Az Orbán-rezsim teljes generációkat árul el — Megöli a jövőt, illetve a jövőképet

2022 július 18 9:22 de.62 hozzászólás

Alig egy hete polemizáltam arról, hogy a magyar nemzeti valuta elértéktelenedése milyen tendenciákat mutat. Sajnos egyre közelebb jutunk ahhoz a 430-as árszinthez az Euróval szemben, amit akkor emlegettem. Mint lehetséges krízispontot. Az is világos, de legalábbis érthető, hogy a mindennapok tervezhetőségének a biztonságát, a közeljövőbe vetett bizalmat kikezdi a hazai viszonyok kiszámíthatatlansága. Amit csak fokoznak az olyan önteltszerű, és a vállalkozási kiszámíthatóságot is kikezdő intézkedések, mint a KATA évközi, ötletszerű módosítása. Amely közvetlenül, vagy az áremelkedéseken keresztül közvetve százezres nagyságrendben érintenek embereket.

Ennek a folyamatnak számos, a gazdaságot befolyásoló vetülete van. Beleértve azt is, hogy az Orbán-közeli strómanvilág egzisztenciális hatalma nő az emberek fölött. Ami elől számosan menekülnek. Akik már korábban is Orbán korszakát a gazdasági exodus korszakává avatták. Amely elvándorlás, mint tendencia, már 2013-ban is kirajzolta a társadalom szociális abortuszának a körvonalait. A jelen gazdasági helyzet hatása ezt a kivándorlási tendenciát is erősíti, de jelentős mértékben több is annál. S mintha erről megfeledkeznének sokan, amikor a gazdaság állapotát kérik számon a kormányon.

Amikor ugyanis a személyes bizonytalanság növekszik, akkor ez óhatatlanul növeli annak a kockázatát, hogy valaki hosszú távú kötelezettséget vállaljon. Ezt érthetjük természetesen a lakhatási bizonytalanságra is, de az emberek többségének az életében van egy olyan, évtizedekre szóló kötelezettség, ami a „gyermek” címkét viseli. A gyermekek sorsa pedig valahogy nem nagyon kerül elő az infláció, a gazdasági kiszámíthatatlanság kapcsán. Holott aligha tekinthetünk el ettől a szemponttól. Akár van a családban gyermek, akár nincs.

Tegyük fel, hogy van. Ebben az esetben a megélhetési nehézségeknek nyilvánvalóan a szenvedő alanyaivá válnak, válhatnak a gyermekek. Egészen szélsőséges esetben a gyermek megélhetési problémáiban megnyilvánulva. De a probléma nem ilyen „egyszerű”. A bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, a kiszolgáltatottság ugyanis akkor is növeli a felnőtteknél a frusztrációt, ha a gyermeknek „kilóra” mindene megvan, és fiziológiásan nem éhezik. Miközben a felnőtt frusztrációjának óhatatlanul szenvedő alanyaivá válhatnak. Ezzel a magát „családbarátnak” aposztrofáló hatalmi védegylet valójában növeli a családon belüli fizikai, illetve pszichikai erőszak, illetve az érzelmi elhanyagolás kockázatát. Olyan, mintha Orbán Viktor a gyermekkorában kapott nyakleveseket most az egész társadalom összes gyermekén bosszulná meg. Családbarátilag és keresztényileg.

Az is világos, hogy a következetlen, kiszámíthatatlan körülmények a még meg sem született gyermekeket is érintik. Egyszerűen azért, mert az, aki teheti, az halasztja, mondhatnánk tovább halasztja a gyermekvállalás idejét. Abban az esetben, ha valaki felelősséggel próbálja kezelni az utódvállalást. Ami értelemszerűen azt is jelenti, hogy az egész társadalom lesz a vesztese a helyzetnek. Az elvándorlás okozta lakosságvesztést tehát az Orbán-kormánynak sikerülhet a határokon belülre is letükröznie. Ami valójában a társadalom szociális abortuszának a kiterjesztése a hazai lakosságra. Nem vitatva persze, hogy a kevesebb gyermekhez kevesebb pedagógus, gyermekorvos is elegendő. Ami egyfajta optikai tunningot jelent annyiban, hogy kevésbé lesz feltűnő, hogy se pedagógus, sem orvos nincs elegendő.

Az Orbán-rezsim tehát valójában teljes generációkat árul el. Ezzel valójában a társadalom árulója. Mert megöli a jövőt, illetve a jövőképet.

Fotó: Charles Deluvio

62 hozzászólás

  • Furcsa nézőpont, de ez is egy aspektus.

    Magyarországon egy ételfutár eddig kereshetett egy nap akár egymillió forintot, igen, naponta. Ezért a bevételért fizettek havi 50 ezer forintot. Itt róluk egy nem olyan régi cikk:

    https://telex.hu/tamogatott-tartalom/2021/11/06/akar-1-milliot-is-kereshetsz-futarkent-mutatjuk-hogyan-futar-foodpanda

  • Nem tudhatom, s velnem , a kedves szerzo sem igen l;ehetne tudataban, hogy Orban Viltor valojaban ma a gyermek-kori „nyakleveseit” ohajtana a sokasagora adni, de a jelen es vilageszerti gazdasagi romalasoknak persze alapveto oak letezik!!!

    az elso alapveto oka, habr ezt masodiknak nevezhetnem inkabb, s az hogy mint a regi pufajkasok allitasa volt, hogy ‘ minden ut a socializmusra vezet’.

    Lenyegeben az hogy naponta, sot orankent egyere tobb emberileny vilagszerte versenyzik egyre kevesebb let-lehetosegdeklet biztosito an aygokert.

    A masodik, a szocialista elmek alatali kozossegek,ill allamhatalmak, vagy egyszerubben allamio-kormanyok, egyre novekvo hatalmaik, vezertoik es alaklmazott kepviseloik szmai es annak koltsege megallasnelkulli novekedese minden kozgazadasagokat naprol-napra, sot orarol-orara magasabb es novekvo koltsegekkel terhel, es allandoan tobb es tobb allami progaramokat alapit hatalmuk megerositere.

    Egyszerubben irva, magasabb es magasaBB ADOKAT KOVETEL A TERMELO/DOLGOZO LAKOSSAGTOL.

    Pontosan az tette tonkre a vilaghodito szoviet Uniot.

    Pontosan az terheli ma a Magyar dolgozo/termelo adofizeto lakossagot.
    Ma a koprmanyuk kozel a GDP feletkolti az Orban burokracia hizlalasara.
    persze hogfy a regi iskolai haverok annak elonyeit latjat es veszik, ami a magyarnepet szegenyiti.

    Pontosan ugyan az korulmeny pusztitja a USA-t.

    Minden demokrata-administracio sorozatos soah-nemletezo allami progeammokat letesit, ami a termelo adofizetok zsebeibol leheto ,fedezni.
    Sot meg annal is tobbet es tobbet kovetelnek, s HA az adokbol nem futja, oriasi kolcsonoket vesz a burokracia.
    Azert ma a USA eladosodasa meghaladja az evi GDP-jet.

    Az am a garantalt tonkremenes lhalaszthatalansaga!!!!

    Lasd Biden elnok 3.5 trillios u.n. „Infrastructure” programjat.

    Kovetve a ‘social ropgramjaval, ami egy masik $1.75 trillios lekotelezetseg, allami ovodak, stb. alapitasaira.

    Mindazok folott Biden elnok evi $ 6 trillios koltsegveteset.
    Amig a szovetsegi kormany evi ado-jovedelme $ 3 trillio.

    Mindannak azonnalli kovetkezzmenye a jelen es naprol-napra novekvo INFLACIO.

    Ami nem a billiomoskat, milliomosokat, hanem a dolgozo, termelo adofizeto lakossagot sujtja a leheto legsulyosabban.

