Új munkaszüneti napot igér Dalton McGuinty

2007 szeptember 4 8:55 de. Új munkaszüneti napot igér Dalton McGuinty bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dalton McGuintyDalton McGuinty, Ontario tartomány liberális kormányfője egy új munkaszüneti napot igér a lakosságnak, melyre minden februárban kerülne sor. A „Family Day”-ként elnevezett ünnep a hosszú kanadai tél kellős közepén jelentene újabb szabadságot a dolgozók és diákok számára, és alkalmat adna rövidebb utazásokra és kikapcsolódásra. A bejelentés időzítése sem volt véletlen: Ontarioban október 10-én kerül sor a tartományi választásokra. Ezen kivül, igéretével McGuinty kb. két órával megelőzte John Tory-t, a Progresszív Konzervatív Párt kormányfő-jelöltjét, aki éppen beakarta mutatni a közelgő választási kampányra szánt buszokat. „Miért várt Mr. McGuinty ezzel a bejelentéssel? Négy éve volt, hogy ezt megtegye, amennyiben jó ötletnek találja az új munkaszüneti nap bevezetését”–mondta Tory.

A progresszív konzervatív vezető is támogatja az ünnepet, de szerinte a bevezetés előtt konzultálni kéne az üzletivilág vezetőivel, mivel ők is érintettek. A választási kampány hivatalosan csak jövő héten veszi kezdetét.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed