Színház a világ, de az ország az focipálya!

2022 április 15 12:42 du.83 hozzászólás

Próbálom megérteni a magyar helyzetet, de ugye én innen Kanadából nem megyek Magyarországra minden évben, nem élek faluban, városban és Budapesten egyidőben és nem ismerem ki magam a (kamu)pártoskodások rengetegében, bár egyfolytában próbálok olyan valakit keresni, aki mindennek megfelel, de még nem találtam senkit, aki minden szempont szerint ismerné a helyzetet. De nem adom fel, és talán elég sokáig fogok ahhoz élni, hogy a történelem felülírott verzióját egyszer még elolvashatom.

Jelenleg viszont azon gondolkodom, mi segíthethe ki abban, hogy végre megértsem, azt hogy miért akarja az egyik magyar a másik szemét kikaparni, miért mutatja az egyik a másiknak azt, hogy honnan indul a következő járat nyugat felé, hogy az ország lakossága alig tízmillióról nyolc majd hétmillióra csökkenjen. Miért hiszik azt, hogy egy országban csak egy párt létezhet és csak egyféleképpen lehet gondolkodni? Mi a titka ennek a szemellenzős Fideszes szurkolásnak?

Aztán rájöttem, hogy mi lehet velem a baj! Hiába jártam én valaha sportosztályba, sohasem tanultam meg, mi is az a foci! Az életemet úgy éltem le, hogy egyszer sem néztem végig, ahogy 90 percen keresztül rúgják a labdát, pedig anélkül nem lehet megérteni a mai magyar kultúrát és politikát! Hát miért építették a tucatnyi stadiont országszerte, miért fontosabb a foci-oktatás az iskolainál, ha az alapfogalmakat sem ismerem fel!

Elméletben két csapat van a pályán, a narancssárgák és a többiek. Namost, a narancssárgák mindig hazai pályán játszanak, mivel minden stadion az övéké, a többiek pedig mindig vendégek. A bírákat és a partjelzőket is ők bérelik fel, ők fizetik. A szurkolóik a jegyeik mellé kapnak ital és étel jegyet, hogy jól mulassanak és élvezzék, ahogy narancssárgák hárítanak, sorosoznak, passzolnak, gáncsolnak, ujjal mutogatnak. Mert mostanra már a játékszabályokat is átírták, az ő stadionjaikban a futballszabályok sem olyanok, mint másoknál, de ezt megtehetik, mert ők vannak otthon.

Persze a vendég csapat is megtehetné, hogy elutasítja az együttműködést, vagyis hogy nem mennek játszani, dehát az ő játékosaik is pénzből élnek, minden meccsért megkapják a nekik járó bért, még akkor is, ha veszítenek. Pláne akkor! Nem számít, hogy a játékszabályok kizárják, hogy valaha is nyerjenek, az sem, hogy néha megsebesülnek. Ők is részeivé váltak a Cirkuszt és Kenyeret szemvényvesztési mutatványnak. Már régen nem a labda a lényeg, a vendégcsapat legsikeresebb játékosai azok, akik észrevétlenül a narancssárgáknak passzolják át a labdát, hogy azok gólt lőhessenek.

Nemhiába tették Magyarországot a foci országává! A számtalan stadionban és a tévék előtt lehet szurkolni, kiabálni, kifütyülni a bírót, követelni a kiállítást, közben jókat inni a lelátóról vagy a fotelből, hiszen egyikőjük sem játszik valójában. A végén aztán lehet győzelmet ünnepelni, szétverni az ellenfél szurkolói között, mert bár egyikük sem tett semmit sem a győzelemért, mindegyiknek szüksége van a mámorító érzésre, ami ezzel jár. Erre megy ki a játék. ők a jobbak, az erősebbek, a gyorsabbak, a hatalmasabbak, még akkor is, ha egyikük sem az. A lényeg az, hogy fizettek vagy szurkoltak az érzésért és most aztán tarolhatnak! Ők, Ellenünk!

És mi van akkor, amikor az érzésnek is vége? Mire mindkét tábor eléggé megalázta már a másikat, szétverte a padokat, és az alkohol és az ingyen étel is eltávozik a szervezetükből? Vajon mikor jönnek majd rá, hogy az istenített csapatuk visszament a palotájukba és ők pedig itt maradtak a mindennapok küszködéseivel ugyanúgy, mint az úgynevezett ellenfél szurkolói?
De ők akkor is narancssárgások, mindhalálig! Egy csapat szurkolója soha nem áll át máshová! Láttál már olyat, hogy egy Újpesti a Ferencváros szurkolója lett? Az lehetetlen!
A narancssárgások is ilyenek. Soha nem fognak csapatot váltani, történhet bármi. Ez egy életre szól. Mi foci nemzet vagyunk!

Hát ezt tanulta meg a fociból Orbán Viktor gyerekkora óta. Ezért akart saját pályákat, saját játékszabályokat, és ezért lett jogász úgy, hogy soha nem dolgozott egy napot sem. De lehetett volna belőle bíró is, ha más nem, futballbíró!

A történelmet is fejetetejéről olvasva tanulta meg. Gondosan tanulmányozta azt, hogy hogyan tudta egy maroknyi embercsoport sikeresen félrevezetnie a tömegeket évezredeken keresztül úgy, hogy azok önmaguktól mindenüket odaadják uralkodóiknak és ne vegyék észre, hogy őket vágják át. Uralkodójukért utolsó kenyerüket és életüket feláldozták! Hát ha mást nem, ebben a résztantárgyban csillagosötösre vizsgázott!

Megmámorosodott trollok lepték el az internetet, győzelmükkel harsogják tele a médiát, és mint minden úgynevezett győztes, a veszteseken röhög, hiszen csak úgy lehet nyerni, ha van ellenség, márpedig abból van elég Magyarországon! És azok is sikeresen egymás ellen fordulnak és marják egymást, nehogy őket marják vissza először!

Mikor veszik észre, hogy közöttük sincs nyertese ennek a választásnak? Hogy az ellenséget rossz helyen keresik és egyszer majd váratlanul hátba döfik őket is. Persze, mivel hátra nem látnak, akkor is ugyanazt fogják fújni, utolsó leheletükig ugyanaz lesz a hibás.

Már nem is neheztelek rájuk. Csak mélységesen sajnálom őket. Nem értik meg, hogy őket is az 1 százalék használja ki a végsőkig és ők is a az elnyomott 99 százalékhoz tartoznak.

De nem az én dolgom, hogy megmondjam nekik.

Petényi Judit

A szerző angol nyelvű podcastja elérhető az összes nagyobb platformon (Apple, Spotify, Google, Amazon) — Vagy az alábbi linken: https://letyourgeniusemerge.buzzsprout.com/

83 hozzászólás

  • „Próbálom megérteni a magyar helyzetet, de ugye én innen Kanadából … nem ismerem ki magam” …

    A kékek Budapesten, 18 egyéni választókerületből 17-et megnyertek. A narancssárgák mindössze egyet:

    https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/egyeni-valasztokeruletek?tab=county

    Jelzésértékű a fővárosi eredmény, hogy vidéken is nyerhettek volna a kékek, még a vidéki nagyvárosokban is, csak valamiért mégsem. Ez a valami okozott a kormányváltásra készülő ellenzéknek katasztrofális választási vereséget. Pedig összeszövetkeztek, még az ördöggel is, a (volt) Magyar Gárdistás árpádsávos zászlókat lengető Jobbikkal.

    A budapesti példa bizonyítja, nem lejt egyfelé a pálya, a szabályok se kedveznek jobban a narancsosoknak. A főváros főpolgármestere is a kékek embere, indult a miniszterelnök jelöltek (amerikai példájú) előválasztásán.

    A narancsosok se értik, és meglepőnek látták eddigi legnagyobb arányú (54%-os) győzelmüket. Sokan mondják, a vidék agymosott és tudatlan népe okozta a földindulást. Azért azt ne felejtsük el, hogy Magyarország első egyetemét Pécsen alapították 1367-ben.

  • Nem jó a hasonlat, nincs két csapat a pályán, Magyarországon csak a magyarság csapata van. Lehet neki szurkolni, tevőlegesen segíteni, de lehet gáncsolni is, vagy idegenlégiósokat a csapatba követelni, akik számolatlanul rúgnák az öngólokat, gyalázzák az edzőt, lemucsaizzák a szurkolókat, elszomorodnak a magyar sikereken.
    Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!!

  • Judit, savanyú a szőlő…. Ennek a választásnak nyertese és vesztese is van. Nyertese a józan magyar nép, – és vesztese az a brancs, aki 900.000 választóját vesztette el, mert csak a hatalom megszerzése érdekelte, meg a „szivárványos” jövő, meg a magyar érdekek elárulása a szomszédos testvér háború kapcsán… -B.D.-

  • Nekem tetszett a cikk – leszámítva valóban az arányokat – melyek a valóságot mutatják még mindig a számok! idézem: 2022.választás: Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma:
    7 693 857 Megjelent 4 058 746 fő (52,75%)
    Nem jelent meg 3 635 111 fő (47,25%)
    és persze azt is tudjuk, hogy a 4 058 756 választásból sok érvénytelen, és nem a Fideszre szavazó volt . összességében kb. 1 millió pár százezer Fidesz szavazó van….
    ez az adat később módosul:
    Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 7 693 857 Megjelent 4 840 928 fő (62,92%)
    Nem jelent meg 2 852 929 fő (37,08%)
    Vajon a végére 19:00 mennyit hoznak ki? Megnézem és közlöm!
    most 19:26 óra van amikor írom e sorokat és be másolom a NVI közlését:
    Országos részvételi adatok
    Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 7 693 857 Megjelent 5 216 424 fő (67,80%)
    Nem jelent meg 2 477 433 fő (32,20%) (,,HÁT EZT TÉNYLEG A HOLDRÓL IS LÁTJÁK…)
    és eszembe jut egy vezető politikus mondása: lejjebb idézem!
    MODERN VILÁG SPARTACUSAI!
    Nyilvános csoport László Kiss Moderátor megosztott egy hivatkozást.
    KI A HALÁLOS ELLENSÉGED?
    A halálos ellenséged az aki életedre tör, élettered ellehetetleníti, elfoglalja és uralkodik rajtad….
    Mióta a világ a világ a földön ez van ! Bizonyítottan Krisztus előtti időből tudjuk ezt! ….”
    Krisztus után 88 évre született egy ember, aki már akkor tudta – és mi 2022.éve miért nem!
    MARCUS AURELIUS (121–180) római császár, filozófus
    Ha egy gallyat letörünk az ágról, a fáról is letörtük. Ha az ember összeveszik embertársaival, önmagát az egész emberiségből kiszakítja. Az ágat idegen kéz tépi le: felebaráti gyűlöletével az ember önmagát taszítja ki az emberi közösségből….”’
    ÉS VÉGÜL A POLITIKUS IDÉZETE!
    „…..persze, hogy vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik, no de mit csináljunk – olyan rendszert, amelyik mindenkinek tetszik, nem lehet csinálni emberek! De hiába ami tetszik a Manfrédnak, az nem tetszik annak az elvtársnak, aki most is a csepeli gyárban dolgozik – Ami őneki tetszik, az nem tetszik a Weisz MANFRÉDNAK ÉS HA MÁR VÁLASZTANI KEL MI AZT MONDJUK, INKÁBB OLYAN RENDSZERT VÉDÜNK TARTUNK ÉS ERŐSÍTÜNK, AMI 5 MILLIÓ FELNŐTT DOLGOZÓNAK TETSZIK …”
    MA ENNEK ELLENÉBEN VAN EGYMILLIÓ VALAHÁNY SZÁZEZER AKINEK TETSZIK VAN AKINEK NEM: 2 MILLIÓ VALAHÁNY SZÁZEZER… ÉS VAN AKI EL SE MEGY MÁR SZAVAZNI ÉS VAN AZ ADMINISZTRÁCIÓ AMIT NEM KÖZÖLTEK MENNYI ÉRVÉNYTELEN LETT EZ A REALITÁS – NEM KELL MELLÉ BESZÉLNI ÉN ÍGY LÁTOM – HISZ BENNE ÉLEK, TÖBB MINT 70 ÉVE!

  • Kedves Judit! Itthon élőként én sem vagyok jókedvű. Írtam egy reflexiót- elég hosszú, nem tudom, Chris lehozza-e. Nem hibáztatnám a „népet”: nem vagyunk se jobbak, se rosszabbak, mint más náció. A Főkolompos résmentesen kiépítette autark egyeduralmát 2000 után először a pártjában, most az országot teszi tönkre. A részletek messziiről nem láthatók pontosan – ezért ellenzem a határon kívüliek szavazati jogát.
    Én magyar vagyok, ha az Orsós félék megpukkadnak, akkor is. Baloldali, szabadelvű magyar. A Föld a hazám, Európa az alma-materem, Magyarország meg a szeretett otthonom Ismerem a tájait – a meghatódásig elérzékenyülök pl. Szarvas városán, vagy a Balaton-felvidék csodáin. Otthon vagyok a nyelvében, ismerem a szokásait – jókat és rosszakat Honfitársaim nagy részét becsülöm(Még akkor is, ha vallásosak vagy konzervatívok.)
    De mértéktelenül dühös vagyok azokra, akik ordas eszméket szarnak otthonom terített asztalára, értéktelen pöffeszkedésükben legszívesebben a pincébe zavarnának.
    Van egy rossz hírem: a magyarságomat senki nem veheti el tőlem, még a Főkolompos se, mert nem ő adta. Hozzám tartozik, ahogy a baloldaliságom, az emberi méltóság és szabadság szeretete.
    Persze népem javait kisajátíthatja, röhöghet cinikusan, hogy milyen „ügyes”. Van egy mondás, amit régebben a Főkolompos is emlegetett. Eszerint a magyar az, aki mögötted lép be a forgóajtón, de előtted megy ki. Külföldön élőktől hallottam, hogy ez nem elismerés. Ellenkezőleg: a sunyiságot demonstráló, lenéző szólás.
    Sajnos az események úgy alakulnak, hogy meglehet, a kitolakodó orrát keményen beverik. És ez nekünk, magyaroknak fog fájni.

  • charlie
    2022 április 15
    4:09 du.

    Igen, tudjuk kisöreg.

    Jópár éve azt mondta valami Jobbikos* , idézem:
    „Minden magyar Jobbikos* , csak még nem minden magyar tud róla”

    *Jobbikos:
    értsd alatta :
    akkor még Hungaronáci, mostanra talán
    már nem náci a Jobbik, de van helyette másik

  • D.Bernstein
    2022 április 15
    5:11 du.

    „józan magyar nép” ?

    Nabammeg..megvolt a nap vicce.
    Bár nem annak szánta ez a soknevű soknemű akárki

  • hexadodekaéder

    Warior 0415.3:10
    Olv.ajánlva még:
    T. Petényi Judit

    Méghogy nem lejt a pálya?!. Ne csúsztass, azaz ne hazudj!!!

    Legalább 10 éve, hogy a magyarországi (nyomtatott,sugárzott,stb)

    média, az óriás és normál-plakát-felületek, stb. 85 %-át a FIDSS

    birtokolja, méghozzá ammódon,hogy az állami reklámfelületeket,

    illetve az így általuk illetéktelenül kampányfelületként

    birtokolt, tehát sajátjuknak minősített „köz”- tévé és rádió

    reklám-időtartamokat is 100 %-ban a”kormánypropaganda” számára –

    nem is álcázva- köztudatban tartva használta ki. Az utóbbi

    szabálytalan FIDSS –> lesrefutások <– sora az ellenzék

    lehetőségihez képest, mintegy 99:1 arányban történtek, mely

    tényadat mindent elmond nemcsak a magyarországi választások,úgy

    általánosságban a lejtős belpolitikai focipályáról, de a

    közállapotokról is !

    Csak egy példa a magyarok agymosása c.fejezethez a Soros György

    nevét aljas mód' megtaposó, stílusában még Goebbels, vagy a

    Szálasi antiszemita plakátokat is meghazudtoló permanens, echte

    náci gyűlöletkampány minden szinten és minden reklámfelületen(!)

    tíz-ezerszám döngetett, gyakorlatilag választásközi s ettől már

    időtlen FIDSS kampánygőzhenger.*

    Az ilyen tartalmú és szakadatlan agymosások a gyűlöletre amúgy

    is fogékony vidékiek már az egykoron még a Don-kanyartól

    futtatott nagyapjuktól szítták magukba ezeket az ideológiai

    maszlagokat. Ergo a FIDSS által két választás közt elvetett

    magnak csak a voksválasztót kell kivárniuk,hogy kikelhessen…
    ˙

    * Bocs',de ugyanitt nem hagyhatók ki a FIDSS hosszas, ugyancsak permanens idegen-, vagy "migráncs"-gyűlölő reklám hadjáratai sem, amelyek ugyane' alattomosan furmányos gyűlölködő, faluvégi módszerrel fészkelik be magukat csak a nacionalista áfiumra amúgy is oly hajlamos lakosság íjmód' elcsavart kobakjába, akár két választási időszak között is, amit Orbán is nagyon tud, hisz ezért műveli…

  • Blődületesen jó a cikk,de a hozzászólások jobbak!

  • warrior
    2022 április 15
    3:10 du.

    Felkértek téged erre a
    „pálya-lejtési” hazudozásra ?
    Eléggé gyengécskére sikerült.Tekintve
    hogy már az USA külügyminisztériuma is ezt mondja.

  • Kedves Judit !
    – Igaz, hogy Orbán túl nyerte magát, – de senki nem kaparta ki senkinek a szemét ! Sőt, összekacsintott vele az ország, az ellenzék egy része is mert azt szeretnék, hogy Ő felügyelje a pénzek szétosztását, és nem egy már levitézlett, de sok helyről támogatott „társaság”!
    – Magyarország az EU 2021-27-es költségvetésből mintegy 43 milliárd euró támogatásra már biztosan számíthat. A legjelentősebb forrás, 13,6 milliárd euró a regionális fejlesztésekre fordítható, 5,5 milliárd euró a foglalkoztatási és oktatási lehetőségek fejlesztésére, illetve a leginkább sebezhető, a szegénység veszélyének kitett emberek helyzetének javítására használható, 3,4 milliárd euró pedig a transzeurópai közlekedési hálózatok fejlesztésére, illetve az energetikához és közlekedéshez kapcsolódó környezetvédelmi beruházásokra áll rendelkezésre. Több, mint 12 milliárd euró érkezik mezőgazdasági támogatásokra és vidékfejlesztésre.

    – Ezen felül a kohéziós politikai eszközöknek a COVID-19 járvány hatásainak enyhítésére elfogadott többlettámogatásából (ReactEU) Magyarország mintegy 1 milliárd euróra jogosult, illetve a Helyreállítási és Rezílienciaépítési eszközből (RRF) mintegy 7 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásra. (Az RRF keretében 9 milliárd eurót meghaladó hitel is Magyarország rendelkezésre áll.) – Stb-stb…
    – Kanadában ezt mindenki megértette, rengetegen küldtek újongó üzeneteket a gyözelem mámorában…
    – Itthon mi fiatalok, röhögtünk egymáson, már akik elmentünk szavazni..

  • re: Kérdés a KMH bohócához
    Mi a neve az LMP egykori alapitójának, aki a kormányváltói bohózatoz így értékelte ki: „Azt hitték Gyurcsányék, hogy összeállnak és 2+2 az 5 lesz. Pedig 1 lett…” -D.G-
    P.S: Ha Orvbán hirtelen felszivódna, akkor ki lenne az ügyeletes ellenség ?

  • hexadodekaéder

    Érdekes, amiket összehordtál, Budapesten nem működött.

  • talalom
    2022 április 16
    4:21 de.

    „Én magyar vagyok, ha az Orsós félék megpukkadnak, akkor is. Baloldali, szabadelvű magyar.”

    Na ez nem volt szép, ezért szerintem bocsánatos ha hasonló modorban válaszolok:
    Szerintem én sokkal inkább magyar vagyok, mert még kommcsi sem voltam és én konzekvensebben baloldali és szabadelvű vagyok, de nem a mai agyondevalvált, hanem még a módszerváltás előtti reálisabb meghatározások alapján! Még azt azért had kérdezzem meg hogy mitől baloldali és mitől jobboldali egy ugyanúgy volt kommunistáktól hemzsegő, de mára ugyanolyan induvidealista milliárdos vadkapitalistává „fejlődött” párt? És ha nagyon ragaszkodunk a klasszikus meghatározásokhoz, akkor rémülten észre kellene vennünk hogy, ma már Magyarországon sajnos csak egyetlen egy párt köthető reálisan ideológiai oldalhoz, mégpedig a valóban baloldali eszmékhez még mindig görcsösen ragaszkodó, de jelentéktelen Munkáspárt, ami így nem baj, had álmodozzanak, mert azzal még nem ártanak!

  • Kedves Petényi Judit.
    Azt hiszem Ön a a távolból nem fogja tudni megérteni a magyar „néplelket” (aki eddig 5x emelte a hatalomba az „ördögtől való” Orbán Viktort).
    Csak az fogja tudni megérteni akinek fáj „trianon” akinek fáj gyalázatos lélek ölő létező szocializmus, akik egy pohár bor mellett ugyan arra gondolnak a Tisza/Duna partján

  • Sajnos nincs fent sehol (egészben) a neten, pedig nagyban segítene megérteni a magyar néplelket a Magyarok – Fábri Zoltán 1978-ban bemutatott játékfilmje, Koncz Gábor, Pap Éva, Bihari József, Gera Zoltán főszereplésével. A forgatókönyvet Fábri Zoltán írta, Balázs József azonos című regénye alapján. A filmet az 51. Oscar-gálán jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

    Cselekménye: 1943, dúl a II. világháború. Vendégmunkások kis csoportja megy ki Németországba, hogy a katonáskodó német parasztok helyett dolgozzon. A magyar nincstelen emberek a meggazdagodás reményében robotolnak a német földeken, és nem akarnak tudomást venni a körülöttük történtekről. A birtokon fogolytábor üzemel, a földeken hullákba botlanak…

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 április 16
    4:11 du.

    Ha azt akarod evvel már megint burkoltan kihangsúlyozni hogy, ilyenek ezek az agyonturmixolt gyarló magyarok, akkor megnyugtatlak hogy, ezt a filmet bármelyik országban meg lehetett volna csinálni ahol hasonlóan nincstelen emberek vannak, csak nem mindenkinek jut ez eszébe, mert nem mindenki rendelkezik egy kis minimális önismerettel, önkritikával és hozzá a bevalláshoz való bátorsággal! Naszóval, semmivel sem vagyunk alávalóbbak például a most velünk felsőbbrendűségesen fennhéjázó nyugati államokkal akik például ugyanígy vagy még jobban kollaboráltak a nácikkal és most a Marshall segélyekkel felturbózva, de árukapcsolásként agyilag kihipózva erről szemérmesen megfeletkeznek!

