Hiányzik a köldökzsinór a valósághoz, amitől a napi darálóban én is eltávolodtam

2022 április 20 11:11 de.67 hozzászólás

Ma önkéntesnek álltam Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületében. Hajléktalan embereknek és menekült családoknak fogok segíteni, terveim szerint újra ápolóként is.

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg a minden tutit megmondó, a jövő útját egyértelműen kijelölő, gyakran egymást fölöslegesen bántó interjúk, elemzések. Hozzám is érkezett számos interjúkérés, de úgy éreztem, a jövőnek egy ilyen választás után a csönddel, az alázattal kell kezdődni. Kell idő arra, hogy kicsit befelé nézzen az ember, vegyen egy mély levegőt, és ne tegyen úgy, mintha egy ilyen trauma után elég lenne egyszerűen megrázni magunkat és továbbmenni.

Nem kell azonnal megmondani, hogy ki volt a hibás, mit kellett volna vagy kellene azonnal csinálni. Nem a mát kell megnyerni. Nem is fogjuk.

A kérdés nekem nem az, hogy az ellenzéket és – bizonyos tekintetben – az egész magyar társadalmat érintő mély megrázkódtatás után meg tudom-e másoknak mondani, merre van előre. Akit azt állitja, hogy ezt ma tudja, az ennél nagyobb ostobaságokra is képes.

A kérdés nekem az, hogy én személyesen tudok-e tanulni a múltból, és tanulni másoktól. Tudok-e olyat tenni, ami a tuti mondásokon túl valóban segít az embereknek, segít a valóság alaposabb megismerésében, és segíti az alázatosabb hozzáállást a politikusi munkámban. Ami nem már rögtön a 4 év múlva esedékes választásra, hanem az ahhoz vezető hosszú és rögös útra koncentrál.

Régóta hiányzik nekem az a munka, ami nem csak politikusok között zajlik, nem egy-egy „vidéklátogatásban” merül ki. Hiányzik a köldökzsinór a valósághoz, amitől talán a napi darálóban én is eltávolodtam.

Korábban ápolóként éreztem azt, hogy politikusként olyan dolgokat is megértettem végre az egészségügyről, amelyeket anélkül, hogy alámerültem volna abban a világban, egyszerűen nem lehetett megértenem.

Az ápolói munka segített abban, hogy jobban átérezzem az egészségügy helyzetét: a betegek kiszolgáltatottságát, a dolgozók odaadását, a mély, az állam részéről történő, a dolgozókat érintő megvetést, a megalázást.

Most visszamegyek ebbe a világba. Az ápolóként elvégzett munkám után a kormány már kitiltott a kórházakból, úgyhogy akkor máshova megyek: hajléktalan emberek és menekültek közé. De ott is fogok ápolói munkát végezni. Budapesten is, vidéken is.

Hosszú lesz az út a változásig. A következő években a munka nagy része nem a parlamentben zajlik majd, hanem azon kívül. Az emberek között a nagyvárosokban, a kistelepüléseken és a falvakban. Közösségekben.

De ott leszek a Parlamentben is, mert az óbudaiak azzal bíztak meg, hogy ott is küzdjek. És ígérem nektek: ahogy eddig is, ezután is fogok küzdeni! A Párbeszéd zöld-baloldali politikusaként és a parlament egyetlen női frakcióvezetőjeként ott is jelen leszek azért, hogy az Orbán és a Fidesz által felépített, végletekig igazságtalan világot egyszer valóban átalakítsuk úgy, hogy az mindenkinek biztonságos és egymással szolidáris otthona lehessen. Ennél kevesebbért nemigen érdemes küzdeni.

Szabó Tímea

67 hozzászólás

  • most látom a végén, hogy „zöld” a lelkem, bogaram… erről nekem a németek „zőccségesei” a A.B. külügyér… és a hadügyér Christine Lambrecht jutnak azonnal eszembe de van több női hölgy is abban csipicsupicsapatban, a siker teljes… már meg kezdenek érni: „barnúlnak”

    ez a sorsa minden zőccségnek

    azért Magyarország jobbat érdemelne:

    szvsz ha el tudná mondani mit is akar és nem azt, hogy mindenki hüje csak ő a trolibusz… ebbe már többen megbuktak és már … nincsenek

  • Oszinte leszek: Vagy 15 eve eloszor engem is megtevesztett az Ivanyi Gabor. Azota mar tudjuk mindannyian, hogy o is a globalistak alszent ugynoke Magyarorszagon.

    Igy aztan nem csoda, hogy Timike osszeborul vele.

    Timike draga, kommunista, fasiszta, vagy naci apaca leszel? Vagy ez is csak egy olyan hazugsag, mint az, hogy a Harvard Law School-ra jartal? 🙂

    Te Timike, ha mar Gyuri bacsi idekuldott teged a KMH-hoz, meseld el mar nekunk, hogy CIA ugynokbol hogy lesz valaki kedvesnover? 🙂

    Remelem nem haragszol Timike, de szinte gurulok a rohogestol, ahogy ezt a baromsagot olvasom itt…

  • Orsos Elemer:

    Ez angolazva van: https://en.wikipedia.org/wiki/T%C3%ADmea_Szab%C3%B3

    Itt tobbek kozott ez all: „According to her, she attended Harvard Law School although there is no record of her at the Harward Registrar’s Office.”

    Vajon ha a CIA-nel erdeklodnenk, lenne-e record? 🙂

  • Vannak még szerencsére tisztességes emberek a hazában, a képen levőkön kívül is még néhányan ….pl. Pintér Béla

  • Valamint Ungváry Krisztián …

  • Hunyadi Gabin keresztül is (volt férj) megpróbált vizsgafeladatot teljesíteni a nemzeti oldalon, láthatólag sikeresen, hiszen mostanában a forradalmár-képző erőközpontok már nemcsak statiszta szerepet szánnának neki.
    Szirénaszerű megszólalásaival Guantanamo sokat próbált foglyai is megtörhetők lennének.

  • hexadodekaéder

    Qrsós E.
    20.1:16

    Megvallom nagyon meglepett Szabó Tímea első házassága egy – tegyük fel, hogy csak egy félnácival. Dehát a szívnek nem lehet parancsolni. Azonban, ha belegondolunk abba, hogy a még ma is naiv kislány látszatát sugárzó, csillagszemű politikusnő 2010-ben részt vett volna a >Legyen Mása< párt (LMP) megalakításában, akkor egy kicsit más lesz az eset objektivitása.

    Hiszen az LMP-t a renegát Szakasits-unoka 🙁 agyalta ki**, a még ellenzéki Orbánnal összedugva ama sötét fejüket a Fővárosi Törvényszék folyosóján, amikor az a Fiat-demokrata még garázdaság miatt vád alá helyezett, éppenséggel ellenzéki szerepben tetszelgő pávatáncos keresztapát Schiffer ügyvédként védte. Akkor született meg az a blöff-párt a Zöldség jegyében úgy, hogy ezt a fals címet – hogy ti., hogy ez Zöldpárt – a Vezér hűbéri adomány gyanánt ajándékozta Schiffernek arra az esetre, amikor majd együtt ügyesen nyélbe ütik ezt az LMP nevezetű kamupártot.*

    Nosza úgy is lett. Az addig Fid SS privilégiumként, á'lá Illés Z. által büszkén viselt és kergetett hazugságot Schiffer büszkén vette magára, mint amikor a komondor – hungaricum! – meghempereg a lószarban, hogy a szag alapján a birkák őt is lónak nézzék…

    Na, szóval ebbe a Zöldségpártba lépett bele az akkori ifjú titánok és titanillák egy rém-naív csoportja. Többekkközt Szabó Tímea, Szabó Rebeka, de Karácsony Gergely is bedőlve az ördög szépszavának elhitték ezt a kamu dumát, ill.nem észrevéve ennek a már a nevében is hazug és születésében is linkóci, zabi szent-gyülekezet legsötétebb multjának is. Aztán rövidesen kinyílt a szemük,lehullt a naiv hályog,amikor "Schiffer-alias-Geréb Dezső" elnök sunnyogva – "más elfoglaltságára" hivatkozva – pont azokról az igazi . z ö l d . megmozdulásaikról maradt ki, amelyek pontosan a deklarált céljukat volt hivatott demonstrálni. Például mikor az Országház előtt megláncolták magukat, stb. _ Mégis mit szól hozzá a Vezér? Hisz Ők nem ebben egyeztek meg.

    Azóta Tímea rengeteget változott az előnyére, azon túl is hogy ők 3 éven belül csoportosan hagyták el e kamupárt . z ö l d . m ű g y e p é t, abban a parlamentnek nevezett, fals Fid SS arénában, ahol a kövér-Kerberosz milliós összegekkel bünteti őket – Timit is többször – az őszinte szavakért, melyekkel teljes joggal a Keresztapa (goodfather) őfőméltóságát merészelik illetni…

    Szabó Tímea levetve egykori diákos ártatlanságát ma az Országház legbátrabb és legőszintébb néptribunja, tehát eldobta a naiv-kislány illúzióját s ehelyett egy harcos politikus áll a plénum előtt. – 199 hasonlóra lenne szüksége még az országnak.
    ˙

    .

    * Az LMP azóta is csak belső bomlások közepette, külső(!!!) segítséggel tartotta fenn magát.(A FidSS részéről Schmidt Mária a patronája. {ő a megbízott sz. Maria Patrona Hungarae 😀 })
    ** Ezt a nevetséges kamu-nevet szintén maga Orbán adta neki(!) ugyanúgy, mint a Jobbiknak is. A két párt a csinált saját ellenzék eklatáns példája volt.

  • Auróra Borealis

    Kedves Timi!

    Mint az Ön választója, illetve szavazója a munkamódszerre helyezném a hangsúlyt.

    A nagyon jól mondja, hogy maguk a köldökzsinór az állampolgár és a parlament között. Mindvégig azt hiányoltam, hogy a fogadóóráit nem reklámozta, ha egyáltalán voltak ilyenek (?!). Miközben nekünk is annyi mondanivalónk lett volna maga, maguk felé nemcsak az utak, a parkok, az iskolák, óvodák és természetesen a rendelők és általában az egészségügy, de a magunk és az Ön mentálhygienés állapotáról is…

    Tiszta szívemből drukkoltam ahhoz is, nehogy kiégjen a korábbi lelkesedése és az a tiszta tekintetén keresztül áradó őszinte lelkesedés. Ez a jókívánság részemről a képeiről visszmosolygó szinte kislányos léleknek szólt már 2018-as önkormányzati választásokkor és akkor is, amikor a piacon rám emelte tiszta tekintetét, aztán odajött, hogy írjak alá az akkor még üres űrlapján Karácsony Gergely jelölése érdekében. Miután aláírtam, én meg odasúgtam magának, hogy én úgy igazán Szabó Tímeának szorítok… És tényleg 🙂 .

    Meg kell mondjam, már megjelenésekor féltettem magát a politikai harcok malomköveitől, attól hogy ki ne égjen. És meg kell mondjam, bámulom remek kitartását a leggonoszabb és legalattomosabb erő az orbáni mutáns fasizmus elleni szakadatlan küzdelmében. Közben látva családi életében is beállt változásokat is végig aggódtam magáért a 2010-től eltelt immár 12 nehéz esztendőt, de látom mindig kilábal a nehézségekből, így nyeri vissza minden erejét és nem fog ezek után se elcsüggedni, mint Jeane D’arc is tette, maga ki fog tartani.

    Azonban hadd ismételjem meg, hogy a maga első számú terepe
    . n e m . a . k ó r h á z i . s z o l g á l a t – azt bízza csak az apáca nővérekre – a maga helye a választói, nem az ágytálak erdejében van. A választóit, azokat gyakran meghallgatni – beszélgetni velük – képviselni és közvetíteni a képviselőházon keresztül, mégha „botrányosan” is 😀 is. Rajta! A legkevesebb a havonta egyszeri fogadóóra, vagy valamilyen közös happening keretében találkozni, találkozni és megint csak találkozni velük, velünk, akik a reményünket és szeretetünket helyeztük Önbe. …De ennek lehetőségéről permanens propaganda – nyomtass-te-is, plakátok, falragaszok, feliratok, stb. formájában tudatni is velük… – Nemcsak választások idején…

    Még egy ajánlói megjegyzés is. Mondja meg kedves Karácsony nevű főpo. párttársának, hogy az előválasztáskor azzal a mandátum átadással őt senki nem bízta meg. E buta lépésével ő súlyos zavart keltett a végre egybekovácsolt ellenzéki körök amúgy sem szilárd koalíciós kohéziójában… Hacsak nem épp ezt akarta (?), viszont pont ettől sokan meginogtak…

    Egy bizonyos életkor után a „naivság” már vétek – hadd ne mondjam, hogy bűn. Gergőben pedig túl sok az úgymond’ naiv elem, mely tulajdonság igenis sürgős korrekcióra szorul. Láthattuk is, ez már nem óvoda…

    Timea!
    Hosszú és kitartó mandátumot és sok boldogságot a magánéletében is
    AB
    ˙

    UTÓIRAT:
    Továbbra is vigyázzatok a Római-partra és a Ligetre !!!!!!!!!

  • A kozolt Wikipedia adatai alapjan ujsagiro a holgy, de a sajat bevallas alapjan apolono.

    Leve az egyedulli holgy a magyar Parlamentben a 198 savanyu arcu feriak kozott az egy igazi leckeje lehet am!
    Az is mond sokat am Magyarorszag eseterol!

    De a cikkenek alanya inkabb jelen kepviselo-felelosege lenne talan a legfobb alany szamara.
    Talan az O-buadai lakossagnak is????

    S ki-ellen nyerte O-buda kepviseloseget??????
    (Ill. kik voltak az ellen-versenyzoi????)

    Meg a tavolbol is erdemes lenne olvasni mit tessz kepviseltett O-budaiaik erdekeben es ugyeiben!!!!!

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 20
    10:37 du.

    Szólamban már jó vagy.
    Most szépen foglald össze a saját szavaiddal, hogy az a globalizmus,aminek szerinted Iványi az ügynöke.
    Aztán fektsd ki, szintén a saját szavaiddal és nem valami pártbrossúrából, hogy mi bajod van vele.

    Ha ragaszkodsz a pártbrossúrához, akkor ne fáradj vele, mert itt van a mi kedves Csárlink, aki készséggel elmagyarázza a 63+1 vármegye teljes iq-készletével, hogy mi a retkes lóalkatrészért is jó egy európai zsákfaló skanzenjében. Hangosan, ámde a szellemi és gazdasági középkorban.

