A mindenható ember

2022 március 21 9:41 de.70 hozzászólás

Mottó: Gounod: Faust – Mefisztó rondója

Zűrzavar van bennem. Gondolati zűrzavar. Már megszoktam. Néha próbálok rendet rakni a fejemben, de a takaros polc, akár a franciakert rendezett pompája riaszt, pedig szép a rend, és nem mesterségesebb, mint kertem természetutánzó káosza.

Fejemben a zűrzavar, a gondolati káosz, (a rend hiánya) és a megértés vágya. Vágy a rend iránt. Amikor gondolataimmal a világ bonyolultságát próbálom leképezni teljes a csőd, amikor a káoszt jelenség-ok-
okozattá egyszerűsítem, elkap a kétely (vagy a röhögés): mi az ok és mi az okozat? Mikor válik az ok okozattá? Kölcsönhatásokról van szó, mondom és lapítva elindulok a káosz felé.

Képforrás: Telex

Az ohm törvényt, az I=U/R -t magyarázom egy iskola óraadó tanáraként. Az ok-okozattá egyszerűsített világot, a hármas tagoltságú rendet. Milyen egyszerű, ám mennyivel nehezebb megérteni a 11 éves Szita Bence gyilkosát, a féltékenységtől gyötört asszonyt, vagy a szép-tekintetű úszószövetségi elnököt, aki profi módon „tiszta kézzel” gyilkoltatja meg ellenét, pedig fontos lenne őket megérteni. Megérteni azt a lelki folyamatot, ami engem, a szeretni tudó embert gyilkossá tehet.

A kerek képűt aki ma ezrek gyilkosa, őt is meg kellene érteni, őt és híveit, az összes mindenható embert. Megérteni hazánk, és környezetünk mindenható embereit. Igen a mi környezetünkben élőkét is. Meg kellene értenünk őket, fel kellene tárnunk tetteik belső okát. A gyerekgyilkos szerető, a szép tekintetű úszómenedzser, és a nyolc méteres asztal mögül tárgyaló tömeggyilkos lelki nyomorát, nehogy mi is elkövessük bűneiket.

„Eladó az egész világ.”

Minden megvásárolható: piac, tisztesség, szerelem, ember. Aztán bekövetkezik az ördögi váltás: A megvásárolt piac korrupcióvá, a megvásárolt tisztesség gazemberséggé, a megvásárolt szerelem prostitúcióvá (szexrabszolgasággá), a megvásárolt ember emberi erőforrássá (szolgává, rabszolgává) válik.

A lélek nyomora

A féltékeny szerelmes, a piacát féltő szép-tekintetű oligarcha, a nyolc méteres tárgyalóasztal mögött reszkető félelme az ok, vagy inkább gyávasága? A gyávaság, ami a lélek kudarca?

Aki a félelmét nem képes legyőzni az gyáva, és a gyávaság kevélységgé „nemesül”, aztán a kevély, tekintetét felemelve mutatja a világnak: lássátok, ki vagyok(!) és odacsap. Odacsap a rokkantnyugdíjasra, a faluvégi cigányra, hajléktalanra, autójában ülő ellenfelére, háborúban pedig ártatlanok millióira.

Páncélozott autójából, testőri bólintására kilépő golyóálló mellényes gyávasággá érett félelme számomra ijesztő, ahogy költői kérdéseire bólintást kapó mindenható emberek magánya is. Félelemtől reszkető, bólogató tanácsadók közt magánzárkában élnek ők, szájukból a halál szele száll. Nézzünk körül, keressük őket, és óvakodjunk tőlük! Nem vezérek, hanem elesett emberek ők, ne nekik segítsünk, hanem rajtuk, fosszuk meg őket hatalmuktól, ne legyenek ők mindenható emberek!

„Eladó az egész világ.
Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.”

70 hozzászólás

  • Sajnos nem ilyen egyszerűen a „kerek képű” gonoszságára való leegyszerűsítés a háború oka, hanem a 8 éve pont erre való provokálásé, amit ippeg azok szponzoráltak a legsunyíbban akik ma az embargó megvakult öngyilkos élharcosai! 🙁 A refrén viszont kiváló, de nem erre a két jól bepalizott átvertre értelmezhető, hanem a röhögő harmadikra vagy harmadikakra!

  • „arulja penzert, s cask a gazember probalja megvasaROLNIaz egesz vilag”.

    De csAk a gazember ohajtja elarusitani vagy megvasarolni penzert, a tisztesseges a kepessege es szorgalma alapjan sikereskedik, ahol az leheto, persze a gazember tarsadalmakban az elekpzelhetetlen, mert minden a gazemberek tulajdonaban es hatalma alatt letezik.

  • Orbán nem golyóálló mellényben szokott disznóöléskor kolbászt töltögetni, sőt Putyin se így dzsudózik hetente kétszer a sportcsarnokban.. Gyurcsány mellénye felől Klára asszonytól kellene érdeklődni. Márkizajnak pedig biztosan nem kell hordania majd,- arról a DK gondoskodni fog….

  • Marha meggyozore sikerult ez a teljesen civilizalt szoveg 😀 Nem artana mar a kontinensen tartani

  • Orsós Elemér
    2022 március 21
    10:59 de.

    12 pont.Minden szavadra.

  • D.Bernstein
    2022 március 21
    1:02 du.

    Honnan tudod?
    Te vagy Orbán öltöztetőnője?

  • Oroszország ellen nem most hanem már akkor kellett volna meghozni ezeket az intézkedéseket, amikor Szíriában csinálták ugyanezt.

    Vagy inkább akkor amikor egy , a Putyini titkosszolgálat által szervezett , de a csecsenekre fogott moszkvai terrorista provokációt azzal torolt meg a „dicsőséges orosz hadsereg” révénh, ogy a független Cecsenfőld fővárosát, Groznijt
    a FÖLDDEL TETTÉK EGYENLŐVÉ és
    MEGSEMMISÍTETTÉK A CSECSEN CIVIL SZFÉRÁT !!!

    Sajnos a Világ e két esetben félrenézett.

    De az eseteket felírták. ÉS azt is hogy a ruszkik Putyin országlása óta bajt kevernek a Világban, fájdalmat és könnyeket okoznak akiknek csak tudnak. Pusztítanak mindent ami emberi.

    Az USA által adott kiváló új játékszerból, az INTERNET-ből csatateret csináltak. Belepofáznak más emberek, más országok dolgaiba. Befurakodnak mindenhová és támogatják a nemzetközi neonácizmust zavarkeltési célból.

    Menekült-válságokat idéznek elő, majd terrorcselekményeket szerveznek és ráfogják a menekültekre azért, hogy vbelpolitikai válságokat idézzenek elő.
    Ebben hű társuk a rengeteg marionett-figura szerű neonáci szerte a Világon, kezdve Donald Trumppal,
    befejezve Le Pen-nel.

    Most BESOKALLT a Világ, erről van szó. Elég volt !!

    A ruszkikat ki kell lökni mindenhonnan. NET-ről, a gazdaságból, a biznisz világából, mindenhonnan.

    Ezt a szankció-áradatot egyhamar nem fogják kiheverni, arra bárki mérget vehet. Remélem legalább addig, amig a most tizenévesek, akik pontosan tudják mit művelnek Európa közepén ezek a megvadult barbárok, élnek !

  • Igen – besokallt a világon belül a fehér ember faja – azon belül Európa melynek köszönheti a világ a mai állapotát – itt a tudás által létrehozott technikára és kulturális értékekre gondolok, s akkor nem lett le becsülve más kultúrák elismerése – pl. Kína a sok közül..papír – puskapor stb. feltalálója… akkor amikor vannak akik azt híresztelik, hogy megvadult barbárok (rossz értelemben ) – élnek…. ott! ami igaz is már mint ami a megvadulást illeti – könyörtelenül felszámolja az okot és az okozatot egyaránt, ami ide juttatta! – mert fehér faja létének érdeke – mint ahogy Putyin mondta, ha az orosz embernek nincs létjogosultsága a földön élni…. – akkor senkinek sincs = ami egyenlő az újbóli Ádám és Évától való kezdéssel!
    Minden ezzel szembeni felfogás véleményem szerint a háború fenntartása és kivitelezését szolgálja – Putyin nem elkezdte ha nem befejezi a háborút, ami valóban sok ártatlan emberi életekkel jár , mint minden háború! – ha a gonosz ellen áll, és nem teszi le a fegyvert békésen megoldva e konfliktust!


    id. Kiss László

  • Orsós Elemér

    A mérvadó okos cseh politikusok már egy Csajkovszkij operát is jól megbojkottáltak! 😀 Istenem, mit hagytunk ki, ha ezt Jaroslav Hasek is megérhette volna, akkor most a kihagyhatatlan Svejk után még egy billiáns leleplező szatírával is halálra röhögtethetne bennünket! 😀
    Állítólag a „Cárnő cipellője” negativ érzelmeket válthat ki! 😀
    Mondjuk ez a szankció belőlem igen, mert eddig a csehekről nagyon jó véleménnyel voltam! 😀 Most akkor kezdjem el én is Haseket, Hrabalt, Dvorakot és Menzelt bojkottálni? Egy frászt!!!

  • Orsós Elemér

    Szerintetek ha lecseng ez a háború mennyibe fog kerülni a kijevi McDonald’sban egy hamburger, 10 rubelbe vagy 3 dollárba?

  • Geyza,
    amikor Szíriában kitört az Aszadista polgárháború 2011-ben,az amerikai hadak,gyalogosan,levegőben és vízen jelen voltak.Az Aszad elleni felkelés,polgárháború kitörése után+-5,6 évvel később az amik kivonták csapataikat és az oroszok akkor töltötték be a képződő űrt.Azóta chemiai harcviselésről sem hallottunk.
    Egyébként a szíriai sebesülteket világnézeti különbség és SZENT KÖTELESSÉG nélkül,a mi kórházainkban izraeli orvosok gyógyították meg és mentették meg életüket százszámra.(Figyelembe veendő,hogy Szíriával szemben mi ellenségek vagyunk és nem áldozatok, mint a II.V.H.-ban és az előtte pogromok által minket gyilkoló ukrán hősök népével szemben.)

  • Orsós Elemér

    Klicskó úr Kijev hős polgármestere Sraßburgban melldöngetve, nyomatékosan kijelentette: az utolsó ukrán koldusig ki fogunk tartani! Így: fogunk és Straßburgban! Vajh a legfőbb -Nobel békedíjra jelölt- vezér melyik külföldi titkos studió bunkerben kiabálja lelkesítőn hogy, „utánam”!!??? Aki mellesleg szerintem egyik végkifejlet esetében sem kerülheti el jól megérdemelt jutalmát, mert ha az ukránok nyernek, akkor a maradék koldustól, ha meg az oroszok, akkor a gazdáitól fogja kapni az elismerést, nehogy öntelt nárcizmusától elkábulva valami hálószoba titkot elkotyoghasson!

  • Orsós Elemér
    2022 március 22
    3:48 du.

    Elemér

    ez ojan Pathetikus!

    tudod ugye, hogy ma, holnap és holnapután {ezutóbbi Lengyel USA főtalálkozó a megoldandó hejzetükről}

    sok mindenről lesz szó, de az USA nemzetbiztonsági elnöki főtanácsadója Sullivan azt mondta hogy ez a tárgyalás sorozat € energibiztonságáról lesz szó amit USA akar megoldani, az ismert tények alapján van neked erre valami ötleted? {Yamal elzárva} nem kellene megkérdezni Zelenszkiy-t? a japán parlament és az olasz parlamenti haknijai között adhatna szaktanácsot, ő most úgyis VILÁGSZÁM

  • Gyuri nekem te ne magyarázzál itt ameriakiakról meg miegyebekről Szíriában.

    Teljesen világos, ha leverik a véreskezű Asszád rezsimjét,
    akkor a Golán mindenképpen izrael része maradhat jövőbeli bonyodalmak nélkül. Most, hogy azt a patkányt az oroszok
    „baráti és elvtársi, a szíriai munkásoknak és dolgozó népnek nyújtott testvéri segítsége” révén Putyin leverte és a szír nagyvárosokat a földdel tette egyenlővé* , irdatlan menekülthullámot gerjesztve,
    Asszád -ha megerősödik ruszki segítséggel- bármikor fegyveresen visszakövetelheti. Akár Izrael ősellenségével, Iránnak a segítségével is.
    Lásd : Újabban iráni támaszpontok tűntek fel a Golán szír oldalán.

    Úgyhogy Gyuri térj észre és értsd meg Izraelnek nem a ruszkik hanem az USA az igazi barátja . Még ha most valami miatt a ruszkikat véled fontosabbnak is.

    *Szír nagyvárosok földdel való egyenlővé tétele :
    Tele van a Youtube olyan, mobiltelefonokkal készített kis videókkal amiken a ruszki páncélosok még a romokat is szétlövik, miközben szír családok rémülten menekülnek. Az apa viszi a négy éves gyereket, a felesége pedig kettő nylon-szatyorban azt, ami megmaradt nekik.

  • Orsós Elemér

    Uram-atyám, mi lesz velünk itt az eminens EU-ban ha még a Mengyelejev táblázatot is betílcsák? 😀

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 március 23
    5:51 de.

    „{Yamal elzárva} nem kellene megkérdezni Zelenszkiy-t? a japán parlament és az olasz parlamenti haknijai között adhatna szaktanácsot, ő most úgyis VILÁGSZÁM”

    Zelenszkijt mindenképen, mert ő a helyzet kulcsa, a többi csak mellékszereplő!

