Egyre optimistábbak a magyarok — a HírTV szerint

2022 május 23 9:40 de.82 hozzászólás

Nem szoktunk a Hír TV cikkeire hivatkozni, de most úgy gondoljuk, megkerülhetetlen az a csoda, amit a minap az olvasók elé tártak. A polgári újságírás eme zászlóshajója ugyanis már címében is megdöbbentő állítással kápráztatta el az olvasókat, a rövid, mindössze néhánysoros írás pedig egészen elképesztő tartalmat kínál az erős idegzetű lakosságnak. A cikk címe ugyanis a következő: Javult az emberek anyagi helyzete az első negyedévben.

Maga az írás, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében közzéteszünk, így hangzik: „Javult az emberek anyagi helyzete az első negyedévben. Egy átlagos háztartás jövedelme 414 ezer forintot tett ki – derült ki az egyik hazai pénzintézet felméréséből, amely a 30 és 59 év közöttiek bevonásával készült. Az érintettek 31 százaléka azt mondta, hogy kifejezetten biztonságosnak érzi pénzügyi viszonyait, 17 százalékuk viszont pesszimistán nyilatkozott erről.”

Tehát nem az ujjukból szopták ezt az első látásra meglepőnek, sőt, hihetetlennek tűnő megállapítást, még csak nem is Orbán Viktortól idéztek. Egy hazai pénzintézet felméréséből jutottak erre az első – és második – megközelítésben meglepő következtetésre. Hogy melyik ez a pénzintézet, az a rövid, de annál tartalmasabb cikkből nem derül ki, mint ahogyan az is homályban marad, hogy milyen módszerrel készült a felmérés. Hány embert kérdeztek meg, mit kérdeztek tőlük, és a kapott válaszokat milyen szisztéma szerint dolgozták fel.

Ezek ismerete ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy akár csak mérsékelten komolyan lehessen venni egy kutatást. Mindezek híján kénytelenek vagyunk a Hír TV által levont következtetéssel beérni, miszerint az általunk ismeretlen pénzintézet által, ismeretlen módszerrel végezett felmérés szerint a megkérdezettek 31 százaléka elégedett anyagi helyzetével és csupán 17 százalék nyilatkozott pesszimistán. Szerencsére a Hír TV-nek nem volt gyanús, hogy a két számot összeadva még mindig csak 48 százalékot kaptak, miközben, józan számítások szerint maradna 52 százalék, akikről nem tudunk semmit. Hogy ők nagyon elégedettek az anyagi helyzetükkel, netán nagyon-nagyon, esetleg azt válaszolták, hogy ennél jobban még sohasem éltek, és nem is szeretnének, mert az szerintük már túlzás lenne.

És – nem szívesen gondolunk erre az eshetőségre – lehettek olyanok is az ismeretlen 52 százaléknyi megkérdezett között, akik nemes egyszerűséggel elküldték a kérdezőbiztosokat melegebb éghajlatra, a felmenőiket emlegették, esetleg Orbán Viktort és a Fideszt szidták. Talán egy következő felmérésből, amit majd szintén az egyik hazai pénzintézet végez, az ő véleményüket is megtudjuk az anyagi helyzetükről.

82 hozzászólás

  • Karácsony főpolgármester úr meg 76 százalékosra mérette a pesti rakpart lezárását támogatók számát, amikor az megközelitően 0…

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 május 23
    11:45 de.

    Köszönöm szépen, én azért tudnék egy olyan -már harmadik ciklusát a parlamentből kirobbanthatatlan lébecoló- minisztert mutatni, aki százszor ennyit tudna csicseregni az olajszőkítésről, -mint ez a találgató és rébuszokkal leleplező okoska- ha egy picit megmogyoróznák, de sajna, aki megmogyórózhatná lehet hogy éppen ő gyártotta suba alatt és szintén nagy haszonnal a kénsavat vagy a zárjegyeket a bizniszhez! Naszóval ez pont olyan elérhetetlen naiv vágyálom, mint a 89-től Istenbizonyra agyon igérgetett politikai és gazdasági számonkérés, mert még nem pusztultak ki az egymást zárt térben szemtől-szemben vádoló, de a nyílvánosság előtt a másikat saját érdekből védő benfentes őskövületek!

  • Succubus Lilith

    Peter, hat Hir TV-t nezel es olvasgatod ott a cikkeket?
    Ezert fel kell menjel a toronyszobaba 3 napra es minden nap 3000 mimarxunkat kell elrebegned. 🙂

    De konnyen lehet, hogy ugyesen valogattak a megkerdezetteket, es igy valoban akadt 31%-nyi, akinek jobb most mint korabban.
    Ezek a felmeresek mindig izgalmasak.
    Emlexel ugye hogy aprilis 2-an meg az osszefogas allt gyozelemre?
    Csupan attol fugg hogy ki fizet a felmeresert. 🙂

    .

    Gabriel, nekem az az erzesem az ilyen nagyaranyu sikkasztasok kapcsan, hogy mar eleve megteremtik ra a lehetoseget a derek politikusaink, es aztan ugy harcolnak a korrupcio ellen, hogy biztos elveszitsek azt. Akarcsak a kabitoszerek elleni harc soran.

  • Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok.” – állítólag ezt is a híresen szkeptikus angol miniszterelnök mondta.
    Viszont. A fent idézett adatok valószínűleg nem is hamisak. Hanem: a 30-59 évesekre vonatkoznak – ez meg közismerten az a kor,amikor az ember a legjobb formáját futja: már nem pályakezdő, de még nem is fáradt el. Emellett:a megkérdezettek 31%-a válaszolt elégedetten,ami még egyharmad sincs, nemhogy többség. Miután az eredeti Hír TV-s közleményt nem ismerem, ezt a vonalat elengedem.
    Hanem ez rávilágít egy kérdésre, amiről ritkán esik szó: a kommunikáció kétoldalú játék,amiben a befogadó pont olyan fontos, mint a közlő.
    Az olvasónak (nézőnek,hallgatónak) tudnia kell: amit olvas, az csak a valóság egy szelete, egy nézőpontból.Nem az igazság,pláne nem az IGAZSÁG,amit egyébként sokezer oldalas művekben igyekeznek fülön csípni nálam sokkal okosabbak- és nekik se mindig sikerül.
    A sajtó más műfaj:tájékoztat, nem igazságot oszt. Bár kétségtelen, befolyásolja a befogadót – nem kell ahhoz hazudni, hogy az olvasó azt gondolja egy konkrétumról, amit én akarok. Íráskészség kérdése az egész. Nekem jó az íráskészségem: bármikor tudok azonos tényről elítélő és dicsérő cikket is írni. Nem kell hamisítani – elég, ha az ember csak a mondandóját erősítő érveket említi. Interjút ugyanazzal az emberrel, hogy úgy tűnjön, zseni az illető, de úgy is, hogy imbecillis. Újságíró koromban kaptam is ilyen kétes dicséretet: Magának mindig azt mondják az interjúalanyok, amit hallani akar…
    Bármit gondoljon a befogadó: ez nem hazugság. Ezért tartom fontosnak, hogy tudják rólam: baloldali, szabadelvű vagyok. Független újságíró szerintem egyfajta létezik: a tényektől független. Sunnyogásnak tartom,gyávaságnak. A befogadó dönti el, minek tart, hisz-e nekem. Persze a kommunikátornak ambíciója, hogy elfogadják az érveit. Erre mondom, hogy a kommunikáció kétoldalú játszma,ami egyenjogú felek között zajlik. Bár nem egyenlő felek között, hiszen a hírt, a valóság ábrázolt szeletét a befogadó készen kapja:ismeretei, habitusa döntik el, hová sorolja. Ezért lenne jó, ha már gyermekkorban megtanítanák a srácokat az információk kezelésére. A sok fölösleges ismeret helyett.Pl. jó, ha tudja, hogy az amerikai földrészt a XV.sz. végén „találta meg” Kolombusz (vagy nem ő, csak ő kommunikálta sikeresebben?). De tök felesleges tudni, hogy a termopülei csata keddre vagy szerdára esett-e.
    A lényeg: a sajtóműfaj kétoldalú:pont olyan fontos a befogadó, mint az aktor.

  • Succubus Lilith
    2022 május 24
    1:27 de.

    bingo, a korrupciót átkeresztelték NYSE {az összes többi tőzsde a semmiért aranyat kérni} és lobbying -nak, és törvénybe vannak iktatva… és gyökeret eresztenek a Hongatyák és Honbugyik a Kongjesszusból direktbe a kriptába viszik őket! a headhoncho-t cserélgetik de egyre ügyetlenebbűl {te mint Succubus Lilith nagyon jól tudod mi lett volna ha a Hillary beleül?}

  • Amikett a Hír TV állít,
    (hacsak nem valami bugyuta celeb-gügyögés)
    annak először is a felét kell venni,majd a maradékot
    meg kell szorozni 0,1 .-el ahhoz, hogy megkapjuk híreinek a valóságtartalmát.De nincs vele egyedül:ilyen a többi harsona is

  • SchumackerLady
    2022 május 24
    6:40 de

    Kenytelen vagyok ide betenni ezt a megjegyzést, ha nem nem zavarja tisztelt Censorunkat, mivelhogy lezárult az eredeti topik

    Nincs mit bö lére ereszteni, csak annyit muszáj vagyok szóvátenni, hogy hiába olvastam többször oda-vissza Orsós kollégánk szóvátett bejegyzését, sohol nem találtam benne a Horthy személyét illetö dicsöitést;

    Orsós Elemér
    22.5.17.1:24

    Tehát ha kérhetném tisztelettel, szokjunk már le a másokat alaptalanul meghazudtoló, megrágalmazó bejegyzésekröl
    megha tudom, hogy pedig milyen jó lehetöség ezáltal ujra és ujra villogni
    Na de ne azon okból kifolyólag elvtársak, hogy közben ártatlanul meghurcoljuk embertársunkat …

    Nem kellene már erröl egyszer és mindenkorra leszokni?
    Vagy csak tényleg igy megy? (…el)

    Orsós E. kollégánk többször leirta, hogy Horthyt és rendszerét totálisan elitéli, minden attitüdjével egyetemben
    Bátorkodott felhivni a figyelmet hogy bizony „uralkodását” nem kevés részben köszönhetjük az imperialista vágyaikról egyáltalán nem lemondó antant haramiáknak is.

    VAGY TALÁN EZ AZ IGAZMONDÁS FÁJ?

    Remélem hogy inkább csak az alanti videóban foglaltak jelentik a problémát nálad is – ami gyógyítható – és nem az imperialista vadállatok mindenáron való védelmezése

    https://photos.app.goo.gl/5TrUr8ALjnU5jLyU7

    P.s.
    Köszönöm

  • Orsós Elemér
    2022 május 23
    5:11 du.