  • Szégyellem magam, (leginkább az Örökkévaló úr elött) hogy megint jó nagy elírást követtem el, hiszen a Pessach helyett (itt Páscoa) amugy a Szabadság (megszabadulás ünnepe) szóbotlásból Hanukkat irtam le
    Rabbinikus magyarázat elég összetett, számomra „Kiugrás” a legjobban illö magyar szó
    Nem tudom magyarul miért mégis Husvéthnak nevezték el, ezért nem szeretem ezt a szót használni, bár a Husveti locsolkodás jó buli
    Lehet, hogy ugy vagyok, mint Biden uraság?
    összekeverek fogalmakat és elalszom közben?
    Talán annyi a mentségem, hogy hajnali 03 órakor keltem (tegnapi nap folyamán) levezettem 600 kilométert, és még nem alszom. Amikor a bejegyzést leirtam 3 órával ezelött már ujra 01 óra volt, de már mai nap
    Talán legjobb lenne, ha a Christopher kivágná

  • hexadodekaéder

    Ferencet
    16.12:23

    ” Akik egy pohár bor mellett ugyanarra gondolnak „.

    Mert, borban a zigazság, borban a vigasz…/Gábordiák c.operett/
    ˙

    Ja! …A pályinkáról mán nem is beszélve 😀

    Akik akkó biz’megmonnyák,aztis ho’kija magyar, meg kinem a’. Ja!

    Eszerint a jómagyar, lényegét tekintve ugyanaz mint a jó náci,

    – csak a szavakat kűűű jól behälyettesítenyi. Ja! Ugyanis; mig

    azok egy korsó sör mellett Hitlerre, addig a jómagyar pedig

    Orbányra, e’kkis jó kupica szabadon fűtt törköly társaságában…

    Ahogy a szólás tarcsa: borban a’ ‘gazság… Ja!Ja!Ja!

    A MAGYAR MÉM *

    Szabad a pályinka
    Szabad valahára,
    Kinek vámot vetetettek
    Epére s hányására.
    ˙

    */Petőfi S: A magyar nép c. verse után
    szabadon, nem kereskedelmi célra főzve
    á’lá Orrbán és szájba: Hexadodekaéder/

  • SzundiMandi
    2022 április 16
    4:11 du.
    Biztos,hogy a valóságból vetted,amit írsz?Biztos,hogy meggazdagodni vágyó vendégmunkások(is)voltak a II. Világháború náci-Németországában?Nézz utána,hogy a”kedves”szerzők,nem-e a holokauszt szidolozók első élgárdája voltak?Az a bizonyos”fogoly- tábor”,nem halálra ítélt deportált zsidók voltak?Esetleg muszosok Felismerés céljából,nagyon fair-play lenne ha beírnád a helység nevét is.A „játékfilm”címe is segítene a valóság hitelesítésére. KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET AZ IDEJÁRÓKNAK.
    ÉS-חג פסח שמח לכל עם ישראל.Mivel a kettő egybeesik.

  • Kedves cikkíró Judit.

    Érdemes figyelmesen elolvasnod Kovách Imre szociológus gondolatait, s választ kapsz, miért nyerhetett elsöprő többséggel a Fidesz-KDNP, és lehet ötödször Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke:
    https://444.hu/tldr/2022/04/17/a-paraszti-romantika-ujraelesztesevel-es-a-helyi-eliteken-keresztul-uraljak-orbanek-a-videket

  • slapaj
    2022 április 16
    8:35 de.

    „Túl nyerte magát” ?? TÚLCSALTA MAGÁT !!

    Csalások nélkül -még a saját magára szabott választási rendszerrel is- csak kicsi többséget ért volna el. A maximális média leuralás dacára. (Emlékeztetőül: az ellenzék 4 év alatt csak 5 percet kapott a „közmédiának” elnevezett párt-hírharang-rendszerben)

    Hazudozzál okoskodva máshol.Te SOB .. : )) )

  • SzundiMandi
    2022 április 16
    4:11 du.

    Ezt a filmet mintha láttam volna anno.
    Elég sötét, kellemetlen ízű alkotás volt emlékeim szerint.
    De gondolom annak is szánta az alkotó.

  • „Russia: We destroyed 132 Ukrainian aircraft”*

    Oszt nem is volt nekik annyi : ) ))

    Rendes dolog az oroszoktől hogy adnak harcigépeket Ukrainának !

    (Mert eddig mástől nem kaptak, bár még nincs lefutva az ügy.)

    * Ez a Konasenko kb pont úgy
    járatja le magát mint a Második Öbölháború
    idején Szaddám egyenruhás „Tájékoztatásügyi minisztere,
    akit ott a köznyelv csak „Bolond Ali”-nak aposztrofált.
    azok miatt a hülyeségek miatt, amiket Szaddám elmondatott vele.

    Érdekesség hogy a háború végefelé eltűnt. Aztán az USA-ban bukkant fel. Ártalmatlan figura volt.

    De ez a Konasenko már ránézésre is egy csirkefogó.

  • Ezt találtam :

    „Szeretnék köszönetet mondani Oroszországnak a következőkért:

    1. Ukrajna uniós kérelmének felgyorsítása.
    2. Finnország NATO-kérelmének felgyorsítása.
    3. Svédország NATO-kérelmének felgyorsítása.
    4. Fiatal, képzett szakemberek tízezreinek exportálása olyan országokba, ahol boldogulhatnak.
    5. Amerika alapvető szerepének bizonyítása a világbékében.

    Jó munkát Oroszország! Sok sikert ehhez. Innentől csak egyre rosszabb lesz.”

  • Christopher

    Te nem vagy egy cseppet sem cinikusan alattomos, ugye?
    Végül is megérdemlem, kössz

    Ennyi kell a boldogsághoz

  • Geyza
    2022 április 17
    6:47 du.
    Ezt találtam :

    “Szeretnék köszönetet mondani Oroszországnak a következőkért:

    1. Ukrajna uniós kérelmének felgyorsítása.

    mire odaér már nem lesz €

    2. Finnország NATO-kérelmének felgyorsítása.
    3. Svédország NATO-kérelmének felgyorsítása.

    ezeknek már csak ez hiányzott a boldogsághoz, nagyon erős lehet a FINN VODKA

    4. Fiatal, képzett szakemberek tízezreinek exportálása olyan országokba, ahol boldogulhatnak.

    honnan fogják extortálni és „ott” nem fognak hiányozni?

    5. Amerika alapvető szerepének bizonyítása a világbékében.

    ez a Comedy Channel Nagy Száma #1..!!! előaggya a Transgenders Choir szopránnyai a baszusból és a fuvolás Rózsika a she is a son of a bitch Golf Csapatból

    Jó munkát Oroszország! Sok sikert ehhez. Innentől csak egyre rosszabb lesz.”

    ott már kialakulóban van izgulj a többiekért
    mennyél locsolni… holnap persz ha van még gender locsolód?

  • Geyza 2022 április 17 6:47 du.

    A sunyi, gennypacni Putyin „súlyos politikai és katonai következményekkel” való fenyegetése ellenére – mind Finnország és Svédország most komolyan vitatja a szövetséghez való csatlakozási kérelmet, és széles körben várható a csatlakozás.
    Csatlakozásuk újabb példája lenne gennypacni Putyin háborújának kontraproduktív eredményeinek. Ahelyett, hogy átmasírozott Ukrajnán 1-2 nap alatt, egy “sztálingrádi” mocsárba süllyedt a haditerve! Hasonlóan a ‘Moskva’ nevű ismert záslóshajója ami meg eltünt a süllyesztőben! Ahelyett, hogy gyengítette volna a transzatlanti szövetséget, megszilárdította azt. Ahelyett, hogy megosztotta volna a NATO-t és blokkolná növekedését, egyesítette azt.
    Jól kibaltázott magával a takony barmja!

  • Kolompar Jozsi

    a szellemi szint elvtarsak!!!!!!!!!!!

  • Gabriel
    2022 április 17
    3:23 de.