  • Geyza,
    sok mindenről tudsz,de azért annyira nem lettél beavatva Izrael ügyeibe,hogy ilyen határozottan biztos legyél a Golán fennsík és Szíria valamint Izrael témájában.Elárulok Neked(amit általában nem szoktam)egy nagy titkot:soha senki védelmére nem reflektáltunk.Ma sem. Képzeld el,hogy összes háborúnkat egyedül nyertük meg.Az összes felszabadított területek önerőből maradnak a Mieink.Ha tetszik a nagyfiúknak,ha nem. Akkor is,amikor Samu bácsinak nem tetszik.A Micimackó nem kifejezetten a barátunk,de nem brummog!A perzsákat pedig igyekszünk egyedül is vissza szoktatni a szőnyeg gyártásra.Ezen túlmenőenmég valami:Nálunk a politika az életben maradásról szól.Ezért kénytelen-kelletlen állandóan rá vagyunk szorulva újabb és újabb eszközök sikeres kifejlesztésére.Ilyen pl az általad vaskupolának nevezett vas- Ököl is,amit merő SZENT KÖTELESSÉGBŐL csak az ellenségeink kaphatnak meg,mint már előzőekben is írtam Neked,ÉLESBEN!Azért pedig,hogy a szived csücske épségben maradjon esetleg próbálj meg egy levelet írni az izraeli kormánynak címezve.Ne Nekem,mert Én azért nagyon kis pont vagyok ahhoz,hogy kardiológiával foglalkozhassak.

  • ‘Nézzünk körül, keressük őket, és óvakodjunk tőlük! Nem vezérek, hanem elesett emberek ők, ne nekik segítsünk, hanem rajtuk, fosszuk meg őket hatalmuktól, ne legyenek ők mindenható emberek!’

    Április 3-dikán meg kell állítani ezt a felcsútról a Várba felkapaszkodott, O1G volt kommunista titkár, tolvaj műparasztot!
    Szégyen és gyalázat, hogy Magyarország egy mocsok, tolvaj, hazug, szélhámos falusi suttyó fogságában van, ki sunyi, ördögi ravaszsággal álcázza magát !
    Szélhámosokra két dolog jellemző. Az egyik, hogy előbb-utóbb mindenkit átvernek, elárulnak. A másik, hogy végül lebuknak.

  • Mai hír:
    Nem elég hogy a vadállat russzkik nőket erőszakolnak a megszállt területeken, gyermekeket rabolnak el, fosztogatnak gyújtogatnak, a tiltakozók közé lőnek,

    MÉG TEMETŐKET IS SZÉTLŐNEK !!!

  • Valami patkány ruszki nagykövetet vagy szóvivőt megkérdeztek mi a véleménye az atomfegyver bevetéséről Putyin által.

    A szemét válasz:

    -Miért ne? Ha provokálják ?
    Különben is az ukránok saját magukat bombázzák hogy az oroszokra foghassák.

  • Lángolnak a megszálló ruszki flotta hadihajói Berdyansk kikötőjében.

    Úgytűnik hatni kezdenek a nyugati fegyverek.

    Hát igen..az a fránya HADIIPARI KATONAI KOMPLEXUM.

    Amitől az idejáró Putyinbarát szélsőbalos vélemény-firkászoknak KOMPLEUXUSAIK vannak hehehehehe

  • „A remény hal meg utolsónak”.
    „Az álmokból azért van a felébredés,hogy éljünk a való életben!”
    (Vitéz Mányokrekettyénpölöttyénpattyáni gróf Senki Alfonztól idézve.Nem Rejtő Jenőtől.)

  • Orsós Elemér

    Nem csodálkozom hogy az izraeliek kiakadtak egy echte ukránra:

    https://neokohn.hu/2022/03/24/zelenszkij-nem-zsido-hos/

  • Orsóskám:

    Nem kell átesni a ló tulsó oldalára, csak mert most egy
    pszichopata maffiózó leuralta egész Oroszországot.

    Sajnos most mindenről ami orosz, ezek a horrorisztikus
    képsorok jutnak mindenki eszébe, aki nem a Kormányszart fogyassza.

    De vannak nagyszerú orosz emberek is. Akik vagy börtönben vannak jelenleg, vagy csak nem mernek szólni mert tartanak a putyini hatóságok terrorjától. De vannak. És állítom egyre többen lesznek.

    Csak addig még nagyon sok ukrán fog meghalni, nagyon sok ukrán kisgyereket fognak elrabolni szüleiktől hogy a ruszki maffia aztán eladja őket kitudja hová és kinek, nagyon sok ukrán leányt fognak megerőszakolni és aztán a Sötétség Birodalmába hurcolni hogy prostituálja őket a Putyini Maffia, nagyon sok ukrán privát-otthont fognak a földdel egyenlővé tenni és nagyon sok ukránt fognak deportálni ruszki gyárak rabszolgáinak.

    Folytasd a maliciózus be vagy kiszólásaidat.Jól állnak neked.

  • A jelenlegi ukrajnai népirtást és az ukrajnai társadalom elleni bűncselekményeket csupán gonosz lelkű diktátorok képesek kigondolni és megtervezni. Az Ukrán népirtást Putin kormánya szándékosan tervezte és szervezett erőfeszítésekkel követik el, mert csak az tud elegendő eszközt és képességet összegyűjteni az ilyen nagy léptékű erőszak végrehajtásához. Ilyen bűncselekmények csak is autokratikus körülmények között történhetnek. Bár természetesen minden országban megtörténhetnek rossz dolgok, a világ történelme többszőr bebizonyította, hogy csak a diktatúrák követnek el szándékosan ilyen iszonyúan kegyetlen, tömeges atrocitásokat. Ezért fontos, hogy a társadalmaknak – mindenhol – ébernek kell lenniük, valamint folyamatos oktatással, erős, egészséges liberális democráciákat építeni és fenntartani, amelyek nem esnek áldozatul aljas, ördögi ideológiáknak.

  • gyuri10
    2022 március 23
    12:56 du.

    Csak amennyit a megjelenő hírekből megtudok.
    Izraellel kapcsolatban általában mindenféle hírt elolvasok, kivéve a büdösnácik acsarkodásait.
    (Nomeg a Thürmergyula általi komolyabb taglétszám nélküli posztkomcsik makogása sem érdekel.Van ezekből bőven itt is.)

    Valahol azért meglehet találni a valóságot.

    Ezt a módszert haználják a titkoszolgálatok is,
    a neve : Fehér-hírszerzés. Sokat meg lehet ezekből tudni.

    Mindenesetre nagy örömömre szolgál hogy Izrael tartja a Golánt és ideges szoktam lenni mikor olvasom hogy a kerítés túlfelén mozgolódnak a rongyfejű iráni gyilkosok.

    Legalább annyira, mint most, hogy a Sötétség Birodalmának eszement nagyura elkezdte nyújtogatni a véráztatta karmait az ÉN HAZÁM felé !
    És nagyon úgytűnik, az itteni (ismételten hazaáruló) vezetőség szívesen át is játszaná neki, csakhogy hatalomban maradhassanak.

    Még egy dolog:

    Azért akkora blődséget ne mondj hogy a Nyugat nem segíti Izraelt a rongyfejűek ellen.

    ’67-ben mi volt ? EGYEDÜL a NATO tag Törökörszágból tudott csak Izrael üzemanygot kapni az Arab Világ irdatlan, felvonuló hadseregei ellen. Kerozin nélkül ugyan nem sokat értek volna az Amerikától vásárolt F86-osok. De lehetne folytatni.

    Legutóbb a kiváló Patriót rendszert kapták meg.
    Izrael mindent megkap a Nyugati Világtól, amire szüksége van.

