Tavi Weisz magyar képzőművész kiállítást tart Ottawában

2009 február 28 1:11 de. Tavi Weisz magyar képzőművész kiállítást tart Ottawában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Tavi Weisz

Tavi Weisz

Tavi Weisz magyar származású képzőművész alkotásait ismét megismerheti az ottawai lakosság március 20-án a La Petite Mort nevű fővárosi galériában. 1999-ben végezte el posztgraduális képzését, mielőtt Magyarországról Kanadába költözött a fiatal képzőművész. Saját elmondása szerint, alkotásainak az a lényege, hogy elgondolkoztassa a művészet iránt érdeklő közönséget és nem pedig az, hogy maga a művész gondolatmenetét mutassa be. Éppen ezért Tavi Weisz alkotásai provokatívak és általában arra késztetik a nézőt, hogy érzelmeit felhasználva és nem pedig racionalis gondolatmenetre építve közelítse meg az alkotást és próbálja értelmezni.   Az ottawai magyar művészre leginkább az a jellemző, hogy egymástól távol álló elemeket, vagy tárgyakat hoz össze alkotásaiban és ez által olyan imázsokat hoz létre, melyek nem egyeznek a néző elvárásaival, vagy éppen a kulturális szokásokkal. Igy tehát Tavi Weisz alkotásai gyakran meglepetést okoznak a nézőknek, de még maga a művésznek is, hiszen fontos helye van a spontán ötleteknek.

Tavi Weisz legújabb kiállítása a 306 Cumberland utca alatt lévő La Petite Mort nevű galériában kerül bemutatásra március 20-án, este 7 órától. A rendezvényt az ottawai CKCU 93.1FM rádió támogatja. Az interneten is lehet kapni egy kis ízelítőt Tavi alkotásaiból, a képzőművész személyes, angol-nyelvű honlapján keresztül.

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed