Mesterhármas

2022 április 10 2:40 du.31 hozzászólás

A Fővárosi Nagycirkusz ezen a nyáron két különböző műsorral várja a közönséget egészen szeptemberig. Április 9-től szeptember 18-ig, a hét öt napján, matiné időben egy különleges vízicirkuszi show-val, este pedig minden pénteken és szombaton egy felnőtteknek szóló, exkluzív műsorral. Május elején viszont egy igazi világszenzáció jön el hozzánk: a vietnámi „A O Show”-t május 5-8. között hat alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők, a megszokottól eltérő, új helyen, a Fővárosi Nagycirkusz mellett felállított cirkuszsátorban.

Van egy kislány, aki – miután látott egy előadást – már háromévesen arról ábrándozott, hogy artistaművész lesz. Látva lelkesedését, édesanyja ötévesen beíratta egy cirkusziskolába. A kislány kitartással, szorgalommal elérte célját és most itt van Budapesten, de ennek csak félszívvel örülhetünk. A 17 éves Ameli Bilyk egyike a sok száz ukrajnai menekültnek, aki most nálunk talált ideiglenes otthonra. A három nyári különleges műsor közül az első, az „Esőcirkusz” több fellépője is a biztos halál elől menekült hozzánk Ukrajnából! Ameli fő zsánere a lengődrót. Előadása cseppet sem szokványos, ugyanis kötéltánc közben kézen áll, bukfencezik, spárgázik, miközben zsonglőrködik és táncol a hulahopp karikákkal. Az ukrán reménység korábban több nemzetközi cirkuszfesztiválon is sikereket ért el. Az idei már harmadik alkalom, amikor használni fogják ezt a látványos vízitechnikát – mondta el a műsor hátteréről szólva a Fővárosi Nagycirkusz cirkusz-szakmai igazgatója, Graeser József. Természetesen minden évben más a műsor, most is rendkívül magas színvonalú attrakciók lesznek. A szakmában mindenki tudja például, hogy jó bohócot roppan nehéz találni. Nekünk most sikerült egyet, ráadásul az illető hölgy, pedig a női bohóc igencsak ritkaságnak számít. Ő nagyon kedves, szerethető hölgy és még egy aranyos kiskutyája is van, „akivel” biztosan megnevetteti majd a nézőket. Másik fontos eleme még a műsornak, hogy vendégeink mellett három magyar produkcióra is sor kerül majd benne. Lesz egy – nem is teljesen veszélytelen – Donnert-Szécsényi páros görkorcsolya-szám, bemutatkozik a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik Arany-díjasa Grandpierre Gabriel, Dobos Richárd pedig egy látványos rúdszámmal kápráztatja el a közönséget.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter, korábban a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója volt és a porondnak ma sem fordít teljesen hátat. A három előadás közül kettőnek ő a rendezője. Azt is tudjuk róla, hogy ha valahová meghívják, mindig visz magával valami érdekes meglepetést. Most sem volt ez másként. A műsorszámokról szólva elmondta, jégesőként csapott le ránk ez a szomszédságunkban dúló háború. Nekünk is megváltoztatta a mindennapjainkat, több mint száz ukrán fiatalt fogadott be a Fővárosi Nagycirkusz, szinte a teljes harkovi és kijevi artistaképző iskolák növendékei itt vannak velünk! Ruhát, szállást, étkezést, a munkájukhoz felszerelést kapnak. Mellettük majdnem naponta érkezik még olyan ukrán artista család, akik itt megpihennek néhány napra, ruhát cserélnek, azután elindulnak Nyugat-Európa felé, ahol ugyancsak szívesen fogadják őket. Vannak olyan családok is, akik elmenekültek a háború elől és itt maradnak velünk, amíg haza nem térhetnek. Amikor jégeső közeledett, az gazdák megpróbáltak védekezni ellene és ennek volt eszköze az 1970-es évekből származó jégelhárító rakéta, amit az államtitkár a Meteorológiai Múzeumból kért kölcsön, hogy itt bemutathassa. Amikor fellőtték, a jégből vizet, esőt csinált, megmentette a vetést, a termést. Erre az esőre van szükségünk, hogy lemossa a könnyeinket, lemossa a sarat az utakról, hogy hazamehessünk. Az „Esőcirkusz” című műsorunk egy kicsit erről szól. A művészetnek feladata, hogy könnyítsen a terheken, elterelje a figyelmet, de ugyanúgy kötelessége, hogy a mindennapi történésekre reflektáljon. A mi előadásunk is egyik oldalról felhőtlen boldogság, de a másikról nem engedi elfeledni, hogy várjuk, elmúljon a háború, kisüssön a nap!

Talán nem is volt még ilyen a Fővárosi Nagycirkusz életében, hogy egyszerre, párhuzamosan két programot kínáljon. Az egyik, a napközben látható, a családoknak szól, a másik pedig – amilyen még valóban nem volt – pénteken és szombaton este a színházba járó közönséget kívánja megszólítani. Kicsit konkurenciája kíván lenni a 7 órakor kezdődő színházi előadásoknak! Azt mondja: kedves szerelmes párok, gyertek el hozzánk, hiszen itt terített asztal, egy pohár pezsgő fog várni és az a csoda, aminek egyik része cirkusz, nagyobbik része bűvészet, varázslat, szórakozás. Ez nálunk új, bár a cirkusz világától nem távoli, hiszen a varieté világa mindig jelen volt a cirkusz életében – hát most visszacsempésszük. Persze a francia sztár, az orosz-ukrán sztár mellett a magyar bűvészet nagyjai is megjelennek.  Furcsa, felborult világban élünk. Van ahol Csajkovszkijt is be akarják tiltani, van ahol – tiltakozásul – hazaküldik az orosz művészeket, mi ezt nem tesszük. A cirkusz különleges műfaj. Itt bőrszínre, világnézetre, vallásra, nemzetiségre tekintet nélkül bízunk egymásban. Ha a kupola egyik sarkában valaki elugrik, úszik a levegőben, biztos lehet abban, hogy mire átér a kupola másik oldalára, ott valaki biztosan elkapja. Nálunk sincs megkülönböztetés. Lesz a porondon olyan család, ahol az apuka ukrán, az anyuka orosz – a kislányukat minek nevezzük? Fontos kijelentenünk, hogy nagyon együtt érzünk a háborúban szenvedőkkel, de semmiképpen nem különböztetünk meg senkit, aki a cirkuszba tartozik. A mi üzenetünk, hogy itt, a cirkuszban mindenki otthon van! Lesz még egy harmadik előadás is. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) keretében egy különleges cirkuszi-mozgásszínházi darabot láthatnak az érdeklődők május 5. és 8. között. A hat alkalommal megtekinthető „A O Show” a bambusz cirkusz, az akrobatika, a kortárs művészet és a színházi látványművészet egyedi ötvözete. A produkció nagyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy a Fővárosi Nagycirkusz kicsinek bizonyul ehhez az előadásához, ezért az Állatkert területén felépített sátorban mutatják be. A Cirque du Soleil költségvetésénél is nagyobb összeggel gazdálkodó Lune Production műsorának címét adó „A O” a „Lang Pho” szavakból ered, mely „falu és város”-t jelent. A zenés előadás a vidék és a város közötti kontrasztot érzékelteti, ezek izgalmas átalakulását és összeolvadását. Hitelesen mutatja be Vietnám szépségét. A show-ban a bambusz és a rattan anyagok kreatív felhasználásával és a különböző művészeti ágak kombinálásával dinamikusan jelennek meg az életképek, a hagyományok, a félelmek, a vidámság és a népi hiedelmek.

31 hozzászólás

  • Akkor már csak a kenyér hiányzik(gyengébbek kedvéért: panem et circenses)

  • szemet hunyunk-e a világszerte növekvő büntetlenség és a hatalommal való visszaélés felett”, vagy elszántak leszünk abban, hogy érdemben foglalkozzunk vele.
    https://liner.hu/orosz-ukran-buntetlenseg/
    Takács Petra 2022. április 10. – 23:34
    önkritika – a nép sír az okozó táncol és koktélozik… tegnap közöltem vége akkor lesz, hiába süt ki a nap, ha a gyilkos köztörvényes bűnöző okozók kint a szabadba sütkéreznek továbbra is alatta!Mi közben a háború gerjesztői irányítói munkálkodnak a háború elhúzódására: technikát és élő erőt küldve oda!
    „….Hangsúlyozta, hogy ma az jelenti az igazi problémát, hogy Ukrajna „a mi háborúnkat vívja, ha pedig elbukik, mindannyian elbukhatunk”, s bár nagy kihívást jelent, hogy gazdaságilag megoldást találjunk mindenre, ha azonban átnézzük a költségvetést és megvizsgáljuk a meglévő pénzeszközöket, talán rá tudunk jönni, hogyan lehetne mindezt újra elosztani, ezzel segítve a szenvedőkön.
    https://liner.hu/az-unios-orszagok-nem-tesznek-eleget/
    Takács Petra 2022. április 10. – 23:52
    Az Európai Parlament elnöke szerint jóval több katonai és anyagi segítségre van szüksége az országnak, emellett az orosz olaj- és gázimport tilalmát követelte………” Mind ezek után!
    Az EMPI közleménye:
    …….az emberiség számára abnormális a háború gerjesztői és irányítói tevékenysége, abban a jelenlegi halálcivilizációba melyet a háború tart fenn és működteti! És persze, hogy kérés nélkül is segíti a biztos halálból való menekülteket mert emberek!
    id. Kiss László közvetítő által 2022.04.11-én 1:25-kor!
    Abnormális szó jelentése
    1. Tudományos: A rendestől eltérő (állapot, megnyilatkozás, magatartás), amely nem szabályos vagy elfogadott; rossz irányba mutató; beteges.
    A felnőttek a feleselő gyereket abnormális viselkedésűnek tartják. A túlzott arcfestés teljesen abnormális kifejezést adott a lány arcának.
    2. Orvosi: Nem egészséges (személy), akinek testi hibája van, vagy lelki alkata, személyisége beteges hajlamú; természetellenes beállítottságú.
    Az abnormális ember gondolkodása nagyon rögzült. Egy abnormális gonosztevő kegyetlen lehet.
    3. Orvosi: Természetellenesen nőtt (testrész), amely az egészségestől eltérően csökevényes vagy túl nagy; ilyen testrészű (élőlény).
    A betegség egyik jele az abnormális fej. Az abnormális kiscsikó elpusztult az abnormális lábai miatt.
    4. Szleng: Szélsőségesen nagy (hatás, méret, összeg), amely a megszokott vagy elfogadott mértéktől jelentősen eltér; szélsőséges hatást mutató (jelenség, történés).
    Eredet [abnomális < latin: abnormis (szabálytalan) + normális összevonása] wiki

  • imádom amikor szakemberek átbasznak és kurva jól érzem magam

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 április 10
    7:28 du.
    Lacika ! Ezt rossz helyre tetted be, annyi ilyen hely van ebben a szórakozató tartalommal töltött újságben. Itt, speciel művészet és politika ütköztetése helyett a művészethez csatolt egyebekről kellene szólnod. A többit vidd a politikai rovatokba. És adj kenyeret a népnek, Kristóf már megadta a cirkuszt…. nem kell eltérned a tárgytól.

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 április 10
    7:28 du.

    ab normis amikor bohócok a parlamentekben előaggyák…,
    a normis meg az lenne, ha a bohócok a cirkuszban csörgősipkában rikoltoznának de lehet, hogy a bohócnak látszó az nem is bohóc hanem „csak” dilis?

  • Orsós Elemér

    ID. KISS LÁSZLÓ
    2022 április 10
    7:28 du.

    Nagyon álságos a kollaboráns EU reakciója, mert mielőtt szándékosan össze nem ugrasztották Őket -8 éve és azóta is folyamatosan- semmi problémájuk nem volt egymással, sőt természetes volt a rokoni és kézenfekvő kereskedelmi keveredés!!! Az EU meg jobb ha nem játsza az ártatlan szentéletűt, mert egy büdös szavuk nem volt -sőt tapsoltak- amikor egy Európán messze kívüli nagyhatalom bevallottan 5 milliárd dollárral és alattomos logisztikával avatkozott bele egy szuverén európai ország belügyébe úgy hogy, Kánaánt és mindenféle Eliziumot igért, de helyette teljes lekötelezettséget, szegénységet, rasszizmust és sovinizmust generált, úgy hogy már a háború előtt 5 millió „kalandvágyónak” kellett elhagynia az országát az éhenhalást megelőzendő és ez a folyamat a kiprovokált háború következményeként hatványozottam tovább növekedett!!! A húgyagyú EU állampolgárai pedig birkán, agymosottan vagy megfélemlítetten(de lehet hogy mindhárom) nem veszik észre hogy végülis pont az Ő egzisztenciájuk és jövedelmük kárára és atlanti közös akolba terelésére történik mindez!!! Naszóval: a kéretlen és erőszakos demokrácia exportok még soha sehol nem váltottak ki közmegelégedést, viszont a fegyver és hitelező lobbynak hatalmas extraprofitokat eredményeztek!!!
    Mindazonáltal ha evvel a mostanival sikerül árukapcsolással még a legnagyobb gazdasági riválist is visszautasíthatatlan bűvkörébe vonnia az már kész főnyeremény lenne és a világvalutája is megmenekülhetne a túlzott fedezettlenség miatti elsorvadástól!!!