    Az hogy az ENSZ seggfejei miképpen itélik el jogos önvédeli harcában, senkit nem érdekel igazából.
    Kiafaszt érdekel, hogy pl. a hadsererg nélküli Burundi fantasztikus maskarában parádézó hadügyminiszter-csírája mit ugat a napszemügéje mögül ?

    Az is igaz hogy az előző miniszterelnök meglehetősen gerjesztette a feszültséget. Gondolom azért hogy megmutathassa ő a Haza Megmentője.
    Mint most a Hungarofáraó.

    A félkegyelmű félnáci Trump felmondta az iráni atomalkut.
    Mire Irán nekiállt gőzerővel folytatni a rohadt atombombájának a fabrikálását.

    Így is ki fogja faragni, ha kell fábol is, mert mindenképpen el akarja pusztítani Izraelt.

    De (mivelhogy az USA Izraelbe helyezte át a nehéz-lézerek fejlesztését) addigra talán Izrael ipara eljut odáig hogy még a Föld légkörén kívül megsemmisíthetik azokat a szarokat. Talán !

    Jelenleg versenyfutás folyik az ÉLETÉRT a Sötétség Birodalma és csatlósai, meg liberális, demokratikus Szabad Világ között.

    Véleményem szerint a ruszkik azért vetetették be teljesen értelmetlenül a legújabb fegyvereiket Ukrajnában, mert titkoszolgálati módszerekkel addig provokálták a kibillent idegrendszerű Putyint, amig meg akarta mutatni a képességeit.
    (Például elkezdetek lekicsinylően nyilatkozgatni a Sajtóban, hogy az Orosz Hadsereg kifogyott a modern fegyverekből és már csak területpusztításra alkalmas „buta-mombáik” vannak.
    Azokkal erülködnek.Ezt nem tűrhette a Kreml megbuggyant ura.

    És mindenki biztos lehet abban is hogy azok a célterületek, ahol várhatóak voltak a ruszki rakéták, jól meg voltak tűzdelve rádiótechnikai meg lézeres távmérő rendszerekkel.
    Mostmár elegendő ismerete lehet az USA.nak arról, miképpen kell ezek ellen védekezni.

    Különös módon, az orosz harci rakéták hatvan százaléka besül. Nem robban fel. Ez sem lehet véletlen.

  • Pityi Palkó
    2022 március 24
    6:45 du.

    Vegyi fegyverek bevetésén agyal a Kreml ura.
    Legalábbis ezt rebesgetik mindenfelé.

    Nem lenne az első eset.

    Irakban már megmutatták mire képesek a Kurdok ellen.
    Igaz nem közvetlenül, de az mindegy.

    Szíriában is bevetették a tömegousztitó harcigéázt.

    Most Európa közepén tervezik, a nem Európába való ruszkik.

    Legalábbus erre figyelmeztet az USA hírszerzése.

    Eddig minden bejött ebben a háborúban, amire jóelőre figyelmeztették a Világot.

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 24
    6:45 du.

    Az ukrán népírtás nem Putyinnal, mégcsak nem is a 2013. október 21-i majdani Viktória Nulandos sütike és igéret osztogatással kezdődött, az csak olyan biztatás volt mint a mi 56-osunk, viszont a 2014. február 21-i mesterlövészes hamis zászló már ügyesen megadta a kezdő lökést a fegyveres puccshoz, amit jobbára eddig alvó, de most aktivitásra buzdítt banderista terroristákkal sikerült végrehajtani, olyan álnokul hogy ezek leghangosabban hatalmi ellenszolgáltatást követelői már abban az évben hálából vagy szószátyárságot elkerülendő, szőrén-szálán vagy kifordítva eltűntek, viszont sorra jöttek az összes kisebbséget érintő nyelvi és hatalmi poziciót kizáró törvények, amire a most önmagukat tökön szúró kollaboráns EU vezérkarnak még egy ejnye-bejnyéje sem volt. Naszóval, azért a lényeget -azaz a lavinát elindító első „ártatlan” hógolyót- nem kéne amnéziának tettetve elmimásolni!

  • Elemér!
    Kezd beérni az általad is előszeretettel fogyasztott propagandamédia elvtársaidnál:
    „Összevertek egy háború elől menekülő huszonéves ukrán férfit a származása miatt Tatabányán. A megvert fiatalember nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.”
    Remélem örülsz neki. 🙁
    https://24.hu/belfold/2022/03/25/orosz-ukran-haboru-ukran-menekult-tatabanya-osszevertek/

    Másoknak:

  • Mo. előre megy nem hátra …. 🙁

    „Nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”, írta a cseh védelmi miniszter, és lemondta a V4-ek találkozóját”
    Jana Černochová cseh védelmi miniszter Twitterén közölte, hogy nem vesz részt jövő héten a V4-ek védelmi minisztereinek magyarország találkozóján.
    https://444.hu/2022/03/25/nagyon-sajnalom-hogy-az-olcso-orosz-olaj-fontosabb-a-magyar-politikusoknak-mint-az-ukran-ver-irta-a-cseh-vedelmi-miniszter-es-lemondta-a-v4-ek-talalkozojat

    Egyetlen ukrán megyében 11 orosz tankot foglalt le a rendőrség az azokat begyűjtő lakosságtól
    https://444.hu/2022/03/26/egyetlen-ukran-megyeben-11-orosz-tankot-foglalt-le-a-rendorseg-az-azokat-begyujto-lakossagtol

    Véget ért az EU-csúcs: az oroszt kiváltó közös energiabeszerzés mellett döntöttek
    https://hvg.hu/eurologus/20220325_EUcsucs_energiabeszerzes_oroszorszag

  • Orsós Elemér
    2022 március 25
    6:07 du.

    Elemér
    a pityikével se „vitázz” hagyd magukra „őket” megkapták Dappertutto -tól a „rózsaszínűben színjátszó szemüveget” és nem is tudják levenni {Dappertutto nem hüje, Ő az Ördög maga} odanőtt!
    az utolsó mondatodon van a lényeg, de Ursula & tsai még nem tudják, rajtuk meg Hitler álarc lenne ha nem lenne sminkesük? amit én tudok:

    DIES IRAE!

    na, ez van! hja, és minden ellenkező híreszteléssel szemben az ember nem mindenható, gyarló és esendő Hyeronimus Bosch festette meg azt ami most kezdődött…, na jó a tegnapi „értekezletekkel”

    ülj le és olvasd el Mégegyszer Ady: Új tavaszi seregszemle!!! ajánlott olvasmány!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 25
    8:02 du.

    Ez nagyon sajnálatos és egyáltalán nem örülök neki, viszont Téged vigasztaljon hogy, a nálunk sokkal civilizáltabbnak híresztelt filantróp németek meg az ott élő oroszokat gyepálják, arról viszont az általad kizárólagosan fogyasztott propagandamédia felejt el még álszemérmesen se sajnálkozni, még az is lehet hogy suba alatt heccelik is a bőrgatyás nácikokat! No, azért evvel a Nobel békedíjra felterjesztett fuvaros stílusu „diplomatával” sem dicsekednék, aki mellesleg sokkal egészségesebb lenne a „népére”, ha EU és USA fegyverek helyett, ugyanilyen szerény vehemenciával, holokauszt relativizálás nélkül békét, élelmiszert, munkahelyeket és legalább nagyon szerény magyarországi béreket követelne!

