Adjunk esélyt Novák Katalinnak — Hátha ragadt rá valami a demokráciából

2022 március 18 4:00 du.96 hozzászólás

Immár biztonságos távolságban a valahai nemzetközi nőnaptól (március 8.), érdekes megfigyelni, hogyan változik az orbáni kormányzat álláspontja a nőkkel kapcsolatban. Bár, a leginkább kommunikációs változást lehet érzékelni. Nyilván rájöttek a kormányzati écesz-géberek: nem kifizetődő a nőkkel ujjat húzni, már csak azért sem, mert a magyar szavazók között több a nő, mint a férfi.

Így azután pár éve olyan édelgésbe kezdtek, ami minden jóérzésű embert émelyít.

Ez a folyamat kulminálódott a minap Novák Katalin köztársasági elnökké választásában. (Magyarországon a parlament választja a köztársasági elnököt.) Novák a fiatalok közé tartozik, 44 éves. A szegedi egyetem állam és jogtudományi kara után számtalan képzésen vett részt, pl. Párizsban éves ösztöndíjjal. Imponáló a nyelvtudása: franciából, angolból és németből van felsőfokú nyelvvizsgája, spanyolból középszintű nyelvismeretet jelöl meg. Díjai és kitüntetései egy részét kevéssé ismert társadalmi szervezetektől, vagy intézményektől (pl.MNB) kapta, De a francia Becsületrend lovagkeresztje, vagy a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének parancsnoki keresztje ismert és tekintélyes kitüntetések.

Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy három gyermekével 2004 és 2010 között hivatali beosztás nélkül, otthon töltötte az időt, elismerjük: főhajtásra méltó teljesítmény, amihez nyilván hozzájárult férje, gyermekei apja. Veres István az MNB pénz és devizapiaci igazgatóságát vezeti, ennél többet nem tudni róla. Bár nyilván ki kellett vennie a részét a családi munkamegosztásból, hogy felesége közéleti karriert építhessen.

Ennek állomásairól igen szűkszavúan ír a kormányzati portál. Annyit tudni, hogy 2017-ben lett a párt egyik alelnöke, és hogy az idén a köztársaságielnök-jelöltje, majd Magyarország elnöke. A Fidesz egyik első intézkedése volt, hogy a Magyar Köztársaság hivatalos nevét Magyarország-ra változtatta, ami azért jelzi a párt hozzáállását a köztársasági értékekhez. Ehhez a felfogáshoz résmentesen illeszkedik, hogy a női politikusok terepe leginkább a család kereteinek igazgatásában merülhet ki. (Varga Judit inkább kivétel, mint szabály a fideszes káderpolitikában.) Ehhez általában hozzácsapják még a szociális ügyeket – holott a XXI. században a szociális ügyek az egész társadalomra tartoz(ná)nak

Jelzésértékű az is, hogy a család- és szociális ügyeket Novák Katalin tárca nélküli miniszterként szolgálta. Számomra van egy olyan üzenete: a szépkislány majd elmolyol a gyerekek meg az öregek gondjával, kap hozzá miniszteri fizetést, meg juttatásokat, csak ne szóljon bele a nagyok dolgába.

Novák Katalin nemcsak szépkislány, jókislány is: példásan teljesítette az elvárásokat, például a felháborítóan homofób, gyalázatosan hazug „gyermekvédelmi” törvényjavaslattal. Miközben miniszteri működése évtizede alatt eszébe nem jutott a gyermekek esélyegyenlőségét növelni: pl. az évtizede változatlan összegű családi pótlékkal. Ehelyett szótlanul tűrte, hogy a szegényebb családok gyerekei újabb hátrányt szenvedjenek a tehetősebb rétegeknek kedvező adóvisszatérítési rendszerben.

Lehet ez persze egy konzervatív társadalomépítési felfogás építőköve, feltéve, ha vitában forgatják meg az érveket-ellenérveket. De hát a Főkolompos kormányában vitának helye nincs. Nemhogy a más felfogásúakkal: a Fidesz-párton belül sem.

Novák Katalin – immár magyarországi elnökasszony – pedig fegyelmezett rajongója a jelenlegi kormányfőnek. Az elmúlt években a legnagyobb visszhangot az a felvétel keltette, amelyen a szépkislány áhítattal bámulja idolját, a fülében pedig nagyméretű narancssárga klipszen viseli az idol nevét.

Magyarországon az elnök – valaha köztársasági elnök – jogosítványai nem túl erősek, de egy-egy törvény ellenjegyzésének megtagadásával, az Alkotmánybírósághoz való küldésével jelentősen akadályozhatja a Főkolomposnak nem kedvező törvények életbe lépését, megbéníthatja egy kormány működését.

Az elmúlt 12 évben a ner keményen beleette magát a magyar politikai-társadalmi életbe törvényekkel, a kontrollintézmények leépítésével. Ez a jogos! alapja a jogállami kritériumok számonkérésének.

A Főkolompos és pártja eddig sem volt túl „elegáns”, sem korrekt, amikor érdekeiről van szó. Ezt mindennél jobban mutatja, hogy nem volt képes kivárni az országgyűlési választások eredményét sem: három héttel előbb döntött az elnök személyéről. Igaz, joga volt hozzá, bár már hónapokkal ezelőtt megtehette volna. Vajon miért vártak az utolsó pillanatig? (Pontosabban: a kormányfő miért várt az utolsó pillanatig? Mert a Fidesz, mint párt gyakorlatilag régóta nem létezik, csak mint a kormányfő imaköre regnál.)

Csak tipp: nyilván a megfelelő személyt keresték, akinél nem kérdés az alattvalói hűség. De azért adjunk egy esélyt a magyarországi elnökasszonynak: hátha ragadt rá valami hosszas tanulmányai során demokráciából, európai szellemből. Aminek nem része a személyi kultusz, a magyarok nemzedékeinek oly ismerős rendszere, hívják bárhogy, akár nemzeti együttműködés rendszerének is.

Rátesi Margit

96 hozzászólás

  • És nemcsak Margit néni ad esélyt Novák Katalinnak, hanem az a féltucat baloldali képviselő is, akik suttyomban rá szavaztak… -B.DD-

  • Göllner András

    @ Rátesi Margit

    „Novák Katalin nemcsak szépkislány, jókislány is”

    Kezdjük elsőnek azzal, hogy a bige nem kislány, hanem egy felnőtt asszony, a vagyonhajcsár segédhernyója, akit úgy ki kellene csapni a hatalom limójából mint egy macskát szarni, és helyette egy keményen dolgozó, tisztessége nőt ültetni aki majd nem a nagytőkések, a nagytőkésekhez simuló Rákay Filipek, a fajgyülölő Bayerek, Raffayak, Bencsikek hanem a többmilliós átvert, alúlfizetett, agyon adózott és elnémított munkások szekerét fogja tolni.

    A dolgozók testén, lelkén élősködő hazai putyinnak lejárt a szavatossági ideje. Lapátre kell dobni őt és rablóbandáját, segédhernyóival egyetemben. Ez itt most a kérdés Margit és nem az hogy a Novák Katalin, a felcsúti csirketolvaj jobb keze, képes e formát bontani ha kihúzzák a segge alól a bársonyszéket, képes e szélkakast játszani, mint azt már népünk vezetői annyiszor bemutatták az évszázadok során.

    Ennek a népnek egy olyan harcias vezetőre van szüksége, lehetőleg egy nő személyében, aki képes kinyitni népe szemét, képes lehámozni arról azt a politikai-kulturát azt a hályogot amelynek köszönhetően milliók elvesztették a látásukat, képtelenek megkülömböztetni az illúziót a valóságtól, az igazat a hazugságtól. Ez itt most a kérdés és nem az, hogy a Novák Katalin képes e átlépni az árnyékát.

  • Novak Katalin semmi eselyt nem erdemel, mert egyertelmuen nem a nemzetet hanem kizarolag Orban Viktort kepviseli. Ez a demokratikus rend es az alkotmany atlatszo megcsufolasa, es az elnoki pozicio legfontosabb kovetelmenyeinek a semmibevetele. Az elnok a nemzetet kell hogy kepviselje, nem lehet egyetlen part jelolotje, es koztiszteletnek kell hogy orvendjen hogy feladatat be tudja tolteni es az egesz nemzet bizalmat elvezze. Erre Novak katalinnak semmi eselye sincs. Orban felel azert hogy a gyenge magyar demokracia osszes intezmenyet es tradiciojat semmibeveszi es a sajat hatalmi erdekeinek rendeli ala. Magyarorszag ezer even probal a nyugateuropai civilizaciohoz csatlakozni, es ezt az evezredes eselyt tette tonkre Orban mikor a nyugat ellen fordult es vereskezu diktatorokhoz csatlakozott mint Putin. A kovetkezmenmyeket az egesz orszag fogja megszenvedni, es Novak Katalin gyalazatas szerepet jatszik ebben az aljas arulasban.

  • Orsós Elemér

    Joe Carr
    2022 március 18
    6:58 du.

    „Az elnok a nemzetet kell hogy kepviselje, nem lehet egyetlen part jelolotje, es koztiszteletnek kell hogy orvendjen hogy feladatat be tudja tolteni es az egesz nemzet bizalmat elvezze.”

    Tökéletes meglátás, de már az elsőt is a részrehajló parlament választotta ki maguk közöl és azóta is a legerősebb párt esetleges legesélyesebb miniszterelnök riválisát vagy lekötelezettjét küldik elefátcsont toronyba! 😀
    Tehát az Ön által nagyon reálisan megfogalmazott szigorú feltételeket, legfőképen a pártsemlegességet, csak egy nép által közvetlenül választott köztársasági elnök nagyobb önállósággal, hivatástudattal és kevesebb felesleges protokollal tudná végrehajtani, aminek lehetősége már a „rendszerváltás” előtt is felmerült, de ettől meg a jövő mentelmi joggal felbátorított, új mundérba bújt titánjai -megmogyorózhatóságuktól rettegve- visszahőköltek, pedig lehet hogy ma ezáltal nagyobb rend és lelkiismeretesebb országépítés lenne a Parlamentben, már azzal is hogy, pártért nem csak az ország javáért való veszekedést tűrné el. De vajon lehetne-e még ilyen elnöki rendszert kierőszakolni vagy ez is csak egy szentimentalista, idealista vágyálom?!

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2022 március 19
    9:43 de.

    szentimentális, -ta nélkül! Elnézést!

  • Tisztelt Rátesi Asszony!

    Ez, a nálad már máskor is használt, oly gyenge „Főkolompos” jelző csak kevés olvasód számára fedi az Orbánra sokkal inkább ráillő Vezérbika, vagy Vezérkos szimbólumokat.

    Te jóhiszeműen iróniádban is túl finoman fogalmazol, miközben itt is magasról lemosolyogva, ez a Berstein nevet bitorló szemétláda, mostmár többedik alkalommal margitnénizik le Téged. De te nem tanulsz ebből se…

    Mert ezek nem ám glaszékesztyűs máltai lovagok, de nem ám! Ezek közönséges rablók, tolvajok és maximum sötét NER-lovagok – beleértve ezt a Novák K-át is. Most is hárman közülük bűnvádi eljárás alatt állva, az országházban* szavaznak meg bármit az ő törvényhamisító, hatvanpusztai „főkolompos” gazdájuknak…

    Eme általuk keményen kettéosztott Országban már rég lejárt az ideje a finomkodásnak és a kölcsönös, pláne lovagias megértésen alapuló párbeszédnek, amit Te alaposan félreértett és vajmi idealista indíttatásodból megpróbálsz még mindig úri-modorban közölni velük szemben csak úgy szőrmentén.

    Ha pedig mégis ironikus akarnál lenni, akkor viszont legyél kemény, pikírt és csípősen gúnyos, nem pedig egy finomkodva körbeíró mesélő tyúkanyó, akit majd ennek fejében ez után is mindenki szeret… Azt itt már úgyse érheted el…

    KB
    ˙

    * Országház, itt csak mint egy építészeti alkotás, de ma semmiképp nem egy Parlament, ami csak nélkülük lehetne demokratikus elvi magaslat és intézmény. Borzalmas amit ezzel is tettek.

  • ˙

    Orsós E
    19.9:43

    Az első, és nagyszerű köztársasági elnökünket, Göncz Árpádot

    összehasonlítani ezzel a senki N.K-val. már önmagában főbenjáró

    és aljas, igazi FidSS bűncselekmény sőt, már halottgyalázás !

    . Đ .

  • Elgondolkodtam, hogy Göllner professzornak ki felelhetett meg volna baloldalról…
    Talán Gy.Németh Erzsébet (aki minden eddigi választásán megbukott,- vigasztalásul)
    Vagy talán Bangóné Borbély Ildikó (akinek saját bevallása szerint ütős popsija van)
    Én inkább Kunhalmi Ágnesre gondolnék (aki úgy tud vissza pattanni egy bezárt ajtóról mint egy szivárványos luftballon).
    Mindhárom előnye, hogy egyikük sem a „Vagyonhajcsár segédhernyója”. S amellett francia becsületrendkük sincs ! -B.Gábor-

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2022 március 18
    5:25 du.

    „Ennek a népnek egy olyan harcias vezetőre van szüksége, lehetőleg egy nő személyében, aki képes kinyitni népe szemét, képes lehámozni arról azt a politikai-kulturát azt a hályogot amelynek köszönhetően milliók elvesztették a látásukat, képtelenek megkülömböztetni az illúziót a valóságtól, az igazat a hazugságtól. Ez itt most a kérdés és nem az, hogy a Novák Katalin képes e átlépni az árnyékát.”

    Tisztelt Göllner úr, bár ne lenne igazam, de szerintem Katinka nem harcos lesz, hanem végtelenül hálás……..a fidesznek, még az ellenzék győzelme esetén is, tehát akkor lenne a legbosszantóbb. 🙁

  • Kedves Margit!
    Az esélyt már megkapta a párttársaitól, és kb. annyira fog élni vele mint elődje a nagy hohohóó a bajszos sz@r!

    Családügyi miniszterként nem kicsit besegített a hazai iskolarendszer lepusztításához, a mai borzalmas állapotok előidézéséhez a szépemlékű Balogpáter, Hoffmann Rózsa és Cunyiné elvtárnőkkel tökéletes szinkronban!

    Több ezres pedagógustüntetés volt mai is a Kossuth téren – nagyon büszke vagyok a résztvevő pedagógusokra és diákokra!

  • Göllner András
    2022 március 18
    5:25 du.

    Egész életed folyamán egy másodpercig sem voltál
    „..elnémitott munkás …”

    Szüleid mindent megtettek azért, hogy békében és nyugolamban elérkezzél az egyetemi jól fizetett középosztály-beli státuszsodhoz, ahonnan te a középosztályt szidod, mint burzsuá kizsákmányolókat, uszitasz gyülöletre azok ellen akik azt az adót befizetik amely a biztos alapot adja a Te höbörgésedhez
    Milyen kizsákmányolt munkásokról beszélsz? – csak nem te is annak képzeled magad, mikor másokat zsákmányolsz éppen ki?

    A nagytökéhez, a bigTechhez, a bankárok világához simulsz éppen, amikor a katonai lobby háborus kalandjait istenited, az Uniós nagytanács léhütö bürökratáinak a talpa után lihegsz …

  • A problema az hogy ha kozvetlenul valasztjak az elnokot akinek reprezentativ de nem vegrehajto szerepoe van, akkor nagyobb politikai legitimitasa lehet mint a parlamentnek, es ebbol sulyos konfliktusok adodhatnak, ezert sok orszagban nincs kozvetlen elnok valasztas. Ezzel egyutt egy parlament altal valasztott elnok is orvendhet altalanos elfogadottsagnek es tudja nemzetet kepvizleni, mint peldaul Goncz Arpad. A Fidesz egyedulalloan parterdekeknek helyezte ala az elnoki posztot, olyan ostoba es korrupt bunkokat tett meg elnokke mint peldaul Schmitt Pal, vagy olyan szintelen es szerencsetlen partkatonakat mint Ader Janos. Ebbol is latszik hogy az alkotmanyos rendet semmibe veszik csak az egypart rendszer fenntartasaban erdekeltek. Ebben a szomoru sorban foglal el szegyenletes helyet Novak Katalin, aki teljesen alkalmatlan arra hogy az egesz nemzetet kepviselje.

  • Gabriel
    2022 március 19
    4:28 du.

    A múltkoriban mintha azt írtad volna itt hogy melósaid vannak.
    Most akkor ki zsákmányol ki kit ?

  • Göllner András

    @ Karikás !

    Figyusz. Mielőtt felém fordulsz, moss szájat, és köpd szembe a Gyuri barátodat akivel idelenn azzal szórakoztok héberül, hogy mit is kellene nekem csinálnom édesanyám földi maradványaival kinn a farkasréti temetőben, hogy az nektek jó legyen.

    Ha majd befejeztétek azt a minősíthetetlenül trágár, mocskos, az izraelita vallás és morál ellen elkövetett bűncselekményeiteket, majd ha abbahagytátok a szüleim, vagy saját életutammal kapcsolatos gyalázatos hazudozásaitokat, de még mielőtt az Örökkévaló számüzetésbe küld benneteket oda ahol a halottak lelkét és méltóságát gyalázó rohadékok pörögnek, én adni fogok nektek majd egy nagy adag útravalót abból amire tudom, rettentően ki vagytok éhezve töketleneim. A repetát majd már a Bayer Zsolti,a Bencsik Andris, a Raffay Ernő meg maga az O1G fogja osztogatni nektek odalenn, szarjankók.

  • Göllner András

    Kedves Alúljárókelő társaim, kedves szerkesztő Úr:

    Elnézésüket kérem a fent elhangzott és szokatlanul erős szavaimért. Az általam megszólított két patkány nem csupán engem hanem Ábrahám népét járatja le azzal amit idelenn művelnek. Az hogy ezt pont Március 19-én amikor a magyar nácik elkezdték a vágóhídra szállítani ártatlan izraeli testvéreim százezreit, kiborította nálam a bolot. Az a fajta magatartás amit ez a két vén fasz művel pont ezen a napon egy gyalázat. Ezt már nem tudtam lenyelni. Bocsássanak meg érte.

    De az se kutya, amit ez a két patkány művel rég elhunyt és drága szüleim emlékezetével, a héber írás mögé bújva. A Gyuri10 néven fútkározó patkány majd az Örökkévalótól fogja megkapni a magáét, a pár hónappal ez előtti beköpéseiért édesanyám földi maradványaival kapcsolatban, sorozatos hitlerájozásaiért velem kapcsolatban. A karikásszemű patkány próbálkozásai családom lejáratásával hasonló eredménnyel fognak járni.

    Az utóbbi gyalázásaival szemben, csupán a következőket szeretném tisztázni azok számára akik nem ismerik családunk valódi történetét. Apám, és édesanyám, jó magam is kemény és tisztességes fizikai munkával, gyakori diszkriminációval szembesülve kűzdtük ki magunknak azt a szakmai és erkölcsi elismerést amit az élet megadott számunkra Kanadában. Édesapám először földmunkásként, majd egy szemetes teherautó hátsó lépcsőjéről dolgozta fel magát egy mezőgazdasági kisérleti farm vezetőjévé. Édesanyám először cselédként, majd a jómódú középosztálybeliek lakásait, vécéit takarítgatta éveken át amig nagynehezen feltornászta magát egy viszonylag alacsony szintű könyvtáros asszisztensi pozícioba. 13 éves koromtól kezdve, gyakran én vittem édesanyámat a biciklim vázára ültetve, vödrével, törlő ronygyaival a munkahelyeire. Amikor egyik munkáltatója meg akarta erőszakolni én szállítottam haza, újfent a biciklimen, miközben zokogva mesélte mi történt vele. A szüleim munkahelyeiken, egyházukban, helyi közösségükben nagy tiszteletben éltek, embertársaik iránti szeretetükről váltak ismertté, szorgos, becsületes, szerény jövedelemből élő, Istent tisztelő emberek voltak.

    Jó magam már 14 éves koromba földmunkásként dolgoztam egy farmon minden nyáron, hogy ne legyek rosszul fizetett szüleim terhére. Egyetemi tanulmányaim költségét saját magam által nyaranta osszekulizott pénzekből fizettem. Első angliai egyetemi évem végére 20 kilót fogytam, pedig egy viszonylag vékony fiú voltam, mert egyszerüen éheztem, elfogyott a munkából megtakarított pénzem, nem telt eledelre, mind addíg amíg végre sikerült egy ösztöndíjjat szereznem jó eredményeimnek köszönhetően. Az egyetemi tanári pozíciómat nem ajándékként, származásom miatt, hanem kökemény megmérettetés után kaptam. Közgazdászként, természetesen értek a pénzcsináláshoz, volt is egy idő amikor kipróbáltam magam ezen az úton, de végül is felfordult ettől a gyomrom, majdnem bele halltam. Több mint egy évtizede, saját szándékomból, a létminim szintjén élek, biciklin vagy tömegközlekedéssel járok-kelek, írásaimért nem kérek, nem fogadok fizetést. Nem a fenti két patkány, és az átvertek testén élősködők érdekében, hanem meghurcolt, félretájékoztatott, sorozatosan átvert, lebutított munkástestvéreim érdekében dolgozom.

