Kanadai rádión balhézott Billy Bob Thornton amerikai színész

2009 április 9 2:35 du. Kanadai rádión balhézott Billy Bob Thornton amerikai színész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bár talán nem kéne a kultúra rovatban egy szánalmas és beképzelt amerikai színész értelmetlen mondataival foglalkozni, mégis itt közlünk rövid tajékoztatót arról a botrányos esetről, mely éppen a kanadai közszolgálati rádión (CBC) tört ki, amikor azt a szerencsétlen döntést hozta a műsorvezető, hogy Billy Bob Thornton-t hívja meg interjúra. Jian Ghomeshi azért hívta meg Thornton-t és Boxcutters nevű együttesét, hogy zenéjéről beszéljen. Csakhogy a kanadai közszolgálati adón működő népszerű műsorvezető volt olyan merész, hogy Thornton színészi karrierjét is méltatta. Bevezetőjében Ghomeshi többek között azt is említette, hogy Thornton Oscar-díjas színész, és hogy a Los Angeles-i trió egy év alatt három albumot adott ki. Thornton állítólag csak zenéjéről akart beszélni és nem pedig hosszabb és színesebb színészi karrierjéről.

Amikor Ghomeshi rákérdezett arra, hogy a Boxmasters mikor is jött létre, Thornton idegesen vissza csapott. „Nem tudom, miről beszélsz”– mondta a CBC műsorvezetőjének. Thornton egyetlen kérdésre sem volt hajlandó érdemben válaszolni és csak azt ismételgette, hogy nem érti a kérdést, vagy hogy nem tudja a választ. Arra a kérdésre, hogy milyen zenét hallgatott gyerekként azt válaszolta, hogy előfizetett egy Monster nevű magazinra. Thornton-nak az volt a baja, hogy Ghomeshi említette, hogy színész. „Nem lett volna szabad ezt felhozni”–mondta a megzavarodott színész. Ghomeshi elmondta azt amit természetesen mindenki tud: kellett valamilyen kontextust adni az interjúnak és amúgy is csak azért foglalkoznak kiemelten a Boxcutters nevű együttessel, mert az egyik tagja hollywood-i színész.

Érthetetlen Thornton hozzáállása és kérdéses, hogy így viselkedett volna ha éppen az Egyesült Államokban jelenik meg egy népszerű adón. De mivel éppen Torontóban koncertezik együttese, a minimum az lett volna, hogy Thornton komolyan veszi a kanadai közszolgálatin való megjelenési lehetőséget. Ennél csak az szánalmasabb, hogy Thornton PR stábja szerint minden rendben volt Thornton hozzáállásával. Érdemes még tudni, hogy Thornton a műsor végén kisétált a studióból és nem volt hajlandó a rádión eljátszani egy számot, mert állítólag nem hozta magával dobjait.

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed