Az USA esete a háborús előzményekkel

2022 augusztus 28 11:49 de.123 hozzászólás

Pár napja olvastam először hivatkozást arra, hogy az USA kormánya mindent is tudott előre az Ukrán-Orosz háborúról. S valóban megjelent a The Washington Post oldalán egy összefoglaló erről. Már a címben is azt sugallva, hogy az USA előre jelezte az inváziós kockázatot a szövetségeseinek. Illetve az ukrán elnöknek is. Magyarul a Portfolio közölt egy ennek alapján készült írást. Itt inkább csak pár gondolatot vetnék fel. Jobbára az utóbbi alapján.

Ehhez visszakanyarodnék a februárban írtakból arra, hogy „a háborúkat, noha eszmék nevében indítják sokszor, a gazdasági előnyök sem kicsit szokták befolyásolni”. Ami akkor is igaznak tűnik a történelmet nézve, ha aligha hagyható figyelmen kívül az emberi tényező. Például, a hatalom képviselőinek, illetve a hatalom valós birtokosainak az egyéni képességei, személyisége, a világhoz való viszonyai. Így, személy szerint kétségekkel fogadnék egy olyan állítást, ami szerint az amerikai hírszerzés erre hivatott szakemberei nem készítettek Putyinról egy teljes személyiségprofilt. Amit aztán nyilván figyelembe is vettek.

Miközben számos adatot gyűjtöttek csapatmozgásokról, telefonbeszélgetésekről, és minden másról, amihez hozzáfértek. Ami alapján azt írják most, hogy a teljes offenzíva-tervet megtárgyalhatták előzetesen. Ellenkező irányú ismeretekkel nem rendelkezve, és a háború forró szakaszának hónapjai után elfogadom, hogy így volt. Különösen, mert nem szeretnék beleesni a „távelemzés” két, a fórumvilágokban gyakran tapasztalható hibájába.

Ezek egyike, hogy egyfajta szurkolóként viszonyulnak bármely félhez. Holott, mint azt szintén írtam korábban, a háború nem videojáték, és nem is egy sportmeccs. Ott emberek nyomorodnak, illetve halnak meg. Amit a szurkolók azonnal megtapasztalnának, ha az első sorokban próbálnák a kedvenceiket megtámogatni és nem a fotelből drukkolnának. A másik, talán a szurkolói attitűdből is származtatható, hiba az, hogy lebecsülik hol az egyik, hol a másik felet. Netán mindenki mást, aki nem ért egyet a fórum-helikopterrel.

De kanyarodjunk vissza ezen a ponton az említett hivatásosan titkos elemzőkhöz. Akiket szintén nem szeretnék lebecsülni. Ha azonban nem becsülöm le az USA hírszerzését, felkészültségét, akkor eljutunk egy logikai csapdához. Ugyanis az orosz külügyi apparátus az amerikai fegyverszállítások kezdetén jelezték, hogy casus belli-nek fogják tekinteni a fegyverszállítások folytatását. Ez nem manapság, hanem a 2022. február 24.-én megindult forró háború elindulása előtt megtörtént. S itt az a bizonyos csapda. Ha ugyanis ismerték Putyin személyiségét, az orosz viszonyokat, illetve minden mást, akkor vajon miért nem vették figyelembe az orosz külügy bejelentését?

Azoknak akik most elkezdenék olyasmin törni a fejüket, hogy ha nem ezt, akkor mit tekintett volna Putyin háborús oknak, azoknak további jó gondolatkísérletezést kívánok. Egyszerűen azért, mert azt tudjuk, hogy az oroszok mit reagáltak a fegyverszállításokra. Azt is, hogy ezt követően mit tettek. Innentől az összes, „mi lett volna ha” mottójú kanapé-latolgatás irreleváns. Nem kicsit, hanem nagyon.

Ugyanakkor, ha amerikai részről szándékosan hagyták figyelmen kívül az orosz üzeneteket, akkor mennyiben lehet fals az a conteo-csokor, amely a köré a vezérmotívum köré fűzhető, hogy az USA felelőssége sem kicsi, de nullánál mindenképpen nagyobb abban, hogy eldördültek az első lövések. Miközben a januári fegyverszállításokhoz az akkori ukrán vezetés hozzájárulása, illetve kérése is kellhetett. Eközben, ahogy a Portfolio-n is olvasható, hogy az egyik nyugati vezető a másik után tárgyalt Putyinnal, illetve az orosz külügyminiszterrel. Ezt követően kissé nevetségesnek tűnő feltételezés lenne, hogy Putyin csak Orbán Viktorral tárgyalta meg a támadást, míg mindenki más a kerek szemű rácsodálkozást gyakorolta a kialakult helyzetre pislantva. Putyinnak bőven volt lehetősége egyeztetni mindenki mással is. S ennek kapcsán csak emlékeztetnék arra, hogy mekkora ellátási pánikot okozott az EU gazdasági nagyágyúinál az első lövések eldördülése. Semekkorát.

Szintén a Portfolio-n olvasható egy eldugott mondat: „A beszámolók szerint Biden biztosra akart menni: tényleg eltökélte magát Putyin, vagy csak a határait feszegeti?” Gondolom azóta erre Biden-elnök megkapta a választ. Putyin eltökélte magát, és az USA szállíthatja a fegyvert. Cui prodest scelus, is fecit…

123 hozzászólás

  • Bandi, ez irgalmasra sikeredett, nahát?
    Stoltenberg 2022 májusában egy nyílvános házi beszélgetésen azt mondta: a NATO 2014 óta intenzíven készűlt a háborúra fegyver és katonai szaktanácsadással a yukik-nak
    a konfliktus nem yukiban kezdődött hanem 2088 körül Grúziában és onnan folytatódott Koszovo és a délbalkáni pincsikutyák NATO haditámaszponttá alakításával…, mindez tervszerűen bár USA nem alkalmas egy életképes gazdasági terv elkészítésére a katonái megtervezik a büdzsét mert a fegyverkereskedelemhez szüxéges nemzetközi konfliktusok szerves részei az állami büdzsének
    a többi most már tudható a számok nem hazudnak:
    € ban {kivéve néhány okos országot, netuggyki} a gazdasági helyzet tehénürülék szintű usában sokkal jobb de most hatalmas munkaerő toborzás folyik bár AMLO nem tárgyal velük erről (sem) inkább a délamerikai gazdasági véd és dacszövetséggel foglalkozik hatalmas sikerrel…
    a világ újra több pólusúvá válik ettől kék a feje Austin nak és a J.B.-nek és még néhány gurunak, ha kíváncsi vagy 2022 júliusában Yale egyetem tudósainak szocialista brigádja Power Point-tal 48 oldalas tanulmányt arról, miért …de pont nem az van, ez is olyan, mint a legújabb távcső megmutatja hol is lehetett volna az ami sohasem volt, na ezek a guruk is és most Bärbock legújabb kijevi látogatásán azt is mondta a zselének, hogy hosszú évekre el fogja látni mindennel amire a zselének még szüxége lehet és a most elfogadott $3 000 000 000 usa fegyver szállítás is 3 éven belül nem kezdődhet el mert nincs kapacitás és még a tervező asztalokra sem került egyes részei

    üdvözlettel

  • fentiben 2088 helyett 2008 értendő Cenz Ura redaktálod?

  • Így valahogy.

  • Turóczi Béla István

    Most is igaza van Senecának.

  • Kitünő írás, simán elfogadható belesejtésekkel!!! Csakhogy a patás Putyin a babos kendős Nuland anyó színre lépése után vált kiprovokált, soviniszta tényezővé a kultúrájával együtt, viszont a nyanya nélkül még az európai főcső is vidáman pöfögne egész Európa legnagyobb megelégedédsére! Tehát muszáj volt porcukros Holle anyónak alaposan belefingania a nullás lisztbe!

  • Ródeo11
    2022 augusztus 28
    12:08 du.

    Agatha Christie-nek van egy regénye, aminek a címe magyarul Éjféltájt. Az eredeti jobb, de a lényeg miatt jó ismerni itt is. Azt feszegeti benne, hogy a gyilkossággal szoktak kezdődni a krimik, pedig sok szál vezet odáig, amelyek aztán egyszer, egy pontban találkoznak, és elvezetnek a gyilkossághoz.
    Ez a történet sem 2022-ben indult. Perszehogy nem.
    Számos egyéb tényező is van, azokon kívül is, amit írsz. Visszamenni is messze lehet menni.
    Az USA de facto destabilizálódott. A milliomos őrült ezt speciel látta. Mondjuk nem volt nehéz. Ahogy én látom a puzzle-t:
    2006-2008 és a fal adta a másikat. meg a kongresszus, amelyik véd és dac okokból egy kisebb refinanszírozási válsággal is megfejelték az évtizedek óta szépen felépült foglalkoztatási válságot. Alkalmasint a képzési válság (ami részben az előbbi oka) szintén nem új. Viszont mély. Biztos, van kivétel, és majd biztos sorolja aki szeretné. Tendenciájában fenntartom. Mert modellszinten s…r.
    Azt a válságot ugyan nem oldották meg, de 2008 után exportálták.Ettől nem kisebb, hanem nagyobb lett, mert az alapvető problémákat nem megoldotta, hanem csak betakarta pár letépett levéllel.
    Közben Kína több területen ellépett az USA mellett a technológiai piacon. Majd erre is nyüszögnek itt páran, aztán lenyugszanak. Egyáltalán nem tartom véletlennek, hogy J.B. pont mostanság gondolta úgy, hogy a fetrengő medve megrugdostatásával igazolja a nagyszerűségét az egyik oldalon, míg megpróbál Kína fele is demonstrálni valamit, és leginkább bebiztosítani azt technológiai beszállítást Tajvanról, ami nélkül az USA gyakorlatilag lehúzhatja a rolót.
    A fegyvergyártást és -kereskedelmet pedig már többször használták a világtörténelemben arra (Hitler is), hogy a belső termelési piacot megpörgessék. Aminek az egyik szépséghibája, hogy csak akkor van értelmezési tartománya, ha
    1. Felhasználják;
    2. a raktárkészletet kilövik, és helyet teremtenek.
    Az a 3-as a sok nullával valójában felfogható szerintem úgy is, mint egy kis inflációs pénz betolás a hazai iparba. Amiben az pici csepp, de cseppben a tenger. Mert ha a szövetségeseket hasonlóra tudja bizgerálni, akkor az már szép megrendelési csomag lehet. Z. pedig már korábban felajánlotta kísérleti lőtérnek az amúgy is perzselt terülteket. Bízva abban, hogy csak megnyeri neki ezt pofozkodást valaki. S akkor csak lesz olyan ismerőse, aki érdekelt lehet a krimó újjáépítésében.
    Ha megnézed, ez egyébként belecipzárazható abba, amit írsz. Ez sem véletlen.

    Közben az EU persze meggyengül, de ez Putyinnak, Bidennek és Hszi uraknak egyaránt nem van ellenére. A medve is gyengül, ami Bidennek és Hszi uraknak szintén nincs ellenére (teszem hozzá: Amíg rég elfeledett kulcsok nem kerülnek elő a stelázsi mélyéről, amikor is sokan megszívják, de nagyon).

    Naszóval. Van egy közvetlen előzménycsomag, és erről szól a szöveg. Másfelől van egy csomó szál, ami összefonódik abban a cukorspárgában, amint megpróbálnak bekötött szemmel és hátrafele átmenni a Niagarányi erőforrásválság felett. Ami a jelenlegi, illetve jelenleg publikusan ismert, technológiákkal csak részben fedhető le. Tehát belső forrásokból egyszerűen nem megoldható, mert vagy nincs mód megoldani, vagy olyan dokumentációs szekrényeket kellene kinyitni,amiket senki nem akar kinyitni úgy, hogy kukucskálnak a válla felett.

    Azért persze az olyan kis szakadozott puzzle -fecnik is jelenthetnek valamit, ami”csendes” területszerzésekre utalnak pl. D-Szibériában és Afrikában, vagy mindenféle űrszemetelések Luna-asszony szeplőinek vizsgálatára.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 28
    5:22 du.
    nagyon izgalmas és 99.9999%-ban meg is békélek ezzel!
    nem szeretem a krimiket azóta, hogy a szépséges hölgy bolyongott a Louvre-ban éjszakánként álruhában és Magyar Televízió Belfegorosítva lett 3 egymást követő estére ez {általad precízen elemzett} adta az éppen szüxéges napi malaszt helyett a napi gumicsontot {egyre nehezebb dolga van a nyugati mediának ezzel} most Mar a Lago és sajtcetlik képviselik meg a diákhitelekről szóló „ereszd el a hajamat”
    visszatérve drágalátos Yale-i szocialista guru kft konklúzióira: az is egy krimi a hulla már látható, a hatalmas sötét foltok is körötte a padlón de ez a „sztadi” sem szagos tehát nem tudni, hogy a sötét folt a lelkükön az mi is? lehet vér és lehet s…r is sőt a kettő keveréke is, ami az én következtetésem elolvasván a sztadit…
    mikor említetted a mentőket amiket a Lehmann-ék beáldozása után a többieknek kiküldtek ott a mentő a hibás, EZ SZILÁRD MEGGYŐZŐDÉSEM!

    és amit te ebben sejtenivalóként betoltál az most Das Leitmotif kell, hogy legyen!

    megjegyzem 1988 ban Fidel-nek Atabey-ben igaza volt, mikor a titokban pár órára landolt Gorbacsovot fel akarta pofozni…
    ANNAK ISSZUK A LEVÉT amit az a selejtes korazöld saláta a Bärbock-ok elődjeként…
    kérdésem: kinek volt érdeke a berlini fal lerombolása valamint a KGST és IMF {v}iszonya{tos} -sága és a két Fóvárosi Nagycirkuszból szökött selejtes bohóc a thaetcher + régentép felismerése: te ronaldinho ezek jól élnek és az olyan zsenánt és Cecil Northcott Parkinson megfelelő törvényét alkalmazva miszerint: aki nálam nyomorúltabb annál én gazdagabb vagyok {még akkor is ha bogáncs van reggelire kecskepisivel és a görbe szarvunk már rügyezik}

    a BRICS növexik és a többiek meg sajognak a többi hab a tortán és zselé mint kitömött szamár nagyon jól fog mutatni az emberi butaság múzeumában…

    üdv.