    Természetesen igazságod van
    csakhogy másra ne tekintsünk, mint a mára mindenes miniszterré avanzsált egykori közrendörre
    Akire persze tekinthetünk akár ugy is mint sanyaru sorstársa, aki egyszerü munkásfiuból az egykori pártállami rendszer hathatós „támogatásával” küzdötte fel magát mára nemcsak a belügyek, hanem az oktatás és egészségügy nem mindennapi föbiztosává.
    Nem kis karrier ez egy egykori „biztos-elvtárs” számára, aki persze nyilván megfelelö tapasztalatokat szerezhetett az egészségügyben, amikor még a Rákóczi-tér lányait felügyelte.
    Az oktatásügy pedig talán pontosan azért kerülhetett a fókuszába egykori pártállami harcostársunknak, hogy egyelöre „megvédje” az ifjuságot a videón is kihangsulyozott célkitüzésektöl, hogy a felnövekvö generációban is elterjesszék az eme ismereteket
    Merthogy termeszétesen valamennyi, az itt ezeken a hasábokon felmagasztalt egykori pártbeli vezetö elvtársnök és elvtársak nemcsak a tudói, hanem haszonélvezöi is voltak eme dicsö tevékenységnek.
    Mintha nem tudnánk azt sem, hogy a haza jelenlegi nagyasszonya (L. Anikó) volt a legfontosabb kapocs az egykori Horváth belügyér elvtárs és hazánk jelenlegi „kedves vezetöje” között is

    Áskálódhatnánk bizony nagy mélységekbe a szökitési hálózatban – de ki az az „elmebeteg” aki magára akarná hozni a biztos veszedelmet?

    Tehát maradjunk abban, hogy amig eme tekintélyek élnek addig hatalomban is maradnak ama idöszak maffiózói – a pártoldaliság csak az idióta tömegek megtévesztésére szolgálnak, és addig az ifjuság számára nyilván minden a lehetö legtitkosabb
    addig jól jön az egykori ludasbeli mostanság is kicsit hülyiteni a népet, hogy hadd röhögjön mán-na
    Imigyen már ez a fenti videó is több mint amit elvárni lehetne
    Tehát nyeljük be ezt a békát már végre, hogy jó harminc éve az igazi vezetö se nem a hibbant, részeges gyurcsány, se nem a párja, a kapzsi orbán, hanem a PP páros (P.P. és P.S.)
    A haszonélvezök pedig a mindkét éra alatt kinevelt és kitömött milliárdosok (valamennyien a volt egykori felsövezetök uszályai körébe tartozók, vagya leszármazottaik – nem tudom, hogy ez hogy-hogy nem létszik) – a vesztesei pedig az egyszerü egyköri csóró nép – az egykori „uralkodók” (tudod, akik akkor is, meg most is uralkodnak magukon)
    Hogy itt közben rikácsol egy csomó hibbant kappan?
    Ezek azok akik akkor is, meg ma is igyekeztek és igyekeznek a részesei lenni az asztalról lehulló morzsáknak – azért kotkodácsolnak és kukorékolnak
    A nagy igazság, hogy itt irogatók nagyobb részének elég a tudat is, hogy azzal már valakik, mert „tartoznak valahová” valami bandába, de legföképp a balosoknak

    tudod a nagyar nyelv csodálatos értelemmel megáldott
    ami bal az bal; – a balsors, balszerencse, balf… és igy tovább …

  • Succubus Lilith

    Pont arról beszélünk az Elemérrel, hogy ez jóval több mint érzés
    Pont erröl szólt az elmult jó harminc év – és mindaz ami miatt az ország ma is tipikus balkáni állapotokban hever
    Mi tanui vagyunk
    És legföképp hogy ma ujra ott tartunk szellemben, (megosztottságban, gyülöletben) mint valamikor a negyvenes években

  • SchumackerLady

    ˙

    Ez a fotó a világ legaranyosabb ábrája a Mucsay ÖregekNapközije

    ,mint az egykori Fiataldemokraták szövetségesei buszokkal

    Pöstre fölszállított optimista csoportjáról, a sorukra várva.

    Éppen kézcsókra járulnak imádott Führerükhöz, annak is a profán

    Car Melitta nevét viselő klastrombeli cellája előterében… 😀
    ˙

    +1 fuck news:

    Tegnap Orban Rachel hercegnő, Tiborcz nevű fatolvaj

    villanyszerelő férjével a kishercegekkel egyetemben

    visszatértek önkéntes spanyolországi száműzetésükből, melyet

    fél éve még arra az esetre választottak, ha a választásokon

    mégis bukna a büszke Fid-SS Maffia Szövetséggel együtt az ő a

    jóédesapja is…

    A hír egyelőre nem tájékoztat arról, hogy az akkor

    kényszerszállásként választott közelgibraltári, öt csillagos

    szállodájukat megtartották, avagy jópénzért rögtön

    továbbpasszolták e mondjuk ficticio Lorenzo Melysaros családi

    számadó-bojtárjuk kezelésébe…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    VÉGRE!!!

    JOE BIDEN amerikai elnök egy tegnapi tömegmészárlás apropóján

    kérte az amerikai honfitársait, hogy

    IMÁDKOZZANAK A FEGYVERLOBBI ELLEN.

    Egyébként egy fegyveres diák irtotta ki előbb a nagymamáját,

    aztán 19 – azaz tizenkilenc – iskolatársát s végül önmagát.

    Átlagban évente 3000 amerikait irtanak ki az alkotmányukban

    rögzített biztosított szabadság és szabad fegyverviselés

    jegyében az Amerikai Egybesült Államokban. Ez több, mint a két

    évtizedes afganisztáni kudarc 2400 fős yankee katonai-halottai

    száma. 🙁

  • Tisztelhölgyeimésuraim
    22.5.25. 6:39
    Írod, hogy „végre”, tudniillik egy elnök aki végre megtette:

    Melleleg Eisenhower már 1961-ben is megtette, amikor a
    a Katonai-Gazdasági-Komplexumot veszélyes kinövésként jellemezte az amerikai gazdaság és demokrácia testén.

    Másfelől Biden most már k ö n n y e b b e n . b e s z é l, amikor éppen az ő hangos NATO propagandájának köszönhetően a Kongresszuson sikerült átvernie többek között ezt a 40 millió dolláros ukrajnai fegyverszállítást, ami jelentősen csökkenti a felhalmozott hatalmas fegyverarzenáljuk gazdaságilag már-már kóros méreteit.

    A fegyver eladás őnáluk oly nélkülözhetetlen és . v á l s á g – m e g e l ő z ő . elem, mint az ó-és a középkori orvoslásban az érvágás módszere. Bár a beteg számára nagy veszteség, ellenben ha túléli, akkor állítólag megkönnyebbül sőt, feltáplálással akár még fel is épülhet… 😀

  • Lilith

    Ki az a „Péter” ?

  • DonGolo
    2022 május 25
    7:15 de.

    Milliárd barátom.
    Nem 40 millió hanem 40 MILIÁRD…szerencsére.
    Valakinek vagy valakiknek csak meg kell védenie a civilizációt
    a vadkeleti hordáktól, nem ? És hát sajnos az pénzbe kerül.
    Mondjuk..neked semmi közöd azokhoz a pénzekhez.
    Nem neked fog fájni,de nem is a többi
    szélsőballernek.Ti megkapjátok az
    apanázst a KREML-től.

  • SchumackerLady

    Gabriel
    24.5:09

    Sajnálom, hogy olvasáshoz szükséges szemüvegét otthon hagyta, mert tudni-és olvasni illik, hogy Elemér barátunk nekem válaszolva(!) V.hó.17.1:24 alatt kelt elvi karcolatában többekközt azt vettette papírra, hogy idézem;

    „Sokkal szemléletesebb lett volna, ha Hortthy Ferencz Jóskához való viszonyát Josef Svejkéhez hasonlítod, mert ugyanolyan puccer volt [ti.Horthy], csak kissé nagyobb rendfokozatban…”

    Tulképp ezt a vicces megközelítést én még el is fogadnám, ha Horthy sorhajókapitányi és Svejk sorkatonai (baka) rendfokozata között csupán egy nüansznyi különbség lett vóna. És akkor még nem is mértük össze a kettejük katonai (szolgálati) beosztása között a szabályzatban húzódó szigorúan éles különbséget a felelősség kérdésében… 😀

    Még azt a poént is vettem volna – mert megértettem – Elemér megjegyzéséből, hogy ő Svejk puccer és Lukás fhgy. közötti függelmi különbséget vetette egybe Horthy, a vezérkari(!) szárnysegéd és a császár égi rangja közti különbséggel, ami amúgy még értelmetlen egybevetés.

    Na de mit is akart ezzel a nonszensszel a mi Elemérünk mondani? Egyértelmű, hogy arra próbált kilyukadni viccesen, hogy Horthy sorhajókapitány(!)- mely rang a szárazföldön már egyenlő az ezredesi ranggal – tulképpen’ egy kis döntésképtelen beosztott senki volt, mint bármely sorkatona – ergo ártatlan ő, mint egy ma született tisztiszolga… Tehát nem is felelős az általa történtekért. Ez a fajta elbagatellizáló hozzáállás a történelmi valósághoz, ma nem is egy egyedülálló jelenség.

    Ez pedig azért lássuk hát be, még viccnek is rossz akkor ha végignézzük a vitéz nagybányai Fővezér koromsötét életrajzát.

    Megj.:
    Orsós Elemér nekem fent jelzett kommentje, eredetileg a részemről 1 Warriornak címzett kommentárra, korrekt keretek között adott és valóban elgondolkodtató olvasói reakció volt…
    Hozzátéve, hogy Elemér a legmeggyőzhetőbb és humorértő olvtárs.

    Ps:
    Örültem a szerencsének

  • Orsós Elemér

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 május 25
    6:39 de.

    Vajon az egyszeri amerikai munkanélküli örül-e annak hogy, azt a 40 milliárdocskát – ami az adójukból, zöldhasú papirnyomtatásból vagy csak virtuállis nullák hozzágépeléséből keletkezett- nem közöttük osztják szét, hanem az ukrán -munka helyett háborúra és amerikai demokráciára kényszerített- még náluk is egyszeribb bakák újrafegyverzésére szánják, különös tekintettel arra a sajnálatos malőrre hogy, megérkezés után még mustra és leltár előtt a gondos ruszkik ráteszik az ártó kezüket? 😀 Vagy peniglen nem is tudnak róla, mert semmi közük hozzá? 😀

  • Orsós Elemér

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 május 25
    6:39 de.

    Nekem az a gyanúm, hogy nem a lakosságot eddig is -alkotmányuk szerint- jogos önvédelemre felfegyverző lobby a hunyó ezekért, hanem a fősodor által potenciális, tehát fanatizálható igénytelen dömpingvásárlóvá eröltetett elhülyítés, legfőképpen minden magasztos -tehát visszatartó- erénytől való eltávolítás! És úgy látszik egyre alkalmasabbak erre, pedig ha észrevennék hogy, a globális lobbyjuk százszor annyit költ internacionalista demokrácia exportokra, amit megakadályozhatnának, akkor el sem tudnák képzelni mennyi maradna a zsebükben! :D!