  • Ez a fiú nagyon jópofa.A baj,hogy még máig sem ért fel az agyáig (ami elég üresnek tűnik),hogy azok a”bizonyos cipők”az ő népének kollaborálásával is kerültek le eredeti tulajdonosaikról.Nézetem szerint Orbán Viktornak semmiféle kötelezettsége nincs az ukránok felé.Hacsak nem vállal felelősséget az ukránokkal egy-gárdában gyilkoló salosián pribékjeiért.Izraelnek is hasonló szöveget nyomott be,de egy tudatlan bohóc primitív követelései egyszerüen megmaradtak egy kínos röhögény aktusnak.Kár,hogy csak zoomban követelődzött az izraeli parlamenti képviselőktől.Átadtuk volna a Medránó cirkusznak.Úgy tudom ott keresnek szájtépő bohócokat.Már azért is,mert ott nem követelnek vasököl rendszert a paprikajancsik.

  • SzundiMandi
    2022 március 25
    9:25 du.

    Magyarországnak semmi köze

    {mégis áldozattá válik befogadva a yuk rajnai rencer elől fejvesztetten menekülőket saját költségre}

    az USA €-ban fojtatott kavargásának…

    majd azért szóljál nekünk ide KMH-n amikor megtalálják annak „kiváltását” amit Ursuláék idegen érdekek képviselőjeként eldobtak…

    a csehek is a többiekkel majd felébrednek

  • Geyza,
    ’67-ben mi volt ? EGYEDÜL a NATO tag Törökörszágból tudott csak Izrael üzemanygot kapni az Arab Világ irdatlan, felvonuló hadseregei ellen.
    —————————————————————

    1967-ben Törökország még nem is álmodhatott a NATO-ról.Erdogán valamikor 1997 körül lett,közvetlen megválasztása után felszólítva,hogy szüntessék meg a halál büntetést,mert még az EUba sem vesznek fel olyan rendszerű államokat, ahol bírósági itélettel még feldarabolni is lehet embereket.Akkor sem,ha az állam bűnözőknek tartja őket.1997-ben vagy 98-ban voltunk Takirovában,(Antália)Akkortájt nyert a választásokon nagy csinnadrattával miniszterelnökséget.Egyszóval:+-30év difi van. Bagatell!

  • gyuri10
    2022 március 26
    1:39 du.

    Nem vitázok veled.
    Momentán nincs értelme.

    Törökország NATO tagsága : GOOGLE a jóbarát.

  • Rodeo11
    2022 március 26
    1:02 du.

    Kremlbérenc patkány

  • SzundiMandi
    2022 március 25
    9:25 du.

    Na igen.

    Elég nagy „ország” (vagy inkább földrész” a HAZÁNK, majd megoldjuk valahogy,
    Mégha egyesek „szabadságharcot” is folytatnak ellene.

    Olvasom hogy itt valahol összevertek egy ukrán menekültet, csak mert ukrán menekült.

  • Geyza
    2022 március 26
    2:19 du.

    most nem jut eszembe rólad egy megfelelő jelző…

    ismétlem!!! majd akkor patkányozzál

    {a patkány egy szuper intelligens lény}

    ha Ursula von den Leyden és BŰNTÁRSAI BELEÉRTVE BIDÉN ELNÖKÖT IS {SIC}

    MEGTALÁLJÁK AMIT MOST KIB…TAK A BRUXELLESI FŐPALOTAFŐHOMLOKZATÁNAK PENTHOUSE TERASZÁRÓL a

    kék alapon 27 [sohasem csillogott] csillagos lobogóval, mint győzelmi zászló!!!

    hasamat fogom a röhögéstől

    öreg angol mondás: a pudding próbája az, hogy megeszik {ezek tele pofával de nem tuggyák mi van csomagban, furcsa szaga terjeng}

    ahhoz mit szólsz, hogy a Solomon szigetek tegnapelőtt szerződést kötött Csájnával örök barátságra és gazdasági előnyökre, és

    ezzel bizonyos LEGÚJABB TRÓJA JÖTT LÉTRE OTT AZ Ó SŐN BEN {bruhaha}

    USA tépi a copfját

    meg a tengerészgyalogosok szabványos két árnyalatú körömlakkját nézi a legújabb séró szabvány alól

    {a Nagy Elnöki Pizza Evés Napján ez a divat a Tengerészgyalogosoknál most éppen Lengyelországban vannak otthon}

    Tájwan ban sokaknak korpásodik a hajuk

  • Nem vita céljából csak bizonyítékként írom ide a google jelentését Törökországgal kapcsolatosan:
    „Az Unió Törökország csatlakozási kérelmét 1999. december 14-én, az Európai Tanács Helsinkiben tartott soros értekezletén „ismerte el” hivatalosan. A tárgyalások 2005. október 3-án kezdődtek, befejezésük – és Törökország uniós csatlakozása – pedig vélhetően még a következő évtized vége (~2020) előtt megtörténik, de leghamarabb 2013-ban. Habár az EU szerint a csatlakozási tárgyalások legalább 15 évig tartanak még,[1] Ankara 2013-at tűzte ki maga elé a csatlakozási feltételek teljesítésére.”[2]
    ———————————————————-
    Nekem a google nem a legjobb barátom,de azt hiszem.hogy nem hazudozik össze-vissza!Ennyi creditet adhatok.

  • gyuri10
    2022 március 26
    5:27 du.

    Gyurikám, DRÁGA GYURKÁM !!
    Könyörögve kérlek NE FÁRASSZ a hülyeségeiddel !
    Ki beszél itt Törökörszág EU csatlakozásáról?NATO-ról írtam.

    Távol álljon tőlem hogy
    kritizáljam „hatalmas tárgyi tudásodat”
    De sajnos erősen „Bodásodsz”…Hónapról hónapra.
    Csak barátilag mondom.

    Ja..meghogy Google a jóbarát.
    Rá mindig számíthatsz.Mondtuk Bodának is sokszor, de hiába.

  • Auróra Borealis

    GéjzaésGyuri
    olv:Rodeo és
    Orsós Elemér

    Törökország nagy haderővel és amerikai fegyverekkel markában,

    m i n t . N A T O -t a g (!!!!!!!!!!) csapott le a független

    C i p r u s r a . és szállta meg,illetve osztotta fallal ketté

    már 1974-ben..
    ˙

    É r d e k e s, a ciprusi fal . l e b o n t á s á t . azóta se

    követelte sem a csepűrágó „Rony” Reagan, sem pedig a többi, őt

    követő respublika és demokrácikus blöffbajnok US-president…
    ˙

    Utóirat. Törökország egésze egy óriási,
    1,3 x Ukrajna NATO (rakéta )támaszpont.
    már a hatvanas években is Oroszország /
    ill.Ukrajna közvetlen tőszomszédságában

  • „Az igazat mondd, ne csak a valódit” /József Attila/

    Zelenszkíj beszéde – nem mondom – csak egy hatásos retorikai fogás, amikor keveri a Holokausztot egy háborúval*. Pedig csak annyi igazság van ebben, hogy egy időben zajlott a mindkettő. Tudniillik a genocídium és a világégés szörnyűsége.

