Miért Budapesten tart konferenciát a CPAC a jövő hónapban?

2022 április 23 4:44 du.159 hozzászólás

Ahogy Vlagyimir Putyin egyre jobban elszigetelődik, Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Putyin-féle tekintélyelvűség és korrupció legfőbb csatornája lesz a Nyugat felé.

Május 18–20-án Budapesten gyűlik össze a Konzervatív Politikai Akció Konferencia/Conservative Political Action Conference (CPAC), amely közel 50 éve a konzervatívok legnagyobb és legbefolyásosabb találkozója a világon, és amelynek fő előadója Orbán Viktor magyar miniszterelnök lesz.

Ez azt jelenti, hogy vezető amerikai konzervatívok, akik állítólag mélyen elkötelezettek a személyes szabadság, a korlátozott kormányzás, a szabad piac, az emberi méltóság és hasonlók eszméi iránt, összefognak a világ egyik legautoriterebb és legantiszemitább államfője mögött. A hírek szerint a felszólalók között lesz Orbán Viktor, aki április 3-án nyerte el negyedik miniszterelnöki ciklusát; Eduardo Bolsonaro, a brazil elnök fia; és Santiago Abascal, a spanyol szélsőjobboldali Vox párt vezetője.

A cikk írásakor még nem világos, hogy mely nagynevű amerikai konzervatívok lesznek az esemény főszereplői. „Nem tudom megmondani, hogy valójában kik fognak felszólalni” – mondta Daniel Schneider, a CPAC-ot szponzoráló Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatója. Az elmúlt hónapokban azonban Marjorie Taylor Greene, Alex Jones és Tucker Carlson is jól láthatóan felszállt az Orbán-szekérre, Carlson többször is a magyar erős ember erényeit dicsérte a Fox News-on nézők millióinak.

A kemény jobboldal növekvő vonzódása Orbán Magyarországához nem lephet meg senkit, aki követte, hogyan váltak a republikánusok Putyin pártjává, és hogyan reagáltak az Ukrajnában zajló orosz atrocitásokra. Gondoljunk Magyarországra úgy, mint Oroszország elmúlt évekbeli pályájára, amelynek során Putyin az elképzelhetetlen méretű globális lopás korszakát vezette be, és egy olyan maffiaállamot hozott létre, amelyben az általa kiválasztott oligarchák monopolisztikus ellenőrzés alatt tartják Oroszország stratégiai erőforrásait – egy autoriter kleptokrácia, amelyben a sötét pénz milliárdjait névtelen fedőcégekbe rejtették. Amint arról széles körben beszámoltunk, az ukrán származású milliárdos Leonard „Len” Blavatnik, aki amerikai állampolgárként honosított, milliókat adott a GOP vezető jelöltjeinek, köztük Donald Trumpnak, Mitch McConnellnek, Marco Rubiónak és Lindsey Grahamnek. Hasonlóképpen, amint arról a House of Trump, House of Putin és American Kompromat című könyvemben beszámoltam, az orosz oligarchák számtalan milliót fizettek a bankjaikat és energiacégeiket képviselő hatalmas amerikai ügyvédi irodáknak, és dollármilliókat fordítottak a jobboldali, populista mozgalmak támogatására máshol Nyugaton.

Most azonban, hogy az ukrajnai orosz atrocitások uralják a hírfolyamot a nap 24 órájában, végre leállnak azok a mechanizmusok, amelyeken keresztül Putyin propagandája, dezinformációja és sötét pénze Nyugatra áramlik. Több mint ezer orosz vállalkozás és magánszemély ellen vezettek be szankciókat. Oroszország nem fizette ki a külföldi hiteleket. Bankjait kivonták a Swiftből. Minden orosz járatot kitiltottak az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU és Kanada légteréből. A Nyugatról érkező új oroszországi befektetéseket leállították. A jachtokat lefoglalják. Egymás után zárják el a csapokat. És, ahogy a The Bulwark fogalmazott, ezért a jobboldal egyre inkább Orbán támogatásával kezdte „tisztára mosni putyinizmusát”.

Sőt, Putyin annyira mérgezővé vált, hogy még a CPAC Budapest szponzorai is igyekeznek bizonygatni – hozzáteszem, eléggé nem meggyőzően –, hogy a magyar miniszterelnök nem barátja az orosz uralkodónak. „Nem igaz az az állítás, hogy Orbán Putyin szövetségese” – mondta nekem Daniel Schneider, az ACU munkatársa egy telefoninterjúban, amelyben azt is állította, hogy „Magyarország és Orbán az Oroszország elleni szankciók mellett szavazott”.

Ez az értékelés azonban nem állja meg a helyét közelebbi vizsgálat során. Orbán Viktor még az orosz gyilkos támadások után is elutasította, hogy közvetlenül bírálja Putyint, megtiltotta a Magyarországon keresztül Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat, és ellenezte az orosz földgázra vonatkozó uniós szankciókra vonatkozó javaslatokat.

Igaz, hogy kezdetben Orbán elítélte az orosz inváziót, és nem vétózta meg a Moszkva elleni uniós szankciókat, ez az álláspont segítette őt abban, hogy április 3-án újraválasszák. De alig négy nappal később, április 7-én Magyarország bejelentette, hogy továbbra is kap Oroszországtól nukleáris fűtőanyagot az erőművekhez. Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy most, hogy Orbán Viktor megválasztásának vége, Magyarország „a következő lépésre készül – hogy segítsen Putyinnak folytatni az Ukrajna elleni agresszióját”.

Magyarország álláspontja különösen szembetűnő Nyugat-Európa többi részének meglepő egységét tekintve. A NATO és az Európai Unió tagjaként Magyarország az egyetlen olyan ország ezekben a szervezetekben, amely továbbra is szilárdan Putyin zsebében van. Ez a róka a NATO tyúkóljában.

„Az, hogy a CPAC ott tartja konferenciáját, abszolút biztonsági fenyegetést jelent” – mondja Richard Kraemer, az European Values Center for Security Policy vezető munkatársa, aki társszerzője volt egy nemrégiben készült jelentésnek, amelyben Magyarországot orosz proxy-államként jellemezte. „Vegyük csak példaként a budapesti Nemzetközi Beruházási Bankot [IIB]. Ez lényegében az orosz hírszerzés érdekeltségeinek a színtere. A banknál mindenki diplomáciai mentességet élvez. Hogy miért van erre szükség az számomra teljesen érthetetlen”.

Kraemer megjegyezte, hogy az IIB elnöke, Nikolai Kosov régóta kapcsolatban áll az orosz és a szovjet hírszerzéssel szülei, Nikolai Kosov és Jelena Kosova révén, akik mindketten jól ismert KGB-ügynökök voltak.

Hasonlóan Dr. Göllner András írása a Hungarian Free Press-ben megjegyzi, hogy Budapesten az orosz titkosszolgálat mintegy 1000 tagja él, akik közül sokan „korlátozás nélkül dolgozhatnak és utazhatnak az EU-n belül, és ami még fontosabb, vízum nélkül utazhatnak az USA-ba”.

Göllner magyar származású író és akadémikus, aki a montreali Concordia Egyetem emeritus professzora 1990-es években Orbánnal dolgozott, de 2001-ben szakított vele, „miután tudomást szereztem arról, hogy boldogan öleli keblére a korrupciót”.

Az ilyen biztonsági réseket súlyosbítja a Magyarországon elharapózó korrupció, amely most helyet biztosít a CPAC politikai ügynökeinek, hogy összekeveredjenek a hírszerzés eszközeivel és Magyarország és Közép-Európa bűnözői osztályával. „Ez észbontó” – mondta nekem Göllner. „Majdnem olyan, mintha az FBI vagy az Igazságügyi Minisztérium úgy döntött volna, hogy egy szicíliai faluban tart egy banzájt, amely a szervezett bűnözés otthona.”

Voltak más alternatívák is. „Párizs szép hely”– mondta Göllner. „London is szép. Miért döntött úgy a CPAC, hogy a konferenciát a bűnözés központjában tartja? Mert pénzügyi tranzakciókat tudnak kötni a közép-európai bűnözői osztállyal a finanszírozásért, ami biztosítja a politikai befolyás megszerzéséhez szükséges befolyást.”

A magyar kapcsolat a republikánusokkal 2008-ig nyúlik vissza, amikor Arthur Finkelstein, a néhai GOP politikai tanácsadója titokban Orbán megválasztásán dolgozott. Finkelstein, talán emlékeznek rá, a legendás republikánus harci kutya és „méregkeverő” volt, aki mindenkinél többet tett az Egyesült Államokban azért, hogy a „liberális” szót aljas politikai jelzővé változtassa. Finkelstein politikai harcos legnagyobb erőssége az volt, hogy olyan mélységesen szégyentelen volt, hogy lehetővé tette számára – egy meleg zsidó számára –, hogy a legcsekélyebb lelkiismeret-furdalás nélkül szervezzen kegyetlenül homofób és véresen antiszemita politikai kampányokat. 1996-ban Finkelsteint a Boston magazin „leleplezte” egy Steve Rodrick által szerkesztett cikkben, amelyet én szerkesztettem. A cikk megjegyezte, hogy ügyfelei – köztük Jesse Helms szenátor (R-NC), Lauch Faircloth (R-NC) és Don Nickles (R-OK) – jelentős szerepet játszottak egy olyan törvényjavaslat elutasításában, amely tiltotta volna a melegellenes munkahelyi diszkriminációt.

Amikor Orbán 2008-as miniszterelnökké választásának segítéséről volt szó, ismét Finkelstein szégyentelen képmutatása győzött. Ahogy a Buzzfeed leírta, Finkelstein Orbánnak végzett titkos munkájának középpontjában Soros György démonizálása állt a milliárdos befektető elleni antiszemita támadások sorozatán keresztül. Az a tény, hogy Soros évek óta nem élt Magyarországon, nem számított. Gazdag zsidó volt és liberális, aki támogatta a klímavédelmet, az egyenlőséget és a demokratákat, így Finkelstein egy hatalmas kampányt dolgozott ki, amely Sorost veszélyes és fondorlatos zsidó milliárdossá változtatta, akit a világ különböző országaiban ellenségként lehetett feltüntetni. Nemsokára már Magyarország-szerte Sorost ábrázoló óriásplakátok voltak a „Ne hagyd, hogy ő nevessen utoljára” szöveggel.

Paul Manafortot leszámítva, aki segített megválasztani a Putyin-párti jelölteket, Viktor Janukovicsot ukrán elnökké, illetve Donald Trumpot az Egyesült Államokban, egyetlen amerikai politikai tanácsadó sem tett többet az orosz elnökért, mint Finkelstein. Putyinnak annyira megtetszett Finkelstein Soros-ellenes kampánya, hogy antiszemita kutyasípokkal csatlakozott hozzá. Hasonlóképpen, Donald Trump 2016-os választások előtti utolsó tévéreklámjában Soros „globális különleges érdekeket” képviselő erőként szerepelt, akik nem az „önök javát tartják szem előtt”.

A kampány olyan sikeres volt, hogy Finkie, ahogy Orbán nevezte, budapesti lakást kapott, és a Hungarian Free Press szerint 10 évig a miniszterelnök fő stratégájaként szolgált. Ahogy Steve Bannon fogalmazott, azzal, hogy segített Orbán Viktornak miniszterelnökké választani, Finkelstein lehetővé tette, hogy Magyarországon megszülessen „Trump előtt Trump”.

Közben Orbánnak megvoltak a saját kapcsolatai az orosz maffiaállamhoz Semion Mogilevich, az orosz maffia úgynevezett Brainy Donja révén, aki állítólag globális bűnügyi csalások széles skáláját szervezte meg, gyakran Budapestről dolgozva, és most ismét a hírekben szerepel, vérdíj van a fején. Április 6-án a Külügyminisztérium transznacionális szervezett bűnözés elleni jutalomprogramja az FBI-jal együttműködve 5 millió dolláros jutalmat tűzött ki a letartóztatásához és/vagy elítéléséhez vezető információkért, „mivel állítólag részt vett egy olyan rendszerben, amely több mint 150 millió dollárt csalt ki befektetők ezreitől.”

A pénzmosás terén különösen híres Mogilevich és hálózata különösen sikeres volt abban, hogy a szervezett bűnözésből származó forrásokat felhasználva elnyerje a hatalom kegyeit. Még 1984-ben David Bogatin, egy orosz maffiózó, aki kapcsolatban állt Mogilevichcsel, találkozott Donald Trumppal, és milliókat mosott tisztára Trump ingatlanjain keresztül, öt különböző lakást vásárolt a Trump Towerben.

Ezen túlmenően, amint arról a House of Trump és House of Putin című könyvemben beszámoltam, Orbán Viktor kapcsolatai az orosz maffiával egészen 1994-ig nyúlnak vissza, amikor Mogilevich állítólag a szervezet bűnügyi műveleteinek széles skáláját felügyelte: fegyverkereskedelem, bérgyilkosságok, kábítószer-kereskedelem, részvénycsalások, zsarolás, szexkereskedelem és sok más, nagyrészt Budapestről kiindulva. Mogilevich sikeréhez kulcsfontosságú volt, hogy szoros kapcsolatokat ápolt a posztszovjet világ hatalmasságaival, köztük Magyarországgal.

Ennek a hálózatnak a szolgálatában Mogilevich állítólag megszervezte azt is, hogy egy régi munkatársa, Dietmar Clodo, akit kábítószer- és fegyverkereskedés gyanújával már köröztek, hogy egymillió német márkát adjon át a magyar politika egyik feltörekvő fiatal sztárjának, akit arra utasítottak, hogy egy bőröndben vegye át a pénzt. Tekintettel magyarországi tevékenységének nagyságrendjére Mogilevich biztos akart lenni abban, hogy a hatóságok félrenéznek. Ez védelmi pénz volt.

Ahogy Clodo visszaemlékezett, amikor a férfi megérkezett, nem akart bejönni a házba. Azt mondtam neki: „Figyelj rám! Nálam van az az átkozott pénz egy bőröndben. Nem akarok kimenni az utcára a bőrönddel. Ha nem hajlandó bejönni, visszaadom Mogilevich úrnak. Nem érdekel.”

Clodo persze nem magyarázta meg, hogy miért akarja valójában, hogy az ügyletet beltérben bonyolítsák le – nevezetesen, hogy egy rejtett kamera rögzíti az átadást.

Clodo akkor még a küszöbére érkező fiatal magyar nevét sem tudta, de kiderült, hogy Orbán Viktor volt az, a Fidesz, Magyarország jobboldali populista pártjának tagja. Orbán 1998-tól 2002-ig, majd 2010-től napjainkig miniszterelnök volt. Orbán egész pályafutása elején, sőt, még az 1998-ban kezdődő első miniszterelnöki ciklusában is meglehetősen szabadon bírálta a Kremlt, és más európai kormányokat Moszkva bábjaiként ítélte el. De 2009-ben hirtelen megfordult, és Putyin egyik legfontosabb apologétájává vált.

És mi állt Orbán drámai fordulatának hátterében? Oroszországban 2008-ban Semion Mogilevichet adócsalás vádjával bebörtönözték, és kétségbeesetten ki akart szabadulni. Dietmar Clodo szerint, ahogyan először erről Anasztaszija Kirilenko számolt be a The Insider oldalán Mogilevich ekkor átadja azokat a videókat a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak, amelyek azt rögzítik amikor Orbán Viktor egymillió német márkát vette át. Ezért cserébe a Kreml Mogilevichet szabadon engedi.

Más szóval, Mogilevichnek köszönhetően Putyin pontosan ott tartotta Orbánt, ahol akarta. „Mi történt Orbánnal ilyen rövid idő alatt?” – tette fel a kérdést a The Insider egy olyan történetben, amelynek főcíme világos választ adott: „Egy bőröndnyi készpénz a Solntsevo maffiától: Putyin kompromittáló videója a magyar vezetőről.”

Az azóta eltelt években Orbán a tekintélyelvű játékkönyv ügyes gyakorlójává vált. Központosította a hatalmat, megváltoztatta a választási törvényeket a maga javára, összeállította saját oligarchákból álló klikkjét, támogatta a fehér keresztény nacionalizmust, LMBTQ-ellenes törvényeket fogadott el, korlátozta a sajtószabadságot, keményen fellépett az ellenvélemény ellen, és közeledett Putyinhoz.

A Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak a segítségével elkezdte növelni ismertségét Nyugaton is. A mostanra Orbán egyik leglelkesebb rajongója, Carlson már korábban is családi szálakkal kötődött a magyar vezetőhöz édesapja, Richard Carlson révén, akinek lobbicége, a Policy Impact Strategic Communications Orbán bejegyzett lobbistája. A The New York Times szerint 2019-ben a cég mutatta be Tuckert a magyar nagykövetnek, még abban az évben interjút készített Carlson műsorában Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével, és egyébként is segített a Fox Newsnak találkozók és interjúk szervezésében az illetékes magyar tisztségviselőkkel.

Ezt követően tavaly augusztusban Carlson egy teljes hetet töltött Magyarországon és a Fox News esti műsorát Budapestről sugározta. Orbán Viktorral készített hízelgő interjúi és áradozó hangvételű kommentárjai arról szóltak, hogy Magyarország egy „kis ország, amely sok tanulsággal szolgál mások számára”.

Az év elején Carlson még ennél is tovább ment, és megjelentetett egy „dokumentumfilmet” Magyarország kontra Soros címmel: Harc a civilizációért címmel, amely az országot jobboldali utópiaként ábrázolja, amely az állítólag áthatolhatatlan határkerítésnek köszönhetően legyőzte az illegális bevándorlást. Az antiszemitizmustól sem visszariadó Carlson Sorost gonosz zsidó pénzemberként ábrázolja, aki a világ vezetőinek zsinórjait mozgatja, aki a határok nyitva tartására irányuló globális összeesküvést irányítja, és aki a civil társadalmi csoportok támogatásával a baloldali ideológusok érdekeit szolgálja. „Megdöbbentő látni, hogy Tucker Carlson és a FOX olyan antiszemita trópusokra hivatkozik, amelyek jellemzően a fehér fajgyűlölő médiában találhatók” – tweetelte Jonathan Greenblatt, a Rágalmazásellenes Liga vezérigazgatója. „Nincs mentség az efféle félelemkeltésre, különösen az erősödő antiszemitizmus fényében.”

Akár Carlson jelenik meg Budapesten, akár Marjorie Taylor Greene jön a zsidó űrlézereivel, a CPAC magyarországi és más országokba való terjeszkedése – hasonló rendezvényeket terveznek Brazíliában, Izraelben, Japánban, Dél-Koreában és más országokban is – számos aggasztó kérdést vet fel.

Bármennyire is alkalmatlanok voltak az oroszok Ukrajna megszállásában, könnyű elfelejteni, hogy néhány évvel ezelőtt a hibrid hadviselés egy elképesztően kreatív és hatékony új fajtáját hozták létre, amely a bombákat, golyókat és a földön lévő bakancsokat a dezinformáció, a kiberhadviselés, a kompromat és hasonlók kifinomult keveréke előzött meg, amely végül Donald Trumpot is hozzásegítette a Fehér Házba jutni.

Mindez lehetőséget teremt a CPAC-konferencia résztvevői számára, hogy keressék a lehetőségeket, hogy ugyanolyan hatalmas összegeket kaszáljanak, mint amilyeneket Manafort és Finkelstein kapott Putyin és Orbán kasszájából. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor a szankciók hatásai még nem érződnek teljesen, hanem csak most kezdenek kiütközni. „Úgy gondolom, hogy az új szankciók elég hatékonyak” – mondja Anders Åslund svéd közgazdász, az Russia’s Crony Capitalism című könyv szerzője. „Az oligarchákat szankciókkal sújtják, és világszerte elveszítik vagyonukat.”

Bármilyen sikeresnek is bizonyulnak, fontos lesz szemmel tartani Magyarországot. Mivel az ország integrálódott az EU-ba és a NATO-ba is, miközben Orbán Viktor továbbra is hűséges Putyinhoz, a budapesti konferencia termékeny táptalajt biztosít Putyin leghatékonyabb befolyásolási műveleteinek felelevenítéséhez. Mivel Orbán az egyetlen putyinista az EU-ban, aki hatalmon van, a Putyin-féle tekintélyelvűséget Nyugaton előmozdító központi erő.

Craig Unger

Craig Unger amerikai újságíró és író. A The New York Observer helyettes szerkesztője és a Boston Magazine főszerkesztője volt. Legújabb könyve: American Kompromat: How the KGB Cultivated Donald Trump, and Related Tales of Sex, Greed, Power, and Treachery

Fordította: Garai-Édler Eszter

Forrás:

Why Is CPAC Having a Conference Next Month in Budapest? | The New Republic

159 hozzászólás

  • ez a cikk is egy a sokféle megközelítésből, amikkel a mai világ valóságát ábrázolni kívánja a neki megfelelő szelekcióval…

    remélem nem kötelező egyetérteni vele? bár Hillary Clinton felszólította €-t, hogy gyomlálja ki azokat az információkat az összes médiákból amejek az ővével nem egyeznek!

    mindezt a szólásszabadság és demokrácia lobogóját lengetve…,

    lőni is fognak mint yuk rajna ban a politikai ellenzéket?
    a halott vitapartner nem érvel, lásd még Julian Assange

  • Tucker Carlson egy cinikus, talpnyaló pióca. Szerintem még az amcsi jobbos körökben is kínos alaknak számít.

  • Fülöp
    2022 április 24
    8:45 de.

    az összes hasonszőrű programok között magasan a legnagyobb a nézettsége USA -ban {is}

    te nézzél MSNBC-t az összes sztárjaival + Hillary Clinton, az való neked!

  • A Fox News az USA szégyene
    Valami firkásza legutóbb hálistennek
    felfordult Ukrajnában.Gondolom azért küldték
    oda hogy a valós eseményekből hazudozásokat ferdítsen.

  • Vajh mennyit kaphatott ez az abszolut elfogulatlan újságíró ezért az „igazságbeszédért”? 😀 (Lásd Udo Ulfkotte: Megvásárolt újságírók.)
    (Mellesleg nem kellett volna hivatkozni Dr. Göllner Andrásra, mert az Ő írásainak bőven van valóság tartalma is!)

  • Pityi Palkó
    2022 április 24
    1:30 de.

    Oszt mit keresnek az Azovstal katakombáiban az azovos és idegen zsoldosok között gyermekek, csak nem ugyanazt mint a mi röszkei határunkon átdobált muszlim gyermekek? Hogy lehetnek ilyen undorító férgek akik még Őket is pajzsként használják? Ez Neked nem tűnt fel?
    Hogy lehet valaki ennyire elvakult?

  • Fülöp 2022 április 24 8:45 de.

    Fulop testver, te nagyon okos vagy!!!

  • Rodeo11
    2022 április 23
    6:59 du.

    Amit ide potyogtattattattattattál
    az kb. olyan mint amit az agyatlan kisliba
    termel ki magából az árok partján.Még annak is több a haszna.

  • A fentiek nem összeesküvés elméletek – azok mindig csak a túloldalon vannak – hanem tények, mint hogy Iraknak vegyi fegyvere van.
    Az antiszemita diktátor Orbán alatt ma délután sétáltak a zsidók Budapesten Élet menete címmel, és még csak rá sem tüsszentettek egy résztvevőre sem, talán azért mert a világ legtürelmesebb és békeszerető népe a magyar. Ez is tény.

  • Orbán Viktor a világ egyik kiemelkedőbb konzervatív vezető politikusa, aki – akárcsak Binjámin Netanjáhu – nem hajlandó térdet hajtani és hajbókolni a nagyvilágban egyre inkább tért hódító „progresszió” előtt. „Orbán Izrael igaz barátja, aki következetesen támogatja Izraelt minden európai fórumon”, állapítja meg, majd hozzáfűzi: „A magyar miniszterelnök Izraelt tekinti a szuverenitásáról lemondani nem hajlandó nemzetállam modelljének. Orbán Viktor markáns keresztény önazonossága és a Binjámin Netanjáhuval fennálló szoros kapcsolata is hozzájárul a magyar miniszterelnök Izrael iránti rokonszenvéhez” – írja Jáír Netanjáhu.
    Na most kinek higgyek magyarként?

  • Kedves Eszter !
    Ez mind nagyon jól olvasható, csak nagyon halkan megkérdezem, kedves hol volt Líbia, meg Irak teljesen hamis(bocs, az amerikai egybesült államok hivatalos kiadványai szerint is) ürüggyel történt „demokratizálása” idején ? És akkor mi mellett érvelt, amikor az amerikai beavatkozások következtében előállott a mai közel, közép- keleti és középázsiai konfliktusok nagyrésze ? Önnek miért fáj az, hogy kietlen hazánkban jelenleg nincs, max. pár élelmiszer és üzemanyag árkorlátozás ? És hol volt, amikor egy bohóc (vagy inkább az őt bábként mozgatók) úgy döntött, hogy felrúgja az állama biztonságát szavatoló államközi megállapodást ?
    Talán fel kellene hagyni a süsük államának világfeletti uralmának el és befogadásával, fel kellene ismerni, hogy jelenleg nagyobb fenyegetés a világbékére az USA(süsü), mint az összes helyi konfliktusnak is nevezhető háború. Ébresztő € és világ, 77 év után ki lehetne bújni az USA asshole-jából !

  • Orsós Elemér

    A cikk háromszori alapos átrágás után a következő -lehet hogy túlaggódva és egyre mérgesebben- a következő meglátásra jutottam:

    Jó kis vágy előrevetítő cikk, már csak Victoria Nuland és az ő süteményecskéi hiányoznak a Szabadság majdanról!!! Alig átlátszó tavasz várás újvilági módra, csakhogy itt jobban fel kell kötni a gatyát, mert már 2006-ban sem sikerült, pedig akkor is lehetett idegen szavakat hallani a plexipajzsú álarcos anonym rohamrendőröktől! Véletlenül egy fegyverekkel és éles lőszerekkel megrakott teherautó is ott volt, hátra ráharapnak a „focihuligánok”, azonban szerencsére nem ők „találták meg” hanem szitán átlátó józan polgárok akik eredményesen megakadályozták a szétosztást, mert ha sikerül, sokkal rosszabbul járhattunk volna mint az ukránok a kijevi Majdanon! Szóval mocskosul átlátszó ez az újvilági, szegény oroszok elnyomta Magyarorszégért való aggódás, pedig például a németek és más nyugatiak által való függőség hatványozottabb a ruszkihoz képest! De legalább a kitántorgott magyar csúcsértelmiségi emigránsok tarthatnák távol magukat az uszítástól, ha már másért nem legalább a nyomorultul ittrekedt rokonaik életéért aggódva!!! Nehogy már végső elkeseredésükben és revansvágyukban ők is csak a véres polgárháború szörnyét tartsák egyedüli rendszerváltási lehetőségnek az távoli elefántcsont tornyukból idekukkerozva!!!

  • ptg028
    2022 április 24
    3:25 du.
    —————————————————
    Jobb vagy,mint hittem volna.Majd minden szavadra csillagos ötös!

  • charlie
    2022 április 24
    2:57 du.
    Na most kinek higgyek magyarként?
    ——————————————————–
    Hihetsz nekem,hogy Jáirnak minden szava igaz!

  • Orsós Elemér 2022 április 24 10:39 de.

    Orsós – baromságaidra, itt a KMH oldalain nincs szükségünk! Már régóta meg vagy itt jegyezve mint numero 2 troll, (ringyó rodeo11 mögött), és látjuk, hogy nap-nap után azon küszködsz, hogy az összefüggéstelen, kalandozó süketeléseiddel, beteg piszkálódásaiddal valahogy megszeretnéd oldani a sikertelen életedet ami majd kiemel a névtelenségből! Szégyeld magad !!

    Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint az orosz fegyveres erők, válogatás nélkül ágyúznak és bombáznak lakott területeket, civileket ölnek meg, kórházakat, iskolákat és más polgári infrastruktúrát rombolnak le, ami háborús bűnöknek minősülhet.
    Helyi tisztviselők szerint 300-1000 ember, köztük nők és gyerekek vannak csapdában az Azovstal acélmű gyárkomplexumában, a város délkeleti részén, négy négyzetmérföldön elterülő alagutak és műhelyek kiterjedt tömegében ami ma a közel két hónapos háború legsúlyosabb humanitárius válságának színhelye.
    Mariupol polgármestere, Vadim Boicsenko szerint 100 ezer ember maradt csapdában a városban. A civilek kétségbeejtő körülmények között élnek óvohelyekben, földalatti alagutak hálózatában, ruszki, szadista zsoldos csapatokkal körülvéve.

  • ptg028
    2022 április 24
    3:25 du.

    Egy másik Putyinista kloáka-termék.
    Tele van ezekkel minden fórum.
    Kloáka-termék helyett nevezhetnénk ezeket hazaárulónak is.

  • charlie
    2022 április 24
    2:57 du.

    Ezt mind magadtól találtad ki,
    vagy valaki eléd tette a papírt?

  • Rodeo11
    2022 április 24
    8:54 de.

    Ja.
    Nézik és vagy röhögnek, vagy szörnyülködnek rajta,

  • Ahogy így olvasom ezeknek a náci meg fasisztoid patkányoknak a sipákolásait, az gondolhatnám, hogy Orbán Viktor
    lett a Világ ura. Pedig nem.

    A választások mindenfelé mást mutatnak.
    folytassátok szarjankók.

  • Elemér, 2022 április 24, 10:25 de.
    Ezt írják a bibliádról Elemér:
    „Ulfkotte még a könyv elején azt igéri, bizonyítékok hadát mutatja be állításai alátámasztására, de aztán pontosan ugyanazt teszi, amit a sajtó: félrevezet, manipulál és egyenesen hazudik.”
    https://24.hu/kultura/2015/04/25/megvasarolt-ujsagirok-es-atvert-olvasok/

    „A könyv gyakorlatilag arról szól, hogy Ulfkotte elmondja, őt hogyan korrumpálták, ő hogyan hagyta magát korrumpálni – ez érdekes beismerés, de legalábbis merész, ha valaki a sajat korrumpáltságából arra következtet, hogy akkor biztos mindenki mást is korrumpáltak az FAZ-nál.” 🙂
    https://szakirodalom.atlatszo.hu/2015/05/23/miert-a-hit-gyulekezete-adta-ki-magyarul-udo-ulfkotte-konteoit/

    De még a szerinted nagyszerű mandiner is ezt írja erről a remek könyvről:
    „Könyveit Magyarországon a Patmos Records, a Hit Gyülekezete kiadója adta ki. A Megvásárolt újságírók című könyvében Ulfkotte leírta, hogy miként „vásárolták” őt meg a FAZ tudósítójaként arab olajsejkek, titkosszolgálatok és lobbisták például ingyen utakkal.”
    https://media.mandiner.hu/cikk/20170114_elhunyt_udo_ulfkotte_nemet_ujsagiro

    Ezek tényleg igen súlyos érvek! Csak hivatkozz rá máskor is nyugodtan 🙂

  • Jaj,kedves ptg028! Orvos látott? Mert az üldözési mánia veszélyes mentális állapot. Sőt fertőző is lehet! Ezért ha hatalommal rendelkezőt kap el, fokozott a veszély. Az üldözési mánia – mint minden tévképzet -, állandó szorongást okoz, ami feloldja a civilizációs gátlásokat, és könnyen agresszióba csap át. Jó példa erre Magyarország megdicsőült kormányfője, vagy az oroszok elnöke.

  • talalom
    2022 április 25
    5:49 de.
    Nem szokásom mások túlzott energiapocsékolását figyelni, de javaslom neked, állj a tükör elé és diagnosztizált a magad elmeállapotát, gésával kézenfogva sétáljatok be valamelyik kifejezetten elmekórtannal foglalkozó, bentlakásos intézetbe felvételt kérve.
    Van az a közmondás a portákról és a söprögetésről. Ezt kellene a sok okos, vagy oktalan USA vezető és az őket majmoló, itt kommentelőknek megszívlelni. Veled meg nem foglalkoznék többet, ezt már 2013-ban, a másik külhoni lapban egyszer már megtárgyaltuk.