  • Orsós Elemér

    Kedves Gábriel, hálásan köszönöm hogy beidézted nekem ezt a fergeteges humorú Szupernagyit, aki még a Nejemen is túltesz, pedig Ő már 46 éve viseli el a hülyeségeimet! 😀

    https://photos.app.goo.gl/5TrUr8ALjnU5jLyU7

  • Succubus Lilith

    Rodeo11 2022 május 24 9:40 de.

    ” … te mint Succubus Lilith nagyon jól tudod mi lett volna ha a Hillary beleül? …”

    Mar most nem emlexem a Hillary csemetejenek nevere… talan Cselszi, vagy valami ilyemi… Mondjuk Cselszi.

    Ha Hillary ult volna bele, akkor most nem a StusziVadasz komputerjevel, kinai ribancaival es a kabitoszer-problemajaval foglalkoznanak az amerikaiak, hanem a Cselszi cselszoveseivel. 🙂

    Te tudod hogy hany dollarka lapul a Kanadaban bejegyzett Clinton Foundation pincejenek melyen? 🙂
    Es ebbol hany dollarrol szamol be Geyza kedvenc mediaja?

    .
    SchumackerLady 2022 május 25 3:36 de.

    Nehez megmondani miert lovik az amerikai diakok egymast, foleg, hogy mindegyiknek lehet mas es mas oka, de asszem van nehany nyilvanvalo magyarazat:
    Nincs mit tanulniuk, unatkoznak, es a social mediakon sertegetik egymast rosszabb stilusban, mint ahogy azt a Geyza teszi itt.
    Emellett egyre vadabb videlyo lyatekokkal irtanak ki mindenkit, akit a jatek kozben ki kell irtani.
    Osztan harmadiknak ott van a kabitoszer.
    A ket elso gyerekem meg Magyarorszagon szuletett, de az idosebb is csak 4 eves volt amikor idejottunk, tehat itt jart csak iskolaba. Ok meseltek, hogy meg csak 6 eveskek voltak amikor nagyobb gyerekek mar felajanlottak nekik a marihonalja nevu csodaszert – amirol aztan persze lehet kesobb „upgrade-ezni”.
    Ez tobb mint 30 eve volt, es Kanadaban, nem az USA-ban.

    A tobbit el lehet kepzelni.

  • SchumackerLady

    Orsós Elemér
    22.5.24.11:31

    Köszönöm! Vicces!

    Tárgy: Horthy és Princip emberi értékeinek egybevetése.

    „…egy karrierista tizenhétszilvafást, nem lehet egy köztörvényes, felbérelt, fanatizált anarchistával összevetni!…” írod belenyugvó szkepticizmussal.

    Ez attól függ, hogy adott személy az érdekeit miképpen tálalja. Példának okáért a középnemsség, tod’,az a 17szilvás ))) 😀 ((( ugyanúgy hivatkozik „az Ő nemzetére”, az Ő abbóóó gyökeredző őseredetére és az onnét származtatott állítólagosan az Ő ősi földjében rejlő vérségi felhatalmazására, miközben egy egyébként szintén fanatikus, nacionalista anarchista lázadó pedig legföllebb a maga őserejére hivatkozhat, hisz mása nincs is neki…

    A különbség a kettejük [H.M. és G.P.] etikai átfedettsége között csupán annyi, hogy míg az egyik egész hadseregek arzenálja fölött rendelkezik, vagyis azzal gyilkol, méghozzá tömegeket, addig a kis kaliberű hazafi Gavrilo max’egy pisztoly kapacitásával bír s műveli ugyanazt egyetlen – rabló és hódító – trónörökös ellenében…

    Tehát a különbség közöttük mindössze a kacagányos, pitykegombos díszmagyar és a polgári – esteleg rongyos – öltözékben mérhető, tehát: differencia közöttük általános emberi léptékkel mérve egyetlen nagy . s e m m i… 😀

    Uszó.:
    Ellentmondást vélnék fölfedezni még a „felbérelt és fanatizált”
    jelzők között is. Hisz’ha valaki fanatizált, azt már fölösleges lenne még fölbérelni is.
    – „Megteszi amit tennie kell” az anélkül is…
    Lásd Búvár Kund és a német dunai hajók elsüllyesztésének lelkesítő legendáját: mely anarchizmust is a színtiszta hazaszeretet művének tanultunk, mely mentalitás is végsősoron egyfajta fanatikus anarchizmust feltételez…
    Ne vegyük hát el ezt a nem is kis etikai pluszt még a szerb Gavrilo Principtől se… 🙂

    Még annyi – valahol azt olvastam – hogy még a merényletet megelőző időszakban a Pricip-féle szerb nacionalista mozgalom tagjai, a korabeli K.u.K./ m a g y a r . „titkosrendőrség” által , m a g y a r . t e r ü l e t e k e n . kaptak „gerilla” k i k é p z é s t.

    Üdvölettel
    Schumacker
    ˙

    .

    Ui.
    Princip köztörvényes mivoltáról,kaphatnék némi felviágosítást?

  • SchumackerLady

    Utó-Elemér

    Joseph Svejk (regényalak) és Gavrilo Princip között a különbség csak eszközeikben rejlik.
    Míg a csehkatona tulképp’ bölcs népi [polgári] tisztánlátására, addig a szerbhazafi már csak a maroklőfegyverére támaszkodhatik.

    Végülis a két kisember körülményeiből, részleteik különbözőségéből adódó „geniusz loci” a történelmi és emberi érdekeik elvi azonosságában gyökerezik.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”

    Ma reggel hallom az Info-rádió című, amúgy kormányfórum hullámhosszán, hogy a tegnapi texasi mini-genocidiumot 10 nappal már megelőzte egy másik. Egy bevásár-LŐ-központban, ahol akkor 10 ártatlan hétköznapi amerikai polgárt sikerült egy – a fegyverszabadságot a FEGYVERLOBBI ideológiája szerint értelmező – másik polgárnak sikeresen puskavégre kapnia.

    Ő is úgy érezte, mint az a tegnapi két-fegyverrel egyszerre lövöldöző másik „Svarzenegger”,hogy akik őtet az Ő istenadta szabadságában korlátozzák, azokat nekije alkotmányos jogában áll azokat likvidálni. …És ha ő úgy érzi, hogy ez magvalósult, akkor Ő Az Államok jogán ítélkezhet is felettük…

    Nemcsak a FEGYVERLOBBi, de minden második film is valahol ezt sugalmazza, inkább diktálja egy műveletlen, vagy félművelt jenki tömeg tudatába.

    KÁR, hogy ez a szellem kisugárzik az amerikai külpolitika és polgári öntudat mezsgyéjére is.

  • miután a vészhejzet törvény életbe lép, van remény! nem kell követni azokat akik önként mennek a halálba mint ahogy azt Madách írta!!! menjenek egyedűl de legalábbis nélkülünk {itt nagy tiráda káromkodás lenne}
    most zárták le 80 km re délre Uvalde -től egy kis város iskoláit mert kaptak fülest: fusson ki merre lát mert szeretik ám egymást, tisztán látszik

  • Orsós Elemér

    „Na de mit is akart ezzel a nonszensszel a mi Elemérünk mondani? Egyértelmű, hogy arra próbált kilyukadni viccesen, hogy Horthy sorhajókapitány(!)- mely rang a szárazföldön már egyenlő az ezredesi ranggal – tulképpen’ egy kis döntésképtelen beosztott senki volt, mint bármely sorkatona – ergo ártatlan ő, mint egy ma született tisztiszolga… Tehát nem is felelős az általa történtekért.”

    Eszküzé moá, én ilyet még tudat alatt sem követtem el! 😀 És ha hiszed, ha nem, természetesen nem gondoltam Horthy bárminemű felmentésére, de még nála is nagyobb gazembernek tartom aki az ő -még hülyének is látható- kurvára nem kollektiv ambicióit saját érdekében -ügyesen álcázva- meglovagolta és hasznot húzott belőle, mert ha teszemazt Musztafa Kemal harcias, hazafias önérzetével lett volna megáldva lovastengerészünk, akkor vagy kevesebbet veszítünk -igaz még 4 évig a törökökhöz hasonlóan mundérban büdösödve- vagy még a parlament közelébe sem jutott volna és egyszilvafás utódai most eus parlagoltatási támogatásért esedeznének! 😀 Nopersze ez is csak okoskodó fikció, mert Európa beteg embere sokkal nagyobb tényező volt akkoriban mint a Monarchia kiszolgáltatott és a Habsburgok XIX. századi veszteségeit bután nem kihasználó, hanem megalkuvón kiegyező hátországa! 😀

  • SchumackerLady
    2022 május 25
    11:22 de.

    Mindössze azért nem reagáltam ottani, nekem címzett kommentedre, mert Horthy Miklós megítélése napjainkban is komoly vita tárgya.

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2022 május 26
    4:30 de.

    No jó egyezünk meg abban, hogy ha nincs egy -szerintem marhára nem spontán- G.P. vagy bárki hasonló, akkor is előbb-utóbb lett volna hozzá hasonló bérgyilkos vagy más rafinált casus belli, mert ez a világháborúra -valójában világ újrafelosztásra- késztetés már legalább 30 éve a levegőben lógott, ugyanis nem minden gyarmatosító volt teljesen megelégedve a vonalzóval húzott határaival, ezért ők szívesen korrigálták volna a másik impériumának mezsgyéit és érdekszféráit! És persze kit lehetett a legkönnyebben provokálni, hát persze hogy, a vaskalapos Ferenc Jóskát, ha pedig nem ilyen kiszámíthatóan reagál, arra is biztos hogy, be volt tervezve még egy pár kegyetlen „huncutság” hogy ráharapjon, pedig nem is neki volt a legnagyobb szüksége egy globális „rendezésre”!

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2022 május 26
    4:30 de.

    Ja és azt már nem is merem célozgatni, hogy 1 évvel a világháború kitörése előtt alakult meg a nagy karriert befutott világvaluta magánbankja, mely azóta az összes lokális és globális háborúk legnagyobb nyertese!

  • Géza
    9:33

    KÖSZÖNÖM,hogy megerősítettél álláspontomban, hisz annál inkább helytálló. Mert 40-m i l l i á r d . értékű fegyver az sem gyerekjáték, hanem egy óriási, kegyetlen és pusztító . e r ő.
    Vagyis a díszletfalon csüngő puska…

    Irtó kicsinyes ürge vagy te,ha tényleg azt hiszed,hogy engem az
    amerikaiak,vagy a bárkik -jobb híján – szemétre hajigált pénze izgatna. Egyáltalán nem, ezt oldják meg ők…

    Engem csak az irritál, amikor már eleve olyasmiket gyártanak ennél jobbra hivatott iparmágnások – persze állami raktárra – mely javak [ha „javak” ezek egyáltalán ))) 😀 (((] tartása csak úgy és akkor gazdaságos, ha azt mindjárt el is pusztítják, avagy mihamarabb önmaguktól avulnak, avultatják el azokat – rohasztják rá a raktárra.