  • Kolompar Jozsi

    Elnezest, atalakitottam a mondatot es bennemaradt a „kialakulasakor” szo. Felesleges.

    ” … bator eszmet kiagyalo Marxot is mar a globalistak penzeltek kialakulasakor „

  • Orsós Elemér

    Auróra Borealis
    2022 április 21
    9:14 de.

    „Azonban hadd ismételjem meg, hogy a maga első számú terepe
    . n e m . a . k ó r h á z i . s z o l g á l a t – azt bízza csak az apáca nővérekre – a maga helye a választói, nem az ágytálak erdejében van. A választóit, azokat gyakran meghallgatni – beszélgetni velük – képviselni és közvetíteni a képviselőházon keresztül, mégha “botrányosan” is 😀 is. Rajta! A legkevesebb a havonta egyszeri fogadóóra, vagy valamilyen közös happening keretében találkozni, találkozni és megint csak találkozni velük, velünk, akik a reményünket és szeretetünket helyeztük Önbe. …De ennek lehetőségéről permanens propaganda – nyomtass-te-is, plakátok, falragaszok, feliratok, stb. formájában tudatni is velük… – Nemcsak választások idején…”

    Ezt a jogos intelmet én az összes többi Honszülére is kiterjeszteném, sőt kötelezővé tenném, mert a többi 198 még egy hasonló fogadkozásig sem jut el, de a időnként megszolgálatlan tiszteletdíjuk felvételéről bezzeg soha nem feletkeznek meg!

  • Gyilkosok és börtöntöltelékek!

    https://twitter.com/i/status/1517202551858421763

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 20
    10:37 du.

    Hogy idézzelek fennti fércművedból : „tudjuk”
    Mármint azt, hogy undorító egy disznó vagy te.

  • Andrew_s
    2022 április 21
    5:12 du.

    Kolompár csak egy szárított
    birka-végbélből kifaragott szócső
    amelyik a Kormányszart harsogja telipofával.
    Más nevek alatt is szokott ide rottyintani bűzöseket.
    Brossúrákból meríti a szar..izé mondanivalóját.
    Ne várd el tőle el hogy gondolkodjon is.
    Ahhoz momentán nincs meg
    a „felszerelkezése”.

  • Hm.
    Bendegúz! Tímea NEM egyedüli hölgy a parlamentben. Hirtelenjében nem néztem utána, de pl. a 28. számú választókerület (ahol lakom) képviselője is nő: Kunhalmi Ágnes, az MSzP társelnöke, akit ráadásul, egyéniben szavaztunk be a Parlamentbe.De biztos vagyok benne, hogy nemcsak az ellenzék soraiban, hanem a kormánypártok színeiben is több képviselőnő van. (És az ilyeneknek van szavazati joguk Magyarországon!)
    Többeknek.
    Auróra B és többek: Félelmetes mennyire nem ismeritek a többpárti demokrácia működési mechanizmusát. (Ezt kéne tanítani az iskolában, nem imádkozni, arra valók az egyházak.)
    Aktív koromban, még a „nagyátkosban” kötelező volt a képviselői fogadóóra. Tudósítani akartam ilyenről. Tudod hogy nézett ki egy ilyen? Vagy nem jött senki, vagy jött egy-két mániákus. Leginkább olyanok, akik saját ügyükben kerestek protekciót a képviselőnél. Egy országgyűlési képviselőnek nem az a dolga, hogy elintézze borinéni-misibácsi segélyét. Az az állami és helyhatósági szakszolgálati hivatalok dolga. A képviselő dolga az, hogy törvényekben garantálja, hogy legyenek ilyenek, és pl. a segélyezés ne „pofára” menjen, hanem a törvények alapján.
    Itthon kb. 80-100 ezer ember választhat egy képviselőt – 80-100 ezer féle „valósággal”. Ezért többre megy, ha nagyobb csoportok – pl. helyi pártszervezetek, civilek csoportjaival találkozik rendszeresen. Ehhez persze kétoldalú szándék kell, vagyis az, hogy ezek a csoportok is akarják a párbeszédet.

  • Kolompár! Egészen vicces vagy ezzel a „globalisták pénzelik” c, ostoba dumával. Engem nagyol emlékeztet a gyerekkoromban dívó szövegre, miszerint „az impirilisták keze mindenhová betette a lábát”…

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 április 22
    3:47 de.

    Bizony!!! Viszont a leghatékonyabb puccs segéd banderista jobb szektort már hálából kiírtották, mert túl kompromitálóak, azonban az azov zászlóaljat -ami szintén főszereplő volt és semmivel sem szalonképesebb náluk- inkább átfestve legalizálták! Mellesleg össze lehetne hasonlítani őket az egyező kvalitású csecsenekkel, de az a fősodor részére nem lenne hízelgő, ezért inkább ezt részrehajlóan elhallgatják vagy szentéletű mártírrá áldozzák őket! Szóval ha konzekvens lennél akkor mindkettőt együtt mutogatnád! 😀

  • Rettenetes dolog ez a globalizmus! Képes még a szaharai homokot is ránk fújdogálni – természetesen Soros Gyuri bácsi pénzelésével! -, ami a kolompárokat különösen károsan érinti! De majd „mi magyarok”, megmutatjuk…! Háburú ide, időjárás oda, nekünk senki ne parancsolgasson! Ha még a cár atyuska is gázt ad ötödért, az megint csak a „mi (= magyarok”) ügyességünket, életrevalóságunkat bizonyítja! „Hajrá, magyarok! Oszt jó napot!”

  • Lehet egyes embereknek segíteni, mindenkin azonban nem. Például a hajléktalanok többsége ezt az életformát választotta. Életbetartásukhoz kell a segítség, de közülük alig válnak ki a maguk teremtette életkörülményeikből. Lássuk be, kényelmesen élnek a sok rájuk leselkedő veszély közepette.
    Nincsenek főnökeik, szomszédaik, kiszabott munkaidő, kötelező dress code, csekkbefizetések, jut ingyenes meleg étel, alkalmanként fürdés, mindössze italért kell egy keveset dolgozni, amíg üvegvisszavitelből összejön az egy literre való.

    Ami meg Iványi Gábort és Szabó Tímeát illeti, politikai elképzeléseikkel nem bírták meggyőzni a választói többséget.

  • Miklós bá’
    2022 április 23
    5:28 de.

    Szörnyű ez a Globazicá..Globáciz..Globaziszáció..na csak kigyütt

    E’megy az embör Becsuánaföldre és ugyanazt a szar Nike cipőt kapja mint Pestön…Pösten…mindegy.

    Mikor peg annyira vágyna a globetrotter valami natívra.
    Ha már pénzt ad hogy oda jusson.

  • Auróra Borealis

    talalom!
    22. 1:54

    Ha tudsz olvasni is, nemcsak állítólag írni(?!), akkor kiolvashattad szavaimból, hogy én Szabó Tímea cikkében föltett afféle (remélem) költői kérdésére válaszoltam, hogy ti. a néptribun ne vonuljon kolostorba, hanem maradjon a . k é p v i s e l ő i . k a p t a f á j a . mellett, melyet azért és arra faragtak harcos és demokrata évszázadok, hogy ő majd képviseljen és maradjon meg annak amivé őtet megválasztották. Vagyis persze lehetséges, hogy néha PR célból hordozhat teli ágytálat is, de az ő első-számú munkája mégiscsak a . k a p c s o l a t t a r t á s . választóival és azon kívül is általában az állampolgárok . s o k a s á g á v a l, kiknek mellesleg általában tudomásuk sincs arról, hogy a szerinted azok az úgymond „pártszervezetek” hol a fenében is székelnek és mikor is lehet azokat megtalálni, nemhogy még azt, hogy mivel is foglalkoznak nap-mint nap…

    És, ha már ilyen okos vagy, honnan is tudhatnák meg azt, hogy hogyan vehetnék fel a kapcsolatot azokkal, ha képviselőjük 4 éven keresztül még egy qrva cetlin a lépcsőházi hirdetőtáblán sem tájékoztatja őket erről?

