Putyin és bűnöző rezsimje úgy jár, mint minden zsarnok és despota!

2022 február 24 8:04 de.73 hozzászólás

Több mint 1,3 millió kanadai állampolgár ukrán származású. Február 24-én hajnalban Oroszország széleskörű katonai támadást intézett Ukrajna ellen. Eddig több mint százan haltak meg az ukrán oldalon. Az alábbiakban az Ukrán-Kanadai Kongresszus üzeneteit osztjuk meg magyar olvasóinkkal.

Oroszország hadat üzent Ukrajnának. Az orosz hadsereg katonai műveleteket folytat az ukrán nép ellen, célba véve több ukrán várost és települést. A jelentések szerint robbanások történtek a fővárosban, Kijevben, Harkivban, Odesában és más városokban.

Az ukrán fegyveres erők és az ukrán nép ellenáll és harcolni fog a szabadságáért mindaddig, amíg az orosz ellenséget ki nem űzik a földjükről. A Szabad Világ kormányai kijelentik, hogy Ukrajna mellett állnak. Ezt most tettekben kell megtenniük, nem pedig szavakban.

Az elkövetkező napokban minden erőfeszítést meg kell tenni az ukrán nép államisághoz és önrendelkezéshez való jogának támogatására. Putyin és bűnöző rezsimje el fogja érni azt a véget, amely minden zsarnokra és despotára vár.

„Köszönöm Justin Trudeau miniszterelnök úrnak és a kabinet tagjainak, hogy találkoztak közösségünkkel ebben az Ukrajna számára rendkívül nehéz időszakban” – jelentette ki Alexandra Chyczij, az Ukrán-Kanadai Kongresszus elnöke.

„Több mint 40 millió ukrán sorsa és Európa jövője most Ukrajnában dől el. Arra kérjük Kanadát és szövetségeseinket, hogy azonnal tegyenek erőteljesebb lépéseket, hogy elrettentsék Oroszországot szörnyű terveitől. Üzenetünk Trudeau miniszterelnöknek és Kanada szövetségeseinek egyszerű: Fegyverezzék fel Ukrajnát és szankcionálják Oroszországot. Most”–tette hozzá.

Putyin orosz elnök világossá tette, hogy nem csak Ukrajna leigázására törekszik, hanem azt is, hogy szerinte Ukrajnának és az ukránoknak nincs létjogosultsága. Tetteivel bebizonyította, hogy el akarja pusztítani Ukrajnát és az ukrán népet. Az ukrán nép bátran védi hazáját, szabadságát és az önrendelkezéshez való elidegeníthetetlen jogát.

A Ukrainian Canadian Congress jelentése alapján

73 hozzászólás

  • A két ország (Oroszország-Ukrajna) viszonyában a minszki egyezmény 2015-ös megkötésével egyfajta békefolyamat is elkezdődött. 2021 őszén azonban Joe Biden amerikai elnök azt kezdte hangoztatni, hogy kiáll Ukrajna euroatlanti integrációja mellett, így Oroszország félelmei felerősödtek.

    A félelmek hasonlatosak, mint voltak az USA félelmei az 1962-es kubai rakétaválság idején. Csak most az oroszok támadtak is.

  • Szövegelés helyett (ami a legkönnyebb) az 1,3 millió kanadai ukránból legalább 100 ezer rögvest haza mehetne harcolni!
    Az igazság mindig valahol a két vélemény között van…
    In illo tempore: Reagen (USA) és Gorbacsov (Szovjetunió) megállapodtak, hogy az oroszok kivonulnak Közép-Európából cserébe a Nyugat (NATO) nem terjeszkedik kelet felé. Ezt a Nyugat többszörösen felrugta a Majdan-i puccsal, sőt Ukrajnával bevetette alkotmányába még azt is, hogy NATO ország lesz… A minszki egyezményt, hogy a szakadár területek autonómiát kapnak, magasról letojta , a közvetiteni akaró jámbor Macront a múlt héten finoman kimosolyogták…
    Az egészben az egyik nagy vesztes a Biden-család,aki a korrupciós Ukrajnával kétes gazdasági ügyeket folytatott.
    Apósom szerint Magyarországot lényegében a 2-ik UKRÁN Hadsereg szabaditotta fel, ez volt az utolsó jó pontjuk és fegyvertényük. Azóta a nyelvtörvény volt a legfőbb problémájuk. Ha valaki volt Kárpátalján az megdöbbenve hallhatta, hogy visszasirják a szovjet érát, mert akkor megecsülték a nemzetiségeket !

  • Nagy tisztelettel az Ukrán-Kanadai Kongresszus iránt, lenne itt pár „apróság”, ami persze nem menti az orosz agressziót. Magyar szempontól viszont árnyalja kissé a képet.
    Ukrajna Magyarországgal határos ország, és a területén százezernyi magyar nemzetiségű él, Kárpátalján. Innen is tudatjuk, hogy Ukrajna nemzetiségi politikája -hááát.
    Ennél jelentősebb számú az orosz kisebbség, legutóbb 833 ezren vallották magukat orosz anyanyelvűnek.(Sőt, a szovjet időkből „maradt idősebb korosztály jelentős része nem is bírja az ukrán nyelvet.)
    Életemben először értek egyet a magyar kormánnyal, legalábbis azzal, amit a külügyminisztertől idéztek. Eszerint: Magyarország szövetségeseihez, a NATO-hoz tartja magát.
    Remélem ehhez az elvhez tartja is magát a kormány: nem jó ott fűnek lenni, ahol elefántok csatáznak…
    Az orosz-ukrán határon, az ún. Donbasz területen gyakorlatilag folyamatosak a csatározások a Szovjetunió felbomlása, Ukrajna önállósága óta. Alakult arrafelé az elmúlt 30 évben a központi ukrán kormánytól független köztársaság is.
    Elég keveset tudni arról, konkrétan mi indította el a putyini agressziót, amit nem kérdés, meg kell fékezni. De most úgy látom, belpolitikai okokból ostobaság lenne a harcos kiállás – bármelyik fél mellett!

  • Mindig emlékezni kell – EMLÉKSZEK – APÁM MESÉLTE… SZABAD EURÓBA HARSOGÓ HANGJÁRA …MEGYÜNK SEGÍTÜNK – 1956-BAN – NEM JÖTTEK – UTÁNA LETT KÁDÁR KORSZAK , MELYBEN VALÓBAN VOLT Hazafisságra való nevelés, készültek a filmek , Egri csillaga – Rákóczi hadnagya, A 80 huszár, Tenkes kapitányát már ne hogy kihagyjam…stb. ÉS MIT ÍR EGY KOMMENTELŐ – IDÉZEM: „…Ha valaki volt Kárpátalján az megdöbbenve hallhatta, hogy visszasirják a szovjet érát, mert akkor megecsülték a nemzetiségeket !…” BIZONY 56-UTÁN NÁLUNK IS – MA SE FILM SE POSUTÓ SEMMI- CSAK A HÓDÍTÓ PROPAGANDA… FURCSA MEZBE ÖLTÖZVE … UKRAJNÁBAN OTT VANNAK! PUTYIN NÉPKÖZTÁRSASÁG HÍVÁSÁRA MENT – MILYEN SZÍNJÁTÉK EZ MEGINT?
    Az elkövetkező napokban minden erőfeszítést meg kell tenni az ukrán nép államisághoz és önrendelkezéshez való jogának támogatására. Putyin és bűnöző rezsimje el fogja érni azt a véget, amely minden zsarnokra és despotára vár….”
    ÉRTEM ÉN – ÉRTELEK ÉN – AZ A NÉP MEG NEMZET AKI SZABADSÁGÁÉRT HARCOL, MEG TERRORISTA…
    ELMENTEK TI A BÚBÁNATBA – A XXI.sz. BÖLCSESSÉGKORA – LE MEG MEGBUKTATOK GONOSZOK!

  • D.Bernstein
    2022 február 24
    9:46 de.
    „Apósom szerint Magyarországot lényegében a 2-ik UKRÁN Hadsereg szabadította fel, ez volt az utolsó jó pontjuk és fegyvertényük.”
    —————————————————————
    Ez így igaz is,de nem elfelejtendő,hogy a Szovjet Hadsereg egy egysége voltak.Ezeken kívül nagyon jól kollaboráltak a nácikkal. A legkegyetlenebb gyilkos őrök voltak az összes haláltáborokban. (P.L Treblinka,Mauthausen,Auschwitz-Birkenau,Bergen-Belsen)Ezek után Amerika,Canada és a többi(új szlengben)demokratikus ország, őket is befogadta a német nácikkal együtt menekülő patkány- vonalon.Az utódok pedig, mehetnek harcolni az oroszok ellen. Pofázni és uszítani a biztonságot adó Kanadából már nem esik a hősiesség kategóriájába .
    Warrior,
    a világ nem értette meg,hogy Putyin nem Hruscsov és Biden nem Kennedy.2022 február 24.-ét írunk.
    Egyébként a Kárpátaljai orosz megszállás előtt annó,Kárpátalja teljes zsidóságát deportálták a jóságos ukránok és magyarok. Aki nem hiszi kérdezze meg Kulcsár Zoltán urat,aki régebben már elmondta sirámait az orosz(Szovjet)megszállásról.Cikksorozatban itt a KMH oldalain,de olyan meghatóan,hogy minden zsebkendőm „könnytől ázott”lett.