    Persze annak kpovetkezzmenye hogy ma az atlag velemenyek a Novem,beri ‘elnok-kozi-valasztasok’ alatal Biden partja velhetoen veszteni fog. Sot nagyon azon az uton hald hogy a Congressusi es Szenatusi folenyet veszteni fogja.
    Sot meg tobb demokrata kepviselo es szenator is Bidenel szemben alnak politikajaval.

    De a Koztarsaagi pafrt, a,ely igen ismeretes ‘labon-lini magukat’ folenyeiok eseteben a kozgazdasagot csupan az ‘adoleszallitasokkal’ koregaljak.

    Az persze mindeg sikereskedett.
    A legelso ‘adoleszallito’ sikereit JFK (Kennedy), fiatal-energetikus demokrata elnok tette nepszeruve.
    Hasonloan Reagan, Bush 41, es fia GW, na meg Trump is.

    Az a nagy kulombseg a US-ban a ket nagy es jelentos politikai partok kozott.

    Vannak sok mas politikai partok is, de keptelenek elegendo nepszeruseguket alakotni valasztasokat nyerni,de jel;entos befolyasaikat gayakorljak.

    Sajnos, ma Magyarorszagon semmi kulombseg a mai politikai partok allaspontjai kzott.
    Egy-sem kulomb mint a jelen „partvezer”!!!!!!!

  • warrior
    2022 július 18
    11:59 de.

    Egyrészt ugye tetszel tudni, hogy hülyeséget tetszettél írni, mivel a KATA esetében az egy befogadó fele leadható számlák összege limitált és nem napi egymillióban.

    Másrészt a KATA lehet, hogy egy elcseszett konstrukció (az), de ettől még ez a fajta ad hoc törvénykezés pont azt üzeni, hogy holnap a bankbetétedet ugyanígy hasraütéssel elvehetik. Ugyanis nem kiszámítható még egy évre sem a joggyakorlat.
    Márpedig akármilyen üzleti vállalkozás esetén minimum öt évre való biztonságos tervezhetőség kellene. Még tiszavirág-tenyésztéshez is három, mert addig fejlődik a lárva. Ami , mint tudjuk pont olyan gerinctelen, mint az orbanista politikusok. S nem csak ők.

  • warrior
    2022 július 18
    11:59 de.

    Bocs, látom, hogy idézett baromság. Akkor is. Ha pedig van aki kijátssza, akkor emeljék ki a csalókat.
    Miközben a „támogatott tartalom”, magyarul X-es reklámcikk mindig szagos kicsit.

  • Mik nem vannak?

    A KATA halott, a rezsim nő, az infláció férfi

  • Egy bringás pizzafutár napi egy millát?
    A hülye csóró nácinak elment az esze.. hehehe egymillát keres naponta…a futár…hehehehe…bringával…ekkora egy idiótát…

  • Succubus Lilith

    Andrew_s 2022 július 18 7:09 du.

    „” Bocs, látom, hogy idézett baromság. Akkor is. Ha pedig van aki kijátssza, akkor emeljék ki a csalókat.
    Miközben a “támogatott tartalom”, magyarul X-es reklámcikk mindig szagos kicsit. „”

    A Zorbanfobiat megertem, az ilyesmi elofordul, amikor nagyon el van keseredve a masik oldal, hogy nem hagyjak oket haracsolni.

    Delyaze’ meg az en kis fenylo hablelkemnek is sok az, hogy nyiltan a csalok melle alltok, ahelyett, hogy orulnetek az egyik csalasi modszer megszunesenek.
    Lenne meg mas is… mer’ ahogy hallom az alkalmazottak is mind „minimum berert dolgoznak”, a tobblet meg megy KP-ben, hogy ne nagyon kelljen adozni. Vagy rosszul csiripelnek a madarak?
    (Ezt is kulonben baromi konnyen meg lehetne fixalni a keszpenz kivonasaval.)

  • Hat ha meg az allami kozgazdasag nem mekodik megfeleloen, vagy a szuksegeknek kivantan, de leheto mindenek ellenere hogy meg volt orvosok, dijjas sportolok, szineszek,stb,stb. ma egy millio Forintos fovedelemhez juthatnak egyszeruen Pizza rendeleseket hazhoz szallitani.

    Semmi rendkivulli kepzettseg, sot meg „part-tagsag” sem szukseges, csak egy kerekpar es a hajtashoz valo energia.
    Nem csak egy millios jovedelmet, de meg az egeszsegeiknek is a leheto LEG-sikeresebb segitoje.

    Mindenek dacar, Orban es partja, de meg a pufalykasok sem kepesek azt betiltani, sot, velhetoen igen irigylik a futarozo pizza-szallitokat.

    Kosznheted azert is az Amerikai szabad-lehetoseg, ill. a korlartozhatalan egyeni-jogok letet es biztositasat.

    Nem csoda hogy oly-remesen ellenzik azt mind az itteni szabadsagot utallo-pufalykasok.

  • Csodalkoztam hogy mi a fene lehetne az a KATA.
    Hat felkerestem.

    Megdobbento, hogy minden a magyaroknak a leheto,ill a lehetlenul es elkepzelhetelenul a legbonyolultabb modon kell hogy legyen.
    Persze az am az igazi ‘magyaros’.
    Egyszerubben es oszinten ORULTSEG es gazemberseg!!!!!

    Na de azt ohajtanak es csak annak alpjan kepesek atkozni egymast a magyarok.

    Valojaban nem csoda hogy minden ertelmes, logikus es mukodheto otleteket atkoznak az itteniek.

    HAJRA MAGYAROK, csak igy tovabb, mi lehetne majd a jovotok?

  • ANDY;
    Napi egy-millio Forint jovedelem es abbol havi 50 ezer ado kotelezettseg?

    Het honappal ezelotti jelentes, de mi a fenet lathatnal abban „baromsag-nak?

    Tul irigy vagy , az a bajod!!!!

  • Kivannatok boldog, bekes szuletesnapot egeszsegben Kertesz Akosnak?

    Miert ne ?

  • Mibe-kerul Pesten egy pizza, ha a hazhozszallito is kereshet naponta egy millio Forintot?

    Hany piuzzat szallithat naponta hazhoz?

    Lenne barki is kepes adatokat nyujtani?

  • Succubus Lilith
    2022 július 19
    12:45 du.

    Orbánra sem szavaztam. Hogy állnék a csalók mellé?
    Alkalmasint eltetszenek a nagy orbanisták felejteni, hogy a KATA az Orbán-kormány találmánya.
    A jelen helyzet legfeljebb azt igazolja, hogy az Orbán-kabinet s.-gfejekedett régen, és ez mit sem változott. Szakmailatlan, átgondolatlan hülye rendszert alakított ki, majd szakmailatatlan átgondolatlan módon belepiszkált. Valójában persze ez sem több, mint annak a beismerése, hogy idióták a gazdasághoz, kiszámíthatatlanok a politikában, és mindenkit lenéznek, miközben az önkéntes nyelvpapírosaik fényesítgetik a farpofáik közét.

    Azért persze védd csak nyugodtan.

  • A lelkemnek annyira tetsző, amikor baloldaliak, liberálisok, kozmopoliták és egyéb magyarellenesek kezdenek aggódni a fennálló rendszer társadalmat „károsító” hibái miatt.
    Tessék már megfogalmazni valami előremutatót, valamit, ami a magyarságnak kellemes, valamit, ami nem természetellenes és összhangban van a nemzeti közösségépítéssel.
    Mivel nekem a Fidesz ultraliberális tömörülés, – merőben más eszközrendszer áll a szívemhez közel, – de annyit el kell ismerni, hogy van valamiféle víziójuk, és intelligenciájuk a megvalósításhoz. Nem véletlen, ahogy heti szinten nyernek meg minden helyi választást, legyen az akár városban, vagy a tanyavilágban.

  • charlie,

    Nem csodálom, hogy a neked szimpatikus neofasisztákhoz képest a Fidesz neked egy baloldali elhajló,illetve ultraliberális egylet.

