Troll-forduló? — Akik „belülről bomlasztották a rendszert”

2022 április 3 11:28 de.4 hozzászólás

Ma vannak az országgyűlési választások. Gondolom a záróakkordot majd a levélszavazatok beszámítása jelenti majd. Személy szerint az életmódszerűen nem Magyarországon élőknek általánosságban nem szeretnék szavazati jogot. Akárkire szavaznak, és akárhány mandátumot döntenek el. Mert a sajátjukkal lenne ildomos a csalánosban lófrálniuk pucéron. De ez egy másik, és jelenleg amúgy is botrányokkal övezettnek látszó történet. Viszont a határon belüli szavazatok jelentőségére is rámutat. Ezért mindenkit csak kérni lehet arra, hogy menjen el szavazni. Mert az egyetlen módja, és lehetősége, jelenleg, hogy véleményt nyilvánítson. S ez független a személyes szimpátiáktól

Amely személyes szimpátiák nyilván eltérőek lehetnek. Mert csak egészen diszkriminatív, sötéten antidemokratikus, a személyi kultuszt pártoló valaki hiheti, várhatja el azt, hogy az általa szimpatikus jelölt kötelező jelleggel legyen szimpatikus mindenkinek. Függetlenül attól, hogy ki mellett tör lándzsát. Meg attól is függetlenül, hogy holnaptól ki mellett fog lándzsát törni. Mert a személyi kultusz sokszor csak addig táplálja az egyén lelkesedését, amíg a személytől függ valami. Hatalom, pénz, bármi. Utána általában a hívek nagyon gyorsan megtalálják az új igazodási pontot. Akkor is, ha ehhez segget csinálnak a szájukból. De akkor is ha ehhez szellemi hátra-szaltót kell ugraniuk.

Elég arra gondolni, hogy 1989 után hányan jöttek rá a Kádárnak korábban tapsolók közül, hogy ők tulajdonképpen belülről bomlasztották a rendszert. Aminek a haszonélvezői voltak korábban. Úgyhogy holnap után, vagy a levélszavazatok bontása után, valószínűleg el fog indulni egy hasonló folyamat. Az aktuális vesztes táborában. Aki szem előtt van, az nyilvánvalóbb hátra-szaltóval fogja ezt megélni. Gondolom, majd némi személyiségi utóvédharcok után. Amelynek során először nagy hangon fogja csalásnak minősíteni az eredményt. Ha azt nem sikerül bizonyítani, és a lényeg a bizonyítás, akkor jön majd a mások hibáztatása. Mert a személyes kultuszának tárgya csak zseniális lehet. A bukásához tehát nem vezethetett más, mint árulás. No meg azok véleménye, akik szerint mégsem volt annyira zseni. Aztán jön majd az a bizonyos hátra-szaltó esetleg. Amelynek során kiderül, hogy az illető már a kezdetektől csak számításból, taktikailag, netán kényszer hatására tapsolt a bukott vezetőnek. Vagy csak egyszerűen elengedik a kérdést, és kedvenc troll-profiljukat elteszik aludni a következő választásokig.

Úgyhogy érdeklődve fogom figyelni a fórumokról hibernálódó senkik palettáját. Ahogy az ismertebb arcok elhatárolódási folyamatát is. Akár önmaguktól is. Beleértve a „mindenkibe belerugunk” szakaszt is.

4 hozzászólás

  • Göllner András

    @ Endrú

    Borítékolom. Jön még kétszer két deci g..i. Mér? Azér mert a Bálint katona lett. Világos?

  • Remélem ha Márki nyer,
    AZONNAL elveszik a külföldiek szavazati jogát.

    Érjék be a pénzünkkel.Az életünkhöz semmi közük !

  • „Ezért mindenkit csak kérni lehet arra, hogy menjen el szavazni.”

    Aki akart, mind elment szavazni. Az eredmény egyértelmű, a külföldön élő magyar állampolgárok szavazat nélkül is, most magyar idő szerint vasárnap 22:08 órakor.

  • Orbán Viktor ma esti beszédéből: „Gyuri bácsi legpocsékabb pénzügyi befektetése Magyarország volt…!”