  • az a hír jött fénypostával, hogy ukrán képviselők nagy csoportja követeli Zelenszkiy től, hogy beszéljen Putyinnal!

    {mint már írám a Kreml nem veszi fel a hívásait, mert bizonyítékaik vannak arról, hogy mijen tömegmészárlást csinálnak/tak a Donbassz ban 100000 ek meggyalázott holttestét derítették fel mind oroszok, de van ám demokrácia és Bidén elnök meg szeret G7 nel „arról” beszélni, namirőlis?}

    persze most előkerülnek az álnokság fegyverei, mert másra demokráciáék nem is képesek, focicsapatot, légitársaságot, balettintézetet, a Maruszja Babát megszankcionálják, F1 is „gondolkodik”,

    meg SWIFT-ből „kizárás” [az a swift bezárása is?]

    {ezutóbbi akkora öntökön lövés, mint ide Nagykáta}

  • talalom

    Könnyü egy másik földrészröl hösnek mutatni magukat, és közben más országokat háborura úszitani
    De az hagyján saját országukat, saját népük tragédiába vinni
    1948-ban Kossuth milyen hösként futkosott az USA-ban
    Hány ember halt meg értelmetlenül!

    Egy teljes generációval visszavetette az országot
    Amit Szechenyi és társai kivivtak 1848-ban, annak a kiegyezés által 1867-ben a felét sem sikerült elérni – ez vezetett ahhoz, hogy 1914-ben Magyarország (ami valójában nem jött létre a kiegyezés folyamán) milyen tragédiát szenvedett el

    és mindennek tetejébe rádásul már itt ezeken a hasábokon lehetünk élö tanui beszükült agyu, becsvágyó paliknak, akik 70 éves korukra is abban az infantilis állapotu, majd megmutatom ki vagyok én lelkületben való szenvedésük okából idétlen hazugságokkal teletüzdelt kiadványt szerkesszenek össze azoknak a DICSÖITÉSÉRÖL, akik képesek voltak arra, hogy az 1919-ben egy háborutól, járványtól agyongyötört országot ujra egy ujabb háboruba taszitsanak – mondván, hogy most a nyomoruságot kihasználva „ELJÖTT VÉGRE AZ Ö IDEJÜK A HATALOM MEGRAGADASÁRA” – ezért „forradalmat” meg ujabb háborut csináltak – aminek okán az ország nagy részét még el is vesztettük.
    Ennek szánnak dicsöitö könyveket
    És ami az igazán bosszantó, hogy eme agyament hülyésegükbe értelmes és normális embereket is képesek belelovalni – akikkel elhitetik valamilyen módon, hogy micsoda elönyükre fog ez szolgálni a jövöbeli karrierjükre nézve

    Minden tiszteletem ujra Rátesi Margité, aki mindezek hatalmas ellentéteként értelmes gondolatokkal, tiszta józansággal bír érvelni – igen, ö valóban megélte mindazt, amiröl beszél, akinek a kor nem az eszét vette el, – mint a fenti fantazmagórikban fetrengö infantilisoknak – hanem a kora a bölcsességét bizonyitja
    Koszönet Margitka

    Aki az életet a józanság mentén látja, az nem ül fel pánikot keltö, úszitó szólamoknak, sem hagymásgözös részeges ámokfuttatásoknak – hanem józan parasztésszel mondja:

    „nem szeretnék fü lenni ott ahol elefántok harcolnak..”

    ezek a bölcsesség szavai – nem a tudálékos, félmüvelt elöl-hátul phd-s tudatlan bazári-majmoké

  • Putyin és bűnöző rezsimje úgy jár, mint minden zsarnok és despota! – Ugy legyen!

  • Orsós Elemér

    Az egész mostani tragédiának az a kiinduló pontja hogy, valakik alantas geostratégiai okok miatt 2014-ben cselesen(megtévesztéssel!) szemet vetettek a NATO határos Ukrajnára, pedig nem kellett volna!!!!!! És ki fog az egészből győztesen kikerülni: hát az agyonembargózás és megszokott ridegtartás miatt önelellátóvá vált és gázukat Ázsiába átirányító ruszkik valamint titkos csendestársuk az egyébbként megfizethetetlen palagázukat röhögve elpasszoló jenkik meg a már 70 éve raktárra termelő hadiiparuk! Öngyilkosan hoppon marad viszont a nemsokára háromszoros gázárat fizető, zsinóron rángatott EU vízfej és követőik a folyékony „zöld(Gréta)” cseppfolyósított gáz beszopásáért és az embargó csak rájuk káros hatásaiért, de leginkább a kutyába se vett ukránok!!! És ennek az abnormális EU-nak kell megfelelnie a még mindig egészséges önvédelmi életösztönökkel rendelkező, becsábított volt keleti blokknak! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    warrior
    2022 február 24
    9:46 de.

    Elkezdődött, de aljas -ukránoktól független- érdekellentétek miatt elfajult! Sajnos, pedig jól is elsülhetett volna!!!

  • Orsós Elemér

    Még egy indiszkretén kérdésem lenne: vajon minden hiteles információt megkaptak a kanadai ukránok?

  • Orsós Elemér
    2022 február 24
    2:08 du.

    Canada, Oltárylyó segít
    February 24, 2022
    Premier’s Office

    Media Contacts
    Ivana Yelich
    Premier’s Office
    [email protected]

    TORONTO ― The Ontario government is assisting the people of Ukraine by providing $300,000 in humanitarian aid during this difficult and challenging time.

    “Last night we witnessed a violent attack on a sovereign nation as Vladimir Putin launched a war of aggression against Ukraine,” said Premier Doug Ford. “The bonds between Canada and Ukraine run deep, and generations of Ukrainian-Canadians have helped build the Canada we know and love. This morning I spoke with the Consul General of Ukraine and assured him that the people of Ontario stand shoulder to shoulder with the people of Ukraine.”

    “I am deeply concerned about the escalating situation in Ukraine and condemn the unprovoked actions against Ukraine,” said Parm Gill, Minister of Citizenship and Multiculturalism. “Ontario is home to more than 375,000 people of Ukrainian origin and they have made our province a better place. Our government stands in solidarity with the Ukrainian community in Ontario and with the people of Ukraine.”

    Ontario’s monetary support will be donated to the Canada-Ukraine Foundation and will be used to support humanitarian purposes, including providing medical aid, emergency shelter and food security in Ukraine. The Canada-Ukraine Foundation will ensure the donation will be used to provide assistance quickly and efficiently to people and families in need.

    Ontario will also be ready to assist anyone fleeing from Ukraine who is in need of settlement services. Settlement agencies support newcomers and refugees to find housing, employment, health services and more when they arrive in Ontario.

    „We share Premier Ford’s concern over Russian aggression into Ukraine. We know the required humanitarian support will be significant and we are grateful to the government and the people of Ontario for supporting this worthy endeavor,” said Orest Sklierenko, President of the Canada-Ukraine Foundation. „We hope to continue to work with the province of Ontario in the coming weeks as we support the people of Ukraine during this trying time.”

  • Most lényegében osztom Bernstein meglátásait. Egy kis pontosítással: II.Ukrán Hadsereg nem létezett. Valószínűleg a II. Ukrán Fronttal keverte az apósa, ami nem sereget, hanem műveleti területet jelentett. Az I.ukrán front északabbra, Lengyelország irányába húzódott. A szovjet hadsereg – akkori nevén Vörös Hadsereg – nem nemzetiségi alapon szerveződött, így a magyarországi harcokban is részt vett mindenféle náció – belorusz, türk, azeri, tatár stb.
    Ukrajna egyébként a 41-es német támadás után elég hamar – tán 42-ben – már nácibarát kormányt alakított. Így Ukrajna ugyanúgy vesztes félnek számított, mint pl. Magyarország. Márcsak ezért sem lehetett önálló ukrán seregtest a Vörös Hadseregben.

  • Rodeo11
    2022 február 24
    12:49 du.

    „..meg SWIFT-ből “kizárás” [az a swift bezárása is?]

    {ezutóbbi akkora öntökön lövés, mint ide Nagykáta}…”

    hogy is volt abban a régi történetben …??

