Hétfőn már késő lesz

2022 április 2 8:07 de.35 hozzászólás

Abban a reményben írom ezt a választás előtti utolsó posztot, hogy holnap lezárul a rendszerváltás óta eltelt idő legkórosabb és legkárosabb évtizede. Hogy véget ér ez a hatalmi, vagy inkább uralmi korszak, amely ember és társadalom eredendő törékenységét újra és újra kíméletlenül próbára tette. A diktatúra bármelyik formája, a legenyhébb is terror, mert szüntelenül olyan választások elé állítja az embert, ami nem jó neki.

Van Kurt Vonnegutnak egy tökéletesen ránk szabott észrevétele. „Az igazi terror egy reggel arra ébredni, hogy gimnáziumi osztálytársaid irányítják az országot”. Mivel velünk ez szó szerint megtörtént, igazolhatjuk, hogy túl sok iskolatárs a parlamenti padokban rosszat jelent. Az egykori Bibó kollégisták máig zabolázatlan csapata: Deutsch Tamás, Kövér László, Handó Tünde, Szájer József, Orbán Viktor, Stumpf István, Simicska Lajos, Áder János a magyar történelem legalávalóbb politikai vonulatához tartozik, de még a Fidesz második-harmadik, ugyancsak köztörvényes vonala: Vida Ildikó, Völner Pál, Papcsák Ferenc, sőt Orbán Viktor felesége, Lévay Anikó is a Fidesz Ménesi úti bölcsőjében sírt fel, majd vesztünkre kezdett politikai hatalom után nyújtózkodni.

Viszont ez a tragikus történet még mindig nem a múlt. Ők még mindig itt vannak, léteznek, ártanak, idegen, orosz és kínai érdekeket szolgálnak. Ez utóbbira is egyre gyűlnek a bizonyítékok. Nekik ezért most a személyes sorsuk a tét, míg a mi helyzetünk sokkal egyszerűbb: mi csupán egy tisztességesebb, európai, nyugati normák szerint vezetett országban szeretnénk élni, amelyben bónuszként kevesebb a bizonytalanság és a stressz. Április 3-a után feltárulhatnának a rezsim előlünk rejtegetett titkai, az Orbán-Putyin viszony komor, sötét háttere, irgalmatlan vagyonok eredete, ma még ismeretlen, de borítékolhatóan megtörtént bűnök tömege. Végre kezünkbe vehetnénk a sorsunkat.

Egy Észak-Korea szakértőnél olvastam: az ország létezésének egyetlen értelme, hogy a Kim-család uralkodhasson rajta. Ez valóban a legvégsőkig elfajzott zsarnoki psziché, ennél egy sorozatgyilkos is nemesebb karakter. Magyarország persze más eset, létezésének vannak Orbán Viktoron kívüli elemei is, de már nálunk is egyre több minden történik kizárólag érte és miatta. A sportban ez már régóta nyilvánvaló, de diktátori erőszakossága mára az élet legtöbb területére behatolt, és nagyon is konkrét számokkal bizonyíthatóan sehol nem jótékonyan. Orbán a saját hívein kívül mindenhol és mindenben versenyképtelen és az országot is azzá tette. Szavazótábora megtartásában viszont maga a tökély: tankönyvi módon ölte ki belőlük a természetes emberi kétely és kétkedés utolsó csíráját is. Csak két példa erre. Vajon akadt egyetlen ember is az országban, aki valóban úgy gondolta, hogy a CEU és az SZFE két olyan intézmény, amit muszáj elüldözni, tönkre tenni? Talán a kormányoldali szavazók kedvenc színészei, rendezői nem az SZFE-re jártak? Mégis hittek Orbánnak, mert elviselhetetlen lett volna számukra a gondolat, hogy téved, vagy szimplán bosszúálló és gonosz. Inkább bálványimádóvá váltak. És most őket kéne legyőznie egy létszámban hasonló nagyságú, de egészen más mentalitású szavazói tábornak.

