Frank Tibor: A kezdet vége

2022 december 6 9:05 de.76 hozzászólás

Sok barátom jó tíz éve egyfolytában azt bizonygatja, hogy a Fidesz nemsokára megbukik. Már tavaszig sem bírja ki, aztán az őszig se bírja ki, ekkora hazugságot már ők sem tudnak eladni, no de aztán a mostani választáson (’14, ’18, ’22 – bármelyik behelyettesíthető) biztos elhasalnak. Azóta egyfolytában mondom nekik, hogy ezeket nem lehet leváltani, és maguktól pláne nem fognak elmenni. Azt is egyfolytában mondom, még fideszes ismerősöknek is, hogy akár a szomszéd döglött lovára is inkább szavaznék, mint Orbánra, mert a lovat le lehet váltani, ezeket nem.

Azóta kormányok jöttek-mentek világszerte, Európa-szerte, a szomszédokban is, folyik az élet. Hibáznak, bocsánatot kérnek, korrigálnak, jön egy új, kezdődik elölről. Az állandó kritikák és a média jóvoltából kijavítják, ami rossz, fejlődnek, elhúznak hazánk mellett. Ezek miatt érthetetlen az ellenzéki polgárok által a jelöltek állandó padlóba döngölése, hogy ez a jelölt ezért nem jó, amaz meg azért. Mert akárki csak jobb lehet, mert azt az akárkit majd e lehet váltani. Gyurcsány is vette a kalapját, és elment, mikor már muszáj volt. Orbán ezt nem teszi meg soha. Ezt mindenki tudja, látja, ő maga is elmondta nem egyszer, ha még egyszer megválasztják 20 évig bebetonozzák magukat, most meg már 2060-ról fantáziálnak.

Barátaim a mostani választások után igen felhangosodtak. Na most aztán tényleg jön a bukovári, ez a vég kezdete, ezt a hazugságözönt, amit előadtak, nem bírjak ki. Jönnek a rezsiszámlák, jön az éhezés, fagyoskodás, ezeknek annyi. Jobb, ha tőlem tudjátok, kibírják. Szó sincs bukásról, ez nem a vég kezdete, hanem a kezdet vége. Ami ezután jön, az lesz az igazi haddelhadd. Bárcsak tévednék. A legnagyobb pofára esést is szívesen viselném.

Miért nem állnak bukásra?

Először vagy négy éve adtam elő tanácsaimat, hogyan lehetne az első lépéseket megtenni egy igazságos rendszer létrehozására. A Klubrádióban például hosszabb beszélgetésen mondtam el, hogy ki kell kényszeríteni a közmédiának nevezett propaganda-gyárak semlegességét. Akkor elmondtam, és utána még sokszor, hogy a már meglévő ellenzéki politikusoknak, főleg a később nyerő polgármestereknek ez a fő feladatuk. Amikor ehhez hozzájött a főváros, akkor előadtam, hogy el kell érni, legyen a fővárosnak napi 5 perce a Híradóban, és hetente egy órás külön műsora – amikben ők, egyenesben és szabadon beszélnek. S ha elég ellenzéki város lesz, akkor kell egy szövetséget, és ezeknek rádió valamint tévé adót is létrehozni.
Akkoriban a javaslataimnak semmi visszhangja nem volt. Ma meg mindenki erről beszél, fő téma (azóta frekvencia nélküli) Klubrádión is. A legnevetségesebb az, hogy a főváros vezetői egyszerűen nem férnek hozzá közmédiához.

Hogy lehetne ezt kikényszeríteni? Lehet, hogy sehogy, de mondjuk, amikor nem engedik a főváros vezetőjét megszólalni, meg kellett volna próbálni minden este a Híradó alatt kiállni a királyi tv székháza elé és tájékoztatót tartani, hogy na ma se engedtek be, pedig ilyen és ilyen mondanivalóm van, ami fontos. És neki ne lenne? Az ország legnagyobb közvetlenül megválasztott méltósága, aki képviseli az ország lakosságának az ötödét, és városa adja a GDP 40százalékát, nem juthat szóhoz a köznek és televíziónak nevezett akármiben? Elvégre az őt megválasztó polgárok fizetik be az ország adójának több, mint a felét és itt, a fővárosban több időt töltenek el külföldiek, mint az ország többi részében összesen. Beleértve a Balatont is. Nem mindegy, mi történik itt. Erre a világsajtó is felfigyelt volna, ha egy majd kétmilliós főváros vezetője az utcára szorul, akkora a demokrácia.

Amíg ez nincs meg, és egybites negatív IQ-s propaganda nyomul az emberek pofájába éjjel nappal, a figyelem-eltérítés meg ezerrel megy olyan nemzeti inzultációkkal, amitől egy kétéves retaldált gorilla is hátraszaltót csinál, addig minden reménytelen. Mert a Fidesz győzelméhez elég jó 2 millió ember, és ez megvan, meglesz. Mert itt hívőkről van szó. A többi 5-6 millió szavazó megosztott, sokan el se mennek szavazni.

Tehát addig hiába tol előre az ellenzék (ha van ilyen) akárkit – azt az illetőt rögtön leamortizálja a hazugsággyár. Lehetsz te a legtisztább szűzlány is, pár héten, hónapon belül te leszel a legmocskosabb prosti. Mert mindenre van pénzük. Ha beszélsz négy nyelvet, akkor az a baj, hogy Amerikából jöttél, ha hazai gyakorlatod van akkor meg az a baj, hogy passzív az angolod. Akármit rád kennek, rögtön feljelentések lesznek majd, nyomozások, aztán pár hónap múlva, amikor ezek az esetek elhalnak, és semmi nem lesz belőlük, te maradsz hülye bohóc, korrupt gazember, sorosista ügynök, ja és mellesleg meg ballipsi hazaáruló, gyurcsányista komcsi, és a CIA által nyomott guruló dollárok haszonélvezője. A pereket bukják ugyan, de az árát meg te fizeted, adófizető.

Annak bizonyítására, hogy miért nincs esély, millió példa van. Matematikusok ismerik azt az eljárást, amikor valamit nem tudunk bizonyítani, de az ellenkező állitás lehetetlenségét igen – és ez is érvényes bizonyítás. Otthon már ezt is lejátszották Orbánék, egyedülállóan a világban, ráadásul Európa közepén. A korrupció egyik alapesete az, amikor haverokhoz megy a pénz, elugrani sem tudnak előle. Simicska ilyen volt sok évig, hatalmas politikai erővel is rendelkezett. Amíg a Fideszt támogatta a pénzéből, nem volt semmi gond, ő volt a sebezhetetlen, kikezdhetetlen. Mikor Orbán hirtelen 1G lett, (előtte is az volt, csak nem a legjobb barátja jelentette ki róla), akkor ő lett a közellenség, szűzlányból a rohadt kurva, semmi perc alatt. Amíg a Fideszt nyomta addig ő volt a király, aztán gyorsan kiderült, hogy ugyanabból a pénzből a Jobbikot támogatni bűncselekmény. Aztán elvesztette szinte mindenét, és ez a mesés vagyon hirtelen átment egy másik haverhoz, (azzal a különbséggel, hogy most a keresztapa az okos helyett egy hülye mellett döntött, nehogy ez is kikezdje a hatalmat. Feltétel volt, hogy az életkora magasabb legyen, mint az IQ-ja). Percek alatt jöttek a százmilliárdok, és lám ma ő az ország leggazdagabb embere.

Hazánk bizonyított pro es kontra, hogy a korrupció fellegvára. Egy ilyen után normális országban már minden résztvevő börtönben lenne, és biztos, hogy nem hatalmon. Ezt csak ezért hoztam elő, mert ahol ez megtörténhet, és ezt kibírja a főnök és a család bukás nélkül, ott bármi megtörténhet, (kivéve, hogy megbukik). Jó, tudjuk, hogy ehhez kellett az EU évek óta tartó inkompetenciája is, végül is ez mind svéd és holland adófizetők pénzéből ment végbe, meg kellett a magyar nép és az ellenzék megosztottsága is, de ha a dolog legvégét akarjuk látni, akkor nyilvánvaló, hogy mindezek mögött a propaganda áll. Enélkül a hülyének is tuti lenne, mi folyik itt. Mert ez a propaganda nem mondja el azt, ami a hír, és amit kellene, de ezerrel nyomja azt, ami álhír, ami féligazságokon és csúsztatásokon alapszik, ha ezt az érdeke úgy kívánja.