    Az amit a karikásszemű patkány és a lábvízkereskedő társa okádnak rólam odafenn az a haszonvadászok, a hazug fráterek, senkiházi bitang emberek malmára hajtják a vizeket. Azokkal nem lacafacázok, azok nem szellemi termékeket, hanem tökönrúgásokat kapnak tőlem idelenn

  • Elemér! Bocsi, de ótvaros duma ez a „semlegesség” – mindenkinek vannak nézetei, felfogása,akár tagja egy pártnak, akár nem. Akinek nincs, az imbecillis.
    A „”nép érdeke” az egyik leghazugabb közhely. (A „többség” szintén, de az veszélyes is.) A „nép” nem egynemű massza, csoportonként, sőt egyénenként is eltérőek az érdekei, amik az idővel is változhatnak. A politika dolga ezek összehangolása, egyensúlyban tartása.Mintha egy patchworkot készítenél. Van, aki képes a sok, színes rongyarabból szép, meleg takarót tud készíteni, más meg nem. Hiába hazudja a zsákvásznat brokátselyemnek, a teddyt meg nemes prémnek.

  • Kordon Blue! Sajnálom,hogy nem elég „rámenős a stílusom. Bár élőszóban tudok én szívlapáttal is érvelni. De az írás felelősség is. Tudod, a „szó veszélyes fegyver”…
    A Vezérbika erős, bátor, akaratos. A Főkolompos meg sunyin, hátulról mar bele az elcsellengők lábikrájába. Ezért gondoltam, hogy jobb hasonlat a magyarországi miniszterelnökre. Persze minden hasonlat annyit ér, amennyire pontos. Ha magyarázni kell, már nem az igazi.
    Még valami – nem tudom, miért, de teljességgel hiányzik belőlem a gyűlölet. Persze dühös gyakran vagyok,amivel együtt jár a tehetetlenség érzése. Mindig azt keresem: miért ilyen fafejű? Mitől lett ilyen kapari hörcsög,ilyen keserű, magányos despota? Hogy keveredett 30 év alatt a „ruszkik haza”-tól addig, hogy Moszkvába megy parancsért az ukrajnai támadás megindítása előtt? Nem vagyok hívő, jó adag álságot látok a „szeressük egymást” generálszószban, de nem akarok kinyírni senkit. Őszintén nem tudom, hogyan, miért lettem ilyen vénségemre.

  • Orsós Elemér

    Dubois
    2022 március 19
    12:06 du.

    Göncz Árpád ugyanúgy a politikai paktum(vagy diktátum?) által kerekedett elő a „rendszerváltáshoz” mint Antall József, tehát Ő is valakiknek a valakije volt és ugyanolyan jól álcázott megkötött, kötelezően részrehajló kezekkel(Ő speciel az SZDSZ irányába) elnökölt mint az utána következők az ő megválasztóiknak és a többiekhez hasonlóan neki is csak protokoll és aláírással szentesítő szerepe volt mint az utána következőknek, bizony, ez tény és nem valami -általad nekem sugallt- ordas relativizálás!

  • Savas, mérges és Katalin méltán nagyszerű értékeiről felettébb fogcsikorgatós és érezhetően irigy ez az összegzés; – főként 1 „szintén” hölgytól és édesanyától!!!…- amit 1 hírhedt és kétes eredetű figura (Göncz Árpád) pozíciójának bírálataként igencsak közröhejesnek és szánalmasnak vélek.
    Lényeg, hogy ez most veszett mód gyengus lett…- Kedves, Margit!…:(

  • O1g mint vezerbika, v vezerkos?!
    Ugyanmar! Csak szeretne annak latszani! Csak egy kreten lhizott omega-torpe! Alfa-himnek keves lenne meg mas korcsok kozott is!
    Csak kakaskodik, de kozben uldozesi maniaja van, mert barki eltapohatja, ha a fradi b-kozep es a fegyveres testorok nem alljak korbe!

    Az N.K. pedig csak egy hasznos báb!
    Semmi jora nem lehet tole szamitani, ahogy Adernel sem lehetett!

  • talalom
    2022 március 20
    3:21 de.

    Bocsáss meg, igazad van, de már megint tévútra vezettek a fixa ideáim!

  • ” Hogy keveredett 30 év alatt a “ruszkik haza”-tól addig, hogy Moszkvába megy parancsért az ukrajnai támadás megindítása előtt?”

    Kedves Margitka ne csodálkozz ezen, az lenne a csoda ha a politikussá fajultak nem kurvulnának el a mámorító hatalomtól! Sajnos úgy veszem észre hogy, mintha ez nem kizárólagos magyar, hanem világ jelenség lenne és a legprofibb prostituáltak pont a ” „civilzáció csúcsán” lévő Európában fordulnának elő!

  • talalom
    2022 március 20
    4:40 de.

    ” Hogy keveredett 30 év alatt a “ruszkik haza”-tól addig, hogy Moszkvába megy parancsért az ukrajnai támadás megindítása előtt?”

    Kedves Margitka ne csodálkozz ezen, az lenne a csoda ha a politikussá fajultak nem kurvulnának el a mámorító hatalomtól! Sajnos úgy veszem észre hogy, mintha ez nem kizárólagos magyar, hanem világ jelenség lenne és a legprofibb prostituáltak pont a ” „civilzáció csúcsán” lévő Európában fordulnának elő!

  • PáLoS TReND
    2022 március 20
    8:47 de.

    Ahogy így írod a butaságaidat,mindig az az érzésem
    hogy belevágsz saját szavaidba.
    Folytasd.

  • Göllner Bandi
    2022 március 20
    12:33 de.

    : )))))))))))))))))

    Egyébként pont ma beszélt Zelenszkij az izraeli parlament előtt.
    Hogy milyen eredménnyel, azt még nem tudom.

    Viszont a ruszkik megszállók deportálni kezdték
    a mariupoli ukrán állampolgárokat a Sötétség Birodalmába.
    (Ahogyan Rony Reagen nevezte anno Ruszkiországot)

  • Göllner Bandi:

    Csodállak hogy van gyomrod végigolvasgatni az idejáró patkányok irományait.

    Nekem a belem fordul ki Gabrieltől meg a társaitól.
    Ezért mellőzni szoktam őket,ahogyan a tehénszart
    sem tanulmányozza az ember az út közepén.
    Legjobb kikerülni is ilyet.

  • Göllner András

    @ O1G.66

    Na ez tiszta, világos beszéd. Ez a hiánycikk idelenn. A munkás otthonokban, az O1G Mészárosai, Csányiai által kifosztott falusi emberek otthonaiban, erre a fajta beszédre fog majd egyszer végre felébredni észhez térni a mi elvarázsolt, szellemileg megbénított, lepusztított népünk. Nem a mészáros cselédjének esetleges megtérése, hanem a munkásököl elől fognak majd egyszer elpucolni a gazemberek, akik generációk óta ennek a sorozatban átvert népnek a nyakán térdepelnek.

  • talalom
    2022 március 20
    4:40 de.

    A hatalomvágy kedvesem.
    A hatalomvág nagy dolog ám!
    Sokan sokmindenre képesek érte.
    A moszkvai kisember pl. atomháborúval
    fenyegetőzik, ha nem az lesz amit megmond.
    Legutóbb Svédországot és Finnországot fenyegette meg
    ugymond „katonai lépésekkel”ha közeledni merészelnek a NATO-hoz

  • Előzóhöz:
    Érlelődik egy nagyon komoly katonai tömb :
    Norvégia Svédország és Finnország.
    A finnek párszor megleckéztették az oroszokat,
    nem hinném hogy mostanra elgyengültek volna.
    Svédország ipari nagyhatalom, Norvégia a világ leggazdagabb (és legjobb berendezkedésű) állama.
    Szerintem náluk csak politikai elhatározás kéredése hogy előállítanak e vagy sem atomfegyvereket.
    (Egyébként ha Ukrajna túléli ezt, szerintem
    rohamtempóban fogja visszaépíteni az atomarzenálját.)

    Oroszország hirtelen szembetalálja magát egy olyan Európával amelyik gyülöli és fél tőle.Márpedig a félelem nagy mozgatóerő!
    A németek hirtelen feladták a fanyalgásukat a katonai költségvetés terén és a NATO által előírt 2 % ra emelték a kiadásokat.
    Ez kérem 1000 Milliárd Eurót jelent.
    Nagy hirtelen rendeltek 35 darab F35 lopakodó ötödik generációs atomfegyver célbajuttatására is alkalmas vadászbombázót.

    Marad a Putyini Oroszországnak barátnak Kína, meg a három „lator-állam”

    De Kina „barátsága” sem egyértelmű.
    Ha Nyugat becsukja a kapukat Kína előtt, sokkal többet veszíthet mint Ororszország.

    Most az USA felvonult pár rombolóval Tajvan körül.
    Hogy érzékeltesse a
    Kinai Népköztársaság Kommunista Pártjával:ESZÉBE NE JUSSON halászgatni a zavarosban !!

  • Krisztina Katura

    Igen, változott a kommunikáció a nőkkel kapcsolatban, például nem azt mondta Orbán, hogy az asszonyságnak igaza van, utalva Novák K. parlamenti beszédére, ~ hanem a nőknek igazuk van.
    Margit, mit érnek a kitüntetések, amikor egy diktátort fog szolgálni és nem a nemzet egységén-, ill. a demokrácia őrzőjeként fog munkálkodni.
    (Egyébként az MNB díjat nem az MNB-ben dolgozó férje kapcsán kapta? Azért gondolom ezt, mert az MNB-ben 2010 után a Polt Péter legfőbb ügyész felesége, később a lánya is bekerült az MNB-be, ez egy ilyen intézmény)
    Áder János tevékenységét látva, -aki európai parlamenti képviselő is volt, Novák K. sem fog önálló polgári demokratikus értékrendet képviselni.
    – Bár ne lenne igazam!