    Mert nem kellene állandóan
    belebonyolódnod olyan dolgokba amikről nemhogy
    tudomásod, de még halványlila kénszagú fingásaid sincsenek

  • Dávid Ibolya annak idején megmondta a fradi közönség undorító, antiszemita hőzöngésére:”Én nem értek a focihoz!”Persze ő mondhatta.Mit mondjon egy turul oktatásügyi és sportminiszter? Ha elítéli őket,bukik a kúrmány. Ha emlékezetem nem csal ez még a Gyurcsány kúrmány idején volt.Bal-Jobb=Jobb-Bal.”Esz folt és esz fan kérem”! (Brachfeld Sigfried mondása)

  • Rodeo11
    2022 április 17
    10:01 du.

    A Vágnerhallgató moszkovita pacckány
    tapsikál örömében hogy a ruSSki

    – 40 000 embert deportált Ukrajnából rabszolgának

    – eddig kb 7000 kisgyereket elraboltak és eladták őket ki tudja hová és kiknek

    – másik kb 300 gyereket egyszerűen legyilkoltak

    – kb 30 000 polgári személyt legyilkoltak

    – a ruSSki hordák minden lakást feldúlnak,
    kifosztottak,amerre csak járnak

    – a ruSSki fegyveres bűnözők gyermekeket erőszakolnak meg

    Mindez örömmel tölti el ezt a R O D E O nevű aljas gazembert.

    Chris : Ma, amikor mindenhonnan kib–sszák a Kreml propagandistáit, miért kell itt ezt a patkányt elviselni ?

  • Kolompar Jozsi

    Gabriel 2022 április 17 8:48 du.

    ” Christopher

    Te nem vagy egy cseppet sem cinikusan alattomos, ugye?
    Végül is megérdemlem, kössz

    Ennyi kell a boldogsághoz ”
    .

    Hehehehe… csak nem rajottel te is valamire Gabriel?

    De igazad van abban is, hogy minden normalis ember aki itt ervelni akar a hazugsagok es butasagok (vagy buta hazugsagok) ellen az elobb-utobb le lesz vagva, nehogy megnyerje mar azt a vitat. Es ily modon megerdemli amit kap azert hogy itt akar vitatkozni.

    A „boldogsághoz” „boldogságodhoz” akart lenni?

  • Geyza
    2022 április 18
    3:52 de.

    Hogy Te mint humanoid lény ki vagy és ki lakik benned, az elég kétséges (vagy nem annyira?)
    De már megirtam, hogy tudni még irtózatosabb
    Le vagy te érdekelve emberileg és szellemileg
    A lap a Christopheré, hogy neked pedig mire adott felhatalmazást az az ö egyéni dolga és leginkább joga. Az meg föképp, hogy kivel mit, mikor és miben
    A te ócska hözöngésedre meg végképp nem vagyok kiváncsi (én)
    …leszerepeltél
    „Guba a gubához, zsák a fótjához!”
    Amugy nemrég Gyurihoz szóltadban közzétetted ugyan kissé rejtve, hogy miben vagy bennfentes itt, én tisztán megértettem, tehát nincs miröl beszéljünk
    Legyél boldog, hogy vagy valaki valahol

    A nap viszont mindenkire egyformán süt és az esö egyformán esik – ezt vénségre még nem tanultad meg? Legyen neked is valami boldogságod napjaid alkonyára az egyéb kivénhedt kappanokkal, akiknek jövöjük végképp nincs, de mégkévésbé dicsö multjuk
    Gondolod, hogy én akarok lenni valaki ott ahol te vagy az ügyeletes szárnyaszegett kokurikúúú? (Leginkább fökappan)

    Merem remélni, hogy ha néha a Gyurihoz, az Orsóshoz, és ahhoz az egy kettö normális emberhez akik ide szoktak irni, azokhoz valami üzenetet beirok nem merészeled kifogásolni
    – De leginkább nem akarom hallani a véleményed, mert amit Ti a magatokokból kinyilatkoztok, mintha az valami vélemény lenne, azt Ti a világ kizárólagos igazságaként aposztrofáljatok – ez pedig innentöl nem vélemény, hanem elvakult kinyilatkoztatás hatalmi vágyban fetrengö részegség – innentöl mindegy hogy milyen inditékokkal akarja igazolni a valóságát

  • Orsós Elemér

    Egy fontos infó, amit amugy Te biztosan megértesz nem kell magyarázatot köritenem:

    https://www.agroinform.hu/palyazatok/biztos-pont-a-bizonytalansagban-a-gazdalkodoknak-55474-002

  • Gabriel
    2022 április 18
    5:12 du.

    He ?

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 18
    3:02 de.

    Elvtársad neked a…

  • Geyza
    2022 április 18
    12:27 du.

    hogy vagy bucika?

    kapom a híreket MSNBC, CNN, BBC, FAZ,
    és mi tadis TEN, igazad van… mindenben… sőt!

    a számaid nem teljesen pontosak, de közelítenek…

    nyugtalanná tesz a kérdés! miért is panaszkodnak annyit, ha már győztek!

  • Geyza
    2022 április 18
    12:27 du.

    le vagy maradva egy brosúrácskával… MSNBC 30 perccel ezelőtt mondta be…

  • Gabriel
    2022 április 18
    5:17 du.

    Szerintem nagyon jó a kezdeményezés, de az a 20 milliárd elég kevésnek tűnik, persze ha kezdeti figyelem felkeltési próbának szánták, és további igény lenne még rá, akkor -már ha az EU bele nem köp- akkor érdemes lenne akár nagyságrendekel is fokozni, mindenesetre a fegyverkezési megalomániánál biztos hogy, több haszna lenne belőle az országnak, különös tekintettel a mostani háború melléktermékeként generált krónikus élelmiszer hiány miatti kereslet növekedésre! (Persze aláírom hogy, ez az EU által is hosszúra tervezett háború a fegyverlobbynak is főnyeremény, de tőlük nyugodtan éhen lehet halni!)

  • Pityi Palkó
    2022 április 16
    6:13 du.

    „Gabriel – Rodeo11 – Orsós

    3 kellemetlen, tébolydába való, visszataszító fráter!”

    Meglehet, de merem állítani hogy, egy lakatlan szigeten sokkal tovább életben maradnánk mint Te! 😀

  • „talalom”, Orsos:

    Vajon hogyan lehetne „szabadelvu”, szabad es nyilt-gondolkodasu az aki nyiltan bevalja hogy baloldali elvekhuseges es valtoztatathatalan kovetje.

    Hiszen a „bal” ill. Marx es hasonlo szelszoseges eszmek a korlatlan dogmaktol-valo lehetosgeket szigouan es eroszakosan tiltotta, sot lehetetlenne teve vilagszerete maig is.

    GEYZA 4/17,6;47 du. sorai a fejen utotte a szeget!

  • Klicsko ex box-világbajnok Orbánhoz , azután hogy Buchában járt:

    ” A halálnak csendje volt. Fiatalok hevertek az utcákon, egy család autóján tank hajtott át, a végtagok még a kocsiban. Másokon kínzás nyomai. Főbe is lőtték őket. Nem akarok mindent felidézni abból, amit láttam, de a bűnökre bizonyítékok vannak. Azok a képek, az a szag… Totális pusztítás. Nem emberi dolgok ezek, hanem a gonosz képei. Bárhol felbukkanhatnak. Azt gondolják, Önökhöz nem érhet el? Meglehet, tévednek. „

  • Gabriel
    2022 április 18
    5:12 du.

    A megszálló ruszki hordák némelyik harckocsijukon
    a régi vörös sarló-kalapácsos szovjet zászlót használják.

    Továbbá ezek a megszálló ruszkik egy faluban a régi vörös sarló-kalapácsos szovjet lobogót tűzték ki.

    Csak szólok.
    Mert te ANNYIRA szereted a régi vörös sarló-kalapácsos szovjet zászlót, hogy nem tudsz elszakadni tőle.

