt felszámolta azt, amit a szövetségi senkiháziak nem! a mi drága szép kis duci D. Ford -unk megköszönte a húsdarálónak, hogy jól darál, a hústól elfelejtett bocsánatot kérni…, közeleg a választás, szerencsétlen, és „hálnak az utcán”

  • akarki
    2022 február 20
    2:00 du.

    az a gyanúm van {alapos} hogy nem önként tette, kapott „sugalmazást”, mint korábban Vancouver repterén is tett hasonlót…, abba is megbukott…, azóta ferde szemmel néznek rá, nahonnanis? most nem megbukni fog, hanem belebukni mehet drama queen -nek, talán oda jó, ott festheti is magát

  • Judit Petényi
    2022 február 20
    10:58 de.

    Mit olyan nehéz ezen megérteni?
    Hálás köszönettel tartozol érte Göllner.A. és tarsai egyletének – akik 56 után Canadat elárasztva kivitték és elterjesztettek a „demokráciá” omikron mutánsát
    Kifözték és most ez van a tányéron …
    Jó étvágyat

  • Akárki
    20.2:00 teszi fel a kérdést:

    „…nem értem, nem értem miért is ez a szabadságkorlátozás.”
    ˙

    Ugye te akárki, az utakat műszaki zár alatt tartó, városbénító –

    személyek és áruk . s z a b a d . á r a m l á s á t . már 3 hete

    akadályozó – kamiontulajdonakrobaták másoknak súlyos kárt okozó

    s z a b a d s á g k o r l á t o z á s a . az amit te sem értesz.

    Mert én sem.

    Akkor hát kvittek vagyunk. Tudniillik már a néhai, a világ

    legkonzervatívabb rodeócowboy csillag-hős politikusa is emberek,

    áruk és eszmék szabad áramlását követelte Gorbacsovon még anno.

    Most meg pontosan ilyen konzervatív 😀 , kamionrodeós huligánok

    a k a d á l y o z z á k . e követelt, l i b e r á l i s . hármas

    alapelv érvényesülését.

    Hogy is van, úgy higgadtan ?

    KB

  • Szóval, akad Kanadában is nem kevés buta ember, akik bírnak blokádot okozni.

  • Anglia eltörölte az összes C-19 vesztegzárat és járulékos intézkedéseit

  • Ez leheto ahol nem letezik az u.n.
    „First Amendment”
    A cikk nema azon hogy mi torvenysertesekert vlot a letartoptzasuk.

  • AKARKI;

    Nem az oltasok szamatol,ill. mennyisegetol, hANEM HOGY AZ ELLENALLOKEPESSEGED HOGYAN REAGAL,ILL. mennyi „antibody”-t produkal szervezeted. Amit persze fejleszthetsz oltasok hiamnyaban is.

    Sokakat megtamadott a virus, de egeszsegben maradtak, mert ellenalloszervezetuk produkalt elegendo antibody-t.

  • azt ahlottam, hogy a Liberal Party of Canada 10% veszített a Conservatívok javára az utóbbi hetekben ami hatalomátadást jelent J.T. ment a levesbe az intézkedéseivel a parlament ma este tárgyalja eséjei rosszak

  • azt láttam 20 perce, hogy freedom convoyok hatalmas zászlókkal + tűzijátékokkal Luhanszk és Donbassz ban… ragájos lett a kanadai minta, tegye fel a kezét aki trudeau ra szavaz idén?

  • nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy KMH-n megjelenik egy cikk arról, hogy a House of Commons ma későn este megszavazta az Emergency Law {vagy nevezzük akárminek} állandósítását, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy bemondásra a hatalom fegyveres erővel bárkit elhurcolhat, elkobozhatja a még rajta lévő ruházatát is mindenféle bírósági kivizsgálás és ítélet nélkül. ami az összes lehetséges demokratikus jogrendszerhez tartozó szeméji és vállalkozói jogokat lenullázza, a nyílt utcán a rendőr bárkit agyonverhet {megtörtént Ottawa -ban} elhurcolhat, betörhet a tulajdonába és szétverheti azt…,

    köszönettel venném a sorozat betetőzéseként

  • ” Rodeo11
    2022 február 20
    12:35 du.

    fel szeretném híni a figyelmedet arra, hogy nagyon egészséges a geyzát elolvasni és propagálni, ennél elriasztóbb semmi sem lehet ”

    A francokat. Az eter teli van olyan szagertokkel, akik 10 ezer kilometerrol megszagoltak a szomszed Marcsi segget, es maris megszagertelmezik a helyzetet mas orszagban, aminek a nyelvet sem beszelik.

