A Hírlapról

A 2004-ben megalapított Kanadai Magyar Hírlap egy non-profit internetes újság, melynek célja a kanadai közéleti és társadalmi hírek magyar nyelvű közlése, a szerintünk hírértékű és elgondolkoztató magyarországi közéleti jelenségek bemutatása, elemzése és megvitatása, továbbá a demokratikus értékek, a kulturális sokszínűség, a humanizmus és a szociális igazságosság támogatása. A KMH a liberális demokrácia szellemiségét és a szabadságjogokat igyekszik megalkuvás nélkül képviselni.

Lapunk valamennyi politikai párttól független, Kanadában bejegyzett orgánum, melynek kiadója a Presszo Media Inc. Időnként magyar vonatkozású eredeti angol nyelvű írások is megjelennek a KMH oldalain. Lapunkat Ottawában szerkesztjük és miközben a nálunk megjelenő írások maradéktalanul a KMH értékvilágát tükrözik, hozzászólásokban és a főszerkesztőhőz intézett olvasói levelekben fogadjuk a kritikát, az eltérő véleményeket és teret adunk a mérsékelt hangvételű sajtóvitáknak. Reményeink szerint demokratikus elkötelezettségünk és továbbgondolkodást serkentő írásaink a magyar diaszpóra sokszínűségét tükrözi, és ennek a pluralizmusnak nyújt szabad fórumot.

Főszerkesztő: Christopher Adam

Szerzők: Andy Boyer, Aszalós Sándor, Búzás Huba, Föld S. Péter, Garai-Édler Eszter, Gergely Beatrix, Göllner András, Hirschler Tamás, Ille István, Kerekes Sándor, Kopácsi Judith, Szücs Balázs.

E-mail elérhetőség: editor@hungarianfreepress.com

A KMH moderálási szabályzata.

“Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.”  - Voltaire

A Kanadai Magyar Hírlap ennek szellemében kívánja moderálni a hozzászólásokat. A liberalizmus nem jelenti azt, hogy mindent megengedhetünk magunknak, és mindent el kell, hogy tűrjünk másoktól. Így hát – bár az oldal szellemisége alapvetően a liberalizmusból táplálkozik -, a színvonal megőrzése érdekében az alábbi moderálási szabályzatot léptetjük életbe:

Moderálásra kerülnek mindazon hozzászólások, melyek

- – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;

- – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja;

- – nyilvánvalóan pártpropaganda tartalmú;

- – egy rassz, egy nemzet, egy vallás, egy szexuális orientáció, vagy egy embercsoport ellen íródnak.

A Kanadai Magyar Hírlap  Kanada egyetlen magyar nyelvű lapja, ahol nyitott fórumot biztosítunk a gondolatok, nézetek és vélemények ütköztetésére. Elfogadjuk, sőt még platformot is teremtünk a bírálatnak, de egyben arra kérjük valamennyi olvasónkat, hogy tartsák tiszteletben lapunk demokratikus és liberális alapértékeit.

A vélemény szent, a gondolat szabad. Még akkor is, ha az másé. Csak éppen a megfelelő formába szükséges önteni…

A Kanadai Magyar Hírlapot kiadja a Presszo Media Inc. 

© Kanadai Magyar Hírlap 2004-2014. All Rights Reserved. ISSN 1710-8837

This site is protected by Comment SPAM Wiper.