  • Orsós Elemér
    2022 április 12
    5:52 de.

    Micsoda undorító beszédek ezek.
    NÁCI BESZÉDEK !!

  • Orsós meg a többi büdös moszkovita :

    Afganisztán
    Csecsenföld
    Gruzia
    Szíria

    És most Ukrajna

    Az állandósult nemzetközi szarkeverésről és merényletek szervezésérül már nem is beszélek.

  • Atombombát hordozó kettő repülőgép a Svéd légtérbe pár napja

    Finnország atomtámadással való megfenyegetése

    Lettország Litvánia és Észtország állandó fenyegetése

    Románia lerohanásának kilátásba helyezése

    Hat keleteurópai ország fővárosának 48 órán belüli lerohanásának a lehetőségével való fenyegetőzés

    Hadgyakorlat a NATO kellős közepén lévö Kalinyingrádban

    Hadgyakorlat Japán közvetlen közelében a Japán kormány szankciói miatt

    Annak a követelése hogy Bulgária ás Románia területén ne legyen NATO haderő illetve a keleteurópai NATO tagállamok a ruszkitól kérjenek engedélyt ha igénybe akarják venni esetleg a NATO segitségét

    A NATO „visszaszoritásának” igénye az 1998 as határok mögé.
    (Mo 1999 ben lett NATO tag a ruszki akkori fenyegetőzései miatt
    vagyis magyar megszállás kilátásba helyezése )

    Szóval ti ide pofátlankodott istenverte Putyinista büdösnácik elmehettek oda ahová én gondollak benneteket !!

    Ezeket itt mindet ti is olvastátok, tehát nemigaz hogy a nemtudás miatt firkáljátok a szemétségeiteket.

    Azért firkáljátok ezeket mert meg vagytok rohadva .
    Megrohasztott benneteket a Kreml pénze amin éltek.
    Fujj..hazaárulók.

  • Megtaláltam a brossúrát amiből Orsós Elemér veszi a nézeteit.:

    https://444.hu/2022/04/13/a-mi-hazank-programja-szegregalando-ciganyok-euroszkepticizmus-es-globalis-halozatok-a-vilagjarvany-mogott

    Hát komám…azért ezt nem hittem volna, bár sejtettem…

    Azért írok hozzád ennyit
    mert valahol azért kedveltelek.(Így, múltidőben)

  • Geyza
    2022 április 12
    5:42 du.

    Geyza
    2022 április 12
    5:57 du.

    hazudsz + félrebeszélsz

    Kalinyingrád az Orosz Federáció szerves része, következésképpen a NATO -nak nem lehet a közepén, vagy a te és a NATO GPS-e selejtes

    ha egyetlen egyszer megpróbálnál belepofázni abba, hogy én a saját konyhámban mejik jatagánnal aprítom a lecsóba való vöröshagymát, belédvágnám a jatagánt {jófajta damaszkuszi kézikovácsolt}

  • Rodeo11
    2022 április 13
    11:26 de.

    ..Tudnám miért állok szóba egy olvasni is alig tudó hülyével..
    Na mindegy.Ha már így esett,válaszolok. Válaszom a következő:

    Google-map a jóbarátod

  • Rodeonak szeretettel:

    Azt olvasom a NET-en
    hogy most már azt mondják a ruszkik
    hogy most már EZRÉVEL adják meg magukat
    Mariupol védői. Lehet,holnapra meg már az egész
    NATO megadja ott magát nekik.Ha így megy
    tovább a különleges katonai izé.

    A ruszki átlagpolgár meg
    falja a Kreml hangulatjavító fake-jait

  • Geyza
    2022 április 13
    2:10 du.
    a gúgli aszongya hüje vagy! a nátó-totó-lottó-ottó-mottó meg szarjon sűnt {te is}

  • Geyza
    2022 április 13
    2:28 du.

    kommentem nincs ehhez, Radio Canada-ban élőben ment!