Minden kommunikációs szakember pontosan hallja és látja, a közmédia minden mondatán, hogy gondosan szerkesztett, pontosan úgy, hogy abból mindig a kormány jöjjön ki pozitívan, és a többi gonosz állat, (EU, Brüsszel, Soros, Gyurcsány, s lehet folytatni) meg negatívan. Minden szónak megvan a helye, és súlya, és annak is, ami nem hangzik el.

Gondosan intézik el, hogy senki ne emelkedhessen ki, vagy például, hogy ne tudja a nép, hogy Orbán is aláírt minden szankciót, amit most a néppel átkoztatnak el. Vigyáznak arra, hogy ne kerüljön a köztudatba, hogy otthon duplája az infláció, mint pl. a briteknél, ahol – a híradó szerint – már a lakosság fele tart attól, hogy szegénysorsa jut. Meg Németországban éheznek az emberek pedig az ország nem is létezik. Nehogy megtudják, hogy az otthoni nyugdíj emelések a nyugdíjas infláció közelébe sem jönnek, hogy az új olasz miniszterelnök Meloni, lelkes támogatója az ukránoknak, hogy a kormány csak az utolsó két hónapban,12 milliárd forinttal támogatta a Fideszt a választási kampányában, miközben miszlikbe szedik a baloldalnak, Magyarország legfőbb szövetségesétől kapott 3 milliárdot.

Lehet folytatni, kinek mennyi ideje van.

Volt egy régi szovjet mondás, miszerint állandó a harc a televízió és a hűtőszekrény között. Az elvtárs bámulja a tévét, meghallgatja a híreket, majd benéz a hűtőbe, és eldönti mi az igazság. A politbüro az utolsó percig bízott abban, hogy propagandájával győzni tud az üres hűtők felett, mégpedig legfőképpen azért, mert a megosztott es szolidaritás nélküli társadalomban az egyének gyakran úgy érzik és azt hiszik, hogy csak ő ilyen lúzer, lám a többiek milyen szépen élnek, láttam a tévében.

Augusztinusz mondta, hogy az igazság olyan, mint az oroszlán. Nem kell, hogy megvédd. Engedd szabadon, és megvédi magát.

Amíg ez nem történik meg otthon, addig csak a kezdet végéről beszélhetünk, egyáltalán nem a vég kezdetéről.

Frank Tibor magyar származású kanadai matematikus-közgazdász, illetve üzletember. A Kanadai Magyar Hírlapban számos írása jelent meg az évek folyamán. A fenti írás eredetileg az Újnépszabadság című lapban jelent meg. Közlését a KMH-ban a szerző engedélyezte.

76 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Oszt Kedves Önzetlen Szerző mi haszna származna Önnek ott a távoli Kánaánból annak ha ebben a turolzáptojásszagú magyar fertőben minden jobbra fordulna, tán vissza tántorogna ide a kataszrófális matek tanár hányt -akár bagóért is, csak hazaszeretet által vezérelve- enyhíteni? Foglalkozunk-e mi mi itt posványoson a maguk fedhetetlen canadai csúcsdemokráciájával? Remélem nem sértettem meg evvel a mazochistán magamra eröltetett píszí válasszal!

  • Igen Kedves vendégünk, örömmel olvasom, szeretném —nagyon szerényen— megjegyezni a világ jelenlegi politikának nevezett csinnbummcirkuszát a media kezeli és minden abban is születik és abban is hal el kivéve akiket a media hatására le is lőttek lőfegyverrel
    a többit leírtad,
    üdv

  • Kedves Frank Vendég Tíbor… most nézve sorozatban a foci VB-t hát a politika csődje —hálistennek— teutonok talpig szivárványban és gyászban, a többi fehér emberesek tetőtől talpig piros és más kockás abroszokba bugyolálva amit nemzeti zászlókkal is díszítettek és Marokkói hájas dzsabban mexico -i másfélméteres szalkalapban és vidáman frissen ordibálva és nem érdekli őket a demokrácia mert drukkolni jó és együtt sok százezer akik példát statuálnak a sok rohadt gyagya polikusnak és fel is mutatják a középső újjukat mereven hogy itt most miénk az ország a tiétek a vár mármint a LEKVÁR

    és ez még napokig így lesz kanadai tv guruink már láttak focilabdát és mindent jobban tudnak kár hogy Kanada korán kiesett nem tudok rajtuk tovább röhögni de ezzel nincsenek egyedül azt a némaságot ami usa ban honol a nagy részvételről semmi részvét még csak gyász se de van Coca Cola reklám tövig

    ezt kellene folytatni és akkor bezárhatnák bruxellest vagy lehetne benne naposcsibét keltetni???

  • Nincs mit hozzátenni, ez így igaz ahogy van. Köszi Tibor!

  • Göllner András

    Isten hozott vissza a KMH oldalaira Tibor. Elég gyengén pislog a kanóc idelenn. Ami pedig odafenn, Orbanisztánban folyik arról azthiszem már mindenki elmondta a magáét, oszt jó napot. A legtanulságosabb sorok mindmáig Ady és Márai tollából származnak és azokat viszont a twitterezők már képtelenek elolvasni vagy megérteni. Marad a moslék….

  • jobb lenne ha egy kanadai az a kanadaiak problemajat oldana meg vagy ott minden mindig csudajo ?

  • kanadisztanban mi folyik ?

  • Göllner András
    2022 december 6
    5:46 du.

    te sem tettél ellene, hallgattál, mikor a Christia lőni kezdett, a többi ebből következik

  • Succubus Lilith

    Az elvtarsak nem ertik, hogyan lehet az, hogy a jonep ugyanazt a partot es szemelyt valasztja meg zsinorban 3-szor.

    Mert ugye a Fenyesseges Nyugaton 4, max 8 ev utan el kell huzzon az illeto valamerre, akar jo vezeto volt, akar rossz, mert fenn kell tartani a demokracia latszatat.
    Igaz elvtarsak?

    Es ha megse akar valaki felreallni, hogy mas is lophasson, akkor az mar csakis naci lehet, diktator, a rendszereben sulyos gondok vannak a fekdobokkal es a caliperekkel, fektarcsakkal, na meg a balanszokkal is (bar ez inkabb a balanszolas a tul sok palinka bevedelese utan), nem is beszelve arrol a franya jogallamisagrol, ami csak nem javul.
    Persze mindez csak akkor, ha magat kozep-partinak, vagy jobboldalinak mondo politikus teszi.
    Az amerikai altal valasztott es zsarolt, magat komcsinak jatszo megbizhato elvtars valoszinu maradhat tovabb is. Legalabbis remelem, hogy ebben az elvtarsak egyetertenek. 🙂

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 december 6 11:25 de.