Sokunknak van sokféle baja saját pártjainkkal, akár évekre visszamenőleg, de a többségünk tisztában van a tét nagyságával, a választás kivételes horderejével, ezért a szavazatunkat nem fogjuk elpazarolni álellenzéki pártokra. Másoknak viszont semmi nem elég jó, és pont erre készülnek. Nekik minden félresikerült mondat, múltbeli vétek, botlás elég indok, hogy vagy egyáltalán ne szavazzanak, vagy ne a hat párt egységére. Micsoda elvszerűség és moralitás! Talán, ha Szent Antal lenne a listavezető, csak az felelne meg nekik. Vajon honnan ez a felfokozott minőségigény éppen egy olyan társadalomban, amely ellenállás nélkül adta át szabadsága mindig újabb és újabb darabját. Egy évtizeden át valamennyi állami és középületen fehér zászló lobogott, a megalkuvás és a kollaboráció teljes körű volt. Szakmai szervezetek tucatjai, különféle kamarák, egyetemi rektorok, hallgatói önkormányzatok, ügyvédi szervezetek, szinte a teljes média, egyletek, társaságok, szövetségek, az Akadémia… mindig néma csend volt a válasz az agresszióra. Egyetlen kivétel volt, az SZFE fiataljai, de őket meg a saját korosztályuk, a többi egyetem hagyta cserben. Azok mitől féltek, mivel nem értettek egyet? Kirúgtak volna százezer egyetemistát?

Diktatúrákban elburjánzik a közöny és az amoralitás, mindenekelőtt a diktátor szavazói között, de úgy általában a teljes lakosságban és minden korosztályban. Ezért lehet most százszoros választási erőforrásfölénye az öregedő bibósoknak, a TikTok, az insta, a youtube ontja a hatalmi elvetemültség aljasabbnál aljasabb reklámjait, MZP Ukrajnába küldené katonának a fiatalokat, a hazugságok beégnek az agyadba, a villamos ablakából mindenhol azt látod, hogy miniferi, ezért jöhetett létre a kormánymédiák orwelli világa… Mózes megmentette népét a bálványimádat bűnétől, most az ellenzéki szavazók menthetnék meg az országot a bálvánnyá vált diktátortól és híveitől. Tartoznak ennyivel maguknak és az országnak. És talán még Orbán híveinek is megváltás lenne, ha végre letehetnék a beléjük tömött évtizedes hazugságok súlyos terhét. Végtére is van belső felszabadulás.

Epilógus

Elmondhatatlanul sok rossz ért bennünket az elmúlt években, egyénként és nemzetként egyaránt hatalmas veszteségeket szenvedtünk. És ha megint nem lesz elég szavazónk, még többet fogunk, mert Orbánon minden csak egyre rosszabb lesz: a fogai, a belei, az idegei, a vérnyomása és legfőképp a pszichéje. Még gonoszabb, még bosszúállóbb lesz. Emlékszünk, hogy a CEU-t a rajta kitört genderőrülettel kezdte támadni? Na és holnap mi lesz a népszavazás tárgya? Még több gender, a gyerekek nemének megváltoztatása. Nem tud, soha nem fog leállni. Aki még mindig nem érti, hogy a tébolynak nincs felső határa, az igyekezzen, mert lehet, hogy hétfőn már késő lesz.

Bruck András

35 hozzászólás

  • Kiváncsi vagyok, hogy ki lesz az a jelenkori „Georgina Bojana”, aki ezért a munkásságáért, gyűlölet-halmazáért (Orbán belei, fogai… etc.)egekbe dicséri majd a szerzőt?! -b.g.-

  • Hofi Géza Orbán Viktorról…(Jó régen ! )

  • nincsmit hozátenni.

  • Göllner András

    Minden tiszteletem Bruck Andrásnak, de ezt a rendszerváltást (a NER izzig vérig fasiszta rendszerének leváltását), nem lehet azzal a módszerrel megvalósítani amelyel az önmagát “demokratikus ellenzék”-ként feltüntetett kis budapesti értelmiségi kör próbálkozik (töketlenkedik) idestova 12 éve. (A bal oldali értelmiségről most nem mondanék semmit, az jelenleg a Kinai elnök fenekét nyalja és annak Budapesti egyetemén keresi a helyét).

    A NER 4. felvonássa Hétfő reggel Április 3-án fog elindulni. Orbán Viktor már köszörüli a torkát, a tőle jól megszokott módon (mikor nem látják még köpik is hozzá egyett). E felcsúti kisvasút készen áll, a templomokban a keresztény vezérkar helyi illetékesei már mosakodnak, készítik a győzelemhez az áldást. Az ellenzék pedig egymás tökén keresi majd a fogást, ahelyett hogy végre gyökerestűl kitépné azt a politikai kultúrát mely több mint száz év óta ezen az úton járatja a magyart.

  • Teljesen igaza van Bruck Andrásnak és persze Föld S Péternek is, aki holnap nem megy el szavazni vagy a kicsi-putyinra szavaz az lukasenka és putyin féle diktátorok rezsimjét fogja megszilárdítani talán véglegesen Magyarországon. Marcipán csaucseszku ki fogja vezetni hazánkat az eu-ból és a nató-ból. Az egész világ emlékezni fog erre ami most megy a hazai médiában, erre a totális érzéketlenségre és a szolidalitás teljes elutasítására!
    Vajon mit fognak majd mondani az unokáiknak az itteni pártállamhívők mikor azok próbálnak majd menekülni az országból csak nem nagyon lesz hova, hogy miért támogatták a felcsúti ramszeszt mikor tisztán lehet látni a diktátor szándékait már jó ideje. Nyilván mi mást mint, hogy MZP személyesen operálta volna át őket.
    Lesz majd megint kötelező orosz nyelvoktatás meg konvertibilis rubel, hej azok a régi szép idők …

  • Ruszkik, haza, család

  • Szép írás, jó írás, csak nem 22 órával a szavazóhelységek megnyitása előtti megjelenéssel, ez ma már rég elment nagyapám szavajárásával „halottnak a csók”.
    Ez tényleg egy jó írás lenne, ha 2010. április 26.-a óta mindennap megjelent volna. Ma ezt közzé tenni egyenlő a borsó falra hányásával.
    Vagy a kényesebb ízlésűek kedvéért mondjuk 2013. évi XXXVI. törvény közzététele óta mindennap. Mert akkor talán 9 év alatt bele lehetett volna verni a félanalfabéta választásra jogosultak és azt eldöntők fejébe ez írásban foglaltak lényegét. Ma ezt közzétenni…. nem akarok Gésa színvonalú szavakat használni, annyit ér.
    És ebben az a szomorú, hogy Vonneguttal szemben a gyermekeim és az ő osztálytársai a mai irányítók, mert a nagy „demokrácia” kitörésekor pont a neveltetésükről feledkeztünk meg, miközben nem vettük észre és nem is tettünk semmit a nagy szabadság élvezete mellett a történelemhamisítók ellen. Hagytuk szétverni a mezőgazdaságot, a gyári munkásságot és mindkettőjük érdekvédelmi szervezeteit, kiszolgáltattuk magunkat a hamis piaci felfogásnak, elvesztettük legnagyobb export piacainkat és olyan vezetőket választottunk, akik a múltban élve az ország romlását előidéző hamis ideológiákat hozták ismét a köztudatba.
    De ez legyen a múlt, a holnapi választás sajnos nem fogja az extrém változást meghozni.
    Viszont már holnaputántól el kell kezdeni a következő, megnyerni kívánt választásra felkészülni, melyhez csak egy régi, 9 éves, más felületen, de hasonló apropóból alkalmazott mottómat tudom ajánlani :
    Ceterum censeo: Történelem szemléleten alapuló ÖSSZEFOGÁS azonnal ! !
    A külső segítségre várás önáltatás és ha kapunk is ilyet, annak mindig rossz vége lesz és nagyobb árat fizetünk érte, mintha saját erőből oldottuk volna meg.
    És nem megalkuvás ! És már teljesen mindegy, milyen az alkalmazott módszer,segédeszköz, a feltartott zászló és annak színe, csak legyen valami végre !
    Ezek nélkül nem megy !

  • Drrrága Gyurrkám: Tényleg nem akarlak már folyton helyreigazítgatni de

    https://leharblog.wordpress.com/

    és ott „Saulusból Paulus” , dátum pediglen 2021 márc.negyedike.

  • ptg028
    2022 április 2
    10:48 de.

    Szép fuvallatok voltak.
    És most mit akartál ezekkel mondani ?
    Vagy csak az idegen szavakkal való zsonglőrködésedet
    akartad megvillogtatni előttünk, helyi írástudatlanok előtt?

  • Göllner András
    2022 április 2
    9:37 de.

    Hát sajnos.
    Ez jut nekünk.
    És még szerencsénk lesz
    ha az ukránok helytállása révén
    nem következik be egy újabb ruszki megszállás.