    Mindeme mesterséges igénykeltés . f o l y a m a t á b a n . még és még-újabb immobilia igényre nyílik majd még szélesebb lehetőség a fegyverkezési őrület piac-és harcterein bel, és külpiacon egyaránt a saját farkába harapó csörgőkígyó vergődésére emlékeztetve.

    Ezek az ún. „védelmi termékek” márcsak így amortizálódnak,ha nem is a gyártó, de csakis az erre a célra létrehozott, vagy így kialakított, deficit lekönyvelő állam kockázatára. Az pedig vagy képes egy erre hivatott háborút előhívni a külpolitika színpadáról, vagy hagyja ott rohadni azt 40 milliárdot a fegyvertárban. Ebben az esetben mégis a háború a nyerő megoldás, így a kockázatot már egy akárhol kiprovokált – akár helyi – háború lakossága lesz a kockázatviselő fél, és
    a kockázatviselés civil polgárokra már át is lett ruházva…

    Géza! Hát persze, te a saját gondolkodásmódod csapdájában vergődsz, annak a (kis)iparosnak a szűk hálójában, aki egy rendelésért bármit és bárkit hajlandó feláldozni – még a korábbi elveit is… Mert „ki mint él, úgy ítél”…

    UI:
    Géza már mondottam volt: a kapitalizmus ilyen – legyen az washingtoni, v.moszkvai – csak egy isten hajtja; a profit…
    Annak pedig kedvenc édes gyermeke a militarizmus. Lásd:fentebb.
    A többi ebből látható elem márcsak fényezés, a felszín. Hát ne azt vakargasd folyton! 🙂

  • UTÓSZÓ
    Gézának

    „szemétre hajigált pénze” helyesen: szemétre hajigált >adópénze<.

  • Orsós Elemér
    2022 május 26
    5:11 du.
    Elemér, mókás a „vitátok”… a mai hekyzet alapján a kép kiteljesedett {imígyen múlt idő}
    a fagyi visszanyalt!
    bele-bele kukkantva a déli szomszéd teve csatornáinak híranyagába az derül ki, hogy kénytelenek saját magukkal foglalkozni, mert ha nem „fedidfedoda” a ketyere már nagyon zötyög egyik kátyúból a másikba… tréfás napok vannak errefelé

  • Orsós Elemér

    HEHEHE! 😀 Ehhez sem szoktunk, hogy a baloldalon már csak az őskövületekben találni józanságot, önérzetet és aggódó hazaszeretetet! (Nem véletlenül hagyták ki Őket a „rendszerváltásból”!)

    https://munkaspart.hu/mi-ti/6842-thurmer-eleg-az-ukran-mocsarbol

    Előre szólok: olyan kifogást nem fogadok el hogy, már a valódi kommcsik is Orbán szekerét taszigálják, mert az hamis vád lenne, én inkább a fent említett, tárgyilagosságból eredő szimpatikus jelzőkre tippelnék, amit a parlamentben regnáló összes oldal is erősebben szívügyének érezhetne, ne csak azt hogy, a husosfazék mindig legyen tele!

  • Orsós Elemér
    2022 május 27
    11:28 de.

    nem kell elhinned! de Thürmer ezzel nincs egyedül, és itt tőlem délre mindkét párt hasonló módon nyilatkozik annak kapcsán, hogy gyermekeik éheznek mialatt „ezek” ott pazarolják az utolsó fillért is amit adakoznak nekik azért, hogy…?
    na miért is?
    és a fősodor is csökkentette a róluk szóló akármiket

  • SchumackerLady

    Orsós Elemér
    22.05.26.4:04

    Szerinted „marhára nem spontán G.P.,vagy bárki hasonló, akkor is előbb-utóbb lett volna hozzá hasonló bérgyilkos”. Ördögöd van. Csak a sorrend vold fordított: 😀 Ugyanis Gavrilo Princip a „szerencse fiaként” kaphatta golyóvégre ezt a nagyvadat…

    Tudniillik – s ha jól emlékszem olvasmányaimra – a főherceg kocsiját egy sarokkal odébb és bár sikertelenül, de korábban már megtámadta egy másik – úgy látszik pechesebb – terrorista…

    Erre a sofőr az ellenkező irányba fordította a kocsit, és nagy gázzal indított, ám rájőve [szóltak neki], hogy az az irány hibás, a következő sarkon hirtelen fékezett. S mitadisten, ott meg éppen ez a Gávriló-gyerek lebzselt, zsebében egy élesre állított stukerral, amit előkapva többször is tüzelt az előkelő párra…

    A többi pont úgy ahogy mondod. 🙂

    UI

    Azért most érdemes újra utána nézni a 05.26.4:30-as kommentemben említett a magyar titkosszolgálatnak a merényletet megelőző, „gerilla” kiképzési szerepének is…

  • Orsós Elemér
    2022 május 27
    11:28 de.

    Itten böszmeségeket hordasz össze.
    A szélsőjobb és a szélsőbal mindig is egymást segítette.
    Diktatúrapárti mindkettő akárcsak te.
    Régebben azért több eszed volt . : ) ))

  • DonGolo
    2022 május 27
    10:17 de.

    Jó hogy írtál „utószót” hozzám,
    mert egyébként nem vettelek volna észre.
    De ugye azzé nincsen harag bátyuskovicska ?

  • Bírom mikor a szélsőballerek
    aggódnak az amerikai adófizetők pénzéért.
    A magyar adófizetők pénzéért bezzeg nem aggódnak.

  • Voronyezs
    2022 május 26
    5:26 de.

    Világosan megmondták a háború első hetébe, hogy a KREML „alvó” ügynökei aktivizálódni fognak és várható lesz rengeteg terror csalakmény, szerte a Világban.

    És lőn…

    A ruSSki titkoszolgálat a NET-es közösségi médiákban keresi az labilis lelki alkatú fiatalokat, akiket aztán azok a rohadékok pszihológiai módszerekkel bármire rá tudnak venni.
    Meg merném kockáztatni hogy még a katonai lőfegyverhez való jutásban is segédkeztek.

    A putyini Titkosszogálat BÁRMI aljasságra képes, amivel bánatot, könnyeket és szenvedést okozhatnak azoknak akik még nem is hallottak róluk.

  • Friss hír az N-24-ről:

    Az Ukrán Védelmi Minisztérium szerint beérkeztek Dániából a „Harpoon” hadihajó ellenes rakéták.És az USA-ból az első Howitzerek*.

    Viszont tegnapelőtti hír hogy a Kreml nevű soktornyos giccses kastély ura „jótékonyságot” gyakorolt:
    „Megengedi” hogy az Ukrajnában ragadt 20 millió tonna búzát elszállítsák hajókon cserébe azért, ha a Nyugat feloldja a szankciókat.

    Mikor ezt olvastam egyből tudtam hogy Putyin kicsit összekakikálhatta magát, a háborús bűnöket elkövető hadiflottájának a várható elpusztítása miatt.

    Arra „játszhatott” hogy ezzel megmenti a hadihajóit, jó ember hírébe kerülhet a Nagyvilágban és zavart kelthet a Nyugati Szövetségben.

    De ez csak feltételezés volt részemről.

    És most itt a bizonyosság hogy jól láttam a dolgot :
    Megérkeztek a hajógyilkos rakéták : ) ))
    Ukrajna val’szeg blokádtörésre fogja őket használni.
    Nemzetközi vizeken (értsd NATO vizeken) meg már biztonságban lesznek a szállítmányok.

    Ezeket a Harpoonokat még Boris Johnson ígérte meg Zelenszkijnek pár hete, de gondolom eddig tartott a kezelők kiképzése valahol Angliában. Vagy kitudja hol.

    *Howitzer: nagykaliberű távolsági önjáró tarackágyú. Akár 50 kilométerre is halálosan pontos és hatékony.

    Háát..kérem..ez a rohadék Katonai Ipari Komlpexus izé..már megint szegény ártatlan jóorosz emberek vérét fogják velük ontani.
    Csakhogy az USA iparának urai jól járjanak…
    amint a helyi álságosan szemforgató és undorítóan kétszínű sélsőballerek szokták itt magukközt mondogatni.

  • Geyza
    2022 május 25
    9:33 de.
    ezt csak neked meg aki????

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 május 24 8:39 du.

    ” És legföképp hogy ma ujra ott tartunk szellemben, (megosztottságban, gyülöletben) mint valamikor a negyvenes években ”

    Igazad vagyon mint szinte minden masban is.
    De figyelembe illik venni, hogy ez a megosztas es gyulolet mestersegesen generalt, es a legtobb ember csak szeretne bekeben es joletben elni mindenfele izmusok nelkul.

    .
    DonGolo 2022 május 25 9:33 de.

    „” Ki az a “Péter” ? „”

    A cikk iroja.

    .
    Geyza 2022 május 25 9:33 de.

    ” Mondjuk..neked semmi közöd azokhoz a pénzekhez.
    Nem neked fog fájni, ”

    Ebben erosen tevedsz. A jelenlegi elvtarsaid pont Europaval fogjak megfizettetni ezt.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2022 május 25 1:33 du.

    ” Vagy peniglen nem is tudnak róla, mert semmi közük hozzá? 😀 ”

    Tudja a tobbseguk, csak nem tehet ellene semmit.

    .
    SchumackerLady 2022 május 26 4:30 de.

    ” Tehát a különbség közöttük mindössze a kacagányos, pitykegombos díszmagyar és a polgári – esteleg rongyos – öltözékben mérhető, tehát: differencia közöttük általános emberi léptékkel mérve egyetlen nagy . s e m m i… 😀 ”

    Ne is haradugj, de ez azert mar tullep a tulzas hatarain.
    Gyakorlatilag az anarchizmust partolod, ahol barki barkit megolhet barmikor.

    Nem akarom vedeni a Monarchiat, de talan abban megegyezhetunk, hogy barmilyen rendszerben is elunk rendnek es biztonsagnak illik lennie.

    A masik aprosag, hogy a Monarchia akkor mar egy halodo nagyhatalomnak szamitott, amit mas nagyhatalmak akartak beasni a sirba. Szerinted a Monarchianak nem volt joga az onvedelemre, meg ha az mocskos modszerek bevetesere is kenyszeritette ot?

  • SchumackerLady

    Analfabéta
    észkombájn
    :Geyzakoff
    05.28.2:39

    Te szegény élő Harley és etanol-bontó! Csak neked vannak „i z é komplexusaid”, neked eszerint sehogy nem gyün elő az eredeti szó s így lett bälülle komplexus.