    ” most nézve sorozatban a foci VB-t hát a politika csődje —hálistennek— teutonok talpig szivárványban és gyászban, a többi fehér emberesek tetőtől talpig piros és más kockás abroszokba bugyolálva amit nemzeti zászlókkal is díszítettek és Marokkói hájas dzsabban mexico -i másfélméteres szalkalapban és vidáman frissen ordibálva és nem érdekli őket a demokrácia mert drukkolni jó és együtt sok százezer akik példát statuálnak a sok rohadt gyagya polikusnak és fel is mutatják a középső újjukat mereven hogy itt most miénk az ország …”

    Ejnye-bejnye Rodeo, csak nem naci lettel te is? Csak nem az tetszik neked, hogy 8-10 eves kisgyerekek hatartalanul orulnek az orszaguk sikerenek, vagy eppen sirnak, amikor az orszaguk csapata elbukik?
    Az olyasmik, amiket itt fenn irtal nagyon veszelyes vizekre evezik a csonakodat, jobb ha vigyazol, mert a Geyza meg ujra lenaciz teged. 🙂

  • Csepiga Zoltán

    Én a történelmi tanulságokban bízom, amik szerint a gyengébb is győzhet. Ilyen volt pl.a finn-szovjet háború, és Eger vár ostroma 1552-ben. Mennyi esélyük volt a 10-100-szoros túlerővel szemben, és ki győzött hosszútávon? Ki hitte volna, ki tudta megjósolni Kadhafi, Hussein, az iráni sah végét, a SZU békés összeomlását? A matek az precíz; egy állítás és az ellenkezője az a teljes halmaz. Az emberi társadalom azonban nem matek, hanem inkább egy pohár, vagy rés a falon, vagy puskapor

  • iván gizella

    Tudom, amit Tibor ír, annak van alapja és sajnos igaz, hiszen oly sok cikkét olvastam már és nem emlékszem, hogy tévedett volna. A matematikus elme segíti a közgazdászt és az írni tudó embert a soraiban. Bár én reménykedem abban, hogy lesz egy apró pont, egy olyan piaci szikra, ami mégis indíthat változást. hiszen ötvenhatban sem tudta előző este még senki, mi fog történni.

  • Tóth István

    Ritka jó helyzetértékelés.

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2022 december 6
    5:46 du.

    Természetesen Adynak és Márainak az akkori -nagyok kártyáiba beleláthatatlan- ismereteik birtokában tökéletesen igazuk volt, DE ugyanez lett volna a véleményük ha speciel egy Borvendég Zsuzsai mélyebb belelátással rendelkezhettek volna?
    (Jó, tudom: ha öreganyámnak áramszedői lettek volna, akkor….! 😀 )

  • Ragyogó helyzetelemzés… sajnos! Úgy látszik, Kanadából jobban látszanak a dolgok, mint itthonról, Magyarországon. De múlhat ez a jobb szemüvegen is. Bár én leginkább arra gyanakszom, hogy a szerzőn múlik.

  • Kiváló írás.
    Egy szó mit száz, ilyen silány kormánya talán sohasem volt ennek a Magyarországnak. De az is igaz, a magyar társadalom nagyon erősen híjával van az erkölcsnek, a műveltségnek, a szolidaritásnak a kulturáltságnak. Ady óta nem változott semmi, legfeljebb a fejekben a sötétség még sűrűbb lett.

  • Melyik Frank Tibor a szerző, csak nem ez:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Frank_Tibor?

  • Csepiga Zoltán
    2022 december 7
    12:17 de.

    a történelmet habosra kevered és az illata ami felszéll meglehetősen irritáló, de mindenkinek lehetnek meglátásai még Kadhafy val kapcsolatosan és Szaddam mal kapcsolatosan is mert ha nem nem ismered azt mit miért csinál a netuggyki akkor kár írnod?

  • Walsz
    2022 december 7
    6:19 de.

    van egy régi { a Gilgames Époszban?} mondás,

    MINDEN NÉP MEGÉRDEMLI A VEZETŐIT

  • „A Fidesz Megbukik….”

    Az itten olvasok nagyszmai orvendezve olvassak azt, DE a megbukasa csupan remenyleteik, mert amig a lakossag felenek, ill. mimnden ep-kez-lab embernek es nonek aki csak kepes vezetni van a sajat kocsija es az elelimiszerek 30%-a a szmetbe megy, a lakossag nagytobbsege arra a parta fog szvazni amely azt lehetove tette.

    Tehat remenyek, akarmilyen nagy ostobasagokat is kovetne el a Fidesz, a lakossag nem fog ellen szavazni.

    De MEG HA ellene is szavaZNA, Vajon kit talalnanak megfeldelonek arra szvazni?????

    Na kerem arra adjon valaki mindent-tudo oszinte valaszt adni!!!
    NEM ocsarkodasat, sem gyuloletet, hanem mint jeleztem OSZINTE es valosaghoz megfelelo valaszt.

    P.S. Meg az itteniek azt sem tudjak hogy mobe kerul egy pizza Pesten, vagy hogy mi a „kizsakmanyolas”, amit hysterikusan emlegetnek.

    Ha emlekezni kepesek lennetek, a demokratikus modszerben csupan a szavazo-lakosssag tobbseg hatarozata a donto!

    Na vajon arrol miert soha senki sem hajlando meglatasat adni?!

  • Göllner András

    @ Rodeo

    Van egy mostani mondás is: MINDEN ALÚLJÁRÓBAN VAN EGY RODEÓ.
    Úgy látom, te ide születtél, innen még a poloskák se fognak téged elriasztani.

  • „a történelmet habosra kevered „-

    Mit is akartál mondani?

  • Göllner András
    2022 december 8
    11:25 de.

    én már -legalább- 35 éve nem voltam „aluljáróban” eddig mindig sikerült felül lenni

  • Walsz
    2022 december 8
    12:34 du.

    kérdezd meg a göllnert

  • Ródeo11
    2022 december 7
    8:36 de.

    Látod haver – ha lenne bennem egy kis szemétség, most röhögnék

    „ne rohanj te olyan szekér után, amely nem vesz fel …” szólt a bölcs népi mondás

    élesen emlékszem még egy évekkel ezelött elejtett megjegyzésedre:
    Mondád, hogy:

    Ott álltál a szönyegszélén a követségen és nem akartál hinni a füleidnek, amikor arról próbáltak felvilágositani, hogy a világ legnormálisabb dolga a köpönyegforgatás – hogy egyik napról a másikról egy teljesen más rendszer elveinek fognak szolgálni azok az ottani illetékesek (természetesen mostantól is „odaadó hüséggel”(sicc!))

    Kezdjed már megérteni vénségedre, hogy Ti, akik hittetek abban amiket a kóbor csalánárusok akkor is terjesztettek, és sokan még ma is hitelt adnak a téveszméknek (mint a szeretett Margitka például) Ti csak a selejtes parasztjaik lehettek ma is ezeknek a „elitista szemeteknek” a sakktábláin

    Ezek ugyanazok akiket az Orwelli világból a „camarada” O’Brien figurákként ismertünk meg (tudod: szinház az egész világ)

    Ezeknek te maradsz a „poloska” – és még vághatsz jópofát is hozzá

    Bár a Máray inkább pofánvágta volna, ha megtudja hogy a nevét szájára veszi, nem beszélve Adyról, aki leköpné.

  • Csepiga Zoltán
    2022 december 7
    12:17 de.

    Se a matekot tekintve, se a társadalmat tekintve nincs igazad

    A halmazok igenis belsö strukturával rendelkeznek, (bármelyek azok) – talán a káoszra próbáltál asszociálni – ami ugyanugy nem létezik – az anyag bármilyen megjelenési formája is a fizika törvényei szerint rendezödnek

    A társadalomra tekintve még inkább nem igaz – aminek mükédéséröl már 1944-ben Oskar Morgenstern és Neumann János tökéletes leirást adtak. Számtalan követöik tökélyre faragták a rendszer leirását – amiben az a legszebb, hogy maga káoszában matematikailag hibátlanul müködö rendszer.

    Hogy a demokraciáknak csufolt diktatóriákat mindenáron megvalósitani igyekvö paraziták (globalista elit) és a velük szimbiózisban élö, folyamatosan epeömlésben szenvedö éhenkórász csavargók (baloldali elitisták) összefogása mindezt csodálatos módon képes a 0 ismertség homályában tartani mindezt – az bizony elismerést érdemel.

    A lényeg, minden ilyen jelenség, amire hivatkozol nyilván kétoldali érdekek ütközése.
    Ahol nyilván az amugy „gyengébb” fél számára a vesztenivaló egyenlö lehet a léte megsemmisülésével, mig a „hatalmasabb, erösebb” számára egy ilyen veszteség csak egy csepp a pohárban

    Próbáljuk innen nézni a történelmi eseményeket is – és valami csodálatosan új dimenzió tud megnyilni elöttünk a multból

    Igaz lehet ez akár játékokra, sportra is!!?
    Nemhogy igaz, nagyon is igaz

  • Göllner András
    2022 december 8
    11:25 de.

    új foglalkozásod is van?
    költöztetéssel is foglalkozol?
    számomra ismeretlen helyekre nem költözök

  • Walsz
    2022 december 8
    12:34 du.

    kérdezd gölnert, ő is mint Csili Csala Bácsi mindent jobban tud

  • Göllner András
    2022 december 8
    11:25 de.
    nem költözök oda sohasem voltam ott

  • Csak egy apró észrevétel az írás kapcsán
    Képben
    Mert van egy régi mondás:
    Az elsö impressum mindig megmarad:

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20221209v01xzzxw7.jpeg

  • Gabriel
    2022 december 8
    5:37 du.

    remélem ezzel nem azt akarod mondani, hogy többféle gerincesség is létezik?

  • Gabriel
    2022 december 8
    5:37 du.

    nekem továbbra is van egy fejfájásom azzal kapcsolatosan, hogy {hogy engem te is kategorizálsz holott akik valóban ismernek tudják, hogy nem férek bele a mérleg serpenyőjébe}
    egyetlen igazságot próbálsz kanonizélni mint az inkvizíció meg a FBI, meg a CIA meg a Bundesakármi a teutonéknál és szerte szana

    tapasztalatom az, hogy sokan sokfélét mondunk mindenféléről mialatta valóság köszön szépen jól megvan nélkülünk…,

    mert -ugye- ha neked igazad van akkor a grizinek nincs és nekem sem és sorolhatnám de Neumann János is jól leírta, hogy a társadalom „káosza” az a rend maga és az anyag az ő inherens inerciájával is nem engedelmeskedik ideológiáknak de mivel nem tud röhögni vész-szelep Hawaii Manua Lola {vagy valami hasonló} időnkénti sziporkázásával, meg vannak tsunamik és hurrikánok is az Gaya kuncogása

    a sokféleség a lét alapja és anélkül nem is érdemes … meg kellene tanulnod együtt élni azzal, hogy attól, hogy ugyanazt az almát látva nem szeretem te meg élvezettel harapod még lehetünk jó barátok ???

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 9 7:39 de.

    Nem lehet, hogy épp ezért vannak ilyen nagyon ellene? Azaz tudják nagyon jol, hogy egy nap majd Virág elvtárs kérni fog tőlük valamit. Sot, már kért is. 🙂

  • Lilith

    elhallgattam a parttalan vitáitokat Bendeguzzal a fölkéregröl, teremtésröl

    Bár nem egyértelmü hogy geológiai ismereteid végül is proffessionálisak, vagy autoditaktikusak – de tökmindegy

    De küldenék egy kis amatör jellegü ismertetö videót

  • András Göllner

    @ Csigabika

    Látom már megin’ kezded felhúzni magad. Csak így tovább. Előbb utóbb még kecske is lehet belőled egy káposztésban. A Ródeó sajnos megmarad répának.Arra üljjél rá te szerencsétlen Amit ti idelenn műveltek azzal a kis faszistával aki Lilithnek láttatja magát azon csak röhögni lehet. Komolytalan lúzerek vagytok. Frank Tibornak a felüljáróban, nektek, kis rágcsálóim, idelennn az alúljáróban a helyetek. Ti ide születtetek.

  • Magyarország 5oo éve egy megszállt terület, mert a mindenkori gazdasági vezető réteg, szisztemetikusan szétlopja a kormányjavakat, és emmiatt ha bármilyen diplomáciai tárgyalásra kerül sor, fegyveres konfliktusok után a külhoni diplomáci tudja, hogy nem lehet megbízhatóan tágyalni a velejéig korrupt, tolvaj bandával. Ez volt Rákóczy után, a Kieggyezésben, Trianonnál, Hortyval, a Német majd Szovjetorosz megszállás alatt, és mivel a Kádár rendszer olyan sokáig hanyatlott, a tüzhöz közel lévők átmentették a gazgasági hatalmat a csemetéiknek, akik most lopják szét az országot. A mai napig nem az számít hogy mit tudsz, hanem hogy kit ismesz, és a kontraszelekció uralkodik továbbra is. A 6o-as években hallottam először ezt a közmondást: „A krumplipaprikás csak odaég, de nem robban” Nézzem a hozászólásokat, és elgondolkoztam, hogy valószínű az összes hozzászóló együtt nem tett annyit Magayrországért, vagy az emberiség, embeséges felemeléséért, mint Tibor az elmúlt 3o évben.

  • Succubus Lilith
    2022 december 9
    12:27 du.

    Már egy jó ideje biztos vagyok benne

    TUDOD AHOGY A RÉGIEK MEGMONDTÁK ÉS RODEIO BARÁTUNK IS CITÁLTA:
    SZINHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG

    Mégis, hiába tudja ö is ösztönéböl, hogy a rend a káosz maga, azért mégis a fejemnek szegezi:

    „”egyetlen igazságot próbálsz kanonizélni mint az inkvizíció meg a FBI, meg a CIA meg a Bundesakármi a teutonéknál és szerte szana””

    Pedig csak pontosan vagy éppen az ellenkezöjét próbálom mutatni, hogy mindennek van színe/fonákja, van vica-verza, az érmének meg nem is kétoldala, hanem mindjárt három
    ne beszéljunk a kockáról és az afölöttiekröl
    és ez igy jó

    Nuemann pedig NEM kitalált valami ökörséget a világról – hanem leirta azt ugy ahogy van, mert igy lenne szép magátol ahogy van.
    Ha az éhenkórászok, a csalánt a másokéval verök nem orditanák uton-utfélen a mások pofájába a hazug, hamis igéreteiket
    (nyilvánvaló okból, mert ezért kapják meg a nyomorult judáspénzüket, amiböl degeszre tömik a bendöjüket, etetik kölkeiket) – és ezerrel azon igyekeznek hogy tömegével legyenek éhezök, akiket ujra meg ujra el tudnak hitetni, akiknek eladhassák az illuziókat – magyarul minden igyekezetük azon van hogy minél több elégedetlenkedöt generáljanak – ki hinne másképp az eljövendö kommunizmus igéretében – hogy idézem:

    „” FELÉPITJÜK NEKTEK A JÖVÖ TÁRSADALMÁT, AHOL MINDENKI AZ IGÉNYEI ÉS SZÜKSÉGLETEI SZERINT MINDENT MEGKAP””

    Aha ….. Jézust elvettete az éhenkórász horda mikor kimondta az igazságot, hogy „szegények pedig mindenkor lesznek közöttetek”. Az ilyent ugye száraz fára kell szegezni?? – Na de:
    A mai hithü kommunista igéretek egyenlöek az iszlámi hithü igéretekkel:
    „köss magadra egy rakat bombát és 18 szüzt kapsz mindjárt a paradicsom kapujában – hogy utána mi jön, azt Te nyilván jobban tudod ….. krkrkrkrk

    Lilith, ha megharagszol is, soha, de soha nem hittem az igérgetöknek – otthonról hoztam ezt …
    Nem mentem és nem megyek a többség után, csak hogy jópofinak tartsanak, nem ülök fel a hipnotizöröknek, se egyénileg se bandában.
    Ha egy vonaldarabról látom, hogy rövidebb mint a másik, állithatja nekem az ottlevö 20-30-500 hogy a hosszab a rövidebb, nem érdekel.
    Oksi – a racionalitás sokszor csúf, konnyeb engedni az illuzióknak
    Megtanultam krealni virtualis „valóságot”, ugyhogy sajna de felismerem rögtön

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 9 4:34 du. (masodik resz)

    2. Ha hozzavesszuk ehhez, hogy a Fold gombolyu, es ennelfogva az allitolagos hatalmas nyomas a hatsagoknal tangens iranyu, akkor meg furcsabb hogy nem a vekony resz torik szanaszet kozel a hatsaghoz.