  • D.Bernstein
    2022 április 2
    8:44 de.

    Tökéletesen megértem frusztrációdat azon,
    hogy Magyarország ruszkik általi megszállása
    elnapolódott bizonytalan időre.Az ukránok hősies
    ellenállása miatt. Pedig nagyon vártátok már igaz ?
    Nem véletlen hogy a magatokfajtájúak dühödten mocskolják őket.

  • Az előző elkövetésemben még nem írtam az értelmiségről, szerepéről, a választás eredményének alakulásához vezető tevékenysége jelentőségéről és választási lehetőségéről, uis pont ez a réteg tehet arról, hogy ma, egy nappal a választás előtt erről egyáltalán nem lehet, mert nincs mit írni. Hazai értelmiségünk behódolt a jelenlegi vezetésnek, a kezeik közül kerültek ki a mai narancskedvelők, konformista szemléletük és a valóságtól elrugaszkodott tantervek elleni semmittevésük termelte/termeli és fogja továbbra is kitermelni a valós élettel semmilyen gondolati viszonyt sem ápoló következő nemzedékeket, akiket csak és kizárólag a saját jó érzetük érdekel.
    Ami még kimaradt az előzőből, az a haszon és a valóság viszonya – ami itt nem lelhető fel, ezért ez egy haszontalan írás ma már. Választani tényleg el kell menni, minél többünknek – sok lúd talán disznót győz alapon – de nem ma kell, kellene erről győzködni a választásra alkalmas jogosultakat.
    Nekem már más nem maradt:
    Ceterum censeo: Történelem szemléleten alapuló ÖSSZEFOGÁS azonnal ! !
    A külső segítségre várás önáltatás és ha kapunk is ilyet, annak mindig rossz vége lesz és nagyobb árat fizetünk érte, mintha saját erőből oldottuk volna meg.

  • április 2., szombat 17:43
    Putyin szóvivője bejelentette, hogy majd akkor rendezik a kapcsolataikat Európával, ha ott „kijózanodnak az amerikai bourbontól”

    Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombaton arról beszélt, hogy az Európával folytatott párbeszéd ideje nem jön el egyhamar. Szerinte az európaiaknak először is „ki kell józanodniuk”, és fel kell ismerniük a kontinens sorsáért viselt felelősségüket. „Amikor az európaiak kijózanodnak az amerikai bourbontól, és amikor úgy gondolják, hogy nekünk kell gondoskodnunk a kontinensünk, Európa, sőt Eurázsia sorsáról, akkor eljön az idő – ez nem rövid távú kilátás -, de akkor eljön az idő, hogy újraértékeljük a kapcsolatainkat, és párbeszédet kezdjünk.”(Kommerszant)

  • Göllner András
    2022 április 2
    9:37 de.

    Az a több, mint száz év elég pontatlan meghatározás. Az Árpád-ház trónvesztése elég régen volt. Bár már Géza is idegen kardokra támaszkodott. Úgyhogy a behódolás-kultúrának mélyek a gyökerei.

    Kína kapcsán egyébként melyik baloldali értelmiségre gondolsz. A Fidesz-féle bolsevikokra? Mert néhány olyan becsípődéses fazont leszámítva akikre különben a kutya sem figyel (pl.TGM) nem igazán látok baloldali értelmiségit az országban. De lehet, hogy nem azonos fogalomkört használunk akár a baloldaliságra, akár az értelmiségre

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, teljesen igaza van Göllner úrnak, mert ez a „kiáltvány” csak egy kézzelfogható tettek nélküli fotelforradalmár kesergés! 😀

  • Andrew_s
    2022 április 2
    2:31 du.

    Bandi, ezek a jobb, bal mennek a majmok {emléxel a seregből erre?} már régen nem aktuális, tartalmát veszítette

    a mai transgender időszakban a pangender a jellemző szerte a világban kivéve néhány Oroszlán király által {tudod az égi sárkány földi kegyeltje} +++ rendet tartó gazdasági alakulatokat ahol van gazdasági következésképpen emberi progresszió is a demokráciáék meg majd megtalálják a kituggyamit, szvsz el vannak k…ra tévedve a Nagyabony -i erdőben még egy tisztást sem találtak, ahol sátrat verhetnének… tábortűzhöz meg nincs olajos gyutacs sem