    Ugyanis a KATONAI GAZDASÁGI KOMPLEXUM-ot mint gazdasági, ettől politikai alapfogalmat először nem a baloldal, vagy a kommunisták, hanem Dwight D. E i s e n h o w e r . az USA legendás tábornok-elnöke nevezte méltó nevén, miután több évtizedes hadvezetési, majd elnöki szolgálat rögös gyakorlata alapján . f e l i s m e r t e . annak objektív, elkerülhetetlen létét és törvényszerű és önjáró működését – mint egy GÓLEMET…

    A kikerülhetetlen hatalom az Amerikai Egyesült Államok
    gazdasági –> politikai és –> hétköznapi életében, kimondva ezzel azt is, hogy a kapitalizmus, egy kvázi önpusztító mód’, végsősoron k é p t e l e n a rendszereit gyilkos eszközök létrehozása nélkül f e n n t a r t a n i.
    [Ld. még: fenntarthatóság 😀 ]

    Ez a történelmi felismerés, mint az már be is bizonyosodott nem egyedül az USA, de gyakorlatilag az összes tőkés gazdasági rendszerre berendezkedett állami struktúrát jellemzi hisz
    a .c i k l i k u s . g a z d a s á g i . válságok egyetlen .
    e l k e r ü l é s i . módja a .b e é p í t e t t. és szervezett f ö l ö s l e g g y á r t á s , melynek az egyik fő, és nélkülözhetetlen kelléke még a nemzeti létszámfölöslegből fenn-és eltartott, úgymond nemzeti hadsereg, amely nemcsak háborúban, de „békés” szakaszban is megteremti a fegyvergyártás fiktív okait [Pl.hidegháború] amiket többekközt az ő nagyon is rosszhírű titkosszolgálatai tagjai számára azok szolgálati szabályzatai is előírnak.

    A Hadipari-gazdasági- KOMPLEXUM egyik látszólag melléküzemága a polgári fegyver-ellátás propagálása és megszervezése, melynek keretében tíz körömmel – látszólag polgári, civil szervezeteken keresztül – védik a KOMPLEXUM legapróbb milliárdos érdekeit is, melynek során a két legutóbbi tömeggyilkosság (30-35 USA állapolgár gyermek-és pedagógus áldozat) nyomán a „civil” a merikai fegyvrszövetség aNatinal Riffle Assotiation ))) 😀 ((( messzemenőkig elzárkózott az Elnök által javasolt fegyvertartási korlátozások elől sőt. Mert ugyebár ilyen egy NEMZETI ügy.

    Mint a civil militaristák állítják; hogy az iskolákat kell több fegyverrel és fegyveressel(!) ellátni, de nem a polgár polgár elleni . g y i l k o l á s . alkotmányos és demokratikus jogát csorbítani.

    Ez már tipikus tőkés hozzáállás, amit Geysa is nyugodtan nevezhet komplexusnak a komplexum helyett… Gratula’

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2022 május 26 5:26 de.

    ” Nemcsak a FEGYVERLOBBi, de minden második film is valahol ezt sugalmazza, inkább diktálja egy műveletlen, vagy félművelt jenki tömeg tudatába. ”

    Ritkan ertek veled egyet, de ez az egyik ilyen alkalom.
    Sajnos az a helyzet az USA-ban, hogy nem a fegyerek olnek, hanem az utobbi 6 evtized liberalisnak hazudott agymosasa.

    .
    Orsós Elemér 2022 május 26 11:10 de.

    ” … mert ha teszemazt Musztafa Kemal harcias, hazafias önérzetével lett volna megáldva lovastengerészünk, akkor vagy kevesebbet veszítünk … ”

    Van benne valami. De figyelembe kell venni azt is, hogy az Ataturk csak azert tudott olyan harcias lenni, mert Trockij elvtars adott neki fegyvereket. Ugyanakkor Horthynak senki sem adott volna.

  • BrunszvikTeri

    Orsós E.
    27.11:58

    SZÓL A KAKAS MÁR

    Tudom, n e m . te írtad ezt a blog-levelet a nagykövet asszonynak, de Stoffan és Vidnyánszki . p o f á t l a n s á g a . mégis felháborít annyiban, hogy ők valymi keresztényi, meg afféle magyar erkölcsiségről – na meg rege ízű magyar szenvedésről – papolnak, amikor ott, vagy arra a helyre utalva, ahonnan úgybizony A MAGYAROK(!) deportáltak 40-50˙000 embert (gyereket,öreget,asszonyt és beteget) magyar (MÁV) marhavagonokból összeállított, magyar (MÁV) mozdonnyal vontatott, magyar (Ludovikás és Jutasi) csendőr, rendőr és katonai, valamint oly szerényen, szorgos keresztény polgári személyzet által vezetett és őrzött vasúti szerelvényeken igyenöst auschwitzi célállomással megjelölve…

    SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!! Ez a történés.

    – Na persze nem munkára vagoníroztak a magyar testvérek , mert a gyerekeket és az öregeket akkor nem vitték volna. Kinek kellenek munkára arra alaklmatlanok?

    Tehát mindenki, főleg az a szenvedő kárpátaljai Vidnyénszky és Kulcsár nevű mártír-szomszéd népség is, de mennyire és nagyon is tudták, hogy hová és mire hurcolják azokat a szerencsétlen civil tízezreket onnan Kárpátaljáról.

    Ugyanez történt az ún. Kamenyec és Pdolszki – magyarul Kőrösmezei – röptiben összekapott húszezres sokasággal is, de már 3 évvel korábban, ami Kárpátalja ártatlan lakosságát akkor, egyelőre csak „mindössze” 3-4-ezer fővel érinthette, illetve csonkíthatta meg..

    Megjegyezném még, ha Kárpátalja a Müncheni Döntés értelmében Horthyval együtt úgymond’ oda nem „tér haza”, akkor ezt a hatalmas, Puskas-stadionnyi sokaságot A MAGYAROK nem hajítják a Gyehenna-tüzére s a zsidó kultúra mégtovább gazdagítaná a magyar kultúrát…

  • SchumackerLady

    Orsós Elemér
    22.05.26.5:11

    Elemér kérlek, sajnos nem értem ezt a bankos összefüggést:

    Melyik bank?
    Melyik valuta?
    Mely összefüggése?

    Előre is köszönöm… 🙂

  • SchumackerLady

    Geyza

    Állandóan ezzel az igen gyenge „baller” támaszkodóblöffel próbálsz övön aluli ütést bevinni a veled ellentétben és elvből kitartó baloldali olvasótársaknak, azt gondolván, hogy azok majd megijednek az ilyen általad gúnynak szánt érv-gyenge csípésektől.

    Pedig aztán, mely metamorfózison te csak itt, a KMH-n eltöltött éveid során átestél – szemben a fényes pillangókkal – éppenséggel egy normális folyamat helyett te fokozatosan alakultál vissza lepkéből bábbá, majd abból váltál egy jobbos hernyóvá, mely inverz jelenség ennélfogva egy természeti csoda is lehetne, ha normális volna.

    De mi adta neked ehhez transzformációdhoz az energiát a te korábbi énedből személyes és jellembeli átlényegülésedhez? Nagy valószínűséggel valami rajongó lekötelezettséged a tőke – nálad megfigyelhetően, különösen az amerikai tőke – irányában?

    Azon túl, hogy valamikor kisiparosként dolgoztál valamit nekik és jól fizethettek neked,az utóbbi idők a politikai helyzetében várható változások és ennek köszönhető üzleti megrendelések reményében az egykori szovjet-szolgálatodból, előbb lassan átvedlettél egy, a másik oldalt most már ideológiai szolgálatokkal kiszolgáló alázatos bábbá, aki szívest és örömest tesz eleget bárminek, amiben a megrendelő örömét, vagy számítását lelheti.

    Ezt a bebábozódást, valahogy úgy sunnyogtad el, hogy a korábbi, akkor még általad is védett baloldali nézeteidet egy igazi talponálló kocsmafilozófushoz méltón, szépen átkozmetikázva önmagadat, csak lassan burkolództál be abba a piros csíkos és sokcsillagos állami lobogó-anyagba, s mára már teljesen átlényegültél azzá, amit azok ott tőled – ki tudja minek a fejében – elvárnak. S, ha ez a csúszás-mászás pénzért történik, még talán meg is bocsájtható lehet, ha tényleg rászorulsz a jattjukra… Azonban, ha ezt a 180°-os átállást – édesapád elveinek elhagyásával együtt – mégis ideológiai indíttásból tetted akkor inkább, mint más puhatestűek, te is ásd be magad a legközelebbi televénybe…

    E fordított sorrendű átváltozásnak a katalizátora alighanem büszkeséged és útjaid egyetlen szimbolikus kútforrása a HARLIE DAVIDSON, melynek az effélékre ható egyetlen tartalmi varázsereje volt az a >műszaki< csoda, mely megmutatta számodra a remélt utat ahhoz, hogy

    I G E N I S . lehet . C H O P P E R -ből . J O B B E R . IS…

  • Orsós Elemér

    SchumackerLady
    2022 május 29
    6:24 de.

    Innen szerintem minden lényeges összefüggés kihámozható:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System

  • Nagyon idekívánkozik – ellensúlyozni kicsit a förtelmes fasiszta fröcsögéseket – a remek Gábor György tagnapi face posztja:

    „Egy ismerősöm küldött el egy cikket, benne egy bizonyos Szabó Lászlóval, akiről – bizonyára az én nagy hiányosságom – eddig még nem hallottam, de aki biztosan fontos személyiség, mert itt is, ott is felbukkan a neve, valamilyen kormánypárti kultúrharcos lehet, ha jól sikerült beazonosítanom, s mindenhol azt a mondatot idézik tőle, amit egy rövid interjúban többször is elmondott. Ez pedig nem más, mint amit a kultúrpolitika világos és egyértelmű mércéjének tekint: “A világ legjobb dolga magyarnak lenni.”
    A kultúrpolitika mércéje!
    Először arra gondoltam, hogy ha már kultúra és kultúrpolitika, vajon elképzelte-e ez a kultúrpolitikai hiperaktívitástól sújtott Szabó László, hogyan hangzott volna ugyanez a mondat a balfi táborban agyonvert magyar író, az Auschwitzba tartó tehervagonban elpusztult magyar festőművész, vagy az Abda határában agyonlőtt magyar költő szájából? Csak azért, mert nekem kicsiny a kultúrpolitikai fantáziám ahhoz, hogy ezt elképzeljem.
    De most a legfőbb gondolatom mégsem ez, hanem leginkább az, hogy ha a kultúra művelésének egyik lényege a szabadság, az elme, a lélek és a fantázia autonómiája, akkor miért kell az amúgy is elborzasztó hangzású és rendeltetésű spártai-bizáncias-harmadik birodalmi-szocreálos kultúrpolitikának “világos és egyértelmű mércét” ostorcsattogtatnia idehaza és külföldön, s harsogni ezt a viselkedésbeli, érzelmi, motorikus és pszichedelikus ukázt, rendeletet, dekrétumot és diktátumot.
    Hogyan is képzeli Szabó László, hogy egy kultúrpolitikailag kiötölt mérce alapján lesz irányítható a művész, aki hogy elnyerje a kultúrpolitika kegyes jóindulatát, azt szedi hexameterbe, azt zenésíti meg, azt festi le, azt faragja márványba, azt forgatja le, azt állítja színpadra, azt hegedüli és zongorázza el, azt pengeti a húrokon, azt szavalja és azt énekli, hogy a világ legjobb dolga magyarnak lenni. Miért hiszi Szabó László, hogy kell lennie egy kultúrpolitikai instanciának, aki írásba adja a mércét, mert úgy gondolja, hogy a csetlő-botló művészkének, a kis butulinkónak távvezérelt mércére van szüksége, hisz enélkül egy tiszta hangot nem lenne képes kiadni, egy egyenes vonalat meghúzni, vagy egy mondatot leírni. Milyen fertelmes önteltség, bődületes és kínos nagyképűség, hübrisz és politikailag teljesen elhülyült ostobaság kell ahhoz a tévképzethez, hogy ő majd kultúrpolitikai forgalomirányító rendőrként igazítja útba az eltévedt, utat vesztett, rettentő ködben botorkáló művészt? És miért gondolja, hogy az ő karlendítését követné mindenki, nem csak az unalomig megszokott, jól ismert giccsőrök, valamint a tiszteletdíj- és álláshalmozók? Milyen pszichózisból fakadhat az a kompenzációs szándék, amely abból a tévhitből táplálkozik, hogy Szabó László maga lenne a főszakács a kultúra boszorkánykonyháján?
    És egyáltalán: miért képzeli, hogy mércéket kell adni a kultúrának,mert mérce nélkül nem is lenne kultúra, csak megannyi krikszkraksz, rossz intonáció és kínrím?
    Tényleg mindent mércézni, terelni és irányítgatni kell ebben az országban?
    Amúgy pedig, ha már a világ legjobb dolga magyarnak lenni, én a nagy Szabóval ellentétben inkább Kosztolányinak adok igazat, még akkor is, ha ő nem mércének szánta: “…lenni vagy nem lenni? Hát igenis lenni, lenni: elsősorban embernek és emberiesnek lenni, jó európainak lenni és jó magyarnak lenni…”

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2022 május 29
    6:04 de.

    Kedves Terike, nem túlzás az ukránokkal kapcsolatban Kamenec Podolszkkal párhuzamot vonni, annál is inkább, mert abban az időben a pogromokra hajlamos ukránok és lengyelek ott Galiciában sem voltak sokkal külömbek(szerintem sőt!) a magyar hatóságoknál és még a szenvedő alanyok sem az ukránok voltak, azon kívül már a lengyelek, németek, olaszok és dánok őszinte, de kezdeti naiv humanizmusa is kezd a rossz megtapasztalások miatt lanyhulni az ukrán menekültek és az atombiztos bunkerből öngyilkosságot levezénylő bábkormány túlzó(szemtelen) követelőzései következményeként? És attól függetlenül hogy, kik írták azokat a cikkeket, érdemes lenne nem a szerzőkre hanem a bennük foglalt és legalább az igazolható tényekre koncentrálni, ami már a végcél országok nem éppen hízelgő véleményével kezd egyensúlyba kerülni és bizony nem az általad vélt zsigeri magyar rasszizmus miatt! Szóval Te azt akarod mondani hogy, a „kamenec podolszki magyar rasszista” támogassa jobban az „azovi, jobb szektori banderista rasszistákat” akik most azért menekülnek mert 8 éven keresztül ahol csak lehetett válogatottan aljas eszközökkel tették lehetetlenné kissebbségeik életét és közülük most a legnépesebb és legbefolyásosabb ezt megúnta! 8 év alatt nem lehetett volna ezt nemzetközi kibicek által is uszított mizériát vodka mellett békésen négyszemközt orvosolni? Debizony lehetett volna, csak nem ilyen véres puccsal, 5 milliárd dollárral és bécsi kávéház igéretekkel hatalomra juttatott, milliárdossá tett kapzsi, karrierista, mizantróp és öntelt -nyugaton sztárolt- pojácákkal!

  • SchumackerLady
    2022 május 29
    4:22 de.

    Valóban.
    Mennyire igazatok van.

    Majd lenyúltok a gyepűre és birkaszarból gyúrt
    golyóbisokkal meghajigáljátok a beérkező negyven tonnás
    sarlókalapácsos zászlót hordozó hadigépeket.

    (Tekintve hogy már Magyarországot is elkezdték a KREML félhivatalos áltörténészei „ekézni” mint náci ellenséget.)

    Csak nehogy valami sérelem érje azt a hadi-ipari kis idióta komplexusotokat.

    Nektek, ballereknek láthatólag az üresen kongó fejetekben
    pici piros, szárnyaikon sarló-kalapácsot viselő molylepkék zümmögnek…. heheheheh…

  • Kadirov, a csecsen gyilkosok Putyin-kegyenc ámde öntörvényű
    vezére,

    (akinek a háború első napjaiban való beérkezéséhez nagy várakozással tekintettek elébe mind a KREML. csakúgy mint az Ukrán Hadvezetés és amikor beérkeztek Kiiv alá, az ukránok a HADIIPARI KOMPLEXUS 155 milimétereseivel SZÉJJELTÉPTÉK öket),

    szóval ez a szadista gyilkos nemrég kijelntette hogy (megmaradt) embereivel (lehetnek vagy 1500-an) kész elfoglalni Kiivet.
    De , mint utóbb mondotta volt. Ukrajna már nem is annyira érdekli őt.
    Lengyelország az új játszótere neki..mint mondotta volt.

    Csak miheztartás végett : A szadista barom martalócai ezidáig gyakorlatilag a Fronttól messzebb, olyan helyeken „vitézkedtek”
    ahol híre-hamva sem volt az Ukrán Fegyveres Erőknek.

  • SchumackerLady
    2022 május 29
    9:26 de.

    Utoljára beszélek úgy veled mint egy emberrerl mert láthatólag nem vagy normális elkeseredett ruSSki imádatodban.
    Csak igen röviden :

    1
    Ez az Oroszország NEM AZ AZ OROSZORSZÁG amelyik leverte a Hitlerájt. Mégha azokból a régi dolgokból is próbál megélni ideológiaiag.

    2
    Ez a Russische Army NEM AZ A VÖRÖS HADSEREG amelyik (hathatós amerikai és brit segítséggel ugyan*) de reményt adott a Világnak a Hitlerájtól való szabadulásra.
    Még akkor sem ha most ezek a gyilkosok Lenin szobrokat állítgatnak és sarlókalapácsos zászlók alatt parádéznek a leigázott területeken.

    A továbbiakban pedig szajonára és szard ösze magad : ) ))

    *USA és Nagybritannia segítsége . Ha pnt akor és annyit nem kap meg Sztálin mint amennyit megkapott, akkor Hitler eredeti terve valósul meg : A gyakorlatilag FEGYVERTELEN Vörös Hadsereget az Uralon túlra szorítják, a távolkeleten pedig bizonyos hoghy Japán támadásba lendől a megtört gerincű Szovjetúnió ellen.

    Az lett volna csak a szép világ…még jó hogy volt az USA-nak egy ilyen HADI KATONAI IZÉ KOMPLEXUMA és haditechnika terén elsöprő fölényre tudtak szert tenni mind Hitler, mind pedig a vérgőzös japánok ellen.

  • SchumackerLady
    2022 május 29
    9:26 de.

    Tovább olvastalak.
    Véleményem, csak röviden:

    Milliméternyivel sem vagy jobb
    mint ezek a Gabriel meg Ptg-szerú kis büdös nácik,
    pont úgy hordasz össze rólam légbőlkapott hazugságokat.

    A baloldali liberális eszméknek (amikben hiszek) semmi közük nincs a diktatórikus fröcsögő szélsőbalossághoz.

    ezzel a hülye Harle-ezésseddel meg nem tudom mit akarsz.
    Nekem (sajnos) sohaesm tellt olyen gépre. Azt is megértem hogy gyűlölöd az egényi vállalkozásokat.

    Nyilván egyfelől mert idióta vagy hozzá, másfelől meg nem felel meg az általad preferált szélsőballer falanx-társadalmi elvárásokna, amit mindig is szeretnétek létrehozni..amiben nincs egyén csak alattvaló. Mint É-Koreában.

  • SzundiMandi
    2022 május 29
    11:25 de.

    Ezt az agymenést én is láttam, bár el nem olvastam

    De különben tényleg:
    „Ma legjobb dolog magyarnak lenni”
    Feltéve ha az ember benne van a „NER” nevű pixisben.
    Vagy inkább mézesköcsögben.

  • Orsós Elemér
    2022 május 29
    12:19 du.

    Amit irsz az egyszerű „relativizálás”
    Az akkor volt, most meg most van.
    És a KREML ura éppen el akarja pusztítani a civilizációt.

    Nem értem hogy hogyan tudod kiszolgálni a KREML propagandáját !!!

    Nem olvastad ami nem rég írtam?
    Már Magyarországról pofáznak a KREML áltörténészei, mint olyan országról amit „fel kell szabadítani” Ezze szokott kezdődni mindig minden aljasságuk :

    Előbb a félhivatalos áltörténészeik stúdióbeszélgetése az Állami Tévében, a kiszemelt országról vagy területről,
    majd az egész feldagasztása a sajtóban
    és végül katonai agresszió.

    Szerencsénkre most az ukránok a ruSSki gyilkosok és hazánk között állnak. Ezért -pillanatnyilag- nem jöhetnek ide.
    Momentán értünk (is) halnak meg, lesznek nyomorékok, veszítik el otthonaikat családtagjaikat.

    Hálából a Hazám sajtója mocskolja őket..legalább TE állj ki ebből a sorból !

    Orbán Viktor pökhendien magyarázza hogy MI MAGYAR EMBEREK MEG TUDJUK VÉDENI A HATÁRAINKAT…még viccnek is rossz.

    Azt is biztosra veheted hogy NATO ide vagy oda, értünk ugyan egyetlen román vagy szlovák katona sem fogja az életét kockáztatni. Amennyi borsot törtünk az elmúlt bő 12 évben az orruk alá..

    Szóval megnyugtatlak : Magyaország csak addig maradhat független amig magasan leng a kék-sárga lobogó.

  • SchumackerLady
    2022 május 29
    9:26 de.

    Én nem akarok ” övön aluli ütéseket” bevinn i nálad, már csak azért is mert ahhoz nagyon le kellene hajolnom…kicsi vagy mint egy kerti törpe. elhiheted nekem !