    3. Mint Bendeguznak irtam, a Moho toresvonalnal alig-alig van folyekony halmazallapotu anyag, inkabb affele keplekeny, de szilard. Kulonben nem menne at rajtuk a foldrengeshullam. Viszont emiatt szamolni kell a kereg es kopeny kozotti surlodassal is ha feltetelezzuk ezt a szetsodrodast, ami mar hatvanyozottan teszi lehetetlenne ezt az otletet.

    4. A nyomas, ami allitolag ket iranyban fesziti szet a ket lemezt nem allando. Amikor vulkani kitoresek vannak a hatsagoknal (majdnem allandoan valahol) akkor a magma oldaliranyu nyomasa nagy mertekben megcsokken.

    5. Ha a vulkanizmus epitette fel az utobbi 30-40 millio evben az oceankozepi hatsagokat, akkor azt kellene latnunk, hogy vegig szigetek, mi tobb egy hosszu es keskeny kontinensnek kene kiallnia a vizbol az oceanok kozepen ami egyre alacsonyabb lenne ahogy kozeledik az ocean fele. (Tehat az oceani keregnek a hatsagnal kene legvastagabbnak lennie, de ott a legvekonyabb.)
    Megemlithetnem ennek kapcsan Izland furcsa helyzetet is, ami ha mar 30-40 millio eve ott van ahol van, akkor szarazfoldi hidat kene alkotnia Eszak-Amerika es Europa kozott. Ha pedig nincs ott 30-40 millio eve, akkor hogyan, mitol es mikor uszott ra a hatsagra, hiszen barhol is alakult ki a hatsag Izlandtol, annak a hatsagnak a szigetet keletre vagy nyugatra el kellett volna tolnia. (Illik tudni, hogy Izland keleti resze egy kraton, azaz osmasszimum, resze a Fennoszarmaciai, vagy a Laurenciai osmasszivumnak.)

    Az elmelet “bizonyitekai” kozott volt a paleomagneses “bizonyitek”, amihez nekik joval tobb furast kellett volna lemelyiteniuk, hogy egyaltalan figyelembe lehessen venni. Raadasul a paleomagneses “bizonyitek” bizonyithatja a Fold tagulasat is.

    Na jo, ha meg erdekel valami a temaban kerdezz. Mar igy is tul sok ez.

  • Succubus Lilith

    Most akkor elment az elso resz vagy nem? Ha ment, kerem ezt torolni.

    Gabriel 2022 december 9 4:34 du. (elso resz)

    ” Bár nem egyértelmü hogy geológiai ismereteid végül is proffessionálisak, vagy autoditaktikusak – de tökmindegy ”

    Mindketto. Mindig vannak uj dolgok.

    ” De küldenék egy kis amatör jellegü ismertetö videót ”

    Valoban sokat jelent a vulkani eredetu talaj, foleg ha idorol idore meg is ujul.

    Az en kis szerelmem, az Isabel is veszelyes helyen, a Galeras toveben lakik:
    https://earth.google.com/web/@1.23938572,-77.28357905,2637.00614619a,34639.7017522d,35y,26.41456748h,56.71212587t,0r
    Ugyan nem sokat jelent nekik, de valami kis szerencse, hogy amikor a kalderaja bedolt nem a varos fele dolt. Igy egy kicsivel tobb eselyuk van, hogy a piroklaszt nem a varos fele veszi az utjat, bar ez egyaltalan nem biztos.
    Az andezit, vagy andezit-fajta magmakbol lesznek piroklasztok, a bazalt(os) magmakbol lava-folyamok alakulnak ki. A bazalt magmajanak viszkozitasa alacsony, majdnem ugy folyik, mint a viz.

    Ez csak azert erdekes, mert a fiatal(abbnak tekintett), illetve a kialakuloban levo hegyek eseteben tobbnyire andezites lavat kapunk a Fold melyebol. Az andezit meg nem tartozik a savanyu kozetekhez, inkabb affele kevereke a SIMA es SIAL kozetfajtaknak. Nehez lenne nehany mondatban leirni, de az elmeletek szerint eredetileg a Fold kerge ket retegre oszlott, a melysegi SIMA (Szilicium+Magnezium) es a felsobb retegre, ami SIAL-ra (szilicium+aluminium). A problema ezzel az, hogy hatalmas a keveredes, talalunk a felszinen olyan kozeteket, amelyeknek a Moho toresvonalnal kene lenniuk, azaz a kereg es a kopeny hataran.
    De az valoban elgondolkodtato, hogy miert pont keverek-magma jon fel Fold Anyacskabol olyan helyeken, ahol epp kialakuloban van egy hegyseg, mint pl. a jelenlegi legnagyobb, ami magaba foglalja Malajziat, Indoneziat, elkuszik a Wallis es Futuna utan is meg keletre, hogy aztan nagyjabol del fele fordulva Uj Zealandot is magaba foglalja. Hasonlo meg a Karib tengeri terseg es Del-Amerika deli csucsketol keletre indulva a Deli Szandvics Szigeteken keresztul nagy kanyarral az Antarktiszig. De van sok mas kisebb kialakuloban levo hegyseg is.

    Es akkor roviden raternek a globalis, vagy lemeztektonika elmeletere. (Ez is tipikus peldaja annak, hogy elobb volt az elmelet, aztan jott a „bizonyitek”.)

    Ez az elmelet fizikai lehetetlensegtobb okbol:

    1. Az oceani kereg vastagsaga az oceankozepi hatsagoknal (amiknek magasabb) 1-3 kilometer csupan, ott ahol allitolag alamerul a kontinentalis kereg ala viszont mar 30 kilometer vastag. Rendkivul nehez elhinni, hogy a 30 kilometer vastag lesz fog meggorbulni es a hatalmas nyomas elleneben alaszallni a kontnentalis keregnek, mikozben az 1-3 km vastag resznek meg sem kottyan a hatalmas nyomas.

  • András Göllner
    2022 december 10
    9:33 de.

    ez az alul és felül járda zárványozás ez valami szimbóleum?

    mindenesetre –emlékeztetlek– én messzemenően egyetértek Frank Tiborral ebben a cikkében írottjaival de ha alul kell járnom ahhoz hogy ne kelljen veled még látásból sem akkor legyen…

    eme soraid annyira cizelláltak és PhD-sek hogy ihaj,

    mi is a kifogásod? mert csak azt nem voltál képes idebrüggyenteni?

  • Gabriel
    2022 december 10
    5:41 du.
    ne duzzogj, én ugyanott mást is írtam neked!

    az ami már egy jó pár évtizede a G7+csatolt sallangjaiban kultúró címén kifolyik azt már a pöcegödör is kihányja

    persze La Scala de Milan Boris Godunov-ja azért egy „érdekes” manifesztációvá vált és Abdrazakow nem véletlenűl kapta meg a lagmagasabb orosz kitüntetést: A Nép Művésze

    de közben más híján {???} csúzlinagykereskedőkké váltak ezek a csodalények {hogy ne feledd a G7+ okról van továbbra is szó}
    az anyagi okokból van, mert minden más méjdincsájna?

    te, amikor látod a Bärbock-ot úgy koldúlni Indiában {azok nagyon kultúrált és nyugodt emberek} hogy szemenköpi a tárgyalópartnert és „leápolja” hogy nem akar ugyanolyan hülye lenni mint Ő Bärbock-sága és üres kézzel, leégve távozik és már majdnem körbe haknizta a világot ugyanígy és akkor nem is csodálkozik, hogy ipartalanítva vannak és a fagyi visszanyalt?

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 december 10 5:41 du.

    “ SZINHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG ”

    Mondjuk ugy, hogy illuzio az egesz vilag. A Koran is ezt irja, bar nem a politikara gondol.

    “ a rend a káosz maga ”

    Erdekes elmelet van azzal kapcsolatban, hogy a rendezetlenseg es a rendezettseg kozotti “harc” soran ha a rendezetlenseg fele haladunk, akkor idoben visszafele megyunk. Es mivel ez lehetetlen… 😊

    “ Nuemann pedig NEM kitalált valami ökörséget a világról – hanem leirta azt ugy ahogy van, mert igy lenne szép magátol ahogy van. ”

    Nem tudom mire gondolsz. De akad sok olyan elmeletunk, amelyekkel erosen vigyazni kell. Az nyilvanvalo, hogy a relativitas elmeletre bizonyos okok miatt szukseg volt, de lehetne azt is csinalni, hogy az alapokat ujra atgondoljuk mielott legyartunk fantasztikusabbnal fantasztikusabb elmeleteket – amelyek ettol fuggetlenul lehet, hogy helytalloak.