    Hát most kisapám elélvezkedhetsz rajta. Rodeóval, a moszkovita sarló-kalapácsos patkánnyal kéz a kézben .. : ) ))

  • Gabriel – Rodeo11 – Orsós

    3 kellemetlen, tébolydába való, öntelt, sötétségben élő, trágyával etetett majom gombák!

  • A nemzeti megaláztatás érzése éles lehet Oroszországban – hiszen a világ tanúja az orosz hadsereg krémjének egy olyan nemzet általi megtépázása, amely Putyinka logikája szerint nem is igazi ország. Kész röhej!

  • Egy háborúban semmi sem úgy alakul, ahogyan azt várnánk. A Kijev körüli orosz katonai helyzet ahol a katonák megtagadták a harcot, szabotálták saját felszerelésüket és dezertáltak ezt nem lehet napok, hetek alatt helyrehozni.
    Várhatóan ez megismétlődik a következő támadásokban is.
    Putyinka célja, hogy a május 9-i orosz győzelem napi felvonulás előtt jelentős győzelmet aratjon a Donbászban.
    Az ukránok megmutatták, hogy megvan bennük az akarat és a mozgékonyság ahhoz, hogy megállják helyüket – ők a családjukért, hazájukért és életükért harcolnak – a mi sürgős dolgunk a NATO-val újítania a fegyver-, anyag- és pénzügyi támogatást. (a gyáva O1G-re ne számítson senkisem, mivel ez a nagy szabadságharcos kihízlalt disznó lapít mint szar a fűben).

  • Geyza
    2022 április 19
    3:16 du.
    Geyza
    2022 április 19
    3:47 du.

    hüje vagy te geysa… ne fárassz, olvasd egyedül és tedd fel a stelázsira utána, vagy hejette, különösen a Klicskó összest mejik klicskó az aki a cipőmet boxolta? vagy a másik aki tartotta hozzá a cipőmet?

  • Geyza
    2022 április 19
    3:47 du.

    A sarló és kalapács az alkotó munka jelképei a vörös meg a forradalom véráldozata a szabaccságért, mialatt a sárga az a SÁRGA IRÍGYSÉG és a kék az meg a hideg őrület a sikítófrász
    jele amivé válik a selejt, macskaeledel!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ79
    2022 április 19
    1:06 du.

    Kedves Bendeguz, nagy külömbség van a szuverén baloldali mentalitás és a párthoz kötődő szigorú baloldali elkötelezettség között! 😀 Az én baloldaliságom speciel nem kötődik pártfegyelemhez, ezért attól szabadabban is értelmezhetem, modjuk akár vallási és bevált erkölcsi alapokra is hivatkozhatok, ezért vagyok szabadelvűbb! 😀

  • Rodeo11
    2022 április 17
    10:01 du.

    nemtudod mit jelent az a kifejezés
    hogy „Szatírikus megjegyzés”

    Hja aki az antiszemita Vágner
    zenei „csecsbimbaján” cseperedett fel
    ekkora szép nagydarab barommá mint te,
    az nem értheti az ilyesmit ..: ) ))

  • Geyza
    2022 április 20
    6:59 de.

    hol hordod a szatírádat? és miről lehet felismerni?

    zenéhez ne szólj hozzá mert nálad az a zene amikor a csetres belezuha egyik vájdlingból a másikba

  • Rodeo11
    2022 április 19
    8:03 du.

    Kapnál egy „szügyetupát” (By Mr Karinthy)
    bármelyik Klichko fivértől, a Holdba repülnél egyből .

    Te lennél az első ember (hm..ember?) aki rakéta nélkül eset fel oda hehehe

  • Pityi Palkó
    2022 április 19
    6:31 du.

    Mostanra már körvonalazódik
    hogy még a hitleri hadak sem bántak úgy a szlávokkal,
    amiképpen a vadállati ruSSki hordák (Putyin parancsára persze)
    bánnak egy másik szláv néppel.

    Pedig tudjuk hogy a Mein Kampf-ban benne van az,
    hogy a szláv nép kiirtandó.

    Most el lehet képzelni miképpen bánnának MÁS nemzetek fiaival,
    ha a saját népcsoportjaikkal így bánnak.

    Most Ukrajnában a CIVILIZÁCIÓK HARCA folyik és a Nagyvilágnak erején felül KELL(ene) segíteni ebben az ukrán népet !!

  • Rodeo most az én nevem felhasználásával
    próbálja meg a [email protected]ágait ráterhelni a topicra.

  • Hát megtörtént..ami várható volt:
    A Pentagon bejelentette hogy Ukrajna
    vadászgépeket kapott.

    Azt nem árulták el hogy hányat és milyen gyártmányút.

    Ebből arra következtetek hogy már tudják a szövetségesek
    hogy Ukrajna rendelkezik legalábbis harcászati atomfegyverekkel.
    Ami elrettenti a ruSSki Putyint a meggondolatlan lépésektől.

  • Előzőhöz:
    Ukrajnának 14 atomerőműve van.
    Vagyis melléktermékként termelődik annyi plutónium,
    ami több mint elégséges az elrettentéshez, még ha csak
    2014 (A Krím aljas megszállása) óta foglalkoznak is a dologgal.

    A plutónium ugyan egy kicsit mocskos anyag,
    de a hon és Európa védelme érdekében
    mit számít jópárezer ruSSki esetleges
    szörnyű sugár-betegsége nem?

    Persze csak ha a Ha a ruSSki Putyin
    meggondolatlan lépésekre szánná el magát.Csakis akkor.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 20
    10:10 de.

    Ez kb. pont olyan „dögöljön meg a szomszéd tehene is” tipusú mentalitás mint a „ti ukrajnai missziótok is 20 évig tartson, mint a mi afganisztánink”, közben a kipusztuló ukránok meg le vannak szarva, csak szorgalmasan fogyasszák a mi fegyvereinket orba-szájba, osztán majd országgal fizethetnek!

  • Rodeo11
    2022 április 20
    8:21 de.

    Nem tudod???? … rsrsrsrsr
    Tetejétöl a talpáig egy vén SZATIR

    De komolyra forditva a szót
    Nem látod hogy valóban és élö nagyságban az?
    Hát hogy lehet annak örülni, hogy mostmár plutónium bombákat fognak a Kárpátok tuloldalán, a szomszédságban szórni?
    Az USA adja hozzá a repülöket, mint anno Vietnamban, ahol még csak Napalm-ot szórtak észak Vitnamra
    Most meg „kosszos-bombákat” Kelet-ukrajnában
    Merthogy erröl szól ez a háboru
    Megint háboruzni az oroszokkal, mint Koreában, Vietnamban, Afganisztánban, ugyanugy más népeket felhasználva mint rongyos bábukat
    Ezek az emberek, akik ennek szurkolnak, erre úszitanak, ezek betegek, – lelki, szellemi betegek
    Hogy a fasiszták megérdemlik hogy hulljanak (ó, uj, és mit tudom én milyen nácik?)
    A mai unokái, dédunokái azoknak akik a XVIII-ik, XIX-ik és XX-ik században folyton ujjabb és ujjabb a progromakat szerveztek?
    Meglehet
    Meglehet, hogy ez magyarázat arra, hogy mintegy trójai falóként áll bosszút az amugy megmagyarázhatatlan módon ukránok elnökévé vált személy
    Isteni küldetés
    Más lehetöséget nem tudok

  • Geyza
    2022 április 20
    9:40 de.
    hallottad? áá dehogy! németalföld és németfelföld kifúrják és kieresztik lesz gáz!!! ha ügyeskednek már 2026 ban áramolhat a gáz, ha akkor lesz még hová és miért?

    a spanyolok nem adnak el áramot a galloknak, azok meg leállíttyák a zimportot keletről ott maradnak gyertyafény mellett

    a német külügyminiszter a balti államokban túrnézik, hogy azok mostmár német érdekelcség ha bele gebednek is
    teljes az eccség a kéccségben?