  • Göllner András

    @ Geyzuka

    „Csodállak hogy van gyomrod végigolvasgatni az idejáró patkányok irományait.”

    Nagy ritkán teszem ezt. Ez nem annyira gyomor, mint idő kérdése (a gyomor egy kupica öregágyas után máris rendben, az idő viszont egy egészen más kategória, azzal óvatosabban kell bánni.

    Mind ettől függetlenül, és ezt már korábban megbeszéltük: e kérdés esetében most valóban a méret a lényeg. A patkényokra időnként oda kell figyelni Geyza, főleg a karikásszeműekre, meg azokra amelyek saját lábvízükben úsznak, mert mindkét fajta veszélyes vírusokat terjeszt, és főleg amikor héberül szarakodik idelenn, mert ezzel a trükkjével azt akarja elhitetni, hogy a vírusa kóser. Időnként közéjük kell csapni, a farkukra kell lépni, oszt jónapot.

    Röviden: Hosszan, vagy rendszeresen patkány ürülékben hemperegni csak a patkányoknak van idejük. Én ezt a veszélyt nagy ívben kerülöm és Neked is csak ezt tudom tanácsolni. Már itt se vagyok, éjfél után a Don kanyarban egy kis Ruszki patkányt kell kiigazítanom.

  • Göllner András
    2022 március 20
    2:58 de.

    Olvasva soraid, belőled kimagasló személyiség válhatott volna a proletárdiktatúra idején! 😂
    Kár, hogy a hanyatló kapitalizmusban szocializálódtál.

    Ilyen szívből jövő gyűlölettel manapság ritkán találkozik az ember.👍

  • A cikkíróhoz:

    „A Fidesz egyik első intézkedése volt, hogy a Magyar Köztársaság hivatalos nevét Magyarország-ra változtatta, ami azért jelzi a párt hozzáállását a köztársasági értékekhez.” -írja többek között.

    Szeretném figyelmét felhívni, hogy az országnév a Magyarország, a köztársaság meg egy államforma. Ez utóbbit mondja ki az Alaptörvény B) cikk (2) bekezdése. Helyesen.

    Mert 56-60 évvel ezelőtt is az országnév a magyar volt, és az államforma meg a népköztársaság. Csak az akkori tanult emberek országnév rangjára gondolták előléptetni az államformát is, vagy éppen így fedve a proletárdiktatúrát. Pedig Kádár elvtárs a beszédeiben sokszor hivatkozott rá.

  • T. Göllner Úr! A munkásököl, vasököl, sajnos nem mindig odacsap, ahova köll. Miután 10 évig – 14-24 éves korom között dolgoztam satu mellett, vannak tapasztalataim. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a vakációban végzett fizikai munkát, hogy nyaralni mehessen, vagy megvehessen valamit. Egészen más úgy leülni a munkapad mellé, hogy innen csak 38 év múlva szabadulhatsz. Mégcsak nem is az a legnehezebb, hogy kínlódsz az 1,6-os fúróval, el ne pattanjon, vagy épp az ötkilós aluöntvénybe próbálsz félcollos menetet vágni. (Kézzel, mert a rohadt alu ragad.) Közben persze beszélgettek. És nincs kivel megbeszélni, hogy mi a fenét akar Hans Castorp, és mi a baja madame Ch-ának, mikor dolgoznia se kell? Ehelyett hallgathatod, hogy milyen színű tergálpulcsit kell hozni Olaszból, meg mit főzöl az uradnak vacsorára… Nyilván van, akinek fontos, milyen darab kerül ki a keze alól. Nincs ezzel baj – egyik munka se magasabb vagy alacsonyabb rendű. (Ha valamit irigylek kedves Pálos T., akkor az az, ha valaki egy kézmozdulattal képes gyönyörű öltésekkel hímezni. NK tanult asszony – nem tudom eldönteni, elég okos is? Nem lesz neki egyszerű szembenézni azzal, hogy mihez adta a nevét.)

  • Krisztina Katura
    2022 március 20
    5:39 du.

    NE reménykedj !
    Igazad van !!
    Sajnos !!!

  • Bocs, még egy mondat. Főképp azért nem les egyszerű NK-nak, mert Magyarországon az államelnök a hadsereg főparancsnoka is. Márpedig úgy tűnik, nem lesz elég menekültbuksikat simogatni…

  • Geyza
    20.1:21

    Írod,hogy”Rony Reagan”,”Sötétség Birodalma”,nameg „Ruszkiország”

    Na persze: köpönyegforgatást neked se kell Orbántól tanulnod.

    Te éppúgy fordítod ki sztálinnal bélelt cifraszűröd, mint

    a számodra példakép, csúti falurossza.

    Hogy ő miért is teszi, az addig világos, amit csak goszpodár

    Putyin tud őróla, ergo valami (KGB) kényszerpályán jutott erre a

    szégyenletes pávatáncos színpadra végül a Budai Táncszínházba*,

    de hogy Te miért, azt csak sejteni lehet a barguzini „”űrhajózási

    szolgálataid”” révén, mint „szakkáder”, annak is rögös

    szurdokjáratába, ahonnan nem kifelé, hanem egyre inkább jól

    bele-gabajodva vergődöl, ahol mégcsak a Harley Davidsonoddal sem

    tudod a fentihez hasonló, hálaadó díszköreidet leírni kitudja

    miféle sötétlelékű, gondolom szintén jólfizető megbízóid felé…

    Prémium jár az ilyen hitehagyott Geréb Dezsőknek, mint amilyen

    te vagy, meg meg az az – Orbán.

    Az se zavarjon téged, hogy Rejkjavikban ama ripacs csepürágó,

    csak cowboy alkatú, akivel ezekszerint, neked csak így Rony,

    tegező viszonyonyt ápoló elnökszínész . v i s s z a n y a l t a

    ezt az általad jóízűnek talált véres köpetet… – Egészségedre.
    `

    * II.József óta csak Budai Táncsznház és nem Karmelita kolostor. Csak csúti haverod kereszteltette át annak ellenére, hogy karmeliták már nincsenek is Mo-n.

  • Talalom
    20.4:40

    Kedeves Margit !

    „Ne fogjon senki könnyelműen
    A húrok pengetésihez!
    Nagy munkát vállal az magára,
    Ki . m o s t . kezébe lantot vesz”

    Mert bocs’ de ez nem rámenősség kérdése, ahogy Te írod hanem célszerűség kérdése, különösen nem az . k é t . h é t t e l . egy, az egész országra nézvést . s o r s d ö n t ő . országgyűlési választások előtt. Persze attól is függ, hogy egy cikkíró valójában kinél is szeretne jó-pontokat szerezni, vagy bevágódni.

    Márpedig az úgymond'”széplelkűség” korántsem a politikai újságírók sajátja, de a klarisszáké és a karmelitáké sem… Ők sem feltétlenül dicsekedhetnek az effajta idealizmussal, minthogy ilyen időkben – tagadhatatlan – bizony még ők is politizálnak.

    Ha pedig mégis attól tartasz, hogy majd az igaz őszinteségtől beléd-száll az amúgy – szerény állításod szerint – belőled állítólag teljesen „hiányzó gyűlölet”, akkor inkább hallgass, de hallgassál Petőfire is, és a szent fát is tedd félre…

    Kommented végén költői kérdésként vallod meg – miért is lettél ilyen(?) – engedékeny, nem akarok kellemetlenebb jelzőt a stílusodra használni, szóval ahogy finom szavakkal „nem akarsz senkit kinyírni”, amivel viszont már egyfajta mindenhatóságot is feltételezel önmagadról, pedig erre még nálad nagyobb újságírók sem képesek, hát akkor épp te hogy a fenében tudnál bárkit is „kinyírni” e borzasztó zsargon szóhasználattal, amely éppen hozzád nem illene.

    Én persze megadom a választ. Két úr viaskodik tebenned, az elvi, a saját személyes erkölcsi világod és a társadalmi bensőd bocs’, de utóbbi hiú szeretetvágya, mely két óhaj nagyon nehezen egyeztethető ellentmondások és vívódások tömkelege…

    Tudniillik régi igazság, két úr szolgája egyszerre nem lehetsz.

    Üdvözlettel: KB.

  • Göllner András

    @ Warriúr

    te kis pszihoanalitikus te… A hüvelyik újjadat visszadughatod oda ahonnan kihúztad, azzal ne dicsekedj idelenn, itt különben is elég szennyezett a levegő.

  • Göllner András

    @ talalom

    „A munkásököl, vasököl, sajnos nem mindig odacsap, ahova köll.”

    Na látja kedves Margit ez így is van, főleg manapság, amikor az univerzális kapitalizmus (kopirájt Polányi Károly) technológiai fejlsztéseinek köszönhetően a pásztorok, a tőkefelhalmozásra tenyésztett vezéreink (itt most Putyin elvtárs, Trump vagy uram isten, a felcsúti kisvasutas példájával élnék) a munkások százmillióit olyan könnyedén át tudják verni, ilyen olyan népmesékkel, mint ahogy én átverem a macskámat egy madzag végére kötött dugóval. A macskám is jól érzi magát, a munkás is, oszt jön az első világháború, majd a második , vagy akár a harmadik (a korábbiakat most hagyjuk ki, vagy azt amit az erdélyi főúraság, a jóságos Báthoryék műveltek Dózsa Gyuri parasztjaival – kit is érdekel az már manapság). Előbb utóbb csak azt vesszük észre, hogy “níd a, má’ megin mi vót”, már megin elpusztult negyven, ötven, százmilió azok közül akik tegnap még kinn kapáltak a földeken, vagy magával együtt Margitka, ott kalapálták nagy békességben 38 éven át a csapágyakat, miközben a Nagy Imre teste, háttal összekötött kezekkel, arcal lefelé a fold alatt rohadt., hogy majd aztán azok akik kivégezték, egyszer csak újra temethessék őtet, s végül a szobrát kihajíthassák a parlament környékéről, mint egy mácskát szarni.