    A komejnistakon en jokat nevetek, szegenyek a tobbi korabbi “forradalmarokhoz” hasonloan nem tudjak meg, hogy mi var rajuk. Az csak a baj, hogy nem fogjuk telelni ezt a csodas rendszervaltast es nem tudunk majd elmenni az akasztasukra.

    Az a muszlim, aki a hit vedelmeben hal meg 72 feketeszemu szuzet kap a Paradicsomban. De ehhez az szukseges, hogy a hit vedelmeben harcoljon es ne valami politikai okbol.
    A 72 szuzhoz meg kellenenek vagy huszor akkora tokok, es prosztata, mint ami most van, ugyhogy en inkabb lemondanek errol. Igy is tul nagy mar az a pro… 😊

    “ Lilith, ha megharagszol is, soha, de soha nem hittem az igérgetöknek – otthonról hoztam ezt … ”

    Mit igertem en, hogy haragudnom kene?

  • Rodeio

    A „democracia” angyala és legföbb öre tökéletesen teszi az influenceri munkáját – nyilván megéri neki – logikus hogy igyekszik bárkijével is verni a csalánt
    neked szánt válaszomtól mindjárt aluljáróba menekülve még annál is betegebbé válik, mint amelyben leledzik – de primitibbé mint amilyen – annal már nehezen lehet
    De mindenesetre néha a számodra irt válaszom áldozatul esik

    Olyan ez mint ahogy Budapesten a Blahán a koczkakö felujitásra is sikerült az adózófizetök pénzéböl 3 milliárdot elverni – amihez amugy igazán hozzákapcsolódna az aluljáró rendszer (merthogy ez a Blaha!) – az aluljáró meg innentöl még beázósabb, még lepusztultabb – de tudod az ugye szép munka volt – gendermunka! –
    hiszen az ilyen progressziv demokraták az ilyet szeretik
    Karácsony karácsonyi ajándéka – az igen!

    Láthatod, a „demokrácia” már csak ilyen – az a demokrácia amit ezek az elitisták a világnak amugy anyahajókkal meg atomtengeralattjárókkal terjesztenek – akár kér a világ belöle, akár nem

    most mit ugrabugrálsz mint az ázott veréb – hiszen velem együtt akkor is fasiszta vagy – ja ráadásnak a lilithel egy lapon
    örüljünk inkább
    Vagy akarsz inkább Te is táskát lopni mint a demokratikus ujkori róma gender államtitkára?

  • Göllner András

    Fején találtad a szöget Zámbori Tibor

  • Lilith

    Köszönet a részletes bemelegitésböl a témába (2 fejezetben is)

    sok hozzáfüznivalóm lenne az ilyen fentiek szerinti megvilágitásból

    Tehát Számodra nem a lemeztektonikai elmélet mint olyan a problémád, hanem annak a mai nagy általánosságban elképzelt tényleges leképezése, megvalósulása
    Az általaid elöhozott feltevések, hipotézeseid, vagyis nézeteid eléggé megalapozottak

    Amivel részben én is egyetértek, részben nem
    Amikkel nem, annak pontosan az az oka, amelyek magyarázatot adnak a Te általad is kifogásolt elentmondásokra az általánosan képviselt nézetekkel szemben

    Nem valami eszelös, vagy elvont okoskodásról referálok, hanem egyszerüen csak arról, hogy a geologiai elméletekbe ma alig épülnek bele az anyag fizikai aspektusainak a figyelembevétele

    Ha ilyen nézöpontok irányából indulunk neki, másképpen, innen kezdjuk a megkozelitést, akkor a tapasztalt valóság nagyon összecseng a teóriával (mármint a fizikaival, nem pedig a csakis a szükkörü geologiai feltevésekkel)

    Nagyon tetszik
    szivesen értekeznék erröl
    Bár nem hinném hogy aluljárókban sündörgö kétes alakok társasága felemelö lehetne normális emberek normális társalgásához – valahol másutt kellene erröl beszélgetni
    Az ilyenek alakoknak a lopott szajrék sötétség leple alatti árusitása, a normális emberekre a csalán és egyéb mérges gazok ráeröszakolása a beképzelt heppjük – tudod az irigységük és a beképzeltségük már nemcsak az epeömlés szintjén van, hanem a gerincoszlopuk két végét is felcserélték.
    Elég szar lehet igy élni a világban – de sajnálatos módon nem vannak egyedül ezzel – és ugy látszik hogy mára már osztódással szaporodnak. Persze minden igyekezetük és céljük az életben a normális gondolkodásuak megrontása, hozzájuk hasonló beteggé tétele – és ebböl élnek igazi paraziták módjára
    Nem véletlenül érkezett el ujra a Sodoma és Gonerhea ujkori világa, a neorómai birodalom által a világot a teljes elenyészésbe taszitó idöszaka

    Ja a 18 szüzért pedig bocs, mostmár többek szóltak, hogy 72 az igéret….

  • Göllner András

    @ Csigabika

    Aszondod, hogy „Bár nem hinném hogy aluljárókban sündörgö kétes alakok társasága felemelö lehetne normális emberek normális társalgásához – valahol másutt kellene erröl beszélgetni”

    Igazad van. Nekem van egy jó tippem: Csináljátok a vécében kis materialistáim. Az teli van azzal az anyaggal amire ti gerjedtek idelenn.

  • Rodeio

    Kár hogy csak te fogod érteni, de talán jobb is igy
    Csak azért küldöm, hogy van ahol értik hogy mi a fasizmus
    Sajnos a világ elfelejtette
    elfelejtette hogy Mossulini szocialista/esquerdista volt
    Gramchi volt az egyik propagandistája

    Mára kvazi 100 év után, atuação deles, as bandidos europeus, konnyen hazudnak és adják el a világnak, hogy „progresszisták” (valójaban igazi fasiszták)

    értsd koztük kedvenc csalánárus haverod és társait – akiknek próbálsz gazsulálni – pedig sokszor megmondta, hogy számára egy senki vagy

    az orbán rendszere, orbán saját kinyilatkozása alapján mossulini-hive
    együtt sorossal – érted? a sorosi elvek valóban fasiszták:

    Szóval egy kis izelitö, ha a cens ura is ugy akarja

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 december 11 2:49 du.

    ” ez az alul és felül járda zárványozás ez valami szimbóleum? ”

    Nem ertelek. Miert valaszolsz ennek egyaltalan? Havonta, vagy kethavonta ir valamit, aminek az az egyetlen ertelme es celja, hogy lekezeloen banjon olyanokkal, akiknek meg a labanyomat sem csokolhatja meg anelkul, hogy az Isten azonnal elveszejtse.
    Most miattad elolvastam amit irt. Szegyelld magad! 🙂

  • Csipega Zoltan;

    A dikatatorok jovojet nemm szukseges es nem is kell „josolni”, azok onmaguk a tetteikkel assatak meg a sirjaiokat.

    A gazembersgeik, rablasaik es gyilkossagaik onmagaban hozzak eredmnyeeiket.
    S a mukodhetelen elkepzelet tarsdalmi es gazdasagi rendszerek is hasonloan a sjat osszeomlasaikat nem hogy okoztak, hanem alapitottak meg.
    Azert a „szocialista rendressz spoha ,sehgol nem mukodott, csupan az eroszak latal voltak kenyszeritve es fenntartva.

    Az a termeszetes mukodese ellenzeke volt es lessz barmikor barhol is.
    A termeszet-ellenessegeket maga a termeszet sopri el!!!!!

    Az tortent termeszetesen a dicsoitett Szoviet Unio barhol kenyszeritett modszerevel,s fog tortenni barhol a Foldon aki hasonlokat probalan kenyszeriteni embertrasaira.

