Időutazás 2075 — Gondolatok az élőláncról

2022 november 28 9:52 de.72 hozzászólás

Kerek, vagy fél-kerek szám. Hetvenöt a vége. Száz lenne az igazi, de nekünk csak kettőezerhetvenötig szólt a jegyünk. Most épp a globális lehűlés időszakát éljük. Tudósaink aggódva futtatják intelligens szoftvereiket. A gleccserek száz év múlva elérik a hegyi falvakat, és Velence csatornái ki fognak száradni. Több szén-dioxidot kellene kibocsájtani, esetleg metánt. Mondják, és határozott hangjuk mögül halványan feldereng a remény.

Ma babfőzeléket eszünk.

Nálunk béke van. Ingyen látogathatjuk a Kedves Vezető Mauzóleumát. Narancssárga lepel alatt, kellemes félhomályban fekszik a balzsamozott, illatos test. Pávatánc lengi körül, és tudjuk, hogy a harc addig tart, míg nem győzünk. Még harcolunk. A hajléktalanokat, rokkantnyugdíjasokat, Sorost és az juniot legyőztük. Már a spájzban sincsenek, Brüsszel inkontinenciában szenved, ám a szőnyeg alá söpört ellenzék még létezik, és a tanárok is kitartanak. Az élőlánc mára kultikus eseménnyé vált. Heti rendszerességű rítus. Mindig munkaszüneti napon tartják, hogy ne okozzon zavart. A kormány a munkaszüneti napokat -rendkívüli felhatalmazásával élve- munkaszüneti nappá nyilvánította, a társadalom felett lufiként, tartószáron lebegő országgyűlés a háromszázhatvanötödik Alaptörvény módosításba tervezi foglalni a munkaszüneti napok munkaszüneti nappá minősítését.

Az apa férfi, az anya nő.

Gizike, Gizi néni unokája lelkes: „Ugye a mauzóleum után az élőlánchoz megyünk?” A nagymama elégedetten, sőt boldogan bólint. Az élőlánc elég hosszú, nem kell buszra szállni. A téren keresztül mennek, hogy elkerüljék a fagylaltost. Így is nehéz a fagyiról lemondania, de a gombócokat, és Gizike vágyakozó pillantását látva Gizi néninek még jobban elszorulna a szíve.

Mennek, ma még gyertyát is visznek magukkal. Fejük felett az infláció szárnyal, lábuk alatt a tanárok befagyasztott bére recseg. „Szabad ország, szabad oktatást!” zúgja mosolyogva a tömeg, Gizi néni és Gizike velük skandálja: „Szabad ország, szabad oktatás!”, bár nem értik, hogy mit jelen a szó, hogy „szabad”, de őszinte szívvel gyertyát gyújtanak.

A távolban, a lemenő nap sugaraiban, az ellenzék csendesen fejére húzza a szőnyeget.

Szukits Rezső

72 hozzászólás

  • Az orwelli -már megvalósult- megérzések azért nem voltak ilyen szürreálisak! 😀

  • 2075., az uszkve 50 év.

    Márpedig most, történelmileg, a közeljövőben az egyelőre hallgatólag Vezéri címet viselő falusi kiskondás a LIGET PROJEKT keretei közt kiürítteti, illetve átalakíttatja a Budai Várat.

    Nemcsak a Karmelita (azaz Táncszínház) kolostort, meg a Sándor-palotát, nameg az MTA Zenetudományi és Zenetörténeti Múzeum (I. Táncsics u.7.) = a volt Erdődy palotát, és természetesen a Nemzeti Galériát, illetve a volt Királyi Palotát.

    Felforgatja a főváros harmóniáját is csak, hogy az ő agyafúrt ötlete és szándéka szerint legyen majd lehetősége hol letelepíteni a nemsokára megalapítandó ORBANINI DINASZTIA dicső tagjait, valamint a várnegyedbe már ingyen megszerzett szociális bérlakásokba, szinte ingyen betelepített saját tányérnyalóit is, mint fejedelmi személyzetet is oda felköltöztetni.
    Tulképp’ erre kell és kellett ez az egész mocskos hajcihő…

    Sajnos nem kell hozzá már ötven év ! Hamarosan márcsak kamionok, a Nemzeti Galéria, a Széchenyi Könyvtár stb. kamionjai célfuvarként szállíthatják át a műkincseket a városligeti célépületeikbe. A Magyarzeneházába, a szintén kiagyalt Új Nemzeti Gallériába a mesés barokk budavári helyett, meg még kituggya ott hová is… ???

    Tudniillik az ÚGYNEVEZETT LIGET PROJEKT során épülő, vagy felépült ÉPÜLETEKNEK mindnek van AZONOSÍTHATÓ, VÁRBELI ANALÓGIÁJA, amelyek ma is majdnem azonos funkciót ellátó MÉLTÓ és SZÉP műemlék épületek, amelyekre ez a KORONÁRA ASPIRÁLÓ hatalmasság már jóval-jóval korábban, már az ellenzéki kerekasztal idején szemet vetett.

    Úgyhogy kedves cikkírónk nagyon is fején találta szöget, mikor a koronakövetelőnek mauzóleumot jósolt hisz erre ő nemcsak az életét, de a mi EZER-MILLIÁRDJAINKAT is egyszer s mindenkorra tette föl. Hogy sikerrel e, az majd kiderül a vallatásnál 😀 … Reménykedjünk, hogy az már nem a Fővárost rondítja majd…

  • Kedves SZERZŐ!!!
    nagy örömöt szereztél eme soraiddal, hogy másként ne mongyam és cizellált maradjak? Kurvajó!
    nem akarsz ideköltözni Kanátába nagy hiány mutatkozik itt demokrácia közben az ilyen őszinte és lényegre törő gyilkos humorra, itt minden langyos a kormányfővel az élén és néha vannak akik ridegekké válnak mások forróvá de azokat „kiegyensúlyozza” a hatalaom RCMP Harci méneken nagymamák ellen akik talpig esernyőben Ottawa ban a hóviharban nem értettek egyet az éppen aktuális langymeleggel…
    nem tudtam, hogy Magyarországon is van herce hurca és az sem gyógyítható, itt nálunk kies Canada -ban: kifogyott a szabadpolcos Robitossin és a Buckleys a gyógyszertárak polcáról és már Neocitran-t sem lehet, náthás egy időszak
    van de lesz tavasz a Pándémon addig nem indúl oszlásnak mert az RCMP egyedűl nem bírja nincs annyi abrak

    szívélyes üdvözlettel innen az Ontario tó partjáról… már sötét van!

  • Dongoló 😀
    11.29.7:13

    Gondolod? Az Orbanini-dinasztia tagjainak elegendő „élettér” a Budai Vár ?

    Persze, Ők már egész Világban gondolkodnak sőt, ha netán mégis buknának, arra az esetre is pontosan kidolgozott egérút áll rendelkezésükre…

    Ehhez kellett többekközt személyszállító repülőgépeket már jó-előre a Parlament megkerülésével a „katonai” költségvetés terhére bevásárolniuk…

    Persze attól még Kiskondás nyugodtan eljátszadozhat a Mária Terézia féle gigászi, barokk budai Királyi Palota – ma Nemzeti Galéria – birtokba vételének a gondolatával is. Mert tényleg ezért készül a nemzeti kincsek tárházát, egy fokozattal alsóbb szintre, a Ligetbe deportálni, hogy ő mielőbb hozzájusson az uborkafán csüngő szent koronához.

    Hiszen amit ez a törtető eddig eltervelt, mint egy másik magyar, és népmesei hős, a Kisgömböc is, ha azóta jó XXXL-es méretűvé is dagasztotta nemcsak roggyant gatyáját, de az igényeit is, a családja (a dinasztia) számára is mindent kikönyökölt, kikapart, és a telhetetlenségnek ha egyszer szobrot állítanak, az majd őt fogja mintázni, mert sajnos ez az alak el is hiszi magáról, hogy nem a talpnyaló, szolgalelkű fid SS udvaroncok, hanem a „”tehetsége”” emelte a budai Várhegy turuli magasságába. Bár lassan itt lesz az ideje az ő szar-kofágjának is, de azt a ligeti Állatkertbe kérjük, és egyházy segédlettel abszolválni…

  • A Kinai Kommunista Part Kozponti Bizotsaga 2049-et v ette celjaul a Kinai nemzetnek amikorra koteleseguk Kinat a vilag elso Super hatalomma tenniuk.
    Az persze nem csak gazdasagi, hanem penzugyi es politikai super hatalomma.
    Kicsit nemak a katonai celjaikkal, de tagadhatalanul azon is nagyon szorgalmaskodnak.
    S a celbavett „selyem es so ut” keszitesen meg az Orban kormany is boldogan beleugrott egy kis koltsegekbe.
    Fokent a Belgrad-Budapest vasutvonal epeitesenek koltsgevel.
    A terv , Europa elarasztasa Kinai ipari termekkkel egesz europat.
    Ami semmi mast nem fog produkalni mint az europai dolgozok szuksegtelensegeit, es penzuk mindenert Kinab fog tomorulni.