  • Szörföztem a tehetségek között, s ha már Ukrajna, egy gyöngyszemre akadtam. A szövegből egy kukkot nem értettem, felirat nincs hozzá, amit magyarra lehetne váltani, és már csak ezért is, no meg kíváncsiságból, végignéztem. Teljesen átvertek. Titeket is?:
    .

  • Pityi Palkó
    2022 április 24
    6:54 du.

    >> Orsós Elemér 2022 április 24 10:39 de.

    …”valahogy megszeretnéd oldani a sikertelen életedet”…

    kéretik a magyar hejesírás szabályait betartani, miszerint:
    „”meg szeretnéd oldani””

    megszeretni a kuglófot szoktam!!!

    de megszeretni az oldani-t az agyficam

    művelődjél iciripicirit a #1 troll üzeni

  • Idézet egy hozzászólásból ::::::

    *****az gondolhatnám, hogy Orbán Viktor
    lett a Világ ura.*****…..

    Ezt én is így gondolom :: ez a cikk csinált belőle ****Világ urat****,aki már születése előtt még az apja nadrágjában lévén már az orosz maffiával egyezkedett és mióta miniszterelnök azóta meg kézben tartja őket !!!!
    Viktor,Viktor !!!!! NAGY ember lettél !!! ez a cikkíró is fél tőled — ezért istenit !!! Mindenki fölé helyezett téged , tele pénzes táskákkal jársz úton ,útfélen és mindenkit megveszel ,lefizetsz !!!
    Egyet nem tudsz :: a liberálisokat lefizetni !! Ez kegyetlen bűn !!!! mert ha meg tudnád tenni , akkor elhallgatnának , nem lenne velük baj, nem lefetyelnének össze -vissza!!!
    Bár NEKED nincs annyi pénzed mint egy gyuribácsinak !!! Hát akkor miből tudsz annyi mindenkit lefizetni , kézben tartani???
    Ja hogy a jeju küldi??? — de hát akkor nem küldi !!! de hát akkor honnan van ??? Ja ! a maffiától !!!??? Kemény !!
    Milyen nagy embert csinálnak e cikkben , meg a világban egyesek a Miniszterelnökből,meg Magyarországból!!!
    Ja ,hogy ott már szabadon használható gyógyszer a „kábitóvalami”?? Ekkor már értam , miért születnek ilyen félresikerült cikkek , magyarázatok a világ dolgairól!!
    Orsós Elemér
    2022 április 24
    4:29 du. Ne búsulj ::: az igazság fáj egyeseknek , de Te kimondtad.
    üdvözletével
    Viktor,Viktor !!! Neked nagyon sokáig kell élned , mert ha elmennél — mi lenne a világgal — NÉLKÜLED— , mint a világ
    Ura nélkül!Ezt kívánják ellenfeleid is.

  • UI: Lehet,hogy KIRÁLLYÁ kellene választani itthon is VIKTORT ??? Mert már a világban azzá tették !!! Ő lett a VILÁG URA !!! Lassan megkoronázzák Amerikában — hát lassan itt is meg kellene tenni!!!—- Hisz Ő mozgatja a szálakat a világban !!!
    üdvözletével

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 április 24
    6:54 du.

    Rendben, az én elfogulatlan tárgyilagosságot ösztönző hülyeségeimre bátran hivatkozhatsz, de arra az enszre(sic!) még véletlenül sem, akinek az ukrajnai kisebbségek jogainak 8 éven keresztüli sárba tiprásáról -mely végülis ezt a háborút kirobbantotta- egy pisszenete nem volt, most meg hirtelen erénycsősszé vált! Mellesleg jó lenne időnként kibújni az „ártatlan” USA ánuszából hogy, ne csak az ő igazságukat lásd, mert semmivel sem külömbek a patás ördög Oroszországánál vagy mondjuk a másik patás Magyarországánál, a lekenyerezett vazallus EU vízfej állampolgárait öngyilkosságra ösztönző eszetlenségeit meg inkább észre se vegyük, mert nekik még annyi labdába rugási lehetősége sincs mint az ensznek! 😀

  • Gyuri bácsi 6:36, egy szerszámkészítőnek hogyne hinnék 🙂

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 április 25
    1:39 de.

    Te olvastad Ulfkotte könyveit, mert én igen, mind a hármat! Viszont bevallom nagyon nehéz, fárasztó, egyáltalán nem könnyen emészthető irodalmi olvasmányok, mert túl száraz és a fele lábjegyzet a sok igazoló hivatkozás felsorolása miatt, görcsösen bizonyítandó hogy, nem a levegőbe beszél! És a saját megkörnyékezésének és ezáltal lekötelezésének leírása csak a könyv tizedét teszi ki! Ha nem hiszed járj utána! Node, majd ha elolvastad, akkor tovább vitázhatunk! 😀
    Mellesleg ez a fenti hazugságokkal, részigazságokkal és félreferdített igazságokkal, „jóindulatú” feltételezésekkel és előírt sémák mantrázásával teletűzdelt összeollózás sem a közvetlen megtapasztalás eredménye, mert akkor több valóságot és kevesebb hamis vádat tartalmazna, tehát egyértelmű hogy, fizetett rendelésre készült remekmű! 😀

  • Orsós Elemér

    Most már világosan látszik hogy, ami most történik az a világ eddigi legprofibb, leghumánusabb állam eladósítása, mégpedig Ukrajnában kormányzati önsegédlettel és az egyszeri ukránok örömujjongásával támogatott elavult fegyverek vásárlásával, igaz ugyan viszont hogy, élelmiszert, kötszert, takarót, építőanyagot, javító habarcsot egy kis helyreállítási segélyt valóban nem követelnek:

    https://www.portfolio.hu/global/20220425/kiszivargott-a-nemetek-csaknem-90-tankot-es-100-egyeb-pancelost-kuldhetnek-ukrajnaba-541213

    https://www.napiujsag.hu/2022/04/lengyelorszag-tankokat-adott-at.html

  • Azért tartják Budapesten ezt a jamboree.-t
    mert máshol annyira rühellik őket mint
    „paraszt a kukorica gölőddint”
    hogy Karinthyt idézzem..

  • Orsós Elemér 2022 április 24 10:39 de.

    Hat azt keresik, amit az arab civilek a raketa kilovok alatt Gazaban.
    Amiota a media is egy fegyvernem a gyengebb fel mindig szanalmat akar generalni a maga szamara – meg hazugsagok aran is. Es lathatod nagyon jol a G-felek zabaljak is ketpofara a hulyeseget.

    .
    charlie 2022 április 24 2:57 du.

    „Orbán Izrael igaz barátja, aki következetesen támogatja Izraelt minden európai fórumon” …

    Ugyanmar, tudhatnad, hogy ez csak zsido propaganda. 🙂
    Dehogyis! Orban teljesen el van szigetelve, a vilag egyetlen politikusa sem hajlando vele targyalni mar evek ota. Ha nem hiszed, olvasd a KMH-t es a tobbi ellenzeki marhasagot.

  • Orsós Elemér 2022 április 24 4:29 du.

    Nekik mindegy hol laknak, a cel ugyanaz. Rokonsag ugyanugy nem szamit, ahogy az emberseg se.

    .
    Ez a pityi palko es a gezya nem ugyanazon szemelyek?

  • Tóth Péter:

    Volt idő, amikor Magyarország
    nagyhatalom volt.A korabeli Angliával volt össze mérhető.
    A királyát Mátyásnak hívták. Aztán annak hamar vége lett.
    Most kisbarátom annak is örülhetünk ha ennek
    a mostani eseménysornak a végén egyáltalán
    megmarad Magyarország,a jelen határai
    között. Csak szólok.

    Akinek csepp esze van
    és nézi az utóbbi húsz év eseményeit,
    elolvasott néhány történelmi munkát, az
    képes levonni a megfelelő következtetéseket.
    Amelyekből nem sok jó olvasható ki

    Gyakorlatilag Mo olyan népekkel
    van körbe véve melyek gyűlölnek minket
    és mintha ez nem lenne elég, a hülye magyarok
    még rá is tesznek folyton egy (vagy inkább sok ) lapáttal.

    Egy igazi barátja volt a Magyarságnak,az USA.
    Ott demokrácia ellenes felforgató tevékenységet végzünk.

    Véleményem szerint ha
    Ukrajnának sikerül kinyomnia
    a ruSSkikat a földjükről, akkor egyből
    beveszik a NATO ba , minket meg seperc kiraknak
    belőle. Miközben ránk acsarkodó népek vesznek minket körül.

    Szaal kedves Tóth Péter [email protected] maga a „királyát”

  • Előzőhöz:
    Talán kevesen tudnak róla,
    mert a hír megjelenése óta elaltatták az ügyet,
    de amikor Obama második ciklusának a választási kampánya
    indult, Orbán Viktor megfenyegette Obamát
    hogy ha nem azt csinálja ami
    „megfeleló Mo érdekeinek”
    (értsd Orbén érdekeinek)
    akkor majd

    HÁROMILLIÓ AMERIKAI MAGYAR FOG ELLEN SZAVAZNI !!!!!

    Az volt (akkor) Magyarország „királyának” a szerencséje
    hogy Mr Obama egy rendkívül jóindulatú és türelmes ember.

    Egy másik nagyhatalmi diktátor eltaposta volna őt ezért.

  • Valamit nagyon jól cxsinálhatnak az ukránok meg az USA
    mert a Zombiarc (anyakönyvileg „Foreignminister Lawrov”)
    megint rázza a nukijait.

    Gondolom nem haladnak a Lenin-szobrokkal
    és régi sarlós-kalapácsos Szovjet lobogókkal
    megtűzdelt „népköztársaság” teremtések. Meg talán
    féltik a M O D E R N fegyverzetektől az 5 darab rohadt
    „Kilo” osztályú diesel-elektromos tengeralattjáróikat,
    amikkel a „Moszkva” kalózhajó pokolraküldése óta
    a tenger alól pusztítják az ukrán lakóházakat.
    Ennyi telik ki a „dicsőséges”
    Orosz Hadiflottától.

  • gyuri10
    2022 április 24
    6:28 du.

    gyuri10
    2022 április 24
    6:36 du.

    Barátkozzál csak a fajtánk látens gyilkosaival.
    Jól áll neked.

  • Nagyon erőltetett gondolatmenet össze hozni Putyint és a konzervativizmust.

  • Kihozta legfrissebb, demokráciával és a politikai szabadságjogokkal foglalkozó jelentését a posztszovjet térség országairól az amerikai központú, nonprofit civil szervezet, a Freedom House (FH). Magyarország minden évben saját magát alulmúló eredményt ért el a listán, most sincs ez másként.

    Korrupciómutatóban az egész közép-európai régió legrosszabb értékét (2,8/7) hozta hazánk, és a balkáni országok közül is csak Koszovóban és Albániában rosszabb a helyzet.

    Magyarország demokráciaszázaléka 44,64%, ezzel szintén utolsóként kullog a közép-európai régióban. A második legrosszabb Románia 55,95%-al.

    A 12 év alatt bekövetkezett 32%-os magyar romlás a tízszerese volt a balkáni, illetve eurázsiai átlagromlásnak. A második legnagyobb demokráciahanyatlást Lengyelország produkálta 19%-kal.

    https://vastagbor.atlatszo.hu/2022/04/26/katasztrofalis-romlast-produkalt-a-demokracia-helyzete-az-elmult-12-evben-magyarorszagon/?fbclid=IwAR309PH4ftTBMg0g4FCTnlq2H9Ukws2nBBJdQ5ZZl6jdtafgpXgaX1FuJ44

  • Geyza
    2022 április 26
    4:31 de.
    képzeld engem sem értesítettek!!!

    Yamal csapjai elzárva, Bulgária sem kap semmit

    teljesült Z #1 álma!!!
    a siker teljes!!!

  • Geyza
    2022 április 26
    4:31 de.
    te tudtad?
    F-150 E el fog kezdeni legördűlni a Ford szerelő soráról!?
    ez már majdnem az a színvonal, mikor valaki feltalálja a meleg vizet?

  • Totálitárius diktátorok, mint pl, ez a hitvány gennypacni sunyi Putyin, csupán kollektív félelemre tudnak építeni. Ezek az emberiség sötét barmjai, kik nagyon is hajlamosak bosszúállóan viselkedni. Ezek az aljas svábbogarak, kik a gyönyörű liberális demokrácia értékeit nem képesek, nem akarják fölfogni, ezek azok kiknek a szólásszabadság , a szabad véleménynyilvánítás , valamint a szabad gondolkodás nem jelent semmit. Ezek a csirkefogók radikális módszerekkel igyekeznek fenntartani kormányaik és lakosságuk teljes ellenőrzését, ideértve az ellenük állók szisztematikus levadászását, meggyilkolását vagy bebörtönzését !
    Ezek a taknyok mindent csak akarnak, nem óhajtanak, nem kivánnak, nem szeretnének: ŐK AKARNAK ! ŐK AKARATOSAK !
    ŐK az AKARNOKOK!

    Kilenc év eltelte után, az ukrajnai háború dúlásával a Szíriában begyakorolt, a polgári lakossággal szembeni állami terrorról szóló játékkönyvet ma átcsoportosítják Ukrajnába, miközben Putyin úgynevezett különleges katonai művelete az ország keleti részének brutális megszállásává válik. A szíriai katonai egységek a vadság élén jártak, és tömeges letartóztatásokkal és olyan típusú gyilkosságokkal keltettek félelmet a közösségekben, amelyek a barom Aszad hatalom visszaszerzésére irányuló brutális próbálkozásait jellemezték.

    https://youtu.be/_J1gqCp6C0s

  • Geyza,
    ukrán(hunor)magor két dalia,
    két egytestvér,fűhrer fia.
    (szabadon,tőletek megszabadulva)

  • Ursula néni panaszkodik hogy az a gáz, hogy nincs gáz, vele csak ojan a tárgyalás mint galambbal sakkozni: összedönti a bábokat és leszarja a táblát

  • Geyza,
    nem tudom,hogy Te kinek a fajtájáról írsz.Én az emberi fajhoz tartozok.Van emberi és állati fajta.Az evolúció bűne,hogy két- lábúak lettünk.Ezen túlmenően pedig mindenkivel barátkozok,aki tisztességes emberi hangon tud társalogni,akkor is ha a nézeteink nem teljesen azonosak.

  • SzundiMandi
    2022 április 26
    10:44 du.

    Nem baj,őszre
    majd jól eltanácsolnak
    minket az EU-ból és akkor aztán
    megnézhetjük magunkat.Megint Rubel-elszámolásúakká válunk.

    Hállellujja…

  • gyuri10
    2022 április 27
    9:40 de.

    Azthittem zsidó vagy.
    Ezek szerint tévedtem…

  • Rodeo:

    Jofan akkó..