  • Egy háború mindig úgy kezdődik, hogy a másik visszarúg. Bizony van alapja annak, amire Putyin hivatkozik. Vagyis az Ukrajnában élő orosz nemzetiségűek „védelme”. Ukrajnában 18,87%-nyi orosz él – vagyis kb. minden hatodik polgár orosz. Főként a keleti területeken, a Donbassban a Szu felbomlása óta folyamatosak a fegyveres összecsapások
    86-ban egy, a szovjet viszonyokat jó ismerő ismerősöm mesélte amikor a fiút behívják a hadseregbe, sok srác azt kérdezi: Fegyver van, vagy hozzak?
    A Krím 2014-15-ös annektálása még magyarázható volt történelmi okokkal: a félszigetről anno az orosz cár seregei űzték el a tatárokat, mindig az orosz cár birodalma volt. A hatvanas években, a megbékélés politikája jegyében Hruscsov idején csatolták az Ukrajnai Szovjet Köztársasághoz. (Hruscsov maga is ukrán nemzetiségű volt.)
    Az önállóvá vált Ukrajna nem bánik kesztyűs kézzel a nemzetiségeivel – ezt mi magyarok is megtapasztalhattuk Kárpátalján. A biztosítékot a pár éve hozott nyelvtörvény csapta ki. Eszerint akár börtönnel is büntethető az, aki nyilvánosan használja az anyanyelvét. Pl. a boltban nem kérhetsz magyarul (agy oroszul) kenyeret, hiába beszéli az eladó a nyelvet, csakis ukránul.
    Két keleti tartomány – Donyeck és Luhanszk – népköztársaságot kiáltott ki, és bejelentette elszakadási szándékát Ukrajnától.
    Fontos: az agressziót Oroszország követte el – erre nincs mentség. Ahogy 38-ban sem volt

  • Bocs, elugrott.
    Ahogy ’38-ban sem volt Csehszlovákia földarabolására a szudétanémetek megvédése ürügyén.Van igazságuk azoknak is, akik „proxyháborút” emlegetnek – vagyis úgy vélik: tulképpen az amerikai hegemónia megteremtése érdekében az ukrán nép vére árán akarnak leszámolni Oroszországgal. Márpedig az iyesfajta leszámolások árát mindig a plebs fizeti meg Ebben az esetben az európai népek.
    Elég nehéz bármelyik harcoló fél mellé állni, ha az ember feje fölött egész éjjel szállítógépek morajlanak, és aggodalommal figyeli, mikor keveredik a morajba a vadászbombázók sivítása.
    Még a magamfajta vallástalan fejében s megfordul: nincs más hátra, mint Térdre, imához!
    Hacsak… Hacsak nem sikerül úrrá lennünk a leszámolási pánikon. Még mielőtt kirúgjuk magunk alól mindannyiunk otthonát – a Földet.

  • Succubus Lilith

    A cikkbol:

    „a háborúkat, noha eszmék nevében indítják sokszor, a gazdasági előnyök sem kicsit szokták befolyásolni”.

    Van egy harmadik ok is, az pedig a biztonsag.

    Felhoznam eloszor Izrael esetet. 1948-ban az arabok tamadtak, tehat az kilog a sorbol, de 1956-ban mar valaszlepes volt a Szinai felszigetre valo kirandulas, mert egy nemzetkozi viziut lezarasa haborus cselekmenynek szamit akar van haduzenet, akar nincs.
    A 6 napos haborut is ok kezdtek, mert nem hittek el, hogy vagy 5 arab orszag hadserege csak ugy talalomra „gyakorlatozik” Izrael hatarain.
    73-ban nem tamadtak elsonek, meg is szivtak rendesen.
    Libanonba is biztonsagi okbol ruccantak ki, es a mai napig is ugyanilyen okbol bombazzak az Iranbol Libanonba tarto konvojokat – es nagyon helyesen.

    Es most itt van Oroszorszag Putyin vezetesevel, akinek nem tetszett az otlet, miszerint Ukrajna Nato tag lesz es teli lesz pakolva naluk az orosz hatar raketakkal, vegyi es biologiai fegyverekkel..stb…

    A kerdesed, illetve dilemmad kisse furcsa. Nem ertem mit nem ertesz.
    Hogy Putyin casus belli-nek hivta a fegyverszallitasokat es aztan megse tamadott ra Europa nyugati reszere?
    Ez egyszeruen csak azert van, mert egyreszt az elobb-utobb nuklearis haboruba torkollna, masreszt rendkivul veres lenne mindket oldalon es valoszinu hosszantarto.
    Putyinnak eleg Ukrajna, es nem erdeke Europa tonkretetele.

    Viszont az, hogy az amerikai a kijelentes ellenere is tovabb provokalt az eleg sokat elmond az amerikairol.

  • talalom
    2022 augusztus 29
    3:13 de.

    Margit az agresszor az USA amely 2014-ben hivatlan vendégként megpuccsolta az addig működő yuki kormányzatot pontosan azért, hogy a yukik ezekután még inkább undorítóakká váljanak és ez létrejött a zselé kinevezésével betették a kaput, oroszok túlzott türelme lett az oka, hogy ez a szemét banda a zselé vezetésével ordítozós koldussá váljon lopnak csalnak hazudnak és ott ártanak ahol tudnak 1925 óta!!!

  • Turóczi Béla István
    „Most is igaza van Senecának.”

    Mármint abban van igaza, hogy felvágta az ereit, sikeresen öngyilkos lett? Hát, az meglehet…

  • Mint a kozmondas hogy az e,beri tortenelem csak ismetli onmagat.

    Putin ugyuan azt koveti amit Hitler az 1930-as evekben, vedtelen nemzeteket egymnas utan hoditott meg.

    Hasonloan a biblia mondas, hogy a vagyon imadoja semmi vagyonokkal nem lessz megelegdett.
    Az orosz uralkodok sem voltak soha megelegedettek a felvi;lag meghodiatasaval.Igen orosz orszag a Fold-teke majdnem felet teszi ki.
    De az nem elegendo uralni.

    Putin kezde haborusdijait Chechnia, majd Osetia, majdGrizi fegyvweres meghoditasaval.

    De miert a fegyveres eroszak egy bekes szomszed, SzlAv-testver-nep eroszakops meghoditasa?????

    „talalom” ismetli Putin szavait, hogy sok oroszt koltoztettek be a keleti Uklran reszekre, meg a Czarok midejen, sot Sztalin is sokakat koltoztette oda, amig sok Ukrant kitoloncolt kozep-azsiaba.

    De a tenyek ellen-bizonyitjak „talalom” kifogasat.

    Februarban haromoldalrol tamadta Ukrajnat, remelve lerohanni es megsemmisioteni az Ukran kormanyt.
    Az persze remes kudarcot vallott.
    Aztan csak a Donbass es a ke;leti reszkre tovabvbitotta a haboruit, de ottan is kudarcot valott az Orosz hadsereg, az ottani nagy szazaleku orosz szarmazasu lakossag sem ismerte el Putin uralmat folottuk.

    Ma Putin csupan sikertlensege duheben pusztitja a lakossagot barkik is azok.
    Hasonloan mint Hitler is azt tette.
    Tehat egyben „talalom” magasztalja Hitler hasonlo tetteit is.

    Amig az artatlanok vere folyik, na meg a sok Orosz sorozottak vere is, miert is velennek mast a pufalykasok.

    Igen, a szerzo helyesen jelezte, lattuk a napi hirekbwen amint Putin cspatait az ororsz birodalom minden reszeirol toborozta az Ukran hatarokra, ami tobb heteket vett igenybe.

    P.S.
    Az EU es NATO a kezdettol visszautasitotta Ukrajna tagsagat, mert tudataban voltak Putin verengzo magatartasanak es gondolkodasanak es celjaionak.

  • Lilith;
    Na mit „provola;t a USA”?????

    S miert nem lehettet volna Israelnak joga az onvedelemre????

    Tapsolna ha Nasser es tarsai is Hitler tetteit kovethette volna????

  • LILITH;

    Putin elvtarsa nyiltan kijelentette es hirdeti, hogy a Szoviet Unio megsemisulese volt a XX. szazad legnagyobb globalis tragediaja.

    Minden szava, tette azt tagadhatalanul bizonyitja hogy a vilaghodito volt Sz.U-t ohajtja feleleszteni.
    Mewgallasnelkul koveti a hoditasait a szabadda valt nemzetek ellen.
    Miert van rovid emlekezo kepessege?
    Chechnia, Oszatia, Grizia, na most meg Ukrajna, s ki a kovetkezo hoditasanak a celpontja?????

    S annak, mint a czari birodalomnak is a korlaytlan hoditas volt minden celja es tette.

  • talalom
    2022 augusztus 29
    3:13 de
    talalom
    2022 augusztus 29
    3:40 de.

    Drága Margitka, rokonlélekként puszillak!!

  • taLALOM IRTA;

    „EGY haboru ugy kezdodik hogy a masik visszarug”.

    AZ AGRESSZORT NEM VADOLJA, CSUPAN A MEGTAMADOTT ONVEDELMET.

    Ha ma Putin agresszziojat Ukrajna ellen tamogatja, nem tamogatta volna Hitler agresszziojat az akkori katonai szovetsegese, a Szoviet Unio ellen is ????

  • talalom;
    Ha Putin Ukrajna meghoditasat az „amerikai hegemonia megteremtese” celjabol kovet el , hat akkor Putin nem amerika berence es „TALALOM” erkpolcsi meg ideologiai kotelesseg lenne azt elitelni es kovetelni az azonnali haborus tettek megszunteteset es az Orosz hadak kivonulasat Ukrajnabol ???????

    Remleve a Zaporozsjei atom eromu kezeleset atadnak a civil-hivatalos szak-vezetoknek, mielott a NAGY BUM toprtenne.

    Nem is emlitve, hogy Ukrajna feladta a volt Szoviet fegyveres kepesseget mert Moszkva nemzetkozi deklaraciaval igerte biztositani Ukrajna fuggetlenseget.

    Igen szavahiheti am Moszkva.

    Persze az Griziara, Oszatiara es Csechniara is vonatkozo lehetne?!
    NEM???????

    S vajon kim lessz majd Putin hoditasanak a kovetkezi celtablaja?

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 29
    6:45 de.

    Szerintem több mindent félreértettél vagy félremagyarázol.

  • …és ez a vén szenilis mit tett a háború elkerülése érdekében ? Semmit ! Duplán vette a lépcsőfokokat, párszor el is taknyolt…. de bejött a nagy fegyverbiznisze ! -d-

  • Mindenki tudta előre, csak azt nem tudta senki előre hogy a kínai kirinyálja a Kreml eszement uránál a pár napos halasztást.
    Hogy ne fakuljon meg a Téli Olimpiájuk fénye.

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 29
    6:45 de.

    Rohadék antiszemita disznó vagy te rodeo, mindig az is voltál de az is maradtál.

  • Büdös Kreml-ügynök.
    PPffúújjj..

  • Andrew_s
    2022 augusztus 28
    5:22 du.

    Bandi szív küldi szívnek: nézz utána a 2008 ban egyszer már kirobbant ingatlan ügy válságnak és ugyanennek a mai lecsapódását!!!
    semmi más nem érdekes a mai kavargásban, mindig asszem ez valami krimiíró aranyköpése: a gyertya alatt mindíg sötét van és ez számomra Médea fonala
    és eddig nyerő

  • BENDEGUZ
    2022 augusztus 29
    1:18 du.

    grizi, benned egy nagyon nagy író veszett el!!! történelmet írsz a legújabb múlt, ami sohasem volt, de olyan jó róla írni???
    ugye, grizi… én még ennyi „tények félremagyarázását” és hamis híreket mint nálad??? csak nem másolod? a netuggykitől?

    a geyza meg újra elővezeti a „bölcselmeit” csak a kóbor kutya sem érdeklődik, mint komondor lerázom az „esővizet”

  • Tegnap kezdte az Ukran hadsereg a Krimia felszabaditasanak a muveleteit.

    A maio napig Puitin dicsoitett hadserege csak a kudarcokat bizonyitotta. Remlve sirankoztok ti itten azon mind a pufalykasok.
    Nem josolgatok, de ketsegtelenul ugy all a helyzet hogy Putin hadserege teljes kudaRCCAl fog kivonulni Ukrajnabol, mint Brezsnyev hadserege Afghanistanbol.

    Bizonyara ez is lessz majd Putin hatalmanak a vege!!!!!
    Na azon kezdhettek sirankozni am!!!!!

  • Meglepo, hogy „talalom” oszintesegen-kivul mindenki Putin agressiojat dicsoiti es vadolja a USA-t azert.

    „talalom” az egyedulli aki bevalotta soraiban hogy Putin az agressor es kifejezi aggodalmat a Fold egyre-gyorsulo pusztitasan. Senki mast az soha nem erdekel.

    Mondhatnam hogy a tobbiek hozzaszollasai bizonyitja a regi mondast, hogy a „socializmus az elmebaj”.
    Tagadhatalanul!!!!!

  • Nagyon ugy nezki Putin elvtarsatok haboruja Ukrajna ellen, hogy az ororsz hadak szegyenevel fog vegzodni, s bizonyara Putin lebukasaval is!!!!!

    „talalom” hivatkozott a Donets es Luhansk regibeli nayszazaleku orosz lakosokra, de ottan is az ororsz hadmuveletek igen sikertelenek.

    Nem is emlitve hogy hol van a modern Orosz legiero???

    Ukrajnanak semmi legiereje, sem legvedelme, de minazok dacarA az orosz legiero keptelen az Ukrajnai legtereben sikereskedni.

    Erossen velheto hogy az allandoan zold-T-ingben mukodo Zelensky lessz ennek a haborunak a hose. Putin meg a mult-embere.

    De a kerdes lehetne, s a vitak temaja, hogy mifele Oroszorszag lessz majd Putin utan???????????????????

    Az foGja majd a vilag-jovojet, fokent Europa jovojet, egy-idore meghatarozni. A vilagszerti egyuttmukodes a beke-celjabol, vagy a Moszkva erdekeit szolgallo terulet hoditasaik.

    Remelve hogy azelott a Zaporozsjei eromu nem megy fel egy nagy gomba-felhokent.

  • D.Bernstein
    2022 augusztus 29
    4:18 du.

    Neked még van képed itt „háborúról” pofázni?

    Igen, idézőjelben !! Ahogy pár hónapja ugattál róla.

    Nem szégyenled a hazudozós, szélkakas-szerűen ide-oda forduló képedet?

    Amirte minden hazudozás ráfér ??!

    Szemét troll Putyinbérenc kétnemű kétlaki senki vagy.

  • BENDEGUZ
    2022 augusztus 29
    1:18 du.

    Aranyapám, MI LENNÉNK A KÖVETKEZŐ MEGHÓDITANDÓ CÉLPONT,
    csak éppen az ukránok közénk álltak.

    Pontosabban közéjük álltak, így tehát nem tud egybeolvadni (beleolvadni) a Duna-Tiszamenti nácik véd és dacszövetsége
    a hatalmas szaros Putyini végbélbe.

  • D.Bernstein
    2022 augusztus 29
    4:18 du.

    Amiket itt különféle nevek alatt vicsorogsz,
    ( evelin , Che, stb.. )
    azok kb. olyanok mint a
    végbélszéllel szétkent széklet. Undorítóak és büdösek.
    Ez vagy sajánolm nemmondhatok mást.

  • Ródeo11
    2022 augusztus 29
    5:40 du.
    Ott ahol csilliárdok csiilognak, ott minden másra vakok ülik körül az asztalt.

    Alkalmasint olyan vén vagyok, hogy még emlékszem a Nasdaq (a tőzsde és nem a cég) „konszolidációjára” (alias info-pukk) is

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 augusztus 29 12:19 du.

    ” Na mit “provola;t a USA”????? ”

    Mi tortent Ukrajnaban 2014-ben? Kik akartak Ukrajnat a NATO-ba, es szerinted miert, ha nem azert, hogy provokaljak az oroszt?
    Kik fegyvereztek Ukrajnat es miert? Kik epitettek ott vagy tiz biologiai fegyver labort, es miert?
    Csak nem az USA es nehany mas NATO orszag?
    Te tenyleg ennyire tudatlan vagy?

    ” S miert nem lehettet volna Israelnak joga az onvedelemre????
    Tapsolna ha Nasser es tarsai is Hitler tetteit kovethette volna???? ”

    Tanulj meg olvasni!

    .
    Geyza 2022 augusztus 29 4:32 du.

    ” Succubus Lilith

    Rohadék antiszemita disznó vagy te rodeo, mindig az is voltál de az is maradtál. ”

    Osszekeversz valakivel. De nem nagy baj, majd alszol ra.

  • Succubus Lilith

    Andrew_s 2022 augusztus 29 3:25 du.

    ” Szerintem több mindent félreértettél vagy félremagyarázol.”

    Nem, csak kiegeszitettem, amit irtal.

  • Succubus Lilith

    Bendeguz ez csak neked szol:

  • BENDEGUZ
    2022 augusztus 30
    1:22 du.
    grizi ha most Mississipi államban nincs víz mert elfelejtették karbantartani a rendszert és áram sem lesz amivel a fertőzött hálózati vizet fel lehetne forralni akkor hogyan is lesz arrafelé mert ugye ha nem tuggya lehúzni a rötyit akkor annak szaga támad
    te addig foglald el a krim félszigetet és Jávát meg agganyisztányt most jöttetek le ott is a fáról merre még és a holdutazás? lesz e?

    mennyi gond és még reggeli kávé sem volt

  • Andrew_s
    2022 augusztus 30
    8:23 du.

    Bandi a „pooky” az most is van… képzeld én itt élőben percre tudtam volna ha a röhögéstől nem nyomok másik gombot a távirányítón AIG sem akármi ebben… de meghalt Gorbacsov most a krump lee piszkálása mellé az is milyen zászlót raknak a koporsójára a dísztemetésen mert ugye az orosz meg van szankcionizélve?

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 augusztus 30 5:52 du.

    ” MI LENNÉNK A KÖVETKEZŐ MEGHÓDITANDÓ CÉLPONT, csak éppen az ukránok közénk álltak.

    Pontosabban közéjük álltak, így tehát nem tud egybeolvadni (beleolvadni) a Duna-Tiszamenti nácik véd és dacszövetsége
    a hatalmas szaros Putyini végbélbe. ”

    Ne izgulj! De ha megis megtortenne, te leszel az elso, aki a csombollekeket lenyalogatja majd rola.

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 31
    4:43 de.
    ilyen az, amikor egy ragyogó elme meghasonlik, és bevallja! ez egy szemét nem demokrácia sem nem emberi hanem rohadt

  • Nem ismerjük az orosz lelket, az EU ezért hozhatott szankciókat, amik hatása érzékenyen érinti Európát. Vajon melyik oldal bírja tovább? Nem ismerjük az orosz lelket, de gyanúm szerint nem mi leszünk a nyertesek.

    Támad minket az EU, támad Zelenszkíj, mivel nem mondunk le az orosz kőolajról és földgázról, és nem támogatjuk Zelenszkíj háborúját fegyverekkel. Menekültjeiket fogadjuk és ellátjuk, segítjük tovább utazásukat, és kérelmükre biztosítjuk beilleszkedésüket. Ez utóbbi jóval kevesebb a továbbállóknál.

    Orosz lélek. Milyen lehet? Véletlenül bukkantam egy lehetséges változatra. Верните память – aminek jelentése a Google fordító segítségével „Hozd vissza az emléket”. Hatása frenetikus az orosz lelkekre. Ezt a dalt hallva, az orosz emberek valóban emlékeznek, sőt, felállva hallgatják. Úgy tűnik, egységesen emlékeznek, érzelmeik azonosak.

    A népszerű videómegosztón erről sok klipet és koncertfelvételt találhatunk, közülük a dal legismertebb előadójával, Nargiz Zakirovával készítettet választottam. Az orosz rendőrség 300 éves fennállási ünnepségén lépett föl:
    .

  • Mint az elobbiekben veltem „valami” megy Moskvaban !

    Ma reggel MAGANOV az Orosz sokszoros olaj-billiomos, aki kritizalta Putint az Ukrajnai haboruert ‘veletlenul’ kiesett a korhaz ablakan, ahol a Kremlini vezetoket gyogyitgatjak rendszeresen.

    De hasonloan, az utobbiaidokben PROTOSENYIA es SUBBOTIN Putin kozeli oligarchai is rem kerdeses korulmenyek kozott hunytak el.
    Talan mondhatnank hogy valaki elhunytatta oket. Hm????

    Elobb-utobb az elfogja erni Putin vezert is.

    GORBACSOV legalabb oregkoraban hunyt el, a Sz.U. utolso vezere, aki volt az elso Szoviet inteligens vezetoje, egyben a „hideg-haboru” vegzesenek a partnere.

    Sajnos hogy propaganda-kepzettsege miatt keptelen volt belatni hogy diktaturak nem-reformalhatok.
    Mint Hitler es Tojo diktaturajuk is csak a haboru-utanni napon azonnal kepesen-mukodo demokratikus allama valtak. Hm?????

  • Nagyontevedsz RODE, a USA-nak nem kell „lehizni a rollot” csupan mert a Taiwan-iak sokkal olcsobban keszitenek micro-chip-eket.

    Elfelejtetted hogy annak eredete nem Szoviet talalmany volt am!.

  • U.I.
    NEM Mississippi orszag, hanem Jackson varosa, de miert nem olvastad a reszleteket annak okan????

    Szeretett polgarmesteruk trehanysaga miatt!

    Most mindenkinek palackos vizet szallitanak, ingyen!

  • LILITH-ke (vagy inkabb cimezzem ‘az alvilag kiralynojekent’?)

    Ukrajna eveken at folyamodott NATO tagsagert de MINDEG visszautasitva volt.

    Az Ukranok zavartak el Moszkvai berencet, nem a USA !!!!!!

    Magacskanak szukseges tanulni olvasni, vagy inkabb emlekezni. Hm???

  • Vajon miert tilos itten megjegyuezni hogy ma reggel a Moszkvai korhazban, ill. kporhazbol, mert Maganov orosz olaj-billiomos es Putin egyikoligarchiaja, „ki-esett a korhaz ablakan”.
    A korhaz ahol a Kremln-i vezetoket gyogyitjak.

    Persze Maganov elobbiekben kritizalta Putin agressziojat Ukrajna ellen.

    Hasonlo korulmenyek kozott vesztetek eletuket Protosenyia es Subbotin, Putin oligarchiai is.

    Talan velheto hogy „valami” mukodesben van a Kremln-ben?

  • Nem RODEO, nem Mississipi orszag vizevel a problema ,hanem hogy keptelen vagy ertelmezni amit valotlaNUL FELFUJSZ.

    JACKSON VAROSBAN VOLT PROBLEMA A VIZMuVEK UGYEIBEN ami persze csupan a polgarmester ugyetlensege okozott, de mindenki palackos vizet kap.

    Taiwan es Kina a legolcsobban keszitik a ‘micro-chip’-eket, de Biden tevekenysege ma az hogy a Kinai haborusfenyegetesekel szemben helyi keszitmenyeket alaklamazzanak.

  • Az IAEA ma ismet Zaporozsjeben ill. az ottani atom-eromuvet remeli a szak-kepzett helyi hatosagoknak atadni, s nem az Orosz hadak altal.
    Remelve a katasztropofa megelozhetosege celjabol.
    Az Orosz hadak le-allitottak mind a negy reactor-t, ami azok leolvadasanak veszelyet jelenti.

  • warrior
    2022 szeptember 1
    1:53 de.

    ez nem dal! ez áldozat!!! bevezette a svéd királyi csapatokat a mocsárközepébe és ott azt mondta nekik, én imádom a hazámat… ti most mind meghaltok… én is? kis hazaszeretet

    ha akarod, ha nem ne kapcsold be
    https://www.youtube.com/watch?v=ULt2vmxNUNA
    a valaha volt legjobb előadás!!!

  • warrior
    2022 szeptember 1
    1:53 de.
    ha nem tudnád Vickers Kanada Gyémánt Csillaga

  • Ródeo11
    2022 augusztus 31
    7:41 de.

    Lehet hogy a ruszkiktól nem kap dísztemetést, mert a -kizárólag csak a kitaláló észlényeknek félresikerült- szankciókat és a testvérháborút főleg neki köszönhetik, ezért 90 %-uk közönséges hazaárulónak tartja, viszont a főleg belőle haszonélvező méltánhálás nyugati nagyonkulturnemzetektől biztos kap egy -még Horn Gyuláénál is nagyobb- dísztermet Prüsszelben, de Berlinben a Brandenburgi kapu helyén biztos egy kitárt karú 200 m-es Szent Újraegyesítő szobrot…., ha a 77 éve ideiglenesen oltalmazók kegyesen engedélyezik!

  • warrior
    2022 szeptember 1
    1:53 de.

    Kiajóbánatot érdekel az érzékeny pánszláv lelkületük?

    Az aljas tetteik érdekelnek ma mindenkit, meg az, hogyan tépik őket szanaszéjjel a 155 mm -es tarackokkal.

    Amit vastagon meg is érdemelnek az eddigi 800 000 lerombolt magánlakás és a kb 2 millió elhurcolt ukrán állampolgár után.

    A többi aljasságaikról
    (viszamenőlegesen kb 35 évre)
    már ne is beszéljünk.

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 31
    1:38 de.

    Ok. Akkor nálam ment félre.

  • bendeguz
    2022 szeptember 1
    2:33 du.

    Mind az 5 szakértőre gondoltál, akik ott jártak/maradtak?
    Amellett nem állították le tartósan az erőművet. Gondolom csak addig,amíg átkötötték a rencert, ahova az áram megy

  • Geyza
    2022 szeptember 2
    5:09 de.

    ugye az most úgy van, hogy egyetlen más ország, országok nato ba tömörült bűnbandája nem követett el semmi rosszat csakis békegalambok szálldosnak és most azoknak szakad le a pofája a véres habtól ahogy ordibálnak a szent nemzetközi demokrácia nevében, mi vagyunk a béke és a prosperitás hatalmas angyalai és aki nekünk ellen mer állni, az mind megy a halotti csendesek közé usque 50 millió halott, 100 millió nyomorék és számtalan lakóházak meg nádkunyhók látogass el Yemenbe vagy Szomáliába, Lybiába, Iraq ba Afganisztán ba Tajwán ra nem javaslom, ott most csipp csipp csókát játszanak és nagyon csíp

    de azért írjál, néhány bittel több vagy kevesebb miazneked?

  • Geyza, sajnos Brüsszelben ugyanolyan idióták ülnek, mint amilyen te vagy. Ezért rendelték el a szankciókat, aminek a romboló hatása nagyobb mérvű lesz ránk nézve, mint amit az oroszoknak szántak.
    Abból a videóból semmit nem értettél meg, pedig nem nehéz megfejteni.