    Hszi Csin-ping mostmár hátradölhet,
    ….én csak egy csésze teát kérek …..

    ostoba fafejek nem látják, hogy pont ez volt a cél
    vajon miben állapodott meg Kina Putyinnak Pekingben?

    a világkereskedelemben az elszámolás 80%-a dollárban történik, 10% euróban
    csakhogy a világkereskedelmi forgalom 60%-at …kb…. Kina valamint az oroszok és hozzájuk köthetö szövetsegeseik adják – tehát elérték, hogy a dollárt az amerikaik maguk zárják ki
    nem kell tovább a SWIFT rendszerük – feldughatják maguknak

  • Szegyen! Szegyen, h vannak ma koztunk olyanok, akik a putyini agressziot, fegyveres tamadast elfogadjak!
    Egy fuggetlen orszagot rohantak le fegyveresen es verengzenek, a szabadon valasztott demokratikus rendet fegyveresen tiporjak sarba!
    Az orosz vezetesre halalt kell kimondani!
    Aki tamogatja, elfogadja a putyini agressziot, az azt erdemelne, h csaladjaval szenvedje el a fegyveres tamadast, es semmisuljon meg minden ingosaga!

    Mas oldalrol:
    Ha Putyin szavai szerint merlegelunk, akkor o fegyveres puccsot hajt vegre a demokratikus jogrend ellen, polgarhaborut gerjesztve!

  • Szócséplés.

    A ruszkik egész kb 800 éves történelme a területszerzésről szól.

    Mindegy hogy szláv vagy nem szláv anyanyelvű országokról van szó, lényeg hogy annektálhassák.

    Egyébként tudtam előre hogy az ide látogató náci mocsadékok elkezdik megmagyarázni a főnáci, Putyin tetteit.

    („Putyin háborúja” már csak így nevezik ezt az aljasságot.)

    Ez az egész nem alakulhatot volna ki ha az én hazám nem blokkolja állandóan Ukrajna NATO – ba való felvételét, valami kárpátaljai magyarok vélt jogainak a védelmében.

    Na most fussuk át a dicsőséges Oroszhon hadi tetteit a II Világháború óta :

    Finnország aljas lebombázása és lerohanása mert nem akartak a Szovjetúnió részévé válni

    Lengyelország feldarabolása, testvériesen, Hitlerrel.

    Mandzsúria felszabadítása a japánoktól, ami ugyan szép dolog volt de utána szemét aknamunkával példátlanul megerősítették Mao gyülevész hadait aki aztán elkergette a törvényes kiínai kormányt. Szovjet fegyverekkel.

    Észtország, Lettország és Litvánia annektálása.

    Nyugatberlini emberek éhhalálra való ítélése, ha nem akartak csatlakozni a Szovjet Birodalomhoz hű keletnémet erődállamhoz..

    Északkórea felszabadítása a japánoltól, ami ugyan szép tett volt de megpróbálták a befolyásukat kiterjeszteni Délre is. Majdnem sikerült is neki. Most Délkoreában minden évben háladás van az értük hősi halált halt amerikai katonákért.

    Magyarország ismételt megszállása ötvenhatban, mert inogni kezdett a megbonthatatlan Szovjet-Magyar barátság.

    Állandó feszültség generálása és fenntartása Izraellel szemben a Közelkeleten, mert Izrael nem akart szovjet csatlós állammá válni.’67-ben majdnem sikerült Izraelből ismételten pusztaságot csinálni.
    Csak arra nem számítottak, hogy az Úr megengedi Izrael fiainak és lányainak hogy hat nap alatt elvégezzenek akkora munkát amit más hadseregek hat hónap alatt sem tudnának megcsinálni.
    Momentán az Isten KIBŐVÍTETTE AZ IDŐT Izraelnek !Hogy győzhessen.

    Majdnem atomháború kirobbantása a Kuba körüli vizeken.
    Nem a ruszkikon múlott hogy nem történt meg.
    Szerencsére Kennedy észnél volt.

    „Baráti segítségnyújtás az afgán dolgozóknak, a nemzetközi ploretariátus jegyében.” (Mire Afganisztánból romhalmaz lett. Az USA.-nak kellett 20 év alatt kb 2000 milliárd Dollárból ujjáépítenie. A ruszkibarát-irán által pénzelt tálibok számára.

    Csehszlovákia lerohanása ’68-ban, mert a csehek „emberarcú szocializmust” akartak. De azt nem lehetett nekik.

    Csecsenföldi rémtettek mert a csecsenek elhitték hogy ki lehet válni a Szovjet Birodalomból.

    Grúzia lerohanása és területének egy részének az el csaklizása.

    Szíriából gyakorlatilag romhalmazt csináltak, mert a nép ott nem akarta már a ruszkibarát Baath-pártot (ami az ún. arab szocializmust hirdeti) és annak vérszomjas diktátor fejének a hatalmát.A menekülteket most Európának kell ellátnia.

    Ukrajnából jókora darabok egyszerű annektálása az ököl jogán.

    Kazahsztán dolgozóinak „baráti-elvtársi seg<tségnyújtás hogy békésen tudjanak tovább fejlődni, a bűnöző nyugatbarát bajkeverők aknamunkájának dacára." Néhány hadosztály elég is volt hozzá.

    És most Ukrajna "helyes útra terelése, mert már nagyon a gaz Nyugat uszályába került".

    Hát kb. ennyi.

    És most, ha sikerül nekik ez a kaland, örülhettek ti, hazai büdös nácik, mert a nagy testvér megint itt fog lihegni a határ mentén.

    De hogy ez szar lesz a kárpátaljai magyaroknak (inkább csak magyar anyanyelvűeknek nevezném ezt pénzéhes elvtelen népcsoportot) arra mérget mernék venni.

  • Aha..most tájékozodtam a hazai álhír-terjesztő álmédiák között.

    (Mert kb három négy napja a kissé széthullott informatikai rendszeremet hoztam rendbe sűrű káromkodások és pálinkaivás közepette. Mert ez a dolog megkívánja ezeket. Csak a CNN mg a France24 és a német NTV ment folyamatosan.

    De az imént lementem a mocsokba kicsit.

    A KREML éljenzése és az Ukrajnáról való hazudozás folyik minden szinten.
    Tisztára olyan érzésem volt mint anno a hetvenes években, amikor a Szovjetúnió fingott egy nagyot és büdöset, akkor itthon a szóforgatók megmagyarázták hogy jobb annak a szívása, mint az alpesi hegyi levegőé.

    Igyaztán most már világosan párhuzamot lehet vonni ez között és az ide járó mocsadék nácik mocskolódásai között.

    Nem véletlenül települt Mo.-ra a ruszki titkoszolgálat. jópár hónapja. Megmondják a Kormánynak, mikor mit kell csinálni.
    Ez így helyes egyébként, a rövidnadrágosak ne nagyon ugráljanak, tegyék azt amit a nagyemberek megmondanak.
    Bármi is legyen az, nemiga ? … : )

  • „….beszűkült agyú, becsvágyó paliknak, akik 70 éves korukra is abban az infantilis állapotu, majd megmutatom ki vagyok én lelkületben való szenvedésük okából idétlen hazugságokkal teletüzdelt kiadványt szerkesszenek
    Gabriel
    2022 február 24
    1:07 du…..”
    SAJNÁLOM SZÁMOMRA ISMERETLEN HA ÖNNEK SZÖVEGÉRTELMEZÉSI GONDJAI VANNAK, MÉG HÁTAM KÖZEPÉRE SE KÍVÁNOM ÚJBÓL A KÁDÁR RENDSZERT AMI MEGNYOMORÍTOTT TRAUMA ÉS MÉG MA IS ROKKANTJA LETTEM. VAGYOK… ÉRTI?

  • T.Göllner
    András &

    Gabriel
    24.1:07

    „…akik képesek voltak, hogy 1919-ben egy háborútól, járványtól agyongyötört országot újra háborúba taszítsanak”írod vádaskodva.

    Húúú de mennyire, hogy így volt…

    A nemzetközi . n a g y t ő k e – és kf. k a t o n a i . b e s z á l l í t ó k . tömege számára nem volt elég, hogy 1914-ben a történelemben addig nem látott, iszonyúan előkészített háborút kirobbantva az Osztrákmagyar Monarchiát és az egész világot romlásba taszította.

    ANTANT nevezetű agresszív katonai tömbje közvetítésével 1918-19-ben, hogy legalább értelmét és látszatát is adja az előző négy év területszerző- azaz tőkés imperialista – hadjárataiknak, ultimátumban mégis magyar területek . k i ü r í t é s é t . k ö v e t e l i . a legitim Magyar Köztársaság polgári kormányától.

    Gróf Károlyi miniszterelnök kormánya egymagában nem vállalja a történelmi területvesztés ódiumát. Ám, hogy mégis átvágja azt a bizonyos gordiuszi csomót, radikális – baloldali – erők kezébe adja döntés felelősségét, illetve a kormányrudat. Ők pedig a megoldást e nehéz napokban bizony -az eredeti, „nemzeti” határok megőrzése érdekében(!) – az agresszorral, az ANTANT-tal való katonai konfrontációban látták. A rendelkezésre álló rendkívül rövid idő ellenére kedvező adottságnak volt tekinthető, hogy a hadsereg alakulatainak jó része a háború következtében még mindig hadrendben állott.

    Nem úgy Horthy császári szárnysegéd, majd flotta-parancsnok – ebből kifolyólag tehát kvázi a háború egyik kirobbantója – gazdasági érdekeltségeit tekintve pedig hazai, mély-konzervatív feudális addig hűbéri földbirtokosság, a háborús mezőgazdasági hadsereg-beszállítók eklatáns képviselője, az országhatárok integritásának . m e g ő r z é s e . h e l y e t t , mint afféle minta nemzetáruló, több levert matrózlázadást is lázadás szakértőjeként kínálkozott fel a . p r e – t r i a n o n i s t a . francia-angol háborús ellenségnek, mint majdani vezér és kormányzó… ANTANT-beli ismeretségeit az e területen, főleg a háború előtti szintén arisztokrata, és szintén ellenforradalmi alapérzelmű snájdig angol tengerésztiszti körökből kaparta össze és használta fel a maga további karrierje felvirágoztatására…

    Egyszóval amennyiben a fehérlovas, Horthyk, Gömbösök és Telekyk stb felelőtlen kacagányos, darutollas, ezüst sarkantyús személyek idejének az eljöttét ecseteled itt a nagybetűiddel, akkor nagyon jól látod- Sőt, nyilván bekalkuláltad azt is, hogy ezek az alakok jó húsz évük múltán „újra” 1 .m é g ú j a b b, totális – h á b o r ú b a . és törvényes népirtásba taszítják a nemzetet, mely genocídium a húsz évig előkészített Horthy-kaland summája még járvány nélkül is . 1-m i l l i ó . m a g y a r . h a l o t t , mely „e r e d m é n y b e n” a külföldi áldozatok száma és a pengőben mérhetetlen anyagi károk milliárdjai még benne sincsenek…

  • Auróra Borealis

    A cikk margójára:
    mindenki figyelmébe !!!

    .EISENHOWER . E L N Ö K

    MÁR .1 9 6 1 – ben A

    KATONAI-IPARI-KOMPLEXUM

    történelemformáló ereje

    https://avilagtitkai.com/articles/view/eisenhower-elnok-beszede-leplezte-le-a-titkos-katonai-ipari-komplexumokat-ma-is-tele-van-veluk-a-vilag

  • Gyuri 10
    24.10:58
    🙂

    Hát igen, az úgynevezett Ukrán Front nem a harcosok nemzetiségét fejezte ki, hanem csak egy hadseregcsoport elnevezése volt.

    Tehát félreértés ne essék:

    Ők meglehetősen jó, kollaboráns viszonyt ápoltak nácikkal, valamint – azon kívül amit Gy10 itt papírra vetett – filmarchívumok tanúsága szerint is az elvonult náci hordát követő, kivégző Einsatzgruppen egységeknek mindjárt a segítségére siettek zsidók elfogásásában és helybéli meglincselésében egyaránt…

    1941-ben a kamenyec-podolszkíj(Kőrösmező)-i . m a g y a r . vonatkozású, egy lélegzetre kivitelezett, húszezres kivégzés, ill. tömegmészárlásban is részt vettek, minimum, mint bámészkodó közönség… Erről is tanúvallomások szólnak…

  • Sok-sok évvel ezelőtt, kb 2003 körül,vagy előtte, amikor még Oroszország eléggé gyengélkedett hála a Reagen-féle külpolitikának és
    úgytűnt Oroszországból egy normális demokratikus ország válik,
    egy magyar külpolitikai szakértő azt találta nyilatkozni a Rádióban hogy mindez nagyon szép és jó de a „hurrá-optimista” hangulatban senkinek sem tűnik fel hogy Oroszország HIVATALOSAN SAHASEM ADTA FEL A VILÁGBIRODALMI TÖREKVÉSEIT ! Csak egy időre félretette ezeket, akkorra mikorra majd megerősödnek.

    Úgytűnik a világ nácijai csak erre várnak, élükön a putyini bábbal bitonyos Mr Trumppal, akinek az ócska dumáit sajnos leközölte a CNN ,

  • Az orosz katonák gyilkolnak, foglyokat nem ejtenek:

    „A Kigyó-szigetet 13 ukrán védte, amikor egy orosz hadihajó megérkezett a kis Fekete-tengeri szigethez. A hajóról felszólították az őröket, hogy adják meg magukat, különben tüzet nyitnak. Az ukránok egy kis idő után egyértelmű választ adtak: „Orosz hadihajó, tűnj el a francba” – mondták.

    Az oroszok ezt követően elfoglalták a szigetet, és az összes ukránt megölték.”
    (forrás: https://24.hu/kulfold/2022/02/25/orosz-hadihajo-tunj-a-francba-nem-adtak-meg-magukat-a-kigyo-sziget-orzoi/ )

    Videón láthatjuk, ahogyan az oroszok elfoglalják az ukrán katonák önfeláldozásának és hősiességének szimbólumává vált Kígyó-szigetet. A videón egy orosz légideszant egységet látunk, ahogyan éppen partra száll a szigeten. A film hátralévő részében pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnök méltatja a védők hősiességét:
    .

  • talalom
    2022 február 24
    4:05 du.

    Ukrajna örömmel fogadta a Hitleri Wermachtot anno.

    De miért ?

    Először is mert „szocialisták” voltak, igaz hogy „nemzeti” de arra akkoriban senki nem figyelt fel.
    Aztán és legfőképpen, Gorbacsov „igazmondási projektje” idején a Szovjetúnió elismerte a huszas harmincas évekbeli, Ukrajnában végrehajtott sztálini népirtást !!!!

    Kb 20 millió, egyesek szerint „CSAK” ötmillió ember halt éhen Ukrajnában a sztálini embertelen és érthetelen mezőgazdasági intézkedések miatt. Aki meg szólt ellene, azt kivégezték.

    Hát főképpen emiatt útálják az ukránok mind a mai napig az oroszokat és félnek is tőlük.

    Ezt megtapasztaltam, mikor kinnt voltam az Északi Lőtéren Pleszeck városa mellett egy Interkozmosz műholdas projectben.
    (Még talán most is fennt kering pár olyan műhold, amiben benne van a kezem munkája, mégha már nem is üzemelnek.)
    Összebarátkoztam egy nővel aki Ukrajnábol jött oda pincérnői munkát vállalni. Meghívot minket a lakására kávézni, de minden, lépcsőházból hallható ajtócsapódásra összerezzent és elsápadt. Kérdeztök hogy mi van ? Mondta hogy elvileg nem szabadna „nyugati vendégeket” fogadnia és tudomása szerint vele szemközt van a KGB titkos lakása. Félt hogy bármikor berontanak hozzá. Pedig ez már a gorbacsovi „konszolidálódó” idökben történt.

    Viszatérve Ukrajna németbarát viselkedésére:
    Az ukránok aztán pofára estek amikor kibújt a szög a zsákból és a nácik értésükre adták hogy még szolganépnek sem jók, Hitler Mein Kampf-ja szeint a kiirtandóklistáján vannak mert szlávok.

  • Auróra Borealis
    2022 február 25
    4:51 de.

    Megsúgom neked a hadfelszerelések gyártása csak picinyke töredékét teszik ki az óriásprofit-termelési hajszának.
    És nem is a leg jövedelmezöbbet.

    Csak egy kis példa:

    Vedd egy havivérzésre való tampon árát.
    (Nem hülyülök, ez komoly)
    Számold ki hogy ha ma 6 milliárd ember él a Földön, ennek a fele nő, ennek a lélekszámnak kb a harminc %-a igényli ezeket az eszközöket. Havonta 4-5 napra.
    Ez kéremszépen naponta kb 160 millió ember, aki kiadja azt a nem sok pénzt a tamponra. A tamponok előállítása meg a bértömeg és az adók elviszik mondjuka bevétel háromnegyedét
    Akkor is , ez NAPONTA legalább 20 millió Dolláros bevétel…(csak saccolom, de túlzottan nem lehet eltérni a valóságtól)

    Aki ebből a „tortából” akárcsak egy szerény 5 %-os részesedést szerez, az is naponta be nyelhet kb. EGY MILLIÓ DOLLÁRT !!! Naponta !!!
    Nem véletlen hogy akkora , a gusztustalanságig fajuló reklámhadjáratokat nyomatnak minden csatornán, ráadásul a fő műsoridőben, mikor mindenki vacsorázik és TV-t néz.

    Hát kéremszépen. Holvan ehhez képest egy atomtengeralattjárón szerezhető nyereség ?

    És ez csak a jéghegy csúcsa.

    Azért lovagolnak a széplelkek a „katonai-ipari komplexumon”
    mer komplexusuk vagy mijük támad ha látnak az utcán egy látványosan végigdöbörgö tankot.

    Csak azt felejtik el, ha nem lenne „katonai-ipari komplexum” akkor ma nem az utcán, menetközben bámulhatnák a NET-en a lágypornót, hanem recsegő Néprádión hallgathatnák a nem túl távoli Világ álhíreit, Miskabácsi Lemezesládájával megspékelve.
    TV. meg nuku : ))

  • Cukihara
    2022 február 25
    4:07 de.