    De csodalkozom rajtad, hogy nem vagy buszke arra, hogy uj hazad vegre lekorozte Ausztraliat, vagy legalabbis nem emlited. 🙂

  • Géza

    Szabadulj már meg a velem kapcsolatos becsípőseidtől jobban fogod érezni magad.

    Felőlem ugyan vért is hányhatsz a gyűlölettől, neked lesz rosszabb. De jobb lenne ha leállná.

  • ferenct
    2022 február 22
    4:21 de.

    Nem ellened hanem érted haragszom..mert jobbá szeretnélek változtatni.
    Sajna vajmi kevés sikerrel…
    De nem adom fel ! Hidd el még ez a legjobb választás.

  • KORDON BLUED,
    A kamionblokad kovetkezmenye a kialakult helyzetnek.
    1. hany small business, etterem, repulogeptarsasag ment tonkre a 2 ev alatt ? Nem mindenki tud home office -bol dolgozni. A kormany nyomtatja a penzt, es megprobal segiteni. Mekkora deficit volt az utolso 2 evben ? Csak az air canada napi tobb millio $ kapott hogy a veszteseget minimizalja.
    2. Ejszakai kijarasi tilalom.Mert ejjel 3 -kor kapom el a virust a kocsimban ahogy jovok haza.
    3. Talalkozasok megtiltasa 8 szemely felett. Hogy a Costco -ba hetvegen utik le egymast az emberek az ok.
    4. utazas korlatozasa. USA- canada border lezarva. Repulovel PCR test, annak ellenere hogy be vagyok oltva. 90$ es ameddig nincs eredmeny, karanten.
    5. en mar eleg idos vagyok, hogy ne erdekeljen hogy 10-20 ev mulva mi lesz a mellekhatasa az oltasnak. De egy 5 eves gyereket beoltani ? Hany gyogyszerrol derult ki evek multan hogy veszelyes?
    6.Anno az influenza jarvany-ra miert nem voltak ezek a megszoritas ? Az is legalabb annyira veszelyes.
    Folytassam ? Ezekre varom a valaszokat.
    Trudeau nagyon rosszul kezelte a helyzetett, es rengetegen utaljak. Plusz, gondolom ismered a fiatalkoraban tortent „kicsapongasait”. Akit erdekel kuldok 1 -2 cikket. Tenyek nem alhirek.

  • megértelek Chris abban, is hogy miért nem adod közkézre amit nem adtál, viszont a többi éppen elég borsot tört néhány boldogtalan olvasótársunk orra alá, nagyon élvezem olvasván, hogy mennyire jól műxik az ami most csúcsra jár Kanada szerte, ojan üde, bájos, kedves és legfőképpen demokratikus és most tudtam meg, hogy Ukrajnában is demokrácia van, akkor pláne semmi gond, akkor nálunk is lehet csúcsra járatni a demokráciát, mert anélkül ugye… marad a grizi hogy márpedig nekünk nincs „first amendment”-ünk {sem}

    júniusig még alvás nélkül is kibirom, akkor lesz választás,

    lesz tüzijáték és barbecue rengeteg disznósülttel, persze sok fokhagymával és ropogósan, a disznók így a legjobbak {csak az igazi disznók nehogy megsértődjenek az összehasonlítás miatt}

  • Mit mondot volna a Nyugati media hogyha Trump igy bant volna a BLM es Antifa „bekes szervezetel”? Kamila Harris bortenbe kerult volna, mert penzt gyujtott BLM tolvajokat kiberelni.

  • Karcsika
    2022 február 21
    11:51 du.
    Karólusz Magnusz… köszönettel vettem az emlékeztetőt, bocs, de egészen elvakított az öröm, hogy Kies Kanadánkban már itt van a legújabb demokrácia, hogy eszembe sem jutott AUKUS és az abban lévő mindenféle!

  • Joe
    2022 február 22
    11:04 de.

    Hát ahogy elnézem a MÉRVADÓ nyugati hírtelevíziókat,
    éppen Mr.Trump és két kölyke van a börtönbe kerülés közelében.

  • Elképesztő.

    Rodeoról szól az oldal !!

    (ÉS hasonszőrű diktatúrapárti elvbarátairól)

  • Ajanlhatnam, hogy a hozzaszolashoz itt minimum 120-as IQ teszt eredmeny kelljen?

  • Orsós Elemér

    Karcsika
    2022 február 23
    8:45 du.

    Kössz, akkor csak Te maradnál itt egyedül! 😀