  • Geyza
    2022 április 20
    9:40 de.

    kis haditudósítókám mit tudsz a:

    a Dél-kínai tengeren a rakéta klassz YJ-21 a 055 típusú cirkálón amej ma a világ legerősebben felszerelt cirkálójáról,
    valamint

    a SARMAT jelenlegi gondolatébresztő sikeres tesztjéről

    valamint a 6 különféle € nyelven segíccségért könyörgő Yuk Rajna -i beásott csapatokról Mariupol ban?

    és hogy € miért kekeckedik a gallokkal a közelgő elnökválasztással kepcsoltban a demokrácia és szuverenitás alapelvei relációjában?

  • Geyza
    2022 április 20
    9:40 de.

    MONDD mindent tudókám, te itt a KMH-n a fellator vagy a cunnilingus vagy e? esetleg a kettő kombi NÁCI ója?

  • Geyza 2022 április 18 7:20 du.

    Orulok Geyza, hogy megertetted kirol volt szo. Meg kell hagyni, aze’ meglepodtem egy kicsit. Ki segitett neked?

    .
    Rodeo11 2022 április 19 8:03 du.

    „hüje vagy te geysa… ne fárassz, olvasd egyedül és tedd fel a stelázsira utána, vagy hejette, … ”

    A Geyzir Gezya nem hulye, csak hozzaszokott, hogy a part es a munkasorseg ujsagjat olvasgatja, es aztan az ujsagokat darabokra tepve a bal kezet hasznalta hogy kitorolje a segget.
    Amiota digitalisan kapja a hireket innen es a Bartustol mar csak a bal keze maradt erre a celra, es ezert ilyen konnyen irritalhato.

    Ha igazan emberkozpontu vagy es segiteni akarsz embertarsaidon kerjed el a Geyza cimet es kuld el neki naponta a Wall Street Journal-t, vagy a New York Times-t, esetleg az USA Today-t.

  • Gabriel – Orsós – Rodeo11

    3 kellemetlen, tébolydába való, öntelt, sötétségben élő, trágyával etetett majom gombák!

  • Gabriel,
    remélem,hogy telibe találtad az igazságot:
    „az amúgy megmagyarázhatatlan módon ukránok elnökévé vált személy:Isteni küldetés!”

  • Geyza
    2022 április 20
    10:10 de.

    a rossz brosúrát kaptad, a Pentagon ma bejelentette hogy nem kapnak repzajokat csak csavarokat ahhoz, hogy a már szétesetteket ott azokon a reptereken ahová se le se fel szállni nem lehet össze tuggyák eszkábálni de üzemanyag sincs hozzájuk!

    majd lesz galambposta?

  • Pityi Palkó
    2022 április 21
    1:42 de.
    most mi a bajod? te zárattad be az OPNI-t!

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 április 20
    9:54 du.

    Oszt erről a tengeri demokrácia exportról ki maradt le?

    https://www.veteranstoday.com/2022/04/21/china-has-set-an-example-of-how-to-defend-its-interests-in-another-country/

    (De jaj, már Saudi-Arabia is hőzöng!)

  • Orsós Elemér
    2022 április 21
    3:24 du.

    Elemér,

    és amire figyelj majd {Maazel Verdi ebben}
    Pie Jesús az Agnus Dei … tételben

    és akkor megszólalnak a végítélet harsonái a tuba mirum -ban de…

    mindenki aki akkor még él térdre rogy, karját az égre és felnéz „oda” és

    VÁLASZ ÉRKEZIK!!!

    mors stupebit!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=9Ga26Lxw9RE&t=3623s

    miért kellett megídézni Sámuel szellemét?

  • Gyilkosok és börtöntöltelékek!

    https://twitter.com/i/status/1517202551858421763

  • na ez most jól „összejött”, de hát ha ezt akarod? ez van!

  • Orsós Elemér
    2022 április 21
    3:24 du.

    Elemér,

    itt a környéken a verebek nagyon pletykásak!!! azt csiripelik, hogy a művész túlrágta a csepűt, és a kitartói bemondták az unalmasat {múlt idő}

    a többi érdektelen hírecske, kecskéknek

  • Pityi Palkó
    2022 április 22
    3:51 de.

    van egy kérdésem? {K. Cenz Ura, megengeded?}
    a képről hogyan lehet megállapítani, hogy ki gyilkolta meg és kit gyilkolt meg?
    te vadászkutya is vagy? vagy csak elhiszed bárki bármi ojat tol be a AZ AGYONCENZÚRÁLT TWÍTRE ami neked kézenfekvő a bármihez amit hírdetni akarsz?

  • Auróra Borealis

    PityiíPalkó
    ápr.22.3:51

    De jó, h kiraktad ezt a linket a >gyilkos és börtöntöltelék<(SIC)

    UKRÁN . A Z O V . Z Á S Z L Ó A L J . NÁCI HALÁLOSZTAGAIRÓL.

    Pontosan így képzelem őket. Kösz'!

  • Auróra Borealis

    Utóirat
    23.2:48

    Azt persze én se értem teljesen, hogy ezek a nemrég még aljadék,

    moszkvai színházi-túszejtő* rongyfejű [von wie Geysa] csecsen

    brigádok most mégis mit sertepertélnek annyira Moszkva oldalán ?
    ˙

    *Dubrovka színház, Moszkva 2016.október 23. 🙁

  • Ó.Elemér
    21. 3:24

    Bár Ukrajna a világ egyik gabona nagyhatalma, de

    . t e n g e r i . exportban még mindig az USA viszi a prímet…

    Ha pedig így van, rizsában, ami ugye a világ legdemokratikusabb

    gabonaféléje, még mindig Kínát illeti az ezüst world-cup. Az meg

    miért is ne osztogathatna belőle az ő közismert salamoni – avagy

    konfuciuszi -bölcsességével például a Salamon szigeteknek-nek is
    ? 😀

    ui.A „Tengerihántás”az má’egy más tészta, ammár véglegesen egy

    hungaricummá nőtte ki magát. Olyan máshó má soha nem löhet,

    amelyet a világon mégiscsak a mi Aranyunk és Hollósynk mívelt a

    leghungarikusabban… Hát nem frankó ?

  • Utóirat:
    Orsós r.

    Ha maradunk Magna Hungariaban: azaz Levédiában, Etelköziben és

    ‘stenments, de zsidó-hitű testvéreink oly virágzó Kazár

    birodalmában is; még ma is miénk a világ legnagyobb gabonatermő,

    csernozjomban is dúsan gazdag Úúúú’-krainája… ))) 😀 (((

    – Eső után köpönyeg!Bár joggal”siratjuk a semmit,a másét” Adyval

  • Gábriél
    20.1:58

    CUI PRODEST ?

    Az USA . n a p a l m o t . nemcsak „észak-Vietnámra”, hanem dél-Vietnámra, Laoszra és Kambodzsára éppúgy dobott, loccsantott, ontott, és árasztott, mely förtelmes ördögi anyagot plusz megtetézte még agyafúrt dzsungel-irtó kemikáliáival is, amelyeknek élő tanú-torzói még ma is, még mindig hirdetik a > demokrácia export<, a PAX-USANA HÚSZ oly dicső és véres esztendejét. Az elaknásított mezőik és körzeteik még ma is szedig áldozataikat az akkor nem is élt generációk közül is.

    E kínosan hosszú évtizedek alatt Ők összesen . t ö b b .
    r o b b a n ó s z e r t . vetettek be, mint a II.Világháborúban harcoló felek mindösszesen az egész világon. A gazdaságilag feltétlen' kifizetődő két évtizedet ó r i á s i . p r o s p e r i t á s . követte, követi bizonyítva a megzabolázhatatlan tőkés rendszer(ek) nemcsak élősködő, de törvényszerűen gyilkos természetét is.