    Lasd majd Iran es Putin jovojet is!

    Agresszoroknak nincsen jovojuk, sem sikereik, csupan rovid kezdeti sikereik a verontassal.
    Amint tortent Sztalin Finn-orszag-elleni agressziojaval, az fog tortenni OPutin agressziojaval Ukrajna ellen is.

    Iranban a vallasos-kegywetlensegek elleni harcokban kozel 500 halott mar is es 38 tuntetot es foci-jatekost ieteltek halalra a fopapok.
    Na meddig kepes egy oly-rendszer letzni?

    P.S.
    Ez ev Time v embere Vlodomyr Zelensky es az Ukran nep.
    Az am a vilag nepenek hatarozata.

    Ki szavazna meg Putin-t az „ev-embernek”????

  • jkass abba;

    A Canadaban-elok ha talalnanak panaszkodni-valot bizonyara rikacsolnanak azon.

  • GABRIEL-LILITH vitajan;

    Figyelmen-kivul hagytatok azt hogy a kezdeti kialakulasaban a Fold felszinen alpjaban egy Fold-felszint es a tenger volt, az u.n. GWANDANA, az az a supper-continenet.

    De a nagy kerdes am a viz lete a Fold-felszinhen.

    Az allitolagos tudomanyos allitas vagy inkabb feltetelezes hogy minden vizek comet-ekkel erkeztek mint viz-cristalyok.

    Persze ma van legalabb 5 billio kob-mefold viz, de mennyi comet erkezhetett azt a mennyisegu viz-cristalyt idehozni ami a jelen vizeket alkotja.?

    Rem-sok comet utkozes bizonyiteka letezik a Hold-on, igen keves a Foldon.
    De nincsen viz a Hold-on mert nincsen magneses gravitacioja , amit a vas-niccel magma gravitacioja tesz lehetove.

    S mi a Hold eredete?

    Tudomany negy (4) feltetelezest ad, DE mind a negy (4) ketes, mert a Hold tul nagy es tul kozeli a Fold-hoz, s kozeledik es nem tavolodik a Fold-tol.

  • Succubus Lilith
    2022 december 13
    8:53 de.
    ehhez nem főzök semmit, de EZ AZ ÉN MONDANIVALÓM NEKED

  • Succubus Lilith
    2022 december 13
    8:53 de.
    ha -esetleg nem tudnád- Esz dúr az Istenek hangneme Jupiter beszél… és mint a déli Nap Sugára vakít de a második azaz lassú tétel el kezd meditálni… és Lang Lang tudja… c-moll a végtelen feketésege amit Einstein írt le ahonnan csak az élet a boldogság és a szeretet tud kitörni … és íme… küzd… és sikerrel a III. tétel mindennek bizonyítéka

  • Succubus Lilith
    2022 december 13
    8:53 de.

  • Succubus Lilith
    2022 december 13
    8:53 de.
    erre mondja Lang Lang: ez varázslat és még nem tudtam megfejteni
    nem teszem ide vele mert mást is játszik és hosszú

    de ez elvisz a végtelenbe a c-moll korom fekete, nincsenek árnyalatai és a csillagok sincsenek fenn de néha??? azután valami Esz dúr felfénylik és ragyogni kezd… mert? csak!

  • Göllner András
    2022 december 8
    11:25 de.

    Az hagyján , de önmagát szaporítja itt ez az antiszemita disznó, Gyuri10 a megélhetési álzsidó legnagyobb örömére. :))

  • Göllner András

    @ Geyzuka

    Jól látod. Gy10 valóban a faszista segédhernyók farvizén lapátol. Ő általában a vége felé kezdi a rágcsálódást. Most még az nemzetközi lábvízkereskedők ima-reggelijénél aszisztál. Előbb utóbb ő is majd be fog ide totyogni a lavórjával. Hagytam neki is egy addag csalánt a lejárónál, hogy legyen mivel kielégítenie magát amikor rájön a lihegés. Ezek a segédhernyók azt hiszik, hogy azért mert képesek héberül idenyomni egy pár trágárságot, az Örökkévaló nem fogja tőllük számonkérni mind azt amit Ábrahám népe jó hírnevének rongálásával elkövettek idelenn.

  • BENDEGUZ
    2022 december 13
    3:01 du.

    grizi, a Time magazin és szerkesztősége az nem a világ, az csak néhány hülye

    „P.S.
    Ez ev Time v embere Vlodomyr Zelensky es az Ukran nep.
    Az am a vilag nepenek hatarozata.”

    egyébként a zselé és bandája a korrupció császárai és világelsők az usa politikusait is leelőzik azok nagy bánatára

  • BENDEGUZ
    2022 december 13
    3:01 du.

    grizi, ahová a ti demokráciátok bemegy onnan a jólét és a béke mexökik valamint a lakosság egy része illegálisan beengedve hozzátok, mert illegális migrács a legolcsóbb munkaerő most, hogy a Castillo-t Perú ban mennyi perúi fog menekülni hozzátok, mert nálatok csak néha lőnek és vásárolnak fizetés nélkül de mit csináltatok Haiti ben?

  • Geyza
    2022 december 14
    5:39 de.

    grizi
    ti ketten a 2G a Blaha alatt vagy a Keleti alatt szoktatok???

    ez már kezd teljesen genderfluid lenni, neked is van pórázod?

  • A cikkhez :

    A japán fasiszta háborús kabinet is csak az után bukott meg, mikor az USA kissé le atombomb.

    A Hitleráj is csak azután bukmeg mikor három-négy nagyhatalom az agyagba döngölte.

    A dicsőséges Szovjetúnió posztsztálini álkommunizmusa is csak azután bukott meg, hogy az USA gazdaságilag a talajba tiporta.

    Hátkérem..így megy ez..

  • Göllner András
    2022 december 12
    11:23 de.

    Felemelö

    De mily nagyszerü azért, hogy magadra ismertél – bár értelmét szokás szerint meg próbálod meghazudtolni, megforditani – de hát voltak a „nagymesterek” akiktöl lehetett tanulnod – (ugy sztálin, kun béla, Mossulini, és a kis bajuszos slepjében)
    nincs min csodálkozni állapotodon

    A táskalopók kasztját meg csak istenitsd ahogy kifér a csövön …
    Rodeio szegény meg magába van zavarodva – merthogy azt hiszi szegény ….. pedig amikor ott szönyeg szélére állitották akkortól megtanulhatta volna ….. krkrkrkrkrkr

  • Rodeio

    hogy tetszik?
    Persze ha megnézed, mert facebookra visz

    https://www.facebook.com/100001536162743/videos/1238629940198961/

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 december 13 3:20 du.

    ” Figyelmen-kivul hagytatok azt hogy a kezdeti kialakulasaban a Fold felszinen alpjaban egy Fold-felszint es a tenger volt, az u.n. GWANDANA, az az a supper-continenet. ”

    Az, hogy csak a billentyuzeten tancolva tudsz irni mar nem lep meg, de kijavitanam. Az a magikus szo Gondwana, az indiai Gondwana regio utan, ami a gondi neprol lett elnevezve.
    De rohadjak meg ha ertem, hogy mit akartal irni, mert amit irtal annak nem sok ertelme van.
    Ez „a Fold felszinen alpjaban egy Fold-felszint es a tenger volt” mit jelent szerinted? Azt akartad irni, hogy az elmeletek szerint a Fold egesz kerget viz takarta?
    De azt hiszem te Pangeat akartal irni a Gondwana helyett.

    Ha mar itt tartunk megemlitenek egy erdekes elmeletet, bar sajnos mar nem emlexem kitol szarmazott. Az illeto addig ugyeskedett papirbol kivagott Pangea-darabokkal, amig sikerult neki egy lufin majdnem tokeletesen osszeallitani oket ugy, hogy kozel teljesen lefedtek a lufi felszinet.
    Talan jobb hozzatenni, hogy a Pandea darabjait craton-oknak hivjak, ezek azok az osmasszivumok, amelyek egykor egyben alltak. Ha ma ranezel egy Pangea abrazolasra azt latod, hogy a rajzolt Fold felszinet kb 1/3 reszig fedi be, azaz azt tetelezik fel, hogy a Fold soha sem tagult.
    Ennek a geologusnak viszont ez a kozel tokeletes osszeillesztes azt sugallta, hogy a Fold felszine a kereg megszilardulasakor 3-szor kisebb volt mint ma. Tehat szerinte a Fold tagult.