    Ne okoskodj úgy „találomra” – méltó név – hogy majd valahonnajdt azok is biztosan megtudhassák csak figyeljenek oda. Nézd meg a Fid-SS-eket azok elébe mennek az érdeklődésnek. Mindenűtt ott nyüzsögnek. Standjaik körül 5-6 aktivista narancsos mellényben nyüzsög és hirdeti hazugságok sokaságát, miközben az ellenzék – hozzád hasonló – renyhe okoskodói egyesével . v á r j á k . a véletlen találkozást, a sült-galambot „a majdani választóval”.

    A képviseleti demokrácia igenis a kompetens – elsősorban csak a feladatával törődő – képviselő kezébe adja a képviselt rétegek érdekeinek továbbvitelét egyik fórumról a másik fórumra. A kampány tehát korántsem a választási hónapokban kezdőrik, hanem permanens koncentrációt követel az erre predesztinált kiválasztott számára.

    Ez esetben melyek ezek a fórumok? A képviselői fogadóóra, vagy megrendezett borinénik és misibácsik csoportos fórumai, illetve az itt és így szerzett információknak a továbbadása – retorikai, vagy írásbeli stb eszközökkel – a legfelsőbb fórumra, az Országgyűlés plénuma elé terjesztése így vagy úgy. Propaganda nélkül pedig az egész nem ér egy fabatkát se. (A megítélésnél itt mellőzve a politikai állapotok csapnivalóan „magyar ugarát”…)

    Ezt az alapkövetelményt Szabó Tímea képviselőasszony eddig kitűnően teljesítette sőt. Mire, mostmeg Jean D’arc előáll ezzel az ágytál diplomáciával, mintha az hatékonyabb lenne az Ő hivatásának a teljesítésére, mint a kivont kard…

    Kedves Talalom! A felhozott „nagyátkos” példád pedig többekközt és éppen azért sikeredett annyira félre, mert az ilyen felfogású, botcsinálta, avagy csupáncsak elfásult és””hitetlen”” propagandisták, újságírók közvetítették a közakaratot, mint amilyen Te is voltál… Már megbocsáss…

    Egyébként. A fenti cikk témája nem az, hogy vannak e még más nők is a parlamentben, ez itt kit érdekel…? Ez is, itt és . í g y . csak egy műprobléma, azaz sz…passzírozás.

    AB

  • Auróra Borealis

    Utóirat
    Talalom
    22.1:54

    Emlékeztetnélek arra,amikor a KMH-n a „c s e r é p s z a v a z ó” nyugdíjas osztály, vagy nem osztály létén vitatkoztunk, s te ezen az igaz meghatározáson úgy kikeltél magadból. Most pedig Te oly lenéző arisztokratikus magasságból szólsz itt le „borinéni”, meg „misibácsi” osztrakiszmoszokat, végsősoron a mai demokrácia – mondhatnók; a démosz – tartóoszlopait… 😀

    AB

  • Warrior
    23.6:26

    Nehogy már a hajléktalanság az „önkéntesen választott” szabad költözködési jog megtestesítője legyen !
    Szóval, hát ezt hozta volna a kapitalizmus, nem úgy mint a feudalizmusban. Akkor nem élhettél így a polgári szabadságjogokkal, hogy ott alszol, ahol rádestéllik…*, ha más nem is, legalább egy derékaljnyi hely jutott a napkeltétől nyugtáig robotoló jobbágynak…

    Hát nem kívánom néked kedves orrwarriáló, hogy úgy hozza a sorsod, hogy a hajlékod veszítsd el fejed fölül hisz, mint azt írod is, ez egy „önkéntes életforma”, hát Wrriáld aképp’ és legyen hozzá szerencséd, különösen télen. Miért is ne, még „ingyen ételhez, esetleg zoknihoz is juthatsz”. El ne szalaszd… Keresd a lehetőséget, warriáld így, hogy úgy legyen… Ámen!

    Mégis, mi a véleményed az IRGALOM-ról, vagy az IRGALMASSÁGRÓL, mint állítólagos keresztényi erényről…? Vallod ezeket ????

    https://kozterkep.hu/32909/hajlektalan-jezus
    ˙

    .

    * Mellesleg ez a ….. Kocsis, a legújabb kétharmados úgymond’ „polgári” frakcióvezetőtök, már anno polgármester korában is, az ő territóriumában visszahozta a padon-alvás szigorú tilalmát, arra kötelezve szerencsétlen földönfutókat, hogy a földön aludjanak … Operatív lépésként – mindenesetre – intézkedett, hogy a padokat középen fekvésgátló, f é m .felezőkorlátokkal lássák el.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Varior 6:26

    „Iványi és Szabó nem tudták meggyőzni a magyar választót”

    Persze,hogy nem. A FID SS-gőzhenger ui.már 12 éve lejtős pályán dolgozza meg a hungaro-votus primitivust többekközt a te 6:26-os hazugságaidról is… Lám téged is meggyőzött.

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 április 24
    6:57 de.

    Még had toldjam meg a hajléktalanok védelmében hogy, szignifikáns hányaduk ráadásul nem is önként vagy önhibájából lett ágrólszakadt!
    Szóval sokkal jobban rászorulnának a társadalom és az állam szolidarítására legalább annyiban hogy, az oda kerülésük okait is vizsgálni és orvosolni kellene, nemcsak orrot befogni vagy belerugás nélkül átlépni felettük! És már megint csak egy „átkosból” vett példázattal jönnék: akkor ilyen elő nem fordulhatott és nem csak azért mert „jaj nehogy a Times magazinba kerüljön hogy netek ilyen a keleti blokk agyon önreklámozott szociális hálója”!

  • Cukihara
    2022 április 24
    6:57 de.
    a korlátozott padok azok kanadai találmány… már hosszú évek óta alkalmazzák… többek között és a lesajnálást is

  • Kedves Tímea !
    Tekintettel arra, hogy másodszülött leánygyermekemmel egykorú, javaslom, hogy a KMH oldalaira írás helyett tanulmányozza az 1945-47 közötti politikai tevékenységeket(ld. A szalámitaktika a Magyar Kommunista Párt gyors hatalomra kerülése érdekében az 1945-ös, majd a ’47-es magyarországi választás után a többi párttal szemben alkalmazott magatartásának, politikai módszereinek köznyelvi elnevezése volt. Az eljárás lényege az ellenfelek megosztása, meggyengítése és részenkénti megsemmisítése.
    A kifejezést Rákosi Mátyás használta először. Szélesebb értelemben ezen taktikát alkalmazta a szovjet megszállási zónában tevékenykedő többi kommunista párt is egyeduralma kiépítéséhez.)
    o1G kiválóan alkalmazta ezt az önök(nem véletlen a kisbetű, mint amit eleinte alkalmaztak egy Móra remekműben, de ebben az önök esetében nincs nagybetűs végkifejlet) segítségével az akkoriban még erősnek tűnő ellenzék ellen.
    Szerintem ezt lelkiismeretlenül kiszolgálva nem írhatta volna, hacsak nem kívánja ezt a megosztott emigrációs közösséget tovább osztani. Én az ön helyében szégyellném magam, hogy kiszolgál egy olyan ember által uralt rendszert, melyben a magukat ”ellenzéknek” feltüntető kamupártok tagjaként megosztottam/megosztok egy sokkal jobbra érdemes ország választásra jogosult, napi és mélypolitikai kérdésekben, történésekben tájékozatlan szavazóit.
    Szóval erre a felületre irkálás helyett szégyellje el magát és dolgozzon meg végre és eredményesen a gyermekeim által befizetett adójukból önnek évenként kifizetett, a gyermekeim fizetésének és jómagam nyugdíjának többszöröséért.