    Én mindig mondom és javaslom hogy évente hálát kellene
    adni a ’19-es magyar Vörös Hadsereg hős katonáinak, akik nélkül a mai Magyarország a Tisza vonalánál kezdődne és fövárosa nem Budapest hanem mondjuk Gödöllö lenne….persze kinevetnek miatta. A sok barom.

  • Geyza,
    nem örülök semmiféle háborúnak,megszállásnak vagy népirtásnak. De… anno nem Sztálin miatt lettek kollaboránsai hitlernek az ukránok,de a magyarok sem.Családom elődei Charkovból menekültek a pogromok elől.A családom másik részének elődei Kovnából (Litvánia) az 1800-as évek közepe táján.Azt hiszem akkor még Sztálin és a bolsevikok meg se születtek.Litvániából származó dédnagyapám 1905-ben kapta meg a magyar állampolgárságot.Ez volt az id.antall józsef és bandája által meghatározó év.Ha 1906-ban kapta volna meg,bizony egész családommal együtt,már 1941-ben mi is Kamenyec Podolskijban végeztük volna.Sajnos a náci-horda így is alaposan megritkított minket,magyar-ukrán és egyéb náci-söpredék segítségével.Egyszóval Putyinékért sem lelkesedek,de az ukránok gyilkos népéért sem mondok Kaddist.

  • Geyza,
    folytatásként csak annyit,hogy minden ukrajnai város vagy esetleg kisebb helység nevét csak onnan ismerjük,hogy a pogromokban mikor irtották ott Népemet.Ezt persze másként „szelektálva”,de a magyaroknál sem hiányolhatjuk.Amikor ezeknek a városoknak a nevét halljuk,régi sebeinket tépi fel.Nekünk Kiev, Harkov,Kishinev,Kőrősmező,Jászberény,Kistarcsa,Pomáz,Iszkaszentgyörgy,Kőszeg-Paty,az óbudai téglagyár,Tiszaeszlár stb. nem csak helységnevek.Sajnos a mi fülünket másképpen érintik ezek a szavak.

  • Gyuri képzelj el egy uszkve ötmillió koponyából álló csontporamist.(Lehet hogy huszmillió)

    Ennek kb 15 százaléka gyermekkoponya. Vagy több.

    Ezeket külön tesszük.

    Ez egy 725 ezer gyermekkoponyából álló hegy lesz, csupa gyermek-koponyából. Vagy esetleg kétmillióból.

    Most vedd elő a kalkulátorodat ás számold ki hogy piramis alakban milyen magas lenne ez.

    Ha megvagy vele, gondolkozz el ezen az egész ügyön.
    Ha rémálmaid lennének,
    végy be 3 centit (vagy kevesebbet)a kóser szilvából.
    Én is azt teszem. Mindig segít.

  • warrior
    2022 február 25
    7:25 de.

    Valami hasonlót láttam én is a CNN-en.

    A párbeszéd:

    -Én egy orosz hadihajó vagyok és távozzanak innen
    A válasz:
    -Orosz hadihajó, b@szódjál meg.

  • Geyza,
    Eisenhower tábornok(későbbiekben amerikai elnök)Auschwitz-Birkenau amerikai felszabadítóinak parancsnoka lefényképeztette a hullahegyeket a fogak,cipők,hajhegyek tömegét,ezzel a paranccsal: „mindent fényképezzetek le,mert jönnek majd rohadékok,akik le akarják majd tagadni”.Ennyit a piramisokra.Ezen túlmenően még
    csak annyit,hogy a saját ingem az én testemhez van a legközelebb!

  • Geyza,
    piramisokat nem láttam,de a 3000 Klauzál téri legéppuskázottak közé majdnem bekerültem 2 unokatestvéremmel együtt.+Láttam a Dohány utcai zsinagóga udvarán az emelet magasságban”elrendezett” több ezer halottat.A hullákból kifolyó nedvek”illatát”még évtizedekig éreztem.68 éves koromban voltam képes először elmenni az”emlékek”helye mellett,mert a szagot addig is éreztem.8 éves koromtól,amikor a gettóból kijöttünk 68 éves koromig.Neked nincs szükséged számítógépre.100%-ig biztosan tudom,hogy fejben is ki tudod számolni,hogy ez hány év.

  • „Majd felállnak rohadékok, jönnek újabb rohadékok,
    akik azt állítják hogy azok a szörnyűségek meg sem történtek, vagy nem úgy történtek meg,ahogy megtörténtek”

    /Dwight D Eisenhower/

    Csakhogy most a rohadékok ahhoz tapsikálnak hogy az én hazám határa felé próbálnak törni az ujabb halállistások:

    Ukrajnában a ruszkiknak halállistájuk van.
    Hogy kiket kell elfogni és azonnal likvidálni.

    Ezért kedves Gyurka , mostan kuvvául nem érdekel mi volt nyolcvan évvel ezelőtt.

    Nekem ne idézgess a haláltáborokról mert jóval többet tudok róluk mint te. És elsőkézból. Továbbá elolvastam minden idevágó könyvet, kiadványt.

    Halálgyár, Éjszaka és Köd…stb.

    De jelen szituban ez itt és most irreleváns.

  • Geyza,
    sajnos mindenkor vannak csont és koponya piramisok.Ne csináljunk ebből olimpiai bajnokságot.Mégegyszer csak annyit mondhatok,hogy az én ingem,az én testemhez van a legközelebb.

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 24
    9:14 du.

    Az idézet megjegyzés pontosan hogy nem önre vonatkozott – hanem ellenkezöleg azokra akik az Önt is becsmérlik

    Vannak itt más 70 évesek is, akiknek máig a gyilkos tanokkal uszitanak másokat
    A véres lepedöt meg éjjek-nappal mossák

  • Cukihara
    2022 február 25
    4:07 de.

    „”…A nemzetközi . n a g y t ő k e – és kf. k a t o n a i . b e s z á l l í t ó k . tömege számára nem volt elég, hogy 1914-ben a történelemben addig nem látott, iszonyúan előkészített háborút kirobbantva az Osztrákmagyar Monarchiát és az egész világot romlásba taszította…”

    a kommunista (tanács „kormány”) meg ujabb háborut nyitott

    hogy is van ez akkor?
    Milyen alapon hekkelte meg a legitim magyar polgári kormányt akkor egy illegális kommunista banda?

    Sajnos Károlyi nem a gordiuszi csomót vágta el azzal, hogy kinevezett egy szociáldemokrata vezetésü kormányt, hanem MAGYARORSZÁG NYAKÁRA KOTÖTT EGY MÁSIK CSOMÓT – a marxista/kommunista ámokfutók elött utat nyitott akiknek elsö dolga volt a legalis parlamentet szétzavarni, magát Károlyit leváltani vagyis a demokrátikus államot felszámolni – ezzel SZÉLESRE TÁRTÁK A KAPUT A FASISZTA CSÖCSELÉK ELÖTT – amin horthy kegyeskedett szó szerint belovagolni

    A marxista ideológia nemcsak hogy haramia, hanem minden érve, mondata cselekedete hazug is
    A fasiszmus és a kommunizmus nem véltelenül ugyanazon melegágyban születtek – a totális diktatura a lényegük.

  • Gabriel
    2022 február 25
    5:06 du.

    Olyan vagy mint egy elszabadult imamalom:
    Mormolod a hülyeségeidet megállás nélkül.
    Tekintet nélkül arra kiváncsi e rájuk vakai vagy sem.
    Szar életed lehet hogy ebben leled gyönyörűségedet.Folytasd,

  • Gabriel
    2022 február 25
    4:39 du.

    köszönöm, MÁR RÉMEKET IS LÁTOK NEM CSAK HALAT A TÓPARTON – PEDIG Ő IS VIZIONÁLTA Kanada JÖVŐJÉT Kína PÉLDA ÍRÁSÁVAL – NA ATTÓL AKARTAM MEGÓVNI – MINT ELŐRE LÁTÓ – SAJNÁLOM!
    …megjegyzem, most nem jött be – a III.VH. elnapolták!

  • Geyza
    8:09

    Te a mellébeszélés művésze vagy, mely tulajdonságodat kitűnően hasznosítod, valamiféle kóros USA-mán elfogultságod fedezésére.