  • Göllner András

    @ Andrew s

    Nem az általam tisztelt TGM-re hanem azokra a magyar baloldali értelmiségi lányokra és fiúkra gondolok akik aláírták a Kanadai székhelyű International Manifestó Group felszóltását arra, hogy most, pusztulásunk előestéjén (on the eve of our destruction) tisztelegjünk a Bolsevizmus vívmányai előtt, bólitsunk fejet az előtt amit a volt Szovjet Birodalom művelt Magyarországon 1945 és 1990 között, és kövessük a dicsőséges Kinai Kommunista Párt által kitűzött irányvonalat a jövőbe vezető úton. Azokra a magyar baloldali értelmiségiekre gondolok akik úgy lapítanak ezzel a nyomulással szemben mint egy pók a lucernásban. Röviden azokra a budapesti baloldali értelmiségeikre gondoltam akik nem az igazságosság, az alkotmányosság, az ökológiailag fenntartható közösségi jólét, hanem a Kínai Kommunista Párt által müködtetett Fudáni egyetem budapesti kempuszán keresik a helyüket, pont most, amikor a szakadék szélén állunk. Szeretném a tudomásodra hozni Endre hogy ezektől a balfácánoktól az általam tisztel TGM ugyan úgy rókázik mint én. Tessék olvasd és halgasd vitámat velük azon a nyilvános nemzetközi konferencián amit most, Március 27-én, a Eszmélet néven ismert baloldali folyóirattal közös vállalkozásuk műveként, a választások előtt egy héttel tállaltak a nagy nyilvánosság asztalára, és olyan módon hogy attól Bibó István, Mészáros István, Kassák Lajos, Nagy Imre vagy az én mentorom a jóságos kis Duczynska Ilona csak pörögni tudnak ott ahol végső nyugvásra hajtották a jól megviselt fejüket. https://happeningnext.com/event/reconsidering-the-collapse-of-socialism-in-eastern-europe-eid4snvad3shl1 A nóta ami pusztulásunk előestéjéről szól azt az alábbi gombra kattintva halgathatod. https://www.youtube.com/watch?v=qfZVu0alU0I

  • Andrew_s
    2022 április 2
    2:31 du.

    mikor – úgy tűnik remény sincs – akkor???

    itt látható a milánói scala csillaga

  • Érdekes hogy milyen sokan
    járnak ide azért hogy bemutassák
    mennyire szeretik nyalni a Putyini
    imperialista szuper-birodalom hátsóját.

    Jobbról és balról egyaránt.

    Úgylátszik nekik mindegy
    melyik oldalról nyalnak, lényeg hogy nyalhassanak.

    A legundorítóbb az benne hogy még alá is támasztják a rohadt megalkuvásukat mindenféle sűrű álfilozófiai eszmefuttatásokkal.

    Mennyivel „becsületesebb” ezeknél az echte náci Charlie (vö._”Neocharlie” Á La Géjza) aki nyíltan kijelenti
    hogy idézem: „Én,Charlie diktatúra-párti vagyok”

  • Orsós Elemér

    Soha nem késő kudarcokat nyílvánosan bevallani, mert az még jól el is sülhet! Viszont a saját hülyeséget másra kenni csak még hülyébbnél válik be! 😀 (Lásd az őszödi igazságbeszéd szónokának foggal-körömmel való megvédését, ami mostanra a valaha erős kormányzó pártjának akár parlamentből való kiodalgását is eredményezheti!)

  • franciamagyar

    ptg028
    Csak azt nem tudom, hiába helyeslem amit mondasz, hogy konkrétan hogy lehet bizonyos igazságokat a fél analfabéta, megtévesztett szavazók fejébe verni, mégha ez az erőfeszítés 9 évig is tartana ?…akkor amikor az ellenzéknek nincs lehetősége a közmédiahoz jutni…
    Hogy lehet ezt a bizonyos szempontokból PEDAGÓGIAI munkát elvégezni, amikor az alapvető eszközök nem állnak ehhez rendelkezésre??
    Amit a gyér ellenzéki média ami messze nem jut el mindenkihez, állítana az teljesen át lenne manipulálva, hazugságnak álcázva a közmédiában, ami nemcsak hogy ELJUT a választókhoz, de uralja, bitorolja a média tájképet : rádió, televízió, sajtó, egy gigantikus média hatalom.
    Akkor hogy látod ezt ?