  • Orsós Elemér
    2022 szeptember 2
    3:55 de.
    Elemér, isaporéshomuvogmuk!!!
    J.B. tegnap este a tegnapi harmadik szózatában mexólította az Ő Népét és mondá: fasizmus ütötte fel a fejét azok között akik nem a demokrata párt (tudod a kongjesszus 50/50% ban megosztva a döntés a Vice kazében) és hogy augusztusban 325000 új munkahelyet hoztak létre ha a havi adatokat összeadom akkor az összeg nagyobb, mint usa teljes lakossága a csecsemőket is beleértve és munkanélküliség 3,25% 2022 augusztusban!
    és most árfelsőhatárt szabnak a G7 tagjai az orosz olajra azaz ők megállapíttyák mennyiért kapja vissza önköltségét (overhead) az orosz azaz 0 profittya lesz… meg a biztosítók Londonban és hasonlóvak… namost oroszok már mondtak erre valamit: az a gáz, hogy nincs olaj semennyiért (csak 3 hétig utána visszavonnyák az árszabályozást és az eredeti profit többszörösét kapja az orosz)
    zselé egyik balkeze aszongya nem fogaggya el amit a nemzetközi atomenergia bizoccság felmért Zaporozsye ban mert ??? csak!

    és a móka folytatódik nagyon szenvednek és üléseznek J.B. ma bejelenti usa mentő tervét… ha minden olyan jó, hogy már jobb nem is lehet
    – amiről tegnap beszélt – akkor ma mit kell megmenteni?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Andrew_s
    Talalom,
    Lillith,
    Rodeo11,
    Bendegúz

    Az immár EGYPÓLUSÚ VILÁGRENDSZER súlyos csapásként hatott a nyugatra, főleg a Natóra, amikor a SzU összeomlása FELSZÁMOLTA a tőkés oldal leghatalmasabb üzleti provokációját, a HIDEGHÁBORÚT és kétpólusú világrendszert tekintve, hogy azzal végetért az államok között IDEOLŐGIAI különbség, illetve szembenállás.

    Harminc évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre valahára az U~A vezetésével kikényszerítsék a mostmár ugyancsak t ő k é s gazdasági rendszerű O r o s z o r s z á g 2014-es Majdan-téri (stb) folyamatos provokálásával ezennel egy ÚJ HIDEGHÁBORÚ MEGALAPOZÁSÁT.

    Beszélhetünk Majdanról, Krímről, vagy bármiről, ennek a proxy háborúnak a legfőbb ÉRDEKELTJE az a szervezet,melynek hivatalos elnevezése nincs is az A’m Erikai Alkotmányban s mégis a legnagyobb hatalommal bír e földtekén. Mert mindenki tud az e gazdasági fogaskerékrendszer tökéletesen összefüggő, de remekül gördülékeny és egyfajta logikával működő, mindennemű viszonyok előtt primátust élvező véd&dacszövetség létezéséről…

    A kapitalista politikai rendszer legkiterjedtebb hatalmi tömbje ez, amit úgy hív a szakirodalom,h HADIPARI-GAZDASÁGI-KOMPLEXUM, melynek létezésére és veszélyeire [ld pl a mai állapot] először Dwight D.Eisenhower amerikai elnök, a D-Day hős főparancskoka már 1961-ben hívta fel a jóérzésű amerikaiak figyelmét…

    Ma elmondhatjuk, hogy ez az önjáró tőkés camorra-szerűség nemcsak az általa eltorzult belföldi de, és főleg a nemzetközi, külpolitikán keresztül fejti ki áldatlan és – ki tudja – végzetes hatását, amikor például az EgyesültÁ. az atomháború veszélyével triblizik más államok sérelmére…

    Ugyanennek a szellemnek volt köszönhető többszáz, köztük a tízéves Vietnami „Kaland”(3,5 4millió halott) is, de a Húszéves Afganisztáni „Felszabadítás” és más szégyenletesen véresen tőkés-imperialista háborúik sorozata is, békefenntartás 😀 , vagy segélyszállítmányok néven elnevezve…

    Most pedig, ez az Ukrajnának szánt buzgó, úgymond segítségnyújtás is ezt, vagy méginkább a rendszerváltás, 30 év előtti nagyhatalmi szembenállást, a . h i d e g h á b o r ú . visszaerőltetését szolgálja diplomáciai erőfeszítések helyett a világpolitika porondjára sok-ezermilliárdos fegyverszállítás formájában.

    A szél persze a Hadipari-Gazdasági-Komplexum láthatatlan szelleme felől fújdogál most is, de már, orkánszerű erővel és persze Oroszország irányába, immár „Ukrajnát” hangzatos nacionalista indokokkal, fegyverszállítmányokkal és harcászati „jótanácsokkal” és műholdas segítségnyűjtással jól megtámogatva, éppen e drága szállítmányok és „szolgáltatások” megindoklása érdekében…
    ˙

    Üdvözlettel:
    „tisztelthölgyeimésuraim”

  • Succubus Lilith

    Bendeguz 2022 szeptember 1 12:09 du.

    ” LILITH-ke (vagy inkabb cimezzem ‘az alvilag kiralynojekent’?) ”

    Mindegy, ezen nem veszunk ossze.

    ” Ukrajna eveken at folyamodott NATO tagsagert de MINDEG visszautasitva volt. ”

    „Sajnos” a rendszeruk kisse tul korrupt volt meg ahhoz is.

    ” Az Ukranok zavartak el Moszkvai berencet, nem a USA !!!!!! ”

    Csak amerikai szarkeverok segitsegevel, igaz?

    ” Magacskanak szukseges tanulni olvasni, vagy inkabb emlekezni. Hm??? ”

    Neked meg le kene szoknod a CNN-rol. Az idovel megart mindenkinek.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 szeptember 2 5:09 de.

    ” Kiajóbánatot érdekel az érzékeny pánszláv lelkületük? ”

    Ezt nem tudom. De a politikusokat kene hogy erdekelje, foleg mielott nyiltan fellepnek Oroszorszag ellen, aztan meg pofatlanul bojkottaljak is.
    Ugyanis egy normalisan erzo nemzet minden szethuzas ellenere is osszefog, ha valaki mas packazik vele.
    Ha tehat meg nem sikerult elegge megosztani azt a nemzetet mindenfele blablaval, akkor jobb ha inkabb nem lepnek nyiltan szinre a szarkeverok.
    Tudod, az idozites kerdese fontos.

  • bendeguz
    2022 szeptember 1
    2:33 du.
    grizi, mivel te sem tanultál történelmet csak a bibliából, sohasemmtudod meg hogyan lett megizélve a NAPÓ LENKE Kutuzov megforgatta a kisújja körül és lecsapta mint ragadós szaftot az újjáról, clusterfuck van manapság G7 ben+++*** csatolt schleppjében

  • Rodeio

    szivesen ajánlanám mindenkinek, de tekintettel a nyelvi nehézségekre nehéz
    igy elsösorban a Te figyelemedbe ajánlom

    a kérdés ami itt a KMH alujárójában elvileg a terítékre került az emberiség jövöje – avagy a multja?
    Ugy tünik hogy az emberiség egyenesen rohan a saját elpusztitása felé, de ime vannak még az emberiség romlott, megposhadt nagy tengerében akik a miatt ennek ellenére létezik a jövö
    (hogy sommázta Madách: Ember küzdj és bizva bizzál)
    Hallgasd ezt a fiatal orvosnöt aki nemcsak felvállaja a Hippokratészi esküt 2500 év után, mondva hogy az életem arra teszem hogy legyenek bármilyenek is a körülmények a gyógyitást szolgálom

  • Orsós Elemér
    2022 szeptember 2
    3:55 de.

    ez is egy nyelvezet!!!

    Az orosz hatóságok megtiltják a Gazpromnak az Északi Áramlat 1 újraindítását
    2022. szeptember 2. 18:49
    A Gazprom orosz gázszolgáltató péntek este a Telegramon megjelent közleményében közölte, hogy az Északi Áramlat 1-en keresztül történő gázszállítás továbbra is teljes mértékben felfüggesztésre kerül. Az ok az egyetlen működő turbina olajszivárgása volt. meghatározatlan időre lezárva!

  • Rodeo11
    28.12:08

    Írod, hogy „…Stoltenberg egy nyilvános házi beszélgetésen…”

    Má’bocsika, de a >nyilvánosházi< az egyben írandó. Ugyi? ) 😀 (

    Ave: -V-

  • Gejza
    2.5:09

    Olvastál egy szót és azt mantrázod…- te szegény!

    Egyelőre még 2009-ben rendezték meg utóljára az Első Cseh-Morva Pánszláv Kongresszust kiállítással is egybekötve. Ezeken részt vettek Lengyelország, Bulgária és Ukrajna tudósai, pravoszláv szerzetesek, és néprajzkutatói is…

    Egy alkalommal Dalmáciában üdülvén feleségem, aki anno orosz nyelvből érettségizett egy 80-90 év körüli népviseletes horvát nénikével beszélgetett oroszul, legalább vagy fél órát. Valahol ez a pánszlávizmus lényege…

    És nagy felbuzdulásodban ne felejtsd, az Ukrán Nyelvtörvény romboló magyarellenes hatását se, ami a Majdani azovista náci proxy lázadás, a Zelenszkíjizmus – és lehet hogy a pánszlávizmus – együttes hatása alatt rombolja népek barátságát és szítva a háború szellemét csak azért , hogy . a . t ő k é s . fegyvergyártók és állami arzenálok elfekvő készleteit ki és elsüthessék, illetve helyet csináljanak még és mégújabb szériák , és milliárd dolláros szállítmányok számára…

    Akinek az érdeke az a bűnös (Seneca)

  • warrior
    2022 szeptember 2
    10:05 de.

    Kétségtelen , mert meg sem néztem a videódat.

    Úgye nem gondolod komolyan hogy a magaqdfajta nácik által ide bröfftyentett videókra pazarlom a drága időmet?

    Neked elment az eszed.
    Úgy is monhatnám : a fejedben lóg egy deszka hehehehe

  • FORTIMBRAS
    2022 szeptember 3
    4:18 de.

    Nem tudom hogy te miről beszélsz, (nem is nagyon érdekel)
    de az világosan látható hogy nemtudod hogy ÉN miről beszélek

    Folytasd. Ha neked ez az öröm.

  • Succubus Lilith
    2022 szeptember 2
    2:13 du.

    Mond csak Rodeo:
    TE most itten „társalogni” próbálnál velem?
    Helytelen próbálkozás, mert én meg lepöklek tégedet… : ) .. ))

  • Vögelein
    2022 szeptember 3
    3:18 de.
    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 2
    10:25 de.

    ave caesar …, bár tisztelthölgyeimésuraim eldugja a netuggykit de a gyertya alatt mindig sötét van… és ezek nevében soxor szerepel a „black…”
    de már le vannak leplezve halotti lepellel{???}

  • Gabriel
    2022 szeptember 2
    6:10 du.

    félelmetes!
    és van egy remény! nem ismétlem saját szavaimat, de most már a nemzetközi gazdaságnak nevezett nemzetközi útonállás a végsőket rúgja, az nem megy mert sohasem ment, hogy egy maroknyi senkiházi mindenki más mindenét elrabolja fegyverrel!
    a rettegés amit Dr a Lacerda is mond semmiféle halálfélelem nem lehet akkora, hogy az életemet adjam miatta… ez számomra azt jelenti, az inga kilengett a „másik” végzetbe és most a hetedik bugyor a Pokolban nem lesz elég nagy ahhoz, hogy az Ördög réműlten nézze: ezek túlnőttek rajtam én sohasem lettem volna erre képes… de most a kezemben vannak, és a kapu döngve becsukódik mögöttük a többi fantázia kérdése…, és célratöltve az adott pillanatra vár

  • A kelet-ukrajnai háború 2014. március elején kirobbant fegyveres konfliktus Ukrajna keleti részén, amely a 2014-es ukrán forradalom és az Euromajdan mozgalom tevékenysége nyomán oroszbarát és kormányellenes csoportok tüntetéseivel kezdődött a Donecki és a Luhanszki területen. Ezek a demonstrációk egy szélesebb kelet- és dél-ukrajnai oroszbarát tiltakozó hullám részei voltak, és fegyveres konfliktussá eszkalálódtak a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság szeparatista erői és az ukrán kormány között,amire sokan számítottak…
    – Az ukránok szénája nem áll jól, a nyugati támogatások elmaradását fogják okolni az esetleges vereségért…de az újjáépítés mézesmadzagját gyakran felemlitik…
    – Örülünk, nem örülünk, egy többpólusú új világrend
    kialakulásának akaratlan tanúi vagyunk…

  • Orsós Elemér

    Én is ugy gondolom, hogy Gorbacsov mindenképpen magasan a XX. század legnagyobb orosz politikus személyisége volt.
    A sok lator és gazember után akik a században végigpusztitották az Oroszhont és a félvilágot egy abszolut kivételes, egy eltérö és azóta is párja nélküli üditö jelenség volt

    Hamár az orosz lélekröl szó esett – rá valóban ráillik (nem véletlenül kellett menekülnie az országból)

    Amit messze nem lehet elmondani a sok róka ravaszságu de farkasmódra hatalomra éhes gazemberröl – akik az orosz nép mellett valóban népek százainak a vérét szivták vagy ontották (amennyiben azok nem hajtották a járomba a fejüket)

  • Gabriel
    2022 szeptember 2
    6:10 du.
    én nem rettegek!
    ezt nézem!!! és hallgatom
    ugye Bernstein — néha — Beethoven
    és az előadók a tökéletesség???
    ilyen gonosz időkben kell valami, és „ez” „az”

    https://www.youtube.com/watch?v=vKiSTL6UrFk

    mindenkinek aki meg fogja nézni: áldásom

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 2
    10:25 de.

    Saccperkb ilyeneket írkáltunk ösze. Igen.

  • ÁDÁM CHRISTOPHER

    csak történészeknek, föleg olyanoknak akiknek csak különféle iskolai kiadványokból van ismeretük a mult századi kelet-europai valóságról

    https://fb.watch/fjIx5WBZHJ/

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 2
    10:25 de.