    Én itt a mellékletként felhozott 1961-es videóban – nálad kevésbé szakértő mint Te – magának Eisenhower elnöknek a szavait tárom eléd, ahol még az is elhallatszik, hogy akkor, már 60 évvel ez előtt több, mint három-és félmillió amerikai állampolgár volt érdekelt a hadipari termelésben, legyen az bakancsfűző, gépfegyver, töltény, rakéta, vagy „eü betét katonanőknek” 😀 (SIC) stb… Tehát nem közvetlen fegyver, illetve hadifelszerelés, hanem minden amit a hadsereg és kiszolgáló személyzet fogyaszt.
    S ha már akkor ekkora tömeg dolgozott a hidegháború fenntartásán, képzelhetjük, hogy ma ez hány-százszorosa millió főben mérve, annak fenntartása, ill. felújítása érdekében, tehát hányan akarják az értelmetlen a hadipari, stb. katonai-gazdasági érdekek legmesszebbmenő gyártását hangosan, v. sunyi mód, fakenews-okkal suttogva uszítva pártfogolva egymásnak uszítva tőlük távoleső népeket is…

    Feltételezem, hogy e bájos ragaszkodásod hozzájuk, ugyancsak valami anyagi érdekhez, >kis műhelyed< működtetéséhez kötődik, hogy ilyen "mélységig" hasonlítod össze pl. intimcikkek és rakétatermelés profitábilitását… Pedig érveid épp ebben annyira sántítanak, mint ama megkergetett sáta-kutya járása… Dehát, mint mondani szokás Geld regiert die Welt, más szavakkal, az érdek kormányozza a világot.
    (Tegyük hozzá és annak törvényszerűségei) amit azért is kell hangsúlyoznunk, mert sok más megnyilvánulásod viszont éppen homlokegyenest ellenkezik ettől az amerika-rajongástól, mintha néha mégis lennének elveid is… (Az utóbbit vedd dícséretnek.)

    Minden esetre ha jut időd, láss neki végignézni

    Oliver Stone:
    A m e r i k a . e l h a l l g a t o t t . t ö r t é n e l m e .

    című kitűnő 10 részes feltáró dokumentum filmsorozatát… – Fantasztikus egy élmény lesz.
    Gyermekeidnek is ajánlom…

  • Többeknek: mossa a fene a más véres lepedőjét. De nem árt figyelembe venni némi tényeket, mielőtt még egyik vagy másik fél mellett lelkesen csápolunk-szitkozódunk. Az erőszak mindig a tehetetlenség beismerése – nem kérdés, hogy ilymódon az oroszok a hibásak.
    DE. Kérdés, lehet-e, szabad-e egy népet úgy beszorítani, hogy tehetetlenségében támadjon? Jó példa erre Németország helyzete az I. világáború után.
    Anno – tán a reykjaviki egyezményben – a két hatalom megegyezett abban, hogy a Szovjetunió (akkor már rogyadozó) kiengedi a Varsói Szerződésből a kelet-európai államokat, viszont a NATO nem szervezi be Oroszország közvetlen szomszédait. Ez – az európai békét évtizedekig fenntartó állapot látszik megdőlni.
    EURÓPAI’ Mert Oroszország déli és keleti határain folyamatosak a csatározások. Itt van az afganisztáni példa: nagy győzelem volt, hogy a szovjet csapatok kivonultak – a tálibok meg átvették a hatalmat…
    Csak arra akarok rávilágítani: nincs „jó” nép, meg „rossz” nép.

  • DonGolo
    2022 február 26
    6:55 de.

    Jól van aranyapám. Elmondtad.
    Sakkó mivan? Most szarjam össze magam?
    Nem nagyon érdekel az ócska szoc-reál dumád.De ugye nem baj?

  • Még előzőhöz:
    Amerikában megjelennek ellentmondást nem tűrő stílusban megírt kiadványok például arról hogy a Pentagon pincéjében egy alien lejegelt holttestét őrzik, vagyhogy az Area-52 egy UFOT rejt, arról koppintják a harci csúcstechmikát.
    De olyan rohadt komcsi-náci baromságot is olvastam hogy a Pentium processzort az INTEL nem tudta volna magától kitalálni mert ilyet ember nem képes kitalálni, azt is az UFO-lényektől lopták.

    Szóval pajtás lökd a hülyeségeidet, én megmaradok annál hogy több helyről szerzem be az infóimat, azokat összevetem a történésekkel és ezek alapján alakítom ki a véleményemet.

    Megspékelve azzal hogy amíg a sztálini rendszer fenntartása pármillió ember életébe került, addig Amerikában ártatlanul politikai okokból kivégeztek 4 embert.

    A magatokfajtájuaknak a szemébe ez a 4 ember többet nyom a latban mint a 4 millió, mert nekik van nevük,arcuk a 4 millió meg csak arctalan névtelen tömeg.
    Undorító vagy. De megszoktam már.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 február 24
    3:07 du.

    Ez nagyon szép Tőletek!!! Nyíregyházi barátaim és mi is bejelentkeztünk már egy kárpátaljai -bármilyen nemzetiségű- kisgyermekes család befogadására a helyzetük rendeződéséig! Azonkívül sorra jelennek meg a magyar médiában az egyházi és civil szerveződésektől a segítőkész felajánlások! Na ennyit a rosszhírű, gyárilag idegengyűlölő magyarokról!

  • Orsós Elemér

    warrior
    2022 február 25
    7:25 de.

    Valaki hazudik vagy csak ügyesen dezinformál, mert állítólag a neten olyan videók keringenek, miszerint a kígyó szigeteki katonák -hiába temették el őket ukrán katonai pompával- mind kitűnő egészségnek örvendenek, ugyanis gyaníthatóan kapituláltak! Én balga most mit higyjek?

  • „Ezért kedves Geyza , mostan kuvvául nem érdekel mi volt nyolcvan évvel ezelőtt.”
    Valóban? Engem pedig elsősorban a saját népem gyilkosai érdekelnek,negatív érzelmekkel
    Téged is érdekelhetne,mert Sztálin előbb éheztette ki az ukránokat. Még mielőtt táborőrök és einsatzgruppenek lettek. Minden háború borzalmas,de vegyük észre,hogy az erősebb kutyával nem kell incselegni!Sajnálom,hogy Te másképpen értelmezed a Mi tragédiánkat.Remélem nem sértettem meg itt senkinek az érzelmeit. Ha igen,akkor (SEM) mea culpa!

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 február 26
    12:38 de.
    mai hírek:
    #1.: Kijev a Pravoszláv Orthodox egyház Bölcsője, tehát érinthetetlen, nyilatkozta Putyin!
    #2.: a közös ellenséget {yuki -orosz} tűzzel vassal kiírtani a békéért
    #3.: Zelenszkij mindannyiszor ahányszor megegyezni akar, valami „ismeretlen” okból meghátrál, sok kárt okozva ezzel
    #4.:Kína-Orosz külügy mai új közös nyilatkozatban erősítették meg a két elnök megállapodását miszerint az orosz államnak joga van a saját biztonságához és az sérthetetlen, mindazonáltal törekednek a béke mielőbbi létrehozására
    #5.: a SWIFT kapcsán hatalmas kavarodás van és begyűrűzik mindenhová
    #6.: USA nem állította le orosz olajimportját ugyanakkor az €-t meg akarja fosztani minden energia importjától
    #7.: a tajvani szorosban meglehetősen feszült a katonai hejzet
    #8.:Magyaroroszág sikeresen felajánlotta {végleges elfogadásra vár} Ukrán-Orosz béketárgyalásokra Budapestet és biztosítja a biztonságot ehhez

    az infláció egyre jobban végzetes spírálba lendült egyelőre nincs remény a megállítására

  • Idézet a cikkből :::

    „””Oroszország hadat üzent Ukrajnának.”””
    Én úgy tudom : hadüzenet nem volt !!!
    Egyszerűen csak megtámadta !!!
    A kettő nem ugyanaz!!!

    „”” A hadüzenet olyan diplomáciai nyilatkozat amely két vagy több ország közötti hadiállapotot nyilvánítja ki.A hadüzenet a felek közötti háború kitörését jelenti.”””
    Ilyen nyilatkozatról nem lehetett hallani,sőt az oroszok a legvégsőkig tagadták , hogy be akarnak menni Ukrajnába.
    A behatolást csütörtök hajnalban Putyin jelentette be.
    A hadüzenet küldését nem merték vállalni.
    Villámháborút akartak , mint Ámerika Irakban.
    Üdvözletével

  • gyuri10
    2022 február 26
    6:01 du.

    Per pillanat az atomháború szélére sodródik a világ a Kreml-beli féleszuú akarnok miatt.

    Had ne foglakozzunk most a 80-100 évvel ezelőtti eseményekkel.

    Hol vannak már az akkori pogromok kiagyalói és végrehajtói ?
    Azhiszed nem olvastam azokat a szörnyű eseményeket?

    De az akkor volt, most meg most van.

    Nézzed a CNN -t ha tudod fogni. Nézzed a menekülőket.
    Olyanok pont mint a porig rombolt szír nagyvárosok
    menekültjei hazátlan emberek, síró kisgyermekek , a szemükben leírhatatlan megbántottsággal.Az otthonaikat elvette egy hatolmmániás megszállott.

    Az egész Világ Ukrajna mellett van most, kivéve a náci Trumpot és a Hungarofáraót.

  • Rodeo11
    2022 február 26
    10:41 du.