  • Marcipán-csaunak úgy tűnik maradnak az eddigi kipcsák és egyéb putyinpincsi elvtársai mivel az EU-s szélsőjobbikos haverok ismét nagyot nyertek szlovéniában meg a franciáknál.

    Le Pen kisasszony legalább most majd az lölő mkb bankjának nem fogja visszaadni a kapott 5 millárdos kölcsönt, ami biztosan sokkal jobb befektetésnek bizonyult mint a hazai egészségügyre vagy oktatásra költeni. 🙁

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Orsós
    Elemér
    24.9:18

    Tök’egyetértve a mondandóddal, egy icipicit hadd korrigáljam a szavaidat, mégpedig ott, ahol azt mondod, hogy

    „…ráadásul . s z i g n i f i k á n s . hányaduk nem is önként, vagy önhibájából lett ágrólszakadt…”

    Ugyanis a véleményem szerint – te is írod – az ő szerencsétlenségük éppen és pontosan a gazdasági-rendből fakad, tehát csak arra vezethető vissza.

    Egy elvi kérdést nem célszerű és nem is érdemes abba a zsákutcába terelni, hogy „persze vannak akik”…, nem.

    Ilyenkor csak a jellemzőt tesszük a terítékre, hisz az a jellemző és a mondandó végett nem a kivétel emlegetése vezet célra – mely súlytalan(!) esetekről el lehetne akár még napokig is vitázni, elvonva a figyelmet a valódi igazságról…

    József Attila ezzel kezdi HAZÁM című opuzát 1937-ben:
    ” Az éjjel hazafelé mentem,
    éreztem, bársony nesz inog,
    a szellőzködő,lágy melegben
    tapsikolnak a jázminok,

    nagy álmos dzsungel volt a lelkem
    s h á l t a k . az . u t c á n. Rám csapott
    amiből eszméltem, nyelvem
    származik s táplálkozni fog…”

    (javaslom figyelmesen végigolvasni)

    A lényeg tehát a rendszerhiba…

    Thgy

  • Rodeo11
    24.3:53

    Köszönöm az infót…, ami arra enged következtetni, hogy
    „a kapitalista internacionalizmus”
    mint jellemző és rendszerspecifikus aljasság ott lóg az ilyen városoknak a levegőjében is sőt, ha tehetnék, még a város légterébe impregnált orrdugaszokkal sűrített dróthálókat lógatnának, nehogy a fedélnélküliek még levegőt is vegyenek…
    Hát hogy veszi az ki magát ?…

  • WARRIOR 23.6:26

    Tipikus eset:

    KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL.

  • Látom, indulatot váltott ki véleményem, érzelmi indíttatásból. De láttam már jutubertől felvételt, amiben maga is eltöltött egy napot egy hajléktalannal. Videójának alanya teljesen meggyőző volt, ami szerint mindössze egy kis segítség kell neki, hogy kiszakadjon ebből a létből. A jutubertől és nézőitől megkapta.

    Aztán valami mégsem stimmelt, mert a hajléktalan nem élt a segítséggel. A kommentelők szerint azóta látták őt reggelente kukázni. Talán mert a segítség szállás és napi rendszeres munkavégzés lett volna, fizetéssel.

  • SzundiMandi
    2022 április 25
    2:01 de.

    Másképp áll a leányzó fekvése..mint értesülök róla:

    A magyar adózetőktől el einstandolt milliárdokból
    kampányoló Le Pen banyának NEM IS KELL visszatérítenie a pénzikét.

    A francia Állam állja a kampány-költséget, mert bizonyos százalék feletti eredménynél ez így szokás náluk.

    Kérdés mennyit síbolt el belőle
    a lyukas zsebű náci banya meg az éhenkórász sleppje ?

    Mert már van ellenük ilyesmiért egy eljárás,
    valami régebbi „kabátlopási ügy” miatt hehehehe

    Most felvetődik a kérdés:
    Mondjuk 5 év múlva kérnek Orbántól háromezermilliárd Forintot választási kampányra, abból felvásárolják a francia közmédiát és nyernek, akkor is a Francia Államnak kell állnia utólag a cehhet?
    És a Francia közmédia kié lesz?
    Esetleg Mészáros LöLö-é ?

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 április 24
    7:11 de.

    Talán azért van mert Iványi lelkész úr
    NEM IS AKARJA meggyőzni az embereket semmiről se.
    Csak teszi a dolgát tiszta szívvel.Az ilyesmi nem nyerő
    egy olyan országban ahol a tömeggyilkosok mellett tüncikéznek.

    Én ugyan egy istenverte megcsontosodott ateista vok,
    de mikor anno a Batthyány Örökmécsesnél láttam-hallottam beszélni, hát bizony könnyek szöktek a szemembe.

  • Conteo-2¬18 topicban érdemes megnézni az alábbi bejegyzést.
    Könnyű megtalálni mert az uccsó.

    PáLoS TReND
    2022 április 25
    7:37 de.

    Ebben az áll hogy az idióta tőmagyar
    szerint Petőfi nem más mint
    Széchenyi fia ..hehee a Széchenyinek..
    HAHA..A Fia..hehehe a Petöfi.. az idióta írástudatlanja hehehe

  • Orsós Elemér

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 április 25
    6:44 de.

    Tisztelettel egyetértek!

  • Ha őszinte akarok lenni, nem nagyon szeretek idejárni. A magukat baloldalinak és liberálisnak tartók zöme ocsmány szavakkal támadja a gondolataiktól eltérő hozzászólókat, ebben serényen vesz részt egy egyetemi előadást tartó is. Persze, azért hajt a kíváncsiság, vajon milyen írások kerülnek leközlésre? Ezekben többnyire visszafogottan fogalmaznak, a komment szekcióban azonban elszabadul a pokol. Ha ezeknek a baloldali és liberális embereknek ilyen a lelki világuk, vajon milyen irányba tartana Magyarország, ha valóban lett volna kormányváltás?

    S mivel főleg a vidéki szavazók hibáztatásán kívül más, ügyüket előrevivő gondolatuk nincs, ezért keresgélek mostanában és töltöm időmet a tehetségek között. Közülük egyet egy másik itteni post alatt mutattam, itt pedig egy valódi ritka esemény szereplőjét mutatom be.

    A 2017-es A legnagyobb showman c. musical film egyik ikonikus dala volt a Never Enough. Az idei BGT meghallgatáson derült ki a dal valódi előadója. Nézzétek és hallgassátok:
    .