    Azzal veget vetnek majd a vilagszerti kereskedelemnek, csupan a vilagszerti Kinai kereskedelem sikereit biztositani.

    A kinai dolgozoknak nem leheto a szabad-alkudozas joga, sem a szabad szervezkedesik. A Part parancsra dolgoznak, termelnek amit a part vezer hataroz.

    Persze a kerdes marad, hogy ki fogja ,majd etetni az eurpai lakossagat, mint majd vilagszerte is.

    Tgadhatalanul a vilagszerti-korlatlan kereskedelem megszunese csupan egyetlen vilaghatalom celja, mindenki urlasaval.

    U.I.
    A mar lezart cikkben tett hozzaszolasban tette egy hozzaszollo a kerdest, hogy mi van utban a USA-nak Irannal?

    A valasz tagadhatalan, hogy a USA-nak semmi, csupan az Ayatohlak vannak az Irani nep tagadhatalan utjaban.

    Na es aki atomfegyverek eloallitasaval fenyeget es napinta a vilagot elpusztitasra celozza az nem igen sok jo-indulatot mutat.
    Na de Putin elvtarsatok is nem csak fenyeget azzal, hanem mind az Ukran atom-eromuveket bombazta, s ma Ukrajna vilannyero es folyo-viz-nelkul elnek.

    Mauna Loa, a vilag legnagyobb Vulkanja kirobbant 38 evi pihenese utan.
    A Hawaiaik mondjak a Fold haragba jott az emberiseggel.
    Na de a Fold athmosferja es tengerei is gyorsan melegednek, a cral-ok pusztulnak, s a manneteek ehenhalnak naponta.
    Persze ma tobb szmet van a tengerek vizeiben mint elolenyek, halak.
    De a jo hir szamotokra, hogy plastic-molekulak az emberitestben, verben, sot szervekben is talalva.
    A kutatok vizsgaljak hogy mi karopkat okoz majd az agyban, veseben, majban, stb.
    De mar is Stutgarti kuatatok jelentettek eredmnyeiket hogy a ver-hemoglobinjanak az oxygen tovabbito kepessege jelentosen csokkentve a plastic molekulak altal.

    Nem ,nem szerzo ur, a magaslati ho es jeg relakodasok remesen csokkenoben, s azok hianyaval nem lesznek a vilag folyovizei!!

  • Az én generációm sajnos nagyon leszerepelt az utóbbi 30 évben, talán a mostani fiataloknak több eszük lesz és nagyobb kitartásuk a hazai diktatúra elleni harcban. Hajrá gyerekek! 👍👍👍

    Élő tüntetések B-ről november 30.-án:

    https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=851807516020440&notif_id=1669829391620179&notif_t=live_video

  • Kedves Rezsö

    Mindig élvezettel olvastam irásaidat …

    Most sajnos nagyon elszontyolitottál … hmmm
    Furcsa, hogy szinte senki sem gondolkozik el azon, hogy ebböl a pojácából pont az ilyen jelzök, a ráaggatott felsöbbséges, mindenhatóságos megjegyzések csinálnak „VALAKIT”

    Valakit, aki mindenekfeletti uraság, aki császár és király lesz, aki „örökké élö fáraó”, birodalmi ur …. stb, stb ,,

    Aztán meg gecizés, cigányozás és hasonlók mennek…

    Nem, nem jó gondolkozás ez….

    Nagyon nem jó …

    Aki értelmes és intelligens ne üljön fel az utcai közhangulatnak …

    Szerényen csak ez kizárólag saját vélemény ….
    Persze, nyilván, senki se figyeljen arra, hogy a nagyvilágban a „nagyok” éppen miként verik át az emberiséget, készitik elö az éhinséget, a háborukat
    Kutakodjon és kakaskodjon minden szarházi kis nép a saját szemétdombján – igy már igen – méghogy arra figyeljen, hogy mitöl is van a világban krizis, háboru!!???

    Na ne! – még fel is lázadnának ….

    Bocs – nekem nem jön be …
    Az országban a kommunisták utódai (az egykori MSZMP másod, harmadvonalbeli haszonlesöi) felszámoltak minden volt magyar vállalatot, – ipart, mezögazdaságot – szó szerint.
    Erted? szó szerint!!!

    Jöttek helyette elöbb többségében kétes eredetü külföldi „befektetök, akik eltakaritották a maradékot …

    Az ország itt maradt nullán, nullán – oly nehéz ezt felfogni??
    Mennyi inteligencia kell ehhez??
    Hogy a közszálgalatot ellátó ágazatokban dolgozóknak valamiböl valakiknek fizetni kell??

    Pénzt teremteni, hogy a közszolgálatiaknak (soroljam fel öket??) fizetés legyen

    Termelö vállalatokat kell telepiteni, akik adókat tudnak fizetni

    Ezt a marxista egyetemeken nem tanitják ugye???
    Persze, a manna az égböl hullik, de Isten nincs!!

    a termelö vállalatok lehetnek csakis kizárólag külföldiek – mert azokra a közszálgalatosok, akik csakis kizárólag a bérböl élést birják elképzelni, mint jövedelemforrást – nyilván kevésbö irigykednek, gyülölködnek, hánynak epét, mivel a tulajok messze vannak

    Na de aki magyarként vált tökéssé, arra lehet epét hányni, mérget köpni, mert arról tudjuk, hogy csak egy szaros gázszerelö volt …

    és a többiek?

    30 évvel ezelött tisztább volt számomra ennek az idöszaknak az eljövetele, mint hogy holnap a nap felkel.

    Röhögök rajtatok, mert megérdemlitek …
    Söt mást mondok, ez kevés – még az is kellene, hogy mindennap deresre huzzák a nagyokos, nagyon elit filozófákat – hagyjuk most mindegyiket

    A gyurcsánytól pedig valaki kérdezze már meg, hova lett a 2008-ban felvett 15 milliárd IMF hitel???
    Mind a Külfüldi érdekeltségü bankok „megsegitésére” ment el??
    Tényleg?
    És a Szingapurba kiuatalt néhány milliárd?
    Ja és ki fizeti mindannak a tökéjét és járulékait vissza?
    Vajon kik?
    Ugyan már – miért jó népeket úszitani?
    Mert akkor nem a nép hátán élök kedvükre tort ülhetnek – ugye?

  • Ródeo11
    2022 november 28
    4:20 du.

    Nem sokat értettél akkor …

    Pedig csalódást nem szeretnék okozni ….

    Ezért leírom ujra: már én is csakis az néhány (igen kevés) személy miatt látogatok ide, akiket valóban megkedveltem

    Véleményuk a világról – világnézetük mondjuk itt – nem játszik szerepet – mert emberileg jelentenek számomra olyan pozitiv energiát, amely akkor is felvállaható ha nem is mindenben értünk egyet
    Számomra ezen kevesek között vagy Te.

    Hogy Lilith a maga zavaros hitbéli utjaival milyen kacskaringókat járt be szintén nem fontosak

    A fontos, hogy sem Te sem Ö nem úszit embereket egymás ellen, nem embergyülölö

    Akik úszitanak, azok mindannyian embergyülök, – amely ugy kezdödik, onnan indul, hogy a magukban lakó embert gyülölik – a többiekre meg irigyek
    Kitalálnak erre egy olyan világot, ami nem létezik, idealizálják és társadalmi igazságosságnak titulálják

    Vagyis betegek és szánalmasak

    Számukra a teremtés vagy a „véletlen” azért létkérdés, mert bármilyen Istent, ugymond természetfeletti lényt tagadni akarnak

    Marx azért tette az ateizmust (istentagadást) hite alapjává, hogy ezzel igazolja a zsidóság megsemmitésének szükségességét

    Tudta ö nagyon jól, hogy ennek semmi köze a világ keletkezésének dillemájához, de kapóra jött neki, tehát felhasználta céljaihoz, mert zavarta, hogy hiányzik az elöböre

    Bizony – az apósa nem vitte be a felsöbb körökbe, amelybe annyira vágyott

    Lucifert játszott – csak sajnos nagyon is élethüen – annyira ha ebben a tizenhatodik színben a Lucifer.

    Mellesleg ki tudja mi tér-erök összesége – melyek azok az energiák, amelyek a téren átfeszülnek?

    Talán az a megfogathatalan szellemként átfeszülö energia amely összetartja és átjárja teremtö energiával a világot az a Szeretet?
    Amely pedig szétfeszitené és ugyanabban az idöben abszolut zérópontba vinné a Halál, vagy másképp a Gyülölet?

    Lépjünk a tizenhetedik színbe?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    T.Szerző és
    Don Golo
    29.7:13

    Bizony, az időutazás nemcsak titeket foglalkoztat, de Orbánt annál inkább. Részéről ennek az egész történelemhamisításnak a kiinduló gondolata a véres horthyzmus orbánista szerecsen-mosdatása, vagyis a holokauszt magyar-oldali lenullázása lenne.

    Merthát, először is a sz—os fehérneműt kell tisztába tennie. Azt is úgy és aszerint a megtévesztő taktika szerint, amit a D.G.szerint itt ismertetett, az úgynevezett Liget – valójában Vár – program, számtalan társadalmi tiltakozás ellenére követ: ravasz és más indokokkal történő, kamu önigazolása…

    A koszos fehérnemű pedig nem más, mint a Magyar Holokuszt, melynek lényege magyar állampolgárok hatalmas(500-ezres) . á r t a t l a n . embertömegének „j o g i l a g . m e g a l a p o z o t t”, intézményes kifosztása illetve a hivatalos kinyírása, azaz megsemmisítése volt…

    A rafinált, és csupán csak rangkórságra épülő Ligetprojekt már-már semmiség az agyafúrt, faluvégi prosztó észjárására jellemző, annál korábbi, kezdő „Steindl Imre Program”-jához képest, amely arra bazíroz, hogy a bevezetőmben említett . t u d a t o s . és . t e r v s z e r ű . g e n o c í d i u m . ódiumát az igazi bűnös kormányzóról és államgépezetéről és a hallagató többségről is elterelve, egyedül a németekkel vitesse el a balhét mégpedig úgy, hogy . c e z ú r á t . vonva az addig történtek és a német megszállás közé,1944.március 19-től datálva úgymond Magyarország ártatlanságát propagálva vezeti félre, ha mást nem is, de a mai magyar ifjúságot, tehát a jövő nemzedékét biztosan akkor, amikor az ország főteréről elpaterolja a 44 óta állított emlékműveket – benne az Első Magyar Köztásaság elnökét és a többit, még 56-ét is.

    Tudniillik, az általa önkényesen megjelölt dátum . e l ő t t . éppen . 3 . é v v e l . a német . m e g s z á l l á s . e l ő t t (!!!) ártatlan kormányzónk által kormányzott államapparátus m á r . s z á l l í t o t t . mintegy 20 000 kifosztott áldozatot a >Kamenyec-Podolszkként< elhíresült kárpátaljai Kőrösmezőre likvidálás céljából.

    Ergo, mindebből következik,hogy Orbán ezzel a Kossuth tér, fenti dátumhoz igazított újjáépítési tervével nagyon is elszámította magát,mert 41-ben az a m a g y a r . t ö m e g g y i l k o s s á g – már a Horthysta Zsidótörvények szellemében, németek nélkül is – pontosan olyan tervszerűen zajlott le, mint annak az 1944-es félmilliónak a kegyetlen deportálása, mely háborús bűntetteket még a mai miniszterelnök maga tervezte hazug mód álszent és giccses megszállási emlékműve, és a Seteindl pgrm. hamisított dátuma sem képes enyhíteni sőt,
    csak "… növeli, ki elfödi a bajt…"*
    `

    `
    * Illyés Gyula: Bartók

  • Gabriel
    2022 november 30
    8:10 du.
    a vita előreviszi az életet, a cenzúra meggyilkolja!
    köszönöm amit írtál

  • Gabriel
    2022 november 30
    8:10 du.
    a lélek azaz a szeretet ami erőt ad, és ha az nincs akkor a lelketlenek maradnak akik most tűzzel vassal üldözik Musk-ot mert szabadságot akar demokrácia helyett; egy apartheid államból USA ba vándorolt aki sok mindent saját bőrén tapasztalt… hadd férjen ez ide:
    négy és fél éves lehettem oviban, egyik délutáni sziesztából elsőként ébredtem, és átmentem az óvónénikhez, hogy éhes is vagyok… a dadus is ott volt és akkor a bölcs asszonyok kitaláltak valami tesztet, és mondták mindjárt lesz uzsi de ébreszd fel a többieket előbb!
    és én mentem ezek meg ott lestek a félig csukott ajtó mögül mit is fog a kölök csinálni, ugye adódott volna elordítani valamit és tapsikolni felriasztani őket? de én odamentem mindegyikhez egyenként és megsimogatva a buksijukat belesúgtam a fülibe, hogy gyere uzsizni ébredj fel aznap délután olyan derű és mosolygás volt ott mint soha és én odapillantva láttam, hogy az óvó személyzet paffá válva lesi mi is történt…

    tudd ma is elolvastam a grizit nekem róla mindig egy gyeptégla jut eszembe… de kiszáradóban
    üdv.

  • a MAGYAR zsidosag holokausztja borzalom . de ehhez orbannak semmi koze .

  • Az itt székelő nyájas propagandafogyasztóknak szeretettel, hátha megértik mi folyik Mo-on úgy 12 -(20-30?) éve:

  • Vajon miért jó magyarnak lenni?
    Edina megmondja:

  • „tisztelthölgyeimésuraim”, 2022 december 1, 2:49 de. – 👍👍👍

  • Jichak Perlmutter

    Rodeo11

    Gábriel 30.8:10-es válogatott epeömléséből, csak azt az égbekiáltó hazugságot érdemes szóvá tenni, ahol Marxot antiszemitizmussal, mi több, a zsidóság kiirtására biztatással vádolja meg. (A többi skizoid kirohanás szóra sem érdemes.)

    Ez a szerencsétlen szociopata,aki alighanem csak beleolvashatott Karl Marxnak A zsidókérdéshez című 1844-es újságcikkébe (Bruno Bauer hasonló című cikkére adott válaszáról van szó) s minthogy – G. feltehetően diszlexiás is – képtelen felfogni a szerzőnek azon alap megállapítását és mondanivalóját, miszerint a zsidóság a történelemben erőszakkal ráaggatott és kénytelen-kelletlen magára vett sztereotípiákat csak ezek, tehát a régi állapotot létrehozó, torz társadalmi, tehát történelmi körülmények és az azokból fakadó előítéletek megszüntetésével lesz csak képes a
    ezt a stigmát önmagáról is végleg lerázni, azaz emancipálódni.

    Hogy félreértés ne essék, Marx még ki is hangsúlyozza, hogy ahhoz hogy „a zsidót” mint metaforát megértsük először a világi zsidót kell megértenünk, akit a társadalom s annak szigorú követelményei kényszerítenek bele a tőle így el is várt – a zsidó – szerepkörébe.

    A társadalomtudósnak esze ágában nincs a zsidóság kiirtásáról beszélni – ez szemenszedett hazugság – hanem csak azon társadalmi körülményekről, amelyek a zsidóságot ebbe a helyzetbe szorítják bele.

    Mindezt persze szinte pontosan így és a KMH-n százszor letárgyaltuk, de G-nek mégis valami vélt érdeke fűződik a tények ilyetén-mód eltorzításához.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 november 30 6:00 du.

    ” Az ország itt maradt nullán, nullán – oly nehéz ezt felfogni??
    Mennyi inteligencia kell ehhez?? ”

    Ertik ok es tudjak is, de vegulis valamelyik oldalhoz tartozni kell, ha politikabol akarnak megelni. Ha pedig ahhoz az oldalhoz tartoznak azok hibait, buneit nekik nem szabad felismerni, illetve elismerni.

    A masik oldalban pedig meg azt a keves jot is gonosznak kell beallitaniuk, es harcolniuk kell ellene, akkor is ha az a sajat vesztuket is okozza.

    Volt ez a regi vicc a pokolrol, hogy miert nem kell a magyarok ustjehez or, nehogy kimasszanak a forro szarbol…
    Nos, a helyzet sokkal rosszabb, akikrol szo van mar akkor is boldogok ha veluk egyutt a masik is meghal.
    Mintha a haldoklo USA-t latnam, amelyik csak akkor boldog ha magaval tud ragadni a halalba masokat is.

  • Rodeio

    A magukat „fejlett nyugati világnak” tituláló, szégyentelen kolonalista elitistái (gyarmatositók) – a baloldali szocialista, „zöldista” mozgalmai, mára vezetö pártokká avanzsálódott megélhetési „kaviárpolitikusok” (zöldpenésszel elboritott ingyenélö csavargók) – szóval ezek a stupid, elbutult, toronyházakban tespedö „városlakókat” beetetik, hogy „védtelen” indiánokat, „elnyomott” szegényeket” képviselnek.
    Holott csak néhány megvett, cukorkákkal magukhoz édesgetett egyedet kiállitanak piedesztálra, hogy szajkózzak az elöre megirt szövegeket a betanitott szerepkorben.
    Indiánokat, grétákat, és egy két hasonlót.

    Szóval Te is nagy elöszeretettel tolod ezeknek az „elnyomott” „kizsákmányolt” közösségeknek a soha nem volt képviselöi által elhazudozott szövegeit.

    Tudom csipöböl vetsz el minden információt, ami ellentmond a saját légváradnak, amit homokra épitettél légbuborékokból – de azért szeretettel küldök egy kis izelitöt az indiánokat legitimen képviselö CACIQUI (egyik indián nép vezetöje) kifakadásából:

  • Gabriel
    2022 december 2
    6:46 de.
    Rodeio

    A magukat “fejlett nyugati világnak” tituláló, szégyentelen kolonalista elitistái (gyarmatositók) – a baloldali szocialista, “zöldista” mozgalmai, mára vezetö pártokká avanzsálódott megélhetési “kaviárpolitikusok” (zöldpenésszel elboritott ingyenélö csavargók) – szóval ezek a stupid, elbutult, toronyházakban tespedö “városlakókat” beetetik, hogy “védtelen” indiánokat, “elnyomott” szegényeket” képviselnek.

    eddig egyetértek, de mutass fel olyat amit ezután említesz és én írtam! ídézd ide!

  • SzundiMandi
    2022 december 1
    8:55 du.
    a transgender és LBTQ2 és mindenféle nemtelenek hogyan szaporodnak? mert a hagyományos módon nem!
    a pénz is megtermékenyít ilyeneket?
    van az a görög mondás -lehet hogy Spártából- miszerint ép testben ép lélek, nem tudod elképzelni, hogy lehet ebben valami?

  • Jichak Perlmutter
    2022 december 2
    4:40 de.
    tényeket sorolsz!
    de marad a vita, amiről te is világosan teszel említést:

    miért is van ez a „zsidókérdés”…

    meglehetősen unalmas!

    egyrészt {ez a súlyozottan nagyobbik} a saját monoteista azaz antidemokratikus hitviláguk, amire ők azt válaszolják, ez az alapja a fennmaradásunknak és a másságunknak!

    ha ők mások akarnak lenni akkor – lelkük rajta – tegyék, de engem hagyjanak ki ebből, ha emancipálódni akarnának arra már soxor lett volna lehetőségük, ez mai napig nem történt meg {ebbe a dilibe cseppent bele az egybites kanye west és beszél hetet havat de egy bittel nem lehet és azok javarésze akik erről ripsz ropsz akarnak úgymondd megoldást, mind egybites}

    az egybites az nem feltétlenül nonbinary!!!

    a fizika törvényei szerint nincs okozat ok nélkül, tehát meg kell keresni és a problémát meg kell oldani, erre nincsen szándék sem, lásd ott Gázától keletre a legújabb választások eredményét, a csinnbummcirkusz folytatódik?

    hogy én unom és lehetőség szerint elkerülöm az magánügy de már ez is anti… a többit te leírtad

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 november 30
    6:00 du.

    „Termelö vállalatokat kell telepiteni, akik adókat tudnak fizetni

    Ezt a marxista egyetemeken nem tanitják ugye???
    Persze, a manna az égböl hullik, de Isten nincs!!

    a termelö vállalatok lehetnek csakis kizárólag külföldiek – mert azokra a közszálgalatosok, akik csakis kizárólag a bérböl élést birják elképzelni, mint jövedelemforrást – nyilván kevésbö irigykednek, gyülölködnek, hánynak epét, mivel a tulajok messze vannak

    Na de aki magyarként vált tökéssé, arra lehet epét hányni, mérget köpni, mert arról tudjuk, hogy csak egy szaros gázszerelö volt …”

    Bizony,bizony, pedig sokkal hasznosabb lenne az országnak, ha „kényszerűségből” CSAK vagy leginkább a magyar vállalkozókat, gyártulajdonosokat tudnánk köpködni a jelenleg már 80 % -de lehet hogy már több- agyonkényeztetett nyugati helyett!!! És akkor jogosan hivatkozhatnánk pro és kontra a magyar gazdaságra, mert ez most már CSAK magyarországi, ezért a vele való dicsekvés a kóbor és felettébb naiv apácák aljas becsapása!!! Sajnos nagyon előnyös az összes módszerváltástól eddig regnáló kormányoknak a sok egyre jobban elbutított és meghunyászkodásra kényszerített kóbor apáca kitenyésztése, ezért aztán a munka- és létbizonytalanságban élők még apellálni sem mernek már és ez nem az elenyésző számú magyar self-made man(vagy stróman) gázszerelők hibája!!!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 december 1
    8:57 du.

    Ettől az öntelt, exhibicionista, demokráciaproféta nénitől én meg azt kérdezném, hogy miért jó diplomás tahónak lenni!?! Persze ettől még 100 %-ban igaza is lehetne, ha csak valóban az lenne demokrácia amit ő diktál abszolut ellentmondást nem tűrően, azaz szerinte echte liberálisan! Mellesleg, aki beteges szereplési kényszerből bármilyen közösségi oldalon direkt provokative kitárulkozik, az megérdemli a hasonlóan kedveskedő reakciókat! Az viszont dicsérendő lenne, ha CSAK a saját Himnuszát trányásítaná el! És külön gratulálok azoknak akik ezt a bűbájos „humoros? önkritikát” önmagukra is elfogadják! 😀
    (Igen, az utolsó elismerés Neked is szól! 😀 )

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 november 30
    3:33 du.

    Ha az összes közalkalmazott el tudja fogadni törvénybe fektetett és aláírással tudatosított jogállását, miszerint még a nálunk sokkal civilizáltabb és példamutatón demokratikus nyugaton sem sztájkolhatnak, akkor egyes magyarországi tanárok tán még náluk is felsőbbrendűebbek? Szerinted földhivatalos Nejem bűntetlenül sztrájkolhatott volna a köztudottan szélhámos és igazságtalan vadprivatizásiós kárpótlási bejegyzésekre hivatkozva?! A legnagyobb pofátlanságuk viszont az, hogy még a nekik csak tanításra alárendelt, ártatlan gyermekeket is felhasználják -most ne firtassuk hogy szerintem is jogos vagy mások szerint jogtalan- követelőzéseik nyomatékosítására!

  • ODEO;

    Elhiszem azt hogy voltak akinek minden jobb volt, sot meg az elet-halla uraiva is lettek a Ti diktaturtopkban, DE miert nem vagytok hajlnadok azt kovetni ma is???>???

    Senki ezen a vilagon egy arva tettet nem kovetett-el azt megsemmisiteni, csupan Ti nem vaGYTOK HAJLANDOK AMODON ELNI TOBBE.DE VAJON MIERT NEM??????

    Miert nem eltek amodon amit ti itten predikaltok????
    Hat az nem teszi minden allkitasaitakoat hazugsagga??????

  • NEM NEM NEM, nem pufalykas evolucionistak, az emberi magzat, ill. a megtermekenyitett pete-sejt, aminek neve akkor mar MORULA, NEM megy at semmifele allatokhoz-hasonlo fejlodesi modon.
    Az teljes valotlansag allitasa volt jelentve az evolucionistak altal.

    Persze a magzat kialakulasa az emberi-formakat es emberi kialakulasait koveti a kezdettol.
    Az elso feltunu alakulasa az idegrendszer, hatgerinc es az agy kialakulasa lathato.
    De az allitas hogy az emberi embrio kezdetben mint a beka, ebhal, majd gyik, stb. kialakulasokan megy at valotlansag.

    S a mutaciot nem ertelemzokszmara javaslom a „Daganatok.hu” cimu orvostudomanyos weblapot.

    Remelev valaki aki itten mindent „hazugsag”-nak allit, olvasta a Miller-Yuri” kiserlet adtait?

    Az illeto aki panaszkodik hogy nem emlekszik az altala kozolt hozzaszollasara, remelnem hogy elmei-mukodeset javithatna, talan vitaminok vagy orvossagokkal, s nem a msaik hozzaszolloktol kovetelen mannak ismetleset vagy feltarasat.

  • A cikk alanyan.

    OK minden hozzaszollok es gyalazokhoz ohajtanam tenni egy egyszeru kerdest.

    S azt ,hogy mit velnetek, mit ohajtamnatok a jelen allamhatalomnak tenni a jelen tulajdonaban levo ingatlanok, epuletek es gazdasagi cegekkel??????????

    Hiszen mind azt az elozo diktatrurakaltal elkobzottkat orokolte.

    Lenne barkinek is jobb otlete mint amit az elobbi diktaturak vagy a mai atkozott allamrendszeretek kovet el mind azokkal?

    Legyetek mar legalabb egyszer targyilagosak!

    Kezdve az MNB, MAV, (Posta) mezogazdasagi ingatlanok,intezetek, iskolak, iparicegek, stb.stbk eseteiben.

    Lenne barkinek is valami otlete, vagy legalabb velemnye azon?

  • Ródeo11
    2022 december 1
    9:15 de.

    ez a lényeg, a világ igy lenne élhetö.
    „mondták a régiek – kés élezi a kést” de sokkal jobb az eredeti latin, ahogy a portugálok is mondják, hogy um rosto aguça o outro

    Én vitázok veled, Te is velem, viszont messze nem egymást mocskoljuk.
    Az ilyesmi a gyáva emberek, a karakter nélküli, önmagukat felvállalni nem tudók szurkálódása, udvarvégéböl vonyitó kutyák viselkedése.
    És mit mondjak arról, aki a nekem szánt mocskolódását sem képes nekem cimezni, hanem Neked cimezve, rajtad keresztül (rád terhelve) képes csak elöadni.
    Ha már az anyucikája szoknyája alá bujva nem lehetséges, hát akkor a Te „széles” hátad mögül vakkantgat/nyüszít.
    És ezek képzelik be magukról hogy valakik –
    Nyilván az arroganciájukkal, a másokat lehengerlö viselkedésükkel mindig sikerült is elérniük a látszatát hogy ök a megmondók …. – hol?
    Hát a hasonló arrogáns bunkók között
    – és ezek persze ajnározzák is egymást – nemzetközi szinten is akár

    Itt a magyarázat a „DEMOKRÁCIAEXPORTRA”
    EZEK AZOK AZ „EXPERTEK” A LÁTSZATDEMOKRACIÁK PALETTÁJÁN

    ((akik soha nem fogadják el, hogy ahol az én keritésem kezdödik, ott az övék végzödik. Hanem bemennek a házadba, feldulják az otthonod, diktátumba adják, hogy „mi a jó” neked, miröl mit gondolhatsz és mit mondhatsz))

  • Perlmutter

    Ugyan a Rodeio háta mögé bujdokolva adtad elö a zsidóságát gyülölö és a zsidóság felszámolása (a „végsö megoldás”) céljából összehordott marxi téziseket foggal-körömmel védelmezö acsarkodásaidat, irányomban. Amely amugy a legkevésbé sem érdekel, hogy egy ilyen a zsidóságot, Izráelt gyalázó, a történelmet meghamisitani igyekvö rólam mit gondol.
    100%-ban megmagyaráztad, hogy miért szálltál szembe Gyurival, mikor a hamis történelmet gyártó Fláviust is védelmet vetted, – számodra hös volt, nem az Izráelt gyalázó, népét eláruló.

    Nem baj, nekem nincs közöm veled, az Úr majd elszámol veled is, mint Ákánnal, meglesz a te Ákor-volgyed is – vidd csak nyugodtan a marxista bálványaid a templomhoz.

  • Ródeo11
    2022 december 1
    9:32 de.

    Nagyon imádom – ahogy csináltad
    valahogy igy – derü és mosoly
    hogy miért is nem mükszik ez?

    valahogy kellenek hozzá azok az „óvónénik” is

    Mert hogy lehet szeretet is „tanitani” – persze minden kölök egy „büdös kölök” – mert leginkább utánzással tanul, és ehhez türelem kell a tanitói oldalról

    Milyen érdekes, a google-nál tudják ezt – a „robot” utánozza a szokásaid (mit keresel, mire klikkelsz)

    miért nem tudják vajon ezt a tanarak a mai korban – könnyebb sztrájkolni, meg ellenállásra herrgelni, mint – kérni, meggyözni … hmmm …

  • Perlmutter

    Még egy

    Az a Josephus Flavius legalább bírt annyi kurázsival, hogy felvállalta hogy inkább választotta a házi öleb szerepért a császárnál, az AKKORI RÓMAIAKNÁL, a TÖRTÉNELEM-HAMISITÁSÉRT CSERÉBE, mint a torturát, halált.
    A javakban való tuskálás jobban bejött ….

    És vajon te a MAI RÓMAIAKNÁL vajon miért vállalod be az öleb szerepét, miért (mennyiért) VÁLLALTAD A TÖRTÉNELEM HAMISITÁST???

    Forgatod ki a valóságot, a történelemet, igazságot az ENSZ Izraelt elitélö szankciókhoz, az USA, EU demokraták hazugságaihoz?

  • Succubus Lilith

    Jichak Perlmutter 2022 december 2 4:40 de.

    Imadom a szerecsenmosdatast. De meg kell hagyni biztato, hogy Marx zsidogyulolo cikkeibol legalabb egyet ismersz. Most mar csak azt a nehany mas szazat kell elolvasnod. 🙂

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 2 6:46 de.

    „” Szóval Te is nagy elöszeretettel tolod ezeknek az “elnyomott” “kizsákmányolt” közösségeknek a soha nem volt képviselöi által elhazudozott szövegeit. „”

    Na, most mar te is indiangyulolo lettel. 🙂

    Amikor en irtam, hogy olyan ugyesen „segitunk” az indianokon, hogy azok leheteloeg minel hamarabb kihaljanak, akkor Rodeo baratunk azonnal ramfogta, hogy gyulolom az indianokat.

    ” Tudom csipöböl vetsz el minden információt, ami ellentmond a
    saját légváradnak, amit homokra épitettél légbuborékokból ..”

    Latom te is megismerted ot. 🙂

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 december 2
    3:25 du.

    „((akik soha nem fogadják el, hogy ahol az én keritésem kezdödik, ott az övék végzödik. Hanem bemennek a házadba, feldulják az otthonod, diktátumba adják, hogy “mi a jó” neked, miröl mit gondolhatsz és mit mondhatsz))”

    Nagy csacsakaság volt ezt zárójelbe tenneg, mert pont ez a legfontosabb konklúzió! 😀 (Sokkal reálisabb lett volna inkább végig nagy betűvel írni! 😀 )

  • BENDEGUZ
    2022 december 2
    12:28 du.
    grizi ez nálatok még nem divat languszta helyett?

    A széles körben elterjedt Nagy-Britanniában, hogy a magas költségek miatt gyertyafénynél esznek állateledelt és melegítenek ételt – írja a The Independent.

  • BENDEGUZ
    2022 december 2
    12:28 du.
    grizi kimaradt: …”melegítenek ételt a radiátoron”
    a brexit hatásai most kezdenek igazán hatni… ugye elveszítették a hamvasságukat és a Sunyi miniszterelnökük még rá is tesz agylúdtalpas beszólásaival…, és szankciók betették a kaput

  • Hijjnye de úncsi az idelátogató náci propagandisták végtelen szájtépése…

  • Jichak Perlmutter
    2022 december 2
    4:40 de.

    Szteed van értelme ezekkel a
    Gábriel meg tsai-szerű patkányokkal foglalkozni?

    Nem ér annyit az egész,
    amennyi elektron kárba vész azáltal hogy a
    rohadt náciknak magyarázgatsz minden látható eredmény nélkül..

  • Ródeo11
    2022 december 2
    7:19 de.

    Ok.

    Megkövetlek, semmi ilyesmi teritékre mostanában nem került – csak valamikor régebben avizáltál, hogy nem mindig gyötröd magad ugymond unalmas dolgokkal

  • Lilith

    Perlmutter van annyira agyafurt módon rosszindulatu, hogy csak azért hivatkozik erre az egyre, mert valamikor régebben hosszu részleteket ebböl itten idéztem mindenki gyönyörüségére

    Amugy ennek a létezését is letagadná
    A sulyát (jelentöségét) pedig próbálván bagatellizálni ujságcikkecskének nevezte
    Nem mintha annak a valódi sátánfajzatnak nem minden irománya – ujságcikkekre (pamflettókra) irott reagálások, ömlengések lennének. Amit állitólag már 120 kötetre terjedöen kigyóbör kötésekbe nyomnak le a közegyetemek (publikus) torkán többpéldányban, csillagászati összegekért – hogy mindenki gyönyörüségére diszitse a nyilván mahagóni közetböl faragott polcokat

    A Közpénzeket erre kell felhasználni, nem?
    Az uj generációkat jelentö ifjuságot pedig erre hivatkozással az amugy hasonlóan beteg csalánverö csalánárusok alpári stilusban, megalázó módon igyekeznek már néhány évtizede átverni, agymosni, szellemileg tönkretenni, a lelkes imádóikkal, követöikkel egyetemben

    Mit gondolsz miért jutott oda a „fejlett nyugat” szellemileg ahol most tart?
    Az egykori Róma 100%-os ujkori szellemi örökösei – a progresszív demokrácia mai elkorcsosult intellektuális elitje?

    Rodeio-t pedig régóta megismertem, mint ahogy fentebb is irtam, ugyan sok dologban van eltérö véleményünk, látásunk a világról – DE VAN LÁTÁSUNK! – ezért tudunk vitatkozni – néha hevesen, néha igen kulturáltan.

    Ami bizony nagyon kevesekröl mondható el – legföképpen a beképzelt intellektuális roncsokról.
    Akik mindenen és mindenen átgázolnak – ha tehetnék (illetve ahol camaradjaik tehetik) fizikailag is a legkönyörtelenebbül megteszik – a teljhatalmuk biztositása érdekében
    Sajnos ez nem csak a mai „progressziv” baloldalra, (illetve a régebbiekre nyilván méginkább igaz), hanem ugyanugy igaz a teokratákra – a vallási köntösbe bujtatott hatalom-mániás gazemberekre – lett légyenek azok egykori (mai) kereszténynek titulált valakik, vagy iszlámista megcsappant agyu és lelkü vadállatok

  • Rodeio

    Csak lelkileg felemelö hallgatni egy Indián-nö monológját a parlamentben (szenatus)

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 december 2 8:38 de.

    „” miért is van ez a “zsidókérdés”… „”

    Nagyon feledekeny vagy. Talan kevesebb mint egy honapja irtam, hogy az olyanok miatt, mint te.

    ” egyrészt {ez a súlyozottan nagyobbik} a saját monoteista azaz antidemokratikus hitviláguk…”

    Nahat! A monotezimusbol kovetkezik az antidemokracia? Es ez pont teged izgat, aki nem gyozi gunyolni a demokraciat…

    ” ha ők mások akarnak lenni akkor – lelkük rajta – tegyék, de engem hagyjanak ki ebből … ”

    Eddig mindig kihagytak teged. Most sem kert meg senki, hogy fitogtasd a zsidogyuloletedet, megis megtetted.

    .
    Orsós Elemér 2022 december 2 11:22 de.

    Orban helyeben juszt sem adnek egy petak emelest sem a tanaroknak. Ha annyira hulyek, hogy azokra hallgatnak a strike-ot illetoen, akik segitenek a nyugati elvtarsaknak lezarni a penzcsapot Magyarorszagra, akkor csak tuntikezzenek.
    Emellett meg ha jol tudom eleg sok koztuk a komejnista, tehat ha azt nezzuk, hogy duplan is baj van naluk a vallukon felul, akkor jobb is ha nem engedik oket a gyerekek kozelebe.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 december 2 12:36 du.

    ” NEM NEM NEM, nem pufalykas evolucionistak …”

    Na vegre valami vicceset is irtal! 🙂

  • Rodeio

    Ne értsük félre
    Nem „tanítás” okából küldöm a videókat, igy ezt sem itt most

    Csak könnyebb kifejteni igy a véleményemet – merthogy olyasmit küldök el, ami nagyjából megegyezik (equivalens) az enyémmel

    Persze mivel soha senki nem 100%-ig nem azonos másokkal (hacsak nem klón fizikailag és szellemileg is egyszerre)

    De jó közelitéssel néha lehet találni eléggé megközelitö véleményt, olyantól, aki azt sokkal jobban el tudja mondani mint én
    Én nem a szavak embere vagyok, hanem a képeké – a kifejezés módom sokkal inkább vizuál, mint verbál

  • Jichak Perlmutter

    Gabriel
    12.2.3:52

    Tévedés!

    Iosephus Flaviust mindig is árulónak tekintettem, akárcsak
    szent Saulus-Paulust, a kereszténység valódi megalapítóját.

  • Jichak Perlmutter

    Helyesbítés:
    Perlmutter
    4.7:57-hez

    „Tévedés” helyett . t é n y – h a m i s í t á s .

  • Orsós Elemér
    2022 december 2
    11:22 de.

    Valahogy igy, igen.

    Csak próbaltak volna a tanarak (szamarak) a SANDA MANDI és valamennyi balosra deformált követöi az általak annyira visszaáhitott szocialista egypártrendszer keretei között sztrájkolni
    Azontul, hogy soha többet életükben tanári pályára nem léphettek volna a napnál fényesebben igaz, és az is, hogy más „értelmiségi pályán” sem próbálkozhattak volna
    Aztán még olyasmi sem maradt volna számukra hogy
    „- sebaj, majd disszidálunk!”
    Merthogy nem hiszem, hogy valaha (legalábbis a rendszer bukásáig) utlevelet láthattak volna a másokén kivül …. rsrsrsrsrs

    Na az pedig,hogy a diákokat saját érdekükben egyre inkább ocsmányul felhasználják!!!?? … – bizony erröl inkább nem mondanék semmit – hisz akinek ez, mint tanárnak normális, mit várhatunk attól oktatás terén?! – hmmm tanár – kérdés minek a tanára, az erkölcsnek nagyon nem valószinü –

    amugy szörnyü az a pottyantós nö (a hangja is) – de kibeszélte amugy az összes baját – pedig látszólag a témába nem vágott, de a magyar fütykösök méreteiröl értekezett elég hosszasan

    Jó apropó volt a szájára venni a témát – hisz láthatólag és hallhatólag nem kedvelöje az ilyen szerveknek
    Mostmár csak azt nem tudom, a sanda „barátosnénk” mit akart ezzel a videóval itt prezentálni

    Amugy ha nem irod a megjegyzéseket ez ügyben ki nem nyitottam volna – igy utólag is megborzongat az undor.
    De jó tudni, hogy kik azok, akik a magyar embereket úszítják mások és a hazájuk ellen

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Tisztelt JAS ABBA!
    2022.december.1.1:35

    „a MAGYAR zsidoság holokausztja borzalom, de ehhez orbannak semmi koze” szól az Ön sommás bölcsessége…

    Mivel e témakörben a dec.1.2:49 alatt én jelentkeztem csupáncsak ismertetvén ama SANADA szándékú és félrevezető STEINDL IMRE PROGRAM nyilvánvalóan népbutító, azaz HAZUG MÓD félrevezető eddigi állását, ezért itt reagálnom kell a kommentjére.

    Véleményem tényekkel alátámasztva bármikor újra olvasható, és röviden csak annyit mond el, hogy Orbán szerint a HOLOKAUSZTBAN a SZEGÉNY MAGYAROKNAK semmi része sem volt, persze kifelejtve belőle egy-két nyilvánvaló momentumot olyat is, mint KAMENYEC PODOLSZK, vagy az áldozatok szabályos megfosztása otthonától, minden ingó és ingatlan vagyonától, melyet a fidSS és vezére nem is tekint a Holokauszt világra szóló, kollektíve végrehajtott GENOCÍDIUM bűncselekmény részének.*

    Tehát kedves – egy a sok félrevezetett közül – Jas Abba ismétlem, részemről Orbánnak . n e m . t e t t e s i, vagy közvetlen . b ű n t á r s i . szerepét, hanem az ő kétfrontos cinkos és cinikus, ez esetben „csak” a legsötétebb SZERECSENMOSDATÓ szerepéről bátorkodtam szólani. Mely magatartás kétfrontos azért, mert egyrészt Horthy legfőbb hadurat, másfelől az akkori magyarság nem kis hányadát szándékszik tisztára mosni e nyilvánvaló közös rablógyilkosság szennyéből a protokoll frontján, kamu „városképi” elemekkel és aljas gesztusokkal** álcázva.

    Kérem hát tisztelettel, hogy olvassa újra a kommentemet.
    `

    `
    * Miniszterelnöksége egyik első dolga volt az ilyen kétes történelmi, azaz „tisztára mosandó” ügyek szépítésére, egy úgynevezett Veritas Intézet létrehozása közpénzből. Ez a szépnevű hazugsággépezet állítja azt,hogy Kamenyec Podolszk „csupán” egy idegenrendészeti eljárás 🙁 volt, de nem volt része a holokausztnak.

    ** Mi sem árulja el a Steindl prgm . b ű n ö s .szándékát, hogy az első kapa, illetve 70 fa fejszevágásától kezdve, az emlékművek lebontását magas kerítés takarásától védve, mindvégig az . éj . l e p l e . a l a t t, tolvajokhoz illően suttyomban, szakaszokban, 1-1 éjszaka alatt hajtották végre: a lá Orbán…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Utóirat

    Ugyanígy éjszaka, engedély nélkül húzatta föl az ominózus, hazug megszállási emlékművet IS a felcsúti birkapásztor.

  • Már itt tartanak az Ukrajnát megszálló náci ruszkik :

    https://t.me/ssternenko/11379

  • Lilith

    Ha jól értem geológus vagy

  • Gabriel
    2022 december 4
    10:43 de.
    nézem -paffá válva mint kis sárkány- a FOXNEWS-t a reggeli öntetet!!! {mármint nyakonöntenek vele hogy arrú’ kó’dú’sz}

    szóval el akartam nekik küldeni a híres dalt, még annó-ból:
    ezzel kezdődik és most USA ban már dönteni kell, hogy ki is az igazi mert igazi csakis egy lehet, persze demokratikusan;
    a dal kezdő sorai:
    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

    ez az eredeti demokrácia jelentése csak az analfabuták belesejtetnek sok mindent {remélve, hogy Succubus elvtársnő is olvassa, hogy tudjon majd leápolni engem}

    az egyetlen lehetőség az mindig az éppen regnáló hatalom oldalán, igenám de el lehet tőle venni és a másik ott les a setét uccasarkon nagy késsel kifenve és bármire készen, mert a $$$ csak a hatalomhoz jár
    ezzel a demokráciát én a magam részéről le is zártam

  • Gabriel
    2022 december 5
    2:15 de.

    agyficam WEF K. Schwab+B.Gates é satöbbiek!
    The “marriage” between the US and EU will likely end in divorce, following the obvious “economic cheating” by the American “alpha-male,” former Russian President Dmitry Medvedev has said. The remarks were made on Monday amid media reports that EU nations are becoming increasingly angry over what they see as American opportunism amid the Ukraine crisis.

