Vége az elegáns parlamenti ebédeknek

2007 július 30 1:45 du. Vége az elegáns parlamenti ebédeknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Készetelek Az Ottawa Citizen című napilap információi szerint hamarosan megszűnik a kanadai parlament konyhája, mely 1867 óta finom és elegáns fősztjéről és az általa felszolgált inyencségekről volt híres. Ezentúl egy ottawai külvárosi üzemben előre elkészített ételeket szállítanak teherautón a parlamentbe, ahol majd ezeket felmelegítik a képviselőknek. Hamarosan ezzel az új helyzettel barátkozhatnak meg federális politikusaink.

Az üzemet a közeljövőben építik fel 21 ezer négyzetlábnyi területen, a főváros keleti részén.  Stephen Harper konzervatív kormányának tervei szerint egy magánvállalat építené fel az ételelkészítő üzemet, melyet megvásárolna a Korona.  Így továbbra is egy királyi középületben készülnének el a parlamentben felszólgált ételek.  Néhány konzervatív képviselő is csak most hallott először a tervről. Pierre Poilievre, a kormánypárt egyik ottawai képviselője láthatóan meglepődött amikor egy újságíró megkérdezte véleményét az új üzemről és a készételekről. „Micsoda? Remélem, hogy nem kerül majd sokba az adófizetőknek–„válaszolt Poilievre.  Libby Davies, az Új Demokrata Párt egyik képviselője  kritikusan fogadta a hírt. „Minek kell máshonnan szállítani az ennivalót, amikor itt helyben meg van az ételkészítéshez szükséges gyakorlat és felszerelés?”–mondta Davies.

A jelenlegi tervek szerint az üzem két éven belül elkészül és akkor váltják fel a fagyasztott, felmelegítendő készételek a jelenlegi parlamenti konyhát.

-Á.C.

Tags:

Comments are closed