    [Utóbbi abszurditást tanúsítja az évente, az Amerikai Alkotmányban biztosított úgymond'"önvédelmi" fegyverrel, szabad fegyverviselés során elejtett több-ezer hazai polgári áldozatis.
    Az elmúlt 50 év alatt pl. . m á s f é l m i l l i ó . halottja volt ennek a "fegyvernemnek" 😀 az USA-ban. Tehát több az ártatlan . c i v i l . h u l l a, mint Amerika minden viselt történelmi háborújában együtt-vett a halottak száma volt.]

  • Voronyezs
    2022 április 23
    5:42 de.

    Javítsál ki ha tévednék
    de nem Dél-vietnám hanem Észak-vietnám
    volt az ami anno megsértve az ENSZ határozatokat
    fegyveresen átlépte a két országot elválasztó fegyvermentes
    övezetet. Északvietnám bombázása hosszú ideig tiltott volt
    az USA légierejének. Csak aztán kissé eszkalálódott a háború.

    Dzsungel levélirtó szerek kérdése…(ez hosszú lesz és unalmas)

    Pár éve, hogy az USA és Vietnám katonai szövetségre léptek,
    pár szemfüles ügyvéd úgy gondolta hogy pénzt lehet csinálni
    a dzsungelirtó szerek káros, emberre haszonállatra gyakorolt utóhatásai miatt, amikkel Északról, a „Ho Si Minh ösvényeken”
    áramló hadianyagot akarták felfedni. (Sikertelenül).

    Összegyűjtöttek sok bizonyítékot a megbetegedésekről és szépen
    beperelték a New York.-i bíróságon az USA kormányát.

    Mikor benyújtották a tanúvallomásokon alapuló bizonyítékokat
    az alperes ügyvéd-csoportja simán elismerte azok valódiságát.
    Ámde…papírokkal igazolták hogy az USA kormánya SOHASEM rendelt meg sehonnan semmiféle növényirtó szert és utasítást sem adott azok alkalmazására. Pereljék talán be a Pentagont, ők vették azt az anyagot valahonnan.

    A per folytatódott. Az új tárgyaláson a Pentagon ügyvédcsoportja SIMÁN helyt adott a bizonyítékok valódiaágának, ámde…

    Elővettek egy mai napig hatályos amerikai kereskedelmi törvényt, amiben az áll hogy ha egy vállalat bármely terméket bárkinek megrendelés alapján leszállít, akkor magának kell gondoskodnia a termék megrendelés szerinti minőségéről és paramétereiről.

    Ezek után elővettek egy megsárgult régi iratcsomót ami a lombirtó szer Pentagon általi megrendelését tartalmazta.
    (Az irat eredetiségéhez nem fért kétség).

    Ebben az állt hogy a szer
    NEM LEHET ÁRTALMÁRA EMBERNEK vagy HASZONÁLLATNAK.

    És bemutatták a gyártó cég műbizonylatát hogy a termék megfelel a megrendelés szerinti előírásoknak.
    Vagyis anno átverték a Pentagont.

    Ezek után azt javasolták a felperesnek, hogy keressék talán meg a gyártót, de ismereteik szerint az már évtizedekkel ezelőtt
    felszámolás alá került. És még annyit mondtak:
    „Miért nem akkor mentek perre,mikor az ügy még aktuális volt?”

    Akna kérdés:

    Amikor az amerikai haderő elhagyta Vietnámot, annyira azért mégsem hagyta el mint azt sokan hitték:

    A ravasz Ho Si Minh kijárta a béketárgyalásokon hogy az USA-nak kelljen felszednie a rengeteg vízi és egyéb aknát.

    Az USA szívesen belement, mert pont akkoriban fejlesztettek ki néhány automatikus aknamentesítő eljárást.
    Szaal még hetekig (ha nem hónapokig) igen eredményesen dolgoztak ott, a vietnámi katonai vezetés legnagyobb csodálkozására : ) ))

    Utólagos aknák általi súlyos sérülések mind a mai napig:
    A mocskos kinaiak által kitartott és még mocskosabb ötágú csillagos sapkát viselő Pol Pot.-ista mészárosok, akik Kambodzsa hatmillió lakójából lemészároltak kb két milliót, gyakorlatilag kínai gyártmányú taposóaknákkal terítették be az egész országot, hogy a rabszolgaként kezelt emberek ne tudjanak elmenekülni.

    Mígnem egy szép napon a Vietnámi Néphadsereg széjjel kergette
    a Vörös Khmer-kén megismert gyilkos hadat.
    De ez már egy másik történet…
    Az aknák sajnos maradtak.

  • Geyza
    2022 április 23
    8:01 de.

    mit keresett USA Vietnamban?
    mi köze van vagy volt ahhoz, hogy ott lila vagy hupikék törpikék flangálnak a saját dzsungeljükben majd vörösre váltanak mert a hupilila már unalmas!

    az, hogy te láttál megsárgúlt félcédulákat részeg álmaidban annak ahhoz semmi köze, hogy bambusz sapkás kis vietnami mit visz a dzsungel dús levélzete alatt egyik fojóparttól a másikhoz és hogy a vietnami kecskék mit esznek ha nincs falevél? és fű sem

    még ídézheted a Belfegor 12-dik énekét is amint a Louvre ban bojong éjjelente és közben kiderülnek dolgok a magyar tévé néző nagy izgalmára?

    szóval ??? miért görbe a krumpli?
    kedves drága Genius Loci hagyd má’ ezt benn, hadd tuggyuk meg ?? légy oly szíves, ha ráérsz?

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2022 április 23
    4:04 de.
    BrunszvikTeri
    2022 április 23
    4:32 de.

    Apropó „Tengerihántás”, nem pont ez a kép, de a nagybányai festőiskola az egyik szivem csücske! 😀 Köszönöm ezt a kanyart! 😀
    (Azért halkan megjegyzem, jól meglennénk mi itt is, ha egyből felismernénk az árokásókat, más szóval több toleranciára és önmérsékletre lenne szükségünk és kevesebb „jótevőre”!)

  • Rodeo11
    2022 április 23
    8:10 du.

    És te mit keresel itt??!
    Te Putyin se..ébből kilógó [email protected] ?

  • Kedves Judit !
    Nagyon jó az írása. Minden hivatkozás ül, minden hasonlata telibetalál – csak látszik, hogy nem itt él és nincsenek magyarországi tapasztalatai. Nem a sportban és főleg nem a futballban, vagy annak szeretetében kell keresni a hibát.
    A hiba a magukat „biodíszlet”ként gondoló ellenzékben volt/van/lesz, mindaddig, amíg át nem értékelik a szerepüket, a lehetőségeiket és a közös ellenségkép megalkotása mellett meg nem tanulják, hogyan kell(ene) viselkedniük nem csak az adott választás előtt 5-8 hónappal, hanem a teljes ciklusban. El kellene sajátítaniuk azokat a módszereket, melyeket a meg és legyőzendő ellenfél ( nem ellenség) támogatóit meggyőzik és eltántorítják az egyistenhívésüktől, valamint egységes fellépéssel tudják maguk mögé állítani a választásra jogosultak változást kívánó részét. Addig a foci nyer.
    Ezt kanadai nézőpontból nehéz, majdnem lehetetlen megérteni, kedves, hogy ilyesmivel próbálkozik, de van a feleségemnek egy ragyogó bableves receptje, javaslom annak kipróbálását, sokkal több és jobb eredménnyel jár.
    Nem lebecsülve írását, csak az időzítését, ez sem ér többet, mint az én kommentem.
    Igaz, ezt már 2012-13-ban egy másik emigráns lapban megpróbáltam a magukat Orbánellenzéknek kikiáltó íróknak és hozzászólóknak az eszükbe vésni, de onnan a kitiltás,- innen meg remélem nem – a cenzurálás jutott osztályrészemül.