    Amikor a háborúpárti . m a g y a r . j o b b o l d a l . kihasználta a háborús zűrzavart, hogy „végre” megvalósíthassa rég – legalább 1920.óta – dédelgetett zsidótlanítási programját, kezdve a Numerus Clausussal, más zsidótörvények és rendeleteken át egészen a teljes vagyonfosztásig és félmilliójuk hivatalos és végleges bevagonírozásáig…

    A Cipők-emlékmű ennek az egész politikai(!!!) folymatnak „”egy epizódját”” örökíti meg, amikor a jobboldal élcsapata a nyilas pártszolgálatosok siserahada – elégedetlenségét a deportálások végrehajtásának „töredékességét” illetően – az ostrom leple alatt a még megmaradt néhány-ezer budapesti zsidót kezdték meg likvidálni, pl. a Dunába is…

    Hangsúlyozom, márcsak akkor, amikor a Horthysta állam törvényes alapon(!!!), példás logisztikával megvalósítva, az összes vidéki zsidót, már . h ó n a p o k k a l . k o r á b b a n . Auschwitzba traszportálta…

    Ergo, a Zelenszkíj említette „Duna-parti cipőknek” szinte semmi közük a háborúhoz. Az valójában az egész 25 éves és koncepciózus ellenforradalmi >r e n d s z e r . kicsúcsosodásának< a bronzba öntött mementója…
    ˙

    .

    * A Holokauszt megítélésének egyik általánosan téves, tehát súlyosan hibás megközelítése, amikor a már jó-előre minőségi keretek közé szorított "indoklással" körülírt és így kivégzett, abszolút-civil kisebbség (nem katonák) tendenciózus kiirtását . h á b o r ú s . e s e m é n n y é . egyszerűsítik le, hogy annak háborús bűn jellegét enyhítsék. Ez történész esetében már nem puszta tévedés, hanem egyenesen bűn, hisz ez tudatos elferdítése a tragikus valóságnak… Jobboldali történészek és újságírók szeretik ezt ma is sima háborús tragédiának aposztrofálni.

  • SzundiMandi,
    amit Tatabányán csináltak,az egy közönséges brutalitás!Annak az ukrán fiatalembernek otthon kellett volna maradnia és nem Tatabányán harcolni a BÉKÉÉRT.Különben,tudomásom szerint tévedett .Tatabányán szenet bányásznak,nem rakéta elhárító rendszereket,ha netántán a bohóc küldetésében jött.

  • Kedves Barátom Geyza,
    Köszönöm kedves szavaidat török ügyben.Mivel ez az egész téma soha nem bolygatta érdeklődési körömet,a legártatlanabb (pléh) pofával szeretném,ha felvilágosítanál,hogy melyik EU-n kívüli európai állam volt tagja a NATO nevű impotens gyülekezetnek a Murathékon kívül.Különös tekintettel az általad említett évszámra Különben nem értem miért hozod ide példának a mi hatnapos háború nevű (tagadni illő) győzelmünket,mikor is a varieté bohóc Ukrajna nacitlanítását a holokauszthoz hasonlítja.
    Őszintén Geyza,Te mint érintetlen fél,nem találod furcsának? Én természetesnek tartom,mert egy smádolttól többet nem is várhatok.

  • Orsós Elemér

    Auróra Borealis
    2022 március 27
    3:44 de.

    Igazad van, ez valóban felettébb érdekes, de lehet hogy, azért ilyen elnézők mert, a kicsiny Cipruson sem olaj, sem gáz sem csernozjom földek, sem sratégiai nyersanyagok nincsenek, csak többszáz éve egymással hülyeségből összeférhetetlen török és görög házszomszédok.

  • Auróra Borealis
    2022 március 27
    3:44 de.

    Hát elég undorító is volt amit Törökország müvelt Cipruson*.

    De ezesetben arra céloztam hogy a ’67-es háborúban egyedül a NATO tag Törökországtól tudott kőolajhoz jutni Izrael, az ötvenmilliós vérszomjas arab világ kellős közepén.

    *Törökország Ciprusi tettei :

    A görög fasiszta junta, hogy igazolja önön létezési jogát, annektálni akarta Ciprust. Ezután Törökország nagyhirtelen megszállta és a két NATO tagállam között egy csúnya kis háború vette kezdetét a szigeten és a szigetért. A többit ismerjük.

  • Rodeo11
    2022 március 26
    4:22 du.

    Ne visits kicsi patkány.
    Majd akkor visitozzál ha a
    fejecskéd beleszorul a patkányfogóba.

  • Drága barátom Geyza,
    dobok még egy csontot,de ezt többé nem überelem: Izraelnek nem volt és nem van F86-os harci-gépe. Amit Te szerettél volna tudni az a Fantom 4-es. F4! A google Neked is még lehet jó barátod,ha odafigyelsz és tanulmányozod.Igazán Neked nem való a Boda Marcsa stílusa!Kezdesz csodálatba ejteni.

  • gyuri10 , 2022 március 27, 9:59 de.
    Ezt írod: „amit Tatabányán csináltak,az egy közönséges brutalitás! Annak az ukrán fiatalembernek otthon kellett volna maradnia és nem Tatabányán harcolni a BÉKÉÉRT.” – Nyilván ott voltál, hogy ilyen határozottan tudod mi is történt ezzel a 19 éves fiúval, aki amúgy is biztosan megérdemelte a 8 napon túl gyógyuló verést, minek ment oda.
    Remélem nem gondoltad komolyan!

  • Valóban Gyuri.
    Csak akartak venni Kanadától, de nem kaptak.
    Valahogy a hír első fele maradt meg bennem egy régi-régi
    „Repülés” c. hazai szaklapból, amit mindig megvettem még azelőtt is hogy sportrepülő lettem.
    A hír második fele valahogy kimaradt nekem.

    De ez semmit nem változtat azon amit eredetileg írtam.

  • Auróra Borealis
    2022 március 27
    3:44 de.

    A törökök és a görögök meglehetősen útálják egymást, ennek történelmi gyökerei vannak.

    Teljesen felesleges békítgetni őket, majd az idő talán meghozza a megoldást.

  • Geyza
    2022 március 27
    3:19 du.

    szerencsétlen geysa!

    a nemzetközi hejzet fokozódik és a geysa félék nem képesek orientálódni benne!!! {már megint Agamemnon jut eszembe a jelenlegi hejzetről: a trójai faló be van tolva és a benne ülők sivalkodnak és trójaiak harsányan röhögnek Agamemnon már megint kidobott az ablakon egy hajóflottarakomány pénzt semmiért}

    Ródeo meg kuncog

  • Auróra Borealis

    Geyza
    27.3:15

    A Ciprus függetlenségét rögzítő háromhatalmi (görög,török,angol) szerződés már 1960-ban látott napvilágot és jött létre a Ciprusi Köztársaság Macarios érsek, görög elnökkel, és egy ciprusi török alelnökkel az élén. A kettéválasztást és annak fenntartását csak a ciprusra „bevándorolt” ún szárazföldi törökök követelték, akik ma is ennek rögeszmének élnek…

    De ha – és tegyük föl – a görögök is nacionalisták, akkor ez a késre menő ellentét ténye is tökéletesen igazolja(ná) a nacionalista ideológiák tarthatatlan önellentmondását, azok destruktív és retrográd mivoltát különösen a XXI. században.