  • franciamagyar
    2022 április 3
    7:04 de.

    Légy erős:
    PTG-akárhány RÉSZE ennek az állami hazugsággépezetnek.

    Mond kis igazságokat,
    hogy a megtévesztendő elméjében
    ajtót nyisson az orbitális hazugságainak.

    Régi módszer..
    Már Herr Goebbels is alkalmazta és utána minden diktátor illetve ezek kiszolgálói.

  • Jichak Perlmutter

    ÉS

    MÁRIS KÉSŐ:

    hétfő van.

  • Jichak Perlmutter

    Orsós Elemér
    04. 03. 5:20

    A választások utáni parlament legerősebb ellenzéki pártja a DK.

  • hétfőn már késő lesz alá
    franciamagyar
    2022 április 3
    7:04 de.
    Kösz a megszólítást, össze fogom szedni magam és a gondolataimat erről, de itt és most 0:34 van…. és 2/3-os sima fityisz győzelem. Egy dolgot azért előre: mindaddig, amíg bármilyen hazai, vagy migráns jobbítószándékú felületen a kisfiam, gésa és hasonszőrű társai pusztíthatják az olvasók idegsejtjeit, a rosszul felfogott „demokrácia” miatt, Magyarországon nem lesz béke és nem lesz menekvés a ma a fidesszel fémjelzett államvezetési módszerből. Amikor az egymás szapulása helyett a békés összefogás jön létre, akkor lehet majd közösen elmélkedni a változásról, változtatásról. Mert a politika is egy szakma, vannak szabályai, meg kell tanulni, gyakorlattal szert kell tenni azokra a fogásokra, amik nélkül nem űzhető – ahogy nem elég megtanulni a kreszt és a klf. motorok működését a tankönyvekből, sok-sok óra gyakorlat és rátermettség kell az F1 pilótaülésének eléréséig. Ma ezek az alapadottságok hiányoznak a magukat politikusnak tartó botcsináltákból. A többi feltétel hiányáról pont a ma is vesztesek tehetnek, sokfélét és sokféleképpen rontottak el abban a 12 évben amikor ők voltak hatalmon, majd az utána következő nyolcban, mikor az erőforrásaikat hagyták kicsúszni a kezükből és átcsúszni a fidesz holdudvarába.
    Első felindulásomban idáig jutva elfelejtettem enterezni, de szerencsés lettem így, mert mielőtt ez a kis irásom teret kaphatott volna, elolvashattam egy régóta a politikai fősodorban szereplő, tűzközeli véleményét. Akinek a véleménye és a megoldási javasolatai hasonlóak az enyéimhez – csak az ő szájából hiteltelen(94-98, majd 2002-2010 között), az ország korábbi vezetésében, a segédletével elkövetett szarvashibák visszaütésének – olyan „késő bánat, eb gondolat”alapú közzétételekor. Mindaddig, míg ezek a politikai múmiák próbálják az avitt módszereikkel, belső marakodásukkal maguk mögé állítani a fidesz táborban nem résztvevőket, itt nem lesz változás. Szívós munkával fel kell nevelni egy új generációt(ld.fidesz 94-2010), helyes célt és ahhoz vezető utat mutatni a lecsúszó és biztonságukat féltő szavazati joggal rendelkezőknek, meg kell tanulni a mai, hangsúlyozom a napjaink politizálási alapjait, eszközeit és megoldásait és a gyakorlatban használni kell(média és tömegrendezvények), uakkor tanulni sem szégyen az ebben jobb, jártasabb, eredményesebb párttól a fidesztől.
    Szóval volt elvtársnőm ebben téved, mert ezt ő és a vezetésben résztvevő társai nem tették az elmúlt 32 évben és nem teszik meg a mai napig sem, mert ha véletlenül egyszer teljhatalomhoz jutottak, akkor grál lovagként hagyták szétesni az előző 45 év alapjait, munkáját és segítették hamvaiból feltámadni egy bohóc segítségével a mai győzteseket. És mint ismert, „sírni csak a győztesnek szabad” – ezért az elvtársnőnek csendben maradva, élvezve az eddig meg nem dolgozott javadalmazását, kellene vagy elvonulni valami távoli, félreeső helyre, helyét átadva a mai igényeknek megfelelő és módszereket jól ismerő, alkalmazni tudó megfelelő egyednek, hogy elkezdődhessen végre értelmesen építeni az elkövetkező nem fidesz alapon működő nemzedéket.