    Ennek a felsorolásnak a negyede sem igaz, nemhogy a fele : )))

    Az egészéről már ne is beszéljünk.

    Momentán echte baromság az egész.

    Csak 1 szemelvény:
    A Szijjártó-féle idiótikus budapesti béketárgyalás kezdeményezésről a nemzetközi sajtó is tud és mint valami tréfát emlegetik.

    Meg mégegy:
    Az USA Kuwaitból és hasonló helyekről veszi a kőolajat.
    Illetve a saját területén lévő olajkutakból, Kanadából, Norvégiából, soroljam még ?

    Venezuelából tudomásom szerint nem mert az ottani hülye diktatúra lerombolta az olajipart.A világ egyik legnagyobb kőolajkincsének a tetején csücsülnek és közben kinnt van a seggük a gatyából. Miközben rázzák az öklüket az USA felé és kubai indulókat harsognak. A barmai.

    Szóval a felsorolás lószart nem ér.

  • talalom
    2022 február 26
    7:46 de.

    Kicsit pontosítanám azt amit leírtál..engedelmeddel :

    Az oroszok kénytelenek voltak minket „kiengedni” a kezeik közül már csak azért is mert lejárt a Jaltai Egyezmény.
    tudomásom szerint.

    Aztán pedig mikor kissé erőre kaptak, (a Délszláv háborút megelőző időkben) Reaykyavík ide, Jalta oda , elkezdtek azon rmerengeni hogy vissza kellene állítani a Keleteurópai Gazdasági Érdekszférát vagy miajóbánatot.
    Mire mindenki jól összeszarta magát és benyomult a NATO – ba.

    Ekkortájt volt hogy az oroszok is beakartak lépni a NATO-ba.
    Ettől megintcsak nagy idegeskedés lett.
    A franc sem akart itten russische „NATO” kontingenseket látni.

    Jöttek volna utánunk lelkesen..a Megbonthatatlan Szov..Russische Vengerszkaja barátságnak vagy miaf@sznak a jegyében.

  • Itt van Budapest eltitkolt hivatalos álláspontja a háborúról.
    Csak épp ilyen félkegyelműekkel íratják le mint ez a jancsibohóc de az idejáró nácik pont ezeket a baromságokat mantrázzák:

    https://nepszava.us/puzser-szerint-amerika-a-hibas-az-orosz-terrorallam-tamadasanak-nem-az-orosz-terrorallam-az-oka/

  • Előzőhöz:

    Attól hogy lejárt a Jaltai Egyezmény, még maradtak volna itten ideiglenesen, csak éppen a Reageni kül és gazdaságpolitika következtében kissé elfogyott a pénzük .
    (Már úgyértem a PÉNZÜK és nem a Rubeljük mert azt már senki nem fogadta el.)

    Nem tudták tartani a kelet-közép európai hadállásaikat.

    Emlékszem akkoriban történt az is, hogy a Rubel kevesebbet ért mint a papír amire nyomtatták.

    Rubellel fizettek az évtizedek alatt és most nem voltak hajlandóak érte adni fsemmit.
    (Fát vagy kőolajat.Mert másuk nem volt.)

    Nagy pofáraesés volt ez akkortájt a mi országainkban.

    A Rubelt nem voltak hajlandóak visszavenni sem banki úton !

    Egy szemfüles és jóhumorú vállalkozó fillérekért felvásárolta a kelet-közép európai pénzpiacokon fellelhető irdatlan Rubel mennyiséget, bepakolták jó sok kamionba és utnak indították a ruszki határ felé. Hogy viszaviszik nekik.

    Persze nem engedték be őket, sőt, azt propagálták hogy ez az egész a tőkés világ aljas aknamunkája a posztszovjet gazdaság ellen.

    Ezen röhögött a Világ akkor. Ott állt a sok kamion és Rubellel tüzeltek meg fözték a kávét.

  • talalom 2022 február 26 7:46 de.

    Én azt tanultam egy régi földrajz órán a 40-es években, hogy Európa keleti határa a Ural hegylánc. Kérdésed; „lehet-e, szabad-e egy népet úgy beszorítani, hogy tehetetlenségében támadjon?”- megkérnélek, hogy légyszíves áruld el nekünk, hogy ki-mi-mivel és hová szorították be Putyinkáékat hogy támadjanak?

  • Geyza,
    egy nyolcszázezer főből álló népcsoportból négyszázötvenezret bestiálisan,kirablás után lemészároltak.Ebből száztizenötezer kiskorú gyerek volt.Nekik az volt a jó,hogy még fel se fogták, hogy mi történik Velük.Nem érhették meg azt a kort amikor már megérthettek volna bármit is.Matematikában gyenge vagyok,a százalék arányokat nem tudom kiszámítani.Azt azonban tudom,hogy ez az én Népemmel történt,a manapság”megtámadott”negyvenmilliós nép aktív közreműködésével.Sajnos a könnyeim már elfogytak,meg különben is”az már régen volt”.
    A kerék forog.Mi véletlenül vagy az Úr akaratából maradtunk meg, tanukként.Nekünk nem volt hová menekülni,mert az egész világ ellenünk összefogott.Ma is,mint előtte mindig felkelt a következő őrült.Az elmúlt nyolcvan évet nem tudom kitörölni a történelemből.Objektív véleményt Tőlem ne várj,mert a mai napig is,ha bármilyen krachot csinálnak a különböző soron levő őrült gyilkosok,az UNO nevű sóhivatal minket ítél el évi 258 alkalommal.Mindennek ellenére büszke vagyok rá,hogy az én Népem országa küld humanitáris segélyt a ma szenvedő,nyolcvan év előtti mocskos náci-nép és előtte is pogrom-vitézek utódainak, leszármazottainak.

  • Pityi Palkó
    2022 február 27
    4:37 du.

    Ez nekem is feltűnt Talalom kommentjében, csak már fáradt vok hozzá hogy ilyesmikkel törődjek.

  • Éjjeli rémhírek :

    Putyin riadókészültségbe helyezte az atom-ütőerejét.

    Az EU történetében először elképesztő összegért vásárol fegyvereket Ukrajnának

    Ruszkiország felől egy 3 mérföld hosszúságú katonai konvoj halad Kiav irányába (satellit felvételeken látható)

    Németország úgy döntött hogy a GDP 2% át fegyverkezésre fogja költeni.

    Finnország és Svédország NATO tag akar lenni, mire Putyin katonai szankciókkal kezdte fenyegetni őket.

    A németek elképesztő mennyiségű vállról indítható tankellenes rakétát adtak Ukrajnának.

    Az USA 54 Millió USD értékben küld humanitárius segélyt Ukrajnának.

    Románia 3 millió Eurós lőszer, golyóálló mellények, sisakok és élelmiszer fejadagokat meg vizet küld krajnának.

    Kievben lángokban áll a kőolajvezeték terminálja.

  • Geyza
    6:53

    Eisenhower már akkor többesszámot használt
    Katonai-Gazdasági-Komplexumok létezésére,
    ille. létrehozásuk veszélyeire felhívva a
    nagyvilág figyelmét.E varázsszer ui.nemcsak
    az U.S. demokráciát fenyegeti, hanem más
    államok gazdaságában is törvényszerűen ki-
    alakuló gazdasági kelevényként mindenhova
    befolyást nyerő fehérvérsejt koncentrátum-
    ként hat azok komplex politikai al és fel-
    építményére egyaránt. S mint ismerjük ez a
    „védekezési” mechanizmus súlyos gennyedési
    folyamatot tart életben, áraszt el vele
    más teljes, egészséges organizmusokat is.

    Nemcsak mint mindenható államelnök számolt
    be erről a tőkés országokat vonzáskörében
    tartó, azt mindent extrém súllyal magához
    szorító, odahaza százmilliókat -munkásokat
    is- háborús érdekeltté degradáló a’merikai
    véd és dacszövetségről f e k e t e l u k-
    ról a katonaibiznis győzhetetlen gazdasági
    tényezőjéről,feléjük má mindenlapot überel.
    Hanem mint az U.S. fegyveres és a szövetsé-
    ges erők II.VHáborús legfőbb főparancsnoka
    is tette e megdöbbentő vallomását az U.S.-
    Galaxis’merikai csodának bemesélt egyetlen
    politikai, illetve gazdasági hajtóerejéről,
    erről a már akkor is létező de majd várható
    irritatív világpolitikai tényezőt is.

    Ergo e szolidárnosztikus megmozdulások azaz
    fegyveradakozások részben a kisebb K-G-K-ok
    már előre fölhergelt buzgólkodásai,másrészt
    akár az a’merikai fegyver-raktárarzenál el-
    sütögetései U-kraina felé jótékonyság címén.

    🙁

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 február 27
    6:53 du.