  • Cukihara
    2022 április 25
    7:12 de.

    „a” rendszer quintessenciája ez! + a munkanélküliség!
    mai híreim érdekes dolgokra mutatnak rá, a világban hatalmas változások vannak fojamatban és – úgy tűnik – egyensúj alakul ki, ha bizonyos hejeken ez minden áron megakadájozandó feladat {holnap Rammstein-ben nagyméretű népi hurál készül}

  • SchumackerLady

    Kolompér
    Rózsi
    20.10:37
    21. 9:52

    „Szinte gurulok a röhögéstől, a Te baromságaidat(SIC) olvasva.”

    Azt a maszlagot,amit a globalizmusról lefetyelsz itt összvissza.

    Áruld már el Rózsikám, hogy mi fán is terem ez a globalizmus.

    És most akkó’ az a Marx a feltalálója ennek, vagy nema’…?

    Hogy p..ba terjed a Glóbuszon csak úgy magátóóó, mint folyondár?

    Csak nem holmi marxi ráolvasással, v. akaratátvitellel?

    Jajjj!Mégis még mindig hat ez a szugesztió:tőke meg kiáltvány..?

    Hát akkó’ „olvassá rá” még még-többször,hogy ne hathasson többé!

    Há’persze, csupán akarat kérdése az egész: „az akarat diadala”*.

    ))) 😀 (((
    ˙

    .

    * Az akarat diadala: Leni Riefenstahl filmje a műveletlenül öntelt és autoriter Hitlerről, aki hozzád hasonlóan ugyancsak keverte a kapitalizmust a szocializmussal és a primitív bálványimádást a miszticizmussal…

  • warrior
    2022 április 25
    1:44 du.

    De szépen mondtad.
    Azt azért ne várd hogy megkönnyezzelek

  • Warrior
    mimozának

    Egy tényleg pokoli híradás:

    J ó z s e f . n á d o r . egykori . h a t v a n p u s z t a i – ma Orbáni – luxus uradalmán végre megkezdődtek a kertészeti munkálatok. Tehát fölépült a sokezer négyzetméteres műemléki engedély nélkül felhúzott . k a s t é l y . k o m p l e x u m.

    Állítólag; a „Hajléktalan krisztus” című azaz „a padon heverő Jézus stigmákkal” témájú bronz szobor a luxus ingatlan központi terén kap majd helyet és nem a felcsúti Orbanini-Stadion VIP páholyában , ahova eredetileg tervezte a szociálisan annyira érzékeny FID SS-Vezér.

    Hát nem boldogító újság?
    „Akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés!” /Mozart/

    Utóirat:a Führer Nárcisz nevű kutyája is, köszöni szépen:jól van
    🙁

  • warrior
    2022 április 25
    1:44 du.

    VAN megoldása a problémádnak.
    És igen egyszerű. Vázolom is, csak pár szóval,
    hogy te is megértsed:

    Ha nem szeretsz idejárni, hát ne járj ide !

    Remélem örülsz a jótanácsnak
    és hogy -merő emberbarátságból-
    megoldottam a problémádat.

    Köszönd meg szépen, mert az úgy illik .. : ) ))

  • Fura helyzet alakult ki mára (Magyarországon). 74 éve szuronyok és tankok árnyékában született az egypárt rendszeres diktatúra, ma egymásután negyedszer választ magának 2/3-os Fidesz-kormányzást a szavazók elsöprő többsége. A fővárosi választókerületek többségében viszont az ellenzék nyert.

    Ilyen körülmények között Hadházy Ákos képviselő szerint „csak a terepen építkezésnek maradt értelme”. Vagyis szerinte értelmetlen az ellenzék parlamenti szereplése.

    Hadházy arra a terepre szeretne menni agitálni, ahol az ott lakókat „megvezethető buta parasztoknak” nevezte az ellenzéki összefogás több tagja is. Nem sok baráti fogadtatásra számíthat.

  • Schumacker
    asszonyság
    v. uraság
    04.26.4:03
    +KolompárJ

    Értem az iróniát, azonban csak meg kell jegyeznem, hogy a . t ö r t é n e l m i folyamatok, akárcsak a biológiai fejlődés(!) állomásai szükségletek és szükségszerűségek végtelen sorozata során válnak az evolúció egyes látszólagos végkifejleteivé, pedig még ott sem szakad végük…

    Ha valamire, hát akkor éppen a „globalizmusra” nézvést ez minden ráolvasás nélkül is – most már mondhatjuk – abszolúte igaz állítás, amit nagy klasszikusok sokasága – Ricardo, Marx, Lenin,Liebnecht, Luxemburg,stb – nevezett imperializmusnak, ma pedig csak üresfejűek, mint papagájok, újdonságként feltételezve azt, szíre-szóra szajkózzák a „globalizmust” mintegy, a rosszakarat már eleve megtestesült gyalázatát ahelyett, hogy a fogalmat saját fejükben tisztáznák…

    De e nagyokosok szűk agyi kapacitásuk révén globalizmus alatt a proletár-internacionalizmust s z e r e t n é k . l á t t a t n i , mint úgymond’ minden bajok kútforrását, pedig ez éppen fordítva történik, vagy történt. Ugyanis nem a munkásság, a proletariátus lépett rá, lépte meg először a nemzetköziség útját. Fordítva, a tőkés kizsákmányolás türemkedik be minden olyan – a nemzeti hovatartozásától is távoleső – gazdaságba, ahol a munkabér a béka s…e alatt leledzik, tehát meg sem közelíti a világbér(?) még a legalacsonyabb mértékét se.

    Ma a „nemzetközi nagytőke” a Glóbusz minden ilyen gazdaságában >mint munkáltató< fészkeli be magát mert csak:
    . m e r t . í g y . é r i . m e g . n e k i .

    És a demagógok ahelyett, hogy a globalizmus folyamatrendszerének a jelenségét egyes személyekre, tőkés potentátokra – Sorosokra, Kruppokra, Fordokra, stb.stb… – vetítenék ki, ma úgy tesznek, mintha a globalizmus problematikája . n e m .a . t ő k é s . r e n d b e n . gyökerezne, hanem valami balliberális összeesküvésben 😀 . Ahelyett, hogy például azt vizsgálnák, hogy az adott ország (tőkés) jogrendje milyen jogszabályokkal biztosítja a saját tőkései szabad mozgását a világ dolgozóinak – az egy-egy ország munkásosztályának – a szabad kizsákmányolása terén…

    Megjegyezve, hogy éppen Soros György, aki a maga módján támogat haladó(!) civil mozgalmakat, a rá zúduló vádakra válaszul egy nem régen tett nyilatkozatában mondotta, hogy az Ő bármely pénzügyi tranzakciója megfelelt a saját és a kérdéses ország törvényrendszerének… Vagyis a globális tőkés maga hárítja rá a felelősséget az őt bármi unferr lehetőséggel is megvédő saját – nemzeti – államára.

    Azt is meg kell mondjuk, hogy amikor minden, úgyszólván ""védelmi"" – tehát katonai 😀 gyártó és beszállító megfelel a helyi állami – alkotmányos – törvényességi elvárásnak, akkor a globalizmust szóban tagadó, illetve ezt szajkózó, úgymond'konzervatívok ugyan miért is nem a maguk gazdasági rendszerét okolják eme nonszensz gazdasági szisztéma miatt ? Miközben ők a szokásukhoz híven az internacionalizmus pontosan behatárolt fogalmát keverik össze a saját globalizmusukkal ???