    Margit. Amit a munkapad mögött eltöltött éveiről elmesélt nekem az tetszett. Az Ön által levont tanulságokkal a gondom. Ha jól értem akkor ezek szerint, Petőfi is visszafoghatta volna magát 48-ban, hogy most a ruszki irodalmárokról ne beszéljek (Tolsztoj, Kropotkin) vagy mongyuk Batthány Ervinről, Szabó Ervinről, Kassák Lajosról vagy az én rég eltávozott, diákkori mentoromról arról a kis dzsentri lányról, Duczynska Ilonáról ne beszéljek, aki 20 éves korában, 1917 novemberében, kirobbantotta az akkori Magyarország legnagyobb gyárimunkás megmozdulását ami végül az őszirózsás, majd a 19-es tanácsköztársasághoz vezetett (az utóbbinak a történetét is alaposan meghamisították az elmúlt évszázad során akár a jobb akár a baloldal tollforgatói, mert csak azt akarták, hogy vári úrnak legyen mivel szarakodnia idelenn)

    Margit. Összegezzünk. Engem könnyen le tudd venni a lábaimról amikor azzal az 1,6-ós fúró mellett eltöltött 38 éves szenvedéseiről írogat idelenn, de kérem, a Novák Katalinhoz fűzött reményeit ne itt, hanem a felcsútiak birtokán, vagy a Mesgyessy Péter luxua hajóján árusítsa. Az az eledel nekem hányingert okoz, a macskám is jajgat tőle.
    Elnézést ezért a „gyűlöletbeszédért” vári úr kollegának. Köszönöm mindkettőjük kioktatását.

  • Cukihara
    2022 március 21
    8:07 de.

    Legyen neked igazad.
    Ha ez téged vigasztal.
    Nekem tökmindegy mit gondolsz.

  • warrior
    2022 március 21
    4:37 de.

    Alaptörvény..Alaptörvény..hm…TUDOM mÁR MI AZ !

    Amit az esőcsatornás meztelen diplomata a vonaton rittyentett össze Szatymaz és Kelenföld között, a laptopján.

    Háát..hallod…arra én azért nem hivatkoznék…

  • Érdekes..Mindig mondták nekem hogy a szélsőbal talán még a szélsőjobbnál is aljasabb tud lenni.

    (Talán mert a neonácik nyiltan kimondják az aljasságaikat, de a sztálinisták emberbarátságot meg békét hirdetnek, úgy gyilkolnak vagy készülödnek a gyilkolásdira.)

    Most azt látom hogy a szélsőbal fáradhatatlanul, gondolkozás nélkül áll ki a Putyini Birodalom (érdekei) mellett,
    csak azért mert oroszok.

    Ez kb. akkora baromság mintha azért invitálnám be a házamba a láthatólag rabolni és gyilkolni szándékozókat, mert fejük van a két válluk között. Meg kettő lábuk.
    Akkor meg ember-testvérek, szeretni kell őket.

    Idióta mind.
    Cukiharától kezdve Kordonbődön át a nemtomkicsodákig, annyi van belőlük itt legalább mint a neonácikból. Ha nem több.

  • Kiegészítés
    helyesbítés
    21.10:26-ra

    (A III.bek, első sor:)
    Ide a „politikai újságíró” helyett inkább a közéleti újságíró illenék, és ezt vedd elismerésnek, ami nem változtat a dolog lényegén, mégpedig azon, hogy nem mindegy, hogy egy publikus megszólalás időpontjában éppen mi a köz’, a társadalom fájó pontja, illetve arra, hogy mi lenne az odaillő és helyes reagálás…

    Az autoriter diktatúra vezetőit semmiképp sem kell simogatva kritizálni – mert mire föl – hanem keményen odavágni elibük a szavakat, „mint alvadt vérdarabokat”, ahogy azt József Attila is megtette még a hatalommal szemben is…

    A kritikát pedig nem pitizve adagolni; hogy pl. „már bocsánat hogy élek”, hogy élünk – ahogy azt a Kövér házmester már többször az ellenzék szemére vetette…

    Novák Katalin pedig mint a NER-diktatúra anti-morált szimbolizáló és megtestesítő, érdemtelenül piedesztálra állított immár az elsőszámú, hiteltelen és hamis prófétája, aki behemperegve magát a legfelső fejedelmi alomba az elmúlt 12 évben minden erre szolgáló lehetőségét mégcsak meg sem próbálta s ezzel el is játszotta. A címben szereplő, illuzórikus esélyét tehát – a veszett fejsze nyelét – nem majd Rátesi Margit, de nem is a KMH olvasói hivatottak az ő számára megragadni…

    Üdvözlettel: KB.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Pálos Trrrr
    03.20. 8:47

    Te csak teljesítsd Vezéretek parancsát:

    . . C S U H Á S O K . T É R D R E ! . I M Á H O Z !

    [Orbán Viktor: 1991.]

    😀

  • T. Göllner Úr! Nem 38, csak 10 évig dolgoztam műhelyben, a 38 csak a perspektíva volt. A Kádár rendszer nagyelnye volt, ogy öztönözte a továbtanulást + szabadággal, ingyen iskolával. Azh általános 8 és az ipari tanuló 3 évén kívül minden iskolámat muka mellett végztem. (rre szoktam mondani, hogy veréb típusú értelmiségi vagyok. A veréb is énekesmadár, csak levelezőn végzett. Nem volt áldozat: szívesebben jártam iskolába, könyvárba, mint zsúfolt presszókba. Ez nem erény, csak másképp szocializálódtan, mint aki huszonéves koráig diákoskodhatott. És persze a műveltsem nsm olyan alapos, illetve más iráányú.
    Amúg: nem „szenvedtem”, – ha egy lethelyzet nem tetsztt, igyekeeztem más utat találni.
    Gyávaság? Lehet. Nem vagyok egy hőstípua, aki mindig tudja a tutit.
    Ovit se gyűlölöm – kiváló taktikus, jól használja a poliika olyan eszközeit, amik a látványt fényezik. De hiányzik belle az elvek, az erkölcs támasza – emiatt rendkívül kártékony. Emiatt a ner rendszerét könnyen megborítja egy társadalmi konfliktus. Ez a mostai, háborús helyzetben életveszélyes törrvényszrűen csapát erszaka. Magyarországon elfogaták az első ilyen törvényt. Rémhírterjesztéséft másfél év börtön jár immáár.

  • Auróra Borealis

    Talalom
    márc.20. 4:40

    Azt írod nagy szerényen eltöprengve, hogy
    „Nem tudom miért, de teljességgel hiányzik belőlem a gyűlölet.”

    Na most, épp ebben a kicsit önmagamutogató mártírszemléletedben hibádzik a te újságírói arcpoeticád – ha van ilyen egyáltalán – de nagyon, amikor Képtelen vagy a szubjektumodat lekapcsolni a hírlapírói realitásról sőt, kötelességedről vagyis arról, hogy neked az olvasóidat kell tájékoztatnod erről-arról, eseményekről és személyekről, akiket sem nem utálnod, sem pedig szeretned nem kell, bár lehet. Azonban e szubjektív érzéseket olyankor ki kék’ kapcsolnod az írott anyagból.

    Ez esetben viszont, hogy nem tudsz gyűlölni az direkt jó, hogy például a haramia Orbánt és az ő talpát évek óta objektíve nyaló Novák K-t a maguk kriminális valóságában ábrázolhasd, amilyen katasztrofális vezetők ezek a valóságban. Épp ezért e tulajdonságaikat hiánymentesen köteles vagy ábrázolni, mert ezek determinálják ma Magyarország sorsát immár 12 éve és – ‘stenments – kitudja még meddig, ha egyes újságírók már főcímekben is esélyt adnak ilyen imposztoroknak mindenféle – meg nem magyarázott – egérutak kieszeléséhez…

    Megjegyzem, ez a „gy ű l ö l e t” és a „baloldal gyűlölködése” formátumú, durch marsch – piros ultimo – adunak szánt szóösszetétel éppen a szélsőjobb – Bayerek, meg Bencsik-félék – bumerángszótárában képeznek közkedvelt, elsőszámú érv-szókincset, amikor „egyszerű”, szerintük hülye embereket győzködnek a maguk békés, népnemzeti 😀 természetéről Magyarországon biz’túlsúlyban lévő médiumaikban… Ez értékét tekintve persze kb.ugyanaz, mint anno Hitleri békeszólamok voltak az ő megválasztásáig,illetve sumák kancellárrá jelöléséig De csak addig…

    .Tisztelettel:
    Auróra v.Néva

  • Göllner, büszke lehetsz, a gyűlölködés magasiskoláját mutattad! Közben különbnek gondolod magad!😂

  • Geyza, egy bizottság szövegezte és állította össze az Alaptörvényt. Szájer ennek volt vezetője és tagja. Csak az egyszerű emberek hiszik, hogy egyedül ő írta.😂

  • Göllner András

    @ Auróra Borealis

    Jókat mondasz idelenn 😉

  • Göllner András

    @ Geyza

    „a szélsőbal talán még a szélsőjobbnál is aljasabb tud lenni”

    Óvatosabban fogalmaznék kedves barátom. Sztálin nem szélsőbalos, hanem a szélsőbal álarcát hordozó pszichopata, dögkeselyű, államkapitalista állat volt: az állami tőke bolsevik hajcsára, aki a szélsőbal álarca mögé bújva építette ki a Szovjet Unió birodalmát, álarca mögé bújva irtotta ki az Ukrán parasztság millióit, a szélsőbal álarcát viselve térdelt a magyar munkásosztály, parasztság nyakára, amig az 56-ban, egy rövid időre lerázta magyar helytartóinak térdét onnan.

    A Lenin által szentesített Cseka, Sztálin, Rákosi, Kádár, Biszku, a bolsi élcsapatok a világ minden táján, a szélsőbaloldal álarca mögé bújva járatták le a szocializmus elvét arra az alacsony szintre, hogy az ma már majd mindenki fejében egy szitokszóként s nem egy mozgatórugóként szerepel. (Persze ebben azok, a magukat szocialistaként láttató kis kapzsi görények is kivették a szerepüket, akik Magyarországon, a szocialista párt álarca mögé bújva kúrták el a magyar munkásság esélyeit hogy rátaláljanak az igazságosság, alkotmányosság, illetve az ökológiailag fenntartható közösségi jólét útvonalára. Itt most nem Gyurcsány Ferencre céloztam, aki 2004.ben került a hatalom birtokába és ezt a játszmát 2006-ban, lenn Őszödön fel akarta adni (itt halgassák meg a teljes beszédet és döntsék el mi volt a célja https://www.youtube.com/watch?v=Yl-qxZ-805I), hanem azokra a gerinctelen alakokra mint Medgyessy, Mesterházy vagy Szili Katalin, és az őket követő magyar Szocialistákra (sic), akik a Fideszel karöltve, mindmáig Gyurcsány mumusával hülyítik e népet, ahelyett hogy levennék a térdüket a magyar munkásság nyakáról, hogy az végre észhez tudjon térni s ne kizárólag a saját farkával játsszon.