  • Felnőtt human egyednek vélem magam, 70-nél több éve nyílt ki a szemen és az elmém. Unalmamban olvasgattam e lap önjellemzését és működési leírását, ahol találtam a következő elolvasandó, elgondolkodtató, megfontolandó, elfogadandó és betartandó szabályzati részt.
    ”A KMH moderálási szabályzata.
    “Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.” – Voltaire
    A Kanadai Magyar Hírlap ennek szellemében kívánja moderálni a hozzászólásokat. A liberalizmus nem jelenti azt, hogy mindent megengedhetünk magunknak, és mindent el kell, hogy tűrjünk másoktól. Így hát – bár az oldal szellemisége alapvetően a liberalizmusból táplálkozik -, a színvonal megőrzése érdekében az alábbi moderálási szabályzatot léptetjük életbe:
    Moderálásra kerülnek mindazon hozzászólások, melyek
    – – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;
    – – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja;
    – – nyilvánvalóan pártpropaganda tartalmú;
    – – egy rassz, egy nemzet, egy vallás, egy szexuális orientáció, vagy egy embercsoport ellen íródnak.
    A Kanadai Magyar Hírlap Kanada egyetlen magyar nyelvű lapja, ahol nyitott fórumot biztosítunk a gondolatok, nézetek és vélemények ütköztetésére. Elfogadjuk, sőt még platformot is teremtünk a bírálatnak, de egyben arra kérjük valamennyi olvasónkat, hogy tartsák tiszteletben lapunk demokratikus és liberális alapértékeit.
    A vélemény szent, a gondolat szabad. Még akkor is, ha az másé. Csak éppen a megfelelő formába szükséges önteni…”
    Mindezek alapján érdeklődöm, hogy ez csak írott malaszt, vagy vannak egyenlőbbek, akiknek szabad ezt-azt tenni a szabályzat ellenére, ellenében ugyanúgy, mint az érdekes felfogású demokráciákban ma, vagy a ma szocialista berendezkedéseknek hívott formákban volt ?

  • Pityi Palkó
    2022 április 24
    7:03 du.
    „A világunk szégyene – Ukrajna, Európa 2022.”
    _______________________________________________________

    Ez már 1918 előtt is igaz volt!

  • Pityi Palkó
    2022 április 27
    5:01 de.

    meghatározásoddal egyetértésemet fejezem ki!

    a példád rossz! „ott” most éppen a nemzeti valuta exponenciális erősödése,

    a nemzetközi vállalkozások betelepülése,

    a nemzetgazdaság erősödése
    a jellemző, még azon adott körülmények
    között is, hogy:

    ELLOPTAK ÚTONÁLLÁSSAL $435 000 000 000 nemzetközi devíztartalékukat és még a jéghoki vlágbajnokságot sem engedik megrendezni nekik, és nem hagyják teniszezni sem a bajnokaikat valamint nem engedik be őket az

    Össznépi Nagy Nemzetközi Kabaréba sem, kénytelenek kívűlről röhögni a kabarén

    írjál még ijeneket, javúl tőle az emésztésem

  • Geyza
    2022 április 27
    11:53 de.
    gyuri10
    2022 április 27
    9:40 de.

    „Azthittem zsidó vagy.
    Ezek szerint tévedtem…”
    ————————————————————
    Kedves Geyza,
    a magam részéről egy görögkatólikus-buddhista-muzulmán-zsidó vagyok.Egy előző bejegyzésedből nem derült ki,hogy Te hol csámborogsz.Ugyanis nem értetted meg,hogy az hogyan létezik,hogy az én Mauthauzenben,Buchenwaldban,Bergen Belsenben és Szobi Bórban meggyilkolt családtagjaim nevei fel vannak vésve a Mártírok emlékművére és a Te rokonságod nem.Akkor megírtam,hogy ennek(szerintem)mi az oka.Most ebbe nem akarok már bele menni. Azt sem tudtad,hogy a hatalmas emlékmű hol van felállítva,pedig már akkor is a googleval barátságban voltál.Azt viszont nagyra tartom,hogy gondolataid vannak,mert csak az tud hinni bármit is aki gondolkozik.Egyébként az ukrán szennytelep melletti kiállásod nagyon dícséretes,de csak akkor,ha még Kamenyec-Podolszk sem érintett meg.Nos,Nekem mindegy.Legyél ami vagy. Lényeg:Ha lehet,igyekezz mindig EMBER maradni.Akkor is,ha Neked jelenleg MO a hazád.

  • ptg028
    2022 április 27
    12:10 du.

    Lehet hogy hetven+ éve nyílt ki az elméd
    de mostanra láthatólag kezd becsukódni.

    Javaslom operáltassad meg magadat !
    Fordulj segítségért orvosodhoz, ápolóidhoz, vagy Avon tanácsadónődhöz.

  • Gyuri unalmas vagy ezzel a folyamatos múltba révedéseddel.

    ..

  • A Kreml szócsövének számító Pravda listát tett küzzé hogy melyik NATO országokat kéne megtámadni „Kalibr” rakétákkal.

    Az élen az USA van, a sor végén Lengyelország.

    Szerintük ugyan ez világháborúhoz vezetne, de azt simám megynyernék.

    Az embernek megáll az esze…ilyesmit még Sztálin sem propagált.

    Amit ma a guSSki reci rablóhadak izé..russki..stb..a harmadik jelző stimmt.. művelnek Ukrajnában az túltesz a hitleri Wehrmacht Szovjetúnió-beli rémtettein is.

    Elkezdett nyivákolni a Kreml
    hogy sorra kezdenek valami miatt felrobbanni
    az oroszországi monstre hadi létesítményeik… : ))

    Erre mondta Zelenszkij : „Hja a Sors Keze..”

  • Gyuri:

    Légy erős:

    [email protected] sem érdekel már
    mi volt több mint egy évszázaddal ezelőtt Galiciában.

    Mintahogyan az sem érdekel senkit pár tudóson kívül
    hogy a neandervölgyieket kiirtotta egy másik ösember-társaság.

    Most éppen az a téma hogy az akinek a propagandáját fújod, éppen le akarja váltani az Emberiséget, mert kb. három hónapja rossz hangulatban ébredt fel..

  • gyuri10
    2022 április 28
    5:43 de.

    Joffan Gyuri,
    a fenntieket (miket leírtál itten)
    igazán nagy érdeklődéssel olvastam. De tényleg !

    Valami más ? (esetleg ??)

  • T. Olvasószerkesztő !
    Kérem szíveskedjen „A KMH moderálási szabályzata” c. leírásban foglaltak alapján megmagyarázni, hogy kerülhetett az olvasói elé
    Geyza
    2022 április 28
    7:59 de.
    hozzászólása, mely véleményem szerint ellentétes a – „Moderálásra kerülnek mindazon hozzászólások, melyek
    – – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;
    – – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja;” – szabályzat említett és ide bemásolt pontjaival.
    Kérem utólagos törlését és kérem, szíveskedjen a hsz szerzőjének valamennyi, a többi hozzászóló személyét sértő módon említő, lekicsinylő stb, a szabályzatban kiemelten tiltott megnyilvánulásait szigorúan – akár letiltással is – szankcionálni.

  • Geyza,
    egy zelenskíj hívő soha nem unatkozik.Az ukrán barátaidnak nem lesznek nyugalmas,unalmas percei.Izgulhatsz értük éjjel nappal. Értesíts,ha majd tudsz már Kaddist mondani utánuk.Ha képtelen leszel megtanulni a félig ivrit-félig arameus szövegű imát, szóljál.Ez a halottak utáni ima meg van nekem magyarul is.Egy kis baj azért van vele:Csak zsidó halottaink után lehet elmondani (amelyek Ukrajnában most már nem lesznek)a főnökük hamarosan ima nélkül megy el.A másik probléma,hogy Te hiába mondod akármelyik általad perfektül tudott nyelven,mert ez egy zsidó ima. Te alkalmatlannak tünsz a képviselésünkre.

  • Orsós Elemér

    https://444.hu/2022/04/28/joe-biden-33-milliard-dollaros-tamogatast-adna-ukrajnanak

    Nincs OPNI az USA-ban? Egy már most csődben levő ország hogyan fogja ezt visszaadni, természetben? Erre megy ki a játék vagy már csak a fegyverlobby tudja az USAt a szarból kihúzni? Nagy bajok lehetnek ott is!!! Kína meg a háttér moziban beleszakadhat a röhögésbe, mert minden baromkodás az ő pozicióit erősíti! 😀

  • bízzatok feleim USA ban a Nemzetvédelmi Hivatal és az Igazságtalansági Szektariat égisze alatt magalkították a Félreinformációs Nemzeti Ügynökséget, pallosjoga is van, mert az mégsem lehet, hogy más is elhangozzák, mint ami a tace paókon van

    persze kivéve azt a nagy táblát ami benzinkutakon van: Üzemanyagot kizárólag Előzetes sorszámkérés birtokában kérelmezhettek … nahát, mert rendnek kell ám lennie

  • Tyutyszoke Tyutyukopasz

    ptg028 2022 április 27 12:10 du.

    „” A KMH moderálási szabályzata.
    “Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.” – Voltaire „”

    Nem ertesz te ehhez. Eloszoris a tulaj a kanadai konzervativ part tagja, de ennek ellenere „liberalis” elveket vall es kizarolag balos irok iromanyait publikalja. Ez mar onmagaban mindent el kell mondjon neked.

    De ha alaposabban megkuksizod azt amit ide masoltal, akkor lathatod, hogy a „kivetelek” lenyegeben barmire alkalmazhatok, es az a legviccesebb benne, hogy vannak akiknek meg anyazni is szabad itt, mig masok teljesen normalis irasait nem engedi be.

    Ez is moderalva lesz, igaz cenzikem?

  • Geyza
    2022 április 27
    11:53 de.
    gyuri10
    2022 április 27
    9:40 de.

    „Azthittem zsidó vagy.
    Ezek szerint tévedtem…”
    ——————————————————
    Jom házikáron előestéjén felemelő érzést sikerült generálnod.
    Ha ez volt a célod megkaphatod érte a béke Nóbel-díjat,vagy minimum egy signum laudust.

  • Tyutyszoke Tyutyukopasz
    2022 április 29
    3:48 de.

    Igen, tökéletesen igazad van!

    Ez a visitozó patkány,
    bizonyos PTG például azt ajánlotta nekem
    hogy menjek haza és [email protected] teherbe a jó édes anyámat,
    hogy legyen egy kistestvérem…és meg jelenhetett
    ez a felháborító mocskolódása.
    Hát ilyen ez a liberalizmus

  • Gyurika..nagyon únlak, hidd el.
    Nem érdekelnek a sirámaid.
    Más? (Esetleg ??)

  • http://kanadaihirlap.com/2022/03/26/menj-le-nalatok-a-vizpartra-es-nezd-meg-azokat-a-cipoket/

    Egy szemelvény innen :

    ptg028
    2022 március 30
    7:45 de.

    Gésa kisfiam,…. nyugalmi állapotod ismételt eléréséhez neked szóló javaslatom: menj haza és csinálj magadnak kistestvért.
    Ezt minden rasszizmus nélkül, emberbaráti szeretettel ajánlom.

  • Orsóskám:

    Most úgy előttem van
    egy kép: A sárga fene eszi a Vár Urát,
    hogy nem tud majd részesülni valamiféleképpen
    abból a 33 milliárdocskából (persze USD-ben értendő )
    amit várhatóan megszavaznak Ukrajnának, hogy fegyvereket vásároljon.(Nyilván mert az USA szeretné ha lezárulna a háború
    minél hamarább.) Namármost a hazai választás egyik
    alaptétele az volt hogy nem adunk fegyverket
    Zelenszkijnek.(Emiatt a ruSSki sajtó úgy
    ír a Vár Uráról, hogy az Putyin
    elvtárs szövetségese.)

    Más:
    Kezd érezhetővé válni az USA és Anglia
    CSÚCSTECHNIKÁS segítsége:
    Rejtélyes módon kezdenek felrobbanni
    a ruSSki monstre katonai raktárak. És persze nyoma sincs semmiféle behatolási kísérletnek. Kiiv meg nem
    siet a részletek elárulásával. : ) ))

    Namostkéremszépen.

    Eddig az USA kb 3-4 milliárd USD-vel
    támogatta Ukrajnát,aki jelen pillanatban éppen
    a Szabad Világért hullajtja a vérét.

    És a ruSSki eddig semmire sem ment Ukrajnával.
    Leszámítva az iszonyatos emberiség elleni rémtetteket
    amiket ott művelnek ezek a leállatiasodott keleti vademberek.

    Most képzeld el ha hirtelen TÖMEGESEN NYUGATI jellegű fegyverzetei lesznek a bosszúszomjas ukránoknak?
    Mi lesz így Putyin amoralizált rablóhadaival ?

  • Geyza,
    a Kaddis imával és Zselenszkíjvel kapcsolatban annyi volt a tévedésem,hogy smádolt zsidó után bárki mondhat halottak utáni imát.Akár egy séjgec,akár egy másik smádolt is.Isten felé,értéke annyi mint magának a smádoltnak vagy séjgecnek az”emberi értéke”. Legjobb magyarul,németül vagy ukránul elmondani ezt az imát,ha már mindenáron halottat akar valaki gyalázni.Úgy,mint tette azt a kanadai processzor úr a pinyóban. Amikor két évvel halála után a Figyelő Bencsics Klárit,montreáli mosónőként említette.

  • Geyza
    2022 április 28
    8:01 de.
    „Gyuri unalmas vagy ezzel a folyamatos múltba révedéseddel.”
    ———————————————————–
    Nem akarok Neked”tanmesét előadni”,de azt azért tanuld meg,hogy akinek nincs multja,annak jövője sincs.Akinek pedig akár nemzeti szinten véve szemét a múltja,arra szemét jövő vár.
    Ha egyáltalán…

    ..

  • Tyutyszoke Tyutyukopasz
    2022 április 29
    3:48 de.
    Tudod, most megleptél, ezekre nem is gondoltam….. De.
    Csak nem a fogadatlan prókátor, hanem a megszólított válaszára és/vagy szabályzat szerinti intézkedésére vártam.
    Aminek – szerintem – semmi köze az egykori francia alkotmányozó nemzetgyűlés oldalaihoz, ahol a széksorokba leültek az akkor épp odavalók.
    Itt meg épp nem tudhatod, hogy ki mit/kit követ, max. a véleményét ismerheted egy cikkről. Ezt a skatulyázást nagyon utálom.
    Találós kérdés skatulya ügyben: engem melyik oldalra ültetsz ?

  • Afgfanisztán,sokadszorra

    Merthogy napok óta megint a vezető
    hírek között szerepel az a szerencsétlen ország.
    Messziről kezdem és még messzebbről folytatom :

    Vagy két hete Oroszország
    és Kína tanácskozást tartott hogy
    úgymond „megsegítsék” az USA kivonulása óta
    a saját magát a humanitárius katasztrófa szélére
    kormányozó országot. (Feltételezem más se hiányzik nekik
    mint valamiféle megismételt ruSSki ” baráti segítség ”

    Ez eddig rendben is van…Ámde…

    Az utóbbi napokban az a hír (Ukrajna után közvetlenül)
    hogy Afganisztánban tömegesen gyilkolják az embereket
    terror-robbantások révén. Naponta van már több
    kisebb nagyobb robbantás.

    Ezeket javarészt az Islamic State
    elnevezésű bűnbanda vállalja be, de vannak
    „névtelen” terror cselekmények is szép számmal.

    És most egészen messzire megyek vissza az időben:

    Az IS -ről tudjuk hogy az
    iraki véreskezű és jól kivégzett
    Szaddám Husszeinnek, az USA által széjjel
    kergetett „haderejének” néhány, a szovjet és
    orosz kiképzők keze alatt „szocializálódott” tisztje
    hozta létre.Ezek nyilván megtartották a jó viszonyt és a
    kapcsolataikat a régi „fegyverbarátokkal”.

    Meg merem (ma már, az eddigiek ismeretében) kockáztatni
    azt, hogy a mostani ruSSki haderő nem az IS stílusában tevékenykedik, hanem megfordítva. Arra képezték ki őket
    anno, amit most a putyini hadak művelnek Európa közepén.

    Csakmerthogy még jóval az IS megjelenése
    előtt ugyanezt művelték a Putyini Hadak Csecsenföldön.

    Vagyis a Kreml végezte a felforgatást és rángatta a
    szálakat a Közel és Közép Keleten hogy zavart keltsen.
    Emberélet, könnyek nem számítanak alapon.
    Ennek sok hozadéka volt a Kreml számára:

    Menekült válság, „muszlim” fegyveres provokációk, az Európai Únióban, ugyanott a náci pártok emiatti példátlan megerősödése (némi ruSSki pénzbeli „hátszéllel” stb..stb…

    Visszatérve Afganisztánra
    és amit most írok,lehet hogy nagy baromság de így gondolom:

    Az IS , orosz segítséggel és sugalmazásra
    most megpróbálja majd előbb destabilizálni, utána
    elfoglalni Afganisztánt.(Tekintve hogy nincs már bázisuk)

    És szerintem (mondom..lehet hogy ez baromság) de fog még a Talibán sírva könyörögni az USA.-nak hogy jöjjenek
    mert oda lesz az ország,amibe pedig az USA 20 év
    alatt kettőezer milliárd Dollárt ölt bele.

    Ez van.
    Ezt adják ki a
    kis mozaik-kockák,amiket utólag
    össze lehet rakosgatni szép kerek egésszé.

    Ha valaki jobbat tud, adja elő…

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Orsós Elemér 2022 április 28 4:03 du.

    ” …joe-biden-33-milliard-dollaros-tamogatast-adna-ukrajnanak

    Egy már most csődben levő ország hogyan fogja ezt visszaadni, természetben?”

    Orsós Elemér 2022 április 28 5:25 du.

    ” …brusszel-europai-bizottsag-unios-tamogatas-orban-kormany

    Sunyi megtévesztés vagy most valamiért nyalnak?”

    .
    Az elsohoz: Z. polgartarsbol bankart csinalnak. Kit erdekel, hogy U. megmarad, vagy sem? Ha veletlen megmarad meg jobb, lenyegeben az ujjaepitessel egyutt az orszag el lett adva. Ha meg nem marad meg fizetheti az ujjaepitest az orosz. Kozben meg a ket szlav nep (szerintem ugyanaz) meg irtotta is egymast. Hat nem szep?

    A masodikhoz: Szerintem csak egett mar a pofajuk, hogy abszolut semmi segitseget nem adnak a menekultekre. Ezt a penzt nem a magyar allam, vagy nep kapta.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 29
    8:44 de.

    „Eddig az USA kb 3-4 milliárd USD-vel
    támogatta Ukrajnát,aki jelen pillanatban éppen
    a Szabad Világért hullajtja a vérét”.

    „Szabad Világ”? Amit az USA és gazdái az ő saját önző akaratukra kényszerítenek, kerül amibe kerül, mégha a világ fele nyomorba, másik fele meg sírba vagy pórázra kényszerül? És persze liberálisan és demokratikusan! HHMMMM! Te minek hívod ezt, tán szent elhivatottságnak?

  • Orsós Elemér

    Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 29
    4:50 du.

    Ezek is szép kis költői kérdések!!! 😀

  • gyuri10
    2022 április 29
    9:15 de.

    Valami más? Esetleg??
    (Ha nincs az se baj..)

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 29
    4:50 du.

    TE „összeesküvés-elméletes” vagy ?
    Háát..mindegy. Ilyen még nem volt itt hehehe

  • Geyza
    2022 április 29
    8:21 de.
    „Gyurika..nagyon únlak, hidd el.
    Nem érdekelnek a sirámaid.
    Más? (Esetleg ??)”
    __________________________________________________________
    Geyzucika,
    volna nagyon sok más(esetleg??).
    De ismersz már annyira,hogy információt tőlem csak akkor tudsz kivakargatni,ha majd én is a vurstliban vagy egy ukrán stand up cirkuszban leszek kikiáltó.Számodra a bizonytalan jövő csak annyit jelenthet,hogy”addig folyvást küszködni kell.Talán az élet munkáidért nem fog fizetni semmivel.De a…)és itt következik a Más(Esetleg).Egyébként:hogy haladnak az ukrán hadak a győzelmi felvonulásukon.Sikerült már kisírni az USA és EU adófizetők pénzéből néhány milliárd dolcsit?Sokat kell még sírni,mert akkora összeg nem létezik és soha nem jöhet össze amennyiért”eggrof hábárzelt”kaphatnának.Addig is reménykedjünk együtt,hogy az a cúna Putin báci nem fog Rátok alaposan megharagugyozni.Nehogy megajándékozzon valami szeretet csomaggal.Egyenlőre Isten és Orbán vigyáz Rátok.Tudod?…a mult és a jövő.Nemzeti szinten!

  • Orsós Elemér
    2022 április 30
    2:33 de.

    Inkább az mint Putyin ,Assad,
    vagy a kimondhatatlanul sokixes nevű
    kínai gazember.Vagy esetleg a pártod által preferált Hitler.

  • Aztán ott volt a nácik közt Thürmer Gyula* is..
    egy konföderációs zászlóval hehe

    https://www.nepszava.hu/3155329_ukrajna-haboru-tuntetes-oroszorszag-budapest

    Riportrészlet az ATV ruSSki-párti tüntetéséról:
    „Ne nyilatkozz neki..ez az a hazudós TV..ne kamerázz..a k..va anyádat felrúglak…”

    *Thürmer Gyula: Google a jóbarát..

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 április 29 8:20 de.

    ” Ez a visitozó patkány,
    bizonyos PTG például azt ajánlotta nekem
    hogy menjek haza és [email protected] teherbe a jó édes anyámat,
    hogy legyen egy kistestvérem…és meg jelenhetett
    ez a felháborító mocskolódása.
    Hát ilyen ez a liberalizmus ”

    Ertem… es te elotte miket irtal neki? No es hany komment lett tole kitiltva, es hany toled?

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 április 29 8:44 de.

    Orsóskám:

    ” A sárga fene eszi a Vár Urát, hogy nem tud majd részesülni valamiféleképpen abból a 33 milliárdocskából (persze USD-ben értendő ) amit várhatóan megszavaznak Ukrajnának, hogy fegyvereket vásároljon.”

    Nem lenne szabad csodalkoznom, elolvasva az egesz hozzaszolasodat, meg ismerve a korabbiakat is, eddig is tudtam, hogy kulonleges fiu vagy, de most aze’ mekkkkellll kerdezzem: Te tenyleg komolyan gondolod, hogy a fegyverszallitmanyokbol barki is profitalhat, mas mint az amerikai fegyvergyarto??????

    A tobbihez meg ujra felhivnam a figyelmedet, hogy haboru idejen mindket fel hazudozik mindenfele marhasagot, es normalis emberek nem ulnek fel egyik fel marhasaganak sem.

    De remelem, hogy legalabb lett egy jo orgazmusod a hirek hallatan.

  • Újabb örömhír a magunkfajtának: a Schwartz és társai média zrt. megelégelte a 168óra nevű képződmény gyenge hatásfokú hazudozásait, ezért külsős beszállítóktól veszi majd a továbbiakban az álhíreket.
    Az ott dolgozókat kollektíve kirúgták, érdekes módon sehol nem nyekereg a független sajtóért a MÚOSZ, a szakszervezetek és az álcivilek sem, mivel tudják, a nyilvánvalóan életképtelen mondandó nem piacképes Magyarországon.
    Hurrá!!

  • Geyza
    2022 április 30
    5:43 du.

    hejes a bőgés orosz lány!

    a számok azt mutatják, hogy az a mennyiség amennyit € országok nem vesznek meg Rubelért hiányozni fog a világpiacról, mert senki sem pótolja!
    ez megemeli az árakat, azaz Oroszország az OPEC tagjaként kevesebb gázmennyiség eladásáért sokkal több bevételhez jut, mintha simán csak az eladott mennyiséget növelte volna!

    Németországban közelednek a hejhatósági választások és a zöldek egyre rosszabbúl állnak, azaz kék lesz a spenót is!

    meg tudod magyarázni a KMH egységsugarú olvasóinak, hogy 2003 óta mennyi $-ba került az usa nak a yuk rajna-i kalandja? és a Kongjesszus mit fog mindehhez szólni annak tükrében, hogy ott is időszakos választások lesznek és a verebek már bele is betegedtek a csiripelésbe?

    az a hír is járja itt verebek között, hogy Z bizonyosan győz csak azt nem tudhatni, hogy kit? mit? és mikor? valamint hogyan?

  • Gyuri:

    Szükségtelen hogy ismételgess engemet.
    Én, -veled ellentétben- tudom hogy mit írtam korábban.

  • Geyza,
    a beírásaidat másodszorra,sokszor ötödszörre sem lehet megérteni, pedig a helyesírásod kifogástalan”A hiba az Ön készülékében van.”

  • Geyza
    2022 április 30
    5:43 du.

    remélem nem maradtál le róla?

    Pelosi az USA hatalmi láncában a Harmadik Rang, az elnők és alelnök után

    audiencián volt a Világ Uránál: Zelenszkiy leereszkedően elfogadta a kezét amit meghajolva nyújtott oda a Zelenszkiynek és boldogan nyilatkozott nem csak Ő hanem a delegáció mind az 5 tagja a Kongjesszusból, akik szintén be lettek mutatva Ő Császári És Királyi Felségének Első {és utolsó} V.V. Zelenszkiy-nek és boldog mosojjal vették
    tudomásúl, hogy elfogadja azt amit most tudnak küldeni neki de lesz még más is
    azután Pelosi és tsai felszálltak és északnyugati irányban elreppentek

    felejthetetlen volt

  • gyuri10
    2022 május 1
    9:13 de.

    Drága barátom..sokmindenben tudok segíteni..
    küldhetek például kóser szilvaplinkát…mindent is..
    De szövegértési képességet nem adhatok. Az születési adomány.

  • Rodeo11
    2022 május 1
    5:11 de.

    Jól van.
    Ezt is elmondtad.
    Sakkó ??

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 30
    10:48 du.

    Tévedésben leleddzel.
    De nem tisztem az okításod.Oldd meg magad a kérdést.

  • charlie
    2022 május 1
    3:09 de.

    Gyengus segítséget hívtál ide
    a két idétlenül hosszúnevő figura személyében.

    Erősítsed meg soraidat : ) ))

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 30
    10:38 du.

    Te most a békebírót alakítod ?
    Ahhoz (is) gyengus vagy. Végy be féldecit a jóféléból.

  • gyuri10
    2022 május 1
    9:13 de.

    Nem tehetek róla.
    Én egyszerű vagyok, akár a faék.Ámbátor
    „ipari munkás vagyok magam is, állatszámadó”../Karinthy/

  • Orsós Elemér

    Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 április 30
    10:48 du.

    „A tobbihez meg ujra felhivnam a figyelmedet, hogy haboru idejen mindket fel hazudozik mindenfele marhasagot, es normalis emberek nem ulnek fel egyik fel marhasaganak sem.”

    Aprópopo:
    Vajh miért berzenkedik Zelenszkij úr oly hevesen azért hogy, a ruszkik nemzetközi sajtóbejárást kedvezményeznek Mariupolban, ami persze szerintem eleve eredménytelen lesz, mert bojkottálói majd ezt is jól megbojkottálják, mindenféle -eddig már kiválóan bevált elfogulatlan- jelzőkre hivatkozva!?

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Rodeo11 2022 május 1 5:11 de.

    ” … ez megemeli az árakat, azaz Oroszország az OPEC tagjaként kevesebb gázmennyiség eladásáért sokkal több bevételhez jut, mintha simán csak az eladott mennyiséget növelte volna! ”

    Igen, es mivel nem csak a hirek szoktak kiszivarogni Oroszorszagbol, hanem a rubel is, most az osszes ilyen-vagy olyan uton kivitt rubel vissza fog kerulni Putyin atyuskahoz.
    Ugyanis az osszes „okos” orszag „megokosabb” vezetoje amelyik bojkottot hirdetett Oroszorszag ellen most kenytelen esznelkul rubelt venni, legyen az akar offshore szamlakon, vagy egy afrikai orszagban. Es mivel egyre kelendobb a rubel egyre megy fel az erteke…

    Geyza most sajnalhatod, hogy nem vagy milliardos, aki rubelt vasarolt nagy tetelben mar vagy 40 eve! Most megduplazhatnad a vagyont! 🙂

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    charlie 2022 május 1 3:09 de.

    ” … Schwartz és társai média zrt. megelégelte a 168óra nevű képződmény gyenge hatásfokú hazudozásait, ezért külsős beszállítóktól veszi majd a továbbiakban az álhíreket.
    Az ott dolgozókat kollektíve kirúgták, érdekes módon sehol nem nyekereg a független sajtóért a MÚOSZ, a szakszervezetek és az álcivilek sem, mivel tudják, a nyilvánvalóan életképtelen mondandó nem piacképes Magyarországon.”

    En ezt lattam errol az MN-ben:
    „Elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító, nagyjából 15 fős szerkesztőségi stábot a kiadó – írja a Media1.hu. A baloldalhoz köthető 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a felerészben Schabi Michaeli érdekeltségében lévő Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal, költségoptimalizálással magyarázta a lap érdeklődésére szombaton.”

    Szerintem mindegy is, hogy miert rugjak ki oket. Engem inkabb az erdekelne, hogy miert tartjak a britek olyan marhara fontosnak, hogy Magyarorszagon mediazgassanak? Miert nem otthon?
    Na es ki az, aki ezt hagyja megtortenni Magyarorszagon?

  • Harangozó, te milyen „britekről” beszélsz? Ez olyan név mint Magyar György ügyvéd, vagy Bolgár György bemondó.

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 május 1
    6:20 du.

    A „MN” egy szennyportál.
    Miért citálod ide a hazudozásait?
    Mi azért vagynk itt hogy ne kelljen találkozni
    azzal a szennylével amik onnan dőlnek.
    Az a magatokfajta büdös náciknak
    a napi bűzös betevője.

  • Harangozo Karcsika es Marcika
    2022 május 1
    6:04 du.

    Nekem csobogsz kispatak?
    A hülyeségeidet tartogasd a másik féleszűnek, Rodeonak.

  • Orsós Elemér
    2022 május 1
    5:36 du.

    Putyin „nemzetközisége”:

    Kína, É-Korea,Etiopia,Szíria. Mali,Irán ,meg még pár hasonszőrű
    „lator-állam”. Azok meg elmehetnek oda ahonnan ki lettek fingva:
    Putyin terebélyes hátsójába.

  • Ja Kubát meg Venezuelát kifelejtettem hehehe.
    De mindegy is.

    Ezekkel az országokkal normális ember
    nem szívesen áll le politikai együttműködésre.
    Tekintve hogy ezek alkatilag alkalmatlanok az igazmondásra.

  • Geyza,
    Merted írni,Karinthyt idézve:”Én egyszerű vagyok, akár a faék.” Így már érthetővé válik akár az ukranizálódásod is.A többiről enyelegjél a szélső jobbos és balos(mikor melyik) hűségházi emirátussal.Nekem majd légy-oly bátyám csak arról referáljál, amikor a Z. Vologyja levajája lesz,mert a gyenge szellemi képességeim ellenére azt meg fogom érteni,és Tőled,mint régi baráttól elvárok néha jó értesítéseket is.Előre is köszönöm, mihamarabbi jó-híreidet.Gy.

  • Geyza
    2022 május 2
    5:32 de.

    a listád nem teljes!!!

    hiányzik 140 ország

  • Geyza
    2022 május 2
    5:25 de.

    netene nagyokos:
    € = 27 állammal de abból minima calcula 10 nem követi a: „rule based order”-t {amit senki sem tud mi a frászt jelent de – egyesek szerint – jól hangzik}
    azaz marad 17 hüje, + AUKUS {ami Down Under, Brexit, usa} az összesen 20 ország ha Új Zélandot is hozzávesszük mert ott van kiwi meg transgender Miniszterelnök akkor már 21!!!

    a többiek Fidel nek firnyákúl és kuncognak
    namost ha 2047 re sikerül bevenni a Finneket akik most áskálódnak érte a dicső véd és dacszövettség= NATO csacsa… azaz pocsoj! akkor ???
    hogy is vagy?

  • Drága Gyurrkám.
    Tanulj már meg olvasni.
    Mondhatnám úgy is, LÁSS NE CSAK NÉZZ..
    A Karinthy idézet -természetesen-
    idézőjelek között volt.
    Ahogyan az illik.

    A „Faék” megjegyzésem egy régi pesti zsargon kitétel.
    Olvass barátom hazait. Amint Lenin mondaná neked :
    „Tanulni..tanulni..tanulni”
    (Idézőjel bezárva.)

  • Tisztelt Garai-Édler-Eszter,
    igaz,hogy lefordítani nincs mit,de megmagyarázni azért jó lenne, hogy az 1943-ban Schwartz Györgyből,Soros Györggyé és római katolikussá”avanzsált”úriember,miért finanszírozta a V-15 Izrael kormánya és népe ellenes szövetséget.Valamint ezen kívül +-9 terrorhívő arab-párti civilszervezetet.Kérek szépen arra is egy hitelesített fordítást,hogy egy ilyen pokolian gazdag „valaki”miért lett persona non grata Izraelben.Remélem nem tetszenek úgy magyarázni a modern történelmet,hogy ő a zsidó nép képviselője.Ha igen,akkor ide küldheti a pesti Astoria szálló helyett fiát,a göndör-hajú barátjával együtt a haza „védelmére”. Választ nem várok,mert a becseva vita óta(néhány éve)tudom,hogy Ön a bölcsek kövének őrzője.Én pedig nem végeztem a jeruzsálemi egyetemen.A lányom és a fiam igen,de ez nem tartozik ebbe a témakőrbe.

  • Geyza
    2022 május 2
    5:32 de.

    ezzel az „Í”-gazság-gal sok hejen baj van, NAGY BAJ!
    J.B. most rendelte el, hogy a DHS égisze alatt létrehozott egy „Í”-gazság Ügyi Bizottságot mert gondok vannak!

    szerte széjjel dumálnak mindenfélét és nem járnak egyirányba mint 1959 ben Romániában és az ojan schnass, pallosjoga is van és a bizottság vezetője tud kornyikálni is rajta van a féjszbúk -kon… is

    közben készülnek az időszaki választásokra és mind a két párt más statisztikát hazudik a kimenetelről de még nem tudják hogyan mennek ki?

  • Gyuri:

    Ja jut is eszembe:
    Zombiarc* hazugságnak minősítette a Holocaustot.
    Be is kérették miatta Izrael orosz nagykövetét.

    *Zombiarc:
    Anyakönyvi nevén : Foreignminister Lawrov

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 2
    5:25 de.

    Na jó és ha az általad felsorolt inkompetenseken kívül az USAt és a többi vezérbojtottáló nyugati hatalom médiumait is meghívnák, akkor szerinted azok lelkesen ugranának a lehetőséget megnyergelni vagy már előre viszolyognának hozzád hasonló zsigeri elfogultsággal? Szerintem egyébbként nem kötötték ki hogy, csak mely ország újságírói kéjeleghetnek a háború hamis zászlónak gusztustalan lelepleződésein, viszont felettébb gyanús hogy a ruszkik abszolut nem félnek a kompromitálódástól! 😀

  • Nahát mik meg nem történnek.
    Most meg elsűlyedt nekik kettő őrhajójuk.
    Hogy mitől lehetett, az rejtély.
    Mikorpeg a tenger sem volt haragos.
    Az igaz hogy láttak arrafelé lődörögni valami ukrán drónt,
    dehát attól csak nem lehetett !
    Az +Orosz+Hadi+Teknikát+ csak nem győzheti le holmi
    imprulista ipari-hadi-komplexum által
    összegányolt silány termék, nemde?

    Ma meg még hirtelen felrobbant valami az Ukrán határon túl,Bjelgorodban . Vagy valamik. Mert kettő volt . : ) ))

    Rájár a rúd mostanság Lenin gyermekeire.

    (Bár szteem Lenin forog a sírjában hogy a szobrait állítgatják az általuk lerombolt, kifosztott és megszállt ukrán területeken.)

  • gyuri10
    2022 május 2
    8:15 de.

    Észrevehetted nem vok túlságosan komplikált alkat.
    A magam cseppet sem bonyolult stílusában szoktam
    jótanácsokat adni a rászorulóknak.

    Persze nem fogadják meg őket.
    Akkó meg magukra vessenek, nemiga ? .. : )

  • Mert Magyarországon nincsenek ám nácik..ááá degogy.Az teljességgel ki van zárva.

    https://www.nepszava.hu/3155554_karlenditve-fotozkodtak-majd-levizeltek-a-zsinagogat

    Legalábbis Gyuri10 szerint, aki engemet hazugnak nevezett amikor a Leharblogon pont erről írtam.

  • Pontosítás és kiegészítés Soros ügyben.
    Kissé hosszú leírás,de érdemes végig olvasni.Pontos meghatározás van arról is,hogy miért nem teheti be a lábát Izrael államába.Az egész családjából egyetlen vigasz az egyik fia.Attól már nem lesz genetikai folytatása a bűnnek.Az arab férfiak hordanak seggalatti nagy buggyos nadrágot,(salavárit)mert az iszlám szerint”férfi” fogja megszülni a messiást.Nehogy a földre pottyanjon.Nos… köztudott az internetről is,hogy soros fiának is van salavárija.
    Íme a kiegészítő vonatkozása:
    https://www.origo.hu/nagyvilag/20170502-megmutatjuk-soros-igazi-arcat.html

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 május 2 5:19 de.

    „” A “MN” egy szennyportál. … Mi azért vagynk itt hogy ne kelljen találkozni azzal … amik onnan dőlnek. „”

    Azzal itt mi mindannyian tisztaban vagyunk, hogy az MN szamodra egyelore meg erthetetlen. Felnotteknek valo.
    Tudod van egy olyan mondas, hogy „mindenki liberalisnak szuletik, de aztan a tobbseg egyszercsak felno”.

    Ezert is nem neked ideztem ide onnan valamit, hanem a Charlie-nak.

    Meg egy barati tanacs: Fogmosashoz hasznalj fekezett habzasu mosoport!

  • Rodeo11
    2022 május 2
    9:31 de.

    Lehet, de azoknak nincs nevük.

  • A Magyar Nemzet elnevezésű szennyportál
    van annyira aljas és hazug mint a Pesti Srácok vagy pl. a Kurucinfo.

    Hogy más undorító antiszemita szennyportálokról már ne is beszéljek

    Mint lassanként kiderül, ezeket -általában- a Kreml finanszírozza, hogy saját gyilkos pofázmányára agitálja a gyanútlan olvasókat.

  • Rodeo11
    2022 május 2
    9:31 de.

    Könnyű megállipatani mely „országoknak” nevezett entitások vannak a Kreml illetve a Népköztársaságiak zsebében.

    Ha pl. az EBAY-on akar valami kis kínai bigyót vásárolni az ember,
    akkor sok esetben egy irdatlan felsorolás van a „szállítás” rovatban hogy hová NEM hajlandó postázni a magánszemélynek álcázott kínai (állami) eladó a cuccot. Általában Hong-Kongal kezdődik a lista.

    Sokáig nem értettem én ezt, de aztán kiderült hogy ezeket a kis országocskákat szőröstűl-bőröstűl MEGVÁSÁRLTA Kina a helyi diktátojaiktól.

    Ezekben az országokban bőven a világpiaci árak felett lehet megkapni a kínai szemetet, mást meg nem engednek be.

    Még a tárgyhoz tartozik:

    Jópár éve egy szép napon az USA bejelentette hogy kivonul az ENSZ (meglehetősen antiszemita jellegű) oktatásügyi szervezetéből.Mire közfelháborodás keletkezett, hogy ahhoz NINCS JOGA , mert mi lesz így a Szervezettel ??!

    Az USA válasza :oldják meg a kérdést nélküle.
    Ugyanis az USA csak magában többet fizetett be mint az öszes többi „ország” együttesen. Viszont a demokratikus játékszabályok szerint minden országnak csak egy (1) szavazata volt.Holott némelyik még középiskolákkal sem rendelkezett.

    Viszont az USA ÖSSZES javaslatát ruszki nyomásra rendre leszavaztak.

    Ezután gyakorlatilag vége lett annak a semmire sem jó szervezetnek.

    Szaal ennyit Rodeo mester „140” másik országáról.

  • Geyza
    2022 május 2
    4:12 du.
    Ne keverd amit nem muszáj.Nem ezért vagy azért lettél kirakva a lehár blogról.A képlet egyszerűbb ennél.Ez igaz,hogy egy magyar nyelven,de kizárólag izraeli blog.Abban a pillanatban,amikor a magyar politikát(jót vagy rosszat)próbálod betenni már nem is létezel a továbbiakban sem.Egyébként,mint ajánlod nekem,valóban manapság már csak hazait olvasok.Azt hiszem megint két malomban őrlünk.Sebaj…Mi a Fáraót is túléltük.Ha csak ennyi a jelenlegi problémánk ez már kleinis keit. A probléma nálad van,mert én hibátlanul írom, olvasom és beszélem azt ami Neked”Hazai”,de csak ha akarom.Ami pedig Nekem hazai,ahhoz Neked halvány hupi- lila lövésed sincs és nem is kell,hogy legyen.Így szép az élet!

  • Jichak Perlmutter

    Gyuri10
    V.2.5:04

    Elolvastam az Oigós csatolmányodat amelyről, te ott a távolban -felzehetően nem tudod – egy abszolúte orbanista kormányszócső hírében álló szennyes digitális termék. A tartalmi részleteken túl ezek után nem várható e FidSS udvartartás részét képező állami szervezettől egyetlen nem propagandisztikus szellemi termék sem.

    Amúgy kezdjük azzal, hogy a „cikk” maga szinte egyetlen eredeti Soros idézetet sem közöl, hanem annál inkább a firkász által megfogalmazott, csak a szerinte állítólag és valahol elhangzottakat. Ez már önmagában is megbízhatatlan forrás, mert . h a m i s , mondhatni tipikusan goebbelsi információ technikára vall,teli-s tele a „Vezér” által a”spekulánsra”[SIC] – értsd? zsidó – szórt orális vagy óriásplakátokon s ki tudja még hol is reá szórt átkokkal. Az adópénzen jól megfizetett újságíróból pedig bármi kitellik. Ilyen a cikk során itt nem véletlen’ többször is használt tőzsdespekuláns echte antiszemita szimbolikája.

    Na de, nézzük először is az effajta náci propaganda hamis elvi oldalát. Vegyük például a tőkés és nagytőkés máshol gyakran inkább elismert, ám itten minden ocsmányságnak számító szemétséggel telerakott figuráját. Pedig mindenki tudja, hogy amióta a világ világ azóta létezik tőkés gyáros, befektető, sőt bankár is. De ez a náci banda nem ám a milliók halálából meggazdagodó fegyver gyárosot és kereskedőt és hadiszállítót simpföli, hanem a pénztőkést, de miért is.

    1. Mert az ő emlegetése „az emberek” agyában automatice a zsidó mágnás archetípusát hívja elő, vagyis . a . z s i d ó t . Ha keresztény, vagy más felekezet tagja vóóna, biz’ felcsútiéknak mégcsak az eszébe se jutott volna Sorost ennyire alattomos gyűlöletkampányuk hegyére tűzni.
    Csak megjegyzem, hogy pl. a keresztény firenzei Mediciknek még senki nem vetette szemére,hogy eredetileg ők(is) pénzváltóként, tehát orbáni mércével mérve, „spekulánsokként” kezdték, mégis dicső pályfutásukat. Tehát micsoda szemét megfogalmazás és többszöri ismétlése e antijudaista kifejezésnek… Igazi orbanista furmány.

    2. Mivel magyar zsidóról van szó, így Orbanisztán Sorosban két legyet üt egy csapásra, amire az antiszemitizmusra oly fogékony, szélsőjobbos Fid SS szavazó rétegük – vagy 3 millió – rendkívül fogékony közönség egyből vevő.

    3. Másfelől tekintve amikor egy tőkés igazi polgárként, mintaszerű tőkésként viselkedik és a saját pénzével őmaga kíván rendelkezni, a saját elvei szerint elkölteni azt – mint pl. a maga tanult haladó szellemű Nyílt Társadalom Alapítvány – ezek a saját hatalmuk féltése közepette már meg nem bocsátanák neki, különösen mert izraelitának szülte az édesanyja. Ezek a sötét – szerintem nácik, v. hungarista szemétládák – legszívesebben ördögöt csinálnának belőle. Sokak szemében ez a figura már meg is testesült… Márcsak az egykori nyilas plakátok, falragszok és gyufacimkék mintájára készült óriásplakátok hatására is.

    4. Orbán sültparaszti furmányosságában évekkel ez előtt már arra is vetemedett, hogy az 1944-es bujkálás és álcázott kereszténység során gyerek fejjel szerezte volna a vagyonát az akkor történt Horthy-Szálasi féle „törvényes zsidóleltár” során.
    Pedig épp ellenkezőleg, az akkor és pont ott megtapasztalt embertelenség megtapasztalása vezette arra, hogy később, már tőkés mivolta ellenére hozta létre a haladó indíttatású alapítványát, ami az akkor látott égbekiáltó igazságtalanságok megakadályozását céloznák meg. Hol sikeresen, hol meg kudarcosan, de jó szándékkal az biztos…

    5. Meglovagolják amikor egy-egy riporter csapdát állítva neki, néha olyan mondatot csal ki belőle amivel, azt annak szöveg környezetéből kiemelve aztán vissza is élhetnek, és élnek is. De csak egy-egy mondatot sikerül ilyenkor kicsikarni, de azt is fölhasználni ellene. Orbánék ezt tették többek közt a fent emltett zsidó trv. által előírt vagyoni leltározásával, ugyanezek a disznók azt sejtetve mindenkivel, mintha az álkeresztény zsidó kisfiú akkor szerezte volna vagyonát.

    6. Még csak annyit, hogy amennyiben igaz lenne, hogy a S. nemzetállamok felszámolására törekedne, ezt a holokauszt tanulságaiból leszűrve igen logikusan gondolja és Isten áldja meg ezért.

    Gyuri10! Ha ilyen cikkeket népszerűsítesz, mint ez is, akkor még azt gondoljuk rólad is, hogy Te nemcsak, hogy szűkagyú orbanista, de még megszállott antiszemita is vagy. Majd beajánlunk nála. 😀

  • Jichak Perlmutter

    Utóirat:

    Nem vagyok pénzember, spekuláns, sőt még életemben tőzsdén se jártam. Szegény – de nem hülye – zsidó családbólvaló vagyok.
    És meggyőződésem, hogy Soros . h a . t ö r v é n y e s . úton szerezte a pénzét akkor mindent helyesen csinál(t).

    Üdv: Jichak

  • Jichak Perlmutter

    Utóirat II.

    Soros Urat sajnos nem ismerem, kapcsolatom se volt vele, de még közvetve se, az említett jótékony és . p r o g r e s s z í v(!) szervezeteivel sem, amelyeket én nagyra becsülök. 🙂

    Még egy megjegyzés: Nem a nemzettel,
    hanem csak a nemzetállammal van baj…
    (de az rendkívül nagy baj)

    Hiszen ha egy nemzetállam összevész a másik
    nemzetállammal, csak a fegyverek dönthetik el,
    kinek is lehetne ott igaza ???

    Két nemzetállam ellentéte antagonisztikus
    ellentét, tekintve,hogy a másik igazát emez
    még megérteni is képtelen.

    A nemzetek tárgyalva, békében élhetnek egymás
    mellett,de . n e m z e t i – á l l a m o k .előbb
    utóbb úgy érzik,hogy harcolniuk kell a másikkal.

    Megj.A Soros – mint szó – igenis magyar eredetű.

  • Pityi Palkó

    Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028 = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Rodeo11

  • Pityi Palkó

    gyuri10 2022 május 2 5:04 du.

    ‘Már gyerekkorában a nemzetállamok lebontása ideológiájának légkörében élt Soros György.’

    A betett origo cikked, „Megmutatjuk Soros György igazi arcát”, nem említi meg, hogy Soros György fiatal lelkivilágában mit váltott ki az 1944-45 szörnyűségek átélése amit a szélsőséges, istenfélő, keresztény, Hungarista nyilas eszeveszett sátánfajzatok, kik nácikabb voltak a náciknál, zúditottak rá és családjára ?

    https://youtu.be/OKpznsxZews

  • Harangozo Karcsika es Marcika

    Geyza 2022 május 2 11:57 de.