    Olyanok, mint ráksejtek az élő szervezetben.

  • Auróra Borealis

    Utóirat Geyzának:

    A nacionalizmus, ami a XVIII.században helyénvaló sőt, haladó és

    korszerű volt, az korunkra primitív, retrográd nézetrendszerré

    vált…

  • Még azt azért szeretném hozzátenni a „Török-Gyuri”
    féle vitához, hogy nem a törökök jóindulatából kapta Izreael a ’67-es háborúban a kőolajat, hanem mert a NATO és főleg az USA rákényszerítette hogy továbbitsa Izraelnek.

    A törököket amúgy eléggé rühellem.

    Főleg azóta, hogy a Második Öbölháború idején
    NEM ENGEDTÉK AZ USA-nak a nehézfegyverzet áthaladását török területen !!!!!!!!!!

    Mert saját elképzeléseik voltak az északi Kurdok lakta terület elfoglalására vonatkozóan.

    Ezért délről, Básra felől tudott az USA vezette ENSZ haderő behatolni IRAK-ba.

    Szemét és kétszínű banda, főleg most,
    hogy egy diktátor ott (is) magához ragadta a hatalmat.

  • Auróra Borealis
    2022 március 28
    12:53 du.

    Hát..én igazándiból nemigen tudom átlátni a ciprusi helyzetet.

    És lehetek őszinte ? Nem is nagyon érdekel.

    Tönkretették azt a szép kis országot.

    És itt a pont.

  • Rodeo11
    2022 március 28
    12:30 du.

    ” Mit kíván, hülye idegen? ”

    / Rejtő /

  • Auróra Borealis

    Geyza
    28.
    12:22

    Az általad itt jelzett „történelmi gyökerek” törökök és görögök között az Iszlám és a Kereszténység…

    Sok ilyen történelmi gyökérről beszélhetünk a világtörténelem során.

    Ilyen gyökér: a jól-hangzó dicső keresztes háborúk is.. A történelem azóta is ezt a felszabadítást nyögi. Tudniillik az Iszlám és a kereszténység közötti viszony eldurvulása e pápista hadjáratok eredménye. – Megjegyezve, hogy a Mediterráneumban azt megelőzően muzulmánok és zsidók is békében éltek és működtek együtt…

    – Mohács,ill. a Dózsa-féle parasztháború is erről a tőröl fakad.

    A jobbágyságnak bemesélték, hogy az ő érdekük a török kiverése. Aközben pedig a feudális rendek a török állami hatalomtól, az egyház pedig az Iszlámtól féltette a maga hatalmát, hűbéri birtokait és értékes javait, melyekből a jobbágyság soha nem is részesült.

    A jobbágy a hatalmi hierarchia legalján, valójában a kizsákmányolás trükkös alapja volt. Ő az egész gazdasági rendszer fundamentumát képezte. Bár – nem véletlen, lévén analfabéta – ez benne nem tudatosult, és épp ezért számára édes-mindegy volt, hogy egy muzulmán kádi, vagy a keresztény földesúr és a tisztelendő úr szedi el tőle az általa megtermelt földi
    javakat.
    ˙

    .

    Utóirat:
    Vallási hivatkozással, vagyis az egyházszakadás „jóvoltából” a feudális rendeknek sikerült a Keresztény Európát ketté, a népeket keresztény mivoltuk ellenére pedig 100-felé szakítani. Ezeknek beadták, hogy ők nemzetek, holott nemzeti, azaz a nemzetes „rangot” csakis nemesek viselhettek. A nemes szó etimológiája is ezt a csalást jelzi. S kiderült, hogy a a kereszténység ellensége a más-fajta kereszténység is és nemcsak az iszlám.

  • Auróra Borealis
    2022 március 29
    1:27 du.

    Nagyjából-körülbelül egyetértünk ebben.

    Azonban had szóljak hozzá a Dózsa-féle megjegyzésedhez:

    Dózsa György de föleg az alvezérei NAGYON ELCSESZTÉK a dolgot !

    A kezükben volt a tökéletes lehetőség a Magyar Történelem megfordítására, ha győznek a Török ellen. Amiért végülis létrehozták a Dózsa féle paraszthadsereget. Ha veszítenek a Török ellen, akkor mindegy, de ha győznek, akkor ANNYIRA megerősödnek hogy jelentős politikai erővé válhattak volna a feudális elnyomás ellen.

    De türelmetlenek voltak, nem a Török ellen vonultak fel elsőre.
    A többit tudjuk

    Ez az én egyéni véleményem csak.

    Még annyit:
    Ez volt az első alkalom Magyarország számára hogy megváltoztassa Európa történelmét, de elcseszték.
    Mint utána még megannyiszor.

    Csoda hogy egyáltalán van még Magyarország.
    Ebből is látszik hogy az Isten valami miatt kedveli a magyarságot, akik hálából még a Himnuszban is elégedetlenkednek Isten tetteivel. Egyszer az Isten megúnja és leveszi a kezét rólunk. Akkor majd megnézhetjük magunkat…

  • Jichak Perlmutter

    4:57
    .für Herr Geysa
    véleményfirkász
    und
    KMH Hausmeister
    der alle’ lében
    eineL ö f f e l
    ˙

    Talán olvasd el inkább Ike Eisenhower USA elnök és a szövetséges paratraszálló amerikai haderő egykori parancsnokának 1961-es búcsúbeszédét.Ő ÓVA INTETTE az egész a m e r i k a i . n é p e t a HADIPARI-GAZDASÁGI KOMPLEXUMTÓL. Még ma is érvényesek sőt, még annál is aktuálisabbak az akkori szavai.

    Abból a beszédéből végre majd valóban megtudhatod, hogy mi az amikor valakinek a hadipari LOBBITÓL VANNAK KOMPLEXUSAI. Pedig Geyza-tata Eisenhowerre, normandia hősére normális fejjel mégse foghatod rá, hogy Ő szélsőbalos meg hogy, putyinbarát lett volna. – Bár rólad itt már mindent el tudunk képzelni:

    Szatócs-Kisiparos háver! Hogy megy a kisműhely? Van még rendelés ? Remélem van és jön is, és persze az is USA s nem holmi novoszibirszki, vagy almaatai, ócska-csipes Kínai vacakra… De őszintén, mostmár ugye komolyan reménykedsz egy jó kis Ukrajnai drón-modulátorban amely úgy Kijevben, mint a Csapon várható harci körülmények között is megállja majd a helyét, persze csak akkor, ha azt Geyzára bízzák…

    Próbáld hát meg: írj, írj, és csak írj véleményeket – remekül blöffölsz.. Előtted a jövő. Jöhetnek a rendelések… 😀

    Most komolyan. Te aztán tényleg képtelen vagy elképzelni is, hogy valaki netán a saját és különbejáratú elvi véleményét képviseli egy demokratikus fórumon. Persze a magad szűk és kispolgári miliődből kiindulva, amit ugyancsak a
    „csak a lé határoz meg”: hát persze, KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL.