    A szélsőbaloldal legnemesebb képviselői – az orosz Kropotkin, a német Luxemburg, a magyar Szabó Ervin vagy Kassák Lajos már rég nincsenek velünk idelenn a földön. A szélsőbal szellemisége fűtötte a ‘19-es és ’56-os magyar munkástanácsokat, az irányította Bibót, Nagy Imrét, Hajdú Lili férjét, a mártírhalált hallt Gimes Miklóst is. Ma fenn, a Mexikói hegyekben, a Zapatista parasztforradalmárok harcosai, Subcomandante Marcos és emberei, közép keleten Occalan Kurdjai (az Apo és Murray Bookchin követői) tartják ezt a harcos szellemiséget életben. Ők az igazi szélsőbalosok, akik egy emberként, az életüket kockáztatva, harcolnak az igazságosság, az alkotmányilag garantált esélyegyenlőség és az ökológiailag fenntartható közösségi jólét univerzális értékiért e földön. Én ehhez a szélsőbalhoz tartozom és nem ahhoz amelyik odahaza balfaszoskodik, szélsőbalosnak láttatva magát és azoknak a lapoknak az oldalaira firkálja be jegyzeteit, amelyeket egyetlen magyar munkás vagy paraszt se olvas, és amelyektől Orbán Viktor seregei is csak röhögőgörcsöt kapnak. Mint anno, úgy ma is, ezek, a szélsőbal álarca mögött bohóckodó “balosok” azok, akik képtelenek bármit is tenni az előttünk tornyosuló borzadály ellen. Az igazi szélsőbalosok nem odahaza, hanem fenn a hegyekben élnek, azok az én haverjaim, azokat kérlek ne bántsd, ne keverd össze azokkal, akik odahaza ma Putyin vagy Xi malmára hajtják a vizet, és azt hiszik, hogy ha egyszer kétszer lekurvaanyázzák a nátót, attól jobb lesz a sárga földig lezüllesztett, átvert, meghülyített magyar munkásosztály sorsa.

  • Cukihara
    21. 8:07

    A fenti, Geyzának címezett . a l a p o s . fejmosásodban sejtelmesen hozod fel a címzett titokzatos „barguzini”, illetve szovjetunióbeli állítólagos űrtechnikai „megbízatásait és útjait”, amelyekkel itt önmagamutogatóként már oly sokszor el is dicsekedett, persze akkor még nem tudván jövőbeli [azaz a mai] köpönyegforgató mutatványairól … Ti. Ő ma már tök’ USA-fan.

    Szóval jó ez az írásod, csak az a Barguzin,az nem stimmel benne.

    Ugyanis Petőfi utolsó szibériai otthonát – hazáját – keverted össze Bajkonurral, ami persze annyiban mégiscsak releváns egybevetésnek tűnik, amennyiben mindkét eset – tudniillik Petőfi és Geyza kalandjai arrafelé – valahogy mégiscsak kifejezi a magyar-orosz történelmi kapcsolatok annyira bonyolult szerkezeti struktúráját, ill. hálózatát,… 😀 .

    Nem is csoda, hogy Geyza kolléga ebbe a zavarosnak tűnő történelmi váltógazdaságba teljesen bele is gárgyult. Hisz még alkohol nélkül se tudja, hogy most Ő az URSS, vagy az USA boldog alkalmazásában áll e. És akkor kinek is legyen Ő hálás, avagy csak egy hálátlan cenk… Nehéz dilemma, az kétségtelen…

    Sayonara:
    Don Golo
    ˙

    .

    Ajánlott irodalom: Goldoni; KÉT ÚR SZOLGÁJA

  • Varrior
    22.9:32

    Az úgynevezett alaptörvényről maga Szájer Nyilatkozta melegen 😀 hogy azt ő „egyedül szerkesztette egyetlen éjszakai utazás során a Wiener Walzer Expressen egyetlen tableten”.

    Eszerint te őt gondolod oly „egyszerű embernek”, avagy ama „bizottság” tagjait…

    Valaki hazudik, az biztos.

  • O1G.66
    20.9:00

    Nem hinném, hogy a vezérbika, vagy pláne a vezérkos olyan dicsérő

    jelző lenne egy népvezérre nézvést, hisz abból az is következik,

    hogy O1G-t csakis marhák és birkák tömege követi pl.az únevezett’

    Békemeten.

  • málnaszőr, van ismereted a szerkesztés és a kodifikáció közti eltérésről?🤔

  • Göllner András Tanárúr
    20.2:58 védelmében

    Kedves András!

    Emlékszem a cikksorozatra, ahol képes voltál egy vérszerinti rokonodnak viselt szélsőjobbos – fasiszta – múltját leleplezve, a tanulságokat levonva és abból általános „mea culpát” tartani őhelyette is itt a mi KMH-nkon. Ez pedig részedről akkora . e m b e r s é g r e . vall, mely konzekvens elviséget csak tíz-ezrelékekben mérhető embertársunk mondhat a magáénak e Föld kerekén.
    (Sajnos a fantasztikus vallomást a KMH-n nem sikerült visszakeresnem. Javaslom Főszerkesztő Úrnak, az újra megjelentetését: mert példásan tanulságos)

    És, amit itt fönt felsorolsz azzal is egyet kell hogy értsek. Amikor a vádaskodók orra alá dörgölöd, igenis nehéz sorsodat, áthúzva vele koholmányaikat. a kezdésedet. Megdöbbentő és főleg azok után, amit itt az utóbbi időben már a fejedhez vágtak.

    Jómagam már anno, akkor is kommentben utasítottam vissza az ellened felhozott antiszemitizmus vádját az után, hogy abban a sorozatban Te már szigorúan leszámoltál az emberiség eme rákbetegségével… Amikor személyes humorral közelítesz erre a társadalmi kérdésre azt ők kihasználják és úgy állítják be, mintha te „faji” alapon csipkednéd őket, pedig csak a saját szó és tartalmi készletükkel tartasz elibük görbe tükröt.

    Másfelől szimpatikus számomra a Tanácsköztársaság emlékére kiadott könyved itt megjelent rövid recenciója is, bár még nem tudtam megvenni, mely forradalom emlékét szerintem is méltatlanul – persze nem véletlen’ – ásta el az Ellenforradalom és az orbanista Horthy-restauráció már eleve történelemhamisító főcsapás politikája, hisz ez a legfőbb célja,ami benne foglaltatik már a rendszer nevében is…

    Tetszik persze a munkásosztály iránti természetes vonzalmad is. Nemcsak Margit, de én is munkáscsaládba születtem és magam is hozzátok hasonló körülmények között műhelyben nőttem fel az itt oly sokat szapult szocializmus – nem kommunizmus – évei alatt. Azóta rengeteget tanulva, mint ahogy Te is, már nemcsak az ott megéltek alapján, de a szükségszerűségek ismeretében vagyok baloldali – eszemben és a lelkemben még mindig melós…

    Végül, csodálom a bátorságod és kívánom, hogy ezt a kitartásodat mindvégig megőrizzed. 🙂

    Baráti üdvözlettel: Voronyezs

  • Göllner András

    @ Málnaszőr

    A Vári úr gondolat olvasónak tartja magát. Az előbb már azzal hencegett az általam ismeretlen és idelenn álnéven kóválygó kis csákó, hogy tudja én mit gondolok magamról. Én már csak azt szeretném meg tudni, hogy ha ilyen jó gondolat olvasó, mondja már meg mit gondolt magáról a Szájer Józsi amikor vele és Orbán Viktorral pezsgőztünk Montrealban, egy fekete „stretched” limó hátsó ülésén és gyengéden megérintett a térdével ? (Én csak azt gondoltam, hogy „na ez meg mi vót”?)

  • Göllner András

    v Váriúr

    Csak neked, bucsúzásként, záróra előtt

  • Akadnak, akik pusztító gyűlöletüket elfedik, mint pl. Soros György, aki nem felejtve a Lupa-szigeti bujkálást, viszonzásul invazív kultúrájú „menekülteket” gondolt telepíteni Európába. Munkaerő szükségletnek nevezi őket, s köztudatba vezette a multikulturalitást. Ezek a menekültek nem nevezhetők a demokrácia elkötelezett híveinek.

  • DonGolo
    2022 március 23
    5:12 de.

    Ezerszer leírtam, mit csináltam ott, a Magyar Tudományos Akadémia keretein belül, az Interkozmosz műholdak
    építésének nemzetközi csapatában.
    Francia, Osztrák, Cseh, Lengyel, Román és NDK tudományos intézmények is résztvettek benne.Még fotókat is kitettem.

    Arról nem tehetek hogy szenilis vagy és hülyeségeket hordasz össze ezzel kapcsolatban.
    Vagy ha nem akkor a FIDESZ jól bevált lejárató technikáját koppintod Báyerzsótitól.
    Ezesetben viszont fogadd öszinte gratulációimat.
    Jó tanítvány vagy. Csak így tovább.

    Még hozzá tartozik:

    Végül még maga a NASA is besunnyogott az egyik projectbe.
    De az egy külön kacifántos történet, csak akkor vetem monitorra ha érdekel valakit.

    (Barátod a Kreml spicli Rodeo meg másik barátod Gabriel jobb ha kímélnek ebben)

  • Göllner András
    2022 március 22
    1:53 du.

    Kétségtelen.

    A Nemzetközi Munkásmozgalom ötágú vörös csillagát lejáratták annyira, amennyire csak lehetett.

    Azt hittem a kambodzsai Vörös Khmerek által, ötágú csillagos sapka alatt elkövetett iszonyú (kb 2-3 milliós) népirtásnál lejebb már nem lehet lealázni ezt a jelképet, de mégis lehetett.
    Lásd az Ukrajnában tömeggyilkoló orosz harcigépeken a jelzéseket.
    De láttam olyan, telefonnal felvett ruszki tankot is
    a háború első napjaiból, a CNN-en, amin a régi,
    sarló-kalapácsos lepedőnyi szovjet vörös lobogó volt.

    A probléma ott van, hogy a „szélsőbal” fogalma egybeolvadt a sztálinisták, maóisták, rákosisták meg más gennyedékek fogalmával. Nem lehet egyszerűbben fogalmazni.

    Nézd meg:
    Itt is foggal körömmel védik a vállalhatatlant, csak mert az oroszok csinálják.
    És gyűlölik a demokratikusan berendezkedett országokat, mert azok utjában állnak Oroszország mindenkori távlati céljainak,
    a Világuralom megszerzésének.