    ” Zombiarc* hazugságnak minősítette a Holocaustot.
    Be is kérették miatta Izrael orosz nagykövetét. ”

    Geyza draga, remelem a BBC-t nem tartod Orban szocsovenek, bar nem lepne meg az sem mar…
    Na, szoval itt azt irjak, hogy Lavrov csupan annyit mondott, hogy Hitlernek volt zsido felmenoje is. (Ahogy a Gyuri is irja, hogy Soros elvtarsadnak is volt, es ez meg sem jelenti azt, hogy a Gyuri szerint nem tortent meg a Soah.)

    Ha nem hiszel nekem, kuldom a linket a magyar forditashoz es alatta a BBC cikket. Csak be kell masolni. Remelem tudod hogyan kell.

    https://www.deepl.com/translator

    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-61296682

  • hexadodekaéder

    Gyuri10
    2. 5:04

    Te miért nem az Orbán Viktor fura fiáról, vagy Szájer Józsefről

    aki ráadásul még 0,5 zsidó is. Miért nem ezekről folytatod

    inkább a fönti bugyuta antropológusi okfejtéseidet ? Pedig

    Szájer gatyája az esőcsatornán lehetett úgy igazán érdekes, ami

    megért volna egy szakelőadást egy ilyen gatyaszakértőtől. Pláne

    amikor a belga rendőrök lehúzták róla na nem a gatyáját, inkább

    gatyástúl őtet – a csatornáról.

    Szájer a Fid SS készséges alkotmánypusztító mindenese,a piszkos

    munkát, mint az alaptörvényt is elvállaló kreténalak.

    Túlbuzgó csakazért,hogy csak Budapesttől-a nejétől- helyezzék

    őt minél távolabbra. Így került Bruxellesbe. Az asszonyból

    a Vezér addig is valamiféle bíróhivatali nacsalnyikot csinált,

    míg az ura hivatalos minőségében belga buziklubbokat látogatott
    ˙

    Hagyd békén hát azt a hitsorsost, kinek ugyanolyan zsidó vér

    dobogtatja szívét, mint apádét, anyádét, gyerekeidét a tiedét.

    Ráadásul egy rendes zsidó ember, akit a Holokauszt is

    megsuhintott! Ő dollármilliókat költ rászorult nyomorgókra és a

    munkásoosztály jobb sorsára, haladására. Ha nem is egy

    szabályos kapitalista,csak egy . a t i p i k u s . t ő k é s :

    A ritka és rendes kivétel, a jópélda.

    Ezért gyűlöli őt minden fasisztoid rendszer hivatalossága és

    hívei.

    Ez Soros György úr lényege és nem a fia szerencsétlensége…

    György/10!A te elveid viszont túlságosan is hajaznak minimum a

    Hitlerjugendéra. Revidiáld hát, de addig se sértődj meg még az

    itt közismert lábvízkereskedőségedért se, mig nem vizsgáltad

    fölül a magad rasszista, és homofób tévelygéseidet, mely

    erőfeszítésekhez már előre is sok sikert kívánok neked.

  • gyuri10
    2022 május 2
    5:04 du.

    Tudjuk komám.

    Netanyahu mindent és mindenkit üldözött akiben felfedezni vélt valamiféle demokratikus irányultságot.

    A legundorítőbb húzása az volt amikor a vele szemben kritikus izraeli ujságírókkal ki óriás-plakátoltatta az utak mentét.
    Valamit tanult a „Vár Urától”. Vagy fordítva.
    Ígyis. úgy is undorító .
    A ruSSki seggnyalása meg egyenesen felháborító volt.

    Még szerencse hogy Izrael értelmes választói elzavarták a jó francba.

  • charlie
    2022 április 24
    2:38 du.

    ti,nácik meg hungaronyilasok
    ALAPBŐL összeesküvés-elméletesek vagytok.
    Aminek az az oka hogy a MAGATOKFAJTÁNAK mindig
    szüksége van ellenségképre, hogy igazolni tudjátok a
    diktatűrára valő törekvéseiteket.
    Ezért aztán az idiótikus elméleteitekben ál-logikusan
    vázolt jól hangzó hazugsághalmazaitokkal dumáljátok meg a politikailag gyermek „jómunkásembereket”.

    Így működnek a náci propaganda gyárak Goebbels óta.

  • A „168 óra” dolgozóit -szerintem- inkább
    azért tették utcára , mert ez a
    „brit mittoménkiféle gittegylet” a „Vár Urának” a zsebében van.
    És nyilván kezdett kényelmetlenné válni neki a „168 óra”
    valósághű szókimondása.

    Előbb a papir alapú ujságot lehetetlenítették el,
    most meg már az on line.-t is.

  • ptg028
    2022 április 28
    8:31 de.

    Látod milyen [email protected] életed van?
    Ugrálsz dühödten,rázod magadat és a pici ökleidet,
    aztán nem érsz el semmitsem. Hát nem lenne
    neked jobb inkább valami JOBBikos
    oldalon nyávogni a magad
    fajtájuak között?

  • Smúzer-bandi hehehe

  • Orsós Elemér

    https://444.hu/2022/05/03/raketatalalat-erte-karpataljat

    Olyan „Kassa orosz bombázása” előérzetem támadt, mindha a magyarokat is bele kéne csalni valahogy furfangosan az ukrán honvédelembe! 😀

  • hexadodekaéder

    Még egy szó Szájjerről:

    Évtizedeket töltött el a közvetlen Vezér-vezérelt állásában, ami annyit jelentett, hogy Őfőméltósága „D-típusú átvilágítás” mellőzésével személyesen vállalt nemzetbiztonsági garanciát egy magas állást betöltő, már a fent részletezett okok miatt is mégiscsak könnyen kompromittálható, és zsarolható ingatag személyiségért…

    Természetesen ezt a garanciát is „a hitleri hála elv” biztosítja minden a Führerhez végig hű, régi – Bibó-kollégista veterán és fiataldemokrata – bajtárs számára.

    Mindehhez tartozik, hogy regnálása harminc éve alatt még Orbánt sem világították át soha a D-típusú szűrőn.
    Hát még szép!Hogyisne! Még fény derülne a sötét Putyin-függőség valódi okára is… Ezt hívják a Karmelitában KGB-addikciónak, mely összekacsintó cinkosság biztosítja az összes Fid SS szobatárs örök elhallgató megbízhatóságát…

    Mellesleg Gyuri10 ! Jó ha tudod, hogy a bibós – vagy a bibás – Orbán egy rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv szerint az antiszemitizmusáról tett őszinte tanúbizonyságot… (ld. X hadnagy feljegyzései) Ergo, az itt közölt Origo kormányszócső zsidó emberről szóló cikkének megbízhatósága ennyit is ér.

    Sajnos a Soros György ellen folyó permanens goebbelsi agyafúrtságú hungarista – azaz nyilas – PR-hadjárat közel megfelel Lion Feuchtwanger: Jud Süß című regénye keserű mondanivalójának.

  • hexadodekaéder

    Geyza!

    Ahogy te itt a KMH-n viszed a prímet, az szerintem a USA/NATO PR szekció számára már megér havi 1000 dollárt is.

    Ugyan mennyi lehet a reális tarifa?

    Nehéz elképzelni, hogy az egykor még uyganitt balos kisiparos, most meg már fogadatlan (???) prókátorként ingyen írná ezeket a gyakran még önmagának is ellentmondó, vsz. rendelésre készült, seggnyaló „tudósításait”…

  • Geyza
    2022 május 3
    6:54 du.

    nem is tudtam eddig, hogy te vagy Will Smith meg a tegnapi NETFLIX kritikus Dave Chapelle ellen késsel és lőfegyverrel felszerelve a színpadra felrohanva {majd gyáván elszökni akarva}”kritizálta” az éppen beszélőt, mert nem értett vele egyet

    egyre szebb lesz a világ… most mi lesz a német Magyarországi Offshore üzemeivel? hatalmas nagy bukások lesznek von Leyden már intézi és a Borrell meg szurkálja és már van új diplomácia is, holmi Melnyik aszongya a Német Kancellárra hogy „egy sértődött májashurka” és még eszébe sem jutott bocsánatot kérni mert most egyirányba kell ám vonúlni V alakban mint a darvak a Z irányába mert most Z a világ közepe
    mondd te mivel vagy felfegyverezve?

  • Geyza
    2022 május 3
    10:05 de.
    most mit zokox?
    mindenkinek joga van azt gyártani amit akar és ami neki teccik!!! USA úgy döntött, hogy semmit sem gyárt USA-ban hanem Kínából szerzi be, neked mijen kifogásod van az USA saját döntésével kapcsolatban?
    az eBay az egy baromság, kiléptem belőle!

    rengeteg gittegylet létezik és amejiknek a munkájával az USA nem ért egyet ne lépjen bele, vagy lépjen ki belőle… szólásszabadság van {vagy te szerinted nincs?} tehát bárkiről lehet beszélni, ha cenzúra van az a valóságot csak ideig óráig képes elfedni és telehazudni a világot Z világhírű győzelmeivel és alakításaival … közben

    USA csökkentette LNG szállításait Ázsiába hogy többet tudjon az €-nak eladni, tehát azok az ázsiai vevők akik most hoppon maradnának orosz gázt fognak kapni a megfelelő csővezetéken és világpiaci áron… € meg majd nagyokat lélegzik… mert nincs annyi LNG fogadásra alkalmas kikötője még legalább 5 évig mert a bővítési terveket most kezdik rajzolni

    te miért vásároltál kínai terméket az eBay-en? nincs USA ???

  • hexadodekaéder,
    az,hogy engem kineveztél piktorjugendnak erősen minősíti személyedet.Amit én az általad elismert”valakiről”tudok annak semmi köze az origóhoz vagy az általam teljesen ismeretlen említettjeidhez.Mindaz,amiről Te és Geyza barátunk írtok és engem próbáltok provokálni,kizárólag a sápadt-félszemű-makkom érdekli. Geyzukámnak csak annyit,hogy Izraeli témából,akár Natanjáhuról is Tőlem csak annyit tudhatsz meg,hogy nű…Wus sukst tu?
    hexadodekaéder,
    nagyon érdekes,hogy idehozod a Jud Sűst,aki megfeledkezett
    Zsidó identitásáról,de a Szent Föld árulójává soha nem lett.
    Ellentétben dús gazdag védenceddel,aki a manapság is regnáló zsidó állam halálos ellenségeit szponzorálja.Amit viszont aljas övön aluli ütésnek vélek,hogy azt merészelted írni,hogy egy 14 évesen a Városmajori templomban katolikussá fajult,nyilasokkal zsidó vagyon rekvirálásában segédkező és Izrael államában „Persona non grata”vérét az Én és családom véréhez hasonlítod.Az általad zsidónak hitt védenceid Amalek leszármazottai,akik már kiskoruktól fogva népünk ellenségei voltak.
    Tudod mit?Akkor már inkább a Jézus nevű Sabtáj Cví áll hozzám közelebb.Ezt figyelmetekbe ajánlom mind a hat ágaddal és a kukac processzoroddal együtt.Ne fogadd el,ha megkínál az általam elé löttyintett lábvízzel.Még az eddigieknél is illumináltabb,
    gondolataid lesznek.

  • Geyza
    2022 május 3
    7:10 du.
    „Smúzer-bandi hehehe”
    ———————————————————–
    Áruld már el,ez kicsoda?Csak nem a kukac processzorról írtál?

  • hexadodekaéder

    Jichak Perlmutter
    2022.május 3. 3:37

    Amit e hsz-edben pontokba foglalsz, azt hungáriában is úgy hívják, hogy karaktergyilkosság, mely alvilági praktikát lám már évek óta a világ egyik leggazdagabb tőkésén hajt végre egy bűnöző rezsim egy camorra.

    Node nézzük inkább a GyuriX. által kitett Ó-rigÓ cikk egyik sarkalatos tévedését, amit te nem szúrtál ki, pedig döntő melléfogás a cikket lejegyző udvari talpnyaló és krónikás részéről.

    Ugyanis Soros terhére valahol azt rója föl, hogy úgymond „kihasználva a globalizmust kiterjesztette hatalmát a világ több nemzetállamára is”.

    Márpedig a globalizmust mint a mai világgazdaság törvényszerű jelenségét a munkaerő olcsó és előnyös kínálata miatt maga a tőke expanziója növeli és hizlalja és terjeszti ki a földkerekség legtávolabbi államaira feltéve, hogy minél „óccóbb” és persze minél kevésbé szervezett ottani munkásosztály álljon a rendelkezésére.

    Ekkor adódik egy nem termeltető, hanem pénztőkében érdekelt kapitalista, aki a világgazdaság ennek megfelelően pozicionált tőzsdéin, valamint pénztőkés sáncain foglal el taktikai helyzetet,többet is egyszerre és a kf.nemzetközi szabályoknak megfelelve, optimalizálva azokat s az így elérhető profit hozam maximumát.

    Ez a legtermészetesebb, vagyis szükségszerű tőkés magatartás, a gazdasági imperializmus mai, globalista szakaszában, melyet suttyó irigységre valló aljas pofátlanság egyfajta úgymond’ a spekulatív törvénytelenség látszatával megvádolni. Különösen úgy, hogy a tőkés termelési módba már eleve beépült sőt direkte be is építették az ilyesfajta spekulatív meggazdagodás lehetőségét is.

    A spekuláció tehát szerves eleme nemcsak a nemzeti, de a globális tőkés gazdaságnak és annak profitja után bármely nemzetállamnak adózva a kapitalista rendszerben és termelési módban mindig is legális jövedelmi elem lesz. Az hogy ez mennyire igazságos, vagy nem az, azon legfeljebb vitatkozni lehetséges, de tiltani csak új törvényekkel lehet, de míg addig eljutunk, addig ezt el kell fogadni.

    Ha egy adott tőke tulajdonosa, ráadásképp az ő tőkéje jelentős hányadát az állam által elhanyagolt civilek előre haladására fordítja, amit lássuk be, szintén megenged a jogrendszer, akkor nemhogy felelősségre vonni, hanem dícsérni kell az osztályát így meghazudtoló, jótékony nagytőkést, nem pedig lépten-nyomon őt karaktergyilkolászni, mint azt Orbanisztán sátáni juntája évek óta teszi vele…

  • Ma már nálunk holnap van ezért csak egy rövid kis részletkérdést teszek be.Lévén,hogy többen is soros szagértők itt csak annyit kérdezek,hogy valamelyiktek hallott-e a V-15 ről és a többi arab civilszervezetről,akiket a nagy filantrófeátok sok millió USA dollárral ösztökél.A többi izraeli zsidók gyilkosait támogató szervezet nevét a következő beírásommal fogom közölni.Addig csak arról kérek infót a mindentudóktól,hogy az antiszemita Izrael miért nyilvánította”PERSZÓNA NON GRATA”-nak?Innen a távolból Én tudom azt amit Ti a távolotokból a hangsebesség lassúsága miatt és jó májúságból még nem halhattatok meg.!לילה טוב אדיוטים

  • hexadodekaéder
    2022 május 4
    7:01 de.

    Méghogy hogy prímás!!?? Ha már az analógiánal maradnánk, akkor még brácsás sem, inkább dudás, tudod aki a köcsögdudát huzigálja
    Igy húz rá a ritmusra ……

    De komolyabb dologról szólnék;
    A Nyilt Társadalom eszméjének semmi köze sincs sem a marx féle „egybesült” világproletariátus, sem a George Shcwab féle globalizmus programjához.

    Soros György, ahogy magad is kifejtetted, élöben és gyerekként teljes keresztmetszetében élte végig a szavakkal szinte leirhatatlan gátlástalanságát az emberi nemnek, amit saját fajával (ser humano) azaz saját magával szemben elbir követni – elbirt akkor, és sajnos elbir most is.
    Valamikor régen kitértem rá, hogy egy-két kiruccanást tettem a még éppen szétszakadó és egymás torkának esö volt jugoszláv népek között, a tapasztalatokról nem beszélnék ….
    Géyzák, akik egész nap huzigálják a köcsögöt és verik a tamtamot bárhol akadnak tömegével, ingyen és bérmentve – boldogok, hogy most végre kiélhetik magukat
    Naná, ha még egy-két kupicával rá is nyomhatnak ….