    Dehát mivel lehetne jellemezni a magadfajta sarlós-kalapácsos idiótá?

    Nevezzelek atomtudósnak?
    Ha akarod..nekem igazán mindegy..te baller : ) ))

  • Genius Loci!!!

    kösz, most már értem

    ugye nem tudod mit?

  • Succbus Lilith

    SchumackerLady 2022 május 29 4:22 de.

    ” A kikerülhetetlen hatalom az Amerikai Egyesült Államok gazdasági –> politikai és –> hétköznapi életében, kimondva ezzel azt is, hogy a kapitalizmus, egy kvázi önpusztító mód’, végsősoron k é p t e l e n a rendszereit gyilkos eszközök létrehozása nélkül f e n n t a r t a n i. ”

    Ezzel az allitassal en vitatkoznek. A polgari tarsadalmakkal (amit egyesek kapitalizmusnak hivnak) nincs semmi baj csak azert mert polgari tarsadalmak. A problema vele ugyanaz, mint minden mas tarsdalommal volt elozoleg: Korrupcio. A hatalom korrumpal, meg tobb penzhez jut az illeto, meg korruptabb lesz… es a nemzetkozi helyzet fokozodik.
    Ha ki tudnank venni a korrupciot belole nagyon is elheto rendszer lenne es egyaltalan nem lenne szuksege arra, hogy a rendszereit gyilkos eszkozokkel tartsa fenn. Erre egyszeru pelda barmelyik szegenyebb orszag, ahol polgari tarsadalom van. Csak azert mert az USA odaig jutott ma mar, hogy szarkeveresbol es fegyvereladasbol probalja meg fenntartani vilagelso poziciojat, meg nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanaz megy.

    ” a .c i k l i k u s . g a z d a s á g i . válságok ”

    Ezeket szandekosan generaljak, mint azt is amit ma az orrunk elott csinalnak. Europat pl. ongyilkossagra kenyszeritik, hogy haboru lehessen. Az ilyen valsagok surun haborukhoz vezetnek, lehet eladni fegyvereket, majd a haboru vegen kolcsonoket ujjaepitesre.

    ” Mint a civil militaristák állítják; hogy az iskolákat kell több fegyverrel és fegyveressel(!) ellátni, de nem a polgár polgár elleni . g y i l k o l á s . alkotmányos és demokratikus jogát csorbítani. ”

    Ez kisse tulzas. Nincs alkotmanyos es demokratikus jog a gyilkossagra az USA-ban. Onvedelemre van jog.
    No es amikor lefegyverzik a normalis embereket, de hagyjak, hogy a fekete fegyverpiac viragozzek, akkor az emberek keptelenek megvedeni magukat, es az uralkodo osztaly barmikor felhasznalhatja a csocseleket a celjaira, ahogy azt surun tettek is a tortenelem soran. Ez a csocselek tud egy bizonyos cel szerint is gyilkolaszni!

  • Succbus Lilith

    Geyza 2022 május 29 1:42 du.

    ” Ez az Oroszország NEM AZ AZ OROSZORSZÁG amelyik leverte a Hitlerájt. ”

    Pontosan igy van. Igazad van. Ma Oroszorszag egy „kapitalista” orszag. Tehat az USA-nak testver-orszaga.
    Illetve, bocsanat, nem igaz. Az USA-ban mar epitik a szocializmust, vagy valami mast, mint pl. fasizmust, es kozben a hulyek birodalmat.
    Tehat azt hiszem most mar rajottem, hogy miert cserelted le Oroszorszagot az USA-ra es miert imadod ennyire ezt az Evil Empire-t. 🙂

    Geyza 2022 május 29 8:47 du.

    ” Hazaáruló ma az aki Putyint preferálja ”

    Haaaaaaaaaaaaaaaaaat, ha a nepszava meg a Geyza monnggyya, akkor csakis igaz lehet!
    Meg is lett „magyarazva” mitol all be ez az allapot, vagy csak a szokasos ures kijelentes jelent meg?

  • Az állatkerti teveköpésre hajazó nevű
    kalácsképű hadúr FELRÚGTA az 1997.-ik évi
    NATO-OROSZ szerződést azzal, hogy bár elvállalta
    hogy nem támad meg senkit, de most éppen (ismét)
    megtámadott egy országot.

    Azt is elvállalta,
    hogy folyamatosan kontaktusban marad a NATO-val,
    de ezt meg nem teszi meg.

    Ezért most már a NATO nem tartja
    magára nézve kötelezőnek azt a pontját a Szerződésnek,
    amelyben rögzítették a felek hogy a NATO nem telepít
    csapatokat a keleteurópai NATO területekre.

    Jelen helyzetben ez szükséges.

    /NATO Főtitkár-helyettes/

  • SchumackerLady
    2022 május 29
    9:26 de.

    Ismételten, harmadjára is végigolvastam hozzám írt csúsztatásokkal és hazudozásokkal teli förmedvényedet.

    A következő jön le belőle:

    Esztelen, mindent felülíró gyűlöletet érzel irántam,
    mert ÉN pusztán a szakmai tudásom révén MINDENT elértem amit el lehetett érni. (Ürkutatásban való részvétel akár mint magánvállalkozó is stb.)

    Olyan dolgokat, amikről TE átlagon aluli szerencsétlen kispolgár nem is álmodozhatsz és max valami hülye bulvár lapok tudományos ismeretterjesztő rovatából értesülhetsz.

    Sajnállak…szar kis életed lehet.

  • Geyza
    2022 május 30
    6:32 de.

    a nato az egy gittegylet, a stoltenberg meg a gipszfejű törpepagáj a papagájkommandó ami az usa ban székel {k…tt büdöseket}
    nem kell vele megállapodni, le kell vakarni {vagy törölgetni mosogatóronggyal}, mielőtt rászárad

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 29
    3:00 du.

    Óvasd el még egyszer, én csak bátorkodtam Terike relativizálási kisérletét hárítani, ami nem relativizálás, mert ha az lenne, akkor az még az övét is hatástalanítaná! 😀 Persze csak logikai alapon! 😀 (Ammondó vagyok, belebonyolódás helyett inkább hülyéskedjünk, mert az fiatalít! 😀 )

  • Orsós Elemér
    2022 május 30
    4:35 du.

    Bocs már nem „óvasok” csak írok.
    Téged még néha, de a sok büdösnácira meg
    pofátlanul hazug szélsőballerre IGAZÁN nincs időm.

  • Succbus Lilith
    2022 május 30
    2:53 de.

    mivel a másik cikknél tett számomra tett bejegyzésédre már nincs mód reagálni itt teszem meg

    Köszönöm a figyelmeztetést
    Annál is inkább mivel én is hezitáltam leirni is, de valahogy a „kisördög” erösebbnek bizonyult
    Merthogy a fia mai cselekedeteirt ne az apát mószeroljuk
    lehet hogy talán üres mentegetözésnek tünik, de rögtön meg is bántam, csak ez itt nem egy „szociálmédia” ahol van lehetöség utólag korrigálni
    Elküldted, és kész….

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 május 31 4:34 du.

    ” Merthogy a fia mai cselekedeteirt ne az apát mószeroljuk ”

    A Torah szerint:

    ” Ne imádd, és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem. De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat. ”

    Ha most eltekintunk e kijelentesben rejlo 2 nagy ellentmondastol, akkor ez azt jelenti, hogy az Isten buntetheti a Geyzat akar meg a uknagyapja buneiert is.
    De en is ugy vagyok vele, hogy bizzuk ezt a buntetest az Istenre es amennyire lehet tartozkodjunk egymas felmenoinek emlegetesetol.

    Ugyanakkor meg kell hagyni, hogy vannak erdekes esetek is, mint pl. az en draga druszam, Schwab Miki bacsi, akinek az apja naci tiszt volt, o meg az NDK-s komcsikat szolgalta ki, most meg a globalista ur/elvtarsaknak csokol be csontig vensegere.
    Az mas kerdes, hogy mindharom ugyanonnan taplalkozik, tehat lenyegeben mindegy melyik izmust tolja az a valaki eppen akkor.

    Mint az egyik kanadai politikus, aki konzwervativbol liberalis lett amint Quebec-be koltozott, oszt most megint konzervativ a lelkem, mert most konzervativ gyozelmet var valahol. Es mindegy melyik part szekeret tolja, ugyanonnan kapja a fizetest es a sok extrat. 🙂

  • Succubus Lilith
    2022 június 1
    5:44 du.

    Nincs ellentmondás a kijelentésben (Tórah)
    Tudniillik az apák Isten ellen elkövetett büneinek büntetéséröl szól a törvény
    És Isten a felmentésröl is intézkedik, (irgalom) amennyiben a leszármazott nem a gyülöletet követi tovább, hanem a szeretet és a parncsolatok megtartását

    (Gyuri véleményét mint Mesterét (Cohen) meghallgathatnánk ebben)

    Na nem eme Geysa esete, hanem az ige esete okán

    Geysáról tudjuk, hogy nem érdemes sok szót váltani róla, már Gyuri sokszor elmondta
    Merthogy az esetében amit tudunk azt ömagától, a saját szavaiból tudjuk
    Már ami nem hazugság
    Merthogy az apa esetében is, mintahogy sok másban, sok hazugság leledzik a mondandóiban
    – nyilván számára sok az ismeretlen és érthetetlen és ebböl kifolyólag sok számára az értelmezhetetlen. Imigyen jut ugyanugy idíota következtetésekre is, mint hazug konkluziókra
    A hazugság egyfajta védekezés (ösztönös mert infantilis)

    Ez a hösködése (fotelharcos) is ugyanabból az infantilis okokból származik
    Olvasgatja és issza magába mint a szivacs a számára rokonlelkületüek úszító irományait – amelyek természetesen alimentálják ezt a viselkedést

    Csakhogy amikor a világban a korlátok (erkölcsi és fizikai) eltörlödnek – mint pl. egy haború – akkor ezek az eddig (részben) magukba fojtott késztetések felszabadulnak (korlátlanul)
    Ezt jeleztem itt elöre már hónapokkal ezelött esetében – és lám, igy is történik (amikor elöször leirtam hogy pufajkás)
    Ha az a háboru ideérne fizikailag, akkor nyilván a napi pálinkaadagot megemelve – de hamarosan az utcán találnánk …. sajnos nem kevesen vannak
    (csak tényleg zárójelben – ez nem kötödik semmilyen iskolai végzettség szintjéhez)

    Tehát kimondhatjuk, hogy itt önmaga a szereplö – az pedig, hogy az édesapja (fater) mit és hogyan tett – azt hagyjuk Istenre
    Persze ha az apa estében igazak a feltételezések (nem kivánnám semmiképp) és maga nem törekszik ennek megtörésére – akkor az átokvonal továbbél
    De gyüjt ö inkább elég parazsat a maga fejére
    Más kérdés, ha az apa elnézi a fiak hamisságait mint Éli esetében

  • Ha a mar l;ezart „Lessz-e feltyamadas” cimu cikkhez, hogy vajon lhetne-e a remeny ugy MagyarorszAG MINT A MAGYAR ZSIDOSAG FELTAMADASAN LEHETOSEGE.

    kTESEGTELENUL AMIG A HOZZASZOLLOK, MINT gEYZA ES gYRUI AZ ALLANDO ….-TAZSAIKAT KEPTELENEK VEGRE FELADNI, ADDIG AZ REMENYTELEN.