    Nem ébrednek rá ezek az itteni széplelkek :
    Nem az számít az oroszoknak hogy ki vezeti az Államot.
    Az Szk(B)p , vagy valami oligarchák,
    lényeg az OLTHATATLAN AMERIKA és EURÓPA GYŰLÖLET !
    Ami náluk pártállástól független, volt, van és lesz.

  • warrior
    2022 március 22
    9:31 de.

    Dehát ő mondta azzal a kis ereszen lehordott szájacskájával !

  • Cukihara
    2022 március 21
    8:07 de.

    Végigolvastam amiket róla írtál.

    Gyakorlatilag mocskos hazudozás az egész.

    Nem tudod alátámasztani egyetlen állításodat sem

    az itteni kb 10 évem alatt beírt szövegeom egyikével sem.

    Mocskos kis ócska hazudozó vagy. Mostantól figyelek rád.

    Te szemétláda.

  • Hm…mit találtam elsőnek heheh

    Cukihara és az ő „csendőrhumora”

    ****************************

    cukihara
    2017 február 24
    6:04 de.

    Figyelő írja, ill. kérdezi, hogy ” Mi a korhatár ? ”

    Nekem erről rögtön egy tőrőlmetszett, régi pesti vicc ugrik be, még ama boldog Horthy időkből:

    .

    A Konti-utcai Erkölcsrendészet előtt kurv@k bárcáért állnak sorba…

    Odamegy egy igen idős néni és remegő hangocskáján így szól az utolsóhoz…:

    – Miért álltok sorba, kedveskéim ?

    – Miért, miért nénike… hát cukorkáért… – veti oda neki a hátsó lány.

    – Nagyszerű, hát akkor beállok a sorba… – és beáll mögé…

    Néhány perc múltán az előbbi lány csodálkozva fordul hátra:

    – Na de nénike, maga ehhez már öreg… !

    Mire az:

    – Öreg, öreg !! Ugyan ! … Azért még én is elszopogatom…
    ***************************************

    Olvasgasd magad idióta.És kívánd vissza a régi szép időket.Biztosan akkoriban „szocializálódtál” )

  • Varrior
    23.10:55

    „Kodifikáció és szerkesztés”
    A horthysta {és az annak megfelelő NER} államrezon lényege:

    Amikor a magyar megbízott 1941-ben átnyújtotta a hadüzenetet az USA nagykövetének, az ezzel kezdte:

    – Mi Magyarország államformája?
    – Királyság.
    – És ki a király?
    – Az momentán nincs.
    – És ki van?
    – Horthy Miklós ellentengernagy, kormányzóúr őfőméltósága.
    – Értem, tehát van tengerük.
    – Nincs.
    – Van területi követelésük az Egyesült Államokkal szemben?
    – Nincs.
    – És kivel szemben van?
    – Romániával szemben.
    – És miért nem hajtják be rajtuk?
    – Azt nem lehet, ők a szövetségeseink.

  • Varrior!
    23.10:55

    Mint bennfentes, Áruld már el, hogy az . e s k ű s z e g ő . Orbanisztán-Öntársaság ama Alkotmány-buktatás óta . h á n y e z e r . törvényt, cikkelyt és külön rendeletet is kreált . k o d i f i k á c i ó . címén.

    A pandémia direkte jól jött e . k o d i f i k á t o r a i t o k n a k , mert az e címen bevezetett . r e n d e l e t i . kormányzás – magyarul semmi kodifikáció, oszt kuss(!) – szóval rendkívüli állapot, ill. „”veszély helyzet”” néven meghirdetett: mindent szabad „jogrend” alapján tudtak további sötét, politikai mahinációkat kreálni és végrehajtatni…

    Egyébként! Ezt az én orrom alá dörgölt értelmezési kifogásodat talán inkább az erről akkor nyilatkozó Szájer barátod szemére kellett volna vetned már ott, a Wiener Walzer ringató pullmann-párnáin … 😀

  • Többeknek: a Kanadai Magyar Hírlap nem klasszikus újság, jórészt hiányoznak belőle a sajtó-műfajok: a hír, tudósítás, interjú, portré, riport. Inkább afféle főrum, ahol magyar ügyekről beszélgetünk. Ki-ki képességei szerint. (Kivéve Révai Úr tudósításait, amiket mindig nagy élvezettel olvasok.)
    Van, akinek csak szitkozódásra futja, más meg fensőbbségesen fintorog a „lábvíztől”. Aztán mégiscsak lehet találni érdekes megközelítéseket.vagy épp vitatni való, hamis általánosításokat.
    Ezzel nem degradálom a KMH szerepét: szerintem a beszélgetés legalább olyan fontos, mint a profi sajtó. Nem véletlen, hogy profi lapok, rádiók is – meg persze a yuotube – a hivatásos megszólalók mellett szívesen alkalmazzák a beszélgetős műsorokat, amiknek nagy a népszerűségük.
    Nekem hiányozna ez a közösség – azok a tagjai is, akik nem értenek egyet velem. Azoknak meg köszönet, akik kijavítják a ténybeli tévedéseket.
    Szóval: Fel, dumcsira!

  • talalom
    2022 március 25
    6:30 de.

    kösz Margit de nem mindenki van beengedve, mert bizonyos geniális elemeket féltenek a valódi dumcsitól, mert ha olvassák, hogy tévedtek, akkor kirügyeznek sőt lombot növesztenek és azonnal el is hullattyák… ha ismered: USA Cancel Culture! neki hejetted is van véleménye és ezért a tiéd az smafú

  • Akik írták az Alaptörvény egyes fejezeteit, és akik a szövegszerkesztésben is részt vettek, tisztában vannak Szájer önfényező kijelentésével. A kodifikátorok (törvénykészítők) ezzel tisztában vannak. Mivel a legfelsőbb jogszabály kiterjed a magyar társadalom egészére, ezt egyetlen ember nem készíthette, nem is bírja elkészíteni.

    Amúgy kíváncsi leszek a sorsára esetleges ellenzéki győzelem esetén. 2/3 nélkül a lecserélése azonnal fölveti a törvénytelenséget.

  • Göllner András

    @ Geyza

    „Nézd meg: Itt is foggal körömmel védik a vállalhatatlant, csak mert az oroszok csinálják.”

    Nekem mondod? Látom és okádok is tőllük. De ezek nem szélsőbalosok, csak annak láttatják magukat. Ezek csak a Kinai Kommunista Párt, a Fudan egyetem budapesti csicskásaik. Subcommandante Marcos és a Zapatisták, a 19-es, 56-os magyar munkástanácsosok, Kassák Lajos, Duczynska Ilona, Nagy Imre, Bibó István, Mészáros István, ha ma élnének jól tökön is rúgnák ezeket a Marx álarca mögé befészkelt békemeneteseket. Ami késik, nem múlik. Én a Te helyedben lehajtanék az Adriára és eldugnék egy két döglött patkányt a Lady Mrd, és a Lady Artemi fedélzetén, hogy legyen mit szimatolnia azoknak a Fidesznyikeknek akik a magyar nép vérét idestova 12 éve szívják.

  • Fidesz békeharcosai:

  • Mai pártállami értelmiség:

  • Lehet nyugodtan hányni, de…
    1. Alapkérdés, hogy a háború formalizálásában, a reguláris hadsereg bevetésében a putyini Oroszorzág a vétkes és a felelős.
    Most úgy látom kb. őszre lehet tárgyalóasztalhoz kényszeríteni a feleket. (Hacsak el nem megy a világ esze, és formalizáltan be nem lép a katonai tömb hadviselőként a harcokba. Mert akkor nekünk, európaiaknak is egy lehetőségünk marad: Térdre, imához!)
    Őszre Putyin tartalékai kimerülnek – nemcsak az anyagiak, hanem egy ennél fontosabb erő, népe támogatása is elfogy mögüle. legalábbis jelentősen meggyengül az áldozatok ezreinek, meg a háború civil terheinek (áruhiány, élelemhiányt stb) hatására.
    Na, akkor lesz szükség a tárgyalást moderálók bölcsességére! Hogy ne engedjen a lihegő bosszúvágynak. Mert akkor úgy járunk, mint amikor 1920-ban a triaoni tárgyalók a háborút elkezdőket, majd elvesztőket (a Monarchia Magyar Királyságát) széttrancsírozták, és odadobták koncnak.
    Aki ezt „oroszbarátságnak” nevezi, szerintem téved. Vagy még rosszabb…

  • SchumackerLady

    Málnaszőr 25,5:08
    /Varriőr 23,10:55
    ˙

    2010.óta ORBÁN gyakorlatilag . r e n d e l e t i . k o r m á n y

    z á s t * gyakorol olymódon, hogy azzal a . m á g i k u s , a

    KÖVÉR vezette országházi . k é t h a r m a d d a l . bármit

    megszavaztat, hogy még a sz..ra is mondhassa, hogy az törvényes.

    Csakhogy ezt a törvényességet a magyarul ö n t ö r v é n y ű s é

    g n e k . nevezzük.

    Így működik tközt. az általuk úgymond’ „kodifikált” választási

    törvény-módosítás köteg is,amely a . n e m . k é t h a r ma d o

    s . szavazattöbbleteket premizálva, fiktív kétharmadban ismeri

    el. Vagyis ezekkel, mint pl. a határon-túli kettős állampolgári

    szintén-és anyagilag is premizált kedvezményekkel jól felpumpált

    vokshozamokkal a FID-SS ugyancsak a saját autoriter kétharmadát

    dagasztja tovább. Bár, mint kovász ez egy kissé büdös,de a Vezér

    mint tudjuk kicsire nem néz.

    E fals törvények körébe tartozik még, ahol a külföldön munkát

    vállalók szavazási lehetőségét teszi lehetetlenné azzal, hogy a

    gyakran száz kilométerekre található magyar külképviseletekre

    irányítja át őket személyesen szavazni. És ki tud élni ezzel ???

    Miközben a kettős állampolgárok számára még a – nem is postás

    által kézbesített(!!!) szavazólapos – ellenőrízhetetlen

    levélszavazását is lehetővé teszi, úgymond’ megengedi. Ennek

    keretében fordult elő 2018-ban több-ezer halott szavazó érvényes

    levélvoksolása…

    Csak remélni tudjuk,hogy e szándékos . a n o m á l i á k a t .

    legalább a választásokra kirendelt
    ˙

    . E B E S Z . . K O M I T É

    a maguk negatív súlya szerint,nemcsak

    etikai szempontból veszi majd figyelembe.
    ˙

    .