    Az izraeli Simon Wiesenthal Központ igazgatója elítélte a kanadai csapatokat, mert neonáci harcosokat képeztek ki Ukrajnában, mondván, Ottawa felelőssége, hogy ilyesmi ne történhessen meg. A kanadai katonaság azonban tagadta, hogy köteles lenne megvizsgálni a képzésben részesülőket.

  • Most egy kicsit trágár leszek,
    ha Chris törli akkor majd le írom szebb szavakkal : ) ))

    1
    Színhely a Kigyó-sziget melyet 17 darab ukrán katona védett.
    Megjelnt ott a ЧЕРНОМОРСКИЙ ФЛОT büszkesége és zászlóshajója
    a Moszkva rakétáscirkáló.
    Az Ukrán Lehallgatószolgálat által rögzített párbeszéd:

    -Orosz hadihajó vagyok, tegyék le a fegyvert…
    -Orosz hadihajó, baszódjál fel !

    Egy (1) tálélője van az orosz hadihajó támadásának.

    2
    Mai hír:
    Az „orosz hadihajó” -val az történt amit javasolták neki:
    FELBASZÓDOTT : ) ))

    Hja az a fránya nyugati katonai hadiipari kapitalista mocskos pénzhajhász ipari hadi katonai izé komplexum…

    Odessából baszták fel az „orosz hadihajóvagyok” -ot,
    nyilván brit Harpoon hajóelleni rakétával.

    Mocskos pénzhajhász kurafi hadiipari satöbbi…
    Most is mekkora kárt okoztak
    a „posztszovjetek dolgozó békeszertő” népének.. hehehehehe…békeszerető….hehehehe.inkább tömeggyilkosok.

    Ja jut eszembe:
    Az Ukrán Posta kiadott egy bélyeget amin stilizálva látható a jelenet:
    A tenyérnyi sziget partján az „oroszhadihajó” -val szemben magányosan áll egy darab katona egy kézifegyverrel és az „oroszhadihajóvagyok”-nak a nemzetközi jelrendszer szerint mutatja fel a gyűrüsujját.

    https://hirklikk.hu/kozelet/belyeg-orokiti-meg-a-kigyo-sziget-vedoinek-nyomdafesteket-nem-turo-am-de-hosies-tettet-mindent-megmutatunk/395084

  • A HIRKLIKK linkjét csak a bélyeg fotója miatt tettem be.
    A szöveg elégé zavaros, a cikk is kb 1 hónapos.
    Viszont a Moszkva kilövése mai hír !

  • Geyza
    2022 április 14
    4:41 de.

    most nem érdekel, hogy minden cáfolatomat kitörölte a Cenz Nagyra Becsült Ura {két lényeges benn van… azoknál sokkal többet nem is lehet haha}

    szóval a kígyósziget
    82 katona adta meg magát az orosz hajónak és ma vidáman élnek, és nagyokat röhögnek a geysa -kon {IS}

    minden egyéb yuk rajnai propaganda készítmény van belőlük bőven

    mondd geysa, és mikor győznek a yukik? {újabb katonai egységek adták meg magukat Mariupol ban}

  • Hát kérem.
    Megint tele van az ég
    Kelet-Nyugat irányban és vissza
    igen nagy magasságban közlekedő négy
    hajtóműves nagy repülőgépek kondenzcsíkjaival.
    Ma jóval több volt látható mint amit pár hete írtam.
    Valamit visznek Keletre, de tuti hogy az a ruszki rémálma lesz.
    Most kb. annyit láttam mint az afganisztáni háború idején.
    Igaz, akkor majd’ minden nap ennyi volt heteken át.
    Az is igaz hogy akkor az egész több százezres
    USA haderő ellátása légiszállítással történt.
    A fasz ruszkik meg még közvetlenül
    a határaik mentén lévő haderőt
    sem képesek rendesen ellátni

  • Ehhehehee…most meg elsűlyedt nekik.

    Reggel még azt hazudták hogy nyet problemka csak kis tűz ütött ki a fedélzeten, de kézben tartják a dolgot.
    Méghogy ukrán „támadásovicska” uggyan kérem. Megoldják.

    Mostanra jól elsülyedt nekik.A kis rözsétől ami hogyhogynem
    kigyulladt a fedélzeten. A hülye matrozovics bátyuska.Az.
    Az tehet róla. Biztosan borscsot akart rittyenteni a harciradar mellett. Meg kis kását.

    Hááátbammeg….MAMÁSAKÁSAMÁSA hehehe..