    Hát(direkt így!) ez tökéletes!!!

    („véd&dacszövetség”=vád&dacszövetség= állítólag nem létező DS USA jelmezbe bujtatva)

  • Bendeguz
    2022 szeptember 1
    12:09 du.

    „Ukrajna eveken at folyamodott NATO tagsagert de MINDEG visszautasitva volt.”

    Oszt ha annyira vágyódik mindenképpen valami erőszakos katonai szövetségbe, akkor miért nem ragaszkodott foggal-körömmel az általa is jól bejáratott és ráadásul arzenálilag is kompabilitis Varsói Szerződéshez vagy a FÁK-hoz! Mellesleg a világ egyik leglobbysabb(így amerikaiul, magyarul legkorruptabb) országa, lehet hogy ezért a nűansznyi külömbségért érzel őszinte csodálatot irántuk? 😀

  • Geyza
    2022 szeptember 3
    10:16 de.

    akar a hóhér! majd „a” Lillith meglátogat és akkó’ mögt’odd!

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 2
    10:25 de.
    egyetértésem és köszönetem mellé: {megj.:}
    addig jár e köcsög a kútra amíg eltörik

    egyesek {én is} hatalmas repedéseket látnak „Ő” szent Köcsögségén

  • Gabriel
    2022 szeptember 3
    5:24 du.

    „Én is ugy gondolom, hogy Gorbacsov mindenképpen magasan a XX. század legnagyobb orosz politikus személyisége volt.”

    Ezt szivesen aláírom, DE nem kellett volna Neki kifogástalan gentlemanként szerződésekbe fektetett szigorú garanciák és szavatolások nélkül csak a „szavatartó” nyugat úri becsület szavára jól bevazelinezve befeküdni alájuk, mert még a tőlük véletlenül kapott lapostetüt és gonorrheát is letagadják, nemhogy a mézes-mázos geopolitikai és stratégiai istenbizony igéreteiket!!! Szerintem ekkora naívság már bűn!!!

  • slapaj
    2022 szeptember 3
    3:49 du.

    Így is lehet mondani….., baromi félénk píszí köntörfalazással! 😀

  • Chris mi a gondod azzal amit Gabriel nek írtam?
    vagy „csak” ráesett a radír? LMAO

  • ˙

    „tisztelthölgyeimés”
    szepteember 2. 10:25

    Szóval azt állítod, hogy
    „az egypólusú világrendszer csapásként hatott a nyugatra”,
    de főleg a NATO országok gazdaságára azzal, hogy megszűntette az ideológiai szembenállás ördögi körét. Azt a világpolitikai rendszert, amely fenntartotta a hidegháború eszmeiségét.

    Csupán azt hagyod ki, hogy többekközt a tőkés militarizmusnak eme országai kárpótlás gyanánt mekkora, hatalmas reálpiacokat kaptak és nyertek(!) a katonai szembenállás, megszűntével elvesztett háborús propaganda, főleg a hadipari marketing-terep keleti területein addig remekül bevált taktikájával, háborús blöffpuffogtató politikájuk helyett, melynek tüze azokban az évtizeedekben fölégette, aláásta a szocialista világrendszer összes gazdasági potenciálját… Mely „eredmény” ugyanakkor, a folyamat 40 éve alatt tulképp’,annak egyik nyíltan megvallott célja is volt. (Ld.pl. Churchill, de Reagan erre a programpontra konkrétan utaló kijelentéseit is…)

    Az észveszejtő projekt akkor biz’ jól sikerült, 40 évig ezer és ezer milliárdokat hozva a hadipar nyugati tulajdonosainak a konyhájára. Behozta a gazdasági, de a politikai várakozásokat is…

    Ugyanakkor Mars hadisten tőkés szentjei a Katonai-Gazdasági-Komplexum korifeusai és haszonélvezői azóta sem képesek elfogadni, hogy az az okafogyott és odaveszett ideológiai terep, hadszintér már épp ezért nem is működik. Ezért helyette jól jött, jól jön számukra a régbevált nacionalista, azaz nemzeti színekbe bújtatott hazug demagógia és sokszor felhasznált trükk felfrissítése egy állítólag megtámadott ártatlan nemzetről, mely „gonosz támadó” nem hagyta az Ukrajnával közös saját határa mentén az agresszív, északatlanti katonai tömb támaszpontjait, és fegyvereit betelepedni. Ukrajna ti. oda kérte a fölvételét*.

    Ez az offenzív katonai tagfelvételesdi lenne az azelőtt ideológiai szembenállás helyett, annak pótlására kiagyalt új, a II.Hidegháború . ü r ü g y r e n d s z e r e , ahol a féket mostmár megintcsak az atom elrettentés sötét felhője húzza meg a két nagyhatalom, pontosabban az egész világ feje fölött…

    Csakhogy sajnos a világ egypólusúsága annyit jelent, hogy mostmár nem tőkés államok katonai tömbje – a NATO – néz farkasszemet egy fiktív ellenséggel, a szocialista tömbbel, hanem kapitalista a kapitalistával, tőkés a tőkéssel, mert Oroszország is a tőkés termelési mód, illetve politikai rendszerében védi hagyományos hatalmi érdekeit benne a Krím stratégiai jelentőségvel, vagy a donbassi és a népi oroszok emberi jogait, ill. azok sérthetetlenségét is…

  • FORTIMBRAS
    2022 szeptember 4
    12:06 du.
    nagyon izgalmas amit írsz! nem találtam rajta rést!
    egy kiegészítés 1984 -ben{???}:

    M. Thatcher látogatásakor elvitték a Nagycsarnokba, ott,

    mikor az egyik kofa 4 kiló színarany árának {Londonban!!!} megfelelő sült libamájat kínált neki „csak úgy barátilag” marketing, a nyanya begőzölt…

    a többit leírtad de őnaccságossága megbeszélte a Régentép nevű csepűrágóval aki éppen a Fehér házban rágta a csepűt és mind a kettőnek hisztériás rohamai voltak erről!!!

    üdv és egs.!

  • Ródeo11
    2022 szeptember 4
    11:13 de.
    Chris rájöttem,
    egy szó?
    kitörlöm, jó?
    Gabriel
    2022 szeptember 3
    5:24 du.

    Dante Alighieri: Isteni színjáték

    {ez folyik még a zselé orrából is}

    Pokol szín: nyitókép felirata:
    ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel

    +++***(Pokol Tornáca felett:)

    minden pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve

    [EZ AZÓTA SOXOROSAN BEIGAZOLÓDOTT]

    sajnos én a G. úr életrajzában semmiféle sikert nem látok, orránál fogva vezették {erről korábban Atabey-ből már írtam} és sorra elbaltázott mindent …,

    a nyugaton röhögve búcsúznak tőle, ilyen Ártat Lenkét soha többé nem találunk

    hja +++*** , kellett a K{onc}GST>>>

    tátott pofával nyálazva várták a hiénák…

    most a hiénák megpróbálják kiköpni? sikerül e? sok benne a szőr!

  • “tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 2
    10:25 de.

    FORTIMBRAS
    2022 szeptember 4
    12:06 du.

    Nem győzök örömködni, ilyen csodálatos levezetésektől! 😀

  • FORTIMBRAS
    2022 szeptember 4
    12:06 du.

    megtalálod e itt a pólusokat???

  • Orsós Elemér
    2022 szeptember 4
    10:48 de.
    Elemér
    te álltál e a déli Nap sugarai alatt az egyenlítőn!!! 65C° on kiolvadt a hőmérőm

  • Andrew_s
    2022 szeptember 3
    7:47 du.https://www.youtube.com/watch?v=XU_vuKSP2Z0
    ha beengedi??? mit tucc hozzá tenni???

    nekem nem sikerült semmit

  • Succubus Lilith

    warrior 2022 szeptember 2 10:05 de.

    ” Abból a videóból semmit nem értettél meg, pedig nem nehéz megfejteni. ”

    Erti o, csak nem akarja erteni, mert jelenleg nyugatrol fuj a szel. Az olyanoknak mint o kiszolgalasi kenyszeruk van. Ez egy regi, eddig orvosilag fel nem tart betegsege az elmenek. Ahogy eltunt a kiszolgalando orosz a horizontrol azonnal kellett nekik valaki mas, akinek dorombolhatnak es nyalhatjak a segget.

    .
    „tisztelthölgyeimésuraim” 2022 szeptember 2 10:25 de.

    „… végetért az államok között IDEOLŐGIAI különbség, illetve szembenállás. ”

    Nekem az a gyanum, hogy igazabol nem volt ott ideologiai kulonbseg, csak „vallasi” kontosbe burkoltak a show-t nekunk.

    De ha igaz az, hogy az olasz, nemet es orosz fasisztak, nacik es komcsik tarsadalmi mernokoskodes celjabol lettek hatalomba segitve, akkor valoban letezett ideologiai kulonbseg.

    ” folyamatos provokálásával ezennel egy ÚJ HIDEGHÁBORÚ MEGALAPOZÁSÁT. ”

    Attol tartok hogy meleg haborut akar az altalad meg nem nevezett nemletezo amerikai hatterhatalom.

    ” HADIPARI-GAZDASÁGI-KOMPLEXUM ”

    Egyetertunk, hogy rajtuk sok mulik, de sajnos szinte minden amerikai uzletember imadja a nemzetkozi szarkeverest es tamogatja is a rendszervaltoztatasokat, vagy politikusok lecsereleset mas orszagokban. Nagyon hozzaszoktak az utobbi 120 evben ehhez es most mar meg is sertodnek, ha valaki felhivja a figyelmuket arra, hogy amit tesznek meg a sajat hazajuk torvenyei ellen is vannak.

    ” Ugyanennek a szellemnek volt köszönhető többszáz, köztük a tízéves Vietnami “Kaland”(3,5 4millió halott) is, de a Húszéves Afganisztáni “Felszabadítás” és más szégyenletesen véresen tőkés-imperialista háborúik sorozata is, békefenntartás 😀 , vagy segélyszállítmányok néven elnevezve… ”

    A nemzetepitesrol es demokracia exportalasrol megfeledkeztel. 🙂

    ” Most pedig, ez az Ukrajnának szánt buzgó, úgymond segítségnyújtás is ezt … a . h i d e g h á b o r ú . visszaerőltetését szolgálja… ”

    Azon tul, hogy szerintem vilaghaborut akarnak, hiszen kozben provokaljak Kinat, Izraelt, a szunni arab orszagokat is, van meg egy fontos aspekutasa ennek az egesznek. Az pedig, hogy a dollarmilliardok szazas mertekekben tunnek el, azaz 100 milliard dollarbol jo ha 100 millio erkezik meg Ukrajnaba, ahol meg annak is ellopjak a java reszet.
    Tehat itt valakik nagyon jol keresnek, es nem a fegyverekbol.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 szeptember 2 6:10 du.

    ” Hallgasd ezt a fiatal orvosnöt …”

    Tetszett ahogy azt mondja, hogy nem lenne szabad valsag eseten semlegesnek lenni. De hat az emberek tobbsege birka, es onkent dalolva szalad a vegzete fele, mint tot az anyja …nak.

    Az az erve, hogy az emberi agy gondolkodasra lett teremtve nem sokat jelent egy olyan vilagban, ahol maganszemelyek ontjak a penzt az oktatasba egyetemi szinten is, sot ott igazan.
    Ezt o mint orvos tudhatna, hiszen azokat is mind agymossak, es engedelmes robotta teszik oket, akik aztan irjak ki a betegeknek az egyetemeket szponzoralo gyogyszergyarto cegek remekeit. Hogy a vakcinakat ne is emlitsem. Pedig ha jol ertem pont a legutobbi elixir miatt kirobbano vitarol es annak kovetkezmenyeirol beszel o.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 szeptember 3 5:24 du.

    ” Én is ugy gondolom, hogy Gorbacsov mindenképpen magasan a XX. század legnagyobb orosz politikus személyisége volt. ”

    Nem tudom ezt igazan megallapitani, mert nem tudni, hogy mit tervezett az orosz vezetes. Az nyilvanvalonak latszik, hogy lattak a cuculista berendezkedes csodbe vitte az orszagot es valami mast akartak. Maskulonben, ha ebben nincs konszenzus, Gorbacsov elt volna kb tiz percig azutan, hogy eloadta bator otleteit.

    Ok is egy nagyhatalom, es lathatoan minden nagyhatalom minimum 40 evre elore tervezget es annak megfeleloen hasznalja a szarkeveroit mas orszagokban, de meg odahaza is. (Az uj generacio agymosasara kell minimum 20 ev, de akkor meg a regi generacio eletben van.)
    Tehat konnyen lehet, hogy meg Putyin ekvtars is benne volt az akkor lerajzolt kepben.
    Ha ez igaz, Gorbacsov csak azt csinalta amiben a tobbivel megegyezett, es semmi kulonlegeset nem lehet rafogni.

    es: Gabriel 2022 szeptember 3 9:05 du.

    ” csak történészeknek ”

    Gyerek es fiatal koromban meg talalkoztam en is olyan idos (70-80 eves) emberekkel, akik 1920-ban mar legalabb 20 evesek voltak, tehat nem csak hallomasbol ismertek a Monarchiat.
    Ok is mind ugyanezt mondtak.
    De hat utban volt a Monarchia, mar csak azert is, mert nem szabad am megengedni, hogy valahol jobban eljenek az emberek, mint azoknal, akik keverik a szart mindenhol.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11
    9.4.9:51

    Azelőtt legalább voltak az ún. >drótostótok< – emlékszel? – akik megreparálták a repedt köcsögöket, melyben a háziasszony megbecsülte, hogy valamire mégiscsak jó, és használható is lehet.

    Ám, sajnos ez a Köcsög már annyira repedt – a sok köcsögöléstű'
    😀 – hogy nagytudású drótostót legyen az a talpán, aki ezt még csirizzel is megtapasztva, majd megdrótozva is legalább főzésre alkalmas fazíkot kerít abbú'… – Ja. Talán az ENSZ gazda lesz-a'… Kituggya… Remílläm…

    Dícsértössék a Bíkä reménye:
    "tisztelthölgyeimésuraim"

  • FORTIMBRAS
    09.04.12:06
    *gal jelölt
    kiegészítő
    magyarázata

    * Addig tartott az ukrán felvételi kérelem ebbe a fegyvergyártó pacemaker NATO-ba, amig az U~A nemet nem intett rá, hisz abban az esetben az „atomfelhő” már nemcsak Kijevet, de Washingtont is fenyegette volna…
    Erre föl a mi túlfutott békeangyalunk Z-íj,NATO aspirantúráját egy firkantással írta át – mint Beethoven Lajos anno, a Napoleont Eroica-ra a Harmadik Szimfónia fejlécén 😀 – csupán egy EU-s tagságra.
    A Bizottság mindjárt meg is ígérte neki, hogy elfogadta és foglalkozik a kérelemmel… Ez a megoldás – csak teljes jogú tagokra nézve – jelent NATO garanciát, minthogy a katonai szervezetnek állítólag erre nézve létezik érvényes ígérvénye, bár a felvétel jó tíz évbe is bele kerülhet.
    Példa az amerikai békemisszióra, többek között a lengyel – polonéz – hisztériára azonnal, gondolkodás nélkül odaküldött Ám-Erikai fegyverszállítmányt s a vele települt katonai kontingens az ukrán és a bjelorusz határra…- Persze lehet,
    az is, hogy akkorra már indulásra készen várták a parancsot.

  • Geyza, rég elnyerted „A KMH idiótája” számodra megtisztelő címet.

  • Újabb fejlemény az orosz lélek tekintetében:

    „Az orosz gázszállítás Európába az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül nem indul újra teljes mértékben, amíg a nyugat fel nem oldja a Moszkva ellen alkalmazott szankciókat – közölte Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője.”

    Elsősorban a németeket fogja érzékenyen érinteni.

  • Lári-fári (ahogy a nemzet Ferije mondaná)

    1) Proxi-háború ez annak minden jegyével együtt.

    2) Kissé részletesebben:
    Az oroszok azt gondolták, itt az idő (Afhganistan, Siria, Iraq, stb dicsőséges hadjáratai után-:), hogy üthetnek egyet az öregedő Uncle Sam-en, de nem jött be. Az oroszok benézték azt is, hogy az „öreg” San még fel tudja szívni magát, tovább azt, hogy az ukránok nem várják őket tárt karokkal. Minden egyéb proxi.

  • FORTIMBRAS
    2022 szeptember 5
    6:12 de.

    Viszontag az is nagyon érdekes hogy a sokkal felkészültebb Törökország már évtizedek óta eredménytelenül ácsingózik az EU-ba!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Andreew_s
    22.9.3.7:47

    És úgy is van,mert logikus és statisztikai tények támasztják alá.

  • Na végre: fél év töketlen erölködés után csodásan sikerült az EU vízfej szankciós leckéztetése: úgy lezáratták a vérengző ruszkik csapjait hogy, most már azok a gazok fáklyákkal pocsékolhatják el a büszkén visszautasított véres gázukat és méltán melldöngethetnek Ursuláék a megleckéztetésükre! Azért kiváncsian várom a megkérdezetlen szignifikáns vacogók januári reakcióit, amit szerintem ezek a kényszerített csicskák nem biztos hogy, simán zsebre tesznek, bár szerintem már a rejtek offshore szigeteki gázkandallóik vidáman duruzsolnak hogy akár egy alsógatyában is vidáman drukkolhassanak az általuk előidézett elégedetlenségi zavargások sikeréért! 😀

    https://neokohn.hu/2022/09/05/ajve-vegleg-elzarjak-a-gazcsapot-az-oroszok/

  • FORTIMBRAS
    2022 szeptember 5
    6:12 de.

    a G7+++***-nak nem erénye a tervkészítés, füstbement terveik vannak és most agnoszkálták ki egy páncélszekrény mélyéről a holdutazás képeit amit rendbetesznek mert a múlt hétre tervezett Csinnbummcirkusznak bekiabált holdizé az most újra tervezés alatt van, mert a torka véres, Zaporozsye ben hatalmas yuki zselé siker az oroszok már ott tartanak, hogy saját magukat lövik és a G7+++*** media beszámol róla

    a III. Esz dúr szimfónia Van Bétóven Lajos tól az mai napig heróikus már ilyen héroszok nincsenek is meg kell elégedni e a világnak zselé vel

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 5
    5:01 de.

    kösz! ez mókásra sikeredett, vidám pillanatok… kieg.: G7+++*** kifutott a hadianyagból a katonai ruházatot is beleértve mert nem a gazdaságosság, hanem a profit: a 800+++ milliárdos usa hadiköltségvetés 8.75%-ából Kína és Orosz egyenként jobbat és többet termel, padlássöprés van €-ban és usa -ban zselének a zsebébe megy a sok pénz ami a fegyverek fekete kereskedelme…

    a köcsögbe’ már … na mi is van??? költői kérdés… már a kútra sem jár mert a kutat is ellopták illetve elfogyott

  • Ródeo11
    2022 szeptember 5
    1:05 de.

    „te álltál e a déli Nap sugarai alatt az egyenlítőn!!! 65C° on kiolvadt a hőmérőm”

    Ilyen átkozott szerencsém még nem volt, de 1985-ben egy pénteki munkaszüneti napon Aïn Séfraban sikerült élvezkednem egyszer csekély 41 fokot, igaz csak árnyékban, valószínű napon egy kicsivel több lehetett! 😀 Viszont az oráni tenger parti campkben 35 fok 90 %-os páratartalommal sokkal kellemetlenebb volt, ott a hőmérők simán megúszták, csak a magas feszültségű távvezetékek csapódtak le hajnalonként villámcsapás szerűen lefökdelődve, meg az 5 cm-es kabócák voltak bájosak! 😀

  • Lári-fári – ahogy a nemzet Ferije mondaná.

    Nagyhatalmi comboskodás ez avagy proxi-háború elsősorban. Másodsorban Ukrajna védekező háborúja.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Lilith:”thöu”-ra reagálása
    2022.szeptember 05.3:31-kor

    Magam részéről nem gondolom, hogy egy két tőkést leszámítva U~A valóban világháborút akarna, az már számára is – tekintettel az atom-potenciálra – v é g z e t e s e n . kontraproduktív lenne. Könnyen hagyhatná ott a fogát, mint anno Hitler Berlinben…

    Abban viszont biztos vagyok, hogy a Hadipari-Gazdasági-Komplexum messzemenőkig . é r d e k e l t . a katonai feszültség fenntartásában egy erre kijelölt katonai nagyhatalommal szemben vagyis a bárminemű állami megrendelések okainak fenntartásában, de méginkább új okok fikcionálásában egy jól összehangolt – akár nemzetközi – kórus közreműködésével is. Az énekkart az U~A számára, most és jelenleg Uk Rajna szolgáltatja, melynek szólistája egy Z’íj, előadóművész… Ő adta elő a Natom felvételi kérelmet, majd pedig az újabb az Eu-tagságit…

    De visszatérve az . a l a p é r d e k r e , ami egy úgymond komplett áru és szolgáltatási választék kínálatát jelenti.

    A fő cél ugyanis nem egy világégés, hanem a folyamatos, kiprovokált katonai készültség az Államokban, a hadipari [tudniillik a szuper vadászgépektől, az utolsó bakancsfűzőig bármi] gyártása mi több, újabb s még újabb típusok kifejlesztése mellett helyi háborúk permanens fönntartása mégpedig az elavult fegyverarzenál „tervszerű” elemésztése érdekében.

    Természetesen ide tartozik helyi csetepaték titkosszolgálati generálásán túl még, az ezekből bejövő fegyver és lőszer és tartozék igények „korrekt teljesítése” 😀 azaz gyilkoló gépezetek gyors leszállítással kombinált kielégítése, esetleg kiképzőszemélyzet kiállításával együtt.

    Hisz a sarki szatócs és fűszeres is tudja, hogy ez a hagyományos filing szavatolja az hadipar [értsd: minden amit a világban egy hadsereg használhat] garanciáját további állami és nemzetközi katonai megrendelések biztos kilátásait…

    Nincs az a polgári – fogyasztási cikk – igény, amely az effajta, a hadipari-gazdasági textúrát képes volna egy kicsit is meghaladni. Mert az az árunak már előre, nemcsak kínálatot, de állami protekcionizmusa révén mindig fix keresletet is biztosít. Hogy ennek a szisztémának az ára emberéletek sokasága, az éppen a „konzervatív” republikánusok égi számláit szaporítja majd… Hát istenem!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Lilit

    Állítod, hogy az ideológiákat azok állítják a harcvonalba, akiknek ez érdekük. Ez lényegében igaz ugyan, de ezek a világnézeti platformok mégiscsak az érdekszférák, a társadalom különféle szintjén foglalnak helyet és eszerint tartják harci állásaikat még ma is.

    Hisz’ nem állíthatjuk, hogy tegyük föl pl. a Wall streeti fehérgallér vagy a detroiti olajos overall ugyanazt a érdeket képviseli, amikor az egyik a profitját, a másik meg a munkahelyét, vagy a munkabérét félti…

    Ergo e példáknál maradva a nagytőke, amíg háborús hangulat alatt az abban rejlő hatalmas, kripto-érdekekeit melengeti és élteti, addig a szocialisták éppen az előbbiek által kizsákmányoltak érdekeit vetítik, vetítették vászonra, egy igazságos GDP elosztás érdekében.

    Vagyis azt állítani, hogy az egyik (ti.ideológia) kutya, a másik eb, az színtiszta hazugság, jó esetben is ismerethiány. Ugyanis az ideológiák emberi alkotások, amelyek mögött természetesen valódi igények és szükségszerű érdekek húzódnak. Sokszor teljesen nyíltan, máskor burkoltan.

    Nemcsak a nevéből kiindulva, de szélesebb spektrumban azt kell tehát, vagy illik vizsgálni, hogy egy adott és deklarált ideológiában mi és mennyi az érdek és az hogyan aránylik az a meghirdető valós akaratához. Mert míg a termelőeeszközök tulajdonosi magánérdekéhez kötődő merev ideológiák a dolgozó ember kizsákmányolását célozzák, addig a szociális világnézet, szándékában, ennek éppen az ellenkezőjét akarja megvalósítani és létrehozni…

    Tehát azokat az országokat, amelyek szándékaikat illetően – sikerrel, vagy sikertelenül, de e haladó, progresszív ideológiák talaján álltak, nem véletlenül ostromolta a „nyugat” gyakran és annyit hidegháborúval, vagy külső intervencióval, esetleg a belső fellazítás trükkjeivel. Mert a tőke semmiben sem lát nagyobb ellenséget, mint a dolgozók szocialista, illetve osztályharcában. Ennek érdekében még a társadalmi osztályok létét is tagadja, vagy azt nem létező „alsó, felső és közép” osztályokba sorolja, hogy az Isten se ismerje ki rajta magát. Holott köztudomású, hogy a társadalmi osztályok helyét a GDP előállításából kivett részük determinálja.

    Anglia amely anno még intervencióval vett részt a szovjetellenes belső erők fegyveres harcában, majd aztán szükségből mégis szövetségeseként működött együtt a SzU-val, háború után viszont azonnal Churchill Trumannak teett „baráti javaslátával” már a másik tőkés(!) szövetségessel közösen ugrott neki a harmadik szövetségesének, ill. nyitotta meg a hidegáború újszerű frontját.

    Ugyanez az Anglia, amely mint I.VH-ús Antant győztes 1919-ben az egyik legreakciósabb földbirtokost, Horthy admirálist* ültette a magyar kormányzói székbe csak azért, mert Franciaországgal együtt a forradalmaknál nagyobb ellenséget még elképzelni ők sem tudtak… Ebből a paktumból az echte kapitalista -tehát kvázi „demokrata”- U~A, a britek egykor még forradalmi(!) ellensége is aktív részt vállalt. A fehérterror tömeggyilkosságai felett is holmi homlokráncolással hunytak szemet, hisz úgy látszik a forradalom nemcsak a feudális birtokosok, de a modern tőkének is a legrosszabb rémálma… Ugyan miért is? Ebben a burzsoázia ha kell mégiscsak képes azonosulni egykori ellenségével, még a középkori inkvizícióval is… 😀

    Üdvözlettel:
    „tisztelhölgyeimésuraim”
    ˙

    .

    * Horthy ismeretsége afféle fegyverbaráti háverságon alapult az egykori angol és amerikai tengeren szolgáltakkal. Utóbbi diplomaták levelezéséből kitűnik az is, hogy sznob ami-ként mennyire megtiszteltetésnek vették ennek a középkori kövületnek az ismeretségét. – Innen eredt az őt méltányló, kormányzóságra alkalmasnak tartó hamis ismeretség. Annyi azért mégis bizonyos, hogy a forradalmi szellem véres elnyomására rendkívül alkalmasnak bizonyult.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 szeptember 5 1:05 de.

    ” te álltál e a déli Nap sugarai alatt az egyenlítőn!!! 65C° on kiolvadt a hőmérőm ”

    Koszi, ezen jot rohogtem. Feler a rejtoi mondattal, ami valahogy igy szolt:
    ” Csokolozott on mar elvalt fregattkapitany felesegenek udvarlo korvettkapitany hugaval? ”

    De azt meg kell hagyni eddig a legmelegebb, amit a termeszetben kellett atelnem +46 C fok volt, es az se nagy orom.

    .
    Orsós Elemér 2022 szeptember 5 2:48 du.