    De ha már magyarkodsz, tedd már meg, hogy az elmúlt ezer évből csak az utolsó 40 generációra felsorolod az össze biológiai ősödet. Ha sikerült, és mind az Etel-közön jött át, akkor járjon a billentyűzeted. Mert még úgy járhatsz, mint a nigériai ősökkel büszkélkedhető amerikai árja-vezér. Esetleg kiderül, hogy magyarkodó arcod mögött még észak-afrikai migráncs is is van.
    Amitől ugyan nem lennél se jobb, s ennél rosszabb is csak nehezen, de mit fognak szólni a hasonlóan fasisztoid elvtársaid?

  • Bendeguz
    2022 július 19
    3:38 du.

    Persze-persze. Jut eszembe. A multkor sikerült elolvasni? Mert nem láttam a bocsánatkérésed. Szóval neked is csak a semmire sikerül bemondani a terített szellemi betlidet. Senkicske trollka.

  • BENDEGUZ

    csak lassan mondom, hátha megérted:
    kezdjük azzal, hogy:
    – régebben sokszor, de sokszor jöttél azzal a szemét amerikai influenszerek által terjesztett aljas rágalommal, hogy a kádár-kormány végén a fenálló 20 billió dolláros állam-adósság (20 milliárd magyarosan) a proletárok „jólétének” finanszirozására lett felhasználva – ez volt az ugynevezett „gulyáskommunizmus” a Piroschkákkal persze

    Azt viszont nem irták persze a nagy „demokratikus” hazugsággyártó médiák, hogy csak hogy mondjak egy-két példát:
    Az Ikarusz buszgyár közel 12 ezer buszt gyártott és szállitott a nagyvilágba, köztük az USA-ba – ez több legyártott és exportált buszt jelentett mint az összes többi európai buszgyártó (FIAT, Mercedesz, Volvo, Volswagen összesitve)
    A Tungsramnak amely lámpagyártásban mindig a GE electric elött járt, gyárai voltak Indiában, Mexicóban – az amerikai piacra is eladott
    A Ganzelectric a világ legnagyobb transzformátor gyára volt
    A Gamz-Mavag a világ számtalan országába szállitott mozdonyokat, kocsikat
    A Medicor üzemelö röntgengépével még nemrég is találkoztam itt Brazilban, a világ számtalan országába exportált

    Csak lassan ….

    Sorolhatnám hosszan

    Mi történt?
    A rendszer megdöntése után kik voltak azok akik megjelentek mint a vásári-ócskások itt felvásárolni mindent mint valami szeméthalmot?

    Az amerikai honfitársaid!
    – Maguk elött küldték azokat a szemétláda „KOCKÁZATÉRTÉKELÖKET” AKIK NEM MÁSOK, MINT NÉHÁNY AMERIKAI BANK CSICSKÁSAI – és legföképp nem mások mint az amerikai kormányzat alvilági kis segédjei – na ezek „beértékelik” a „szabadsajtó” számára, igen annak a mocskos propagandagépezeti médiumnak, hogy tegyék közhirré, trombitálják világgá, hogy éppen ök mit gondolnak egy ország gazdaságáról
    Ugy mint ahogy a Rotchild tette a Lomdonban, a nép várva a Napóleon veréségét Waterloo-nál, ökelme meg elhiresztelve a gyözelmét, romba döntötte angliát, és mint romhalmazt felvásárolta

    Hát igy fosztotta ki Magyarországot a Te Amerikád – könyörtelenül
    A részleteket ne tölem kérdezd vissza – nekem nincs türelmem szájbarágni sokadszor, már sokszor leirtam

    Na de lassan továbbra is:

    Jelenleg a TE AMERIKÁD 30 TRILLIÓ DOLLÁRRAL TARTOZIK (a magyarosan: 30 ezer milliárd)
    Azt mondják hogy ez „bagatell”, csak 130%-a (százaleka) a GDP-nek!!
    csak lassan … számolj, és ne csak szajkózz
    minden egyes amerikaira vetitve – a csecsemöt, és téged is beszámolva ez kopoltyunként 100.000,00 dollár (százezer)
    amig az a magyar tartozás ami te szerinted a magyarok jóléte lett finaszirozva 20 éven át (68-tól 89-ig) az mindössze 2000,00 dollár (létezer)
    Vagyis ti a jólétetekre 50-szer annyival tartoztok – MOST

    Igen, vagyis amerika kiken élösködik?
    Az amerikai fogyasztást kik finanszirozzák? az amerikai „JÓLÉTET”? a HOLYWOOD-i örjöngést?

    Már hallottuk persze, legelsö helyen a Japánok (1,3 trillio $) aztán China, az europaiak és igy tovább …
    És ez csak az államadóság
    Nem számoltuk a közvetlen banki tartozásokat, amelyek további trilliók, legföképpen a Német és egyéb európai gazdaságoknak

    Lassan mondom csak …

    Az amerikai álomfogyasztás nem jelent mást, minthogy kihasználva a dollárt, mint „világvalutát” a világot gyarmatositva – kolonizálva – kifossza, feléli a világ javait (amikortól a Bretonwood-i pénzrendszert felszámolták, és a papirbankót mint olyat önmagában pénzzé tették)

    A nátát lefölözi – a világnak meg marad a savója

    Vagyis az éhezés afrikában – és most európában a megfagyás

    Kár, hogy nem Mine-ban laksz – most az eljövendö télen kipróbálhatnád milyen megfagyni
    èheztél és fáztál Te valaha is a Te életedben? – ne magyarázd félre, nem kivánom neked, de tudom, hogy fogalmad sincs a valóságáról
    Csak az tudja, aki megtapasztalta

    Nekem nem tudod bemesélni, senki, hogy amerika azért „JÓLÉTI” mert ott olyan jók a managerek – akik a vállatokat vezetik, érted?
    Hanem ott azért olyan nagyok a hasznok, mert amerikai fegyverek árnyékában mindenhol a világban az amerikai vállalkozók kedvükre fosztogathattak, erröl szól a „nagy amerikai demokrácia export”
    Ezt hivják NEOKOLONIZMUSNAK – ha még sohasem hallottad volna ezt a kifejezést
    Nem zsákban viszik az elharácsolt aranyat, mint egykor a spanyolok, hanem a fegyverek árnyékában diplomáciai ultimatumokkal SWIFT-elnek

    Na ennek vetettek most véget az orosz fegyverek

    Az a szemétláda elnököd már trumpli elött betette a lábát az uj kifosztásra kiszemelt gyarmati foldre, ukrajnába – JÓ FÖLD AZ – CSERNOZJOM
    A parázna fia által meg a nyakába sózott a népnek egy igazi bohócat, aki mint csepürágó szinész pénzért bármire hajlandó – vagy „csak” a világhírnév miatt – vannak akiknek a világot jelentö deszkák bárminél többet érnek …
    Erröl nekünk pedig lehetne közös fogalmunk, hiszen egykori honleányunk ott kies amerikaban mondta bátran a világ szemébe:
    „mindegy mint irnak rólam az ujságok, csak én legyek a címlapon…”

    Nem tudod, fogalmad sincs az ukran valóságról, persze, hiszen Ted Turner média-csatornái a világ minden táján ugyanazt fujják – amit ott hallasz, az Neked (is) a szent-tehén
    Persze ugyanugy ahogy ott kies hazádban, magyar-földön se kell meszire menni se a táti-szájuakért, se a bármi áron hirnévre vágyókért.
    A szakmai szinten a futottak még kategóriába se besorolható ujságirói titulust birók persze jó fizetésért bármit megirnak
    Nem kell más hozzá, mint magukat baloldali érzelmünek hivö lelkisérült nárzista palik és julcsik politikusi és szociologusi köntösbe öltözködve verjék a tam-tamot – szidják a népi, nemzeti érzéseket, gyalázzák azokat akik valami szellemi fensöbb világban hisznek – ezáltal máris tudósnak hiszik magukat

    „hiszen az áll a tudomány talaján, aki ateista, hitetlen, nem??” mondják ezt mint érvet
    Nem látják, hogy ezzel csak tudatlanságuk végtelen métékéröl és féktelen arroganciájukról és határtalan egójukról tesznek vallomást.

    elég lassu voltam?