  • Orbán seggéből kilógó itt lebzselő bérkommentelők figyelmébe:

    Hogyan lehetséges, hogy tucatjával buknak le az orosz kémek Európában, de Magyarországon nem találtak egyet sem?
    https://444.hu/2022/03/31/hogyan-lehetseges-hogy-tucatjaval-buknak-le-az-orosz-kemek-europaban-de-magyarorszagon-nem-talaltak-egyet-sem

    15 milliárdot folyatott a kormány egy alapítványba négy nappal a választás előtt
    A kormányrendelet, amit Orbán Viktor írt alá, nem részletezi, hogy pontosan milyen feladatokat lát majd el a most megalapítandó szervezet. A szerda este meghozott döntésről mindössze annyi derült ki, hogy a Miniszterelnökség Központi kezelésű előirányzatok című költségvetési soráról vonták el a forrást az új alapítvány létrehozására.
    https://444.hu/2022/03/31/15-milliardot-folyatott-a-kormany-egy-alapitvanyba-negy-nappal-a-valasztas-elott

    Térképre rakta a K-Monitor az alapítványi tulajdonba adott állami ingatlanokat. „Bár ez volt a mostani parlamenti ciklus egyik legfontosabb döntése, sokak figyelmét elkerülhette, hogy a járvány leple alatt ezer milliárd forint értékű állami vagyon került át ingyenesen a kormánypárthoz kötődő közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz. A többek közt a teljes vidéki felsőoktatást érintő privatizáció élesen ment szembe az elmúlt évtized erős államot hirdető kormányzati filozófiájával,
    https://444.hu/2022/03/31/terkepen-az-alapitvanyi-tulajdonba-adott-allami-ingatlanok

    Már nem a miénk: eltették a közvagyont
    Sokak figyelmét elkerülhette, hogy a járvány leple alatt ezer milliárd forint értékű állami vagyon került át ingyenesen a kormánypárthoz kötődő alapítványokhoz. A kuratóriumok élére többek közt olyan személyek kerültek, mint Csányi Sándor, Lázár János, Varga Judit, Demeter Szilárd, Varga Mihály vagy Orbán Balázs. Egyetemek, földek, kastélyok, üdülők, kollégiumok, sportpályák, irodaházak váltak köztulajdonból egy magánjogi szereplő tulajdonává a Parlament kétharmados döntései nyomán.

    Az alapítványok vezetőit a jelenlegi kormány nevezte ki, de a kurátorokat egy későbbi kormány már nem tudja leváltani. A puccsszerű vagyonkiszervezés valódi célja nem a kulturális-oktatási javak hatékonyabb kezelése, az intézmények függetlensége és stabilitása volt, hanem a jelenlegi politikai elit bebetonozása egy esetleges választási vereség esetére.
    Interaktív térképen mutatjuk be az alapítványi tulajdonba került ingatlanvagyont.
    https://www.eltettek.hu/#/terkep

  • Jichak Perlmutter
    2022 március 31
    10:49 de.

    Köszi a kioktatást.
    Kár hogy az a Perlmutter,
    akit itt az évek alatt megismertem,
    teljesen más stílusban irta a kommentjeit.

    Egyébként meg mindig mondom:
    A megszálló hordákat szépszóval és ír szteptánccal
    kellene rábeszélni arra, hogy hagyják már abba egyidőre ezt.

    Mennyivel jobb lenne a Világnak, nem?
    Harcigépek helyett lehetne készíteni abból a vasból
    például apró kis nippeket a kandallóra.Vagy gömblembléket.
    Azt ugyan nem tudom mi a ” Gömblemble”, de biztosan sokkal jobb lenne. Pl. Izrael is azokkal tudná jól megállítani a rongyfejűek vérszomjas bandáit.

  • SzundiMandi
    2022 március 31
    4:31 du.

    Nem tuttad?
    Ide nem mernek gyönni a ruszkikémek,
    mert valami nyilaskeresztesek memmondották:

    Magyarország a magyaroké!
    Ettől aztán összeszarták magukat.Azé nem gyönnek.

  • Geyza,
    nem értem miért vagy képtelen bármelyik hozzászólásodból akár jó értelemben is,de kifelejteni Izraelt.Gyere,beszéljünk inkább a népem gyilkosainak utódairól és a Mi Szent kötelességeinkről. Már írom a levelet ,amiben hivatalosan követelem egy ukrán cirkusz felállítását Tel Aviv valamelyik külvárosában,ahol tanfolyamot indítunk ukrán elnökképzés tárgyában.Lassacskán ez már aktuálissá válik.Történelem szakos előadónak még nem tudom ki felelne meg.Esetleg a Zseleznyák,ha a ruszkik kiengedik.

  • gyuri10
    2022 április 1
    11:28 de.

    Én meg azt nem értem hogy téged
    miért nem zavar hogy itt egyesek izraelita nevek,
    vagy annak tűnő nevek alatt hazudoznak és szélsőbalos
    propagandát hirdetnek.

    Egyébkénmt a Fehérház volt bohóc-bábújának,
    Mr Trumpnak a Kreml-beli ura a minap szétlövetet
    kettő ukrajnai Holocaust emlékművet.Csak hogy tudd.

  • Jichak Perlmutter
    2022 március 31
    10:49 de.

    Már tudom ki vagy
    (legalábbis ami a többi nickedet illeti)

    Miért nem elég neked egy ?
    Kisebbrendűségi KOMLEXUMOD (hehehe) van ?

    Egy időben kedveltem az ipsét,
    bárki is legyen az, de aztán az USA
    elnökválasztása után a Lehar-bloggon kimutatta
    a fogafehérét. Annyira undorító és felháborító módon,
    hogy Leharnak törölnie kellett a kommentjét.
    Még jó hogy elmentettem azelőtt hogy eltűnt volna onnan.

    Ki nem rakom annyira trágár és mocskos, de néha elolvasom hogy miként válik valakiből habzószájú vadállat, ha a dolgok nem a szája-íze szerint alakulnak.

  • Geyza,
    minden beavatkozás nélkül a Ti csörtétekbe,szeretném tudomásodra adni,hogy a Lehárblog legutóbbi cikke valamikor 2018 márciusa körül jelent meg.Amikor pedig egy blog nem jelenik meg,nem lehet komentet beírni.Sem jót,sem rosszat.Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az amerikaiak elnökválasztása után a levelezőtársad foga fehérjét csak akkor láthattad,ha vagy a dátumban tévedsz,vagy a CNN-ben tudattak róla,abban a stílusban, mint az egyre számtalanabbá váló szétbombázott Holokauszt emlékműről.A végén még ki fog derülni,hogy a Ruszkik az emlékművek ellen harcolnak és azok lőnek vissza.Gyere fejezzük be ezt az értelmetlen politikai hadovát,ami sehova sem vezet.