    “ Azért kiváncsian várom a megkérdezetlen szignifikáns vacogók januári reakcióit, amit szerintem ezek a kényszerített csicskák nem biztos hogy, simán zsebre tesznek, bár szerintem már a rejtek offshore szigeteki gázkandallóik vidáman duruzsolnak hogy akár egy alsógatyában is vidáman drukkolhassanak az általuk előidézett elégedetlenségi zavargások sikeréért! ”

    Valoszinu inkabb az egyik kis tropusi szigetukre fognak menekulni, ott nem kell futeni. A tobbi meg fagyjon meg, hacsak mar elotte szomjan nem halt. Messze meg a tel…

    .
    „tisztelthölgyeimésuraim” 2022 szeptember 6 4:54 de.

    “ Magam részéről nem gondolom, hogy egy két tőkést leszámítva U~A valóban világháborút akarna, az már számára is – tekintettel az atom-potenciálra – v é g z e t e s e n . kontraproduktív lenne. Könnyen hagyhatná ott a fogát, mint anno Hitler Berlinben… ”

    Na ja, csak hat itt a “szokasos” vilaghaborurol van szo, amibol ajszolesoningezik az USA eloszor, (miutan bekeverta a szart) es hagyja, hogy azok ott tobben irtsak egymast es gyenguljenek meg. Majd amikor mar romokban minden es ki van fulladva mindket fel, akkor megjelenik a megmento hos es rendet tesz. Na es ad sok-sok dollarmilliard kolcsont.

    “ Abban viszont biztos vagyok, hogy a Hadipari-Gazdasági-Komplexum messzemenőkig . é r d e k e l t . a katonai feszültség fenntartásában …”

    Ez nyilvanvalo.

    “ A fő cél ugyanis nem egy világégés, hanem a folyamatos, kiprovokált katonai készültség az Államokban… ”

    Lehet, de nagyon ugy nez ki abbol, hogy minden lehetseges ponton provokalnak, hogy vilaghaborut akarnak. Ne felejtsd el, hogy lehet mindket, vagy minden felnek kozben fegyvereket, uzemanyagot, etelt …stb… eladni, es aztan meg nagyobb ertekben lehet nekik kolcsont adni a ujjaepiteshez.

    “ Természetesen ide tartozik helyi csetepaték titkosszolgálati generálásán túl még, az ezekből bejövő fegyver és lőszer és tartozék igények “korrekt teljesítése” 😀 azaz gyilkoló gépezetek gyors leszállítással kombinált kielégítése, esetleg kiképzőszemélyzet kiállításával együtt. ”

    Latod??? Ez is inkabb vilaghaborura utal.

    ““ Hogy ennek a szisztémának az ára emberéletek sokasága, az éppen a “konzervatív” republikánusok égi számláit szaporítja majd… Hát istenem! ””

    Meglepodsz talan, de epp inkabb a komcsit, vagy eppen liberalist jatszo ur/elvtarsak szamlait gyarapitja. Persze tok mindegy, mert a globalista urak kozott nincs se konzervativ, se liberalis, se komcsi, se naci, csak penzistenu hatalommaniakus.

  • Yanakovits, a Moszkvai berenc tette Ukrajnat egy keptelen „failed State”-e, de meg a ‘fat-face’ Poroshenko is csak a nemzetuk szegyenenet kovette.

    Puitin volt az agressor a kezdettol Kremia meghoditasaval, majd a Don-basin es a tobbi le;leti Ukrajna teruleteinek a meghoditasat kovett el.
    Az nekltek nem AGRESSIO??????????

    Ukrajna senkit NEM fenyegetet sem probalt meghoditani katonai megszallassal, csupan Putin tette az !!!!!!

    De mind a „hadi-ipar” ismetloinek szamara a Putin olaj-jovedelme ami fedezi a haboruja koltsgeit, s az mind europabol eredo.
    Az orosznep az olaj-kovedelmekbol nem reszesedik.
    Csupan fiatal fiaik vesztik eletuket Putin hodito celjaibol.

    A kerdesem, hogy miert MINDEN „Vilag-haboruk” az eueropaik tettei????
    Magyarorszag ketszer volt annak reszesse, sot az 1914-es haboru kezdoje is.

    Csupan a USA jelen politikaja ami biztositotta a beket 3/4 evszazada Europaban, remelitek hogy magasztalt Putinotok majd kepes lenne azt ismet Europaszerti verontasba hozni?????

    Ukrajna remelte volna a NATO tagsagot, mert Putin allandoan agressiot kovetet el Ukrajna ellen, na hogy a feneben az az Ukranok bune??????????????

    A Zaporozsjei atom-eromu megjegyzesere.
    Az Orosz hadsereg elfoglalta az eromevet es lezarta mind a negy energia fejleszteset, ami okozza a veszelyt, mert a fejlesztett energia nelkul a reactorok hutese lehetetlen, s azok tulmelegedese eseten hamar leolvedhatnak, mint Chernobilban tortent egy rector-ral.
    De Zaporozsjeben 4 reactor van am.

  • BENDEGUZ
    2022 szeptember 6
    1:27 du.

    grizi hagyd abba… a hazudozást!!!

    Jugoszlávia szőnyegbombázása usa 1991??? -ben az smafú és € mexállása 77 év óta csupa offsore tengerészgyalogos a csatolt fegyverállománnyal
    € fizeti te meg kapod a munkanélküli segélyt mert versenyképtelen vagy a hazudozási nemzeti versenyben ami egy kíváló beosztás!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    OrsósElemér
    22.9.5.2:48

    A p r o p ó . ofshore gázkandalló ))) 😀 (((

    A MészárosOrbán, a multimilliárdos tolvaj és életművész éppen most vásárolt fel egy kályha és kandallógyárat. – Jól jöhet a következő”h i d e g . n a p o k r a”,mer hát ugyi nagy a család.

    Üdv:
    „tisztűűűttthölgyäjimésurajim”

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Lilith
    6. 9:55
    ut.bek

    „épp a komcsit,vagy liberálist >játszók< számláit gyarapítja "

    Jó, hogy ezt a "játszók" kifejezést is odabiggyesztetted, mert én az elemzésemben csak igazikról szólok abban az időben, vagy korszakban, amikor az adott a komcsi ideológának élők számára igenis szolgálatot jelentett, de . n e m . "ofshore-t".
    Viszont a kapitalista termelési mód & rendszer teljes törvényjogi keretek között szolgálja csak a vékony tulajdonos réteg egyéni érdekét.

    Feltétlen hozzátéve, hogy a mai Oroszországnak már semmi köze a a SzU-hoz, az egykori szocialista világrendhez és ahhoz amit itt BENDEGÚZ heevees ideológiai előítélettel és svunggal hablatyol pl. Putyinról, hogy az illető úgymond egy "elvtárs" lenne… Érdekes lehet, egy nagytőkés elvtárs…

    Nem! Putyin akárcsak Biden, v. Trump is egy nagyhatalom feje, mely állam, immár ugyanúgy mint az A'm Erikaiak is, országa gazdaságának üdvéért joggal "remeg", amely egyelőre a tőkés gazdasági rendszer útján szervezi bel és külpolitikáját egyaránt.

    Márpedig ennek a nyersanyagokban gazdag országnak a másik legnagyobb GDP forrása – a fosszilis tüzelőanyagokon kívül – a bizony a SzU-ban a Nagy Honvédőháború gyökerein kifejlődött, aztán a kegyetlen hidegháborús gazdasági presszió és kényszer alatt, magas fokra fejlesztett korszerű fegyvergyártáson alapul, amelynek súlyos politikai vonzatai vannak.

    Ám ezen is túl e gazdaság tulajdonviszonyai a kapitalizmus talaján állnak. A fenti gazdasági szerkezet viseli magán azokat az érdekeltségi sajátságokat, amely az egész államszerkezet és irányítás minőségét teljes egészében megszabja. Minden esetre az újdonsült – max 30 éve – tőkés orosz cégek és tulajdonosok érdekeit képviseli. Még akkor is, amikor – csak úgy mint A'm-Erikában – a korábbi kommenteimben ismertetett, az ő saját Hadipari-Gazdasági-Komplexumuk is immár kifejlődvén s az ott is áthatja a gazdaságot, csakúgy mint az U~A-ban. Ez önmagában is objektív, a kapitalizmus diktálta folyamat, akkor hát ki vetheti ezt Putyinék szemére ?

    Az is egy más lapra tartozik, hogy a tőkés fegyvergyárosoknak és kereskedőknek, akárcsak a magyar oligarchák, magánérdekükből kifolyólag van súlyos beleszólásuk az országos politikákba s így háborúkba is. Persze nem jobban és csak annyira mint az U~A fegyverlobbistáinak van. Na,de az vesse Moszkvára az első követ Washingtonból,ki ott még nem követett el hasonló elvtelenséget.

    – A tőke, az tőke: érdek, érték és erő + profit. Egy szubjektív rendszerhatározó adottság,amely uralja adott ország mindenegyes szegmensét – mostmár a világon mindenütt. Megállítani pedig, mint a Gólemet, ezt sem lehet hétköznapi szavakkal… Más kell hozzá, aminek egyelőre nincs itt az ideje. 🙂

    Halihó!
    "tisztelthölgyeimésuraim"

  • Succubus Lilith

    „tisztelthölgyeimésuraim” 2022 szeptember 6 8:59 de.

    “ Hisz’ nem állíthatjuk, hogy tegyük föl pl. a Wall streeti fehérgallér vagy a detroiti olajos overall ugyanazt a érdeket képviseli, amikor az egyik a profitját, a másik meg a munkahelyét, vagy a munkabérét félti… ”

    Ez attol fugg miben hisz a munkas. Ha lehetetlensegek megvalositasaban (mint pl. cuculizmusban) hisz, akkor igazad van. Ha viszont felismeri, hogy az o erdeke ugyanaz, mint a gyar tulajdonosae, akkor semmi baj.

    “… a szocialisták éppen az előbbiek által kizsákmányoltak érdekeit vetítik, vetítették vászonra, egy igazságos GDP elosztás érdekében. ”

    Ez a “kizsakmanyolt” szamomra libaboros fogalom. Multkoriban leirtam a Rodeonak, de Chris-nek nem tetszett… most megprobalom rovidebben: A gyar tulajdonosa vagy epitette a gyarat, vagy vette. Fizeti utana az evi adot. Megvette a gyarhoz a gepeket, majd megvette az alapanyagokat a termekehez. Ez hatalmas osszeg. A munkasokat is fizeti.
    A munkas a munkajaval hozzatesz egy kis erteketa termekhez, de a teljes koltseg mellett ez eltorpul. Mindehhez a “gonosz tokesnek” kell allnia a rizikot, hogy a termeke nem kell majd senkinek sem. Ugyanennek a “tokesnek” kell gondolkodni uj termekek gyartasarol, uj gepsorok vasarlasarol, az uj termekek kikiserletezeserol, teszteleserol…stb.
    Ha tehat barki azt gondolja, hogy csak azert mert a munkas hozzaadott a termekhez egy parany erteket neki joga van kirabolni es legyilkolni embereket, meg hogy ettol minden az ove… akkor hat… De inkabb hagyjuk.

    “Vagyis azt állítani, hogy az egyik (ti.ideológia) kutya, a másik eb, az színtiszta hazugság, jó esetben is ismerethiány. Ugyanis az ideológiák emberi alkotások, amelyek mögött természetesen valódi igények és szükségszerű érdekek húzódnak. Sokszor teljesen nyíltan, máskor burkoltan.”

    Nemtom pontosan mire irod ezt, de az en meglatasom szerint nem is annyira a mestersegesen legyartott “ideologiakkal” van a baj, mert azokon konnyen lehet vitatkozni es meggyozni a masikat, hanem inkabb az, hogy ha nezed az ideologiat bitorlo partok vezetoseget, lathatod, hogy egyik korruptabb, mint a masik. Pl. az angol munkaspart (labor party???) volt fonoke, akit tizmilliokkal tomtek ki a gazdag muszlim orszagok vezetoi.

    “ Mert a tőke semmiben sem lát nagyobb ellenséget, mint a dolgozók szocialista, illetve osztályharcában. ”

    Nem akarlak elszontyolitani, de a “toke” szorosan egyuttmukodik mar regota a cuculistakkal. Vilaguralmi terveikhez tokeletesen fel lehet oket hasznalni, mert mindketto ugyanazt akarja.

    “ aztán szükségből mégis szövetségeseként működött együtt a SzU-val, háború után viszont azonnal Churchill Trumannak teett “baráti javaslátával” már a másik tőkés(!) szövetségessel közösen ugrott neki a harmadik szövetségesének, ill. nyitotta meg a hidegáború újszerű frontját. ”

    Ennek semmi koze a tarsadalmi kulonbsegekhez. (Amugy se volt semmi kulonbseg lenyegeben, amit mi cuculizmusnak hivtunk ugyanolyan “tokes” tarsadalom volt, mint a nyugati.)
    Itt a nagyhatalmak vetelkedeset lattad, ugyanugy, ahogy a hitleri Nemetorszag es a sztalini Szu kozott is. Raadasul van egy olyan erzesem, hogy Sztalin elvtars joval kozelebb allt a nacizmushoz, mint a cuculizmushoz, tehat meg elvtarsak is voltak.

    “Ugyanez az Anglia, amely mint I.VH-ús Antant győztes 1919-ben az egyik legreakciósabb földbirtokost, Horthy admirálist* ültette a magyar kormányzói székbe csak azért, mert Franciaországgal együtt a forradalmaknál nagyobb ellenséget még elképzelni ők sem tudtak…”

    Vagy azert, mert Kun Belaek nem birtak magukkal es nem akartak letenni a fegyvert es megmaradni a kijelolt jatszoteren. Tudod, a lebensraum, amit a “nagyok” eldontottek mi lesz, es nem szeretik, ha masok engedetlenkednek.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 szeptember 6 1:27 du.

    ” Csupan a USA jelen politikaja ami biztositotta a beket 3/4 evszazada Europaban …”

    Meglatszik, hogy nem a cuculizmusban nottel fel Magyarorszagon. Vagy ha igen, feledekeny vagy, esetleg szelektiven feledekeny.

    Nnnna, szoval a magyar komcsik is tudtak olyan zoldsegeket osszehordani, mint te, csak ok igy adtak elo: „A Szovjetunio bekepolitikajanak koszonhetjuk, hogy immar … eve nem volt haboru Europaban.”

    Mikozben tobb-tizezer szovjet szarkevero ugynok keverte mindenhol szerte a vilagban. 🙂

    (Persze az amerikai is keverte akkor is, ahogy most is.)

  • Succubus Lilith
    2022 szeptember 7
    8:45 de.

    polgázból {is!!!} megbuktál!!!

    a munkás és a pénz ura nem azonos módon viszonyul a létrehozott értékhez

    {ha ráérek majd zokogok egy pár litert a tőkés általad leírt „borzalmas”an röhögényes szenvedéseiről és áldozatairól persze a Mammon oltárán és még lopik is}

    az aki vasércből acélsint teremt az a teremtő azaz az egyetlen értékteremtő!!!!,

    hogy azt az értéket azután a a tőkés különféle monetáris nevekkel ellátott értéktelen papír vagy papír nélküli számokkal felméri és mindig ő győz, mert mint monoteista vallásokban ő hozza a törvént és az a törvény mindig nekin ad igazat

    §1./ a tulajdonosnak igaza van
    §2./ ha mégsem azonnal a§1./ lép életbe

    ez az usa alkotmánya az egypártrendszerrel amely skizofrénia okán önmagával sem ért egyet
    mint ahogy te sem konyítasz a polgázhoz sem,
    az agyficamos társadalmi szemléleted meg mókás lenne ha nem lenne röhögény

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 7
    3:33 de.

    Csak nem Morvai Ferenc szocialista „kazánkirálytól” vásárolja fel a cégét, mert akkor már másodjára is mi vagyunk a legvidámabb barak!?! 😀

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 szeptember 6
    4:54 de.

    „Hisz a sarki szatócs és fűszeres is tudja, hogy ez a hagyományos filing szavatolja az hadipar [értsd: minden amit a világban egy hadsereg használhat] garanciáját további állami és nemzetközi katonai megrendelések biztos kilátásait… ”

    Hasonlatosan a sarki üvegeshez, akinek -bár tagadta- voltak megbízható -kiskorúsága miatt bűntethetetlen- csúzlis alkalmazottjai akik nem csak a vakációs főszezoban, hanem még a téli uborka szezonban is biztosították a biztos megélhetését! 😀

  • Succubus Lilith
    2022 szeptember 7
    8:45 de.

    Szerintem Anglia mai abnormális arroganciáját ugyanaz a reménytelen birodalmi nosztalgia dominálja mint a mi „nem, nem soha” című elévülhetetlen trianoni világfájdalmunk! 😀 Viszont Anglia bőven megérdemli dicső gyarmati múltja miatt hogy, a maradék nemzetközössége nyomorultjainak központi felkaroló helye legyen, a footbal ürültté alacsonyodott szipoly leverők meg jobb ha kussban maradnak és örüljenek hogy nem egy revans éhes indiai lett a legújabb miniszterelnökük! 😀 (Persze lehet hogy ez a szívesen piros gomb nyomogató sem sokkal jobb! 😀 )

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    T.Lilith
    9.07.8:45

    Kérleek, hogy körrekt vitában a kifejezéseinkben, jelzőmentes megnevezéseinkben is legyünk korrektek, vagyis legalább megközelítőleg szakszerűek. Itt van például kedvenced, az általad itt már hatvanhatszor is elsütött tréfás „cucilizmus” szó, nem is a te szavad. Azt, tudniillik a hatvanas években, a „tomboló szocializmus” éveiben, a néhai senior Benedek Miklós színművészész humoristánk, Zácsek urat az úgymond „reakciós kispolgárt” alakítva, már akkor is vagy 66-szor vitt a magyar kabarészínpadra. Sőt a Magyar Televízió összes hazai képernyőjére, és csinált belőle szállóigét, amiből „nekije” természetesen az égvilágon semmi baja nem is származott, sőt továbbra is gyakran léphetett fel minden színeen… Úgy, hogy ezt a szójátékot ma meghatványozni egyáltalán nem hősiesség sőt, és legföljebb a gyáva egér, egy-egy pici rúgásával ér fel a megkötözött oroszlánba…

    No de semmi baj. Csak ézelem mentesen! Az, hogy miben hisz a munkás, az édesmindegy. Hiszen az ő lehetőségei nem szabadok, legföljebb annyiban, hogy felmondhat, és akkor mehet az utcára, mint sokezer társa. Ez egyébként sem . H I T . kérdése. A tulajdonos (réteg) azt ad be neki, amit akar, hisz’ csak ő van hatalmi pozícióban.

    Merthogy tőkés és munkás érdeke azonos lenne, hát az nevetséges. A tőkés, a burzsuj minthogy övé nemcsak a gyár, a cég, az iroda, stb, de még a hatalom is. A munkás(ok) helyzete tehát majdnem abszolút kiszolgáltatott. Nincs rá hatása, számára nincs választási lehetőség a tűrésen és belenyugváson túl, amit a kapitalizmus törvényeinek megfelelő munkaszerződésnek nevezett egyoldalú diktátum foglal gyakorlatilag egy áthághatatlan keretbe. Méghogy közös érdek ))) 😀 ((( Ráadásul azt a látszatot keltve véle, mintha az független emberek, alanyok (magáncég és munkása) között köttetett korrekt [gentlemen’s agreement] megállapodás lenne. Petőfivel szólva ez:
    „…Hazugság, szemtelen hazugság,
    mit milliók cáfolnak meg…”

    Az előbbi okfejtés kölönösen és milliószorosan igaz, ha a kiszolgáltatottságot és gúzsbakötöttséget a modern kapitalizmus imperialista korszakában a tőkekivitel és fizikaimunkaimport aspektusából vizsgáljuk, mely a tőkés termelési mód egy magasabb lépcsőfokát a gazdasági imperializmust testesíti meg abból a szempontból is, hogy ott pl.a távolkeleti munkásnak még az érdekvédelmi szervezetekbe lépését is szigorúan tiltják. Pláne, hogy a 12 órás munkidő mellett a munkabér és munkavédelem a béka s…e alatt van. Ilyen körülmények között az órabér a távolnyugati tulajdonos országában szokásos órabér századnyi töredéke. Ott a dolgozó, ha munkaidő alatt beszélni mer percek alatt az utcán találja magát…

    Írod, hogy „Ez a’kizsákmányolt’számomra egy libabőrös fogalom”. Aztán, hogy „a gyár tulajdonosa…stb.stb…” Jó ha tudod, hogy Ricardo, Malthus, Smiss és – ha nem haragszol – még Marx is stb. matematikai formulákban vezették le a kizsákmányolás fogalmát, ahol pl. konstansként alkalmazták a befektetés, a beruházás, sőt a készkiadások tételeit is, mielőtt még a munkás által teremtődött > h o z z á a d o t t . é r t é k < fogalmát és a profitot boncolgatták volna részeire… Ergo az "összköltségeket" nettózva dolgoztak és eképpen már [stenbocsá] Marx előtt is 😀 kizsákmányolásról beszéltek. Mindezt nem csupán 1-szál dogozó, de egész gyárak és üzem-csoportok példáin, azok átlag kiadásain és munkásezrek átlagbérének az összességét tanulmányozva, ezekből matematikailag pénzben és százalékban kimutatva szögezték le a kizsákmányolás . s z ü k s é g s z e r ű . tényét ahhoz, hogy egyáltalán tőkés gazdaságról beszélhessünk.
    Arról, hogy profit létrejöttéhez nélkülözhetetlen tényező a munka tőke általi kizsákmányolása.

    Állítod, hogy"a munkás a munkájával . h o z z á t e s z .
    'egy kis értéket a termékhez'amely eltörpül a [a gyár] teljes költsége mellett".
    Helyesen fogalmazol, ha az egy munkás egyetlen munkadarabjáról állítod ezt ami X munkaóra alatt jött létre. Ám egy gyár többezer munkása által egy egész évben, vagy évek alatt a tulaj számára . h o z z á t e t t . érték sokszorosan meghaladja az ő egyszer befektetett értékét és költségeit együttvéve is…

    Sajnálom hogy itt ismét alattomos, inkorrekt de főleg demagóg kifejezéseket használsz – amilyeneket én egyszer se. Rablás, meg legyilkolás (???!!!)

    (Folyt köv.)

  • Na mi van a volt Szoviet hadipari-komplexummal?
    A mai hirekben kozolt,hogy Putin elvtarsatok kolti az europai olaj-penzeket visszavasarolni a regi Szoviet-fegyverzeteket Eszak-Koratol????

    S arovovid-emlekezokepesseguekhez, hogy miert velitek a NATOT (Elemer) az agressornak???

    Probalajatok emlekezni hogy ki tamadta meg Ukrajnat meg 2014-ben is es elfoglalta Crimia-t????

    Nem is emlitve a Donezzt- es lUhansk regiokat??????

    Az Ukran lakossag szabadvalasztasakent lett Zalensky elnokuk!!!!

    Nem Moszkva eroszakolta rajuk mint Yanakowit-sot!!!!
    Azon miert maradtok nemak mindeg????

    Memory ,memory. Hm?????????

  • chris, engedd be lécci amit „hölgyeim…”-nek írtam!

  • Succubus Lilith

    Bendeguz, a legutobbi kerdeseidre mar valaszoltunk, de nem emlexel ra. Viszont legalabb bevallod, hogy bajok vannak a memoriaddal.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    „tisztelth”
    22.9.8.7:45
    folytatása:

    Asszondod a zárójelben, hogy „amúgy se volt lényegében különbség, amit mi szocializmusnak hívtunk ugyaolyan tőkés társadalom volt, mint a nyugati.”

    Pedig – kedves Lilith – éppen a . l é n y e g é b e n . volt hatalmas . k ü l ö n b s é g , amely a termelés során létrejövő értéktöbblet, [avagy kapitalizmusban profit] igazságos országos újraelosztását tűzte ki . c é l u l, illetve valósította meg. Mert míg a kapitalista elosztás során – vállalati és társadalmi méretekben – a nyereség nagy hányadát a társadalom elenyésző, 1-2 % tőkés tulajdonos kisebbsége sajátítja ki [részletek följebb] milliók kitermelte hozzáadott értéket, addig a szocializmus lényegi célja a többség számára és között történő kiegyensúlyozott . e l o s z t á s a…

    Más lapra tartozik az, hogy a „békés egymás mellett élés” közepette éppenséggel a nyugat, a tőkés világrendszer kényszerítette bele ezeket a II.Világháborúban alaposan lerongyolódott országokat egy kényszerű és rémdrága önvédelmi fejlesztés és harc, vagyis a Hidegháború nagyon is költséges politikai harapófogójába, mely drasztikus tényező végsősoron az egész rendszer lassú sorvadását, majd összeomlását hozta magával 1989-re. Ellentétben a tökésekből felépülő Hadipari Gazdasági Kompolexumokkal, amelyeket a Hidegháború direkt módon gyarapított és – ha sikerül a háborút jó hosszúra megnyújtaniuk – akkor ugyanezt a bűvészmutatványt a maguk számára Ú Krainában ismét kierőszakolják.

    Az is egy külön fejezet lapjaira tartozik, hogy célok és megvalósulásuk függése váratlan történelmi körülmények és események sodrában felveti a nem időszerű szükségszerűség kérdését. Például az I. tőkés imperialista Világháború közvetlen nemzetközi gyermekei; a 17-18-as és 19-es forradalmak és tanácsköztársaságok kapcsán is.
    Ezek, idő híján és külső reakciótól tettleg zavartatván, sok téren átugorva a polgári fejlődés történelmi követelményeit, autark mód’ ugrottak át szocialista,illetve kommunista pályára, ahol kénytelenségből – permanens ellenforradalmi intervenciók és szabotázsok miatt – autoriter intézkedésekkel gyakran éppen a klasszikus és kollektív alapelvektől tértek el…

    Itt van részedről ez is egy nagy …, hogy „Kun Béláék nem bírtak magukkal és nem akarták letenni a fegyvert.” Miért?!

    Hisz amikor az ANTANT folyamatosan ultimátumokkal és az akkori Magyarország határait fegyveres erővel ostromolta őket, miközben a csupán(!) 133 napjuk alatt ők szálltak csak szembe azok [a trianoni jövőt előre vetítő] katonai nyomásának és nem Horthy úgynevezett „nemzeti”Hadserege amely harc nélkül csak belecsüccsent az öt éve ádáz háborús ellenség által direkt neki megágyazott bársonyszékbe, hogy aztán ravasz mód’ ő ír[at]hassa majd alá az ún. trianoni békeszerződést.

    Utsó megjegyzésem: a forradalom nem jelent feltétlen fegyveres felkelést, hanem olyan történelmi, vagy gazdasági fordulatot, amely gyökereiben változtatja meg az addigi .r e n d s z e r t.

    Ahogy Petőfi is szerette volna:
    „Ha majd a szellem napvilága világít be minden ház ablakán” 🙂

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Orsós Elemér
    22.09.07.12:32

    Remek hasonlatod a csúzlis kölyökről.[Charlie Chaplin:”A kölyök”]

    Annyi bizonyos, hogy ezt a érdekviszonyt csakis a magánérdek táplálja. Ti. az önműködő Hadipari-Gazdasági-Komplexum létét.

    Szegény emberiség !!!

  • BENDEGUZ
    2022 szeptember 8
    1:41 du.
    grizi, már olyan irritálóan tudatlan és hazug vagy, hogy röhögni sincs kedvem látván eme szóömlenyt ami ráadásúl nyelvtanból 1 -es, megbuktál