    Gondolom nem, mert hogy azt is megértsd, hogy a Ted Turnernek hogy sikerül egy csapatba kovácsolnia az ateistákat, a kommunistákat, a zöldeket, meg kékeket (a kék-vérü elitistákat) – szóval mindazokat akik ma LÁTSZATRA A DEMOKRÁCIÁÉRT „HARCOLNAK” – az nyilván nem egy rövid lecke
    Mikor éppen azt mondtam el, hogy amerika az elmult félévszázadban a világot hogyan szipolyozta – hogy Te ott Floridában jól élhess

    Most ez éppen összedölés alatt áll – és amikor egy monstro rádöl a világra az sulyos világégést jelent – vagyis háborut
    Éhinség már megjött – ugyan eddig is volt – de ezután még inkább lesz. Jóval nagyobb!
    Amit a Pentagon évente fegyverkezésre költött hogy a világot uralhassa, aannak az ötödébol az eddigi éhségeket el lehetett volna kerülni, de soha nem ez volt a cél – ma pedig még inkább nem!

    Spájzolj be! – ha már Floridában szerencsédre a megfagyástól nem kell rettegned

  • Bendeguz, kedves agyhalott barátunk,

    Ezt bírtad írni:
    „ANDY;
    Napi egy-millio Forint jovedelem es abbol havi 50 ezer ado kotelezettseg?
    Tul irigy vagy , az a bajod!!!!

    Nem, te szegény szerencsementesített mafla. Az a bajom, hogy ismerem a számokat.

    Ehelyett ez van a cikkben.
    „Mennyit keresnek a foodpandánál a futárok?

    Egy futár átlagosan 20-30 órát dolgozik és jellemzően 2600 forintot keres óránként. Területtől és időszaktól függően nőhetnek a bevételei. ”

    A 30x 2600 Ft 78.000 Ft. Nem naponta, hanem hetente. Ha 48 órás munkahétben (minden nap) dolgozik, akkor 145.600 HUF. Még mindig hetente és nem naponta. Ha 4000 HUF borravalóval számolom akkor 30 óra alapján kb 200.000 HUF jön ki. Még mindig hetente. Attól is eltekintve, hogy az egy megbízónak adható számlák limitáltak a KATA-nál.

    A Telex tehát adott egy blikkfangos címet az olyan demagógiaérzékeny, idiótán s.hülye, trolloknak, mint Te is, de még a saját adatai alapján sem jön ki a napi 1 millió.

    Kezdheted az újabb bocsánatkérést fogalmazni.

  • Bendegúznak és warrior -nak egy kiegészítés még: az általuk oly szeretett hergeléssel hivatkozott cikk egyrészt reklámcikk, másrészt 2021 novemberi reklámcikk.

    Ergo sikerrel felültek az „így hergelünk mi” vonatra. Amihez csak külön gratulálni lehet.

  • A Telex balliberális honlap.

  • Andrew
    5:41 du.
    Ugyan már ne viccelj, nem genetikai módon teszünk különbséget egyes emberek között, hanem kulturális és közösségépítő jellemzők alapján. Ha te a magyarság szekerét tolod, vallod és teszel azért, hogy a Kárpát-medencében a magyaroknak kell a legharmonikusabb életvitelt biztosítani, akkor őszintén örülök, én próbálok eszerint mocorogni.
    A neofasiszta jelzőt rám ne használd, nem az elit által mesterségesen létrehozott divatcsoportocskához tartozom.

  • A hozzaszollassal csatolt telex, nem irta a NAPI egy millios jovedelmet!!!!

    Azt a fenti hozzaszollok tettek, azert kerdeztem hogy „mibe kerul egy pizzza Pesten” ????

    Abbol tisztan kiszamithato lenne a futarok leheto jovedelme, eltekintve a hirdetestol.

    De arra senki nem volt sem kepes sem hajlando, csak az atkozasaikat okadni.

    P.S.
    De ketsegtelenul ma is sikeresebb pizzaszallito „futar” -nak lenni mint barmi mas foglALKOZAST KOVETNI OTTAN.

    kerekeS;

    A cikk biztosan adja az adatokat hogy meg ma is jovedelmezobb a „pizza” mint a volt Moszkovita hoherjaid aldasai!!!!!

    Vajon miert szaldtal el abbol a piros-gu;lyas-paradicsombol az allitpolagos Brazilba?????
    Allitasoddal csak meghazuttoltad onmagadat, mint Rdeo elvtarsad.

  • andy;

    „agyhalot” lehetsz, azt tisztan nem gyanitom,de „baratom” NEM !!!

    Bizonyara „bocsanatkeres”-re senki nem tanitott-meg, azt allandoan bizonyitod itten soraiddal.

  • Az „agyahalott”-nak, aki bizonyara nem „batrat”!!!!!!!!

  • Közben nem várt, liberális médium felől jött támogatás a „ki a magyar” tematikában:
    https://index.hu/sport/2022/07/22/nem-igaz-mit-muvelt-a-hallgatosag-marco-rossival-tusnadfurdon/
    Szörnyű mi? 🙂

  • charlie! (2022 július 20 3:56 de.)

    „… baloldaliak, liberálisok, kozmopoliták és egyéb magyarellenesek …” –
    Ez meg mi?

  • BENDEGUZ;
    2022 július 21
    3:01 du.

    Egyelőre Te állítottál valamit. Nevezetesen kikiáltottál irigynek, holott csak tudok számolni. Le is vezettem a gyengébbeknek. Igaz, az agyhalál nem ez. Ebben igazad van. Akkor maradjunk az ostoba trollnál veled kapcsolatban? Megdumáltuk.
    Természetesen készséggel elnézésed kérem a feltételezésért, hogy ismered a négy alapműveletet. Úgyhogy bocsánatért esedezem, hogy egy szorzás megértését feltételeztem rólad.

  • charlie,

    Költői kérdés. Ha Orbán, és sleppje olyan nagyon jól érzik magukat Romániában, akkor mi a retekért nem maradnak ott? Ők örülnének, mert jól érzik ott magukat. Itt is sokan örülnének, mert nem lennének itt. Igazi win-win helyzet.

  • charlie,

    Alkalmasint magyarkodásilag tényleg kezdhetnéd felsorolni 40 generációra a felmenőidet az elmúlt ezer évből. Engem különösebben nem érdekel, de ha neked attól lesz valaki több vagy kevesebb, hogy hol ejtette el a gólya, akkor neked fontos.
    Pragmatikusan. Ha te vindikálsz extra jogokat, amiért pont ide pottyantál a Kárpát-medencébe, akkor ugyanazt megteheti bárki más is a saját hordájával. Ebből még sok jó nem, de háború már számos keletkezett.
    Ami sokakat elüldözött. Olyanokat is, akikre aztán baromi büszkék voltak az üldözők, mert rögtön magyarrá avanzsáltak.
    Neofasisztának lenni nem divatcsoportocska kérdése, hanem szemléleté. Az én olvasatomban kimeríted azt a mindenkimást lenéző, csoportöntömjénező szemléletet.

  • Gabriel 2022 július 20 8:38 du.

    Megmondanád nekünk, hogy amit ide befirkáltál mi köze van Endre István Simay cikkéhez te észnélküli sötétség, te !

  • BENDEGUZ;
    2022 július 21
    2:55 du.

    Szerencsétlen

    Rád is rád hagyom – a fü neked is kék, legyen

    Mert egy beszélgetés ott kezdödne, hogy tudnál az idöben eseményekben különbséget tenni
    Más szavakkal – az eseményeket idöbeli sorrendbe helyezni
    Bár ezzel itt nem vagy egyedül – minél okosabbnak, illusztrisabbnak tartja magát az illetö annál kevésbe képes rá
    tudod, mint a vasuton: Érdnek és Monornak nem ugyanaz a megállója – másik vonal – nem, nagyokos?
    és ha Peströl indul a vonat akkor Cegléd van elöbb és nem Szolnok – mondhatnék sok példát de minek?

    Én azután jöttem el magyarorsszágról, miután az sok demokrata és „közgazda zseni” eljött amerikából és magyarországot szó szerint kifosztotta
    negyven éven át gyakorolta a nagy szovjet testvér a fosztogatást, de az amerikai harácsoknak nem kellett 15 évnél több – legalább öket nem kellett testvérnek hivni, csak barátnak
    mint ahogy fent is leirtam
    15 évre kaptak a magyar kormánytól ADÓMENTESSÉGET, miután sz@rért-hugyért elöször felvásárolták a magyar üzemeket, utána bezárták (mert hogy konkurrencia ne legyen belöle)- néhány magyar agyat (mérnököket, technikusokat) pár évre kivittek, aztán kiköpték, miután leszopták a csontról a hust

    Azt irtam tisztelt uram, hogy ugyanezt tették az egész világgal – magyarországot csak egyik példaként hoztam

    tehát ezért mentem el – amikor ideözönlették, mert láttam hogy 30 év mulva az ország olyan körülmények között lesz, amilyenben valóban lett
    És most mikor már a körmükre égett a probléma, akkor háborut csináltak itt a szomszédban is – mert a pénzért és hatalomért ölni kell

    Ugyhogy nekem ne okoskodj, mert tudásod fabatkát se ér, a szemeiden hályog van, a lelkedet pedig már rég eladtad a sátánnak
    Ha esetleg mégis gazdag vagy, akkor nyilván ugyanolyan haramia vagy, mint amely dögkeselyüket védelmezel
    HOLLÓ NEM VÁJJA KI HOLLÓNAK A SZEMÉT
    Ugyhogy ha megkérhetnélek elöbb a magad házatáján sepergess, aztán piszkáld a másik szemében a szálkát

    A zOrbán kormánya sem csinál mást, mint éppen ujraépiti a „nemzethy” tökésosztályt – ami ugyanolyan fájdalmas mint bármely más országban volt, évszazaddal vagy évtizedekkel ezelött
    És ugyanolyan harácsolók, mint a Te amerikai társaid
    ugyan olyanok mint a mult századbeli társaik, és mint az e századbeliek
    Nehogy már oroszországban legyenek oligarchiák – és amerikában minek hivod a Rockefellereket és társaikat?
    Ezek a családok nem oligarchák? vagy ennyire hülyének nézel?
    Ha közzéjük tartoznál rendben is lenne, de aki a szennyesét mossa ezeknek mint Te, az micsoda?
    Bizony egy szerencsétlen csicskás
    Ugyanezért volt hiteltelen és ugyanolyan csaló az engelsz nevü multimilliomos szélhámos – egy álnok hazug gazember, aki pénzelte a dilinyós és lelki/szellemi buggyant marx károly nevü csicskást
    Te is ilyen csicskás akarsz lenni?
    Hányan vannak itt is megbolondulva a szavaiktól

    Jól mondta Jézus, a beszéd, ami szájadból kijön, az ami öl

    De tudatlanságod okán én megbocsátom az értelmetlen gyalázkodó szavaidat – kérem a Mindenhatót hogy adjon neked világosságot

    Ugye a karaitákat Hitler nem tekintette zsidónak, hanem az ösi árják közé tartozóknak
    Ezért nem szenvedték el a soáht?!
    Sem Litvániában, sem Lettországban, sem ukrajnában, sem a krimben!

  • Succubus Lilith

    charlie 2022 július 20 3:56 de.

    „” A lelkemnek annyira tetsző, amikor baloldaliak, liberálisok, kozmopoliták és egyéb magyarellenesek kezdenek aggódni a fennálló rendszer társadalmat “károsító” hibái miatt. „”

    Igazuk van. Minden oviba elkelne mar egy magat undorito nore kifesto ferfi, elmagyarazvan a kisgyerekeknek, hogy ok nem is igazan kisfiuk vagy kislanyok, valamint amint hazamennek kerjek meg a szuleiket, hogy azonnal elkezdhessek a hormonterapiat.

    Ugyanakkor sebaj, ha eddig meg nem lett jovahagyva, hamarosan nalatok is be szabad majd adni az elixirt a 6 honapos csecsemoknek is, aztan majd nem lesz szukseg a homopropra a nepesseg csokkentese erdekeben. 🙂

    Andrew_s 2022 július 20 5:41 du.

    ” Nem csodálom, hogy a neked szimpatikus neofasisztákhoz képest a Fidesz neked egy baloldali elhajló,illetve ultraliberális egylet. ”

    Igaza van pedig a Charlie-nak, a Fidesz mindig is liberalis part volt.
    Kar volt a szemelyt tamadnod, raadasul igy, ahelyett, hogy erveltel volna.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 július 20 8:38 du.

    „… Vagyis ti a jólétetekre 50-szer annyival tartoztok …”

    Joletukre? A fel orszag az utcan el, lassan semmit sem lehet kapni a boltokban, kaosz az utcakon…

    ” Igen, vagyis amerika kiken élösködik? ”

    Na de nem erted a beteg elme logikajat Gabriel.
    Az a lenyeg, hogy az elmebeteg szerint az USA sosem tamadott meg egy orszagot ugy, hogy azt akar reszben is el akarta foglalni. Mivel szerinte ez igy van, az USA vezetosegenek minden aljassaga, a kifosztasok, tomeggyilkossagok, mind-mind rendben vannak az o kis troll agyaban. Legalabbis ezt szeretne bemagyarazni nekunk.

  • Azt mondja Posványoson a gagyihitlerünk, hogy mi „nem akarunk kevert fajúak lenni”.
    Tessék mondani, ez mi!? Ez a féreg Hitler vagy Szálasi fenekéből bújik elő itt nekünk naponta mamelukjait tolva maga elé, és nincs a felelős értelmiségből senki, aki megkongatná végre a vészharangot? Hogy aktualizáljak is: Putyin tapsikol örömében, amikor ilyesmiket hall! Hogy a keserves … – Hát nem lehet egyszer s mindenkorra megérteni, hogy először ember vagyok, és csak azután német, orosz, magyar, szerb, szlovák, román stb, és mivel ember vagyok, nem ölök csupán azért, mert a másik nem magyar?! Vagy tényleg feledésbe merült már Auschwitz? Tényleg eljön újra a T4 akció ideje? Az ember tényleg eljut oda, hogy hiányolja a szikh testőrt; nagy szükség lenne rá, és nem csupán nálunk.

  • Kösz’, Palkó.

    (2022 július 22 4:55 du.)

  • warrior
    2022 július 21
    9:49 de.
    „A Telex balliberális honlap.”

    Ami nem tartja vissza attól, hogy közöljön egy PR-cikket 🙂
    A maga túlzásaival, stb. 2021 őszén sem tartotta vissza semmi.