    TRODEO-NAK;
    A BABA-FORMULA BOTRANY MAJD MOST KEZD KIBONTAKOZNI BIDEN ORRA-ALATT.
    A SZOVETSEGIKORMANY MONOPOLIUMOT ELVEZETT AZON, MIVEL MIND A US-BELI KESZITOIK SZERZODVE AZ U.N.”WIC” PROGRAM ALATT. TEHAT „VALAKI” REMESEN HIBAZOTT, A KERDES HOGY LEHETNE-E MAJD FELELEOSEGRE VONVA?

    A MINIMALIS EUROPAI ES AUSZTRAL BEHOZATAL AZT NEM IGEN KEPES MEGOLDANI.

    NA DE BIDEN ELNOK „NEGATIVJAI” KETSZERESESSE A „POZIOTIV’-JAINAK.

    NOVEMBER ELSO ,KEDDJE AZ ELSO HETFO UTAN IGEN MEGLEPNEK FOG MAJD LENNI, PERSZE HA TRUMP EL-NEM …..SSZA.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 június 2 11:06 de.

    ” Nincs ellentmondás a kijelentésben (Tórah)
    Tudniillik az apák Isten ellen elkövetett büneinek büntetéséröl szól a törvény
    És Isten a felmentésröl is intézkedik, (irgalom) amennyiben a leszármazott nem a gyülöletet követi tovább, hanem a szeretet és a parncsolatok megtartását ”

    Igen, ismerem ezt a „magyarazatot”. Ide masolom megegyszer az idezetet:
    ” Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem.”

    Az teljesen mindegy, hogy mifele bunokert buntet valaki mast az Isten. Ez teljesen logikatlan, egy emberi birosag is gonosznak szamit, ha ilyet tesz. (Persze beszelgethetnenk a kollektiv buntetesrol is amit Izrael Istene eleg surun alkalmazott a Biblia szerint.)
    A felmentesrol valo intezkedes pedig nincs benne a Torah-ban. Az kesobbi magyarazat, miszerint csak akkor teszi ezt az Isten ha a fiak is azt teszik amit apaik tettek.
    Ez valamelyest rokontema az eleve-elrendeltseg temajaval, amikoris baj van ha nincs predestination, de meg nagyobb baj van ha van. Az ellentmondast ugy probaltak feloldani, hogy imaval es micvakkal meg tudod valtoztatni a sorsod. Az iszlamban is ebben hisznek. De ez sincs leirva a Torah-ban.

    Es ez a masodik resze:
    ” De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat. ”

    Itt van egy kis logikai bukfenc. Mar eleve Abraham atyank tokeletes volt: ” mert hallgatott Ábrahám a szavamra, és megtartotta a megtartandókat: parancsolataimat, rendelkezéseimet és utasításaimat. ” (Genesis 26;5)
    (Ez ugy van ertelmezve, hogy Abraham ismerte az egesz, kesobbi szobeli hagyomanyt is.)

    Ha egy generaciot csak 20 evnek tekintjuk, akkor Abraham mar elore bebiztositotta az osszes utodjat, miszerint az Ur irgalmasan banik majd veluk, mert 1000X20 = 20 000. Tehat 20 000 evig nyugodtan csinalhatunk barmit, az Isten irgalmas lesz hozzank. (Es allitolag az osszes ember ma Abraham utoda.)
    Ha pedig egy generaciot 100 evnek vesszuk, meg tovabb rendben vagyunk. 🙂
    Na es ha a te apukad ugyanugy betartotta a torvenyeket, ahogy Abraham, akkor onnantol ujra kezdodik a minimum 20 000 ev neked es az osszes utododnak.

    Tehat az egesz idezet logikatlan.

  • Orsós Elemér

    bendeguz
    2022 június 2
    1:18 du.

    Csak nem rendszer kritikus lettél már Te is? 😀
    (Halkan megjegyzem: nem csoda!)

  • Succubus Lilith
    2022 június 2
    11:46 du.

    én amikor legutóljára istent kerestem, hogy dumcsizzak vele, nem találtam,arra vagyok predesztinálva, hogy csak azokban az istenekben hiszek, amiket én magam találok ki magamnak, mert azok nem írnak mindefélét a falakra lángbetűkkel és riogatják az ártatlan gyerekeket akik az ágy alá is bebújnak előle de azután felnőnek és nem olvassák… vagy ha igen, akkor Elon Musk kirúgdossa őket, mint hasznavehetetlen téblábolókat

  • SchumackerLady

    Orsós Elemér
    22.5.29.10:33

    Kérésemre fantasztikusan jó anyagot adtál. El se hiszed, hogy mennyire hasznos, ill. tanulságos a számomra. És főleg kitűnőek a csatolmányok… Napokig tartott míg átrágtam magam mindenen, de FED, „teljespénz-rendszer” de főleg a „részleges tartalék” dolgában a közepes szintet már biztosan elérném… 🙂

    Köszönettel:
    Schumacker

  • SchumackerLady

    Succbush Lilith
    2022. 05.30.3:19

    https://növekedes.hu/elemzesek/nem-akarmennyit-kerestek-az-amerikai-fegyvergyartok

    Csak egyetlen adatara hívnám föl szíves figyelmedet:

    2018-ban a „védelmi kiadások” 70 milliárd $

    2019-re 750MD-ra emelkedett a védelmi büdzsé,

    ami 1 év a l a t t testvérek között is TÍZSZERES növekmény…

    MINDEZ RÁMUTAT A TŐKÉS GAZDASÁG ADDIKTÍV(!) FEGYVER FÜGGŐSÉGÉRE

    és mindjárt a most folyó háború 40MD-os fegyverszállításaira is

    Üdv’ SChumacker

    Utóirat:
    Az Amerikai Alkotmány önvédelmi §-áról az a véleményem, hogy aki nem tud gyorsan lőni, az meg nézze meg magát, bármíly jó hazafi is. Aki pedig aljas gazember, ha pillanatok alatt lelő 10 embert is, akkor övé a világ,mert élelmes, igazi amcsi volt.

  • SchumackerLady

    Gejza
    11:43

    Azt, hogy a lét határozza meg a tudatot, ezt a tételt eddig talán még te sem tagadtad meg…

    Akár a kispolgári létet, gondolkodást a mindennapi „üzlete”, vagy ha már nyugdíjas, az illetőnek az e körülmény által transzformált gondok és benyomások determinálhatják az ő nézetrendszerét.

    Csupán a fogalom tisztázása végett (a sorrend mellékes):

    A kispolgári lét történelmi, közgazdasági kategória.

    Kisárutermelő, vagy kiskereskedő réteg, aki nem, vagy csak kis mértékben foglalkoztat alkalmazottat.

    A kispolgár – természetesen – örül, ha az ő üzlete virágzik.

    Átvitt értelemben kicsinyes személy,aki korlátolt gondolkodású, szűklátókörű ember.Gondolkodása saját világának rabjává teheti.
    – Mindennapi életében biztonságra törekszik.

    Geyza!
    Ha hiszed, ha nem, papírforma szerint én is kispolgár lennék.

    Munkásként kezdtem, aztán újabb, hosszú iskolák sorozata „végül” egy állami vállalat minőségellenőrzés – szigiorúan szakmai – osztályvezetőjeként ért utol a rendszerváltás.

    Szakmai közismertségem a teljes szakmában vállalton kívül is már akkor is rendkívül széleskörű volt. Az állami cég felszámolása révén – én még annak előtte – 1989-ben gyorsan alapítottam egy privát Kft-t. Fogtam csak a tudásomat és így lettem „maszek”s bizony a nyugdíjig a további jó-hírem mostmár a laikusok körében is, annak megtartása mellett, több mint másfél évtizeddel dolgoztam tovább a szakmámban.

    Annyit még el kell mondjak,hogy balra orientált világnézetemből így sem adtam le „egy jottányit se”, sőt ezért privát érdekeltségem közepette az annak megtanult elemeit még finomabbra csiszolhattam, ami ma szilárdabb lábakon áll, mint annak előtte, mondjuk 89-ben…

    Ergo, annyi bizonyos, hogy új-körű, immár privatizált világom és úgymond kispolgári hétköznapjaim sem tántorítottak el a baloldali világképemtől, mint téged sőt, részemről közelebb megismerve azt a gazdasági teret, amiről korábban csak tanultam, egyes elméleti elemeit kikristályosítva, az csak megszilárdult bennem. Különösen azért, mert gyakorlatban is isnerem, tehát méginkább bebizonyosodott, hogy a gazdaság – tehát a politika – elemei is törvényszerűen, azaz objektíve érvényesülnek és nem egyéni, bárki óhaja szerint .

    A kollégák – köztük sok kisiparos – és barátok azt mondták, mondják ma is, hogy én egy ún.”A-típusú maszek”,azaz az elvárt, v. a megszokottól, a szabálytól eltérő mentalitású kispolgár vagyok, aki csak erősíti a szabályt.

  • SchumackerLady

    Utószó
    Gézának

    Csak előítéleteid eloszlatása végett: a tök’szabályosan működő és adózó KFT-mben egy >abszolúte nyugati< társ (tag)is benne volt…

    +1
    Tőkéssé én sem lettem, ám egy izgalmas és dicső szakmai múlttal a hátam mögött mehettem nyugdíjba.

  • bendeguz
    2022 június 2
    1:18 du.

    grizi, szavaid pontosak és igazak, de!!!
    a babyformula az EGY JEL A FALON a tehetetlenség és szervezetlenség és az, hogy végső soron a vásárló sem érdekes a sok senkiházi gyártónak és egészségügyi és gazdasági hatóságnak {a bürokrácia égig ér USA -ban és agyon vagytok szabályozva már lassanként azt is le fogjátok szabályozni hogy melyik lábatokkal léphettek le az ágyról mikor felkeltek és lesz egy app arra is hogy le lehessen tartóztatni azt aki nem egyszerre lép}
    közben az egész lopkowitz szétesőben van és az a sok gittrágás ami USA ban folyik az jele annak, hogy megérett egy nagyszabású változásra ha addig nem lövitek le egymást az utolsó szálig mert jogotok van hozzá

    persze a világ ébredezik és sokan észreveszik, hogy nincs szüxégük USA ra

    majd most J.B. utazik és meg is tudja, a szömibe fogják mondani ha már a telefont sem vették fel 3 hónappal ezelőtt mikor próbálkozott azzal, hogy felhívja