    és tegnapelőtt Ursula v.d.L. sikoltozni kezdett, hogy:
    „The European Union must „take action to rebalance the playing field where the IRA (Inflation Reduction Act) or other measures create distortions”, von der Leyen said in a speech at the College of Europe in the Belgian city of Bruges.”

    aki nem tud inglisül röviden:
    válásra készül az € USA-tól
    Ursula a RIA tönkreteszi az €-t azonnal lépnünk kell {megj a RIA 2021 aug! azaz Ursula agylúdtalpban szenved}

    üdv mire a vídejón közölt uránium business felfut addigra már nem lesz NYSE sem

  • RODEO rta az elobbi ciikell; „Amerikaban nem volt vilag haboru”.

    Tortenelmi tudasod gyatra, a US 3 Foldreszen harcolt 1941-45 kozott.
    Maskent ma Te es elvtarsaid mind nemetul irnatok es beszelnwetek.

    Nem is emlitve a USA akkor $11 billios segelyt nyujtott a szeretett Szoviet Uniodnak.
    1944-ben a Voross hadsereg katonai Spam-et ewttek, kiveve amit elkoboztak a lakossagtol.

    S a habvoru utan ujja-epitette a felvilagot, az u.n. „Marshal segely”-el.

    Hurrican „Ian” es „Nicole” itten 64 billio dollaros kart okztak, az tulhaladja a mai magyarorszag evi koltsegveteset.
    Nem is emlitve hogy az kozel a nemzet teljes GDPjenek majadnem a fele.

    Persze a „Foreigne Aid” ma is megy vilagszerte mind a sikertelen es keptelen tarsadalmaknak.

    NBa de mit gondolsz a Moszkva kozeleben levo atom-felszerelesu legibazisok robbansain????

    Kozeleg Putin elvtarsad haboruja a Moszkvaiakhoz.
    De aki azt ellenzi annak eletfogytiglani borton buntetes jar a mai Orosz bunteto-torvewnykonyv altal.

    Vajon mikor fog a volt politikai ellenzeke szabadulni a bortonbol, ha valaha is.
    Na az egy igen magasztalni valo tarsadalom amit imadtok.

    Mikor fogtok ti es elvtarsaitok azt kovetni?

  • Putin NEM scored gyozelmet, az olaj ara esett ismet ket dollart.
    Biden haverjai Saud Arabiaban emeltek az olajtermeleset, s azt kepesek tobbszorossere is emelni.
    Amodon az oroszok ehezhetnek is majd.
    Az orossz kozgazdasag alig-eri-el Portugalia GDP-jet.

  • U.I.
    Nem csak a GDP-je csokkenoben, hanem meg az ossz-lakossaga is,
    s a 20 millio Musulman es 10 millio Kinai, amig az orosz lakossag csokkenoben a csokkeno szulesek es menekuleseik alatal is.

  • Jichak Perlmutter
    2022 december 4
    7:57 de.

    Megkövetlek!

  • GABRIEL;

    NEM, LILITH nem irta hogy geologus, csak hogy 40 eve tanult geologiat.

    de a Fold-kerget csak 1-3 merfoldre becsulte.

    Persze a Fold kemeny, szaraz felszinenek a reteg toob kulombozo retegeben van kifejezve, de a teljessegeben az 100-300 km vastag amig a forro-folyekony magama-t erinti.
    Persze a tengerek kozepen es a foldreszek-kozeleben nyiltak a kergei, az u.n. „ring of fire” (tuz-gyuruk), ahol sulfa-emeszto lenyek sokai leteznek. Az a volt elobbi alanyhoz kovetve.

    De mind a mindent-tudok maig sem reagaltak, ill. nem valaszoltak, nem adtak felvilagositast a kerdesemen hogy mit tennnek a mai allamhtalom altal tulajdonozott vagyonokkal, uigy az ingatlanokkal mint a termelo cegekkel.
    Persze toobuk csak az adofizetok penzen van fenn tartva az allamhatalom al;atal.

    Na de meg a regi kerdesemre sem volt senki kepes valaszt adni a pizza aran Pesten ,
    sem a KIZSAKMANYOLAS , a
    EVOLUCIOs feltetelezesein hogy mi biologiai mechanizmus altal valtak a 48 chromosssomos majmokbol 46 chromossomos emberi lenyekke,
    sem a Lilth altal felhozott amino-sav lehetosegen letrejonni az „os-pocsolyaban”.

    Talan keptelenek olvasni magyrul, vagy teljesen ismeretlenek a MINDENT-TUDOK az egyszeru kerdeseken.

  • A SUN-ban, Joy Neumeyer egy igen erdekes tortenelmi cikket kozolt, a volt Orosz es Szoviet vezetok mileterol, ami tortent veluk a vesztett haboruik utan.

    Kezdve a Czartol, Nikita, Brezsnyev, a mai Putin-jovojere vonatkozoan, akik ahaborukat vesztettek.
    Ma az Oorsz hadsereg szegyenletes veszteseget bizonyit Ukrajnaban.

    Csupan ket-hettel miutan Putin unnepelte a bekebelezett teruletek , ma az Orosz-hadsereg altal feladva.

  • Orsós Elemér

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 december 4
    12:32 du.

    A mai, a II. világháború utáni negyedik generációt talán ma már nem kellene az ősei százszor sajnálkozva beismert és százszor szigorúan elitélt bűnei miatt kollektíve kárhoztatni, mert az a büdös életben nem fogja eredményezni a megbékélést, a harmónikus együttélést, viszont egy idő után pont olyan kontraproduktívvá válhat, mint anno a „ki tud többet a hős szovjet felszabadítókról” című országos vetélkedők! Hacsak…..?!
    (A sanda célzásba vett Szabadság téri emlékmű pedig szó szerint: „A német megszállás áldozatainak emlékműve” azaz az ÖSSZES áldozat mementójáért készült! Mi ebben a kirekesztő vagy provokativ, hogy már jóelőre hadakozni kellett ellene?)

  • Rodeio

    tudod sok mindennel próbálkoztak már …
    de nekem akkor is ez a zene

    a többi tul müüü …. – van amit respektálok, még el is hiszem, hogy nagy alkotása egy-egy speciális adottságokkal megáldottaknak – lehet csodálni, bámulni
    de nem több – egyedi, speciális – mint egy festmény, mint egy különleges ház, vagy szobor

    viszont ez olyan mint amilyen a természet
    öszinte, harmónikus – szerves része az élönek

  • Geyza

    te hazátlan senkiházi
    aki hazudta, hogy zsidó – de reszket az ukrán fasisztákért, akik 1,5 millió zsidót küldtek halálba
    reszket a fasiszták hazájának „sértetlenségéért” ami sohase volt – mert a RUSSZ ami létezett – elöbb Kijevi, aztán Moszkvai késöbb a Petersburgi székhellyel – a cárok birodalma

    De reszket a magyarság kiirtásáért szintugy, a zsidóság eltörléséért még ennél is jobban(extermination), Izráelt gyalázza (nácizza)
    ki a náci? a nacionalista?
    – te biztos nem – hazátlan senkiházi, akinek apja az éjszaka sötét leple alatt szökött az országba ki tudja honnan
    Tudjuk kik azok akik európát ujra vérbe boritanák, a világot kiirtanák – Siont pedig siksággá tennék – ez a demokrácia-export – hhmmm …

    Magad által sikerült gründolnod nem is tul rég az alábbi szöveget:

    „”Jól van meggyőztél “leakadok” erről a Gyuriról.
    De csak szóljon akár egy fél szót is hozzám ..!!

    Vagy mocskolja a hazámat !
    Mert én elsősorban -pillanatnyilag- magyar vok
    és csak másodsorban zsidó. A hazámért és a népemért
    tevékenykedtem egész eddigi életemben.
    Akikkel üzleti kapcsolatba kerültem a munkáim során
    azoknak 75 százaléka boldog volt azoktól a készülékektől és rendszerektől amiket -igaz jópénzért- de elkészítettem nekik.

    Nem tűröm hogy a hazámon mocskolódjon valaki innen 5000 Km
    távolságból miközben idejár voksolgatni olyanokra akikről csak annyit tud hogy per pill nyalják Netanyahu hátsóját.
    Legyenek azok akár a leg szélsőségesebb nácik is.””

    No comment!

  • BENDEGUZ
    2022 december 5
    11:44 de.
    grizi, te hazug a pofámba mondod ezt a malasztot?

    ettől lettetek nagyon gazdagok mert mindenhová vittetek háborút jó drágán és ahol már kezdett kialakulni valami jólét akkor oda azonnal vittetek egy kis háborút hogy nehogymá’ azoknak jó legyen, még usa léte alatt senkinek sem tett semmi jót csak a saját „billiárdosainak”, a saját népeteket meg a nyomorban tartják, mint a San Francisco és Bronx meg a többi negyedik világi drogtemetők

    és soha semmikor sem volt világháború az usa területén csak 2021 jan 6-dikán kis kalamajka amitől be is van szarva a hatalom meg a Hunter Bidén tettei és világkörüli haknijaitól most Elon Musk öngyilkos lesz vagy lezuhan a helikopáter vele miután szabaddá tette a twítet?

    nem mondok rád jelzőket de jó volt olvasni hogy ilyen agylúdtalppal még tudsz járni?

  • Gabriel
    2022 december 5
    8:22 du.
    mint Petthőffhy Sanya aki amíg nem látott dombot sem csak magányos akácfát a síkságon az életéért küzdve, addig lesajnálta a Kárpátok bérceit amiket nem is látott soha!!!

    aki nem tud élményt találni egy cisz moll szeptim akkord rejtelmeiben a JSB Wohltemperiertes Klavier -ból az le van maradva egy brosúrával

    én nem vagyok felkenve azzal a joggal, hogy Csík zenekar dallamait a legkevésbé harmónikus pengetős hangszereken előadják, azért fenntartom a jogomat, hogy fafejű legyek és kipróbált utakon Beethoven IV. G -dúr zongorakoncertjének második tételében elaléljak akkor amikor Emil Gilelsz Széll György vezényletében „eltöri” a harmóniát és zokogni kezd…

    nem vitatom senki létét sem de én az enyémet az elmúlt 4783 évemben kialakítottam és attól vagyok derűs és maradok is

    egyébként kösz

  • Gabriel
    2022 december 5
    8:22 du.
    karmesterek között terjedt el rémálomként:

    vak zenekart vezényel és a közönség süket

    ez politikában bevett gyakorlat lásd € „vezérürüjeit”

  • Elemér

    ez az (itt alant)
    Orwell: 1984

    Elsöre anno letaglózott itt engem Brazilban az, amikor ezt a részeges rablót, akit a Rotchildék most ujra visszarakták a hatalomba, itt megválasztották – és elkezdte megvalósitani a programját.
    Ez 2003-ban volt – 20 évvel (két évtizeddel) ezelött.
    Itt nyiltan meghirdette a középosztály nemhogy eltörlését, hanem kiirtását.
    Elöször azt hittem, hogy csak simán a rég beidegzödött aljas kommunista program része.
    De nem …
    Pontosan a mára már nyiltan bevallott/meghirdetett, a Rotchildok világkormányzásra juttatásának programját hajtotta végre.

    Most a szemem láttára rakták vissza a lehetö legundoritóbb eszközökkel a kormányzásra
    (Talán a katonák átveszik a hatalmat – ha a prófécia beteljesedik)

    Nektek viszont ott még van szenvedni való – ahhoz, hogy a EU-jegybankot hivatalosan is tulajdonba vegyék – a FED és az angol jegybank mellé, – ehhez elöbb még tovább kell éheztetni, és gyötörni a tömegeket.
    Nyilván elöbb-utóbb az orbánékat is valahogy félrerakják, még azelött, mielött egyre több országban a mára amugy már csak látszatában megörzött „demokratikus” viszonyok között, de még (muszáj megtartani belöle a látszatot okán) a patriotizmus visszatérne a kormányzáshoz, mint a svédek, vagy a digók esetén legutóbb.
    szóval sok szerencsét ….
    Ha a cenz ura és birtokosa megengedi …

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 3 5:46 du.

    ” Az uj generációkat jelentö ifjuságot pedig erre hivatkozással az amugy hasonlóan beteg csalánverö csalánárusok alpári stilusban, megalázó módon igyekeznek már néhány évtizede átverni, agymosni, szellemileg tönkretenni, a lelkes imádóikkal, követöikkel egyetemben ”

    A WALL STREET AND THE BOLSHEVIK REVOLUTION cimu konyv Antony C. Sutton altal irva azt taglalta, hogy mar a 20. szazad elejen az amerikai egyetemek csontig voltak komcsi „professzorokkal”. Ez engem nagyon meglepett, amikor olvastam.
    A 30-as evekben a Szu.-bol erkezett a New York Time-hoz a foszerkeszto…

    Tehat a mai helyzet egyaltalan nem meglepo.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 5 2:15 de.

    ” Ha jól értem geológus vagy ”

    Erdekes, hogy ugyanazokat a videlyokat nezzuk egymastol fuggetlenul. 🙂
    De ennek a veidonak nem sok koze volt a geologiahoz. Hacsak nem az, hogy globalis meretu az aljassag.

    .
    Ródeo11 2022 december 5 9:14 de.

    ” A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye. ”

    En maskent emlexem e csasztuska szovegere. De nem a paink a lenyeg. 🙂

    Annyiban igazad van, hogy a totalis egyetertes rendkivul fontos minden idiota szamara, de a normalisabbja elfogadja, hogy mindenkinek mas a velemenye, es hogy nem lehet elvarni azt a baromsagot, amit e csasztuska fennen hirdet.
    Tovabba, kar hogy kimaradt a csasztuskabol, hogy mi tortent azokkal, akik mas utakra akartak lepni. Es foleg miert, hiszen az elvtarsak olyan toleransak, emberszeretok… stb.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 december 5 12:26 du.

    ” NEM, LILITH nem irta hogy geologus, csak hogy 40 eve tanult geologiat.
    de a Fold-kerget csak 1-3 merfoldre becsulte. ”

    Bendeguz testver, az hagyjan, hogy irni nem tudsz, de legalabb olvasni tanulj meg. Foleg, mielott olyan temara valtasz, amihez nem ertesz.

    1., En aszontam, hogy a Fold kerge a legvastagabb reszen 70-80 kilometer (nem merfold) vastag, es a legvekonyabb reszen 1-3 kilometer (megint; nem merfold) vastag.

    2., Amit te allitassz egyszeruen baromsag. Tovabba, a legtobb helyen, ahol a kereg es a kopeny talalkozik, nincs folyekony magma.

    3., Iratkozz be az elso osztalyba ujra, ha valahogy sikerul elolvasnod ezt legalabb.

    .
    Orsós Elemér 2022 december 5 6:36 du.

    ” A mai, a II. világháború utáni negyedik generációt talán ma már nem kellene az ősei százszor sajnálkozva beismert és százszor szigorúan elitélt bűnei miatt kollektíve kárhoztatni, mert az a büdös életben nem fogja eredményezni a megbékélést …”

    Hehehe… hat nem erted. Epp az a celjuk vele. Ezek ugyanazok, akik annak idejen a „ki tud tobbet a hos szovjetekrol…” marhasagot toltak tul.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 december 6
    6:37 du.

    Sajnos a patriotizmus, a befolyásolatlan identitás és a szuverenitás lettek a legüldözendőbb „téveszmék”!!! És legfőképpen az autarkiára való törekvés, aminek legtökéletesebb -sajnos a szignifikáns választó felé szándékosan nem tudatosított- példája a mára már csak 20 %-ban magyar tulajdonú magyarországi gazdaság, azaz hogy igazndiból szuverén Magyarország ma már nem létezik, az csak egy hazug kommunikációs megtévesztés!!!

  • Succubus Lilith
    2022 december 6
    11:13 du.

    Lili, te meg egy trehány vagy, hogy a kérdéseidre választ kapjál MSNBC -t kellene nézned naponta minimum 6 órát addig a könyved írását is abba kellene hagynod és a Morning Joe című inkvizíciós ideológiai agysérvet legfőképpen, ők az ts tudják mi lesz veled, ha megcsinálod ami a csasztuska további 42 sorában elhangzik de hogy a Világ Vezető {orránál fogva} Demokrácistái hogyan vezetik be az egységes séróktól kezdve az egységes terméketlen férfi ivarsejtekig és a szívárványos katon nonbinárisokig mindenféle mókás dolgot és € korifeusai hogyan próbálnak rajtuk túltenni mert az Orwell Szíve Szocialista Brigád {G7+} küzd … a többiek köszönik jól vannak

  • Rezsö

    Sok ilyen magyarral találkoztam, mint ö itt alant

    És sok olyannal aki azt ordítja hogy magyar és az országát az orditását is túlüvöltve veri szét.