  • Pityi Palkó
    2022 július 22
    4:55 du.

    te kis hupikék törpikék
    számodra a fü szivárvány-szin
    ahogy akarod

  • Bendeguz

    nem tudom, hogy a magyar beszédet érted-e?
    hallgasd meg ezt – mint valami válaszfélét, de ha lehet ne próbálj visszaválaszolni, nem reagálok rá
    ez az összes tudatlanságodra egy részleges válasz (igy is csak nagyon kis részben)
    a többit oldd meg egyedül
    tied az internet, kutass – egyelöre még nagy részben szabad,
    de siess, mert villámsebességgel szükül a használati jogusultság (vélemény-szabadság)
    a „gyönyörü orwelli uj-világ” leuralja a terepet
    abból a kevés információból amit magadról közzé mersz tenni, ugy saccolom, hogy nem kevés az éveid száma, tehát várhatóan nem sokat kóstolsz meg ebböl az új-világból, aminek a megvalósitását a hozzád hasonló féleszüek tömege tesz lehetövé

    https://youtu.be/R5z5NwSi5-k

  • Andrew
    ” Ha Orbán, és sleppje olyan nagyon jól érzik magukat Romániában, akkor mi a retekért nem maradnak ott?” Ne szomorodj el amiatt, hogy a kinti magyarok vezetőjükként szeretik Orbánt, látod itthon is, Erdélyben is népszerűbb, mint az Apró-klán bármelyik bábja.
    …………..
    „Ha te vindikálsz extra jogokat, amiért pont ide pottyantál a Kárpát-medencébe, akkor ugyanazt megteheti bárki más is a saját hordájával.” Gondolom a saját lakásodban te sem „vindikálsz extra jogokat” az arra ténfergőkkel, vagy a kifosztásodon gondolkodókkal szemben, hanem kitárod a bejárati ajtót, „nehogy háború legyen”? 🙂
    …………..
    „Az én olvasatomban kimeríted azt a mindenkimást lenéző, csoportöntömjénező szemléletet.” Sok csoportra felnézek, mert erős öntudatuk, mély identitásuk, erős összetartó erejük van, amit már gyermekkorban beleégetnek a nyiladozó elmécskékbe. Ezért volt hazaárulás a baloldal részéről a tankönyvkiadás idegen kézbe adása.

  • charlie,

    A népszerűség olcsó máz. Csau nagyon népszerű volt a felszínen és válogatott közönség szemében.
    Orbán rendezvényeire válogatják a tapsolókat.
    Hitler is nagyon népszerű volt. Neki még nagyon válogatni sem kellett, mert voltak „előválogató” tömeggyilkosai.
    Az MSZMP papíron 80% feletti népszerűséggel bukta a gengszterváltásos szavazást.
    st., stb.,

    „Sok csoportra felnézek, mert erős öntudatuk, mély identitásuk, erős összetartó erejük van, ”
    Világos. Arccal az izomszag és tesztoszteron felé. De legalább őszinte. Tulajdonképpen a maffia szinte teljesen kielégíti ezeket a paramétereket. Nem csodálom, hogy kedveled tivikiteket

    Tankönyvkiadás….,
    Ja,mert az orbáni nemzetidemokratikus maszlag sokkal jobb…. Neked legfeljebb. Alkalmasint nagyon népszerű vezér korából származó tankönyvekben népszerűsítették kötelezően Liszenkó elvtárs baromságait.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 július 22 11:20 du.

    „” A zOrbán kormánya sem csinál mást, mint éppen ujraépiti a “nemzethy” tökésosztályt – ami ugyanolyan fájdalmas mint bármely más országban volt, évszazaddal vagy évtizedekkel ezelött „”

    Ez igaz. Ugyanakkor a nemzethy tokesosztaly, vagy reteg nelkul maradna az a kommunistabol alakult meg kisebb tokes reteg, amelyik fontosabbnak tartja mondjuk Indozneziaban befektetni, mint odahaza.
    Nem is beszelve a teljes kiszolgatottsagrol – ami persze meg igy is mindig jelen van. Sajnos.

  • Miklósbá, tudod hova vezetett a történelemben, amikor maroknyi csoportocska szerette volna megmondani – és sokszor meg is mondta -, hogy a többség miről beszélhet, miről mit gondolhat, és kivel szerethet élni, kik lehetnek a barátai és kik nem, hogy értelmezheti a biológiát, és hogy a saját történelmét, stb?
    Olvass utána, remek irodalma van a témának.

  • Andrew, ne röhögtess: „A népszerűség olcsó máz.”
    Klasszikust idéznék: „Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába”. 2008 óta hányszor kell még ezt a horni mondatot a fejetekbe verni, hogy megértsétek? Ugyanazokat a halott paneleket pufogtatjátok sokadszorra is, ha a fidesz nem pumpálna egy kis oxigént belétek, az istenadta néptől már régen az enyészeté lenne az egész bagázsotok.

  • LESZ EZ MÉG ÍGY SE, MERT a KICSIT és HÜLYE TÁMOGATÓIT ÚGY ÖSSZEVERIK a RENGETEG HAZUGSÁGAIK MIATT, HOGY MÉG az OSZTRÁKOK SE FOGJÁK TUDNI ŐKET HELYREPOFOZNI!!!!
    A Csepelen is örök vesztes Fideszes hólyag (Németh Szilárd), a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos bejelentette a rezsicsökkentés megváltoztatásának részleteit Tusnádfürdőn 2022. július 21-én.
    Még új fogalmat is képes volt felbüfögni Németh Szilárd a rezsicsökkentés csökkentéséről történő tájékoztatásában: a lakossági piaci árét.
    Eszerint tehát nem az úgynevezett teljes piaci árat kell majd megfizetni ezután sem a kormány által meghatározott átlagfogyasztás mértéke felett, hanem egy ennél alacsonyabb, de azért a rezsi csökkentett árnál jelentősen magasabb összeget, mint amivel a felcsúti tolvaj kampányolt!!!
    A Fideszes tróger egyébként Tusványosról jelentkezett be, erről pedig a Portfolio számolt be.

    Az agyban is szegény ex birkózó közlése szerint a gáz esetében az átlagfogyasztás 1729 köbméter/év, ez a már korábban is bejelentett havi 144 köbmétert jelenti.
    A rezsi csökkentett összeg az átlagfogyasztásig 102 Ft/m3, fölötte azonban már 747 Ft/m3.
    Ez több mint hétszerese a korábbi árnak!!!…- hogy Orbán NER-es milliárdosait továbbra is kitömhesse pénzzel mielőtt élve felkoncolnák cigánykodásai miatt!!!
    Súlyos, de igaz ugyanis a matematikából is felmentett Németh szerint egyébként a versenypiaci ár 1020 forint/köbméter…

  • charlie,

    Nem röhögtatlek, hanem kiröhöglek.
    Kis különbség. Sírva röhöglek ki. Amit Te szívsz Orbán oxigénjéből azt fingnak hívják.
    Miközben látom, hogy becsípődéseid fixálódtak.
    Hol emlegettem Bármilyen Ferit? Elárulom: sehol. Te viszont láthatóan csak Fericikusan vagy képes valami csekélyke önmeghatározásra. Az neked a kályha. Nélküle el vagy veszve. Orbán izomszaga és a Feri-komplexusod között pendlizel ezek szerint.

    Ferit nem emlegettem. Hitlert és a maffiát viszont igen. Úgy tűnik ezek számodra szintén alkalmas igazodási pontok. Igaz, egy teféle neofasisztától mit is lehetne várni? Nem igaz?

  • LILITH-ke;

    „..szalnak meg a vadlibak nyugatra…”?

    Igen Lilith-ke, mind a szbadsagot, l;ehetoseget es jobbe letet remelok a Rio Grande-n keresztul szokve remelik jobb jovojuket!!!

    Vajon miert esnki nem menne Oroszba, Cubaba, stb?????

    De van am megelepetes maga szmara, mert ma itten Floridaban mind a Koztarsasagi politikai versenyzok igerik „I will finish the wall” (befejezem a fasl epiteset a deli hataron.

    Hatosagok alatal saccolva nem kevesebb mint 12 millio mtorvenytelenul beszokottek elenk ma itten.

    De hova fognak majd menekulni amikor a hatart lezrnak az igerkezok???????

    Hanyan szoktek-be a Maguk dicsoitett oroszbirodalmukba??????

  • karikas;

    SEMMI meglepot, sem ismertetot,semmi allitasodat nem bizonyitottad soraiddal, csupan tulsagos gyuloletedet rem hosszan a regi propagandamodon tetted.
    ‘Kibujt a szeg a zsakbol’ karikas.
    Vagy inkabb „kimutattad a fogad feherjet” mint a veszett kutya.