  • utószó:

    Mielőtt szó érné a ház elejét, kijelentem, hogy

    Az „orosz-ukrán helyzetben” is ugyanezt a szisztémát, az

    (oligarchikus) kapitalizmus globalista elemeit láthatjuk.

    A nyugat hiába is próbálja a témába belemagyarázni az ős-

    hidegháborús szisztémát két i d e o l ó g i a i világrendszerről

    .Nem Uraim!

    ITT SZIGORÚAN AZONOS IDEOLÓGIÁK és TŐKÉS ÉRDEKEK HARCA FOLYIK.

  • Amúgy meg:

    Szabó Tímeának köszönet a cikkéért.

    Várjuk a többi cikkét is…

  • talalom;

    Az lehet igen vagy nem, en csupan Szabo Tiomea sorai alpajan irtam azt.
    De nem szamit meg ha mind trtansgenderek is lennek!!!

    Da HA tobb-part rendszer letezzne, hat hanyan szaldtak ellen, ill./vele de lemardtak?Ha mar a „tobb-part-rendszert emliti.

    S mi „frakciot” teljesitett a holgy, vagy barmely masik 198 „kepviselojuk”?
    Igazi „gumi-belyegzok”-kent mudokned es mukodtek mindeg.

  • Csodallom hogy a kepviselo holgy nem a teljesitmenyeirol ertesiti a magyarokat.
    TaLAN AZERDEKLODEST JELENTENE AZ OTTANIAKNAK IS.
    dE MEG A TAVOLBAN LEVOK IS ERTESULHETNENEK VALAMIROL ABBAN.

  • Bendeguz írja régebben itt hogy a Kreml-tól nem áll távol a globális méregkeverés(szószerint értendő).

    A minap érkeztek hírek hogy az USA-ban és a Brit Szigeteken
    egy eleddig teljességgel ismeretlen hepatitisz törzs okoz megbetegedéseket. Egy haláleset már volt.
    Járványról ugyan nem beszélnek -egyenlőre- de fokozottan ügyelni kell a hygiéniára.

    Mily különös..pont az angol és USA nagy fegyverszállításai után törtek ki ezek a megbetegedések…

  • Geyza, te itt valamiféle házmester vagy? Amolyan hernyótalpas valaki?

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 április 28 8:34 de.

    „A minap érkeztek hírek hogy az USA-ban és a Brit Szigeteken
    egy eleddig teljességgel ismeretlen hepatitisz törzs okoz megbetegedéseket.”

    Geyza kedves, ha a Pravda helyett olvasnal mas hirt is, tudnad, hogy az elixir okoz sok ember majaban DNS elvaltozasokat (amire aszontak egy eve, hogy az elo sem fordulhat, de akkor meg nem voootak buuusztor-ok) oszt tudod, amikor a te kis tested valamelyik szervenek szovete atalakul genetikailag, akkor az immunrennncccered ellensegnek tekinti az atalakult reszt es meg akarja olni.
    Ez az egyik formaja az autoimmun betegsegeknek, tehat ezt a „titokzatos” hepafityiszt autoimmun hepafityisznek hijjjjak a doktorbacsik.

    Keresd a Dr. Trozzi website-jat es kupalodj!

    Meg valamit: Igazabol nem neked kuldom esztetet Geyza, hanem a cenzuranak, hatha megjon az esze.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2022 április 26
    10:48 de.

    Pedig a parlamentben haszonszőrüek között dagonyázhatna!!! Nooormááális?

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 29
    4:34 du.

    Nem a Pravda ír róla hanem a WHO adott ki egy közleményt.
    (Ha tudod mi az. Mert szteem fingásod sincs róla.)

  • Warior: te itt az Isten Kardját próbálod alakítani ?

  • Hepatitisz kérdéshez:

    Most olvasom.
    Azt mondja a WHO hogy lehetséges hogy
    a pandémia miatti bezártség miatt legyengült immunrendszer
    miatt alakulnak ki ezek az új hepatitisz megbetegedések
    melyek az 1 hónaptól 16 évesig terjedő korosztályt érintik.

    De én ebben nem hiszek.
    A tények túlságosan egybevágóak ahhoz
    hogy úgy legyen , ahogyan fenntebb vázoltam.

  • Geyza
    2022 április 30
    5:26 de.
    a bezártság az azt okozza amit rajtad lehet tapasztalni!!!

    az nem okoz hepatitiszt, az elixir egyik mellékhatása a szívelégtelenség mellett és még sok minden más, mivel az elixir semmit sem csinál a vírussal, hanem annak a testét támadja meg akibe beleoltják azért, hogy a génjei megváltozzanak de ezen változásokról a WHO is hallgat meg az összes többi elixir hívő, az elixir nem oldott meg semmijen problémát meert a számok azt mutatják, viszont a média segít terjeszteni a hisztériát Geysa is megkapta

  • Rodeo11
    2022 április 30
    10:30 de.

    Arről nem tudtam hogy a
    hegeda-kezelési gyorstalpaló tanfolyásodon,
    ahol ki lettél képezve brácsázásra is,többek
    között élettani ismeretekkel látják el a tanulókat.

    Végül is, ez nagyon helyes !
    Mert ha pl. valakire a nyírettyűzésed
    következtében nagy hirtelen ragályos hányokádás jön rá,
    akkor el tudod látni őtet jól. Akár még mesterséges
    lélegeztetéssel is. Csak aztán el ne kapd
    a hányást hehe

  • Geyza
    2022 május 1
    7:57 de.
    hogy ne maradjál rólam szóló ismeretek híján:

    szóval vonósokkal nem foglalkozok, viszont sokféle fúvós {pl.: pánsíp, orgona, tuba…} hangszeren adom át a nagyrabecsült közönségnek az éterit!

    de van itthon kíntornám is de azt csak az aznapi negyedik boostershot után szoktam… nyekergetni… csak, hogy tudd!

  • BrunszvikTeri

    Vögelein
    04.27.2:59

    Persze, persze, ma már sehol sincs a Szovjetunió és . m é g i s

    . b u r j á n z i k . a . h i d e g h á b o r ú, amit a tőkés

    „védelmi” ipar és a fegyverlobbi szít teljes erőbedobással,

    igénybe-véve ehhez a tőkés állam teljes propaganda és fakenews

    gépezetét, melynek centruma a . h á b o r ú s . t ö m e g p s

    z i c h ó z i s, ami már elemi érdeke az említett gazdasági

    körök működtette . H a d i p a r i . G a z d a s á g i
    .
    K o m p l e x u m n a k . melyet nyugodtan minősíthetünk inkább

    komplexusnak.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Ipartörténeti érdekesség, hogy a hűbéri feudalizmusban a védelmi szükségleteket, kötelező szolgálatként a főurak elégítették ki bandériumokkal és a maguk által beszerzett fegyverekkel.

    Az így kiállított hadak ellátása ruházattal, élelemmel és fegyverrel inkább jelentett terhet a nemesség számára, mint gazdasági érdeket akkor is, ha ezzel vésősoron a saját rendszerüket is védték. Pláne, ha figyelembe vesszük a birtokokról szolgálatra kötelezett jobbágykatonáik kétkezi erejének a kivonását is a mezőgazdaságból.