    ” De a nagy kerdes am a viz lete a Fold-felszinhen. ”

    Ez valoban erdekes. De mivel ujabban a czenzi mindent letilt tolem, hagyjuk a fenebe.

  • bendeguz ez remek kanadaban minden rendben van es igy csak magyarorszagrol rikacsoltok

  • Gabriel
    2022 december 14
    11:10 du.
    nem lehet kinyitni többé, kár?

    én abból is sok mindent tanultam, amikor ott a szőnyeg meg az ő széle… de van más is amiből:

    itt meg kiderül, hogy PhD vel nem tud magyar helyesírást bár én nem tudom miből van neki és kitől kapta: „tőllük” az már a grizi+

  • jas abba
    2022 december 15
    2:47 du.

    Ne rikácsolj.

  • Göllner András
    2022 december 14
    10:06 de.

    Én csak azon röhögök előre,
    mit fog szólni az a félkegyelmű fartúró
    ahhoz hogy imádott Putyinja meg a mocskos birodalma
    éppen egész világra kiterjedő véd és dac-szövetséget készül
    kialakítani a másik gennytócsa birodalommal, Izrael ösellenségével, Iránnal.

    De majd megmagyarázza hogy miért jó ez .
    A sima orcájú csirkefogója.

  • Geyza
    2022 december 14
    12:25 du.

    grizi, „halottjaid” feltámadtak csak más jelmezt hordanak és alonzs parókát és az egész kacifánt székhelye Washington DC

    de errefelé a verebek csiripelik hogy a $ hegemóniája leáldozóban, és Nouriel Roubini nagyon feketére festi a nemzetközi G7+ kalandjait mert az € már €500 000 000 000 kölcsönt vett fel USA bankoktól a tegnap megemelt kamatokra, mert kifújt mint a lufi

    én úgy tudom, hogy B-52 esekkel nem lehet gazdaságfejlesztést belebombázni senkibe, de ha tévedek javíts ki
    grizi ugye megteszed?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 december 14 10:31 de.

    ” grizi, a Time magazin és szerkesztősége az nem a világ, az csak néhány hülye ”

    Inkabb aszondanam, hogy az a hulye, aki azt hiszi a Time magazin ev embere az valamifele kituntetes. De nem, sot! Azert lehetett a Zsugas Vili (vagy Dugas Vili??) es Hitler is a T.M.-nel az ev embere.

    ” egyébként a zselé és bandája a korrupció császárai és világelsők az usa politikusait is leelőzik azok nagy bánatára ”

    Ebben en nem lennek annyira biztos. Amiota a TFX megbukott tudjuk, hogy hova tunt el az a sok penz.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2022 december 14 11:15 de.

    ” most, hogy a Castillo-t Perú ban mennyi perúi fog menekülni hozzátok … ”

    Nem sok. Tul messze van. De Castillo elvtars is jobb lett volna, ha marad a katedranal. O is komcsi, vagy annak jatsza magat, es emiatt nagy valoszinuseggel korrupt is. Eleg ha azt nezzuk, hogy cakcervezeti vezeto is volt a lelkem.

    Ha meg becsuletes volt, akkor meg az elmebetegseg hatarat surolja, hogy elnok akart lenni abban az orszagban, ami talan vezeti a vilagot a korrupcio teren. Nyilvanvalo, hogy egy becsuletes ember ott nem sokaig el, ha elnok.

    ” de mit csináltatok Haiti ben? ”

    Barbeque-zni mentek oda. Na meg sok a csinos neger no arrafele.
    Nem is beszelve a csodalatos tengerpartrol! Micsoda naplemente van az orszag azon tengerpartjain, amik nyugatra neznek!!! Irigyled a szegeny amerikai gyilkosoktol meg ezt is?

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2022 december 13
    3:09 du.

    „jkass abba;

    A Canadaban-elok ha talalnanak panaszkodni-valot bizonyara rikacsolnanak azon.”

    Szerintem Nekik is lenne bőven „panaszkodni-valójuk”, mert van még annyi eszük, de akkor úgy járhatnának mint januárban az egyszeri kamionosok, azaz gyalog és befagyasztott vagy lefoglalt bankszámlákkal! Szóval volt miből tanulniuk a mindennel maximálisan elégedett canadaiaknak is a nyílvános „rikácsolás” türtőztetésére! (És persze Trudeau is majdnem olyan demokratikus mint a Ti Bidenetek, aki hasonlóan kedveli a „rikácsolást”! 😀 )

  • jas abba
    2022 december 15
    2:47 du.

    NE rikácsojjá…

  • Göllner András
    2022 december 14
    10:06 de.

    Én csak azon röhögök előre,
    mit fog szólni a fartúró „barátunk”* hogy
    imádott gazember Putyinja és sötét birodalma az
    „egész Világra kiterjedő” véd és dacszövetséget készül
    kötni Izrael ősellenségével, a másik lealjasodott birodalommal
    Iránnal. De majd ezt ( is) megmagyarázza valami ótvaros
    hazugsággal, mint már annyi mindent.

    *Igen Gyurka,
    rád céloztam e találó jelzővel. Tekintve hogy már ANNYIT emlegettél itt ilyesmit, mire gondolhatna az ember?
    De hát ha egyszer ezt szereted… : ))))

  • Gabriel
    2022 december 14
    11:10 du.

    ez egy láthatatlan vídejó, aszongya a fácsé, hogy lejárt a szavatossága!

    képzeld a zselé világbékét akart hírdetni a qatari FIFA VB döntője előtt virtuálisan az ünneplő közönségnek, de amennyi nagydobot ott láni meccsenként az bizonyosan leverték volna…,

    és a FIFA azt üzente neki, hogy: nyasgem, pedig hogy vágyott még egy kis haknira a Grammy díjátadón is beengedték azóta sem mosta ki a zöld trikóját, már a vídejón át is érezni a bűzét…,

    most békés karácsony lesz lyukralynában mert a zselé azt is elintézte…,

    igaz csak gyertyafény lesz, hacsak nem eszik meg a gyertyát más híján mert a nyugatról küldött lövöldét nem lehet megrágni

  • Geyza
    2022 december 16
    6:42 de.

    grizi, az, hogy ki kinek az ősellensége és miért az a mai politikai palettán a legújabb múlt kategóriába tartozik, bár a perzsák vannak annyira satrapák, hogy lerázzák ezt is mint a kutya a vizet…

    namost a G7+-nak is van véd és dacszövetsége, de ebből a nagyobbik az € most éppen kiderült, hogy rájuk borult a korrupció amit a másik véd és dacszövetség fizetett a sok nyomorultnak, mert € ban mióta szankciózás a divat annyi bőrönd cash-t még Ursula sem látott egészen addig amíg a Pfizer oda nem csúsztatta neki kisteherautóval…
    szóval ha a te kedvenc déli szomszédom jelenlegi helyzetét vizsgálod ott törvénybe iktatta Orwell ügyeletes utódja, hogy csak egyfajta térdig érő passzát szél fújhat vagy 5 év börtönre ítéli egy gittegylet mert háztűznézőbe bement a Kongjesszusi Palotázmányba rendőri felvezetéssel amely rend őre mutatta neki az utat a lépcsőn hogy nehogy eltévedjen a rendőr szabad a Qanon meg vidámabb időkre vár rácsok megett

    vidám percek ezek, mosolyalbum, ahogy a mi kerületi fotósunk hírdette a termékeit akiről elkészült ránézésre kaphatott 15 év fegyházat nehéz vasban olyan árnyékolással dolgozott Bidén elnök meg kikémkedte és most használja

    akkora a hadi költségvetés, hogy rizsre már nem is jut inkább MEKI-t vetnek azzal lehet kaszálni