    A Nyilt Társadalom egy válaszként érlelödött meg az ifju sorosban Izrael szétszóródott Népének (és persze más szétszórt, vagy hontalan népek) békességben, szabadon való létézesére a „nemzetek” között.
    Ennek megvalósitása nem fegyveres uton csakis vagyoni szellemi és kulturális befolyás (oktatás) által lehetséges – vagyis elöször tökét halmozott fel, ma pedig alkalmazva azt, igyekszik megvalósitani

    Sajnos a szintén globális hatalomra törekvö KOMINTERN eszmék leszármazottai, maradványai mintegy modern (progressziv) eszközt meglátva benne, a maguk javára kivánják fel és kihasználni.
    A Schwab-féle „felsöbbrendü” elitista globalisták is kijátszák a maguk eszközeként, akik nemzeti indentitásuk levetközésével, mint valami EMBERISÉG KRÉMJE-ként magukat a kiválasztottaknak tekintve kivánnak az emberiség sorsának (jövöjének) kijelölöi és meghatározói lenni

    Tehát mindazok, akik ma a nemzetállamok eszméinek védelmezöi, azok ellenségek számukra, igy Izrael államiságának letéteményesei is – tehát minden globalista anticionista
    Ezért ma Izrael államiságának legföbb ellensége maga az ENSZ
    Igy lett ellenség Oroszország, Kina és mindazok, akik nemzetállamban gondolkodnak – mindegy hogy korruptak vagy nemm számukra ez valóságosan olyan tökmindegy – hiszen ök maguk a korruptság megtestesitöi – bárkit lefizetnek és megvesznek kilóra – vagyis korrumpálnak

    Sajnos itt ezen a hasábokon erröl gondolatot cserélni lehetetlen …
    Mivel alapjában minden Izrael népének küldetéséröl szól …
    A körülményekböl látszóan a Teremtö valóban többet szánt annál, mint hogy egyik nemzet legyen a sok ezer közül

    hogy érthetöbb legyek:
    Az emberiség keresi a járható utat a fennmaradásra – amely folyamatos önpusztitó háboruskodásokból nem állhat, vagyis a kiutat az egymással ujabb és ujabb konfliktusokat kirobbantó nemzetállami modell létezéséböl
    – jelenleg 3 formula kering az étlapon

    — egyik formula a KOMINTERN zászlaja alatt egyesitett világ (az ismert és mégismeretlenebb ideák összeségének alkimiájában kifözött, de folyamatason ujra és ujra fözött különféle löttyök… alaplényege szerint a munkások uralkodása magukon)
    — másik formula a globális töke által dominált világrend az általa lefizetett hü (fiel) bürökratákon keresztül (fasizmus)
    — harmadik a Nyilt társadalom eszméje

    Csakhogy ez utóbbi ugyanugy mint a globális elit, „elhivatott” bürökratákra alapozva müködhetne, amely réteg mint tudjuk ugyanugy a korrupció melegágya – tekintettel arra, hogy a saját karrier érdekében elöbb-utóbb minden etikai alap eltörpül (Orwell – 1984)

    Ne keseredj el, van egy negyedik út – amly mint egy TERV idötlen-idök óta készen áll
    ennek része hogy kétezer évvel ezelött a Templom Jeruzsálemben lerombolódott, az izraeliták szétszórattak – de, ennek ellenére most nemrég Izrael mint nemzetállam mégis ujra létrejött

    Ismétlem, szivesen cserélnék gondolatot erröl is – de mivelhogy nem lehet, hallgassd inkább szerettel a nemzet himnuszát, mely ezen a napon született ujjá 74 évvel ezelött

  • kedves Genius loci
    ezt engedd be
    ez a mai világhejzet hajszálpontos leírása Mogyeszt Musszorgszkij
    ajánlom figyelmedbe a negyedik „dalt”

  • ha az előzőt valaki nem értené?
    a negyedik dal: a Hadvezér
    és felléptet a csata végén a kopár dombra és körűlnéz! győztem!!!
    a Győztes Hadvezér a Halál Maga
    és ott tombol és röhög

  • OrsósE
    3.8:49

    Érdekes! Erről a hírről nekem is pont ez a negatív történelmi példa ugrott be…

    A hivatalos hírek például úgy hangzottak, hogy „kárpátaljai vasútállomást bombáztak az oroszok”. Namost, ez a megfogalmazás egy nem részletezett, úgymond’ „bombázás” a laikus hallgató, vagy néző számára egy civil célpont ellen összehengolt, több repülőgéppel végrehajtott légitámadást . s e j t e t , holott ez estben csupán egy – a fegyverszállításokat akadályozó – katonainak minősülő vasúti energia, villany, vagy gáz központot ért egyetlen célzott rakétatámadás volt civil áldozatok nélkül.

    Ez a fajta tájékoztatás az ukrajnai konfliktus óta igen sokszor hanzott, hangzik el, amikor véletlen találat ér civil épületeket, stb., akkor szándékos bombatámadással rémisztik a lakosságot és a külföldi közvéleményt, valamint a fegyverszállítók reményeit. Arról már nem is beszélve, amikor élő pajzsként civileket sőt, gyerekeket tartanak maguk elé…

    A tévés dezinformáció legeklatánsabb példája volt egy horrorisztikus „harckocsi támadás egy civil autó ellen” jól hangzó vádja. Ti. amikor az első napokban Kijevben(!!!) egy mellékutcából derékszögben kihajtó vsz.ukrán(!!!) tankszerű, ám szintén felségjel nélküli – mint anno Kassán azok a repülők is – harci jármű egy mellékutcából, ismeretlen okból brutálmód’, de szó szerint ráhajtott a másik útvonal szélén parkoló személygépkocsira, mint egy kecskebékát szétnyomva azt úgy, hogy a 70 éves vezetőjének az égvilágon mégse esett semmi baja. 😀 A harcok híján mégiscsak közel tartózkodó utcai járókelők(innen a mobil telefonos rögzítés!!!), kiemelvén a „szerencsés” szerencsétlent, ott sopánkodtak a kilapult roncsot körül állva, miközben >a felségjel nélküli tettes< acélszörnyeteg ugyanúgy, ahogy a mellékutcából egyszercsak előtermett, ugyanoly' gyorsasággal majd derékszög irányt fölvéve, a szélesebb útvonalon egyenest száguldva távozott a szerencsétlenség helyszínéről a távoli városi messzeségbe – biztosan valahol az orosz ellen harcolni.

    Az egész rémtörténetnek egyetlen szépséghibája ma is csak az, hogy azokban az első napokban – tehát ama ominózus napon is – orosz tankok Kijevnek mégcsak a környékén sem tartózkodtak. Viszont egyes hírharangok még mindig, a napjainkban is az
    . o r o s z o k . "e gazságára" hívják föl infóéhes és főleg ruszofób nézőik, hallgatóik és olvasó híveik szíves figyelmét…

    Nem akarom mondani, hogy itt a KMH-n is az egyik, immár katonai és műszaki sőt, ki tuddmég miminden szakértővé avanzsált fogadatlan kommentátor kollégánk is, már többször hivatkozott erre a szerencsétlen és furcsa ukrán utcai öngólra, mint jellemző, úgymond'"ruszki" rémtettre…

  • Geyza
    3.1005

    Főkos! Írod, hogy

    „Ezekben az országokban bőven a világpiaci ár felett lehet megkapni a kínai szemetet, mást meg nem engednek be.”

    Az általad szemétnek titulált kínai áru legnagyobb megrendelője és vásárlója az Amerikai Egyesült Államok, ami hát mégiscsak Geyzuka álomországa.

    Megfordult már abban fejecskében, hogy miért van ez így ? Elsősorban a kínai munkaerő árának a világpiaci ár alá szorítása miatt. Ezért az amerikai tőke a negatív állami propaganda ellenére egész ipari üzemeket és gyárakat tart fenn a Kínai Népköztársaságban. Vagyis bérmunkáztat velük. A pénznek, így tőkének sincs szaga, ha eddig nem ismerted volna a közmondást. A tőkés sem hülye! Öcsi!

    Jó lenne, ha a vágyaidat és álmaidat a realitások közé szorítanád, mert így csak buta téveszmék között ringatózol, ami odáig magánügy. Csak azon túl terjeszteni bűncselekmény.

    Kedvenc műhajú USA-elnököd is – többekközt – ezen a szaron csúszott meg, amikor a tőke kitelepülését, a globalizmus alapját próbálta büntető-adókkal megfékezni. Természetesen nem ment neki, hisz a gazdaság fundamentumát, a nagytőkét akarta volna megregulázni, pontosabban az alapérdekében sértegetni.

    A védelmi ipart leszámítva, bizony az úgymond szabad gazdaság alapja a t ő k e szabad áramlása, amiben természetesen a nagytőke az élenjáró tényező. Ebbe pedig bele tartozik az olcsó bérre épülő, olcsó termelés is, amely biztos profitot biztosít a tulajdonosának. Hát kell e ennél több neki(k)? Az, hogy szerinted Kína vackot gyárt, az ott bérmunkáztató vagyis távkizsákmányoló tőkés ezt véleményedet nem osztja, mert nyilván jól el tudja adni azokat a saját piacán.

    A te nacionalizmus körül keringő gyenge, kekeckedő érveid csak a saját eszmevilágod még alaposabb, és további felforgatására alkalmasak, de képtelenek a [politikai] gazdaságtan törvényeinek a megfejtésére. Ne is vacakolj ezzel. Sajnos nem megy ez neked. Maradj a kaptafa – akarom mondani – a forrasztópáka mellett, te „ott vagyol honn”…

    Ez tehát nem érzelmi kérdés, hanem száraz realitás, vagyis érdek, avagy érdekek vitája, ha meg úgy tetszik, hát harca, amelyek a maguk globális ösvényeit tapossák. S ha mégis szubjektív húrokat próbálsz meg pengetni, hát akkor próbálkozz inkább a nemzeti és nemzetközi munkásosztály kizsákmányoltjaival, és nem nacionális alapon foglalkozni…

  • hexadodekaéder
    2022 május 4
    7:01 de.

    Sok benned a duma, de kevés az ész.

  • Gabriel,
    a nemzeti ünnepünk alkalmából betett filmet a Hátikvával,Barbara Streisanddal és Golda Méirrel,nagyon köszönöm.Jó érzés,hogy barátaink is járnak ide.

  • Ja még annyit ennek a kissé féleszű Hexának:

    Aki ma a ruSSki mellett áll ki,
    az a legundorítobb fajtáját preferálja az imperializmusnak.

    Mára már az USA és a többi NATO ország
    igencsak messze került az „imperializmustól”

    A mai, „modern” imperialisták
    sajnos ötágú csillagot viselnek a sapkájukon.

    Pont úgy ellopták ezt az eredetileg humánusnak induló
    jelképet,mint anno Hitler a Savasztikát a finnektől.

    Én mindig azt mondtam itt és most is tartom:
    A baloldali eszméknek megvan a jogosultságuk
    kb 500 év múlva. Addigra talán odáig fejlődik
    a közgondolkodás hogy diktatúra nélkül is megvalósulhatnak.
    (Hacsak a Putyin-féle ötágú-csillagos nácik addig el nem pusztítják az egész Emberiséget.)

    És lám : Épp mostani hír hogy Franciaországban
    kezd összeborulni a ruSSki barát baloldal a
    ruSSki bérenc szélsőjobbal.

    A baromagyú magyar főkomcsi pedig azt találta nyilatkozni hogy idézem:

    „Azért nem fejeződik be a háború Ukrajnában,
    mert az ukránok nem hagyják abba.”

    Azért ennél undorítóbbat is ritkán hall az ember.
    Ennyi telt ki ki a hazai szélsőbal vezérétől.
    (Támogatottságuk ugyan csak 0,3% , de úgytűnik tagságuknak a fele itt csoportosul, kéz a kézben az idelátogató nácikkal)

  • Tetraokadek, a te Sorosod pénzelte anno Lenint és Hitlert is, pont ilyen egyszerűen elmesélhető volt a gazdasági szükségszerűség meg a társadalmi kísérlet, mint ahogy te előadod most.
    Hazátlan, közösségtelen, magányos pióca közutálattal megszórva. Vazallusai is csak a pénzét szeretik.

  • Putyinisták és hungaristák öruljetek:
    A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamasz terrorszervezet tárgyalódelegációja Moszkvába indult, hogy találkozzék orosz külügyminisztériumi vezetőkkel – jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli hírportál.
    https://izraelinfo.com/2022/05/04/hamasz-delegacio-indult-moszkvaba-orosz-vezetokkel-targyalni/?fbclid=IwAR2bFFh0lU_bhdSJFaGDv3xCRtPVkiC80xbLHkZbnp-mZDDRubC16OleQOQ

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2022 május 5
    4:08 de.

    Nekem meg a a nyugati „hadi és humanitárius segély” elhalmozásról ez ugrott be:
    Nem baj hogy nem vettek, nem arattok -pedig sokan számítannak rátok- lényeg hogy harcoljatok az utolsó ukránig, majd mi gondoskodunk róla hogy legalább ti ne haljatok éhen! Szerintem ez a hozzáállás CSAK nagyon pejoratív jelzővel definiálható aljas gazemberség, amihez sajnos a megfelelő vezetők rendelkezésre állnak a kibic és pártfogoltjai oldalán egyaránt!!!És még egy indiszkretén kérdés: a nagyon civilizált nyugat miért nem a szent békét finanszírozza a szent háború helyett?

  • Geyza
    2022 május 5
    9:44 de.

    …”Mára már az USA és a többi NATO ország
    igencsak messze került az “imperializmustól”…”

    hajszál pontos!!! van is annak neve amivé váltak, de nem súgom meg… nincs új a nap alatt

  • SzundiMandi
    2022 május 5
    1:08 du.

    ehehe örül most a Gyuri10 nem kell már útálnia a Hamászt.
    Most hogy díszvendégek lettek a Kremlben : ) ))

  • charlie
    2022 május 5
    10:33 de.

    Ejjnye no.
    De randán írsz.
    Hát illik ez egy „jólnevetl” hitleristához ?… : ) ))

  • Hallom az Ukrán Fegyveres Erők szanaszéjjel [email protected]ák a Kígyósziget ruSSki megszállóit.

    Mind megdögölt a sok szarrházi.

  • Voronyezs
    2022 május 5
    5:16 de.

    Vozsorenyicskojoem Bátyuskovics tovarische.

    Látom te is a
    „Fényes Szellők” gyermeke vagy.
    Mint én. Csak te nem álltál be idejekorán
    a szélárnyékba és így a Szabadszél kifújta a fejedből az észt.

  • gyuri10
    2022 április 27
    8:41 de.

    Sok idétlenséget láttam már töled innen és túl,
    de EZ mindent visz hehehehe

    A magyarok finn-ugorok, az ukránok szlávok.

    Gügyögj tovább ilyen butiságocskákat. Jól áll neked.

  • Orsós Elemér
    2022 május 5
    1:18 du.
    Én is sokat gondolkodom azon, hogy a békét kívánó világ miért fegyvereket ad komoly összegű segély címén – élelmiszer, gyógyszer és helyreállításhoz szükséges építőanyagok helyett – mikor azok kihordási ideje gyakorlatilag nulla idő ? Mi ebben a humanitárius segítség, segély ? És milyenek ezek a fegyverek, mi ellen valók, mennyi ebből a védelemhez szükséges, mennyi a támadó belőlük – és a legérdekesebb kérdés, melyek a már elavult, de még a rendszer miatt nem cserélhető, ami helyett most jöhetnek az újak rendszerbeállítása ? És akkor a döntő kérdés : ez ki(k)nek az érdeke ? Melyik harcoló félé ? És kinek az érdeke, hogy nem a civil lakosság életéhez(túléléséhez) szükséges anyagokat tartalmazzák ezek a segélycsomagok ?