    Mind a jelen problemak indito alap-okait jeleztem soraimban.
    Miert maradtal nema azon ????

    Az IKARUS, igen kivallo es nagyszeru kezdemenyezes volt egy regi magyar kovacsmestertol 1895-ben.

    De ma az IKARUS nem letezik, tonkre ment, mint elkepzeleseitek minden vonalon.

    Szeles Gabor (Orban Viktor baratja) probalata ujja-eleszteni az IKARUST, de csak ot (5) buszt keszitett mire telejesen kaput lett.
    Cuba importalt annakidejen nehany Ikarus buszokat.

    Ami a jelen USA adosagokat illeti, annak egyszeru megoldasa leheto;

    A nem-humanitarian USA adomanyoknak ha csak a felet visszafizetnek a bezsebelok rohogve fizethetne Biden elnok minden koltsgeket.
    Meg BRAZIL is kapottt LAND-LEASE penzeket a II.V.H. alatt.
    Vajon mit tett Brazil a haboruban segiteni Hitler veget????

    Land-Lease, Marshal segelyek, Ujjaepiteni Europat es Japant, mind az evtizedeken at emelkedo Foreign-aid adomanyokat vilagszerte, na meg a vilagszerti World Bank altali gazdasagi elohaladasokat lehetove tevo penzek.
    S ki fogja majd Ukrajnat ujja-epiteni es annak arat fedezni?

    Csak pofaztal de semmi ertelmes, jelentos adatokat keptelen voltal tenni, sot senki, soha nem nyujt meg kerdesekre sem adatot.

    Vajon miert nem???????

    Miert mindeg csak az egyeni ellensegeskedeseitek megallasnelkul!?

  • Imadott Putinotok haboruja gyatran megy Ukrajna ellen.

    Sot penteken Moszkva-Kiyev megegyeztek Ukrajna gabona exportlasat nem megakadalyozni, de szombaton az Orosz hadak bombaztak az Ukran kikotot.

    Igen szavahiheto am Putin vertarsatok!!!!

    P.S.
    Moszkvabol a titkos hirjelntesek alapjan mar is megy a harc a Putin utanni hatalomert.

    Sirankozhattok azon am, mert Putin kovetoi nem az elsosorban alnak a hatalom megszerzeseert Moszkvaban.

  • Látom, „charlie”, a szövegértésed … – no, nem ragozom. A náci az náci; „oszt jó napot”. (Hitlerrel sem lehetett vitatkozni; Szálasi meg – hál’ istennek – lógott.)

    No, ezen most elrágódhatsz egy darabig, „oszt jó napot”.

  • BENDE$GUZ
    2022 július 25
    12:44 du.

    grizi, hazudsz! semmiféle alapokait nem jelezted semminek sem, ócska troll vagy

    „Mind a jelen problemak indito alap-okait jeleztem soraimban.”
    Miert maradtal nema azon ????
    nem maradt néma csak te, grizi hülyeségeket körmicélsz hottentottáúl!

  • Bendeguz
    2022 július 21
    2:28 du.

    grizi, mondandód quintessenciája: teljes a kháosz és a gazdasági csőd és hazudtok egymásnak és keresitek a legújabb múltat, a világ meg nézi, mint Rozi a moziban

  • Orsós Elemér

    BENDE$GUZ
    2022 július 25
    12:51 du.

    Nem gondolod hogy, egy abszolut objektiv összevetésnél esetleg sokkal több negatívumot lehetne kimutatni a Ti imádott Bidenetek javára? Minden esetre -az uralkodó fősodor szerint halálosan beteg, ezért naponta háromszor meghaló- Putint még egyszer sem buktatták le súgógépek, egyébb irányító papircetlik , normálisok számára láthatatlan szellemek és repülőtéri lépcsők, pedig ő is zsinóron rángatott, de neki kevésbé látszanak a függesztékei, sőt őt is úgy szerepeltetik mintha ugyanúgy teljhatalommal lenne felruházva, ami persze csak látszat, mert ha teljesen önállóan merne uralkodni, akkor saját DS-e megruházná! És még egy titkot elárulok Neked: nem véletlenül aggódik Biden úr egyre jobban .elenszkij nevű tartományfönökéért, ugyanis túl sokat tud és átlátszóan teátrális, ezért úgy lesz kimenekítve szeretett hazájából hogy, mártíromságát majd a patás Putinra lehessen kenni, pedig neki főnyeremény lenne, ha .elnszkij úr kikotyoghatná magát!

  • Orsós Elemér

    BENDE$GUZ
    2022 július 25
    12:44 du.

    És ehhez mit szólsz:
    három nagy transznacionális vállalat, a Cargill, a Dupont és a Monsanto már 17 millió hektár ukrán mezőgazdasági területet vásárolt a már csak papiron lézengő Ukrajnában. Ez Ukrajna összes mezőgazdasági területének több mint 60%-a. És különösen az USA mezőgazdaságát és élelmiszer iparát is már diktatórikusan felzabáló Monsantoról alkotott véleményedről lennék kiváncsi, meg arra hogy, akkor most a hadköteles, 18-60 éves ukránokat a melldöngető patrióta és filantróp .elenszkij úr a saját vagy idegenek földjéért harcoltatja-e? És csodálkozol-e hogy, Ukrajna lakosságának felezési ideje rohamosan csökken ezen jótétemények hatására? (A Biden mintagyermek ukrajnai piti gazemberségei olyan bakfittyek ezekhez képest, hogy azt már meg sem említem!)

  • Succubus Lilith

    BENDE$GUZ 2022 július 25 12:28 du.

    „” “..szalnak meg a vadlibak nyugatra…”?

    Igen Lilith-ke, mind a szbadsagot, l;ehetoseget es jobbe letet remelok a Rio Grande-n keresztul szokve remelik jobb jovojuket!!! „”

    Most az egyszer a szandekosan hulyen irt mondat dacara jol fogalmaztal: „Remelik a jobb jovojuket”. Az elso szo a lenyeg, a remeny, amirol tudjuk a Svejk cimu konyvbol, hogy a legszebb szo a „hit-remeny-szeretet” szo-harmasbol (miszerint az illeti remeli, hogy a tabori lelkesz majd visszafizeti az adossagat).
    Hogy aztan amikor meglatjak a boltok ures polcait ezek a Kozep es Del-Amerikabol (es meg ki tudja honnan) erkezok majd mit gondolnak a remenyeikrol, azt rad bizom. Te baromi okos vagy, ra tudsz jonni magadtol is. 🙂
    Na es nem felejtsd el, hogy milyen kellemesen lehet elni Amerika utcain egy-egy pofas kartondobozban!

    ” Vajon miert esnki nem menne Oroszba, Cubaba, stb????? ”

    Nem gondolod, hogy kicsit nehez lenne nekik atuszni az oceant?
    Arrol nem is beszelve, hogy az olyan hazug propagandak, mint amit te is tolsz meggyozik szerencsetleneket az „amerikai alomrol”, ami ma mar a heroin altal okozott bad trip szokott lenni, de ez se zavarjon teged. Meg az se, hogy lenyegeben a kartel koltozott at Kozep-Amerikabol hozzatok, ha valoban az USA-ban elsz.

    BENDE$GUZ 2022 július 25 12:44 du.

    ” De ma az IKARUS nem letezik, tonkre ment, mint elkepzeleseitek minden vonalon. ”

    Ha nem lennel annyira analfabeta mint amennyire vagy, olvashattad volna a Gabrieltol, hogy miert „ment tonkre”.

    ” Ami a jelen USA adosagokat illeti, annak egyszeru megoldasa leheto; ”

    Ez igaz. Csak el kell felejteni az adossagot es nyomtatni a penzt. Sot, sokkal olcsobb ha kiveszik a forgalombol a keszpenzt es csak ratesznek a computer-re egy rahdeli zerot es egyet.