  • franciamagyar
    2022 április 3
    7:04 de.
    Hogy ne csak kritika és siránkozás legyen, talán a következő választási felkészüléshez ajánlanék néhány klasszikus műveinek megismerését a „politikus”nak magukat képzelőknek önképzésre:
    Marx, korai bolsevik Lenin, Trockij, majd Castro, később amerikai média guruk, oxfordi politológiai képzés és Orbán-féle fidesz szervezeti háló 2002-től(polgári körök, fidelitas, békamenet), politikai ellenállás szervezése (média használat és uralom, közbeszéd tematizálás, vita helyett terelés stb). Ezek mind-mind hasznos előtanulmányok, amennyiben a nem önimádó, felületesek sajátítják el az ezekben leírt és a gyakorlatban már bevált módszereket.
    A jobbtól tanulni sose késő és nem is megalázó, főleg ha ehhez valami kis saját klu is társul(média használat, támogatásháló építés), de a legfontosabb, az utánpótlás nevelés és a helyes káderpolitika(HR a mai nevén).
    A mai sikerekben döntő része az 1994-2010 között kinevelt fideszes utánpótlásnak volt.
    És az ellenzék ezt nem tudta sem ellensúlyozni, sem kitermelni maga mellé/mögé, miközben az adott időszakban 12 évig a hatalom a kezében volt. Ez a negyedik kétharmad legnagyobb tanulsága.

  • Orsós Elemér

    Jichak Perlmutter
    2022 április 4
    4:29 de.

    MSZMP=>MSZP=>DK Ez az evoluciós törzsfejlődés! (Nopersze a Fideszes leágazásban is vannak még őskövületek, ezért nem sikerültek soha sem a választások előtt mézesmadzagnak beigért leszámolások!)

  • ptg028

    Azt hámozom ki abból amit írsz, hogy nem a Fidesz propaganda brutális, minden más hangot elnyomó vagy eltorzító és rágalmazó jellege miatt nyert a Fidesz (amit pedig a választók olyan rendszerességgel hallottak, ami egy szabályos agymosásnak felelt meg), hanem egészen más okok miatt, amikre részletesen kitérsz.

    Én sem gondolom, hogy minden tökéletes volt az ellenzék részéről, és hogy nincs szükségük magukba szállni, de álljunk meg egy pillanatra !
    Ilyen botrányos választási rendszerben, ekkora előnyökkel a Fidesz számára…még egy majdnem, MAJDNEM tökéletes ellenzéki párt se tudott volna győzelemhez jutni. Meg vagyok győződve erről, habár nem tudom bizonyítani.
    Csak egy érvet hozok fel, ami Vásárhelyi Máriától, nem tőlem ered : köztudott a járvány csapnivaló kezelése, a világrekord ami a halottak számát illeti. A kormány mindig azt terjesztette hogy jól kezelte a járványt
    És valóban: az történt hogy az emberek elhitték ezt. Olyan mértékű volt a propaganda hatása es súlya, hogy elhitték a választók, hogy ami fekete, az fehér! Márpedig ha ezt el lehetett hitetni az emberekkel, akkor mindent el lehet.

    Kihangsúlyozod azt, hogy az ellenzék nem volt elég profi a profi Fideszesekkel szemben, akik idővel kialakítottak egy politikai kultúrát miután képesek voltak „kitermelni” soraikból a vezetésre leginkább képes politikusokat. És hogy tanulnivalónk is lenne tőlük ilyen téren.
    De nézd hova jutottak, milyen társasadalmat építettek fel, nézd mindazt amit jogosan vetünk szemükre, amit most nem akarok elkezdeni…
    EZEK az emberek, ezek a módszerek példák lennének?

    Példák egy dologban lehetnek az én szememben, és ez nem dicsőség: a politique politicienne vagy party/partisan politics terén : hogyan kell MEGRAGADNI majd MEGTARTANI a hatalmat, bármilyen áron.
    Nem ez az ügyességre való hajlam a demokrácia, a politika szíve és lényege, ez csak a technika.
    Ezt az érvet találom a legsekélyesebbnek, a legkevésbé vonzónak vagy nemes célúnak.