  • Hétszázötven millió Dollárt árt az a hajó a Forbes szerint és az ukránok gyártották még 1982-ben.

    Hátbasszátokmegruszkik…hamarosan nem lesz egy istenverte teknőtök sem azon a pocsolyán.

  • Mielótt a pokolba sűlyedt volna, még joól fel is borult.
    Remélem jónehány kurafi alatta maradt.

  • Nagypéntek van
    a Nagy Hatalmas Gyász Éje! a szikla rágördült a sírra, és mindenre ami a sírban van!

    és szólnak a VÉGÍTÉLET HARSONÁI, ÉS A FÖLD MEGRENDŰL ÉS RETTENETES DÜBÖRGÉS HANGZIK!

    Tuba mirum spargens sonum, per sepulchra regionum, coget omnes ante thronum!
    {magyarul: a varázslatos kürtök hangja, az összes sírnak szól, és a trón elé parancsolja az élőket és a holtakat}

    kinyílik e „ez” a sír? és ha igen ki lesz aki kijön belőle

    ÍTÉLKEZNI ELEVENEKEN ÉS HOLTAKON?

    ti tudjátok? ki tudja? feleljen ide!

  • és akkor legyen Húsvét, Chris ? ugye érted?

  • Azt mondja az orosz Védelmi Minisztérium
    (Én inkább orosz Tömeggyilkosságokat Koordináló Állami Ügynökségnek nevezném)

    hogy a ruszki Haditengerészet „koronaékszerének” számító kalózhajó
    (már Szíriában is részt vett a mértéktelen pusztításban)
    idézem : „a vihar miatt borult fel amikor Szevasztopolba akarták vontatni”

    Ehhez képest ma a Kreml elkezdett hisztizni hogy majd atomcsapással válaszolnak és hogy az USA azonnal függessze fel Ukrainának a katonai megsegítését.ÉS ismét Kiívi lakótömböket
    lőnek hosszú távú rakétákkal.
    (Melyek darabonként többet érnek mint egy lakótömb)

    Mert az a rohadt vihar. Demajd azt is jól megatombombázzák.
    Nomeg Finnországot és Svédországot is. Mindenkit aki nem akar tőlük gázt és diktatúrát vásárolni.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 15
    5:10 de.

    Sokkal hitelesebb és kézenfekvőbb lett volna az ő Josef Tisojukhoz hasonlítani Putyint! Apropo és mi van a még mindig érvényben levő -és a két világháborút is gerjesztő, gyarmataikat elkótyavetyélő- Antant leszármazottak vezette EU szerint is bagatel Benes dekrétumokkal? Tán csak nem valami most már illuzórikus, de uszításnak kiváló reviziótól rettegnek, mint ez a Kollár gyerek is?
    https://index.hu/kulfold/2022/04/10/haboru-oroszorszag-ukrajna-szlovakia-vlagyimir-putyin-orban-viktor-boris-kollar/

  • Orsóskám.

    Az INDEX sajnos bedarálódótt
    a nagy nemzeti média-izébe.
    így hát ha nem haragszol,
    nem fáradok vele.

    Különösen most,
    hogy az atomháború küszöbére érkeztünk.
    Mondd már meg miajólófütyit érdekeljen bárkit is a Benes meg
    meg a mittoménkicsoda miaf@szt deklarált 75 éve.
    Gondolkozzál már.Tudom nehéz.
    De próbáld meg.

  • Geyza
    2022 április 15
    8:07 de.

    aszongya FAZ, hogy a szövetségi energiaügyi miniszter aki egyúttal vice kancellár is a teljes Zöld párttal karöltve azt javallja az összes német álompó’gárnak, hogy azért, hogy a putyint pukkasszák csak két hetente egyszer zuhanyozzanak, nappal légkondi hejett használjanak sötétítő függönyt és hetente 2 napot dolgozzanak otthon {ez leginkább Mercedes szerelő vonalon oldható meg} és biciklizzenek autózás hejett és mondják ezekhez azt, hogy: nesze putyin ezt kapd ki… brexiték már januárban emailben az összes energiafogyasztónak azt javasolták – többek között – hogy boruljanak össze a háziállataikkal {ez persze házkrokogyillal hogy néz ki?} hogy a fűtésen megtakaríthassanak a németeknél nyár végére kiürülnek a gáztározók de ők az év hősei Leopold fasza gyerek nem fagy meg

    hja és nézzék meg a legújabb „Z” beszédet