    * HILER Adolf is a jelölését(!) követően, azonnal egy ún. >felhatalmazási törvényt< [micsoda névazonosság a mi 2020-asunkkal] kodifikáltatott a GOERING elnökölte Reichstag- "kétharmaddal"(!), ami megnyitotta az utat a Fü hrer tisztán rendeleti kormányzása előtt. Egyszóval ugyanaz a weimari naivitás söpörte el ott is a demokráciát 1933-ban, mint nálunk a buta rendszerváltóké 2010-ben…

  • Még egy dolog: aki meg „oroszbarátságától” Kárpátalja visszaszerzését reméli, nemcsak gonosz, ostoba is.
    Elgondolkozhatnának a magyar menekültek olyan megnyilvánulásain, miszerint nekik a szovjet időkben ment a legjobban a soruk…

  • Rodeo11 2022 március 25 8:34 de.

    Te, magadat különlegesnek tekintő szörnyen arrogáns, beképzelt kis pöcs. Kész röhej vagy! Télakolj el innen a KMH oldalairól te beteg gyerek és menj hasonlóan ‘tehetséges’ emberek társaságába akik talán kiváncsiak lesznek hallgatni a borzalmasan unalmas, se füle, se farka süketeléseidet!

  • BENDEGUZ :
    Bár Lenint és Sztálint nem, de mégis igaz hogy a Kreml
    a Világháború után mindig is a méregkeverés nemzetközi központja volt:

    https://index.hu/kulfold/2022/03/26/putyin-alkalmazott-mergezes-elbocsatas/

    Mondjuk..a CIA is akart ilyesmit csinálni:
    Az volt a terv, hogy Fidel Castronak, (akiről tudható volt hogy erős szivar-rajongó) olyan szivarokat szerettek volna suttyomban bejuttatni az irodájába, amiket előzőleg olyan szerrel preparáltak, amitől kihullik az áldozat arc-szőrzete.
    Úgy gondolták a CIA-nál, hogy ettől majd jóóól elveszíti a népszerűségéet hehehe

  • SzundiMandi
    2022 március 25
    8:22 du.

    HEHEHEEEEheeehehEEHEHEHE..GYŐZIKE..HEHEEEHHehehhhHEHEHEHEhh

  • Göllner András
    2022 március 25
    6:44 du.

    Ne aggódj,k már jóóól elsűlyesztették „Lady Anastasia” nevű,
    a legnagyobb SZUPER-OLIGARCHA* három emeletes luxusyach..nem is..luxus-magán-óceánjáróját !!

    A „tett” végrehajtója anno főgépészmérnökként
    szolgált a kéj-hajón. Most az Ukrán Hadseregben szolgál.

    * Legnagyobb Szuper-Oligarcha :
    A hajótula..izé .. a volt hajótulajdonos a
    ruszki HADIIPARI KATONAI KOMPLEXUM hatalmassága.
    Mindenben érdekelt: Fegyvergyártás, fegyverkereskedelem
    és fegyver-csempészet minden kis szar diktatúrának, aki le akarja gyilkolni a saját lakosságát és enged a ruszki befolyásnak. Szóval egy Világmocska az illető.

  • Auróra Borealis

    Talalom
    25.6:30

    Már bocsika – persze csak így dumcsizva – de nemcsak a cikkeid alatt közölt önéletrajzodban hivatkozol újságírói mivoltodra, hanem időnként más írásaidban is sőt. A margón elhelyezett „szerzőink” hasábon is állandó és rendszeres szereplő vagy.

    Ergo, végsősoron elismerve a fenti, nem is oly súlyos kritikákat mégse hivatkozhatsz arra, hogy-úgymond, különben

    „többeknek a Kanadai Magyar Hírlap nem klasszikus újság”,

    hogy aztán a”Révai tudósítások”feldicsérésével majd az összes többire mindjárt fekete fátylat boríthass s ezzel az egész, benne a magad teljesítményét is, jó alaposan lenyomhasd a vízszint alá…

    Megjegyzem, a számodra külön élvezetet okozó Révai tudósítások, a maguk feltűnő és tüntető függetlenségükkel, az olvasók minimális érdeklődésétől kísérve – max’2-10 kommenttel – követve csupán az úgynevezett >termékmegjelenítés< műfaját "gazdagítják"
    😀 , amelyek szerintem sem illenek bele az itteni, 50-60, sőt a 100 kommentet is hozó elvi(!!!) cikkek néha viharos szupercellájába…
    – Na persze ritka kivétel, amikor Révai úr mégis, egy politika-közeli(!) happening-rendező, esetleg államtitkár, vagy miniszterlnöki projekt különmegbizott szavainak a felidézésével, plusz még fotós kiemelésével is biztosítja őt a maga személyes lojalitásáról. …De hát végsősoron ő is csak emberből van…

  • Auróra Borealis

    utóirat
    Talalom
    részére

    Ez >a KMH nem is hagyományos újság<

    olyan Aesopusos; A róka meg a szőlő-

    re hajazó rém-bölcs kifogás … 😀

  • Göllner András

    @Geyza

    Félreértettél. Én nem az Ukrán testvéreim harciasságának hiányossága miatt aggódom – arról itt helyben értesülök, hisz egy csapatban focizok velük. Én a magyar baloldalnak (hogy most a jobb oldalról, vagy annak neolib oldalárol ne beszéljek) amely megin’ a Ruszki medve seggét nyalja, a régi, Sztálinista, rendszert, a romokba dőlt Szovjet birodalmat siratja, miközben 12 év óta lószart se volt képes az asztalra tenni aannak a rendszernek a felrobbantása érdekében, amely elsősorban a magyar munkások és parasztok fejét és lelkét kurta szét hazug dumájával és cselekedeteivel.

    Engem nem érdekelnek a Ruszki luxushajók. Ukrán barátaim azokkal megteszik azt amit meg kell tenni. Én a magyar gengszterek luxusjátékainak gusztustalan fittogtatása miatt aggódok, azokért a közös nemzeti és kulturális kincseinkért amelyeket az O1G szétosztott a haverjai közt, kiemelt a nép felügyeleti kőréből, hogy annak már csak a szar maradjon a látáskörében, meg egy két lábvízkereskedő idelenn. Világos?

  • Pityi Palkó
    2022 március 26
    4:19 de.

    nem szoktam az ijeneket, mint „pityi” másnak nézni, mint pitiánernak, a karaván halad a pitiánerek ugatnak

  • Orsós Elemér

    talalom
    2022 március 26
    4:17 de.

    Kárpátaljának a trianon előttihez képest már csak történelmi és kultúrális nosztalgia értéke van, mert sikerült az utóbbi 102 évben előbb Csehszlovákia majd Ukrajna mindenféle szempontú legleamortizálttabb régiójává szegényíteni, de azért nem ártana legalább enyhe engesztelés képen az 1991-es -máig érvényes- kárpátaljai autonomia népszavazás eredményeit a háború lecsengése után a nyerteseknek figyelembe venni!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 25
    8:22 du.

    Ezt a hölgyet utoljára leborotvált frizurával láttam, azóta csak a haja nőtt! 😀

  • Göllner András
    2022 március 26
    12:11 du.

    Hát sajnos…
    De talán most változni fog valami.
    Azthiszem kissé túltolta most a BICCIGGLIT a Fáraó.
    És nem jött be neki amire számított, az ukránok offenzívában vannak. Erre a hírre vártam napok óta. Remélem megsem állnak
    Ukrajna IGAZI határáig !! Beleértve a Krimet is.

  • Rodeo11
    2022 március 26
    1:08 du.

    Nálad meg már csak a bálnaszar van lejjebb, mert az leszáll a tenger fenekére. Te meg a csatorna aljáról próbálsz feljönni a Napvilágra, de csak undort váltasz ki.
    Leszámítva a hozzád hasonlókat.

  • SchumackerLady
    2022 március 26
    4:14 de.

    Ne reménykedj… : (

  • Auróra Borealis

    Talalom
    26,3:55
    26,4:17

    Ez a beszéd. 🙂

  • Hát ennek is eljött a napja.
    Emlékművet avattak a Fehérterror gyilkosainak :

    https://444.hu/2022/03/27/a-mi-hazank-rongyos-garda-emlekmuvet-avatott-asotthalmon

    Mijöhet még ?
    Eichmann szobor a Hősök terén ?… Vagy mi ??!

  • Schumacker 26.4:14
    és Geyza03.26.2:42

    Reggel a rádióban félfüllel hallott friss értesülés szerint; az

    EBESZ illetékese, a többletszavazatok úgymond ” premizálására ”

    konkrétan azt nyilatkozta, hogy „a magyar választási jogszabály,

    vagyis a pálya erősen a FIDESZ javára lejt”.

  • Orsós Elemér

    butella
    2022 március 28
    7:42 de.

    Sajnálatos hogy nemcsak a fasiszta Magyarszágon, hanem a civilizációs példakép Franciaország és Anglia is aljas módon premizálja a nyerteseket, mégpedig olyan pofátlanul hogy a francia rendszerrel 3/4-es, míg az angol rendszerrel 4/5-ös parlamenti többsége lett volna a fidesznek! De persze ez nem EBESZ téma! Ráadásul a jó franciák és angolok ezt az ajándékozást azzal az átlátszó indokkal magyarázkodják hogy, ezzel akarják elejét venni a belgához hasonló kormányválság dömpingeknek! 😀 Mellesleg az EBESZ képviselőinek irányított elfogultságáról is érkeztek már kritikák! 😀

  • butella
    2022 március 28
    7:42 de.

    Igen, ezt szóról szóra így olvastam.

    Jót röhögtem rajta…persze csak kínomban.

    Hogy méltóztatott rájönni, akárki is követte el az írást.

  • Göllner András

    @ Geyzuka

    Köszi azért a MÚOSZ-tól származó nyilatkozatért. Velem is probálkozott itt Montrealban a TEK egyik helyi kis seggdugója egy ilyen allínterjút készíteni (érdekes képen őt is Gyurinak hívják és egy Izraelita álarc mögé bújva szállítja jelentéseit Orbán csapatának a NER montreali ellenfeleiről. Ez a Gyuri nem lábvízkereskedő hanem szarkeverő. Mióta figyeli a seggét a kanadai lovasrendőrség, és tudja, hogy mentve az összes kommunikácó vele kapcsolatbn egy biztonságos helyen, óvatodsabban mozog a csákó. 🙂