  • Hétfőn már késő lesz ??!
    Már ezeőtt nyolc évvel is késő volt !

  • Jichak Perlmutter

    Orsós&
    Elemér
    4.4:04

    Törzsfejlődési eszmefuttatásod egy másik őskövületi leágazása:

    ?!..FIDes=> FIDSS+MIÉP+JOBBIK1+MGÁRDA=> mai HORTHYSTA-FIDSS-LIGA

    (Csak mellesleg jegyzem meg,hogy ugyanez a FidSS,avagy Horthysta Liga alapító Hungaroführere mint a génörökítő csődör, anno még a szovjet titkosszolgálat védőernyője alatt alapította a FidSS-t.
    Lásd: Putyin és Orbán megbonthatatlan[!] barátságának titka.)

  • Jichak Perlmutter

    Helyesbítés
    J.P.07.3:50

    „a génalapító . f e d e z ő c s ő d ö r . n e m z e t t e .

    a . F i d SS -t…

  • BrunszvikTeri

    Jichak
    07.3:50

    És tényleg!

    Már nekem is eszembe jutott, hogy itt az ideje a Fidesz névváltoztatásának.

    Találó részedről ez a HORTHYSTA LIGA, hisz abszolút azok Orbán echte bunkóparasztságát leszámítva belőle…

  • BrunszvikTeri

    ptg28

    Okoskodsz, vagy viccelsz?
    A politika szabályai !??? 😀 Vicccccccc.

    Egy diktatúra nem gáncstalan lovagok szabályokhoz kötött lovagi tornája, hanem kegyetlen eltaposása a másik félnek.

    Csak egyet mondok:
    A másik hiába próbál lovagi mód élni az állítólag demokrácia adta lehetőségekkel, pl. a számtalan törvénytelenséggel az ügyészségi feljelentést eszközölni stb.stb.stb., az örökre bebetonozott főügyész személye, mint a Hoover-gát a Coloradón áll az ügyek érdemi kivizsgálása elé. De ugyanez mondható el a keresztapa által már idejekorán fölvásárolt média túlsúly hatásáról, v. a biróságokat felügyelő hatóság mindenhatóságáról is, stb.

    +1 A Horvát Legfelső Bíróság 10-millió Euro korrupciós pénz kifizetése miatt 2 év börtönre ítélte HernádiZsolt MOL-vezért, akit az Orbán-maffia nem ad ki az uniós Horvátország hatóságainak. Nemzetközi körözés van érvényben ellene…stb.stb.stb.

  • ptg028
    2022 április 4
    7:32 de.

    Ebből is látszik,
    hogy az MSZP. amig HÁROMNEGYEDES többséggel
    hatalmon volt, nem azon ügyködött hogy leromboljon
    mindent amit a Rendszerváltás után felépítettek, hanem qzon dolgozott hogy az Ország épüljön és egyenrangú
    tagja legyen az EU-nak.

    Csak három példa
    amiket úgysem fogsz megérteni
    mert a patkányok cseppnyi esze nem ér fel az ilyemihez,
    csak a szar brossúráidból másolgatsz
    ide részleteket.

    1
    A Forint folyamatosan erősödött a Dollárhoz képest.
    A Válság előtt már 150 Forint volt 1 USD

    2
    A benzin folyamatosan egyre olcsóbbá vált.
    Emlékeim szerint 2007 körül már olyan 250-270 Forint körül járt.

    3
    Az élelmiszer árak stagnáltak.

    4
    A nyugdijakat az inflációnak megfelelő mértékben emelték, ahogyan azt a törvény előírja.

    De mindez nem kellett a hülyemagyarnak.
    Árvalányhaj,Trianonozás meg idiótikus
    álmagyarkodás kellett neki

    Visítsad tovább a rohadt pártpropagandádat.Patkány.

  • Orsós Elemér

    Jichak Perlmutter
    2022 április 7
    3:50 de.

    Szerintem majdnem stimmel a levezetésed, de én a MIÉPet kivenném a sorból és azt a MDF-ből származtatnám. Annál is inkább mivel Csurka a Fidesszel is és a Jobbikkal is antaginisztikus szerelmi kapcsolatot feltételezett, magyarul keményen kritizálta(leginkább lehazaárulózással) őket. (De ha jól belegondolok, ezt az összes többivel is megtette.)