    Így aztán a hűbéri rendszerben nem alakulhatott ki olyan fajta, mint t ő k é s hadipar és egyéb militánsáru beszállítók alkotta . m o r b i d . s z a k o s o d á s . v é d . és . d a c s z ö v e t s é g e . ahol éppen az a védelmi cél szorul háttérbe a valódi gazdasági érdekkel szemben sőt, inkább ez utóbbi jelenti az egyetlen célt, vagyis főleg a military szállítók egyéni és összprofitja.

    Ennek az organizmusnak köszönhetően alakultak ki a XX.század elejére azok az állam által”beszerzett” állami raktárkészletek, amelyek hirtelen országok tucatjait tették alkalmassá akár egy világháború kirobbantására. Már csak egy szikra kellett hozzá.

    Ez a bevált . k a p i t á l i s . lobbi-hobbi, a II.világháború idejére tovább finomodott aképp, hogy pédául az USA – melynek területét közvetlenül mindvégig nem érték pusztító harcok – gazdaságilag az annak előtti hétszeres(!) GDP-jével jött ki a történelem legkegyetlenebb világégéséből.

    E hallatlan méretű általános nyereségből fakadó tőkebőség táplálta a háború utáni, a történelemben addig soha nem látott prosperitását, az úgynevezett amerikai „gazdasági csodát”,jólét ettől újszerű, vagyis háborús forrását, a Marshall tervet és a hidegháborús projekt és újra felfegyverzés példásan újratermelő máig kitartó folyamatát és sajnos mindmáig kétes perspektíváját

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 május 1 7:57 de.

    ” Arről nem tudtam hogy a hegeda-kezelési gyorstalpaló tanfolyásodon, ahol ki lettél képezve brácsázásra is,többek között élettani ismeretekkel látják el a tanulókat. ”

    Elarulok egy nagy titkot neked Geyza, mert vegulis mi mindannyian kedvelunk itt teged: Az elet tobbsegunknek, akik ide irnak nem 4-5 evbol allt, hanem vannak tobben is itt, akik mar 70-en felul vannak. (En meg kisfiu vagyok a 65 evemmel.)

    Az evek soran a normalis emberek utanaolvasnak olyan dolgoknak, amikre nem jutott idejuk, amikor fiatalon egyetemre jartak, foleg ha valami huncutsag felhivja a figyelmuket, hogy valaki hazudik nekik.
    Na es ilyenkor az informaciot kereso egyenek beleszaladnak olyanok velemenyebe, akik a szakmaban profik.

    Ebben a mi esetunkben ma mar tobbszaz olyan mikrobiologus es orvos szolalt fel, aki nem ert egyet az elixir alkalmazasaval, se a csodalatos protokollal, amit kidolgoztak tobb mint ket eve. Ezeket a velemenyeket mi elolvastuk, leellenoriztuk, hogy tudomanyos szempontbol lehetsegesek-e, aztan mi, akik vettuk a faradtsagot, hogy utananezzunk ezen dolgoknak, a szakerto velemenyet kozvetitjuk azoknak, akik vagy tul lustak, vagy valami mas problemaik miatt nem hajlandok sajat maguk utananezni annak, aminek jobb lett volna…

    A cenzura miatt maradjunk csak ennyiben.

  • „tisztelt…”
    2022.V.1.12:35

    Ergo e háborúban edzett [GDP x 7] képlet ama
    legendás . A M E R I K A I . Á L O M . kulcsa.

    Azért azt is tegyük hozzá, hogy ez a tény nem von le semmit az amerikai-angol haderő „kissé megkésett” normandiai partraszállása és az azt követő,már gigantikus, közös Szu-US-UK győzelemhez vezető szerepéből s ennek az óriási stratégiai értékéből. Utóbbi, beleértve a SzU-nak szállított hadianyag jelentőségét is, azonban korántsem nevezhető jótékonysági adománynak*. Azt sem adták ám ingyen, sőt…

    Mindemellett valóban elgondolkodtató az, hogy az US háború utáni fantasztikus, sosem látott gazdasági prosperitása is az erre ráállított és berendezkedett állam háborús fegyver felvásárlásán alapult sőt, folyamatában tekintve még ma is abból táplálkozik. Mely száraz tény viszont önmagában is rámutat arra, hogy a tőkés gazdasági rendszer ezzel zökkenőmentes és fenntartható egyensúlyát csakis a tőkés állam komplex** hadipari „gazdálkodása”, azaz ennek mindenkor egy megbízható felvásárló „partner” szerepe biztosítja, beleértve azt a horribilis propagandagépezetet, amit ugyancsak permanens sűrűséggel az államgépezet működtet.

    Magyarul, bármely tőkés – főleg óriásgazdaság esetén a békés fogyasztási iparral szemben e >célzott fölösleggyártás< nélkül nem akadályozhatók meg a ciklikus gazdasági válságok és földrengések, a New Deal gazdag tapasztalataira épülő akkor újszerű és sikeres hadipari átállások abszolúte igazolnak.

    Ennélfogva a kapitalista államrendben az általános hadipar, a fegyvergyártás, stb. gazdaságnivelláló(!!!) szerepe elkerülhetetlen szükségszerűség(!!!). Hogy milyen és hány emberélet árán, azt a kortárs történelem is jól megmutatja.
    ˙

    .
    * A II.VH-ban egy szovjet hajó aranyrudakat szállított fizetségképp(!) fegyveranyag, hadieszközök és járművek fejében. A Baltitengeren egy német torpedótámadásban süllyedt el. Tudtommal csak pár éve annak, hogy kf.jogi procedúrák után egy amerikai-angol konzorcium hozhatta fel a felszínre az aranyat… A folytatás már nem ismert.

    ** Komplex hadipari eladás az állam – azaz a védelmi tárca – számára: a gatyamadzagtól, az F320-asok s azok minden szerviz felszerelésééig az utsó csavarig még csak nem is bezárólag……….

  • Bendegúz79
    04.27.1:03

    Szabó Tímea képviselő asszony az országházban rengeteg alkalommal interpellált, gyakran személyesen Orbán Vezérnek egyenesen a szeme közé úgy is, hogy odament, elé-állt és jól beolvasott neki.

    Ő egy egyenes és bátor, igazi képviselő típus. Remek ember.

    Egy alkalommal többekközt, nem is oly rég, a „házmester” Kövér László – a OrbánFührer egykori, szintén anarchista évfolyamtársa és kötélbarátja – meg is bírságolta a becsületes képviselőnőt vagy 1,5-millió forintra…

  • Kedves Tímea!

    A maguk ellenzéki munkájából nagyon hiányzott az ellenzéki ideológiai elem és tartalom.

    Bizony Keresztapa – beleértve az Ön egykori sötét főnökét, azt a Schiffer nevű Jago csirkefogót is – az ő egész ellenzéki korszakukat átitatta a nacionalizmus, a rasszizmus és az álkeresztény, neohorthysta ideológia is…

    További munkájuk során ezt a kelléket semmiképp se spórolják meg. Csak így lehetnek sikeresek… – nekünk.

    Bocs’ de cikke stílusa egy kissé infantilis. Mindig ellenőrízze a dolgozatait…

    MINDEN JÓT TÍMEA!

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 május 1
    6:37 du.

    Ez a te +mi mindannyian kedvelünk téged”
    kitételed felért egy szembeköpéssel.

    De nem baj. Letörlöm szelíden és átlépek rajtad.
    Mint pesti utcán a járókelő a kutyapiszkon.