    Mellesleg, az amerikai „humanitarianus admonyoktol” mentsen meg mindenkit az Isten!!!

    ” Vajon mit tett Brazil a haboruban segiteni Hitler veget???? ”

    Mit tett volna? Az amerikai segitette hatalomba Hitlert, penzelte, es egeszen a partraszallasig meg uzemanyagot is szalitott neki. Te hulyenek nezed a brazilt, hogy egy ilyen mestersegesen generalt haboruba beleszalljon, irtatni a sajat nepet?

    ” Land-Lease, Marshal segelyek, Ujjaepiteni Europat es Japant, mind az evtizedeken at emelkedo Foreign-aid adomanyokat vilagszerte …”

    Igen, erre lett kitalalva mindket vilaghaboru es ma is erre torexenek a te draga kedvenceid, amig mindenaron ki akarjak robbantani a 3. vilaghabrout.

    BENDE$GUZ 2022 július 25 12:51 du.

    ” Imadott Putinotok haboruja gyatran megy Ukrajna ellen.”

    Imadja a halal. Te imadod a vilag legaljasabb kormanyat, az amerikait.

    ” Sot penteken Moszkva-Kiyev megegyeztek Ukrajna gabona exportlasat nem megakadalyozni, de szombaton az Orosz hadak bombaztak az Ukran kikotot. ”

    Talan kevesebb fegyvert kene szallitani oda. 🙂

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2022 július 26 6:58 du.

    ” … három nagy transznacionális vállalat, a Cargill, a Dupont és a Monsanto már 17 millió hektár ukrán mezőgazdasági területet vásárolt a már csak papiron lézengő Ukrajnában. Ez Ukrajna összes mezőgazdasági területének több mint 60%-a. ”

    Kivancsi lennek mennyiert vettek meg. Az USA-ban a termoteruletnek tartott fold hektarja kozel 11 ezer dollar.
    Ez 17 millioval szorozva eleg kiados szamra jon ki.
    187,000,000,000.
    Valami azt sugja nekem, hogy ennyit csak nem fizettek ki erte.

  • karikas;

    Persze karikas az aki nem tud magyarul olvasni, sem erteni.
    Mert mint irtam soraimban, es talan emlekzhetett volna szerettett Kadar elvtarsanak a tteire, hogy a magyar kozgazdasag fellenditeserek celjabol NEM 20 billiot, hanem 30 billio kolcsont vett fel nemet bankoktol.

    Persze Kadar testvered nem volt hajlando belatni, sem elismerni, hogy allam-kapitalizmusban, a terv-gazdasagot gyorsan fellenditeni lehetetlen.
    A kozgazdasag elmaradt, s penzek elusztak, de fillerek csoppentek a dolgozok zsebeibe is.

    Mint a 900 Forintos havi-fizetese havi 3 ezerre mehetett, de a penzeket a magyar dolgozoknak vissza kelett am fizetni.

    Ugyan az tortent a magasztalt IKARUS es minden mas cewgekkel.
    Sot , az itten mar parszor magasztalt „sikeres TSZ-ek” eseteivel is.

    Keszithetsz nagyszeru mezes-kalacsot, vagy bar mit is, de amikor a koltsgek tulhaladjak a jovedelemet, s hitelt meg kolcsont nem kaphatasz, az egyedulli lehetoseg a BANKRUPTCY, mas szoval tonkre megy, bedoglott a kozgazdasag, s az ALLAM KAPITALIZMUS, SOHA, SEHOL NEM SIKERESKEDETT.

    Nem csak magyarorszag, de a szoviet Unio es mind a meghoditott iurlamai alatt levo nemzetek is.
    Lasd Cuba, sot Venezuella eseteit is.
    Amely a VILAG LEG-GAZDAGABB OLAJ KINCSEIT tulajdonozza.

    A „kapitalista Venezuela napi 3-5 millio hordo oljat produkalt..
    Chaveez azt elrabolta, allamositotta, s ma Venezuela meg fel-millio hordo olajat sem kepes produkalni.

    Cuba hasonloan. Amely evi 9-10 millio tonna cukrot produkalt, ma a Cubai nep cukor nelkul el, mert a napi cukor fejadag jegyre van adva.

    De nem az tortent Magyarorszaggal is?
    1946-ban nem volt ellemiszer hiany, de 5211-ben meg a kenyer is fegyre volt kaphato, Rakosi persze a mezogazdasagi termeloket vadolta a hinyosaggert.

    Persze a pufalyakasok velemenyei alapjan az mint a USA oka volt.

    Na de meg Gorbacsov is probalata a rendszert reformalni.
    Persze agymosasa alapjan keptelen volt belatni hogy DIKTATURAK ne REFORMALhatok!!!!
    Osszeonlott a vilaghodito hatalom amig senki meg egy ures sosoros cannat sem dobott ra.

    A Nemet Nemzeti Szocializmus a sajat haboruja altal megsemmisult, de a hamvakbol a Marshal segellyel egy szbad es sikeres tarsadalaom jott letre.

    Hasonloan megy ma Putin hodito haboruja is a bekes es fuggetlen Ukrajna ellen.
    Putin-nal majd a rendszer is osszeomlani fog.
    Sikertelene a hadjarata, rengeteg az aldozat es Orosz vesztesseg.
    Nem kevesebb mint 75 ezer (15 ezer halott es sebesukltek). Az ororsza hadsereg szewgyenletese allapotokban van. Legiereje semmit sem ert-el.A katonaknak eleguk a Putin haborusdijabol.

    Na de azt csak imadjatok, majd reszetek lessz am a kudarcbol is!

  • Teves gepeles.
    Magyarorszagon az elelmiszer hianyok a jegyrendszert kovetelte, s az 1951-52-ben volt.

  • ORSOS;
    Olvasd fenti msoraimat, az bizonyitja hogy ma Ukrajna miert lett jelentos kenyer-gabona exportalo nemzet.

    A Szoviet Uniod allandoan meg Lenin idejetol US kenyergabonat importalt(persze hitelben).
    Armand Hammer ur, Lenin egyeni-baratja kezdte azt lehetove tenni, ami ment 1990-ig.

    Ma Ukrajna nem csak hogy termel gabonat (buza,kukorica, napraforgo-olaj) hanem jelentos vilag exportalo nemzmzet lett.

  • ORSOS:

    Nem csak hogy utallod az Ukran farmerek sikereit, de gyuloletedet keptelen vagy takargatni.

    Vajon miert gyulolod a vilag barmely nepet, nemzetet, kulonosen azt amely csak etettett es sgelyeket nyujtott mindeg fokent az europaiaknak.

    Hoover elnok lett a vilag elso LEG-nagyobb humaniranussa, etette europat az elso VH utan.

    Sot az amerikai farmerek a gabona export erdekeben felsznatottak mind a szuz-prery foldeket, s mikor a tavaszi szel jott, lett az u.n. „dust-bowl”, aminek a porat meg Chicago-t es New York-t is takarta ezer merfold tavolban.

    Ketsegtelenul irigyled az Ukran farmerokat.Hm??????

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2022 július 28
    2:03 du.

    Csak egyszer érném meg hogy, az aktuális kérdésre válaszolsz! 😀

  • Mind a mindent tudok meg azt sem tujak hogy mibe kerul egy PIZZA Budapesten!

    Elkpezelheto hogy kiket eszznek ottan meg ma is!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2022 július 28
    2:03 du.

    Ezt a Tőletek származó rosszindulatú feltételezést most megcáfolhatnád, mert valahogy nem tudom elhinni, ugynis a szerinted mindig igazmondó ukrán fősodor szerint a ruszkik saját -főnyereményt érő, igazságot kicsicseregtethető- azovos foglyaikat pusztítták USA rakétákkal!

    https://www.veteranstoday.com/2022/07/29/kievs-forces-shelled-a-detention-center-in-donbass-53-azov-pows-killed-to-avoid-nazis-testimonies-on-war-crimes/