    A széplelkű EU vizsgálta-e tárgyilagosan a népe érdekeit vagy csak dörgölőző USA csatlósként még a fát is vágja maga alatt??? A kétszer is „világháborút okozó” és kétszer is megalázó szankciókkal és fegyverkezési korlátozásokkal súlytott Németország most újra -igaz megszállás és helyszíni jenki kontroll alatt- fegyverkezhet, sőt még kötelezik is rá! Naszóval, az engedelmes gyarmatokra más -pozitiv megkülömböztető- követelmények vonatkoznak? A II. VH utáni jenki honvédő vagy demokrácia exportáló háborúkat(minimum 10!) miért nem követtek még tizedekkora irányított világfelháborodások sem? Hogy megintcsak lehessen az orwelli egyenlőségre hivatkozni? Nincs itt valami differenciálási anomália?

  • +- 5 évvel ezelőtt nálunk szerepelt a Vörös Hadsereg tánc és énekkórusa.Csodálatos,két órás műsorban volt részünk.Nabuccótól kezdve az összes orosz folklóron keresztül,ifjúságunk összes dalait élvezhettük.Ez a Mi kultúránk egy része.Az ukránoktól csak a”régi szép emlékek”maradtak Ránk.Az ő folklórjukból csak a pogromok és einsatzgruppen kollaborálások kultúrája ismerős.Hogy esetleg valami pozitívet is adtak a világnak?Emlékeztessetek rá, mert manapság már rossz az emlékező tehetségem.Az utóbbi 85 évben ilyesmiről nem hallottam.

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2022 február 28
    4:53 de.

    Hű, ez nagyon szakszerű volt! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 február 27
    6:53 du.

    Ennyi pénzből akár 100 millió éhezőt is meg lehetne menteni!!!!!!

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2022 február 28
    9:11 de.

    Geyza
    2022 február 27
    6:53 du.

    Ennyi pénzből akár 100 millió éhezőt is meg lehetne menteni vagy vidáman otthon tartani!!!!!!

  • Orsós Elemér
    2022 február 28
    4:55 de.
    Elemér, nyugi! a kígyó szigeti hősök hadifogjok vidáman élnek, Yuki beismerte

  • Az EU valószínű már elkésett a fegyverekkel !!!
    Nem biztos hogy lesz hol eljuttatni ahova kell.
    A főváros körbevéve ott minden bemenő-kijövő úton orosz áradás lesz ,ha bent nincs elég fegyver hamar vége lesz Kijevnek!!???
    50-70 harci repülőt igérvén a junió _ hol is fognak leszállni vajon , hogy lesz üzemanyag hozzá ,fegyverzet utánpótlás ???
    vagy talán ” kamikáze ” akcióra adják ???
    Miért nem adnak ,adtak katonai drónokat , hisz az látszik milyen pusztítást tudnak végezni a töröktől vásárolt drónokkal a felvonuló orosz csapatoknál ???És lassítják a támadást.
    Hogy jutnak el a páncél törő fegyverek a most Kiev ellen felvonuló 60 km-es hadoszlophoz , amikor még most szedegetik össze ???
    Sok kérdés van ,de van egy még nagyobb ami életbe vágó lehet
    ::::::::
    Vajon mit gondol erről Putyin ????
    Nem azt fogja mondani ,hogy akik fegyvert szállítottak — azok beavatkoztak a háborúba ,amire felhívta a figyelmet ,hogy ne tegyék!
    És mi van akkor ha viszontválaszként egy-két országba elküld egy egy rakétát jutalmul !!!???
    Akkor kitört az Ejrópai háború??? Vagy világháború kezdete lesz ???
    Sokan biztos jobban tudják –örülnék a válaszoknak!!!
    üdvözletével.

  • hexadodekaéder

    Geyza
    26.8:15
    +Dongóló
    .

    Bocs Géza hogy bészólok a vitátokba de:

    Nagyon engedékeny sőt, nagylelkű vagy halottak számát illetően.

    – A Vietnami Háború összes halottainak száma 4-millió volt.

    Te jólélek, honnan a bátorságod hullahegyek relativizálásra?

    Csak nem megbízóid fizetnek érte ?

    10 körömmel véded a világ leghatalmasabb imperialista nagy

    hatalmának viselt piszkos dolgait s amikor pedig egy másik

    hasonló megpróbál pufferzónát húzni, illetve helyreállítani maga

    körül,akkor te dühödten őrjöngsz,mint az a bizonyos tasmán ördög

    … 🙁

  • Geyza
    és 1 a
    ráadás
    Egy korábbi kérdésedre válaszul, miszerint:
    „hát akkó’meg hogy hívjam őket, ha azok..?”
    Na ez aztán egy igazi testhezálló válasz az
    itt mostanában idehányt sok butaságodra …
    ˙

    https://merce.hu/2020/12/13/krausz-tamas-a-fasiszta-sorozastol-a-liberalis-ruszofobiáig-ideologiai-iszapbirkozas-az-oligarchikus-kapitalizmusban/

    .

  • toth péter
    2022 március 1
    12:38 du.

    Hadoszlop kérdés
    A 60 (eredetileg 28) km hadoszlop az USA felderítése szerint elakdt. Az elején üzemenyaghiány és élelmiszer hiány van, hátulról meg valami miatt nem tudnak ellátást vinni előre.

    Az volt az orosz terv hogy elfoglaják a Kiev melletti Hosztomel repülőteret és ott repülőgépekkel hoznak ellátmányt. Ez nem sikerült mert ukránok kétszer is fisszavették a repteret.
    Most nem nyúlnak hozzá a lebénult hadoszlophoz, had álldogáljon ott ahol van.

    EU fegyver-kérdés:
    Az USA már a Krimi Válság óta képezi és fejleszti az ukránok kérésére a haderőt. Ezért nem tudtak még jelentősen behatolni az ország belsejébe.
    Véleményem szerint a most beérkező fegyverekkel az össznépi mozgósítás által felfegyverzendő katonákat szerelik fel.

    Vadászgép probléma:
    A harcirepülőgépektől valóban beszart a Kreml Ura.
    Most elkezdte támadni Ukrajna-szerte a valamirevaló repülőteket. Véleményem szerint előbb utóbb Moldova vagy Lengyelország területéről fognak működni.
    Már volt róla szó de „elaludt” a dolog.
    Az USA már most bejelentette hogy kipótolja a lengyel légierőben keletkező géphiányt az átadandó gépek miatt.

    Atomháború kérdés:
    Hát egykomám..ez benne van a pakliban. A Kreml hivatalos faszkalapjai azt bizonygatják hogy Putyin egyáltalén nem hibbant meg, sőt…a jelek nem erre utalnak.

  • Bammeg most olvasom a lengyeleknek 32 darab F35 szupervadászgépük is van.

    Az akkora haderő amivel el tudnák söpörni az ukrajnai ruszki légifőlényt.

  • Dubois meg még nemtomkik :

    Ha nem haragusztok,
    most nem foglakoznék a ti szélsőbalos érzékenykedéseitekkel.
    Éppen azt látom hogy a ruszki yujtogatja a mancsát a Hazám felé.

  • 3000 amerikai háborús veterán megy Ukrajnába harcolni.
    Argentinából is vnnak jelentkezők, sőt Belarussziából is.
    Angolokról már ne is beszéljünk : ))

    Belarusszia bejelentette pár napja hogy csapatokkal kívánja támogatni a ruszkik intervencióját.
    Aztán „elaludt” a dolog. A CNN-en csak annyi volt olvasható hogy nem kívánnak résztvenni a harcokban.
    Tegnap megtudtam hogy lemondott valami katonai főfejes náluk azért mert a katonák között együntetűen hatalmas ellenkezést váltott ki a tervezett beavatkozás.
    Így most kimaradnak.

    Finnország akar venni Izraeltől Vaskupola* légvédelmi rendszereket.

    Finnország és Svédország bejelentette hogy NATO tag akar lenni.
    Mire Putyin „katonai szankciókkal” fenyegette meg őket.
    Svédország válasza:
    „Senkinek semmi köze hozzá, miképpen oldják meg az ország biztonságát.”

    Németország jelentősen növelni fogja katonai kiadásait.
    Egészen a legutóbbi időkig a GDP-hez viszonyított kiadásaik alapján a védelemre fordított költségeik a nem túl előkelő 34.-ik helyre rangsorolta őket.

    *Vaskupola Rendszer:
    A „hirhedt” Martin Marietta cég kiváló Patriót-rendszerének a még kiválóbb izraeli továbbfejlesztése.

    A Martin Marietta hozta létre jó régen a pompás „LANTIRN” harci rendszert is. Akit érdekel, annag Goole a jó barátja..

  • Geyza
    2022 március 7
    11:31 de.

    F-35 az a „híres” amphibian kettős célú super-hyper alkalmatosság, amejnél sohasem lehet előre tudni hol és hogyan csapódik be, miután tett egy dupla leszúrt Rittbergert?

    akkó’ te most azt is tudod, hogy a lengyelek mijen pénzből fizetik az árát?

    majd a yuki légvédelem nem ismeri fel, hogy álcázva vannak és lecsúzlizza?